Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

Οι Γκέμπελς ενός τσακωμού...


Πάντελιτς και Ντιόγο έκαναν πρακτική στα... γαλλικά τους στην προπόνηση της Παρασκευής, αλλά το γεγονός υποβαθμίστηκε από τον Ολυμπιακό, δικαιολογώντας το βρισίδι ότι ήταν θέμα πάθους και έντασης.

Το παράδοξο της ελληνικής δημοσιογραφίας είναι ότι πριν από λίγες ημέρες ένα επεισόδιο Μπουμσόνγκ Χριστοδουλόπουλου (επίσης με μπόλικα... γαλλικά) ήταν πρώτο θέμα στο ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού, με αναλυτικούς διαλόγους.

Εννοείται ότι δημοσιογραφικά λειτούργησαν επαγγελματικά οι ρεπόρτερ Παναθηναϊκού, ενώ αντιθέτως οι ρεπόρτερ Ολυμπιακού ή είναι ανίκανοι να βρουν τον διάλογο ή είναι "μιλημένοι".
Διαλέγετε και παίρνετε...
read more "Οι Γκέμπελς ενός τσακωμού... " Διαβάστε περισσότερα...

Σιγά μην κολλήσουν στον Κατσουράνη...

Οι έμποροι της πίκρας και της μιζέριας συνεχίζουν την αποδόμηση του Παναθηναϊκού του νταμπλ, των ευρωεπιτυχιών και της υγείας!

Αυτός ο Παναθηναϊκός της υγείας, των εικονιζόμενων Σισέ, Λέτο, Κατσουράνη, καθώς και των Ζιλμπέρτο, Νίνη κλπ. παραμένει στο στόχαστρο των «ειδικών» του διχασμού! 

Ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται και στον Παναθηναϊκό αρκετοί λύκοι είδαν χαρά και βγήκαν ψάχνοντας για εξιλαστήρια θύματα. Η τακτική παλιά και σίγουρη...

Στο στόχαστρο φαίνεται ότι έχει μπει ο Κώστας Κατσουράνης τελευταίο λαμπερό «πετράδι» της υγειούς πολυμετοχικότητας (2008-2010). Τον Σισέ τον ξεπουλήσαμε, τον Ζιλμπέρτο τον αφήσαμε να φύγει και τον Λέτο «φροντίσαμε» να τον στείλουμε στα πιτς! Τυχαίο; Δεν νομίζω...

To σχόλιο δημοσιεύτηκε στη σελίδα www.aioniapistos.gr
Ωραία να συμφωνήσω και εγώ ότι ο Κατσουράνης δεν είναι αυτός που θέλουμε και ότι θα ήταν προτιμότερο να έχουμε τον... Τσάβι. Ελα όμως που είναι λίγο ακριβός. Εκτός και εάν θέλετε να σας πάρω τον... Μοντέστο, για να μην παρεξηγηθούν και οι φίλοι μας οι Ολυμπιακοί ότι δεν κοιτάμε και την δική τους πραμάτια.

Για να σοβαρευτούμε. Σε αυτόν τον Παναθηναϊκό ο Κατσουράνης είτε το θέλουμε είτε όχι είναι μακράν ότι πιο ποιοτικό έχει η ομάδα. Είναι ο μοναδικός που μπορεί να βγάλει μια πάσα της προκοπής και ο μοναδικός που έχει ποδοσφαιρική παιδεία. Διότι για να τον φας πρέπει να έχεις και εναλλακτική λύση και εάν εσείς μου την πείτε, τότε εγώ σηκώνω τα χέρια ψηλά.

Αδυνατώ να πιστέψω ότι υπάρχεις έστω και ένας λογικός άνθρωπος που να πιστεύει ότι το παιχνίδι μπορεί να το μοιράσει ο Βιτόλο, ο Πάπε Σό, ο Ζέκα, ο Μαρίνος, ο Κουίνσι, ακόμη και ο Λάζαρος που ποιοτικά είναι σαφώς καλύτερος, χωρίς όμως να βλέπει γήπεδο! Σε ότι αφορά την «καραμέλα» των τρεξιμάτων, να θυμίσω ότι τα ίδια έλεγαν κάποιοι και για τον Ζιλμπέρτο, όταν ο Βραζιλιάνος έκανε τέσσερα και πέντε χιλιόμετρα περισσότερα από κάθε άλλον ποδοσφαιριστή.

Περιπατητή τον ανέβαζαν, περιπατητή τον κατέβαζαν. Εκτός και εάν δεν είναι στόχος μας ο Κατσουράνης, αλλά οι πολυμετοχικές μεταγραφές. Της υγειούς πολυμετοχικότητας. Οπότε τότε, κάντε ανενόχλητοι το έργο σας...

Στον Κατσουράνη θα κολλήσετε, εδώ διαλύσατε ολόκληρο Παναθηναϊκό και μετά σηκώσατε τα χέρια ψηλά, λέγοντας: Δεν φταίμε εμείς, οι άλλοι φταίνε που έβαλαν καμιά 70αρια εκατ. ευρώ!

ΥΓ. Το κακό για κάποιους είναι ότι ο Κατσουράνης, ο Λέτο και ο Σισέ καταστρέφουν το παραμύθι που πλασάρει ο μεγαλομέτοχος για τον ανίκανο Αντωνίου, που τον στήριζαν ο Πατέρας και ο Βγενόπουλος. Ο Αντωνίου, όντως έκανε κάποιες λανθασμένες επιλογές το καλοκαίρι του 2008 (Σόουζα και Μελίσση), όταν τον στήριζαν ΟΛΟΙ και τον είχε επιλέξει ο ΜΕΓΑΛΟΜΕΤΟΧΟΣ.

Το καλοκαίρι του 2009 όταν τον στήριζαν οι ΔΥΟ (Πατέρας, Βγενόπουλος), έφερε τον Σισέ, τον Κατσουράνη και τον Λέτο, επιτυχίες που προφανώς δεν μπόρεσε ΠΟΤΕ να χωνέψει ο μεγαλομέτοχος και την έπεσε στον Αντωνίου!

Πηγή: aioniapistos.gr
read more "Σιγά μην κολλήσουν στον Κατσουράνη..." Διαβάστε περισσότερα...

Όταν ο Ολυμπιακός την «κοπάνησε» από τη... Θύρα 13!

Δεύτερος ακόμα και στην επιλογή της θύρας των οργανωμένων ο Ολυμπιακός! Θύρα 13: Η αποτυχημένη κόκκινη αντιγραφή και η «κοπάνα» προς την απέναντι Θύρα 7!

Η Ομάδα Έρευνας του GreenZone συνεχίζει τις... ανασκαφές στο πλούσιο αρχείο της, ανοίγει νέες πληγές και φέρνει στην επιφάνεια στοιχεία που αποσιωπήθηκαν τεχνηέντως για πολλά χρόνια...

Το ημερολόγιο έγραφε 19 Νοεμβρίου 1966, όταν για πρώτη φορά στεγάστηκε στην οδό Κολωνού 68, στο Μεταξουργείο, ο Σύνδεσμος Φίλων Παναθηναϊκού «Θύρα 13». Παρόλα αυτά η Θύρα 13 ήταν ήδη ο τόπος συνάντησης των φανατικών φίλων του Τριφυλλιού αρκετά χρόνια νωρίτερα.

Στη θρυλική φωτογραφία με τον Ζαχαρία Πιτυχούτη να κάνει τον γύρο του θριάμβου στο στάδιο «Γ. Καραϊσκάκης» με τη σημαία του Παναθηναϊκού, φαίνεται ξεκάθαρα ότι πάνω από το γιγάντιο Τριφύλλι αναγράφεται «13η Θύρα». Είναι σαφές λοιπόν, ότι οι οργανωμένοι φίλοι του Παναθηναϊκού είχαν στήσει τη... φωλιά τους στη Θύρα 13 του γηπέδου της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, αρκετά χρόνια προτού αποκτήσουν καταστατικό και νομική υπόσταση.

Μάλιστα οι ρίζες του οπαδικού κινήματος της «Θύρας 13» είναι ακόμα πιο βαθιά χωμένες στην ιστορία του Παναθηναϊκού. Σύμφωνα με μαρτυρίες η «Θύρα 13» απέκτησε τα πρώτα χαρακτηριστικά της ταυτότητάς της στα μέσα της δεκαετίας του 1950!

Αρχηγός της «Θύρας 13» των ερυθρόλευκων τη δεκαετία του '70 ήταν ο Αττίλιο


Την ίδρυση της «Θύρας 13» από τους οπαδούς του Τριφυλλιού, επιχείρησαν να αντιγράψουν και οι φίλοι των αντίπαλων ομάδων βλέποντας και ζηλεύοντας την ατμόσφαιρα που δημιουργούσαν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού. Δεδομένου ότι οι πιο ένθερμοι οπαδοί επιλέγουν κάποιο από τα πέταλα του γηπέδου, οι φίλοι του Ολυμπιακού είχαν δύο επιλογές. Τις θύρες 6-7 και τις θύρες 13-14 του γηπέδου «Γ. Καραϊσκάκης». Το πέταλο της θύρας 7 ήταν από την πλευρά του Νέου Φαλήρου και τη θύρας 13 από την πλευρά της Καστέλλας.

Οι πρώτοι οργανωμένοι φίλοι του Ολυμπιακού επέλεξαν τη «Θύρα 13», όπως και αυτοί του Παναθηναϊκού. Μάλιστα όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα στις αρχές της δεκαετίας του ’70 αρχηγός της «Θύρας 13» των ερυθρόλευκων ήταν ο Αττίλιο (κατά κόσμο Βασίλης Δουρίδας, †1994) ο οποίος με την τρομπέτα του έπαιζε από τότε το κομμάτι που ακούγεται μέχρι και σήμερα (από τα ηχεία του γηπέδου πλέον) στο ανακατασκευασμένο «Γ. Καραϊσκάκης».

Οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού για αρκετά χρόνια θα χρησιμοποιούν το όνομα «Θύρα 13» όπως άλλωστε φαίνεται ξεκάθαρα και στη φωτογραφία της εφημερίδας «Ομάδα» τον Μάρτιο του 1974 (στην ορθογραφία και στη σύνταξη πάντα ίδιοι!).

Ο Αττίλιο με την τρομπέτα του, αρχηγός των φιλάθλων της... Θύρας 13. Φωτογραφία από τον τελικό Κυπέλλου ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ το 1971, που διεξήχθη στο «Γ. Καραϊσκάκης».
Κάποια στιγμή όμως, έστω κι αργά, αντιλήφθηκαν πως στην επιλογή της θύρας των οργανωμένων είχαν έρθει δεύτεροι και καταϊδρωμένοι, καθώς η «Θύρα 13» ήταν συνυφασμένη με τον Παναθηναϊκό. Έτσι, αποφάσισαν, σε μία νύχτα μέσα, να περάσουν στο απέναντι πέταλο και στη «Θύρα 7», όπου και παραμένουν μέχρι σήμερα.

Οταν πλέον το γήπεδο ανακατασκευάστηκε, παρόλα τα σκάνδαλα και τς παρατυπίες που έγιναν προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία, προφανώς θέλοντας να κάνουν «delete» στη «Θύρα 13» και σε ό,τι τους την θυμίζει, και ενδεχομένως τους δημιουργεί σύνδρομα κατωτερότητας, την αφαίρεσαν από την αρίθμηση των θυρών!

Έτσι, το σημερινό γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης» είναι το μοναδικό γήπεδο στον κόσμο που ενώ διαθέτει θύρα 12 και 14, εν τούτοις δεν έχει 13 γεγονός που αποδεικνύει ότι προκειμένου να ξεπεράσουν τα συμπλέγματά τους, είναι ικανοί να σβήσουν μονοκονδυλιά όχι μόνο τον Αττίλιο και τις ρίζες του οργανωμένου οπαδικού τους κινήματος, αλλά την ίδια τους την ιστορία...

Ομάδα Έρευνας Greenzone

Διαβάστε περισσότερα: http://www.greenzone.gr/2012/08/13.html#ixzz27DHJxQmM
read more "Όταν ο Ολυμπιακός την «κοπάνησε» από τη... Θύρα 13! " Διαβάστε περισσότερα...

Παραπολιτικά, όπως λέμε... ρουφιάνος του Μαρινάκη...!!!


Πώς διαπλέκονται στη νέα ερυθρόλευκη εφημερίδα όλα τα... μπουμπούκια της αθλητικής (και όχι μόνο) δημοσιογραφίας, η SportDay, το Derby, η Γάτα, ο Πρωταθλητής κλπ.

Ο εκδότης - διευθυντής της νέας ερυθρόλευκης εφημερίδας «Παραπολιτικά» Γιάννης Κουρτάκης (αριστερά)
Η πολιτική αφορά τον καθένα ξεχωριστά. Στο GreenZone έχουμε ξεκαθαρίσει ότι δεν υπάρχει τίποτα άλλο πέρα απ’ τον Παναθηναϊκό. Υπό αυτή την οπτική γωνία κρίνουμε και σχολιάζουμε τα πάντα. Ετσι σήμερα καταλάβαμε, ότι ο μεγαλύτερος και πιο επιτυχημένος ελληνικός σύλλογος βρίσκει ακόμη έναν επικοινωνιακό εχθρό απέναντί του. Στο ήδη κατακόκκινο μιντιακό σύστημα προστέθηκε η νέα εφημερίδα «Παραπολιτικά», η οποία ήρθε κι έδωσε από την πρώτη ημέρα το στίγμα της. Οχι ότι δεν το περιμέναμε απλά επιβεβαιωθήκαμε, αφού μυρίζει από μακριά… γαυρίλα. Το σημαντικότερο όλων όμως είναι ότι τα περιέχει όλα στη συσκευασία του ενός…

Ολα τα καλά παιδιά εδώ μαζεμένα… Εκδότης – Διευθυντής (;;;;) ο Γιάννης Κουρτάκης άλλοτε πρωτοπαλίκαρο του Γιώργου Τράγκα που επί σειρά ετών έβγαζε την γνωστή και μη εξαιρετέα αντιΠαναθηναϊκή εφημερίδα Derby του Κώστα Γκόντζου. Εδώ και αρκετό καιρό βοά ο τόπος ότι ο Κουρτάκης αποτελεί πλέον πρωτοπαλίκαρο του Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος τον στηρίζει στο νέο αυτό εγχείρημα. Ενδεικτικό είναι ότι ο φερόμενος μάλιστα και ως φίλος του Παναθηναϊκού (!) Κουρτάκης, είναι ένας από τους δύο μάρτυρες του Μαρινάκη στη δικαστική διαμάχη με τον Τζιμπρίλ Σισέ! Ο Κουρτάκης εκμεταλλευόμενος την φιλική σχέση που είχε ο Μαρινάκης με τον Πατέρα προτού ασχοληθεί με τον ΟΣΦΠ, είχε βρεθεί μάλιστα στο κέντρο όπου οι παίκτες του Τριφυλλιού γιόρτασαν την κατάκτηση του νταμπλ.

Επίσης στην εφημερίδα αρθρογραφούν οι γνωστοί και μη εξαιρετέοι Γιάννης Παπαγιάννης και Μάκης Γεωργίου οι οποίοι σε ανύποπτο χρόνο μέσω των blog που διατηρούν χτυπούσαν με διάφορες (συνήθως ασήμαντες) αφορμές τον Νικόλα Πατέρα, που ως γνωστό εδώ και δύο χρόνια είναι στα μαχαίρια με τον ιδιοκτήτη του ΟΣΦΠ.

Οι... ομορφιές και οι εκπλήξεις δεν σταματούν εδώ! Στο πρώτο φύλλο φιλοξενούνται δύο σελίδες διαφήμισης του υποψηφίου για την προεδρία της ΕΠΟ και πρώην προέδρου της κεντρικής επιτροπής διαιτησίας Γιώργου Σαρρή, τον οποίο «σπρώχνουν» ανοιχτά όλα τα ερυθρόλευκα μέσα επιβεβαιώνοντας ότι ο συγκεκριμένος παράγοντας είναι ο εκλεκτός του Μαρινάκη.

Αυτό βεβαίως δεν είναι τόσο άξιο σχολιασμού (αφού το περιμέναμε) όσο η υπογραφή του αρθρογράφου της μιας εκ των δύο σελίδων: «ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΣ» γράφει στο τέλος του κειμένου. Και πού πάει το μυαλό μας; Μα στον «CATάσκοπο» που υπογράφει την τελευταία σελίδα της εφημερίδας «ΓΑΤΑ», του εκδότη του «Πρωταθλητή» Σωτήρη Πουλόπουλου.

Από τη στιγμή που πρόκειται για ψευδώνυμο κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά αν ο αρθρογράφος είναι ο ίδιος αλλά εδώ και πολλά χρόνια τον τίτλο του κατασκόπου στην δημοσιογραφική πιάτσα έχει οικειοποιηθεί ο Σταύρος Γεωργακόπουλος, ο οποίος όλως τυχαίως είναι... ο διευθυντής της ΓΑΤΑΣ. Επίσης εντελώς... συμπτωματικό μπορεί  να χαρακτηριστεί το γεγονός ότι ο Γεωργακόπουλος για κάποια χρόνια υπήρξε διευθυντικό στέλεχος στο Derby του Κώστα Γκόντζου!

Θέλετε και άλλα; Στην τελευταία σελίδα των αθλητικών των «Παραπολιτικών» υπάρχει ένα ολοσέλιδο αφιέρωμα στον Γιάννη Αλαφούζο, γεμάτο ψέματα, ανακρίβειες και ειρωνείες. Τόσο για τον επικεφαλής του Παναθηναϊκού, όσο και για τους φίλους του Παναθηναϊκού που έσπευσαν να εγγραφούν στην Παναθηναϊκή Συμμαχία. 

Επιπλέον υπάρχουν υποτιμητικά σχόλια και χαρακτηρισμοί για παίκτες του Τριφυλλιού, όπως για παράδειγμα αναφέρει τον Κατσουράνη «γίγαντα του πνεύματος και του οινοπνεύματος». Ακόμη και για τον Περικλή Βασιλάκη που σχολιάζει τις διαιτησίες στον ΣΚΑΙ ρίχνει μπηχτές επειδή προφανώς τους ενοχλεί ο τρόπος που σχολιάζει τις φάσεις.

Το εκπληκτικό είναι ότι στην ίδια σελίδα η εφημερίδα εκφράζει και την αγανάκτησή της για την καζούρα των φίλων του Παναθηναϊκού προς αυτούς του Ολυμπιακού έπειτα από την ήττα από τη Σάλκε. Θέλετε να σας πούμε τι υπογραφή φέρει η εν λόγω σελίδα; Striker.

Σας θυμίζει κάτι; Πριν από λίγο καιρό όλως τυχαίως είχε δημοσιευτεί ένα κατάπτυστο κείμενο με την ίδια υπογραφή στη σελίδα 2 της εφημερίδας Sportday, ενώ την ίδια ημέρα το ίδιο κείμενο υπήρχε και στον Πρωταθλητή ως… ρεπορτάζ (διαβάστε εδώ περισσότερα).

Απορούμε πώς από το καινούριο... παρεάκι λείπει το πρωτοπαλίκαρο της ερυθρόλευκης προπαγάνδας, ο ρατσιστής σχολιογράφος της εφημερίδας «ΦΩΣ» και αρθρογράφος σε όλα τα σάιτ του νέου μιντιακού οργανισμού που στήνεται όπως φαίνεται υπό την ομπρέλα του Μαρινάκη (parapolitika, olympiakos24, κλπ.) Μανόλης Γαβαθιώτης. Ο άνθρωπος που που τιμωρήθηκε πειθαρχικά από το δημοσιογραφικό όργανο για το ρατσιστικό σχόλιο που είχε κάνει για τον Ραφίκ Τζιμπούρ, όταν ο αλγερινός αγωνιζόταν ακόμη στην ΑΕΚ (διαβάστε περισσότερα εδώ) βρήκε νέο θύμα αρθρογραφώντας στην άλλη εβδομαδιαία εφημερίδα που φέρεται να ανήκει στον ίδιο ευρύτερο οργανισμό, στο «Καρφί».


Αυτή τη φορά τα βάζει με τον διεθνή αμυντικό της Σάλκε Κυριάκο Παπαδόπουλο! Πραγματικά, όπως έλεγε κι ο Στάθης Ψάλτης «Κούλα, πολύ κωλόπαιδο ο Κυριάκος». Ο δημοσιογράφος με τα ρατσιστικά ένστικτα φιλοξενεί δηλώσεις ανώνυμου παράγοντα του ΟΣΦΠ, ο οποίος χαρακτήρισε «εμετικές και αποτρόπαιες» τις εκδηλώσεις του Κυριάκου Παπαδόπουλου στον αγωνιστικό χώρο! Βέβαια το επίπεδο του ανιστόριτου συντάκτη φαίνεται όταν στην πρεμούρα του να μειώσει τον νεαρό αμυντικό και την επιλογή του να αγωνιστεί σε ένα τίμιο πρωτάθλημα όπως το γερμανικό, χαρακτηρίζει τη Σάλκε άτιτλη και χωρίς ευρωπαϊκές επιτυχίες! 

Για την αποκατάσταση της ιστορίας να αναφέρουμε ότι η κατά Γαβαθιώτη άτιτλη γερμανική ομάδα έχει 7 πρωταθλήματα Γερμανίας, 5 κύπελλα Γερμανίας, καθώς και ένα Κύπελλο UEFA. Ο ίδιος δε, ο Κυριάκος Παπαδόπουλος, έφτασε εκεί που δεν θα φτάσει ποτέ ο ΟΣΦΠ της ευρω-φάπας: στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ και αφού προηγουμένως είχε πανηγυρίσει την επική νίκη 2-5 επί της Ιντερ στο Μιλάνο...

Τέλος, από την εφημερίδα «Παραπολιτικά» δεν λείπει από την εφημερίδα η αβάντα-διαφήμιση στο πρόγραμμα της Nova. Μάλλον επειδή ως γνωστό το συνδρομητικό κανάλι φέρεται μια χαρά στον Ολυμπιακό μπας και κρατήσει τους πελάτες της, οι οποίοι από τη στιγμή που δεν βλέπουν πια εκεί ούτε ισπανικό, ούτε ιταλικό, ούτε γερμανικό, ούτε γαλλικό πρωτάθλημα διακόπτουν τη συνδρομή τους...
read more "Παραπολιτικά, όπως λέμε... ρουφιάνος του Μαρινάκη...!!!" Διαβάστε περισσότερα...

Θέλει η πουτάνα να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει…

Απολαύστε Derti News, χτες και σήμερα:

Η πιο αντι-Παναθηναϊκή εφημερίδα όλων των εποχών, χαίρεται για το 0-3 και δεν μπορεί να το κρύψει!
Έχει κοτσάρει τον πίνακα με τεράστιες φωτογραφίες, χτες στο πρωτοσέλιδο και σήμερα στο οπισθόφυλλο… τέτοια αντιμετώπιση, ούτε ο πρωΚταθλητής, ούτε ο Gayρος!

ΥΓ1. Επειδή ξέρω και άλλη παροιμία (“Τα κάστρα πέφτουν από μέσα”), θα την αφήσουμε αδέφια;;
ΥΓ2. Άλλη μια απόδειξη της χαράς της, ήταν και η επανεμφάνιση του γκοτζίλα στο οπισθόφυλλο χτες… ο Λαμπρούκος είχε ρεπό ή υποβιβάστηκε στις μέσα σελίδες
ΥΓ3. Και μην ακούω μαλακίες περί 1000-1500 φύλλων… το πρωτοσέλιδο και το οπισθόφυλλο αναπαραγάγονται και το διαβάζουν δεκάδες χιλιάδες καθημερινά…
ΥΓ4. Στις πουτάνες ξέρετε τι κάνουμε, ε;
ΥΓ5. Έγινα και γω Γκόντζος με τα πολλά υστερόγραφα…
read more "Θέλει η πουτάνα να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει…" Διαβάστε περισσότερα...

Gate 13 On Tour To Maribor (video)


read more "Gate 13 On Tour To Maribor (video)" Διαβάστε περισσότερα...