Κυριακή 13 Ιουνίου 2010

Ολοκλήρωση επαφών με Φρέιτας


Την τρίτη και τελευταία συνάντηση με τους υποψήφιους τεχνικούς διευθυντές είχε το Σάββατο ο Δημήτρης Γόντικας.
Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός βρέθηκε σύμφωνα με τους Πορτογάλους στην Ιταλία, όπου συναντήθηκε με τον Κάρλος Φρέιτας. Όπως αναφέρει το πορτογαλικό δημοσίευμα, ο λόγος για τον οποίο επιλέχθηκε η γειτονική χώρα ως τόπος συνάντησης των δυο ανδρών είναι το γεγονός πως δεν υπάρχουν απευθείας πτήσεις από και προς Πορτογαλία.
Η «Correio do Minho» υπογραμμίζει πως η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα και πως ο Φρέιτας συγκέντρωσε τις απαραίτητες πληροφορίες για το «τριφύλλι», μέσω των παλιών γνώριμων, Πάολο Σόουζα, Ζοσέ Πεσέιρο και Φερνάντο Σάντος. Μόλις συγκεντρώσει τα στοιχεία που χρειάζεται ο Πορτογάλος θα δώσει την οριστική του απάντηση στη διοίκηση του «τριφυλλιού». Ο Γόντικας είχε συναντηθεί τις προηγούμενες ημέρες τόσο με τον Σαμαρά, όσο και με τον Νάνι, με τους οποίους είχε συζητήσει το ενδεχόμενο να αναλάβουν τη θέση που έμεινε κενή μετά την αποχώρηση του Κώστα Αντωνίου από την «πράσινη» ΠΑΕ.
read more "Ολοκλήρωση επαφών με Φρέιτας" Διαβάστε περισσότερα...

Ο βουλγαρικός Τύπος για τον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη

  • Κεντρικό θέμα του βουλγαρικού Τύπου χθες Σάββατο ήταν οι εξελίξεις για τον αγωγό “Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης έπειτα από τις δηλώσεις του Βούλγαρου πρωθυπουργού Μπόικο Μπορίσοφ
Στα εκτενή ρεπορτάζ των βουλγάρικων μέσων σημειώνεται και η χθεσινή εκτίμηση του πρώην υπουργού Ενέργειας Ρούμεν Οβτσάροφ, ότι παρόμοια κίνηση δεν εξυπηρετεί τα βουλγαρικά αλλά τα αμερικανικά συμφέροντα. Όπως και οι δηλώσεις, με της οποίες διάφοροι εκπρόσωποι του κεντροδεξιού Γαλάζιου Συνασπισμού εξέφρασαν την αμέριστη συμπαράσταση τους με τις δηλώσεις περί της αποχώρησης της Βουλγαρίας από το “Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης”, την οποία οι Βούλγαροι “γαλάζιοι” έχουν αναδείξει σε προγραμματικό στόχο της κεντροδεξιάς συμμαχίας τους.
“Ο Μπορίσοφ σταμάτησε ενεργειακά σχέδια”, “Ο Μπόικο σταμάτησε τον αγωγό, ο Τράιτσο αρνείται”, “Ο αγωγό μέχρι την Ελλάδα παγώνει λόγω του κινδύνου διαρροής” είναι μερικοί από τους τίτλους των δημοσιευμάτων του σημερινού Τύπου για το θέμα.
“Τί τον θέλουμε πράγματι τον αγωγό αυτό” είναι ο τίτλος της εφημερίδα της Σόφιας “Τρουντ”, υπό τον οποίο ο σχολιογράφος Πλάμεν Έντσεφ υποστηρίζει, ότι “ο πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ έχει απόλυτο δίκιο”. Τεκμηριώνοντας τον ισχυρισμό του με τα παραδοσιακά “επιχειρήματα” των αντιπάλων της βουλγάρικης συμμετοχής στο έργο, ότι η Βουλγαρία δεν θα έχει κανένα οικονομικό όφελος από τον αγωγό, ο οποίος εγκυμονεί κινδύνους για το περιβάλλον στη Μαύρη Θάλασσα και, κατά συνέπεια, για τον τουριστικό κλάδο της Βουλγαρίας κ.α.
“Παράφρονη προσωπική απόφαση, με την οποία ο πρωθυπουργός συνεχίζει την πολιτική του που σπέρνει χάος στη Βουλγαρία” αποκάλεσε από την πλευρά του τα περί “της αποχώρησης από το Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης” δηλώσεις του κ. Μπορίσοφ ο προκάτοχος του στο αξίωμα Σεργκέι Στανίσεφ (παρουσία του οποίου υπογράφτηκε η τριμερής συμφωνία κατασκευής του αγωγού στην Αθήνα εδώ και μερικά χρόνια).
Ο αρχηγός της αριστερής αντιπολίτευσης κάλεσε τον Πρωθυπουργό να αλλάξει γνώμη, επειδή “στην αντίθετη περίπτωση η Κυβέρνηση θα πρέπει να αναλάβει όλη την ευθύνη για την αναπόφευκτη δραστική άνοδο των τιμών των ενεργειακών πόρων και του ρεύματος, τους οποίους η Βουλγαρία θα αναγκαστεί να αγοράζει από τους γείτονες της” όπως αναφέρει ο κ. Στανίσεφ σε δηλώσεις του στην εφημερίδα “24 Ώρες”.
“Αναρωτιέμαι πια συμφέροντα εξυπηρετεί ο κ. Μπορίσοφ με αυτή την προσωπική απόφαση του”, αναφέρει στη συνέχεια ο πρώην Πρωθυπουργός, επισημαίνοντας, ότι παρόμοια μεγάλα αναπτυξιακά σχέδια αγγίζουν και θέματα εθνικής ασφάλειας και προειδοποίησε ότι πέρα από τις μεγάλες οικονομικές απώλειες, η Σόφια ριψοκινδυνεύει και σοβαρή επιδείνωση των σχέσεων της με τη Μόσχα.
read more "Ο βουλγαρικός Τύπος για τον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη" Διαβάστε περισσότερα...

Η ΕΥΠ συνέλαβε μουσουλμάνο που πουλούσε ραδιενεργό υδράργυρο!!!


  • Αναστατωμένες οι αρχές ασφάλειας της χώρας
  • Εφιαλτικά σενάρια αντιμετωπίζει η Κατεχάκη
Συναγερμός έχει σημάνει στις υπηρεσίες ασφαλείας της χώρας, καθώς έχουν στα χέρια τους εδώ και αρκετές ώρες έναν μουσουλμάνο λαθρέμπορο, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε σημαντική ποσότητα ραδιενεργού υδράργυρου καθώς και αρχαία αντικείμενα μεγάλης εμπορικής και ιστορικής αξίας.
Ανατρίχιασαν οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, στο άκουσμα διαφόρων σεναρίων για ισλαμιστική τρομοκρατία, και πυρήνες μουσουλμάνων υποψήφιων μαρτύρων που δραστηριοποιούνται στην χώρα μαςΟ 36χρονος Ιρακινός ονομάζεται Rasid Muhamhed, και συνελήφθη από άνδρες της ασφάλειας Δυτικής Αττικής σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.
Αλλεπάληλες συσκέψεις έγιναν όλη την νύχτα στις οποίες συμμετείχαν στελέχη της ΕΥΠ, Αντιτρομοκρατικής, Κρατικής Ασφάλειας, καθώς και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου προστασίας του πολίτη. Σύμφωνα με τους αξιωματικούς της αστυνομίας ο υδράργυρος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή βομβών υψηλής εκρηκτικότητας.
Σύμφωνα με εξακριβομένες πληροφορίες, οι αστυνομικοί της ασφάλειας Δυτικής Αττικής μετά από πληροφορίες για τις κινήσεις του Ιρακινού, του εμφανίστηκαν ως ενδιαφερόμενοι αγοραστές αρχαίων και του έκλεισαν ραντεβού στο ξενοδοχείο "INTERCONTINENTAL". Εκεί, αφού πρώτα τον πλήρωσαν με προσημειωμένα χαρτονομίσματα για την αγορά αρχαίων, τον συνέλαβαν και βρήκαν στην κατοχή του 17 αρχαία αντικείμενα, κυρίως μικρά αγγεία που χρονολογούνται στον 5ο π.Χ αιώνα.
Αυτό που κινητοποίησε, όμως, ολόκληρη σχεδόν την αστυνομία είναι το γεγονός ότι ο δράστης είχε μαζί του ένα μπουκαλάκι με ποσότητα υδραργύρου. Δεδομένου ότι πρόκειται για άκρως επικίνδυνο υλικό που είναι ραδιενεργό και μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην κατασκευή ισχυρών βομβών, στο σημείο μετέβη κλιμάκιο του ΤΕΕΜ και της αντιτρομοκρατικής.
Να σημειωθεί ότι ο υδράργυρος, που είναι διεθνώς απαγορευμένο υλικό, στην μαύρη αγορά στοιχίζει 11.000 – 20.000 ευρώ το γραμμάριο.
Το έργο των ερευνών συνεχίζεται προκειμένου να διαπιστωθεί η προέλευση των αντικειμένων και του υδραργύρου, καθώς και οι ενδεχόμενοι αγοραστές του.
read more "Η ΕΥΠ συνέλαβε μουσουλμάνο που πουλούσε ραδιενεργό υδράργυρο!!!" Διαβάστε περισσότερα...

Ελλάδα: H χώρα που δεν πρόλαβε καν να ονειρευτεί…

  • Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες
  • Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας. Οσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή. Μέχρι την Εξέγερση...

Γράφει ο Μενέλαος Τασιόπουλος
προσκύνησαν και φρόντισαν να είναι αρεστοί στην εκάστοτε κατοχή, στις αυτοκρατορικές δομές των ξένων, ούτως ώστε να αποκτήσουν προνόμια και περιουσία, κυβερνώντας τους πολλούς και διατηρώντας τους σε κλίμα υποτονικής αποδοχής της καταπιεστικής εξουσίας. Εχοντας αυτόν τον εσωτερικό εξουσιαστικό διχασμό το Εθνος και η Κοινωνία δεν κατόρθωσαν ποτέ να φθάσουν στη συλλογική συμφωνία για τη στρατηγική της Πατρίδας. Της συγκρότησης δηλαδή του κοινού και δημοσίου συμφέροντος. Την υπέρτατη ιδεολογία του όλου, πάνω από το επιμέρους συμφέρον.
Η Ελλάδα από της ιδρύσεώς της στα δημόσια οικονομικά της είχε ένα μόνιμο πρόβλημα. Τον υπερβολικό δανεισμό της και τους αστάθμητους παράγοντες στο εσωτερικό της. Ο δανεισμός οδηγούσε σε συνθήκες ξένης επιρροής στα όρια της αποικιοκρατίας και της περιορισμένης εθνικής δικαιοδοσίας. Οι αστάθμητοι παράγοντες συσχετίζονταν με τους εθνικούς και πολιτικούς ή κοινωνικούς διχασμούς, αλλά και τους πολέμους. Εθνικοαπελευθερωτικούς, αμυντικούς ή εμφύλιους. Στο συγκεκριμένο αυτό πλαίσιο η Ελλάδα είχε σταθερό πρόβλημα διακυβέρνησης. Ιδιαίτερα γιατί, ενώ η επανάστασή της οργανώθηκε από τις παροικίες και από εκεί προήλθε και ο πλούτος των μεγάλων Ευεργετών που την εμπέδωσαν ως κράτος, κυβερνήθηκε από κοτζαμπάσηδες, προεστούς και δωσίλογους. Ολους αυτούς, δηλαδή, που…
Στην πραγματικότητα αυτή θα πρέπει να συνυπολογίσουμε και την ατυχία της προσφυγιάς. Χιλιάδες Ελληνες διωγμένοι από διάφορες χώρες όπου ζούσαν, ως παροικίες ιδιαίτερα από τη Μικρά Ασία και τον Εύξεινο Πόντο, έφθαναν κατεστραμμένοι, χωρίς περιουσία, βασανισμένοι, συμπλεγματικοί, απολύτως ανασφαλείς και απροσδιόριστα αναξιοπρεπείς στη μητέρα πατρίδα, τη Μάνα Γη, επιδιώκοντας την επιβίωση και την ασφάλεια, χωρίς την ελπίδα να γίνουν -τουλάχιστον στην πρώτη γενιά του διωγμού- κάτι σχετικό με αυτό που ήταν πριν από αυτόν. Με τον τρόπο αυτό η Ελλάδα ως έθνος-κράτος δεν στηρίχθηκε και δεν δανείσθηκε από τις παροικίες της, αλλά αντίθετα εκλήθη να συνδράμει την προσφυγιά που προήλθε από αυτές, από κεφάλαια μάλιστα που δεν διέθετε. Παράλληλα μετατράπηκε στην “Ψωροκώσταινα” ή τη “Φτωχομάνα”, όπως τη χαρακτήρισαν οι πρόσφυγες και όχι οι γηγενείς, που είχαν μια συνέχεια από την εποχή της ένταξης στις μεγάλες Αυτοκρατορίες και τώρα, μετά την απελευθέρωση, είχαν γίνει πιο αισιόδοξοι, πιο δυναμικοί, πιο αποφασιστικοί, πιο πλούσιοι.
Η Ελλάδα με τον τρόπο αυτό δεν πρόλαβε ποτέ να ονειρευτεί. Δεν πρόλαβε να αποκτήσει την εμπεδωμένη εκείνη αστική τάξη, που θα σχεδίαζε ένα έθνος-κράτος πρότυπο στη Μεσόγειο, τα Βαλκάνια και τη Νότιο Ευρώπη. Η Ελλάδα δεν κατόρθωσε να συνδεθεί με το παρελθόν της δημιουργικά και να χτίσει ένα μέλλον μη ανατρέψιμο. Η Ελλάδα μετεξελίχθηκε σε μια οντότητα κατεξοχήν μικροαστική, κατεξοχήν δουλοπάροικη, κατεξοχήν κομπλεξική. Δεν μπόρεσε να ξεφύγει ποτέ από τη βαριά αυτή μοίρα της. Αν μάλιστα δεν είχε υπάρξει ένας Τσίλλερ και μια αστική τάξη του Μεσοπολέμου, εάν δεν υπήρχε κάποιος Συγγρός ή Ζάππας και οι άλλοι μεγάλοι Ηπειρώτες, θα ήταν απλά ένας απέραντος τουρκομαχαλάς ή βουλγαρομαχαλάς στους μοντέρνους καιρούς, χτισμένος με τούβλα και τσιμέντο και όχι με ξύλα και λάσπη. Εάν τα κτίρια και η δομή των πόλεων αντικατοπτρίζουν το επίπεδο πολιτισμού ενός Λαού, ενός Εθνους, μιας Κοινωνίας, τότε μπορούμε να είμαστε βέβαιοι ότι ο παλαιότερος πολιτισμός της Ευρώπης, αυτός που στηρίχθηκε στο φως, την αρμονία και τη φιλοσοφία (άρα τον ανθρωποκεντρισμό) έπεσε στα χειρότερα χέρια, τα δικά μας. Τη διοίκηση της νεότερης Ελλάδας.
Δεν είναι τυχαίο μάλιστα ότι η μεγαλύτερη καταστροφή στη χώρα δεν έγινε τα χρόνια των πολέμων, αλλά τα τελευταία σαράντα. Τα χρόνια της ανοικοδόμησης. Τα χρόνια της ευμάρειας, στο τέλος των πολέμων. Στα χρόνια της ΕΟΚ και του πακτωλού των πλαισίων στήριξης. Ο μικροαστισμός μετεξελίχθηκε σε κιτς και κλεπτοκρατία. Οι επιδοτήσεις σε τεμπελιά, ανεμελιά, κατανάλωση, προμήθειες, ισοπέδωση των ηθών, βόλεμα, ρουσφέτι. Η Ελλάδα της Αντιπαροχής, της Δημοσιοϋπαλληλίας και της Περιορισμένης Ευθύνης. Η Ελλάδα του Αυθαίρετου, της Off shore και της Αρπαχτής. Είναι τελικά απλό. Ρόλο παίζει η αφετηρία μιας πορείας. Εάν στην αρχή δεσπόζουν η μικροπολιτική και το μικροσυμφέρον σε συνθήκες ευμάρειας, αυτά γιγαντώνονται και κυριαρχούν έναντι όλων.
Εάν στην αφετηρία εμπεδώνεται το κλίμα της γενναιότητας των ιδεών, της δημιουργίας και της συλλογικότητας, η επόμενη μέρα είναι απολύτως διαφορετική από την προηγούμενη.
Η Ελλάδα έχασε δύο σημαντικά ορόσημα για να γίνει κάτι εντελώς διαφορετικό σε συγκρότηση κράτους και επιπέδου ζωής από εκείνο που η μετά την Εθνική Επανάσταση Ιστορία της, υπαγόρευσε. Το 1980, όταν εισήλθε στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα, και το 2004, την ημέρα που έκλειναν τα φώτα στα στάδια των πρώτων Ολυμπιακών Αγώνων μετά την 11η Σεπτεμβρίου, με όλο τον κόσμο να μιλά για το “ελληνικό θαύμα”. Η Ελλάδα με ευθύνη της Διοίκησής της έχασε το στοίχημα της ανάπτυξης στην πρώτη φάση και της ανασυγκρότησης στη δεύτερη. Φθάνουμε στο σήμερα και το πολύ εγγύς αύριο. Η Ελλάδα της χρεοκοπίας, της απόγνωσης, της υποτίμησης, της εξόδου. Ψάχνει τον Μωυσή της. Δεν θα έρθει. Σε συνθήκες πανικού δεν φτιάχνεις κράτος και κοινωνική συγκρότηση. Χρειάζεσαι ένα θετικό ή πολύ αρνητικό ορόσημο. Τα πρώτα τα χάσαμε. Το στοίχημά μας είναι στο δεύτερο. Υπάρχει μια αρχή, μάλλον κομμουνιστική, αλλά ενδιαφέρουσα. Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας. Οσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή. Μέχρι την Εξέγερση.
Απέναντι στον πολιτικό κύκλο της Μεταπολίτευσης, το ΔΝΤ, την Ευρώπη των δημοσιονομιστών και της γραφειοκρατίας. Πολλοί θα χαρακτηρίσουν, ως συνήθως, την εξέγερση ορόσημο. Το στοίχημα όμως είναι αλλού. Σε αυτό που θα συμβεί, σε αυτούς που θα αναλάβουν, στη συλλογική αυτοδέσμευση για την εθνική αναγέννηση, στην κοινωνική ενσυνείδηση της επόμενη μέρας από την Εξέγερση. Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.
Εκατόν ενενήντα χρόνια μετά την Εθνική Επανάσταση, που σηματοδότησε την εξέγερση των Λαών, των Φυλών και των Εθνών, απέναντι στις αυτοκρατορίες της Φεουδαρχίας και της Αποικιοκρατίας, θα δείξουμε ιστορικά αν είμαστε θύματα ή θύτες των Κοτζαμπάσηδων, των Δωσίλογων και της Κλεπτοκρατίας των κρατικών προμηθευτών.
Οφείλουμε να το γνωρίζουμε καλύτερα απ’ όλους τους άλλους, γιατί είναι γραμμένο στην Ιστορία μας. Τα Έθνη για να έχουν Κράτη θα πρέπει να τα αξίζουν και να αγωνίζονται γι’ αυτά.
read more "Ελλάδα: H χώρα που δεν πρόλαβε καν να ονειρευτεί…" Διαβάστε περισσότερα...

Η Ελλάδα βαδίζει προς επανάσταση


  • Η Ελλάδα βαδίζει προς επανάσταση. Δεν ξέρω τι είδους επανάσταση, αλλά προς επανάσταση που θα εκφράσει απόλυτα τους πολίτες και κανέναν άλλον...
Αν είχαμε στρατιωτικό παρακράτος όπως παλιά, τώρα αναμφίβολα θα είχαμε χούντα. Δεν έχουμε, αλλά επειδή το καθεστώς είναι πια μη αντιπροσωπευτικό του λαού και επειδή όλος ο καθεστωτισμός έχει μαζευτεί απέναντι (από δημοσιογράφους, μέχρι Καρατζαφέρη-Μητσοτάκη), αναπόφευκτα θα έρθει κάποιας μορφής εξέγερση. Όχι πια από το στρατό, αλλά από τον ίδιο το λαό.
Πολιτικοί κοινωνιολόγοι χωρίς μεταπολιτευτικά κόμπλεξ θα μπορούσαν να πουν ότι αυτό δεν έχει μεγάλη διαφορά το ένα από το άλλο, διότι και τα στρατιωτικά κινήματα προϋποθέτουν μια δεκτικότητα του λαού σε μια τέτοια επέμβαση. Όμως σε όρους πραγματικής πολιτικής κάνει τεράστια διαφορά. Μια γνήσια λαϊκή εξέγερση χωρίς τη συμμετοχή του στρατού είναι ΑΠΟΛΥΤΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΜΕΝΗ από κάθε οπτική. Ιστορική, πολιτική, κοινωνιολογική. Δεν μπορεί να την πλήξει καμία πολιτική ορθότητα, τουλάχιστον όχι άμεσα. Μπορεί βέβαια να τη συκοφαντήσει – και θα το κάνει – αλλά αυτό θα είναι διαστρέβλωση της πραγματικότητας.
Ο συνταξιούχος που παίρνει στο κυνήγι το βουλευτή ή τον υπουργό έχει κοινωνική και πολιτική νομιμοποίηση που δεν έχει ο συνταγματάρχης.
Ευτυχώς λοιπόν που ζούμε σε εποχές χωρίς (επίσημο) παρακράτος και η επανάσταση θα είναι γνήσια.
Το λαϊκό αίσθημα δεν θα ικανοποιηθεί αυτή τη στιγμή με τίποτε ψεύτικο, όπως θέλει να νομίζει ο Γιώργος Παπανδρέου, που πιστεύει ότι θα του δώσει μερικούς πολιτικούς στη φυλακή για εκτόνωση και θα τελειώσει...
Η μπάλα θα πάρει πρώτα από όλα τον ίδιο, διότι σήμερα αυτός είναι ο πιο στυγνός εκπρόσωπος του καθεστωτισμού.
Όσο πιο βαθιά θα είναι η σήψη του συτήματος και η καταπίεση ενάντια στην εξέγερση – είτε σε επίπεδο προπαγάνδας, είτε σε επίπεδο καταστολής – τόσο πιο έντονο και ριζικό θα είναι το αίτημα αλλαγής και τόσο πιο απότομο το ξέσπασμα της επανάστασης.
Οι συνθήκες ωριμάζουν. Όσοι έχετε διαβάσει Λένιν ετοιμαστείτε για μερική διάψευση των όσων έχετε διαβάσει, γιατί αυτή εδώ η επανάσταση δεν θα μοιάζει με τις άλλες.
Θα είναι γνήσια!
Αναγνώστης
read more "Η Ελλάδα βαδίζει προς επανάσταση" Διαβάστε περισσότερα...