Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Εξεταστική για τον πρωθυπουργό σκέφτεται ο Σαμαράς;


Αναθεώρηση του μνημονίου, καταδίκη αυτών που το επέβαλαν στην χώρα και... εξεταστική για τον πρωθυπουργό
Τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής που θα διερευνήσει πως ο Γ. Παπανδρέου οδήγησε τη χώρα στα δεσμά του μνημονίου φαίνεται ότι προσανατολίζεται να προτείνει ο πρόεδρος της Ν.Δ., Αντ. Σαμαράς, κατά την παρουσίαση του ανανεωμένου οικονομικού προγράμματος του κόμματός του, γνωστού και ως «Ζάππειο 2», την Πέμπτη 12 Μαΐου.
Μετά και τις αποκαλύψεις των δηλώσεων του Στρος Καν, ο Αντώνης Σαμαράς στο Ζάππειο θα επικεντρώσει τα πυρά του στον ίδιο τον Γιώργο Παπανδρέου.
Η αναβολή για τρεις μέρες -ο αρχικός προγραμματισμός ήταν για αύριο- προέκυψε και από τις αποκαλύψεις των δηλώσεων Στρος-Καν, που άλλαξαν τον πολιτικό προσανατολισμό του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Οι τελευταίες πληροφορίες φέρουν τον Αντ. Σαμαρά να επικεντρώνει πλέον τα πυρά του προσωπικά στον Γ. Παπανδρέου, ενώ το γενικό πολιτικό πεδίο των προτάσεων θα κινηθεί σε τρία επίπεδα: Αναθεώρηση του μνημονίου. Καταδίκη αυτών που το επέβαλαν στη χώρα, δηλαδή του πρωθυπουργού. Και εφαρμογή του προγράμματος της Ν.Δ., το οποίο θα βγάλει τη χώρα από την κρίση χωρίς να υποβάλει τους Ελληνες σε μεγάλες θυσίες.

Συνάγεται εύλογα από όλα αυτά ότι δεν αποκλείεται και το ενδεχόμενο ο κ. Σαμαράς να «τολμήσει» την Πέμπτη να ζητήσει και τη διενέργεια πρόωρων εκλογών, αν και στο στενό του επιτελείο δεν έχουν οριστικά καταλήξει σε αυτή την άποψη.

Πάντως το όλο σκηνικό θα θυμίζει προεκλογικές εξαγγελίες, αφού, σύμφωνα με πληροφορίες, η παρουσίαση θα γίνει στο περιστύλιο του Ζαππείου, παρουσία κοινωνικών φορέων και όχι υπό τη μορφή συνέντευξης τύπου. Μέχρι ώρας το στενό επιτελείο του προέδρου κρατάει επτασφράγιστο μυστικό τι θα εμπεριέχεται σε αυτό καθαυτό το οικονομικό σκέλος του προγράμματος. Επιλογή που έχει γίνει προκειμένου να μην «καεί» επικοινωνιακά η πρόταση με την οποία ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προσδοκά να κερδίσει πόντους στην αξιοπιστία του κόμματος, που προοπτικά θα τον οδηγήσουν, όπως ευελπιστεί, στον πρωθυπουργικό θώκο.

Με ενδιαφέρον αναμένεται και η τοποθέτησή του ως προς τα πεπραγμένα των κυβερνήσεων Καραμανλή στο οικονομικό πεδίο, αλλά και η άποψή του για την περίφημη απογραφή Αλογοσκούφη, την οποία πρόσφατα ο εκπρόσωπος του κόμματος Γ. Μιχελάκης αλλά και ο εκ των πλέον στενών συνεργατών του κ. Σαμαρά Χρ. Λαζαρίδης χαρακτήρισαν «εγκληματική».

Από τις πληροφορίες πάντως που διοχετεύονται από το στενό προεδρικό επιτελείο προκύπτει ότι ο κ. Σαμαράς έχει προκαλέσει «μεγάλες προσδοκίες», καθώς λέγεται ότι θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα «ρεαλιστικό, εφαρμόσιμο και απολύτως κοστολογημένο», με στόχο να μειωθεί το χρέος και να βγει η χώρα από την κρίση.

Το ερώτημα είναι πώς θα επιτευχθούν οι στόχοι αυτοί δίχως τη λήψη νέων μέτρων, καθώς μάλιστα, από το «Ζάππειο 1» ακόμη, ο πρόεδρος της Ν.Δ. έχει αναλάβει δέσμευση για ενίσχυση των χαμηλόμισθων και των χαμηλοσυνταξιούχων.

Οι πληροφορίες εξάλλου θέλουν τον πρόεδρο της Ν.Δ. να αποφεύγει αυτή τη φορά αναφορά στην εξάλειψη του ελλείμματος εντός 18 μηνών, όπως είχε κάνει πέρυσι. Θα επιμείνει λέγεται πάντως στην ανάγκη ισοσκελισμένων προϋπολογισμών δίχως κατ' ανάγκην να υπάρχουν συνταγματικές δεσμεύσεις, όπως έχει προτείνει η ομοϊδεάτις του Αγκελα Μέρκελ.

Εκ των προτάσεων που πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι θα υποβάλει πάντως είναι η μείωση των φορολογικών συντελεστών για την επιχειρηματική δραστηριότητα, ενώ θα δώσει ιδιαίτερη έμφαση στη φορολογική πολιτική και την ανάπτυξη.

Αμέσως μετά την αναγγελία του νέου οικονομικού προγράμματος, ο κ. Σαμαράς θα ξεκινήσει περιοδείες ανά την χώρα. Ειδικό «φροντιστήριο» όμως θα γίνει και για όλα τα γαλάζια στελέχη, με στόχο το νέο πρόγραμμα να «περάσει» στη βάση της Ν.Δ. και όχι μόνο.

read more "Εξεταστική για τον πρωθυπουργό σκέφτεται ο Σαμαράς;" Διαβάστε περισσότερα...

Μέχρι και όταν βάλουμε μυαλό...



Ένα χρόνο μετά το περισυνό μνημόνιο ξαναφτάσαμε σε οριακό σημείο. Το χρέος αυξάνεται, το έλλειμμα δεν πέφτει, η ύφεση βαθαίνει, η Ελλάδα συνεχίζει να μην παράγει τίποτα και επιπλέον συνεχίζει να καταστρέφει επιλεγμένους τομείς της οικονομίας της όπως το εμπόριο. Περαιτέρω καταστρέφεται η κατανάλωση και ζήτηση και αυτό φέρνει νέα λουκέτα και αυξάνει την ανεργία.
Το δίλημμα και για τους ξένους είναι σαφές Πληρώνουν ή ευρωζώνη τέλος. Οι εταίροι μας πρέπει να μας τσοντάρουν και πάλι.
Το δίλημμα για εμάς είναι και πάλι σαφές: Νέο μνημόνιο ή χρεοκοπία. Το πακέτο θα έχει και πάλι κάποιους να λένε ότι αν δεν το ψηφίσουμε δεν θα έχουμε να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις.
Όμως μέσα από αυτό θα κοπούν εκ νέου μισθοί συντάξεις θα έρθουν και απολύσεις η Ελλάδα θα συνεχίσει να μην παράγει τίποτα να καταστρέφει την κατανάλωση και την ζήτηση. Οι πόλεις μας θα γεμίσουν με νέα λουκέτα και η ανεργίας θα αυξηθεί. Θα πουλήσουμε και κάποια δις δημόσια περιουσία και όλα καλά Η ύφεση θα βαθυνθεί
Έτσι σε ένα χρόνο πάλι εδώ θα είμαστε για να ένα γύρο ακόμη. Μέχρι να βάλουμε μυαλό. Να στρώσουμε χαρακτήρα να περάσουμε σε φάση αυτογνωσίας και να βγούμε από το ευρώ με στάση πληρωμών και έρευνα για το χρέος.
Νέο μνημόνιο ή χρεοκοπία.
Μέχρι να βάλουμε μυαλό.
Να εξελιχτούμε…

read more "Μέχρι και όταν βάλουμε μυαλό..." Διαβάστε περισσότερα...

This is the end


Η Ελλάδα βρίσκεται μπροστά σ΄ αυτό που πριν ένα χρόνο κοροϊδεύαμε και βρίζαμε τους ξένους που μας το έθεταν ως μόνη λύση. Η υποθήκευση της χώρας ή τουλάχιστον ένα μέρος της είναι προ των πυλών. Αυτό ζήτησαν οι ξένοι δανειστές μας στο Λουξεμβούργο κατά τη δραματική συνεδρίαση παρόντος του Γ. Παπακωνσταντίνου.
Στην παρούσα φάση δεν έχει καμιά σημασία το επικοινωνιακό Βατερλό της κυβέρνησης. Δεν έχει σημασία ούτε το δημοσίευμα του Spiegel ούτε οι πιέσεις για να βγει η Ελλάδα έξω από τη ζώνη του ευρώ.
Αυτό που έχει πλέον σημασία είναι ότι ένα χρόνο μετά το Μνημόνιο που δήθεν θα μας έσωζε από τη χρεοκοπία, ομολογούμε την αποτυχία του και ετοιμαζόμαστε για νέο Μνημόνιο. Το χειρότερο είναι ότι αυτό που γλιτώσαμε πέρυσι (όταν κάποιοι σκωπτικά μας έλεγαν να πουλήσουμε την Ακρόπολη) θα το πάθουμε πολύ σύντομα.
Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για την απόφαση να δοθεί στην Ελλάδα νέο δάνειο το οποίο θα πρέπει να ακολουθηθεί και με εγγυήσεις περιουσιακών στοιχείων.
Αν για παράδειγμα η Ελλάδα πάρει άλλα 50 δισ. ευρώ θα πρέπει να υποθηκεύει αντίστοιχης αξίας ακίνητα ή εταιρείες του δημοσίου, δηλαδή να βάλουμε εγγυήσεις κρατική περιουσία 50 δισ. Το σενάριο αυτό επανέφερε στην επικαιρότητα και το Bloomberg και πρόκειται για μια περσινή πρόταση της φινλανδικής κυβέρνησης. Στη δραματική συνεδρίαση του Λουξεμβούργου, ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας ομολόγησε την αδυναμία της χώρας να βγει στις αγορές, την αποτυχία της να μειώσει το έλλειμμα στα χρονικά περιθώρια που έχουν τεθεί, την αποτυχία της να πετύχει δημοσιονομική εξυγίανση.
Η ομολογία αυτή προκάλεσε την έκρηξη, σύμφωνα με πληροφορίες, τόσο του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, κ. Σόιμπλε, όσο και του “φίλου” Ζ. Κλοντ Τρισέ. Επίσης, ρουκέτες κατά της Ελλάδας εξαπέλυσαν όλοι οι παρευρισκόμενοι καθώς βλέπουν ότι το ελληνικό πρόβλημα μολύνει και τις άλλες προβληματικές χώρες. Ο Τρισέ, αν και προσπάθησε να πείσει τους υπόλοιπους ότι έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ ή αναδιάρθρωση με κούρεμα θα ήταν καταστροφή και για την ΕΕ, στη συνέχεια κατακεραύνωσε την Ελλάδα γιατί δεν έχει πετύχει μέχρι στιγμής τίποτε.
Από την άλλη, η Γερμανία εμφανίζεται στην απέναντι πλευρά, αρνείται να συναινέσει σε νέο δάνειο καθώς δεν μπορεί η κυβέρνηση Μέρκελ να φέρει μια τέτοια πρόταση στους πολίτες της. Λέγεται μάλιστα ότι ο Σόιμπλε ήταν αυτός που “κάρφωσε” τη μυστική συνάντηση αλλά και το σενάριο εξόδου από το ευρώ, στο Spiegel. Θέλει έτσι να πιέσει την Ελλάδα να λάβει πιο επώδυνες αποφάσεις, να συμφωνήσει σε μέτρα που σήμερα ούτε για αστείο δεν συζητάμε.
Ενα από αυτά είναι η υποθήκευση περιουσίας της χώρας, ακίνητης και εταιρειών.
Θεωρείται δεδομένο ότι ο Γ. Παπανδρέου θα πάρει πίσω την ανακοίνωσή του ότι δεν πρόκειται να πουληθεί κανένα ακίνητο και μάλιστα με νόμο. Θεωρείται επίσης δεδομένο ότι κρατικές εταιρείες θα πουληθούν, δημόσιοι υπάλληλοι θα απολυθούν, μισθοί και συντάξεις θα συρρικνωθούν περαιτέρω.
Με τα χαρτιά της υποθήκης στις βαλίτσες τους έρχονται και οι τροικάνοι μέσα στην εβδομάδα να συζητήσουν με την κυβέρνηση. Κρίσιμες ημερομηνίες θεωρούνται η συνεδρίαση του Γιουργκρούπ την επόμενη εβδομάδα, η κατάθεση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, η σύνοδος Κορυφής του Ιουνίου.
Η ουσία είναι ότι η χώρα κρέμεται σε μια κλωστή και το δίλημμα έχει πλέον τεθεί: Η πτωχεύουμε ή ξεπουλάμε. Και η μια και η άλλη επιλογή είναι με ένα βήμα προς το κενό.

read more "This is the end" Διαβάστε περισσότερα...

Πανευρωπαϊκή υπόκλιση στον εξάστερο Παναθηναϊκό!




Τα ευρωπαϊκά ΜΜΕ υποκλίνονται στον Παναθηναϊκό για την κατάκτηση του 6ου ευρωπαϊκού τροπαίου. Διαβάστε τι γράφουν η ισπανική Marca, η ιταλική Gazzetta dello Sport και η επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωλίγκας!


Η ισπανική εφημερίδα Marca είναι κατηγορηματική στον τίτλο του άρθρου της που φιλοξενεί σε περίοπτη θέση: " Το ευρωπαϊκό μπάσκετ έχει ένα όνομα: Παναθηναϊκός". Στον πλάγιο συνεχίζει με εγκωμιαστικά λόγια για τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς. "Το στυλ του Ομπράντοβιτς ήταν ο μεγάλος νικητής στο Σαν Τζόρντι. Πολύ μικρό το ποσοστό της Μακάμπι στα δίποντα. Η ελληνική ομάδα ξέφυγε στο γ' δεκάλεπτο. Πολυτιμότερος παίκτης του τελικού αναδείχθηκε ο Διαμαντίδης".
Ύμνοι και από την ισπανική As για τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς. "Η Ευρώπη, πατρίδα του Ομπράντοβιτς", γράφει στον τίτλο της, ενώ στον πλάγιο αναφέρει: "Όγδοο ευρωπαϊκό για τον Σέρβο προπονητή και 6ο για τον Παναθηναϊκό που πάλεψε μέχρι το τέλος. Η τακτική της ελληνικής ομάδας εφαρμόστηκε τέλεια από τον Διαμαντίδη".
Ακόμα πιο γλαφυρή η μεγάλη εφημερίδα της Ιταλίας Gazzetta dello Sport η οποία κάνει λόγο για Βασίλειο. "Η Ευρωλίγκα είναι το βασίλειο του Ομπράντοβιτς. Έκτος θρίαμβος για τον Παναθηναϊκό, 3η η Σιένα", αναφέρει στον τίτλο της και συνεχίζει: "Ο Παναθηναϊκός είναι πρωταθλητής Ευρώπης για 6η φορά στην ιστορία του, καθώς νίκησε την Μακάμπι στον τελικό με 78-70. Η Σιένα νίκησε στον μικρό τελικό 80-62 τη Ρεάλ".
Η επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωλίγκας φιλοξενεί φωτογραφία των θριαμβευτών αγκαλιά με το τρόπαιο και αναφέρει: "Ο Παναθηναϊκός κερδίζει για 6η φορά το ευρωπαϊκό"
read more "Πανευρωπαϊκή υπόκλιση στον εξάστερο Παναθηναϊκό!" Διαβάστε περισσότερα...

ΔΕΙΤΕ ΞΑΝΑ ΤΗΝ ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΟΥ ΕΚΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ!!


read more "ΔΕΙΤΕ ΞΑΝΑ ΤΗΝ ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΟΥ ΕΚΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ!!" Διαβάστε περισσότερα...

ΜΕΓΑΛΕ ΖΟΤΣ!


ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΟΛΑ!
ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ!ΜΑΚΑΡΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΟΟΣΦΑΙΡΟ ΝΑ ΦΕΡΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΝΑΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ..
read more "ΜΕΓΑΛΕ ΖΟΤΣ!" Διαβάστε περισσότερα...

Διαμαντίδης: «Ένα χαμόγελο για τους Έλληνες»


Ο κορυφαίος αμυντικός της Ευρώπης, Δημήτρης Διαμαντίδης με δηλώσεις του στην συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του αγώνα με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ και την κατάκτηση του τροπαίου, αναφέρθηκε στον Ζέλικο Ομπράντοβις, στην Ελλάδα και στο παιχνίδι με τους ισραηλινούς. «Είναι πολλά μέσα στο κεφάλι μου αυτή τη στιγμή. Είμαστε πολύ χαρούμενοι για τον ευρωπαϊκό τίτλο και πριν ξεκινήσουμε θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον προπονητή μου, στον κόσμο, στους συμπαίκτες μου που βοήθησαν πολύ. Ανεξαρτήτου ομάδας, ελπίζω στην Ελλάδα να δώσαμε ένα μικρό χαμόγελο γιατί η χώρα μας περνά πολύ άσχημες στιγμές, ζει άσχημα πράγματα και ελπίζουμε με αυτόν τον τίτλο να δώσαμε έστω και λίγη χαρά με αυτόν τον τίτλο». Στη συνέχεια ανέφερε: «Δεν έχω πολλά να πω για το παιχνίδι, αφού τα είπε όλα ο κόουτς μου. Είναι μεγάλη η χαρά και η ικανοποίηση γιατί προσπαθήσαμε στο γήπεδο. Κάναμε ένα καλό παιχνίδι, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο και είμαστε ευτυχείς που πήραμε για μία ακόμα φορά τον τίτλο». Ερωτηθείς πως νιώθει για τα καλά λόγια του προπονητή του, Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ο Δημήτρης Διαμαντίδης είπε: «Είναι μεγάλη τιμή να ακούς από έναν άνθρωπο, όπως είναι ο Ομπράντοβιτς, τόσο μεγάλα λόγια. Το άθλημα όμως δεν είναι ατομικό, είναι ομαδικό. Δεν κάνω στίβο, παίζω μπάσκετ. Προσπαθούμε όλοι και ο καθένας κάνει ότι μπορεί, κι εγώ κάνω ότι μπορώ. Κάποιες φορές θα βγει, κάποιες άλλες όχι. Έχουμε συνηθίσει στις επιτυχίες και για αυτό όλα πάνε καλά. Το δύσκολο είναι στις αποτυχίες, εκεί βλέπουμε τα λάθη μας, σκεφτόμαστε πως μπορούμε να βελτιωθούμε. Ευχαριστώ και πάλι τον προπονητή μου για τα λόγια του, είναι μεγάλη τιμή για μένα». Σε ερώτηση σχετικά με το γιατί επέλεξε τους Μπατίστ και Τσαρτσαρή να σηκώσουν μαζί την Κούπα, ενώ στο παρελθόν είχε κάνει το ίδιο με τον Φραγκίσκο Αλεβέρτη, απάντησε: «Νομίζω ότι το αξίζουν και ο Τσαρτσαρής και ο Μπατίστ». Και τέλος σε ερώτηση για το ενδεχόμενο να μετακομίσει στο ΝΒΑ αλλά και το μέλλον του στην Εθνική είπε: «Είμαι πολύ χαρούμενος στον Παναθηναϊκό και δεν θέλω να συνεχίσω στο NBA. Όσον αφορά στην Εθνική ομάδα, δεν είναι αυτή η κατάλληλη στιγμή να μιλήσουμε για την Εθνική. Είμαι χαρούμενος για όσα μου έχει προσφέρει αλλά κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσεις. Όσον αφορά στο ΝΒΑ, όχι δεν το σκέφτομαι».
read more "Διαμαντίδης: «Ένα χαμόγελο για τους Έλληνες»" Διαβάστε περισσότερα...

Έτσι για να γουστάρουμε..


read more "Έτσι για να γουστάρουμε.." Διαβάστε περισσότερα...

Αν οι εκάστοτε κυβερνήτες της Ελλάδας την αγαπούσαν με τη θέρμη και την υπευθυνότητα των αδελφών Γιαννακόπουλου, η χώρα δεν θα είχε υποβαθμιστεί και απαξιωθεί …



Οι Γιαννακόπουλοι δεν είναι
σαν τους πολιτικούς μας… σαν τους πολιτικούς μας…
Η πλατεία Ομονοίας “ανακαταλήφτηκε” για δύο ώρες από οπαδούς του Παναθηναικού που πανηγυρίζουν το κύπελλο Ευρώπης. Ένας από αυτούς μου είπε:
Αν οι εκάστοτε  κυβερνήτες της Ελλάδας  την αγαπούσαν  με τη θέρμη και την υπευθυνότητα των αδελφών Γιαννακόπουλου, η χώρα δεν θα είχε υποβαθμιστεί και απαξιωθεί παγκόσμια…
Φεύγω ολοταχώς για το αεροδρόμιο, να νιώσω  ψευδαίσθηση  χαράς  μέσα στο σκοτάδι της αγανάκτησης και της απόγνωσης  που μας τυλίγει όλους…
press-gr
read more "Αν οι εκάστοτε κυβερνήτες της Ελλάδας την αγαπούσαν με τη θέρμη και την υπευθυνότητα των αδελφών Γιαννακόπουλου, η χώρα δεν θα είχε υποβαθμιστεί και απαξιωθεί …" Διαβάστε περισσότερα...