Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

Aπειλούν με ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥΣ ΑΔΕΣΠΟΤΟΥΣ ΜΠΛΟΓΚΕΡΣ!!!! Μια σελίδα για την οποία θα πρέπει να κάνει άμεσα κάτι η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος.

read more "Aπειλούν με ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥΣ ΑΔΕΣΠΟΤΟΥΣ ΜΠΛΟΓΚΕΡΣ!!!! Μια σελίδα για την οποία θα πρέπει να κάνει άμεσα κάτι η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος." Διαβάστε περισσότερα...

Πανηγυρίζουν επειδή έφυγε ο Ριέρα!


Μπορεί να ακούγεται παράλογο και να δείχνει μικροψυχία εκ μέρους τoυς, αλλά οι φίλαθλοι της Λίβερπουλ σε δύο από τα δημοφιλέστερα forum τους, πανηγυρίζουν για την απόκτηση του Άλμπερτ Ριέρα από τον Ολυμπιακό!
Ο Άλμπερτ Ριέρα έπαιξε στη Λίβερπουλ για δύο σεζόν, καθώς πήρε μετεγγραφή από την Εσπανιόλ την τελευταία μέρα της μετεγγραφικής περιόδου (1 Σεπτεμβρίου του 2008), κοστίζοντας στην ομάδα του Λιμανιού το ποσό των 8 εκατομμυρίων λιρών. Σχεδόν δύο χρόνια μετά και αφού πρόλαβε να σκοράρει 3 γκολ σε 40 συμμετοχές με τη φανέλα των Reds, o Ριέρα άλλαξε λιμάνι για να φορέσει τα κόκκινα του Ολυμπιακού.
Στο άκουσμα της πιθανής απόκτησης του Ισπανού από τον Ολυμπιακό, επικράτησε πραγματικός πανικός στο Λιμάνι. Σε ποιο από τα δύο; Και στα δύο! Κι αν στην Ελλάδα, ήταν απολύτως λογικό, για τον κόσμο της ομάδας να… γκρεμίσει τα τείχη για να υποδεχθεί τον Ριέρα, η αντίδραση των φιλάθλων της Λίβερπουλ είναι ομολογουμένως απροσδόκητη.
Σε δύο από τα μεγαλύτερα forum των οπαδών της ομάδας, το www.redandwhitekop.com και το www.lfcreds.com , οι Liverpoodlians αποχαιρετούν τον Άλμπερτ Ριέρα με πανηγυρισμούς και αίσθημα… ανακούφισης.
Παραθέτουμε μερικά από τα πλέον χαρακτηριστικά σχόλια (με την απαραίτητη λογοκρισία) στα topics που έχουν δημιουργηθεί για την πώληση του Ριέρα στον Ολυμπιακό.
Πριν ολοκληρωθεί το deal
Από: Finesse
Του πουλάμε 6 εκατομμύρια λίρες. Τι πεταμένα λεφτά…
Από: dodgy
Απλώς ξεφορτωθείτε αυτό τον βλάκα για όσα περισσότερα χρήματα γίνεται. Αρκεί να μην τον ξαναδούμε να παίζει για εμάς!
Από: stuey
Θα είμαστε τυχεροί αν πάρουμε κάτι πίσω για την πώληση αυτού του άχρηστου, ιδίως από τη στιγμή που όλος ο κόσμος έχει καταλάβει πόσο βλάκας είναι
Από: kb2x
1,5 λίρα και ένα μεγάλο ποτήρι μπύρας είναι αρκετά για τη μετεγγραφή του.
Από: King Kenny 7
Ο τύπος δεν αξίζει τίποτα. Δεν θέλω ούτε καν να βρίσκομαι στην ίδια χώρα με αυτόν τον άνθρωπο.
Από: dodgy
Το κακό για εμάς είναι ότι όλοι ξέρουν πόσο θέλουμε να τον ξεφορτωθούμε, άρα δεν μπορούμε να κάνουμε σκληρές διαπραγματεύσεις.
Από: arvindram
Πουλήστε τον τζάμπα!
Από: PGlynnn 91
Δώστε μας 4-5 εκατομμύρια λίρες και θα τον πάω μόνος μου ως την Ελλάδα. Άντε… γεια σου Ριέρα
Από: Brian 78
Σε παρακαλούμε φύγε, και πήγαινε να υπογράψεις στην Ελλάδα
Από: LFC-LCFC
Ακόμα δεν τελείωσε η μετεγγραφή του;;; Φύγε επιτέλους αποτυχημένε!
Από: racerx 34
Έφυγε ε; Έφυγε επιτέλους;
Από: ManCityOlympiakos
Πόσο αστείο είναι ότι οι φίλαθλοι της Liverpool θέλουν να τον ξεφορτωθούν όσο πιο γρήγορα γίνεται, ενώ οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού θέλουν απεγνωσμένα να τον αποκτήσουν. Τα σκουπίδια του ενός είναι ο θησαυρός του άλλου…
Όπως και να έχει, τον θέλω πάρα πολύ. Εδώ και 3-4 χρόνια ψάχνουμε τον αντικαταστάτη του Τζόρτζεβιτς. Τουλάχιστον ας αποδειχθεί καλύτερος από τον Λέτο.
Από: EL09Nino
4 εκατομμύρια λίρες είναι 4 εκατομμύρια περισσότερα απ΄όσα αξίζει για μένα. Γεια σου Ριέρα. Εξαφανίσου από το σύλλογό μου.
Από: Dunlop liddell shankly
Σκ… τον αγοράσαμε, σκ.. έπαιξε εδώ, σκ… τον πουλήσαμε!
Από: jabv
Ελπίζω να μην τον πουλήσουμε!
Από: Dexter
Είσαι τρελός; Γιατί θες να τον κρατήσουμε μετά απ’ όσα είπε και έκανε;;;
Από: Ryan Babs
Ο Ολυμπιακός είναι αποφασισμένος να ξοδέψει περισσότερα απ’ όσα αξίζει για να τον αποκτήσει. Μήπως θέλουν και τον Νέμεθ ή αυτός παίζει στην ΑΕΚ;
Από: Semple
Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί καθυστερούμε τόσο. Στην ουσία παρακαλάμε να σηκωθεί και να φύγει από εδώ. Στο κάτω κάτω, τα 4 εκατομμύρια είναι ένα ποσό που δεν θα πάρουμε αν μείνει εδώ. Με αυτά τα λεφτά μπορούμε να αγοράσουμε έναν παίκτη με λίγη περισσότερη αξιοπρέπεια.
Από: Brian78
Δεν μπορώ να περιμένω άλλο να τελειώσει η μετεγγραφή του. Να σταματήσει επιτέλους να είναι μέλος των Reds!
Μετά την ολοκλήρωση του deal
Από: Ally- LFC
Δόξα τω θεώ, επιτέλους έφυγε
Είναι ένας παίκτης που δεν θέλουμε, οπότε όσα λεφτά και να πάρουμε είναι καλοδεχούμενα
Από: RedLFCBLOOD
Έλα ρε Άλμπερτ, κάνε επιτέλους κάτι καλό στη ζωή σου και ξεκουμπίσου από εδώ.
Από: Ross
«Το deal για τον Ισπανό επιθετικό θα κοστίσει στον Ολυμπιακό 3,3 εκατομμύρια λίρες, ενώ η Λίβερπουλ θα πάρει άλλο 1,6 εκατομμύριο, αν ο Ολυμπιακός πάρει το πρωτάθλημα»
Ας ευχηθούμε όλοι λοιπόν να κερδίσουν τον τίτλο!
Από: stuey
Το γεγονός ότι πήραν τον Ριέρα, θα κάνει την προσπάθειά τους πιο δύσκολη, αλλά και πάλι, όσα περισσότερα πάρουμε γι αυτόν τον αποτυχημένο, κέρδος είναι!
Από: lester 76
Το πιο σημαντικό πράγμα που έκανε ο Ριέρα για εμάς, είναι ότι μας ένωσε όλους εναντίον του!
Από: crzy-jkr@u
Πρέπει να μην είμαστε τόσο σκληροί με τον Ριέρα. Δεν φταίει αυτός που είναι βλάκας. .Απλώς πρέπει πλέον να είμαστε πιο προσεχτικοί και να μην αφήνουμε τέτοιους τύπους να παίζουν στην ομάδα μας. Ευτυχώς τον ξεφορτωθήκαμε!
Από: Baustinsali08
Αντίο Ριέρα. Θα σε αντικαταστήσουμε πολύ εύκολα με κάποιον που καταλαβαίνει την αξία του να φοράς τη φανέλα της Λίβερπουλ.
Από: Eem
Τι τρομερή ευκαιρία για τον Ριέρα! Πιθανότατα ποτέ δεν έχει χτυπήσει ένα παιδάκι από την Ελλάδα
Από: mcarz
Άντε να φύγει επιτέλους. Μου προκαλεί αηδία να βλέπω έναν τέτοιο τύπο να φοράει τη φανέλα της Λίβερπουλ.
Από: red_Kaiser
3500 φίλαθλοι του Ολυμπιακού πήγαν στο αεροδρόμιο για να υποδεχτούν τον Άλμπερτ Ριέρα. Ένας αριθμός που μπορεί να συγκριθεί με τους χιλιάδες που πήγαν στο αερονηδρόμιο John Lennon του Λίβερπουλ για να τον δουν να φεύγει.
Από: kb2x
Στην Ελλάδα, ξέρουν πόσο βλάκας είναι αυτός ο τύπος;
Από: roger hunt
Ο Ολυμπιακός είναι η αγαπημένη μου ελληνική ομάδα για την επόμενη σεζόν
Από: Kenny
Έφυγε! Δόξα τω θεώ
Από: tezmac
Σας παρακαλώ! Πείτε μου ότι είναι αλήθεια! Όντως έφυγε;;;
Από: 7-King Kenny-7
Ελπίζω να τα σκατ… και στην Ελλάδα. Τέτοιο ρεμάλι δεν αξίζει τίποτα μετά τα όσα μας έκανε!
Από: Jack_lfc
Είναι οριστικό επιτέλους. Έφυγε!
Έπρεπε να τους είχαμε προτείνει μια ανταλλαγή όμως. Τοροσίδης για Ριέρα
Από: SuperSkrtel
Είμαστε τόσο χαρούμενοι που έφυγε, όσο χαρούμενοι είναι στην Ελλάδα που πήγε εκεί. Είναι λυπηρό!
Από: StevieG-force
Θα πάθουν μεγαλύτερο σοκ από αυτό του αεροδρομίου όταν τον δουν να παίζει.
Από: Dadorious
Είναι κάτι που λατρεύω στους Έλληνες και τους Τούρκους και το ότι είναι τόσο παθιασμένοι με τις ομάδες τους. Θα σε λατρέψουν στην αρχή σαν να είσαι δικός τους άνθρωπος, αλλά αν πας να τους ξεγελάσεις, θα σε κάψουν ζωντανό.
Από: Eem
Μια φορά στα 40 παιχνίδια, θα κάνει κάτι εκπληκτικό. Και μετά, θα είναι πάλι ο γνωστός μέτριος Ριέρα
Από: Dodgy
Επιτέλους, μια καλή είδηση για το φετινό καλοκαίρι!
Από: Podge
Ναιαιαιαι! Υπέγραψε! Εκπληκτικά νέα.
Κανείς δεν συμφωνεί ότι ο Ολυμπιακός έκανε καλή επιλογή με τον Ριέρα; Από την άλλη αυτά τα πλάνα με την υποδοχή στο αεροδρόμιο, είναι λίγο υπερβολικά.
*Για το λόγο του αληθές σας παραθέτουμε τα δύο φόρουμ των φιλάθλων της Λίβερπουλ ώστε να δείτε και μόνοι σας τι γράφουν και αν θέλετε να τους…. απαντήσετε κιόλας.
http://www.redandwhitekop.com/forum/index.php?topic=260990.0
http://www.lfcreds.com/reds/index.php?topic=31664.120
read more "Πανηγυρίζουν επειδή έφυγε ο Ριέρα!" Διαβάστε περισσότερα...

Τα μέτρα θα περάσουν και ο Έλληνας δεν θα αντιδράσει, έλεγε σε συνομιλητές του ο Στρος Καν.

Όλα όσα βιώνουμε σήμερα, το κρέμασμα στο τσιγκέλι της Ελλάδας, με τον ελληνικό λαό να βρίσκεται κάτω από την απειλή πτώχευσης, να γυρίσουμε στη δραχμή και ότι κινδυνεύσαμε να χάσουμε ό,τι ο καθένας κατάφερε να φτιάξει, ήταν όλα προγραμματισμένα. Μέχρι και στην τελευταία λεπτομέρεια! Βήμα βήμα… Και σίγουροι για την επιτυχία τους!

Τα μέτρα θα περάσουν όλα. Και ο Έλληνας δεν θα αντιδράσει! Είναι εκμυστηρεύσεις στενότατων φίλων, Γάλλων, του προέδρου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος Καν. Και οι οποίοι τις έχουν μεταφέρει σε συζητήσεις που είχαν με φίλους τους εδώ στην Ελλάδα.

Ο ψυχολογικός πόλεμος ήταν το καίριο στοιχείο για την επιτυχία του σχεδίου. Και το εφαρμόζει κατά γράμμα ο έλληνας πρωθυπουργός, λένε, ο οποίος τήρησε όλες τις… συμβουλές που του είχαν δοθεί απʼ έξω… Και… ελληνοποιήθηκαν με το επικοινωνιακό επιτελείο που συνεδρίαζε σε ξενοδοχείο των βορείων προαστίων. Το πρότζεκτ έφερε το όνομα «Φόβος». Στόχος να καταρρεύσει ο Έλληνας, να φοβηθεί ότι θα τα χάσει όλα και να συμβιβασθεί, να αποδεχθεί τα μέτρα, να μην αντιδράσει, να μη χάσει τα λιγότερα… Το «σλόγκαν» «Χρεοκοπία ή μέτρα» εκεί απέβλεπε… Και πέρασε μια… χαρά μέσα από άρθρα και ρεπορτάζ… Και απέδωσε, όπως είχε προβλεφθεί.

Μαζικές διαδηλώσεις δεν υπήρξαν. Ο κόσμος, εργαζόμενοι και συνταξιούχοι, αλλά και μικρομεσαίοι, παρότι το εισόδημά τους ληστευόταν, η δουλειά τους κινδύνευε, το λουκέτο ήταν προ των πυλών, δεν βγήκε στους δρόμους… Βέβαια όλα αυτά μέχρι στιγμής… Γιατί κανένας δεν μπορεί να προβλέψει τι μπορεί να έρθει από τον Σεπτέμβριο και μετά… Επομένως ας μη χαίρονται οι εμπνευστές της… ιδιωτικοποίησης της Ελλάδας και του ελληνικού λαού.

Ομολογούν πάντως ότι η… εμπειρία του ΔΝΤ είναι ότι τέτοια μέτρα ανάλγητα μόνο με σοσιαλιστικές κυβερνήσεις μπορούν να περάσουν… Και αυτό συμβαίνει παντού, λένε οι συνομιλητές του Στρος Καν στους έλληνες φίλους τους…

Αν και οι σοσιαλιστικές κυβερνήσεις –όπως η δική μας– προσφέρονται να υλοποιήσουν τα… προγράμματά του (για το… καλό μας πάντα….), παραδέχονται ότι δεν είναι αποτελεσματικές οι σοσιαλιστικές κυβερνήσεις. Αλλά και αυτό τους εξυπηρετεί! Γιατί, θα διερωτηθείτε. Η εξήγηση είναι απλούστατη αλλά και σατανική: Δημιουργούν με την αναποτελεσματικότητά τους τις προϋποθέσεις να παρέμβουμε και να επιβάλουμε ό,τι θέλουμε, στον βωμό της ανάκαμψης, να αποτραπεί η καταστροφή, η πτώχευση, η θηλιά των κερδοσκόπων, λένε…

Και μετά η χώρα γίνεται προτεκτοράτο, αποικία του ΔΝΤ, υπάλληλός τους η κυβέρνηση. Και μέσα σ’ αυτό το… πλαίσιο, μετά τα οικονομικά και τα εργασιακά, έρχεται η σειρά των εθνικών θεμάτων. Όπου ήδη το ζούμε, με όλους γύρω μας από κάτι να γυρεύουν και τον… φίλο μας τον Ερντογάν να κάνει όλο και νέα βήματα μπροστά, εκεί κατέληξε η θερμή επίσκεψη του τούρκου πρωθυπουργού.

Είναι πεπεισμένος πάντως ο Ντομινίκ Στρος Καν ότι ο Παπανδρέου θα τα καταφέρει. Τον στηρίζουν όλοι, έχει πλάτες, λένε οι στενοί φίλοι του προέδρου του ΔΝΤ. Εκείνο έλειπε, να τους κάνει τη δουλειά και να μην τον στηρίζουν… Μικρό πράγμα είναι, ότι τους άνοιξε την Κερκόπορτα για να εισβάλουν στην Ευρώπη και να κάνουν μπάχαλο το ευρώ…

Κι αν δεν έχει μέλλον εδώ, μια θέση έξω τον περιμένει…

read more "Τα μέτρα θα περάσουν και ο Έλληνας δεν θα αντιδράσει, έλεγε σε συνομιλητές του ο Στρος Καν." Διαβάστε περισσότερα...

Ν. Ρουμπινί: Λύση για όλους η προληπτική αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους

Αναπόφευκτη από όλους η αναδιάρθωση χρέους, που αν δεν γίνει με επιλογή της Ελλάδας, θα είναι πολύ επώδυνη«Μια αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους μπορεί να επιτευχθεί και η όλη διαδικασία να είναι ικανοποιητική για τους πιστωτές και τον δανειολήπτη. Εάν η Ευρώπη θέλει να αποφύγει μια βαθύτερη κρίση, η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους είναι κάτι το αναπόφευκτο», αναφέρει ο γνωστός οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπινί σε συνέντευξή του στην Ελευθεροτυπία.
«Αυτοί που υποστηρίζουν ότι η Ελλάδα μπορεί να αποφύγει την αναδιάρθρωση του χρέους υπογραμμίζουν τις δημοσιονομικές περικοπές που έγιναν σε χώρες όπως το Βέλγιο, η Ιρλανδία και η Σουηδία τη δεκαετία του '90. Αλλά αυτά τα περιστατικά δεν είναι καθόλου σχετικά, καθώς τα μέτρα που εφαρμόστηκαν είχαν πολύ μεγαλύτερη διάρκεια και εξελίχθηκαν σε περίοδο οικονομικής ανόδου. Συνέβησαν επίσης σε μια εποχή με μειωμένα επιτόκια, ενώ οι νομισματικές υποτιμήσεις συνέβαλαν στην ανάκαμψη της οικονομίας», προσθέτει και συνεχίζει:
«Μερικοί ανησυχούν ότι μια ελληνική αναδιάρθρωση του χρέους θα έχει ως αποτέλεσμα τεράστιες απώλειες για τις ευρωπαϊκές τράπεζες. Αλλά, ενώ μια προληπτική αναδιάρθρωση θα περιορίσει τη ζημιά, η καθυστέρησή της θα χειροτερέψει την κατάσταση. Οπως μας δείχνουν οι περιπτώσεις της Αργεντινής και η κρίση της Ρωσίας το 1998, στήριξη από το ΔΝΤ δεν αποτρέπει μια επικείμενη πτώχευση. Μάλιστα, μπορεί να κάνει τα πράγματα ακόμα χειρότερα».
read more "Ν. Ρουμπινί: Λύση για όλους η προληπτική αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους" Διαβάστε περισσότερα...

Οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν, αλλά ο Γιώργος δροσίζεται χωρίς ενοχές


Έχουν κι ένα καλό τα μέτρα της κυβέρνησης. Έχουμε μαυρίσει απ’ το κακό μας και θα πάμε έτοιμοι στη θάλασσα.
Μια ανακοινωσούλα να κάνει ακόμα ο Λοβέρδος, λίγο να μας χαμογελάσει ο Παπακωνσταντίνου, και θα γίνουμε Αφρική και φυσικά και χρωματικά...
Άσχετο, αλλά μήπως ξέρετε πως τα λέγανε τα τρία πουλάκια που κάθονταν στου Διάκου το ταμπούρι; Γιατί αν τα λέγανε ΔΝΤ, ΕΚΤ και Κομισιόν, να είστε σίγουροι ότι δεν το γλιτώνουμε το σούβλισμα...
Εν τω μεταξύ αυξάνονται οι κινήσεις αμφισβήτησης στο εσωτερικό της κυβέρνησης. Αγόρασε ο Βενιζέλος κανό!!! Όχι δεν θα κάνει αυτός. Θα πληρώσει να το κυκλοφορεί άλλος, αλλά σημασία έχει ο συμβολισμός.
Δεν πιστεύω να ξαναπάει για κανό ο Γιώργος σήμερα. Θ’ αρχίσω να πιστεύω ότι στην προηγούμενη ζωή του ήτανε σκλάβος σε γαλέρα.
Αν πάντως πάει και δει κάτι μεγάλο με έντονες αποχρώσεις, να προσέχει μη συγκρουστεί με τον λουόμενο με πορτοκαλί μαγιό Καραμανλή.
Δεν πολυκατάλαβα τι έγινε με τις προμήθειες στα νοσοκομεία. Τους δώσαμε περισσότερα απ’ ότι μας ζήτησαν ή μας πήρανε περισσότερα απ’ ότι υπολογίζαμε
Να μου εξηγήσει κάποιος γιατί πρέπει να βάλω τα νούμερα στον τύπο που βγάζει τον ακριβή αριθμό της μίζας
Μην επιχειρήσετε να το κάνετε μόνοι μας γιατί θα μπερδευτείτε. Είναι δύο μαθηματικοί τύποι. Στον ένα μπαίνουν νούμερα και στον άλλο υλικά
Είδατε ποια ήταν η πρώτη ποινή για τον Αγγέλου; Αυτή που πονάει περισσότερο. Απαγόρευση εξόδου απ’ τη χώρα
Ξεχάστε φυλακές και πρόστιμα. Έτσι και μπλέξουμε, από δω και πέρα με δικαιοσύνη, αυτή την ποινή θα μας επιβάλλουν
Κι όχι μόνο δεν θα μπορείς να φύγεις απ’ την Ελλάδα να γλιτώσεις, αλλά θα ακούς υποχρεωτικά όλες τις εισηγήσεις Λοβέρδου στα νομοσχέδια
Οι δε βαρυποινίτες πλην του Ανδρέα, θα ακούνε και τις σκέψεις του Γιώργου περί παγκόσμιας αναδιανομής χρήματος
Οι ισοβίτες όλα τα προηγούμενα και συμμετοχή δύο φορές την εβδομάδα στο forum προβληματισμού της Ντόρας
Πολλές συλλήψεις για ληστείες γίνονται τελευταία. Ένα προσοδοφόρο επάγγελμα είχε απομείνει και τώρα περνάει κι αυτό κρίση.
Καύσωνας, εργασιακό, ασφαλιστικό, εμφανίσεις της Μπιρμπίλη, τέλος δεν έχουν τα βάσανα αυτής της χώρας.


read more "Οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν, αλλά ο Γιώργος δροσίζεται χωρίς ενοχές" Διαβάστε περισσότερα...

Δολοφονία σε... δόσεις - Νέα μέτρα μετά το καλοκαίρι

  • Αντιμέτωποι με 7 νέα φορολογικά μέτρα, τα οποία πρέπει να αποδώσουν πρόσθετα φορολογικά έσοδα τουλάχιστον 4,2 δισ. ευρώ, θα βρεθούν οι έλληνες φορολογούμενοι μέσα στο 2011
Ακόμη μια φορά, το «πακέτο», που περιγράφεται σε γενικές γραμμές στο μνημόνιο, και το οποίο μελετάται ήδη και θα οριστικοποιηθεί το φθινόπωρο, θα αγγίξει το σύνολο των πολιτών, καθώς μεταξύ άλλων περιλαμβάνει νέα αύξηση του ΦΠΑ, αυτή τη φορά μέσα από τη μετάταξη προϊόντων και υπηρεσιών από τον χαμηλό συντελεστή του 11% στον βασικό συντελεστή του 23%, αύξηση των αντικειμενικών αξιών, επιβολή «πράσινων φόρων», αλλά και αλλαγές στους φόρους των επιχειρήσεων.
Ηδη μελετάται επιβολή ΦΠΑ 23% σε ταβέρνες, εστιατόρια και καφετέριες, μέτρο που θα οδηγήσει σε ανατιμήσεις ύψους 11%. Το μέτρο συζητείται να συνδυαστεί με αλλαγή στο μηχανισμό των αποδείξεων, ώστε οι φορολογούμενοι να έχουν ισχυρότερο κίνητρο για να ζητούν αποδείξεις.
Αναλυτικά, το νέο «φοροπακέτο» που προωθείται περιλαμβάνει τα ακόλουθα:
1. Οι αλλαγές στους συντελεστές ΦΠΑ αποτελούν «καυτή πατάτα» για την κυβέρνηση, καθώς πρέπει να αποφασίσει σε ποια προϊόντα και υπηρεσίες θα γίνουν νέες αυξήσεις τιμών 11%. Το μνημόνιο επιβάλλει τη μετάταξη προϊόντων από τον συντελεστή του 11% στο συντελεστή του 23%.
Σήμερα, στο 11% ανήκουν μεταξύ άλλων τα τρόφιμα, η ΔΕΗ, η ΕΥΔΑΠ, τα φάρμακα, τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια. Από τη μετάταξη προϊόντων πρέπει να αντληθεί ένα δισ. ευρώ μέσα στο 2011.
Τα εστιατόρια, τα μπαρ και οι καφετέριες σχεδιάζεται να αλλάξουν συντελεστή, ώστε σε συνδυασμό με τα μέτρα για το «κυνήγι των αποδείξεων» να επιτευχθούν τα προσδοκώμενα έσοδα. Επιτροπή του υπουργείου Οικονομικών ήδη μελετάει το θέμα, ενώ οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν τον Σεπτέμβριο σε ανώτατο κυβερνητικό επίπεδο, καθώς, όποια και αν είναι τα προϊόντα που θα αλλάξουν συντελεστή, θα χτυπηθεί είτε ο τουρισμός είτε ο οικογενειακός προϋπολογισμός.
2. Το ενδεχόμενο ενίσχυσης του μέτρου των αποδείξεων έχει αφήσει ανοικτό και ο Γ. Παπακωνσταντίνου. Σε κάποιες κατηγορίες (π.χ. εστιατόρια, οικοδομικές εργασίες, μπαρ) έχει παρατηρηθεί μειωμένη ζήτηση αποδείξεων.
Σχεδιάζεται λοιπόν, γι' αυτές τις κατηγορίες, να θεσπιστούν κίνητρα προς τους καταναλωτές, για να ζητούν αποδείξεις. Μελετάται για παράδειγμα, οι αποδείξεις από εστιατόρια να μετρούν διπλά στο συνολικό «καλάθι» αποδείξεων του κάθε φορολογούμενου. Δηλαδή, αν η αναγραφόμενη αξία είναι 100 ευρώ, στο καλάθι των αποδείξεων να λαμβάνεται υπόψη ποσό 200 ευρώ.
3. Τέλη κυκλοφορίας: Για τα αυτοκίνητα που θα ταξινομηθούν από την 1η Ιανουαρίου του 2011 και μετά, τα τέλη κυκλοφορίας θα υπολογίζονται με βάση τις εκπομπές αερίων. Για τα οικολογικά αυτοκίνητα (π.χ. αυτά που εκπέμπουν από 100 έως 150 μικρογραμμάρια), η χρέωση δεν θα υπερβαίνει το 0,5-1 ευρώ ανά μικρογραμμάριο. Δηλαδή για ένα Ι.Χ. που θα εκπέμπει 100-110 μικρογραμμάρια (σε αυτή την κατηγορία ανήκουν τα περισσότερα αυτοκίνητα 800-1.000 κυβικών) τα τέλη κυκλοφορίας θα κινούνται στα επίπεδα των 50-100 ευρώ. Αντίθετα, για ένα Ι.Χ. που εκπέμπει 200 ή και 300 μικρογραμμάρια ρύπων, το τέλος κυκλοφορίας μπορεί να υπερβαίνει τα 2,5 ευρώ ανά μικρογραμμάριο, με αποτέλεσμα το σηματάκι να κοστίζει ακόμη και πάνω από 600-700 ευρώ.
Για τα Ι.Χ. που έχουν ταξινομηθεί πριν από την 31η Δεκεμβρίου του 2010, θα ισχύσουν δύο αλλαγές:
  • Αναμένεται να καταργηθεί η εισφορά για τα Ι.Χ. μεγάλου κυβισμού (επέφερε επιβαρύνσεις 150-650 ευρώ για τα Ι.Χ. άνω των 1.929 κυβικών).
  • Η ηλικία του Ι.Χ. δεν θα παίζει ρόλο και τα τέλη κυκλοφορίας θα υπολογίζονται μόνο με βάση τον κυβισμό. Αναμένεται να χρησιμοποιηθούν τα τέλη του 2009 προσαυξημένα κατά 10%-15%. Ετσι, το Ι.Χ. 1.200 κυβικών αναμένεται να πληρώνει γύρω στα 130 ευρώ, το 1.600άρι γύρω στα 230 ευρώ, ενώ το δίλιτρο αυτοκίνητο θα πληρώνει περίπου 520 ευρώ.
    Αν ισχύσει αυτή η λύση (οι τελικές αποφάσεις δεν έχουν ληφθεί ακόμη), τότε:
  • Θα ελαφρυνθούν οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων μεγάλου κυβισμού, πολλοί από τους οποίους αναγκάστηκαν να παραδώσουν τις πινακίδες των Ι.Χ. τους.
  • Θα ελαφρυνθούν οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων μικρού κυβισμού, τα οποία είχαν πρωτοκυκλοφορήσει πριν από το 2000.
  • Θα επιβαρυνθούν όσοι έχουν σχετικά καινούρια αυτοκίνητα (ταξινομημένα μετά το 2000) με κινητήρα μικρότερο των 2.000 κυβικών.
4. Αντικειμενικές αξίες: Αναμένεται να ισχύσουν από την 1η Ιανουαρίου του 2011, με στόχο να φέρουν πρόσθετα έσοδα τουλάχιστον 400 εκατ. ευρώ. Αυτά θα προέλθουν κυρίως από το Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας καθώς οι μεταβιβάσεις έχουν παγώσει.
Από τις αντικειμενικές αξίες επηρεάζεται ο ΦΜΑΠ, οι φόροι μεταβίβασης (αγοραπωλησίες, κληρονομιές, γονικές παροχές), τα τεκμήρια των ακινήτων, ο ΦΠΑ και το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας που εισπράττεται μέσω της ΔΕΗ.
Σχεδιάζεται να υπάρξει αύξηση στο αφορολόγητο για αγορά πρώτης κατοικίας αλλά και στο αφορολόγητο των γονικών παροχών, για να μη θιγούν οι ασθενέστεροι.
5. Φόροι επιχειρήσεων: Οι μεγάλες κερδοφόρες επιχειρήσεις θα βρεθούν αντιμέτωπες με μία ακόμη έκτακτη εισφορά (10% επί των κερδών), με στόχο την άντληση εσόδων ύψους 600 εκατ. ευρώ.
Ωστόσο, το υπουργείο Οικονομικών δέχεται έντονες πιέσεις να μειώσει τη φορολογική επιβάρυνση στα διανεμόμενα κέρδη (μερίσματα), η φορολόγηση επί των οποίων μπορεί να φτάσει ακόμη και το 50% με το νέο νομοθετικό πλαίσιο. Στα διανεμόμενα κέρδη, επιβάλλεται παρακράτηση φόρου 40%. Ο μέτοχος που τα εισπράττει υποχρεούται όμως να τα εμφανίσει στη φορολογική του δήλωση. Προστίθενται στα υπόλοιπα εισοδήματά του και φορολογούνται με βάση την κλίμακα, η οποία προβλέπει συντελεστή ακόμη και 45%.
Μελετάται το ενδεχόμενο η αυξημένη φορολόγηση των μερισμάτων να μειωθεί ή να «παγώσει» τουλάχιστον για το διάστημα που οι επιχειρήσεις θα καταβάλλουν και την έκτακτη εισφορά κατ' επιταγή του μνημονίου. Ούτως ή άλλως, το υπουργείο Οικονομικών δεν αναμένεται να εισπράξει έσοδα από τα νομικά πρόσωπα, καθώς οι επιχειρήσεις προσανατολίζονται στο να μην προχωρήσουν στη διανομή κερδών για το 2010.
6. Πέρα από τον υπολογισμό των τελών κυκλοφορίας με βάση τις εκπομπές, θα θεσπιστούν και άλλοι «πράσινοι φόροι», με στόχο την άντληση εσόδων ύψους 300 εκατ. ευρώ. Η προετοιμασία έχει ήδη ξεκινήσει, αν και πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών αναφέρουν ότι το κύριο βάρος για την άντληση των 300 εκατ. ευρώ θα πέσει στις επιχειρήσεις.
7. Τέλος, από τα τεκμήρια των επαγγελματιών πρέπει να αντληθούν έσοδα 400 εκατ. ευρώ. Αυτά θα προέλθουν τόσο από τα τεκμήρια διαβίωσης που ισχύουν για όλους τους επαγγελματίες όσο και από την ενεργοποίηση του νέου μηχανισμού αυτοελέγχου.
Ο μηχανισμός αυτός (που ψηφίστηκε πρόσφατα από τη Βουλή, αλλά θα ισχύσει το 2011) αναγκάζει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες να εμφανίσουν περισσότερα έσοδα (και κατά συνέπεια να πληρώσουν περισσότερο φόρο), για να μην υπαχθούν σε φορολογικό έλεγχο. Πρώτη φορά, η διαδικασία του αυτοελέγχου επηρεάζει και τον ΦΠΑ που πρέπει να καταβάλουν οι επαγγελματίες.
read more "Δολοφονία σε... δόσεις - Νέα μέτρα μετά το καλοκαίρι" Διαβάστε περισσότερα...

Πόσο Έλληνες είμαστε τελικά;

  • Μόνο ο ατομικός ευδαιμονισμός και οι ηδονικές επιτυχίες... Η «πορεία» του νεοέλληνα στην Ευρώπη...
Ας γίνουμε πρώτα σωστοί και πραγματικοί Έλληνες και μετά βλέπουμε για το Ευρωπαίοι... Ο Έλληνας από την φύση του και τις ουσιαστικές του καταβολές είναι και κοσμοπολίτης αλλά και φορέας του ανώτερου πολιτισμού χωρίς όμως να υποτιμά και τα επιτεύγματα των άλλων ανθρώπων... επίσης μπορεί και κάνει και σύνθεση με αποτέλεσμα την συνολική προαγωγή του ανθρώπου σε όλους τους τομείς...
Εδώ στην Ελλάδα ναι είμαστε Έλληνες αλλά με μια οργανική αποσύνδεση από το παρελθόν μας και την ιστορία μας... μεταβλήθηκε η ελληνική κοινωνία σε μια υλιστική-ηδονική αγέλη που το μόνο που την ενδιαφέρει είναι ο ατομικός ευδαιμονισμός... η συγκέντρωση άφθονης ποσότητας χρήματος... απαραίτητες ηδονικές επιτυχίες... και φυσικά η έπαρση και ο εγωισμός τα σήματα κατατεθέντα... αυτά είναι τα σημερινά γνωρίσματα... έχει καμία συνέχεια αυτή η συμπεριφορά με τους αρχαίους μας προγόνους... τους Έλληνες της εποχής του Βυζαντίου ακόμη και με αυτούς της επανάστασης του 1821; Φυσικά καμία σύνδεση με αυτά τα ιστορικά μεγέθη πλην ελαχίστων εξαιρέσεων... που το βλέπουμε αυτό το χάλι;

Ξεκινάμε από το πρώτο βήμα την παιδεία στην Ελλάδα... Αυτός ο πολύπαθος τομέας καμία σχέση δεν έχει με την παροχή γνώσεων και ποιοτήτων ζωής... αλλά και με την μετάδοση ικανοτήτων για την περαιτέρω ανάπτυξη τους... στοχεύει μόνο σε μια παροχή εκπαίδευσης για την συντήρηση αυτού του χαμηλού επιπέδου συστήματος λειτουργίας της κοινωνίας... να δημιουργήσει μόνο ανταλλακτικά στο σύστημα. Καμία διέξοδος για να φανούν οι ικανότητες και οι ποιότητες... σε παλαιότερα posts θα δείτε αναλυτικά...

Δεύτερο βήμα η Υγεία... εδώ είναι που αρχίζει το γέλιο... Αν δεν έχεις χρήματα δεν σε υπολογίζει κανείς και φυσικά δεν πρόκειται να βρεις λύση στο πρόβλημα σου... Αν αυτό είναι τιμή για την χώρα που γέννησε την δημοκρατία τα συμπεράσματα δικά σας... αυτό όμως που πρέπει να τονίσουμε είναι ότι το σημαντικότερο στοιχείο που αναφέρεται στον άνθρωπο-η υγεία δηλαδή-είναι απλά και μόνο εμπορεύσιμο είδος.. Στοιχεία ανθρωπισμού και ανώτερης θεώρησης του ανθρώπου δεν υπάρχουν... Αυτό είναι φυσικό γιατί από μια παιδεία που είναι ταγμένη στην δημιουργία ανταλλακτικών δεν μπορείς να περιμένεις κάτι το διαφορετικό... στην Ελλάδα ζούμε..

Τρίτο βήμα η Εργασία... ωραίο ανέκδοτο... αν δεν βάλεις βύσμα, αν δεν γίνει ρουσφέτι αν δεν υπάρξει «λάδωμα» της μηχανής... δεν παίρνει εμπρός... φυσικά το ιδιαίτερο στοιχείο αυτό δηλαδή που καταξιώνει τον άνθρωπο και του ανοίγει τις δυνατότητες για να μπορέσει να δώσει το στίγμα του στην Ελληνική κοινωνία απλά και μόνο δεν ενδιαφέρει κανέναν. Η πολιτεία δεν ενδιαφέρεται πλέον με πασιφανή τρόπο... δεν θεωρεί ότι οι κάτοικοι της χώρας αυτής πρέπει να τύχουν της προστασίας της... όποιος μπορέσει ας βγάλει το φίδι από την τρύπα... μετά και η κακή νοοτροπία μόλις «βολευτεί» κάποιος αποσύρεται από τον αγώνα για την διεκδίκηση καλύτερων όρων για τις γενιές που έρχονται... και έτσι βολεμένος όπως είναι θα κοιτάξει την οικογένεια του και τα εγγόνια του και θα προσπαθήσει να ζήσει ζωή χαρισάμενη... αν δε έπιασε δουλειά μετά από ρουσφέτι ε τότε αυτό είναι ο κανόνας... η εφαρμοσμένη αδιαφορία και από τους ίδιους τους πολίτες...
Τέταρτο βήμα η κοινωνική συνοχή που δοκιμάζεται και θα δοκιμαστεί ακόμη περισσότερο στο μέλλον. Μια κοινωνία που ζει κάτω από ανέχεια και πίεση δεν μπορεί να το ανεχτεί αυτό για πολύ καιρό. Η δυστυχία δημιουργεί τάσεις αποδυνάμωσης της κοινωνικής συνοχής και είναι ο πιο σίγουρος δρόμος για τη πορεία προς το χάος... Αν αυτό θέλουμε να δούμε τα επόμενα χρόνια- το χάος δηλαδή- η σημερινή πολιτική αλλά και οι προηγούμενες φρόντισαν να οδηγήσουν με απόλυτη επιτυχία προς τα εκεί... Το θέμα είναι ο κόσμος να αντιληφθεί ότι δεν γίνεται να πάμε έτσι μπροστά...χρειάζονται άμεσα άλλες πολιτικές στραμμένες προς τις ανάγκες του λαού...
Ένα μικρό δείγμα είναι αυτό σε σύγκριση με το αν είμαστε «Ευρωπαίοι» ή Έλληνες... αυτή την στιγμή έτσι όπως πάμε είμαστε Έλληνες στο γένος... αλλά στην πράξη μάλλον έχουμε υποστεί ανατολίτικες επιδράσεις αλλά και προσπαθούμε να μιμηθούμε τους Ευρωπαίους με συνεχείς παταγώδεις αποτυχίες....
Όταν θα στραφούμε στις παραδόσεις μας και καταλάβουμε ότι ο Ελληνικός πολιτισμός έχει τις λύσεις που χρειαζόμαστε τότε πραγματικά θα μπορούμε να ελπίσουμε σε μια μεταμόρφωση της πραγματικότητας...
read more "Πόσο Έλληνες είμαστε τελικά;" Διαβάστε περισσότερα...

Το τελευταίο ανέκδοτο του ΔΝΤ: "Η Ελλάδα δεν θα χρεοκοπήσει"

  • Στην Αθήνα βρίσκονται οι ελεγκτές της τρόικας των δανειστών, οι οποίοι από σήμερα ξεκινούν τους νέους ελέγχους στα στοιχεία της οικονομίας
Με βάση την έκθεση που θα συντάξουν θα κριθεί και η εκταμίευση της δεύτερης δόσης του δανείου από τον μηχανισμό στήριξης της ΕΕ του ΔΝΤ και της ΕΚΤ.
Όσον αφορά τους ελέγχους, στο μικροσκόπιο των ελεγκτών θα μπουν οι προβληματικές ΔΕΚΟ, τα χρέη των νοσοκομείων, τα ασφαλιστικά ταμεία, τα φορολογικά έσοδα και τα οικονομικά των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Τα ζητήματα που θα συζητηθούν άμεσα είναι, η απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας, το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, η επιτάχυνση του ΕΣΠΑ, ο έλεγχος των δαπανών σε ΟΤΑ και νοσοκομεία, η εξυγίανση των ΔΕΚΟ και η αναδιάρθρωση του τραπεζικού συστήματος.
Τι θα είχε συμβεί αν δεν μεσολαβούσε το πρόγραμμα διάσωσης της ελληνικής οικονομίας; «Το έλλειμμα θα είχε εκτοξευθεί στο 20%, ενώ η ύφεση θα είχε αγγίξει το 10%».
Ο Σερβάς Ντερόουζ, ο επικεφαλής των Ευρωπαίων ελεγκτών της τρόικας και ο άνθρωπος που διαπραγματεύθηκε για λογαριασμό της Ευρωζώνης το Μνημόνιο, μιλάει για όλα τα ανοιχτά μέτωπα της ελληνικής οικονομίας και τα επόμενα βήματα της τρόικας. Σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή»:
- Ξεκαθαρίζει ότι κάνουν λάθος όσοι προβλέπουν χρεοκοπία της Ελλάδας.
- Eκτιμά ότι η ύφεση μάλλον θα χειροτερέψει κατά τη διάρκεια του έτους.
- Παραδέχεται ότι τα μέτρα λιτότητας είναι χωρίς προηγούμενο.
- Προβλέπει ότι στη διάρκεια του 2011 θα φτάσουμε στο χαμηλότερο σημείο, αλλά μετά η κατάσταση θα βελτιώνεται.
- Zητεί λιγότερο οπορτουνιστική αντιπολίτευση.
- Kάνει γνωστό πως ήδη από τον Μάιο του 2009 είχε προειδοποιηθεί το Γιούρογκρουπ ότι το ελληνικό έλλειμμα θα ξεπεράσει το 10%.Τέλος, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην τρόικα κ. Πόουλ Τόμσεν, προειδοποιεί ότι «η συνολική εξέταση του προγράμματος θα γίνει τον Αύγουστο», αλλά εκτιμά πως «η επιτυχής έκδοση των εντόκων και επιπρόσθετα στοιχεία που αφορούν τις επιδόσεις που καταγράφονται στον δημοσιονομικό τομέα επιβεβαιώνουν το συμπέρασμα ότι το πρόγραμμα εξελίσσεται όπως είχε σχεδιασθεί».



read more "Το τελευταίο ανέκδοτο του ΔΝΤ: "Η Ελλάδα δεν θα χρεοκοπήσει"" Διαβάστε περισσότερα...

Παράκρουση στα ελληνικά ΜΜΕ

  • Του Δημήτρη Γιαννακόπουλου
Σε παράκρουση βλέπω να οδηγούνται τα ΜΜΕ στην Ελλάδα, έχοντας στοχοποιήσει, όχι ακριβώς συγκεκριμένα blogs, αλλά γενικά τους bloggers. Δεν θα επαναλάβω σ’ αυτό το σημείωμα χαρακτηρισμούς που εμφανίζονται σε πρωτοσέλιδα και απίθανες γενικευμένες κατηγορίες εναντίον του blogging, που διατυπώνονται από δημοσιογραφικές γραφίδες σε μεγάλη μερίδα του Τύπου.
Η κατάσταση είναι λυπηρή και αναδεικνύει την χυδαιότητα που κυριαρχεί στα περισσότερα παραδοσιακά ΜΜΕ στον τόπο μας. Υβρίζοντας και λασπώνοντας την μπλοκγόσφαιρα είναι σα να καταφέρονται εναντίον της ίδιας της κοινωνίας στο σύνολό της, η οποία προφανώς γυρίζει την πλάτη στην σημερινή μορφή των ΜΜΕ και στην σημερινή διάσταση της δημοσιογραφίας στην χώρα μας.
Είναι αδύνατον, αγαπητοί φίλοι που εργάζεστε στα ΜΜΕ και παίρνετε μέρος σε αυτό το ελεεινό παίγνιο κινδυνολογίας, να υπερασπισθείτε με αυτόν τον τρόπο την ταυτότητα την δική σας και των εργοδοτών σας. Ειλικρινά μιλώ, διαβάζοντας αυτά που καταλογίζετε αδιακρίτως στα blogs, είναι σα να βλέπω ζωντανές περιγραφές του εαυτού σας και των Μέσων στα οποία απασχολείστε. Σταματήστε, λοιπόν, αυτήν την μορφή αυτογελοιοποίησης, διότι θα οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερη απαξίωση το δημοσιογραφικό επάγγελμα και τα ΜΜΕ και αυτό δεν μου αρέσει κατ’ αρχήν ως ιδέα. Δεν είναι ανάγκη η κατάρρευση του πολιτικού συστήματος της μεταπολίτευσης να συνοδευτεί από ....
συμπτώματα απόλυτης παρακμής της δημοσιογραφίας στην Ελλάδα. Πάψτε, λοιπόν, ως υστερικές «κατίνες» να αναπαράγετε τα χειρότερα στερεότυπα του λόγου που καλλιεργήσατε όλη αυτήν την περίοδο.
Το blogging σίγουρα δεν είναι αυτό που επιχειρείτε να εμφανίσετε ότι είναι. Είναι, πράγματι αξιοσημείωτη η προσπάθεια πολλών επιχειρηματιών των ΜΜΕ και ανθρώπων τους του δημοσιογραφικού χώρου, να προσδώσουν ακόμα και σ’ αυτήν την μορφή δια-υποκειμενικής επικοινωνίας, αλήτικες και διαπλεκόμενες ιδιότητες, όπως εκείνες που, δυστυχώς, χαρακτηρίζουν μεγάλο μέρος των παραδοσιακών ΜΜΕ.
Τι σας φταίνε, όμως, τόσες και τόσες προσωπικότητες που μέσω του διαδικτύου διαμορφώνουν έναν κόσμο διαφορετικό απ’ αυτόν που καθημερινά κατασκευάζετε εσείς; Τι σας φταίνε τόσα νέα παιδιά που επιχειρούν να αναπτύξουν έναν διαφορετικό λόγο επικοινωνίας και παρέμβασης; Το ότι κάποια ΜΜΕ δεν χωρούν στην φιλοσοφία του κόσμου του διαδικτύου, δεν πρέπει να σας εξαγριώνει, αλλά να σας κάνει να προβληματισθείτε πάνω σ’ αυτό. Έστω και αργά, όσοι μπορείτε, επιχειρείστε να ξανα-ανακαλύψετε την δημοσιογραφία και το δημοκρατικό μήνυμα, εκσυγχρονίζοντας ολόκληρο το σημειωτικό σύστημα που χαρακτηρίζει την ύπαρξή σας. Αυτό θα προσέφερε πράγματι στην κατεύθυνση του εκδημοκρατισμού.
Αποφύγετε λοιπόν, φίλοι, ιδιοκτήτες και εργαζόμενοι στα ΜΜΕ, να κάνετε εξαγωγή της κρίσης του ελληνικού Τύπου στην μπλογκόσφαιρα. Σύμφωνα τουλάχιστον με τα θεωρητικά δεδομένα, εάν το επιχειρήσετε θα συμβάλλετε στην διεύρυνση της κοινωνικής κρίσης που πλήττει αυτήν την περίοδο την Ελλάδα. Στο τέλος κάποιοι από εσάς θα έχετε σοβαρό πρόβλημα να βγείτε στον κόσμο. Το λέω με γνώση και αγάπη, δίχως να επιχειρώ να αντιστρέψω την κινδυνολογία σας. Εάν έχετε να λύσετε διαφορές στις οποίες περιλαμβάνονται και blogs ανθρώπων σας, κάντε το με όποιον τρόπο νομίζετε – νόμιμο και όχι βίαιο, εννοώ - φροντίζοντας όμως, να αναφέρεστε στα συγκεκριμένα blogs με τα οποία έχετε πρόβλημα και όχι γενικά σε όλους μας.
Είναι η τελευταία φορά που ασχολούμαι με αυτό το ζήτημα και είναι η πρώτη φορά που διατυπώνω τις απόψεις μου κατ’ αυτόν τον τρόπο. Το κάνω επειδή θεωρώ πολύ χρήσιμη την λειτουργία των ΜΜΕ και γενικότερα της δημοσιογραφίας αυτήν την περίοδο στην χώρα. Σημείωσα τις παραπάνω αράδες έχοντας στο μυαλό μου, όχι τους bloggers, αλλά τους δημοσιογράφους και την διάσταση του Τύπου για την μετεξέλιξη της κοινωνίας και του πολιτικού συστήματος τα επόμενα δύσκολα χρόνια. Οι δημοσιογράφοι σ’ όλον τον κόσμο ασχολούνται με πτυχές των κοινωνικών σχέσεων ευρύτερα και της πολιτικής. Στην Ελλάδα σήμερα θα πρέπει, πέραν αυτών, οι δημοσιογράφοι να ασχοληθούν σοβαρά με την ίδια την ταυτότητα και την λειτουργία τους στην κοινωνία. Εάν αποδειχθεί ότι δεν υπάρχει σχετική ωριμότητα για να γίνει αυτό, τότε… άστα να πάνε στο διάολο!
read more "Παράκρουση στα ελληνικά ΜΜΕ" Διαβάστε περισσότερα...

Ο πόλεμος των ΜΜΕ κατά των blogs άρχισε και επισήμως


Από χθες, Κυριακή 25.7.2010, σύσσωμα τα ΜΜΕ της χώρας, μέσω των υπαλλήλων τους (βλ. δημοσιογράφοι) κήρυξαν τον πόλεμο κατά των ελληνικών ιστολογίων. Η αγωνία τους, που είχε αρχίσει να καταγράφεται μέσα από σποραδικά κείμενα (ένα χρόνο περίπου πριν), φαίνεται πως μετατράπηκε σε κάτι πολύ πιό ουσιώδες. Τα ΜΜΕ διάγουν έναν πόλεμο επιβίωσης εναντίον πολιτών που διατηρούν ιστολόγια (blogs) και που καταθέτουν μία διαφορετική οπτική γωνία για τα τεκταινόμενα, αλλά και που πολλές φορές εμφανίζουν όλα όσα είχαν συνηθίσει να αποκρύπτουν τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ και οι μετέχοντες σε αυτά δημοσιογράφοι (φυσικά, δεν είναι όλα τα ΜΜΕ και όλοι οι δημοσιογράφοι διαπλεκόμενοι, αλλά αυτό αποτελεί ένα κλαδικό τους ζήτημα το οποίο όφειλαν να το "ξεκαθαρίσουν" πριν οδηγηθούν στην απαξίωση από την πλευρά των πολιτών).
Τα συμφέροντα των εκδοτών είναι δεδομένο πως χτυπιούνται, αφού οι έλληνες πολίτες δεν αγοράζουν τις εφημερίδες τους ούτε και αν τους προσφέρουν διακοπές στη Χαβάη... Φυσικά, οι πολίτες αντιλήφθηκαν και τον ρόλο των τηλεοπτικών προπαγανδιστικών μηχανισμών που είχαν στηθεί και που λειτουργούσαν και συνεχίζουν να λειτουργούν με μοναδικό σκοπό την παραπληροφόρηση.
Οι σχέσεις των ΜΜΕ με επιχειρηματίες, με πολιτικούς (και ποιός ξέρει τι άλλο...) θεωρούνται δεδομένες πλέον από τους πολίτες της χώρας, οι οποίοι διαπίστωσαν πως το διαδίκτυο προφέρει εναλλακτική και ποιοτικότερη ενημέρωση από τα "κλασσικά" ΜΜΕ (φυσικά και το διαδίκτυο έχει τα "προβλήματά" του, αφού αρκετοί "πηδώντας από τον 7ο όροφο" βρήκαν τον χώρο ως ιδανικό μέσο διάσωσής τους, με αποτέλεσμα να μεταφέρουν την σαπίλα στο νέο τους "μετερίζι"...).
Ο πόλεμος, λοιπόν, άρχισε με συνδυασμένες βολές, κανονικές επιθέσεις, από δημοσιογραφίσκους ή μεγαλοδημοσιογράφους που διαπίστωσαν πως υπάρχει περίπτωση να απωλέσουν την 4η εξουσία και να αναγκαστούν να ξεχάσουν "το χαβιάρι από το παντεσπάνι". Φυσικά, οι γνωρίζοντες την εξέλιξη του διαδικτύου στον υπόλοιπο κόσμο, ξέρουν πολύ καλά πως αυτή τη στιγμή το δημοσιογραφικό - εκδοτικό κατεστημένο "τινάζει τα πόδια του" όπως ένας ετοιμοθάνατος. Το τέλος της διαπλοκής (με τη μορφή που αυτή εξελίχθηκε) είναι δεδομένο. Είναι βέβαιο πως δεν θα διστάσουν οι "δημοκράτες" να βγάλουν τις μάσκες και να φανερώσουν τον έρποντα φασισμό τους, ζητώντας την επιβολή άρσης της ανωνυμίας. Και ίσως να το καταφέρουν... Αλλά θα είναι μόνο μία παράταση στην αγωνία που ζούνε. Γιατί; Μα, γιατί τώρα οι πολίτες ξέρουν... Και ξέρουν ποιοί τους έκλειναν τα μάτια και ποιοί τους έσπρωχναν -σε βάθος χρόνων- συνειδητά στον γκρεμό.
Η απαξίωση του τύπου, με τη σημερινή του μορφή και τρόπους λειτουργίας- είναι δεδομένη. Και τα νέα δεδομένα, οφείλουν να τα μελετήσουν, να τα σεβαστούν και να προσαρμοστούν σε αυτά, όλοι εκείνοι που θησαύρισαν χωμένοι στη διαπλοκή. Αν δεν ακολουθήσουν την "οδό της σωτηρίας" τους, πολύ φοβάμαι πως θα γνωρίσουν και άλλα πολλά, πέρα από την απαξία...
ΧΡΗΣΤΟΣ

Εκβιαστές και πράκτορες οι bloggers!!!
Άρχισαν ήδη οι επιθέσεις στους bloggers από κάθε δυνατό μέσο. Σκοπός είναι η φίμωση των ελεύθερων φωνών. Αφορμή υπήρξε η δολοφονία Γκιόλια. Από την μέρα εκείνη και μετά οι φωνές της " δήθεν" λογικής όσον αφορά το θέμα της ανωνυμίας στα blogs, άρχισαν να δυναμώνουν.
Χθες Κυριακή, έγιναν πρωτοσέλιδο από την εφημερίδα ΑΥΡΙΑΝΗ. Κεντρικός τίτλος του πρωτοσέδιλου: "ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ ΕΚΒΙΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ BLOG"! Χαρακτηρίζεται μάλιστα Υπόκοσμος που κινείται ανεξέλεγκτα.
Μπράβο κ. Κουρή! Φερέφωνο του φασισμού της κυβέρνησης η ΑΥΡΙΑΝΗ, πάντοτε "πράσινη", αλλά όλα έως ένός σημείου.
Ξέρουν ότι δεν μπορούν βέβαια να χτυπήσουν τις ανεξάρτητες φωνές κι έτσι τις απαξιώνουν στα μάτια των πολιτών, που όλο και περισσότερο στρέφονται στα blogs για να ενημερωθούν, να προβληματιστούν, μιας και η ειδήσεις στα μεγάλα κανάλια έχουν γίνει είτε "κλειδαρότρυπες", είτε ώρα τηλεοπτικών διαφημίσεων προβάλλοντας το τάδε τσιπουράδικο στην παραλία του Βόλου, ή το δείνα κατάστημα ρούχων με μεγάλες εκπτώσεις στην Τσιμισκή.
Αυτό είναι τα επίπεδα δημοσιογραφίας που κάνουν οι μεγαλοδημοσιογράφοι.
Δημιουργούν λοιπόν κλίμα, για να επιβάλλουν επωνυμία στα γραφόμενα στο διαδίκτυο. Να ξέρουν δηλαδή ποιος πιστεύει τί και τί λέει.
Ωραία δημοκρατία πρεσβεύετε...
Να μου πείτε, εδώ το Σύνταγμα της χώρας έχει καταστραγηθεί και κανείς δεν λέει τίποτα!
Λένε όμως τα blogs και αφυπνίζουν τους πολίτες. Πολίτες που αύριο θα πάνε λίγο πιο συνειδητοποιημένοι να ψηφίσουν. Και τρέμουν τους αφυπνισμένους πολίτες.


read more "Ο πόλεμος των ΜΜΕ κατά των blogs άρχισε και επισήμως" Διαβάστε περισσότερα...

Η οργή, μέρα με τη μέρα, γιγαντώνεται

  • Δημοκρατία; Ποιά δημοκρατία; Το βασίλειο της αρπαχτής και των λαμόγιων. Αυτό ζούμε σήμερα... Και αυτό θέλουν να μας επιβάλλουν και για τα παιδιά μας. Δημοκρατία του τρόμου και της σιωπής. Δημοκρατία των λίγων και των κολίγων... Δημοκρατία που τους νόμους της θα τους επιβάλλει η... τρομοκρατία!!!

Προσπαθώ να πείσω τα παιδιά μου να μάθουν άριστα τις ξένες γλώσσες, όχι γιατί έτσι πρέπει ή γιατί μαθαίνει το παιδί της γειτόνισσας, αλλά για να φύγουν την κατάλληλη στιγμή στο εξωτερικό να ανοίξουν εκεί τα φτερά τους. Πονάει η σκέψη ότι θα δουλεύουν εδώ , σαν σκλάβοι, για να εκπληρώσει ο κάθε Βουλγαράκης το όνειρά του για τα δικά του παιδιά.
Πως κατάντησε η χώρα μας; Φταίμε όλοι. Κομματόσκυλα και μη. Σαν λαός έχουμε...
πάρει αυτό που μας αξίζει.
Εμείς με την ψήφο μας τους έχουμε κάνει μάγκες και με την ελπίδα ότι κάποια στιγμή, αναξιοκρατικά συνήθως, θα κάνουν το ρουσφέτι που θα τους ζητήσουμε. Εμείς με την αφέλειά μας ή την βλακεία μας τους ανεβάζουμε την τηλεθέαση. Εμείς τους γεμίζουμε τα πορτοφόλια όταν αγοράζουμε τις φυλλάδες τους.
Και αυτοί πως μας επιστρέφουν το καλό που τους κάνουμε; Μας θεωρούν ανθρωπάκια χαμηλού I.Q., μας κάνουν πλήση εγκεφάλου στα δελτία των 8:00, μας λένε ανορθόγραφους- αγράμματους, ενώ το κράτος μας κοροιδεύει και μας κατακλέβει νόμιμα και με την βούλα.
Και το χειρότερο; Εάν κάποιος τους την πεί με αποδείξεις ή ντοκουμέντα τον «τρώνε».
Και εμείς τι; Μετά από μια τέτοια πολιτική δολοφονία, πάμε στα αεροδρόμια να πανηγυρίσουμε για τον τάδε που ήρθε στην χώρα μας για να τον κάνουμε κατά μερικά εκατομμύρια ευρώ πλουσιότερο, αγνοώντας το καθεστώς ανεργίας που οι περισσότεροι από αυτούς βιώνουν.
Έλα όμως που και η φτώχια θέλει καλοπέραση.
Μετά από μια τέτοια φίμωση του ελεύθερου λόγου, θα μας πείτε επώνυμα τι παίχτηκε; Δείξτε μας το καλό παράδειγμα για να το ακολουθήσουμε. Αφού τα καταφέρατε με το "Τρωκτικό", μπορείτε και με το Indymedia. Ή μήπως σας εμποδίζει το πανεπιστημιακό άσυλο; Το θέατρο του παραλόγου.
Γιατί όσο ήταν εν ζωή δεν αντιμετώπιζαν τον Γκόλια, οι διαφωνούντες της δημοσιογραφίας του, αντρίκια; Γιατί η απλή λογική λέει ότι: τον φοβόντουσαν. Φοβόντουσαν το μετά της μήνυσης. Θα είχε και άλλα ράμματα για την ακριβή τους γούνα και θα τους ξέσκιζε. Ενώ τώρα που ο νεκρός δεν μιλάει, τα ανδρείκελα κάνουν πάρτυ πάνω από το πτώμα του.
ΕΙΣΤΕ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟΙ. Εφόσον δεν μιλούσατε όσο ήταν εν ζωή, τώρα απλά, βουλώστε το. Εκτίθεστε ανεπανόρθωτα.
Όσο για τον Ρομπέν των καγιεν ένα ξέρω: στο χωριό μου που υπάρχει ακόμα το ελληνικό φιλότιμο, θα πέρνανε με τις ντομάτες τον «πνευματικό πατέρα» (έτσι λέμε τον νουνό) ένος ορφανού, πλέον, μωρού που θα είχε και το όνομά του, όταν θα έβγαινε και θα κατηγορούσε δικαίως ή αδίκως, δεν έχει νόημα πια, τον συχωρεμένο κουμπάρο του.
Δεν θέλω να υπερασπίζονται το δίκιο μου άνθρωποι που για την πόρσε τους έχουν ασανσέρ.
Δεν θέλω να υπερασπίζονται το δίκιο μου άνθρωποι που κυκλοφορούν με σωματοφύλακες, για να αποφύγουν τι; Πλέον καταλάβαμε ότι δεν κινδυνεύουν από την σέχτα.
Δεν θέλω να με θεωρούν άβουλο πλάσμα, δείχνοντας μου αυτοί ποιό είναι το σωστό και τι πρέπει να πιστεύω.
Σύγχρονοι δικτάτορες ραντεβού τον Σεπτέμβρη, ραντεβού και στις κάλπες!
read more "Η οργή, μέρα με τη μέρα, γιγαντώνεται" Διαβάστε περισσότερα...