Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Ο σεΐχης Μανσούρ της Σίτι μιλάει για τον ΠΑΟ!

Σε…τριπλό και όχι διπλό ταμπλό ετοιμάζεται να το «παίξει» ο πολυμετοχικός Παναθηναϊκός τα επόμενα 24ωρα, στην αναζήτηση του νέου ιδιοκτήτη του.
Έγκυρες πληροφορίες του PLAYSPORT αποκαλύπτουν ανεπίσημες επαφές ανθρώπων της ΠΑΕ με τον Άραβα ιδιοκτήτη της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, σεΐχη Μανσούρ του Αμπου Ντάμπι, που με την σειρά του φαίνεται να έχει δεχθεί να μιλήσει για το ποδοσφαιρικό project «Panathinaikos» και να το συμπεριλάβει, υπό προϋποθέσεις στα πλάνα του. Με λίγη (ή πολύ) τύχη μπορεί, λοιπόν, να …σκάσει η μεγάλη «βόμβα»!
Το «τρέχον» ρεπορτάζ αναφέρει ότι το Δ.Σ. της «πράσινης» ΠΑΕ, με την έγκριση του Γιάννη Βαρδινογιάννη, σκοπεύει να δώσει το Ο.Κ. στην Arboris Capitlal από το Αμπου Ντάμπι για την εύρεση άλλου επενδυτή, υποψηφίου να αγοράσει τις μετοχές της οικογένειας Βαρδινογιάννη και να γίνει ο νέος μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ, υπό το ενδεχόμενο να οδηγηθούν σε «ναυάγιο» οι διαπραγματεύσεις με τον Σαουδάραβα πρίγκιπα Σουλτάν Αλ Σαούντ και τον συνεργάτη του στην Ελλάδα, Βλάση τσάκα, για το πολυθρύλητο deal.
Αυτό αναμένεται να συμβεί την Παρασκευή η το αργότερο την Δευτέρα, εκτός αν προλάβει ο πρίγκιπας να εμφανίσει τα πρώτα 15.000.000 ευρώ για την συμμετοχή του στην μετοχική σύνθεση της ΠΑΕ και να παρέχει τις απαραίτητες εγγυήσεις για τα υπόλοιπα χρήματα της επένδυσης.
Το Plan B προετοιμάζεται, αν και πλέον μπαίνει στο τραπέζι και Plan C, με δεδομένες τις καθυστερήσεις και την αμφίβολη έκβαση του Plan A!
«Πύλη» προς Αμπου Ντάμπι

Το PLAYSPORT αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο και τις παράπλευρες επαφές, στις…αθέατες, στον πολύ κόσμο, διεργασίες που είναι σε εξέλιξη για το μέλλον του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού.
Τα πράγματα ως ένα σημείο είναι απλά:
- ο οικονομικός και διαχειριστικός έλεγχος της ΠΑΕ έχει ολοκληρωθεί και αυτό σημαίνει ότι ο δρόμος είναι πια ανοικτός για οποιονδήποτε επενδυτή, είτε για τον πρίγκιπα, είτε για την Arboris και τον δικό της υποψήφιο, είτε ακόμα για κάποιον «τρίτο», που στην προκειμένη περίπτωση δεν αποκλείεται να είναι ο σεΐχης Μανσούρ, αν συμβεί το «θαύμα».
- Οι εσωτερικές διαδικασίες στο οικονομικό «κομμάτι» είναι λίγο, πολύ τελειωμένες, αφού, ακόμα και αν ζητηθεί επανέλεγχος των οικονομικών, στον Παναθηναϊκό ξέρουν που «πατάνε».
- Ο Τζίγγερ και τα μέλη του Δ.Σ. επιθυμούν να «τρέξει» και το θέμα του δεύτερου (εναλλακτικού, ως αυτή την ώρα) επενδυτή παράλληλα με τις κινήσεις του πρίγκιπα και του Τσάκα, χωρίς να λέει κανείς ότι οι όποιες επαφές-αναζητήσεις εξαντλούνται μόνο στο «πεδίο δράσης» της Arboris Capital.
- Η φιλοξενία του εκπροσώπου της «μεσολαβήτριας» εταιρείας από το Αμπου Ντάμπι κ.Γεωργίου στα VIP του ΟΑΚΑ, αποδυκνείει ότι η πόρτα δεν έκλεισε για κανέναν και δεν ήταν τυχαίο ότι μετά την «γιούχα» στον Βλάση Τσάκα, εμφανίσθηκαν στον ελληνικό τύπο τα σενάρια για την ανάμιξη του ρωσικού «κολοσσού» στο φυσικό αέριο, της Gazprom, στο deal της αγοράς των μετοχών του Παναθηναϊκού.
-Ο Βλάσης Τσάκας μπορεί να επαναλαμβάνει την φράση «ποια Arboris και παραμύθια της Χαλιμάς» και σίγουρα ο πρίγκιπας μπορεί με μια μόνο κίνηση να θέσει «νοκ άουτ» τους υπολοίπους ενδιαφερόμενους για το «πακέτο» των μετοχών της ΠΑΕ, αλλά αν δεν το κάνει μέσα στα χρονοδιαγράμματα;
- Η Arboris Capitlal, όπως λέγεται ευρέως, έχει «έτοιμο» το νέο επενδυτή και δεν θα τον ψάξει, απλά περιμένει το «πράσινο φως» από την διοίκηση του πολυμετοχικού Παναθηναϊκού για να κινήσει αμέσως τις διαδικασίες σε επίσημο επίπεδο αν «ναυαγήσει» το deal με τον Σαουδάραβα, αλλά…ουδέποτε απαγορεύθηκε σε κανέναν να κάνει «κρούσεις» σε ανεπίσημο επίπεδο προς άλλους υποψηφίους επενδυτές η να δεχθεί «κρούσεις» και να τις μεταφέρει στο Δ.Σ., όταν έρθει η ώρα, έχοντας πρώτα προετοιμάσει το έδαφος…
«Κλειδί» η Αμάντα
Και περνάμε στο…ψητό: άνθρωποι του Παναθηναϊκού, οι οποίοι διαθέτουν ανοικτό δίαυλο επικοινωνίας με τον σεΐχη Μανσούρ του Αμπου Ντάμπι και ιδιοκτήτη της Μάντσεστερ Σίτι, για όλους αυτούς τους λόγους που προαναφέραμε, έκαναν μια επαφή μαζί του και το έδαφος φάνηκε πρόσφορο!
Κάπως έτσι εξηγείται και η αλλαγή στάσης απέναντι στον Βλάση Τσάκα από τον Παναθηναϊκό, ιδιαίτερα από την στιγμή που και η Arboris Capital δεν επιβεβαιώνει την ύπαρξη της Gazprom στον «ορίζοντα» η κάποιου άλλου επενδυτή, αλλά αρκείται στο γεγονός ότι «κάτι έχει έτοιμο».
Σε προηγούμενα «επεισόδια» του πολύκροτου…πολυμετοχικού σίριαλ που διαδραματίζεται στον Παναθηναϊκό επί 3 περίπου μήνες, κάποια στιγμή ενεπλάκη το όνομα του σεϊχη Μανσούρ με την επίσης εδρεύουσα στο Αμπου Ντάμπι Arboris Capital, αλλά οι σχετικές διαψεύσεις έβαλαν τέλος στις φήμες.
Τώρα, γίνεται λόγος λοιπόν για δυο ξεχωριστές περιπτώσεις από το Εμιράτο και η μια είναι ο φανατικός ποδοσφαιρόφιλος Μανσούρ!
Η επαφή αυτή πραγματοποιήθηκε με την εκπρόσωπο του σεϊχη, την πιο διάσημη γυναίκα-μάνατζερ του πλανήτη στο ποδόσφαιρο, την περίφημη Αμάντα Στέιβελι, η οποία θεωρείται άνθρωπος της εμπιστοσύνης του Μανσούρ. Οι επικοινωνία με την βρετανίδα παράγοντα έφερε θετικά μηνύματα και πλέον ουδείς μπορεί να «ορκισθεί» αν η «εναλλακτική πρόταση» για τις μετοχές του Παναθηναϊκού θα προέλθει από την Arboris Capital η από την (όχι απαραίτητα ιεραρχικά, αλλά με χρονική εμφάνιση) «τρίτη λύση»!
«Αδελφός» με την Σίτι
Το πώς και με ποιες συνθήκες ή προϋποθέσεις θα μπορούσε ο Μανσούρ να εντάξει τον Παναθηναϊκό στα πλάνα του, όντας ταυτόχρονα ιδιοκτήτης μιας άλλης ποδοσφαιρικής ομάδας από την Ευρώπη, της μεγάλης πλέον Μάντσεστερ Σίτι, κανείς δεν μπορεί να το ξέρει αυτή την ώρα, ειδικά αν δεν προχωρήσει η συγκεκριμένη ιδέα.
Να γίνει «αδελφάκι» με την Σίτι ο Παναθηναϊκός, πάντως, δεν ακούγεται καθόλου, μα καθόλου άσχημο. Ιδιαίτερα, όταν το αφεντικό του αγγλικού συλλόγου έχει δαπανήσει, συνολικά, από το 2008, σε 2,5 έτη, ένα ποσό-μαμούθ άνω του 1 δις. αγγλικών λιρών για να μετατρέψει την ομάδα του από μόνιμο «κομπάρσο» στην Premier League, σε μεγάλο πρωταγωνιστή της!
«Σατανική σύμπτωση»
Όλα αυτά δημιουργούν ένα πέπλο μυστηρίου και ταυτόχρονα «δεύτερες σκέψεις» σε σχέση και με τον Ανδρέα Βγενόπουλο.
Μπορεί, φυσικά, να αποτελεί μια «σατανική σύμπτωση» και τίποτα παραπάνω, το ότι ο πρόεδρος της MIG το τελευταίο 10ημερο έκλεισε την μετοχική συνεργασία με ένα πανίσχυρο επενδυτή από το Αμπου Ντάμπι.
Ο δεύτερος σε μετοχικό ποσοστό, σήμερα, μέτοχος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός σύναψε στρατηγική συμφωνία με την Abu Dhabi Mar, που συνδέεται με άρρηκτους δεσμούς με την βασιλική οικογένεια του Αμπου Ντάμπι, με στόχο την από κοινού αναζήτηση επενδυτικών ευκαιριών σε Ελλάδα, Κύπρο και την ευρύτερη περιοχή.
Η Abu Dhabi Mar αποκτά μετοχική θέση και εκπροσώπηση στο ΔΣ της MIG με τους δικούς της εκπροσώπους. Είναι το δεύτερο κρατικό fund από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα που αποκτά θέση στη MIG, μετά την Dubai Group που ελέγχει το 17% της ελληνικής εταιρίας, ενώ, η Marfin Investment Group θα καταστεί μέτοχος στα Ελληνικά Ναυπηγεία του Σκαραμαγκά (με αντίστοιχη εκπροσώπηση στο ΔΣ), τα οποία ανήκουν στον Ισκαντάρ Σαφά (ο Λιβανέζος μέτοχος της Abu Dhabi Mar, όπου διατηρεί ποσοστό και η βασιλική οικογένεια).
«Δάκτυλος»
Αν προχωρήσει το deal με τον Μανσούρ, αρκετοί θα σκεφθούν ή θα πουν ότι αποτελεί «δάκτυλο» του Ανδρέα Βγενόπουλου. Όμως, άλλες πληροφορίες οι οποίες έρχονται σε «σύγκρουση» με το παραπάνω σενάριο, αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο να φύγει και από την MIG, ο «Βγενό», έχοντας ήδη αποχωρήσει από την Marfin. Ισχύει;
Ο ίδιος παραχώρησε αποκαλυπτική συνέντευξη και σύμφωνα με τηλεοπτικό σποτ του κυπριακού τηλεοπτικού Sigma Channel, που την διαφημίζει (θα προβληθεί το βράδυ της Τρίτης) λέει: «Μπήκα στο ρινγκ της Κύπρου και θα φύγω είτε νικητής είτε νεκρός. Δεν έφυγα ποτέ από την πίσω πόρτα»!.
Playsport
read more "Ο σεΐχης Μανσούρ της Σίτι μιλάει για τον ΠΑΟ!" Διαβάστε περισσότερα...

Ο Μπουμπούκος στο Ναυτικό...

Ο Άδωνις Γεωργιάδης είναι ο νέος Υφυπουργός Ναυτιλίας μας και δείχνει να μπαίνει “φουριόζος” στα νέα καθήκοντά του. Ήδη αντικατέστησε τις παλιές ταμπελίτσες του Υπουργείου με νέες, πολυτονικές, δείχνοντας έμπρακτα τον...
  πατριωτισμό που τον διακρίνει.
Από kourkouti, μέσω "Το Γρέκι"
read more "Ο Μπουμπούκος στο Ναυτικό..." Διαβάστε περισσότερα...

Τι κρίμα να μην είναι ο Νάιτζελ Φάρατζ Έλληνας...

«Μαύρο πρόβατο» ή «κακό παιδί», αν προτιμάτε, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο Βρετανός ευρωβουλευτής Νάιτζελ Φάρατζ (Nigel Farage), ηγέτης του μικρού Κόμματος της Ανεξαρτησίας στη χώρα του, έγινε πρόσφατα «instant hit» στο YouTube, χάρη στην «πύρινη» ομιλία του και τον σκληρό, αλλά μεστό του λόγο ενώπιον της ηγεσίας της ΕΕ, μιλώντας για μη εκλεγμένους ηγέτες που ρυθμίζουν τις τύχες των Ευρωπαίων, για «κυβερνήσεις-μαριονέτες σε Ελλάδα και Ιταλία» και για μια Ευρώπη που, πλέον, διοικείται από τη Γερμανία!

Μιλώντας στο Ευρωκοινοβούλιο στο Στρασβούργο ενώπιον του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν βαν Ρομπάι, του προέδρου της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, του Επιτρόπου Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Όλι Ρεν και...
του προέδρου του Eurogroup, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ο κ. Φάρατζ είχε την ευθύτητα και το σθένος να τους «πετάξει» κατάμουτρα ότι δεν μπορούν άμεσα να θεωρηθούν υπεύθυνοι για τη δεδομένη αποτυχία του ευρώ, καθώς δεν είναι εκλεγμένοι και δεν έχουν δημοκρατική νομιμοποίηση για το ρόλο τους απέναντι στην κρίση.

Μάλιστα, ο κ. Φάρατζ «άγγιξε» ακόμα περισσότερο εμάς τους Έλληνες, όταν, σε μια αποστροφή του λόγου του, βρήκε την ευκαιρία να «καυτηριάσει» τους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς και την αντίδρασή τους, όταν ο τέως -πλέον- πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, έκανε το λάθος να... ψελλίσει τη λέξη «δημοψήφισμα». «Όταν ο κύριος Παπανδρέου χρησιμοποίησε τη λέξη "δημοψήφισμα", ο κ. Ρεν το χαρακτήρισε ως "ρήγμα εμπιστοσύνης" και οι φίλοι σας εδώ μαζεύτηκαν σαν αγέλη από ύαινες, περικυκλώνοντας τον Παπανδρέου, κατεβάζοντάς τον και αντικαθιστώντας τον με μια κυβέρνηση-μαριονέτα» είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι αποφασίστηκε στη συνέχεια να φύγει και ο Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος αντικαταστάθηκε από τον πρώην κοινοτικό Επίτροπο, Μάριο Μόντι, «αρχιτέκτονα αυτής της ευρώ-καταστροφής».

Ο κ. Φάρατζ, συνεχίζοντας το «βομβαρδισμό» του, είπε ότι η όλη κατάσταση μοιάζει με «μυθιστόρημα της Αγκάθα Κρίστι, όπου προσπαθούμε να προβλέψουμε ποιος είναι ο επόμενος που θα χτυπηθεί. Η μόνη διαφορά είναι ότι γνωρίζουμε ποιοι είναι οι αχρείοι». Απευθυνόμενος, δε, ξανά προς τη ηγεσία της ΕΕ, τόνισε: «Θα πρέπει να είστε υπόλογοι για όσα έχετε κάνει. Θα πρέπει όλοι σας να απολυθείτε». Τέλος, εξαπέλυσε άλλη μία -εκ των πολλών το τελευταίο διάστημα- επίθεση εις βάρος του Χέρμαν βαν Ρομπάι, ρωτώντας τον με «ποιον δικαίωμα, ένας μη εκλεγμένος λέει στον ιταλικό λαό ότι δεν είναι ώρα για εκλογές!».

Ο Νάιτζελ Φάρατζ θα μπορούσε να είναι ένας ακόμα κοινός εθνικιστής... Θα μπορούσε για πολλούς να είναι ακόμα και ο Βρετανός... Καρατζαφέρης. Αλλά δεν είναι. Με παρεμβάσεις του στο Ευρωκοινοβούλιο και με συνεντεύξεις του σε μια σειρά μέσων ενημέρωσης ήδη από το 2010, είναι ο άνθρωπος που, με αυθάδεια και παρρησία, δίχως «μαλλιά στη γλώσσα», αναδεικνύει το ρόλο των Ευρωπαίων «ηγετών» στην εξάπλωση και γιγάντωση της οικονομικής κρίσης, αλλά και το πώς μεταχειρίζονται την Ελλάδα μέσα στο πλαίσιο αυτό. Ο διάσημος ευρωσκεπτικιστής είναι, άλλωστε, ένας από τους ελάχιστους που είχαν την τόλμη να αμφισβητήσουν και να «καυτηριάσουν» -και μάλιστα, με πολλά... ντεσιμπέλ στη φωνή τους- την ανεπάρκεια των ηγετών της ευρωζώνης στην αντιμετώπιση της κρίσης από την πρώτη κιόλας μέρα. Έχοντας πλέον αποδειχθεί απολύτως σωστός, δίνει το παράδειγμα για το πώς πραγματικά πρέπει να είναι ο πολιτικός λόγος, δίχως φληναφήματα, ωραιοποιήσεις, «καλώς να έρθει η Τρόικα», «ευχαριστούμε τον κ. Ράιχενμπαχ» και άλλα τέτοια...

Και αν η πρόσφατη ομιλία του στο Ευρωκοινοβούλιο έκανε ρεκόρ «χτυπημάτων» στο YouTube και διαδόθηκε σε χρόνο «dt» μέσα από το Facebook και το Twitter, δεν είναι μόνο για τα «έξω από τα δόντια» λόγια του, αλλά και γιατί, καμιά φορά, είναι ωραίο να ακούγονται τα αυτονόητα...
read more "Τι κρίμα να μην είναι ο Νάιτζελ Φάρατζ Έλληνας..." Διαβάστε περισσότερα...

Η Ιστορία θα έπρεπε να διδάσκει


Παρακολουθούμε – μάλλον χωρίς να συνειδητοποιούμε την επικίνδυνη σημασία της – τη γερμανική προσπάθεια για την αναθεώρηση των Συνθηκών που συνθέτουν το ευρωπαϊκό οικοδόμημα. Θα δείχναμε όλοι μας μεγαλύτερη προσοχή αν βλέπαμε τις Συνθήκες της Ε.Ε. ως την πολιτική αρχιτεκτονική της (αν)οικοδόμησης της Ευρώπης μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.
Το ενδιαφέρον μας – και η ανησυχία μας – θα έπρεπε να είναι ακόμη μεγαλύτερο, αν είχαμε κατά νου ότι ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος προέκυψε ως αποτέλεσμα των Συνθηκών (σκληροί όροι συνθηκολόγησης) που επιβλήθηκαν στην ηττημένη Γερμανία κατά τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο.
Σήμερα η κυρίαρχη στο οικονομικό επίπεδο Γερμανία θεωρεί πως έφτασε η ώρα να ξαναγράψει (αναθεωρήσει) κατά το συμφέρον της τις Ευρωπαϊκές Συνθήκες και να επιβάλει τον πολιτικό της έλεγχο σε όλη την Ευρώπη. Το Βερολίνο, αν και δεν θα έπρεπε, ξεχνά ότι σπανίως τέτοιας έκτασης αναθεωρήσεις Συνθηκών γίνεται απλώς με μελάνι....
Η Γερμανική Ευρώπη
Το Βερολίνο, αξιοποιώντας την κρίση χρέους στην ευρωζώνη, σπεύδει να επιβάλει την (πολιτική) ηγεμονία του. Η αλλαγή των Συνθηκών που προωθεί μοιάζει με όρους που επιβάλλονται σε ηττημένους.
Από διπλωματικής άποψης (σύμφωνα με τον ορισμό της Βικιπαίδεια) Συνθήκη (Convention ή Treaty) χαρακτηρίζεται κάθε συμφωνία που παρέχει συγκλίνουσες βουλήσεις ή σύμπτωση δύο ή περισσοτέρων υποκειμένων (μερών) του Διεθνούς Δικαίου, καθώς και το έγγραφο, στο κείμενο του οποίου διατυπώνονται αυτές.
Το Βερολίνο και ο στενός πυρήνας των Βορειοευρωπαίων, με τη Γαλλία από κοντά (χωρίς να είναι βέβαιη η μακροημέρευση του γαλλογερμανικού άξονα), έχοντας τινάξει στον αέρα τις οικονομίες της περιφέρειας, τώρα, προκειμένου να τις... διασώσουν, ζητούν ως αντάλλαγμα συνθηκολόγηση. Δηλαδή απόλυτο δημοσιονομικό και πολιτικό έλεγχο. Σαν νικητές πολέμου. Με το «έτσι θέλω» και πέρα από όσα περί αναθεώρησης προβλέπουν οι ίδιες οι Συνθήκες.
Ξεχνούν, προφανώς, οι Γερμανοί πού οδηγήθηκαν (μαζί με ολόκληρο τον κόσμο) ως συνέπεια των δυσβάσταχτων συνθηκών που τους επιβλήθηκαν από τους νικητές του Α' Παγκοσμίου Πολέμου...
Τι είδους αναθεώρηση;
Κατά την ευρεία έννοια Αναθεώρηση Συνθήκης ονομάζεται κάθε τροποποίηση των διατάξεων συγκεκριμένης Συνθήκης που μπορεί να επέλθει μόνο κατόπιν κοινής συμφωνίας των κρατών που την έχουν συνομολογήσει.
Κατά τη «στενή ερμηνεία» του όρου, αναθεώρηση σημαίνει τροποποίηση των διατάξεων της συγκεκριμένης συνθήκης ή άλλων συνθηκών σύμφωνα με την προβλεπόμενη από τη συγκεκριμένη συνθήκη ειδική διαδικασία. Δηλαδή διαδικασία που προβλέπει η ίδια η Συνθήκη είτε αμέσως είτε μετά την παρέλευση συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος.
Το άρθρο 48 της Συνθήκης για την Ευρωπαϊκή Ένωση αποτελεί τη νομική βάση η οποία επιτρέπει τη σύγκληση διάσκεψης των αντιπροσώπων των κυβερνήσεων των κρατών - μελών (Διακυβερνητικής Διάσκεψης, ΔΚΔ) με στόχο την αναθεώρηση των Συνθηκών. Προβλέπει ότι κάθε κράτος μέλος, ή η Επιτροπή, μπορεί να υποβάλει στο Συμβούλιο σχέδια που να βαίνουν προς την κατεύθυνση μιας τέτοιας αναθεώρησης.
Εάν το Συμβούλιο, ύστερα από διαβούλευση με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την Επιτροπή, διατυπώσει ευνοϊκή γνώμη, ο πρόεδρος του Συμβουλίου συγκαλεί τη Διάσκεψη. Στη συνέχεια η έναρξη ισχύος των τυχόν τροποποιήσεων των συνθηκών επέρχεται δύο μήνες μετά την επικύρωσή τους από όλα τα κράτη μέλη, σύμφωνα με τους αντίστοιχους συνταγματικούς κανόνες τους.
Επικίνδυνη ιστορική αμνησία
Οι γερμανικές δημοκρατικές ευαισθησίες εξανεμίζονται όσο πολλαπλασιάζεται η γερμανική ισχύς και δημιουργείται, με αφορμή την κρίση χρέους, το παράθυρο ευκαιρίας για τη δημιουργία της «γερμανικής Ευρώπης». Όλα τα παραπάνω, λοιπόν, περί δημοκρατικών διαδικασιών αναθεώρησης των συνθηκών με τη σύμφωνη γνώμη όλων των ισότιμων μελών - μερών πάνε περίπατο.
Οι διαδικασίες της εκτροπής έχουν ήδη αρχίσει, όπως πολύ καλά γνωρίζουμε, στην Ελλάδα με την κυβέρνηση Παπαδήμου και την Ιταλία με την κυβέρνηση Μόντι.
Οι χώρες της περιφέρειας είναι προορισμένες να διακυβερνηθούν από γερμανικές μαριονέτες, οι οποίες θα υπογράψουν όσα το Βερολίνο σχεδιάζει και απαιτεί... Οι λαοί της περιφέρειας της γερμανικής Ευρώπης προορίζονται να πληρώσουν το υψηλό τίμημα της γερμανικής προστασίας. Πόσο διέφερε άραγε ο πολιτικός στόχος του Τρίτου Ράιχ από τη σημερινή επιδίωξη του Βερολίνου;
Η γερμανική ελίτ επανακάμπτει στο προσκήνιο της ιστορίας ξεχνώντας ένα οδυνηρό ιστορικό μάθημα, στο οποίο η ίδια υποβλήθηκε με την ήττα της στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο. Για την ακρίβεια το Βερολίνο φαίνεται να ξεχνά ποιες ήταν οι συνέπειες των σκληρών όρων υποταγής που του επιβλήθηκαν το 1919.
Αξίζει να θυμηθούμε συνοπτικά τι έγινε πριν σχεδόν 100 χρόνια, καθώς η ιστορία έχει την τάση να επαναλαμβάνεται. Η συνθήκη ειρήνης που υπογράφτηκε από την ηττημένη στον πόλεμο Γερμανία ήταν η Συνθήκη των Βερσαλλιών την 28η Ιουνίου του 1919. Υπογράφτηκε μεταξύ των Συμμάχων και της Γερμανίας.
Σύμφωνα με αυτή, η Γερμανία υποχρεώθηκε να πληρώσει αποζημιώσεις 226 δισ. χρυσών μάρκων για τις καταστροφές που προκάλεσε στη διάρκεια του πολέμου, να μειώσει τον στρατό της σε 100.000 άνδρες και τον στόλο της σε δυναμικό 108.000 τόνων.
Υποχρεώθηκε επίσης σε μεγάλες εδαφικές παραχωρήσεις: έχασε περίπου 75.000 τ.χλμ. του εδάφους της, με πληθυσμό 7.000.000 κατ. (το μεγαλύτερο μέρος παραχωρήθηκε στην Πολωνία και τη Γαλλία) και όλες τις αποικίες της, από τις οποίες τη μερίδα του λέοντος (73% του εδάφους και 47% του πληθυσμού) πήρε η Αγγλία.
Οι υπόλοιποι όροι της συνθήκης αφορούσαν τη διεθνοποίηση των ποταμών της Γερμανίας, την αποστρατικοποίηση της περιοχής της Ρηνανίας για 15 χρόνια, τη δήμευση των κάθε είδους γερμανικών αξιών στο εξωτερικό, την παράδοση του 90% του γερμανικού εμπορικού στόλου στους Συμμάχους σε αντάλλαγμα για τις ζημιές που προκλήθηκαν στα συμμαχικά εμπορικά πλοία στη διάρκεια του πολέμου. Επιπλέον η Γερμανία περιορίστηκε αυστηρά τόσο σε θέματα διεθνούς εμπορίου όσο και σε στρατιωτικές δυνάμεις και οργάνωση.
Η νέα «νέα τάξη»
Το ολοκαύτωμα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου ήταν το αποτέλεσμα της ναζιστικής προσπάθειας αναθεώρησης των Συνθηκών του Α' Παγκόσμιου Πολέμου. Ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος στοίχισε στη Γερμανία τη διχοτόμησή της και στον κόσμο μια ψυχροπολεμική αρχιτεκτονική και την ισορροπία του (πυρηνικού) τρόμου.
Για μεγάλο διάστημα αυτής της περιόδου η Δυτική Γερμανία υπήρξε αμερικανικό προτεκτοράτο και προκεχωρημένο φυλάκιο στον «πόλεμο» της Δύσης κατά της Σοβιετικής Ένωσης. Στο πλαίσιο αυτό η Γερμανία βοηθήθηκε να ανοικοδομηθεί και να ανακάμψει οικονομικά. Το τέλος του Ψυχρού Πολέμου και η επανένωση της Γερμανίας σηματοδότησαν την επανέναρξη της προσπάθειας του Βερολίνου για κυριαρχία.
Βρισκόμαστε, λοιπόν, σε μια ιστορική στιγμή, κατά την οποία δύο μεγάλες ηπειρωτικές ευρωπαϊκές χώρες, Γερμανία και Ρωσία (ήδη στρατηγικοί εταίροι, ειδικά στον τομέα της ενέργειας και στον τομέα της στρατιωτικής συνεργασίας), οι οποίες σε διαφορετικές ιστορικές στιγμές ηττήθηκαν από τις ΗΠΑ στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και στον Ψυχρό Πόλεμο αντίστοιχα, επανακάμπτουν στο προσκήνιο και είναι έτοιμες να αμφισβητήσουν την τάξη που επέβαλαν οι νικητές.
Η οικονομική κρίση που χτυπά τις ΗΠΑ – αν και δεν περιορίζει τις στρατιωτικές δυνατότητες της αμερικανικής υπερδύναμης – δημιουργεί σε Βερολίνο και Μόσχα μεγάλους πειρασμούς για επανασχεδιασμό του ευρωπαϊκού χάρτη. Πού θα οδηγήσουν αυτές οι αναθεωρητικές τάσεις; Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει. Η ανάγνωση της Ιστορίας, ωστόσο, μόνο σε απαισιόδοξες εκτιμήσεις και σκέψεις οδηγεί...
read more "Η Ιστορία θα έπρεπε να διδάσκει" Διαβάστε περισσότερα...

Δεν μπορεί να συνεχίσει να κάνει την πάπια ο πρωταίτιος της καταστροφής της χώρας!


Η εικόνα του ΓΑΠ (τελειωμένος αλλά όχι στο μυαλό(;) του) με το παπάκι και το χαμόγελο, στην Γερμανία μάλιστα, είναι εξοργιστική. Όσο και η «σιωπή» των νομικών που δεν έχουν κουνήσει το σφυρί της δικαιοσύνης για να τον καθίσουν στο σκαμνί.

Εκτός από την αύξηση χρέους και ελλείμματος, το «μαγείρεμα» του τελευταίου, τον τρόπο που «νίκησε» στις εκλογές, τα ψέματα και το παρασκήνιο πριν έρθει για «βοήθεια» το ΔΝΤ και ο γκαουλάιτερ του Δ’ Ράιχ Reichenbach, τα μνημόνια, τα μεσοπρόθεσμα, τους εφαρμοστικούς νόμους, το φορομπήξιμο, τα χαράτσια (και ας λέει και η ΕΕ ότι είναι παράνομα), οι κεφαλικοί φόροι, η λιτότητα και τα όλο και πιο νέα μέτρα, το ξεπούλημα (η… αξιοποίηση, όχι εκποίηση κατά το «κίνημα») της δημόσιας περιουσίας, η αύξηση της ανεργίας, της φτώχειας – ανέχειας - εξαθλίωσης, της βίας και της εγκληματικότητας (λαθρομεταναστών κυρίως), της βιαιότατης καταστολής ειρηνικών διαδηλωτών, τις δολοφονίες ανθρώπων σε διαδηλώσεις από κουκουλοφόρους, ο ΓΑΠ «πρόσφερε», και αυτό είναι ίσως το χειρότερο, σε ανθελληνικά κέντρα την ευκαιρία που ζητούσαν να εξευτελίσουν και υβρίσουν την Ελλάδα (γκεμπελική προπαγάνδα κατευθείαν από τον Β’ ΠΠ), για ένα πρόβλημα όλης της Ευρώπης και όλης της Δύσης (την οικονομική κρίση των τοκογλύφων, των τραπεζιτών και των κυβερνήσεων και αξιωματούχων της ΕΕ που ελέγχουν και «λαδώνουν» ακόμα και τώρα-και ίσως χειρότερα τώρα-).

Έβρισε τους Έλληνες ως τεμπέληδες και διεφθαρμένους που θα έπρεπε να δουλεύουν σα Τούρκοι ή Αλβανοί, γιατί ενώ οι… άνθρωποι αυτοί «δούλευαν» οι Έλληνες κάθονταν σα κοπρίτες και περίμεναν το κράτος να τα φάνε μαζί.

Και τώρα τολμούν να αγανακτούν (μια σύνοψη των βρισιών ΓΑΠ, Πάγκαλου και Παπακωνσταντίνου).

Ακόμα και τώρα τα «αγαπημένα» μας BILD (βραβευμένο έντυπο με γαϊδουράγκαθο πλέον), SPIEGEL, STERN, FOCUS, DE WELT και κάτι Δανοί, Ολλανδοί, Φιλανδοί και Άγγλοι, καθώς και ελάχιστοι Γάλλοι μας λένε, μετά τα όσα έχουν γίνει 2 χρόνια σε όλη την Γηραιά Ήπειρο, τεμπέληδες που ακόμα βγαίνουμε, παρά την κρίση και… τρώμε (ατάκα εκδότη BILD σε επιθεώρηση στην Αθήνα-συνέντευξη στο DOWN TOWN-) ακόμα!

Απαίτησαν την Ακρόπολη ως ενέχυρο, εμπράγματη εγγύηση ή υποθήκη, τα νησιά μας (κυρίως Κέρκυρα, Κρήτη-αδύνατο λόγω του σχολίου της Merkel για την Μάχη της Κρήτης, Κω), τον ήλιο μας (ολόκληρο πρόγραμμα, με ελληνικό όνομα (HELIOS) κλοπής της ηλιακής ενέργειας για να σταματήσει η Γερμανία να εξαρτάται από την πυρηνική, καθώς οι Γερμανοί μετά την Φουκουσίμα διαδηλώνουν κατά των πυρηνικών), ως και να πεινάσουμε γιατί αξίζουμε ή να αντικατασταθούμε από την… Τουρκία στην ΕΕ, γιατί η χώρα αυτή είναι οικονομικά εύρωστη (από τα ναρκωτικά και το λαθρεμπόριο ανθρώπων κυρίως)!

Γίναμε reality στο CHANNEL 4, που όμως ουσιαστικά εξευτελίζει τους Βρετανούς καθότι δείχνει μεθυσμένους συμπατριώτες τους σε διακοπές στην Ελλάδα.

Μας έδειξαν το δάκτυλο, λες και εμείς απαιτήσαμε το € από τον Σημίτη και τον Παπαδήμο, που «μαγείρεψαν» τα στοιχεία (όπως και οι Γερμανοί τα δικά τους) με την εύνοια του Βερολίνου.

Τόλμησαν να βάλουν τούρκικη σημαία σε χριστιανική εκκλησία ή τον Ιερό Βράχο.

Τόλμησαν να μας κάνουν και κηδεία!

«Ξεχνούν» ότι αν και… πολιτισμένοι ευθύνονται για την άνθιση της αρχαιοκαπηλίας τα τελευταία 200 χρόνια. Έπαιρναν «σουβενίρ» που βρίσκονται ακόμα παράνομα σε όλες σχεδόν τις μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες.

Οι Γερμανοί αιώνες τώρα καταριούνται τους Έλληνες, γιατί ουσιαστικά ζουν και μορφώνονται με την ελληνική κουλτούρα, που κανονικά θα έπρεπε να φορολογείται.

Αυτή είναι, μαζί με την εθελοδουλία, την συνέχιση και διόγκωση της διαφθοράς, της φοροδιαφυγής, της ατιμωρησίας, την μη επιστροφή των κλεμμένων χρημάτων από την Ελβετία και αλλού, των σκανδάλων και όλων των εσωτερικών αιτιών της ελληνικής κρίσης, η «συνεισφορά» του ΓΑΠ στην Ελλάδα.

Όπως και η μηδενική του υποστήριξη στον αγώνα μας να μας επιστρέψει η Γερμανία τις αποζημιώσεις από τα εγκλήματά της στον Β’ ΠΠ (τότε θα σταματήσουμε να βλέπουμε την Merkel ως Ναζί).

Δεν μπορεί να κάνει την πάπια άλλο και να επιτρέπει στο σκουλήκι Oli Rehn να λέει ότι η κρίση άρχισε από την Ελλάδα και εξαπλώθηκε.

Δεν μπορεί να επιτρέπεται στο ανθρωπάριο αυτό να ρίχνει τις ευθύνες του για την αποτυχία (πλέον όλο το τσίρκο του ΠΑΣΟΚ την παραδέχεται) στην… συντηρητική ΕΕ ή στην παγκόσμια κρίση!

Δεν μπορεί να παίζει με το παπάκι του, όπως όταν τον έκανε η Margaret μπάνιο πριν μισό αιώνα!

Δεν μπορεί ανίκανοι και μη εκλεγμένοι «ηγέτες» σε όλη την Ευρώπη να αποφασίζουν να ξεπουλάνε την Ελλάδα, αφού έγινε πειραματόζωο, για να σωθεί η Ευρώπη και το ελληνόφωνο παρακράτος των Αθηνών.

Η Ελλάδα μπορεί να ζήσει μόνη της και θα είναι καλύτερα.

Η Ευρώπη είναι ελληνική και τα έθνη (σε ηγετικό επίπεδο) δεν αντέχουν ούτε λεπτό στην ιδέα οι Έλληνες να εκμεταλλεύονται τον ευλογημένο τόπο (γη και ύδωρ) τους και το παρελθόν τους.

Και με δραχμή θα βγούμε πέρα, ίσως καλύτερα, γιατί όλα μας τα δάνεια που μας έφεραν πολλές φορές στο ίδιο χάλι με του 2010-11, ήταν σε ξένα, ευρωπαϊκά νομίσματα.

Θα’ ρθει η μέρα που όλες οι σάπιες «προσωπικότητες» της ΕΕ θα λογοδοτήσουν για την έξαρση του εθνικισμού, ως και νεοναζισμού, για τα φανερά και κρυφά τους χρέη, την δική τους φοροδιαφυγή και τους δικούς τους λογαριασμούς στην Ελβετία και τις δικές τους «δουλειές» με τις πολυεθνικές και την εκμετάλλευση των εθνικών θεμάτων της Ελλάδας και της Κύπρου με την Τουρκία (φάκελος εξοπλιστικά).

Θα’ ρθει η μέρα που όλοι θα πουν ένα μεγάλο συγγνώμη στον ελληνικό λαό για την λοιδορία και την ύβρι.

Οι εξελίξεις φέρνουν αυτή την μέρα όλο και πιο κοντά.
read more "Δεν μπορεί να συνεχίσει να κάνει την πάπια ο πρωταίτιος της καταστροφής της χώρας!" Διαβάστε περισσότερα...

Αντιγερμανικός άνεμος στην ΕΕ


Ποτέ άλλοτε μετά την εποχή που ακολούθησε τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο δεν υπήρχε τόσο έντονος αντιγερμανισμός στην Ευρώπη όσο σήμερα, ιδίως τους τελευταίους μήνες. Από τους Γάλλους και τους Ιταλούς ως τους Ελληνες, τους Ισπανούς ή τους Πορτογάλους, πολλοί ευρωπαϊκοί λαοί στρέφονται εσχάτως κατά της Γερμανίας με αφορμή την κρίση του δημόσιου χρέους και του ευρώ. Θεωρούν ότι η πολιτική της κυβέρνησης Μέρκελ επιδεινώνει δραματικά τις συνέπειες του προβλήματος και οδηγεί προς την κατάρρευση ακόμη και της Ευρωζώνης. Οι όροι του Βερολίνου εκλαμβάνονται ως απαίτηση "γερμανοποίησης" της Ευρώπης και υπαγωγής των χωρών της Ευρωζώνης και της ΕΕ σε καθεστώς γερμανικής επικυριαρχίας, μετατροπής τους σε "επαρχίες του Τέταρτου Ράιχ". "Ο φόβος της "γερμανικής Ευρώπης" επανεμφανίζεται μεταξύ των Γάλλων ηγετών" έγραφε στον τίτλο ολοσέλιδης ανάλυσής της η γαλλική εφημερίδα "Μοντ" την περασμένη εβδομάδα. "Πολλαπλασιάζονται στη Γαλλία οι επικρίσεις εναντίον του Βερολίνου, το οποίο φαίνεται να κρατά το κλειδί του μέλλοντος της Ευρωζώνης" επεσήμαινε ο υπότιτλος.

"Οι Γερμανοί κυριαρχούν στα πάντα. Περιμένουμε τις αποφάσεις τους χωρίς να έχουμε δυνατότητα επηρεασμού των γεγονότων" δηλώνει στην εφημερίδα "περίλυπο σημαίνον στέλεχος της γαλλικής κυβέρνησης", όπως γράφει. "Η Γερμανία φέρει ολική ευθύνη για την αποτυχία του συστήματος" δηλώνει στη "Μοντ" ο δεξιός κυβερνητικός βουλευτής Ζακ Μιάρ και συνεχίζει: "Μετά τη μονομανία της περιοριστικής νομισματικής πολιτικής, θέλουν να μας προτείνουν την υπαγόρευση του προϋπολογισμού, το γερμανικό ρόπαλο. Είναι το τέλος των εθνικών δημοκρατιών" τονίζει.

"Η κυβέρνηση της αυριανής Ευρωζώνης δεν μπορεί να είναι γερμανογερμανική και να έχει επιβληθεί σε χώρες που δεν μπορούν να αρνηθούν επειδή τις έχουν πιάσει ομήρους οι αγορές" υποστηρίζει ο σοσιαλιστής πρώην υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Ιμπέρ Βεντρίν.

"Η κατάρα της Γερμανίας" ήταν το Σάββατο ο τίτλος πρωτοσέλιδου σχολίου της κεντροαριστερής εφημερίδας "Ρεπούμπλικα" της Ιταλίας, στο οποίο υπογραμμιζόταν μεταξύ άλλων: "Κάποια μέρα θα κατορθώσουμε ίσως να δαμάσουμε την κρίση του ευρώ. Ή να το θάψουμε με όλες τις τιμές, τουλάχιστον εμείς οι Νοτιοευρωπαίοι, αφήνοντας στους Γερμανούς και τους ομοίους τους την ικανοποίηση να βαφτίσουν το "νόιρο", το "ευρώ του Βορρά". Σε κάθε περίπτωση, θα έχουμε πληρώσει υψηλότατο κόστος γι' αυτό το μοναδικό πείραμα του ευρώ, το οποίο έγινε στις πλάτες των Ευρωπαίων εξ ονόματος της Ευρώπης. Θα το πληρώσουμε εμείς οι Ιταλοί. Το πληρώνουν με τραγικό τρόπο οι χώρες της νότιας Ευρώπης, που βρισκόμαστε ήδη μέσα στο βάραθρο από το οποίο προσπαθούμε να βγούμε... Κανένας όμως στην Ευρώπη δεν θα βγει πιο ισχυρός από αυτή τη θύελλα" υποστηρίζει η ιταλική εφημερίδα και καταλήγει στην απαρίθμηση ορισμένων καθηκόντων που αποπνέουν δραματικές αναμενόμενες εξελίξεις:

"Το ουσιώδες είναι να σώσουμε ό,τι σώζεται από τις δημοκρατίες μας, από τις αξίες μας, από τον πολιτισμό μας. Να αποτρέψουμε να αναπαραγάγουν τα τέρατα του αυταρχικού ρατσισμού, εναντίον των οποίων δεν υπάρχουν αιώνια εμβόλια, οι καταστροφές που θα προκαλέσει το εκτός ελέγχου χρηματοπιστωτικό σύστημα, τα δομικά ελαττώματα του ευρώ και η απονομιμοποίηση της πολιτικής".

"Η σκληρή γραμμή της Μέρκελ - Ευρωπαίοι φυλακισμένοι στο γερμανικό δόγμα" ήταν την επόμενη μέρα ο τίτλος επίσης πρωτοσέλιδου άρθρου της κεντροδεξιάς ναυαρχίδας του ιταλικού Τύπου, της "Κοριέρε ντέλα Σέρα", η οποία επισημαίνει ότι "υπάρχει ήδη γερμανικό ζήτημα".

"Η Ευρώπη μιλάει γερμανικά" είναι ο τίτλος άρθρου στην ισπανική εφημερίδα "Ελ Παΐς" - μια φράση που την είπε στο συνέδριο του κόμματος της Μέρκελ ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του, ονόματι Φόλκερ Κάουντερ, με αποτέλεσμα την επόμενη μέρα η βρετανική "Ντέιλι Μέιλ" να τον παρομοιάζει με τον... Γκέμπελς! "Το καλύτερο αυτού του εφιάλτη που ζούμε είναι ότι μας δίνει την ευκαιρία να θάψουμε την παλιά Ευρώπη... Η οικονομική κρίση είναι το σημείο από το οποίο δεν υπάρχει επιστροφή στην ιστορία της ευρωπαϊκής ενοποίησης" υποστηρίζει ο Ισπανός αρθρογράφος Φρανθίσκο Μπαστέρα στην "Ελ Παΐς".

Ευρωσκεπτικισμός - Η εμπιστοσύνη των πολιτών χάθηκε πια

Αποκαρδιωτικά για την απήχηση της ΕΕ στους λαούς των χωρών - μελών της είναι τα ευρήματα του τελευταίου ευρωβαρόμετρου, της μεγάλης δημοσκόπησης που κάνει δύο φορές τον χρόνο η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία. Κατά μέσο όρο το 47% των πολιτών της ΕΕ δεν την εμπιστεύεται πλέον, ενώ μόνο το 41% την εμπιστεύεται. Δραματικές οι αλλαγές. Το 2001 μόλις το 22% των Ελλήνων δεν εμπιστεύονταν την ΕΕ, σήμερα όμως το ποσοστό αυτό απογειώθηκε στο... 67%! Προ δεκαετίας μόλις το 17% των Ιταλών δεν εμπιστευόταν την ΕΕ, σήμερα όμως το ποσοστό αυτό έφτασε στο 40%. Εντυπωσιακό το γεγονός ότι ο ευρωσκεπτικισμός έχει κυριεύσει και τους Γερμανούς, με το 55% του πληθυσμού να δηλώνει ότι δεν εμπιστεύεται πλέον την ΕΕ. Λογικό, με όλα αυτά που του λένε οι ηγέτες του...
read more "Αντιγερμανικός άνεμος στην ΕΕ" Διαβάστε περισσότερα...

Υπερθέρμανση του πλανήτη: Η πιό κερδοφόρα κομπίνα!

  • Περιβαλλοντικός Σύμβουλος του Cameron αμφιβάλλει ανοιχτά για τη δήθεν υπερθέρμανση του πλανήτη
Και ο σύμβουλος για τα περιβαλλοντικά θέματα του Βρετανού πρωθυπουργού Cameron αμφιβάλλει για τη δήθεν υπερθέρμανση του πλανήτη σύμφωνα με την εφημερίδα DAILY MAIL .
Ας ελπίσουμε ότι θα προστεθούν κι άλλες φωνές ενάντια στην απάτη της δήθεν υπερθέρμανσης του πλανήτη από την ανθρώπινη δραστηριότητα που οδήγησε στην επιβολή ενός παγκοσμιοποιημένου φόρου για τους ρύπους ο οποίος μάλιστα μπήκε προς διαπραγμάτευση στα διεθνή χρηματιστήρια.

Οι
ψεύτικες θεωρίες για την «υπερθέρμανση» που διαψεύστηκαν από το ίδιο το κλίμα φρόντισαν να προωθήσουν τον κλιματικό τρόμο μιλώντας πλέον για κλιματική αλλαγή.

Έτσι αν ξαφνικά χιονίσει στη Αίγυπτο,… θα αποτελεί κι αυτό δήθεν αποτέλεσμα της ανθρώπινης δραστηριότητας και άρα μια καλή δικαιολογία για νέους φόρους.

Φυσικά θα πρέπει να ξεχάσουμε μέσα από ατελείωτη τηλεοπτική προπαγάνδα ότι το κλίμα στη γη πάντα άλλαζε και πάντα θα αλλάζει είτε υπάρχουν άνθρωποι επάνω της είτε όχι μιας και ο βασικός παράγοντας αλλαγής του κλίματος επάνω στη γη… είναι ο ήλιος.

Όμως οι επικυρίαρχοι του πλανήτη υποχρέωσαν τον Bill Gates να χρησιμοποιήσει την αναγνωρισιμότητά του για να μας πει ότι ο μόνος τρόπος να μειωθούν οι εκπομπές άνθρακα… είναι αυτός της δραστικής μείωσης του πληθυσμού!

Όμορφες δουλειές (μπίζνες στην πατρίδα του ΓΑΠ) , σατανικά σχεδιασμένες... με αμύθητα κέρδη και... χωρίς κεφάλαιο. Κάτι σαν την "πράσινη ενέργεια"
read more "Υπερθέρμανση του πλανήτη: Η πιό κερδοφόρα κομπίνα!" Διαβάστε περισσότερα...