Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Ντροπιαστικά πρωτοσέλιδα

Μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις. Οι εικόνες που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα της τουρκικής εφημερίδας Haberturk μιλούν από μόνες τους:
«Ο πωλών τοις μετρητοίς και ο πωλών επί πιστώσει». Στην πρώτη περίπτωση ο Ερντογάν (με την ανάλογη φωτογραφία άνεσης), στη δεύτερη ο Παπανδρέου περιδεής μπροστά στην καγκελάριο, κάτω από έναν περί... βερεσέ τίτλο.
Η θλιβερή εικόνα του κ. Παπανδρέου κατά την συνάντησή του με την κ. Μέρκελ, κοσμεί τα πρωτοσέλιδα όλων των τουρκικών εντύπων με την επισήμανση, η «στιγμή που τέλειωσε ο Παπανδρέου».
Το ερώτημα είναι αν πράγματι θα τελειώσει ως πρωθυπουργός για να οδηγηθεί ομαλά η χώρα στις εκλογές ή θα επικαλεστεί την ψήφο εμπιστοσύνης και θα παραμείνει στον σβέρκο του ελληνικού λαού που τόσο βάναυσα τυράννησε.
http://www.elzoni.gr
read more "Ντροπιαστικά πρωτοσέλιδα" Διαβάστε περισσότερα...

Times: Το ταπεινωτικό πολιτικό τέλος του Γιώργου Παπανδρέου


Η βαθιά κρίση χρέους της Ελλάδας και ο λάθος χειρισμός στο θέμα του δημοψηφίσματος «στοίχισαν» στον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου τη θέση του, γράφουν σε σημερινό τους άρθρο οι Financial Times και τονίζουν πικρόχολα ότι πρόκειται για τον πρώτο πρωθυπουργό εδώ και 50 χρόνια που «εκδιώχτηκε» από το ίδιο το υπουργικό του συμβούλιο.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της οικονομικής εφημερίδας, ο Γιώργος Παπανδρέου ήρθε στη εξουσία ως παραδοσιακός σοσιαλιστής υποσχόμενος αυξήσεις στις συντάξεις στους μισθούς, και επέκταση της δημόσιας υγείας και εκπαίδευσης. Ωστόσο, σημειώνει η εφημερίδα, αυτό που θα μείνει στην μνήμη των πολιτών -με πικρία- από τον κ. Παπανδρέου είναι η ρήση του «"λεφτά υπάρχουν" την ώρα που τα σύννεφα της οικονομικής καταιγίδας ήταν ήδη πυκνά».
Ο κ. Παπανδρέου, υπογραμμίζουν οι Times, θα γίνει ο πρώτος πρωθυπουργός εδώ και 50 χρόνια που εκδιώχτηκε από το υπουργικό του συμβούλιο, αφού υποχρεώθηκε να εγκαταλείψει το ριψοκίνδυνο σχέδιο του για δημοψήφισμα σχετικά με τη δανειακή σύμβαση, μια ενέργεια που έτυχε σφοδρής κριτικής από τους ευρωπαίους ηγέτες στη σύνοδο των G20 στις Κάννες.
Όπως σημειώνει η εφημερίδα, ο διάδοχος του κ. Παπανδρέου, που θα είναι «μη-πολιτικό» πρόσωπο, θα κληθεί να υλοποιήσει το σχέδιο διάσωσης της χώρας ύψους 130 δισ. ευρώ και να οδηγήσει τη χώρα στις εκλογές το Φεβρουάριο.
read more "Times: Το ταπεινωτικό πολιτικό τέλος του Γιώργου Παπανδρέου" Διαβάστε περισσότερα...

Τον έδιωξαν, παρολίγο με τις κλωτσιές


«Μην ξαναπατήσεις εδώ!»

Είναι κομψή η έκφραση αν πει κανείς ότι η Αγγέλα Μέρκελ και ο Νικολά Σαρκοζί «έστειλαν τελεσίγραφο στον Γιώργο Παπανδρέου σε αυστηρό και κατηγορηματικό ύφος» -σε εκείνη τη δραματική συνάντηση στις Κάννες- ακόμη κι αν το περιεχόμενό του συνοψιζόταν στις λέξεις «παραιτήσου τώρα».
Οι λεπτομέρειες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας από τη σύσκεψη της Πέμπτης δείχνουν ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός αντιμετωπίστηκε ως persona non grata από τους ισχυρούς της Ευρώπης και άκουσε από τα χείλη της Γερμανίδας καγκελαρίου λέξεις, που ακούγοντάς τες, πραγματικά, θα έπρεπε να εύχεται να ανοίξει η γη να τον καταπιεί…
Σύμφωνα με πληροφορίες, η κ. Μέρκελ είπε κοιτάζοντας στα μάτια τον κ. Παπανδρέου ότι η πρότασή του για το δημοψήφισμα είναι «σκ…ά»! Χρησιμοποίησε τη γερμανική λέξη «σάισε» (scheisse) και κατά τις ίδιες πηγές, οι «υψηλοί» συμμετέχοντες του είπαν ούτε λίγο ούτε πολύ «και μην ξαναπατήσεις εδώ»! Ωστόσο, ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν έδειξε να… ιδρώνει το αφτί του, ούτε να αισθάνεται τουλάχιστον αμήχανα, που κατάφερε μέσα σε λίγες ώρες να οδηγήσει τη χώρα του στο τελευταίο σκαλοπάτι εξευτελισμού κι ένα βήμα πριν από την έξοδο από το ευρώ.
Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, δεν εξεπλάγη με όσα προσβλητικά άκουσε αλλά… εξεπλάγη μόνο με την έκπληξη όλων των υπολοίπων!
Τα απανωτά «χαστούκια» για την Ελλάδα με την ανεύθυνη και επικίνδυνη απόφαση του κ. Παπανδρέου να οδηγήσει τη χώρα σε δημοψήφισμα για την κύρωση της δανειακής σύμβασης μόλις είχαν αρχίσει. Στην κοινή δήλωσή τους Μέρκελ- Σαρκοζί διεμήνυσαν με σαφήνεια ότι «παγώνει» η εκταμίευση της 6ης δόσης κι ότι το ερώτημα για το δημοψήφισμα μπορεί να είναι μόνο το εάν η Ελλάδα θέλει να παραμείνει στο ευρώ ή όχι:«Θέλουμε να βοηθήσουμε τη Ελλάδα, αλλά δεν μπορεί να υπάρξει μονομερής απόφαση, γι’ αυτό και η 6η δόση θα δοθεί μόνο εάν τηρηθεί και εφαρμοστεί το σύνολο των αποφάσεων που ελήφθησαν την 27η Οκτωβρίου», δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Μέρκελ, η οποία είπε πως «ουσιαστικά το δημοψήφισμα, το οποίο πρέπει να γίνει το δυνατόν νωρίτερα, θα καταδείξει εάν η Ελλάδα θέλει να παραμείνει στην ευρωζώνη. Θέλουμε την Ελλάδα στην ευρωζώνη, αλλά πάνω απ’ όλα πρέπει να διασφαλίσουμε τη σταθερότητα του ευρώ», κατέληξε η Γερμανίδα καγκελάριος.
Ο Γάλλος πρόεδρος, κ. Σαρκοζί, έστειλε το δικό του αυστηρό μήνυμα: «Βρισκόμαστε σε μεγάλη αστάθεια. Θέλουμε οι Ελληνες φίλοι μας να είναι μαζί μας, αλλά υπάρχει ένα πλαίσιο κανόνων για τη σταθερότητα της ευρωζώνης και του ευρώ, το οποίο κανείς δεν πρέπει να παραβεί. Δεν ζητήσαμε τίποτε από το Ελληνικό Κοινοβούλιο. Θέλουμε όμως να γνωρίζουμε πού πηγαίνουν τα χρήματα του Γερμανού, του Γάλλου, του Ευρωπαίου πολίτη».
Αναμφισβήτητα, ο Ελληνας πρωθυπουργός όχι μόνο πέρασε δύσκολες ώρες στις Κάννες και δέχθηκε εντονότατες πιέσεις αλλά οι «ισχυροί» Ευρωπαίοι ηγέτες, ουσιαστικά, του απαγόρευσαν νέα έξοδό του από τη χώρα με την ιδιότητα του πρωθυπουργού. Ηταν θέμα λίγων λεπτών να αρχίσει να καταρρέει ο χάρτινος πύργος που είχε «χτίσει» ο κ. Παπανδρέου από την Τετάρτη, παραμονή της αναχώρησής του για τις Κάννες. Οτι δηλαδή συνεχίζει κανονικά το πρόγραμμά του και θα παραστεί στους G20 ως προσκεκλημένος: η αλήθεια ήταν ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες τον έσυραν για να δώσει εξηγήσεις, απομόνωσαν την Ελλάδα από τη σύγκληση της έκτακτης Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε., αφού την έθεσαν εκτός, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες τόσο η ελληνική αντιπροσωπία όσο και οι Ελληνες δημοσιογράφοι αντιμετώπισαν στις Κάννες κλίμα απομόνωσης, ενδεικτικό των διαθέσεων των εταίρων. Την ίδια στιγμή, μια νέα πληροφορία έλεγε ότι η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λανγκάρντ ζήτησε από τον Ελληνα πρωθυπουργό να παραιτηθεί.
Κι ενώ οι Ελληνες πολίτες παρακολουθούσαν σαστισμένοι τις καταιγιστικές εξελίξεις με τους Μέρκελ-Σαρκοζί να δείχνουν την πόρτα της εξόδου της χώρας από το ευρώ, ο Γιώργος Παπανδρέου από τον… προθάλαμο της Συνόδου έδινε νέο ρεσιτάλ ανευθυνότητας εξηγώντας το σκεπτικό του για την απόφαση του δημοψηφίσματος…
Η συνέχεια είναι λίγο πολύ γνωστή: Ο κ. Παπανδρέου συνέχισε να βρίσκεται «στον κόσμο του» παρά το γεγονός ότι είχε απέναντί του τον Ευάγγελο Βενιζέλο και κορυφαίους υπουργούς. Αλλα συμφωνήθηκαν στο έκτακτο Υπουργικό Συμβούλιο, άλλα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός από το βήμα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Με συγκεκριμένες δεσμεύσεις υπέκλεψε την ψήφο εμπιστοσύνης και με «λάιτ» φράσεις, όπως «δεν είμαι δεμένος με τις καρέκλες, είμαι διατεθειμένος να κάνω ό,τι χρειαστεί για να προχωρήσει μια κυβέρνηση ευρύτατης συνεργασίας», έσυρε την Ελλάδα σε ένα νέο εφιάλτη. Μέχρι την Κυριακή το βράδυ, με πείσμα δεν έλεγε το ρήμα «παραιτούμαι», θέλοντας να μετατρέψει την προσωπική του πολιτική «καταστροφή» σε εθνική συντριβή.
Κατερίνα Κατσαβού στον «Ελεύθερο Τύπο»
read more "Τον έδιωξαν, παρολίγο με τις κλωτσιές" Διαβάστε περισσότερα...

Υπάλληλος του ΔΝΤ ο νέος πρωθυπουργός


Ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης είναι ο νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας, με πιθανότητες που αγγίζουν το 100%.

Ο κύριος αυτός είναι υπάλληλος του ΔΝΤ. Μήπως χρειάζεται περισσότερος σχολιασμός; Πιστεύουμε πως όχι...

Για την ιστορία, να πούμε πως κλασσική συνταγή του ΔΝΤ είναι να χρησιμοποιεί τους πρωθυπουργούς που το καλούν, μέχρι αυτοί να "καούν" και στη συνέχεια τοποθετεί πρωθυπουργούς της αρεσκείας του, το δυνατόν υπαλλήλους του.

Να θυμίσουμε, πάντως, πως υπάρχει ένα κακό παρελθόν. Παπανδρέου και Ρουμελιώτης ήταν μαζί στο Ειδικό Δικαστήριο. Τότε, ο κύριος Ρουμελιώτης δεν δικάστηκε (για το σκάνδαλο Κοσκωτά) επειδή είχε προλάβει να γίνει Ευρωβουλευτής και η Ε.Ε. δεν ήρε την ασυλία του...!

Πρέπει να σκεφτούμε "καληνύχτα Ελλάδα" ή μήπως πρέπει να πούμε "και τώρα αρχίζουμε εμείς τον πόλεμο που εσείς μας κηρύξατε";

Χρήστος


read more "Υπάλληλος του ΔΝΤ ο νέος πρωθυπουργός" Διαβάστε περισσότερα...

Ο Παναθηναϊκός τους τρομάζει..

Ο Παναθηναϊκός τους τρομάζει! Η παρέα του Λέτο,του Κουίνσι και του Ζεκά τους έχει κάνει να ανησυχούν από εκεί που νόμιζαν ότι το πρωτάθλημα είναι τελειωμένο, λόγω της αποχώρησης βασικών παικτών όπως ο Σισέ και ο Σίλβα. Καταλαβαίνεται όλοι για ποίους λέω!!!! Για τους οπαδούς……μάλλον καλύτερα τα πρόβατα του Πειραιά, τους υποστηριχτές του ακατονόμαστου.
Μετά από τις παραστάσεις που έδωσε ο Παναθηναϊκός σε Τούμπα και ΟΑΚΑ με αντιπάλους τον Παοκ και την Αεκ αντίστοιχα άρχισαν τα βελάσματα. Από το τροπάριο ότι η “διαιτησία ευνοεί τον Παναθηναϊκό” έπιασαν άλλο τροπάριο τα περί παραρτημάτων. Ότι δηλαδή ο Πάοκ και η Αεκ ήθελαν να χάσουν επίτηδες. Μάλλον δεν παρακολούθησαν το παιχνίδι χθες για να δούνε ότι η Αεκ μετά το 3-0 έκανε τα αδύνατα-δυνατά για να φύγει με τον βαθμό της ισοπαλίας και τελικά δεν τα κατάφερε.
Ας δούμε τα σημαντικότερα βελάσματα και να τα αναλύσουμε.
1)Παράρτημα ο ΠΑΟΚ!Μάλιστα…Πόσα χρόνια έφευγε αλώβητος ο ΟΣΦΠ απο την Τούμπα; Κοντά στα 14;Με την ίδια λογική λοιπόν,ο Ολυμπιακός πήγαινε για βόλτα και όχι για αγώνα…
2)Και πέρυσι ήρθαμε στο Δήμοσιο Γήπεδο,αλλά πέσαμε σε ομάδα με 14 αντιπάλους και όχι με 11!Και μάντεψε τι έγινε…ΧΑΣΑΜΕ!Ήταν στημμένο για να κερδίσεις!Ακόμα και η μολότωφ,που δεν έπεσε…Εφέ ήταν,επειδή κερδίσατε!
3)Δώρο 6 βαθμούς;Απο ποιόν;Απο εσάς;Το μόνο “δώρο” που μας κάνατε ήταν που δεν σας άρεσε ο κ. Λέτο!
4)Δεν με πειράζει αν τελικά ΔΕΝ πάρω κούπα φέτος…Αρκεί να χάσω,επειδή ο αντίπαλος είναι καλύτερος απο εμένα….και όχι επειδή ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να με κερδίσει!!!
5)Κρατική ομάδα είμαστε?χμμμμμμμμ να το ψάξω και θα επανέλθω..Μήπως έχετε να μας πείτε για την δική σας;Για το ΚΡΑΤΙΚΟ γήπεδο;Για το parking,μπροστά απο το ΚΡΑΤΙΚΟ γήπεδο;Για τις κρατικές επιχορηγήσεις την δεκαετία του ’60κτλ…Αλλά ξέρω:εμάς μας πήγαν στα τελικά της Ευρώπης!!Δεν τα καταφέραμε μόνοι μας!
6)Ε,ας πω και εγω…”ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ”!!!

Η εικόνα που δείχνει η ομάδα είναι αυτή που θέλει ο κόσμος του Παναθηναϊκού…Να τρέχουν όλοι,για το καλό της ομάδας!Ακόμα και στο goal,όλοι μαζί!!!Υπάρχει καλό κλίμα και αυτό φαίνεται!Ακόμα και στον αγώνα με την ΑΕΚ,το είδαμε…στο 2ο goal του κ. Λέτο….Και μην ξεχάσουμε και την κίνηση του κ. Καραγκούνη να πει στον διαίτητη να μην δώσει κάρτα στον κ. Λυμπερόπουλο…Αλλά βέβαια,ΑΛΛΟΙ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΗΘΟΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ!ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ!
Καλή χώνεψη του σανού που τρώτε εκεί κάτω στο λιμάνι!
read more "Ο Παναθηναϊκός τους τρομάζει.." Διαβάστε περισσότερα...