Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Ο Robert del Naja των Massive Attack – μύνημα συμπαράστασης ατην πλατεία Συντάγματος και όλες τις πλατείες της χώρας.!

read more "Ο Robert del Naja των Massive Attack – μύνημα συμπαράστασης ατην πλατεία Συντάγματος και όλες τις πλατείες της χώρας.!" Διαβάστε περισσότερα...

VIDEO: «Για το Μάνο...»: Τι έγινε στη συγκλονιστική συναυλία των Πυξ Λαξ στο ΟΑΚΑ



Το πρώτο τους χειροκρότημα μετά από επτά χρονιά απουσίας τους …
ως συγκρότημα δέχτηκαν οι Πυξ Λαξ, με το άνοιγμα της συναυλίας - φόρο τιμής στον Μάνο Ξυδούς στο ΟΑΚΑ. Πάνω από 70.000 θεατές όλων των ηλικιών αποθέωσαν το θρυλικό συγκρότημα.
Αξέχαστα τραγούδια και αγαπημένοι στίχοι του συγκροτήματος πλημμύριζαν το στάδιο. «Αντίο Μάνο» έλεγε από σκηνής ο Φίλιππος Πλιάτσικας θυμίζοντας την απουσία του αγαπημένου φίλου και συναδέλφου τους. Ήταν 13 Απριλίου 2010 όταν ο Μάνος Ξυδούς, ένα από τα μέλη των Πυξ Λαξ έφυγε πρόωρα από τη ζωή. Η ιστορία του συγκροτήματος ξεκίνησε το 1989 από δύο παιδικούς φίλους, τον Φίλιππο Πλιάτσικα και τον Μπάμπη Στόκα, όταν αποφάσισαν να δείξουν κάποια τραγούδια στον φίλο τους Μάνο Ξυδούς. Από τότε ενώθηκαν και έναν χρόνο μετά κυκλοφόρησε ο πρώτος δίσκος με τον τίτλο «Τι άλλο να πεις πιο απλά» και ακολουθούν δύο ακόμα άλμπουμ, το «Ζόρικοι καιροί» και «Ο ήλιος του χειμώνα με μελαγχολεί», κάνοντας το συγκρότημα γνωστό στο κοινό. Εκτός από τους Φίλιππο Πλιάτσικα και Μπάμπη Στόκα, η μπάντα απαρτίζεται από μουσικούς που βρέθηκαν από την αρχή δίπλα στο συγκρότημα: τον Παναγιώτη Σπυρόπουλο στην ηλεκτρική κιθάρα, την Δήμητρα Καραμπεροπούλου στο ακορντεόν, τον Άλκη Παπαδόπουλο στο πιάνο, τον Γιώργο Γιαννόπουλο στα τύμπανα και τον Νίκο Γιαννάτο στο μπάσο. Μια ώρα μετά την έναρξη της συναυλίας και παρά ορισμένα προβλήματα με τον ήχο που δεν έφθανε σε όλα τα σημεία του σταδίου, η προσέλευση του κόσμου συνεχιζόταν.
Δείτε τα videos:


read more "VIDEO: «Για το Μάνο...»: Τι έγινε στη συγκλονιστική συναυλία των Πυξ Λαξ στο ΟΑΚΑ" Διαβάστε περισσότερα...

Ο Πούτιν θα έδινε 25 δισ. και ο Γιώργος του μιλούσε για οικολογία! O καθένας με τον πόνο του!


Σε μια σημαντική συνέντευξή του στο Θανάση Αυγερινό ο ομογενής βουλευτής της Ρωσικής Κρατικής Δούμας, Ιβάν Σαββίδης, αποκαλύπτει ότι ο ρώσος πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν ήταν έτοιμος να δώσει στην Ελλάδα 25 δισ. ευρώ πριν το ΔΝΤ.


«Πιο βέβαιος από ποτέ για τις απόψεις του, αλλά και εξαιρετικά ανήσυχος για τις εξελίξεις στην Ελλάδα, ο ομογενής βουλευτής της Ρωσικής Κρατικής Δούμας και επικεφαλής της 5ης Περιφέρειας του ΣΑΕ Ιβάν Σαββίδης μόλις εξελέγη για άλλη μια τετραετή θητεία πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Ρωσίας, επιμένοντας ότι «δεν υπάρχει ελληνικό πρόβλημα που να μας είναι ξένο».

Στην πρώτη του συνέντευξη στα «Επίκαιρα» λίγο μετά την πανηγυρική ψηφοφορία στο Ροστόφ, στις όχθες του ήρεμου Δον, έδρα των πολυάριθμων επιχειρήσεων και των πολιτικών - κοινωνικών δραστηριοτήτων του, ο Σαββίδης δεν χαρίζεται σε κανέναν.

Αποκαλύπτει άφθονη εσωτερική πληροφόρηση από το παρασκήνιο των όλο και πιο προβληματικών ελληνορωσικών σχέσεων, ζητά να βγουν στο προσκήνιο νέα πρόσωπα και πολιτικές δυνάμεις και επιστρέφει στο αγαπημένο του θέμα, την Παναγία Σουμελά του Πόντου και την περσινή ιστορική λειτουργία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, που επιτεύχθηκε με την καθοριστική προσωπική του συμβολή, έστω κι αν κάποιοι επιμένουν να την παραγνωρίζουν.

newpost
read more "Ο Πούτιν θα έδινε 25 δισ. και ο Γιώργος του μιλούσε για οικολογία! O καθένας με τον πόνο του!" Διαβάστε περισσότερα...

Το μεγαλύτερο "ατύχημα" στην Κύπρο είναι πως είναι Ελληνική



Όλοι μιλούν για ατύχημα. Μα δεν βρέθηκε ένας δημοσιογράφος να ρωτήσει το αυτονόητο για την Κυπριακή τραγωδία; Δεν βρέθηκε ένας να αναρωτηθεί πως ίσως να μην ήταν ατύχημα, πως ίσως να ήταν "κάτι άλλο" αυτό που προκάλεσε την έκρηξη στην στρατιωτική - ναυτική βάση;

Πως είναι δυνατόν όλοι να μιλούν για υψηλές θερμοκρασίες που προκάλεσαν την έκρηξη στα πυρομαχικά (;) όταν αυτή έγινε την πιο δροσερή ώρα του 24ώρου;
Πως είναι δυνατόν να έχουν το θράσος να τα ρίχνουν στην ζέστη όταν η ανάφλεξη έγινε 5.30 τα ξημερώματα;

Εντάξει παλικάρια, και η εισβολή "ατύχημα" ήταν. Όπως και η πτώση του ελικοπτέρου 9 χρόνια πριν, που μέσα σε λίγα λεπτά είχε βγει το "πόρισμα" από τους Κληριδο-Σημίτηδες: Ατύχημα...

Η ατυχία του να είσαι Έλληνας. Αυτό πληρώνει η Κύπρος. Τίποτε άλλο. Κάποιοι επωφθαλμιούν να αρπάξουν τα πάντα από το μαρτυρικό νησί. Και δεν διστάζουν να καίνε από ανθρώπους μέχρι φακέλους, δεν διστάζουν να ρίχνουν τις άμυνες και να "προκαλούν" σε μία ακόμη εισβολή. Δεν διστάζουν να τα δώσουν όλα, για να μπορούν κι αυτοί να κοιμούνται ήσυχοι... Δεν διστάζουν να κόβουν δεσμούς για να "αιωρηθούν" χωρίς κανέναν σύμμαχο. Η Κύπρος πληρώνει την Ελληνική της ιστορία, πληρώνει το θάρρος του Τάσσου Παπαδόπουλου, πληρώνει την υπερηφάνεια των σημερινών κατοίκων της... Η Κύπρος πληρώνει την ατυχία της να επιλέξει τους ανίκανους για να την οδηγήσουν προς τα εμπρός.

Σήμερα η Κύπρος αποχαιρέτησε τους νεκρούς της και μέσα σε μία θύελλα προβλημάτων καλείται να μαζέψει τα κομμάτια της και να στηθεί ολόρθη απέναντι στα σχέδια που κάνανε άλλοι γι αυτήν, χωρίς αυτήν... Η ιστορία επαναλαμβάνεται και οι εκδοχές της είναι πολλές. Ο Ελληνισμός της Κύπρου πρέπει σήμερα να μπορέσει να πει και πάλι "Όχι" στους εφιάλτες που τον έχουν κυκλώσει...

Στην Κύπρο έγινε ένα μαζικό εθνικό έγκλημα. Και οι "εκτελεστές" αυτού του εγκλήματος συνεχίζουν απτόητοι το... "έργο" τους...

Χρήστος με πληροφορίες από "Ολυμπία"
read more "Το μεγαλύτερο "ατύχημα" στην Κύπρο είναι πως είναι Ελληνική" Διαβάστε περισσότερα...

Ο Δρούτσας ήθελε να σώσει τον... Ειρηνικό!


Ο «χορός» εκατομμύριων ευρώ σε ανύπαρκτες και… απίθανες ΜΚΟ κρατάει χρόνια, περίπου από τη δεκαετία του ’90. Στην πραγματικότητα κανένας εκ των βουλευτών και οι περισσότεροι από τους πολίτες δεν εξεπλάγησαν στο άκουσμα του κατα τα άλλα υπέρογκου ποσού των 100.000.000 ευρώ που διατέθηκαν όλα αυτά τα χρόνια ( κυρίως την τελευταία δεκαετία) σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που είτε υπήρχαν μόνο στα χαρτιά, είτε το αντικείμενό τους δεν είχε καμία συνάφεια με την Ελλάδα- κυρίως με την ελληνική πραγματικότητα.
Ενδεικτικά, την περίοδο 1999 – 2003 οι ΜΚΟ 68.971.978 ευρώ, ενώ μόνο το 2007 εβδομήντα πέντε ΜΚΟ πήραν από το Υπουργείο Εξωτερικών το αστρονομικό ποσό των 9.513.922,99 ευρώ.
Ωστόσο, ο παντοκράτορας των «αμύθητων» απολαβών από χρηματοδοτήσεις Μη Κερδοσκοπικών Οργανισμών έχει ανακυρηχθεί ο δημιουργός της ΜΚΟ «ΚΕΣΣΑ Δήμητρα», που έχει έδρα τη Λάρισα και υποκατάστημα στην Αθήνα.
Την περίοδο 1999 – 2003 έλαβε συνολικά 2.357.486 ευρώ! Ενώ το 2005 έλαβε μεγάλο μέρος της ανθρωπιστικής βοήθειας του ελληνικού λαού που συγκέντρωσε το Υπουργείο Εξωτερικών για τα θύματα του τσουνάμι που έπληξε τη Σρι Λάνκα!
Στις πιο πρόσφατες «περίεργες» χρηματοδοτήσεις πρωτοστατεί η… Επιτροπή Ινδικού Ωκεανού. Στις 26 Δεκεμβρίου 2010 και ενώ από το Υπουργείο Εξωτερικών (επί θητείας Δρούτσα) είχε ανακοινωθεί ότι δεν θα δοθεί καμία χρηματοδότηση σε ΜΚΟ λόγω των οικονομικών συγκυριών της χώρας, δόθηκαν παρόλα αυτά 1.000.000 ευρώ για την παντελώς άγνωστη στους έλληνες( και μάλλον και στο ίδιο το υπουργείο) Επιτροπή Ινδικού Ωκεανού με σκοπό την ενίσχυση δράσεων αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής. Μάλιστα, υπεγράφη συμφωνία χρηματοδότησης της εν λόγω ΜΚΟ από το ελληνικό ΥΠΕΞ η οποία ορίστηκε σε δύο δόσεις.
Το συνολικό ποσό δηλαδή συμμετοχής της χώρας μας για να ερευνηθεί η κλιματική αλλαγή στον Μαυρίκιο(!) ήταν 2.000.000 ευρώ, ενώ την Επιτροπή Ινδικού Ωκεανού ενισχύσε οικονομικά μόνον η χώρα μας και φυσικά η Γαλλία λόγω των εκεί αποικιών της.
Μάλλον… διακοπές στο Μαυρίκιο ονειρευόταν ο κ. Δρούτσας και δεν κατάφερε να αντισταθεί στην τόσο δελεαστική για τη χώρα μας συνδρομή στη διάσωση του θαλάσσιου περιβάλλοντος της νήσου…
read more "Ο Δρούτσας ήθελε να σώσει τον... Ειρηνικό!" Διαβάστε περισσότερα...

Η ατάκα της Ημέρας από τον Στ.Ψυχάρη! Μετά έλεγαν τα blogs παράφρωνες!

Αρνούμεθα τα Κόμματα και ως συμμορίας και ως ενώσεις ιδιωτικών συμφερόντων. Υπό την έννοιαν αυτή διαλύουν το Κράτος και οδηγούν τους Λαούς εις την Παρακμήν.
Μόνον εκείνα τα Κόμματα, τα οποία επαγγέλονται εις τους οπαδούς των, ότι θα εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά των, όχι παραβιάζοντα τους νόμους χάριν των φίλων, αλλά εξασφαλίζοντα μιαν γενικήν ευημερίαν, εντός της οποίας όλα τα άτομα θα ευρίσκουν και την ιδικήν των ευημερίαν, μόνον εκείνα τα Κόμματα είναι άξια των ελευθέρων πολιτευμάτων και της εμπιστοσύνης του Λαού μας.”
Γεώργιος “Γέρος” Παπανδρέου (o παπούς του αντιεξουσιαστή)
Μιλάει για την επικείμενη χρεωκοπία και την συμπεριφορά που πρέπει να έχουν τα κανάλια
“…Επομένως, θα ήταν χρήσιμο οι ιδιοκτήτες των ΜΜΕ, οι εκδότες των εφημερίδων, οι αρχισυντάκτες και είναι χρήσιμο, μάλλον απαραίτητο, οι υπεύθυνοι των ΜΜΕ, όλοι οι σχολιαστές να είναι κατάλληλα ενημερωμένοι για τις πιθανές εξελίξεις και τους συναφείς κινδύνους που μπορεί να προκύψουν από τις συζητούμενες μεθόδους χρηματοδότησης του ελληνικού δημόσιου χρέους. Έχει μεγάλη σημασία η επικοινωνία σχετικά με τα θέματα αυτά, όπως η ενδεχόμενη υποβάθμιση των ελληνικών χρεογράφων στο επίπεδο «επιλεκτικής πτώχευσης», να γίνει με τρόπο που θα συμβάλει στη σταθερότητα και δεν θα καλλιεργήσει αθέλητα ανησυχίες που μπορεί να προκαλέσουν πανικό στο κοινό, με ανεπιθύμητες συνέπειες για το τραπεζικό σύστημα και την οικονομία…”
Δηλαδή όλο αυτό τον καιρό που το MEGA, η ΥΕΝΕΔ, ο ΣΚΑΙ που μας απειλούσαν με τους μονόδρομους του μνημονίου;
Μας απειλούσαν ότι αν δεν βάλουμε υποθήκη την χώρα θα χρεωκοπήσουμε!
Μας απειλούσαν ότι αν δεν πάρουμε το μεσοπρόθεσμο δεν θα έχουμε μισθούς και συντάξεις, γιατί θα χρεωκοπήσουμε.
Το μνημόνιο είναι... νοικοκυριό...
Μας απειλούσαν ότι αν δεν ξεπουλήσουμε τον πλούτο των παιδιών μας με το ταμείο ξεπουλήματος θα χρεωκοπήσουμε και θα χάσουμε τα λεφτά μας.
Μας απειλούσαν ότι αν δεν πάρει τα μέτρα εξαθλιωσης ο “αντιεξουσιαστής στην εξουσία” θα κλείσουν οι Τράπεζες και θα χάσουμε τις καταθέσεις μας γιατί θα χρεωκοπήσουμε!
Μας απειλούσαν ότι η απεργία στην Ακρόπολη και στα λιμάνια καταστρέφει τον Τουρισμό, τα γιαούρτια απειλούν την δημοκρατία, η ΕΘΕΛ κατέστρεψε το Κέντρο κι οι Αγανακτησμένοι στην πλατεία που αγωνίζονται για το μέλλον της χώρας, ακύρωσαν 8.000 κρατήσεις, γιατί αν δεν περνούσε το μεσοπρόθεσμο θα χρεωκοπούσαμε!
Μας απειλούσαν με δηλώσεις της Δαμανάκη για επιστροφή στην δραχμή, αν δεν περάσει το Μεσοπρόθεσμο, γιατί θα χρεωκοπήσουμε!
Εψαχναν τον φαναρτζή από την Κρήτη που διέδωσε, το ψευδές μεν, αλλά αφέλες μήνυμα περί χρεωκοπίας, λες κι ήταν ο Μπιν Λάντεν!
Τώρα που πάνε να μας την σερβίρουν, από έξω πρέπει “να γίνει με τρόπο που θα συμβάλει στη σταθερότητα και δεν θα καλλιεργήσει αθέλητα ανησυχίες “
Αφού τόσους μήνες μας έλεγαν να ανησυχούμε και να είμαστε καλά παιδιά γιατί αν χρεωκοπήσουμε θα έρθει η Δευτέρα Παρουσία, τώρα που μας χτυπάει την πόρτα, δεν κουνιέται φύλλο;
ΟΤΑΝ ΟΛΑ, ΜΑ ΟΛΑ, ΤΑ BLOG ΕΓΡΑΦΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΕΔΩ ΚΑΙ 15 ΜΗΝΕΣ ΟΤΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ, ΜΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΣΑΝ ΓΙΑ ΑΦΕΡΕΓΓΥΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΦΡΩΝΕΣ!
Αυτοί έγκυροι, εμείς παράφρωνες!
Σήμερα στα ΝΕΑ (του ΔΝΤ) δίνει ο Ψυχάρης συμβουλές στα κανάλια του, να περάσουν την χρε ωκοπία ήρεμα και ανώδυνα! ΤΗΝ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ ΤΟΥΣ!
Δεν περιμένω και συγγνώμη από τον Ψυχάρη, που μας ζήτησε και τα ρέστα, όταν διέδωσε ψευδείς ειδήσεις με την ανύπαρκτη επίσκεψη Ertogan.
Αλλά όχι άλλο κουτόχορτο ρε παιδιά, δεν είμαστε στην δεκατία του ’60, υπάρχει και το διαδίκτυο, δεν μπορείτε να γράφετε λες κι ήρθαμε εχθές από τον Α’ Κενταύρου.
Το μνημόνιο και το μεσοπρόθεσμο δεν ήταν αποτυχία! Πέτυχαν όλους τους στόχους τους στο ακέραιο, δηλαδή τον εξής ένα, ΤΗΝ ΥΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ!

read more "Η ατάκα της Ημέρας από τον Στ.Ψυχάρη! Μετά έλεγαν τα blogs παράφρωνες!" Διαβάστε περισσότερα...

Διακοπές: Άπιαστο όνειρο…


Μνημόνιο εξετελέσθη: Και γδαρμένοι και «επιλεκτικώς» χρεοκοπημένοι!
Κάθε απεργία, κάθε κινητοποίηση, κάθε λαϊκή διαμαρτυρία, έχει να αντιμετωπίσει τη γνώριμη, πλέον, σπέκουλα: «Πλήττεται ο τουρισμός»!

*

Αυτοί, βέβαια, που κατηγορούν τους απεργούς ως «σαμποτέρ» (!) του τουρισμού, στην πραγματικότητα αγωνιούν μη θιγούν τα κέρδη τους.

Σε ένα σύστημα, όπου βασιλεύει η ιδιοποίηση των μέσων παραγωγής, είναι προφανές ότι τα μονοπώλια έχουν καπαρώσει ως «ιδιοκτησία» τους (!) ακόμα και τον ήλιο και τη θάλασσα!

*

Συνεπώς, η λεγόμενη και «τουριστική βιομηχανία» ανήκει σε εκείνες τις δραστηριότητες που το δικαίωμα στην ξεκούραση και την αναψυχή το έχει μετατρέψει σε εμπόρευμα.

Ως εκ τούτου, τα μονοπώλια το τελευταίο για το οποίο ενδιαφέρονται είναι για το πώς (δίκαια πάντα) θα… μοιράσουν σε όλη την ελληνική κοινωνία τα οφέλη από την προσέλκυση τουριστών στη χώρα.

Οσο για τους πολιτικούς τους εκπροσώπους, όσο περισσότερο επιτίθενται στις απεργίες για τα «προβλήματα στον τουρισμό», τόσο λιγότερο (καθόλου, δηλαδή) νοιάζονται για το γεγονός ότι εκατομμύρια Ελληνες έχουν βυθιστεί σε τέτοια ανέχεια που ούτε για μια μέρα το χρόνο δεν μπορούν πλέον να αποδράσουν για το άπιαστο όνειρο των διακοπών.

*

Σε μια χώρα που κόβονται οι μισθοί και οι συντάξεις, που λεηλατούνται τα λαϊκά εισοδήματα, σε μια χώρα που πνέει ο λίβας της φοροληστείας, όπου περικόπτονται μέχρι και τα κουπόνια κοινωνικού τουρισμού (!), οι κοπτόμενοι για τον τουρισμό, δεν απαντούν:

Ποιος φταίει που το 50% των λαϊκών νοικοκυριών της χώρας δεν μπορεί να κάνει καθόλου διακοπές;

Ποιος φταίει που η συντριπτική πλειοψηφία του εργαζόμενου λαού δεν μπορεί να ελπίζει ούτε σε κάποια «διήμερα απόδρασης» πλέον;

*

Ενα μέρος της αλήθειας, για τη μετατροπή του δικαιώματος στις διακοπές σε είδος… πολυτελείας για τον ελληνικό λαό, καταγράφεται στις ετήσιες έρευνες για την τουριστική συμπεριφορά των Ελλήνων.

Τα πορίσματα των σχετικών ερευνών – το φροντίζουν τα κανάλια των εφοπλιστών – «θάβονται» επιμελώς. Πρόκειται για τα ίδια τηλεοπτικά δίκτυα που «αγανακτούν» με την… υπονόμευση του τουρισμού από τις διαδηλώσεις και τις απεργίες.

*

Ας δούμε τα στοιχεία της περσινής έρευνας (διεξήχθη από την «Κάπα Research»):

*

1. Μόλις το 4,7% των Ελλήνων δήλωνε ότι μπορεί να κάνει ένα μήνα διακοπές το 2010 από 12,3% το 2007, δηλαδή τρεις φορές λιγότεροι.

2. Μόλις το 2,2% δηλώνει ότι μπορεί να κάνει διακοπές πάνω από ένα μήνα, από 8,8% το 2007, δηλαδή τέσσερις φορές λιγότεροι.

3. Πάνω από το 50% δήλωνε ότι χρειάζεται τουλάχιστον 1.000 ευρώ για στοιχειώδη ξεκούραση που δεν τα διαθέτει.

4. Μόλις το 2,9% δήλωνε ότι μπορεί να κάνει περισσότερες και πιο άνετες διακοπές απ’ ό,τι πριν ένα χρόνο.

5. Το 83,5% δήλωνε ότι είτε θα έκανε μικρότερες σε διάρκεια διακοπές, είτε οικονομικότερες (43,8%) από την προηγούμενη χρονιά.

6. Το 12% δήλωνε πως ούτε ως όνειρο, ούτε ως ελπίδα δεν μπορεί να σκεφτεί έστω και μια μέρα διακοπών.

7. Το 25,7% δήλωνε ότι χωρίς ιδιαίτερες πιθανότητες επιτυχίας θα επιδίωκε να περιοριστεί σε διακοπές μόλις μιας βδομάδας.
*
Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι τα παραπάνω στοιχεία καταγράφονται σε μια χώρα που συνεχίζει (ως ιδέα τουλάχιστον) να επιβιώνει ακόμα η σκέψη της αναζήτησης «καταφυγίου» στο χωριό είτε σε σπίτια συγγενών και φίλων.

Και κάτι ακόμα:

Τα στοιχεία – επαναλαμβάνουμε – είναι περσινά. Εχει κανείς την εντύπωση ότι φέτος, μετά τα «μεσοπρόθεσμα», τους εφαρμοστικούς, τη νέα φοροεπιδρομή, ότι τα πράγματα έχουν… βελτιωθεί;

***

Αυτή είναι η πραγματικότητα στον τουρισμό, με τους δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους του κλάδου να ζουν στην ανεργία, την «απασχολησιμότητα» και την πιο μαύρη εκμετάλλευση.
Αλλά οι υπεύθυνοι, οι ένοχοι γι’ αυτήν την κατάσταση, οι«τουρίστες» – απάτριδες του κεφαλαίου, με προεξάρχοντες τους εφοπλιστές – «εθνικούς ευεργέτες», που απαρτίζουν ένα από τα πιο αδυσώπητα τμήματα της τάξης των κεφαλαιοκρατών, είτε μέσω του Τύπου που ελέγχουν, είτε μέσω των «συνδικαλιστικών» τους εκπροσώπων, είτε μέσω των πολιτικών τους «μούτσων», πρωτοστατούν στη συκοφαντία και στην πλύση εγκεφάλου.

Συκοφαντίες που είναι ευθέως ανάλογες των παχυλών επιχορηγήσεων με τις οποίες το κράτος – το ίδιο κράτος που περικόπτει τα επιδόματα κοινωνικού τουρισμού – φροντίζει να γεμίζει τα ταμεία των καπιταλιστών του κλάδου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο από τον περσινό Απρίλη, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο (επιδοτήσεις, ασφαλιστικές απαλλαγές κ.λπ.), η κυβέρνηση έχει χαρίσει στους κυρίους αυτούς πάνω από 113 εκατομμύρια ευρώ…
read more "Διακοπές: Άπιαστο όνειρο…" Διαβάστε περισσότερα...

Θα χρεοκοπήσει η... Αμερική;


Ανησυχία προκαλούν τελευταία οι ειδήσεις από τις ΗΠΑ: κινδυνεύει, λέει, να χρεοκοπήσει η Αμερική, βυθίζοντας σε οικονομικό χάος ολόκληρο τον πλανήτη! Εχει μάλιστα και συγκεκριμένη ημερομηνία ο επερχόμενος Αρμαγεδδών - στις 2 Αυγούστου. Αν μέσα σε ένα δεκαήμερο, συνεχίζει η ιστορία, δεν συμφωνήσουν οι Δημοκρατικοί και οι Ρεπουμπλικανοί ώστε η συμφωνία τους να έχει αποτυπωθεί σε νόμο του αμερικανικού κράτους πριν από τη μοιραία ημέρα της 2ας Αυγούστου 2011, πάει, καταστραφήκαμε. Τρομολαγνικές δηλώσεις ανάλογου περιεχομένου έκανε ήδη και η νεοεκλεγείσα πρόεδρος του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ: "Αν εξελιχθεί πλήρως το σενάριο για στάση πληρωμών, τότε οι επιπτώσεις θα είναι πραγματικά άσχημες όχι μόνο για τις ΗΠΑ, αλλά και για την παγκόσμια οικονομία στο σύνολό της" δήλωσε χαρακτηριστικά στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC, κάνοντας λόγο για "πραγματικό σοκ".
Πονηρή η Γαλλίδα. "Αν εξελιχθεί πλήρως το σενάριο για στάση πληρωμών" τόνισε. Ξέρει τι λέει. Στις ΗΠΑ δεν έχουμε να κάνουμε με ένα οικονομικό δράμα, αλλά με ένα πολιτικό μελόδραμα - ή καλύτερα με μια πολιτική φαρσοκωμωδία.
Κανένας πραγματικός κίνδυνος οικονομικής χρεοκοπίας των ΗΠΑ δεν υπάρχει. Υπάρχει μόνο ένα νομικό τρικ, το οποίο αξιοποιείται για να παίξουν οι Ρεπουμπλικανοί πολιτικά παιχνίδια!
Ας γίνουμε όμως σαφέστεροι. Στις ΗΠΑ, το Κογκρέσο καθορίζει όσο συχνά επιθυμεί με απόφασή του ποιο είναι το ανώτατο επιτρεπτό ύψος του δημόσιου χρέους. Αυτή τη στιγμή το όριο βρίσκεται στα 14,3 τρισεκατομμύρια δολάρια. Η αμερικανική νομοθεσία προβλέπει ότι μόλις το χρέος υπερβεί το εκάστοτε όριο, η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να κηρύξει... στάση πληρωμών! Να μην πληρώνει δηλαδή μισθούς δημοσίων υπαλλήλων, συντάξεις, κρατικά αμερικανικά ομόλογα που λήγουν!
Για να μη συμβούν όλα αυτά τα τραγικά, αρκεί το Κογκρέσο να ανεβάσει το επιτρεπτό ανώτατο όριο δανεισμού πριν το ξεπεράσουν οι κυβερνώντες. Πρόκειται δηλαδή για μια γελοία υπόθεση ρουτίνας, γιατί φυσικά πάντα το Κογκρέσο παίρνει τέτοια απόφαση, έστω και την ύστατη ώρα.
Προκειμένου να αντιληφθούμε πόσο ρουτίνα είναι η υπόθεση αυτή, αρκεί να πούμε ότι το ανώτατο επιτρεπτό όριο δανεισμού του κράτους στις ΗΠΑ έχει αυξηθεί τα τελευταία 10 χρόνια όχι μία ή δύο, αλλά... 10 φορές! Δεν πρόκειται για καμία "φάμπρικα" της τελευταίας δεκαετίας. Ετσι γινόταν πάντα. Τα τελευταία 50 χρόνια, από το 1962 συγκεκριμένα, έχει αυξηθεί... 74 φορές! Τόσο αστεία είναι αυτή η ιστορία.
Προς τι ο σημερινός θόρυβος, λοιπόν; Το αμερικανικό δημόσιο χρέος ήταν χθες 14,294 τρισεκατομμύρια δολάρια με όριο το 14,3! Οπου να 'ναι δηλαδή, από μέρα σε μέρα το υπερβαίνει.
Οι Ρεπουμπλικανοί προτείνουν στον Ομπάμα να περικόψει κοινωνικές δαπάνες που αφορούν την υγειονομική περίθαλψη, την εκπαίδευση, τα επιδόματα βοήθειας προς τους φτωχούς. Απειλούν ότι, αν δεν το κάνει, δεν θα εγκρίνουν την αύξηση του ορίου του δημόσιου χρέους και επειδή έχουν πλειοψηφία στη Βουλή των Αντιπροσώπων, σε μια τέτοια περίπτωση οι ΗΠΑ θα χρεοκοπήσουν!
Δεν πρόκειται φυσικά οι Ρεπουμπλικανοί να πτωχεύσουν τη χώρα τους. Επιδιώκουν όμως να πιέσουν τον Ομπάμα να υποκύψει σε ικανό βαθμό στις απαιτήσεις τους. Τέτοια μέτρα όμως θα αποκόψουν ακόμη περισσότερο τον Αμερικανό πρόεδρο από την εκλογική βάση των Δημοκρατικών, καθώς τα ασθενέστερα ή πιο προοδευτικά στρώματα και ομάδες έχουν ήδη απογοητευθεί από τον Ομπάμα, αυξάνοντας έτσι τις πιθανότητες ήττας του στις προεδρικές εκλογές τον Νοέμβριο του 2012!
Το έχουν ξανακάνει το ίδιο κόλπο οι Ρεπουμπλικανοί πριν από δεκαπέντε χρόνια. Ακριβώς τη χρονιά πριν από την επανεκλογή του Μπιλ Κλίντον, το 1996. Τότε μάλιστα είχαν υποχρεώσει την κυβέρνηση Κλίντον να κατεβάσει ρολά από τις 14 ως τις 19 Νοεμβρίου 1995 και αμέσως μετά από τις 16 Δεκεμβρίου 1995 ως τις 6 Ιανουαρίου 1996!
Τότε, βέβαια, η στάση των Ρεπουμπλικανών δεν απέτρεψε την πανωλεθρία τους στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου του 1996 όπου ο Κλίντον σάρωσε, αλλά τώρα ελπίζουν να πάνε καλύτερα, καθώς ο Ομπάμα έχει αποδειχθεί σαφώς υποδεέστερος του Κλίντον...
Χρέος: Οι ΗΠΑ δανείζονται, ο κόσμος πληρώνει
ΕΚΡΗΚΤΙΚΗ είναι η αύξηση του δημόσιου χρέους των ΗΠΑ τόσο σε απόλυτα μεγέθη όσο και ως ποσοστό του ΑΕΠ. Από 5,63 τρισεκατομμύρια δολάρια που ήταν το 2000, έχει ήδη εκτοξευθεί στα 14,3 τρισ., κοντεύει δηλαδή να τριπλασιαστεί σε έντεκα χρόνια. Από 57% του ΑΕΠ το 2000 πλησιάζει ταχύτατα το 100%. Επειδή όμως οι ΗΠΑ είναι στρατιωτικοπολιτική υπερδύναμη, με τη συγκαλυμμένη απειλή επιβολής εμπορικών αντιποίνων, η Κίνα, η Ιαπωνία, οι εξαγωγικές χώρες της ΝΑ Ασίας, τα πετρελαιοπαραγωγά κράτη αγοράζουν σωρηδόν αμερικανικά ομόλογα με μηδενικά σχεδόν επιτόκια. Οι Κινέζοι έχουν ομόλογα των ΗΠΑ αξίας... 1,3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, οι Γιαπωνέζοι 900 δισεκατομμυρίων, οι Νοτιοασιάτες "τίγρεις" (Ν. Κορέα, Ταϊβάν, Ταϊλάνδη) 300 δισεκατομμύρια και πάει λέγοντας! Οι Αμερικανοί δανείζονται, οι άλλοι πληρώνουν!
read more "Θα χρεοκοπήσει η... Αμερική;" Διαβάστε περισσότερα...

Διάγγελμα άνευ ουσίας από τον Χριστόφια


Πρόεδρος που κλαίει «για ψύλλου πήδημα» δεν τον είδαμε στις οθόνες να κλαίει για τον άδικο χαμό δώδεκα πολιτών που θυσιάστηκαν για να υλοποιήσει το πολιτικό του ιδεολόγημα.
Διάγγελμα για ποιό σκοπό θα μας απευθύνει σήμερα ο “πρόεδρος”;
Για να μας δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα;
Για να μας πεί ότι για πολιτικές σκοπιμότητες σκοτώσαμε 12 άτομα;
Για να μας πεί ότι οι παρά το πλευρό του δεν είχαν στις στοιχειώδεις γνώσεις για το πώς έπρεπε να αντιμετωπίσουν το μαπρούτι; Αυτό είναι φυσικό αφού είναι όλοι άκαπνοι.
Για να μας πεί οτι οι παρά το πλευρό του δεν τον ενημέρωναν μετά τις συσκέψεις;
Για να μας πεί ότι υπάρχει ξένος δάκτυλος; Σίγουρα δεξιός.
Για να μας κάνει αναφορές στα προ 37ετίας απωθημένα του;
Έ όχι.Τέτοιες συμπεριφορές δεν τις ανεχόμαστε πια και ας μας καταβρέξει με τα δακρυγόνα και τα χημικά του.
Τα ΜΜΕ εάν σέβονται τους ΗΡΩΕΣ της Δευτέρας να μην καλύψουν και να μην προβάλουν το διάγγελμα του.
Αυτό απαιτεί η ΘΥΣΙΑ ΤΟΥΣ.
Κώστας Τζαβέλλας
Έλληνας Κερυνειώτης
Ιούλιος 2011
Πηγ
read more "Διάγγελμα άνευ ουσίας από τον Χριστόφια" Διαβάστε περισσότερα...

Κλιμάκιο της ΕΥΠ στον τόπο της τραγωδίας στην Κύπρο

Του Χ.Κ. Λαζαρόπουλου - Στην Κύπρο μεταβαίνει εσπευσμένως κλιμάκιο ειδικών πρακτόρων της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών προκειμένου να συνδράμει στις έρευνες των Κυπρίων εμπειρογνωμόνων ώστε να εξακριβωθούν οι συνθήκες και τα αίτια που προκάλεσαν την πολύνεκρη έκρηξη στη Ναυτική Βάση του Ζυγίου. Οι ερευνητές φέρονται να έχουν λάβει σαφείς οδηγίες να εξακριβώσουν αν έχει γίνει δολιοφθορά και να μελετήσουν δύο κρίσιμα στοιχεία. Αξιόπιστες στρατιωτικές πηγές αναφέρουν στο “Newsbomb” ότι δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο της δολιοφθοράς, τίποτε δεν είναι αυτονόητο σ’ αυτήν την υπόθεση.
Οι πράκτορες της ΕΥΠ και οι Κύπριοι συνάδελφοί τους θα μελετήσουν εξονυχιστικά τις εκθέσεις, τις αναφορές, τα βιβλία ελέγχου σκοπών και σε ό,τι άλλο φανεί χρήσιμο.

Χαρακτηριστική είναι η επισήμανση αξιωματικού, ο οποίος τόνισε πως θα εξετασθούν οι ιατροδικαστικές εκθέσεις για τα δώδεκα αθώα θύματα. «Σε τέτοιες περιπτώσεις βίαιου θανάτου, τα πτώματα είναι φλύαρα και μαρτυρούν τις συνθήκες υπό τις οποίες εξέπνευσαν», σχολίαζε χαρακτηριστικά.

Τα νέα στοιχεία


Λίγες ώρες μετά την αποκάλυψη των στοιχείων που έχουν διαρρεύσει από τα Wikileaks σχετικώς με τις πιέσεις που δέχθηκε ο Κύπριος Πρόεδρος κ. Δημήτρης Χριστόφιας από την Αμερικανίδα υπουργό Εξωτερικών κ. Χίλαρυ Κλίντον, τον Ιανουάριο του 2009, να εμποδίσει τη μεταφορά πυρομαχικών από το Ιράν στη Συρία με το ρωσικών συμφερόντων πλοίο "Μαντσεγκόρσκ", δύο νέα στοιχεία έρχονται να προστεθούν στην υπόθεση:


1. Ένα στοιχείο που ενισχύει τη φημολογία περί δολιοφθοράς σχετίζεται με τα χαλαρά μέτρα ασφαλείας που τηρούνταν στη ναυτική βάση. Λόγω θερινών αδειών είχαν μειωθεί ή και διακοπεί για αρκετές ώρες οι στρατιωτικές περιπολίες γύρω στη στρατιωτική βάση του Ζυγίου.

2. Περίοικοι κατέθεσαν στις αρχές ότι δύο αυτοκίνητα με αριθμούς κυκλοφορίας του ψευδοκράτους διήλθαν από τη βάση με πολλή μικρή ταχύτητα δίνοντας την εντύπωση ότι οι επιβάτες τους φωτογράφιζαν ή κατέγραφαν λεπτομέρειες του χώρου όπου φυλάσσονταν τα 98 εμπορευματοκιβώτια.


Τα πυρομαχικά

Υπό το βάρος όσων διέρρευσαν από τα Wikileaks, αμερικανικές πηγές αναφέρουν ότι η ποσότητα των εκρηκτικών και πυρομαχικών που βρίσκονταν στα εμπορευματοκιβώτια είχε ως τελικό αποδέκτη την φιλο-ιρανική οργάνωση Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο καθώς και το τακτικό Στρατό της Συρίας.


Με τα κοντέινερ μεταφέρονταν:

-Πυρομαχικά των 120 χλστ για ρυμουλκούμενο όλμο PM-43. Τέτοιοι χρησιμοποιούνται από το Στρατό της Συρίας και την Χεζμπολάχ.

-Πυρομαχικά των 122 χλστ για τα ρυμουλκούμενα πυροβόλα του Στρατού της Συρίας (A-19, D-30, M-30).

-Πυρομαχικά των 125 χλστ για τα άρματα μάχης T-72 επίσης του Στρατού της Συρίας.

-Βλήματα όλμων των 160 χλστ του συστήματος M53.



Υπήρχαν φόβοι από τους Αμερικανούς ότι στα εμπορευματοκιβώτια υπήρχαν αντιαρματικά 9M133 Kornet και 9K115-2 Metis-M ρωσικής κατασκευής. Σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή που προβάλλεται αυτά τα συστήματα σκόπευε να χρησιμοποιήσει η Χεζμπολάχ εναντίον ισραηλινών αρμάτων μάχης σε περίπτωση μιας δεύτερης, ανάλογης του 2006 επέμβασης στο νότιο Λίβανο.


Αποκαλύφθηκε το μυστικό

Η αλήθεια (που αποκαλύφθηκε μετά την έκρηξη) είναι ότι πως 35 από τα 95 κοντέινερ περιείχαν υλικά τα οποία παρέμειναν άγνωστα στις κυπριακές Αρχές. Αυτό το γεγονός και μόνο αποδεικνύει την πολιτική ατολμία της Λευκωσία και επιβεβαιώνει έγκυρους Κύπριους δημοσιογράφους που επισημαίνουν ότι η κυβέρνηση Χριστόφια κατάσχεσε τα εμπορευματοκιβώτια με τα πυρομαχικά αυθαίρετα και κατ' εντολή των ΗΠΑ και του Ισραήλ.

Σε μια τέτοια περίπτωση, αν κατά την έρευνα των πρακτόρων προκύψουν στοιχεία δολιοφθοράς, τότε ο κ. Δημήτρης Χριστόφιας θα πρέπει να αναλάβει τις πολιτικές ευθύνες του απέναντι στον κυπριακό λαό και να βρει το θάρρος να αποκαλύψει τις μυστικές υπηρεσίες που οργιάζουν κάτω από τη μύτη του, όταν εκείνος επιχειρεί να ανατρέψει τα δεδομένα που επέφερε η υπερήφανη πολιτική του αείμνηστου Τάσσου Παπαδόπουλου.

newscode
read more "Κλιμάκιο της ΕΥΠ στον τόπο της τραγωδίας στην Κύπρο" Διαβάστε περισσότερα...

ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΟΙ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΑΝ ΕΛΛΗΝΑ ΑΝΩΤΑΤΟ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟ-ΜΑΣ ΞΕΦΤΙΛΙΣΕ Ο...ΚΑΠΕΛΩΜΕΝΟΣ ΜΕ ΕΒΡΑΙΚΟ ΣΚΟΥΦΑΚΙ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ!

Συνέβη στην Ραμάλα,έδρα της Παλαιστινιακής Αρχής,όπου Παλαιστίνοι συγκεντρώθηκαν και αποδοκίμασαν τον "Πρόεδρο της Δημοκρατίας" Κάρολο Παπούλια!

Δείτε βίντεο στα αραβικά,εδώ.

Είναι ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ το συγκεκριμένο γεγονός,αφού συνήθως οι Παλαιστίνοι υποδέχονταν με θέρμη τους Έλληνες ανώτατους αξιωματούχους!

Ο Παπούλιας με τον Αμπάς,με φόντο τον Αραφάτ!

Χάρη όμως στην ικανοποίηση όλων των σιωνιστικών αιτημάτων (απαγόρευση απόπλου για τη Γάζα στολίσκου με ανθρωπιστική βοήθεια,γη και ύδωρ στο Ισραήλ με τη μορφή "επενδύσεων" κλπ),τα εβραικά τσιράκια Τζέφρυ και Παπούλιας κατάφεραν να μας κάνουν να αποκτήσουμε ΕΝΑΝ ΑΚΟΜΑ ΕΧΘΡΟ στον αραβικό κόσμο!!!

Κι επειδή μερικοί μπορεί να ξέχασαν (ακόμα και ο ίδιος ο Παπούλιας που ήταν παρών τότε),ας θυμηθούμε την εποχή που ο Αντρέας Παπανδρέου προσκαλούσε τον Γιασέρ Αραφάτ στην Αθήνα:




ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ:Όπως βλέπουμε,ο τότε ηγέτης των Παλαιστινίων καταθέτει στεφάνι στο Μνημίο του Αγνώστου Στρατιώτη,κάτι που οι Ισραηλινοί επίσημοι ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ!

Τα συμπεράσματα,δικά σας.
read more "ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΟΙ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΑΝ ΕΛΛΗΝΑ ΑΝΩΤΑΤΟ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟ-ΜΑΣ ΞΕΦΤΙΛΙΣΕ Ο...ΚΑΠΕΛΩΜΕΝΟΣ ΜΕ ΕΒΡΑΙΚΟ ΣΚΟΥΦΑΚΙ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ!" Διαβάστε περισσότερα...

Τι έκρυβαν τα 3 κοντέινερς; Μετάφραση από τα Wikileaks!

Σας στέλνω το κείμενο όπως το διαμόρφωσε και μετάφρασε από τα wikileaks ο ίδιος ο φίλος μου ο Casius ο οποίος είναι βαθύς γνώστης αυτών των θεμάτων και πολύ-πολύ έξυπνος και ψύχραιμος άνθρωπος:

C O N F I D E N T I A L NICOSIA 000125
SIPDIS
DEPARTMENT FOR EUR, NEA, INL, L, P, ISN
E.O. 12958: DECL: 02/14/2019
TAGS: PARM MNUC PREL SY IR CY
SUBJECT: MONCHEGORSK: CARGO OFFLOADED

REF: A. IIR 6 823 0067 09
¶B. USUN-DOS EMAIL OF 2/13/09
¶C. NICOSIA 104 AND OTHERS

Classified By: DCM Jonathan Cohen, Reasons 1.4 (b), (d)

¶1. (C) Embassy officials at the Port of Limassol confirmedon February 13 the 0700 hrs local quayside arrival of the M/V
Monchegorsk. Unloading of the vessel commenced at 0800 and
ended at 1030; Emboffs counted 98 containers off-loaded.
Port authority contacts report that many of them will remain
at quayside for an indeterminate time, as limited truck
availability will make cargo transfer to the naval facility
at Mari a lengthy and complex undertaking (Ref A).

Αξιωματούχοι της Αμερικανικής πρεσβείας επιβεβαιώνουν πως στις 13/02 και 07:00 τοπική ώρα την άφιξη του πλοίου M.V Monchegosk
Η εκφόρτωση ξεκίνησε στις
08:00 και έληξε στις 10:30;
Το φορτίο καταμετρήθηκε σε 98 containers.
Οι αρχές του λιμανιού αναφέρουν οτι πολλά απο αυτά θα παραμείνουν στην αποβάθρα για απρόσδιόριστο χρόνο μέχρι να υπάρξουν διαθέσιμα μεταφορικά μέσα για να μεταφερθούν στις ναυτικές εγκαταστάσεις στο ΜΑΡΙ

¶2. (C) A mid-level Foreign Ministry contact told PolChief onFebruary 13 that the government was pleased with recent
developments on the Monchegorsk matter, as were “all major
players.” Pressed to confirm that that list included Syria
and Iran, the Cypriot diplomat nodded affirmatively and
added, “it seems so.”

Ενας κατώτερος υπάλληλος του υπουργείου εξωτερικών εκφράζει στην Κυπριακή κυβέρνηση της ικανοποίηση για τις εξελίξεις σχετικά με το πλοιό.Επιβεβαιώνει την εμπλοκή της Συρίας και του Ιράν κάτι που κάνει και ο Κύπριος διπλωμάτης λέγοντας πως όπως φαίνεται όντως εμπλέκονται

¶3. (C) Late in the evening on February 12, after news
reports had revealed the ship would pull into port the
following day, the Ambassador telephoned Palace Diplomatic
Coordinator Leonidas Pantelides. Pantelides confirmed the
media accounts, adding that there were three containers whose
contents the maritime inspectors had been unable to discern
(note: this jibes with the most recent RoC letter to the
Sanctions Committee, dated
February 12(Ref B)). Pantelides
declined the Ambassador’s offer of USG technical assistance
in determining the containers’ contents.

Αργά το απόγευμα της 12/02 όταν τα νέα έδειχναν πως το πλοίο θα ελιμενιζόταν την επόμενη ημέρα ο πρέσβης κάλεσε τον κο Παντελίδη. Ο τελευταίος επιβεβαίωσε τις φήμες πως υπάρχουν 3 containers για τα οποία οι ναυτικοί επιθεωρητές δεν μπόρεσαν να διακρίνουν/αποσαφηνίσουν το περιεχόμενο τους. Ο κος Παντελίδης απέρριψε την πρόσφορά του Πρέσβη για τεχνική βοήθεια της Αμερικανικής Κυβέρνησης(USG) ώστε να αποσαφηνιστεί το περιεχόμενο των containers

Και βέβαια εκτός των άλλων εγκληματικών αμελειών που οδήγησαν στην τραγωδία θα ήταν καλό η Κυπριακή κυβέρνηση να μας αποσαφηνίσει τι ακριβώς περιείχαν τα 3 εμπορευματοκιβώτια.
Γιατί η επιμονή των Αμερικανών να τα ελέγξουν?
Ήξεραν κάτι για το περιεχόμενο και έστειλαν πλοίο να το παρακολουθούν? Τι μπορεί να σημαίνει για την υγεία των κατοίκων της περιοχής?
Αναπάντητα ερωτήματα…..με 12 νεκρούς!!!
Casius - olympia
read more "Τι έκρυβαν τα 3 κοντέινερς; Μετάφραση από τα Wikileaks!" Διαβάστε περισσότερα...

Toυς έθαψαν τυλιγμένους στην Ελληνική Σημαία και ο μισέλλην Μπεγλίτης που δήλωσε ότι δεν πέθαναν Έλληνες, είναι ακόμα υπουργός Εθνικής Αμύνης! Βγάλτε συμπέρασμα...


Λεμεσός: Κηδεύθηκαν οι δίδυμοι πυροσβέστες

Σε έντονα φορτισμένο κλίμα έγινε στη Λεμεσό η κηδεία των δίδυμων 19χρονων ναυτών Μιλτιάδη και Χριστάκη Χριστοφόρου από τον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος. Οι δύο ναύτες υπηρετούσαν ως λίγες μόνο μέρες στη Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης», στο Μαρί ως πυροσβέστες, προερχόμενοι από άλλη μονάδα της Εθνοφρουράς.
Αλλα τρία θύματα της τραγωδίας στη Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης», στο Μαρί κηδεύθηκαν σήμερα. Σε έντονα φορτισμένο κλίμα έγινε στη Λεμεσό η κηδεία των δίδυμων 19χρονων ναυτών Μιλτιάδη και Χριστάκη Χριστοφόρου από τον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος. Οι δύο ναύτες υπηρετούσαν ως λίγες μόνο μέρες στη ναυτική βάση ως πυροσβέστες, προερχόμενοι από άλλη μονάδα της Εθνοφρουράς.
Την ίδια ώρα στα Λειβάδια Λάρνακας γινόταν η...
Η συνέχεια εδώ
read more "Toυς έθαψαν τυλιγμένους στην Ελληνική Σημαία και ο μισέλλην Μπεγλίτης που δήλωσε ότι δεν πέθαναν Έλληνες, είναι ακόμα υπουργός Εθνικής Αμύνης! Βγάλτε συμπέρασμα..." Διαβάστε περισσότερα...

Απειλεί η Άγκυρα...- Τουρκική «τορπίλη» στην κυπριακή προεδρία της ΕΕ

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας δήλωσε την Τετάρτη ότι οι σχέσεις ανάμεσα στη χώρα του και την Ευρωπαϊκή Ένωση "θα παγώσουν", αν η Κύπρος αναλάβει την προεδρία της ΕΕ τον Ιούλιο του 2012, χωρίς να έχει υπάρξει λύση στο πρόβλημα της διαίρεσης της νήσου. 
 "Αν η ελληνοκυπριακή πλευρά καθυστερήσει τις διαπραγματεύσεις και αναλάβει μόνη της την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης τον Ιούλιο του 2012, αυτό θα σημάνει όχι μόνον ένα αδιέξοδο στο νησί, αλλά και ένα μπλοκάρισμα, ένα πάγωμα στις σχέσεις Τουρκίας - Ευρωπαϊκής Ένωσης" δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Αχμέτ Νταβούτογλου.
"Δεν είμαστε της γνώμης πως οι σχέσεις ανάμεσα στην Τουρκία και την ΕΕ, θα μπορέσουν να συνεχιστούν στην περίπτωση μιας προεδρίας της Νότιας Κύπρου, χωρίς να έχει λυθεί (το κυπριακό ζήτημα)" συνέχισε ο Τούρκος υπουργός, κατά τη συνέντευξη που έδωσε μαζί με τον Ουκρανό ομόλογό του, Κοστιάντιν Γκριστσένκο.
Ο Νταβούτογλου δήλωσε πως διατύπωσε "με σαφήνεια" τους φόβους του στον Ευρωπαίο επίτροπο αρμόδιο για τη Διεύρυνση, Στέφαν Φούλε, στη διάρκεια συνάντησης που είχαν την ίδια ημέρα στην Άγκυρα.
Πρώτο Θέμα
read more "Απειλεί η Άγκυρα...- Τουρκική «τορπίλη» στην κυπριακή προεδρία της ΕΕ" Διαβάστε περισσότερα...

Ψέκαζαν τον κόσμο με καρκινογόνα!!!

  • Καρκινογένεση, πνευμονικό οίδημα, οξεία αναπνευστική ανεπάρκεια: αυτά προκαλεί η χημική ουσία CS, που περιέχεται σε χημικά όπλα, σύμφωνα με δεκάδες διεθνείς μελέτες
Η πρόσφατη ανεξέλεγκτη ρίψη χημικών κατά τη διάρκεια της πανελλαδικής απεργίας στις 29 Ιουνίου στα πρόσωπα των διαδηλωτών και μέσα σε κλειστούς χώρους, η οποία οδήγησε πάνω από 90 πολίτες στα νοσοκομεία του Λεκανοπεδίου, άφησε «αποδεικτικά στοιχεία»: δεκάδες χρησιμοποιημένα φιαλίδια, που το προεδρείο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών απέστειλε προς ανάλυση. Λίγες ημέρες αργότερα, τα αποτελέσματα είναι αμετάκλητα: στα φιαλίδια ανιχνεύονται διάφορες ουσίες, μεταξύ των οποίων χλώριο, θείο, φωσφορικός εστέρας του τριφαινυλίου και, φυσικά, το γνωστό μας «ορθοχλωροβενζιλιδινομαλονονιτρίλιο» ή, αλλιώς, CS, υπεύθυνο για δεκάδες ασθένειες και θανάτους σ’ όλον τον κόσμο. Η ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών για τα γεγονότα εκείνης της ημέρας έκανε λόγο για «τόνους επιβλαβών για την υγεία ουσιών [...] και συμβάματα που έθεσαν σε κίνδυνο τη ζωή χιλιάδων πολιτών».
Ο Ιατρικός Σύλλογος
Σε συνέχεια αυτής της κίνησής του ο ΙΣΑ απέστειλε πριν από λίγες μέρες νέα επιστολή προς το Γενικό Χημείο του Κράτους, ζητώντας να επισημανθεί «η επικινδυνότητα και οι επιπλοκές της χρήσης για τον ανθρώπινο οργανισμό» από τις ουσίες που περιέχονται στα χημικά της Αστυνομίας, καθώς και το ποιες είναι οι συνέπειες στον άνθρωπο σε περίπτωση που αυτά έχουν λήξει ή έχουν χρησιμοποιηθεί σε κλειστό χώρο – τα αποτελέσματα αναμένονται μέσα στις επόμενες μέρες.
«Σχετικά με την επικινδυνότητα του CS υπάρχουν πολλές αντιφάσεις. Το σίγουρο είναι, όμως, ότι η συγκεκριμένη ουσία έχει απαγορευτεί να χρησιμοποιείται, κι αυτό με βάση υπογεγραμμένες συνθήκες και συμβάσεις» λέει ο αντιπρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης, μιλώντας για την πρωτοβουλία του Συλλόγου, που στην ανακοίνωσή του «επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός του ως υπεύθυνος Υγειονομικός φορέας και συνεγγυητής της υγείας των πολιτών της Αθήνας». «Οι αστυνομικοί που έρχονται σε επαφή μ’ αυτή την ουσία -η οποία όπως έδειξε και το πόρισμα του ΓΧΚ περιέχεται στα δακρυγόνα- φορούν ειδικές μάσκες, γάντια και στολές. Αν δεν είναι επικίνδυνη, γιατί τόσος εξοπλισμός;», τονίζει ο κ. Πατούλης.
Η Ενωση Χημικών
«Η χημική ουσία CS μπορεί να αποβεί τοξική εφ’ όσον ριχτεί από μικρή απόσταση στο πρόσωπο ανθρώπων και μέσα σε κλειστό χώρο. Πρόσφατες διεθνείς μελέτες συσχετίζουν την ουσία αυτή και με θανάτους, σε περιπτώσεις εισπνοής πολύ μεγάλων ποσοτήτων, ιδιαίτερα σε κλειστούς χώρους. Η χρήση δακρυγόνων για τη διάλυση πλήθους εγκυμονεί επιπρόσθετους κινδύνους, καθώς οι επιπτώσεις δεν περιορίζονται στο σημείο εφαρμογής και χρήσης και στους δεχόμενους τη ρίψη εμπλεκομένους. Η χρήση σε αστικές περιοχές που χαρακτηρίζονται από κλειστά “μικροπεριβάλλοντα” -micro environments- προκαλεί τη συσσώρευση τοξικών χημικών ουσιών στο ευρύτερο αστικό πολεοδομικό συγκρότημα», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ενωση Ελλήνων Χημικών αναφορικά με τη χρήση της συγκεκριμένης ουσίας.
Ενα διεθνές νομοθετικό πλαίσιο (μέσα στο οποίο περιλαμβάνεται και η γνωστή «σύμβαση του Παρισιού» του 1993, η οποία έχει κυρωθεί και από τη χώρα μας με το νόμο 2254/1994) απαγορεύει τη χρήση συγκεκριμένων χημικών αερίων (μέσα στα οποία περιλαμβάνεται το CS) και, μάλιστα, εν καιρώ πολέμου, καθ’ ότι ενέχει κινδύνους για τη δημόσια υγεία. Πάντως, παρά το πλήθος των μελετών, τις διεθνείς οδηγίες και παρά τον ξεσηκωμό μιας ολόκληρης κοινωνίας, η ΕΛ.ΑΣ. και οι πολιτικοί της προϊστάμενοι ουδόλως ασχολούνται…
read more "Ψέκαζαν τον κόσμο με καρκινογόνα!!!" Διαβάστε περισσότερα...

Πυροτεχνουργοί: "Αποκλείεται η τυχαία ανάφλεξη των πυρομαχικών"

Ανοιχτό αφήνει το ενδεχόμενο δολιοφθοράς στη Ναυτική Βάση "Ευάγγελος Φλωράκης" ο πυροτεχνουργός των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, Γιώργος Μπολίκας, ο οποίος συμμετέχει στις έρευνες των κυπριακών Αρχών για τα αίτια της τραγωδίας. 
Απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο αυτανάφλεξης των πυρομαχικών - κάτι ....που του defencenet.gr είχε τονίσει από την αρχή - και δίνει νέα διάσταση στην υπόθεση. Αλλά αναφέρει και κάτι άλλο εξίσου σημαντικό: Να βρίσκονταν εντός των εμπορευματοκιβωτίων χημικά υλικά που επηρεάζονταν από την υγρασία και τη ζέστη.
Ποια είναι αυτά τα υλικά που μετά από παραμονή 2,5 ετών μπορούν να δημιουργήσουν συνθήκες έκρηξης; Μήπως υγρά προωθητικά καύσιμα πυραύλων; Μην ξεχνάμε ότι όπως είπε ο πρόεδρος της Επιτροπής άμυνας της κυπριακής Βουλής στο ένα τρίτο των εμπορευματοκιβωτίων δεν γνώριζαν τι περιιείχαν.
Η περιοχή περιμετρικά της βάσης θυμίζει κρανίου τόπο, ενώ στο σημείο όπου σημειώθηκε η έκρηξη έχει σχηματιστεί κρατήρας βάθους 25 μέτρων και διαμέτρου που ξεπερνά τα 100 μέτρα. Το ενδεχόμενο να υπήρχαν υγρά προωθητικά καύσιμα, αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να υπήρχαν και βλήματα. Το ότι τα όπλα αυτά - ή ένας μέρος τους - προορίζονταν για την Χεζμπολάχ, είναι βέβαιο και διακριβωμένο.
To γεγονός ότι αποκλείεται η αυτοανάφλεξη των πυρομαχικών, αλλά και το είδος της τελικής έκρηξης (ως ένα ενιαίο όπλο), αφήνει ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα...

defencenet
read more "Πυροτεχνουργοί: "Αποκλείεται η τυχαία ανάφλεξη των πυρομαχικών"" Διαβάστε περισσότερα...

Πρόκληση Αλβανών φιλάθλων: Έγραψαν σε πανό ότι η Κύπρος είναι τουρκική

Ύψωσαν και τη σημαία της Τουρκίας στο παιχνίδι Σκερντεμπέου-ΑΠΟΕΛ

Αλβανοί φίλαθλοι προκάλεσαν εθνικά κατά το παιχνίδι για τους προκριματικούς του ΟΥΕΦΑ μεταξύ της τοπικής ομάδας Σκερντεμπέου και της κυπριακής ΑΠΟΕΛ. Έγραψαν σε... πανό ότι "η Κύπρος είναι τουρκική", ενώ ύψωσαν και την σημαία της Τουρκίας. Βέβαια, πρόκειται για κίνηση φιλάθλων σ' έναν ποδοσφαιρικό αγώνα, ωστόσο δείχνει, σε μικρογραφία βέβαια, τα αισθήματα των Αλβανών. Αισθάνονται φίλοι με τους Τούρκους,
που δεν τους έχουν βοηθήσει σχεδόν καθόλου, παρά μόνο προσπαθούν να τους εκμεταλλευτούν. Και εχθροί με τους Έλληνες και τους Κύπριους, παρόλο που και η Ελλάδα και η Κύπρος τους έχουν στηρίξει οικονομικά.
http://www.katoci.com/
read more "Πρόκληση Αλβανών φιλάθλων: Έγραψαν σε πανό ότι η Κύπρος είναι τουρκική" Διαβάστε περισσότερα...

Επιβεβαίωση επίθεσης στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης

Ανεπιβεβαίωτη μέχρι σήμερα ήταν η πληροφορία του SecNews που είχαμε παραθέσει σε προηγούμενο άρθρο σχετικά με πρόσβαση από Hackers στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.
Σύμφωνα με νεότερη πληροφορία που απέστειλε άγνωστος στο SecNews έχει επιτευχθεί πρόσβαση στον Server που φιλοξενεί την ιστοσελίδα του Υπουργείου. Πιο συγκεκριμένα στην....
ιστοσελίδα του Υπουργείου και σε κατάλογο που δεν είναι ορατός στο κοινό που επισκέπτεται την ιστοσελίδα
έχουν τοποθετηθεί εκτός από τα αρχεία του Υπουργείου και αρχεία των hackers με συγκεκριμένα μηνύματα.
Αν κάποιος επισκεφθεί τα παρακάτω Links θα διαπιστώσει του λόγου το αληθές:
1) http://www.ypakp.gr/_cm_admin/editor/uploads/files/
2) http://www.ypakp.gr/_cm_admin/editor/uploads/files/orestis.txt
3) http://www.ypakp.gr/_cm_admin/editor/uploads/files/dubstep.htm
read more "Επιβεβαίωση επίθεσης στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης" Διαβάστε περισσότερα...

Καταγγελία ΣΟΚ > Καταστρέφουν έγγραφα που καίνε τους υπευθύνους της τραγωδίας στην Κύπρο

Σε αποκάλυψη σοκ προέβη ο βουλευτής του Δημοκρατικού Συναγερμού Ευθύμιος Δίπλαρος, το πρωί στο Ράδιο Πρώτο, της Κύπρου. Ο κ. Δίπλαρος αποκάλυψε πως σύμφωνα με δικές του πληροφορίες μέχρι τις 4.30 τα χαράματα στελέχη του Υπουργείου Άμυνας συγκέντρωναν έγγραφα στο γραφείο του Υπουργού. Την ίδια ώρα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Sigmalive, από τη ...Δευτέρα το Υπουργείο Άμυνας δέσμευσε το μεγαλύτερο μηχάνημα καταστροφής εγγράφων από το Υπουργείο Οικονομικών.
Οι δύο πληροφορίες κάνουν ακόμη πιο επιτακτική την ανάγκη για επίσπευση των διαδικασιών για την ποινική έρευνα αφού όπως από την πρώτη στιγμή είχαν επισημάνει ακόμη και τα μέλη της Επιτροπής Άμυνας, ελλοχεύει ο κίνδυνος καταστροφής πολύτιμων στοιχείων.
Εξάλλου, κατά την διάρκεια της χθεσινοβραδυνής εκπομπής 60 λεπτά στην τηλεόραση του Sigma, ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας, Γιώργος Βαρνάβα κατήγγειλε ότι υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της Εθνικής Φρουράς που ενδεχομένως να εμπλέκονται στην όλη ιστορία με τα εμπορευματοκιβώτια, δεν έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, με αποτέλεσμα να έχουν πρόσβαση στα αρχεία – μαρτυρικό υλικό. Δεν αποκλείεται, επομένως να επιχειρήσουν καταστροφή κάποιων επιστολών/εγγράφων που ενδεχομένως να τους «καίνε».
Άφαντες οι επιστολές του διοικητή
«Φτερά» έκαναν από το ΓΕΕΦ και από το Υπουργείο Άμυνας οι επιστολές που έστελνε ο αείμνηστος διοικητής της Διοίκησης Ναυτικού, πλοίαρχος Αντρέας Ιωαννίδης.
Η έκταση, η έμφαση και το βάρος που δόθηκε από όλους αναφορικά με τις προειδοποιητικές επιστολές του Αντρέα Ιωαννίδη προς την ηγεσία του ΓΕΕΦ προφανώς ενόχλησαν κάποιους σε τέτοιο βαθμό που την Τρίτη, μια ημέρα μετά το μακελειό, οι επιστολές ήταν άφαντες.
Μάλιστα, ενώ τη Δευτέρα διάφορες πηγές επιβεβαίωναν την αποστολή των επιστολών από τον πλοίαρχο προς το ΓΕΕΦ, χθες Τρίτη η επιβεβαίωση ύπαρξης της αναφοράς γινόταν με το στανιό, ενώ με την πάροδο του χρόνου «άλλαξαν τα δεδομένα».
Πλέον οι ισχυρισμοί που δίνονται από το ΓΕΕΦ είναι ότι ουδέποτε υπήρξε γραπτή αναφορά του διοικητή Ναυτικού για τα εμπορευματοκιβώτια και ότι η όποια ενημέρωση έγινε προφορικά.
Σύμφωνα με την κυπριακή εφημερίδα “Φιλελεύθερος”, ο πλοίαρχος Αντρέας Ιωαννίδης ενημέρωσε την ηγεσία του ΓΕΕΦ τουλάχιστον με δύο επιστολές ότι εγκυμονούν σοβαροί κίνδυνοι από την αποθήκευση των 98 εμπορευματοκιβωτίων στη ναυτική βάση. Μάλιστα, η μία από τις δύο επιστολές στάληκε την περασμένη βδομάδα και αποτέλεσε την αφορμή για να επισκεφθεί εκ νέου τη μονάδα η επιτροπή του ΓΕΕΦ που συστάθηκε για το θέμα.
Οι συγκεκριμένες επιστολές, εφόσον εμφανιστούν, αναμένεται να αποτελέσουν δυνατό χαρτί στα χέρια των ανακριτών που διερευνούν την υπόθεση.
read more "Καταγγελία ΣΟΚ > Καταστρέφουν έγγραφα που καίνε τους υπευθύνους της τραγωδίας στην Κύπρο" Διαβάστε περισσότερα...

Η συγκλονιστική μάνα των διδύμων που έχασαν τη ζωή τους στη Ναυτική Βάση της Κύπρου(2video)

Συγκλονιστική ήταν η στιγμή της μάνας των Χρίστου και Μίλτου Χριστοφόρου που έχασαν τη ζωή τους στη Ναυτική βάση, όταν βγήκε με το μεγαλείο της ψυχής που τη διακατέχει να....μιλήσει για τα παιδιά της!
Να σημειωθεί ότι οι Κύπριοι διαδηλωτές έδωσαν προθεσμία στις Κυπριακές αρχές να έχουν βρει τους υπεύθυνους της πολύνεκρης τραγωδίας μέχρι τις 19 Ιουλίου!

read more "Η συγκλονιστική μάνα των διδύμων που έχασαν τη ζωή τους στη Ναυτική Βάση της Κύπρου(2video)" Διαβάστε περισσότερα...

.ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ: « Απευθύνω έκκληση (την τέταρτη φέτος, πέντε μήνες μετά την πρώτη προειδοποίηση μας) προς τα αρμόδια υπουργεία να προχωρήσουν έστω και αυτήν την ύστατη ώρα στην έγκριση των προγραμμάτων καταπολέμησης κουνουπιών».

read more ".ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ: « Απευθύνω έκκληση (την τέταρτη φέτος, πέντε μήνες μετά την πρώτη προειδοποίηση μας) προς τα αρμόδια υπουργεία να προχωρήσουν έστω και αυτήν την ύστατη ώρα στην έγκριση των προγραμμάτων καταπολέμησης κουνουπιών»." Διαβάστε περισσότερα...

Ελληνική φρεγάτα έκανε νηοψία και το Κυπριακό κράτος Παράνομη Κατάσχεση

 Η Ελληνική φρεγάτα Νικηφόρος Φωκάς με κυβερνήτη τον Αρχιπλοίαρχο τότε Αντώνη Παπαϊωάννου είχε επιχειρήσει να κάνει τη πρώτη νηοψία στο πλοίο «Μόντσιεγκορσκ», όταν αυτό έπλεε στην Ερυθρά Θάλασσα.

Ο καπετάνιος του είχε αρνηθεί τη νηοψία και αυτό είχε ουσιαστικά επιβεβαιώσει τις πληροφορίες των Αμερικανών οι οποίοι ανέλαβαν στις 19 Ιανουαρίου του 2009 να κάνουν την έρευνα.
Πλήρωμα του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού λαμβάνει άδεια από τον καπετάνιο Σμιρνόφ να επιβιβαστεί στο «Μόντσιεγκορσκ» για μία επιθεώρηση, στο πλαίσιο των.....
αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας. Το ρωσικών συμφερόντων πλοίο με την Κυπριακή σημαία είχε ναυλωθεί από την IRISL, τις κρατικές ναυτιλιακές γραμμές του Ιράν, για τη μεταφορά φορτίου από το Ιρανικό λιμάνι του Μπαντάρ Αμπάς στην Ταρτούς της Συρίας. Άμεσα οι επιθεωρητές ενημερώνουν την Ουάσιγκτον για τα ευρήματα των ελέγχων σε μερικά από τα 98 κοντέινερ που μετέφερε το πλοίο.
«Ισχυρά εκρηκτικά 120, 122, 125 και 160 χιλιοστών που έχουν προορισμό τη Συρία. Η επιθεώρηση αποκάλυψε επίσης κελύφη 7,62 χιλιοστών, πεπιεσμένη πυρίτιδα, ασημένιες σφαίρες σε μέγεθος δολαρίου, γομώσεις απλές και γομώσεις μαγνησίου», ανέφερε το απόρρητο τηλεγράφημα 09State5968 που στάλθηκε από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην αμερικανική πρεσβεία στη Λευκωσία και είχε υπογραφή Κλίντον.
Μετά από μία ημέρα, η πρεσβεία με απόρρητο τηλεγράφημα (09Nicosia75) γνωστοποιεί στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ την είσοδο του «Μόντσιεγκορσκ» σε κυπριακά ύδατα και την έλευσή του στο λιμάνι της Λεμεσού, όπου και αγκυροβόλησε. Όπως αναφέρεται, ο Παντελίδης παρείχε ελάχιστες πληροφορίες σχετικά με τις επόμενες ενέργειες της Κύπρου, ενώ οι πρώτες αναφορές των λιμενικών για μεγάλες ποσότητες ισχυρών εκρηκτικών ήγειραν τις ανησυχίες των Κυπρίων.

Η Αμερικανίδα ΥΠΕΞ έδινε εντολή να ζητηθεί από αξιωματούχους της κυπριακής κυβέρνησης η εκτροπή του «Μόντσιεγκορσκ» σε λιμάνι της Κύπρου και «να κατακρατηθεί το φορτίο του» - οι Κύπριοι είχαν το δικαίωμα να το κάνουν, επειδή το πλοίο έφερε Κυπριακή σημαία. Αναφορές από τα Wikileaks: τι έλεγαν οι ΗΠΑ για το μοιραίο πλοίο και τα πυρομαχικά!

Οι Αμερικανοί παρακολουθούσαν από κοντά τον πλου του πλοίου που μετέφερε τα εκρηκτικά που τα ξημερώματα εξερράγησαν στη Κύπρο σκορπώντας το θάνατο.

Μέσω των τηλεγραφημάτων που αποκαλύφθηκαν από τα Wikileaks, προκύπτει ότι το Ναυτικό των ΗΠΑ, παρακολουθούσε το πλοίο, με το πολεμικό πλοίο USS Barry. Το τηλεγράφημα του Αμερικανού πρέσβη Frank Urbancic έχει ημερομηνία 29/01/2009 και μεταφέρει την αναφορά του πολεμικού πλοίου, ότι το φορτηγό πλοίο με τα εκρηκτικά εισήλθε στα χωρικά ύδατα της Κύπρου.
Στο τηλεγράφημα περιγράφονται οι επικοινωνίες που υπήρξαν με την Κυπριακή κυβέρνηση για το θέμα του πλοίου. Οι επικοινωνίες ήταν ουσιαστικά “συστάσεις” αν όχι “εντολές” για να γίνει μπλόκο στο πλοίο με τα εκρηκτικά. Οι Αμερικανοί θύμιζαν στους Κύπριους της αποφάσεις του ΟΗΕ για τα πλοία που δεν συμμορφώνονταν με τις αποφάσεις 1747 και 1803 των ΗΕ και προσέφεραν “τεχνική βοήθεια” για το “μπλόκο” στο πλοίο, το οποίο ήθελαν να δέσει στη Λεμεσό.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
read more "Ελληνική φρεγάτα έκανε νηοψία και το Κυπριακό κράτος Παράνομη Κατάσχεση" Διαβάστε περισσότερα...

Χατζηνικολάου σε Πρωτόπαπα: Hello - Hello! (video)

Με μία φράση των δεκαεξάρηδων, που όπως είπε έμαθε από τον γιό του, έκοψε ο Ν. Χατζηνικολάου τον μονόλογο του προκλητικού κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ, Χρ. Πρωτόπαπα, ο οποίος σφύριζε κλέφτικα στα σχόλια ότι το Μεσοπρόθεσμο ψηφίστηκε, αλλά σήμερα μιλάμε για χρεωκοπία...
«Κύριε Πρωτόπαπα ψηφίστηκε το Μεσοπρόθεσμο και σήμερα συζητάμε για χρεωκοπία» του υπενθύμισε ο παρουσιαστής, αλλά ο πρώην υπουργός συνέχισε ακάθεκτος το …ποίημα.
Μόνο που στον Χατζηνικολάου δεν περνούν αυτά οπότε επανήλθε λέγοντας « Κύριε Πρωτόπαπα, θα με συγχωρήσετε, θα σας πω μία έκφραση των δεκαεξάρηδων που την έχω ακούσει από τον γιό μου. “Hello. Hello.” Ψηφίστηκε το Μεσοπρόθεσμο και σήμερα συζητάμε για χρεωκοπία.

read more "Χατζηνικολάου σε Πρωτόπαπα: Hello - Hello! (video)" Διαβάστε περισσότερα...