Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

Έγινε το deal?


ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ… Εγινε το deal στον Παναθηναικό σε λίγο η ανακοίνωση
Αποδέχθηκαν την πρόταση Πατέρας Βγενόπουλος
Σε κεντρικό ξενοδοχείο και κάτω από άκρα μυστικότητα συναντιούνται αυτή την ώρα ο Γιάννης Βαρδινογιάννης με τον Ανδρέα Βγενόπουλο και το Νικόλα Πατέρα.. Σύμφωνα με απόλυτα επιβεβαιωμένες πληροφορίες του news24 το deal έχει ήδη γίνει και έκλεισε στο πρώτο τέταρτο της συνάντησης!
Τα υπόλοιπα διαδικαστικά δεν χαλάνε τη συμφωνία
αντιγραφή απο το: http://news24gr.blogspot.com/2010/09/deal.html
read more "Έγινε το deal?" Διαβάστε περισσότερα...

XAXAXAXAXAXA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!



read more "XAXAXAXAXAXA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!" Διαβάστε περισσότερα...

ΟΛΑ ΤΑ ΕΙΧΑΜΕ, Ο ΑΡΧΙΦΑΣΙΣΤΑΣ ΜΑΣ ΕΛΕΙΠΕ…

O ηγέτης του ΜΗΡ Ντεβλέτ Μπαχτσελί θα αρχίσει την περιοδεία του στα Βαλκάνια από την Δυτική Θράκη !!!

O ηγέτης του Κόμματος Εθνικιστικής Κίνησης (MHP) Ντεβλέτ Μπαχτσελί θα ξεπεράσει την κούραση του δημοψηφίσματος στα Βαλκάνια.

Ο Μπαχτσελί στα πλαίσια του ταξιδιού του, που θα διαρκέσει μια εβδομάδα, και θα αρχίσει από την Δυτική Θράκη, θα επισκεφτεί κάποιες χώρες της περιοχής και θα συνομιλήσει με Τουρκικούς συλλόγους και με πολιτικούς της περιοχής.


Ο ηγέτης του ΜΗΡ που σπάνια βγαίνει στο εξωτερικό, μετά το δημοψήφισμα θα κάνει μεγάλη περιοδεία στα Βαλκάνια.

Ο Μπαχτσελί που επί μακρόν είχε σταματήσει να επισκέπτεται τις οργανώσεις του κόμματος στην Ευρώπη, σχεδίασε το ταξίδι του στα Βαλκάνια, χωρίς να έχει καθοριστεί η ακριβής ημερομηνία.

…………………

Ο Μπαχτσελί σχετικά με το ταξίδι του είπε : ¨Δεν θα διαρκέσει πολύ, μια εβδομάδα περίπου. Πάμε και να δούμε, και να επικοινωνήσουμε με τους ευρισκόμενους εκεί τουρκικούς συλλόγους, με τους δήμους που έχουν τουρκική διοίκηση, και με τους Τουρκικής καταγωγής βουλευτές . Να έρθουμε σε επαφή μαζί τους και να αξιολογήσουμε τις εξελίξεις στην περιοχή

ΠΗΓΗ

read more "ΟΛΑ ΤΑ ΕΙΧΑΜΕ, Ο ΑΡΧΙΦΑΣΙΣΤΑΣ ΜΑΣ ΕΛΕΙΠΕ…" Διαβάστε περισσότερα...

Σε οριακό σημείο βρίσκονται οι σχέσεις Τουρκίας - Ισραήλ

  • Το αποτέλεσμα του επικείμενου δημοψηφίσματος για την «επαναστατική μεταρρύθμιση» του Συντάγματος που προτείνει το κυβερνών κόμμα της Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης - ΑΚΡ του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα καθορίσει το μέλλον των διμερών σχέσεων της Τουρκίας με το Ισραήλ, σύμφωνα με δημοσίευμα της ισραηλινής εφημερίδας The Jerusalem Post
Τον τελευταίο καιρό φαίνεται πως η Τουρκία κρατά πιο διαλλακτική στάση έναντι του Ισραήλ διαπιστώνει η εφημερίδα και παραθέτει δηλώσεις ανώτερου Τούρκου αξιωματούχου στην ισραηλινή εφημερίδα Yediot Aharonot πως "οι δύο χώρες πρέπει τώρα να αποφύγουν την κλιμάκωση και να χαμηλώσουν τους τόνους της αντιπαράθεσης" και πως "μόλις αυτή η κρίση περάσει ο Ισραηλινός πρωθυπουργός θα είναι ευπρόσδεκτος στην Άγκυρα".
Το "μόνο" που ζητά η Τουρκία από το Ισραήλ είναι να ζητήσει συγνώμη και να αποζημιώσει τις οικογένειες των θυμάτων, επισημαίνεται στο εν λόγω δημοσίευμα.
Στην πραγματικότητα, όπως σημειώνεται, οι αντιφατικές δηλώσεις της τουρκικής ηγεσίας, ενώ δηλαδή ορισμένοι κοιτάζουν να κατευνάσουν τα πνεύματα, ορισμένοι άλλοι πυροδοτούν την ήδη έκρυθμη κατάσταση, είναι αποτέλεσμα των δύο συγκρουόμενων στρατοπέδων στην Τουρκία.
Από τη μια πλευρά, ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προσπαθεί να χρησιμοποιήσει την επίθεση της 31ης Μαΐου για να ενισχύσει την δύναμη και τη θέση του κόμματος του πριν από το κρίσιμο για τον ίδιο δημοψήφισμα της 12ης Σεπτεμβρίου, από την άλλη πλευρά, όμως, ενυπάρχουν οι αυξανόμενες πιέσεις των ΗΠΑ, οι οποίες θέλουν να "κρατήσουν" την Τουρκία στο δικό τους στρατόπεδο ως αναπόσπαστο σύμμαχο.
Διότι είναι η πρώτη φορά στις σχέσεις των ΗΠΑ και της Τουρκίας που το Σώμα της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων πραγματοποίησε ειδική σύσκεψη για να εκτιμηθεί και να εξεταστεί το κατά πόσον η Τουρκία παρεκκλίνει της πολιτικής που όφειλε να ακολουθήσει.
Επίσης, μπορεί η Τουρκία να εξέλαβε ως δική της διπλωματική επιτυχία τη σύσταση διεθνούς ανεξάρτητης επιτροπής για τη διερεύνηση της ισραηλινής επίθεσης εναντίον του στολίσκου που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια, αλλά εξεγέρθη με την προσέγγιση των ΗΠΑ, η οποία ούτε λίγο ούτε πολύ επικεντρώθηκε στη συμφιλίωση του Ισραήλ με την Τουρκία και έκανε απλώς συστάσεις για το πώς στο μέλλον θα μπορούσαν να αποφευχθούν τέτοιου είδους επεισόδια.
Η τουρκική εφημερίδα Hurriyet επισημαίνει πως "η φίλη της Χαμάς - κυβέρνηση της Τουρκίας δεν έχει την πολυτέλεια να δώσει στο λαό την εντύπωση ότι δέχθηκε κάτι λιγότερο από τη διεθνή ανεξάρτητη έρευνα για την επίθεση της 31ης Μαΐου η οποία αν μη τι άλλο θα καταδικάζει το Ισραήλ" και πως "εάν δεν επιτευχθεί συμβιβαστική λύση, η κατάσταση θα εξακολουθήσει να επιδεινώνεται".
read more "Σε οριακό σημείο βρίσκονται οι σχέσεις Τουρκίας - Ισραήλ" Διαβάστε περισσότερα...

Φυσικό αέριο πίσω από τον ξαφνικό έρωτα Ελλάδας και Ισραήλ



  • Στο μεγάλο αυτό στρατηγικό παιχνίδι εμπλέκεται άμεσα η Κύπρος, καθώς τα νέα κοιτάσματα που ανακαλύπτονται γειτνιάζουν στην κυπριακή ΑΟΖ και εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να μένει αδιάφορη και η Ελλάδα, καθώς η Τουρκία έχει διακηρύξει ότι θέλει να έχει λόγο στη χάραξη θαλάσσιων ζωνών στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο

Κρίσιμες γεωστρατηγικές διαστάσεις έχει η αντιπαράθεση η οποία είναι σε εξέλιξη στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο με πρωταγωνιστές το Ισραήλ και την Τουρκία, καθώς δεν περιορίζεται πλέον μόνο στο Παλαιστινιακό ή στον ρόλο που διεκδικεί στον μουσουλμανικό κόσμο η Τουρκία, αλλά αφορά το ενδεχόμενο μικρές χώρες της περιοχής να αποκτήσουν πρόσβαση σε τεράστια αποθέματα ενεργειακών πόρων.
Το ενδεχόμενο ενεργειακής απεξάρτησης του Ισραήλ με την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων που φαίνεται να υπάρχουν στον βυθό της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης του (ΑΟΖ), θα προσφέρει στρατηγικό πλεονέκτημα στο Τελ Αβίβ, το οποίο σήμερα καλύπτει τις ενεργειακές ανάγκες του καταφεύγοντας σε χώρες όπως η Νορβηγία ή το Μεξικό, καθώς είναι αποκλεισμένο από τις ενεργειακές πηγές των Αράβων.
Η κινητικότητα αυτή, οι συγκρούσεις και οι υπόγειοι ανταγωνισμοί, από την έκβαση των οποίων όμως διακυβεύονται τεράστια οικονομικά συμφέροντα, η πρόσβαση σε κρίσιμα αποθέματα ενέργειας αλλά και οι γεωστρατηγικές ισορροπίες στην ευαίσθητη Μέση Ανατολή έχουν διαδραματίσει σημαντικό ρόλο και στην προσέγγιση Κύπρου-Ισραήλ, αλλά και στον ξαφνικό «έρωτα» Αθήνας- Τελ Αβίβ.
Στο μεγάλο αυτό στρατηγικό παιχνίδι εμπλέκεται άμεσα η Κύπρος, καθώς τα νέα κοιτάσματα που ανακαλύπτονται γειτνιάζουν στην κυπριακή ΑΟΖ και εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να μένει αδιάφορη και η Ελλάδα, καθώς η Τουρκία έχει διακηρύξει ότι θέλει να έχει λόγο στη χάραξη θαλάσσιων ζωνών στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο.
Δεν είναι τυχαίο ότι η έρευνα και η εκμετάλλευση των τεράστιων κοιτασμάτων φυσικού αερίου στη θαλάσσια περιοχή του Ισραήλ έχει ανατεθεί στην αμερικανική εταιρεία Noble Energy με έδρα το Χιούστον, η οποία είναι στενά συνδεδεμένη με εβραϊκά συμφέροντα και είναι η ίδια στην οποία ανατέθηκε από την κυπριακή κυβέρνηση η έρευνα στο περίφημο «Οικόπεδο 12» στο όριο της κυπριακής ΑΟΖ.
Τον Απρίλιο η αμερικανική Γεωλογική Επιθεώρηση (US Geological Survey) υπολόγισε ότι η Λεκάνη Λεβάντ- Ανατολικής Μεσογείου (Levant Basin) κρύβει περισσότερα από 122 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια φυσικού αερίου, το μεγαλύτερο ίσως απόθεμα ενεργειακών πόρων στον κόσμο.

Aνακάλυψη κοιτασμάτων
Τους πρώτους μήνες του 2010 η Noble Energy και οι ισραηλινές εταιρείες, με τις οποίες έχει από κοινού αναλάβει το έργο από την κυβέρνηση του Τελ Αβίβ, ανακοίνωσαν την ανακάλυψη δύο υποθαλάσσιων κοιτασμάτων φυσικού αερίου έξω από τις ακτές του Ισραήλ, που έγιναν γνωστά ως «Ταμάρ» και «Λεβιάθαν» που σύμφωνα με τα στοιχεία διαθέτουν σχεδόν 24 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια αερίου (πάνω από τα διπλάσια αποθέματα της Μ. Βρετανίας).
Το μικρότερο από τα δύο κοιτάσματα, το «Ταμάρ», με 8,4 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια αερίου, μπορεί σύμφωνα με αναλυτές της HIS Global Insight του Λονδίνου να καλύψει τις ενεργειακές ανάγκες του Ισραήλ τουλάχιστον μέχρι το 2025. Το κοίτασμα «Λεβιάθαν», με αποθέματα 16 τρισεκατομμυρίων κυβικών ποδιών αερίου, όχι μόνο θα εξασφάλιζε ενεργειακή αυτάρκεια στο Ισραήλ, αλλά θα το μετέτρεπε και σε χώρα εξαγωγής ενέργειας. Το «Λεβιάθαν» εντοπίζεται σε απόσταση 130 χλμ. από τη Χάιφα, σε κοντινή απόσταση από τα κυπριακά χωρικά ύδατα.

Κατηγορίες και απειλές Η Τουρκία μέσω Λιβάνου μπλοκάρει την Κύπρο
Η Noble Energy, σύμφωνα με δημοσιεύματα (και εκτενή ρεπορτάζ της εφημερίδας «Φιλελεύθερος»), έχει ενημερώσει την κυπριακή κυβέρνηση ότι και το κοίτασμα «Κύπρος Α» στο «Οικόπεδο 12» κρύβει πιθανόν πολύ μεγάλα αποθέματα φυσικού αερίου. Το Ισραήλ όμως αντιμετωπίζει σε πολιτικό-διπλωματικό επίπεδο προβλήματα, καθώς ο Λίβανος, με τον οποίο δεν έχει διπλωματικές σχέσεις, διακήρυξε ότι δεν μπορεί να προχωρήσει η έρευνα και η εκμετάλλευση των κοιτασμάτων καθώς δεν έχει οριοθετηθεί η ΑΟΖ μεταξύ των δύο χωρών και συνεπώς ενδέχεται τα κοιτάσματα αυτά να επεκτείνονται και σε περιοχές δικής του αρμοδιότητας και κυριαρχίας. Προσθετό πρόβλημα είναι ότι το Ισραήλ είναι από τις λίγες χώρες που δεν έχουν υπογράψει τη Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας, προκειμένου να αποφύγει διαδικασίες και θεσμούς επιδιαιτησίας.
Στις αρχές του καλοκαιριού αντηλλάγησαν κατηγορίες και απειλές μεταξύ Βηρυτού και Τελ Αβίβ, ενώ αντίθετα υπήρξε εντελώς διαφορετικό κλίμα στις επαφές του Ισραήλ με την Κύπρο, όπου ακόμη συνεχίζονται οι συνομιλίες για την οριοθέτηση της ΑΟΖ μεταξύ των δύο χωρών.
Η συμφωνία αυτή θα είναι καθοριστική για να αποδεσμευτεί και τυπικά πλέον για το Τελ Αβίβ η εκμετάλλευση των κοιτασμάτων που έχουν ανακαλυφθεί. Ταυτόχρονα όμως και η Λευκωσία διευκολύνεται, καθώς πλέον δημιουργείται ένα ισχυρό πλέγμα προστασίας (μια και έχει ήδη συνάψει συμφωνία οριοθέτησης της ΑΟΖ με την Αίγυπτο) έναντι της Τουρκίας, η οποία έχει δηλώσει ότι δεν αναγνωρίζει την οριοθέτηση θαλάσσιων ζωνών στην περιοχή και αμφισβητεί το δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας να συνάπτει τέτοιες συμφωνίες, με το επιχείρημα ότι οι ενεργειακοί πόροι του νησιού ανήκουν και στους... Τουρκοκύπριους και συνεπώς πρέπει να συνομολογήσει και το κατοχικό καθεστώς...
Το γεγονός ότι ο Λίβανος έχει υπαναχωρήσει και κωλυσιεργεί προκειμένου να επικυρωθεί από το Κοινοβούλιό του η συμφωνία οριοθέτησης ΑΟΖ με την Κύπρο, αποδίδεται -σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές- και στις παρεμβάσεις της Τουρκίας. Εξάλλου σε τουρκική παρέμβαση οφείλεται η έλλειψη προόδου στις ελληνοαιγυπτιακές συνομιλίες για καθορισμό της ΑΟΖ, καθώς η Τουρκία απαιτεί να εξαιρεθεί από μια τέτοια οριοθέτηση το Καστελόριζο και να περάσει υπό τουρκική πλέον δικαιοδοσία ένα μεγάλο και σημαντικό τμήμα της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ.
Αξίζει να αναφερθεί, πάντως, ότι το θέμα του διεθνούς διαγωνισμού για την ανάθεση πετρελαϊκών ερευνών στην ΑΟΖ της Κύπρου είχε προωθήσει ο αείμνηστος πρόεδρος της Κύπρου Τάσσος Παπαδόπουλος και ο τότε υπουργός Ενέργειας Γ. Λιλλήκας.

read more "Φυσικό αέριο πίσω από τον ξαφνικό έρωτα Ελλάδας και Ισραήλ" Διαβάστε περισσότερα...

Ο σοσιαλισμός κλείνει 10 σχολεία στη Λάρισα για εξοικονόμηση χρημάτων!!!


  • Σήμερα λιγότερα σχολεία, αύριο λιγότερα νοσοκομεία και μεθαύριο λιγότερη ανθρωπιά
  • Ο στόχος της κυβέρνησης, πέρα από τις προφάσεις, είναι ξεκάθαρος: Η ζωή, η εκπαίδευση και η αξιοπρέπεια των Ελλήνων πολιτών, γίνονται θυσία για να μην ανησυχούν οι δανειστές μας πέραν του Ατλαντικού
Λουκέτο σε 10 ολιγοθέσια δημοτικά σχολεία της Λάρισας, προκειμένου να εξοικονομηθούν δάσκαλοι, ετοιμάζεται να βάλει η Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας.
Πρόκειται για τα δημοτικά σχολεία Αμουρίου, Γιαννωτών, Πυθίου, Βρυσιών, Δασόλοφου, Παλαιόμυλου, Αγναντερής, Αετόλοφου, Μέλισσας και Βρυοτόπου, η τύχη των οποίων θα αποφασιστεί τις επόμενες ημέρες.
Η προσωρινή αναστολή (σ.σ. η εισήγηση αφορά μόνο τη φετινή χρονιά) των παραπάνω δημοτικών σχολείων της Λάρισας πρακτικά θα σημαίνει ότι 61 μαθητές δέκα σχολείων σε ορεινές ή απομακρυσμένες περιοχές θα μετακινηθούν σε σχολεία των πλησιέστερων χωριών, προκειμένου να εξοικονομηθούν 10 δάσκαλοι.
Οπως αποδεικνύεται, η απόφαση αναστολής λειτουργίας σχολείων όπως τα συγκεκριμένα, δεν πηγάζει από την ανάγκη βελτίωσης της παρεχόμενης εκπαίδευσης αλλά από τις επιταγές του Μνημονίου για περιορισμό των δημόσιων δαπανών.
Ενώ δηλαδή -με σπάνιες εξαιρέσεις- τα ολιγοθέσια σχολεία έπρεπε από χρόνια να συγχωνευθούν προκειμένου οι μαθητές να έχουν τις ίδιες ευκαιρίες στη μόρφωση που σήμερα δεν τους προσφέρονται, αυτά παρέμεναν λειτουργώντας σήμερα με έναν ή δύο μαθητές ανά τάξη και έναν δάσκαλο που θα πρέπει «ταυτόχρονα» να διδάσκει σε 6 τάξεις, καθώς οι τοπικοί άρχοντες για μικροπολιτικούς λόγους, αντί να προτάξουν το πραγματικό συμφέρον των παιδιών -όταν μάλιστα το υπουργείο Παιδείας καλύπτει τις δαπάνες μετακίνησης- καταψήφιζαν τις εισηγήσεις για συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολικών μονάδων φοβούμενοι το πολιτικό κόστος της απόφασης.
Αυτά συμβαίνουν σήμερα, ενώ άγνωστος είναι ο αριθμός σχολείων που θα κλείσουν σε ολόκληρη την χώρα. Και δυστυχώς, μετά τα σχολεία θα ακολουθήσουν τα νοσοκομεία... Εύγε κύριοι της κυβέρνησης με τις ευαισθησίες σας. Με την κονσερβοποίηση των μαθητών, το παραγόμενο αποτέλεσμα είναι δεδομένο και ονομάζεται μηδενική εκπαίδευση. Και το γνωρίζουν όλοι οι πολιτικοί της χώρας, αφού φροντίζουν να στέλνουν τα παιδιά τους σε πανάκριβα σχολεία, για να γίνουν... άνθρωποι. Τα παιδιά των υπολοίπων, τα θέλουν... ζώα;
read more "Ο σοσιαλισμός κλείνει 10 σχολεία στη Λάρισα για εξοικονόμηση χρημάτων!!!" Διαβάστε περισσότερα...

Είναι «αναγκαίο κακό» το Μνημόνιο;


  • Τελικά φαίνεται ότι το αυτονόητο δεν είναι για όλους αυτονόητο. Παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες, σε σοβαρές σελίδες και πηγές ενημέρωσης, να εξηγηθεί για ποιο λόγο το Μνημόνιο δεν ήταν ούτε «αναπόφευκτο» ούτε «αναγκαίο κακό» (έκφραση Μπουτάρη), πολλοί σοβαροί άνθρωποι υιοθετούν σχεδόν αβασάνιστα τη θέση «μα τι άλλο μπορούσαμε να κάνουμε;».
Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.
Όταν τον Οκτώβριο του 2009 ανέλαβε η νέα κυβέρνηση Παπανδρέου, κανένας δεν μιλούσε για «χρεοκοπία» της Ελλάδος. Βέβαια, η Τράπεζα της Ελλάδος και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προειδοποιούσαν ότι το έλλειμμα πήγαινε να ξεφύγει σε ποσοστά της τάξης του 10%, όμως είχαν ήδη ληφθεί κάποια μέτρα φορολογικού χαρακτήρα, ενώ και ο απερχόμενος πρωθυπουργός, Κ. Καραμανλής, είχε υπογραμμίσει την ανάγκη λήψης «σκληρών» μέτρων (που τώρα πια βέβαια μοιάζουν με χάδι, σε σύγκριση με τα όσα επέβαλε τελικά η κυβέρνηση Παπανδρέου) για να μην ξεφύγει το έλλειμμα (πάγωμα των μισθών στο δημόσιο τομέα κλπ.).
Ξαφνικά, λίγες μέρες μόλις μετά τις εκλογές, είδαμε το νέο πρωθυπουργό, Παπανδρέου, να μιλάει για οικονομία «στα πρόθυρα της χρεοκοπίας», για «οικονομία στην εντατική», για ασφαλιστικά ταμεία υπό κατάρρευση, ενώ υπουργοί του έμειναν στην ιστορία για εκφράσεις του τύπου «δεν υπάρχει σάλιο», «Τιτανικός» κλπ. Ταυτόχρονα, ανακοινωνόταν ένα παραφουσκωμένο έλλειμμα ύψους 12,7%, καρπός πολιτικής απόφασης και υπερδιπλάσιο από το στόχο-εκτίμηση που είχε θέσει η προηγούμενη κυβέρνηση στο 6%. Όλα αυτά, παράλληλα με μια πρωθυπουργική ρητορική, που μιλούσε, εκ του μη όντος τότε, για μειωμένη εθνική κυριαρχία, δήθεν λόγω των οικονομικών συνθηκών.
Στην αρχή οι αγορές δεν αντέδρασαν. Λίγες εβδομάδες, ωστόσο, μετά την έναρξη της πρωθυπουργικής ρητορικής, ήρθε πρώτα ο οίκος Fitch (ο πλέον αναξιόπιστος και διαπλεκόμενος, σύμφωνα με την τραπεζική πιάτσα), να υποβαθμίσει την ελληνική οικονομία, επίσης, σε εκείνη την φάση, εκ του μη όντος. Με την υποβάθμιση εκείνη, η Ελλάδα τράβηξε τα φώτα της δημοσιότητας. Το spread άρχισε να ανεβαίνει και σταδιακά άρχισαν να εμφανίζονται τα πρώτα δημοσιεύματα στο διεθνή τύπο που συζητούσαν το (απίθανο, τότε) ενδεχόμενο χρεωκοπίας της Ελλάδας.
Εντωμεταξύ ο νέος πρωθυπουργός συνέχισε να οργιάζει στο εξωτερικό, καταγγέλλοντας τους Έλληνες σαν συλλήβδην φοροφυγάδες, κλέφτες και λωποδύτες, καλλιεργώντας εντέχνως κλισέ που σε κάποιο βαθμό ήδη προϋπήρχαν. Αυτός βέβαια, θα τα έστρωνε όλα.
Η Ευρώπη από την πλευρά της, βλέποντας τη νέα κυβέρνηση «αποφασισμένη να εφαρμόσει το προεκλογικό της πρόγραμμα» άρχισε να κάνει τις πρώτες κρούσεις σχετικά με την ανάγκη λήψης μέτρων μείωσης του ελλείμματος. Η κυβέρνηση υποσχέθηκε αόριστα στην Ευρώπη ότι θα λάβει μέτρα, αλλά, αντί για μέτρα, είδαμε τον ΓΑΠ να λέει «τα βρήκαμε τα λεφτά» (που «υπήρχαν») και θα έκανε τελικά την περιβόητη αναδιανομή εισοδήματος που με τόση ένταση είχε υποσχεθεί προεκλογικά.
Όλοι νομίζαμε τότε ότι η κυβέρνηση δεν είχε αίσθηση της πραγματικότητας και ότι δεν ήξερε τι έκαμνε, αλλά τελικά εμείς ήμασταν αυτοί που δεν είχαμε αίσθηση της πραγματικότητας, όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια.
Μπήκε ο Ιανουάριος και το πράγμα με το ελληνικό έλλειμμα σοβάρευε όλο και περισσότερο. Η Ευρώπη ζήτησε επιτακτικά Πρόγραμμα Σταθερότητας και η κυβέρνηση εμφάνισε ένα πρόγραμμα ανάξιο λόγου, γεμάτο αοριστολογίες για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της εισφοροδιαφυγής.
Άρχισε τότε να τίθεται στα σοβαρά το ερώτημα του αν η Ελλάδα θα μπορεί να δανείζεται στο μέλλον.
Μπροστά σε αυτόν τον κίνδυνο, ο ΟΔΔΗΧ ήλθε σε προσυνεννόηση με ορισμένες μεγάλες τράπεζες που όρισε αναδόχους και εξέδωσε στις 25 Ιανουαρίου 2010 5ετή ομόλογα, μεγάλο μέρος των οποίων είχε συμφωνηθεί να καλύψουν οι τράπεζες-ανάδοχοι. Η κίνηση αυτή βοήθησε να ξεκινήσει καλά η δημοπρασία και, όταν είδαν οι αγορές ότι αγοράζονται τα ομόλογα, έσπευσαν όλοι να πάρουν ελληνικά ομόλογα! Κι εκεί που η κυβέρνηση ζητούσε 3 με 5 δις, της προσφέρθηκαν 25. Από αυτά πήρε τελικά τα 8.
Όσοι παρακολουθούσαμε την κατάσταση, πήραμε βαθιά ανάσα ανακούφισης. Η χώρα δεν θα χρεοκοπούσε, μπορούσε, ακόμη, να δανειστεί χωρίς πρόβλημα.
Λογαριάζαμε όμως χωρίς τον ξενοδόχο. Μέτρα η κυβέρνηση δεν έπαιρνε. Έφτασε στο σημείο ο αρχηγός της αντιπολίτευσης να τους λέει από το βήμα της Βουλής «ξεκολλήστε και πάρτε μέτρα»! Το spread συνέχιζε να ανεβαίνει.
Κάποια στιγμή ήρθε η 3η Μαρτίου 2010 και ο ΓΑΠ πήρε τελικά κάποια όντως σκληρά μέτρα (πολύ σκληρότερα από αυτά που είχε «υποσχεθεί» ο Καραμανλής), μειώνοντας δώρα και επιδόματα στους μισθούς. Ο κόσμος σοκαρίστηκε, αλλά τουλάχιστον το spread άρχιζε να πέφτει. Αμέσως μετά τα μέτρα έπεσε στις 287 μονάδες και προβλεπόταν στις 250-280 μονάδες για το επόμενο χρονικό διάστημα. Με επιμονή και σωστή διαχείριση, είναι βέβαιο ότι, σταδιακά, θα έπεφτε κι άλλο.
Ο ΓΑΠ όμως δεν μπορούσε να περιμένει να πέσει! Ήθελε «διεθνή στήριξη». Ξεκίνησε έναν μεγάαααλο και ένδοξο γύρο («σώζει την Ελλάδα) σε Ευρώπες και Αμερικές ζητώντας «στήριξη». «Στήριξη» για ποιο πράγμα. Διαλαλούσε στα πέρατα της οικουμένης ότι «δεν χρειάζεται χρήματα» και θέλει μόνον «στήριξη». Μα αφού το spread πέφτει άνθρωπέ μου, χάρη στα μέτρα που εσύ πήρες, τι άλλο θέλεις τώρα ως «στήριξη»; Μια χαρά τα καταφέρνεις μόνος σου.
Όταν όμως εκλιπαρείς για «στήριξη» είναι σαν να λες έμμεσα σε όλους, ότι δεν τα βγάζεις πέρα χωρίς να σε στηρίξουν. Κάπου εκεί το spread άρχισε να ανεβαίνει. Ήρθε και η φαιδρή ιστορία με την Κίνα και πήρε οριστικά την ανηφόρα.
Εκεί λοιπόν που παρακαλούσε για «στήριξη» και «πιστόλι πάνω στο τραπέζι» που «δεν το χρειαζόμαστε» αλλά «θέλουμε να υπάρχει», λήφθηκε με εκβιασμούς και πιέσεις η απόφαση της 25ης Μαρτίου από την Ευρώπη για «στήριξη» της Ελλάδας, για την περίπτωση που δεν θα μπορεί πια να δανείζεται από τις αγορές.
Κι αυτή η απόφαση δεν του άρεσε όμως τελικά του ΓΑΠ και άρχισε να θέλει να την τροποποιήσει. Όταν εξαιτίας αυτής της στάσης το spread άρχισε να παίρνει και πάλι την ανηφόρα, αμέσως μετά το Πάσχα, η κυβέρνηση άρχισε να ψάχνει για «βαθύ λαρύγγι», προσπαθώντας να πείσει τους ιθαγενείς ότι φταίει κάποιος άλλος και όχι ο ίδιος ο Παπανδρέου.
Και τότε φτάνει η 7 Απριλίου. Η ημέρα στην οποία η Τράπεζα της Ελλάδος απαγόρευσε, έμμεσα, το short selling, τοποθετώντας την κερδοσκοπική προθεσμία σε μία ημέρα, αντί για τρεις που ήταν επίσημα και δέκα που ήταν ανεπίσημα, μέχρι τότε: Το σκάνδαλο Τ+10 μόλις είχε αποκαλυφθεί ευρύτερα! Πολλοί το ήξεραν ήδη από τότε που συνέβαινε.
Ήταν όμως πια αργά. Στις 23 Απριλίου και αφού το spread είχε ξεφύγει από κάθε έλεγχο, ο ΓΑΠ ανακοίνωνε την υπαγωγή της Ελλάδας στο «μηχανισμό στήριξης» με ρομαντικό background το λιμάνι του Καστελλόριζου.
Τι συμπέρασμα βγαίνει από όλα αυτά; Ήταν πράγματι «αναπόφευκτο» το μνημόνιο;
1) Τουλάχιστον μέχρι τις 25 Ιανουαρίου 2010, η Ελλάδα δανειζόταν χωρίς κανένα πρόβλημα. Ο ΓΑΠ επαίρεται γιατί βρήκε 110 δις και «έσωσε τη χώρα» (λέμε τώρα…), ενώ σε μία μόνον δημοπρασία, της 25ης Ιανουαρίου 2010, τής είχαν προσφερθεί 25 δις χωρίς τους εξοντωτικούς όρους του μνημονίου.
2) Η καταστροφή της ελληνικής πιστοληπτικής ικανότητας ήταν μεθοδευμένη, συστηματική και σκόπιμη, από την πλευρά της κυβέρνησης. Η πρώτη σοβαρή ένδειξη ότι αυτό συνέβαινε ήταν το σκάνδαλο T+10. όμως η προϋπάρχουσα κυβερνητική στόχευση για υπαγωγή στο ΔΝΤ ομολογήθηκε ανοιχτά από τον Υφυπουργό Οικονομικών Σαχινίδη («πρώτη επιλογή και μόνη που υπήρχε από τις 5 Οκτωβρίου και μετά»).
3) Δεν ήταν όμως δυνατόν να υπαχθούμε στο ΔΝΤ, εφόσον μπορούσαμε να δανειζόμαστε από τις αγορές. Συνεπώς, ήταν «αναγκαίο» να καταστραφεί πρώτα η ελληνική πιστοληπτική ικανότητα (εκεί αποσκοπούσε το σκάνδαλο Τ+10 και όλη η καταστροφολογική ρητορική) και μετά να ζητηθεί η υπαγωγή στο ΔΝΤ.
Σωστά λοιπόν χαρακτήρισε ο Στάθης τη συγκεκριμένη ενέργεια ως «εσχάτη προδοσία». Όχι μόνον δεν ήταν αναπόφευκτη, αλλά ήταν, αντιθέτως, σκόπιμη.
Απομένει να απαντηθεί ένα ακόμη σοβαρό ερώτημα: Πώς, στο καλό, τόσος πολύς κόσμος δεν βλέπει αυτά τα προφανή και έχει πεισθεί ότι το Μνημόνιο ήταν «αναγκαίο κακό»;
Η απάντηση είναι πολύπλοκη. Εδώ θα παρατεθούν δύο μόνον σύντομες σκέψεις:
α) Έπαιξε πολύ μεγάλο ρόλο η έντονη τάση συμπλεγματικής αυτοϋποτίμησης που έχει ο σύγχρονος Έλληνας. Δεν συνειδητοποίησε ότι το να δανείζουν οι αγορές μια χώρα είναι κάτι το φυσιολογικό και δεν είναι δα και τόσο μεγάλη υπόθεση. Εδώ, π.χ., το Ιράκ και η Ουκρανία μπορούν, σήμερα, και δανείζονται, η μία κατεστραμμένη από τον πόλεμο και η άλλη μια εξαθλιωμένη χώρα της πρώην ΕΣΣΔ που κάθε χειμώνα αναρωτιόμαστε αν θα έχει να πληρώσει για το φυσικό της αέριο. Γιατί να μην μπορεί να δανειστεί η Ελλάδα;
β) Τεράστιο ρόλο έπαιξε η απόλυτη απουσία της ΝΔ το κρίσιμο χρονικό διάστημα Οκτωβρίου-Νοεμβρίου. Όσον καιρό ο ΓΑΠ έχτιζε τα επικοινωνιακά θεμέλια της εγκληματικής πολιτικής του πάνω στη συκοφάντηση της προηγούμενης κυβέρνησης και η ενεργή ΝΔ ήταν απασχολημένη με την εκλογή νέου αρχηγού, ο πρώην πρωθυπουργός, Κ. Καραμανλής, ανυπομονούσε να παραδώσει την αρχηγία και οι πρώην υπουργοί οικονομικών σιωπούσαν. Η συνεχιζόμενη, μέχρι σήμερα, διαβόητη «σιωπή του Καραμανλή», εδραίωσε πλήρως αυτή την εντύπωση. Έτσι, πέρασε εύκολα η πεποίθηση στον κόσμο ότι «για να μη μιλάει ο Καραμανλής, πράγματι κατέστρεψε την οικονομία η ΝΔ». Άλλα στραβά όμως μπορεί να έκανε η ΝΔ, αλλά αυτό όχι. Η αλήθεια είναι ότι, αν δεν είχε έρθει ποτέ η κυβέρνηση ΓΑΠ, η χώρα θα δανειζόταν μέχρι σήμερα χωρίς πρόβλημα.
Το συμπέρασμα είναι ότι, όχι μόνον δεν ήταν «αναγκαίο κακό» το Μνημόνιο, όχι μόνον η Ελλάδα θα μπορούσε πολύ άνετα να συνεχίσει να δανείζεται από τις αγορές χωρίς ιδιαίτερο κόπο και με λιγότερο σκληρά μέτρα, αλλά και ότι πρέπει να είναι κανείς τυφλός για να μην βλέπει ότι η καταστροφή της ελληνικής πιστοληπτικής ικανότητας και η υπαγωγή μας στο ΔΝΤ έγιναν σκόπιμα και μεθοδευμένα από την κυβέρνηση Παπανδρέου.
Η προσωπική μου πεποίθηση είναι ότι δεν θα διαρκέσει περισσότερο από μερικούς μήνες η έξοδός μας από το Μνημόνιο, μόλις αλλάξει η κυβέρνηση. Να δούμε τότε που θα τρέχουν να κρυφτούν όσοι μιλούν για «αναγκαίο κακό» και τα συναφή.

read more "Είναι «αναγκαίο κακό» το Μνημόνιο;" Διαβάστε περισσότερα...

Ντανιέλ Κον Μπεντίτ: Στο έλεος των βιομηχανιών όπλων η Ελλάδα


Νέα δημόσια έκρηξη από τον ευρωβουλευτή των Πρασίνων Ντανιέλ Κον Μπεντίτ, ο οποίος επετέθη με σφοδρότητα κατά του προέδρου της Κομισιόν, Ζοζέ Μπαρόζο, σχετικά με την οικονομική κρίση και την Ελλάδα.
Ο Γαλλογερμανός πολιτικός αποκάλυψε πως, εν μέσω ανέχειας και μνημονίου, η ελληνική κυβέρνηση διαπραγματευόταν τον Αύγουστο με εκπροσώπους της γαλλικής αμυντικής βιομηχανίας την αγορά οπλικών συστημάτων.
Ο κ. Κον Μπεντίτ άφησε με σαφήνεια να εννοηθεί πως αυτές οι διαπραγματεύσεις αποτελούν την υλοποίηση ενός επί της ουσίας εκβιασμού έναντι της ελληνικής κυβέρνησης, στο πλαίσιο της δανειοδότησής της από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Έξαλλος ο ευρωβουλευτής υπενθύμισε ότι η Κομισιόν και ο κ. Μπαρόζο δεν έλαβαν εγκαίρως μέτρα, για να αποτρέψουν τον υπερδανεισμό της Ελλάδας, ώστε να μην εκδηλωθεί η παρούσα κρίση, αλλά και ότι, ενώ τα προβλήματα ήταν ορατά για μακρύ χρονικό διάστημα, οι ευρωπαϊκές Αρχές, αντί να ενεργούν, «πήγαιναν στην Εκκλησία και προσεύχονταν», χωρίς βεβαίως κανένα αποτέλεσμα.
Είναι η δεύτερη φορά εντός εξαμήνου που ο κ. Κον Μπεντίτ επιτίθεται κατά των δεσμεύσεων των ελληνικών κυβερνήσεων από οικονομικά κέντρα της Ευρώπης για την αγορά αμυντικού υλικού με παράλληλη δανειοδότηση, με αποτέλεσμα να υπονομεύεται η ελληνική οικονομία και να αυξάνουν τα ελλείμματα.
read more "Ντανιέλ Κον Μπεντίτ: Στο έλεος των βιομηχανιών όπλων η Ελλάδα" Διαβάστε περισσότερα...

Στήριξη, κουμάντο και γήπεδο!


ΤΙ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΖΗΤΟΥΝ ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΣ-ΠΑΤΕΡΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΖΙΓΓΕΡ. ΤΟ «ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ», Η ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΟΥ ΟΑΚΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΡΟΣΩΠΩΝ.-
Εγγυήσεις από τον Γιάννη Βαρδινογιάννη αναμένεται να ζητήσουν οι Ανδρέας Βγενόπουλος και Νικόλας Πατέρας, στο σημερινό μεσημεριανό (κάποιες πληροφορίες αναφέρουν για τις 14:00) κρίσιμο ραντεβού, προκειμένου να αναλάβουν τις τύχες του Παναθηναϊκού.
Οι δύο άνδρες, άλλωστε, είχαν συνάντηση χθες, όπως σας ενημέρωσε με σχετικό ρεπορτάζ ο sportdog, όπου αποφάσισαν τη στάση που θα κρατήσουν απέναντι στον Τζίγγερ και συγκεκριμένα τι ζητήματα θα θέσουν επί τάπητος.
Έμπρακτη στήριξη
Αρχικά, ο Νικόλας Πατέρας αναμένεται να ζητήσει από τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ την έμπρακτη στήριξή του, αλλά και την αποδοκιμασία του σε περίπτωση που δέχεται πόλεμο από μερίδα του Τύπου. Σκοπός του Νικόλα Πατέρα είναι να αποφθεχθούν τα περυσινά φαινόμενα και να υπάρχει η ενότητα του που πρέπει στην ομάδα.
Μεγαλύτερο ποσοστό
Ένα θέμα που συζήτησαν χθες οι Ανδρέας Βγενόπουλος και Νικόλας Πατέρας έχει να κάνει με το ποσοστό που τους παραχωρεί ο Γιάννης Βαρδινογιάννης. Γιατί το 33% που απομένει στον Τζίγγερ και τα αδέρφια Γιαννακόπουλου, αν συμφωνηθεί η παραχώρηση του 25%, είναι ικανό να μπλοκάρει αποφάσεις του Πατέρα βάσει καταστατικού.
Έτσι, είναι πολύ πιθανό να ζητηθεί από τον μεγαλομέτοχο περισσότερο ποσοστό της τάξης του 26% ή του 27% για μη φθάσουν στο 33% οι Βαρδινογιάννης, Γιαννακόπουλος. Με λίγα λόγια ο Νικόλας Πατέρας δεν επιθυμεί να δέχεται παρεμβάσεις αναλαμβάνοντας την ομάδα και θέλει το απόλυτο κουμάντο.
Πολλά τα 145 εκ.
Ένα άλλο σημαντικό θέμα είναι αυτό του γηπέδου. Ο Ανδρέας Βγενόπουλος αναμένεται να ζητήσει πλήρη εικόνα της διπλής ανάπλασης, αλλά και το τι γίνεται με τις συμβάσεις με την ΑΚΤΩΡ (κατασκευαστική εταιρεία) και με τον Δήμο. Ο «Mr MIG» θεωρεί ότι είναι πολλά τα 145 εκ. ευρώ, βάσει της έκθεσης της Deloitte, για την ανέγερση νέου γηπέδου στον Βοτανικό και θεωρεί ότι το έργο μπορεί να γίνει με ένα ποσό της τάξης των 80 εκ. ευρώ. Εξάλλου, υπάρχει η πιθανότητα αν «κολλήσει» ο Βοτανικός ο Βγενόπουλος να προτείνει άλλη λύση, όπως αυτή του ΟΑΚΑ (έχει μιλήσει στο παρελθόν για «πράσινη πολιτεία» στη συγκεκριμένη περιοχή).
Ο Τζίγγερ δεν παρουσιάζεται αρνητικός στο ενδεχόμενο αυτό, ωστόσο άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι μπορεί να προτείνει να «τρέξει» μόνος του το θέμα του γηπέδου ως πρόεδρος της «ΓΗΠΕΛ» αποδεικνύοντας ότι θέλει να παραμείνει κοντά στην ομάδα.
Οικονομικός έλεγχος
Όπως είναι λογικό παίρνοντας την πλειοψηφία των μετοχών οι Ανδρέας Βγενόπουλος και Νικόλας Πατέρας θα ζητήσουν πρώτα να έχουν στα χέρια τους όλα τα οικονομικά του συλλόγου. Να ελέγξουν τα έσοδα, τα έξοδα, τα δύο δάνεια που λήφθηκαν για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίο, καθώς και το άνοιγμα ενόψει της νέας χρονιάς, προκειμένου να σχηματίσουν πλήρη εικόνα για τα οικονομικά της ΠΑΕ.
Η Παιανία
Φυσικά, θα γίνει κουβέντα και για την Παιανία και αν μπορεί με τα δύο χρόνια να γίνει νέα παράταση του δανεισμού της ή, αν υπάρχει πρόθεση από πλευράς της οικογένειας Βαρδινογιάννη, να πουληθεί με ένα λογικό αντίτιμο.
«Πάμε να τα βρούμε»
Μπορεί στο τραπέζι να πέσουν προς συζήτηση πολλά και σοβαρά θέματα, όπως τα παραπάνω, ωστόσο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, και οι δύο πλευρές έχουν την πρόθεση και όλη την καλή διάθεση να τα βρουν και να επέλθει η συμφωνία.
Είναι ενδεικτικά, άλλωστε, τα όσα έλεγε χθες στους συνεργάτες του ο Ανδρέας Βγενόπουλος ενόψει του ραντεβού. «Εμείς πάμε με θετική σκέψη και αισιοδοξία στη συνάντηση. Εμείς πάμε για να τα βρούμε. Αν όλα αυτά που έγραφε ο Γιάννης στην επιστολή είναι ουσιαστικά και όχι επικοινωνιακά, τότε πάμε για συμφωνία».
Την ίδια ώρα, και η πλευρά του Γιάννη Βαρδινογιάννη παρουσιάζεται να αποφασισμένοι να τελειώσει το «deal» και μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι ο Τζίγγερ πίεζε να γίνει η συνάντηση από χθες.
Φρέιτας και Μαυροκουκουλάκης
Σε περίπτωση που όλα πάνε καλά ο Νικόλας Πατέρας αναλαμβάνει άμεσα και πάλι πρόεδρος. Αυτό σημαίνει αποχώρηση του Νίκου Κωνσταντόπουλου και ενδεχομένως άμεση απομάκρυνση και του Κάρλος Φρέιτας, όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες, χωρίς αυτό να σημαίνει απόλυτα και επιστροφή του Κώστα Αντωνίου. Παράλληλα, θεωρείται σχεδόν βέβαιη η ενεργοποίηση του Μάνου Μαυροκουκουλάκη σε κάποιο πόστο (ίσως του αντιπροέδρου) με τον Δημήτρη Γόντικα λογικά να αποχωρεί ή να παραμένει με περιορισμένες αρμοδιότητες.
Θετικός ο Αλαφούζος
Στο μεταξύ, πολλά ακούγονται για αλλαγή της μετοχικής σύνθεσης σε περίπτωση που η πλειοψηφία των μετοχών περάσει στα χέρια του Ανδρέα Βγενόπουλου. O «Mr MIG» θέλει να μπουν νέα πρόσωπα στο πολυμετοχικό σχήμα και έναν από αυτά μπορεί να είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, ο επιχειρηματίας Γιάννης Αλαφούζος.
Πρόκειται για το γιο του Αριστείδη Αλαφούζου, ιδρυτή της Kyklades Maritime Corp και της Ερμής, που δραστηριοποιείται στο χώρο της ναυτιλίας, ενώ έχει έντονη συμμετοχή και σε ΜΜΕ. Παράλληλα, σχετική κρούση μπορεί να γίνει και στους Ευγενίδη, Βενιάμη (πρώην μέλη της «ΠΕΚ») που, ωστόσο, δεν φαίνονται «ζεστοί» να μπουν στην ΠΑΕ στην παρούσα φάση.
read more "Στήριξη, κουμάντο και γήπεδο!" Διαβάστε περισσότερα...

Η Τώρα Ή Ποτέ!


Η στιγμή της αλήθειας πλησιάζει αδέλφια, καθώς από ότι φαίνεται απομένουν λίγες ώρες από το να πάμε στον παράδεισο ή να συνεχίσουμε να παλεύουμε στην κόλαση.
Ο Ανίκανος αντί να πουλήσει χαρίζει και ο Βγενοπουλος αντί ν’ αγοράσει καλείται να αποδεχτεί την δωρεά και να οδηγήσει το καράβι μαζί με τον Πατέρα στην εκτόξευση του Παναθηναϊκού μας.
Οι λόγοι που οδήγησαν την οικογένεια στην απόφαση αυτή είναι πολλοί και προσωπικά δεν με ενδιαφέρουν γιατί το μόνο πράγμα που θέλω είναι να πάρουν το πουλο από την Παε.

Σε λίγες ώρες ο Βγενοπουλος με τον Πατερα καλούνται ν’ αποδείξουν στον κόσμο του Παναθηναϊκού αν πραγματικά αγαπούν την ομάδα μας και αν όλα αυτά που έγιναν τα δυο τελευταία χρόνια, έγιναν για το καλό του Παναθηναϊκού μας. Αντιλαμβάνομαι ότι τα αγκάθια στην Παε είναι πολλά και ο δρόμος δύσκολος αλλά έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα δεν θα υπάρχει καμία δικαιολογία και από κανέναν στο να μην δεχθούν την δωρεά της Οικογενείας.
Η απάντηση στο «πουλά» είναι χαρίζω, η απάντηση στο «αγοράζω» είναι δέχομαι τη δωρεά και με την στήριξη του πρασίνου λαού ξεπερνώ όλες τις δυσκολίες.
Τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο, πάρτε την Παε και τα υπόλοιπα θα τα βρούμε… Ο κόσμος του Παναθηναϊκού θα είναι στο πλάι σας, αρκεί να φανείτε αντάξιοι των προσδοκιών μας και της ένδοξης ιστορίας του Παναθηναϊκού μας.
Ή ΤΩΡΑ ΄Η ΠΟΤΕ!!!
read more "Η Τώρα Ή Ποτέ!" Διαβάστε περισσότερα...