Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Πως θα φύγουν από τη βουλή;

Πυκνό μυστήριο καλύπτει το πότε θα κατατεθεί προς ψήφιση στη βουλή το Μνημόνιο 2.

Η ημέρα και η ώρα κρατούνται... μυστικά υπό το φόβο των "Αγανακτισμένων". Μέχρι και κάγκελα τοποθετήθηκαν στη βουλή για να ανακοπεί το… ντου.
Αλλά επειδή κάποια... πικρή στιγμή το Μεσοπρόθεσμο θα κατατεθεί στη βουλή, από ό,τι μαθαίνουμε υπάρχει και σχέδιο εξόδου των βουλευτών... κάτω από τη γη!
Με δεδομένο ότι το κοινοβούλιο δεν διαθέτει ελικοδρόμιο, δύο υπόγειες έξοδοι που οδηγούν στη Ρωσική εκκλησία προς τους στύλους του Ολυμπίου Διός και προς το Κολωνάκι μετά το υπουργείο Εξωτερικών, θα χρησιμοποιηθούν σε περίπτωση που το πράγμα στραβώσει.
"Αγανακτισμένοι" γρηγορείτε! 


πηγή
read more "Πως θα φύγουν από τη βουλή;" Διαβάστε περισσότερα...

Τα μνημόνια της δουλείας και η Ελλάδα που τα έθρεψε


Τα μνημόνια πλήρους υποδούλωσης που υπέγραψε η χώρα αποτελούν κομβικά στοιχεία μιας πολιτικής. Στην ουσία των επισημάνσεων που έχουν γίνει στο παρελθόν από πολλά μέλη του κινήματος δεν μπορεί εύκολα να διαφωνήσει κανείς.

Ακόμα και η ίδια η κυβέρνηση που τα ψήφισε έχει πάρει αποστάσεις από αυτά, λέγοντας ότι είναι αναγκαίο κακό και επικαλούμενη κατά την προσφιλή τακτική των κυβερνήσεων τον ΦΟΒΟ, τον φόβο χρεοκοπίας και αδυναμίας πληρωμής μισθών, συντάξεων και ιδιωτών προμηθευτών. Ο ΦΟΒΟΣ έχει ένα περιεχόμενο και επακόλουθο: την καταστροφή της ελληνικής οικονομίας.

Το πόσο βάσιμα και κυρίως πόσο άδολα είναι όσα επικαλείται η κυβέρνηση θα κριθούν από τον ελληνικό λαό και την ιστορία.

Το ζήτημα είναι ότι τα «ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ» προχωρούν και επεκτείνονται, στρεφόμενα ουσιαστικά κατά των πολιτών, των ανθρώπων, του λαού αυτής της χώρας.

Για μένα (και το έχω γράψει και πολύ πριν τα «μνημόνια της δουλείας») η Ελλάδα και η οικονομία της, μαζί με αυτή και η κοινωνία της όπως αναγκαστικά χτίστηκε είναι συνολικά και πολύπλευρα χρεοκοπημένη.

Είτε με μνημόνια, είτε χωρίς μνημόνια η χρεοκοπία της Ελλάδας είναι ένα πραγματικό γεγονός και αιτία δεν είναι τα μνημόνια της δουλείας. Τα μνημόνια της δουλείας είναι το αποτέλεσμα της χρεοκοπίας που βλέπουμε σε κάθε έκφανση της ζωής μας, όπου και εάν κοιτάξουμε γύρω μας.

Η χρεοκοπία και τα μνημόνια της δουλείας δεν είναι απότοκο της ιδιοσυγκρασίας του ελληνικού λαού, αλλά απότοκο του συστήματος και των αρχών οργάνωσης της κοινωνίας. Το ίδιο το σύστημα και οι αρχές οργάνωσης της κοινωνίας καλλιέργησαν όλα τα σφαλερά φαινόμενα του ατομισμού που συναντούσαμε και συναντάμε γύρω μας και τους έδωσαν θεσμική διάσταση. Διδάχθηκε πολλά ο ελληνικός λαός από αυτό το σύστημα και τα όργανά του και δημιούργησε μια κουλτούρα μέσα από τις αντιφάσεις του. Είδε για παράδειγμα καλά πως οι θεσμοί και οι διακηρύξεις, πως οι ίδιοι οι νόμοι, είναι απλά φραγμός για τους πολλούς και πόρτα για τους λίγους. Πως υπάρχουν και γράφονται, όχι για όλους, αλλά για να είναι ισχυροί οι λίγοι. Στην αντίφαση αυτή ο ελληνικός λαός απάντησε είτε συλλογικά με οικτρά αποτελέσματα και ήττες είτε ατομικά, προσαρμόζοντας την κουλτούρα του στην κουλτούρα της εξουσίας για να επιβιώσει μέσα από το πραγματικό θεσμικό καθεστώς. Μέσα από όσα ίσχυαν στην πραγματικότητα και όχι μέσα από τα θεσμισμένα επίσημα.

Το πρόβλημα της Ελλάδας είναι συνολικό και συστημικό και το ίδιο εκτεταμένη είναι η χρεοκοπία της.

Είπα σε μία συγκέντρωση πως ακόμα και εάν ο «Θεός» μας έστελνε 600 δις Ευρώ, το ελληνικό παρόν, αυτό το παρόν, σε ελάχιστα χρόνια θα ξαναείχε δημιουργήσει χρέη.
Το δε ζήτημα των χρεών και της χρέωση των λαών δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο, είναι φαινόμενο παγκόσμιο, άμεσο απότοκο του απάνθρωπου παγκόσμιου συστήματος της χρεοκρατίας. Στο σύστημα αυτό όλοι χρωστάνε στους τραπεζίτες και αυτοί δανείζουν σε όλους τους λαούς τα ίδια τα χρήματα των λαών. Οποιος δεν δανείζεται και όποιος δεν καταναλώνει είναι εκ προοιμίου εκτός παιχνιδιού. Στο παιχνίδι αυτό τα μνημόνια της δουλείας είναι απλά μια φάση, ένα επόμενο κομμάτι του παιχνιδιού, ένα πείραμα περαιτέρω υποδούλωσης. Στην εξέλιξή του το πείραμα – παιχνίδι περιλαμβάνει μάλλον την δημιουργία αυτοκρατοριών – υπηκόων και πραγματικών νομικά δούλων («παγκόσμια διακυβέρνηση»).

Η καταγγελία των «μνημονίων της δουλείας» είναι σαφές έργο και ανάγκη για τον ελληνικό λαό. Νομικά συμφωνώ με την άποψη ότι το ίδιο το πλαίσιο και οι συμβατικές δεσμεύσεις οδηγούν στο συμπέρασμα που γράφτηκε από τον Δ. Καραμήτσα: ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ, αλλιώς το παιχνίδι της δουλείας και της υποτέλειας θα συνεχιστεί.

Το πρόβλημα όμως παραμένει: Η χρεοκοπία της ελληνικής κοινωνίας θα συνεχίζεται όσο εξακολουθεί να υπάρχει η ίδια κατάσταση, όσο θα υπάρχουν οι μίζες, η έλλειψη παραγωγής, η ξενοδουλεία, ο ατομισμός, τα δανεικά, η υπερδιόγκωση του εμπορίου, η λάθος παιδεία και άλλα πολλά.

Εάν έφευγαν τα μνημόνια από την μέση και πάλι χρεοκοπημένοι θα είμαστε και πάλι προς δανεικά και μνημόνια θα οδεύαμε και πάλι η κοινωνία θα κινείτο με τα λάθη της, τις καχεξίες και την κουλτούρα του ατομισμού της.

Για αυτό συμφωνώ με το Κινημά σας που είναι και Κίνημά μας, χρειαζόμαστε πέρα και πάνω από όλα ένα νέο κοινωνικό παναθρώπινο λογισμικό οργάνωσης της κοινωνίας. Ένα λογισμικό που θα έχει κέντρο τον άνθρωπο και θα τον υπηρετεί. Θα υπηρετεί τον άνθρωπο και τις ανάγκες του.

Στον αντίποδα, ούτε οι κρατικές τράπεζες, ούτε η «καπιταλιστική κοινωνική δικαιοσύνη» απέδωσαν για να τις επαναφέρουμε ως αξίες και ως έννοιες.
Ολες κινούνται στα αξιολογικά πλαίσια του ίδιου συστήματος και στις δικές του αξίες, δηλαδή στην ανισότητα και στις διακρίσεις.

Τα «μνημόνια της δουλείας» πρέπει σίγουρα να καταγγελθούν και να τελειώσουν, το ίδιο όμως πρέπει να τελειώσει και η εικόνα της Ελλάδας που μας γέννησε, η εικόνα και η πραγματικότητα της Ελλάδας που τα προκάλεσε.

read more "Τα μνημόνια της δουλείας και η Ελλάδα που τα έθρεψε" Διαβάστε περισσότερα...

Τι να φταίει που δεν πήγαμε μπροστά; (άσμα λαϊκόν και απορία βολευτών)


- Τι να φταίει, τι να φταίει που δεν πήγαμε μπροστά; ρωτάνε τον ιό της Μαργαρίτας και τον ταμία του, με ντεμέκ αγωνία οι «αγανακτισμένοι» βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

- Δεν μετρήσαμε το κύμα και τον άνεμο σωστά, απαντά ο παμμέγιστος στοχαστής και τοποτηρητής της τρόϊκα εν Ελλάδι. Όμως δεν φταίμε εμείς είπε ο ανθύπατος στο διαρκείας 9 ωρών, άτυπο υπουργικό συμβούλιο, «οι Ευρωπαίοι εταίροι μας ήσαν υπερβολικά αισιόδοξοι. Καλοπροαίρετα, αλλά κάνουν και αυτοί λάθη». Δηλαδή μετά τη Νέα Δημοκρατία, ο στοχαστής πρωθυπουργός μας, τώρα ανακάλυψε και άλλον ένοχο: την τρόϊκα. Κι εμείς με την σειρά μας ανακαλύπτουμε ότι στερείται του στοιχειώδους ανδρισμού ώστε να παραδεχθεί τα λάθη του. Παραμένει πιστά προσκολλημένος στο δόγμα: για όλα φταίνε οι άλλοι…
Τώρα εγώ ο απλοϊκός πολίτης, πως γίνεται να γνωρίζω πολύ καλά ότι η κυβέρνηση του μνημονίου τα έκανε μπάχαλο και να μην μου χρειάζονται περαιτέρω εξηγήσεις;

Τα πράγματα είναι εξόχως απλά. Η κυβέρνηση του μνημονίου και τα σαπρόφυτά της, γνωστά και ως ΜΜΕ, μας διαβεβαίωναν ότι όλα πάνε καλά. Και ξαφνικά ο βοηθός λογιστού, ο και υπουργός οικονομικών αυτοαποκαλούμενος, μας είπε μιαν ωραίαν πρωΐαν ότι τα λεφτά τελειώνουν τον Ιούλιο και ότι οι διεθνείς τοκογλύφοι θα μας δανείσουν ακόμα 100 δις ευρώ, για να τα φέρουμε
βόλτα.

Πόσο ηλίθιος μπορεί να είναι κάποιος, έστω και βουλευτής για να εμπιστευθεί τον Παπανδρέου και την παρεούλα του και να ψηφίσει το μνημόνιο 2;

Πόσο «πρόθυμοι» μπορεί να είναι κάποιοι βουλευτές για να ψηφίσουν το μνημόνιο 2;

Πόσο πωρωμένοι με την εξουσία μπορεί να είναι κάποιοι βουλευτές για να ψηφίσουν το μνημόνιο 2;

Πόσο κολλημένοι με την έδρα τους και το έδρανό τους στο κυνοβούλιο μπορεί να είναι κάποιοι βουλευτές για να ψηφίσουν το μνημόνιο 2;

Και όμως να δείτε ότι οι ηλίθιοι, οι πρόθυμοι, οι πωρωμένοι και οι κολλημένοι θα ξεπεράσουν τους 150 και θα ματαξαναπούν ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ, γιατί το έχουν στο πολιτικό, συνειδησιακό και ηθικό DNA τους.

Αν και δεν θέλω να γίνομαι μάντης κακών, εντούτοις είναι βέβαιο ότι από την επομένη κιόλας ημέρα, θα πρέπει να σκάψουν λαγούμια για να κρύβονται αλλά και να κυκλοφορούν, όπως οι ασπάλακες και τα σιχαμερά σκουλήκια.

Όσο για τα θηλυκά των παραπάνω ζωϊκών ειδών, καλόν θα είναι να αποφεύγουν να φοράνε γόβες, μπας και σε κανένα κυνηγητό στραμπουλίξουν το ποδαράκι τους.

Και κάτι ακόμη: είναι βέβαιο ότι αυτοί που θα υπερψηφίσουν το μνημόνιο 2, θα αποδείξουν στους πολίτες ότι έχουν κάψει εγκέφαλο, αλλά είναι εξίσου βέβαιο ότι εμείς δεν θα δεχθούμε να κάψουν την γούνα μας…


read more "Τι να φταίει που δεν πήγαμε μπροστά; (άσμα λαϊκόν και απορία βολευτών)" Διαβάστε περισσότερα...

Ο Μπουτάρης στραγγαλίζει τη φωνή του Μίκη!


Τη φωνή του Μίκη Θεοδωράκη προσπαθεί να στραγγαλίσει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης μετά την άρνησή του να παραχωρήσει την πλατεία Αριστοτέλους για την πραγματοποίηση της ομιλίας του ιδρυτή της Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών ενάντια στο ξεπούλημα της Ελλάδας.
Ο «πατριώτης» και «δημοκρατικός» δήμαρχος, ο οποίος την ημέρα της επετείου της γενοκτονίας του ποντιακού ελληνισμού δήλωσε πώς «αισθάνεται ιδιαίτερη τιμή που η Θεσσαλονίκη είναι γενέτειρα του Κεμάλ Ατατούρκ», ακολουθώντας… τη γραμμή του κόμματός του και φοβούμενος τη σίγουρη επιτυχία της εκδήλωσης, προσπαθεί να εμποδίσει με κάθε τρόπο την πραγματοποίηση της συγκέντρωσης.
Όμως η οργή ξεχείλισε. Φωνές όπως αυτή του Μίκη Θεοδωράκη δε φιμώνονται έτσι εύκολα.
Ο Μίκης θα παραμείνει εδώ, δυνατός και αγωνιστής, δίπλα στον ελληνικό λαό για να δώσει με όλους μας τη μάχη ενάντια στο πολιτικό σύστημα.
Όσες προσπάθειες και να κάνουν οι ταγοί της πολιτικής εξουσίας, ενάντια στον ιδρυτή της Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών, να ξέρουν ότι θα πέσουν στο κενό.
Το ποτάμι δε γυρίζει πίσω.
Ήρθε η ώρα της Εθνικής Ανεξαρτησίας, της Λαικής Κυριαρχίας και της Πατριωτικής Αναγέννησης.
read more "Ο Μπουτάρης στραγγαλίζει τη φωνή του Μίκη!" Διαβάστε περισσότερα...

Τριάντα τρεις προτάσεις για την έξοδο


Σήμερα θα σας παρουσιάσουμε τις θέσεις του αναγνώστη μας Αναστάσιου Γιόβα. Τριάντα τρεις προτάσεις κάνει ο κ. Γιόβας για την έξοδο από την κρίση. Θα ήταν καλό οι ηγέτες μας να διάβαζαν αυτή την επιστολή. Να πάρουν μία οσμή για το τι ακριβώς σκέφτονται οι πολίτες αυτής της χώρας. Σκέψεις απλές, αλλά και ουσιαστικές. Θέλετε, κύριε Παπανδρέου, τον κόσμο μαζί σας; Ακούστε τον...

«Οι μάσκες έπεσαν και το πολιτικό κατεστημένο της χώρας αποκαλύφθηκε πλήρως: Έχουμε μια εθνικά επικίνδυνη κυβέρνηση, αποτελούμενη από καιροσκόπους, πολιτικούς νάνους, κορυφαίους ψεύτες και επαγγελματίες διαστροφείς του ελληνικού λεξιλογίου, που ζουν στα Βόρεια Προάστια σε μια εικονική πραγματικότητα. Μια αποχαυνωμένη αντιπολίτευση ερασιτεχνών μάγων, που θέλουν να μας πείσουν ότι επειδή προβίβασαν τον υποπλοίαρχο σε καπετάνιο, θα αλλάξουν ρότα στο καράβι, παρότι το πλήρωμα παραμένει το ίδιο και μοναδική τους επιδίωξη είναι "η κουτάλα". Μια αριστερά κρατικοδίαιτων επαγγελματιών πολιτικών με απόψεις του περασμένου αιώνα, που λένε όχι στην παραμικρή αλλαγή και θέλουν να λέγονται προοδευτικοί. Μια άκρα δεξιά πονηρών καιροσκόπων, ψηφοθήρων, υποκριτών και λαϊκιστών. Το μενού συμπληρώνεται από συνδικαλιστές καταχραστές του δημοσίου χρήματος, και ένα στρατό από κομματικούς εγκάθετους μπλε, πράσινους και κόκκινους σε κομβικές θέσεις του κρατικού μηχανισμού, που θεωρούν ότι τα χρήματα των φορολογουμένων είναι προσωπική τους περιουσία και οι Έλληνες πολίτες υπηρέτες τους.

Ένας χρόνος μνημονίου και 1,5 χρόνος της νέας κυβέρνησης προκάλεσε: Θυσίες χωρίς αντίκρισμα που έχωσαν τη χώρα πιο βαθιά στα χρέη, 400.000 νέους ανέργους από τον ιδιωτικό τομέα, διάρρηξη της κοινωνικής συνοχής, φυγή των νέων και ικανών στο εξωτερικό και δημιούργησε τις προϋποθέσεις για δραματική αύξηση της φτώχειας τα επόμενα χρόνια. Κατέστησε την Ελλάδα δέσμια των δανειστών της για μεγάλο διάστημα και απέδειξε ότι το μόνο μέλημά του είναι η διατήρηση του κομματικού κράτους και η καρέκλα της εξουσίας. Φτάνει πια!

Δεν είναι αυτή η Ελλάδα που μας αξίζει. Δεν ανεχόμαστε να έχουμε πρωθυπουργό που γυρίζει τον κόσμο λέγοντας ότι διοικεί ένα λαό διεφθαρμένων και τεμπέληδων. Speak for yourself, Mr. Papandreou. Υπάρχει και η Ελλάδα του μόχθου, της καινοτομίας, της αξιοπρέπειας και της σκληρής δουλειάς την οποία αγνοείς γιατί είναι πολύ μακριά από το περιβάλλον σου. Να φύγετε. Να φύγετε όλοι τώρα!

Να δημευθεί η περιουσία τους που είναι προϊόν κλοπής, κινητή και ακίνητη απανταχού της γης, να κλεισθούν στη φυλακή όλοι όσοι φταίνε από τη μεταπολίτευση και μετά για τη σημερινή κατάσταση και να τους αφαιρεθούν τα πολιτικά δικαιώματα.

Χρειάζεται μια ειρηνική επανάσταση με νέα κόμματα από Έλληνες πατριώτες που έχουν δουλέψει και δημιουργήσει στη ζωή τους, αγαπάνε τον τόπο και σέβονται τον ιδρώτα του απλού Έλληνα πολίτη. Από ανθρώπους που δεν θα κυβερνάνε για το σήμερα, αλλά με σχέδιο για το αύριο των παιδιών και των παιδιών των παιδιών μας.

Η οικονομία είναι θέμα ψυχολογίας. Με ψευτιές και «πιστόλια στο τραπέζι» δεν πέφτουν τα σπρεντς. Πέφτουν με σοβαρότητα, αξιοπιστία και σκληρή δουλειά. Μπορούμε. Έχουμε διαψεύσει τις προβλέψεις πολλές φορές στο παρελθόν (Ολυμπιακοί Αγώνες κλπ). Είμαστε για τα δύσκολα. Όλοι μαζί μπορούμε. Χρειάζονται μέτρα κοινής λογικής και όλα θα αλλάξουν:

Θεσμικά μέτρα
ΣΤΟΧΟΣ: Να εμπεδωθεί η ανεξαρτησία των θεσμών ώστε να υπάρχει επιτέλους έλεγχος και αξιοκρατία, να καταργηθεί η παντοκρατορία του πρωθυπουργού και να δημιουργηθούν και άλλοι πόλοι εξουσίας και να εμπεδωθεί η ισονομία, η λαϊκή κυριαρχία και η δικαιοσύνη.

1. Αναθεώρηση του Συντάγματος με σταθερό εκλογικό νόμο, πλήρη διάκριση των εξουσιών, διαφάνεια στα οικονομικά των κομμάτων με υποχρεωτικές ονομαστικές εισφορές και δημοσίευση ισολογισμών θεωρημένους από ορκωτό λογιστή, εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από το λαό και ενίσχυση των εξουσιών του, ανεξαρτησία της Βουλής από την κυβέρνηση, ασυλία βουλευτών μόνο για δηλώσεις και πολιτικές πράξεις και τίποτα άλλο.
2. Μείωση των βουλευτών σε 200, περιορισμός των αμοιβών τους και όλων των επιδομάτων τους κατά 50%.
3. Κατάργηση όλων των επικαλύψεων αρμοδιοτήτων και των παραθύρων των νόμων που οδηγούν στην ατιμωρησία. Για κάθε πράξη της διοίκησης, η ευθύνη θα έχει ονοματεπώνυμο.
4. Κωδικοποίηση της νομοθεσίας και κατάργηση του μεγάλου αριθμού νόμων που οδηγούν στην ανομία.
5. Πόθεν έσχες για όλα τα περιουσιακά στοιχεία πολιτικών, δημοσιογράφων, δικαστικών, εφοριακών, υπαλλήλων πολεοδομιών, αστυνομικών, στρατιωτικών των τελευταίων 30 χρόνων και επακόλουθη δήμευση, όπου οι περιουσίες δεν δικαιολογούνται.
6. Πλήρης ανεξαρτησία της δικαιοσύνης με εκλογή των λειτουργών της χωρίς ανάμειξη του υπουργού.
7. Σύσταση ειδικών δικαστηρίων για ταχεία απονομή δικαιοσύνης για φορολογικά θέματα, υποθέσεις διαφθοράς και θέματα κρατικής περιουσίας (γη, ακίνητα κλπ). Μέγιστος χρόνος απόφασης 6 μήνες.
8. Ισολογισμοί σε όλες τις δημόσιες επιχειρήσεις, οργανισμούς και τοπική αυτοδιοίκηση (ορατοί από το ίντερνετ), με άμεση απόλυση του διοικητικού συμβουλίου αν αυτό δεν συμμορφώνεται.
9. Πλήρης διαφάνεια στα οικονομικά του Τύπου και απογαλακτισμός του από την κρατική εξουσία.
10. Μόνιμο συμβούλιο σοφών (think tank) στο οποίο θα μετέχουν διακεκριμένοι Έλληνες της Ελλάδας και του εξωτερικού, που θα προτείνει πολιτικές σε βάθος 30 χρόνων.
11. Χωρισμός Εκκλησίας και Κράτους, με αμοιβαίο σεβασμό και διακριτούς ρόλους.
12. Σκληρή διαπραγμάτευση για αλλαγή της συνθήκης του Δουβλίνου για τους μετανάστες ώστε να μην παραμένουν εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα. Η Ευρώπη πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της.

Περιβάλλον
ΣΤΟΧΟΣ: Να σταματήσει η υποβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος που αποτελεί τη μεγαλύτερη περιουσία της χώρας, να καθοριστεί η κρατική περιουσία και να μην υπάρχουν παράθυρα για καταπάτησή της, και να αναδειχθεί ο δασικός πλούτος και οι φυσικές ομορφιές της χώρας.

13. Να ολοκληρωθεί άμεσα το κτηματολόγιο, για να σταματήσει η διαφθορά και η συναλλαγή.
14. Ανακύκλωση παντού (σκουπίδια, συσκευές, αδρανή υλικά) και προώθηση της κομποστοποίησης.
15. Γκρέμισμα των αυθαιρέτων σε δάση, αιγιαλό, αρχαιολογικούς χώρους, αρχίζοντας από αυτά των επωνύμων.
16. Κατάρτιση δασικών χαρτών, καθορισμός χρήσεων γης σε όλη τη χώρα μέσα σε 2 χρόνια.
17. Κατάργηση της δασοκτόνας διάταξης της χρησικτησίας και της δυνατότητας απόκτησης περιουσίας μετά από δασικές πυρκαγιές μέσω φύτευσης ελιών.
18. Ολοκληρωμένη πολιτική διαχείρησης υδάτων.
Οικονομία-Δημόσια Διοίκηση
ΣΤΟΧΟΣ: Να ξεθεμελιωθεί το κομματικό κράτος που σπαταλά πόρους και καταδυναστεύει τον πολίτη και να στηθεί μια μικρή και ευέλικτη Δημόσια Διοίκηση που σέβεται και αξιοποιεί και το τελευταίο ευρώ προς όφελος του Έλληνα φορολογούμενου.

19. Οι δημόσιοι υπάλληλοι θα έχουν ένα βασικό μισθό και σημαντικό πριμ που θα σχετίζεται με μετρήσιμους στόχους ανά διεύθυνση, οι οποίοι όταν επιτυγχάνονται θα αυξάνουν πολύ το μισθό τους.
20. Κλείσιμο των φορέων του δημοσίου εκτός από τα υπουργεία και λίγους ακόμα που προβλέπονται από την Ε.Ε. μέσα σε 4 χρόνια. Αποκρατικοποίηση όλων των δημόσιων οργανισμών εκτός της ΕΥΔΑΠ. Όσοι χάσουν τη δουλειά τους θα έχουν καθαρό μισθό 1.200 ευρώ για τρία χρόνια (ακόμα κι να βρουν δουλειά), πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για αυτούς και την οικογένειά τους, τα χρόνια θα μετρούν ως συντάξιμα και όποιος τους προσλάβει θα πληρώνει για 4 χρόνια μειωμένες ασφαλιστικές εισφορές, υπό την προϋπόθεση ότι δεν έχει προηγηθεί απόλυση άλλων εργαζομένων για να προσληφθούν αυτοί.
21. Κεντρικό ηλεκτρονικό σύστημα προμηθειών για όλο το δημόσιο για να εκλείψουν οι μίζες. Κανένας κατακερματισμός προμηθειών που γίνεται με απώτερο σκοπό να μην υπάρχει έλεγχος.
22. Το κράτος πληρώνει όλες τις οφειλές του μέσα σε 30 ημέρες. Κεντρικό ενιαίο ηλεκτρονικό σύστημα για όλες τις οφειλές του κράτους προς τον πολίτη και αντίστροφα. Υποχρεωτικός συμψηφισμός οφειλών.
23. Ηλεκτρονική κάρτα πολίτη για όλα: Εκπαίδευση, Υγεία, Εφορία, Δίπλωμα οδήγησης κλπ.
24. Πλήρης μηχανοργάνωση του δημοσίου και καθιέρωση των ηλεκτρονικών συναλλαγών με το κράτος σε ποσοστό 90% σε 4 χρόνια.
25. Φορολογικός νόμος απλός που να ισχύει για μια πενταετία χωρίς διευκρινιστικές εγκυκλίους και υπουργικές αποφάσεις που τον ακυρώνουν στην πράξη.

Ανάπτυξη
ΣΤΟΧΟΣ: Να σταματήσει η αφαίμαξη πόρων από τον ιδιωτικό τομέα και η εχθρική στάση του κράτους απέναντι στις επιχειρήσεις. Να δοθούν πραγματικά αναπτυξιακά κίνητρα ώστε να έρθουν επενδύσεις υψηλής προστιθέμενης αξίας στη χώρα, για να καταπολεμηθεί ουσιαστικά η μάστιγα της ανεργίας.
26. Μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων έως και μηδενισμός της, εάν παρέχεται στους εργαζόμενους πολύ καλός μισθός, σέβονται το περιβάλλον, πληρώνουν έγκαιρα τις ασφαλιστικές εισφορές και δεν παραβιάζουν τους νόμους.
27. Αποφασιστική στήριξη της βιολογικής γεωργίας, του τουρισμού, της ναυτιλίας, της βιομηχανίας λογισμικού, του πολιτισμού, της πράσινης βιομηχανίας (φωτοβολταϊκά, ανεμογεννήτριες, γεωθερμία) και της καινοτομίας.
28. Προώθηση της Ελλάδας ως τόπος για εγκατάσταση συνταξιούχων από τη Βόρεια Ευρώπη με σχέδιο και ήπια ανάπτυξη για τόνωση της επαρχίας και για μόνιμα φορολογικά έσοδα.
29. Σύγχρονες συγκοινωνίες για όλους με κεντρικό σχεδιασμό. Προώθηση του σιδηροδρόμου υψηλών ταχυτήτων σε όλη τη χώρα. Ολοκλήρωση οδικών υποδομών.

Κοινωνική πρόνοια-Ασφάλεια
ΣΤΟΧΟΣ: Να δημιουργηθεί δίκτυ ασφάλειας για τους αδύναμους, να σταματήσει η επιδοματική τους αντιμετώπιση, αλλά να τους δοθεί η ευκαιρία να σταθούν και πάλι στα πόδια τους με αξιοπρέπεια και αισιοδοξία για το μέλλον.

30. Δωρεάν υγεία για όλους με αξιοπρεπείς μισθούς για τους γιατρούς και αφαίρεση άδειας εργασίας για φακελάκια.
31. Παιδεία με κατεύθυνση τη διάπλαση ολοκληρωμένων προσωπικοτήτων με άριστη γνώση της ιστορίας μας, σεβασμό στο δημοκρατικό πολίτευμα, κριτικό πνεύμα, άριστη γνώση νέων τεχνολογιών και πάνω από όλα ομαδικό πνεύμα και αγάπη στην πατρίδα.
32. Σε όλες τις επιχειρήσεις να υπάρχει υποχρεωτικά σύλλογος εργαζομένων, αλλά η εκλογή να γίνεται με ενιαίο ψηφοδέλτιο κι όχι κομματικά ψηφοδέλτια όπως είναι τώρα. Έτσι θα εκλέγονται οι καλύτεροι, ανεξάρτητα από κόμματα.
33. Απόσυρση της αστυνομίας από γήπεδα και φύλαξη πολιτικών, επιχειρηματιών, δημοσιογράφων. Η αστυνομία είναι για τον πολίτη και όχι για το σύστημα.

Δεν τους χαρίζουμε την πατρίδα που μας ανήκει. Ούτε μια σπιθαμή. Δεν αποδεχόμαστε το μέλλον που μας προδιέγραψαν, να γυρίσουμε στη δραχμή για να μην θιχτούν τα συμφέροντα του κομματικού κράτους, για να πεινάσει ο λαός και να του τα πάρουν όλα με τα κλεμμένα που έχουν στην Ελβετία. Στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Αδιέξοδη είναι η πολιτική τους και το κομματικό κράτος που συντηρούν. Δεν πέφτουμε στην παγίδα της αδιαφορίας και της αποστασιοποίησης, που τους δίνει το άλλοθι να μιλάνε και να αποφασίζουν χωρίς εμάς, για μας.

Συμμετέχουμε, ενημερώνουμε και απαιτούμε να αλλάξουν όλα τώρα. Όλοι μαζί, ενωμένοι μπορούμε με απλές κινήσεις να αλλάξουμε την κατάσταση:

1. Αγοράζουμε ελληνικά ποιοτικά προϊόντα για να στηρίξουμε τις θέσεις εργασίας.
2. Ζητάμε παντού απόδειξη.
3. Δηλώνουμε τα εισοδήματά μας και δεν ανεχόμαστε τη φοροδιαφυγή από κανέναν.
4. Είμαστε όλοι ενωμένοι και βάζουμε το συμφέρον της πατρίδας πάνω από όλα. Ο στενόφθαλμος ατομικισμός οδηγεί στην καταστροφή όλων μας.
5. Συμμετέχουμε στις εκλογές και δεν επιλέγουμε αποχή. Δεν ψηφίζουμε ποτέ ξανά τα κόμματα που μας οδηγούν στην καταστροφή.

Ψηλά το κεφάλι! Τώρα είναι η ώρα! Ας αλλάξουμε επιτέλους νοοτροπία και ας παλέψουμε ενωμένοι για να οικοδομήσουμε το σύγχρονο, ευρωπαϊκό κράτος που θα μας κάνει περήφανους.
Ένας Έλληνας Πολίτης».

Πηγή
read more "Τριάντα τρεις προτάσεις για την έξοδο" Διαβάστε περισσότερα...

Δήλωση Θεοδωράκη για την στάση Μπουτάρη


Με κάλεσαν να μιλήσω σε συγκέντρωση στην Πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης, την Πέμπτη 9 Ιουνίου στις 7 το απόγευμα. Η απάντησή μου υπήρξε θετική. Επικοινώνησα με τον Πρύτανι του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και του πρότεινα να πάρει μέρος και αυτός στη συγκέντρωση, πράγμα που δέχθηκε και μάλιστα με συγκίνηση και ιδιαίτερο ενθουσιασμό.

Όλα πήγαιναν ομαλά, έως σήμερα το πρωί που δημοσιοποιήθηκαν τα σχετικά με την συγκέντρωση. Ευθύς αμέσως, πρώτος ο Δήμαρχος δήλωσε ότι δεν παραχωρεί την Πλατεία. Χωρίς αιτιολογία. Δεύτερος ο Πρύτανις με … δελτίο τύπου και όχι με απ’ ευθείας επικοινωνία μαζί μου ή με τους διοργανωτές όπως θα ήταν φυσικό αν πράγματι υπήρχε κάποιο αντικειμενικό πρόβλημα, δηλώνει ότι τον … ξεγέλασαν «ως προς τη μορφή και το περιεχόμενο της εκδήλωσης» και κατόπιν τούτου αρνείται να συμμετάσχει. Τρίτος υποψήφιος ομιλητής μου δήλωσε ότι αδυνατεί να πάρει μέρος, γιατί επιστρέφοντας στο σπίτι του βρήκε δεκάδες υβριστικά και απειλητικά ηλεκτρονικά μηνύματα.

Δεν έχω καμμιά αμφιβολία ότι σε λίγο θα υπάρξουν διαδοχικά νέα εμπόδια με στόχο τη ματαίωση της παρουσίας μου στην Θεσσαλονίκη. Παλαιότερα, επί εποχής βασιλευομένης Δημοκρατίας, που είχα το ίδιο πρόβλημα κάθε φορά που σκόπευα να πάω στην Θεσσαλονίκη, γνώριζα το Κέντρο από το οποίο εκπορεύονταν οι απειλητικές προειδοποιήσεις. Σήμερα όμως, σε συνθήκες Δημοκρατίας, αδυνατώ να καταλάβω με ποιο τρόπο συντονίστηκαν ο Δήμαρχος με τον Πρύτανι και γιατί στρέφονται εναντίον μου, μιας και μόλις χτες ήμουν βέβαιος για τα φιλικά τους αισθήματα απέναντί μου.

Εν πάση περιπτώσει δεν πρόκειται να ξαναγυρίσω σε κείνες τις εποχές, που η Εξουσία με αντιμετώπιζε σαν πολίτη β΄ κατηγορίας.

Η πλατεία Αριστοτέλους υπήρξε πάντοτε έως τώρα χώρος πολιτικών και άλλων εκδηλώσεων και δεν πρόκειται να επιτρέψω σε κανένα να μου στερήσει το δικαίωμα που απολαμβάνουν όλοι οι άλλοι.

Έτσι στην περίπτωση που επιμείνουν στις απαγορεύσεις και στους αποκλεισμούς, δηλώνω ότι από το απόγευμα της Τετάρτης θα «καταλάβω» μόνος μου τον δημόσιο αυτόν χώρο, που μου ανήκει όπως ανήκει σε όλους και αν τολμούν, ας έλθουν να με διώξουν δια της βίας.

Αθήνα, 7.6.2011

Μίκης Θεοδωράκης
read more "Δήλωση Θεοδωράκη για την στάση Μπουτάρη" Διαβάστε περισσότερα...

Ξυπνάτε αριστεροί, δεξιοί και ουδέτεροι


Το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, μαζί με την υποδούλωση των εργαζομένων και τη συμπίεσή τους σε μια μάζα ατομικώς και συλλογικώς πτωχευμένων res (αντικείμενο στα λατινικά) που υποθηκεύει το κορμί της και τα παιδιά της για να επιζήσει, είναι ιεροσυλία. Είναι έγκλημα. Είναι προμελητημένο. Είναι ταξικό.

Είναι μακροπρόθεσμο και προπαγανδισμένο ως τρόμος, σχεδόν φυσικό φαινόμενο που απειλεί, «δημοκρατικά» και «οριζόντια», «όλους» το ίδιο. Αυτούς, δηλαδή, που τοκογλυφικά αντιμετωπίζουν «κρίση» υπερκερδών και τους άλλους τους πολλούς που βλέπουν και νιώθουν στο πετσί τους, δυο τουλάχιστον δεκαετίες τώρα, την εργασία, το μόνο τους κεφάλαιο, τη μόνη τους περιουσία, να εξευτελίζεται. Ούτε φυσικό φαινόμενο ούτε αφύσικη είναι, μήτε καν πρωτότυπη αυτή η ιστορία. Πανάρχαια αντίθεση η βαρβαρότητα του καπιταλισμού.

Ομως, οι σειρήνες της τρομοκρατικής ντουντούκας των τελευταίων ημερών, συνδυασμένη άψογα με «αυθόρμητες» προβοκάτσιες, αργά ή γρήγορα θα έχουν και ιδεολογικό πρόσημο πιο φανερό απ’ την «απόρριψη» του διαβόητου «συστήματος».

Το σύστημα είναι σοσιαλδημοκρατική εφεύρεση. Ντυμένη με μια σκοτεινή μυθολογία, κάτι σαν τον ιστό της αράχνης ένα πράγμα. Ωσάν να μην είναι επιλογή ανθρώπων να ζουν πίνοντας το αίμα των άλλων ανθρώπων και τοκίζοντας τον ιδρώτα τους. Σαν η συσσώρευση πλούτου να μην είναι ταξικός σκοπός των αστών αλλά ένα κληρονομικό «χάρισμα» αντίστοιχο με την πορφυρογένεση.

Ολες αυτές οι κουβέντες των εμπόρων των εθνών, των εξανδραποδιστών των εργατών, των πατριδοκάπηλων και υποκριτών περί χρέους, λαμογιάς, τεμπελιάς, διαφάνειας, μειωμένης αναγκαστικά εθνικής κυριαρχίας, είναι η ωραιοποιημένη σηματοδότηση της πορείας των εργασιακών, πολιτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων προς την εξαφάνιση. Αυτό που συμβαίνει τώρα, εδώ ως μνημόνιο 1, 2, 3, 4…. είναι η εφαρμοσμένη πολιτική της ισοπέδωσης της εργατικής τάξης. Κι ολοένα και περισσότεροι παγιδευμένοι κι εξαπατημένοι το κατανοούν. Στην αντίδραση και την αντίσταση παιζόταν, παίζεται και θα παίζεται το πολιτικό παιχνίδι.

Διά χειρών Ελλήνων φτιάχτηκαν και τα κοσμήματα που στόλισαν αυτόν τον τόπο. Και τα λοστάρια και τα μαχαίρια και τα ικριώματα, διά χειρός Ελλήνων έστειλαν κόσμο και κοσμάκη στο θάνατο, την πείνα, την εξορία. Αλλοδαποί, αν είναι λόρδοι, τραπεζίτες, δανειστές, τολμάνε να περνάνε απ’ όλες τις χρηματιστηριακές «πλατείες», να κυκλοφορούν ενίοτε κι ανενόχλητοι ως τουρίστες και να απολαμβάνουν διά χειρών Ελλήνων τις φράουλες με κονιάκ απ’ τις σουίτες των ξενοδοχείων του Συντάγματος.

Από κάτω μια …βουλή της λόρδας αποτελεί ωραίο χάπενινγκ γι’ αυτούς. Φράουλες με το αίμα των άλλων αλλοδαπών, των βομβαρδισμένων και πεινασμένων, φτιαγμένες σε γη που οσονούπω θα νοικιάζει από αφέντες – δανειστές το νερό που βγάζει.

Αν η κουλτούρα ήταν λαϊκή κατάκτηση πραγματικής παιδείας κι επικοινωνίας επιστέγασμα, στις πλατείες θα ήταν και τέτοιοι αλλοδαποί, πεινασμένοι κι άνεργοι, αγανακτισμένοι για την κοροϊδία των αφεντικών, υπερασπιστές μιας προσωρινής έστω πατρίδας που τους ζει. Κι όμως, είναι κρυμμένοι όλοι, μα όλοι, ωσάν εγκληματίες. Μη μολύνουν τον άνεμο της ελευθερίας που διά χειρός Ελλήνων διδάσκεται να καίει τα χλωρά με τα ξερά.

Διά χειρών Ελλήνων τώρα θα αναδυθεί το πραγματικό χρέος των πραγματικά ελεύθερων να σκεφτούν και να δράσουν πολιτών. Το χρέος προς τον εαυτό και τη συνείδηση της τάξης. Τώρα θα φανεί αν ο λαός που σκούζει δίκαια, έχει στόχο να πάρει την εξουσία και τη ζωή στα χέρια του ή να αρκεστεί ν’ αλλάξει μάσκες προσώπων για να κρύψει για λίγο ακόμα τον αποτρόπαιο δήμιό του… Ποιος ήρξατο χειρών αδίκων θα φανεί!
read more "Ξυπνάτε αριστεροί, δεξιοί και ουδέτεροι" Διαβάστε περισσότερα...