Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Το στρατηγικό λάθος της Τουρκίας

Η επανάσταση του Κεμάλ μέσω του περάσματος του χρόνου αποδεικνύεται τελικά ότι είναι το στρατηγικό λάθος της Τουρκίας. Λειτουργώντας επίσημα μέσα στο πλαίσιο της απόρριψης της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, η Τουρκία θεμελιώθηκε δομικά πάνω στη γενοκτονία, η οποία ήταν για εκείνη το προαπαιτούμενο για την εξέλιξή της. Το πρόβλημα είναι ότι εξ αρχής εξαρτάται από τη γενοκτονία και η αναγνώριση της τελευταίας είναι μια δομική απόρριψη των θεμελίων της Τουρκίας, δηλαδή της συμβολής του Κεμάλ.
Και κάθε νέα αναγνώριση είναι ένα πλήγμα στη δομή της. Το πραγματικό πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει λύση για την Τουρκία και βρίσκεται, σε μια στρατηγική αδιέξοδο. Στο σκάκι θα λέγαμε ότι η θέση της είναι εκείνη του Zuzwang. Ένας τρόπος επίλυσης είναι η αλλαγή πλαισίου και η καταδίκη του Κεμάλ, ο οποίος μπορεί να προστεθεί ως ένα λάθος στην εξέλιξη της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Αυτή η προσπάθεια είναι το νεοοθωμανικό δόγμα στην ουσία του, δίχως βέβαια να υπάρξει μια ανάδειξη του θέματος από την ηγεσία.

Αυτή όμως η προσέγγιση επιστρέφει το λαό σε μια μουσουλμανική τάση, όπου το ισλαμικό κίνημα είναι φυσιολογικό, ακόμα και αν δεν απαντά σε ορθολογικά κριτήρια για την Τουρκία, η οποία σε αυτή τη φάση δεν θα υπάρχει πια. Αυτή η αλλαγή όμως έχει επιπτώσεις σε σχέση με κράτη που ανήκουν στο πλαίσιο του ιουδαίου-χριστιανισμού. Διότι πλέον οι παλαιότερες συμμαχίες δεν έχουν πια νόημα αφού το θρησκευτικό στοιχείο επανέρχεται και μαζί το ιστορικό του πλαίσιο. Η Τουρκία μέσω του νεοοθωμανικού πλαισίου για να πρωτοστατεί και να αποτελεί μια από τις αιχμές των δοράτων πρέπει ν’ ακολουθήσει μια γενικότερη τάση, η οποία υπάρχει εδώ και αιώνες. Αυτή η γενικότερη αντιπαράθεση έχει τις ρίζες της στους Αγίους Τόπους και την ιστορία τους. Έτσι για να διορθώσει το στρατηγικό της λάθος η Τουρκία πρέπει να αλλάξει υψηλή στρατηγική και να ενταχθεί σ’ ένα πεδίο δράσης που πρώτον την απορρίπτει δομικά, δεύτερον τροποποιεί οριστικά τις συμμαχίες της και την μετατρέπει σε διάδοχο μιας διαχρονικής αντιπαράθεσης. Με την πάροδο του χρόνου, η Ευρώπη έχει αντιληφθεί αυτή τη γενική τάση, η οποία παραμένει διαχρονικά σε τοπικό επίπεδο. Επιπλέον, η συνέχεια των τοπικών αντιπαραθέσεων κρύβουν αυτήν την ουσιαστική αλλαγή. Έτσι μόνο οι γεωστρατηγιστές αναδεικνύουν νέα σχέδια πάνω σε παλαιά νοητικά σχήματα, ενώ οι πολιτικοί αναζητούν ακόμα λύσεις μέσω ενός ρεαλισμού που δεν είναι πια πραγματικότητα, διότι το στρατηγικό λάθος έχει βάθος.
read more "Το στρατηγικό λάθος της Τουρκίας" Διαβάστε περισσότερα...

Πλέει προς Κύπρο το γεωτρύπανο της Noble Energy



Ο "Όμηρος" -η πλατφόρμα-γεωτρύπανο Νoble Ηomer Ferrington- ξεκίνησε αργά με πορεία 333 μοιρών, την μήκους 100 ναυτικών μιλίων (185 χλμ.) διαδρομή του, από το σημείο που πραγματοποίησε γεώτρηση στο οικόπεδο ΝΟΑ του Ισραήλ, με προορισμό το σημείο γεώτρησης στο κυπριακό οικόπεδο "Αφροδίτη".



Η Νoble Εnergy έδωσε το πράσινο φως και ξεκίνησε η διαδικασία για τη μετακίνηση. Έτσι η μετακίνηση του γεωτρύπανου Νoble Ηomer Ferrington στο "Αφροδίτη" γίνεται -όπως γράφει σήμερα η εφημερίδα "Φιλελεύθερος"- ουσιαστικά μία εβδομάδα πριν την ημερομηνία που είχε ανακοινωθεί, την 21η Σεπτεμβρίου, και σίγουρα πολύ πριν τις αρχές Οκτωβρίου που αναφέρεται επίσημα ως η περίοδος έναρξης της γεώτρησης. 



Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα που υπογράφει ο δημοσιογράφος Πέτρος Θεοχαρίδης, αναμένεται ότι το γεωτρύπανο θα φτάσει στις συντεταγμένες που καθορίστηκαν εντός της ημέρας. Αμέσως θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες σταθεροποίησης του με τη βοήθεια υποβρύχιων ρομπότ, με στόχο να ξεκινήσει πολύ σύντομα η δοκιμαστική γεώτρηση. 



Ήδη το πρώτο ελικόπτερο που θα εξυπηρετεί το γεωτρύπανο με βάση την Κύπρο βρίσκεται από χθες στο αεροδρόμιο Λάρνακας, ενώ από το Σάββατο θα σταθμεύει στο ελικοδρόμιο της κυπριακής εταιρείας ΕDΤ Οffshore, που εξυπηρετεί με ειδικά σκάφη τις πλατφόρμες σε Κύπρο και Ισραήλ. Πρόκειται για αμερικανικής εγγραφής δικινητήριο ελικόπτερο, τύπου Βell412, που εξυπηρετείται από Ισραηλινά πληρώματα, με δυνατότητα μεταφοράς 15 προσώπων από και προς την πλατφόρμα. 



Η πρώτη πτήση από το αεροδρόμιο Λάρνακας προς το Νoble Ηomer Ferrington θα γίνει μεθαύριο Παρασκευή, αναφέρουν οι πληροφορίες του "Φιλελεύθερου" και προσθέτουν ότι η Νoble Εnergy έχει επεξεργαστεί τρία διαφορετικά σενάρια δράσης, σε περίπτωση κλιμάκωσης των τουρκικών απειλών. Για την ώρα δεν υπάρχουν ανησυχητικές κινήσεις, ωστόσο όλοι παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις σε Κύπρο και Ισραήλ και ιδιαίτερα τις κινήσεις πολεμικών -και όχι μόνο- σκαφών στην ευρύτερη περιοχή. 



Πάντως, ενώ το Ισραήλ σε όλες τις περιπτώσεις σταθεροποίησης γεωτρύπανων για έρευνες στην ισραηλινή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) εκδίδει από πριν οδηγίες προς όλα τα πλοία με απαγόρευση πλεύσης πλοίων -πλην αυτών για υποστήριξη- σε ακτίνα τριών έως πέντε χιλιομέτρων γύρω από το γεωτρύπανο, η Κύπρος δεν έχει εκδώσει ακόμα παρόμοια οδηγία. 



Ο διευθυντής του Τμήματος Εμπορικής Ναυτιλίας της Κύπρου Σέργιος Σεργίου εξήγησε στον "Φιλελεύθερο" ότι υπάρχει από πλευράς του Τμήματος ετοιμότητα για έκδοση Αγγελίας προς Ναυτιλλομένους. Όμως, πρόσθεσε, για να γίνει αυτό θα πρέπει να ληφθούν σχετικές οδηγίες από το υπουργείο Εμπορίου σε συνεννόηση με την Νoble Εnergy, ως προς τις συντεταγμένες της γεώτρησης και την απαραίτητη ακτίνα ασφαλείας. Κάτι που αναμένεται να γίνει τις αμέσως επόμενες μέρες. 



Λίγο πριν αρχίσει να σηκώνει άγκυρες η πλατφόρμα-γεωτρύπανο, αμέσως μετά τη χθεσινή σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο, η υπουργός Εμπορίου υπέγραψε επέκταση της συμφωνίας της Κυπριακής Δημοκρατίας με την Νoble Εnergy που υπογράφτηκε το 2008 με τον προκάτοχό της Αντώνη Πασχαλίδη. 



Η αρχική συμφωνία Κυπριακής Δημοκρατίας και Νoble Εnergy για την έρευνα του "Οικοπέδου 12", περιλαμβανομένων και των ερευνητικών γεωτρήσεων, είχε τριετή διάρκεια και προβλέπει δύο διετείς ανανεώσεις. Η πρώτη ανανέωση υπογράφτηκε χθες και προβλέπει -μέσα από το αρχικό συμβόλαιο- ότι με την πρώτη διετή ανανέωση η έκταση του "Οικοπέδου 12" μειώνεται κατά 25%. Δηλαδή η Νoble επιστρέφει στην Κυπριακή Δημοκρατία μέρος του "Οικοπέδου", που προφανώς δεν θα χρησιμοποιήσει, για να μπορεί η Δημοκρατία να το περιλάβει σε άλλη αδειοδότηση, αν κρίνει σκόπιμο. Ακόμα 25% μείωση του "Οικοπέδου" προβλέπεται και για τη δεύτερη ανανέωση, αν μέχρι τότε δεν ξεκινήσει η εκμετάλλευση του κοιτάσματος. 

 



Πηγή
read more "Πλέει προς Κύπρο το γεωτρύπανο της Noble Energy" Διαβάστε περισσότερα...

Παγκόσμιοι ψεύτες...


Ακόμη και η Μέρκελ βγήκε και διέψευσε τον μεγαλοιδεατισμό του Βενιζέλου, ο οποίος είχε το υπουργικό θράσος να δώσει έκτακτη συνέντευξη τύπου και να ισχυρισθεί ότι η διακοπή των συνομιλιών με τη Τρόικα ήταν προγραμματισμένη!

Ένας υπουργός μιας χρεοκοπημένης χώρας που τον αδειάζουν καθημερινά όλοι οι ευρωπαίοι εταίροι μας, έχει το θράσος να παραμένει στην θέση του, ελέω ενός δειλού φερόμενου ως πρωθυπουργού.

Με τι κύρος το δίδυμο Παπανδρέου-Βενιζέλου μπορούν να διασώσουν τη χώρα, όταν επιχειρούν εντελώς άκομψα να κρύψουν την αλήθεια από τους συμπολίτες τους;

Ως που θα φτάσει το γελοίο υπουργικό θέαμα με τους υπουργούς να μένουν άλαλοι στην...
ερώτηση «γιατί δεν κάνετε αποκρατικοποιήσεις;»

Τι φοβερά και φονικά μυστικά από τον Κώδικα Ντα Κρατικοδίατη Αρπαχτή, κρύβουν οι αποκρατικοποιήσεις;

Γιατί ο Γερουλάνος κόπτεται για την μη αποκρατικοποίηση του ΟΠΑΠ;

Μήπως γιατί ο ΟΠΑΠ είναι η κρατική Siemens από την οποία γεμίζουν τα μαύρα ταμεία των κομμάτων και όχι μόνο;

Είναι δυνατόν αυτοί οι υπουργοί να πείσουν τους πολίτες ότι μπορούν να σώσουν τη χώρα;

Πως μπορείς να τους έχεις εμπιστοσύνη, όταν λένε τόσο χοντρά ψέματα στη παγκόσμια κοινή γνώμη;

Γιατί όταν τα διεθνή ΜΜΕ έχουν στραμμένη πάνω μας την προσοχή τους, δεν μπορεί ο υπουργός σου των Οικονομικών να ψεύδεται σε ζωντανή μετάδοση.

(Ένα ακόμη ψέμα που καλούμαστε να πληρώσουμε εμείς...)

Ε, λοιπόν αυτοί οι Παγκόσμιοι Ψεύτες δεν μας αξίζουν.

Είναι ολίγιστοι και επικίνδυνοι…
read more "Παγκόσμιοι ψεύτες..." Διαβάστε περισσότερα...

Ο Γιώργος Παπανδρέου είναι σε πόλεμο και ο εχθρός του είμαστε εμείς... οι Έλληνες


"Βρισκόμαστε σε πόλεμο".
(Δήλωση Παπανδρέου, Βενιζέλου και άλλων 152 Εφιαλτών).

Πράγματι. Σε πόλεμο βρισκόμαστε.

Σε ένα πόλεμο... άνισο, προσχεδιασμένο και με προκαθορισμένο τέλος.

Διεξάγεται ανάμεσα σε Ισχυρούς και Αδύναμους, στη βάση γενικότερου νεοφιλελεύθερου Σχεδίου σε συνθήκες εντεινόμενης καπιταλιστικής κρίσης και με στόχο την πλήρη καθυπόταξη του Λαού μας στις επιλογές/συμφέροντα του μεγάλου Ιδιωτικού Κεφαλαίου (Ξένου και ελληνικού) και των πολιτικών συμμάχων του.

Εχθρός είναι το εισόδημα του μικρο-μεσαίου Ελληνα, είτε μισθωτός είναι είτε επαγγελματίας.

Εχθρός είναι το 8ωρο και η αμειβόμενη εργασία.

Η σύνταξη. Το επίδομα πρόνοιας, ανεργίας.

Εχθρός είναι οι ολιγοήμερες καλοκαιριάτικες διακοπές. Η μηνιαία έξοδος της οικογένειας για διασκέδαση.

Το Ι.Χ., το σπίτι.

Εχθρός είναι το σχολειό που μορφώνει και διδάσκει Ελευθερία, Δημοκρατία. Που γεννάει Πολίτες.

Είναι η ίδια η Ελευθερία και η Δημοκρατία.

Εχθρός είναι το Κράτος που έχει περιουσία. Επιχειρήσεις, Υποδομές, Ακίνητα, μελλοντικά Εσοδα.

Εχθρός είναι το Δημόσιο που έχει... υπαλλήλους.

Εχθρός είναι οι υπάλληλοι/εργαζόμενοι του Ιδιωτικού τομέα.

Εχθρός είναι ο Σκεφτόμενος, ο Διαμαρτυρόμενος, ο Απελπισμένος, ο Εξαθλιωμένος.

Ο Νέος που σπούδασε και θέλει να δουλέψει στην Ελλάδα.

Η Γυναίκα, νοικοκυρά ή εργαζόμενη που θυσιάζεται.

Ο Μπάρμπας που πίνει καφέ στο καφενείο.

Εχθρός είναι η Συλλογικότητα, η Οργάνωση, η Αντίσταση.

Το Μέλλον, το Σήμερα, η Ζωή.

Εχθρός είμαι Εγώ... Εσύ... ο Διπλανός.

ΕΜΕΙΣ είμαστε ο Εχθρός τους.

Είμαστε ο Εχθρός που πρέπει να αφανιστεί.




Το φωτομοντάζ είναι από το "Γρέκι"
read more "Ο Γιώργος Παπανδρέου είναι σε πόλεμο και ο εχθρός του είμαστε εμείς... οι Έλληνες" Διαβάστε περισσότερα...

Γιατί τέθηκαν σε επιφυλακή οι Ε.Δ σε όλη την επικράτεια;


Αν είναι ακριβής, διότι είναι αληθής, η πληροφορία ότι οι ένοπλες δυνάμεις της Ελλάδας έχουν τεθεί σε επιφυλακή σε όλη την επικράτεια, χωρίς να υπάρχει εμφανής αιτία, τότε δύο πράγματα είναι πιθανό να συμβαίνουν:

Ή οι κυβερνώντες γνωρίζουν κατι σημαντικό σχετικά με την εθνική μας ασφάλεια, πράγμα μάλλον απίθανο αφού μέχρι τώρα μας έχουν αποδείξει πως δεν ξέρουν τι τους γίνεται ή απλώς "τα αφεντικά" τους υπαγόρευσαν την τελευταία και πιο φαρμακερή για τον ελληνικό λαό εντολή η ανακοίνωση της οποίας θα ξεσηκώσει ακόμα και τους πεθαμένους.

Δεν φταίμε αν η φαντασία μας οργιάζει, αφού οι κυβερνώντες μας αφήνουν στο σκοτάδι πετώντας μόνο κάθε λίγο και λιγάκι τις φωτοβολίδες του ΔΝΤ και της κάθε λογής τρόϊκας.

Δυστυχώς εδώ που μας έφτασαν, μόνο με φαντασία μπορεί να χτίσει κανείς εικόνες απο το μέλλον αυτού του τόπου.

Ωστόσο ακόμα και έτσι ας είμαστε προετοιμασμένοι για τα πάντα, να μην βγάλουμε τουλάχιστον την φήμη των πιο "κοιμισμένων" της Ευρώπης.

Πηγή
read more "Γιατί τέθηκαν σε επιφυλακή οι Ε.Δ σε όλη την επικράτεια;" Διαβάστε περισσότερα...

Η Ελλάδα έσωσε την Ευρώπη, αλλά η Ευρώπη καταστρέφει την Ελλάδα


Αγνώμονες, αχάριστοι ή απλά απόγονοι συνεχιστές και εκδικητές των Ναζί;
Η Ελλάδα στον Β΄ ΠΠ έσωσε τον ευρωπαϊκό πολιτισμό
Γράφει ο Νικόλαος Μάρτης
Την 28η Οκτωβρίου 1940 η Φασιστική Ιταλία του Μουσολίνι επιτέθηκε εναντίον της Ελλάδας, η οποία απέκρουσε την επίθεση και αντεπιτέθηκε, με συνέπεια η Ιταλία να υποχωρήσει. Ο Πρωθυπουργός της Αγγλίας τότε δήλωσε:
«Η Ελλάδα έδωσε αλησμόνητο μάθημα στον Μουσολίνι». Ο Χίτλερ, για να βοηθήσει τον ηττούμενο σύμμαχο Μουσολίνι, επιτέθηκε την 6η Απριλίου 1941 εναντίον της Ελλάδας, όπου συνάντησε σθεναρή αντίσταση, με συνέπεια να δηλώσει ότι «Από όλους τους Στρατούς που αντιμετωπίσαμε, ο Έλληνας στρατιώτης πολέμησε με θάρρος και ηρωισμό και συνθηκολόγησε όταν είδε ότι κάθε περαιτέρω αντίσταση ήταν μάταια.»
Η Ελλάδα, μέχρι την κατάληψη και της Κρήτης, πολέμησε τον Άξονα επί 216 μέρες, ήτοι μακρότερα από κάθε Ευρωπαϊκή χώρα που είχε προηγούμενος δεχθεί επίθεση του Άξονα. Ακολούθως η Ελλάδα συνέχισε μαχόμενη δίπλα στους συμμάχους εκτός της Ελλάδος, ενώ στο εσωτερικό οργάνωσε σθεναρή αντίσταση.
Η Ελλάδα την περίοδο του Β΄ ΠΠ, με τους αγώνες της και τις θυσίες της έσωσε τον ευρωπαϊκό πολιτισμό, όπως ομολόγησαν οι πρωταγωνιστές του αγώνα. Ο Γάλλος Pierre Bourdan δήλωσε στο BBC το 1942:
«Με την πάροδο του χρόνου θα φανεί ότι μετά την απόφαση της Αγγλίας του 1940 ήταν η ανδρεία του ελληνικού λαού, που συνέβαλε περισσότερο για να σωθεί ο ευρωπαϊκός πολιτισμός, ο δημιουργημένος από τον ίδιο αυτό λαό πριν από 2.400 χρόνια. Πρέπει να το σκέπτονται αυτό όταν θα διαμορφώσουν την Ευρώπη. Κάθε αχαριστία στην Ελλάδα θα ισοδυναμούσε με προδοσία προς την Ευρώπη».
Την ανωτέρω διαπίστωση επιβεβαίωσε ο ίδιος ο Χίτλερ σε συνομιλία του στις 30 Μαρτίου 1944, με τη γνωστή κινηματογραφίστρια φίλη του Leni Riefenstahl, και επανέλαβε στην Πολιτική του Διαθήκη, που υπαγόρευσε προ του θανάτου του στις 30-4-1945, δηλώνοντας ότι:
«Η επίθεση της Ιταλίας κατά της Ελλάδας υπήρξε καταστροφική για την Γερμανία. Αν οι Ιταλοί δεν είχαν επιτεθεί στην Ελλάδα και δεν χρειάζονταν τη βοήθεια μας, ο Πόλεμος θα είχε πάρει διαφορετική τροπή. Θα είχαμε προλάβει να κατακτήσουμε το Λένινγκραντ και τη Μόσχα, πριν μας πιάσει το ρωσικό ψύχος» (από το βιβλίο της Riefenstahl).

Το γεγονός αυτό επιβεβαίωσε και ο Στρατάρχης Κάιτελ στη Δίκη της Νυρεμβέργης, δηλώνοντας ότι:
«Η αναπάντεχη και ισχυρή αντίσταση των Ελλήνων επιβράδυνε κατά δύο και πλέον ζωτικούς μήνες την επίθεση μας κατά της Ρωσίας. Αν δεν είχαμε τη μεγάλη αυτή καθυστέρηση, άλλη θα ήταν η έκβαση του πολέμου στο Ανατολικό Μέτωπο και γενικά του Πολέμου και άλλοι θα ήταν σήμερα κατηγορούμενοι».
Επίσης ο Ρ/Σ της Μόσχας το 1942, στην Επέτειο της Εισόδου των Γερμανών στην Αθήνα, μετέδωσε
«Άοπλοι πολεμήσατε πάνοπλους και νικήσατε. Μικροί εναντίον μεγάλων και υπερισχύσατε. Δεν μπορούσε να γίνει αλλιώς διότι είστε Έλληνες. Οι Ρώσοι κερδίσαμε χρόνο για να αμυνθούμε, χάριν στην αντίσταση σας. Σας ευχαριστούμε».
Όσοι σήμερα κατηγορούν την Ελλάδα με δηλώσεις υποτιμητικές, ας διαβάσουν τη δήλωση του Καϊτέλ, ότι: «Αν δεν ήτο η απρόσμενη αντίσταση των Ελλήνων, ο πόλεμος θα εκερδίζετο από τον Άξονα» και δεν θα απολάμβαναν σήμερα ελευθερία και δημοκρατία. Ας σεβαστούν την μνήμη των Ελλήνων που έπεσαν μαχόμενοι για να είναι ελεύθεροι και να μην έχουν τους απογόνους του Χίτλερ να τους διοικούν.
Νίκος Μάρτης
Πρώην Υπουργός και παλαίμαχος του Β΄ ΠΠ
read more "Η Ελλάδα έσωσε την Ευρώπη, αλλά η Ευρώπη καταστρέφει την Ελλάδα" Διαβάστε περισσότερα...

Χτύπημα της Τουρκίας στο Καστελόριζο περιμένει η κυβέρνηση


Σε εφαρμογή το στρατιωτικό δόγμα Ελλάδας - Ισραήλ εναντίον Τουρκίας
Η έγκυρη ισραηλινή ιστοσελίδα για θέματα άμυνας και διπλωματίας Depka file δημοσιεύει σήμερα εκτενές ρεπορτάζ, υποστηρίζοντας ότι χθες, 14/9, και κατόπιν τηλεφωνικής συνομιλίας του Έλληνα Πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου με τον ισραηλινό ομόλογό του Μπ.Νετανιάχου, ετέθη σε εφαρμογή το σύμφωνο στρατιωτικής συνεργασίας των δύο χωρών. Το σύμφωνο αυτό είχε υπογραφεί την 4/9 - με την άφιξη του Έλληνα Υπουργού Αμύνης κ.Μπεγλίτη στο Τελ Αβίβ.
Όπως αναφέρει η ίδια ιστοσελίδα, ο λόγος που ετέθη χθες σε εφαρμογή το σύμφωνο στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδας- Ισραήλ είναι οι απειλητικές κινήσεις του πολεμικού ναυτικού και της αεροπορίας της Τουρκίας στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο. Είναι χαρακτηριστικό ότι η χθεσινή τηλεφωνική επικοινωνία Παπανδρέου-Νετανιάχου κράτησε πολλή ώρα, κατά τη διάρκεια της οποίας ο Έλληνας Πρωθυπουργός αναφέρθηκε εκτενώς τόσο στις κινήσεις του τουρκικού πολεμικού στόλου στο Αιγαίο, όσο και στο ότι τις τελευταίες 48 ώρες πέταξαν πάνω από το Καστελόριζο κατασκοπευτικά τουρκικά αεροπλάνα συνοδευόμενα από τουρκικά μαχητικά.
Το δημοσίευμα της ισραηλινής ιστοσελίδας αναφέρει ότι από ελληνικής πλευράς εκφράζονται φόβοι ότι η Τουρκία θα θελήσει είτε να επιτεθεί στο νησί είτε να το πλήξει και να το ελέγξει. Από ισραηλινής πλευράς εκφράζονται ανάλογοι φόβοι - ότι δηλαδή μία τουρκική στρατιωτική επιχείρηση κατά του Καστελορίζου θα δόσει το έναυσμα για περαιτέρω τουρκική στρατιωτική δράση στην περιοχή των κοιτασμάτων φυσικού αερίου και πετρελαίου στην Κυπριακή και Ισραηλινή ΑΟΖ.
Κατ' ακολουθία των ανωτέρω, όπως αναφέρει η ισραηλινή ιστοσελίδα, στην χθεσινή τηλεφωνική επικοινωνία Παπανδρέου-Νετανιάχου, ο Έλληνας Πρωθυπουργός ανέφερε μεταξύ άλλων ότι δεν πρέπει να αποκλεισθεί το ενδεχόμενο η Τουρκία να προσπαθήσει να ξαφνιάσει την Ελλάδα, επιτιθέμενη συγχρόνως και σε άλλους ελληνικούς στόχους στο Αιγαίο.
Οι επιμέρους όροι του συμφώνου στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας δεν ανακοινώθηκαν επισήμως ούτε από την Αθήνα ούτε από την Ιερουσαλήμ. Η ισραηλινή ιστοσελίδα αναφέρει ότι οι όροι που αφορούν την ισραηλινή πλευρά προβλέπουν τη στάθμευση ισραηλινών πολεμικών πλοίων και αεροσκαφών σε ελληνικές στρατιωτικές βάσεις καθώς επίσης και την ανταλλαγή πληροφοριών στον τομέα των μυστικών υπηρεσιών.
Οι τουρκικές απειλές για ανάληψη στρατιωτικής δράσης κατά του Ισραήλ σε περίπτωση που θα πραγματοποιηθούν οι έρευνες στην περιοχή των κοιτασμάτων φυσικού αερίου και πετρελαίου στην Ισραηλινή και Κυπριακή ΑΟΖ, διοχετεύθηκαν μέσω του τουρκικού Τύπου στις 12/9.
Σύμφωνα με τα τουρκικά δημοσιεύματα, εάν : 1) ισραηλινά πολεμικά πλοία εμποδίσουν τα τουρκικά πλοία που θα μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια προς τη Γάζα και 2) εάν τα ισραηλινά πολεμικά πλοία εξέλθουν εκτός των ισραηλινών χωρικών υδάτων, που εκτείνονται στα 12 ναυτικά μίλια, τότε τουρκικά πολεμικά πλοία θα προσεγγίσουν τα ισραηλινά φθάνοντας σε απόσταση έως και 100 μέτρων, με σκοπό να τα αδρανοποιήσουν. Δεδομένου ότι τα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου βρίσκονται πέραν των 60 ναυτικών μιλίων από τις ισραηλινές ακτές, το παραπάνω σενάριο τουρκοϊσραηλινής στρατιωτικής σύγκρουσης ισχύει και στην περίτπωση των κοιτασμάτων.
Το εκτενές δημοσίευμα αναφέρει ότι επίσημοι κύκλοι στην Ιερουσαλήμ προσπαθούν να επιβεβαιώσουν την ύπαρξη ή μη ασυνήθιστης τουρκικής στρατιωτικής κινητικότητας στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο, ιδιαίτερα μάλιστα μετά την χθεσινή τηλεφωνική επικοινωνία Παπανδρέου-Νετανιάχου.
Επίσημοι κύκλοι στην Ιερουσαλήμ πάντως συστήνουν αυτοσυγκράτηση προτείνοντας στην πολιτική ηγεσία "να αφήσουμε τους Τούρκους λίγο χρόνο να ξεθυμάνουν". Άλλη πλευρά ισραηλινών εμπειρογνομώνων επιβεβαίωσε ότι οι άλλες χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις στις σχέσεις Τουρκίας-Ισραήλ αλλά και Ελλάδας και Κύπρου, και έχουν δοθεί τα κατάλληλα μηνύματα στην κυβέρνηση Ερντογάν να μην προβεί σε στρατιωτική εμπλοκή στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο.
Το δημοσίευμα καταλήγει ότι θεωρείται βέβαιο ότι η Ουάσιγκτον έχει ήδη δώσει το πράσινο φως τόσο στην Αθήνα όσο και στην Ιερουσαλήμ για να προχωρήσουν στην έναρξη ισχύος αυτής της σημαντικής από κάθε άποψη συμφωνίας στρατιωτικής συνεργασίας των δύο χωρών.
read more "Χτύπημα της Τουρκίας στο Καστελόριζο περιμένει η κυβέρνηση" Διαβάστε περισσότερα...

Δήμιοι με φουστανέλα γιαλαντζί


Παλούκι το παλούκι...
Φόρο στο φόρο...
Καπέλο στο φόρο...
Ευαίσθητοι οι Δήμιοι. Πονόψυχοι. Δημοκράτες.
Βαρέλι δίχως πάτο η Οικονομία...
Βαρέλι δίχως πάτο κι ο... πατριωτισμός τους.
Πράσινοι Δήμιοι με τις πράσινες φουστανέλες.
Κρεατομηχανές...
Μας έριξαν μέσα κι...αλέθουν...αλέθουν.
Κεφτεδάκια ελληνικά, σου λέει.
Γιατί να ιδιωτικοποιηθεί η ΔΕΗ;; Μιά χαρά...φοροεισπρκτικός μηχανισμός είναι!!
Εχεις σπίτι στο χωριό;; Είσαι άνεργος;; Ανάπηρος;; Πληρώνεις!!

Τώρα. ΟΛΑ μαζί τώρα.
Χαράτσι στο εισόδημα. Χαράτσι στο επάγγελμα.
Χαράτσι στο κεραμίδι. Χαράτσι στο ΙΧ.
Χαράτσι στο βιβλίο. Χαράτσι στον καφέ.


Δήμιοι και Εφιάλτες. ΟΛΟΙ τους. Αδιάκριτα.
Ψεύτες. Καθάρματα. ΟΛΟΙ τους. Αδιάκριτα.
Πατριώτες της Μέρκελ και των τοκογλύφων. ΟΛΟΙ τους.


Νεοφιλελεύθεροι με πατέντα.
Εις το όνομα της καρέκλας. Του συμφέροντος.
Φασιστοειδή με κύρος.
Εις το όνομα της σκατοπατρίδας τους.


(Παπούλια...μη σε ξανακούσω, να μιλάς. Δεν μας χρειάζεται κατανόηση. Ζωή και Μέλλον θέλουμε. Για ΟΛΟΥΣ. Οχι μόνο για τους... φίλους σου!!).
Πηγή
read more "Δήμιοι με φουστανέλα γιαλαντζί" Διαβάστε περισσότερα...

Σόρος: Αναπόφευκτη πλέον η πτώχευση της Ελλάδας


Ο Τζόρτζ Σόρος, χαρακτηρίζει σε άρθρο του στο New York Book Review και το Reuters, την κρίση χρέους της ευρωζώνης "πιο δυσεπίλητη" από εκείνη της Lehman Brothers και προειδοποιεί πως η Γηραιά Ήπειρος είναι καταδικασμένη σε έναν κύκλο αλλεπάλληλων κρίσεων.

"Η κρίση της ευρωζώνης είναι άμεση συνέπεια της κατάρρευσης του 2008. Όταν κατέρρευσε η Lehman Brothers, όλο το χρηματοοικονομικό σύστημα άρχισε να καταρρέει και χρειάστηκε να στηριχθεί από το κράτος", αναφέρει ο ίδιος. "Σε μία αξιομνημόνευτη συνάντηση των Ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών τον Νοέμβριο του 2008, διατυπώθηκε η δέσμευση ότι δεν θα επιτραπεί η κατάρρευση κανενός άλλου χρηματοοικονομικού οργανισμού που είναι σημαντικός για το χρηματοοικονομικό σύστημα, όπως έγινε και στις ΗΠΑ.

Στην συνέχεια όμως, η Άγκελα Μέρκελ διακήρυξε ότι οι εγγυήσεις θα πρέπει να διατυπώνεται ξεχωριστά από κάθε κράτος μέλος και όχι από κοινού σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Σε αυτό το σημείο μπήκαν οι σπόροι για την επόμενη κρίση, γιατί έγινε εμφανής μία κρυμμένη αδυναμία του ευρώ: η έλλειψη ενός κοινού υπουργείου Οικονομικών".

Στη συνέχεια του άρθρου, ο Σόρος επισημαίνει ότι "η Ευρώπη θα πρέπει να προετοιμαστεί για την ενδεχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας, της Πορτογαλίας και ίσως και της Ιρλανδίας και την έξοδό τους από το ευρώ".

Ο Σόρος εκτιμά πως πως οι ηγέτες της ευρωζώνης θα πρέπει να υιοθετήσουν σειρά ριζικών μέτρων, κάτι που συμπεριλαμβάνει τη δημιουργία ενός Πανευρωπαϊκού Ταμείου.

"Φαίνεται πως οι κυβερνήσεις έχουν φτάσει στο τέλος του δρόμου, σε ένα αδιέξοδο", συμπληρώνει.

Μεταξύ άλλων, τονίζει πως ακόμα και εάν μια καταστροφή μπορεί να αποφευχθεί ένα πράγμα είναι σίγουρο: η πίεση για μείωση ελλειμμάτων θα ωθήσει την ευρωζώνη σε παρατεταμένη ύφεση κάτι που θα έχει ανυπολόγιστες πολιτικές συνέπειες. "

Εξαιρετικά ανησυχητικό είναι και οι πιέσεις που έχουν ασκηθεί στα κρατικά ομόλογα της Ιταλίας και της Ισπανίας διότι πρόκειται για πολύ μεγάλες οικονομίες ώστε να σωθούν από το Ευρωπαϊκό Ταμείο.

Μάλιστα, ο Σόρος προτείνει τέσσερα τολμηρά μέτρα πολιτικής προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι κίνδυνοι που αναφέρει:

*Οι τραπεζικές καταθέσεις πρέπει να προστατευθούν στα πιο αδύναμα κράτη

*Ορισμένες τράπεζες σε ασυνεπή κράτη θα πρέπει να συνεχίσουν να λειτουργούν προκειμένου να κρατήσουν ζωντανές τις οικονομίες τους

*Το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα θα πρέπει να ανακεφαλαιοποιηθεί και να τεθεί υπό ευρωπαϊκή εποπτεία

*Θα πρέπει να προστατευτούν τα κρατικά ομόλογα και άλλων ελλειμματικών χωρών.

"Όλα αυτά θα κοστίσουν χρήματα", δηλώνει ο Σόρος ο οποίος υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει άλλη λύση από το να ιδρυθεί ένα Πανευρωπαϊκό Ταμείο με τη δυνατότητα της φορολόγησης και του δανεισμού.

read more "Σόρος: Αναπόφευκτη πλέον η πτώχευση της Ελλάδας" Διαβάστε περισσότερα...

Nigel Farage:" Έχετε σκοτώσει τη δημοκρατία στην Ελλάδα"


"Μέχρι τώρα αυτό που έχουμε είναι η Οικονομική Διακυβέρνηση και όλοι εδώ στην πρώτη σειρά υποστηρίζετε περισσότερη ευρωπαϊκή οικονομική διακυβέρνηση. Τι είναι η ευρωπαϊκή οικονομική διακυβέρνηση; Θα σας πω τι είναι.

Πρόκειται για την προσγείωση ενός αεροπλάνου στο αεροδρόμιο της Αθήνας, από το οποίο βγαίνουν έξω ένας υπάλληλος από την Επιτροπή, ένας υπάλληλος από την ΕΚΤ και ένας υπάλληλος από το φρικτό ΔΝΤ.

Τα τρία αυτά άτομα, η τρόικα, πηγαίνουν και συναντούν την ελληνική κυβέρνηση και της λένε, τι μπορεί να κάνει και τι δεν μπορεί να κάνει.

Έχετε σκοτώσει τη δημοκρατία στην Ελλάδα.

Έχετε τρεις μερικής απασχόλησης δικτάτορες του εξωτερικού που, λένε στον ελληνικό λαό τι μπορεί και τι δεν μπορεί να κάνει.

Είναι εντελώς απαράδεκτο.

Υπάρχει κανείς που να απορεί γιατί οι Έλληνες πολίτες καίνε σημαίες της ΕΕ και ζωγραφίζουν σβάστικες;

Αν δεν επιτραπεί στην Ελλάδα να βγει από αυτή την οικονομική και πολιτική φυλακή, μπορεί να προκαλέσετε μια επανάσταση στη χώρα αυτή"...

read more "Nigel Farage:" Έχετε σκοτώσει τη δημοκρατία στην Ελλάδα"" Διαβάστε περισσότερα...

Η χώρα βουλιάζει κι ο Γιώργος συνεχίζει να κάνει …κανό στον Σχoινιά!

  • Όσο πιό γρήγορα καταλάβουμε πως ο άνθρωπος αυτός δεν ενδιαφέρεται για τη χώρα και πως είναι ένας υπάλληλος (όχι των Ελλήνων...), τόσο πιό γρήγορα θα μπορέσουμε να αναπτύξουμε ως χώρα και ως πολίτες τα σωστά αντανακλαστικά απέναντι στον όλεθρο που τόσο επιδέξια μας έχουν ετοιμάσει...
  • Με πρώτη προτεραιότητα το κανό ο Παπανδρέου. Μήπως πρέπει να αλλάξουμε κι εμείς τις προτεραιότητές μας;
Μετά την δραματική, για το μέλλον της Ελλάδας, συνεδρίαση της Τρίτης στο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός… χαλάρωσε σε θάλασσα της Αττικής.
Άλλο ένα περιστατικό που δείχνει ότι ο Γιώργος Παπανδρέου είναι στον κόσμο του…
Χθες, λοιπόν, ενώ σε όλες τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες φούντωναν τα σενάρια περί πτώχευσης και οικονομικής κατάρρευσης της Ελλάδας και στην Αμερική η κυβέρνηση Ομπάμα ήταν σε νευρικότητα, εξαιτίας της εντεινόμενης οικονομικής κρίσης στην Ευρώπη, λόγω Ελλάδας, ο πρωθυπουργός σκεφτόταν πως θα… ξεπεράσει τον εαυτό του στο αγαπημένο του άθλημα, το κανό!…
Δεν εξηγείται διαφορετικά, το γεγονός ότι ο Γιώργος Παπανδρέου, αμέσως μετά τις κρίσιμες συσκέψεις του στο Μέγαρο Μαξίμου, με το οικονομικό του επιτελείο, τους τραπεζίτες και άλλους κυβερνητικούς αξιωματούχους, φόρτωσε το κανό του και έφτασε αμέριμνος μέχρι την παραλία του Σχοινιά!
Εκεί επιδόθηκε για ώρες στο αγαπημένο του άθλημα, με την προστασία βεβαίως, βεβαίως, της προσωπικής του ασφάλειας, αλλά και του λιμενικού, που επιστρατεύθηκε για την χαλάρωση του πρωθυπουργού!
read more "Η χώρα βουλιάζει κι ο Γιώργος συνεχίζει να κάνει …κανό στον Σχoινιά!" Διαβάστε περισσότερα...

Στίχοι από ατσάλι....


Με αφορμή τις πρόσφατες συναυλίες που δίνει το hip hop συγκρότημα Αρτέμης/Ευθύμης και αποδεικνύει περίτρανα ότι η ενέργεια που μεταδίδει στο κοινό παραμένει ακόμα εκρηκτική ο  ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΣ ΟΠΑΔΟΣκάνει ένα αφιέρωμα στο πολύ σημαντικό αυτό δίδυμο. Οι Α/Ε αποτελούν ένα από τα σημαντικότερα σχήματα της χώρας μας στην μουσική , και κυρίως στην μουσική που δεν ασχολείται με ηλίθια , εμπορικά και ακίνδυνα θέματα αλλά με άκρως σημαντικά για την κοινωνία και την κατάσταση που επικρατεί στο λαό μας.

Τα μηνύματα που μεταδίδουν αποτελούν μια ωρολογιακή βόμβα για τις κοιμησμένες συνειδήσεις των απλών «πολιτών»(ιδιώτες ή αλλιώς… idiot) και αυτό μάλιστα γίνεται μέσα από καταπληκτικούς στίχους που συνδυάζουν ταυτόχρονα τρομερά φωνητικά , ενέργεια και δυναμισμό ικανούς να σε ξεσηκώσουν προσφέροντας έτσι μια εναλλακτική μορφή διασκέδασης (όχι σαν τους αηδιαστικούς σημερινούς «καλλιτέχνες») που δεν σταματά εκεί αλλά γίνεται και ψυχαγωγία. Και η μόρφωση που διαχέεται από τα τραγούδια τους δεν είναι αποκομμένη και «μίζερη» αλλά γίνεται ένα με την νεολαία , ίσως γιατί όντως κουβαλούν ακόμα «την ίδια τρέλα».



Η ιστορία τους είναι λίγο πολύ γνωστή. Οι ραψωδοί Αρτέμης και Ευθύμης είναι από τους λίγους που έκαναν πρώτοι hip hop στην Ελλάδα τότε που ακόμα ήταν άγνωστο. Μαζί με τον Dj Alx ίδρυσαν του Terror-x-crew το 1992. Το 1994 κυκλοφορούν και τον ομώνυμο δίσκο που έκανε αίσθηση λόγω της ενέργειας που είχε. Το 1997 κυκλοφόρησε το «Η Πόλις εάλω» και το 1999 το «Η γεύση του μένους» που έγιναν χρυσοί , λογικό άλλωστε αφού και οι τρεις τους δεν έμειναν σε έναν κλασσικό μονότονο ραπ ήχο αλλά τον συνδύασαν με διάφορα μουσικά μονοπάτια και έτσι είχαν σε κάθε δίσκο ένα εκρηκτικό αποτέλεσμα . Να σημειώσουμε ακόμα ότι αυτό που τους έδωσε μεγάλη δύναμη ήταν οι πολλές συναυλίες που έδιναν κάτι που τους έκανε ένα με το κοινό και διαμόρφωσε αυτό που οι ίδιοι αποκαλούν «σκληρό πυρήνα».



«Γιατί δεν περίμεναν τέτοιου είδους αντιδράσεις από την γενιά μας που την κοίμησαν σχολεία και τηλεοράσεις/γιατί ποτέ δεν θέλησα να πάω με τα νερά τους, του κράτους , δεν θέλω να χωθώ στο σύστημα τους/μου λες έχω ξεφύγει , το σύστημα με πνίγει μα η καρδιά μου ανοίγει όταν βλέπω μες στις φλόγες τυλιγμένα μπατσικά τράπεζες securitάδικα γραφεία κομματικά , και έχουμε κλείσει τις τηλεοράσεις όλες…»


(Να τους δω να τρέχουν)

«Και όλα τα πρότυπα που προσπαθούσες να μου επιβάλλεις ύπουλα φτύνω κατάμουτρα χτυπάω σε όλα τα επίπεδα , δεν βγάζω την ενεργεία μου μες στα γήπεδα/Αηδιασμένος από όλες τις νεολαίες κομμάτων, δεν θέλω να ανήκω σε μια γενιά πτωμάτων»

(Ο Έλληνας που έχεις συνηθίσει)

Το 2001 έγινε ίσως η μεγαλύτερη έκπληξη για το hip hop. Με τον δίσκο «Έσσεται ήμαρ» έδειξαν ένα τελείως διαφορετικό πρόσωπο. Είχαν δώσει βέβαια μια ιδέα λίγο πιο πριν με το single «Ξύπνιος μέσα στα όνειρα κάποιων άλλων». Οι TXC πλέον μίλησαν ανοιχτά για ότι λάθος έγινε κατά την γνώμη τους στο παρελθόν , για το τι συνειδητοποίησαν σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα και για νέους δρόμους σκέψης που είδαν να ανοίγονται(πάντοτε ήταν ρηξικέλευθοι άλλωστε).

Το πρώτο μπαμ ήταν η τελείως πρωτότυπη χρήση της Ελληνικής γλώσσας και έδειχναν (ειδικά ο Αρτέμης) ότι ήταν αποφασισμένοι να μην αφήσουν τις δυνατότητες της να ανεκμετάλλευτες. Στο βιβλιαράκι που συνόδευε τον δίσκο όπως και σε όλους τους μετέπειτα θα δει κανείς τα πάντα γραμμένα σε πολυτονικό σύστημα τονισμού και τις περισσότερες αγγλικές λέξεις να έχουν αντικατασταθεί από ελληνικές. Οι στίχοι περιέχουν πολλές ξεχασμένες λέξεις της ελληνικής ενώ ένα κομμάτι είναι εξολοκλήρου γραμμένο στα αρχαία ελληνικά.



Οι αλλαγές βέβαια δεν περιορίσθηκαν στον γλωσσικό τομέα μιας και δεν μιλάμε για γραφικούς φιλόλογους αλλά για hip hopers που σημαίνει ότι ασχολούνται με την απτή πραγματικότητα. Απέβαλλαν τις νεοταξικές ιδέες για κατάργηση συνόρων και κοσμοπολιτισμού και είπαν για τον κίνδυνο της ισοπέδωσης και του αφανισμού των πολιτισμών και των εθνών καθώς και για το χαμηλό πνευματικό επίπεδο που έχει σήμερα ο λαός μας.

Ο δίσκος αρχίζει με μια θεατρική εισαγωγή σε αρχαία ελληνικά που δείχνει εξαρχής ότι κάτι το ξεχωριστό έχει αυτός ο δίσκος. Αμέσως μετά ακολουθεί «το ξόδι (σκοταδισμός ΒΑ)» που αποτελεί ένα τραγούδι - εχθρό της παγκοσμιοποίησης. Ξεκαθαρίζει την αλλαγή στις ιδέες και την διάθεση να αποκαταστήσουν ότι «βλάβη» είχαν προξενήσει στο παρελθόν. Απομακρύνονται από διεθνιστικές τάσεις αφού όπως λένε οι ίδιοι δεν πατούν σε υγιείς βάσεις , τονίζουν την σύγχυση μεταξύ «προόδου» και παρακμής καθώς και το πόσο προδότες είναι οι πολιτικοί. Στον «φωτεινό ορίζοντα» ασχολούνται με την αδυναμία του σύγχρονου ανθρώπου να κοιτάξει ψηλά και τον εγκλωβισμό του στον υλισμό («μπορούμε να πετάξουμε και όμως έρπουμε») και στο «που είναι οι πέννες σας» με την εισχώρηση λάθος προτύπων και της εξύμνησης του εγκλήματος στην hip hop μουσική.

Το «Πυθαγόρειον» που είναι γραμμένο στα αρχαία ελληνικά περιγράφει εν συντομία την διδασκαλία των Πυθαγορείων και το «Ξύπνιος μέσα στα όνειρα κάποιων άλλων» να αποτελεί το δεύτερο «Ο Έλληνας που έχεις συνηθίσει». Με έναν σαφέστατο τίτλο λέει πως ο καθένας μας πέφτει θύμα σε αυτό το «στρεβλό οικοδόμημα» που έχουμε γύρω μας. Η διασκευή του φαναριώτικου παραδοσιακού τραγουδιού «εις τα βάθη της καρδιάς μου» αποτελεί άλλη μια αφιέρωση στις μυστικές και εσώτερες πτυχές της ανθρώπινης ψυχής και δίνει ελπίδα γα το μέλλον. Στον «μακρύ βαρύ χειμώνα» ο Ευθύμης μιλάει για το πρόβλημα της παιδείας στην ζωή μας που είναι καθαρά επιφανειακή. Και τέλος με την «επιστημονική πραγματικότητα» τονίζουν την σημερινή κατάσταση που κάποτε φάνταζε απίθανη. Οικολογική καταστροφή και ανεξέλεγκτη μόλυνση , έλεγχος της χώρας μας από άλλους και πλήρης αφελληνισμός.


Ο δίσκος αυτός ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων ακόμα και από οπαδούς τους. Οι χαρακτηρισμοί που τους απέδωσαν είναι προβλέψιμοι. Φασίστες , εθνικιστές μέχρι και ναζί. Το συνδύασαν μάλιστα και με το γεγονός ότι απλώς δέχτηκαν να βραβευτούν από τον Μ.Βορίδη (το ότι αποτελεί μέλος της ακροδεξιάς και δεν είναι εθνικοσοσιαλιστής ή φασίστας το παραβλέπουν συνεχώς). Η αλήθεια είναι ότι τίποτα από αυτά δεν δείχνει να είναι το σχήμα. Φαίνεται να απέχει από αυτά που θα αποκαλούσε η μάζα «ακραίες τάσεις».

Το τι είναι πραγματικά και το τι έχουν μέσα στο κεφάλι τους δεν μας αφορά και δεν είναι τόσο ουσιαστικό. Σημασία έχει η επιρροή που έχουν τα τραγούδια τους σε έναν νέο που θα τα ακούσει. Και αυτή είναι θετική. Θα τον «αναγκάσουν» να μάθει παραπάνω για την γλώσσα , να ψάξει για σημαντικές προσωπικότητες ώστε να καταλάβει γιατί τις αναφέρουν στα τραγούδια τους και προπάντων θα του δώσουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα αντίστασης στην παγκοσμιοποίηση. Δεν θα ακούσει για ναρκωτικά , για ξεφτισμένους «έρωτες» και ατομικισμό αλλά για μια προβληματική πραγματικότητα και για την ταφόπλακα των λαών που μας πλακώνει σιγά σιγά. Και για να λέμε την αλήθεια η φωνή τους , παρότι διατηρούν ένα πιο χαμηλό προφίλ στον πολιτικό τομέα , προκαλεί περισσότερη ζημιά στο σύστημα από ότι προκαλούν άλλοί δεδηλωμένοι εχθροί του προδοτικού συστήματος.

Το 2004 κυκλοφορεί ο πρώτος τους δίσκος ως «Αρτέμης/Ευθύμης» (αφού οι TXC διαλύθηκαν έπειτα από την αποχώρηση του Dj Alx), το «Εγείρεσθε άγωμεν εντεύθεν». Μια δυναμική απάντηση για όσους τους θεωρούσαν παρελθόν με γεμάτα ενέργεια κομμάτια. Ξεκαθαρίζουν για άλλη μια φορά τον ρόλο τους ως hip hopers ότι δεν είναι για να λένε ανούσια πράγματα αλλά για να μεταδίδουν μηνύματα και να αφυπνίζουν με τα κομμάτια «Όπως πρώτα», «Δεν είναι παιχνίδι», «Έλευσις».

Στο «Οδυσεύ μην επιστρέψεις στην Ιθάκη» ο Αρτέμης χρησιμοποιώντας και πάλι με εκπληκτικό τρόπο την ελληνική γλώσσα περιγράφει στον Οδυσσέα(που ίσως συμβολίζει στο τραγούδι το εξόριστο ελληνικό πνεύμα που έχουμε απεμπολήσει) την άσχημη κατάσταση της Ελλάδας που έχει βυθιστεί στην λήθη.Η «Ηλιακής φύσης» μεταδίδει με κεφάτο τρόπο την αντίσταση απέναντι στην υπάρχουσα πραγματικότητα, μιας πραγματικότητας γεμάτη κάμερες , μόλυνση , κρεατομηχανές ψυχών , κοιμισμένες συνειδήσεις και παγκόσμια τυραννία. Η «αιμορροούσα» αποτελεί ένα χριστιανικό τραγούδι. Ακολουθούν άλλα δυο κομμάτια με τελευταίο το «Ωδή εις το Gucci φόρεμα» που μπορεί μεν να αφορά την hip hop φάση αλλά είναι και ένα χτύπημα για την ακαλαίσθητη σημερινή διασκέδαση.




Το 2007 ήρθε και ο τελευταίος δίσκος το «Ο εκλεχτός της άρνησης και ο ακριβογιός της πίστης», ένας τίτλος που προέρχεται από το ποίημα του Κωστή Παλαμά «Ο γκρεμιστής». Με έντονο το rock-metal στοιχείο σε πολλά κομμάτια συνεχίζουν στους ίδιους καταιγιστικούς ρυθμούς που μας έχουν συνηθίσει. Οι στίχοι είναι δυναμίτες που κάνουν ξεκάθαρο το γιατί ραπάρουν , για να δώσουν νόημα και ουσία. Αναφέρονται στον Παλαμά , στον Γιαννόπουλο , στον Δραγούμη , στον Βερίτη , στους Κολλυβάδες ( και γενικά στις θετικές πτυχές του Χριστιανισμού) κ.α. Αυτό είναι πολύ σημαντικό αφού όπως προαναφέρθηκε «αναγκάζουν» τον κάθε πιτσιρικά να ψάξει ποιοι είναι αυτοί. Κορυφαίο επίσης σε νόημα κομμάτι είναι το «Άλλο το ένα άλλο το άλλο» που αναφέρεται στην σύγχυση εννοιών σήμερα («άλλο με την σκέψη σου να θες να αλλάξει κάτι και άλλο αυτήν την σκέψη σου να την κάνεις πράξη , άλλο να σαι θαμπωμένος άλλο να έχεις δει το φως άλλο αν το έβαζες στα πόδια άλλο να σαι επί ποδός , είναι άλλο ο γελέων και άλλο ο γελοίος όπως είναι άλλο ο Γραικός και άλλο ο Γραικύλος !»)


Το δίδυμο αυτό σε όλη την πορεία του δεν σταμάτησε στιγμή να «ψάχνεται» , έδωσε πολλά τραγούδια με βαθύ νόημα , τόλμησε την αλλαγή αντί να κρυφτεί και αποτελεί έναν από τους ελάχιστους φάρους για μια καλύτερη ιδεολογική κατάρτιση της νεολαίας στον χώρο της ανεξάρτητης μουσικής. Εξάλλου και αυτοί οι ίδιοι είναι γέννημα θρέμμα του «δρόμου», του απλού λαού και του τμήματος αυτού που έχει διάθεση να ασχοληθεί με τα κοινά και όχι να μείνει απαθή έρμαιο των καταστάσεων. Έδωσε το ελληνικό στίγμα στο μουσικό του είδος και δεν παρέμεινε σε αλλοτριωμένα πρότυπα. Ας κλείσουμε με αποσπάσματα από αυτά που δήλωσαν στο βιβλίο του Χρήστου Τερζίδη «Το hip hop δεν σταματά» , που είχε βγει όχι πολύ καιρό μετά την κυκλοφορία του «Έσσεται ήμαρ».



«Εγώ πιστεύω ότι ο ’Έλληνας από τη φύση του είναι άνθρωπος πνευματικός και δεν επαναπαύεται. Θέλει να συμμετέχει στα κοινά και να μην παραμένει ιδιώτης , δηλαδή idiot, αλλά να παραμένει πολίτης , δηλαδή να ασχολείται με τα της πόλεως. Πιστεύω ότι είναι θέμα γονιδιακό. Το έχει στο αίμα του.»

(Αρτέμης)

«Αν κάνεις ραπ στα αγγλικά, εκεί που ο άλλος ψάχνει τους στίχους σου και κάτι του λείπει , εκεί τον βοηθάς να μάθει αγγλικά. Όποιος τώρα ενδιαφέρεται να μάθει τι λένε οι Terror x crew στο “Πυθαγόρειον” , θα ψάξει στα αρχαία ελληνικά. Θα μάθει , δηλαδή ,10 λέξεις παραπάνω»

(Ευθύμης)

«Το ότι γράφουμε στα αρχαία ελληνικά κάνει αυτόματα δύσκολο το να μας ακολουθήσει κάποιος. Ο στόχος για αυτό ήταν να φέρει σε επαφή άτομα , κυρίως νεαρής ηλικίας , με κάποια υγιή πρότυπα.

»Η παιδεία των Ελλήνων σήμερα είναι ανελλήνιστη. Όποιος αρθρώσει ελληνικό λόγο αυτομάτως χαρακτηρίζεται φασίστας. Αυτό θέλουμε να το αλλάξουμε και για αυτό λειτουργήσαμε έτσι. Είναι θέση πολιτική δηλαδή Κάποιοι αντιδρούν χωρίς να έχουν μελετήσει το θέμα σε βάθος. Χωρίς να θέλουμε να κάνουμε κατήχηση , δείξαμε μία ακόμα κατεύθυνση ανάμεσα σε όλο αυτό το σκουπιδαριό που παίζει. Από τη μία λοιπόν θέλαμε να δώσουμε κάποια πιο υγιή πρότυπα , και υγεία βρίσκεις μόνο στην Αρχαία Ελλάδα, όπου είχαν ως Κέντρο τον άνθρωπο. Με το Πυθαγόρειον , χωρίς καν να το καταλαβαίνει κάποιος ή να έχει διαβάσει Αριστοτέλη ή Αρχιμήδη μαθαίνει όλη τη μύηση του Πυθαγορείου τάγματος. Έτσι, με τη χρήση της αρχαίας ελληνικής ανοίγονται νέες πύλες και ενεργοποιούνται συγκεκριμένα κέντρα του εγκεφάλου. Από την άλλη, θέλαμε να εξελιχθούμε ως καλλιτέχνες στο θέμα του στίχου, και μόνο στην αρχαία ελληνική βρίσκεις τέτοιο πακτωλό λυμάτων.»


«‘Έχουν μπλέξει οι μαύροι το hip hop με τα ακόντια των Ζουλού , και δε θα μπλέξω εγώ το hip hop με τη φιλοσοφία του τόπου μου , που , αν μη τι άλλο, εξανθρωπίζει και βοηθάει τον άνθρωπο να γίνει όντως άνθρωπος ; Λόγος είναι ! Για μένα το hip hop δεν έχει όρια και κάθε λαός προσπαθεί να περάσει την κουλτούρα του μέσω αυτού. Άκουγα π.χ. τους μεξικάνους Aztla underground oι οποίοι είναι ακραιφνείς εθνικιστές ! Προωθούν την κουλτούρα τους. Εγώ στην Ελλάδα γεννήθηκα , Έλληνας είμαι και προσπαθώ να αρθρώσω ένα λόγο που θα είναι υγιής και θα έχει να προτείνει και μία λύση μέσα σε όλο αυτό το μπάχαλο που ζούμε. Ο υγιέστερος λόγος για μένα είναι ο ενστερνισμός κάποιων διαχρονικών απόψεων των προγόνων μου. Δε νομίζω ότι είναι μεμπτό ή κάτι που δε δένει.

Ακόμα και οι ξένοι ράπερ έχουν αναφορές— όπως οι wu tang clan στο “Socrates philosophus”. Εγώ θέλω να δώσω ένα ιδεολογικό υπόβαθρο , όπως έκαναν οι Arrested development που πέρασαν μία κουλτούρα , αλλά να δώσω την ελληνική άποψη. Βέβαια , αυτό που συμβαίνει μόνο στην Ελλάδα είναι πως όταν μιλήσεις για Ελλάδα χαρακτηρίζεσαι ακροδεξιός και φασίστας. Πιστεύω ότι ο ελληνικός λόγος σε βοηθάει να ξεφύγεις από το υλικό , γκόμενες , φράγκα , ρούχα κ.λπ.”, και το στιλ του νεόπλουτου. Κι επειδή γυρνάμε προς τα πίσω για να χειριστούμε καλύτερα την ελληνική γλώσσα , επειδή δεν μπορούμε να κάνουμε ραπ βασιζόμενοι σε τρεις λέξεις , οι δονήσεις είναι δυνατότερες και ανακαλύπτουμε τη μαθηματική δομή της αρχαίας ελληνικής γλώσσας.»

(Αρτέμης)

Βίντεο :

http://www.youtube.com/watch?v=n1g0himmLLI
read more "Στίχοι από ατσάλι...." Διαβάστε περισσότερα...

ΗΠΑ: "Η Ελλάδα σέβεται απόλυτα τις θρησκευτικές μειονότητες"


  • Τι λένε οι αμερικανοί για Θράκη
Η ελληνική κυβέρνηση σέβεται τις θρησκευτικές ελευθερίες, τόσο σε τυπικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο, τονίζεται στη νέα έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και η οποία είναι πανομοιότυπη με την προηγούμενη.



Οι Αμερικανοί συντάκτες της έκθεσης καταγράφουν ως "θετικές εξελίξεις" για τη χώρα μας το γεγονός ότι για πρώτη φορά από το 2006 η κυβέρνηση εξέδωσε δέκα άδειες λειτουργίας τόπων λατρείας, κατά την εξεταζόμενη περίοδο. 



Επίσης, γίνεται αναφορά στην αποκάλυψη μνημείου στη Χαλκίδα αφιερωμένου στον Εβραίο ήρωα του Β' παγκοσμίου πολέμου Μαρδοχαίο Φριζή, με την παρουσία εκπροσώπων της κυβέρνησης και του πολιτικού κόσμου. 



Στα "θετικά στοιχεία" επαναλαμβάνονται και οι συνεχιζόμενες ιδιωτικού χαρακτήρα επαφές μεταξύ αξιωματούχων της ορθόδοξης Εκκλησίας και μελών μειονοτικών θρησκευτικών ομάδων. 



Σύμφωνα με το περιεχόμενο της έκθεσης, δεν έχει σημειωθεί κάποια ουσιαστική αλλαγή από την προηγούμενη περίοδο και παρά το γεγονός ότι υπήρξαν κάποιες αναφορές (όχι πολλαπλές, όπως καταγραφόταν στην προηγούμενη έκθεση) για καταχρήσεις και διακρίσεις στον τομέα των θρησκευτικών πεποιθήσεων, εντούτοις εξέχουσες προσωπικότητες της κοινωνικής και πολιτικής ζωής προχώρησαν σε θετικά βήματα για την προαγωγή της θρησκευτικής ελευθερίας.



Στις διάφορες ενότητες του κεφαλαίου που αφορά την Ελλάδα, ένα μεγάλο μέρος της έκθεσης αναφέρεται στη "θεσμοθετημένη διασύνδεση" της Ορθόδοξης Εκκλησίας με το Κράτος, καθώς και στην περιορισμένη δυνατότητα νομικής αναγνώρισης ορισμένων θρησκευτικών ομάδων, με αποτέλεσμα τη διακριτική τους μεταχείριση από το κράτος.



Μεταξύ άλλων, σημειώνεται ότι στην Ελλάδα ο πληθυσμός είναι 11,3 εκατομμύρια πολίτες και ότι δεν τηρούνται στατιστικά στοιχεία για τις θρησκευτικές ομάδες. Εκτιμάται ότι 98% του πληθυσμού ταυτίζεται με την Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία. Η επίσημα αναγνωρισμένη μουσουλμανική μειονότητα, κατ' εκτίμηση, είναι 140.000 έως 150.000 μέλη που κατοικούν στη Θράκη. Το υπόλοιπο του πληθυσμού αποτελείται από τους Ρωμαιοκαθολικούς, Προτεστάντες, Εβραίους, Ορθόδοξους Παλαιοημερολογίτες, Μάρτυρες του Ιεχωβά και άλλες ομάδες που καταγράφονται, καθώς και οπαδούς των πολυθεϊστικών ελληνικών θρησκειών. 



Επίσης, οι Μη κυβερνητικές οργανώσεις (ΜΚΟ) εκτιμούν ότι μεταξύ 500.000 και 700.000 μουσουλμάνοι κατοικούν στην Αθήνα, ως αποτέλεσμα της μακρόχρονης μετανάστευσης από την Αλβανία και πρόσφατης εισροής λαθρομεταναστών και προσφύγων από το Αφγανιστάν, το Πακιστάν, τη Βόρεια Αφρική και τη Νότια Ασία.



Στη συνέχεια, σημειώνεται ότι η ορθόδοξη Εκκλησία, οι Εβραίοι και οι Μουσουλμάνοι στο πλαίσιο της μειονότητας στη Θράκη, είναι οι μόνες θρησκευτικές ομάδες που αποτελούν νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου και διατυπώνεται η θέση ότι οι Μουσουλμάνοι εκτός Θράκης δεν τυγχάνουν των ίδιων θετικών διακρίσεων.



Σε άλλο σημείο, αναφέρεται ότι η Ελλάδα καταδικάστηκε από το ΕΔΔΑ τον Ιούνιο του 2010 για την επιβολή αποκάλυψης της θρησκείας των συμμετεχόντων σε δίκη, εφόσον αρνούνταν να δώσουν θρησκευτικό όρκο στην Αγία Γραφή. Επιπλέον, επαναλαμβάνονται οι διαμαρτυρίες μουσουλμάνων για την έλλειψη χώρου λατρείας και κοιμητηρίου, ενώ και άλλες θρησκευτικές οργανώσεις διαμαρτύρονταν για την έλλειψη υποδομών αποτέφρωσης. 



Στην έκθεση αναφέρεται ότι δεν υπήρξε καμία καταγγελία για κακομεταχείριση από το κράτος στη βάση θρησκευτικών πεποιθήσεων, ούτε καταγγελίες για "θρησκευτικούς" κρατούμενους. Ωστόσο, αναφέρονται κάποια περιστατικά επιθέσεων ενάντια σε θρησκευτικές ομάδες (εμπρησμός ανεπίσημου μουσουλμανικού λατρευτικού χώρου στον Άγιο Παντελεήμονα από μέλη της Χρυσής Αυγής, βανδαλισμός μουσουλμανικού κοιμητηρίου στην Κομοτηνή, ρήψη μολότοφ σε τζαμί στην Ξάνθη και σε μουσουλμανική πολιτιστική ένωση στη Ρόδο). 



Αναφορά γίνεται και στον "αντισημιτισμό" με την επισήμανση ότι τέτοια κρούσματα ήταν σποραδικά. Συγκεκριμένα, καταγράφεται η σύλληψη δυο υπόπτων για σχεδιαζόμενο εμπρησμό στη συναγωγή της Αθήνας, οι αντισημιτικές δηλώσεις του μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ, οι οποίες καταδικάστηκαν από κυβερνητικούς και εκκλησιαστικούς αξιωματούχους, διάφορες καταγγελίες για βανδαλισμούς σε εβραϊκά μνημεία (Εβραϊκό Μουσείο στην Αθήνα και μνημείο στην Κεφαλονιά) και η περίπτωση των υπόπτων για τον εμπρησμό στη συναγωγή των Χανίων που απηλλάγησαν, λόγω έλλειψης στοιχείων. 



Η έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τις θρησκευτικές ελευθερίες σ' όλο τον κόσμο, που αφορά το δεύτερο εξάμηνο του 2010, υποβάλλεται στο Κογκρέσο με βάση σχετικό νόμο.



Τουρκία



Για "πρόοδο" στον τομέα των θρησκευτικών ελευθεριών στην Τουρκία κάνει λόγο η έκθεση. Μεταξύ άλλων, επισημαίνεται ότι σημειώθηκε πρόοδος και ότι επετράπη η ετήσια τέλεση λειτουργιών σε ιστορικές χριστιανικές εκκλησίες που είχαν μετατραπεί σε μουσεία.



Οι συντάκτες επισημαίνουν ξανά τα ζητήματα με τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης που ακόμη δεν έχει επαναλειτουργήσει, τη μη αναγνώριση του οικουμενικού χαρακτήρα και της νομικής προσωπικότητας του Πατριαρχείου, καθώς και τους διάφορους περιορισμούς θρησκευτικών μειονοτήτων κατά την άσκηση της λατρείας τους. 



Όσο αφορά τους νομικούς περιορισμούς που θέτει η τουρκική κυβέρνηση στην υπηκοότητα των μελών της Ιεράς Συνόδου, σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός κ. Ερντογάν πρόσφερε την τουρκική υπηκοότητα σε μη Τούρκους μητροπολίτες που θα υπόβαλαν σχετική αίτηση. Από τους 25 που υπέβαλαν αίτηση, οι 13 την έλαβαν τον Οκτώβρη του 2010. Επιπλέον, επισημαίνεται η επιστροφή του ορφανοτροφείου της Πριγκίπου στην κυριότητα του Πατριαρχείου, σύμφωνα με απόφαση του ΕΔΔΑ. 



Στην έκθεση τονίζεται ότι η αμερικανική κυβέρνηση συνεχίζει να προτρέπει την Τουρκία να επιτρέψει την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής στη Χάλκη.



Τέλος, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της έκθεσης, η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, επαίνεσε την Τουρκία σ' αυτό τον τομέα, επισημαίνοντας την "πρόσφατη πρόοδο" που έχει σημειώσει και συγκεκριμένα για το διάταγμα του Αυγούστου, το οποίο επιτρέπει σε μη μουσουλμανικές θρησκευτικές ομάδες να διεκδικήσουν την επιστροφή εκκλησιών και συναγωγών που είχαν κατασχεθεί πριν από 75 χρόνια. 



read more "ΗΠΑ: "Η Ελλάδα σέβεται απόλυτα τις θρησκευτικές μειονότητες"" Διαβάστε περισσότερα...

Διαβάστε τι γράφουν οι πολίτες στη σελίδα του Παπανδρέου στο facebook.

Διαβάστε τι γράφουν οι πολίτες στη σελίδα του Παπανδρέου στο facebookΟ Γιώργος Παπανδρέου εκτός από προφίλ έχει και page (σελίδα) στο facebook (δείτε την εδώ), στο οποίο οι συνεργάτες του κάνουν αναρτήσεις για λογαριασμό του. Μετά τα όσα έγιναν και ειπώθηκαν στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, όπως ήταν αναμενόμενο, πολλοί ήταν εκείνοι που έσπευσαν να δηλώσουν την υποστήριξή τους ή να εκφράσουν την οργή τους στον πρωθυπουργό.
Διαβάστε τι του γράφουν:

tsantiri.gr
read more "Διαβάστε τι γράφουν οι πολίτες στη σελίδα του Παπανδρέου στο facebook." Διαβάστε περισσότερα...