Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Κατέβα κάτω από την καρότσα, ρε κομματόσκυλο!

read more "Κατέβα κάτω από την καρότσα, ρε κομματόσκυλο!" Διαβάστε περισσότερα...

Sports Illustrated: Ο χειρότερος εφιάλτης οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις από οπαδούς!


Επειδή νομίζω ότι μπορεί να κολλάει με την προηγούμενη ανάρτηση για τα αντικυβερνητικά πανό στα ελληνικά γήπεδα, βάζω το παρακάτω κείμενο που έχει δημοσιευθεί από το γνωστό περιοδικό Sports Illustrated στις 31 Ιανουαρίου 2011 και το υπογράφει ο δημοσιογράφος Dave Zirin:
«Όπως έγραψε ο αθλητικογράφος James Dorsey «Η ανάμειξη των οργανωμένων οπαδών σε αντικυβερνητικές διαδηλώσεις (στην Αίγυπτο) αποτελεί ΤΟΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΕΦΙΑΛΤΗ για κάθε αραβική κυβέρνηση. Το ποδόσφαιρο σε όλο το Ισλάμ προσφέρει μια σπάνια πλατφόρμα για εκδήλωση θυμού και αγανάκτησης στη Μέση Ανατολή, μια περιοχή που χαρακτηρίζεται από απολυταρχικά καθεστώτα, που ελέγχουν όλους τους δημόσιους χώρους».
  • Την αφορμή για την αναδημοσίευση πήρα από ένα σχετικό εξαιρετικό άρθρο, με τίτλο Ο Κεντρικός Ρόλος των Ποδοσφαιρικών Σωματείων στο Τέλος της «Δικτατορίας του Φόβου» στην Αίγυπτο, που υπάρχει στο περιοδικό Humba! (τεύχος 5, καλοκαίρι 2011).
* To ορίτζιναλ δημοσίευμα του Sports Illustrated ΕΔΩ.
read more "Sports Illustrated: Ο χειρότερος εφιάλτης οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις από οπαδούς!" Διαβάστε περισσότερα...

Τα γηπεδικά πανό, η ίδια ζωή, οι πολλοί τσακωμοί και ο ένας κίνδυνος!

Μιας και οι δυο προηγούμενες αναρτήσεις του blog είχαν να κάνουν με τα αντικυβερνητικά πανό στα ελληνικά γήπεδα, ας πούμε και κάτι ακόμα. Τι να λέμε τώρα, δηλαδή; Για την εξάρα που έπεσε στο Μάντσεστερ και τον σερ Άλεξ που κατάπιε την τσίχλα του ή για το 1-1 στο Άρης – ΠΑΟΚ; Εντάξει, τα είδαμε τα ματς, βγάλαμε τα συμπεράσματά μας και πάμε παρακάτω.  
Οι μηχανισμοί, λοιπόν, είναι παλιοί και δεν αλλάζουν ποτέ. Το 1984 κυκλοφόρησε ένα βιβλίο, το «Ροκ Ημερολόγια» του Γιώργου Τουρκοβασίλη, από τις εκδόσεις Οδυσσέας (αποσπάσματα αναδημοσίευσε πρόσφατα το Humba!). Να, ένα απόσπασμα από τις «Αναμνήσεις ενός Χούλιγκαν»:
«Συμφέρει το κράτος να αντιμάχονται μεταξύ τους punk και heavy metal, όπως και οι χούλιγκανς μεταξύ τους. Γιατί αν ήταν όλοι αυτοί ενωμένοι θα ήταν για το κράτος κίνδυνος!..
… Και βλέπεις τη στιγμή που τσακώνονται μεταξύ τους χούλιγκανς, η αστυνομία δεν
επεμβαίνει. Κάνει τα στραβά μάτια.
… Δηλαδή, εγώ τι φταίω με έναν ολυμπιακό που ακούμε την ίδια μουσική, που κάνουμε ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΖΩΗ, να τσακωνόμαστε αφού είμαστε ίδιοι; Αν ήμασταν, όμως, ενωμένοι, θα ήμασταν κίνδυνος για το κράτος.
… Τους συμφέρει, λοιπόν, να τσακωνόμαστε και να γίνεται φασαρία για να κουκουλώνονται άλλες καταστάσεις.
… Και τότε που γίνονταν οι μεγάλες φασαρίες με τον Μπουμπλή (σ.σ. «ελληνοποίηση» Χουάν Ραμόν Ρότσα), ήταν εκείνες οι μέρες ο προϋπολογισμός της Ελλάδας στην βουλή (σ.σ. γινόταν χαμός τότε). Οπότε αντί να κοιτάει ο κόσμος τον προϋπολογισμό, κοιτάζανε τι γινότανε με τον Μπουμπλή και λέγανε οι εφημερίδες «οι χούλιγκανς» και «οι χούλιγκανς» και πέρασε στο ντούκου το θέμα της βουλής».
read more "Τα γηπεδικά πανό, η ίδια ζωή, οι πολλοί τσακωμοί και ο ένας κίνδυνος!" Διαβάστε περισσότερα...

Προς κάθε… ενδιαφερόμενο: Δικάζεται ο τ. πρόεδρος της Αργεντινής…

Ο πρώην πρόεδρος της Αργεντινής, Φερνάντο Ντε Λα Ρουά, ο φυγομάχος πολιτικός που κυριολεκτικά το έσκασε, εγκαταλείποντας αναίσχυντα το προεδρικό μέγαρο με ελικόπτερο (!) όταν χρεοκόπησε η χώρα του το 2001, καλείται 10 ολόκληρα χρόνια μετά να λογοδοτήσει απέναντι στον λαό του για τις τεράστιες ευθύνες του και τις πράξεις του, με την κατηγορία της διαφθοράς, σε μεγάλη δίκη που έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 22 Νοεμβρίου και στην οποία έχουν κληθεί να καταθέσουν 300 μάρτυρες!

Η κυβέρνηση του Ντε Λα Ρουά, ο οποίος ήταν πρόεδρος από το 1999 μέχρι την κρίση του 2001, κατηγορείται από τον Μάριο Ποντακουάρτο, υψηλόβαθμο υπάλληλο του κοινοβουλίου, ότι κατέβαλε 5 εκατομμύρια σε δωροδοκίες, με σκοπό να εγκριθεί από την Γερουσία η μεταρρύθμιση της εργατικής νομοθεσίας το 2000.


Για την ίδια υπόθεση έχουν κατηγορηθεί ο πρώην υπουργός Εργασίας Αλμπέρτο Φλαμαρίκε, πέντε πρώην γερουσιαστές και ένας υπάλληλος της Γερουσίας. Η μεταρρύθμιση της εργατικής νομοθεσίας, η οποία ακυρώθηκε το 2004, ήταν ένας από τους όρους που είχε θέσει το ΔΝΤ στην Αργεντινή για την αποδέσμευση ενός δανείου. Από την πλευρά του, ο πρώην πρόεδρος έχει διαψεύσει ότι η κυβέρνησή του δωροδόκησε για να τροποποιηθεί ο νόμος και υποστηρίζει ότι είναι θύμα πολιτικών και δικαστικών διώξεων.

Επιχειρώντας μια σύντομη αναδρομή στα γεγονότα, υπενθυμίζουμε ότι η βαθιά ύφεση έπληξε την Αργεντινή το χρονικό διάστημα 1998-1999 και η κατάρρευση του χρηματοπιστωτικού συστήματος, το 2001-2002, ουσιαστικά ήταν το φυσικό επακόλουθο της ύφεσης.

Η ύφεση το 1999 βρισκόταν στο ύψος του -4%, η οποία κατέληξε σε στασιμότητα το 2000, παρά τα τεράστια δάνεια εκ μέρους του ΔΝΤ και των ιδιωτικών τραπεζών. Η ανεργία αυξήθηκε δραματικά και οι πολίτες πραγματοποιούσαν μαζικές διαδηλώσεις, οι οποίες εξελίχθηκαν το 2001 σε ένα σημαντικό και δυναμικό παράγοντα της πολιτικής.
Λόγω της ανεργίας, η όποια μάστιζε τη χώρα, παρατηρήθηκαν διάφορα φαινόμενα. Σημειώθηκε μεγάλη αύξηση στην «άτυπη» οικονομία, δηλαδή λειτουργούσαν μικρές επιχειρήσεις, χωρίς νόμιμες άδειες και φορολογικές δηλώσεις.

Ένα τέτοιο παράδειγμα, μεταξύ άλλων, ήταν οι Cartoneros, οι οποίοι μάζευαν ανακυκλώσιμα υλικά, όπως χαρτικά και χαρτοκιβώτια, από τα σκουπίδια και στη συνέχεια τα πουλούσαν. Επίσης, έκαναν την εμφάνισή τους τα «χρεωστικά ομόλογα», με τη χρήση των οποίων, οι εργαζόμενοι στους δήμους και οι δημόσιοι υπάλληλοι «πληρώνονταν» μέχρι και το 50% του μισθού τους. Αυτά τα ομόλογα είχαν τη μορφή χαρτονομίσματος, γίνονταν αποδεκτά από πολλά καταστήματα της χώρας, αλλά η αξία τους υπολογιζόταν χαμηλότερα από το αναγραφόμενο ποσόν.
Δημιουργήθηκαν και «ανταλλακτήρια τροφίμων», μέσω των οποίων προωθούνταν ανταλλαγές τροφίμων και υπηρεσιών. Για παράδειγμα, τομάτες ανταλλάσσονταν με αυγά, κρέας και λαχανικά.

Αυτό το φαινόμενο εξελίχθηκε μαζικά το 2001, με αποτέλεσμα η κάθε γειτονιά να έχει το δικό της «ανταλλακτήριο τροφίμων» και να εκδοθεί νόμισμα από την εκπροσώπηση των ανταλλακτηρίων, το οποίο χρησιμοποιούνταν ακόμα και για την αγορά ακινήτων. Λόγω όλων αυτών των συνθηκών και της αποτελμάτωσης της οικονομίας, απαιτήθηκε από μεγάλη μερίδα του πληθυσμού η υποτίμηση του νομίσματος. Η απαίτηση αυτή δεν έγινε αποδεκτή από την κυβέρνηση, καθώς φοβήθηκε την περαιτέρω μεταφορά κεφαλαίων στο εξωτερικό, αλλά και τις επιθέσεις των κερδοσκόπων.
Τότε, η κυβέρνηση επέλεξε να συνδεθεί το επίσημο νόμισμα της Αργεντινής με μια συγχώνευση νομισμάτων, η οποία αποτελούνταν κατά 50% από ευρώ και κατά 50% από δολάρια.

Με αυτό τον τρόπο, η οικονομία εμφάνισε μικρούς ρυθμούς ανάπτυξης, όμως η εμφάνιση της παγκόσμιας ύφεσης, η οποία προκλήθηκε από το τρομοκρατικό χτύπημα στην Αμερική στις 11-9-2001, επιβεβαίωσε την άρνηση των οικονομολόγων σε αυτή την τεχνική. Το αποτέλεσμα ήταν να χάσουν οι επενδυτές την εμπιστοσύνη τους απέναντι στις αγορές. Η κυβέρνηση της Αργεντινής, το Νοέμβριο του 2001, ανακοίνωσε ότι δεν μπορούσε να εκπληρώσει τις απαιτήσεις του ΔΝΤ σε σχέση με τον περιορισμό του δημοσιονομικού ελλείμματος της χώρας.

Από την πλευρά του, το ΔΝΤ αρνήθηκε να δώσει το δάνειο ύψους 1.25 δισ. δολαρίων, το οποίο είχε προγραμματιστεί.

Αυτή η είδηση «έσκασε» σαν βόμβα για τις παγκόσμιες χρηματαγορές, με αποτέλεσμα να αποσυρθούν κεφάλαια από τη χώρα με ταχύτατους ρυθμούς, γεγονός το οποίο προκάλεσε τεράστια κρίση σε όλο το τραπεζικό σύστημα. Η κυβέρνηση για να αποφύγει την ολοκληρωτική καταστροφή εισήγαγε αμέσως μια νομοθετική διάταξη, η οποία επέτρεπε ανάληψη μέχρι 250 πέσος από τους τραπεζικούς λογαριασμούς την εβδομάδα. Η ενέργεια αυτή, αποσκοπούσε στο να εμποδίσει την ανταλλαγή πέσος με δολάρια, επειδή το τραπεζικό σύστημα δεν ήταν σε θέση να ανταπεξέλθει.
Αυτή η ενέργεια επιδείνωσε τη κατάσταση τόσο στο εξωτερικό, όσο και στο εσωτερικό.

Οι πολίτες εξαγριώθηκαν, με αποτέλεσμα να πραγματοποιηθεί μια γενική απεργία στις 13 Δεκεμβρίου, η οποία κατέληξε σε μαζικές και βίαιες διαδηλώσεις στις 19 και 20 Δεκεμβρίου, χάνοντας τη ζωή τους συνολικά 28 άνθρωποι.

Την επόμενη μέρα, στις 21 Δεκεμβρίου, ο Φερνάντο Ντε Λα Ρουά παραιτήθηκε, εγκαταλείποντας το προεδρικό μέγαρο με ελικόπτερο, καθώς το συγκεντρωμένο πλήθος τον είχε περικυκλώσει!

Σήμερα, 10 ολόκληρα χρόνια μετά, ο βασικός υπαίτιος της καταστροφής καλείται να λογοδοτήσει απέναντι στον λαό που έφερε στο χείλος του γκρεμού.

Όπως είναι φυσικό, η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον από τη διεθνή κοινότητα.

Ευελπιστούμε η είδηση αυτή να χτυπήσει ένα “συνειδησιακό καμπανάκι” κινδύνου και ευθύνης προς κάθε… ενδιαφερόμενο ηγέτη απανταχού της γης, που αποφασίζει για τη μοίρα ενός λαού…

read more "Προς κάθε… ενδιαφερόμενο: Δικάζεται ο τ. πρόεδρος της Αργεντινής…" Διαβάστε περισσότερα...

Ζούμε το κύκνειο άσμα του Ευρώ και της ΕΕ;

Το ευρώ αποτελούσε ένα ευρωπαϊκό όραμα, με σκοπό του την ενοποίηση της Ευρώπης μετά τη σοβιετική κατάρρευση, μέσα σε ένα κλίμα συλλογικής ευημερίας, που θα οδηγούσε την ΕΕ προς την ομοσπονδοποίηση.

Αντί για αυτό, το ευρώ τελικά φαίνεται πως μάλλον διαλύει την Ευρώπη.

Την ώρα που οι ηγέτες της ΕΕ προσπαθούν απεγνωσμένα να παρουσιάσουν ένα κοινό μέτωπο, το άγχος αυξάνεται, και δεν αφορά μόνο στο ευρώ. Ξαφνικά, οι προσδοκίες 60 χρόνων, μοιάζουν άσκοπες, και η μελλοντική πορεία της ΕΕ αβέβαιη.

Επιφανειακά αν τη δούμε, η ΕΕ ήταν μια μεγάλη επιτυχία.



Έχει πληθυσμό 500 εκατομμυρίων, και ένα ΑΕΠ περισσότερο από $17 τρισεκατομμύρια, μεγαλύτερο από αυτό των ΗΠΑ, και τρεις φορές μεγαλύτερο από αυτά της Κίνας και της Ιαπωνίας.

Αποτελεί τον μεγαλύτερο εμπορικό εταίρο της Αμερικής, και μαζί οι δυο αυτές οικονομίες παράγουν το μισό από το παγκόσμιο ΑΕΠ, και είναι υπεύθυνες για το 1/3 του παγκόσμιου εμπορίου.

Την ώρα όμως που η Ασία αναπτύσσεται οικονομικά και δημογραφικά, η Ευρώπη βρίσκεται σε πτώση. Το ευρωπαϊκό μερίδιο στο παγκόσμιο εμπόριο πέφτει σταθερά, ιδίως στις εξαγωγές. Ο γερασμένος της πληθυσμός επιβαρύνει τα γενναιόδωρα κοινωνικά και ασφαλιστικά της προγράμματα, και παράλληλα αυξάνει τα κρατικά χρέη σε μια περίοδο μηδενικής ανάπτυξης. Τεχνολογικά, η ΕΕ ακολουθεί την Αμερική, αλλά τα υψηλά της μεροκάματα την εμποδίζουν από το να καταστεί ανταγωνιστικός εξαγωγέας.

Η τρέχουσα κρίση του ευρώ οφείλεται κυρίως στις ανισορροπίες μεταξύ Βορρά και Νότου, πλουσίων και φτωχών,  εξαγωγικών οικονομιών και οικονομιών υπηρεσιών.

Παράλληλα, οφείλεται και στην ύπαρξη ενός κοινού νομίσματος, με λίγους κανόνες, και οι οποίοι μάλιστα σπάνια  εφαρμόζονται.

Η όποια επιδιόρθωση θα απαιτήσει θεμελιώδεις αλλαγές, με ανάγκη μεγάλης δυνατότητας παρέμβασης στα εσωτερικά των κυρίαρχων κρατών. Θα χρειαστεί μια δημοσιονομική ένωση, με κοινό ταμείο, και με έναν υπουργό Οικονομικών με αρμοδιότητες να παρεμβαίνει στους εθνικούς προϋπολογισμούς, και με μια πιο ενιαία φορολογική και ασφαλιστική πολιτική.

Δεν είναι όμως καθόλου εύκολο για την Ευρώπη να οδηγηθεί κατά κει, απεμπολώντας τις εθνικές ταυτότητες για χάρη ενός ευρωπαϊκού μοντέλου.

Υπάρχουν πολλοί που πιστεύουν πως η ΕΕ βαίνει προς το τέλος της. Ο Γάλλος οικονομολόγος Nicolas Baverez επισημαίνει πως «όλες οι αρχές πάνω στις οποίες χτίστηκε η ευρωζώνη (όχι χρεοκοπία, όχι μεταφορές κεφαλαίων, όχι διασώσεις, αυστηροί περιορισμοί στα χρέη, κλπ) έχουν ακυρωθεί…».

Και όπως λέει, οι ηγέτες της ΕΕ υποτιμούν τον κίνδυνο, ο οποίος δεν είναι μια ακόμη ύφεση, αλλά μια πραγματικά επικίνδυνη  κρίση.

«Υπάρχουν εντάσεις στο πολιτικό σύστημα, και αμφισβητήσεις των δημοκρατικών θεσμών, σε επίπεδο που έχουμε να δούμε από την εποχή της  πτώσης της ΕΣΣΔ», λέει.

Η ΕΕ μοιάζει πια μια χαμένη υπόθεση. Οι ηγέτες της είναι «λίγοι», και ο νέος εθνικισμός υποβαθμίζει τη συλλογική ευθύνη και κοινή κυριαρχία που ορίζουν τις αρχές της ένωσης. Ο ευρωσκεπτικισμός κυριαρχεί, τόσο στα  ακροδεξιά κόμματα που απεχθάνονται τους μετανάστες, την παγκοσμιοποίηση, και τις Βρυξέλλες, όσο και στα κυβερνώντα κόμματα πολλών πετυχημένων χωρών.

Μια ΕΕ 15 χωρών, έμοιαζε συμπαγής και διαχειρίσιμη. Η σημερινή όμως των 27 (σε λίγο 28), δεν κυβερνάται εύκολα, ούτε από μια επαγγελματική γραφειοκρατία που απέχει πολύ από τους ψηφοφόρους, και οι αποφάσεις της οποίας αντιμετωπίζονται με δυσαρέσκεια, μεταφραζόμενη στο δημοκρατικό έλλειμμα από το οποίο πάσχει κυρίως η ΕΕ.

Υπάρχουν επίσης και κάμποσες ιστορικές ειρωνείες. Για παράδειγμα, η Γερμανία, διαιρεμένη και κατεστραμμένη από τον πόλεμο, επανενώθηκε και κυριαρχεί σήμερα στην Ευρώπη, αυτή τη φορά χωρίς όπλα, και με αρκετή διστακτικότητα.

Τίποτα δεν γίνεται στην ΕΕ χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του Βερολίνου, την δέσμευσή του, και τα χρήματά του. Στο πρόσωπο όμως της  Angela Merkel, η χώρα βρήκε έναν ηγέτη που δεν εμπνέει, ενώ οι πολιτικοί εταίροι της στον κυβερνητικό συνασπισμό διολισθαίνουν όλο και πιο πολύ προς την αφάνεια. Η καγκελάριος εστιάζει στην εσωτερική πολιτική, και στο χαλαρό σύστημα ομοσπονδιακού τύπου διακυβέρνησης, που έρχεται σε αντίθεση με αυτό της επικεντρωμένης, σχεδόν μοναρχικής γαλλικής εξουσίας.

Από τη πλευρά της, η Γαλλία κάποτε κυριαρχούσε στην ΕΕ, αλλά τώρα απλά ακολουθεί την ανθηρή Γερμανία, που είναι και ένας λόγος για τον οποίο ο François Mitterrand φοβόταν την επανένωση των δυο Γερμανιών. Αγχωμένη με τα χρέη της, τις τράπεζες και τις πιστοληπτικές τους αξιολογήσεις, εν μέσω μιας βρώμικης εκστρατείας προεδρικής εκλογής, η Γαλλία περνάει δύσκολα, συμπαρασύροντας και την Γερμανία.

Την ίδια στιγμή, πολλές ανατολικές χώρες παρουσιάζουν μια μεγαλύτερη ζωντάνια από αυτές της Δύσης. Μοιράζονται την γερμανική και ολλανδική αντίληψη περί αυστηρής δημοσιονομικής πειθαρχίας, και διστάζουν να συμμετάσχουν σε ένα αμφίρροπο ευρώ, αναλαμβάνοντας ευθύνες άλλων.

Η Βρετανία, που πάντα ήταν στο περιθώριο της ΕΕ, σήμερα μοιάζει σοφή αφού απέρριψε το ευρώ. Η διάθεσή  της είναι τώρα πολύ πιο αντιευρωπαϊκή ακόμη και από την εποχή της Thatcher.

Για να γίνουν βαθιές θεσμικές αλλαγές, χρειάζεται η τροποποίηση των συμβάσεων και η συναίνεση των Ευρωπαίων ψηφοφόρων. Η Ευρώπη όμως δεν είναι καθόλου δημοφιλής ως ιδέα, αφού πολλοί την ταυτίζουν με την παγκοσμιοποίηση, και με μια απρόσωπη παρεμβατικότητα. Δεν είναι λοιπόν, καθόλου σίγουρο πως οι ψηφοφόροι θα θελήσουν μια οικονομική ολοκλήρωση. Και ακόμη και αν προχωρήσει αυτή η ιδέα, θα χρειαστούν πολλά χρόνια μέχρι να εγκριθεί τελικά μια νέα συνθήκη.

Η εύκολη λύση είναι να λέμε ότι θέλουμε «περισσότερη» Ευρώπη, και όχι «λιγότερη». Αυτό είναι αυτονόητο στους «ευρωκράτες» και στις πολιτικές ελίτ, δεν είναι όμως αυτό που θέλουν οι απλοί ψηφοφόροι.

Για να πετύχει η οποιαδήποτε θεσμική μεταρρύθμιση, χρειάζονται δημοκρατικές διαδικασίες. Μια όμως πραγματικά δημοκρατική συζήτηση θα επιδεινώσει την τρέχουσα κρίση.

Και αυτό αποτελεί τελικά την μεγαλύτερη ιστορική ειρωνεία.

New York Times

read more "Ζούμε το κύκνειο άσμα του Ευρώ και της ΕΕ;" Διαβάστε περισσότερα...

Κυβέρνηση εναντίον λαού

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΑΣΤΙΚ

Κανένα απολύτως πρόβλημα δεν είχε η κυβέρνηση να πειθαναγκάσει την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ να ψηφίσει σύσσωμη και αρραγής το ολέθριο πολυνομοσχέδιο του υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου, που καταβαραθρώνει μισθούς και συντάξεις στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και καταλύει όλες τις εργασιακές κατακτήσεις του περασμένου αιώνα, γυρίζοντας την Ελλάδα πολλές δεκαετίες πίσω. Το όλον βουλευτικόν ΠΑΣΟΚ, πλην της Λούκας Κατσέλη, ψήφισε ομοθύμως το νομοσχέδιο. Δεν έλειψαν φυσικά οι πικάντικες σκηνές με πρωταγωνιστές βουλευτικές φιγούρες που είτε απηύθυναν “ δραματικές” εκκλήσεις για “ κυβερνήσεις εθνικής σωτηρίας” είτε διεκτραγωδούσαν μελοδραματικά με πόσο πόνο ψήφιζαν το νομοσχέδιο Βενιζέλου για να “ σώσουν την πατρίδα και τον λαό”, ο οποίος πάντως είχε ξεχυθεί κατά εκατοντάδες χιλιάδες στους δρόμους… αρνούμενος να σωθεί πάλι!
Το μεγαλύτερο συλλαλητήριο στην ιστορία της χώρας για εργασιακά θέματα πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη. Μισό εκατομμύριο λαού, όπως μετέδωσαν ξένοι ανταποκριτές από την Αθήνα, ξεχύθηκε στους δρόμους για να διαδηλώσει εναντίον του νομοσχεδίου που ρημάζει τη ζωή του και τον βυθίζει στη φτώχεια της δεκαετίας του 1960.
Αδιαφόρησαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για τις αντιδράσεις του κόσμου. Τις αγνόησαν επιδεικτικά και ψήφισαν αυτό που ήθελε η κυβέρνηση σε συμφωνία με την ΕΕ και το ΔΝΤ. Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ επιτέλεσαν έτσι την αποστολή που τους ανατέθηκε. Μετέτρεψαν σε νόμο το κυβερνητικό πολυνομοσχέδιο. Το αντίτιμο όμως δεν είναι ασήμαντο. Μετέτρεψαν σε άβυσσο το χάσμα που ήδη χώριζε τη Βουλή από τον λαό.
Οι ανειρήνευτα εχθρικές σχέσεις ανάμεσα στους Ελληνες πολίτες και την κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου συμπληρώνονται τώρα και από τις εχθρικές σχέσεις ανάμεσα στους πολίτες και το Κοινοβούλιο. Το γεγονός αυτό είναι δυσοίωνο. Συνιστά στοιχείο θεσμικής κρίσης του συστήματος, η οποία οπωσδήποτε θα εκδηλωθεί.
Αποδυναμωμένη βγήκε η κυβέρνηση Παπανδρέου από αυτή τη σύγκρουση με τις τεράστιες μάζες διαδηλωτών. Εξαιτίας της πολιτικής που προωθεί, έχασε πλήρως τον έλεγχο του στενού και του ευρύτερου δημόσιου τομέα – δηλαδή του κρατικού μηχανισμού. Οι γενικευμένες καταλήψεις των περισσότερων υπουργείων από τους υπαλλήλους τους, συμπεριλαμβανομένων εκείνων των… Οικονομικών (!) και της Δικαιοσύνης, αποτέλεσαν τον συμβολισμό της βαθύτατης ρήξης κυβέρνησης και κρατικού μηχανισμού. Τα συνδικάτα του Δημοσίου, τα ισχυρότερα που έχουν απομείνει, έπαψαν πλέον να ελέγχονται από το ΠΑΣΟΚ με τη στενή έννοια.
Χιλιάδες κλειστά μαγαζιά, δεκάδες χιλιάδες στην Αθήνα, αλλά και σε επαρχιακές πόλης την Τετάρτη, σηματοδότησαν ακόμη ένα δυσάρεστο για την κυβέρνηση μήνυμα. Με την πολιτική της αποξένωσε και τα μεσαία στρώματα, που ανέκαθεν, από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα, αποτελούσαν τον στυλοβάτη της πολιτικής και εκλογικής επιρροής του ΠΑΣΟΚ. Είναι προφανές πως το κυβερνών κόμμα δεν μπορεί πλέον να ισχυρίζεται ότι το ΠΑΣΟΚ είναι το κόμμα των μικρομεσαίων στρωμάτων. Το συμπέρασμα είναι πρόδηλο: καταρρέει η πολιτική των κοινωνικών συμμαχιών του ΠΑΣΟΚ, το οποίο εγκαταλείπεται από τα κοινωνικά στρώματα που το στήριζαν.
“ Δεν κυβερνώ με 153 βουλευτές” είχε πει πέρυσι ο Γιώργος Παπανδρέου. Από την Πέμπτη όμως μόνο τόσοι, 153 όλοι κι όλοι, είναι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Υπεραρκετοί για να κυβερνήσει όσο θέλει ο πρωθυπουργός από πλευράς στέρεης κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας. Εχοντας ψηφίσει τόσο εξωφρενικά αντιλαϊκούς νόμους, μόνο από λόγους καιροσκοπισμού μπορεί να διαρρεύσουν στο μέλλον βουλευτές του ΠΑΣΟΚ – σε καμιά περίπτωση από λόγους πολιτικούς ή ιδεολογικούς.
Θεατρικές κινήσεις προπαγανδιστικού χαρακτήρα, άνευ ουσίας, ήταν βεβαίως τα ραντεβού του πρωθυπουργού με τον Αντώνη Σαμαρά και τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ηθελε να δείξει ότι δήθεν προσπαθεί να σχηματίσει κυβέρνηση “ εθνικής ενότητας”, αλλά οι άλλοι δεν ανταποκρίνονται. Η αλήθεια είναι ότι αυτό το σόου του γύρισε μπούμερανγκ.
Χωρίς αλλαγή πολιτικής, μιας πολιτικής που την απορρίπτει σύσσωμος ο ελληνικός λαός, προφανώς και δεν υπάρχει η παραμικρή βάση συνεννόησης. Δεν πάσχουν από πολιτική ευήθεια οι ηγέτες των άλλων κομμάτων.
read more "Κυβέρνηση εναντίον λαού" Διαβάστε περισσότερα...

ΠΑΟΚ -> IMF GET THE F@©ḵ OUT OF HERE !

read more "ΠΑΟΚ -> IMF GET THE F@©ḵ OUT OF HERE !" Διαβάστε περισσότερα...

Φοβήθηκαν τους προπηλακισμούς και... κάθησαν σπίτι!

Από τον Κώστα Ζωγράφο
Μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου την Πέμπτη το βράδυ, πολλοί ήταν οι κυβερνητικοί βουλευτές που έκλεισαν τα κινητά τους τηλέφωνα. Το αξιοσημείωτο είναι ότι το ίδιο έπραξαν και βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και αμφότεροι δεν εμφανιζόταν σε καμία προγραμματισμένη εκδήλωση που ήταν προσκεκλημένοι.

Για παράδειγμα, ο κ. Κώστας Καρτάλης (που έχει τρομοκρατηθεί από τις εβδομαδιαίες καταστροφές που δέχεται το πολιτικό του γραφείο στο Βόλο), αν και ομιλητής, δεν προσήλθε στην ημερίδα για την Κάρλα, που συνδιοργάνωσε ο Φορέας Διαχείρισης μαζί με το ΤΕΕ Μαγνησίας, λόγω υποχρεώσεων...
κι επέλεξε να "μιλήσει" όχι διά της φυσικής του παρουσίας, αλλά μέσω ενημερωτικού σημειώματος.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που αναμένονταν τη Παρασκευή στο Δήμο Φερών (όπου θα μιλούσε σε σχετική εκδήλωση μαζί με τον Κ. Καρτάλη και θα περιηγούνταν στη λίμνη Κάρλα)και μετά σε εκδήλωση του ΤΕΕ Κ/Δ Θεσσαλίας στη Λάρισα (όπου και εκεί θα μιλούσε μαζί με τον κ. Καρτάλη για τα κτίρια "μηδενικής ενέργειας"), παρέμεινε στην Αθήνα λόγω.. εξελίξεων, όπως ενημέρωσε καθυστερημένα το γραφείο του βουλευτή τη δήμαρχο Ρήγα Φεραίου Ελένη Λαϊτσου. Έτσι, η εκδήλωση αναβλήθηκε για...
άγνωστη ημερομηνία στο μέλλον. Βλέπετε το πρόγραμμα περιλάμβανε ανοιχτή εκδήλωση με βόλτα στη λίμνη και οι αντιδράσεις των αγανακτισμένων πολιτών δεν θα μπορούσαν να προβλεφθούν...

Όσο για τον κυβερνητικό εκπρόσωπο κ. Ηλία Μόσιαλο, που την Παρασκευή κι αυτός θα παρευρισκόταν στην πρώτη ημέρα του Σεμιναρίου για τα Περιφερειακά ΜΜΕ: "Γράφοντας για την Ευρώπη: Θέματα και Εργαλεία", του είχαν ετοιμάσει θερμή υποδοχή φίλαθλοι του Ολυμπιακού Βόλου, οπότε και παρέμεινε στην Αθήνα.

Θάρρος έδειξε μόνο ο υφυπουργός κ. Τόλκας, που τελικά πλήρωσε...
Από press-gr

"Θερμή" υποδοχή Τόλκα στο Βόλο...
Απέκλεισε το ενδεχόμενο προκήρυξης εκλογών ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό Άγγελος Τόλκας χθες από το Βόλο ενώ τόνισε ότι τα μέτρα που ελήφθησαν ήταν απαραίτητα για να ενισχυθεί η διαπραγματευτική ικανότητα της Ελλάδας στην Ευρώπη και δη στη σύνοδο κορυφής αύριο Κυριακή. Ο κ. Τόλκας μίλησε χθες στο σεμινάριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της ΕΣΗΕΘΚΒ στο Βόλο και πέραν των πολιτικών εξελίξεων, αναφέρθηκε και στο νέο νόμο για τα περιφερειακά μέσα μαζικής ενημέρωσης που αναμένεται σύντομα να κατατεθεί στη βουλή έπειτα από διαβούλευση με τους αρμόδιους φορείς. Τον κ. Τόλκα υποδέχθηκαν έξω από το χώρο διοργάνωσης του σεμιναρίου δεκάδες οπαδοί του Ολυμπιακού φωνάζοντας γενικότερα συνθήματα για την ομάδα τους αλλά και για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα, ενώ μία διμοιρία των ΜΑΤ φρόντισε για την ασφαλή διέλευση του κ. Τόλκα, τόσο στο χώρο του σεμιναρίου όσο και στο χώρο του ξενοδοχείου όπου δόθηκε το επίσημο γεύμα.

Από press-gr
read more "Φοβήθηκαν τους προπηλακισμούς και... κάθησαν σπίτι!" Διαβάστε περισσότερα...

Στους γυάλινους πύργους των ταγών & Σωτήρων του «έθνους», φθάνει το τι συμβαίνει στην κοινωνία και τώρα στα γήπεδα;

read more "Στους γυάλινους πύργους των ταγών & Σωτήρων του «έθνους», φθάνει το τι συμβαίνει στην κοινωνία και τώρα στα γήπεδα;" Διαβάστε περισσότερα...

Έρχονται άγριες μέρες για την Ελλάδα...


  • Κλειδωμένο είναι όπως όλο δείχνουν, το haircut έως και 60% του ελληνικού χρέους και οι δραματικές συνέπειες για τον ελληνικό λαό. Με τα χέρια κατεβασμένα η ελληνική κυβέρνηση αποδέχεται το σχέδιο των Ευρωπαίων που όχι μόνο δεν έκαναν πραγματικότητα την αλληλεγγύη που ζητούσε ο Γ. Παπανδρέου, αλλά αντίθετα επέλεξαν το χειρότερο σενάριο.

Ωστόσο, η απόφαση αυτή γεννά τεράστια ερωτήματα τόσο για το μέλλον της Ελλάδας όσο και για τη μεθόδευση της Γερμανίας.
Κατ’ αρχάς δε θα πρέπει να ρωτήσει ο κ. Παπανδρέου ένα τέτοιο κούρεμα τι όφελος και τι ζημιά θα επιφέρει; Οι επίσημες εκθέσεις και οι προβολές των οικονομολόγων κάνουν λόγο για χρέος στο 120% το 2020 ακόμη κι αν υπάρξει μεγάλο κούρεμα. Μα με τέτοιο ποσοστό χρέους δε μπήκαμε στο Μνημόνιο; Πάλι στα ίδια θα είμαστε και μετά από 10 χρόνια όταν στην Ελλάδα θα έχουν τα πάντα διαλυθεί;
Επίσης, ρώτησε κανείς τους Ευρωπαίους τι θα γίνει με τα ασφαλιστικά ταμεία ή το ενδιαφέρον είναι μόνο για τις τράπεζες; Τα ταμεία διαθέτουν περί τα 2 δισ. ευρώ σε ομόλογα και θα χάσουν πάνω από τη μισή τους περιουσία. Επομένως, θα καταρρεύσουν χωρίς να υπάρχει δίχτυ ασφαλείας και θα αναγκάζονται να χρηματοδοτούνται από τον προϋπολογισμός ο οποίος φυσικά θα ελέγχεται από την τρόικα. Πώς θα πληρωθούν οι συντάξεις, ρώτησε κανείς;
Ρώτησε κανείς τι θα γίνει με τις ιατροφαρμακευτικές καλύψεις που δεν θα μπορούν να πληρώσουν τα ταμεία; Θα μείνουν χιλιάδες Ελληνες χωρίς φάρμακα και νοσηλεία; Καταστροφή.
Οι τράπεζες στην Ελλάδα δεν αντέχουν ένα τόσο μεγάλο κούρεμα και φυσικά θα προσφύγουν στο ταμείο διάσωσης και θα κρατικοποιηθούν. Για μεγάλο χρονικό διάστημα δε θα δίνουν δάνεια πουθενά, επομένως θα καταρρεύσουν χιλιάδες επιχειρήσεις και οι υπόλοιπες θα κάνουν δραματικές μειώσεις μισθών. Πώς θα ζήσουν λοιπόν τα επόμενα χρόνια οι Ελληνες όταν θα δουν τα εισοδήματά τους να κουρεύονται ανάλογα; Ρώτησε ο κ. Παπανδρέου για όλους εμάς;
Το κούρεμα των ομολόγων θα γίνει μόνο γι’ αυτά που κατέχουν ιδιώτες, όχι δηλαδή σε ΕΚΤ κ.λπ. Επίσης, αποφασίστηκε να γίνει κούρεμα μόνο για τα κουπόνια που λήγουν το 2020. Ξέρετε γιατί; Διότι μετά το 2020 η Γερμανία έχει πολλά ομόλογα στα χέρια της τα οποία λήγουν, κι έτσι δεν ήθελε να έχει απώλειες. Ωραίο δηλαδή το αποφασίζομεν και διατάσσομεν και προς το συμφέρον των Γερμανών.
Δυστυχώς φαίνεται ότι έρχονται πολύ άγριες ημέρες για την Ελλάδα και για τους πολίτες. Όσο για την κυβέρνηση, αν δεν αλλάξει κάτι μέχρι την Τετάρτη καλύτερα να μη βγάλουν εισιτήρια επιστροφής από τις Βρυξέλλες. Ας μείνουν εκεί διότι εδώ θα είναι ανεπιθύμητοι.

read more "Έρχονται άγριες μέρες για την Ελλάδα..." Διαβάστε περισσότερα...

Ο Πούτιν προσέφερε ελκυστικό δάνειο αλλά ο ΓΑΠ του μιλούσε για τις πράσινες business!



  • Προσχεδιασμένη η υπαγωγή στο ΔΝΤ και με την βούλα
ΠΡΙΝ ΑΠΟ είκοσι μήνες, όταν ο έλληνας πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου, επισκέφθηκε τη Μόσχα, ο Βλ. Πούτιν του προσέφερε δάνειο με ευνοϊκούς όρους ύψους 25 δισ. ευρώ και ταυτόχρονα μια εναλλακτική πηγή κεφαλαίων ώστε η Ελλάδα να μην υποχρεωθεί να απευθυνθεί με το μαχαίρι στον λαιμό στο ΔΝΤ και την εποπτεία της τρόικας.
Ο γεωπολιτικός ανταγωνισμός Ε.Ε. – Ρωσίας δεν αποτελεί εμπόδιο στη στενή συνεργασία των δύο πλευρών. Ο ελληνικής καταγωγής ρώσος βουλευτής Ιβάν Σαββίδης, που αποκάλυψε το θέμα στην «Ε» (14/7/2011 στον Θ. Αυγερινό), απέδωσε σε πιέσεις των ΗΠΑ, του ΔΝΤ και της Ε.Ε. τη μη αποδοχή της προσφοράς.
Τους μήνες που ακολούθησαν οι ελληνορωσικές σχέσεις βυθίστηκαν στα Τάρταρα σε μια περίοδο που η χώρα θα όφειλε να αναζητεί εναλλακτικές λύσεις στο οικονομικό της πρόβλημα. Ενδεικτικό του παγετώνα που έχει σκεπάσει τις σχέσεις Ελλάδας-Ρωσίας είναι το γεγονός ότι στις επαναλαμβανόμενες προσκλήσεις του Γ. Παπανδρέου να επισκεφθεί ο Βλ. Πούτιν τη χώρα μας, ο ρώσος ηγέτης τηρεί σιγήν ασυρμάτου…
Ο Μιχαήλ Ντμίτριεφ, στενός συνεργάτης του ισχυρού άνδρα της Ρωσίας και επικεφαλής του Κέντρου Στρατηγικών Ερευνών της Ρωσικής Δημοκρατίας, φρόντισε να φέρει σε ακόμα πιο δύσκολη θέση την ελληνική κυβέρνηση, αναφέροντας ούτε λίγο ούτε πολύ ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να προσελκύει κάθε χρόνο ρωσικές επενδύσεις 2-3 δισ. δολαρίων αλλά και να πενταπλασιάσει σχετικά εύκολα το τουριστικό ρεύμα και τα έσοδα από ρώσους τουρίστες μέχρι το 2015.
Κι ενώ κατά τον Ι. Σαββίδη η Ε.Ε. (από κοινού με ΗΠΑ και ΔΝΤ) άναβαν «κόκκινο» στον Γ. Παπανδρέου στο ενδεχόμενο να εξασφαλίσει η Ελλάδα κεφάλαια από τη Ρωσία προκειμένου να διαχειριστεί με μεγαλύτερη χρονική άνεση το ταμειακό πρόβλημα της χώρας, οι ευρωπαίοι εταίροι μας έχουν στήσει ρωσικό πάρτι. Ενισχύοντας τη θέση όσων θεωρούν ότι στο ανελέητο γεωπολιτικό «πόκερ» που εξελίσσεται στο παρασκήνιο της οικονομικής κρίσης, ΗΠΑ και Ε.Ε. επιχειρούν να φράξουν τον δρόμο σε μια ρωσική έξοδο στη Μεσόγειο μέσω επενδύσεων στην Ελλάδα και το Αιγαίο. Κάτι που δείχνει να επιθυμεί διακαώς η Ρωσία.
Ετσι, ενώ τον Φεβρουάριο του 2010 ο Γ. Παπανδρέου επιστρέφοντας από τη Μόσχα έφερε όχι συμφωνίες για επενδύσεις και δάνεια αλλά… φωτογραφίες με τον Βλ. Πούτιν, οι εταίροι μας στην Ε.Ε. έκαναν χρυσές δουλειές με τους Ρώσους. Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε ο Μ. Ντμίτριεφ, η Ε.Ε. απορροφά το 70% των ρωσικών εξαγωγών, ενώ περισσότερες από τις μισές εισαγωγές της Ρωσίας προέρχονται από την Ευρώπη. Τα στοιχεία αποδεικνύουν ότι ο γεωπολιτικός ανταγωνισμός Ε.Ε.-Ρωσίας δεν αποτελεί εμπόδιο στη στενή συνεργασία των δύο πλευρών. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι Ευρωπαίοι απορροφούν το 89% των ρωσικών επενδύσεων στο εξωτερικό, ενώ αντιπροσωπεύουν το 71% των ξένων επενδύσεων στη Ρωσία.
Την ίδια στιγμή η Ελλάδα έχει αυτοπεριοριστεί σε ρόλο φτωχού συγγενή στις εμπορικές σχέσεις της Ρωσίας. Η χώρα μας καταφέρνει μόλις και μετά βίας να στέλνει στη Ρωσία το 2% των εξαγωγών της, οι εισαγωγές από Ρωσία δεν ξεπερνούν το 5,5% των συνολικών εισαγωγών της χώρας. Παράλληλα, από τη Ρωσία προέρχεται μόλις το 4% των άμεσων ξένων επενδύσεων στη χώρα μας.
Οι επιδόσεις της Ελλάδας στην προσέλκυση ρωσικών επενδύσεων είναι αποκαρδιωτικές, αν συνυπολογίσει κανείς ότι η Ρωσία αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους εξαγωγείς κεφαλαίων του πλανήτη. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο κατά το πρώτο εξάμηνο του 2011 οι ρωσικές επενδύσεις στο εξωτερικό έφθασαν τα 10 δισ. δολάρια.

Πενιχρά τα οφέλη, παρά τις δυνατότητες που δίνει ο τουρισμός

Διά στόματος Μ. Ντμίτριεφ, οι Ρώσοι φρόντισαν να στείλουν το μπαλάκι στην ελληνική κυβέρνηση, η οποία είτε θα αξιοποιήσει τις ευκαιρίες ή θα βρεθεί εκτεθειμένη. Ο πρόεδρος του «The Center for Strategic Research» της Ρωσικής Δημοκρατίας επεσήμανε ότι η Ελλάδα έχει την ευκαιρία να πετύχει θεαματική αύξηση των εμπορικών σχέσεων των δύο χωρών, άμεσα και με ελάχιστη προσπάθεια.
Οι τομείς στους οποίους μπορεί να επιτευχθεί γρήγορο αποτέλεσμα, σύμφωνα με τη ρωσική πλευρά, είναι οι επενδύσεις, ο τουρισμός αλλά και ο αγροτικός τομέας και η παραγωγή τροφίμων. Ο τουρισμός αποτελεί, κατά τη ρωσική πλευρά, το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα των ευκαιριών που έχει αλλά επιμένει να μην αξιοποιεί η Ελλάδα. Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε ο Μ. Ντμίτριεφ, η Ρωσία είναι σήμερα η ένατη μεγαλύτερη αγορά εξερχόμενου τουρισμού του κόσμου. Το 2010 οι ρώσοι τουρίστες που ταξίδεψαν στο εξωτερικό δαπάνησαν 26,5 δισ. δολάρια, ποσό που είναι μιάμιση φορά μεγαλύτερο από τις συνολικές τουριστικές εισπράξεις της Ελλάδας από τον τουρισμό. Το 2010 οι Ρώσοι πραγματοποίησαν 12,6 εκατ. ταξίδια στο εξωτερικό που ισοδυναμούν με το 80% των αφίξεων ξένων τουριστών στην Ελλάδα.
Η δυναμική της ρωσικής αγοράς και οι ευκαιρίες που παρουσιάζονται για τον ελληνικό τουρισμό και την εθνική οικονομία αποτυπώνονται ανάγλυφα σε μερικά ακόμα στοιχεία. Την περίοδο 2000-2007, οι Ρώσοι που ταξίδευαν στο εξωτερικό αυξάνονταν 9,4% κάθε χρόνο, ενώ οι ταξιδιωτικές τους δαπάνες μεγάλωναν 14% από χρόνο σε χρόνο. Την ίδια χρονιά το εξερχόμενο τουριστικό ρεύμα αυξήθηκε 32%, ενώ όσοι κατευθύνονταν σε προορισμούς με παραλίες (όπως η Ελλάδα) αντιπροσώπευαν ποσοστό άνω του 50%.
Το τουριστικό Ελντοράντο που επιμένει να μην αξιοποιεί μέχρι σήμερα η εθνική οικονομία (παρά τη φετινή αύξηση κατά 50% των ρώσων τουριστών στην Ελλάδα) αποτυπώνεται στις εκτιμήσεις των Ρώσων, οι οποίοι πιστεύουν ότι μέχρι το 2015 οι ρώσοι τουρίστες μπορούν να αυξηθούν τέσσερις ή πέντε φορές, ενώ τα έσοδα από το ρωσικό τουριστικό ρεύμα υπάρχει η δυνατότητα να ξεπεράσουν τα 3 δισ. δολάρια την επόμενη τετραετία. Μέχρι το 2015 υπάρχει η δυνατότητα οι ρώσοι τουρίστες στη χώρα μας να έχουν ξεπεράσει το 1,5 εκατ., προσπερνώντας ή φθάνοντας στο ίδιο «ύψος» με τις κυριότερες παραδοσιακές αγορές του ελληνικού τουρισμού (Βρετανία, Γερμανία). Οι ίδιοι εκτιμούν ότι η άνοδος του ρεύματος από τη Ρωσία μπορεί να προσφέρει 50.000 νέες θέσεις απασχόλησης.
Τα πενιχρά, σε σχέση με τις δυνατότητες, αποτελέσματα του ελληνικού τουρισμού στη ρωσική αγορά αποτυπώνονται στο γεγονός ότι το 2010 επισκέφθηκαν τη χώρα μας μόλις 386.700 Ρώσοι (εκτιμάται ότι θα πλησιάσουν τους 600.000 φέτος). Στον αντίποδα, η Τουρκία προσέλκυσε 2,36 εκατ. ρώσους επισκέπτες, η Αίγυπτος 2,19 εκατ. και η Κίνα 1,44 εκατ.
read more "Ο Πούτιν προσέφερε ελκυστικό δάνειο αλλά ο ΓΑΠ του μιλούσε για τις πράσινες business!" Διαβάστε περισσότερα...

Ο Γιώργος παραχωρεί την Ελλάδα στους Γερμανούς και τους Έλληνες στους δουλεμπόρους των αγορών


Την Τετάρτη θα αποφασιστεί ο απόλυτος εξευτελισμός των Ελλήνων από τους Ευρωπαίους δήμιους. Ο Πρωθυπουργός που έφερε σε πέρας το έργο του, να καταστρέψει την Ελλάδα και να βγάλει το απύθμενο μίσος του προς τον Ελληνικό λαό, περιχαρής πλέον, θα μπορεί να ονειρεύεται το μέλλον του ως ο άνθρωπος που υποδούλωσε την Ελλάδα.

Ήδη πλέον παίρνουν θέση τα κοράκια πάνω από τη χώρα για ξεσκίσουν τις σάρκες του λαού.

Το αποτέλεσμα του κουρέματος των ομολόγων των Ελληνικών τραπεζών θα είναι, να σταματήσουν τελείως τα δάνεια προς τις επιχειρήσεις για πολλούς μήνες με αποτέλεσμα το κλείσιμο των επιχειρήσεων και την οδήγηση στην ανεργία εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών. Ταυτόχρονα το ελληνικό κράτος θα ξαναδανειστεί για να κρατικοποιήσει τις τράπεζες και θα χρεώσει τον ελληνικό με δεκάδες δις ευρώ.

Εδώ θα έχει σημασία να μας πουν οι υπουργοί της υποτέλειας και ο Πρωθυπουργός της εξαθλίωσης που πήγαν τα 130 δις ευρώ εγγυήσεις στις τράπεζες. Θα πρέπει να εξηγήσουν ενώπιον της δικαιοσύνης πως γίνεται να χρεώνεις τη χώρα με 130 δις ευρώ για τη ρευστότητα και τη σταθερότητα των τραπεζών και ταυτόχρονα να κλέβεις το μισθωτό και το συνταξιούχο.

Είναι γεγονός ότι ο Πρωθυπουργός της φτώχειας, εξ αρχής είχε επιλέξει τον εξευτελισμό των Ελλήνων, τη διάλυση της χώρας και τον οικονομικό μαρασμό.

Ταυτόχρονα στα ταμεία το κούρεμα θα επιφέρει μειώσεις των συντάξεων, αύξηση εισφορών και ουσιαστικά νέα επαχθέστερα εισπρακτικά μέτρα.

Είναι απορίας άξιον πως θα ψηφίσουν οι βουλευτές το νέο φορολογικό τον προϋπολογισμό αλλά και τη νέα σύμβαση που θα παραδίδει τα κλειδιά στους ξένους κατακτητές. Είναι επιστημονικής διερευνήσεως θέμα πως δεν υπάρχει ένας βουλευτής του ΠΑΣΟΚ από τους 154 να έχει τσίπα.

Καλά για τους βουλευτές του Σαμαρά τι να πω, αφού καταψηφίζουν επί της αρχής τα νομοσχέδια, μετά ψηφίζουν τη συντριπτική πλειοψηφία των άρθρων, τέτοια κοροϊδία.

Θα μου πείτε, μπορεί ο Παπανδρέου να ζητήσει να ψηφιστεί με 180 για να βάλει στον «κουβά» και τη Νέα Δημοκρατία.

Η άποψή μου είναι ότι ο Παπανδρέου διάγει της τελευταίες ημέρες του πρωθυπουργικού του βίου. Να μην πω ώρες, αλλά ημέρες. Αφού θα τελειώσει το καταστροφικό του έργο θα παραδώσει στον επόμενο δοσίλογο…

Θα μπορούσα να βάλω τίτλο σε αυτό το άρθρο «Γιώργο σήκω φύγε, δεν πάει άλλο». Όμως πρέπει να απολογηθεί ο Γιώργος αλλά και όλο το κυβερνητικό σύστημα 15 χρόνια τώρα για την κατάσταση που βρισκόμαστε.

Πουλάγανε αέρα, υποχρέωναν τα ταμεία να επενδύουν σε ελληνικά ομόλογα και τώρα ζητούν από τους γέροντες και την ψυχή τους.

Είναι πλέον ηλίου φαεινότερων ότι εάν αποδεχθούμε και τη νέο βιασμό της χώρας από τον Πρωθυπουργό και τους αυλικούς του είμαστε άξιοι της τύχης μας. Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός είπε ότι οι Έλληνες είμαστε υπερήφανος λαός. Αυτό ακριβώς λέω και εγώ. Είμαστε υπερήφανος λαός και δεν τον ανεχόμαστε άλλο.

Εάν επιτρέψουμε στα ανδρείκελα που κυβερνούν τη χώρα να συνεχίσουν να την καταστρέφουν τότε πράγματι χρειαζόμαστε επιστημονική μελέτη.

Φθάσαμε, η προκήρυξη εκλογών, το ύψιστο Δημοκρατικό δικαίωμα, η κορωνίδα της Δημοκρατίας, η αρχή και το τέλος του Δημοκρατικό πολιτεύματος να χαρακτηρίζεται από τον Πρωθυπουργό και τους κηπουρούς του, ως καταστροφικό!!! Η κορυφαία πράξη του Δημοκρατικού πολιτεύματος το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι χαρακτηρίζεται από την κυβέρνηση καταστροφικό. Εάν αυτό δεν είναι φασιστική νοοτροπία τότε τι είναι;

Κλείνοντας να αναφέρω και ένα γεγονός που δείχνει το πόσο βαθιά «δημοκρατική» είναι η κυβέρνηση. Προχθές είχε αναρτηθεί στο ΟΑΚΑ από τους φιλάθλους του ΠΑΟ ένα πανό που έγραφε: «Πολιτικοί λαμόγια, Βουλή των βολεμένων, θα σας πνίξει η οργή των εξεγερμένων». Η χωροφυλακή όχι μόνο απαίτησε να σταματήσει ο αγώνας και να κατέβει το πανό, αλλά μετά το τέλος του αγώνα έψαχνε τα αυτοκίνητα των φιλάθλων για να βρει το πανό και συνέλαβε και τους κατόχους του!!! Τέτοια Δημοκρατία. Δεν ξέρω εάν έχει σημασία ότι ο Παπουτσής είναι βάζελος και έβλεπε τον αγώνα …

Πάντως πρέπει να συγχαρώ την κυβέρνηση γιατί όχι μόνο πολιτικοποίησε τους φιλάθλους αλλά τους ένωσε κιόλας και κάθε Κυριακή σε όλα γήπεδα ακούγονται τα ίδια συνθήματα «αγάπης» προς την κυβέρνηση!

Στάθης Διομήδης
read more "Ο Γιώργος παραχωρεί την Ελλάδα στους Γερμανούς και τους Έλληνες στους δουλεμπόρους των αγορών" Διαβάστε περισσότερα...

Ο Κύβος ερρίφθη: 27 Νοεμβρίου ή 4 Δεκεμβρίου;


Υπό το βάρος των αδιεξόδων που έχει οδηγήσει τη χώρα, των ασφυκτικών πιέσεων που υφίσταται από το εσωτερικό του κόμματός του, των αποφάσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο, που προδιαγράφουν ένα ζοφερό μέλλον για την Ελλάδα, ο κ. Παπανδρέου σκέφτεται να προκηρύξει πρόωρες εκλογές.
Οι πιθανότερες ημερομηνίες είναι η τελευταία Κυριακή του Νοεμβρίου, η 1η Δεκεμβρίου.
Μέχρι τότε:
- Θα έχει να παρουσιάσει τη συμφωνία για τη διαχείριση του ελληνικού χρέους.
- Θα έχει εισρεύσει η 6η δόση, άρα η χώρα θα έχει αποφύγει τον κίνδυνο μιας στάσης πληρωμών.
- Θα έχει ψηφιστεί ο Προϋπολογισμός, άρα η Τρόϊκα, θεωρεί ότι θα έχει αρκετές γραπτές εγγυήσεις για να πιέζει την επόμενη κυβέρνηση
Γιατί τότε;
Έτσι,
- θα αποφύγει το μαρτύριο των διαπραγματεύσεων για την 7η δόση και τα πρόσθετα μέτρα που η εκταμίευσή της συνεπάγεται.
- θα μπορεί να επικαλείται ότι απέτρεψε τη χρεοκοπία και για να συνεχίσει χρειάζεται νωπή εντολή.
- θα καταλαγιάσουν οι κοινωνικές αντιδράσεις, άρα μπορεί να λειτουργήσει το κράτος για τον επόμενο κρίσιμο μήνα.
Η μεθόδευση:
Ο κ. Παπανδρέου δέχεται εισηγήσεις ώστε να μεθοδεύσει τις εκλογές με τρόπο που θα φανεί ότι δεν τις προκάλεσε ο ίδιος.
- Έτσι, δεν αποκλείεται να ζητήσει την ψήφιση της νέας συμφωνίας με 180 ψήφους. Αν, η αντιπολίτευση αρνηθεί αναλαμβάνει και το κόστος των εκλογών και την ευθύνη ψήφισης της νέας συμφωνίας.
- Αν αυτό θεωρηθεί υψηλού επιπέδου ρίσκου, θα επιχειρήσει μια έσχατη προσπάθεια συγκυβέρνησης με τη Ν.Δ. λέγοντας ότι το βάρος εφαρμογής της συμφωνίας απαιτεί ευρύτερη στήριξη. Αν ο κ. Σαμαράς αρνηθεί, θα του φορτώσει και την ευθύνη της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες.
Τι λένε οι δανειστές:
- Έχει εμπεδωθεί η πεποίθηση ότι ο κ. Παπανδρέου δεν μπορεί άλλο. Αδυνατεί να υπερβεί το κόμμα του και τις αγκυλώσεις του.
- Φοβούνται ό,τι η κοινωνική αναταραχή μπορεί να οξυνθεί στις επόμενες εβδομάδες με αποτέλεσμα να παραλύσει το κράτος και κατά συνέπεια να είναι άνευ αντικειμένου τα λαμβανόμενα μέτρα και όλα να τιναχθούν στον αέρα.
-Θεωρούν, ότι έχουν αρκετές γραπτές διαβεβαιώσεις ικανές για να δεσμεύσουν και την επόμενη κυβέρνηση, η οποία εκτιμούν ότι θα είναι συγκυβέρνηση των δυο μεγάλων κομμάτων.
Θα ηγηθεί ο ίδιος της προεκλογικής εκστρατείας;
- Ο ίδιος λέει ότι ένας Παπανδρέου δεν αποχωρεί, αλλά δίνει τη μάχη. Όμως, τα πάντα θα κριθούν τις επόμενες ημέρες.
- O κ. Παπανδρέου φέρεται απογοητευμένος από την κατάσταση που επικρατεί στην Κ.Ο. ενώ φοβάται μια ανεξέλεγκτη κοινωνική έκρηξη. Παράλληλα, και στο εξωτερικό η αξιοπιστία του έχει τρωθεί.
- Στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ υπάρχουν διεργασίες για μια βελούδινη διαδοχή. Οι υποστηρικτές της άποψης λένε ότι έτσι, αφ΄ενός μεν δεν τσαλακώνεται ο κ. Παπανδρέου, αφ΄ετέρου κάποιο άλλο πρόσωπο μπορεί να αποστασιοποιηθεί από αποφάσεις που έχουν εξοργίσει τον κόσμο.
Έχει κλείσει το θέμα; Όχι ακόμα γιαυτό και εντείνονται οι πιέσεις.
Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι σήμερα ΒΗΜΑ και ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ τάσσονται υπέρ των πρόωρων εκλογών. Υπενθυμίζουμε ό,τι οι κύριοι Ψυχάρης και Αλαφούζος είχαν συναντηθεί με τον πρωθυπουργό την περασμένη εβδομάδα.
read more "Ο Κύβος ερρίφθη: 27 Νοεμβρίου ή 4 Δεκεμβρίου;" Διαβάστε περισσότερα...

Τι σημαίνει -με απλά λόγια- 60% κούρεμα


Ένα μεγαλύτερο κούρεμα έως και 60% πριν λίγους μήνες ήταν κάτι που έβρισκε παντού κατακραυγή, αλλά πλέον είναι το πλέον υπαρκτό σενάριο για την Ελλάδα με την Ευρωπαϊκή Ένωση να συνεδριάζει την Κυριακή και να προσανατολίζεται προς αυτή την κατεύθυνση.

Τι σημαίνει όμως αυτό πρακτικά για την Ελλάδα και τις ζωές μας από εδώ και πέρα. 

Κινδυνεύουν άμεσα να μείνουν δίχως σύνταξη εκατομμύρια ασφαλισμένοι.

Θα καταρρεύσει ο κλάδος υγείας καθώς τα ασφαλιστικά ταμεία δε θα μπορούν να πληρώνουν νοσήλεια. Στο μάτι του κυκλώνα θα βρεθεί και ο εισαγωγικός κλάδος της χώρας με αποτέλεσμα να μην μπορούν να γίνους εισαγωγές σε καύσιμα και ενέργεια και άρα εκτός από το ότι οι Έλληνες θα παγώσουν, θα παραλύσουν εκατομμύρια δραστηριότητες που συνδεόνται με την ενέργεια.

Όπως εξηγεί στο Νewsit o καθηγητής Οικονομικών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Διονύσης Χιόνης " οι συνέπειες πρέπει να ανιχνευθούν στο τραπεζικό σύστημα το οποίο έχει στην κατοχή του περισσότερα από 55 δισεκατομμύρια ευρώ ελληνικά ομόλογα.

Ένα "κούρεμα" της τάξης του 60% θα καταστήσει το ελληνικό τραπεζικό σύστημα μη ενεργό με αποτέλεσμα να χρειαστεί το ελληνικό δημόσιο να ανακεφαλαιοποιήσει και να εθνικοποιήσει σε δεύτερο στάδιο όλες τις ελληνικές τράπεζες.

Αυτό σημαίνει πως δεν κινδυνεύουν οι καταθέσεις καθώς σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις οι ελληνικές τράπεζες θα διασωθούν από τον μηχανισμό στήριξης.

Ομως τα προβλήματα ρευστότητας θα μεταδοθούν σε όλη την οικονομία με αποτέλεσμα να γίνει αδύνατη η χορήγηση οποιουδήποτε δανείου.

Στη συνέχεια τα αποτελέσματα της χρεοκοπίας και της μείωσης της αξίας των ομολόγων κατά 60% θα πρέπει να αναζητηθούν στα ασφαλιστικά ταμεία. Τα ασφαλιστικά ταμεία έχουν αυτή τη στιγμή στην κατοχή τους 25 δισεκατομμύρια ευρώ ελληνικά ομόλογα και με τα έσοδα από τα ομόλογα, από τα κουπόνια αλλά και από την αξία των ομολόγων μπορούν και πληρώνουν συντάξεις και καλύπτουν τις δαπάνες υγείας, τα νοσήλεια των ασφαλισμένων τους.

Η οποιαδήποτε μείωση θα απαιτήσει από το ελληνικό δημόσιο να ενισχύσει τη συμμετοχή του εάν μπορεί στα ασφαλιστικά ταμεία προκειμένου να μπορούν να ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους. Αυτό αναμφισβήτητα σημαίνει πως μπορεί να υπάρξει αδυναμία να καταβληθούν συντάξεις από τα ασφαλιστικά ταμεία και θα μπορούν να καλυφθούν νοσήλεια.



Στη συνέχεια επειδή "κούρεμα" 60% είναι εξαιρετικά μεγάλο ποσοστό κουρέματος των ομολόγων, η ελληνική οικονομία θα απομακρυνθεί για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα από τις διεθνείς κεφαλαιαγορές. Δηλαδή θα πρέπει να ζει με όσα μπορεί και συλλέγει από έμμεσους και άμεσους φόρους. Γεγονός που σημαίνει ότι θα πρέπει πολύ σύντομα να ζήσουμε με ένα πρωτογενές δημοσιονομικό πλεόνασμα. Διαφορετικά θα υπάρχει αδυναμία από το ελληνικό δημόσιο να καλύπτει τα δημοσιονομικά ελλείμματα. 



Το ίδιο θα ισχύσει και με το ισοζύγιο των εξωτερικών συναλλαγών. Τη στιγμή που δε θα υπαρχει δυνανοτητα δανεισμού από το εξωτερικό θα πρέπει να είναι ισοσκελισμένες οι εισαγωγές με τις εξαγωγές, με ότι αυτό συνεπάγεται για πολλές ανεδαφικές εισαγωγές όπως των καυσίμων και των φαρμάκων.



ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΜΑΣ ΖΩΗ



Δε θα καταβάλλονται συντάξεις, κινδυνεύουν οι μισθοί, δε θα μπορούν να γίνουν εισαγωγές καυσίμων, ενέργειας και φαρμάκων και άρα "θα αλλάξει η καθημερινή μας ζωή άρδην θυμίζοντας την οικονομία της Ελλάδας της δεκαετίας του 1960" είπε τέλος ο κύριος Χιόνης. 


Σε κάθε περίπτωση οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και για μια ακόμη φορά οι Ευρωπαίοι ηγέτες τρέχουν πίσω από της εξελίξεις αντί να τις διαμορφώνουν. Το τελικό σχέδιο για την ελληνική οικονομία αναμένεται στο τέλος Οκτωβρίου όπου εκεί θα δούμε τι θα αποφασιστεί για εμάς δίχως εμάς.



read more "Τι σημαίνει -με απλά λόγια- 60% κούρεμα" Διαβάστε περισσότερα...

Ευρώπη... Γερμανίας, επιβάλει το Βερολίνο κι εμείς το πρώτο "θύμα"


O τίτλος της γαλλικής εφημερίδας La Tribune τα λέει όλα:” Η Μέρκελ επιβάλει τη Γερμανική Ευρώπη”. Όλα δείχνουν ότι η Άγκελα Μέρκελ κέρδισε την πρώτη μάχη απέναντι στον Νικολά Σαρκοζί και έτσι παρά το γεγονός ότι οι τραπεζίτες και η Γαλλία δεν επιθυμούν κούρεμα του ελληνικού χρέους πάνω από το 40% όλα δείχνουν ότι πάμε στο γερμανικό σχέδιο με κούρεμα από 50 ως και 60% με μια ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με ενίσχυση 108 δισ. ευρώ.


Κάτι τέτοιο σύμφωνα με ένα “πρόχειρο” υπολογισμό θα σημάνει απώλειες μόνο για τα ελληγνικά ασφαλιστικά ταμεία της τάξης των 3 δισ. τα οποία με κάποιο τρόπο πρέπει να βρεθούν ώστε να μην υπάρξει κατάρρευσή τους.

Ταυτόχρονα μεγάλες θα είναι οι απώλειες των ελληνικών τραπεζών πολλές εκ των οποίων θα περιμένουν μονάχα τη στήριξη από αυτά τα 108 δισ. ευρώ, χωρίς ουσιαστικά να μπορούν για μήνες να βγουν στις αγορές.

Οι καταθέσεις δεν θα κινδυνεύσουν σε καμιά περίπτωση ωστόσο κάποιες τράπεζες θα περάσουν αναγκαστικά στον έλεγχο του Δημοσίου.

 Ανάλογες προσαρμογές (προς τα κάτω) θα πρέπει να γίνουν και στους μισθούς και το μέγεθος του νέου “κουρέματος” σε αυτό το επίπεδο, αυτή τη φορά μάλλον δεν είναι θέμα εσωτερικής “διαβούλευσης” αφού το γερμανικό σχέδιο είναι κάτι παραπάνω από ξεκάθαρο ως προς το ποιος θα κάνει πλέον “κουμάντο” στα βασικά υπουργεία.

Όλα αυτά δεν θα γίνουν χαριστικά.

Τόσο τα ταμεία, όσο και οι τράπεζες για να χρηματοδοτηθούν θα πρέπει η χώρα να εξασφαλίσει μέσω μέτρων το ότι θα έχει πλεονάσματα.

Τα πλεονάσματα θα έρθουν με νέα μέτρα, αλλά και από την άμεση πώληση δημόσιας περιουσίας (σε αυτή πλέον θα υπάγονται και οι τράπεζες που θα περάσουν στο κράτος μετά την ανακεφαλαιοποίηση).

Τόσο τα νέα μέτρα, όσο και η ιδιωτικοποίηση της Δημόσιας Περιουσίας θα γίνουν κατ' απαίτηση των Γερμανών από ξένους και όχι από το ελληνικό ρκάτος.



Για τον λόγο αυτό ήδη οι Ευρωπαίοι (το είπε η Μέρκελ για μόνιμη εγκατάσταση της Τρόικας) έχουν χωρίσει τους τομείς που θα ελέγχουν.

Τεχνική υποστήριξη θα ονομαστεί αλλά σε όλα τα βασικά υπουργεία θα υπάρχουν ελεγκτές που θα επιβάλουν την τήρηση των μέτρων.

Έσοδα, έξοδα του δημοσίου, εφορίες, τελωνεία θα ελέγχονται από Γερμανούς και Γάλλους, ενώ όλα δείχνουν ότι Ολλανδοί “τοποτηρητές” θα αναλάβουν την καταγραφή και την εκποίση της Δημόσιας Περιουσίας.

Από τη δημόσια περιουσία η Ελλάδα έχει λαμβάνειν... έναντι.

Τα χρήματα δηλαδή θα χειρίζονται από τους Ευρωπαίους για την αποπληρωμή του χρέους και για τις δανειακές ανάγκες.

Μ'εσα σε όλα αυτά η ελληνική πλευρά μοιάζει απλός παρατηρητής, η κυβέρνηση μοιάζει να περιμένει τις αποφάσεις, με τον Πρωθυπουργό να λέει απλά ότι “πρέπει να μειωθεί το χρέος για να ανασάνουμε”.

Ωστόσο όλοι μιλούν για βάθος τουλάχιστον δεκαετίας μέχρι να μπορέσει η χώρα να ανασάνει και να βγει απ' την αυστηρή επιτήρηση των ξένων.



read more "Ευρώπη... Γερμανίας, επιβάλει το Βερολίνο κι εμείς το πρώτο "θύμα"" Διαβάστε περισσότερα...

ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΕΙ ΕΝΑΣ ΚΟΣΤΟΥΜΑΡΙΣΜΕΝΟΣ "ΔΙΑΔΗΛΩΤΗΣ" ΜΕ ΠΕΤΡΑ ΣΤΟ ΧΕΡΙ, ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΜΠΛΟΚ ΤΩΝ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ; - ΜΙΑ...ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ!

Η παραπάνω είναι μία από τις εκατοντάδες φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν σχετικά με τα επεισόδια της 20ης Οκτωβρίου στο Σύνταγμα: Διακρίνετε κάτι...περίεργο;
Πώς σας φαίνεται η εικόνα ενός κοστουμαρισμένου και "ατσαλάκωτου" διαδηλωτή, να "μάχεται" ανάμεσα στο μπλοκ των αναρχικών;;; Ταιριάζει άραγε;
Ας δούμε λοιπόν μερικές υποθέσεις σχετικά με τον "αστό" που κυκλοφορεί ανενόχλητος ανάμεσα στους "εξεγερμένους":

-Είναι απλός πολίτης, που...αγανάκτησε και είπε να βοηθήσει τους αναρχικούς: Πιθανότητα απειροελάχιστη, αφού όσοι ξέρουν τι γίνεται στις διαδηλώσεις και ιδιαίτερα στα αναρχικά μπλοκ, ξέρουν πως δεν μπορεί ο κάθε...άσχετος να κυκλοφορεί ανάμεσά τους επειδή...έτυχε να περνάει από εκεί!
-Είναι ασφαλίτης: Λίγο δύσκολο και μάλιστα χωρίς κουκούλα και "αναρχικό" ντύσιμο;;; Θα τον είχαν λιντσάρει στο...πι και φι!
-Είναι μέλος του "Δεν Πληρώνω": Κι αυτό δύσκολο, αφού η εμφάνιση του δεν...μοιάζει για "ανυπάκουο", το αντίθετο μάλιστα!
-Είναι μέλος του Λαος: Λέτε η τρελάρα Παπαρήγα να έχει δίκιο;;; Η εμφάνιση του "διαδηλωτή" ταιριάζει γάντι με το κόμμα του Καρατζαφέρη, αλλά υπάρχουν σοβαρές ενστάσεις. Πρώτον, τα μέλη του Λαος σχεδόν ποτέ δεν συμμετέχουν σε διαδηλώσεις, ειδικά με πέτρες ανά χείρας. Δεύτερον, ακόμα και να το κάνουν, δύσκολα θα πάνε μαζί με το αναρχικό μπλοκ!
-Είναι Χρυσαυγίτης: Δύσκολο, αφού ούτε εκείνοι φοράνε...κοστούμια και συνήθως είναι πιο...σωματώδεις!
-Είναι σε "υπηρεσία": Κατά τη γνώμη μας συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες. 
Και να γιατί:


-Είναι ποτέ δυνατόν οι αναρχικοί να άφησαν κάποιον παντελώς άσχετο να κυκλοφορεί ανάμεσά τους; Και μάλιστα με αυτή την εμφάνιση; Μάλιστα, δεν φαίνεται ιδιαίτερα αγχωμένος που βρίσκεται στο κέντρο των επεισοδίων, το αντίθετο μάλιστα!


-Παρατηρείστε το αριστερό χέρι του "διαδηλωτή", που κάνει μια κίνηση προς το αυτί του, λες και έχει κάποιο ακουστικό εκεί: Πιθανόν βέβαια, να ήθελε απλά να...ξυστεί.
read more "ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΕΙ ΕΝΑΣ ΚΟΣΤΟΥΜΑΡΙΣΜΕΝΟΣ "ΔΙΑΔΗΛΩΤΗΣ" ΜΕ ΠΕΤΡΑ ΣΤΟ ΧΕΡΙ, ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΜΠΛΟΚ ΤΩΝ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ; - ΜΙΑ...ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ!" Διαβάστε περισσότερα...

ΣΕ ΠΑΡΟΠΛΙΣΜΕΝΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΚΡΥΒΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΞΕΝΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ.!

Πριν δύο εβδομάδες, είχαμε την πρώτη πληροφορία, ότι στην Ηγουμενίτσα έχει αποβιβαστεί ένα ξένο στρατιωτικό-αστυνομικό σώμα! Από τότε, επικοινωνήσαμε με διάφορες πηγές και προσπαθήσαμε να διασταυρώσουμε την είδηση αλλά μάταια! Ουδείς γνώριζε ή ήξερε κάτι για το θέμα, λες και ήρθαν στην Ελλάδα τα … χελιδόνια και όχι μια ξένη δύναμη.
Οι φήμες έδιναν και έπαιρναν ενώ από ανεξάρτητες πηγές είχαμε επιβεβαιώσει την άφιξη της ξένης δύναμης. Το ζήτημα ήταν ότι αυτή η δύναμη ήταν κυριολεκτικά … άφαντη!!!
Φαίνεται όμως, ότι η Κυβέρνηση είναι εντελώς εκτεθειμένη, μιας και σήμερα αποκαλύπτουμε ότι η δύναμη αυτή που όλοι αναζητούσαμε που βρίσκεται, εγκαταστάθηκε την εβδομάδα που πέρασε, εντός του παροπλισμένου στρατοπέδου της 110 Πτέρυγας Μάχης στη Λάρισα!
Πρόκειται για 300 άτομα που σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες των AegeanTimes.gr , ανήκουν στην Στρατοχωροφυλακή!
Το περίεργο είναι, ότι κατά την έρευνά μας, ενώ αρχικά ουδείς γνώριζε τίποτε, ξαφνικά, όταν μάθαμε την μονάδα, άρχισαν να μιλάνε για μια μικρή μονάδα που ήρθε εδώ για να … πάει στο Κόσσοβο!!!
Το ποιο περίεργο όμως είναι, ότι σύμφωνα με μαρτυρίες αλλά και ντοκουμέντα που έχουμε στη διάθεσή μας, πρόκειται για μια … ασυνήθιστη μονάδα! Κανείς τους δεν φέρει διακριτικά, ούτε καν στολή του σώματος στο οποίο υπηρετεί! Αντίθετα, φοράνε πολιτικά ρούχα, κουστούμια , είναι όλοι τους κοντοκουρεμένοι και άπαντες φέρουν από ένα μικρό σακίδιο!
Η μετάβασή τους στις εγκαταστάσεις της 110 ΠΜ, δεν έγινε με κάποιο συμβατικό επιχειρησιακό τρόπο αλλά πήγαν εκεί σε μικρά τμήματα, λες και ήθελαν να προφυλαχτούν από τα βλέμματα του κόσμου!

Ένα άλλο περίεργο είναι, ότι ενώ πρόκειται (υποτίθεται) για μια Ευρωπαϊκή Δύναμη που απλά σταθμεύει για λίγο στη χώρα μας, με προορισμό το Κόσσοβο, η παραμονή τους διαρκεί εβδομάδες !
Το πλέον εκπληκτικότερο όλων όμως, είναι η επιλογή του τόπου που διαμένουν!
Η 110 ΠΜ, μετά τον πρόσφατο «Στρατιωτικό Καλλικράτη» στις δυνάμεις της Πολεμικής μας Αεροπορίας, αποτελεί μια εγκαταλελειμμένη μονάδα. Ολόκληρη ή δύναμή της έχει μεταφερθεί αλλού (κυρίως στο Βόλο).
Απορίας άξιον λοιπόν είναι, τι ακριβώς κάνουν σε ένα στρατόπεδο παροπλισμένο 300 αστυνομικοί «ειδικών δυνάμεων», λες και ήρθαν εδώ για διακοπές!!!
Σύμφωνα λοιπόν με αξιωματούχους των Βρυξελλών, με τους οποίους ήρθαμε σε επαφη, όλη η Ευρώπη –πλην των Ελλήνων- γνωρίζει, ότι πρόκειται για μια άρτια εκπαιδευμένη μονάδα , που αποστολή έχει, την αποτροπή μαζικών κινημάτων και προστασία Υψηλών Προσώπων (VIP). «Στην 110ΠΜ στη Λάρισα, βρίσκονται μόνο ένα μικρό τμήμα από αυτούς, Τσέχους κυρίως», μας είπε και μείναμε άναυδοι!
«Έφτασαν εδώ με σκοπό την προστασία σε πρώτη φάση, Ευρωπαίων Αξιωματούχων από τις οργισμένες αντιδράσεις του πλήθους και κατά δεύτερο λόγο, την επιτήρηση μεγάλων ευρωπαϊκών εταιριών που πιθανότατα να αποτελέσουν στόχο του εξεγερμένου πλήθους»!
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, αρκετά στελέχη της ομάδας αυτής, έχουν εκπαιδευτεί στην καταστολή κινημάτων αντιφρονούντων σε Εθνικούς Στρατούς! Κοινώς, έχουν υψηλότατη εκπαίδευση, στην όποια , έχουν μάθει να «πνίγουν» Πραξικοπήματα εν τη γεννέσι τους!!!
Όπως και να έχει πάντως, η μυστικότητα στην έλευσή τους αλλά κυρίως ο τόπος στον οποίο διαμένουν, αποτελεί ένα τεράστιο πλήγμα για το κύρος και την ανεξαρτησία της χώρα μας, και εκθέτει διεθνώς ην Κυβέρνηση, η οποία δεν εξήγησε στο λαό τον σκοπό της ύπαρξης μιας τέτοιας ξένης στρατιωτικής δύναμης. Επιπρόσθετα, αμαυρώνει το κύρος των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, σε μια στιγμή που άπαντες έχουν στρέψει τα βλέμματα τους στον Ελληνικό Στρατό!
Και πάνω απ όλα, αν ήταν έστω και κατ ελάχιστο αλήθεια, ότι έχουμε μια Αστυνομική Ευρωπαϊκή Δύναμη, τι δουλειά έχει σε ένα τεράστιο στρατόπεδο του Στρατού; Σε μια στρατιωτική μονάδα που πρόσφατα εγκαταλείφτηκε; Και αν ήταν για να πάει στο Κόσοβο, πόσο καιρό θα παραμένει στην Ελλάδα;
Πάντως στο θέμα, θα επανέλθουμε πολύ σύντομα, με νέα στοιχεία, διότι η κατάσταση στην Ελλάδα, με την «σιωπή των αμνών» πρέπει να τελειώνει άμεσα, πριν υπάρξουν συνέπειες στην ίδια την Δημοκρατία μας. Αν μετά από τη σημερινή μας αποκάλυψη δεν δοθεί πειστική απάντηση, νομίζουμε ότι θα υπάρξουν δραματικές πολιτικές εξελίξεις.
Προς το παρόν, ο λόγος τώρα αναμφισβήτητα ανήκει στον Υπουργό Άμυνας και στον ίδιο τον Πρωθυπουργό !
http://www.aegeantimes.gr
read more "ΣΕ ΠΑΡΟΠΛΙΣΜΕΝΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΚΡΥΒΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΞΕΝΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ.!" Διαβάστε περισσότερα...