Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

Στήριξη, κουμάντο και γήπεδο!


ΤΙ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΖΗΤΟΥΝ ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΣ-ΠΑΤΕΡΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΖΙΓΓΕΡ. ΤΟ «ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ», Η ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΟΥ ΟΑΚΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΡΟΣΩΠΩΝ.-
Εγγυήσεις από τον Γιάννη Βαρδινογιάννη αναμένεται να ζητήσουν οι Ανδρέας Βγενόπουλος και Νικόλας Πατέρας, στο σημερινό μεσημεριανό (κάποιες πληροφορίες αναφέρουν για τις 14:00) κρίσιμο ραντεβού, προκειμένου να αναλάβουν τις τύχες του Παναθηναϊκού.
Οι δύο άνδρες, άλλωστε, είχαν συνάντηση χθες, όπως σας ενημέρωσε με σχετικό ρεπορτάζ ο sportdog, όπου αποφάσισαν τη στάση που θα κρατήσουν απέναντι στον Τζίγγερ και συγκεκριμένα τι ζητήματα θα θέσουν επί τάπητος.
Έμπρακτη στήριξη
Αρχικά, ο Νικόλας Πατέρας αναμένεται να ζητήσει από τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ την έμπρακτη στήριξή του, αλλά και την αποδοκιμασία του σε περίπτωση που δέχεται πόλεμο από μερίδα του Τύπου. Σκοπός του Νικόλα Πατέρα είναι να αποφθεχθούν τα περυσινά φαινόμενα και να υπάρχει η ενότητα του που πρέπει στην ομάδα.
Μεγαλύτερο ποσοστό
Ένα θέμα που συζήτησαν χθες οι Ανδρέας Βγενόπουλος και Νικόλας Πατέρας έχει να κάνει με το ποσοστό που τους παραχωρεί ο Γιάννης Βαρδινογιάννης. Γιατί το 33% που απομένει στον Τζίγγερ και τα αδέρφια Γιαννακόπουλου, αν συμφωνηθεί η παραχώρηση του 25%, είναι ικανό να μπλοκάρει αποφάσεις του Πατέρα βάσει καταστατικού.
Έτσι, είναι πολύ πιθανό να ζητηθεί από τον μεγαλομέτοχο περισσότερο ποσοστό της τάξης του 26% ή του 27% για μη φθάσουν στο 33% οι Βαρδινογιάννης, Γιαννακόπουλος. Με λίγα λόγια ο Νικόλας Πατέρας δεν επιθυμεί να δέχεται παρεμβάσεις αναλαμβάνοντας την ομάδα και θέλει το απόλυτο κουμάντο.
Πολλά τα 145 εκ.
Ένα άλλο σημαντικό θέμα είναι αυτό του γηπέδου. Ο Ανδρέας Βγενόπουλος αναμένεται να ζητήσει πλήρη εικόνα της διπλής ανάπλασης, αλλά και το τι γίνεται με τις συμβάσεις με την ΑΚΤΩΡ (κατασκευαστική εταιρεία) και με τον Δήμο. Ο «Mr MIG» θεωρεί ότι είναι πολλά τα 145 εκ. ευρώ, βάσει της έκθεσης της Deloitte, για την ανέγερση νέου γηπέδου στον Βοτανικό και θεωρεί ότι το έργο μπορεί να γίνει με ένα ποσό της τάξης των 80 εκ. ευρώ. Εξάλλου, υπάρχει η πιθανότητα αν «κολλήσει» ο Βοτανικός ο Βγενόπουλος να προτείνει άλλη λύση, όπως αυτή του ΟΑΚΑ (έχει μιλήσει στο παρελθόν για «πράσινη πολιτεία» στη συγκεκριμένη περιοχή).
Ο Τζίγγερ δεν παρουσιάζεται αρνητικός στο ενδεχόμενο αυτό, ωστόσο άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι μπορεί να προτείνει να «τρέξει» μόνος του το θέμα του γηπέδου ως πρόεδρος της «ΓΗΠΕΛ» αποδεικνύοντας ότι θέλει να παραμείνει κοντά στην ομάδα.
Οικονομικός έλεγχος
Όπως είναι λογικό παίρνοντας την πλειοψηφία των μετοχών οι Ανδρέας Βγενόπουλος και Νικόλας Πατέρας θα ζητήσουν πρώτα να έχουν στα χέρια τους όλα τα οικονομικά του συλλόγου. Να ελέγξουν τα έσοδα, τα έξοδα, τα δύο δάνεια που λήφθηκαν για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίο, καθώς και το άνοιγμα ενόψει της νέας χρονιάς, προκειμένου να σχηματίσουν πλήρη εικόνα για τα οικονομικά της ΠΑΕ.
Η Παιανία
Φυσικά, θα γίνει κουβέντα και για την Παιανία και αν μπορεί με τα δύο χρόνια να γίνει νέα παράταση του δανεισμού της ή, αν υπάρχει πρόθεση από πλευράς της οικογένειας Βαρδινογιάννη, να πουληθεί με ένα λογικό αντίτιμο.
«Πάμε να τα βρούμε»
Μπορεί στο τραπέζι να πέσουν προς συζήτηση πολλά και σοβαρά θέματα, όπως τα παραπάνω, ωστόσο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, και οι δύο πλευρές έχουν την πρόθεση και όλη την καλή διάθεση να τα βρουν και να επέλθει η συμφωνία.
Είναι ενδεικτικά, άλλωστε, τα όσα έλεγε χθες στους συνεργάτες του ο Ανδρέας Βγενόπουλος ενόψει του ραντεβού. «Εμείς πάμε με θετική σκέψη και αισιοδοξία στη συνάντηση. Εμείς πάμε για να τα βρούμε. Αν όλα αυτά που έγραφε ο Γιάννης στην επιστολή είναι ουσιαστικά και όχι επικοινωνιακά, τότε πάμε για συμφωνία».
Την ίδια ώρα, και η πλευρά του Γιάννη Βαρδινογιάννη παρουσιάζεται να αποφασισμένοι να τελειώσει το «deal» και μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι ο Τζίγγερ πίεζε να γίνει η συνάντηση από χθες.
Φρέιτας και Μαυροκουκουλάκης
Σε περίπτωση που όλα πάνε καλά ο Νικόλας Πατέρας αναλαμβάνει άμεσα και πάλι πρόεδρος. Αυτό σημαίνει αποχώρηση του Νίκου Κωνσταντόπουλου και ενδεχομένως άμεση απομάκρυνση και του Κάρλος Φρέιτας, όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες, χωρίς αυτό να σημαίνει απόλυτα και επιστροφή του Κώστα Αντωνίου. Παράλληλα, θεωρείται σχεδόν βέβαιη η ενεργοποίηση του Μάνου Μαυροκουκουλάκη σε κάποιο πόστο (ίσως του αντιπροέδρου) με τον Δημήτρη Γόντικα λογικά να αποχωρεί ή να παραμένει με περιορισμένες αρμοδιότητες.
Θετικός ο Αλαφούζος
Στο μεταξύ, πολλά ακούγονται για αλλαγή της μετοχικής σύνθεσης σε περίπτωση που η πλειοψηφία των μετοχών περάσει στα χέρια του Ανδρέα Βγενόπουλου. O «Mr MIG» θέλει να μπουν νέα πρόσωπα στο πολυμετοχικό σχήμα και έναν από αυτά μπορεί να είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, ο επιχειρηματίας Γιάννης Αλαφούζος.
Πρόκειται για το γιο του Αριστείδη Αλαφούζου, ιδρυτή της Kyklades Maritime Corp και της Ερμής, που δραστηριοποιείται στο χώρο της ναυτιλίας, ενώ έχει έντονη συμμετοχή και σε ΜΜΕ. Παράλληλα, σχετική κρούση μπορεί να γίνει και στους Ευγενίδη, Βενιάμη (πρώην μέλη της «ΠΕΚ») που, ωστόσο, δεν φαίνονται «ζεστοί» να μπουν στην ΠΑΕ στην παρούσα φάση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...