Τρίτη 18 Μαΐου 2010

Ο Ερντογάν θέλει τη Χάγη για υφαλοκρηπίδα και... εναέριο χώρο!!!

  • Πλήρης η αποτυχία του Παπανδρέου, αφού κατάφερε να δημιουργήσει και ζήτημα εναέριου χώρου!!!
  • Αυτοκτονικές και πλέον επικίνδυνες για τα εθνβικά ζητήματα οι διαθέσεις και οι χειρισμοί του Γιώργου Παπανδρέου
Τελικά, ο Γιώργος Παπανδρέου, κατάφερε ένα βαθύ πλήγμα στα εθνικά ζητήματα της χώρας, αφού ο τούρκος ομόλογός του μιλάει πλέον ευθέως για διευθέτηση του εναέριου χώρου στο Αιγαίο, μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Και το να "κατέβει" στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης ένα ανύπαρκτο θέμα, μόνο απώλειες θα δημιουργήσει, αφού το δικαστήριο (που επηρεάζεται και πολιτικά και δεν δρα μόνο ως δικαστήριο) θα προσπαθήσει να ικανοποιήσει και τις δύο πλευρές... Έτσι, η απώλεια της Ελλάδας σε εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα θεωρείται δεδομένη, δια χειρός μάλιστα Γεωργίου Παπανδρέου...!
Τη βούληση της τουρκικής κυβέρνησης, να παραπεμφθούν στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης τα θέματα της οριοθέτησης της υφαλοκρηπίδας και του εναέριου χώρου, επανέλαβε ο Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας σε δημοσιογράφους που τον συνόδευαν στην επιστροφή του από την Αθήνα στην Κωνσταντινούπολη.
Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα τεθούν συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα για την επίλυση των μείζονος σημασίας προβλημάτων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, σημειώνοντας ότι διαβλέπει την ίδια βούληση και στον Έλληνα πρωθυπουργό.
«Τόσο για το θέμα της υφαλοκρηπίδας όσο και για το θέμα του εναέριου χώρου, μπορούμε να πάμε στη Χάγη. Μπορούμε να φτάσουμε σε κάποιο αποτέλεσμα με την αντίληψη του win - win. Κατά την περίοδο που ο κ. Παπανδρέου ήταν υπουργός Εξωτερικών, είχαν πραγματοποιηθεί σημαντικά βήματα. Τώρα θα αρχίσουμε και πάλι από το σημείο που είχαμε μείνει. Θα δούμε εάν μπορεί να τεθεί κάποιο χρονοδιάγραμμα για την επίλυση των προβλημάτων», είπε ο κ. Ερντογάν.
Ο Ταγίπ Ερντογάν επανέλαβε και όσα δήλωσε κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Αθήνα, περί αφοπλισμού των στρατιωτικών αεροσκαφών και αναφοράς των σχεδίων πτήσεων.
«Παράλληλα, ως ένδειξη καλής θέλησης, θα μπορούσε να συμφωνηθεί ως ένα ακόμα βήμα τα (στρατιωτικά) αεροσκάφη να πετούν χωρίς εξοπλισμό, και να ανακοινώνεται αμοιβαία η διαδρομή που αυτά θα ακολουθήσουν (σχέδιο πτήσεων)», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας.
read more "Ο Ερντογάν θέλει τη Χάγη για υφαλοκρηπίδα και... εναέριο χώρο!!!" Διαβάστε περισσότερα...

Οι «ήρωες», το ναυάγιο της Ελλάδας και οι «τρύπιες βάρκες…!»


  • Η συντονισμένη «διάσωση του σκάφους» των $1 τρις μπορεί να οδηγήσει σε μια μεγαλύτερη και παγκόσμια ύφεση...
Ενώ οι αισιόδοξοι ελπίζουν ότι η διάσωση του οικονομικού ναυαγίου θα επισημάνει και ένα τέλος στην κρίση του κυβερνητικού χρέους, η ιστορία των «κρίσεων χρέους» δείχνει ότι είναι μόνο το τέλος της πρώτης πράξης μιας τραγωδίας.
Ως σημαντικό «τμήμα» του ναυαγίου, η Ελλάδα πρέπει να ακολουθήσει «σκληρή» οικονομική πολιτική μειώνοντας τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων. Αλλά η ιστορία δεν τελειώνει εδώ. Τα ευρωπαϊκά κράτη που εγγυώνται για την Ελλάδα -ακόμη και η Γερμανία, όπου το κυβερνητικό χρέος έχει αυξηθεί περίπου στο 80 % του ΑΕΠ– έχουν παρόμοια προβλήματα και ακόμα λιγότερη πολιτική θέληση να ακολουθήσουν την ίδια συνταγή.
Το σχέδιό τους στηρίζεται στην ελπίδα ότι οι «δανειστές» δεν θα παρατηρήσουν την πραγματική κατάσταση προς το παρών. Προφανώς όμως θα την παρατηρήσουν, και τότε θα μιλάμε πια για μια παγκόσμια «απώλεια πίστης» στις αγορές .
Με άλλα λόγια, είναι «καλές» ειδήσεις για έναν πιστωτή εάν ένας πτωχεύσας οφειλέτης «παίρνει» τα χρέη ενός ακόμα απελπισμένα πτωχεύσαντος οφειλέτη.
Κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, η πίστη στους μεγάλους οικονομικούς οργανισμούς αποκαταστάθηκε επειδή τα «τοξικά» κεφάλαια ανταλλάχθηκαν με τα κρατικά ομόλογα. Εάν όμως τα κρατικά ομόλογα γίνουν και αυτά τοξικά, δεν θα υπάρξει κατώτατο σημείο για τις οικονομίες.
Και αυτή η κατάρρευση μπορεί να συμβεί σε κάθε στιγμή. Εάν οι δανειστές δουν συλλογικά ότι οι μεγάλες δυτικές κυβερνήσεις δεν έχουν την πολιτική θέληση να μειώσουν τα χρέη τους, το τέλος μπορεί να έρθει και αύριο.
Σχεδόν καθημερινά, οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο πρέπει να δανειστούν από τους νέους δανειστές τους για να πληρώσουν τα χρέη τους. Οι ΗΠΑ, παραδείγματος χάριν, μπορεί να έχουν δανειστεί $10 δις από τους Κινέζους ένα έτος πριν, για ένα έτος μετά. Σήμερα όμως θα πρέπει να δανειστούν $10 δις από κάποιον άλλον δανειστή προκειμένου να δώσουν στους Κινέζους τα χρήματά τους.
Εάν οι δανειστές απογοητευτούν αρκετά, μπορεί να αποφασίσουν οποιαδήποτε στιγμή ότι δεν θέλουν να αγοράσουν κυβερνητικά ομόλογα σήμερα επειδή δεν ξέρουν κατά πόσο θα μειωθεί η αξία τους αύριο.
Δεν θα ήταν πρωτοφανές μια απώλεια πίστης στην Ελληνική αγορά και οικονομία να οδηγήσει σε μια παγκόσμια ύφεση υπό την μορφή του ντόμινο μιας και οι οικονομίες είναι πλέον στενά συνδεδεμένες μεταξύ τους.
Τον Αύγουστο του 1982, η μεξικάνικη κυβέρνηση βρέθηκε ξαφνικά ανίκανη να πληρώσει τα χρέη της ρίχνοντας το ΑΕΠ περισσότερο από 4% το 1983, και χρειάστηκαν έξι χρόνια για να επιστρέψει το ΑΕΠ οριστικά στα επίπεδα του 1982 με συνέπειες και στην παγκόσμια οικονομία.
Το μόνο πράγμα που αρκεί να συμβεί είναι οι δανειστές να παρατηρήσουν ότι οι Ευρωπαίοι που προγραμματίζουν να δανειστούν χρήματα για να ξεπληρώσουν τα χρέη αγοράζοντας ομόλογα για να βοηθηθεί και το χρέος της Ελλάδας θα είναι μετά βίας καλύτεροι «πιστωτικοί κίνδυνοι» από τους ίδιους τους Έλληνες! Κατά αυτό τον τρόπο θα αρχίσει μια αποτυχημένη ελληνική δημοπρασία του κυβερνητικού χρέους, που πολύ γρήγορα θα έχει επιπτώσεις σε κάθε δυτική κυβέρνηση που προσπαθεί να δανειστεί.
Εάν αυτό συμβεί, ακόμη και οι ΗΠΑ θα έχουν πρόβλημα.
Σύμφωνα με έγγραφο, των Paolo Manasse, οικονομολόγο του πανεπιστημίου της Μπολόνιας, τον Nouriel Roubini του πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης και τον Axel Schimmelpfennig από το ΔΝΤ, τα επίπεδα του εξωτερικού χρέους των ΗΠΑ έχουν υπερβεί το 50%!
Το εξωτερικό χρέος των ΗΠΑ στις 31 Δεκεμβρίου 2009, ήταν $13.77 τρις, ή σχεδόν 100%του ΑΕΠ!
Ένας βασικός παράγοντας που οδηγεί στο υψηλό εξωτερικό χρέος είναι και η αύξηση του κυβερνητικού δανεισμού. Στο πρώτο έτος της, η κυβέρνηση Obama κατόρθωσε να προσθέσει περισσότερα από $8 τρις στο αναμενόμενο χρέος του 2019, που φτάνει ως τώρα τα $17.5 τρις!
Ακόμη και το πιο αισιόδοξο σενάριο απλά καθυστερεί το αναπόφευκτο. Σύμφωνα με αυτή τη πορεία, οι δανειστές συνεχίζουν να αγοράζουν ευτυχώς «κυβερνητικό χρέος» τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα. Ακόμα και έτσι όμως, οι σχετικά υγιείς οικονομίες όπως των ΗΠΑ θα γίνουν σαν την Ελλάδα μέσα σε μια δεκαετία.
Το μόνο βήμα για να πάμε μπροστά είναι οι πιο αναπτυγμένες χώρες να κάνουν μακροπρόθεσμες ρυθμίσεις των προϋπολογισμών τους σχεδιασμένες να αποτρέψουν τους φόβους της αγοράς προτού ακολουθήσει μια κρίση. Δεδομένου η Ελλάδα ως αναπτυγμένη χώρα έχει και την πιο άμεση ανάγκη για την μείωση ελλείμματος , φαίνεται σχεδόν αδύνατο για αυτήν την ιστορία να επιτευχθεί και ένα ευτυχές τέλος.
Η επιλογή μας φαίνεται να είναι, πανικός τώρα, ή πανικός αργότερα…!
Πηγή
read more "Οι «ήρωες», το ναυάγιο της Ελλάδας και οι «τρύπιες βάρκες…!»" Διαβάστε περισσότερα...

Ο Παπανδρέου βγάζει στο "σφυρί" και τα "ασημικά"!!!

  • Ετοιμάζουν αποκρατικοποιήσεις μεγάλων επιχειρήσεων
  • Στον βωμό της εξόφλησης προς τους δανειστές, ο Παπανδρέου αποφασίζει να ξεπουλήσει τις κρατικές πηγές εσόδων!!!
  • Αναμένονται μεγάλες κινητοποιήσεις που θα φέρουν την κυβέρνηση προ του τέλους...
Η αποκρατικοποίηση μεγάλων επιχειρήσεων θα συζητηθεί εντός της εβδομάδας στο Υπουργικό Συμβούλιο, με το υπουργείο Οικονομικών να βάζει φρένο στις υποδομές και τα δίκτυα τα οποία θα παραμείνουν υπό δημόσιο έλεγχο.
Η κυβέρνηση σχεδιάζει να συνδυάσει τις αποκρατικοποιήσεις με την απελευθέρωση συγκεκριμένων αγορών, καθώς η συγκεκριμένη ενέργεια αποτελεί αίτημα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ και περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα οικονομικής πολιτικής της Ελλάδας.
Ήδη, αποφασίστηκε να πουληθούν τα καζίνα της Κέρκυρας και της Πάρνηθας, ενώ σε κυβερνητική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις αρχές του μήνα, συζητήθηκε το μέλλον του ΟΣΕ, του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, του ΟΠΑΠ, της ΔΕΗ, των ΕΛΠΕ, της ΔΕΠΑ, του ΟΛΠ, του ΟΛΘ, της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ.
Στην ΕΛΠΕ θα μειωθεί το ποσοστό του Δημοσίου ενώ για την ΔΕΗ εξετάζεται η πώληση παραγωγικού δυναμικού. Για την περίπτωση όμως της ΔΕΠΑ εξετάζεται η πλήρη αποκρατικοποίησή της με την εκχώρηση του ποσοστού του Δημοσίου σε στρατηγικό επενδυτή.
Στο θέμα του ΟΤΕ η κυβέρνηση δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα τη θέση της. Από την πλευρά της η Deutsche Telekom επιθυμεί την αγορά ενός ακόμη ποσοστού στον Οργανισμό. Αν όμως η κυβέρνηση διαθέσει, βάσει της συμφωνίας με τους Γερμανούς το 10%, τότε το Δημόσιο θα κινδυνεύσει να απολέσει σημαντικά δικαιώματα.
Όσο αναφορά τα ακίνητα του Δημοσίου, προβλέπεται να περάσουν σε κρατική εταιρεία επενδύσεων που αναμένεται να συσταθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα. Η συγκεκριμένη εταιρεία θα αργήσει όμως να φέρει κέρδη καθώς για να έχει χρήματα θα πρέπει να επιχειρήσει την είσοδό της στο Χρηματιστήριο, το οποίο με τις σημερινές οικονομικές συνθήκες είναι αναμφίβολο το εάν θα καταφέρει να δημιουργήσει έσοδα για τη νέα εταιρεία του δημοσίου.
read more "Ο Παπανδρέου βγάζει στο "σφυρί" και τα "ασημικά"!!!" Διαβάστε περισσότερα...

Νεοφιλελεύθερος Socialistikos Πατριωτισμός!!!!!

  • Τέλος πια η "φαντασία", τώρα πια η εξουσία πάει... παραλία!
  • Σύμφωνα με τον κ. Ερντογάν η στήριξη των συγκεκριμένων οικονομικών μέτρων, της συγκεκριμένης sosialistikis κυβέρνησης, είναι εθνικό καθήκον για τα κόμματα της αντιπολίτευσης
Δεν είναι πραγματικά συγκινητικό όταν τα λόγια και οι σκέψεις του αυθόρμητου και ανυστερόβουλου φιλελληνισμού, συμβαδίζουν χέρι χέρι με την επιχειρηματολογία του πηγαίου και ειλικρινούς πατριωτισμού που εκφράζει το κόμμα του κ. Βορίδη; Αυτό ήταν βέβαια κάτι το αναμενόμενο καθώς το κόμμα του κ. Βορίδη έχει κατορθώσει να αποκτήσει τις δάφνες της εθνικής υπευθυνότητας όταν παρακαλούσε τον κ. Σαμαρά να προκαλέσει εθνικές εκλογές τον Μάρτιο χάριν της προεδρικής εκλογής.
- 10 Τούρκους υπουργούς και 320 επιχειρηματίες έφερε η ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να υπογραφούν μνημόνια και οικονομικές συμφωνίες μεταξύ των δύο κρατών. Σε όσους κακόβουλους σπεύσουν να υπενθυμίσουν ότι επί εποχής του δαχτυλοδειχτούμενου ως “τουρίστα της Ραφήνας” μια και μόνο οικονομική συμφωνία, αυτή της εξαγοράς της Finansbank απο την ΕΤΕ, άξιζε κάποιες χιλιάδες ή και δεκάδες χιλιάδες φορές περισσότερο από όλες τις οικονομικές συμφωνίες που υπεγράφησαν τώρα (αν υπογράφτηκε κάποια) ένα έχω να πω: Οι τωρινές αυπαρκτές-ανύπαρκτες οικονομικές συμφωνίες υπεγράφησαν από έλληνες με... σηκωμένα τα μανίκια. Ως εκ τούτου δε θα χρεισατεί να αναφέρω τι έλεγε τότε το PASOK ως κόμμα και ειδικότερα η τότε υπεύθυνη για τα ζητήματα αυτά, Βάσω Παπανδρέου.
- Δε θα πρέπει όμως να παραγνωριστεί η τεράστια επιτυχία του κ. Χρυσοχοϊδη να υπογράψει νέα συμφωνία περί του φαινομένου της λαθρομετανάστευσης. Ενώ οι προηγούμενες συμφωνίες (υπό ποιανού ευθύνη δεν εφαρμόστηκαν άραγε;) δεν έκαναν λόγω για αριθμούς λαθρομεταναστών παρά μόνο για την υποχρέωση της Άγκυρας να τους κάνει δεκτούς πίσω, τώρα, χάρη στις εργώδεις προσπάθειες του καταπληκτικού υπουργού μας, μπήκαν σαφείς και μετρήσιμοι στόχοι. Με το να λαμβάνει η Άγκυρα πίσω τον ιλιγγιώδη αριθμό των... 1000 (χιλίων) λαθρομεταναστών πίσω, το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης από τα ανατολικά θαλάσσια σύνορά μας, λύθηκε με σαφή, οριστικό και αμετάκλητο τρόπο.
Εν τω μεταξύ...
- Αύξηση κατά σχεδόν 1% του ποσοστού της ανεργίας μέσα σε ένα μόλις μήνα σημειώθηκε το Φεβρουάριο του 2010. Έτσι η ανεργία σκαρφάλωσε αισίως στο ποσοστό του 12,1%. Ένα ποσοστό πρωτοφανές για τα τελευταία χρόνια.
Ναι άνεργε νέε, θα λιώσεις πολλά παπούτσια για να μπορέσεις να απολαύσεις το προνόμιο μιας καλοπληρωμένης θέσης πλήρους απασχόλησης των 500 ευρώ που προορίζει για σένα η sosialistiki κυβέρνησή σου (γιατί όχι και 400, 300 ή και 200 ευρώ λίαν συντόμως; Για μερική απασχόληση δεν το συζητάμε... εκεί θα δουλεύεις οικειοθελώς λαμβάνοντας ως αμοιβή... μούσμουλα ή στραγάλια). Μια θέση “εργασίας” που σύμφωνα με τον υπουργό που παρατηρεί συγκινημένος τα βαγόνια της ανεργίας να περνούν (κάνοντάς το όμως με τόσο απαράμιλλο και ατσαλάκωτο στυλ) παρουσιάζει ήδη 25% πιθανότητα να είναι και ανασφάλιστη. Και μιλάμε για έναν υπουργό ταγμένο στο όραμα να ολοκληρώσει τον sosialistiko Παράδεισο που σου ετοιμάζει, βάζοντάς σε να εργάζεσαι αδιαλείπτως για τουλάχιστον 40 χρόνια (και προσεχώς 50) για να μπορέσεις να πάρεις μια σύνταξη σημαντικά μειωμένη σε σχέση με τα όσα ισχύουν σήμερα.
Ναι άνεργε νέε, θα λιώσεις σίγουρα πάρα πολλά παπούτσια προκειμένου να βρεις δουλειά σε αυτόν τον sosialistiko Παράδεισο.
Μην στενοχωριέσαι όμως και μη χολοσκάς. Ουδέν κακό αμιγές καλού.
Να είσαι σίγουρος ότι ο νεοφιλελεύθερος sosialistis πρωθυπουργός σου θα μπει μπροστάρης και με την εμπνευσμένη και στιβαρή ηγεσία του θα μετατρέψει την κρίση της αγοράς εργασίας σε... ευκαιρία για την ανάπτυξη της ελληνικής υποδηματοποιίας.
- Ήδη συμπληρώθηκαν 7 μήνες sosialistikis διακυβέρνησης και ακόμα αναρωτιούνται ορισμένοι αν ο George Papandreou, ο Έλληνας, μας έστειλε στο ΔΝΤ με σχέδιο ή επειδή δεν κατάλαβε καλά τι γινόταν. Θεωρώ απαραίτητο να διευκρινίσω ότι για έναν Ηγεμόνα εκ Δυτικής Λιβύης (ή και εξ Ανατολικής Μινεσότος), το ένα δεν αποκλείει το άλλο.
read more "Νεοφιλελεύθερος Socialistikos Πατριωτισμός!!!!!" Διαβάστε περισσότερα...

Ο Μπερίσα κλείνει ελληνικές επιχειρήσεις στην Αλβανία!!!

  • Στο στόχαστρο του Μπερίσα, όσοι διαφωνούν
  • Τα λεωφορεία της εκτελούσαν δρομολόγια από και προς Ελλάδα
Mια από τις μεγαλύτερες εταιρείες λεωφορείων στην Αλβανία, η "Δρόπολη", που μετέφερε καθημερινά επιβάτες από την Αλβανία στην Αθήνα και αντίστροφα, "σφραγίστηκε" από τις υπηρεσίες του Αλβανικού κράτους. Όπως υποστηρίζει ο ιδιοκτήτης της εταιρείας και Έπαρχος Κάτω Δρόπολης Δημήτρης Μαλιούκης, ο λόγος που έκλεισαν την εταιρεία του είναι ασήμαντος και μιλά για πολιτική δίωξη.
Η ιστοσελίδα "Δερόπολη", σχολιάζοντας το γεγονός έγραψε σχετικά:
"Δεν λέει να σταματήσει το κυνήγι των ανθρώπων της κυβέρνησης Μπερίσα κατά των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο χώρο της Μειονότητας. Μετά την προ ημερών έφοδο ανθρώπων σταλμένων κατευθείαν από τα Τίρανα, με ελέγχους και επιβολή προστίμων σε πολλές μικρές επιχειρήσεις στην περιοχή Δρόπολης, έρχεται προχθές το κλείσιμο της μοναδικής Δεροπολίτικης εταιρίας λεωφορείων «Δρόπολη».
Καιρό τώρα άνθρωποι του Μπερίσα έχουν εξαπολύσει στην περιοχές της Μειονότητας «πογκρόμ» απολύσεων όσων συμπατριωτών μας δεν ψήφισαν το Δημοκρατικό Κόμμα του Σαλί Μπερίσα, ενώ τώρα με πρωτόγνωρη εκδίκηση θέλουν να κάνουν ζημιά σε όσους επιχειρηματίες ή μικροεπιχειρηματίες δεν πήγαν με τα νερά τους. Έτσι σειρά αυτές τις μέρες είχε η εταιρία λεωφορείων «Δρόπολη», η οποία καιρό τώρα εξυπηρετεί και διευκολύνει αφάνταστα τους συμπατριώτες μας επιβάτες που ταξιδεύουν προς και από την Ελλάδα.
Να σημειώσουμε ακόμα πως το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει την αγανάκτηση των κατοίκων της Δρόπολης. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, προετοιμάζονται και δυναμικές κινητοποιήσεις ως απάντηση στο τελευταίο «πογκρόμ» των ανθρώπων του Μπερίσα στην περιοχή".
read more "Ο Μπερίσα κλείνει ελληνικές επιχειρήσεις στην Αλβανία!!!" Διαβάστε περισσότερα...

Δόθηκε το όνομα της Αλεξίου σε δρόμο της Σμύρνης..

  • Ένας δρόμος στο Gaziemir, συνοικία της Σμύρνης, έχει πλέον το όνομά της παγκοσμίου φήμης Ελληνίδας τραγουδίστριας Χάρις Αλεξίου
Η τελετή πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στην περιοχή του Αιγαίου με τη συμμετοχή της Αλεξίου και άλλων εκλεκτών καλεσμένων. Ο δρόμος όπου ο πατέρας της Αλεξίου γεννήθηκε ονομάστηκε "Οδός Φιλίας, Χάρις Αλεξίου."
Μιλώντας κατά την τελετή, η Αλεξίου είπε ότι ήταν μεγάλη χαρά και τιμή για εκείνη. "Ο παππούς μου, ο πατέρας μου και η μητέρα μου έζησαν σε αυτά τα εδάφη για χρόνια», είπε. «Είμαστε από τη Σμύρνη και εγώ μεγάλωσα με τα τραγούδια της Σμύρνης. Σήμερα, είμαι εδώ για να ανανεώσω τη φιλία μεταξύ των δύο εθνών. "
Ο Δήμαρχος του Gaziemir, Halil İbrahim Senol, μέλος του Κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό ή CHP, σημείωσε την κοινή ιστορία των Τούρκων και των Ελλήνων.
"Τα παιδιά μας δεν θα κάνουν τα λάθη, που εμείς και οι προηγούμενες γενιές έχουμε διαπράξει», είπε ο δήμαρχος. "Ο μόνος τους αγώνας θα είναι για την ειρήνη."
Ο Senol είπε ότι ήταν τιμή του να ονομάσει δρόμο, στην περιοχή, με το όνομα της Αλεξίου, της οποίας οι ρίζες βρίσκονται στο Gaziemir, και να τη φιλοξενήσει στη Σμύρνη.
Η Αλεξίου, υπέρμαχος της ειρήνης και της φιλίας μεταξύ της Τουρκίας και την Ελλάδα, θεωρείται η πιο δημοφιλής τραγουδίστρια στην Ελλάδα.
Έχει συνεργαστεί με σημαντικούς Έλληνες στιχουργούς και συνθέτες, έχει εμφανιστεί σε κορυφαία μουσικά θέατρα σε όλο τον κόσμο και έχει λάβει πολλά βραβεία. Έχει ηχογραφήσει πάνω από 30 άλμπουμ και έχει συμμετάσχει σε δίσκους άλλων μουσικών, καθώς και του Τούρκου τραγουδιστή και συνθέτη, Zülfü Livaneli
read more "Δόθηκε το όνομα της Αλεξίου σε δρόμο της Σμύρνης.." Διαβάστε περισσότερα...

Έλληνας ράγιας...


  • Ο Γιώργος παρέδωσε τα πάντα μέσα σε μερικές ώρες στον Ερντογάν
  • Ποιός είπε πως οι εφιάλτες ενός έθνους δεν παύουν να υπάρχουν;
Κάποτε πίστευα -και ξέρω πολύ καλά πως δεν ήμουν ο μόνος- πως ο Γιώργος Παπανδρέου ήταν ένας μεγαλομπεμπές, χαμηλής νοητικής στάθμης, αγόμενος και φερόμενος από τα θέλω της "μαμάς" και από κάποιες ιδεοληψίες που του είχανε γίνει εμμονή...
Αλλά έκανα λάθος...
Αργότερα, άρχισα να πιστεύω πως τελικά ο Γιώργος Παπανδρέου κινούνταν μέσα σε πλαίσια ανειλλημένων υποχρεώσεων, κοινώς είχε πολλά "γραμμάτια" να ξεπληρώσει και κινούμενος μέσα σε έναν παράξενο προσωπικό κώδικα τιμής, φρόντιζε να ξεπληρώσει γρήγορα όλα τα χρέη του, για να στρωθεί στη... "δουλειά" που επιφορτίστηκε ως πρωθυπουργός της χώρας και μάλιστα σε μία κρίσιμη χρονική στιγμή, κατά την οποία η χώρα δεχόταν ηθικές και οικονομικές επιθέσεις από όλους τους "φίλους" της ανά τον πλανήτη...
Δυστυχώς, το λάθος που έκανα ήταν τραγικό, γιατί δεν μπόρεσα να διαβλέψω την ποσότητα των "υποχρεώσεών" του. Καθώς κύλησαν οι τελευταίες 15 ημέρες, διαπίστωσα πως τελικά ο Γιώργος Παπανδρέου είναι επικίνδυνος!!! Είναι πολύ επικίνδυνος για έναν ολόκληρο λαό, τον ελληνικό... Αφού φρόντισε να δημιουργήσει μία κυβέρνηση χαμηλών κομματικών (και άλλων) στελεχών, αφού έστησε μία μηχανή που θα τον υπηρετούσε πιστά ως "ομοϊδεάτη" (και όχι μόνο επί της κομματικής ιδεολογίας), άρχισε την αποδόμηση των πάντων.
Οδήγησε την χώρα ετσιθελικά στο ΔΝΤ και κατάφερε να βάλει τους έλληνες σε μία περιπέτεια που δεν έχει παρά μόνο μία διέξοδο, η οποία απαιτεί ψυχική ανάταση και (δυστυχώς) αίμα...
Προηγουμένως, με βάση την ιδεοληψία του(;) είχε κάνει νόμο την ιθαγενοποίηση των παρανόμως εισαχθέντων στην χώρα!!! Παγκόσμια πρωτοτυπία, που απέβλεπε (όπως διαπιστώνουμε σήμερα) στην δημιουργία μίας κρίσιμης μάζας "πολιτών", απόλυτα εγκλωβισμένων και εξαρτώμενων από τον κύριο Παπανδρέου και το ιδιότυπο κυβερνητικό του μόρφωμα... το οποίο δυστυχώς έκρυβε (και συνεχίζει να κρύβει) πολλές δυσάρεστες εκπλήξεις για τους αυτόχθονες έλληνες πολίτες.
Αφού κατάφερε το ακατόρθωτο, μέσα από ένα πλήθος ηλίθιων λεκτικών παρεμβάσεων-δηλώσεων (τιτανικός κ.α.) με την οικονομία να κρέμεται από μία κλωστή, ο Γιώργος Παπανδρέου κατάφερε να εκβιάσει και να οδηγήσει σε έναν καταστροφικό δρόμο τον ελληνικό λαό, ψηφίζοντας σειρά απαράδεκτων κυβερνητικών - οικονομικών παρεμβάσεων (θέλει να τις ονομάζει αναδιάρθρωση, αλλά κάποιος πρέπει να του πει πως μετατρέπει την χώρα σε ζωντανή κόλαση, μέσα από την οποία πρώτα ο ίδιος θα δυσκολευτεί να διαφύγει...)
Ο Γιώργος Παπανδρέου, μέχρι και πριν λίγες ήταν επικίνδυνος... Από σήμερα, είναι άκρως επικίνδυνος για το παρόν και το μέλλον της χώρας και των πολιτών της. Λυπάμαι πολύ, όμως επειδή αυτός ο άνθρωπος δεν είναι μόνος του. Δίπλα του, μέσα από τη σιωπή τους αλλά και μέσα από την απραξία τους, είναι όλα τα στελέχη και οι οπαδοί-ψηφοφόροι του κυβερνώντος κόμματος, οι οποίοι ανέδειξαν και στηρίζουν το "φαινόμενο Παπανδρέου" που αν δεν βρεθεί τρόπος να σταματήσει εγκαίρως, πολύ φοβούμαι πως δεν θα αφήσει κάτι πίσω του που να θυμίζει στους περαστικούς πως πριν λίγο καιρό (μήνες ή χρόνια, δεν έχει σημασία) σε αυτό το μέρος ήταν η... Ελλάδα!
Όμως, η σιωπή που στηρίζει τον επικίνδυνο πολιτικά Γιώργο Παπανδρέου, βρίσκεται και στα κόμματα της αντιπολίτευσης που δεν κινούν τους μηχανισμούς τους προκειμένου να αρχίσει η αποδόμηση αυτής της άθλιας κυβέρνησης που σήμερα μέσα σε μερικές ώρες έδωσε όλα τα εχέγγυα για την καταστροφική πορεία που πρόκειται να ακολουθήσει. Λυπάμαι ιδιαίτερα για ολόκληρη τη χώρα, μα λιγότερο από όλα και όλους, λυπάμαι τους πολίτες της, οι οποίοι φοβούμενοι πως θα χάσουν όσα έχουν (κανείς δεν τους έχει ανακοινώσει πως τα έχουν ήδη χάσει αλλά απλώς δεν το γνωρίζουν ακόμη...) δεν τολμούν να σηκωθούν και να διαολοστείλουν όλον αυτόν τον πολιτικό συρφετό, που όχι μόνο κατέκλεψε τους κόπους δεκαετιών, αλλά τώρα τολμά και να ξεπουλήσει ολόκληρη τη χώρα στους... Τούρκους!!! Αυτός ο λαός, ανίκανος να κουβαλάει το προγονικό αίμα, αφέθηκε στα χέρια των δολοφόνων του, κατακρεουργείται και φοβάται να... αντισταθεί.
Μέχρι χθες έλληνες, σήμερα ραγιάδες, φοβισμένα ανθρωπάκια που κοιτάζουν τα πάντα να αλλάζουν (εις βάρος τους) και συνεχίζουν με πλήρη απάθεια να παρακολουθούν το ίδιο τους το τέλος.
Αρνούμαι να παραμείνω σε μία χώρα δειλών, μία χώρα νεκρών-ζωντανών και άθαφτων... Αρνούμαι να παραμείνω σε μία χώρα της οποίας ο θάνατος ανακοινώνεται σταδιακά (αν και με γοργούς ρυθμούς) και οι πολίτες της περιμένουν... Τι; Ποιός ξέρει!!!
Γεια σου ραγιά... που ανέχτηκες έναν καταχρεωμένο Γιωργάκη να σε εξευτελίσει, να σε ποδοπατήσει και να σε σκοτώσει πνευματικά και σωματικά...
Γεια σου δειλέ ραγιά... που ακόμη κι ετούτη τη στιγμή δεν πιστεύεις πως ο πνευματικός αλλά και ο φυσικός σου θάνατος έχουν προγραμματιστεί με μεγάλη ακρίβεια, με κύριο γνώμονα τους δικούς σου φόβους...
Γεια σου ραγιά... ο δρόμος προς την ζωντανή κόλαση δεν θα είναι στρωμένος με λουλούδια, αλλά με το ίδιο σου το αίμα... αυτό που σου πίνουν μέχρι να σε εξαθλιώσουν με κάθε δυνατό τρόπο και μέσο...
Γεια σου ραγιά (πρώην Έλληνα)... παθαίνεις αυτά που αξίζεις, από μικρά ανθρωπάκια που φοβούνται ακόμη και τη σκιά τους...
read more "Έλληνας ράγιας..." Διαβάστε περισσότερα...

Λαοί ενάντια στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο!

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ιδρύθηκε το 1945 στοχεύοντας μεταξύ άλλων στη διασφάλιση της οικονομικής σταθερότητας των κρατών και την προώθηση υψηλών δεικτών απασχόλησης. Η μέχρι τώρα πορεία του, ωστόσο, είναι αντιφατική με τους στόχους του, καθώς οι χώρες οι οποίες δέχονται τη βοήθειά του, καταλήγουν να έχουν ένα υπέρογκο χρέος και να αναγκάζονται να υιοθετούν πολιτικές που προτείνει το ΔΝΤ, οι οποίες οδηγούν στην οικονομική αστάθεια, την αύξηση της ανεργίας και τη διεύρυνση του χάσματος μεταξύ φτωχών και πλουσίων.
Στη διάρκεια των τελευταίων 60 χρόνων, το ΔΝΤ έχει υποστηρίξει οικονομικά κάποιες από τις χειρότερες δικτατορίες του κόσμου, ενώ η Τουρκία και κράτη της ανατολικής Ευρώπης που δέχτηκαν τη βοήθειά του, βυθίστηκαν σε μεγαλύτερη ύφεση.

imf-thumb-medium
"Διεθνές Νομισματικό Ταμείο"

"Μην επιλέγετε την πεπατημένη. Πείτε όχι στο ΔΝΤ». Δεν πρόκειται για σύνθημα αριστερίστικης οργάνωσης, αλλά για άρθρο της «Huffington Post», της αμερικανικής διαδικτυακής εφημερίδας που τάραξε τα νερά στην ενημέρωση. Η δημοσιογράφος Ellen Brown, συγγραφέας του βιβλίου «Web of Debt» (ιστός χρέους), προτείνει στις χρεωμένες χώρες, στην Ιρλανδία, τη Λετονία και την Ελλάδα, να διαλέξουν το δρόμο της εξέγερσης, να πουν όχι στο ΔΝΤ και στα πακέτα λιτότητας του τύπου που αυτό προτείνει...
ΠΟΤΕ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ ΔΝΤ ΚΑΙ ΤΙ (ΔΗΛΩΝΕΙ ΠΩΣ) ΚΑΝΕΙ;

Η απόφαση για την ίδρυση του ΔΝΤ πάρθηκε στο Bretton Woods των ΗΠΑ το 1944, στο πλαίσιο πρωτοβουλίας 44 χωρών για να σταθεροποιηθεί το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα. Το ΔΝΤ ιδρύθηκε το 1945 με έδρα την Ουάσινγκτον. Σήμερα περιλαμβάνει 186 χώρες, όλα τα κράτη-μέλη των Ηνωμένων Εθνών, με μοναδικές εξαιρέσεις την Ταϊβάν, την Κούβα, τη Βόρεια Κορέα και πέντε μικρά κρατίδια. Σκοπός του, όπως δηλώνει, είναι να ενισχύσει την παγκόσμια νομισματική συνεργασία ανάμεσα στα κράτη-μέλη, να διασφαλίσει την οικονομική σταθερότητα, να διευκολύνει το παγκόσμιο εμπόριο, να προωθήσει τους υψηλούς δείκτες απασχόλησης και την αυτάρκη οικονομική ανάπτυξη κάθε κράτους, να μειώσει τη φτώχεια και τις ανισότητες.
ΕΠΙΤΥΓΧΑΝΕΙ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ ΤΟΥ;

Οπως επισημαίνουν οι Eric Toussaint και Damien Millet, από την Επιτροπή για τη Διαγραφή του Παγκόσμιου Χρέους (CADTM), «στην πραγματικότητα οι πολιτικές του ΔΝΤ αντιτίθενται στις προθέσεις του. Αντίθετα με ό,τι δηλώνει, το ΔΝΤ δεν δίνει καμία προτεραιότητα στην πλήρη απασχόληση, είτε πρόκειται για τις αναπτυγμένες χώρες είτε για τον αναπτυσσόμενο κόσμο. Υπό την επιρροή του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ και την υποστήριξη άλλων βιομηχανικών χωρών, το ΔΝΤ δρα ως κύριος πολιτικός και οικονομικός παράγοντας, υπαγορεύοντας στις χρεωμένες χώρες τη στρατηγική που θα ακολουθήσουν. Δεν διστάζει να κάνει κατάχρηση της εξουσίας του. Η επιτήρηση, η οικονομική βοήθεια και η τεχνογνωσία είναι -υποτίθεται- οι τρεις τομείς παρέμβασης του, όταν όμως κάποιος δει την πλήρη εικόνα, το αποτέλεσμα πλησιάζει την πλήρη καταστροφή».
Οι παραπάνω αναλυτές, αλλά και διακεκριμένοι οικονομολόγοι, υπογραμμίζουν πως το ΔΝΤ και οι οδηγίες των εμπειρογνωμόνων του δεν προέβλεψαν καμία από τις μεγαλύτερες κρίσεις των τελευταίων χρόνων, ορισμένοι, μάλιστα, θεωρούν ότι τις έκαναν χειρότερες: «Το ΔΝΤ ισχυρίζεται ότι το τέλος της ύφεσης επιβεβαίωσε τις προβλέψεις του. Αυτό είναι βλακώδες. Ολες οι υφέσεις τελειώνουν κάποτε. Το μόνο που κατάφερε το ΔΝΤ είναι να κάνει την κρίση στην Ασία βαθύτερη, διαρκέστερη και πιο επώδυνη» έγραφε ο Joseph Stiglitz για την προηγούμενη παγκόσμια ύφεση του «χάρτινου τίγρη» της ΝΑ. Ασίας...

ΠΟΙΟΥΣ ΕΧΕΙ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΟ ΔΝΤ;
Αν κάποιος έκανε μια λίστα με τα ονόματα των αρχηγών των κυβερνήσεων που έχει ενισχύσει ή με τις οποίες έχει συνεργαστεί το ΔΝΤ, ειδικά κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, θα έφτιαχνε τη μεγαλύτερη πινακοθήκη καθαρμάτων του πλανήτη μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο:
τη χούντα του Βιντέλα στην Αργεντινή, τις στρατιωτικές δικτατορίες στη Βραζιλία, τη Βολιβία, το Σαλβαδόρ, τον δικτάτορα Πινοσέτ στη Χιλή, τον Σουχάρτο στην Ινδονησία, τον Ζαν-Κλοντ Ντιβαλιέ ή αλλιώς Μπέιμπι Ντοκ στην Αϊτή, τον Μομπούτου στο Ζαΐρ, τον δικτάτορα Μάρκος στις Φιλιππίνες, τον Τσαουσέσκου στη Ρουμανία. Το 70-71 το ρατσιστικό καθεστώς του απαρτχάιντ στη Νότια Αφρική πούλησε στο ΔΝΤ τεράστιες ποσότητες χρυσού, ενισχύοντας τα αποθέματα του θησαυροφυλακίου σε χρυσό, που σήμερα ξεπερνάνε τους 3.200 τόνους - το μεγαλύτερο απόθεμα σε χρυσό μετά τις ΗΠΑ και τη Γερμανία.
ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΝΤ ΣΕ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑ;
«Πουλήσατε την ψυχή μας στο διάβολο!» φώναζαν τα Χριστούγεννα οι λετονοί διαδηλωτές, όπου το ΔΝΤ έχει επιβάλει περικοπές στους δημόσιους υπαλλήλους έως και 60%, σε μισθούς που ήταν ήδη κάτω από 300 ευρώ. Η Λετονία δέχθηκε οικονομική βοήθεια από το ΔΝΤ τον Δεκέμβριο του 2008. Μέσα σ' αυτό το διάστημα το ΑΕΠ κατέρρευσε κατά 18%, η ανεργία εκτινάχθηκε στο 22,6% (το '07 ήταν μόλις 5,6%), ενώ είναι τέτοια η οργή του κόσμου, που στις σφυγμομετρήσεις για τις επερχόμενες εκλογές κανένα κόμμα δεν συγκεντρώνει το 5% για να μπει στη Βουλή!
Ολέθριες είναι οι παρεμβάσεις του ΔΝΤ στις άλλες «ευεργετούμενες» χώρες, Ουκρανία, Ρουμανία και Ουγγαρία. Τον Οκτώβριο ο διευθυντής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος Καν, ήταν το τελευταίο παραλίγο «θύμα ρίψης παπουτσιού» από οργισμένο φοιτητή σε πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης. Η Τουρκία, που είχε λάβει οικονομική βοήθεια στην κρίση του 2000, διαπραγματεύεται νέο δάνειο από το ΔΝΤ - αν και, παρόλο που ακολούθησε τις οδηγίες του, δεν έχει ανακάμψει από την οικονομική κρίση...
read more "Λαοί ενάντια στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο!" Διαβάστε περισσότερα...

ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΟ ΔΝΤ!


Τις τελευταίες μέρες ακούω διάφορους ειδικούς και μη, να χαίρονται με την επιλογή της χώρα μας να προσφύγει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για βοήθεια, προκειμένου όπως λένε να βγει γρηγορότερα από την κρίση.
Όμως πως γίνεται να προσφύγεις σε κάποιον που ούτε ένα χρόνο πριν σου έχει προτείνει πράγματα που αν εφαρμοστούν θα οδηγήσουν τον ελληνικό λαό στην εξαθλίωση; Ας μην ξεχνάμε αφου θα ζητήσουμε βοήθεια, αυτό που εμείς θα δώσουμε ως αντάλλαγμα είναι η εθνική μας κυριαρχία. Δηλαδή αναγκαστικά θα δεχτούμε να μας κυβερνούν ξένα συμφέροντα και επίσημα. Είναι πραγματικά μεγάλη η προσπάθεια που δίνουν τα ΜΜΕ, να μας πείσουν ότι αυτή είναι η καλύτερη λύση για την οικονομία μας. Προσπαθούν κάνοντάς μας πλύση εγκεφάλου, να δώσουμε την συγκατάθεσή μας και να απωλέσουμε οικειοθελώς όσα κοινωνικά δικαιώματα μας έχουν απομείνει...

Από ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο της εφημερίδας "Ημερησία" διαβάζουμε:
"Το ΔΝΤ ιδρύθηκε το 1944, καθώς τελείωνε ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος με στόχο να ελέγχει την τήρηση της ελεύθερης αγοράς στο «δυτικό» μισό του πλανήτη και να εξασφαλίζει ότι η παγκόσμια οικονομία κινείται προς όφελος των πλούσιων και των ισχυρών. Δίδυμη αδερφή του είναι η Παγκόσμια Τράπεζα που δανείζει είτε για έργα ανάπτυξης, είτε για τις «διαρθωτικές αλλαγές» που προτείνει το ΔΝΤ.

Αντίθετα ακόμη και από οργανισμούς όπως ο ΟΗΕ ή η Ευρωπαϊκή Ενωση, το ΔΝΤ δεν λειτουργεί στη βάση της «ισοτιμίας» των κρατών-μελών. Κάθε χώρα έχει ψήφους ανάλογα με το μέγεθος της οικονομίας της.

Δεν υπάρχουν ούτε καν δημοκρατικά προσχήματα. Οι εννέα ισχυρότερες χώρες συγκεντρώνουν το 50% των ψήφων. Οι 150 φτωχότερες συγκεντρώνουν όλες μαζί περίπου 25%. Στις πολύ σημαντικές αποφάσεις χρειάζεται πλειοψηφία 85%. Οι ΗΠΑ είναι η μόνη χώρα που έχει πάνω από 15% των ψήφων και έτσι γίνεται και η μόνη χώρα που έχει πρακτικά δικαίωμα βέτο.

Ομως, πέρα από το πώς παίρνονται οι αποφάσεις, η εμπειρία είναι πικρή για το πού οδήγησαν αυτές οι αποφάσεις. Μια ματιά στην χτυπημένη από το σεισμό Αϊτή είναι αρκετή. Το 2003 η Αϊτή πλήρωσε 57 εκατομμύρια δολάρια για τόκους προς το ΔΝΤ, ενώ η ξένη «βοήθεια» προς τη χώρα ήταν 39 εκατομμύρια. Ανάμεσα στην «τεχνογνωσία» που είχε προσφέρει το ΔΝΤ στη χώρα ήταν ότι το 1995 την εξανάγκασε να μειώσει τους δασμούς στο ρύζι, από 35% σε 3%. Ετσι, μια χώρα που ως τότε έκανε εξαγωγές ρυζιού, έφτασε μέσα σε 10 χρόνια να εισάγει τρία στα τέσσερα κιλά ρύζι από το εξωτερικό, κυρίως από τις ΗΠΑ. Η άλλη συμβουλή-εντολή του ΔΝΤ προς την Αϊτή ήταν να παγώσει τους μισθούς στους δημόσιους υπάλληλους. Τώρα, μετά το σεισμό, το ΔΝΤ ξανάρχεται «γενναιόδωρα» να δανείσει την Αϊτή, πάντα με όρους και εκβιασμούς."
Η Ελλάδα οφειλέ να μην τρέξει για βοήθεια σε κανέναν. Τα χρήματα και ο πλούτος δεν είναι κάτι στάσιμο που απλά υπάρχει. Καθημερινά με την εργασία μας όλοι παράγουμε χρήμα και κέρδος. Αυτό το κέρδος όμως δεν το καρπώνονται οι εργαζόμενοι ή το κράτος, αλλά οι εργοδότες και οι επιχειρηματίες. Βλέποντας τα πράγματα με λίγη ψυχραιμία, αυτό που θα πρέπει να απαιτήσουμε από την κυβέρνηση είναι να σταματήσει να παίρνει μέτρα που πλήττουν τον εργαζόμενο και τα χαμηλά και μεσαία κοινωνικά στρώμματα και να πάρει χρήματα από τους έχοντες. Γιατί μην μου πείτε ότι δεν μπορεί να πάρει τα 28 δις πίσω από τις τράπεζες, να φορολογήσει τους βιομήχανους, να πάρει τα χρωστούμενα των ομάδων κλπ αν όντως θέλει. Όμως επιλέγει για άλλη μια φορά να επιβαρύνει τα χαμηλά στρώμματα, γιατί και η τωρινή και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις έχουν άμεση εξάρτηση από τα επιχειρηματικά συμφέροντα και μας το δείχνουν σε κάθε ευκαιρία...
read more "ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΟ ΔΝΤ!" Διαβάστε περισσότερα...

Έξω Οι Κλέφτες!

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΜΑΣ;
Όπως όλοι γνωρίζουμε, η πατρίδα μας έπεσε στα δίχτυα του Διεθνούς Λησταρχείου (περισσότερο γνωστού ως «Διεθνές Νομισματικό Ταμείο» – Δ.Ν.Τ.), που απ’ όπου πέρασε άφησε πίσω του συντρίμμια. Το Δ.Ν.Τ. θα φέρει πείνα, ανεργία και δυστυχία, φαινόμενα που δεν θα είναι προσωρινά, αλλά θα διαρκέσουν για πολλά χρόνια. Επιπλέον, η προσφυγή μας στο Δ.Ν.Τ., σημαίνει και την απώλεια της όποιας εθνικής ανεξαρτησίας μας είχε απομείνει. Ουσιαστικά πρόκειται για μια ΝΕΑ ΚΑΤΟΧΗ, αφού πλέον από δω και πέρα, άλλοι, ξένοι, θα αποφασίζουν για την ζωή μας, ενώ οι «ελληνικές» κυβερνήσεις θα παίζουν διακοσμητικό ρόλο. Άραγε, πως φτάσαμε ως εδώ; Ποιοι μας έφεραν σ’ αυτά τα χάλια; Ποιοι είναι οι υπεύθυνοι της δυστυχίας μας;
Όλοι πλέον παραδέχονται σήμερα, ότι η κατάσταση αυτή είναι αποτέλεσμα της πολιτικής όλων αυτών που κυβέρνησαν τον τόπο μετά το 1974. Οι πολιτικάντηδες παρέλαβαν το 1974 μια χώρα με μηδενικό χρέος και με ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις. Ιδού που μας κατάντησαν σήμερα, ΟΛΟΙ τους. Και δεν είναι υπεύθυνοι μόνο οι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που κυβέρνησαν διαδοχικά. Συνυπεύθυνοι είναι κι αυτοί του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ. Μην ξεχνάμε, ότι συμμετείχαν και στην πρώτη κυβέρνηση Μητσοτάκη και στην οικουμενική, χωρίς να αλλάξουν τίποτα. Μην ξεχνάμε, ότι η σύμβαση με την Siemens, του 1990, φέρει τις υπογραφές και του Μητσοτάκη και του Παπανδρέου, αλλά και του Φλωράκη. Σήμερα παριστάνουν τους τιμητές των πάντων, και εξωθούν με την δήθεν επαναστατική στάση τους σε ακόμα μεγαλύτερη δυστυχία (π.χ. προ ημερών, κατέλαβαν το λιμάνι του Πειραιά και με το έτσι θέλω δεν επέτρεψαν σε χίλιους τουρίστες να αποβιβαστούν). Αλλά και ο Καρατζαφέρης, το αγαπημένο παιδί του Μητσοτάκη, ας μη μας κάνει τώρα την αθώα περιστερά. Μην ξεχνάμε, ότι μέχρι το 2000 ήταν στη ΝΔ, ενώ σήμερα έχει εξελιχθεί σε δεκανίκι του ΠΑΣΟΚ. Μην ξεχνάμε, ότι αυτός ζητούσε μανιωδώς τον τελευταίο καιρό «να πάμε τρέχοντας στο Δ.Ν.Τ. γιατί εκεί μας περιμένουν πολλά λεφτά». Άρα, είναι κι αυτός συνυπεύθυνος για τη δυστυχία μας.
Όποιος, λοιπόν, σήμερα συνεχίζει να στηρίζει τα κόμματα της κρίσης (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΛΑΟΣ), είναι σα να λέει: «Μπράβο, καλά μας κάνατε, κάντε μας κι άλλα»!!!!!!!!!!!
read more "Έξω Οι Κλέφτες!" Διαβάστε περισσότερα...