Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Η Ουγγαρία ορθοποδεί αφού έδιωξε το ΔΝΤ


Η OYΓΓAPIA «διδάχθηκε» από την κρίση, την οποία αντιμετώπισε με επιτυχία σχετικά γρήγορα.
Και τώρα έλαβε προληπτικά μέτρα, με τη δημιουργία του Ταμείου Ασφάλειας, ώστε εάν η κρίση τής ξαναχτυπήσει την πόρτα, να μην επηρεάσει την αναπτυξιακή πορεία της. Ή να βγει από αυτή με το λιγότερο αναπτυξιακό κόστος.
Oπως δηλώνει ο πρέσβης της Ουγγαρίας στην Ελλάδα Γιόζεφ Τοτ, στη συνέντευξη που έδωσε στην «ΕΞΠΡΕΣ», «η Ουγγαρία είχε και αυτή ένα μνημόνιο, όπως η Ελλάδα, αλλά για 20 δισεκατομμύρια ευρώ, από τα οποία χρησιμοποίησε τα 15 δισ. Τον Ιούνιο του 2010 διέκοψε τις σχετικές διαπραγματεύσεις, την τελευταία δόση αυτού του δανείου. Πέντε δισ. ευρώ δεν τα χρησιμοποίησε, ενώ τα 15 θα αρχίσει από φέτος να τα επιστρέφει σταδιακά.
Και τονίζει: «Είμαστε σήμερα σε θέση να μη χρειαζόμαστε το ΔΝΤ. Βγαίνουμε μόνοι μας στις διεθνείς κεφαλαιαγορές για χρηματοδότηση».
Με την Ελλάδα οι Ούγγροι διατηρούν πολύ καλές σχέσεις και όπως δηλώνει ο κ. Τοτ, υποστηρίζουν πλήρως την ελληνική πρωτοβουλία «Ατζέντα 2014» για την ευρωπαϊκή πορεία των Βαλκανίων και επιδιώκουν στενή συνεργασία σε διάφορους τομείς.
Σήμερα καλούν ελληνικές επιχειρήσεις και οργανώσεις να ενεργοποιηθούν στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Στρατηγικής για τον Δούναβη, προκειμένου να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες που αυτή δημιουργεί, συμμετέχοντας στα διάφορα έργα υποδομών, μεταφορών, ενέργειας, τηλεπικοινωνιών κλ.π. που θα γίνουν σε μια περιοχή, από τις μεγαλύτερες περιφέρειες της Ε.Ε. (Η στρατηγική αυτή αφορά άμεσα οκτώ χώρες – μέλη της Ε.Ε. και έξι εκτός Eνωσης χώρες).
Σχετικά με την ευρωπαϊκή προεδρία, που ασκεί η Ουγγαρία το τρέχον εξάμηνο, μια προεδρία γεμάτη προκλήσεις, ιδιαίτερα για την οικονομική διακυβέρνηση της Ε.Ε., ο Ούγγρος διπλωμάτης μιλά για πολλή δουλειά, για εφαρμογή όσων έχουν ήδη συμφωνηθεί, ενώ εύχεται να ολοκληρωθούν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Κροατία, έως το τέλος Ιουνίου, οπότε λήγει η θητεία της ουγγρικής προεδρίας.
Πέρα από τα θέματα που άπτονται των οικονομικών εξελίξεων, η Ουγγαρία έχει θέσει στις προτεραιότητες της προεδρίας της και το θέμα των Ρομά και προωθεί την επίτευξη μια συμφωνίας –πλαισίου, θα διευκολύνει τον συντονισμό των εθνικών πολιτικών για την κοινωνική ένταξή τους. Το θέμα αυτό θα έρθει προς έγκριση στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του ερχόμενου Ιουνίου.
  • Κύριε πρέσβη, τι είναι το Ταμείο Ασφάλειας που έχει δημιουργήσει η ουγγρική κυβέρνηση;…
«Πρόσφατα η ουγγρική κυβέρνηση αποφάσισε τη δημιουργία ενός Ταμείου Ασφάλειας το οποίο προικοδοτείται από τον προϋπολογισμό με περίπου ένα δισεκατομμύριο ευρώ τον χρόνο. Οι πόροι του ταμείου θα χρησιμοποιούνται για την προστασία της ουγγρικής οικονομίας, σε περίπτωση κρίσης στην Ε.Ε. ή διεθνώς. Αν δεν προκύψει κάτι τέτοιο, τα χρήματα του ταμείου επιστρέφουν προς χρήση στον προϋπολογισμό, στο τέλος του χρόνου. Για τον επόμενο χρόνο το ταμείο αυτό προικοδοτείται εκ νέου. Το ταμείο αποτελεί ένα συμπληρωματικής μορφής μέτρο για την προστασία της ουγγρικής οικονομίας από φαινόμενα κρίσης, όπως αυτό που βιώνουμε από το 2008».
  • Πώς έχει σήμερα το θέμα των ενισχύσεων της ουγγρικής οικονομίας από την Ε.Ε. και το ΔΝΤ;
«Είχαμε και εμείς ένα μνημόνιο, όπως η Ελλάδα, το 2008, αλλά για είκοσι δισεκατομμύρια ευρώ. Τον Ιούνιο του 2010 διακόψαμε τις σχετικές διαπραγματεύσεις και την τελευταία δόση αυτού του δανείου, η οποία ήταν πέντε δισεκατομμύρια ευρώ, δεν τη χρησιμοποιήσαμε. Χρησιμοποιήσαμε μόνο 15 δισεκατομμύρια ευρώ, τα οποία θα αρχίσουμε σταδιακά από φέτος, να τα επιστρέφουμε. Πάντως, αυτή τη συνεργασία με το μνημόνιο τη σταματήσαμε. Είμαστε σήμερα σε θέση να μη χρειαζόμαστε το ΔΝΤ, βγαίνουμε μόνοι μας στις διεθνείς κεφαλαιαγορές για χρηματοδότηση».
  • Ποια είναι η θέση της Ουγγαρίας για ένταξη στην ευρωζώνη;
«Θέλουμε να προσεγγίζουμε συνεχώς ως χώρα την ευρωζώνη και ίσως να ενταχθούμε. Σήμερα παρατηρούμε ότι στο πλαίσιο της ευρωζώνης υπάρχουν ασάφειες και αβεβαιότητες. Επίσης, και εμείς πρέπει να κάνουμε πολλά στο εσωτερικό για να βάλουμε την οικονομία μας σε ένα νέο δρόμο ανάπτυξης και για να το επιτύχουμε χρειαζόμαστε χρόνο. Σημειώστε ότι η Ουγγαρία συμμετέχει για πρώτη φορά στον επταετή προϋπολογισμό της Ε.Ε., δηλαδή στις δημοσιονομικές προοπτικές. Eτσι, στην ουσία είχαμε ενισχύσεις από την Ευρωπαϊκή Eνωση μόλις πριν από τέσσερα χρόνια, από το 2007. Δεν είχαμε πολύ χρόνο για να δρομολογήσουμε την αναπτυξιακή πορεία της Ουγγαρίας».
  • Η ουγγρική προεδρία στην Ε.Ε. έχει ένα εξάμηνο γεμάτο προκλήσεις. Πώς εξελίσσεται το έργο της;
«Eχουμε να κάνουμε πολλή δουλειά για να εφαρμόσουμε αυτά που αποφάσισαν οι Ευρωπαίοι ηγέτες στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Δεν είναι εύκολη υπόθεση. Πρέπει πρώτα να εφαρμοστούν αυτά που έχουμε αποφασίσει μαζί. Οι νέες ιδέες και προτάσεις έπονται».
  • Ποιά είναι σήμερα τα θέματα με τα οποία ασχολείται η ουγγρική προεδρία, προς υλοποίηση όσων έχουν πρόσφατα συμφωνηθεί;
«Καταρχήν πρέπει να προωθήσουμε προς έγκριση τις έξι νομοθετικές προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το θεσμικό πλαίσιο της οικονομικής διακυβέρνησης, που θα ενισχύσουν τον οικονομικό πυλώνα της Οικονομικής και Νομισματικής Eνωσης και θα εφαρμοστούν μετά το 2013. Eως το τέλος του Ιουνίου, που λήγει και το εξάμηνο της ουγγρικής προεδρίας, πρέπει να έχει υπάρξει συμφωνία για αυτές τις νομοθετικές προτάσεις. Σε αυτά προστίθενται μια σειρά από άλλα, βασικά θέματα της Ε.Ε., όπως είναι η προώθηση των πενήντα προτάσεων για την πραγματοποίηση της Ενιαίας Αγοράς της Ε.Ε. (Προς μια Πράξη για την Ενιαία Αγορά). Πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική υπόθεση για τους πολίτες, τις επιχειρήσεις κ.λπ., όπως είναι π.χ. το ευρωπαϊκό δίπλωμα ευρεσιτεχνίας. Ακολουθεί το θέμα του ευρωπαϊκού εξαμήνου, στο πλαίσιο του οποίου η Ε.Ε. θα εκδώσει οδηγίες για τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις των κρατών – μελών, με αποτέλεσμα το υψηλότερο επίπεδο συντονισμού μεταξύ των οικονομικών πολιτικών των κρατών – μελών. Αυτή η διαδικασία ξεκίνησε με την ετήσια έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις 12 Ιανουαρίου».
  • Ασχολείται η ουγγρική προεδρία και με το θέμα της νέας στρατηγικής, της Στρατηγικής Ε.Ε. 2020;
«Ναι, βέβαια, ασχολείται και συγκεκριμένα, με τις επτά εμβληματικές πρωτοβουλίες (επτά τομείς), που προβλέπει η νέα αυτή στρατηγική της Ε.Ε. για τη δεκαετία έως το 2020. Μια άλλη στρατηγική, που επίσης είναι στις προτεραιότητες της ουγγρικής προεδρίας, είναι στρατηγική για τους Ρομά, η οποία αφορά στην κοινωνική τους ένταξη. Πρόκειται για ένα νέο θέμα και αναμένεται να καταλήξουμε στην Ε.Ε. σε μια συμφωνία πλαίσιο, με την οποία θα επιτυγχάνεται ένας συντονισμός των εθνικών στρατηγικών των κρατών – μελών στο ίδιο θέμα, με σκοπό την κοινωνική ένταξη των Ρομά. Προς την κατεύθυνση αυτή, θα υπάρξουν ρυθμίσεις για την εκπαίδευση, την κατάρτιση και την απασχόληση των Ρομά. Το θέμα θα έρθει προς έγκριση στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Ιουνίου 2011».
  • Κύριε πρέσβη, ποιοι είναι οι λόγοι για τους οποίους η Ουγγαρία έθεσε το θέμα των Ρομά τόσο υψηλά και μάλιστα στις προτεραιότητές της;
«Eχουμε μια κοινότητα Ρομά, γύρω στις 500.000, ενώ στην Ε.Ε. οι Ρομά είναι μερικά εκατομμύρια. Πιστεύουμε ότι πρέπει να δούμε το πρόβλημα των Ρομά, που διευκρινίζω ότι δεν είναι πρόβλημα μόνο για την Ουγγαρία, ψάχνοντας τις ρίζες που το δημιουργούν και όχι μόνο τα διάφορα μέρη του προβλήματος».
  • Η ουγγρική προεδρία έχει θέσει στις προτεραιότητες του εξαμήνου της και την ένταξη της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας στο Schengen. Πώς εξελίσσεται το θέμα;
«Σύμφωνα με τα αρχικά σχέδια, τον Μάρτιο περιμέναμε την απόφαση για την ένταξη αυτών των δύο κρατών στο Schengen. Γίνονται διαβουλεύσεις, αλλά η ουγγρική προεδρία θέλει να επιταχυνθεί η σχετική διαδικασία. Υποστηρίζει ότι και οι δύο αυτές χώρες πρέπει να ενταχθούν με βάση τα κριτήρια που ισχύουν και όχι με επιπλέον ή νέα κριτήρια. Eνα άλλο θέμα είναι αυτό της ένταξης νέων μελών, όπως η Κροατία, για την οποία θα θέλαμε να τελειώσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις στη διάρκεια της προεδρίας μας. Ασχολούμεθα, επίσης, με το θέμα των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας και με τα θέματα των άλλων, υποψηφίων προς ένταξη χωρών. Σχετικά με τα Βαλκάνια υποστηρίζουμε πλήρως την ευρωπαϊκή προοπτική των βαλκανικών χωρών και γι’Α αυτό είμαστε και υπέρ της ελληνικής πρωτοβουλίας για την Ατζέντα 2014».
  • Βλέπετε δυνατότητες για τους Eλληνες επιχειρηματίες στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Στρατηγικής για τον Δούναβη; Αν ναι, πού κυρίως;
«Σκοπός της Στρατηγικής για τον Δούναβη είναι η ανάπτυξη όλου αυτού του χώρου, που περικλείει τον ποταμό, μια από τις μεγαλύτερες περιφέρειες στην Ευρωπαϊκή Eνωση. Μιλάμε για την οικονομική ανάπτυξη, την περιβαλλοντική, την πολιτιστική, όπως και την ανάπτυξη στις υποδομές, τις τηλεπικοινωνίες και την ενέργεια.
Η Ελλάδα μπορεί από τον Δούναβη –στη Βουλγαρία και με κατεύθυνση προς τον Βορρά– να βρει μια νέα διέλευση στην καρδιά της Ευρώπης.
Η προώθηση της διασύνδεσης του Νότου με τον βορρά, στο πλαίσιο της Ε.Ε., ανταποκρίνεται τόσο στα ενδιαφέροντα της Ουγγαρίας όσο και σε αυτά της Ελλάδας. Στο θέμα αυτό η Στρατηγική για τον Δούναβη παρέχει νέες δυνατότητες, τις οποίες είναι σκόπιμο να αξιοποιήσουν ελληνικές επιχειρήσεις και ελληνικές οργανώσεις».

Πηγή
read more "Η Ουγγαρία ορθοποδεί αφού έδιωξε το ΔΝΤ" Διαβάστε περισσότερα...

Κλεφτοπόλεμος ΜΑΤ - κατοίκων τώρα στην Κερατέα - Αποπνικτική η ατμόσφαιρα από μολότωφ και δακρυγόνα

Φωτές από τις μολότωφ και μάχες με τα ΜΑΤ
Φωτές από τις μολότωφ και μάχες με τα ΜΑΤ

TO ΧΡΟΝΙΚΟ

Ο συναγερμός σήμανε στην Κερατέα λίγο πριν τις 3 το απόγευμα, με τις καμπάνες και τα μεγάφωνα να καλούν τον κόσμο στα μπλόκα και ιδιαίτερα σ’ εκείνο, που στήθηκε χθες επί της λεωφόρου Λαυρίου, στο ύψος της πρώτης εισόδου της πόλης.
Μισή ώρα αργότερα στο σημείο εξελίσσονταν έντονα επεισόδια, μεταξύ των κατοίκων και τεσσάρων διμοιριών ΜΑΤ, που συνόδευαν εκσκαφέα για να ανοίξει το οδόφραγμα. Η ισχυρή παρουσία των κατοίκων εμπρός από το οδόφραγμα ανέκοψε την επιχείρηση, η οποία εξελίχθηκε σε εμπλοκή με χρήση χημικών και μολότοφ ένθεν κακείθεν, υπό την παρακολούθηση δύο ελικοπτέρων.

Σημειώνεται ότι στις 05.30 έγινε παρόμοια επιχείρηση, χωρίς όμως την παρουσία αστυνομίας, και ακυρώθηκε από τους κατοίκους, οι οποίοι έκαψαν την μπουλντόζα.

Οι κάτοικοι της περιοχής από χθες βρίσκονται σε ετοιμότητα μετά τις πληροφορίες για την άφιξη των μηχανημάτων, που θα κατέφθαναν στον χώρο κατασκευής του ΧΥΤΑ, με τη συνοδεία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων. Η αντίδρασή τους να κλείσουν τον κεντρικό δρόμο, όπως και τους παράδρομους προς Λαύριο, ώστε να ελέγχουν ό,τι περνά μέσα από την πόλη, όξυνε την κατάσταση.

Οι άνδρες της πρωινής βάρδιας (3 διμοιρίες) των ΜΑΤ, αναγκάστηκαν να προσεγγίσουν τον χώρο περιφρούρησης, μέσω Σουνίου-Λαυρίου. Στο μπλόκο του Λαυρίου σημειώθηκαν συμπλοκές, με αποτέλεσμα να προκληθούν φθορές σε ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητα, ενώ τραυματίστηκε νεαρός, ο οποίος μεταφέρθηκε στο κέντρο Υγείας.

“Καμικάζι” εναντίον αστυνομικών στην Κερατέα
Σύμφωνα με πληροφορίες μια μηχανή XT πέρασε με μεγάλη ταχύτητα και οι επιβαίνοντες εκτόξευσαν βόμβες μολότοφ εναντίον ενός περιπολικού που άρπαξε φωτιά.

Οι κάτοικοι από την πλευρά τους καταγγέλλουν για μια ακόμη φορά αστυνομική βία μιλώντας για έναν τραυματία χτυπημένο από αστυνομικούς.
Ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής Κώστας Λεβαντής  

" γύρω στις 8.45 το πρωί 3 διμοιρίες των ΜΑΤ στην προσπάθεια τους να περάσουν το μπλόκο των κατοίκων για να πάνε να αλλάξουν βάρδια με τους συναδέλφους τους, προκλήθηκαν επεισόδια. Έριξαν δακρυγόνα, έσπασαν τζάμια και καθρέφτες αυτοκινήτων κατοίκων. Ήταν λιγος κόσμος και δεν υπήρχε λόγος να το κάνουν αυτό οι άνδρες των ΜΑΤ. Η κατάσταση στο σημείο που υπάρχουν τα μπάζα παραμένει ως έχει. Είναι κλειστά και τα 2 ρεύματα της Λαυρίου".
read more "Κλεφτοπόλεμος ΜΑΤ - κατοίκων τώρα στην Κερατέα - Αποπνικτική η ατμόσφαιρα από μολότωφ και δακρυγόνα" Διαβάστε περισσότερα...

ΤΡΑΓΕΛΑΦΙΚΟ-Ο ΒΑΛΛΙΑΝΑΤΟΣ ΠΑΕΙ ΣΕ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ Ο.Υ.Κάδες ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ!

Σε δίκη παραπέμπονται οι 39 λιμενικοί της ομάδας ΟΥΚ

λόγω των ρατσιστικών συνθημάτων που εκφώνησαν κατά τη διάρκεια της παρέλασης της 25ης Μαρτίου του 2010 στην Αθήνα...

σύμφωνα με ανακοίνωση του Ελληνικού Παρατηρητηρίου Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ). Η εκδίκαση της υπόθεσης είναι προγραμματισμένη για τις 20 Σεπτεμβρίου 2011 στο Ναυτοδικείο Πειραιά και τη μηνυτήρια αναφορά είχε υποβάλει το ΕΣΠΕ, το οποίο έκανε λόγο για "σημαντική εξέλιξη".


"Πρόκειται για πράξεις που κυρίως προσβάλλουν την ανθρωπιά μας, καταπατούν κάθε δικαίωμα των μεταναστών και εκθέτουν την χώρα ανεπανόρθωτα", τονίζει σε σχετική ανακοίνωση το Παρατηρητήριο, προσθέτοντας ότι ο ελληνικός στρατός χρησιμοποιώντας μία ρητορική μίσους παραβιάζει κατάφωρα τον αντιρατσιστικό νόμο, ο οποίος διώκει αυτεπάγγελτα τέτοιες ενέργειες.


Υπενθυμίζει ταυτόχρονα, πως εδώ και αρκετό καιρό έχει ψηφιστεί νόμος στη Βουλή για την απόδοση ιθαγένειας στους μετανάστες και όπως "είναι γνωστό οι μετανάστες μπορούν να συμμετέχουν στις αντίστοιχες μαθητικές παρελάσεις και μάλιστα ως σημαιοφόροι".


Το χρονικό του συμβάντος


Οι άνδρες της ΟΥΚ, μόλις προσπέρασαν τις εξέδρες των επισήμων στο Σύνταγμα και έστριψαν προς την Πανεπιστημίου, ξεκίνησαν να φωνάζουν συνθήματα όπως "Έλληνας γεννιέσαι, δεν γίνεσαι ποτέ, το αίμα σου θα χύσουμε, γουρούνι Αλβανέ", "Τους λένε Σκοπιανούς, τους λένε Αλβανούς, τα ρούχα μου θα ράψω με δέρματ’ απ’ αυτούς", αλλά και πολλά άλλα. Αξίζει να σημειωθεί ότι τη γραμμή για τα συνθήματα την έδιναν άντρες με πολιτικά, οι οποίοι ακολουθούσαν την παρέλαση από την πλευρά των θεατών. Μάλιστα ένας άνδρας πηγαινοερχόταν με ιδιαίτερη άνεση μεταξύ αυτών που παρήλαυναν αλλά και του κόσμου που παρακολουθούσε, φωνάζοντας πρώτος τα συνθήματα που επαναλάμβαναν οι καταδρομείς.
http://hellenicflamegr.blogspot.com
read more "ΤΡΑΓΕΛΑΦΙΚΟ-Ο ΒΑΛΛΙΑΝΑΤΟΣ ΠΑΕΙ ΣΕ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ Ο.Υ.Κάδες ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ!" Διαβάστε περισσότερα...

Πάνος μουζουράκης: "Κάψτε την Ελληνική σημαία" "Γα... την 28 οκτωβρίου"!



Στο παρακάτω βίντεο ακούτε τον Πάνο μουζουράκη να εξυβρίζει την Ελλάδα και τους Έλληνες που αγαπούν την ιστορία τους και την σημαία τους! Λέει κατα λέξει" Γα... την 28 οκτωβρίου, είναι μια Γιορτή για εθνικιστές και για κομπλεξικούς. Κάψτε την Ελληνική σημαία! Είναι ένα απλό πανί"Ο Πάνος Μουζουράκης για όσους δεν γνωρίζετε είναι η φωνή της lactas!!....
Και αφού έδειξε καλά δείγματα (το βίντεο είναι πριν ένα χρόνο) φυσικά το σύστημα τον προώθησε κάνοντας τον πρωταγωνιστή στην εκπομπή του πασοκοκάναλου mega! Σίγουρα τον έχετε ακούσει στην αντιεθνική,.....
αντιχριστιανική εκπομπή του mega "ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος"... Τραγική σύμπτωση θα μου πείτε.. Όχι απλά το σύστημα σε προωθεί εαν είσαι: Ομοφυλόφιλος, επαγγελματίας αντιρατσιστής, μισέλληνας,μεταναστολάγνος, αντιπατριώτης, αντιχριστιανός, φιλοοθωμανιστής, άθεος-αντίθεος, 12θεκαθειστής.. κτλ. Δείτε το βίντεο και θα καταλάβετε..
read more "Πάνος μουζουράκης: "Κάψτε την Ελληνική σημαία" "Γα... την 28 οκτωβρίου"!" Διαβάστε περισσότερα...

Υπάρχει κυβέρνηση;


  • Δεν δουλεύει τίποτα σε κράτος και κυβέρνηση
Παραφράζοντας λίγο την περίφημη φράση «Ποιος κυβερνά αυτό τον τόπο», με όσα συμβαίνουν σήμερα μπορούμε να πούμε «Που πάει αυτός ο τόπος από αυτούς που δεν κυβερνούν».
Μια σειρά από περιστατικά της καθημερινότητας, εκεί που χτυπά η καρδιά της Ελλάδας, εκεί που ο πολίτης καταλαβαίνει τη σημαίνει Μνημόνιο, δείχνουν ότι και ακυβερνησία υπάρχει και δυσοίωνες προοπτικές για το μέλλον των πολιτών.
  • Στην Παιδεία που αφορά τα παιδιά μας, το καυτό θέμα δεν είναι οι συγχωνεύσεις. Αυτές απλά επικαλύπτουν ένα μεγάλο πρόβλημα που έχει να κάνει με την υποχρηματοδότηση της Παιδείας. Ο Γ. Παπανδρέου είχε εκλεγεί με συνθήματα για 5% στην Παιδεία, με χορήγηση 1 δις ευρώ για την έρευνα από τον πρώτο χρόνο. Αντί αυτών έφαγε την Εκπαίδευση το Μνημόνιο. Τα ταμεία των σχολείων είναι άδεια, πολλά από αυτά δεν είχαν ούτε για πετρέλαιο θέρμανσης κι έμπαιναν στο τεφτέρι του βενζινοπώλη. Κάποιες μονάδες δεν έχουν ούτε για φωτοτυπίες και οι δάσκαλοι κάνουν ρεφενέ για να αγοράσουν χαρτί. Για να μην πούμε και για την τριτοβάθμια εκπαίδευση όπου έχουν κοπεί τα πάντα. Από οδοιπορικά για τους καθηγητές που πρέπει να πάνε σε συνέδρια, μέχρι ακόμη και χαρτί για το φωτοτυπικό. Ετσι θα πάει μπροστά η δημόσια και δωρεάν παιδεία ή θα βγουν όλες οι οικογένειες στη ζητιανιά για να στείλουν τα παιδιά τους στα ιδιωτικά;
  • Στα νοσοκομεία, μαύρο χάλι. Ούτε φάρμακα δεν υπάρχουν. Μου έλεγε πρόσφατα ιατρός ότι στα μεγάλα νοσοκομεία της Βορείου Ελλάδας γίνεται χαμός από Βούλγαρους και Σκοπιανούς που πηγαίνουν χωρίς χαρτιά για νοσηλεία και φεύγουν το προηγούμενο βράδυ πριν το εξιτήριο. Το ίδιο κι αλλοδαποί οι οποίοι επειδή δεν έχουν να φάνε, μπαίνουν στα νοσοκομεία, μένουν δυο τρεις ημέρες δωρεάν και φεύγουν μες στη νύχτα για να μην τους βρει κανείς. Από την άλλη, ουρές με χιλιάδες ανθρώπους να περιμένουν για ένα ραντεβού, μεγάλες ελλείψεις γιατρών και προσωπικού. Και το εντυπωσιακό είναι ότι περιμένουν από τις μετατάξεις του ΟΣΕ να πάρουν κόσμο στα νοσοκομεία. Φαντάζεστε μηχανοδηγούς να βάζουν ορό;
  • Στα δικαστήρια το απόλυτο χάος. Ο πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, Χ. Αθανασίου απείλησε με λευκή απεργία αν η κυβέρνηση επιμείνει στην περικοπή επιδόματος βιβλιοθήκης και αποζημίωσης για έκδοση αποφάσεων στα γρήγορα. Αυτό σημαίνει ότι χιλιάδες αποφάσεις θα καθυστερήσουν δραματικά και θα πληγεί ανεπανόρθωτα η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης. Παρακαλάει ο Καστανίδης για κανένα ευρώ αλλά στην πλατεία Συντάγματος έχουν κηρύξει στάση πληρωμών.
  • Λευκή απεργία, όμως, κάνουν εδώ και καιρό οι εφοριακοί με αποτέλεσμα να βουλιάξουν τα έσοδα. Αιτία, η περικοπή μισθών και επιδομάτων, κι αντί το κράτος να πάρει γενναίες αποφάσεις κάθεται και βλέπει τις εφορίες να υπολειτουργούν. Ιδια άθλια κατάσταση και στις πολεοδομίες όπου η Ελλλάδα αναστενάζει.
Δε μιλάμε για επιδόματα μαϊμού, δημόσιους υπαλλήλους τεμπέληδες της εύφορης κοιλάδας και περικοπές μισθών που έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και καιρό. Αυτά είναι αυτονόητα. Εδώ μιλάμε για εντολές που δίνει το Μνημόνιο να περικοπούν δημόσιες δαπάνες από παντού. Ακόμη και από κρίσιμους και ιδιαίτερα σημαντικούς για κάθε χώρα τομείς.
Μέχρι που θα πάει αυτή η κατάσταση; Και μέχρι πότε η κυβέρνηση θα υποτάσσεται στις εντολές του Μνημονίου αφήνοντας τη χώρα και τους πολίτες να ρημάζουν; Και τελικά ποιος κυβερνά αυτό τον τόπο;

Το τέλος της κυβέρνησης Παπανδρέου είναι προδιαγεγραμμένο
Δεν χρειάζονται περίπλοκες αναλύσεις και βαρυσήμαντες αποκαλύψεις για να αντιληφθεί κάνεις ότι ο Γ. Παπανδρέου οδεύει με μαθηματική πλέον βεβαιότητα προς εκλογές.
Ο ίδιος μπορεί να διασώζεται ακόμα δημοσκοπικά. Μπορεί επίσης να δείχνει ακόμα ότι κάτι κάνει στην Ευρώπη και να το περνά αυτό στον κόσμο με την βοήθεια των κρατικοδίαιτων ΜΜΕ. Όμως όποιες αποφάσεις κι αν επιτυγχάνει έξω δεν μπορεί να τις περάσει στο εσωτερικό. Για δυο απλούστατους και κυρίαρχους λόγους:
Πρώτον: οι ίδιοι οι υπουργοί του δεν έχουν ούτε την διάθεση, ούτε το πολιτικό και ψυχικό σθένος να εφαρμόσουν τα μέτρα και τις αποφάσεις που λαμβάνονται.
Δεύτερον: Ο κρατικός μηχανισμός που καλείται να τις εφαρμόσει είναι ο ίδιος ακριβώς που πλήττεται από τα μέτρα.
Το τέλος λοιπόν είναι προδιαγεγραμμένο και ο κ. Παπανδρέου αναζητά πλέον την καλύτερη στιγμή για να πάει σε εκλογές. Πότε θα το κάνει; Το Φθινόπωρο υποστηρίζουν συγκλίνουσες εκτιμήσεις.
Προς το παρόν αναζητά διέξοδο σε έναν ανασχηματισμό μπας και καταφέρει να δώσει κάποια ώθηση στην κυβέρνησή του.

read more "Υπάρχει κυβέρνηση;" Διαβάστε περισσότερα...

Αυτό πάντως ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ δημοσιογραφία…


Διαβάζω κ ξαναδιαβαζω το αρθρο του Ν.Βασιλαρα κ δεν μπορω να πιστεψω τι εγραψε ο ανθρωπος..
Ρε παιδια,ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ..
καλος κ συμπαθης ο Βασιλαρας,φαινεται κ πολυ καλος ανθρωπος ΑΛΛΑ σε τι διαφερει αυτο το αρθρο απο αρθρα χουλιγκανων του ιντερνετ,απο αρθρα του Πρασινοφρουρου κ απο αρθρα του Γκοντζου?

Ρε σεις καλοι μας παναθηναικοι δημοσιογραφοι,καταλαβετε επιτελους οτι ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥΣ..
ΞΕΚΟΛΛΗΣΤΕ ΓΑΜΩ ΤΗΝ ΠΟΥΤΑΝΑ ΜΟΥ,ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΑΥΡΟΙ Κ ΠΡΟΒΑΤΑ ΝΑ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΤΑΤΕ ΣΑΝΟ Κ ΘΑ ΤΟ ΜΑΣΑΜΕ..Μπορει μια μικρη μεριδα Παναθηναικων να ειναι ετσι(συνηθως μικρης ηλικιας κ ιντερνετοχουλιγκανοι που ανακαλυψαν τον παναθηναικο το 2008) ΑΛΛΑ οι υπολοιποι εχουμε ΚΡΙΣΗ κ ΛΟΓΙΚΗ..

Διαβαστε το αρθρο του:

Από τη στιγμή που η συζήτηση δεν θα πάει στο σήμερα και το αύριο παρά μόνο στο χθες, προσωπικά δεν έχω κανένα απολύτως ενδιαφέρον για το σημερινό ΔΣ. Διότι δεν έχω και καμία απορία να μου λυθεί καθώς αισθάνομαι πως εδώ και καιρό έχω συνειδητοποιήσει τι έχει παιχτεί στα διοικητικά και γιατί φτάσαμε ως εδώ.

Καταρχήν ο Γιάννης Βαρδινογιάννης έχει κάνει πίσω εντελώς και δεν ασχολείται σχεδόν με τίποτα. Ακόμη και όταν κάνει μπροστά πάντως η παρουσία του είναι ουσιαστικά αδιάφορη μιας και το προφίλ του έχει καεί οριστικά και αμετάκλητα στην πλειοψηφία των οπαδών του Παναθηναϊκού, οπότε… πάμε παρακάτω.
Για το λόγο αυτό λοιπόν όλο το «ζουμί» εσχάτως συνοψίζεται στην κόντρα που υπάρχει ανάμεσα στην οικογένεια Γιαννακόπουλου με τον Βγενόπουλο αρχικά και πλέον ξεκάθαρα και λυσσασμένα με τον Πατέρα. Τον «Νικολάκη» όπως τον γράφει μεταξύ άλλων (και πάντα ανυπόγραφα φυσικά…) η εφημερίδα του γιου του Παύλου, από την οποία ευχαριστώ τον Θεό που για την Παναθηναϊκή μου υγεία αποτελώ εδώ και ένα χρόνο παρελθόν, άσχετα αν όσο κάθισα και πήρα και έδωσα πολλά.
Για να μην ξεγελιέστε και να μην βγάζετε λάθος συμπεράσματα θα σας πω ένα πράγμα για το οποίο είμαι βέβαιος. Κανένα απολύτως πρόβλημα με τα λεφτά που ξοδεύτηκαν δεν έχουν οι Γιαννακόπουλοι. Ίσα – ίσα που εδώ και τόσα χρόνια έλεγαν και με περηφάνια μάλιστα πόσο μέσα μπαίνουν ετησίως στο μπάσκετ. To τελευταίο που τους νοιάζει είναι τα λεφτά και δεν έχουν πρόβλημα στην κυριολεξία να τα πετάνε.
Ούτε με τα «παλτά» (εδώ γελάμε) που ήρθαν στη μπάλα, καθώς από τέτοιου είδους «ρουχισμό» έχουμε χορτάσει και στο μπάσκετ. Και παλιά και πρόσφατα που τους έπαιρναν από το αεροδρόμιο μέχρι και με… Χάμερ για να την «πουν» στον Πατέρα που δεν πήρε καλό στόπερ αλλά έφευγαν νύχτα με… τάξι, για να μην πω με… οτοστόπ.
Το πρόβλημα που λέτε και την κόντρα την προκάλεσε ο ΚΟΣΜΟΣ του Παναθηναϊκού. Ναι, σοβαρά μιλάω. Ένα κόσμο που κάποιοι νόμιζαν πως τον έχουν κτήμα τους και ξαφνικά ένοιωσαν να τον χάνουν. Ποτέ ξανά στην ιστορία σύνθημα όπως αυτό με τον Πατέρα (στο ρυθμό του… Λέτο) δεν πόνεσε τόσο πολύ. Όχι, μόνο τους εκτός αλλά και τους εντός. Γι’ αυτό και η φωτογραφία του στο πέταλο δεν μπήκε ποτέ και αν μπει βλέπω να έχουμε απολύσεις, στην εφημερίδα που λέγαμε και πιο πάνω.
Εκεί είναι λοιπόν όλη η ιστορία και από εκεί ξεκίνησε η επιχείρηση φθοράς. Αυτό ήταν το βασικό… έγκλημα του Πατέρα και τα υπόλοιπα είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Όσο για τον Βγενόπουλο; Ήταν ούτως ή άλλως στο απόσπασμα επειδή χάρη σε αυτόν έγινε το άλλο το… έγκλημα να ανοίξει μια ΠΑΕ που ήταν κλειστή από το ’79 και δεν θα άνοιγε ποτέ. Τα υπόλοιπα τα ξέρετε. Ψάξιμο κάθε πιθανής και απίθανης αφορμής για να αρχίσει πόλεμος, λάσπη, εξευτελισμοί, ύβρεις, ειρωνείες και υπονοούμενα που ούτε Ολυμπιακός δεν θα τολμούσε να εκστομίσει για τους δύο αυτούς ανθρώπους που ανεξάρτητα από το αν έκαναν λάθη μπήκαν για να βοηθήσουν και βοήθησαν. Και που ΠΟΤΕ για τον Παύλο δεν είπαν κουβέντα κι ας υπήρξαν αφορμές.
Και κλείνοντας θα ρωτήσω ένα απλό πράγμα. Αξιζαν όλα αυτά τον κόπο; Κι αν «ναι» θα βγει κανείς απ’ όλους αυτούς που πρωτοστάτησαν στον πόλεμο μπροστά; Ο Παύλος Γιαννακόπουλος είναι ικανοποιημένος από την εμπλοκή του στη μπάλα; Θεωρεί ότι του έκανε καλό ή κακό; Καλύτερα δεν ήταν «Θεός» στο μπάσκετ και τι τελικά θέλει; Δεν περιμένω απαντήσεις. Σας είπα ότι εγώ τις έχω ξεκάθαρα στο μυαλό μου. Καλά ξεμπερδέματα Παναθηναϊκέ, σε μια μέρα που έπρεπε να ασχολούμαστε με την Μπάρτσα, με την δολοφονία του Μιχάλη, με οτιδήποτε άλλο τέλος πάντων παρά με προσωπικές εμπάθειες, γένια, χτένια, ριγμένες ασπίδες και αλεξίπτωτα.
http://www.gazzetta.gr/bloggers/vasilaras/item/1054706040-%CE%91%CF%85%CF%84%CF%8C-%CF%86%CF%84%CE%B1%CE%AF%CE%B5%CE%B9
read more "Αυτό πάντως ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ δημοσιογραφία…" Διαβάστε περισσότερα...

Ψάχνονται στην Ιταλία για τις κασέτες!!









Ο Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να κληθεί ο Τεντ Μπάντι για κατάθεση για το Μακάμπι-Ολυμπιακός.
Μπορεί ο μεγάλος ντόρος γύρω από τα ηχογραφημένα της βρομιάς του ελληνικού ποδοσφαίρου να κοπάσει, όμως αυτό δεν σημαίνει οτι οι αρχές έχουν εγκαταλείψει την υπόθεση. Αυτό τουλάχιστον φαίνεται από τις τελευταίες εξελίξεις, οι οποίες είναι ιδιαιτέρως σοβαρές, καθώς δείχνουν την πρόθεση των υπευθύνων να βρουν τους ενόχους.
Ο αθλητικός εισαγγελέας, Κωνσταντίνου Σιμιτζόγλου εξέτασε την Δευτέρα, ενώ το ίδιο θα κάνει και την Τρίτη, το ενδεχόμενο να κληθεί στην Αθήνα (με πληρωμένα τα έξοδα) ο διαιτητής του αγώνα Μακάμπι-Ολυμπιακός, για κατάθεση. Υπάρχει βέβαια και το ενδεχόμενο να ταξιδέψει στην γειτονική χώρα και άνθρωπος της ελληνικής δικαιοσύνης, προκειμένου να του πάρει κατάθεση.
Το ερώτημα που υπάρχει αυτή τη στιγμή είναι αν ο κ.Σιμιτζόγλου θα μείνει στις δηλώσεις του Τεντ Μπάντι στο Gazzetta οτι δεν γνωρίζει τίποτα για την υπόθεση ή αν θα αποφασίσει να του ζητήσουν και πάλι τη γνώμη του για την υπόθεση.
Πάντως, όπως όλα δείχνουν οι μέχρι στιγμής αποκαλύψεις για τις κασέτες θα χωριστούν στα δύο. Μία για το Άρης-Παναθηναϊκός και μία για το Μακάμπι-Ολυμπιακός. Μάλιστα επειδή για την δεύτερη, ενδεχομένως να χρειαστεί χρόνος, ο αθλητικός εισαγγελέας είναι πολύ πιθανό να μεταβιβάσει αλλού την υπόθεση, προκειμένου να μην υπάρξει καθυστέρηση.
read more "Ψάχνονται στην Ιταλία για τις κασέτες!!" Διαβάστε περισσότερα...