Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΝΙΩΘΟΥΝ..


ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΜΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΩΝ Κ Ν.ΨΥΧΙΚΟΥ
ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΝΙΩΘΟΥΝ..

Κ ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ‘ΟΠΑΔΟΥΣ’ ΤΟΥ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟΥ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΛΟΓΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΥ Κ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ‘ΠΟΥΣΤΗ ΚΑΡΚΙΝΕ ΧΑΡΙΣΕ ΤΙΣ ΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΟΝ ΠΡΑΣΙΝΟ ΒΑΡΩΝΟ ΚΑΙ ΦΥΓΕ’
ΚΑΙ ΟΙ ΤΥΦΛΟΙ ΕΙΔΑΝ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ…
read more "ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΝΙΩΘΟΥΝ.." Διαβάστε περισσότερα...

Η Ελλάδα δεν ανήκει πλέον στους Έλληνες...

  • Το ερώτημα που εύλογα τίθεται είναι αν μπορούν οι έλληνες να ανακτήσουν την ίδια τους τη χώρα και ποιοί μπορούν να συντελέσουν στην πραγματοποίηση ενός τέτοιου εγχειρήματος
Του Γιώργου Κράλογλου
Ούτε που θα χρονίσουμε και οι περικοπές δώρων και επιδομάτων θα επεκταθούν και στον ιδιωτικό τομέα με διαταγή των δανειστών μας. Από πού προκύπτει αυτό; Προκύπτει σαφέστατα από τις λεπτομέρειες που διαγράφονται ανάμεσα στις γραμμές των δηλώσεων εκείνων που αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς. Εκείνων που αποφασίζουν για την τύχη της χώρας και για τις δικές μας τύχες.
Ποιοι είναι αυτοί; Οποιοδήποτε άλλοι εκτός από την κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα. Γιατί τόσο η κυβέρνηση όσο και η αντιπολίτευση στο σύνολό της μας κρύβουν την αλήθεια. Μας κρύβουν την πραγματικότητα. Ότι η Ελλάδα δεν ανήκει πλέον στους Έλληνες.
Η Ελλάδα ανήκει στους δανειστές της. Και οι δανειστές είναι εκείνοι που θα αποφασίζουν για τα επόμενα 15 χρόνια τουλάχιστον ποια είναι τα κεκτημένα μας και ποια είναι τα δικαιώματά μας. Μέχρι τότε η Ελλάδα θα είναι μια απλή νότια φτωχή Νομαρχία της Ευρώπης με εναλλασσόμενους Νομάρχες που βεβαίως θα τους επιτραπεί να διατηρήσουν τον τίτλο του πρωθυπουργού. Ενός πρωθυπουργού που θα εκλέγεται βεβαίως, μαζί με την ομάδα του, από κανονικές ελεύθερες εκλογές. Αυτό δεν θα μας το απαγορεύσουν.
Για όσους δεν πείθονται από τα όσα υποστηρίζω τους προσκαλώ να παρακολουθήσουν τα γεγονότα που θα περιγράψω και ας βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα. Θα χαρώ να διαψευσθώ.
Αρχίζω από την επέκταση των περικοπών και στον ιδιωτικό τομέα. Ο επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν αναφερόμενος στο ελληνικό πρόγραμμα σταθερότητας της οικονομίας είπε μεταξύ πολλών άλλων ότι για να αποδώσουν τα μέτρα θα πρέπει οι περικοπές μισθών, επιδομάτων και δώρων να επεκταθούν και στον ιδιωτικό τομέα. Είπε ακόμη ότι τα οδυνηρά για τους Έλληνες οικονομικά μέτρα δεν είναι επιλογή του ΔΝΤ ή των Βρυξελλών αλλά της ελληνικής κυβέρνησης. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γ. Πεταλωτής απάντησε όταν ρωτήθηκε σχετικά ότι το κυβερνητικό πρόγραμμα δεν περιελάμβανε περικοπές σε μισθούς και συντάξεις και άρα τα μέτρα αυτά δεν ήταν δυνατόν να τα πάρει μόνη της η κυβέρνηση. Ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου είπε από την πλευρά του ότι δεν χρειάζεται μια άμεση επέκταση των μέτρων. Προσέξτε τη διπλωματική απάντηση. Δεν χρειάζεται άμεση επέκταση. Δηλαδή για αργότερα βλέπουμε...
Ποιος λέει την αλήθεια; Δεν την λέει κανείς.
Οι δανειστές μας που θέλουν πίσω τα 310 δισ. ευρώ ενδιαφέρονται μόνο για τα δανεικά τους με τους τόκους και άρα δεν έχουν κανένα λόγο να δείχνουν ότι επιβάλλουν την βούλησή τους στην Ελλάδα.
Η κυβέρνηση δεν έχει περιθώριο να πει άλλα ψέματα. Είπε ως αντιπολίτευση ότι λεφτά υπάρχουν. Είπε ως κυβέρνηση ότι δεν θέλει δανεικά από την Ευρώπη αλλά πολιτική λύση. Είπε ακόμη ως κυβέρνηση ότι υποχρέωσε την Ευρώπη και το ΔΝΤ να συμβιβαστούν με τις προτάσεις της για τα μέτρα.
Τίποτε από όλα αυτά δεν ήταν αλήθεια. Γιατί η αλήθεια είναι μία και δυστυχώς σκληρή. Ότι με το πρόγραμμα σταθερότητας κέρδισε μόνο χρόνο για να περάσει τα μέτρα σιγά-σιγά ώστε να μετριάσει την κοινωνική έκρηξη. Ότι με τα συγκεκριμένα μέτρα κέρδισε τη δυνατότητα να πει στο λαό ότι αυτά είναι και τελειώσαμε μέχρι να περάσει η πρώτη μπόρα και να έλθει το δεύτερο κύμα (καύσιμα, ρεύμα, φόροι).
Συνεχίζω με το άνοιγμα των επαγγελμάτων. Διαβάσατε το νομοσχέδιο για το άνοιγμα στις μεταφορές. Το διάβασαν όμως και οι δανειστές και μας το πέταξαν στα μούτρα. Και τώρα ο αρμόδιος υπουργός το αλλάζει τελείως.
Πάμε στην ΔΕΗ. Θυμάστε όλα αυτά τα ηρωικά για περιφρούρηση του κρατικού στρατηγικού ρόλου και άλλα αστεία. Θυμάστε τις συντεχνίες και τα ουρλιαχτά τους. Σε 10 μήνες το αργότερο η ΔΕΗ δεν θα γνωρίζεται όπως θα γίνει. Οι εντολές είναι ήδη στα υπουργικά τραπέζια. Να είστε δε βέβαιοι ότι όλα θα γίνουν χωρίς να ανοίξει μύτη. Οι συντεχνίες θα τρέχουν να γλυτώνουν επιδόματα και δώρα και θα ξεχάσουν εκείνα τα περί προστασίας των συμφερόντων του λαού και τα λαϊκίστικα «φτηνό ρεύμα στον λαό» και άλλα γελοία.
Από την ΔΕΗ στη ΔΕΠΑ που «λούφαξε» με τους ηρωισμούς της για το μονοπωλιακό καθεστώς, στο φυσικό αέριο και ψάχνει για ιδιώτες να κάνει δουλειές. Και από την ΔΕΠΑ στα λιμάνια όπου από τη δήθεν αναθεώρηση της σύμβασης με τους Κινέζους της COSCO πέσαμε στα τέσσερα και (πολύ καλώς) δίνουμε ό,τι ζητάνε. Ακόμη και τα 9 εκατ. ευρώ από επιστροφές του ΦΠΑ που δεν έχουμε να τους τα δώσουμε λόγω απενταρίας του δημοσίου.
Γιατί δεν λέει την αλήθεια και η αντιπολίτευση; Η Ν.Δ. γιατί πρέπει να συσπειρώσει τους οπαδούς της και άρα δεν μπορεί να πει ότι και ως κυβέρνηση θα είναι τα ίδια και χειρότερα. Και τα αριστερά κόμματα γιατί δεν θέλουν να χάσουν την μοναδική ευκαιρία να στρατολογήσουν (όπως συνηθίζουν) οπαδούς «αξιοποιώντας» την δυστυχία του λαού που πληρώνει τα σπασμένα του ανίκανου πολιτικού συστήματος της μεταπολίτευσης.
Πηγή
read more "Η Ελλάδα δεν ανήκει πλέον στους Έλληνες..." Διαβάστε περισσότερα...

Εξεγέρσεις βλέπει στην Ελλάδα ο Στίγκλιτζ...

  • "Ούτε η Ελλάδα ούτε η Ισπανία δεν πρόκειται να βγουν από την κρίση αν η Ευρώπη δεν μπει ξανά σε ρυθμούς οικονομικής ανάπτυξης"
  • Αυτή τη δήλωση – πρόβλεψη έκανε στην γαλλική εφημερίδα Le Monde ο αμερικανός οικονομολόγος (βραβείο Νομπέλ 2001), Τζόζεφ Στίγκλιτζ
Ο κ. Στίγκλιτζ δηλώνει αντίθετος στην γερμανική αντίληψη σύμφωνα με την οποία «οι χώρες που η οικονομία τους πάει άσχημα είναι υπεύθυνες οι ίδιες γι’ αυτό και οφείλουν να τα βγάλουν πέρα μόνες τους».
Για την Ελλάδα λόγου χάρη λέει ο ίδιος «το διαρθρωτικό της έλλειμμα είναι μικρότερο του 4%» Παραδέχεται βεβαίως ότι «η προηγούμενη κυβέρνηση με την βοήθεια της Goldman Sachs, φέρει ένα μέρος της ευθύνης για την κρίση» αλλά, το τονίζει ο ίδιος, «πριν και πάνω απ’ όλα είναι η διεθνής κρίση και η συγκυρία που οδήγησαν σε αυτή την οικονομική κατάσταση την Ελλάδα».
Όσο για την Ισπανία , αυτή «ήταν πλεονασματική πριν από την κρίση και δε μπορεί να κατηγορηθεί ότι εγκατέλειψε τη δημοσιονομική πειθαρχία. Βέβαια, η Ισπανία όφειλε να ήταν πιο προσεκτική και να είχε εμποδίσει τη δημιουργία της φούσκας στα ακίνητα». «Αλλά, σε τελευταία ανάλυση, είναι το ευρώ που επέτρεψε να γίνουν όλα αυτά, προσφέροντας επιτόκια πιο χαμηλά από αυτά που θα έβρισκε η Μαδρίτη αν δεν είχε το ενιαίο νόμισμα».
«Σήμερα, τονίζει ο κ. Στίγκλιτζ, «αυτές οι δύο χώρες δεν θα τα καταφέρουν εάν δεν επανέλθει η ευρωπαϊκή ανάπτυξη. Γι’ αυτό ακριβώς το λόγο πρέπει να υποστηρίξουμε την οικονομία με επενδύσεις και όχι πνίγοντας την με προγράμματα λιτότητας».
Όσο για τη μείωση της συναλλαγματικής ισοτιμίας του ευρώ ο ίδιος θεωρεί ότι είναι «το καλύτερο πράγμα που θα μπορούσε να συμβεί στην Ευρώπη.
Η Γαλλία κι ακόμη περισσότερο η Γερμανία θα επωφεληθούν πιο πολύ από αυτό. Αλλά η Ελλάδα και η Ισπανία, για τις οποίες ο τουρισμός είναι μια σημαντική πηγή εισοδήματος, θα έχουν κι αυτές όφελος». Ως προς τη «βιωσιμότητα του ευρώ» , ο ίδιος πιστεύει ότι αυτό «δεν απειλείται». «Είναι απόλυτα εφικτό να μην παρακμάσει». «Αλλά, αν συνεχίσουν έτσι (οι ευρωπαίοι) τίποτε δε μπορεί ν αποκλεισθεί». «Ακόμη κι αν πιστεύω ότι το πιο πιθανό σενάριο είναι αυτό της στάσης των πληρωμών (χρεοκοπία). Η ανεργία των νέων στην Ελλάδα πλησιάζει στο 30% ,στην Ισπανία ξεπερνά το 44%.
Μπορείτε να φαντασθείτε τι εξεγέρσεις θα γίνουν (σ’ αυτές τις χώρες) αν η ανεργία των νέων αυξηθεί στο 50% η το 60%. Θα έλθει μια στιγμή που η Αθήνα, η Μαδρίτη η Λισαβόνα θα αναρωτηθούν σοβαρά αν πραγματικά τις συμφέρει να συνεχίσουν την εφαρμογή του σχεδίου (πρόγραμμα λιτότητας) που τους έχουν επιβάλει το ΔΝΤ και οι Βρυξέλλες ή εάν θα τους ήταν πιο συμφέρον να αναλάβουν ξανά οι ίδιες τον έλεγχο της νομισματικής πολιτικής τους».
Πηγή
read more "Εξεγέρσεις βλέπει στην Ελλάδα ο Στίγκλιτζ..." Διαβάστε περισσότερα...

Κωδικός "ρουφιάνος"...

  • Η μετατροπή του έλληνα σε... "πολιτισμένο ον", απαιτεί την μετάβασή του από τον κόσμο των "ρουφιάνων", αφήνοντας μία αίσθηση πως οι δυτικοτροπούντες κυβερνώντες μας αρίστευσαν στην σχετική περίοδο της μετεξέλιξής τους από έλληνες σε... πολιτισμένους διαχειριστές!!!
  • Γίνε κι εσύ ρουφιάνος... μπορείς!!!
Μου έλεγαν ότι στη Γερμανία ουδείς τολμά να κλέψει την εφορία ή να παραβιάσει τα όρια ταχύτητας στους δρόμους, επειδή κινδυνεύει να τον καταδώσει ο γείτονάς του ή ο... συνεπιβάτης του! Τώρα μπορούμε να πούμε ότι θα γίνουμε, επιτέλους, Γερμανία! Ο Έλληνας μπορεί να καταγγείλει το γείτονά του και έχοντας μάλιστα ένα σοβαρό κίνητρο: Το 10% των βεβαιωμένων και εισπραχθέντων εσόδων του ελληνικού δημοσίου που θα προκύψουν από την καταγγελία!
Από την άλλη, δεν είναι κάτι καινούργιο. Το ίδιο επιχείρησαν και οι Αθηναίοι στην αρχαιότητα, όταν θέλησαν να προστατεύσουν τον πολύτιμο καρπό του σύκου. Ζήτησαν, λοιπόν, από τους πολίτες να καταγγέλλουν όσους εξήγαγαν παρανόμως σύκα από την Πόλη των Αθηνών.
Το τι έγινε στη συνέχεια είναι γνωστό και κατά κάποιο τρόπο και αναμενόμενο: Ο καθένας που ήθελε για κάποιον λόγο να εκδικηθεί κάποιον γείτονα ή συμπολίτη του τον κατήγγειλε στις αρχές. Με τον καιρό διαπιστώθηκε ότι το μέτρο ήταν αναποτελεσματικό και επιπλέον είχε φορτώσει με υπερβολικό όγκο τις κρατικές υπηρεσίες και έτσι αποσύρθηκε. Υπήρξε ένα κέρδος από όλη αυτή την ιστορία Η λέξη «συκοφάντης» απέκτησε τη σημασία της. Δεν εννοούσε πλέον αυτόν που θα αποκάλυπτε τα σύκα, αλλά εκείνον που δόλια και άδικα κατηγορούσε τον συνάνθρωπό του...
Αν είμαστε πράγματι απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων, μπορούμε να φανταστούμε τι θα συμβεί. Στο κάτω – κάτω της γραφής, σε εποχή ΔΝΤ και με τόση πτώχεια και δυστυχία, μία καταγγελία στις δέκα να βγει, ο καταγγέλλων θα έχει βγάλει ένα ικανοποιητικό μεροκάματο. Άλλωστε, δεν μπορεί! Σε αυτή τη χώρα οι περισσότεροι φοροδιαφεύγουν. Κατά συνέπεια, το ποσοστό του ένα στα δέκα κρίνεται μάλλον χαμηλό...
Υπάρχει, όμως, μία απορία: Τα κέρδη από την καταγγελία θα φορολογούνται; Κι αν ναι, σε πιο κουτάκι της φορολογικής δήλωσης θα αναγράφονται; Εκτός κι αν φτιαχτεί ένα ειδικό κουτάκι με την ένδειξη Κωδικός «ρουφιάνος».
Καλή σας μέρα. Και για ένα πράγμα να είστε σίγουροι: Μπορεί να κινδυνεύουμε να πεθάνουμε από την πείνα, αλλά δεν θα πλήξουμε...
Θανάσης Μαυρίδης
read more "Κωδικός "ρουφιάνος"..." Διαβάστε περισσότερα...