Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

CNN: Ίσως ο Παπανδρέου, πρέπει να ετοιμάζει ελικόπτερο !

Ναι, αυτό γράφει τώρα το CNN:

Perhaps Papandreou should make sure there is a helicopter on standby, to rescue him from the presidential palace should he be forced to flee from angry protesters -- as Argentine President Fernando de la Rue was in December 2001.


εδώ: http://edition.cnn.com/2011/11/03/business/greek-tragedy-argentina/?hpt=ibu_t2
read more "CNN: Ίσως ο Παπανδρέου, πρέπει να ετοιμάζει ελικόπτερο !" Διαβάστε περισσότερα...

ΣΕ ΓΚΑΛΟΠ ΤΟΥ REUTERS ΤΟ 64% ΖΗΤΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ

Το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters από το πρωί έχει ζωντανή κάλυψη των εξελίξεων στην Ελλάδα και στην ιστοσελίδα του φιλοξενεί ανοιχτή ψηφοφορία με θέμα την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ
Μέχρι και νωρίς σήμερα το απόγευμα το 64% των επισκεπτών ψήφιζαν υπέρ της εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη. Δείτε την ανοιχτή on line ψηφοφορία εδώ 
http://live.reuters.com/UK/Event/Euro_zone_debt_crisis
read more "ΣΕ ΓΚΑΛΟΠ ΤΟΥ REUTERS ΤΟ 64% ΖΗΤΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ" Διαβάστε περισσότερα...

Μέχρι την Κυριακή "κλειδώνει" η νέα κυβέρνηση...

Από τον Στάθη Παλαιολόγο
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

Στο παρασκήνιο τα πράγματα εξελίσσονται γρήγορα. Ο Γ. Παπανδρέου δηλώνει μεν ότι θέλει να πάρει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή αύριο τα μεσάνυχτα, αλλά οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το αργότερο μέχρι την Κυριακή θα έχει....
 "κλειδώσει" ο σχηματισμός της νέας κυβέρνησης, είτε "εθνικής σωτηρίας" όπως την λένε ορισμένοι, είτε "μεταβατική" όπως την προτιμά η ΝΔ.

read more "Μέχρι την Κυριακή "κλειδώνει" η νέα κυβέρνηση..." Διαβάστε περισσότερα...

Δείτε το απίστευτο show της Λιάνας Κανέλλη στο Channel 4!

Η βουλευτής του ΚΚΕ έκλεψε την παράστασή με τις δηλώσεις της στο βρετανικό Channel 4 και τον δημοσιογράφο Jon Snow.
"Στην Ελλάδα νιώθουμε ακόμα όμορφοι" ήταν τα πρώτα λόγια της Λιάνας Κανέλλη στη live συνέντευξή της στο βρετανικό κανάλι Channel 4 και μετά την πρώτη ερώτηση του Jon Snow (δημοσιογράφου επιπέδου εφάμιλλου με αυτό ενός Χατζηνικολάου) για το πώς είναι η κατάσταση στην Ελλάδα.
Η κ. Κανέλλη έκανε λόγο για ένα ψεύτικο δημοψήφισμα, "αφού δεν αποφασίστηκε με δημοκρατικές διαδικασίες" και για ένα απειλητικό για τους Έλληνες δίλημμα επιπέδου "θέλετε να πεθάνετε ή θέλετε να σας σκοτώσουν;".
Έκπληξη προκάλεσε στους τηλεθεατές του Channel 4 (έκπληξη, γιατί απλά δεν την ήξεραν από πριν) ο τρόπος με τον οποίο η βουλευτής του ΚΚΕ προσφωνούσε τον παρουσιαστή του δελτίου, Jon Snow.
"My dear" ήταν η φιλική προσφώνηση της κ. Κανέλλη, η οποία τουιταρίστηκε μαζικά από τους Άγγλους χρήστες του Twitter, τη στιγμή που η εφημερίδα Guardian διερωτάται αν μπορεί κάποιος να στείλει την κ. Κανέλλη και στην εκπομπή "Newsnight" του δημοφιλέστερου Άγγλου δημοσιογράφου, Jeremy Paxman.
Δείτε το βίντεο:

Η Λιανα Κανέλλη στο Channel4 by AceVideos
read more "Δείτε το απίστευτο show της Λιάνας Κανέλλη στο Channel 4!" Διαβάστε περισσότερα...

"Ελλάδα: Η ισχυρότερη χώρα στον κόσμο"

Μίκα Κοντορούση.
Μετά τον καταιγισμό των αρνητικών δημοσιευμάτων που αφορούν στη χώρα μας, που ακολούθησαν την ανακοίνωση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, ο John Carney, αρχισυντάκτης του πρακτορείου CNBC.com και υπεύθυνος του οικονομικού ρεπορτάζ, επιχειρεί να παρουσιάσει την εικόνα μιας "'αλλης Ελλάδας", αυτής που ....τους τελευταίους μήνες... εσκεμμένα αποσιωπούν τα μέσα ενημέρωσης.
Ο John Carney μιλά για μία Ελλάδα που στο παρελθόν έχει πολλές φορές αντισταθεί σε επαχθή μέτρα και η "παθητική αποδοχή των συνθηκών λιτότητας που η ευρωπαϊκή ελίτ επέβαλε στον ελληνικό λαό, ως προϋπόθεση για τη διάσωση και τη μη έξοδο της χώρας από το ευρώ, ήταν πρωτόγνωρη", σημειώνει χαρακτηριστικά ο αναλυτής της Wall Street.

"Η Ελλάδα διαθέτει μια αρχαία και ευγενή παράδοση πολλών ετών και αναμφίβολα, σε περίπτωση που βλάψουν το ελληνικό κράτος, είναι σίγουρο ότι και τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά έθνη θα έχουν ακόμα περισσότερα να χάσουν", επισημαίνει ο John Carney.
Έτσι οι παρατηρήσεις της αρχισυντάκτριας του Moneyweek.com, Merryn Somerset Webb σε προσωπικό της blog (Merryn's blog) βρίσκουν τον ίδιο περισσότερο σύμφωνο, καθώς παραδέχεται και η ίδια με τη σειρά της ότι η "Ελλάδα είναι η πιο ισχυρή χώρα".
Στο άρθρο της, με τον ομώνυμο τίτλο, η Merryn Somerset Webb περιγράφει ότι: "Η Ελλάδα έχει όλη την εξουσία. Η συζήτηση γύρω από τα bail - outs αποτελεί πολύ περισσότερο μία συζήτηση σχετικά με το τί η Γερμανία μπορεί να δώσει, παρά με το τί μπορεί να αποδεχτεί η Ελλάδα.


Και η Γερμανία αποτελεί ισχυρή οικονομική δύναμη, αλλά η Ελλάδα έχει αποδείξει στις αγορές, ότι τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι".
Αιτιολογεί ότι η άρνηση αποδοχής των νέων όρων δανεισμού από την ελληνική Βουλή ή αν οι Έλληνες αποφασίσουν ότι δεν τους πολυαρέσει η δανειακή σύμβαση και επιθυμήσουν την έξοδό τους από το ευρώ, τότε θα επέλθει το τέλος του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος για όλα τα κράτη - μέλη της ευρωζώνης. "Το παιχνίδι του ευρώ θα τελειώσει για όλους", αναφέρει συγκεκριμένα στο προσωπικό της blog, η Merryn Somerset Webb.
"Το κραχ στην γερμανική οικονομία, λόγω των ελλιπών εξαγωγών, θα είναι αναπόφευκτο", συμπληρώνει.
Παρέλαση φρίκης...
Στο τέλος του άρθρου, η συντάκτρια επιχειρεί την αφύπνιση των ευρωπαϊκών κρατών, υπογραμμίζοντας ότι "είναι ώρα για όλους μας να είμαστε περισσότερο ευγενικοί με την Ελλάδα και τους Έλληνες".
Πρόσφατα, υψηλόβαθμο στέλεχος της κυβέρνησης της Άνγκελα Μέρκελ διαπίστωσε, με εκνευρισμό ότι: "Άλλες χώρες πραγματοποιούν μακροχρόνιες θυσίες, εξαιτίας της κακοδιαχείρισης των δημοσιονομικών τους μεγεθών. Αν η φτωχή ηγεσία στην Ελλάδα, δεν καταφέρει να αποφύγει μία τραπεζική κρίση, θα πρέπει να κάνει ακόμα μερικές θυσίες, τις οποίες θα υποστεί ο απλός πολίτης".
Ορατό είναι και το ενδεχόμενο η ευρωζώνη να εισέλθει σε "παρέλαση φρίκης, σε περίπτωση που η ίδια η Ελλάδα, αποκυρήξει το χρέος της", συμφωνούν οι οικονομικοί συντάκτες, προσθέτοντας ότι "και οι πόρτες των πιστωτικών αγορών θα είναι μόνιμα κλειστές για το σύνολο της ευρωζώνης".
Άλλη μια οπτική για τη δυναμική της χώρας που βλέπουν οι οικονομικοί συντάκτες είναι ότι οι περισσότερες εταιρίες είναι επιφυλακτικές ως προς τη χορήγηση επενδυτικών κεφαλαίων στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή, ωστόσο, στο μέλλον, οι επενδύσεις σε μία χώρα που θα διαθέτει καθαρό ισολογισμό και το ενδεχόμενο επικείμενης χρεοκοπίας θα είναι μηδαμινό, ίσως αποτελέσει χρυσή ευκαιρία για τη χώρα".
Το κείμενο της Merryn Somerset Webb, καταλήγει με το συμπέρασμα: "Η εκδίκηση, μετά από όλα αυτά, δεν αποτέλεσε ποτέ οικονομική στρατηγική".
http://news247.gr
read more ""Ελλάδα: Η ισχυρότερη χώρα στον κόσμο"" Διαβάστε περισσότερα...

Μέρες Ιωαννίδη ζει η Ελλάδα!

Ορισμένα εξωφρενικά “σενάρια” κυκλοφορούν στην πολιτική τάξη και στρατιωτικο-διπλωματικούς κύκλους. Ελπίζουμε ότι δεν αληθεύουν, αν και τα μεταφέρουν απολύτως αξιόπιστες πηγές, “σοκαρισμένες” και οι ίδιες. Δεν θα προχωρούσαμε, παρόλα αυτά, στη μερική δημοσιοποίηση των πληροφοριών που έχουμε στη διάθεσή μας αν δεν συνέτρεχαν ορισμένοι λόγοι. Είναι προφανές ότι δεν υφίσταται σήμερα λειτουργούν κράτος και πολιτικό προσωπικό, είμαστε σε κατάσταση ανάλογη του 1974, τηρουμένων των αναλογιών.

Μόνο ο ελληνικός λαός μπορεί να σώσει τη χώρα και πρέπει να ξέρει τι μπορεί να γίνει. Η δημοσιότητα είναι ο μόνος τρόπος ματαίωσης επικίνδυνων τυχοδιωκτισμών. Δεν θα συγχωρούσαμε επιπλέον ποτέ τον εαυτό μας, αν δεν κάναμε αυτό που επιβάλλει η συνείδησή μας. Φυσικά, ευελπιστούμε ότι τίποτε από όσα κυκλοφορούν, δεν θα εφαρμοσθεί και σε αυτό αποβλέπουμε γράφοντας αυτό το άρθρο.

‘Εχουμε επίσης εντυπωσιασθεί από την αύξηση δημοσιευμάτων διεθνώς για το ενδεχόμενο δικτατορίας στην Ελλάδα, με τελευταία την σχετική επισήμανση του αρχισυντάκτη της Handelsblatt. Είναι μαθηματικά βέβαιο ότι, όπως εξελίσσεται το οικονομικό πρόγραμμα, μόνο με καθεστώς εκτάκτου ανάγκης μπορεί να εφαρμοσθεί. Αλλά δικτατορία δεν μπορεί να γίνει υπό τις παρούσες συνθήκες στην Ελλάδα. Θα χρειαζόταν εθνική κρίση, μεγάλα εξωτερικά θέματα για να τη δικαιολογήσουν. Σύμφωνα με τις πηγές μας, οι νεόκοποι Ισραηλινοί “σύμμαχοι” έκαναν νύξεις για “δυνατότητα” οργάνωσης μιας “νικηφόρας” επίδειξης στρατιωτικής ισχύος “περιορισμένης” κλίμακας εναντίον των Τούρκων ανοιχτά της Κύπρου. Ελληνικές δυνάμεις θα συμμετείχαν, “ξεπλένοντας” την ταπείνωση των Ιμίων και επιτρέποντας, ενδεχομένως, λένε οι “σύμμαχοι”, στην παρούσα κυβέρνηση να νικήσει σε εκλογές. Σε ενδεχόμενο θερμό επεισόδιο αναφέρθηκαν ο έγκριτος συνάδελφος Αθανάσιος ¨Ελλις στην Καθημερινή και ισραηλινά δημοσιεύματα.
Αμφότερα τα κόμματα εξουσίας έχουν απωλέσει τη νομιμοποίησή τους, ειδικά το ΠΑΣΟΚ έχει πλήρως καταστραφεί, χρειάζονται επομένως κάποια μορφή “επιτυχίας” ή λόγο ύπαρξης. ‘Eνα “νικηφόρο” επεισόδιο θα βοηθούσε το ΠΑΣΟΚ, ένα “μη νικηφόρο” τη ΝΔ, αλλά και στις δύο περιπτώσεις οι ‘Eλληνες, που σκέφτονται το κοινωνικό πρόβλημα, την σοβαρότατη πιθανότητα να πεθάνουν χωρίς φαί, σύνταξη και φάρμακα, θα είχαν κάτι άλλο να τους περισπά, εκτρέποντας την οργή τους από την πολιτική ελίτ στον εξωτερικό εχθρό…
Εθνικός τυχοδιωκτισμός
Ελπίζουμε ότι οι αξιωματούχοι μιας χώρας με την εμπειρία Ιωαννίδη, Ιμίων, Οτσαλάν, είναι επαρκώς εμβολιασμένοι απέναντι στον εθνικό τυχοδιωκτισμό. Οι πηγές μας όμως δεν είναι σε θέση να μας διαφωτίσουν για τις αντιδράσεις τους. Με δεδομένο τι έχει κάνει το ελληνικό πολιτικό προσωπικό, οδηγώντας ήδη σε οικονομική καταστροφή τη χώρα, εμείς τουλάχιστο δεν μπορούμε να εκτιμήσουμε τι μπορεί να κάνει.
Οι κυπριακές γεωτρήσεις δεν μπορούν να απειληθούν από τουρκική στρατιωτική ενέργεια, για προφανείς στρατιωτικούς, διπλωματικούς και πολιτικούς λόγους. Η ‘Αγκυρα μπορεί ίσως να απαντήσει επιτυχώς αλλού. Ακριβώς επειδή το γνωρίζει, δεν διατύπωσε συγκεκριμένη απειλή, όπως το casus belli εναντίον της Ελλάδας. Η τελευταία απόφαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας περιέχει μόνο γενικολογίες.
Θεμέλιο της ελληνικής στρατηγικής οφείλει να είναι η αξιόπιστη απειλή χρήσης βίας κατά τρόπο μη προβλέψιμο, περιλαμβανομένου γενικού πολέμου κατά της Τουρκίας, αν η Άγκυρα χρησιμοποιήσει στρατιωτική βία στην ελληνική-κυπριακή επικράτεια. Λέμε οφείλει, γιατί η Αθήνα υπονομεύει συστηματικά την αποτροπή.
Αν όμως δεν υπάρχει πραγματική δυνατότητα ματαίωσης των γεωτρήσεων, προς τι η επιθετική αντιπαράθεση τουρκικών και ισραηλινών δυνάμεων στην περιοχή, ή, ακόμα περισσότερο, ένα τυχόν θερμό επεισόδιο με πρωτοβουλία είτε της Τουρκίας, είτε του Ισραήλ, το σκηνικό για το οποίο στήνεται σταδιακά; Ελλάδα και Κύπρος έχουν συμφέρον από μια τέτοια εξέλιξη; Προφανώς όχι, αφού το Ισραήλ δεν προτίθεται να κάνει πόλεμο με την Τουρκία για να τη διώξει από την Κύπρο. Ποιες είναι οι πολιτικές επιδιώξεις πίσω από τυχόν επίδειξη ισχύος; Εδώ αρχίζουν τα “μπερδέματα”.
«Πόλεμος πατήρ πάντων»
Η συμμαχία “κουφιοκεφαλάκηδων”-ιδιοτελών, που υπερθεματίζουν σε Ελλάδα- Κύπρο υπέρ “στρατηγικής συμμαχίας” με το Ισραήλ, αγνοώντας και τη σημασία των όρων, ισχυρίζεται ότι το Ισραήλ βρίσκεται σε μόνιμη, ιστορική ρήξη με την Τουρκία. Η σκέψη είναι απλά γελοία για τη χώρα που “έφτιαξε” τον παλαιστινιακό ισλαμισμό (Χαμάς) για να πολεμήσει την PLO, συγκρούστηκε ανηλεώς μαζί του και, τώρα, έκλεισε συμφωνία για να χτυπήσει τη Συρία! Το Ισραήλ έβαλε δια των Αμερικανών τον Σαντάμ να χτυπήσει το Ιράν και μετά τους Αμερικανούς να καταστρέψουν το Ιράκ! Οργάνωσε την παράδοση του Οτσαλάν στην Τουρκία, αλλά στηρίζει τώρα τους Κούρδους! Το μόνο σταθερό στην ισραηλινή πολιτική είναι ο θαυμασμός για το ρητό του Ηράκλειτου “Πόλεμος πατήρ πάντων”.
Η Ελλάδα έχει πρόβλημα με την Τουρκία. Το Ισραήλ έχει πρόβλημα, τουλάχιστο τώρα, με τον Ερντογάν, ίσως και μόνο με την πολιτική του. Αυτή φαίνεται μικρή, αλλά είναι κολοσσιαία διαφορά, που δεν καταλαβαίνουν οι κουφιοκεφαλάκηδες. Μια τέτοια σύγχυση μπορεί να οδηγήσει, αντί Ελλάδα-Κύπρος να εκμεταλλευτούν τις όποιες τουρκοισραηλινές διαφορές, το Ισραήλ να εκμεταλλευθεί τις ελληνοτουρκικές.
Μπορεί τα θρυλούμενα σενάρια να ματαιωθούν, γι’ αυτό άλλωστε τα δημοσιοποιούμε. Το ελπίζουμε αλλά δεν το ξέρουμε. Ας πούμε ότι γίνεται θερμό επεισόδιο στην Κύπρο και “νικάνε” τους Τούρκους Ελληνες και Ισραηλινοί. Πέφτουν και δύο τουρκικά αεροπλάνα. Ποιος θα ταπεινωθεί; Ο Ερντογάν! Tο τουρκικό επιτελείο εκπόνησε προ δεκαετίας το σχέδιο Βαριοπούλα, προβλέποντας απώλεια τουρκικών μαχητικών, προκειμένου να δείξει τους ισλαμιστές επικίνδυνους διαχειριστές της χώρας. Οι Τούρκοι κεμαλιστές στρατηγοί έχουν σήμερα περισσότερους λόγους από τότε να ανατρέψουν τον Ερντογάν. Χρειάζονται το Ισραήλ και το Ισραήλ τους χρειάζεται περισσότερο από ποτέ. Το πρώτο αποτέλεσμα ενός επεισοδίου, αν εξελιχθεί κατά τα λεγόμενα, θα είναι η δρομολόγηση της πτώσης ή εξασθένησης του Ερντογάν. Συνιστά ελληνική εθνική επιδίωξη η αποκατάσταση του κεμαλισμού;
Ο Ερντογάν μπορεί να αντιδράσει στην ταπείνωση, επιδιώκοντας ισοδύναμο τετελεσμένο στις συνομιλίες για το κυπριακό, στο Καστελλόριζο, το Αιγαίο, τη Θράκη. Η Ελλάδα μπορεί-θέλει να απαντήσει; Είναι σκόπιμο να οδηγηθεί σε αντιπαράθεση με την Τουρκία, στο χειρότερο ίσως σημείο 200 ετών, ενώ αμφισβητείται η παραμονή της στην ΕΕ, αν όχι η ΕΕ; Να απαντήσει με κάθε μέσο αν της επιτεθούν. Είναι έξυπνο όμως να προκαλέσει μόνη της τέτοια ζητήματα;
Αμυνα και … επίθεση
Άλλη κολοσσιαία σύγχυση των κουφιοκεφαλάκηδων είναι ότι νομίζουν ότι το Ισραήλ αμύνεται και ο Ερντογάν επιτίθεται. Το αντίθετο συμβαίνει. Το Ισραήλ θριαμβεύει σε Λιβύη και Συρία, ετοιμάζεται για Ιράν, ανάβει φωτιές στο Κουρδιστάν. Σε 30 χρόνια μπορεί να θέλει τη διάλυση της Τουρκίας, τώρα όμως θέλει να την “πειθαρχήσει” για να προχωρήσει τα σχέδια. Η «μεγαλοϊδεατική» ρητορεία Ερντογάν δεν συνιστά τόσο απόδειξη ηγεμονικών τάσεων, που όντως έχει, όσο αντανάκλαση του στριμώγματός του. Ξέρει ότι μόνη του ελπίδα είναι ο Ομπάμα, γι’ αυτό εγκαθιστά την αντιπυραυλική ασπίδα και συγκρούεται με τη Μόσχα. Ο Ομπάμα μπορεί να αποφασίσει ότι τον χρειάζεται και να τον σώσει, επιτρέποντάς του ένα ισοδύναμο τετελεσμένο εις βάρος της Ελλάδας. Συνιστά ελληνική εθνική επιδίωξη η σωτηρία του Ερντογάν εξόδοις μας; Εμείς έχουμε κάτι να κερδίσουμε από όλα αυτά;
Περιοριστήκαμε στην εξέταση περιφερειακών παραμέτρων του σεναρίου. Υπάρχουν άλλες πολύ σοβαρές πτυχές που περιοριζόμαστε να κατονομάσουμε. Ζωτικές λειτουργίες του κυπριακού κράτους, περιλαμβανομένης της άμυνας, καταλύονται ήδη, “απορροφώνται” από το Ισραήλ, απομακρύνοντας γρήγορα τους Ελληνοκύπριους από τον εθνικό κορμό και προετοιμάζοντας τη σταδιακή μετατροπή εν τοις πράγμασι της Κύπρου σε προτεκτοράτο. Το θέλουμε;
Ποιες είναι οι απώτερες ισραηλινές επιδιώξεις για Κύπρο, Κρήτη, Ελλάδα;
Ποια είναι η σχέση του με την παγκόσμια αυτοκρατορία του χρήματος που επιτίθεται στην Ελλάδα, αποβλέποντας μέσω αυτής σε μείζονες, παγκόσμιας σημασίας, οικονομικές, πολιτικές, γεωπολιτικές αλλαγές προς ώφελός της;
Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένας μηχανισμός κρίσης στη Μεσόγειο για να απειλήσει την ΕΕ;
Το Ισραήλ “αγαπά” την ΕΕ, δηλαδή βλέπει ευνοϊκά την ανάδυση ενός ισχυρού ευρωπαϊκού πόλου ισχύος, υπό δεσπόζουσα γερμανική επιρροή;
Οι κοινές ασκήσεις
Ας εισάγουμε λίγο ρεπορτάζ. Ο κ. Μπεγλίτης πήγε τέσσερις ολόκληρες μέρες στο Ισραήλ, ο σύμβουλος ασφαλείας του Νετανιάχου ήρθε μυστικά στον Αθήνα, τον είδε μόνο του επί 45 λεπτά και επιπλέον 45 λεπτά με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ. Οι σχέσεις των αρχηγών Επιτελείων με τον ΥΕΘΑ είναι σε πρωτοφανώς άσχημο σημείο. Στην Κύπρο, έχει κανείς ενίοτε την εντύπωση ότι ξένα συμφέροντα έχουν εμφυλλοχωρήσει σε εσωτερικούς πολιτικοθεσμικούς ανταγωνισμούς. Ισραηλινά ελικόπτερα ασκήθηκαν στη Λάρνακα. Η ελληνική αεροπορία αποφάσισε την εκτέλεση ασκήσεων στις 11-18.11 μαζί με τους Ισραηλινούς, πριν από την άφιξη του αεροπλανοφόρου Κουζνετσώφ, επικεφαλής ρωσικού στόλου, στα τέλη του μήνα.
Επί σειρά ετών, διαδοχικές ελληνικές κυβερνήσεις ματαιώνουν τις ασκήσεις στην Κύπρο για να μην προκαλέσουν ένταση με την Τουρκία.
Γιατί οι ίδιοι άνθρωποι, με την ίδια αντίληψη, στέλνουν τώρα αεροπλάνα να συνασκηθούν με τους Ισραηλινούς;
Δεν φοβούνται ότι θα παροξύνουν την ένταση με την Τουρκία;
Οι ίδιοι είναι που αφόπλισαν την Κύπρο (S300), υπέγραψαν τη Μαδρίτη, ουδετεροποίησαν τα ‘Ιμια, έδωσαν τον Οτσαλάν, έφεραν το σχέδιο Ανάν εν ονόματι της “ειρήνης”.
Τώρα μύγα τους τσίμπησε;
Η ελληνική στρατιωτική πολιτική και στρατηγική αποφασίζεται σε Αθήνα και Λευκωσία ή Τελ Αβίβ;
Οι έλληνες αεροπόροι αποτελούν την αφρόκρεμα των ενόπλων δυνάμεων, χωρίς να υποτιμάται η συμβολή των υπολοίπων στελεχών. Πολλές ξένες δυνάμεις θα ήθελαν την Ελλάδα με κλονισμένη την Αεροπορία της. Οι πιλότοι διακινδυνεύουν τη ζωή τους και αρκετοί την έχασαν στην πρώτη γραμμή της μάχης για την Ελλάδα. Σηκώνουν στους ώμους τους, όχι μόνο την τρομερή ευθύνη και τις βαριές απαιτήσεις της αποστολής τους, αλλά και το ψυχικό βάρος που νοιώθουν ενίοτε λοιδωρούμενοι από τους πολιτικούς του «λαμογιστάν» ή ματαιωνόμενοι από την εξωτερική-αμυντική πολιτική των κυβερνήσεων. Είναι ίσως φυσικό να αντιμετωπίζουν τους Ισραηλινούς συναδέλφους τους, με τις εξαιρετικές ικανότητές τους, ως “μάννα εξ ουρανού”, θαυμάζοντας τη «μαγκιά» και τις τεχνικές δυνατότητές τους, πιστεύντας ότι βρήκαν ιδανικό σύμμαχο απέναντι στον Τούρκο. Ως Ελληνες οφείλουν να θυμούνται το «Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντας». Ως στρατιωτικοί το κατά Κλαούζεβιτς θεμέλιο της στρατηγικής: “Ο πόλεμος είναι συνέχεια της πολιτικής”. ‘Oσοι δοκίμασαν να κάνουν την πολιτική συνέχεια του πολέμου καταστράφηκαν και κατέστρεψαν τις χώρες τους γιατί, όπως είπε ο Ναπολέων, με τις λόγχες μπορείς να κάνεις τα πάντα, εκτός από το να καθήσεις απάνω τους.
Αποκατάσταση της Δημοκρατίας
Δεν υπάρχει στρατηγική ανεξάρτητη από το υποκείμενο που την εφαρμόζει, διδάσκει ο Μακιαβέλλι. Το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι η έλλειψη ισχύος ή συμμάχων. Το υπ’ αρ. 1 εθνικό πρόβλημα σήμερα, που καθορίζει όλα τα άλλα, είναι η αποκατάσταση της δημοκρατίας, του κράτους του δήμου, δηλαδή του ελληνικού λαού για τον ελληνικό λαό και η προστασία των τελευταίων εν λειτουργία υπολειμμάτων της. Αυτή είναι η πρώτη και μακράν σημαντικότερη εθνική προτεραιότητα. Πρέπει να φύγει ολόκληρο το δωροδοκηθέν από τη Ζήμενς και, Κύριος Οίδε ποιόν άλλο, άρα άμεσα εκβιάσιμο πολιτικό προσωπικό.
Χωρίς κράτος του «δήμου», οι καταστροφές είναι ante portas, τα όπλα μας θα τα χειρίζονται ελληνικά χέρια, όπως το 1974, το μυαλό όμως πίσω τους δεν θάναι ελληνικό. Τι να την κάνεις την ΑΟΖ, αν δεν υπάρχει το κράτος σου ή διοικείται από την τρόικα; Ούτε υπάρχει έθνος χωρίς λαό! Μόνο ένα αξιόπιστο, υπαρκτό, ανασυγκροτηθέν και δημοκρατικό εθνικό υποκείμενο μπορεί να σηκώσει το τιτάνιο πια βάρος της σωτηρίας του ελληνικού λαού, συνεργαζόμενο ίσως επωφελώς με Ισραήλ, Ρωσία ή οποιονδήποτε άλλο, ή διαπραγματευόμενο με τη Γερμανία.
Επίκαιρα, 3.11.2011
read more "Μέρες Ιωαννίδη ζει η Ελλάδα!" Διαβάστε περισσότερα...

Economist: Ένα ελληνικό δράμα

  


“Η Ελλάδα δεν είναι μόνο η γενέτειρα της δημοκρατίας, αλλά και του δράματος”, αναφέρει σε άρθρο του ο Economist. “Το τελευταίο έγινε αντιληπτό, σε υπερβολικό βαθμό, μετά τη βιαστική απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου, του πρωθυπουργού της χώρας, να ανακοινώσει την διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την νέα δανειακή σύμβαση, η οποία συμφωνήθηκε με τους Ευρωπαίους ηγέτες πριν μία εβδομάδα”, υποστηρίζει το βρετανικό περιοδικό.

Το άρθρο αναφέρει τις αντιδράσεις που προκάλεσε αυτή η απόφαση, με τον πρωθυπουργό να είναι αντιμέτωπος με ανταρσία από την ίδια την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ. “Ανάμεσα στους περισσότερους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ξέσπασε οργή για την ιδέα του δημοψηφίσματος, το οποίο πιθανόν θα διενεργηθεί τον Δεκέμβριο, αλλά δεν θα μπορούσε να γίνει αν η ελληνική κυβέρνηση χάσει την ψήφο εμπιστοσύνης”, αναφέρει ο Economist, περιγράφοντας και τον εκνευρισμό που επικρατεί στο σοσιαλιστικό κόμμα. “Έξι βετεράνοι κοινοβουλευτικοί του ΠΑΣΟΚ, ζήτησαν από τον Παπανδρέου να παραιτηθεί, λέγοντας ότι ο πρωθυπουργός οδηγεί την Ελλάδα πίσω στη δεκαετία του '50”, σημειώνει το περιοδικό.

“Η αντιπολίτευση, την ίδια στιγμή, ζητάει πρόωρες εκλογές, με τον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά να τις χαρακτηρίζει ως επιτακτική εθνική ανάγκη”, αναφέρει το άρθρο. “Ο επικεφαλής του συντηρητικού κόμματος υποστήριξε ότι το δημοψήφισμα ρισκάρει το ευρωπαϊκό μέλλον της Ελλάδας”, συμπληρώνει.

Επίσης, η βιαστική απόφαση του Έλληνα πρωθυπουργού προκάλεσε και την έντονη αντίδραση και στο εξωτερικό. “Η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, και ο Γάλλος πρόεδρος, Νικολά Σαρκοζί, κάλεσαν τον κ. Παπανδρέου στις Κάννες για επείγουσες συνομιλίες”, αναφέρει ο Economist. “Θα προσπαθήσουν να αποτρέψουν αυτόν από εκείνο που ένας δυτικοευρωπαίος χαρακτήρισε ως “πολιτική αυτοκτονία και χρηματοοικονομική καταστροφή της Ελλάδας”, συμπληρώνει.

Τέλος, το βρετανικό περιοδικό υποστηρίζει ότι η Ελλάδα απέτυχε να βάλει τάξη στο σπίτι της κυρίως για δύο λόγου: “Ο πρώτος έχει να κάνει με την έλλειψη πολιτικής βούλησης στην κυβέρνηση, όπου οι μεταρρυθμιστές υπουργοί είναι μειοψηφία. Ο δεύτερος είναι η ανικανότητα ανάμεσα στους αναχρονιστές και τους βαθιά πολιτικοποιημένους δημόσιους λειτουργούς”.
read more "Economist: Ένα ελληνικό δράμα" Διαβάστε περισσότερα...

Η κυβέρνηση Παπανδρέου καταρρέει!




Στα τρία μέτρα στήνουν το Γ. Παπανδρέου οι βουλευτές του και πλέον είναι θέμα ωρών ο πρωθυπουργός να πάψει να είναι πρωθυπουργός. Η κίνηση Βενιζέλου να «ακυρώσει» το δημοψήφισμα που είχε ανακοινώσει ο κ. Παπανδρέου, άνοιξε τον ασκό του Αιόλου στο ΠΑΣΟΚ και πλέον εντός της ημέρας αναμένονται να υπάρξουν κινήσεις ανεξαρτητοποίησης βουλευτών που θα εξαναγκάσουν τον πρωθυπουργό σε παραίτηση.

Το δεδομένο είναι ότι ο Γιώργος Παπανδρέου είναι πλέον τέως πρωθυπουργός. Το επόμενο θέμα όμως είναι ότι το «κόμμα» ΠΑΣΟΚ ψάχνει εναλλακτική λύση διακυβέρνησης μέσα από το ΠΑΣΟΚ, αλλά χωρίς τον Γιώργο!

Δηλαδή πάλι αποκλείουν τον λαό από την λύση του πολιτικού προβλήματος. Κατά την δημοκρατική αντίληψη του ΠΑΣΟΚ η διακυβέρνηση της χώρας είναι αποκλειστικό ζήτημα δικό τους και ο λαός δεν έχει λόγο. Η εξουσία τους ανήκει…

Μέχρι στιγμής

-Τα 2/3 των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ έχουν υπογράψει μέχρι τώρα το αίτημα για σύγκληση της κοινοβουλευτικής ομάδας θέτοντας και θέμα ηγεσίας. Η ΚΟ συγκαλείται ενός της ημέρας

- Ο Αλευράς ζητά «να διατηρηθεί η κοινοβουλευτική πλειοψηφία και να δώσει επειγόντως τη λύση που αρμόζει»

- Η Εύα Καϊλή δεν παραιτείται και δεν δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Παπανδρέου.

-Το ίδιο και η Παναρίδη, άρα η κυβέρνηση Παπανδρέου δεν έχει ψήφο εμπιστοσύνης.
Η Έλενα Παναρίτη δήλωσε ότι «δεν πρόκειται να συναινέσει σε δημοψήφισμα που θα φέρει την Ελλάδα εκτός Ευρώπης» και «δεν δίνω ψήφο εμπιστοσύνης στην καταστροφή της χώρας μου».

-Βενιζέλος, Γεννηματά, Χρυσοχοϊδης, Λοβέρδος προστίθενται σ’ αυτούς που λένε όχι στο δημοψήφισμα

«Όχι» και από τον Π. Οικονόμου στο δημοψήφισμα

Τα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ αποφάσισαν να βάλουν στην άκρη τον κ. Παπανδρέου και τα εκβιαστικά διλήμματά του τα οποία έγιναν και επικίνδυνα από κάποια στιγμή και μετά. Η ανακοίνωση Μέρκελ και Σαρκοζί για δημοψήφισμα με ένα ερώτημα που κανείς δε μπορούσε να σκεφτεί, δηλαδή την έξοδο ή όχι από το ευρώ, αποτέλεσε τη θρυαλλίδα των εξελίξεων.

Το πλέον πιθανό τώρα είναι να χάσει η κυβέρνηση Παπανδρέου τη δεδηλωμένη, να συγκληθεί Κ.Ο. και να εκλεγεί νέος πρωθυπουργός ο οποίος θα πάει σε ψήφο εμπιστοσύνης, την Παρασκευή το βράδυ.

Όμως, δεν τελειώνουν όλα εκεί. Φαίνεται περισσότερο σίγουρο από ποτέ ότι δημοψήφισμα με τέτοιο δίλημμα που τέθηκε δε θα γίνει στις 4 Δεκέμβρη, ούτε άλλη φορά. Εν πιθανό σενάριο είναι να υπάρξει μια μεταβατική κυβέρνηση η οποία θα φέρει τη δανειακή σύμβαση στη Βουλή ώστε να περάσει και να μην κινδυνεύσει η Ελλάδα. Θα εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη χρηματοδότηση της χώρας με την 6η δόση και θα πάμε σε εκλογές διότι καμιά κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να σταθεί και δεν έχει τη νομιμοποίηση να το κάνει.

Τον Λ.Παπαδήμο επικεφαλής κυβέρνησης συνεργασίας προτείνει ομάδα βουλευτών του ΠΑΣΟΚ

Ομάδα βουλευτών του ΠΑΣΟΚ ετοιμάζουν πρόταση για σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας με επικεφαλής τον πρώην αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Λουκά Παπαδήμο, ανέφεραν πηγές από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ στο Reuters.

Εν τω μεταξύ, η επικεφαλής της γενικής γραμματείας του πρωθυπουργού Ρεγγίνα Βάρτζελη δήλωσε στο Reuters ότι ο Γιώργος Παπανδρέου δεν έχει παραιτηθεί και δεν σκοπεύει να το κάνει.

Πάντως, δεν αποκλείεται ο πρωθυπουργός να επανεξετάσει την απόφασή του για διεξαγωγή δημοψηφίσματος, κερδίζοντας πολιτικό χρόνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, νωρίτερα πραγματοποιήθηκε συνάντηση των Ανδρέα Λοβέρδου, Αννας Διαμαντοπούλου, Γιάννη Ραγκούση και Ηλία Μόσιαλου, ο οποίος φαίνεται να προσχωρεί στην ομάδα των τριών.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ο κ. Μόσιαλος δεν κλήθηκε το πρωί στον «πρωινό καφέ» των στενών συνεργατών του πρωθυπουργού.

Οι «4», κατά πληροφορίες, θα κάνουν παρέμβαση στο Υπουργικό, λέγοντας ότι αυτό που προέχει είναι να μην γίνει το δημοψήφισμα.

Πάντως, δεδομένη πρέπει να θεωρείται η ρήξη του κ. Παπανδρέου με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος τα ξημερώματα, μόλις προσγειώθηκε στην Αθήνα επιστρέφοντας από τις Κάννες, δήλωσε την αντίθεσή του με την διεξαγωγή δημοψηφίσματος.

Σε δηλώσεις τους υπουργοί και βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος ζητούν να διασφαλιστεί η συμφωνία της Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών, καθώς και η παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη.

Πολλές είναι και οι φωνές που ζητούν σπό τον πρωθυπουργό να προχωρήσει σε προκήρυξη εκλογών με μεταβατική κυβέρνηση.

Να επισκεφτεί άμεσα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Συγκυβέρνηση ζητά και Τηλέμαχος Χυτήρης με αντικείμενο τη διασφάλιση της δανειακής σύμβασης και την ομαλή πορεία του τόπου σε εκλογές. Ζήτησε δε από τον πρωθυπουργό να επισκεφτεί άμεσα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. 


Προχθές όμως χειροκροτούσαν!
Αυτοί που μέχρι προχθές τον αποθέωναν, σήμερα προσπαθούν να σώσουν το τομάρι τους αφού ως δοσίλογοι επι 2 χρόνια μας οδήγησαν με την ψήφο τους και την απόλυτη στήριξη στην χούντα του broker και τώρα κάνουν και του πατριώτες που αγωνιούν δήθεν για την πατρίδα!

 
 
 


Πηγή:www.capital.gr

Πρωτοβουλία από τον Σαμαρά για κυβέρνηση εθνικής ενότητας ζητά ο βουλευτής Σ.Χατζηγάκης

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις και στο κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Ο βουλευτής Σωτήρης Χατζηγάκης έστειλε επιστολή στον γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ, αναφέροντας ότι ο πρόεδρος Αντώνης Σαμαράς πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλία για το σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας.

Ο κ. Χατζηγάκης ζητά από τον κ. Σαμαρά να πάρει πρωτοβουλία για τη συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής ενότητας και ανασύστασης του αστικού χώρου.
Ο ίδιος δίνει έμφαση στο ότι στην παρούσα συγκυρία πρέπει ο κ. Σαμαράς να πάρει την πρωτοβουλια και όχι απλώς να ανταποκριθεί σε ενέργειες που ενδεχομένως μπορεί να ξεκινήσουν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατία ή από άλλού.

Ο κ. Χατζηγάκης πάντως τάσσεται εναντίον της διεξαγωγής εκλογών σε αυτή τη συγκυρία καθώς θεωρεί ότι θα προκαλούσαν περισσότερα προβλήματα από εκείνα που αντιμετωπίζουν.

Σε άλλο μήκος κύματος ο γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ Μάξιμος Χαρακόπουλος, ο οποίος είπε ότι η μόνη λύση είναι η προσφυγή στις κάλπες.

Υπηρεσιακή κυβέρνηση χωρίς τη συμμετοχή των σημερινών υπουργών του ΠΑΣΟΚ, ζητεί ο βουλευτής Βοιωτίας της ΝΔ, Μιχάλης Γιαννάκης.

Κατά την ομιλία του στη Βουλή ο κ. Γιαννάκης τόνισε ότι ο Αντώνης Σαμαράς το απόγευμα θα δώσει ελπίδα και προοπτική στον τόπο ως γνήσιος εκφραστής της παράταξης των μεγάλων εθνικών αποφάσεων.

Να ανασταλεί η συζήτηση στη Βουλή μέχρι να ολοκληρωθούν οι διεργασίες στο ΠΑΣΟΚ, ζήτησε ο βουλευτής της ΝΔ, Μ. Βαρβιτσιώτης.

Κατά την ομιλία του ανέφερε ότι ο κλήρος πέφτει στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να αποπέμψουν έναν πρωθυπουργό που δεν συνομιλεί με κανέναν ούτε στην Ευρώπη ούτε στην Ελλάδα κι ένα στραβοπάτημα μπορεί να οδηγήσει τη χώρα στη χρεοκοπία, ο οποίος επίσης τάχθηκε υπέρ μιας υπηρεσιακής κυβέρνησης.
read more "Η κυβέρνηση Παπανδρέου καταρρέει!" Διαβάστε περισσότερα...

Πάνος Καμμένος: H κυβέρνηση εθνικής ενότητας είναι προιόν επεξεργασίας της Γερμανίας!!!


Παρακολουθήστε την ομιλία και δώστε ιδιαίτερη προσοχή στο 2.38' και μετά όπου ούτε λίγο ούτε πολύ ο Πάνος Καμμένος καταγγέλει πως η Γερμανία επεξεργάζεται την ιδέα της κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας, μοιράζοντας υπουργεία δεξιά και αριστερά!!

read more "Πάνος Καμμένος: H κυβέρνηση εθνικής ενότητας είναι προιόν επεξεργασίας της Γερμανίας!!!" Διαβάστε περισσότερα...

"Ληγμένη πολιτική σαλάτα" το δημοψήφισμα του πρωθυπουργού


Ερωτήματα, απορίες και προβληματισμοί για την περίεργη υπόθεση «κουρέματος» του ελληνικού χρέους αναδύονται πλέον διαρκώς μετά την δραματική, ολέθρια και αψυχολόγητη απόφαση του πρωθυπουργού για τη διενέργεια δημοψηφίσματος στις 4 Δεκεμβρίου με ερώτημα την παραμονή ή όχι της Ελλάδας στο ευρώ.

Η περιπέτεια στην οποία σέρνει ο Γιώργος Παπανδρέου τον ελληνικό λαό, παίρνει ακόμη πιο δραματικό χαρακτήρα, καθώς οι όροι του δημοψηφίσματος έγιναν καθ’ υπαγόρευση του Νικολά Σαρκοζί και της Άνγκελα Μέρκελ και υποτίθεται ότι από το αποτέλεσμα της κάλπης θα κριθούν όχι μόνο η εκταμίευση της 6ης δόσης, αλλά και η παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη.

Το άσχετο του ερωτήματος σε σχέση με το πραγματικό ζήτημα που απασχολεί την ελληνική κοινωνία, την εφαρμογή ή όχι δηλαδή της επαίσχυντης συμφωνίας για την… διάσωση της Ελλάδας, τείνει και επιχειρεί να δημιουργήσει ένα θολό τοπίο, να χειραγωγήσει με έναν δήθεν δημοκρατικό μανδύα τη θέληση του ελληνικού λαού και να εκμαιεύσει τη συναίνεση του στην οικονομική του καταστροφή υπό την απειλή μίας ακόμη μεγαλύτερης… οικονομικής καταστροφής.

Επειδή η αμνησία δεν είναι εθνικό σπορ των Ελλήνων, όπως προφανώς νομίζουν οι ευρωπαίοι ιθύνοντες και ο έλληνας πρωθυπουργός αρκεί να θυμίσουμε ότι πριν μερικούς μήνες ακούγονταν από υπεύθυνα κυβερνητικά χείλη και από τον ίδιο το Γιώργο Παπανδρέου ότι «ενδεχόμενη αναδιάρθρωση του χρέους θα ήταν καταστροφική και ότι πιθανότατα θα μας οδηγούσε σε μία απευκταία κατάσταση τύπου Αργεντινής».

Αντ’ αυτού μετά την επιβολή της συμφωνίας για κούρεμα του ελληνικού χρέους (για αναδιάρθρωση δηλαδή) ακούσαμε και είδαμε με έκπληξη σχεδόν να… ανοίγουν σαμπάνιες και την κυβέρνηση να πανηγυρίζει για μία περίπου «εθνική επιτυχία». Το ερώτημα και εύλογο είναι και ασφαλώς ρητορικό: πώς γίνεται πριν μερικούς μήνες η αναδιάρθρωση να ήταν καταστροφικά επιζήμια και σήμερα να είναι εθνικά ωφέλιμη;

Από οποιαδήποτε οπτική γωνία της τρέχουσας πολιτικής -είτε από αριστερά, είτε από δεξιά, είτε από το κέντρο- και να δει κανείς το θέμα της παρουσίας των ξένων εκπροσώπων στην Αθήνα προκειμένου να ελέγχουν την εφαρμογή της συμφωνίας, θα καταλήξει ότι πρόκειται για μία παρέμβαση στα εσωτερικά ζητήματα της χώρας μας.

Εν προκειμένω ένα δεύτερο ερώτημα που προκύπτει είναι: εντέλει ο ρόλος αυτών των εκπροσώπων θα είναι ρόλος συμβουλευτικός και αποτελεσματικός ή ρόλος κηδεμονίας και διασφάλισης των ξένων συμφερόντων εις βάρος της Ελλάδος;

Το τρίτο εύλογο ερώτημα που προκύπτει αφορά στο «ψαχνό» και στην ουσία του θέματος. Το περιβόητο «κούρεμα» του χρέους για το οποίο ύψος του οποίου δεν γίνεται κουβέντα καμία και δεν έχει ενημερωθεί ο ελληνικός λαός, αποτελεί λύση για καλύτερο μέλλον της πατρίδας ή θα μας επαναφέρει απλώς μετά από δέκα χρόνια αιματηρών θυσιών στο… 2009;

Επίσης, για την χαμένη οικονομικά δεκαετία και για τα τεράστια δεινά που θα προκληθούν στην κοινωνία με αντίτιμο απλώς την επιστροφή σε ένα δημοσιονομικό καθεστώς που θα εξακολουθεί να βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού, ποιος πρέπει να αναλάβει την ευθύνη, ο ελληνικός λαός ή η παρούσα κυβέρνηση που μας οδήγησε εκεί;

Το τέταρτο ερώτημα που είναι το κρισιμότερο όλων είναι τι προσδοκούν άραγε οι ευρωπαίοι ταγοί και ο έλληνας πρωθυπουργός θέτοντας τεχνητά, διχαστικά και εκβιαστικά διλήμματα στην απέλπιδα προσπάθεια τους να χειραγωγήσουν τον ελληνικό λαό;

Μήπως εντέλει αντί να τον εκφοβίσουν πετύχουν ακριβώς το αντίθετο και οδηγήσουν τη χώρα και την ευρωπαϊκή ήπειρο σε απρόβλεπτες καταστάσεις, μήπως διαιωνίσουν την αδιαφάνεια και την αβεβαιότητα επί μακρόν, μήπως επιβάλλουν στις κοινωνίες ένα μέλλον χωρίς ελπίδα και προοπτική;

Δυστυχώς ο τρόπος με τον οποίο χειρίζεται τα πράγματα το γαλλογερμανικό διευθυντήριο και η ελληνική κυβέρνηση δείχνουν ότι περισσεύει ο κυνισμός, ο πολιτικός αμοραλισμός και η υποκρισία.

Οι δηλώσεις του Γιώργου Παπανδρέου ότι «οι αποφάσεις έχουν και ευθύνες και αυτές θα αλλάξουν το μέλλον αυτής και των επόμενων γενεών» ηχούν βαριά σαν σφαίρες και μόνο ως ύβρις μπορούν να εκληφθούν εις βάρος του ελληνικού λαού.

Αγνοεί τόσο ο ίδιος όσο και οι ευρωπαίοι ηγεμόνες -ή κάνουν ότι αγνοούν- εκείνο που γνωρίζει ακόμη και ο πλέον αμελής πρωτοετής φοιτητής της οικονομικής επιστήμης: ότι μπορείς να εισπράξεις τα χρήματα που σου οφείλουν, μόνο όταν το μαγαζί που έχεις δανείσει έχει την ικανότητα να πουλάει. Αν δεν πουλάει τότε ή θα πρέπει να δημιουργήσεις συνθήκες ανάπτυξης, ή θα πρέπει να κατάσχεις το εμπόρευμα και να βάλεις λουκέτο στο μαγαζί.

«Ποιος είναι πιθανότερο να επαναστατήσει παρά εκείνος που δεν έχει τίποτε να χάσει» διαπιστώνει ο Άγγλος διανοητής Τόμας Μουρ στο περίφημο σύγγραμμα του για το νησί της Ουτοπίας και τα όσα έγραφε πριν από περίπου μισή χιλιετία (1516) θυμίζουν έντονα, τα όσα ζούμε σήμερα στη χώρα μας.

Στην προκειμένη περίπτωση ο Γιώργος Παπανδρέου αφού οδήγησε σε ολισθηρό δρόμο το όχημα της ελληνικής οικονομίας με την ολέθρια έμπνευση του περί δημοψηφίσματος φρόντισε να «λύσει» και τα φρένα ώστε οι τραγικές εξελίξεις να κινηθούν με ακόμη πιο καταστροφική και ασύλληπτη ταχύτητα.

Αλλοίμονο η μοιραία «πολιτική σαλάτα» που εμπνεύστηκε ο πρωθυπουργός και μαγείρεψαν οι ευρωπαίοι ηγέτες στις κοσμοπολίτικες Κάννες είναι ληγμένη μπορεί να δηλητηριάσει όχι μόνο την ελληνική, αλλά και ολόκληρη την ευρωπαϊκή κοινωνία. Καθώς σύμφωνα με τις δηλώσεις τους το μέλλον της Ευρώπης θα το κρίνει η Ελλάδα, με την ανεργία να αυξάνεται με αστρονομικούς ρυθμούς, τα λουκέτα να πολλαπλασιάζονται ιλιγγιωδώς, την οικονομία να πνίγεται στην ύφεση και την κοινωνία να αυτοχειριάζεται εξαιτίας μιας κυβερνητικής πολιτικής χωρίς ελπίδα και προοπτική, η απόφαση του ελληνικού λαού μπορεί να τους αιφνιδιάσει δυσάρεστα.

Σε ένα σκηνικό απαξίωσης της πολιτικής και της ευρωπαϊκής προοπτικής το αποτέλεσμα της κάλπης –αν τελικά στηθεί- όχι μόνο δεν μπορεί να είναι προβλέψιμο, αλλά αντιθέτως μπορεί να αποδειχθεί ανορθόδοξα ανατρεπτικό και απολύτως «αντιδραστικό».

Υστερόγραφο-Πρόβλεψη: Εάν τελικώς το απευκταίο για την Ευρώπη συμβεί τότε θα είναι μόνο η Αλεξάνδρεια αυτή που χάνεται, διότι τους… Αλεξανδρινούς μέσα στο πλήρες ανταγωνιστικό και παγκοσμιοποιημένο οικονομικό περιβάλλον, όλο και κάποιοι «καλοθελητές» θα βρεθούν να τους υιοθετήσουν.
read more ""Ληγμένη πολιτική σαλάτα" το δημοψήφισμα του πρωθυπουργού" Διαβάστε περισσότερα...

Ετοιμάζουν παράνομα εξωκοινοβουλευτικό πρωθυπουργό


Τι εννοούν… «κοινής αποδοχής»;
Ακόμη και τώρα προσπαθούν να κινηθούν εκτός Συντάγματος εκείνοι που διαλαλούν ότι προτίθενται να μας… σώσουν


Ποιοι πολίτες φορολογούμενοι θεωρούν αξιόλογα πρόσωπα τον κάθε Παπαδήμα και κάθε Προβόπουλο… που υπηρέτησαν την ιδιωτική Τράπεζα της “Ελλάδας”;

Μήπως τελικά όταν μιλούν για πρόσωπο κοινής αποδοχής εννοούν ΑΠΟΔΕΚΤΟ από τους πραγματικούς επικυρίαρχους της χώρας και όχι από τους υπηκόους της;

Το ότι το κενό ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ εξουσίας πρέπει να καλυφθεί από ένα ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ εκτελεστή … δεν φαίνεται να ενοχλεί ΟΥΤΕ το ΠΑΣΟΚ, ούτε τη ΝΔ …ούτε κανένα άλλο κόμμα.
Όλοι κάνουν το παιχνίδι τους για ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ κατανάλωση, ορκισμένοι να μην αποκαλύψουν ποτέ την αλήθεια και τους πραγματικούς λόγους που μας οδήγησαν στη χρεοκοπία μέσω του συνεχή δανεισμού.

Οι ίδιοι υπερασπίζονται το ΣΥΝΤΑΓΜΑ στο οποίο σκόπιμα δεν περιλαμβάνεται άρθρο που να ασχολείται με το νόμισμα , την έκδοση του νομίσματος και την οικον0ομική πολιτική της χώρας. Το σημαντικότερο κομμάτι που αφορά την οικονομική επιβίωση της χώρας, δηλαδή την έκδοση του νομίσματος … ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ στο Σύνταγμα και με το Άρθρο 80… παραπέμπει σε νόμους του κράτους που όμως δεν αγγίζει κανείς.

Κι έτσι παραδίδουν την έκδοση του νομίσματος σε ΙΔΙΩΤΙΚΗ τράπεζα με αποτέλεσμα για κάθε δραχμή που τυπώθηκε στην Ελλάδα να είναι στην πράξη ΔΑΝΕΙΚΗ με σχετικό τόκο οφειλόμενο προς την Τράπεζα της «Ελλάδος». Τα σημερινά χρέη της χώρας αφορούν δάνεια και τόκους αυτής της κατάστασης.

Και όλα τα κόμματα, μαριονέτες του ίδιου συστήματος, επιθυμούν έναν Τραπεζίτη να καλύψει τυχόν κενά πολιτικής εξουσίας, μέχρι να μας ξαναπείσουν ότι ο «κυρίαρχος» λαός επέλεξε «ελεύθερα» και πάλι τους κυβερνήτες του. Με τον ίδιο τρόπο που έβαλαν στο τιμόνι της εξουσίας τον Ξενοφώντα Ζολώτα, επίσης Διοικητή της Τράπεζας της «Ελλάδος». Ήταν κι αυτός ΚΟΙΝΗΣ αποδοχής των επικυρίαρχων του πλανήτη καθώς επέβλεπε με επιτυχία τη συνεχή υποδούλωση της χώρας σε ξένους τοκογλύφους.

Είχε υπηρετήσει κι αυτός στο ΔΝΤ και υπήρξε και πρόεδρος του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) όπου σήμερα έχουμε άνθρωπο της Goldman Sachs.

Ξυπνήστε Γαλάζιοι και Πράσινοι… πατριώτες και μαυρίστε τους όλους τους υπηρέτες των ξένων τοκογλύφων.

Παράνομη η εκλογή εξωκοινοβουλευτικού πρωθυπουργού

Όμως, με βάση το παρακάτω άρθρο του συντάγματος τα όσα λέγονται για σχηματισμό κυβέρνησης με πρωθυπουργό εξωκοινοβουλευτικό είναι άτοπα και ανεδαφικά. Ο πρωθυπουργός πρέπει να είναι υποχρεωτικά βουλευτής και δη αρχηγός κόμματος.

Άρθρο 37
1. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διορίζει τον Πρωθυπουργό και, με πρότασή του, διορίζει και παύει τα λοιπά μέλη της Κυβέρνησης και τους Υφυπουργούς.

2. Πρωθυπουργός διορίζεται ο αρχηγός του κόμματος το οποίο διαθέτει στη Βουλή την απόλυτη πλειοψηφία των εδρών. Αν κανένα κόμμα δεν διαθέτει την απόλυτη πλειοψηφία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέχει στον αρχηγό του κόμματος που διαθέτει τη σχετική πλειοψηφία διερευνητική εντολή για να διακριβωθεί η δυνατότητα σχηματισμού Κυβέρνησης που να απολαμβάνει την εμπιστοσύνη της Βουλής.

3. Αν δεν διαπιστωθεί αυτή η δυνατότητα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέχει διερευνητική εντολή στον αρχηγό του δεύτερου σε κοινοβουλευτική δύναμη κόμματος και εάν δεν τελεσφορήσει κι αυτή, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δίνει διερευνητική εντολή στον αρχηγό του τρίτου σε κοινοβουλευτική δύναμη κόμματος. Κάθε διερευνητική εντολή ισχύει για τρεις ημέρες. Αν οι διερευνητικές εντολές δεν τελεσφορήσουν, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας καλεί τους αρχηγούς των κομμάτων και, αν επιβεβαιωθεί η αδυναμία σχηματισμού Κυβέρνησης που να έχει την εμπιστοσύνη της Βουλής, επιδιώκει το σχηματισμό Κυβέρνησης από όλα τα κόμματα της Βουλής για τη διενέργεια εκλογών και σε περίπτωση αποτυχίας αναθέτει στον Πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας ή του Αρείου Πάγου ή του Ελεγκτικού Συνεδρίου το σχηματισμό Κυβέρνησης, όσο το δυνατόν ευρύτερης αποδοχής, για να διενεργήσει εκλογές, και διαλύει τη Βουλή.

4. Στις περιπτώσεις κατά τις οποίες ανατίθεται, σύμφωνα με τις προηγούμενες παραγράφους, εντολή σχηματισμού Κυβέρνησης ή διερευνητική εντολή σε αρχηγό κόμματος, αν το κόμμα δεν έχει αρχηγό ή εκπρόσωπο, ή αν ο αρχηγός ή ο εκπρόσωπος του δεν έχει εκλεγεί βουλευτής, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δίνει την εντολή σ' αυτόν που προτείνει η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος. Η πρόταση για την ανάθεση εντολής γίνεται μέσα σε τρεις ημέρες από την ημέρα που ο Πρόεδρος της Βουλής ή ο αναπληρωτής του ανακοινώνει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τη δύναμη των κομμάτων στη Βουλή• η ανακοίνωση αυτή γίνεται πριν από κάθε ανάθεση εντολής.
read more "Ετοιμάζουν παράνομα εξωκοινοβουλευτικό πρωθυπουργό" Διαβάστε περισσότερα...

Έρχεται η Μέρκελ στην Αθήνα για να βρει λύση στο αδιέξοδο;



Ο επικεφαλής του Γερμανικού Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος SPD, πρότεινε να ταξιδέψει η καγκελάριος Α.Μέρκελ στην Αθήνα και να συναντηθεί με τους κ.Παπανδρέου και Σαμαρά ,προκειμένου να βρεθεί λύση στο ελληνικό αδιέξοδο;...


Το πολιτικό ή οικονομικό δεν διευκρινίστηκε! Η πληροφορία μεταδίδεται από ξένα ΜΜΕ! Είναι πραγματικά ασύλληπτα τα όσα μεταδίδονται.

Η ευρωζώνη δεν θα επαναδιαπραγματευτεί τους όρους στήριξης που προσέφερε στην Ελλάδα, προειδοποίησε σήμερα στο Βερολίνο κορυφαίος κοινοβουλευτικός συνεργάτης της καγκελαρίου Άγγελας Μέρκελ, ο Φόλκερ Κάουντερ.

Ο Κάουντερ είναι επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των δύο κύριων κυβερνητικών κομμάτων, της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU) της Μέρκελ και του αδελφού κόμματός της στη Βαυαρία, της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (C
read more "Έρχεται η Μέρκελ στην Αθήνα για να βρει λύση στο αδιέξοδο;" Διαβάστε περισσότερα...

Ο Παπανδρέου έγινε τραγούδι στην Ευρώπη : "F@©k You Papandreou".


Ένα ολοκαίνουριο ολλανδικό βιντεάκι, περιγράφει ντροπιαστικά όλα αυτά που ξέρουμε, στο ρυθμό του Amadeus του Falco...

Από pk-news
read more "Ο Παπανδρέου έγινε τραγούδι στην Ευρώπη : "F@©k You Papandreou"." Διαβάστε περισσότερα...