Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

ΝΕΟ ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ


Το νέο στοίχημα για το κίνημα των «αγανακτισμένων», που και απόψε δίνουν το «παρών» στις πλατείες για 17η μέρα, είναι η αθρόα συμμετοχή στο επόμενο πανευρωπαϊκό ραντεβού που έχει δοθεί για την Κυριακή. Στην πλατεία...
Συντάγματος χιλιάδες πολίτεςμε τα γνωστά κατσαρολικά και ταμπούρλα συγκεντρώθηκαν και απόψε (λιγότεροι πάντως από άλλες μέρες) ενώ αντίστοιχες συγκεντρώσεις πραγματοποιούνται στη Θεσσαλονίκη, στο Λευκό Πύργο και σε άλλες επαρχιακές πόλεις. Στην Αθήνα, η σημερινή ημέρα ήταν αφιερωμένη σε μία "μεγάλη λαϊκή διαβούλευση και ενημέρωση σχετικά με τη Δανειακή Σύμβαση και την αντιμετώπιση του Χρέους". Βασικοί ομιλητές στη γενική συνέλευση μπροστά από το συνριβάνι ήταν: ο Νότης Μαριάς αναπληρωτής Καθηγητής Θεσμών της ΕΕ στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης , ο οποίος ανέλυσε τους όρους της δανειακής σύμβασης και τρεις οικονομολόγοι καθηγητές Πανεπιστημίου, οι κ.κ. Λεωνίδας Βατικιώτης (λέκτορας στο Varna free University της Κύπρου), Κώστας Λαπαβίτσας (καθηγητής Πανεπιστήμιου του Λονδίνου) και Σπύρος Λαπατσιώρας (λέκτορας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης) οι οποίοι ανέπτυξαν προτάσεις αντιμετώπισης του δημοσίου χρέους και των προβλημάτων της ελληνικής οικονομίας. Πάντως, παρά την έξοδο αρκετών κατοίκων της πρωτεύουσας ενόψει τριημέρου, η κινητοποίηση στα social media (Facebook, Twitter κλπ) είναι μεγάλη, προκειμένου η συγκέντρωση της Κυριακής να φτάσει το επίπεδο της προηγούμενης μεγάλης κινητοποίησης, την περασμένη Κυριακή, στην οποία εκτιμάται ότι πήραν μέρος περισσότεροι από 200.000 πολίτες.
read more "ΝΕΟ ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ" Διαβάστε περισσότερα...

ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ





read more "ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ" Διαβάστε περισσότερα...

Κυνηγημένη εξουσία ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ


Οι αγανακτισμένοι στην κεντρικότερη πλατεία της Ελλάδας, στο Κάτω Σύνταγμα και το Πάνω Σύνταγμα, σηματοδοτούν τις λαϊκές αντιδράσεις. Γιαούρτια, αβγά, πέτρες. Αποκλεισμός των βουλευτών. Εγκλωβισμοί μεμονωμένων στελεχών της κυβέρνησης, κυνηγητά, φυγαδεύσεις. Ματαιώσεις προγραμματισμένων συγκεντρώσεων ή ομιλιών από το φόβο της δημόσιας έκθεσης.

Οι ψύχραιμες φωνές μιλούν για μαζικές συμπεριφορές που δεν συνάδουν με ό,τι έχει απομείνει από τον πολιτισμό της νεοελληνικής καθεμέρας. Η αλήθεια είναι πάντως, με διάθεση χιούμορ, ότι μοιάζει η κατάσταση να έχει γυρίσει ανάποδα, σαν γάντι που κάποιος το έβγαλε γρήγορα: Κάποτε γίνονταν συγκεντρώσεις κρυφά από την εξουσία, τώρα η εξουσία κρύβει τις εκδηλώσεις της από τον κόσμο, εκτός από τον απολύτως ελέγξιμο...

Και δεν είναι μόνο τα στελέχη της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ που αποδοκιμάζονται μαζικά, αλλά γενικώς εκπρόσωποι της πολιτικής σκηνής. Οπως το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, όταν αποδοκιμάστηκε ...
μαζικά ο βουλευτής Λάρισας Μάξιμος Χαρακόπουλος κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης εκδήλωσης στη Δημοτική Βιβλιοθήκη, στο κέντρο της πόλης. Καλεσμένοι, μεταξύ άλλων, ήταν ο Δημήτρης Αβραμόπουλος ο οποίος δεν πήγε -προφανώς έχοντας αφουγκραστεί το κλίμα των ημερών- αλλά και η Αντζελα Γκερέκου. Η επιλογή διαφυγής για τους συμμετέχοντες ήταν η πίσω πόρτα. Επιλογή που, από ό,τι φαίνεται από τις μεθόδους διαφυγής και άλλων αποδοκιμασμένων, είναι η προτιμότερη.

Από την άλλη πλευρά, την κυβερνητική, ενδεικτική, για παράδειγμα, είναι η αναβολή -το βράδυ της περασμένης Τετάρτης 8 Ιουνίου- της προγραμματισμένης και ανακοινωμένης στο site του ΠΑΣΟΚ ομιλίας του υπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στον κινηματογράφο «Λουίζα» του Βύρωνα. Πληροφορίες ανέφεραν ότι αρκετή ώρα πριν από τη συγκέντρωση, γύρω από τον κινηματογράφο είχαν πεταχτεί χαρτιά που έγραφαν «να τους υποδεχτούμε όπως πρέπει».

Την ίδια ημέρα, στη Χίο, με αφορμή την επίσκεψη στο νησί του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστα Σκανδαλίδη, κάτοικοι του νησιού, μέλη του εμπορικού συλλόγου, καθηγητές ξένων γλωσσών και άλλοι συγκεντρώθηκαν έξω από το Μέγαρο Περιφερειακής Ενότητας Χίου και τον αποδοκίμασαν. Ηταν περισσότεροι από 500 άνθρωποι που φωνάζοντας συνθήματα και χτυπώντας κατσαρόλες κατήγγειλαν την πολιτική της κυβέρνησης. Ο υπουργός, υπό το βάρος των αποδοκιμασιών, αναγκάστηκε να φύγει από την πίσω πόρτα του κτηρίου.

«Στην Ελβετία...»

Η 8η Ιουνίου ήταν ημέρα αποδοκιμασίας και του πρώην προέδρου της Βουλής Απόστολου Κακλαμάνη. Ηταν καλεσμένος σε εκδήλωση του ΤΕΙ Μεσολογγίου για τα 30 χρόνια λειτουργίας του. Μια ομάδα νεαρών άρχισε να φωνάζει συνθήματα κατά της κυβερνητικής πολιτικής, ενώ ανήρτησε και ένα χιουμοριστικού περιεχομένου πανό: «Οχι λεφτά για τα βιβλία! Πώς να πάμε βόλτα στην Ελβετία;».

Δύο ημέρες πριν, στις 6 του μηνός, είχε προηγηθεί ο εγκλωβισμός και η φυγάδευση της υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Αννας Νταλάρα, στο Πνευματικό Κέντρο Ζωγράφου. Μια ομάδα από περίπου 100 ανθρώπους είχαν αποκλείσει την είσοδο του Κέντρου, συνεπλάκησαν με αστυνομικούς των ΜΑΤ, εκτόξευσαν μπουκάλια νερού και πέτρες και τελικώς η Αννα Νταλάρα φυγαδεύτηκε με μοτοσικλέτα. Την ίδια ημέρα, 6 Ιουνίου, στην κεντρική πλατεία της Λάρισας, από μικρή ομάδα νέων ανθρώπων που βγήκε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας αποδοκιμάστηκε ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Αστέριος Ροντούλης. Καθόταν σε ένα καφέ της πλατείας όταν η ομάδα των νέων πέταξε μερικά αβγά προς το τραπέζι του. Ο ίδιος δεν θέλησε να δώσει συνέχεια ούτε και έκανε δηλώσεις επ' αυτού.

Την ίδια ημέρα, στις 6 Ιουνίου, στο θέατρο «Αχίλλειο» του Βόλου, η εισβολή πολιτών ματαίωσε κομματική εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ. Στη σκηνή του θεάτρου ανέβηκαν περίπου 150 άνθρωποι -νέοι έως μεσήλικες- και φώναζαν συνθήματα όπως «το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, να ληστεύει το λαό», ενώ απαιτούσαν να μην πραγματοποιηθεί η εκδήλωση ενός κόμματος «που οδήγησε τη χώρα στο αδιέξοδο». Ζητούσαν να φύγει η κυβέρνηση και αποκαλούσαν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ «κλέφτες και λαμόγια».

Λίγες ημέρες πριν, στις 2 Ιουνίου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής βίωσε, για πρώτη φορά, αυτή την ιδιότυπη μαζική αποδοκιμασία κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο ΚΑΠΗ Αργυρούπολης. Ο Γ. Πεταλωτής αναγκάστηκε να φύγει από την πίσω πόρτα του ΚΑΠΗ, ενώ βγαίνοντας κατήγγειλε τον ΣΥΡΙΖΑ ως υπεύθυνο για τον αποκλεισμό του.

Μια μέρα μετά, στις 3 Ιουνίου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος βρέθηκε στο Αγρίνιο μαζί με κλιμάκιο βουλευτών και ευρωβουλευτών του ΠΑΣΟΚ. Αποδοκιμάστηκε εκ νέου από συγκεντρωμένους που φώναζαν συνθήματα κατά της μνημονιακής πολιτικής του ΠΑΣΟΚ, γεγονός που μεταδόθηκε από τα ΜΜΕ. Ο ίδιος, τη μεθεπόμενη ημέρα, δήλωσε πως δεν αντελήφθη το οποιοδήποτε πλήθος να τον αποδοκιμάζει. Παράλληλα, μαζί του βρισκόταν και ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Θάνος Μωραΐτης, ο οποίος δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ότι «φοβόταν να πάει στο σπίτι του».

Κέρκυρα

Στις 2 Ιουνίου πάλι, στην Κέρκυρα, σημειώθηκε μια από τις πιο έντονες μαζικές αποδοκιμασίες στο σημερινό πολιτικό σύστημα. Ελληνες και Ευρωπαίοι βουλευτές της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Μετανάστευσης, που δειπνούσαν στον Ιστιοπλοϊκό Ομιλο, στο Παλαιό Φρούριο της πόλης της Κέρκυρας, δέχθηκαν μαζικά «πυρά» από συγκεντρωμένους. Καθώς δεν τους επιτράπηκε η είσοδος στο χώρο του εστιατορίου, παρέμειναν επί πολλή ώρα στο Φρούριο, φωνάζοντας συνθήματα, με αποτέλεσμα οι βουλευτές να διαφύγουν τελικά με το καΐκι που εκτελεί τα δρομολόγια Κέρκυρα - Βίδο. Η παρουσία της αστυνομίας ήταν ιδιαιτέρως διακριτική, σε αντίθεση με τα όσα συμβαίνουν καθημερινώς στην Αθήνα. Κάποιοι πέταξαν πέτρες προς το καΐκι που φυγάδευσε τους πάντες. Η Αντζελα Γκερέκου αλλά και η Αννα Νταλάρα ήταν μεταξύ των παρευρισκομένων. Η πρώτη δήλωσε πως «είναι κατανοητή και σεβαστή η διαμαρτυρία των πολιτών που πλήττονται από την οικονομική κρίση, είναι όμως καταδικαστέα η χρήση βίας».

Γιαούρτι

Η αρχή αυτής της δυσεξήγητης μαζικής διαμαρτυρίας κατά Ελλήνων πολιτικών, το τελευταίο διάστημα, έγινε από εκείνο το μνημειώδες γιαούρτωμα του Θόδωρου Πάγκαλου, την Πέμπτη 17 Μαρτίου, έξω από ταβέρνα στα Καλύβια. Τότε δεν υπήρχε το γενικευμένο κλίμα των ημερών και το χέρι που εκτόξευσε το γιαούρτι ανήκε σε κάτοικο της Κερατέας καταμεσής των αδιάκοπων επεισοδίων και των επιθέσεων των ΜΑΤ με χημικά. Ο ίδιος ο Θ. Πάγκαλος, αφού κουβέντιασε με τους συγκεντρωμένους, δήλωσε ότι «δεν φοβάται τα γιαούρτια».

Δύο μήνες μετά, ακολούθησε ο αποκλεισμός των βουλευτών από το κίνημα των «αγανακτισμένων» το βράδυ της 31ης Μαΐου 2011 και η φυγάδευσή τους από το κτήριο του ελληνικού Κοινοβουλίου υπό τη συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων. Και το συμπέρασμα; Οταν τόσοι μα τόσοι πολλοί διαμαρτύρονται εναντίον του πολιτικού συστήματος, κάτι κακό συμβαίνει με τη λειτουργία της συγκεκριμένης Δημοκρατίας...

Του ΚΩΣΤΑ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ από enet
read more "Κυνηγημένη εξουσία ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ" Διαβάστε περισσότερα...

Οι αγανακτισμένοι την «πέσανε» στην εκδήλωση του Ευριπίδη Στυλιανίδη!


Αλλιώς τα περίμενε και αλλιώς του ήρθαν τα πράγματα του πρώην υπουργού Ευριπίδη Στυλιανίδη! Την Παρασκευή 10 Ιουνίου στις 8 το βράδυ θα πραγματοποιούσε πολιτική ομιλία στην Κομοτηνή με θέμα την «Οικονομική κρίση και οι επιπτώσεις της στην ανάπτυξη της Ροδόπης».

Ευκαιρία του Ευριπίδη Στυλιανίδη λοιπόν, να τα «χώσει» στους ΠΑΣΟΚους της Ροδόπης, αλλά λογάριαζε χωρίς … τους αγανακτισμένους!

Οι αγανακτισμένοι πολίτες της Κομοτηνής βρέθηκαν από νωρίς έξω από τον χώρο της εκδήλωσης και ξεκίνησαν την καζούρα στα ...
λαοπρόβλητα και τεράστια στελέχη της ΝΔ στην περιοχή, την ώρα που αυτά προσέρχονταν. Δυστυχώς, ένας από τους θιασώτες της πολιτικής της ΝΔ, εξαγριωμένος (και όχι αγανακτισμένος) έβρισε τους ανθρώπους που ήρθαν να διαμαρτυρηθούν και τα αίματα άναψαν.

Εκείνη την στιγμή πετάχτηκαν γιαούρτια και αυγά, αλλά ευτυχώς τα πνεύματα ηρέμησαν γρήγορα. Η εκδήλωση ξεκίνησε με καθυστέρηση και σύμφωνα με πληροφορίες μας, η διάθεση του πρώην υπουργού χάλασε. Η παρουσία της αστυνομίας ήταν αισθητή, καθ’ όλη την διάρκεια της, με μια διμοιρία των ΜΑΤ και 3 υπηρεσιακά αυτοκίνητα.
Από τους "Παπατζήδες
read more "Οι αγανακτισμένοι την «πέσανε» στην εκδήλωση του Ευριπίδη Στυλιανίδη!" Διαβάστε περισσότερα...

Ο εκβιασμός και η απελπισία συνιστούν εκρηκτικό μείγμα!


Και αίφνης βρέθηκαν άλλα 100 δισεκατομμύρια ευρώ και ίσως βρεθούν ακόμη περισσότερα στην πορεία για να μας …σώσουν. Αφού το κόλπο της συναίνεσης δεν φτούρησε, πέρασαν πολύ γρήγορα στον εκβιασμό: έχουμε λεφτά μόνο μέχρι τον Ιούνιο, υπογράψτε με κλειστά μάτια να ξεπουλήσουμε να τελειώνουμε. Και όταν είδαν τις πλατείες να γεμίζουν και να μην αδειάζουν, ήρθε μάνα εξ …Ευρώπης, και ρευστό, πολύ ρευστό!!!
Τόσα λεφτά; Που βρέθηκαν τόσα λεφτά ξαφνικά;
Και όταν ο Σαμαράς στις πρόσφατε συναντήσεις στύλωσε τα πόδια απέναντι στους Ευρωπαίους και είπε ξανά ΟΧΙ σε επιπρόσθετο δανεισμό και στραγγαλισμό της χώρας, ξανάρχισε ο εκβιασμός. Δεν πρόλαβε να γυρίσει από Βρυξέλες και νέος εκβιασμός! Σήμερα δεν δίνουν τη δόση! Τα χρήματα ξαφνικά χάθηκαν.
Κάθε μέρα και ένας νέος εκβιασμός!
Και όλοι να ασχολούνται με μας! Από τον Πλανητάρχη, μέχρι όλα τα έγκυρα οικονομικά έντυπα του πλανήτη! Από τους ισχυρούς των funds μέχρι όλους τους καθηγητές οικονομίας και διανοητές της υφηλίου!
Τέτοια πρεμούρα με την Ελλάδα; Τέτοια αγάπη για τους Έλληνες;
Θυμήθηκα ξανά το κλασσικό western του Sergio Leone “Κάποτε στην …Δύση”. Ένα κομμάτι άγονης γης απ΄οπου θα περάσει ο χρυσοφόρος σιδηρόδρομος, ένας πλούσιος γαιοκτήμονας που το ορέγεται, η εξόντωση του αγρότη ιδιοκτήτη, οι εκβιασμοί.
Όταν άρχισε η κρίση, όλοι μας απαξίωναν δηλώνοντας ότι αποτελούμε μόνο 2,6% του ΑΕΠ της Ευρώπης. Ψιλά πράγματα. Όσο ένα από τα μικρά κρατίδια της κραταιής Γερμανίας! Δεν τους ένοιαζε τότε και θεώρησαν με ένα μνημόνιο, βοηθούντος και του ΔΝΤ θα την έβγαζαν καθαρή. Λίγο η κυβέρνηση που παραδόθηκε αμαχητί, λίγο ο εκφοβισμός μεσω των τριών καμπαλέρος που κάθε τόσο έκαναν περιπολία στα υπουργεία, λίγο το πάγωμα του κόσμου, θεώρησαν ότι ήταν ικανά να μας δέσουν χειροπόδαρα.
Αλλά η συνταγή δεν έβγαινε από την αρχή. Ήταν λάθος σχεδιασμένη. «Η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές κεφαλαίου εντός του 2012, όπως προέβλεπε το υφιστάμενο πρόγραμμα, φαίνεται κάτι παραπάνω από ανέφικτη», δήλωσε ο Σόιμπλε.
Εξουθένωναν τον λαό και στραγγάλιζαν την ανάπτυξη. Με πρόθεση;
Μας δάνειζαν αβέβαια χρήματα αλλά …έπαιρναν πίσω γη! Κάθε είδους γη. Στο κέντρο, παραμεθόριο, ακόμη και ιερή γη! Γνώριζαν άραγε όταν ψήφιζαν Ναι στο Μνημόνιο Ι, τι παραχωρούσαν οι κοι. εκπρόσωποι του Έθνους;
Ένα χρόνο μετά και ενώ όλοι πια γνωρίζουν ότι και η δεύτερη συνταγή δεν βγαίνει επ’ ουδενί, συμφωνούν να μας ξαναδανείσουν.
Ξανά αβέβαια χρήματα αλλά αυτή τη φορά τα θέλουν όλα. Εδώ και τώρα. Και τα πάνω από τη γη και τα κάτω. Και τα πάνω από τη θάλασσα και τα κάτω. Όλα!
Και άρχισαν ήδη να τα παίρνουν. Πριν ακόμη υπογράφει το μεσοπρόθεσμο πήραν το 10% του ΟΤΕ για 400 εκατομμύρια όταν το 30% πουλήθηκε στους ιδίους για 4 δις. Κάτι λιγότερο από το ένα τρίτο της τιμής. Τζάμπα πραμα, τόσο τζάμπα που το χλεύασε και η Wall Street Journal.
Η Ελλάδα είναι πλούσιο κράτος με μεγάλη περιουσία και μπορεί να εξυπηρετήσει το χρέος της πουλώντας, δηλώνουν αυθαδώς οι «αδελφοί» ευρωπαίοι!
Και εδώ είναι το ζουμί: ποιο χρέος; Ανέλυσε ποτέ κανείς της κυβέρνησης ποιο είναι ΑΚΡΙΒΩΣ το χρέος μας; Τι ακριβώς πληρώνουμε τόσα χρόνια σε τοκοχρεολύσια; Ότι το 80% του χρέους είναι τόκοι; Ποτέ δανειστήκαμε τι, και ποτέ λήγουν τα δάνεια; Ως πότε θα ζούμε μόνο με δανεικά χωρίς ανάπτυξη;
Αναλογίζονται οι «αδελφοί» ευρωπαίοι τι ακριβώς θα ΤΟΥΣ συμβεί αν γίνει στάση πληρωμών εντός της ζώνης του Ευρώ;
Έχουν καταλάβει ότι παίζουν επικίνδυνα με το εύθραυστο του εγχειρήματος «ευρωπαϊκή ενοποίηση»;
Ας σταματήσουν λοιπόν το σκωτσέζικο ντους, τώρα σας δανείζουμε, τώρα όχι. Και ας αναλογιστούν τις δίκες τους ευθύνες για την κατάσταση στην οποία περιήλθε η Ευρώπη. Και ας αναλογιστούν ότι όταν οι μεγάλοι ευρωπαίοι ηγέτες αποφάσιζαν την ενοποίηση της Ευρώπης, εννοούσαν την Ευρώπη των ΛΑΩΝ και όχι των ΤΡΑΠΕΖΩΝ! Εννοούσαν την Ενωμένη Ευρώπη της ευημερίας και όχι της «περιφερειακής» μιζέριας εις υγείαν του «κέντρου».
Ας αφήσουν λοιπόν και μας να συμμαζέψουμε το κράτος μας και να ρυθμίσουμε τα του οίκου μας. Πάντως όχι ξεπουλώντας τους τα πάντα, όσο-όσο. Και κυρίως όχι με αυτή την κυβέρνηση που στερείται πλέον της λαϊκής ετυμηγορίας.
Ο εκβιασμός και η απελπισία συνιστούν εκρηκτικό μείγμα! Και οι λαοί που φτάνουν στην απελπισία, αντιδρούν. Και εκρήγνυνται. Και όταν οι λαοί είναι ζωσμένοι με κοινό νόμισμα, η έκρηξη παρασέρνει στο χαμό όλους τους ζωσμένους!
Ας το έχουν υπ’ όψιν τους αυτό οι «φίλοι» ευρωπαίοι όταν κουνούν απειλητικά το δάχτυλο και όταν προσβάλουν ιερά και όσια χιλιάδων χρονών!
Σημείωση: Η ταινία του Sergio Leone τελειώνει με μια κλασσική μονομαχία μέχρι θανάτου και μια δικαίωση! Το κομμάτι της άγονης γης απ’ όπου πέρασε ο χρυσοφόρος σιδηρόδρομος παρέμεινε στους ιδιοκτήτες του!!!
read more "Ο εκβιασμός και η απελπισία συνιστούν εκρηκτικό μείγμα!" Διαβάστε περισσότερα...

Reuters: Όλη η λίστα του ξεπουλήματος της Ελλάδας


  • Γενικό ξεπούλημα της Ελλάδας για “μια χούφτα” ευρώ

Aκολουθεί κατάλογος με τις σχεδιαζόμενες αποκρατικοποιήσεις της κυβέρνησης για την περίοδο 2011-2015, σύμφωνα με προσωρινό πίνακα που επισυνάπτεται στο κείμενο έκθεσης της τρόικας, το οποίο περιήλθε στην κατοχή του Reuters αργά την Τετάρτη (8/6/2011).

Β'3ΜΗΝΟ 2011
Στόχος εσόδων: 400 εκατ. ευρώ 

Προς πώληση: OTE, πώληση ποσοστού 10%

Γ' 3ΜΗΝΟ 2011
Στόχος εσόδων: 1,3 δις ευρώ 

Προς πώληση: EYAΘ , πώληση τουλάχιστον 40%, μέσω εταιρίας ειδικού σκοπού (SPV) , Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, επέκταση σύμβασης ΟΠΑΠ , επέκταση σύμβασης
ΟΛΘ , πώληση 23,3% μέσω εταιρίας ειδικού σκοπού (SPV)
Κρατικά λαχεία, μέσω εταιρίας ειδικού σκοπού

Δ' 3ΜΗΝΟ 2011
Στόχος εσόδων: 3,3 δις ευρώ 

Προς πώληση:
- Eλληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ), πώληση ποσοστού 99,8% ή/και περιουσιακών στοιχείων
- Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, πώληση ποσοστού 34%
- ΔΕΠΑ, πώληση ποσοστού 55%
- ΔΕΣΦΑ, πώληση ποσοστού 31%
- ΤΡΑΙΝΟΣΕ, πώληση ποσοστού 100%
- ΛΑΡΚΟ, πώληση ποσοστού 55,2%
- Αlpha Bank , πώληση ποσοστού 0,6%
- Εθνική Τράπεζα , πώληση ποσοστού 1,2%
- ΟΔΙΕ, πώληση ποσοστού 100%
- Άδειες κινητής τηλεφωνίας
- Καζίνο Πάρνηθας, πώληση ποσοστού 49%
- ΕΛΒΟ, πώληση ποσοστού 72,6%
- ΟΠΑΠ , πώληση ποσοστού 34%
- Ελληνικό 1, πώληση μέσω εταιρίας ειδικού σκοπού
- 4 Airbus της πρώην Ολυμπιακής Αεροπορίας
- Κρατική ακίνητη περιουσία 1, μέσω εταιρίας ειδικού σκοπού

Α' 3ΜΗΝΟ 2012
Στόχος εσόδων: 2 δις ευρώ 

Προς πώληση: Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, πώληση τουλάχιστον 21% μέσω εταιρίας ειδικού σκοπού
- Ελληνικά Πετρέλαια , πώληση ποσοστού 35,5%
- Τράπεζα Πειραιώς , πώληση ποσοστού 1,3%
- ATEbank , πώληση ποσοστού τουλάχιστον 38,6% (συμπεριλαμβανομένων των νέων μετοχών από τη σχεδιαζόμενη αύξηση κεφαλαίου)
- Eγνατία Οδός, μέσω εταιρίας ειδικού σκοπού
- ΕΛΤΑ, πώληση τουλάχιστον 40%
- Λιμένες 1, μέσω εταιρίας ειδικού σκοπού

Β' 3ΜΗΝΟ 2012
Στόχος εσόδων: 2 δις ευρώ 

Προς πώληση:
- ΕΥΔΑΠ, πώληση ποσοστού 27,3% μέσω εταιρίας ειδικού σκοπού
- Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, μέσω εταιρίας ειδικού σκοπού
- Κρατική Ακίνητη Περιουσία 2, μέσω εταιρίας ειδικού σκοπού

Γ' 3ΜΗΝΟ 2012
Στόχος εσόδων: 2 δις ευρώ 

Προς πώληση:
- ΔΕΗ , πώληση ποσοστού 17% ή/και πώληση περιουσιακών στοιχείων
- Ελληνικοί Αυτοκινητόδρομοι 1, μέσω εταιρίας ειδικού σκοπού
- Περιφερειακά Αεροδρόμια 1, μέσω εταιρίας ειδικού σκοπού

Δ' 3ΜΗΝΟ 2012
Στόχος εσόδων: 4 δις ευρώ 

- Ελληνικό 2, μέσω εταιρίας ειδικού σκοπού
- Κρατική Ακίνητη Περιουσία 3, μέσω εταιρίας ειδικού σκοπού
- Ψηφιακό φάσμα 1
- ΕΥΑΘ , αδιευκρίνιστο ποσοστό μέσω εταιρίας ειδικού σκοπού
- Ελληνικά Χρυσωρυχεία 1, μέσω εταιρίας ειδικού σκοπού


Α' 3ΜΗΝΟ 2013
Στόχος εσόδων: 2 δις ευρώ 

Δεξαμενή φυσικού αερίου, μέσω εταιρίας ειδικού σκοπού

Β' 3ΜΗΝΟ 2013
Στόχος εσόδων: 1 δις ευρώ

Περιφερειακά αεροδρόμια 2, μέσω εταιρίας ειδικού σκοπού
Λιμένες 2, μέσω εταιρίας ειδικού σκοπού

Γ' 3ΜΗΝΟ 2013
Στόχος εσόδων: 2 δις ευρώ 

Κρατική Ακίνητη Περιουσία 4, μέσω εταιρίας ειδικού σκοπού
Ελληνικά Χρυσωρυχεία 2, μέσω εταιρίας ειδικού σκοπού

Δ' 3ΜΗΝΟ 2013
Στόχος εσόδων: 2 δις ευρώ 

- Ψηφιακό φάσμα 2
- ΕΥΔΑΠ , αδιευκρίνιστο ποσοστό μέσω εταιρίας ειδικού σκοπού
- Ελληνικοί Αυτοκινητόδρομοι 2, μέσω εταιρίας ειδικού σκοπού

2014
Στόχος εσόδων: 13 δις ευρώ 

- Δημόσια ακίνητη περιουσία, γη, μέσω εταιρίας ειδικού σκοπού
- Ελληνικοί Αυτοκινητόδρομοι 3, μέσω εταιρίας ειδικού σκοπού

2015
Στόχος εσόδων: 15 δις ευρώ

- Δημόσια ακίνητη περιουσία, γη, μέσω εταιρίας ειδικού σκοπού
- Ελληνικοί Αυτοκινητόδρομοι 4, μέσω εταιρίας ειδικού σκοπού
read more "Reuters: Όλη η λίστα του ξεπουλήματος της Ελλάδας" Διαβάστε περισσότερα...