Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Το "κόμμα του Κανένα" μορφοποιήθηκε και κατέβηκε στις πλατείες...


Κανένας γρίφος. "Κανενικό" κόμμα...
Το κίνημα των "αγανακτισμένων" δεν είναι "γρίφος", ούτε "πολιτικό μυστήριο". Είναι το κατέβασμα του δημοσκοπικού "κόμματος του Κανένα" στις πλατείες και στους δρόμους της πατρίδας μας.


Ιχνηλατώντας τους προμοτάροντες, προκύπτει αβίαστα το συμπέρασμα.
Ποιοί είναι όλοι αυτοί οι γύπες και τα κοράκια που συνωστίστηκαν σε μηδενικό χρόνο γύρω από τους "αγανακτισμένους"; Είναι οι ίδιοι γύπες και κοράκια, που προμοτάρισαν και προμοτάρουν επίμονα για καιρό το "κανενικό κόμμα", από ραδιο-τηλεοπτικούς διαύλους, από εφημερίδες και από τα καθεστωτικά -δήθεν ανεξάρτητα- μικρόφωνα.
Απάνω καταπάνω τους έχει πέσει σύμπαν το σύστημα. Το κατεστημένο σύμπαν, ολόκληρο και αυτοπροσώπως.
"Προβάλλει", "αγκαλιάζει", "σπρώχνει", "ερμηνεύει", "εμπλουτίζει", "νοηματοδοτεί", "ντύνει-στολίζει-νοικοκυρεύει"...
Απάνω κατά πάνω τους έχει πέσει σύμπασα η καθεστωτική εφημεριδική, ραδιο-τηλεοπτική διαπλοκή, μείζων και ελάσσων, αναδυόμενη και εγκατεστημένη (έκπληκτοι από χαρά οι γκέμπελς και οι νέας κοπής -εκκολαπτόμενοι και σιτεμένοι- εν χορώ σε όλο το φάσμα των ραδιο-τηλεοπτικών συχνοτήτων, δημόσιων και ιδιωτικών,) με έκδηλη την επιθυμία να "αγκιστρώσουν" τους δυνητικους νέους πελάτες τους, που επιτέλους "φανερώθηκαν"...
Όλα τα μικρόφωνα του φιλο-μνημονιακού και ανθελληνικού καθεστώτος αφιέρωναν χθες διθυράμβους στην "αφύπνιση του ελληνικού λαού". Ως εάν μόλις προχτές να μην τον λοιδωρούσαν, να μην τον κατασυκοφαντούσαν, να μην τον κατατρομοκρατούσαν.
Και από σήμερα τη σκυτάλη πήραν και τα πρωϊνάδικα. Τα έχουμε δει όλα.
Το δημοσκοπικό "κόμμα του Κανένα" έκανε την εμφάνισή του στις δημοσκοπήσεις από το 2007, και από τότε η επιθυμία του συστήματος να το κάνει δικό του, δεν έχει κοπάσει στιγμή. Η ευκαιρία που περίμεναν ήρθε λοιπόν, συστημένη από την Ισπανία ...
Αυτό, τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο, είναι το στιγμιαίο πυροτέχνημα;/διεργασία μακράς διαρκείας; που παρακολουθούμε και όπου πρωταγωνιστούμε ταυτόχρονα, αυτή είναι η λυσσαλέα διελκυστίνδα που διεξάγεται με άνισες δυνάμεις, με ελαστικούς ιμάντες μεταβίβασης από τη μία και με συρματόσχοινα από την άλλη.
Ούτε γρίφος, ούτε μυστήριο, ούτε ποιος είναι ποιος, ούτε τι θέλει και πως, ούτε γιατί έτσι και όχι αλλιώς.
(Υ.Γ.: εδώ και αρκετό διάστημα έχω κατασταλάξει στην άποψη, ότι το "ελληνικό ζήτημα" και η "τιμωρία των προδοτών" θα απαιτήσουν δραστική και δραματική λύση, και όχι λύση που θα προκύψει από το βακτηριδιακό τοπίο της μικρο-/παραπολιτικής.
Λύση σαν κι αυτή που έδωσε το Ξίφος του Μεγαλέξαντρου, όταν έκοβε το Γόρδιο Δεσμό. Ίσως κι άλλοι να σκέφτονται περίπου τα ίδια, ίσως και όχι, λίγοι νάναι αυτοί, πολλοί, δεν ξέρω. Δεν έχει και τόση σημασία. Άλλωστε... "κάποτε είχα ακούσει ένα σχόλιο που μου έκανε φοβερή εντύπωση… αφορούσε την επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων….και είναι το εξής, δεν θα σχολιάσω παραπέρα: "Όταν εμείς θα επικοινωνούμε με την σκέψη, εσείς θα μιλάτε ακόμα στα κινητά".

Πηγή
read more "Το "κόμμα του Κανένα" μορφοποιήθηκε και κατέβηκε στις πλατείες..." Διαβάστε περισσότερα...

Προς αγανακτισμένους πολίτες σε Ελλάδα και Ευρώπη


Χαιρετίζουμε τους δεκάδες, ίσως εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας, κυρίως νέους μας, που μαζεύτηκαν στις πλατείες όλων των μεγάλων πόλεων, διαδηλώνοντας την αγανάκτησή τους για το Μνημόνιο-μνημόσυνο, ζητώντας να φύγει η Κυβέρνηση της Ντροπής και όλο το πολιτικό προσωπικό που διαχειρίστηκε δημόσια αξιώματα, καταστρέφοντας, λεηλατώντας και υποδουλώνοντας την Ελλάδα. Η θέση όλων αυτών δεν είναι στη Βουλή, είναι στη φυλακή.

Χαιρετίζουμε τις πρώτες Γενικές Συνελεύσεις που πραγματοποιούνται στο κέντρο των πόλεών μας, τον αμεσοδημοκρατικό χαρακτήρα που πασχίζει να ανακαλύψει το πρωτοφανέρωτο κίνημα των νέων μας.

Χαιρετίζουμε τους εργαζόμενους των δημόσιων επιχειρήσεων, που άρχισαν από χτες διαδηλώσεις, απεργίες και καταλήψεις, υπερασπιζόμενοι το κράτος μας, που χρειάζεται απελπιστικά, όχι την κατεδάφιση που προγραμματίζει το ΔΝΤ, αλλά τη ριζική του βελτίωση και μεταρρύθμιση. Με τις κινητοποιήσεις τους, οι εργαζόμενοι του Ταμιευτηρίου, της ΔΕΗ, του ΟΠΑΠ υπερασπίζονται τη δική μας περιουσία, την περιουσία του ελληνικού λαού, που επιχειρούν τώρα να λεηλατήσουν οι ξένες τράπεζες, μέσω μιας κυβέρνησης-μαριονέτας τους στην Αθήνα.

Ο παραδειγματικά ειρηνικός χαρακτήρας των διαδηλώσεων απέδειξε ότι, όταν η αστυνομία και οι προβοκάτορες δεν έχουν πάρει εντολή να επέμβουν, δεν ανοίγει μύτη. Καλούμε τους Ελληνες αστυνομικούς να μη δεχτούν να γίνουν τα όργανα των σκοτεινών δυνάμεων που θα θελήσουν ασφαλώς, σε κάποια στιγμή, να ματοκυλίσουν τους νέους μας και τους εργαζόμενους. Η θέση τους, το καθήκον τους και το συμφέρον τους είναι στο πλευρό του ελληνικού λαού, της ειρηνικής του διαμαρτυρίας και διεκδίκησης, είναι στο πλευρό της Ελλάδας και των ξένων δυνάμεων που υπαγορεύουν στη σημερινή κυβέρνηση την πολιτική της.

‘Ένα χρόνο μετά την ψήφιση του Μνημονίου, και οι πέτρες ακόμα ομολογούν την αποτυχία του. Μετά από αυτή την εμπειρία δεν δικαιολογείται πλέον καμιά αυταπάτη. Ο δρόμος που πήρε και συνεχίζει η κυβέρνηση Παπανδρέου, υπό την καθοδήγηση των ξένων τραπεζών και υπηρεσιών, της Goldman Sachs και των Ευρωπαίων υπαλλήλων της, οδηγεί στην καταστροφή της Ελλάδας. Είναι επιτακτική ανάγκη να σταματήσει τώρα, είναι επιτακτική ανάγκη να φύγουν τώρα. Κάθε μέρα που περνάει οι πράξεις τους ομολογούν πόσο επικίνδυνοι είναι για τη χώρα.

Διερωτόμεθα γιατί ο Εισαγγελέας δεν έχει επέμβει ακόμα εναντίον του Υπουργού Οικονομικών, για τις νέες δηλώσεις του περί επικείμενης χρεοκοπίας και άδειων ταμείων. Γιατί δεν έχει επέμβει για τις δηλώσεις περί εξόδου από το ευρώ του Προέδρου του ΣΕΒ και της Επιτρόπου. Γιατί δεν έχει επέμβει για τη μαζική τρομοκρατία, με την οποία, μια χρεοκοπημένη κυβέρνηση, σε συνεργασία και καθ’ υπαγόρευση της τρόικας, επιχειρεί ακόμα μια φορά να εκβιάσει τον ελληνικό λαό. Με τους Τιτανικούς, με τις εντατικές, με όλα αυτά που βγαίνουν και λένε για να τρομάξουν τους ΄Ελληνες, κατάφεραν να εξευτελίσουν τη χώρα διεθνώς και να την οδηγήσουν πραγματικά στο χείλος της χρεοκοπίας. Αν ένας διευθυντής επιχείρησης μιλούσε για την επιχείρησή του με τον τρόπο που ο Πρωθυπουργός και οι Υπουργοί του μιλάνε για την Ελλάδα, θα σάπιζε τώρα πίσω από τα κάγκελα της φυλακής καταδικασμένος για βαριά απιστία.

Απευθυνόμαστε και στους λαούς της Ευρώπης. Ο αγώνας μας δεν είναι μόνο αγώνας για την Ελλάδα, είναι αγώνας για μια ελεύθερη, ανεξάρτητη, δημοκρατική Ευρώπη. Μην πιστεύετε τις κυβερνήσεις σας, που λένε ότι τάχα εσείς βοηθάτε την Ελλάδα με τα λεφτά σας. Μην πιστεύετε τα χονδροειδή, εξωφρενικά ψέματα των βρώμικων εφημερίδων, που θέλουν να σας πείσουν ότι το πρόβλημα δημιουργήθηκε δήθεν γιατί οι ΄Ελληνες είναι τεμπέληδες, όταν δουλεύουν, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας, περισσότερο από όλους τους Ευρωπαίους! Την κρίση δεν την προκάλεσαν οι εργαζόμενοι, την προκάλεσε και τη χρησιμοποιεί το μεγάλο χρηματιστικό κεφάλαιο και οι πολιτικοί στις υπηρεσία του.

Τις μεγάλες τράπεζες και μόνο αυτές βοηθάνε τα προγράμματα τους, δήθεν σωτηρίας, αυτές ακριβώς που επέβαλαν μέσω των πολιτικών και των κυβερνήσεων που έχουν εξαγοράσει, το οικονομικό μοντέλο που οδήγησε στη σημερινή κρίση. Δεν υπάρχει καμιά άλλη λύση από τη ριζική αναδιάρθρωση του χρέους όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά όλης της Ευρώπης. Δεν μπορεί οι τράπεζες και οι κάτοχοι χρήματος, που προκάλεσαν την κρίση, να μην πληρώσουν ούτε ένα ευρώ για τις ζημιές που επέφεραν! Δεν μπορεί οι τραπεζίτες νάναι το μοναδικό ασφαλές επάγγελμα στον κόσμο! Δεν υπάρχει καμμιά άλλη λύση από την αντικατάσταση του σημερινού οικονομικού μοντέλου της Ευρώπης, που είναι φτιαγμένο για να δημιουργεί χρέος, με επιστροφή σε μια πολιτική τόνωσης της ζήτησης και της ανάπτυξης, και τον προστατευτισμό, με δραστικό επανέλεγχο του Χρήματος. ¨Η τα Κράτη μας θα κυριαρχήσουν στις αγορές, ή αυτές θα τα καταπιούν, και μαζί τους η Δημοκρατία και όλα τα επιτεύγματα του ευρωπαϊκού πολιτισμού.

Η Δημοκρατία γεννήθηκε στην Αθήνα, όταν ο Σόλων διέγραψε τα χρέη των φτωχών στους πλούσιους. Ας μην επιτρέψουμε τώρα στις Τράπεζες να καταστρέψουν την ευρωπαϊκή Δημοκρατία, για να αποσπάσουν τα μυθώδη ποσά που οι ίδιες δημιούργησαν ως χρέος. Πως μπορεί να προτείνεται, για να διοικήσει την Κεντρική Τράπεζα της Ευρώπης, ένας άνθρωπος της Goldman Sachs; Τι είδους κυβερνήσεις, τι είδους πολιτικούς έχουμε στην Ευρώπη;

Δεν σας ζητάμε να υποστηρίξετε τον αγώνα μας για λόγους αλληλεγγύης, ούτε γιατί στα δικά μας χώματα γεννήθηκε ο Πλάτωνας και ο Αριστοτέλης, ο Περικλής και ο Πρωταγόρας, οι ιδέες της Δημοκρατίας, της Ελευθερίας και της Ευρώπης. Δεν ζητάμε ιδιαίτερη μεταχείριση γιατί υποστήκαμε, ως χώρα, μια από τις μεγαλύτερες καταστροφές στην Ευρώπη αγωνιζόμενοι για να μην επικρατήσει στην ήπειρό μας ο φασισμός.

Σας ζητάμε να το κάνετε για το δικό σας συμφέρον. Αν αφήσετε τώρα την ελληνική, την ιρλανδική, την πορτογαλική, την ισπανική κοινωνία να καταστραφούν, στο βωμό του Χρέους και των Τραπεζών, θα έρθει σύντομα η δική σας σειρά. Δεν θα ευημερήσετε εν μέσω ευρωπαϊκών κοινωνικών ερειπίων.

Εμείς αργήσαμε, αλλά ξυπνήσαμε. Ξυπνήστε κι εσείς. Ας φτιάξουμε μαζί μια νέα Ευρώπη της ανάπτυξης, της δημοκρατίας, της ευημερίας, της ειρήνης, αντάξια της ιστορίας, των αγώνων, του πνεύματός της. Αντισταθείτε στον ολοκληρωτισμό των αγορών, που απειλεί να διαλύσει την Ευρώπη κάνοντάς την Τρίτο Κόσμο, να βάλει τον ένα ευρωπαϊκό λαό εναντίον του άλλου, να καταστρέψει την ήπειρό μας, ξανακάνοντας επίκαιρο τον φασισμό.

Αθήνα, 26 Μαίου 2011

Η Συμβουλευτική Επιτροπή
του Κινήματος Aνεξαρτήτων Πολιτών “Σπίθα”
read more "Προς αγανακτισμένους πολίτες σε Ελλάδα και Ευρώπη" Διαβάστε περισσότερα...

Ζισκάρ Ντ' Εστέν: Αφήστε την Ελλάδα να πτωχεύσει

Ερωτηματικά προκαλεί η παρέμβαση του πρώην προέδρου της Γαλλίας Βαλερί Ζισκάρ ντ’ Εστέν για την Ελλάδα, λίγες μόνο ώρες μετά την δήλωση – βόμβα της Μαρίας Δαμανάκη, η οποία διαψεύστηκε κατηγορηματικά από την Κομισιόν 10 μόλις λεπτά μετά την ανακοίνωσή της.
«Οι χώρες που διαχειρίστηκαν με τρόπο άσωτο τα δημοσιονομικά τους θα έπρεπε να κηρύξουν πτώχευση», δηλώνει ο Ζισκάρ ντ’ Εστέν, σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε στη γαλλική εφημερίδα «Les Echos».
Σύμφωνα με τον Γάλλο πολιτικό, ο οποίος θεωρείται ως ένας από τους θεμελιωτές της ευρωπαϊκής ενοποίησης αλλά και «φίλος» της Ελλάδας, «τα κράτη που αποτυγχάνουν στη διαχείριση των οικονομικών τους πρέπει να αναλαμβάνουν το κόστος, όπως ακριβώς και οι επιχειρήσεις».
Απαντώντας σε ερώτημα για τις συνέπειες που θα είχε η πτώχευση ενός μέλους του ευρώ -και εν προκειμένω της Ελλάδας- ο Ζισκάρ ντ΄Εστέν δεν αφήνει κανένα περιθώριο παρερμηνείας:
«Εφόσον δεν μπορεί μια χώρα να επαναφέρει σε ισορροπία τα οικονομικά της, τότε θα πρέπει να βγει από τη ζώνη του ευρώ και να προχωρήσει σε υποτίμηση του νομίσματός της. Αυτό βέβαια θα ήταν καταστροφικό για αυτόν που θα το έκανε… όχι όμως και για την υπόλοιπη Ευρωζώνη».
Στην ίδια συνέντευξη υπογραμμίζει ότι για τα σημερινά προβλήματα που παρουσιάζονται σε χώρες όπως η Ελλάδα «φέρουν βαριά ευθύνη η Γαλλία και η Γερμανία διότι εμπόδισαν την εφαρμογή του Συμφώνου Σταθερότητας τη δεκαετία του 2000».
Ωστόσο, επιμένει ότι «η αμαρτωλή δημοσιονομική διαχείριση» αφορά αποκλειστικά συγκεκριμένες κυβερνήσεις και όχι το σύνολο της Ευρωζώνης.
«Δεν υπάρχει κρίση του ευρώ! Το ενιαίο νόμισμα αποδίδει και για ορισμένους μάλιστα αποδίδει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Αυτό που δεν είχαμε προβλέψει ήταν οι κανόνες του παιχνιδιού σε περίπτωση που ένα μέλος, όπως η Ελλάδα, κηρύξει πτώχευση», σημειώνει χαρακτηριστικά.
Πηγη
read more "Ζισκάρ Ντ' Εστέν: Αφήστε την Ελλάδα να πτωχεύσει" Διαβάστε περισσότερα...

Γιώργο, θα σας φάμε όλους μαζί στο Σύνταγμα


Χθες ήταν 30.000. Σήμερα θα γίνουν περισσότεροι.
Οι τελευταίοι έφυγαν 7 το πρωί. Σήμερα να μην υπάρχει τελευταίος. Να μείνουμε εκεί.
Χθες βάλαμε τα ξυπνητήρια να χτυπήσουν στις 8 το απόγευμα για να φωνάξουμε σε όλους ότι ξυπνήσαμε και ότι είμαστε εδώ.
Σήμερα θα έχουμε μαζί μας άδειες κατσαρόλες.
Γιατί πλέον το μόνο που κάνουν είναι να κοσμούν τα ντουλάπια μας. Γιατί ο θόρυβος από τις κατσαρόλες θα ακουστεί εκεί που δεν φτάνουν οι φωνές.
Οι “Αγανακτισμένοι” σήμερα θα “αγανακτήσουν” τους πάντες με την υπομονή και την επιμονή τους.
Να φοβηθούν όλοι αυτοί που μας θεωρούσαν ότι μπορούν να μας ελέγξουν μέσα από τα συνδικάτα και τα κόμματα. Να τρέμουν όσοι έλεγαν για την ωριμότητα του λαού.
Γιατί μάλλον δεν γνώριζαν ότι πρέπει να φοβάσαι κάποιον που καταπιέζεις και δεν αντιδρά. Δεν κοιμάται, υπομένει, μαζεύει το θυμό του και αλοίμονο όταν ξεσπάσει.
Για να καταλάβουν, ότι αυτοί που βρίσκονται στις πλατείες είναι αυτοί που τους ψηφίζουν. Τέτοιους εκπροσώπους του λαού ΔΕΝ τους θέλουμε!
Ραντεβού ΟΛΟΙ το απόγευμα στις 18:00 στο Σύνταγμα.
Αγκαλιά με την κατσαρόλα μας. Μην ανησυχείτε!
“ΘΑ ΦΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΚΕΙ!”
read more "Γιώργο, θα σας φάμε όλους μαζί στο Σύνταγμα" Διαβάστε περισσότερα...

Ποιός είπε ότι το Σύνταγμα δεν μπορεί να γίνει πλατεία Ταχρίρ;

Η “25η Μαϊου” είναι το μήνυμα, δεν είναι η ερώτηση
Είναι αφελές να πιστεύει το “σύστημα”, οι πολιτικοί, οι κρατικοί γραφειοκράτες, και κάποιοι ιδιοκτήτες ΜΜΕ που, ενώ υποστηρίζουν το μνημόνιο, έσπευσαν να “υϊοθετήσουν” το κίνημα της 25ης Μαϊου ( “25Μ”;), ότι αυτό που συμβαίνει στον αραβικό κόσμο και επεκτείνεται πλέον και στην Ευρώπη, δεν θα έφτανε στην Ελλάδα. Η αιτία υπάρχει. Είναι οι ανάλγητες πολιτικές και το γεγονός ότι το “σύστημα” έχει κλείσει τον ιστορικό κύκλο της ύπαρξής του. Το μέσον επίσης υπάρχει. Και είναι το διαδίκτυο. Η απαξίωση των πολιτικών κομμάτων, εξίσου υπάρχει. Και όλα αυτά μαζί, αρκούν για να σπρώξουν τον κόσμο στους δρόμους, δίχως πολιτικές σημαίες. Για τον Μάη του ’68, έλεγαν ότι εκείνο το κίνημα “δεν ήταν η απάντηση, αλλά η ερώτηση”. Με την έννοια ότι έβαλε στην ημερήσια διάταξη επιτακτικά το ζήτημα της αλλαγής του συστήματος. Το κίνημα της 25Μ στην Ελλάδα, το οποίο έκανε το πρώτο βήμα του, και είναι πάρα πολύ πιθανό να συνεχίσει με άλματα, “είναι το μήνυμα και όχι η ερώτηση”. Είναι το πρώτο σαφέστατο μήνυμα ότι ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι και ότι ο μέσος Έλληνας δεν σηκώνει άλλο την κοροϊδία του συστήματος των πολιτικο-οικονομικών-ΜΜΕ ελίτ. Είναι το μήνυμα ότι το σύστημα στην Ελλάδα όχι μόνον δεν μπορεί να απαντήσει στις στοιχειώδεις ανάγκες της κοινωνίας, αλλά έχει ξεπεραστεί και έχει πεθάνει ιστορικά. Άλλωστε, τα περισσότερα, άκρως βαριά συνθήματα αφορούσαν κυβέρνηση και πολιτικούς (λαμόγια, κλέφτες, προδότες, κ.ο.κ.).
Γι’ αυτό το λόγο, παρά τη μαζική συμμετοχή του κόσμου στο αυθόρμητο συλλαλητήριο με “Μέσον” το Ίντερνετ, η συντριπτική πλειοψηφία των τηλεοπτικών καναλιών έθαψε το γεγονός. Οι εξαιρέσεις ήταν ελάχιστες. Οι γιάπηδες μεγαλοδημοσιογράφοι, εντεταλμένοι των διαπλεκόμενων ιδιοκτητών των TV (το γνωστό σύνθημα “Αλήτες , ρουφιάνοι, δημοσιογράφοι” ακούστηκε πολλές φορές και τους αφορά), προφανώς αδυνατούν να κατανοήσουν ότι στην προσπάθεια να καλύψουν την κυβέρνηση του μνημονίου και τα σαλόνια των Βορείων προαστίων, κάνουν χαρακίρι. Κι’ αυτό, διότι ο κόσμος που κατέβηκε στο Σύνταγμα, στη συνέχεια είδε τα δελτία ειδήσεων και αγανάκτησε διαπιστώνοντας ότι τα ΜΜΕ του μνημονίου έβαλαν κάπου στο τέλος το θέμα. Ήταν άκρως απογοητευτικό, αλλά και ανόητο να βλέπει κανείς, την ώρα που γινόταν το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα να συζητούν σε μεγάλο κανάλι εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων και να μην λένε κουβέντα γι’ αυτή την κινητοποίηση. Κι’ όμως, επειδή μερίδα των συγκεντρωμένων έφευγε και τη θέση της έπαιρναν άλλοι που κατέφθαναν συνεχώς, ο συνολικός αριθμός των συγκεντρωμένων πρέπει να ξεπέρασε τις 30 χιλιάδες. Από την άλλη βέβαια, υπάρχουν και κάποιοι ιδιοκτήτες ΜΜΕ, οι οποίοι, αν και συστηματικά προωθούν τις μνημονιακές θέσεις, έσπευσαν να υιοθετήσουν την κινητοποίηση και να την προβάλλουν από τα ΜΜΕ τους. Το ίδιο πιθανώς, θα κάνουν σήμερα και πολλές από τις εφημερίδες που θα κυκλοφορήσουν, με προφανή στόχο να “καπελώσουν” την κινητοποίηση και να την βάλουν στο λούκι του συστήματος. Όπως και άλλοι αυθόρμητοι (ασφαλώς) υπερασπιστές της Real Democracy, λες και η Δημοκρατία δεν γεννήθηκε εδώ και δεν ήταν πραγματική.
Ματαιοπονούν όμως. Δεν έχουν πιάσει μάλλον, το μήνυμα του τέλους εποχής. Είναι ωστόσο, μακριά νυχτωμένος όποιος δεν κατάλαβε ότι ο μέσος Έλληνας, ο μικροαστός, τα νέα παιδιά, οικογένειες ολόκληρες, οι 50ρηδες και 60ρηδες που είχαν να κατεβούν σε διαδήλωση δεκαετίες, δεν μπορούν πλέον να ελεγχθούν από το υπάρχον σύστημα. Μέχρι πρόσφατα, είτε λόγω του φόβου των επεισοδίων, είτε επειδή δεν ήθελαν να βρίσκονται κάτω από κομματικά και συνδικαλιστικά πανώ, ο μέσος Έλληνας πολίτης, εμείς κι’ εσείς δηλαδή, δεν κατέβαινε σε διαδηλώσεις. Ειδικά μετά την προβοκάτσια της 5ης Μαΐου, με τους νεκρούς της Μαρφίν. Τώρα, άρχισε να κατεβαίνει. Και αυτό δείχνει τις σαφείς διαθέσεις στην ελληνική κοινωνία. Τα υπόγεια ρεύματα πλέον, είναι πιθανότατο να μετατραπούν σε καταρράκτη. Το Σύνταγμα μπορεί κάλλιστα να γίνει η ελληνική πλατεία Ταχρίρ. Τηρουμένων των αναλογιών της κάθε χώρας και των πολιτικών-οικονομικών δεδομένων, έχει όλα τα χαρακτηριστικά και τις αιτίες για να γίνει. Στοιχειώδης οργάνωση να υπάρξει και στήριξη από ανεξάρτητους πολιτικοποιημένους ανθρώπους που εδώ και χρόνια έχουν πάει σπίτι τους, αλλά θέλουν να ξαναγυρίσουν στην ενεργό δράση, η πλατεία Συντάγματος θα μετατραπεί σε πόλο παλλαϊκής εξέγερσης.
Η πλατεία Συντάγματος επιβάλλεται να γίνει κάστρο αντίστασης, να στηθούν σκηνές (ήδη πολλοί νέοι είχαν κουβαλήσει μαζί τους σκηνές και σκλίπινγκ μπάνγκ και θα έμεναν εκεί), να γίνονται μουσικές εκδηλώσεις και να στηθούν λαϊκές συζητήσεις (όπως και γίνεται),να διοργανώνονται, όπως σχεδιάζεται άλλωστε, μεγάλες συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια μέσα στην εβδομάδα. Δεν χρειάζεται καθημερινώς να κλείνονται οι μεγάλοι δρόμοι γύρω από την πλατεία. Ας είναι ελεύθεροι στην κυκλοφορία. Δυο ή και περισσότερες φορές κάθε εβδομάδα όμως, να κλείνουν από τη λαοθάλασσα που θα τους κατακλύζει. Ας τραβήξει σε χρόνο και θα δούμε ποιος θα αντέξει. Αυτοί ή εμείς. Όσον αφορά τις πολιτικές δυνάμεις και την αριστερά ειδικότερα, μόνον σκόπιμο δεν είναι να σνομπάρει τέτοιες κινητοποιήσεις που θα τις ζήλευε η παλιά παραδοσιακή αριστερά που ήξερε να κολυμπάει στις μάζες και όχι να φτιάχνει παραμάγαζα. Στο Σύνταγμα κατέβηκαν πολλοί Αριστεροί από εκείνους που κατεβαίνουν κάθε τόσο στις διαδηλώσεις. Οι ίδιοι αντιλήφθηκαν πολύ καλά ότι το να σνομπάρει τέτοιες ιντερνετικές κινητοποιήσεις ως “απολιτίκ”, δείχνει πόσο ξεπερασμένος είναι από τις εξελίξεις. Δεν είναι “απολιτίκ” όσοι κατέβηκαν. Το αντίθετο είναι άκρως πολιτικοποιημένοι. Η κινητοποίηση αυτή πρέπει και να περιφρουρηθεί λοιπόν, και να στηριχτεί με κάθε τρόπο. Το “σύστημα” την φοβάται σφόδρα. Και θέλει να την εκφυλίσει. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, που οι εντολές στις μεγάλες -κατά τα λοιπά- αστυνομικές δυνάμεις που ήταν σε όλη την ευρύτερη περιοχή, ήταν για διακριτική παρακολούθηση και για καμία παρεμπόδισή της. Είναι πασιφανές ότι έτσι και προβούν σε οποιαδήποτε προκλητική ενέργεια σε βάρος αυτού του “μέσου Έλληνα” που κατέβηκε και θα ξανακατεβεί στο Σύνταγμα, θα υπογράψει τη θανατική του καταδίκη.
read more "Ποιός είπε ότι το Σύνταγμα δεν μπορεί να γίνει πλατεία Ταχρίρ;" Διαβάστε περισσότερα...

Οι Έλληνες στη δραχμή και οι Γερμανοί στο ελβετικό φράγκο!



Την ώρα που οι Έλληνες παρακολουθούσαν έκπληκτοι την επίτροπο της χώρας στις Βρυξέλλες να προαναγγέλλει επιστροφή στη δραχμή, αν δεν αποδεχθούν ένα ακόμη γύρο θεραπείας-σοκ με ισχυρές δόσεις εθνικής υποτέλειας, ένα άλλο δράμα βρισκόταν σε πλήρη κορύφωση: το δράμα του ίδιου του ευρώ, που κατέρρευσε χθες από μαζικές εκροές κεφαλαίων στην Ελβετία!

Οι κινήσεις κεφαλαίων των τελευταίων ημερών είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες, όπως τονίζουν στελέχη του private banking μεγάλης ευρωπαϊκής τράπεζας στην Αθήνα: οι Έλληνες καταθέτες είναι κοινό μυστικό ότι αναζητούν διαφυγή από το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, υπό το φόβο χρεοκοπίας της χώρας, και προσπαθούν να διασώσουν τα ευρώ τους, στέλνοντάς τα σε άλλη χώρα της ευρωζώνης, που -θεωρητικά τουλάχιστον- είναι ασφαλής σε περίπτωση χρεοκοπίας της Ελλάδας.
Την ώρα, όμως, που οι Έλληνες τρέμουν την επιστροφή στη δραχμή και προσπαθούν να διασώσουν τα πολύτιμα ευρώ τους, κάποιοι άλλοι καταθέτες στην ευρωζώνη, κυρίως Γερμανοί, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τραπεζικών στελεχών, έχουν έναν άλλο φόβο: τρέμουν την κατάρρευση του ευρώ και σπεύδουν να το εγκαταλείψουν για την ασφάλεια του ελβετικού φράγκου.
Το ελβετικό φράγκο χθες είχε την τιμητική του,.....

.....
καθώς η ισοτιμία του εκτοξεύθηκε σε επίπεδο ρεκόρ όλων των εποχών έναντι του ευρώ, φθάνοντας ακόμη και κάτω από το 1,23. Το φαινόμενο δεν είναι πρωτόγνωρο, βεβαίως: από τότε που ξέσπασε η ελληνική κρίση, για να ακολουθήσουν η ιρλανδική και η πορτογαλική, η κεντρική τράπεζα της Ελβετίας έχει χρειασθεί να παρέμβει ουκ ολίγες φορές στην αγορά συναλλάγματος για να «δαμάσει» την άνοδο του ελβετικού, που φαίνεται να δυναμώνει κάθε φορά που εντείνονται οι ανησυχίες Γερμανών και άλλων βορειοευρωπαίων καταθετών για το ευρώ.
Το πρόβλημα, βέβαια, είναι αρκετά βαθύ: δεν πρόκειται για κάποιους Γερμανούς μικροκαταθέτες που κάνουν... πουγκί σε ελβετικά φράγκα για μια δύσκολη ώρα, αλλά για εκροές «έξυπνου χρήματος», το οποίο συνήθως έχει καλή πληροφόρηση για την οικονομική, νομισματική και συναλλαγματική πραγματικότητα, πολύ πριν φθάσουν τα νέα στο μέσο πολίτη.
Για παράδειγμα, η χθεσινή κορύφωση της μαζικής εξόδου κεφαλαίων από το ευρώ δεν σημειώθηκε σε ανύποπτο χρόνο: παράλληλα με τις ανησυχίες για χρεοκοπία της Ελλάδας, έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη και όλα τα άλλα σενάρια που φθάνουν μέχρι τα αυτιά κάθε Ευρωπαίου πολίτη, στο ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα κυκλοφορούσαν έντονες φήμες για κάποιο πολύ σοβαρό πρόβλημα της κορυφαίας βελγικής τράπεζας DEXIA, που έχει ενεργητικό σχεδόν τριπλάσιο του ΑΕΠ του Βελγίου.
Η DEXIA, που σύμφωνα με πολλές εκτιμήσεις έχει αρκετά υψηλή έκθεση σε κίνδυνο Ελλάδας, ενώ το χαρτοφυλάκιό της έχει ουκ ολίγα «γκρίζα» στοιχεία, αντιμετωπίζει πιεστικό πρόβλημα ρευστότητας. Πρόσφατα εξέδωσε ομόλογο κυμαινόμενου επιτοκίου διάρκειας δύο ετών, το οποίο είχε έναν περίεργο όρο: έδινε τη δυνατότητα στους επενδυτές να το επιστρέψουν και να πάρουν πίσω τα χρήματά τους στο ακέραιο (put option) μέχρι τις 26 Ιουνίου, αφού προειδοποιήσουν για την εξαργύρωση 33 ημέρες νωρίτερα.
Με το ομόλογο αυτό η DEXIA πήρε ρευστότητα 3,2 δισ. ευρώ, αλλά στην εκπνοή της προθεσμίας πρόωρης εξαργύρωσης δύο μεγάλοι επενδυτές, που είχαν αγοράσει το μεγαλύτερο μέρος της έκδοσης (η Blackrock και η Barclays) έσπευσαν να ζητήσουν τα... λεφτά τους πίσω, αφήνοντας την DEXIA με μια «τρύπα» ρευστότητας σχεδόν 3 δισ. ευρώ!
Το «έξυπνο χρήμα» φαίνεται ότι πληροφορήθηκε έγκαιρα για αυτό το ξαφνικό πρόβλημα στην καρδιά της ευρωζώνης, όπου δύο καλά πληροφορημένοι «παίκτες» των αγορών σπεύδουν ξαφνικά να πάρουν πίσω τα κεφάλαια που δάνεισαν στη μεγαλύτερη τράπεζα του Βελγίου, και αυτό εξηγεί σε μεγάλο βαθμό την ένταση των χθεσινών εκροών στο ελβετικό φράγκο.
Το τραπεζικό σύστημα της ευρωζώνης φαίνεται ότι είναι βαθιά άρρωστο και δεν εμπνέει πλέον εμπιστοσύνη στους μεγάλους διεθνείς διαχειριστές κεφαλαίων, όσο και αν οι ευρωπαϊκές αρχές σκηνοθετούν τεστ αντοχής που «βγάζουν λάδι» ακόμη και τις πιο προβληματικές τράπεζες.
Σε ό,τι αφορά το ελληνικό σκέλος αυτής της κρίσης, το τέλος του παιχνιδιού πλησιάζει: όσο το «πιστωτικό γεγονός» στην Ελλάδα γίνεται όλο και πιθανότερο, οι τράπεζες που έχουν έκθεση σε ελληνικά ομόλογα (100 δισ. ευρώ συνολικά, μοιρασμένη 50-50 μεταξύ ελληνικών και ευρωπαϊκών τραπεζών) μένουν παγιδευμένες, αφού είναι πλέον αδύνατο να «ξεφορτωθούν» σε οποιαδήποτε τιμή τα ελληνικά ομόλογα (ούτε στο 51% της αξίας τους δεν αγοράζονται τα δεκαετή στη δευτερογενή αγορά), ενώ το κόστος ασφάλισης με CDS έχει φθάσει πλέον σε απαγορευτικά ύψη. Η ίδια η ΕΚΤ έχει στο χαρτοφυλάκιό της ελληνικά ομόλογα ονομαστικής αξίας σχεδόν 50 δισ. ευρώ και άλλα 140 δισ. ευρώ τίτλων ελληνικής προέλευσης τα έχει κρατήσει ως εγγύηση για δανεισμό των ελληνικών τραπεζών. Ακόμη και η... μπάνκα του καζίνου, δηλαδή, είναι εκτεθειμένη σε τεράστιες ζημιές από μια χρεοκοπία της Ελλάδας.
Την ίδια ώρα, όπως αποκάλυψε το “Spiegel”, η ΕΚΤ έχει δώσει χρηματοδοτήσεις σχεδόν μισού τρισεκατομμυρίου ευρώ σε ελληνικές, ιρλανδικές και πορτογαλικές τράπεζες με εγγύηση καλυμμένα ομόλογα εντελώς αμφισβητούμενης αξίας. Και αυτοί είναι μόνο οι κίνδυνοι που βλέπουν άμεσα οι διεθνείς διαχειριστές κεφαλαίων να «χτυπούν την πόρτα» του τραπεζικού συστήματος της ευρωζώνης, πριν καν συζητήσει κανείς για τη σταθερότητα της Ισπανίας, της Ιταλίας, ή του Βελγίου και για τον κίνδυνο να γίνουν «τοξικοί» τίτλοι τεράστιας αξίας, που μέχρι χθες οι τραπεζίτες θεωρούσαν απολύτως ασφαλείς.
Η ευρωζώνη «στήθηκε» εξαρχής ως ατελής νομισματική ένωση (κοινό νόμισμα χωρίς κοινή δημοσιονομική πολιτική). Οι πολιτικοί της Γαλλίας και της Γερμανίας «νέρωσαν» πρώτοι τους κανόνες του Συμφώνου Σταθερότητας, που σήμερα ζητούν να εφαρμοσθούν με απόλυτη αυστηρότητα στην Ελλάδα, όταν προ πενταετίας οι ίδιες οι κυβερνήσεις τους κινδύνευαν να τιμωρηθούν με πρόστιμα για υψηλά ελλείμματα. Οι τραπεζίτες της ευρωζώνης, περιλαμβανομένων των κεντρικών τραπεζιτών της ΕΚΤ, άφησαν να εξελιχθεί το δικό τους κερδοσκοπικό πάρτι για πολλά χρόνια, χρηματοδοτώντας τις πιο απίθανες «φούσκες», από ελληνικά ομόλογα μέχρι ιρλανδικά εμπορικά κέντρα, που έχουν μετατραπεί σήμερα σε «φαντάσματα».
Τώρα που το «πάρτι» αυτό τελειώνει, οι τραπεζίτες θυμούνται πόσο «ιερή» είναι η υποχρέωση ενός οφειλέτη και πιέζουν με κάθε τρόπο να μεταφερθούν όλα τα βάρη στους φορολογούμενους του πλούσιου Βορρά, ή του φτωχού Νότου, για να μην πληρώσουν οι ίδιοι το τίμημα που τους αναλογεί για τη δική τους αχαλίνωτη διάθεση κερδοσκοπίας και τις εσφαλμένες επιλογές τους. Οι ψηφοφόροι του Βορρά αντιστέκονται σθεναρά στις διασώσεις χωρών του Νότου, οι ψηφοφόροι του Νότου εξεγείρονται κατά των προγραμμάτων σκληρής λιτότητας που επιβάλλονται χωρίς να φαίνεται «φως στο τούνελ» και ολόκληρο το οικοδόμημα της ευρωζώνης θυμίζει πια ένα πύργο από γυαλιστερά τραπουλόχαρτα που είναι έτοιμα να σκορπίσουν στον άνεμο.
Οι Έλληνες πολιτικοί προβάλλουν σε κάθε ευκαιρία τη συμμετοχή της... Ψωροκώσταινας στην ευρωζώνη σαν ένα ιστορικό επίτευγμα τεράστιας αξίας.
Και προσπαθούν να πείσουν τους πολίτες ότι αξίζει κάθε θυσία για να μείνουμε στο «σκληρό πυρήνα» της Ευρώπης.
Ουδείς τολμά να μιλήσει ανοικτά για τα λάθη μεγαλομανών πολιτικών και άπληστων τραπεζιτών, που απειλούν να οδηγήσουν τώρα το «ιερό δισκοπότηρο» της Ευρώπης στον... σκουπιδότοπο της ιστορίας. Η κρίση του ευρώ φαίνεται πως είναι πολύ σοβαρότερη από την ελληνική, την ιρλανδική ή την πορτογαλική. Και αν δεν την αντιμετωπίσουν πολιτικοί και τραπεζίτες με γενναίες αποφάσεις, αντί για προσωρινά «μπαλώματα», πολύ σύντομα το εγχείρημα της νομισματικής ένωσης στην Ευρώπη θα δικαιώσει όλη την ισοπεδωτική κριτική που έχει δεχθεί από τους πιο σκληρούς ευρωσκεπτικιστές.

read more "Οι Έλληνες στη δραχμή και οι Γερμανοί στο ελβετικό φράγκο!" Διαβάστε περισσότερα...

Ο παγκόσμιος χάρτης της επανάστασης !



Οι "αγανακτισμένοι" Ισπανοί κατάφεραν να ξεσηκώσουν σιγά σιγά όλη την υφήλιο. Ήδη σε χάρτη (δείτε εδώ) που έχει δημιουργηθεί φαίνεται σε πόσα μέρη ανά τον κόσμο διαδηλώνουν και επαναστατούν.

Όπως μαρτυρά ο χάρτης τη δεδομένη στιγμή σε πάνω από 678 μέρη του κόσμου, χιλιάδες άνθρωποι έχουν βγει στους δρόμους για ένα καλύτερο αύριο, μια καλύτερη δημοκρατία.
 
 

read more "Ο παγκόσμιος χάρτης της επανάστασης !" Διαβάστε περισσότερα...

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ και Ανταπόκριση από τους 'Αγανακτισμένους΄ της Ελλάδας, χιλιάδες οι πολίτες!


Παραμένει ο κόσμος στο Σύνταγμα - Φωνάζουν "Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία" και τραγουδούν τον Εθνικό ύμνο..


Φυσικά δεν έλειψαν και παραδοσιακά σύμβολα όπως η μαγκούρα, ενώ ανά δέκα λεπτά όλος ο κόσμος τραγουδάει τον Εθνικό Ύμνο και καλούν τους πολιτικούς να βγουν έξω από τη Βουλή και να φύγουν από τη χώρα.

 ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ - ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.
ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΝΥΧΤΑ
ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΟΠΟΤΕ ΜΠΟΡΟΥΜΕ
ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΟΣΜΟΣ ΣΥΝΕΧΩΣ

...

Η λέξη Αγνακτισμένοι δεν θέλει με τίποτα να υποκινήσει ή να υποδείξει τον τρόπο. Απεναντίας, δηλώσαμε από την αρχή ότι θέλουμε να βρεθούμε ειρηνικά και αυθόρμητα. Χωρίς σχέδιο και πλάνο. Μόνο να δηλώσουμε την ειρηνική διαμαρτυρία μας.

Ο καθένας στην σελίδα της διαμαρτυρίας εκφράζει τον εαυτό του και μόνον αυτόν. Χωρίς επιτροπές και ψήφους. Αρα, καλούμε τον καθένα να είναι υπεύθυνος των λόγων και των πράξεων του. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα κάτι αρνητικό. Όμως, να μην δημιουργείται άλλη εντύπωση, από ό,τι ισχύει.

Δηλαδή μια ειρηνική και αυθόρμητη σύναξη.

Δικός μας αρχικός στόχος είναι να κατεβούμε με τα παιδιά μας, να γνωριστούμε με κάποιους, να συναντήσουμε φίλους και γνωστούς. Με αφορμή αυτό που όλοι ζούμε.
Χωρίς σημαίες και πλακάτ, χωρίς κόμματα και οργανώσεις. Αυθόρμητα.

5,989 Άτομα
Σημείο - ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ, ΑΘΗΝΑ
---

ΝΩΡΙΤΕΡΑ


Πληροφορίες απο την Πλατεία Συντάγματος έκαναν λόγο για πάνω απο 20.000 κόσμο συγκεντρωμένο εκεί...



 

 

Διαδηλώνοντας ειρηνικά, κυρίως νέοι, οι οποίοι κατά διαστήματα φώναζαν σύνθηματα, όπως «κλέφτες κλέφτες» ενώ έντονη είναι η αστυνομική παρουσία. 



Οι διαδηλωτές γιούχαραν τα ΜΑΤ και έχουν αναρτήσει πανώ το οποίο λέει: "Είμαστε ξύπνιοι! Τί ώρα είναι; Είναι ώρα να φύγουν!".






Επίσης υπάρχει το ίδιο πανώ μεταφρασμένο στα Ισπανικά, ως απάντηση στα ειρωνικά σχόλια που έκαναν.


Επιπλέον κάποια στιγμή έπεσε το Wi-fi και αρκετοί καταγγέλλουν ότι έκοψαν για να μην επικοινωνεί ο συγκεντρωμένος κόσμος με το διαδίκτυο και να στέλνει εντυπώσεις και φωτογραφίες.


Πληροφορίες αναφέρουν μάλιστα ότι παραμένει κλειστό ακόμη και τώρα (00.20)


Οι διαδηλωτές έχουν φέρει μαζί τους ένα κρεβάτι και έχουν στήσει ένα μίνι φαρμακείο για όσους τυχόν νιώσουν κάποια αδιαθεσία, καθώς όπως λένε έχουν σκοπό να μείνουν για αρκετό καιρό.

Δείτε παρακάτω τις φωτογραφίες απο το Σϋνταγμα και ακολουθεί η Θεσσαλονίκη...






Λίγο μετά τις 8, συνδικαλιστές της ΔΕΗπου πραγματοποιούσαν
συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Χαλκοκονδύλη,
έκαναν πορεία προς το Σύνταγμα όπου και ήρθαν αντιμέτωποι με τα γιουχαρίσματα
και τις αποδοκιμασίες των συγκεντρωμένων «αγανακτισμένων» πολιτών.
---
Οι διοργανωτές είχαν ξεκαθαρίσει από την αρχή  ότι δεν θέλουν στη συγκέντρωση συνδικαλιστές
και πολιτικούς φορείς και πως "ο καθένας καλείται να εκφράσει τον εαυτό του".














200.000 κόσμος στο Σύνταγμα! Διαδώστε την λαοθάλασα. 
Τους έχουν κλείσει τα κινητά μόνο εισερχόμενες δέχονται και όχι εξερχόμενες

ΘΑΥΜΑ ΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥ (mega) ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΜΕΝΟΥΣ

Έκκληση στους Έλληνες καλλιτέχνες να κατέβουν στο Σύνταγμα για συναυλίες

Παρακαλούνται όλοι οι καλλιτέχνες να κατέβουν στο Σύνταγμα 
και να στήσουν μία συναυλία.


Η ελευθερία από την τροϊκανή χούντα, θα πέσει με τραγούδια, με φωνές και με χορούς...

Παπακωνσταντίνου, Αλεξίου, Μάλαμας και όποιος άλλος μπορεί...

Πρέπει να κατέβουν στο Σύνταγμα.
Πρέπει να ρίξουμε τους γελοίους με τραγούδια, με Ελληνικά τραγούδια...



Ανάλογες εκδηλώσεις γίνονται και σε άλλες πόλεις.  

Στον Λευκό Πύργο ξεκίνησε στις 18:00 και ήταν πάνω από 5.000. 

 
  (Αφήστε μας να ζήσουμε αλλιώς θα σας…)

Αυτό είναι το σύνθημα γραμμένο σε πανό μπροστά στον Λευκό Πύργο Θεσσαλονίκης που αναρτήθηκε από την αρχή της εκδήλωσης η οποία συγκέντρωσε πολύ μεγάλο αριθμό ανθρώπων…


Πολλοί νέοι, αλλά και μεγαλύτερης ηλικίας άνθρωποι βρίσκονται ακόμη εκεί, μητέρες με παιδιά και παλμός, χωρίς κομματικές ταμπέλες, συνδικάτα και φυσικά χωρίς έκτροπα.


Μόνο μερικές ελληνικές σημαίες, αγανάκτηση αλλά και πίστη ότι αν ο κόσμος θελήσει μπορεί να ανατρέψει πολιτικές που καταδικάζουν τους Έλληνες στην μιζέρια και την δυστυχία.



Μόλις επέστρεψα σπίτι από τον Λευκό Πύργο και νοιώθω ότι σήμερα μπορεί να γίνει η αρχή για κάτι καλύτερο.
 

Να απαιτήσουμε αλλαγές, ως σύσσωμος ελληνικός λαός, να απαιτήσουμε αξιοπρέπεια και να ορίζουμε εμείς το μέλλον μας..

 

Απ’ ότι με πληροφόρησαν τα δελτία έκαναν λόγο για 10.000 κόσμου στην Θεσσαλονίκη και άλλους τόσους στην Πάτρα.

Πλατεία Βασιλέως Γεωργίου Πάτρα Αγανακτισμένοι 

Στο δε Σύνταγμα μόλις είδα κάποια πλάνα και με χαροποίησε πάρα πολύ ο δυναμισμός του κόσμου και στην καρδιά της Αθήνας, όπου καλώς ή κακώς οι φωνές ακούγονται πιο δυνατά!

Ήταν καιρός να ξυπνήσουμε και να βγάλουμε τις τσίμπλες από τα μάτια μας για να δούμε καθαρά.



 

Να δούμε ότι τα κόμματα αυτά δεν μας εκφράζουν, έχουμε όνειρα και ζητάμε να τα πιάσουμε..


Οι κινητοποιήσεις πρέπει να συνεχιστούν με μεγαλύτερο παλμό και να αφυπνίσουν περισσότερους νέους.

 

Σήμερα είναι η πρώτη μέρα μετά από πολύ καιρό που είμαστε περήφανοι που είμαστε Έλληνες!


Η φλόγα των ΄΄Αγανακτισμένων'' της Ελλάδας 
οργανώνεται μέσω Facebook και σε άλλες πόλεις, 
όπως το Ναύπλιο, τα Γιάννενα, την Αρτα, το Ρέθυμνο, 
τα Χανιά, τη Σητεία, το Ηράκλειο, 
τη Ζάκυνθο, τη Κομοτηνή, το Βόλο 
και πολλές ακόμα....

Δείτε ΕΔΩ την λίστα με τα σημεία συνάντησης σε όλη την Ελλάδα και περισσότερες φωτογραφίες μαζί με βίντεο απο άλλες περιοχές της Ελλάδας
με ''Αγανακτισμένους'' πολίτες

Πρέπει να πάμε, έπρεπε να είμαστε ήδη εκεί πριν ένα χρόνο ή και χθες...
Εκεί που μας καλεί η ιστορία, εκεί που μας καλεί η δημοκρατία...
Εκεί που μας καλεί το χρέος μας στα παιδιά μας και όχι στους δανειστές μας...

Δείτε ΕΔΩ το χάρτη των "Αγανακτισμένων" σε όλη την Ελλάδα.
Δείτε ΕΔΩ την λίστα με τα σημεία συνάντησης σε όλη την Ελλάδα.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ, ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΕΠΑΛΞΕΙΣ!
ΤΙΠΟΤΕ ΔΕ ΧΑΘΗΚΕ ΑΚΟΜΑ! Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΟΛΟΥΣ ΑΝΑΓΚΗ!
ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ! ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΤΗΣ ΟΛΟΙ!

ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΩΡΕΣ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΙΕΡΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ! 
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ! 
ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΜΑΧΗ! 
Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ! Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΗΓΩΜΕΝΗ ΘΑΝΑΣΙΜΑ! 
ΖΗΤΑΕΙ ΑΠ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΤΗΝ ΥΣΤΑΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ!

ΕΛΛΗΝΕΣ!

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ, ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ, ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ, ΠΑΝΤΟΥ!
ΜΑΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ! 
ΜΗΝ ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΕ ΑΛΛΟ, ΒΓΕΙΤΕ ΕΞΩ!

Θ Α   Ν Ι Κ Η Σ Ο Υ Μ Ε! 
read more "ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ και Ανταπόκριση από τους 'Αγανακτισμένους΄ της Ελλάδας, χιλιάδες οι πολίτες!" Διαβάστε περισσότερα...