Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Παρόλο που το γνωρίζαμε, δεν παύει να είναι θλιβερό… Άρε Θανάση




Παλεύοντας κάπως τα δύο τελευταία σετ, το ανδρικό βόλλει έχασε εύκολα από τη ντροπή του αθλητισμού με 3-0 (25-12, 25-19, 25-21) στο Ρέντη. Αναμενόμενο το αποτέλεσμα βέβαια, αλλά το θέαμα και η πλακίτσα δεν μπορεί να μην αφήνει κάποια πικρία στον οπαδό που αγαπάει το σύλλογο και βλέπει αυτή τη κατάντια ΚΑΙ σε αυτό το ιστορικό τμήμα…
Επιπλέον βλέποντας Φιλίποφ, Γιορντάνοφ, Στεφάνου, Σμαραγδή και όχι μόνο να πανηγυρίζουν με τα ερυθρόλευκα δείχνει πόσο το τμήμα έχει εγκαταληφθεί και τα πιτσιρίκια του Καζάζη παλεύουν κυριολεκτικά μόνα τους. Χωρίς να είναι τίποτα σπουδαίο ο περίγελος έχει το νταμπλ εξασφαλισμένο, λόγω έλλειψης έστω ενός ανταγωνιστικού αντιπάλου. Ακόμα πιο λυπηρό το γεγονός ότι το βόλλει έχει την ανάγκη του κόσμου, αλλά και αυτός είναι απών εδώ και χρόνια…
read more "Παρόλο που το γνωρίζαμε, δεν παύει να είναι θλιβερό… Άρε Θανάση" Διαβάστε περισσότερα...

Ο Χοσέ πήρε το όπλο του



Τρίτο σερί ματς που ο Τοτσέ βρίσκει δίχτυα! Περίεργο, ε;
Από κει που τον λέγαμε άμπαλο, άτεχνο, αργό και χασογκόλη, ο Ισπανός επιθετικός έχει κολήσει το παστελάκι του κατά σειρά σε Λάτσιο, οφη και αεκ…

Εντάξει, δεν είναι Σισέ ή Βαζέχα (φωτιά να πέσει να με κάψει…), ίσως να είναι και χειρότερος του Σίγκουρτσον και του Στράντλι, αλλά είναι δυστυχώς (κι αυτό είναι κατάντια…) ο καλύτερος που υπάρχει στο ρόστερ σήμερα. Ο μεν Φορναρόλι δεν είναι με τίποτα παίκτης περιοχής, ενώ ο Πετρόπουλος έχει απογοητεύσει όσους τον πιστέψαμε.
Έχει κάποια καλά στοιχεία: Τη θέση την γνωρίζει, πατάει περιοχή, παίζει καλά με πλάτη και σπάει την μπάλα καλά (αν και σπάνια βρίσκεται κάποιος κοντά του για να τον βοηθήσει και να βοηθηθεί και η ομάδα).
Τα μειονεκτήματά του, χιλιοειπωμένα: Πρώτο και σημαντικότερο ότι ήρθε ως αντι-Σισέ, αλλά δυστυχώς όχι μόνο αυτό… είναι αργός και στο μυαλό και στα πόδια, εντελώς άτεχνος, από έκρηξη 0, ενώ και το γκολ δεν του το λες και εύκολο (το παλεύει όμως πολύ).

Συνολικά στην καριέρα του με τα τιμημένα πράσινα έχει βάλει 18 γκολ σε 39 συμμετοχές! Δεν τα λες και άσχημα… Αναλυτικά:
Πέρσι: 8 γκολ σε 16 συμμετοχές στη Σούπερ Λίγδα και 3/6 στα πλέι οφ, 0/1 στο Κύπελλο και 2/3 στην Ευρώπη
Φέτος: 3/7 στο αστείο πρωτάθλημά μας και 2/6 στην Ευρώπη
read more "Ο Χοσέ πήρε το όπλο του" Διαβάστε περισσότερα...

Αναλύοντας τα λεγόμενα Αλαφούζου



Ο Γιώργος Σπανουδάκης αναλύει κάποια πολύ ενδιαφέροντα λεγόμενα του Αλαφούζου χτες στη Γενική Συνέλευση της Συμμαχίας. Μπορεί να έχουν περάσει σε δεύτερη μοίρα (αφού κυριάρχησε η ειδησεογραφία του “ντέρμπι” και δεν συμφέρουν τον Βαρδινογιάννη), αλλά αυτό δεν είναι καθόλου σωστό.
Κάποια από αυτά που είπε ο Πρόεδρος του Παναθηναϊκού είναι από αποκαλυπτικά έως… σοκαριστικά!

Αναλυτικά το άρθρο στο aioniapistos.gr:
Το ντέρμπι με την ΑΕΚ και η πίεση χρόνου είναι λογικό να «έθαψε» κάποια πολύ ενδιαφέροντα σημεία της γενικής συνέλευσης της «Παναθηναϊκής Συμμαχίας», που χρίζουν περαιτέρω ανάλυσης. Ας… κουβεντιάσουμε κάποια από τα σημεία των δηλώσεων – απαντήσεων του Γιάννη Αλαφούζου:

Γιάννης Αλαφούζος:
«Όταν κάποια στιγμή μαζεύτηκαν κάποιοι άνθρωποι με την πολυμετοχικότητα και μάζεψαν τεράστια ποσά, φτιάχτηκε μια πολύ ακριβή ομάδα. Όταν δημιουργήθηκαν οι διενέξεις και κατέρρευσε η πολυμετοχικότητα, φάνηκε ότι τα έξοδα ήταν πολύ περισσότερα από τα έσοδα και τον Απρίλιο χρώσταγε 28 εκατ. ευρώ».
Aioniaspistos.gr:
Η πολυμετοχικότητα δημιουργήθηκε ακριβώς γι’ αυτό το λόγο. Για να μπουν χρήματα και να φτιαχτεί μια ακριβή ομάδα. Εάν ήταν να φτιαχτεί μια… φθηνή ομάδα, θα έμενε μόνος του ο πρώην μεγαλομέτοχος. Αυτή ήταν η συμφωνία του 2008. Οι διενέξεις δημιουργήθηκαν όταν αποφασίστηκε να γίνει αύξηση Μ.Κ. τον Μάρτιο του 2010 και τότε ο πρώην μεγαλομέτοχος έπρεπε να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη!

Γιάννης Αλαφούζος:
«Η μεταφορά μας στη Λεωφόρο έχει δυσκολίες. Βγήκε ο νόμος Μπιρμπίλη που έπαψε να συσχετίζει τη Λεωφόρο με το Βοτανικό και αυτή τη στιγμή είναι χαρακτηρισμένη πράσινη κάτι που σημαίνει δεν μπορούμε να κάνουμε έργα στο σκελετό του γηπέδου. Θα κάνουμε ένα αίτημα για νομοθετική ρύθμιση στη Βουλή η οποία θα επιτρέψει τη χρησιμοποίηση της Λεωφόρου έως να χτιστεί το γήπεδο. Είμαστε σε καλό δρόμο για το Βοτανικό. Ίσως σε ένα εξάμηνο να έχουμε ολοκληρώσει τις διαδικασίες. Ίσως και νωρίτερα…»
Aioniaspistos.gr:
Παραδόξως το νομοσχέδιο Μπιρμπίλη, το οποίο η νυν διοίκηση βρίσκει κακό, η ΓΗΠΕΛ υπό την προεδρία του Γιάννη Βαρδινογιάννη το είχε επικροτήσει, βγάζοντας μάλιστα non paper οκτώ σημείων επιτυχίας! Συγχρόνως, από τα λεγόμενα του κυρίου Αλαφούζου αντιλαμβανόμαστε ότι ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να επιστρέψει φέτος στη Λεωφόρο, αφού θα πρέπει ν’ αλλάξει ο νόμος και στην Ελλάδα οι τροπολογίες κάνουν μήνες και χρόνια να εγκριθούν…
Εκτός και εάν περάσει το Προεδρικό Διάταγμα και τότε κλάψτα Χαράλαμπε!!!

Γιάννης Αλαφούζος:
«Δεν μπορώ να κρίνω εάν ο Βοτανικός είναι το κατάλληλο μέρος. Θα ήθελα στη Λεωφόρο αλλά αυτό έχει τελειώσει. Από τις μεγάλες πληγές μας είναι που δεν έχουμε γήπεδο. Και είναι ντροπή.»
Aioniaspistos.gr:
Ο κύριος Αλαφούζος μπορεί να απέφυγε λόγω ευγένειας να πει το όνομα του υπεύθυνου που ο Παναθηναϊκός δεν έχει ακόμη γήπεδο, αλλά καλώς ή κακώς μόνο ένας μέτοχος χειρίστηκε το θέμα. Ο συγκεκριμένος δεν μπορεί να κατηγορήσει και γι’ αυτό τους υπόλοιπους…

Γιάννης Αλαφούζος:
«Την περίοδο που εμείς τσακωνόμασταν, έγινε ο νόμος Μπιρμπίλη που ευνοεί τον Βωβό. Εκεί αποσυνδέθηκε η Λεωφόρος από το έργο».
Aioniaspistos.gr:
Ο νόμος Μπιρμπίλη πέρασε όταν είχε τον πλήρη έλεγχο της ΠΑΕ ο Γιάννης Βαρδινογιάννης. Μάλιστα εκείνη την εποχή δεν υπήρχαν καν διενέξεις, αφού Πατέρας και Βγενόπουλος είχαν αποχωρήσει. Το παιχνίδι ήταν αποκλειστικά στα χέρια του πρώην μεγαλομετόχου και αυτός παραδόξως αντί ν’ αντιδράσει στο νομοσχέδιο Μπιρμπίλη, το επικρότησε με το γνωστό non paper των οκτώ σημείων!

Γιάννης Αλαφούζος:
«Έχω έρθει σε επαφή με τον πολιτικό κόσμο και όλοι δέχονται ότι το αίτημα να παίζουμε στη Λεωφόρο μέχρι να γίνει το γήπεδο στο Βοτανικό είναι δίκαιο. Ο Δήμαρχος Αθηναίων θέλει πάση θυσία να ολοκληρωθεί το έργο. Ο Δήμος έχει εκλογές το 2014 και θα ήταν ένα πολύ καλό δώρο στους ψηφοφόρους του Δημάρχου να έχει προχωρήσει το γήπεδο».
Aioniaspistos.gr:
Πως γίνεται όλοι να θέλουν να βοηθήσουν τον Παναθηναϊκό και από πίσω να του σκάβουν τον λάκκο ένας Θεός ξέρει. Θυμίζω ότι το νομοσχέδιο έκτρωμα το πέρασε η πολιτεία (Μπιρμπίλη), ενώ το Προεδρικό Διάταγμα για το γκρέμισμα της Λεωφόρου το δρομολόγησε η πολιτεία (Σηφουνάκης) και ο Δήμος Αθηναίων (Καμίνης)!
“Για το καλό μου…” που τραγουδάει και ο Μηλιώκας!
read more "Αναλύοντας τα λεγόμενα Αλαφούζου" Διαβάστε περισσότερα...

Απλά τότε δεν ανησυχούσες… Τώρα?



Ο μπασκετικός Παναθηναϊκός είναι συνώνυμο της επιτυχίας και των τροπαίων. Παλαιότερα αυτό σήμαινε η μεγαλύτερη ομάδα της χώρας και τη τελευταία 20ετία σημαίνει ΚΑΙ η μεγαλύτερη ομάδα της Ευρώπης! Αυτό βέβαια από μόνο του, προφανώς και δεν εξασφαλίζει τη νίκη σε κάθε αγώνα. Η χτεσινή σφαλιάρα στη Γλυφάδα είναι μια πολύ καλή απόδειξη για του γραπτού το αληθές, που αν τη διαχειριστείς σωστά, μόνο ωφέλιμη μπορεί να είναι στο άμεσο μέλλον. Τι θέλω να πω…
Ανάλογες ήττες συνέβαιναν (και θα συμβούν, έτσι είναι ο αθλητισμός) με πιο πρόσφατη αυτή στη Καβάλα στη περσινή Α1. Πιο παλιά είχαμε αποκλειστεί από τον Απόλλωνα Πατρών και πήρε ο Άρης ένα κύπελλο από το πουθενά και ακόμα πιο παλιά είχαμε χάσει από το Περιστέρι στο ΟΑΚΑ, με σοβαρό κίνδυνο να μείνουμε εκτός τελικών της Α1. Θυμάμαι και αρκετές άλλες αλλά αυτές μου ήρθανε πρόχειρα στο μυαλό. Όλες αυτές οι περιπώσεις λοιπόν, είχανε κοινό παρονομαστή τον Ζοτς στο πάγκο… Προπονητής και παίχτες όμως τις ξεπέρασαν και οι εκάστοτε ομάδες μας σάρωσαν τελικά τα πάντα με το πέρασμα των χρόνων και έκαναν τον Παναθηναϊκό την πιο επιτυχημένη ομάδα που έχει αναδείξει ποτέ ο Ελληνικός αθλητισμός και και μαζί με ελάχιστες άλλες από τις πιο επιτυχημένες στην ιστορία του παγκόσμιου μπάσκετ.
Φτάνουμε λοιπόν στο σήμερα. Παίζοντας ακόμα και με μικρότερης δυναμικής αντιπάλους ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ οι παίχτες να δείχνουν τον σεβασμό που αναλογεί και να αποδείξουν ότι το το πνεύμα του νικητή είναι στο DNA τους, όπως συμβαίνει στην ομάδα που αγωνίζονται. Ο προπονητής ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ να ζει και να αναπνέει για την ομάδα (όπως ο προκάτοχος του) και να είναι προετοιμασμένος για την επόμενη μέρα είτε η εμφάνιση που προηγήθηκε είναι καλή είτε απογοητευτική όπως η χτεσινή. Η διοίκηση με τα σημερινά δεδομένα δεν μπορεί να πάει να φέρει το Ντομινίκ, αλλά ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ (σε συνεργασία με τον προπονητή) να αντικαταστήσει ΑΜΕΣΑ όσους δεν μπορούν να “σηκώσουν” το βάρος αυτής της φανέλας, είτε αγωνιστικά είτε επειδή δείχνουν αδιαφορία.
Σίγουρα στη ΚΑΕ ξέρουν καλύτερα και απομένει να δούμε τις επόμενες κινήσεις. Αν αυτές είναι οι σωστές είναι σίγουρο ότι ο κόσμος του 6στερου που έχει καλιεργήσει τη μπασκετική του ευφυΐα με όλα αυτά που του έχει χαρίσει (και μάθει) η μεγαλύτερη ομάδα της Ευρώπης, θα αγκαλιάσει την ομάδα και θα την στηρίξει ΚΑΙ στα δύσκολα. Αν σφυρίξουν αδιάφορα, κάτι που δεν το πιστεύω, σημαίνει λευκή πετσέτα. Απλά τα πράγματα.
read more "Απλά τότε δεν ανησυχούσες… Τώρα?" Διαβάστε περισσότερα...