Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Λαμπρό παράδειγμα για μικρά παιδιά…


Εντάξει,δέχομαι οτι θέλουν να τον διώξουν για οικονομικούς λόγους και επειδή τον έφερε ο Τζίγγερ.Δέχομαι ακόμα και το οτι έχουν κλείσει τον Σκόκο και θέλουν να αδειάσουν τη θέση του.Αλλά δεν αρμόζει σε επαγγελματία αθλητή του ΠΑΟ αυτή η συμπεριφορά.Δείτε τον πως ποζάρει.Έχει πάρει όλη την κατάσταση στον χαβαλέ.Η φωτογραφία είναι απο την τελευταία έξοδο του και η οποία που έκανε τον Πατέρα να πάρει ανάποδες.
read more "Λαμπρό παράδειγμα για μικρά παιδιά…" Διαβάστε περισσότερα...

Όχι στα σχέδια Μπουτάρη για το μνημείο του Κεμάλ

Αδιάλλακτα αντίθετη η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος

“Ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Μπουτάρης σε συνέντευξή του στις 19 Νοεμβρίου κάνει τη διαπίστωση ότι «η Θεσσαλονίκη δεν διαβάζει ιστορία» και αποφασίζει αμέσως να δώσει λύση στο πρόβλημα της πόλης εκδηλώνοντας την πρόθεσή του να εγκαταστήσει στην Πλατεία Ελευθερίας μνημείο «για την επανάσταση των Νεοτούρκων».

Εξηγεί δε ότι το μνημείο αυτό θα αποτελεί κίνητρο να έρχονται στη Θεσσαλονίκη 300.000 Τούρκοι «να προσκυνούν τα πατρογονικά τους» όπως, κατά την έκφρασή του, «πάμε εμείς στην Κωνσταντινούπολη, προσκυνάμε την Αγια-Σοφιά και χώνουμε τα ωραία μας λεφτά».


Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος (Π.Ο.Ε.) υπενθυμίζει ότι το κίνημα των Νεοτούρκων, ανεξάρτητα από τις αρχικές προοδευτικές διακηρύξεις του, μετεξελίχθηκε σε αδίστακτο γενοκτονικό μηχανισμό.

Ότι οι Νεότουρκοι σε συνέδριό τους, που έγινε εδώ στην Οθωμανική ακόμη Θεσσαλονίκη τον Οκτώβριο του 1911 , αποφάσισαν επίσημα την εξόντωση των μη τουρκικών εθνοτήτων.

Ότι αυτοί εμπνεύσθηκαν, σχεδίασαν και έθεσαν σε εφαρμογή τις ειδεχθείς γενοκτονικές μεθόδους κατά των Χριστιανικών πληθυσμών της Ανατολής, που συνέχισε και ολοκλήρωσε ο Κεμαλισμός με συνέπεια εκατομμύρια θύματα, ανάμεσα στα οποία και 353.000 Έλληνες του Πόντου, η ιερή μνήμη των οποίων δεν είναι ανυπεράσπιστη σε αυτή την πόλη και βεβαίως δεν προσφέρεται για τουριστική εκμετάλλευση.

Για το σκοπό αυτό μπορεί να αναδείξει ο κ. Δήμαρχος τα οθωμανικά μνημεία που υπάρχουν στην πόλη.
Λόγοι ιστορικοί, ηθικοί, συναισθηματικοί υπαγορεύουν να είμαστε αδιάλλακτα αντίθετοι σε κάθε σκέψη να αποδοθούν τιμές σε γενοκτόνους.”

πηγη

read more "Όχι στα σχέδια Μπουτάρη για το μνημείο του Κεμάλ" Διαβάστε περισσότερα...

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Εμπρηστική επίθεση στο χώρο που θα κτιστεί το τζαμί στο Βοτανικό – Κινδύνεψε ο φρουρός

Προς ένα εσωτερικό πόλεμο στο κέντρο της Αθύνας φαίνεται ότι οδηγεί η απόφαση της κυβέρνησης να κτιστεί τζαμί στoν Βοτανικό και μάλιστα στο χώρο που ανήκει στις Ένοπλες Δυνάμεις:

Όπως αναφέρουν στο defencenet.gr πηγές του υπουργείου Άμυνας, μέσα στη νύχτα στις 02.00 άγνωστοι επιτέθηκαν με εμπρηστικά υλικά στο χώρο όπου πρόκειται να κτιστεί το τζαμί στο Βοτανικό.

Πιο συγκεκριμένα έβαλαν φωτιά σε αποθήκες του ΚΣΑΝ (Κεντρικός Σταθμός Αυτοκινήτων Ναυτικού) και προκλήθηκαν σοβαρές καταστροφές. Κινδύνεψε η ζωή ενός ναύτη φρουρού και μιας οικίας η οποία βρίσκεται δίπλα από τις αποθήκες.



Αποδεικνύεται ότι το όλο εγχείρημα ενέχει σοβαρά προβλήματα εσωτερικής ασφάλειας και η απόφαση αυτή θα λειτουργήσει ως μήτρα τεράστιων προβλημάτων καθώς αντίθετα με την πλειοψηφία των πολιτών και το θρησκευτικό αίσθημά τους, επιχειρείται η δημιουργία ενός χώρου λατρείας-πρόκληση στα πιστεύω και τις πεποιθήσεις τους, με όλες τις συνέπειες που έχει μία τέτοια απόφαση.

Η επίθεση στο ΚΣΑΝ που έγινε πριν λίγες ώρες (με μεγάλη δυσκολία κατάφεραν να περιορίσουν αρχικά και εν συνεχεία να σβήσουν τη φωτιά οι πυροσβεστικές δυνάμεις) κάνει εντύπωση γιατί πρόκειται για ένα χώρο αρκετά καλά φυλαγμένο (το Πολεμικό Ναυτικό δεν έχει αποχωρήσει και ουσιαστικά έχει αναλάβει την επιτήρηση του χώρου, εξ αυτού του λόγου και κινδύνεψε ο φρουρός).

Όμως κάθε μέρα δημιουργούνται μικροεπεισόδια με πολίτες που αντιδρούν στην δημιουργία του τζαμιού και αποδοκιμάζονται οι μουφτήδες και οι λοιποί μουσουλμάνοι που μαζί με την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου, επισκέπτονται καθημερινά το Βοτανικό για μετρήσεις του χώρου και χωροταξικές μελέτες (θα κατασκευαστεί το μεγαλύτερο τζαμί της Ευρώπης!).

Οπωσδήποτε εκτός από το ενδεχόμενο τον αγανακτισμένων πολιτών που πιθανόν αντιδρούν βίαια σε αυτό που τους επιβλήθηκε βίαια, υπάρχει και το ενδεχόμενο της προβοκάτσιας:

Κανείς δεν μπορεί να είναι βέβαιος ότι ομάδες πρακτόρων δεν θα επιχειρούν να δημιουργούν προβλήματα στις σχέσεις της Ελλάδας με τα μουσουλμανικά κράτη, αλλά κανείς δεν θα μπορεί να εμποδίσει την σύγκρουση των μουσουλμανικών ομάδων (Σιιτών και Σουνιτών, βασικά) στο κέντρο της Αθήνας. Φοβόμαστε ότι τα προβλήματα τώρα ξεκινούν…

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

read more "ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Εμπρηστική επίθεση στο χώρο που θα κτιστεί το τζαμί στο Βοτανικό – Κινδύνεψε ο φρουρός" Διαβάστε περισσότερα...

Η κυβέρνηση σπέρνει τον πανικό ή είναι πανικόβλητη;


Πέρυσι υπήρχαν διάφοροι γραφικοί που διατυμπάνιζαν ότι η κρίση είναι κατασκεύασμα των μίντια και του κεφαλαίου προκειμένου το τελευταίο να υφαρπάξει την υπεραξία των εργαζομένων...

Σε μια δημοκρατία όλοι μπορούν να πουν αυτό που θέλουν είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι... Μέχρι εδώ όλα καλά.
Τα προβλήματα προκύπτουν όταν μια κυβερνητική πλειοψηφία αντί να κυβερνά με ρεαλισμό, κυβερνά με γνώμονα συνωμοσιολογικές θεωρίες και αφηρημένα τσιτάτα της πρώτης βιομηχανικής επανάστασης.

Η κυβέρνηση συμπεριφέρεται σαν η κρίση να είναι μια άσκηση πανικού που επιβάλλουν τα μέσα ενημέρωσης και σαν η χώρα να μην βρίσκεται με τα δυο πόδια στο κενό, πέρα από το χείλος μιας χρεοκοπίας.

Η Ελλάδα χρεοκόπησε γιατί χρεοκόπησε το ελληνικό δημόσιο. Το ελληνικό δημόσιο χρεοκόπησε γιατί ξοδεύει περισσότερα απ’ όσα μπορεί να εισπράξει ή να αρπάξει από την φθίνουσα πραγματική οικονομία.

Η κυβέρνηση, ενώ η χώρα είναι στο μνημόνιο και οι αριθμοί δείχνουν ότι ούτε με «προσευχές» δεν μπορεί να αποφύγει μια χρεοκοπία, αντί να κάνει ό,τι μπορεί για να αποφύγει μια ανεξέλεγκτη χρεοκοπία στους επόμενους μήνες ή χρόνια, ανακυκλώνει τη δημοσιοϋπαλληλική της πελατεία από τη μια ελλειμματική υπηρεσία στην άλλη ελλειμματική.

Ενώ από τη μια έχει χιλιάδες υπεράριθμους υπαλλήλους που προκειμένου να μην τους απολύσει τους μετατάσσει για να «λιώνουν» αλλού καθίσματα, εφαρμόζει παράλληλα τη δέσμευση για κάθε πέντε που συνταξιοδοτούνται να προσλαμβάνει έναν... Ενώ χρεοκοπούμε και κόβει από συντάξεις του ΙΚΑ των 700 ευρώ θέλει να προσλάβει αρκετές χιλιάδες νέους δημόσιους υπαλλήλους.

Στο τελευταίο υπουργικό συμβούλιο μάλιστα, δημιουργήθηκε και θέμα γιατί όλοι οι υπουργοί ήθελαν να κάνουν περισσότερες προσλήψεις στα υπουργεία τους...

Δυο τινά συμβαίνουν:

Πρώτον: Οι υπουργοί μας πιστεύουν ότι δεν υπάρχει πιθανότητα χρεοκοπίας και η κρίση είναι ένα κατασκεύασμα των μίντια. Άρα, μπορούν αρειμανίως να συνεχίζουν να ξοδεύουν ασύστολα, εις υγείαν των φορολογούμενων κορόιδων στην Ελλάδα και τη Ευρώπη...
Δεύτερον: Το μόνο πράγμα που ενδιαφέρει τους υπουργούς και τη λοιπή πολιτική ηγεσία της χώρας είναι πως θα ανταμείψουν τους αφισοκολλητές τους και θα εξασφαλίσουν τους σταυρούς των επόμενων εκλογών...

Προσωπικά πιστεύω ότι κατά περίπτωση ισχύει ένας συνδυασμός και των δυο παραπάνω λόγων.
Τα τελευταία χρόνια κανείς σοβαρός και τίμιος άνθρωπος δεν ασχολείται με την πολιτική. Αυτό αποτελεί πλέον κοινή παραδοχή της κοινωνίας μας. Αρκεί κάποιος να πετάει «ξύλινες» ατάκες και να γράφει στο «γυαλί» και να μπορεί να βολέψει μερικές χιλιάδες πελάτες για να εκτοξευθεί στην κεντρική πολιτική σκηνή. Δεν χρειάζεται ούτε να καταλαβαίνει τι γίνεται, ούτε να έχει κάποιο σχέδιο να αλλάξει κάτι...

Την τρίτη δόση θα την πάρουμε. Για να πάρουμε την τέταρτη όμως θα χρειαστεί να σπάσουν αυγά για να γίνει ομελέτα.


Πηγή
read more "Η κυβέρνηση σπέρνει τον πανικό ή είναι πανικόβλητη;" Διαβάστε περισσότερα...

Ρίχνουν την κυβέρνηση οι Ιρλανδοί!


Ως κυβέρνηση «προδοτών του έθνους» θα περάσει στην ιστορία της Ιρλανδίας η δεξιά κυβέρνηση του Μπράιαν Κάουεν, που ώθησε τη χώρα στην ατίμωση της υπαγωγής σε καθεστώς υποτέλειας προς την ΕΕ και το ΔΝΤ, αν οι ιρλανδικές εφημερίδες αντανακλούν τα πραγματικά αισθήματα του ιρλανδικού λαού.

«Αναίσχυντη παράδοση» έχει τίτλο η «Αϊρις Ντέιλι Μέιλ», καταγγέλλοντας ότι η κυβέρνηση «ύψωσε λευκή σημαία» και «έθεσε τέρμα σε ενενήντα χρόνια ανεξαρτησίας» της Ιρλανδίας.

«Μετά από δυο εβδομάδες αναίσχυντων ψεμάτων, η κυβέρνηση πάει να ζητιανέψει στις Βρυξέλλες λόγω της χρεοκοπίας της χώρας που προκάλεσε η πολιτική της» γράφει η «Αϊρις Σαν» και συμπληρώνει: «Από εδώ και πέρα μη εκλεγμένοι γραφειοκράτες θα διαχειρίζονται τις τύχες μας. Μας απομένει όμως μια εξουσία: να τιμωρήσουμε εκείνους που είναι υπεύθυνοι για την καταστροφή του έθνους μας».

«Σφάξτε τους όλους μετά τα Χριστούγεννα!», γράφει στο κύριο άρθρο της η φιλοκυβερνητική μέχρι τώρα εφημερίδα «Σάντεϊ Ιντιπέντεντ», η οποία είχε τίτλο «Η οργή ενός έθνους θα διώξει τον Κάουεν» και παρουσίαζε στην πρώτη σελίδα της, με τη μορφή... επικήρυξης, τα κεφάλια και των 15 μελών της κυβέρνησης με τους οκτάστηλους τίτλους: «Είπατε ψέματα, μας εξαπατήσατε, φύγετε τώρα για χάρη της Ιρλανδίας»!

Ακόμη και η πιο δεξιά εφημερίδα της Ιρλανδίας, οι «Αϊρις Τάιμς», καλούν την κυβέρνηση να παραιτηθεί «για να λήξει αυτό το όνειδος», επειδή «δεν μπορεί πλέον να συνεχίσει να κυβερνά αφού έχασε και το τελευταίο ίχνος κύρους, οπότε όσο νωρίτερα λήξει η επιθανάτια αγωνία της τόσο το καλύτερο για όλον τον κόσμο». Μέσα στο κλίμα αυτό, με επιθέσεις οργισμένων πολιτών εναντίον των αυτοκινήτων υπουργών και με μια μεγάλη διαδήλωση να οργανώνεται το Σάββατο εναντίον της κυβέρνησης, την εγκαταλείπουν πανικόβλητοι οι εταίροι της στην εξουσία.

Δύο ανεξάρτητοι δεξιοί βουλευτές δήλωσαν ήδη χθες ότι δεν είναι βέβαιοι αν θα ψηφίσουν τον προϋπολογισμό του 2011 στις 7 Δεκεμβρίου, πράγμα που έχει ιδιαίτερη σημασία γιατί, αν τον καταψηφίσουν, ο προϋπολογισμός δεν περνάει, οπότε η κυβέρνηση ανατρέπεται.

Ακόμη και το απεχθές κόμμα των Ιρλανδών Πράσινων, το οποίο συμμετέχει στην κυβέρνηση και μέχρι τώρα στήριζε πλήρως την πολιτική της καθώς μόνο χάρη στους 6 οικολόγους βουλευτές κρατιόταν ο Κάουεν στην εξουσία, προσπάθησε χτες να αποστασιοποιηθεί μήπως και γλιτώσει τη θεωρούμενη ως βέβαιη κοινοβουλευτική εκμηδένισή του στις επόμενες βουλευτικές εκλογές. Δήλωσε ότι τάσσεται υπέρ της διεξαγωγής βουλευτικών εκλογών τον Ιανουάριο, αποσύρεται από τον κυβερνητικό συνασπισμό, αλλά θα... ψηφίσει τον προϋπολογισμό της κυβέρνησης από την οποία «αποσύρεται»!

«Ο λαός αισθάνεται εξαπατημένος και προδομένος» δήλωσε ο ηγέτης των Ιρλανδών Πράσινων Τζον Γκόρμλι, ισχυριζόμενος ότι «λυπάμαι πολύ που η χώρα βρίσκεται στα χέρια του ΔΝΤ και εγώ και οι συνεργάτες μου είμαστε βαθιά αναστατωμένοι από όσα συνέβησαν, αλλά πιστεύουμε ότι έπρεπε να μείνουμε διαρκώς στην κυβέρνηση για να δρούμε υπέρ του εθνικού συμφέροντος»!

Χθες τη νύχτα ο Ιρλανδός πρωθυπουργός απέρριψε το αίτημα της αντιπολίτευσης, αλλά και κυβερνητικών βουλευτών να παραιτηθεί αμέσως και δήλωσε ότι θα διαλύσει τη Βουλή και θα προκηρύξει εκλογές μόνο αφού προηγουμένως περάσει τον προϋπολογισμό που θα κατατεθεί στο κοινοβούλιο βάσει και των όρων των ξένων επικυρίαρχων της Ιρλανδίας στις 7 Δεκεμβρίου, αλλά η ψήφισή του μπορεί να χρειαστεί έναν ολόκληρο μήνα. Ετσι οι εκλογές τοποθετούνται περί τον Φεβρουάριο, καθυστερώντας λίγο την απαλλαγή της Ιρλανδίας από αυτή την επονείδιστη κυβέρνηση.

ΝΕΟΣ ΣΤΟΧΟΣ: Έρχεται η σειρά της Πορτογαλίας
Η καθυπόταξη της Ιρλανδίας και η υπαγωγή της σε καθεστώς Μνημονίου ανοίγει τον δρόμο για τη στοχοποίηση πλέον της Πορτογαλίας ως του επόμενου κράτους - θύματος που θα απολέσει την εθνική κυριαρχία και ανεξαρτησία του για να μεταφερθεί και αυτή η χώρα στο «δημοσιονομικό Νταχάου» του «πακέτου σωτηρίας» της ΕΕ και του ΔΝΤ, που έστησαν οι Γερμανοί. Οι πάντες πλέον θεωρούν αναπότρεπτη την εξέλιξη αυτή αναφορικά με την Πορτογαλία, την οποία έχουν ήδη ξεγράψει πριν καλά καλά χυθεί το αίμα της Ιρλανδίας στον βωμό του ευρώ. Το μεγάλο στοίχημα πλέον θεωρείται αν θα γονατίσει αμέσως μετά και η Ισπανία - κάτι που θα σήμαινε το τέλος του σημερινού ευρώ.
read more "Ρίχνουν την κυβέρνηση οι Ιρλανδοί!" Διαβάστε περισσότερα...

Χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι θα υποχρεωθούν σε απόλυση


Η κυβέρνηση τις τελευταίες μέρες εμφανίζεται ως ο σκληρός διαπραγματευτής με τους αξιωματούχους της τρόικας για το περιεχόμενο του τρίτου κατά σειρά επικαιροποίησης μνημονίου.
Η ουσία που έχουν αυτές οι διαβουλεύσεις συμπυκνώνεται στη φράση που έγινε γνωστή κατά τη διάρκεια συνάντησης των ελεγκτών του ΔΝΤ και των Βρυξελλών με τους υπουργούς: «Aς προσέχατε τι υπογράφατε», διαμήνυσαν στα κυβερνητικά στελέχη, διαλύοντας τους μύθους της προπαγάνδας του Μαξίμου για επίπονες διαπραγματεύσεις.
Το κλιμάκιο της Τρόικας όχι μόνο δεν δέχθηκε τις αλλαγές που πρότεινε το οικονομικό επιτελείο αλλά επέβαλε σκληρούς όρους στο νέο μνημόνιο επισπεύδοντας τα χρονοδιαγράμματα εφαρμογής για δραστικές μειώσεις στο μέτωπο των δαπανών.
Οι μετατάξεις προσωπικού από τις ΔΕΚΟ στο Δημόσιο, που ήταν μία βασική κυβερνητική επιλογή, ακυρώνεται στην πράξη καθώς κάθε μετακίνηση θα θεωρείται πρόσληψη και θα εμπίπτει στον περιορισμό του ενός διορισμού για κάθε πέντε αποχωρήσεις. Αυτό στην πράξη σημαίνει ότι χιλιάδες υπάλληλοι στον ευρύτερο δημόσιο τομέα θα υποχρεωθούν σε απόλυση, παρά τις διαβεβαιώσεις υπουργών για το αντίθετο.
Το ίδιο σκηνικό έχει στηθεί και για το θέμα των συμβάσεων. Το μνημόνιο είναι σαφές: Oι επιχειρησιακές συμβάσεις θα μπορούν να υπερισχύουν των κλαδικών και αυτό που εξασφάλισε η κυβέρνηση δεν ήταν να ακυρωθούν οι επαχθείς εργασιακοί όροι αλλά να υπάρξει ένας διάλογος εξπρές με τους κοινωνικούς εταίρους, χωρίς όμως να αλλάζει η ουσία των ρυθμίσεων.
Οι «διαπραγματεύσεις» που προβάλλει τώρα το Μέγαρο Μαξίμου για την προστασία των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων θα είχαν αποτελέσματα εφόσον είχαν διεξαχθεί πριν από την υπογραφή του μνημονίου.
Τώρα πλέον είναι αργά για δάκρυα, ειδικά από την πλευρά της κυβέρνησης.
read more "Χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι θα υποχρεωθούν σε απόλυση" Διαβάστε περισσότερα...

Το ελληνο-ιρλανδικό θαύμα ή πως η Ε.Ε. οδηγεί σε χρεοκοπία τα μέλη της


  • Του Νίκου Μπογιόπουλου
Τον θυμάστε τον «κέλτικο τίγρη της οικονομίας»; Ετσι αποκαλούσαν την Ιρλανδία στο ΠΑΣΟΚ επί εποχής Σημίτη.
*
Μετά ήρθε η ΝΔ. Ηταν τότε, το 2007, που ο υπουργός οικονομικών Γ. Αλογοσκούφης, μιλώντας στο Ελληνο-Αμερικανικό Επιμελητήριο, δήλωνε:
«Η Ελλάδα μπορεί να γίνει η Ιρλανδία της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Συχνά τίθεται το δίλημμα σχετικά με το ποιο οικονομικό μοντέλο είναι το πιο κατάλληλο: είναι εκείνο που προβλέπει υψηλή φορολογία και υψηλές δημόσιες δαπάνες ή είναι εκείνο που επιδιώκει μικρότερο κράτος με χαμηλότερη φορολογία; Πιστεύω ότι στην περίπτωση της χώρας μας πρέπει να ακολουθήσουμε τη δεύτερη κατεύθυνση», ήταν τα λόγια του κ. Αλογοσκούφη, ο οποίος σε άλλες δηλώσεις, αυτή τη φορά στο ΙΟΒΕ, δεν είχε αφήσει κανένα περιθώριο παρερμηνειών:
«Ενα μοντέλο που θεωρώ ότι είναι πολύ κατάλληλο για να το μελετήσει κάποιος στα ελληνικά πλαίσια, είναι αυτό της Ιρλανδίας», τόνιζε...
*
Ηδη δε επί διοίκησης της Τράπεζας της Ελλάδας από τον κ. Λουκά Παπαδήμο, τον σημερινό στενό συνεργάτη και σύμβουλο του πρωθυπουργού Παπανδρέου, οι τραπεζίτες είχαν δείξει τις προτιμήσεις τους.
Στην έκθεση της ΤτΕ για την ανταγωνιστικότητα, το 1999, η Ιρλανδία (μαζί με τη Σουηδία) καταγραφόταν ως «παράδειγμα χώρας».
Τελικά, τα κατάφεραν: Εκαναν την Ελλάδα σαν την Ιρλανδία (ή μήπως το αντίστροφο;)...
***
Το «πάθος», πάντως, με την Ιρλανδία, αποδεικνύεται διαρκείας. Πριν μια δεκαετία μάς την εμφάνιζαν εδώ στην Ελλάδα ως υπόδειγμα χώρας για το πώς θα ...ευημερήσουμε. Τώρα, μέχρι πριν λίγους μήνες, μας την εμφάνιζαν πάλι ως υπόδειγμα χώρας, αλλά αυτή τη φορά για το πώς θα... σωθούμε.
*
«Το παράδειγμα της Ιρλανδίας πρέπει να εφαρμόσει η ελληνική κυβέρνηση», δήλωνε ο φύλακας άγγελος της χώρας μας, ο επικεφαλής της ΕΚΤ κ. Τρισέ, στις 7/12/2009 σε ομιλία του στο Ευρωκοινοβούλιο.
Λίγες μέρες αργότερα, ο φιλοκυβερνητικός Τύπος είχε αναλάβει να διακινήσει πιο εύγλωττα τη συνταγή του ευρωτραπεζίτη για τη «σωτηρία» της Ελλάδας : «Τρισέ: Βήματα ανάλογα της Ιρλανδίας» («Εθνος», 25/1/2010).
*
Οπως, μάλιστα, διαβεβαίωνε ο καλός αυτός άνθρωπος, αν η Ελλάδα έπρεπε να μιμηθεί ένα μοντέλο για την αντιμετώπιση των δημοσιονομικών της προβλημάτων αυτό ήταν το μοντέλο της Ιρλανδίας, αφού - κατά τον Τρισέ πάντα - οι επιλογές της Ιρλανδίας αναγνωρίζονταν από όλους τους εταίρους.
Είναι οι ίδιοι εταίροι που τώρα οδηγούν και την Ιρλανδία, η οποία ακολούθησε τις συνταγές τους, στο ΔΝΤ...
*
Ποιο, όμως, είναι το «θαύμα» της Ιρλανδίας, τόσο την περίοδο των «παχέων αγελάδων» όσο και την τρέχουσα περίοδο της κατάρρευσης; Πώς από κέλτικος τίγρης μετατράπηκε σε «τιγράκι του τσίρκου», για να ασελγούν πάνω της οι «θηριοδαμαστές» του κεφαλαίου, όπως προσφυώς έχει γραφτεί;
*
Το «θαύμα» της Ιρλανδίας στηρίχτηκε στη μετατροπή της χώρας σε ένα φορολογικό παράδεισο για τις πολυεθνικές που εξασφάλισαν φορολογικό συντελεστή επί των κερδών τους με όριο το 12,5% (αυτό δεν είναι το αίτημα του ΣΕΒ;)...
Το «θαύμα» συνίστατο στην πλήρη απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, στην πλήρη αποδόμηση των κοινωνικών κατακτήσεων, στην κατάλυση κάθε έννοιας κοινωνικής προστασίας, στη μετατροπή της χώρας σε ένα Ελ Ντοράντο για το διεθνές κεφάλαιο.
Ετσι προέκυψε η «ανάπτυξη».
Μόνο που δίπλα στους αριθμούς που ευημερούσαν, ο λαός της Ιρλανδίας είχε, ήδη, περιπέσει σε κατάσταση φτώχειας και μαζικής ανέχειας, ανασφάλειας και τραγικής υποβάθμισης της ζωής του.
*
Τώρα, η Ιρλανδία βιώνει την άλλη όψη του νομίσματος του ίδιου «θαύματος».
Αφού οι πολυεθνικές τη ρήμαξαν, η «φούσκα» έσκασε, τα δημοσιονομικά εκτροχιάστηκαν και μετά από μπόλικες δόσεις τρομοκρατίας περί χρεοκοπίας (σας θυμίζει κάτι;)
ο ιρλανδικός λαός βλέπει τα παιδιά του να παίρνουν μαζικά το δρόμο της μετανάστευσης (υπολογίζονται σε πάνω από 40.000 ετησίως), το μισθό του να μειώνεται έως και 30%, το βασικό συντελεστή του ΦΠΑ να εκτινάσσεται στο 21,5%, τις ασφαλιστικές εισφορές να αυξάνονται κατά 7,5% εις βάρος του βασικού μισθού, τα επιδόματα ανεργίας να περικόπτονται, το ΑΕΠ να κατρακυλά κατά 7%, οι κρατικές δαπάνες να συρρικνώνονται στο 36% του ΑΕΠ.
*
Οι κοινές πορείες Ιρλανδίας - Ελλάδας δε σταματάνε εδώ.
Οι Ιρλανδοί εργαζόμενοι μπορούν να «επαίρονται» ότι και εκεί ο κρατικομονοπωλιακός τους καπιταλισμός δουλεύει ρολόι.
Ετσι, στο όνομα της σωτηρίας των τραπεζών στην Ιρλανδία, τα πακέτα των 70 δισ. ευρώ που δόθηκαν στους τραπεζίτες (σας θυμίζει κάτι;)
είχαν ως αποτέλεσμα το έλλειμμα από 14% να έχει εκτιναχτεί στο 32% και το χρέος που το 2007 ήταν στο 28% του ΑΕΠ να εκτιμάται ότι το 2014 θα έχει φτάσει στο 135% του ΑΕΠ!
Κι όλα αυτά έγιναν για να αποφύγει η Ιρλανδία την... πτώχευση!
*
Με άλλα λόγια:
Η Ιρλανδία πήρε όλα εκείνα τα μέτρα που υποτίθεται δε θα την πτώχευαν, και τελικά πτώχευσε (σας θυμίζει κάτι;)...

read more "Το ελληνο-ιρλανδικό θαύμα ή πως η Ε.Ε. οδηγεί σε χρεοκοπία τα μέλη της" Διαβάστε περισσότερα...

Η Ευρώπη; Τώρα, είναι αργά...


Τι κοινό έχει η Ελλάδα με την Ιρλανδία, την Πορτογαλία, την Ισπανία, την Ιταλία, τη Γαλλία και τη Γερμανία; Είναι όλες χώρες που έχουν υιοθετήσει το ευρώ και σήμερα είναι αντιμέτωπες με την κρίση χρέους των κρατών. Μην κάνετε το λάθος να ρίξετε στην Ελλάδα το ανάθεμα, ότι δήθεν εδώ κινδυνεύουμε με χρεοκοπία μόνο επειδή οι πολιτικοί ήσαν διεφθαρμένοι. Το πρόβλημα είναι βαθύτερο και σοβαρότερο...

Ας πούμε ότι τα 300 δισεκατομμύρια ευρώ που οφείλουμε πήγαν όλα σε αγορές όπλων και μεγάλα έργα. Κι ας πούμε ότι απ’ όλα αυτά το κύκλωμα της διαφθοράς έπαιρνε μίζες της τάξης του 10%. Πιστεύετε ειλικρινά ότι τα 270 δισεκατομμύρια ευρώ κάνουν κάποια σοβαρή διαφορά σε σχέση με τα 300;

Δεν είναι έτσι και το γνωρίζουμε. Από τα 300 δισεκατομμύρια ευρώ ένα μεγάλο μέρος αφορά τόκους για χρήματα που δανειστήκαμε για να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις. Δηλαδή για χρήματα που δώσαμε για να τονώσουμε την… κατανάλωση! Προσέξτε τώρα! Ήταν γνωστό ότι οδηγούμασταν στα βράχια. Αλλά εκείνοι που σήμερα φωνάζουν στην Ε.Ε. ως απατημένοι σύζυγοι, δεν μιλούσαν χτες διότι εκείνη η κατάσταση τους εξυπηρετούσε πλήρως. Το αστείο είναι ότι το ίδιο ακριβώς συνέβη και με τους λοιπούς... τεμπέληδες του μεσογειακού νότου. Ο υπερδανεισμός ήταν κάτι καλό μέχρι πρόσφατα, επειδή η υπερκατανάλωση έδιδε διέξοδο στις εξαγωγές των μεγάλων παιδιών της παρέας. Σήμερα που η κατάσταση στη διεθνή οικονομική σκηνή έχει αλλάξει, θυμάται ο καθένας ό,τι τον συμφέρει...

Δεν θέλουμε να υποβαθμίσουμε το πρόβλημα διαφθοράς που αποδεδειγμένα υπάρχει στη χώρα μας. Ούτε να δώσουμε άφεση αμαρτιών στο παρηκμασμένο πολιτικό σύστημα για τα μεγάλα του λάθη. Θέλουμε μόνο να επισημάνουμε ότι η ιστορία της διαφθοράς, όπως παρουσιάζεται από πολλούς φίλους μας στο εξωτερικό, είναι άλλοθι για αυτά που πρόκειται να επακολουθήσουν. Είναι προπέτασμα καπνού για να χάσουμε την ουσία: Το ευρώ έχει χρεοκοπήσει, η Ευρωπαϊκή Ένωση που ξέραμε έχει χρεοκοπήσει και αναζητούν ενόχους για να φορτώσουν τις ευθύνες...

Το πρόβλημα είναι τι κάνουμε από εδώ και πέρα και έχοντας υπόψη μας τον κίνδυνο να μην είμαστε πλέον στην... Ενωμένη Ευρώπη. Ίσως όχι διότι θα διώξουν μόνο εμάς από αυτή την εκλεκτή λέσχη, αλλά διότι τα κακά παιδιά τείνουν να γίνουν η πλειοψηφία της παρέας...

Είναι θέμα μεγίστης εθνικής σημασίας να μπορέσουμε να χαράξουμε εκ νέου τη στρατηγική της χώρας. Είναι ώρα να καθίσουμε σε ένα τραπέζι να συζητήσουμε τι θα κάνουμε, ανεξάρτητα από το τι θα κάνουν οι Γερμανοί. Ίσως θα πρέπει να δουλέψουμε πάνω σε ένα ακραίο σενάριο που θέλει την Ευρώπη να διαλύεται με την μορφή που την γνωρίζουμε σήμερα. Ας πάρουμε υπόψη μας τα χειρότερα κι αυτά ας μην έρθουν...

Ανεξάρτητα από το αν υπάρχει ή όχι αύριο Ε.Ε., γεγονός είναι ότι το ελληνικό μοντέλο των τελευταίων 30 ετών έχει αποτύχει. Ο υπερτροφικός δημόσιος τομέας δεν μπορεί να στηρίξει πλέον την «ανάπτυξη». Αντίθετα, χρειαζόμαστε πραγματικές επενδύσεις και πραγματικές νέες θέσεις εργασίας.

Χρειάζεται να αξιοποιήσουμε και την τελευταία μας δυνατότητα. Τι μπορούμε να πουλήσουμε; Τουρισμό; Ας καλέσουμε τους ξένους επενδυτές να βάλουν χρήματα στη χώρα και ας μηδενίσουμε την φορολογία τους. Έχουμε μεταλλεύματα που δεν μπορεί να εκμεταλλευτεί το κράτος; Ας κάνει πρόσκληση σε Έλληνες επιχειρηματίες να επενδύσουν σε αυτό τον τομέα. Υπάρχουν πετρέλαια; Ας τα εκμεταλλευτούμε! Η χώρα αυτή έχει δυνατότητες. Στρατηγική δεν έχει. Καιρός να την αποκτήσουμε και για να συμβεί αυτό χρειάζεται να ανοίξει μία σοβαρή και ουσιαστική συζήτηση.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν ήταν η Ευρώπη των λαών, όπως θέλαμε να πιστεύουμε, αλλά μία πρόσκαιρη συμμαχία που οδεύει προς την Δύση της. Κι εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να επανακαθορίσουμε την θέση μας στον κόσμο...


read more "Η Ευρώπη; Τώρα, είναι αργά..." Διαβάστε περισσότερα...

Καλύτερους όρους διαμονής απαιτούν τώρα οι (λαθρο)μετανάστες!

Τώρα ζητάνε δέκα τζαμιά στην Αθήνα!!!

Τις προτάσεις της για θέματα μεταναστευτικής πολιτικής παρουσίασε η Ένωση Μεταναστών Ελλάδος (ΕΜΕ) σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν ο Προεδρός της Ζαν Ντανιέλ Κολομπανί και το μέλος του ΔΣ Σαΐντ Μοχάμεντ Τζαμίλ.
Οι προτάσεις της Ένωσης απευθύνονται σε 7 ευρωπαίους επιτρόπους, 7 ελληνικά υπουργεία, τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας,τον Δήμαρχο Αθηναίων, τον Περιφερειάρχη, τους Προέδρους των κοινοβουλευτικών κομμάτων και τους ανεξάρτητους βουλευτές και αφορούν το σύνολο ουσιαστικά των θεμάτων που άπτονται της μεταναστευτικής πολιτικής.
Μεταξύ των προτάσεων της ΕΜΕ περιλαμβάνεται η αλλαγή του ασφαλιστικού νόμου, έτσι ώστε να αρκούν 120-150 ένσημα για την ανανέωση της άδειας διαμονής.
Παράλληλα προτείνεται η δημιουργία ενιαίας υπηρεσίας μετανάστευσης, που να υπάγεται στα αστυνομικά τμήματα, η οποία θα παραλαμβάνει και θα εκδίδει, σε σύντομο χρονικό διάστημα, την άδεια παραμονής.
Επίσης προτείνουν την επιτάχυνση της διαδικασίας χορήγησης της άδειας συνένωσης, όσον αφορά το θέμα της οικογενειακής επανένωσης.
Στο θέμα ανέγερσης τζαμιού η πρόταση της ΕΜΕ συνίσταται στη δημιουργία 10 τουλάχιστον τζαμιών στην ελληνική επικράτεια, με βάση το διαφορετικό θρησκευτικό τους προσανατολισμό και δηλώνει πρόθυμη να συμβάλλει οικονομικά για την ανέγερσή τους, ώστε λόγω και της οικονομικής κρίσης να μην δημιουργηθούν αντιδράσεις στην ελληνική κοινωνία.
Προτείνει, επίσης, να δοθεί η δυνατότητα- μέσω χρηματοδότησης σε νόμιμους συλλόγους μεταναστών- καλύτερης οργάνωσης του προγράμματος εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας για μετανάστες.
Ακόμα θεωρεί απαραίτητη τη βελτίωση των συνθηκών κράτησης σε κρατητήρια και φυλακές και ζητά την καλύτερη αντιμετώπιση των αλλοδαπών στους αστυνομικούς ελέγχους, καθώς επίσης και την δωρεάν νομική βοήθεια σε άπορους αλλοδαπούς κρατουμένους.
Οσον αφορά τη σύσταση σώματος διαπολιτισμικών διαμεσολαβητών στην Ελληνική Αστυνομία προτείνει την εκπροσώπηση της Ενωσης Μεταναστών Ελλάδος, ώστε να συμβάλει σχετικά με τα κριτήρια επιλογής των διαμεσολαβητών.
Συγχρόνως αναφέρει ότι η Ενωση έχει ξεκινήσει καμπάνια ενημέρωσης με δημιουργία γραφείων στην Ινδία, το Πακιστάν, το Μπαγκλαντές, τη Μολδαβία και την Αιγυπτο, ώστε να μην φεύγουν υπήκοοι από τις χώρες αυτές με προορισμό την Ελλάδα και την Ευρώπη, με άλλες προοπτικές από αυτές που ισχύουν τώρα λόγω της οικονομικής κρίσης.
Στο θέμα ανέγερσης τζαμιού η πρόταση της ΕΜΕ συνίσταται στη δημιουργία 10 τουλάχιστον τζαμιών στην ελληνική επικράτεια, με βάση το διαφορετικό θρησκευτικό τους προσανατολισμό και δηλώνει πρόθυμη να συμβάλλει οικονομικά για την ανέγερσή τους, ώστε λόγω και της οικονομικής κρίσης να μην δημιουργηθούν αντιδράσεις στην ελληνική κοινωνία. Προτείνει, επίσης, να δοθεί η δυνατότητα- μέσω χρηματοδότησης σε νόμιμους συλλόγους μεταναστών- καλύτερης οργάνωσης του προγράμματος εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας για μετανάστες.

read more "Καλύτερους όρους διαμονής απαιτούν τώρα οι (λαθρο)μετανάστες!" Διαβάστε περισσότερα...