Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

ΠΟΛΥΜΕΤΟΧΙΚΟΤΗΤΑ ΤΕΛΟΣ !

Τόσο άντεξε τελικά το πείραμα 'πολυμετοχικότητα' στην ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ; Και να πεις οτι ήταν μια αποτυχημένη χρονιά; Μάλλον ήταν οικονομικά τουλάχιστον, αν κρίνουμε από τα αποτελέσματα της Deloitte. Τεράστιο άνοιγμα της ΠΑΕ=Τεράστια χρέη=Ποιός θα κάτσει να τα διαχειριστεί. Προφανώς ο Βαρδινογιάννης όχι. Γι' αυτό και η ανοιχτή πρόταση πώλησης της ΠΑΕ. Αλλά ποιός τον πιστεύει οτι πραγματικά θέλει να πουλήσει; Μήπως και ο ίδιος εν τέλει δεν ξέρει οτι κανείς δεν θα ενδιαφερθεί με τέτοιο άνοιγμα; Άρα μας πουλάει φούμαρα ο κύριος Τζίγγερ.

Καλά του τα λέει ο Βγενόπουλος στην δήλωση αλλά και αυτός αν πραγματικά νοιάζεται για το καλό του ΠΑΟ πρέπει όπως πριν 2 χρόνια να συγκεντρώσει τους άλλους μετόχους ή γενικά ανθρώπους που νοιάζονται πραγματικά για τον Παναθηναικό και μαζί με τους οπαδούς να πάρει πραγματικά την κατάσταση στα χέρια του. Την Παρασκευή στο ΔΣ πρέπει να δωθεί ΟΡΙΣΤΙΚΗ λύση στο πρόβλημα. Ας αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του και επιτέλους ας τελειώνει αυτή η ΞΕΦΤΙΛΑ με τις ανακοινώσεις και τις μαλακίες του καθενός. Φτάνει με τους Βαρδινογιάννηδες και τα τερτίπια τους. Δεν πάει άλλο! Βγενόπουλε κινήσου εσύ και ο λαός του Παναθηναικού θα είναι μαζί σου. Μην μας προδώσεις ΚΑΙ ΕΣΥ!
read more "ΠΟΛΥΜΕΤΟΧΙΚΟΤΗΤΑ ΤΕΛΟΣ !" Διαβάστε περισσότερα...

ΠΑΤΕΡΑ ΓΥΡΝΑ ΠΙΣΩ!

Δεν θέλω να το σκέφτομαι ούτε σαν πιθανότητα. Δεν μπορώ καν να το διανοηθώ! Δηλαδή μετά από τα πέτρινα χρόνια των βαρδινογιάννηδων, μετά την επανάσταση του λαού του Παναθηναικού (δηλαδή του ίδιου του Παναθηναικού), βρέθηκε αυτός ο ΑΡΧΙΔΑΤΟΣ πρόεδρος να κάνει τον θείο και την παράγκα του να ψάχνουν τί τους χτύπησε, κατακτήσαμε το πιο αντρίκειο νταμπλ ever και τελικά θα τον διώξουνε;

Τόση σαπίλα πια στην ΠΑΕ μας; Τόσο ξεφτιλισμένοι είστε όλοι εκεί μέσα; Δηλαδή μυριστήκατε επιτυχία, παραδάκι και είπατε να ξεφτιλίσετε τον πρόεδρο που μπορεί τέλειος να μην ήταν αλλά σίγουρα μέσα σε 1 χρόνο έκανε αυτά που δεν μπορέσατε εσείς σε 10; Ή μήπως Δημητράκη Γιαννακόπουλε δεν σέβεσαι καθόλου το όνομα σου και θέλεις να αναλάβεις προσωπικό project την ΠΑΕ για να παίζεις; Είναι ποτέ δυνατόν ρε πούστη μου να μας βγάζετε το νταμπλ από τώρα ξινό. Τί παθογένεια είναι αυτή γαμώ τη πουτάνα μου να μην μπορούμε να χαρούμε μια χρονιά; Τί μιζέρια, τί σκατοσύνη είναι αυτοί μωρέ μαλάκες που θέλετε να τα καταστρέψετε όλα πάλι;

Γιατί ρε βαρδινογιάννη θέλεις πάλι να διοικείς με τα φερέφωνα σου; Πάλι δηλαδή του χρόνου θα έχουμε φαινόμενα Ζουτάουας και Μάριτς; Δηλαδή είστε τόσο ΑΝΙΚΑΝΟΙ να δείτε το μέλλον και τις προοπτικές αυτής της ομάδας; Από τώρα τα γαμάτε όλα;

ΣΚΑΤΑ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΣΑΣ. ΟΧΙ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗΔΕΣ ΣΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΠΑΕ. ΠΑΤΕΡΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ.
read more "ΠΑΤΕΡΑ ΓΥΡΝΑ ΠΙΣΩ!" Διαβάστε περισσότερα...

Κυβερνητικά παιχνίδια....

  • Επικοινωνιακά παιχνίδια και μόνο. Τροφή για το μυαλό των “άμυαλων” και “πειθήνιων” τηλεθεατών
Οι περισσότερες εφορίες δεν πέτυχαν τους στόχους τους. Γιατί δεν ανακαλούνται όλοι οι διευθυντές παρά μόνο κάποιο επιλεκτικά; Για πολλές ΕΔΕ και έρευνες ακούμε… Όταν κάποιος πάει φυλακή και επιστραφούν τα κλεμμένα ξανασυζητάμε. Μην αγωνιάτε. Κάτι τέτοιοι δε θα γίνει ποτέ. Όταν χρόνια ολόκληρα βοούσε η πιάτσα ότι θέσεις Διευθυντών Εφοριών δημοπρατούντο μέχρι και με 300.000.000 δρχ., κανείς Υπουργός Οικονομικών δεν είχε πάρει χαμπάρι; …ή… λέω μήπως…
Ακόμα, διαφωνώ ότι πρέπει να ξεκινήσουμε από τα "μικρά". Το πολιτικό σύστημα αδυνατεί να εντοπίσει και να τιμωρήσει τους υπεύθυνους για τα σκάνδαλα 100άδων δισ. (goldman shacks, βατοπαίδι, χρηματιστήριο, ολυμπιακοί, siemens, εξοπλισμοί κτλ) κι έτσι τροφοδοτεί τις άμυαλες μάζες με επικοινωνιακά δολώματα, τα οποία ευελπιστούν πως θα τα "κατεβάσουμε" αμάσητα... Η σωτηρία της Ελλάδας δεν μπορεί να βασιστεί στα ψίχουλα. Πρώτα να δημευτούν οι περιουσίες αυτών που έφαγαν δισ. και μετά αυτών που έφαγαν μερικές χιλιάδες ή εκατομ. ευρώ.
Έτσι όμως δε γίνεται και στην καθημερινή ζωή; Αν έχεις 5-10 χιλ. οφειλή, μπορεί να πας και φυλακή, ενώ αν είσαι επώνυμος μπορείς να χρωστάς απροβλημάτιστα μέχρι και εκ. ευρώ.
Τέλος δε θα πρέπει να ακούμε παραμύθια για καταδίκες. Δεν μας ενδιαφέρουν οι καταδίκες, αλλά οι δημεύσεις. Από καταδίκη μόνο επιπρόσθετα έξοδα πληρώνει το ελληνικό δημόσιο για να συντηρεί επιπλέον φυλακισμένους. Ας τους χαρίζεται η ελευθερία, αλλά να γίνεται πλήρης δήμευση περιουσιακών στοιχείων (γυναίκα, παιδιά κτλ).
Οι Γκαιμπελς του ΠΑΣΟΚ με ζηλευτή μαεστρία στρέψανε το “πόπολο”:
Πρώτα κατά των “λεγόμενων golden boys” των δημοσίων οργανισμών που πέρνανε μεγάλους μισθούς.
Επόμενος στόχος οι “καλοπληρωμένοι” δημοσιογράφοι της Κρατικής TV. Στη συνέχεια πήραν σειρά ολόκληρες ομάδες εργαζομένων (Υπάλληλοι ΔΕΗ, ΟΣΕ, Εφοριακοί, Τελωνειακοί κ.α) με μείωση των επιδομάτων του.
Μέχρι εδώ το “πόπολο” χειροκροτούσε και μοίραζε επαίνους στην Κυβέρνηση του ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.
Και μετά και μετά και μετά; Μείωση των μισθών, των συντάξεων, δραστική περικοπή δώρων δημοσίων υπαλλήλων και συνταξιούχων!!!
Και όμως μερικοί “εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα” συνέχιζαν να χειροκροτούν και να επαινούν τον μεγάλο τιμονιέρη ΓΙΩΡΓΟ. Και ο Γιώργος αφού κατάλαβε ότι ακόμη συνεχίζει να έχει φανατικούς οπαδούς έβαλε μπροστά τις περικοπές των δώρων και στον ιδιωτικό τομέα, την απελευθέρωση των απολύσεων, τη μείωση των αποζημιώσεων και την χορήγηση συντάξεως μετά από 40 (σαράντα) χρόνια δουλειάς.
Ποιός έχει σειρά; Δεν μείνανε παρά οι πεθαμένοι... Λέτε να πάρει μέτρα και γι’ αυτούς;
Με την παλιά έννοια μπορούσε να υπάρξει κάθαρση διότι παλιά υπήρχαν εκτελεστικά αποσπάσματα, αγχόνες, εξορίες και γενικά τιμωρία για τους κλέφτες.
Τώρα, με ένα “μέα κούλπα” τα πολιτικά λαμόγια αποσύρονται και ζουν βασιλικά, τρώγοντας τα κλεμμένα σε καθεστώς χλιδής. Οπότε, ποιός νέος πολιτικός δεν θα τους μοιάξει; Αφού η λεηλασία του δημόσιου κορβανά όχι μόνο δεν τιμωρείται αλλά επιβραβεύεται με οφίτσια, πλούτη και υστεροφημία. Καμιά λογοδοσία.
Διανύουμε ως κοινωνία τρομακτική κρίση αξιών. Και οι πολιτικοί μας ευθύνονται τα μάλλα γι αυτό. Χρειαζόμαστε ηλεκτροσόκ. Το πιο ανώδυνο, κατά τη γνώμη μου, θα ήταν ένα 3ημερο ή 5ημερο πατατράκ με τη Τουρκία. Ισως μας βοηθούσε να συνέλθουμε και να αφυπνιστούμε. Αλλιώς, απ' τη Σκύλα στη Χάρυβδη πάμε, βαδίζοντας στο δρόμο για την ονειμένη Ιθάκη στην οποία ο Γιώργος θα φτάσει χωρίς εμάς...
read more "Κυβερνητικά παιχνίδια...." Διαβάστε περισσότερα...

Μια ανάσα πριν τον πόλεμο στην Κορέα...

  • Σε «πολεμικό συναγερμό» έθεσε τις ένοπλες δυνάμεις της Βόρειας Κορέας ο ηγέτης της, Κιμ Γιόνγκ-Ιλ και όπως όλα δείχνουν, Βόρεια και Νότια Κορέα, είναι ένα βήμα πριν τον πόλεμο
Μάλιστα, η Βόρεια Κορέα αποφάσισε να διακόψει όλες τις σχέσεις της με τη Νότια Κορέα όπως και την επικοινωνία μεταξύ των δύο χωρών, όπως μετέδωσε το επίσημο βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA, επικαλούμενο την εθνική επιτροπή επανένωσης.
Ο Λευκός Οίκος τόνισε πως η απόφαση της Βόρειας Κορέας, κάθε άλλο παρά συμφέρει τον λαό της μακροπρόθεσμα. «Η Νότια Κορέα διαθέτει μια από τις πλέον δυναμικές οικονομίες στον κόσμο. Η Βόρεια Κορέα έχει μια φθίνουσα οικονομία, το παραδέχονται και οι ίδιοι. Η Βόρεια Κορέα δεν είναι σε θέση να φροντίσει τους πολίτες της ή να θρέψει το λαό της» επισήμανε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Π.Τζ. Κρόουλι.
Όλα ξεκίνησαν όταν ο βορειοκορεατικός στρατός κατηγόρησε το πολεμικό ναυτικό της Νότιας Κορέας ότι παραβίασε τα βορειοκορεατικά χωρικά ύδατα και απείλησε τη Σεούλ με στρατιωτική απάντηση, μετέδωσε το επίσημο βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA. Νωρίτερα, Βορειοακορεάτες που έχουν διαφύγει από τη χώρα αποκάλυψαν ότι ήδη ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ιλ έχει θέσει τις ένοπλες δυνάμεις σε κατάσταση συναγερμού.
Μέσα σε διάστημα δέκα ημερών, αναφέρει η Βόρεια Κορέα, δεκάδες νοτιοκορεατικά πλοία παραβίασαν τα σύνορα, σύμφωνα με το KCNA. "Είναι μια σκόπιμη πρόκληση που έχει στόχο να υποδαυλίσει μια άλλη στρατιωτική σύγκρουση στην Κίτρινη Θάλασσα και κατά συνέπεια να οδηγήσει σε μια πολεμική φάση".
"Αν οι εισβολές αυτές συνεχιστούν, ο Βορράς θα εφαρμόσει στρατιωτικά μέτρα για να προασπίσει τα χωρικά του ύδατα και ο Νότος θα θεωρηθεί υπεύθυνος των συνεπειών".
Εκπρόσωπος του νοτιοκορεατικού υπουργείου Άμυνας διέψευσε οιαδήποτε παραβίαση των βορειοκορεατικών χωρικών υδάτων.
Οι απειλές αυτές διατυπώνονται σε ένα ιδιαίτερα τεταμένο κλίμα μεταξύ των δύο χωρών, την ώρα που η Σεούλ έχει απειλήσει ότι η Βόρεια Κορέα θα "πληρώσει το τίμημα", καθώς κατηγορεί την Πιονγκγιάνγκ ότι βύθισε νοτιοκορεατικό πολεμικό πλοίο.
Την Τρίτη, κατά τις συνομιλίες με το κινέζο απεσταλμένο στη Σεούλ, η Νότια Κορέα προσπάθησε να πείσει το Πεκίνο να τη βοηθήσει ώστε να επιβληθούν νέες κυρώσεις σε βάρος της Πιονγκγιάνγκ. Εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε ότι η Κίνα «εκτιμά ότι ο διάλογος προτιμάται από την αναμέτρηση» και ότι ελπίζει «ειλικρινά ότι όλες οι πλευρές θα διατηρήσουν ήπιους τόνους και θα επιδείξουν αυτοσυγκράτηση». Η Κίνα, από τους ελάχιστους συμμάχους της Βόρειας Κορέας, δεν ένωσε τη φωνή της με τις διεθνείς καταδίκες σε βάρος της Πιονγκγιάνγκ, δηλώνοντας ότι θα προβεί στη δική της "αξιολόγηση" για το ναυάγιο.
Πηγή
read more "Μια ανάσα πριν τον πόλεμο στην Κορέα..." Διαβάστε περισσότερα...

Ελληνο-ισραηλινή “ασπίδα” στο Αιγαίο – Εκτεταμένα σενάρια κοινών αεροπορικών ασκήσεων !

Mήνυμα στην άλλη πλευρά του Αιγαίου στέλνουν από σήμερα κοινές ελληνοϊσραηλινές ασκήσεις. Στην σκιά της κατακόρυφης αύξησης της τουρκικής επιθετικότητας στο Αιγαίο, αλλά και της ραγδαίας επιδείνωσης των τουρκοϊσραηλινών σχέσεων οι δύο Αεροπορίες διεξάγουν από σήμερα στο Αιγαίο  πολύπλοκα σενάρια εναέριων εμπλοκών και προσβολών στόχων εδάφους.

Χθες, υπό συνθήκες; άκρας μυστικότητας προσγειώθηκαν στην 115 Π.Μ. στη Σούδα πέντε ισραηλινά F-15I Ra’am και πέντε F-16I Sufa τα οποία πρόκειται να προχωρήσουν στην διεξαγωγή κοινών ασκήσεων μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή.





Τα αεροσκάφη μαζί, τόσο με τα F-16C των Μοιρών 340Μ και 343Μ που εδρεύουν στην 115ΠΜ, όσο και με τους άλλους τύπους μαχητικών αεροσκαφών της ΠΑ από άλλες Μοίρες, πρόκειται να συνεκπαιδευτούν σε μια σειρά αποστολών όπως εναέριας επικράτησης, προσβολών στόχων εδάφους σε στρατηγικό βάθος σε όλο τον ελλαδικό εναέριο χώρο, αλλά και εναέριου ανεφοδιασμού στο κεντρικό Αιγαίο.

Για αυτό το λόγο στις συνεκπαιδεύσεις θα λάβουν μέρος και KC-707 της ισραηλινής Αεροπορίας. Θα πρέπει να σημειωθεί πως είναι η πρώτη φορά που ισραηλινά μαχητικά επιχειρούν από ελληνική αεροπορική βάση πραγματοποιώντας ασκήσεις από κοινού με μαχητικά της ΠΑ.

Είναι η πρώτη φορά που θα εκτελεστούν ασκήσεις εναέριου ανεφοδιασμού ελληνικών και ισραηλινών μαχητικών στη μέση του Αιγαίου, στην περιοχή του Πεδίου Βολής Ψαθούρας που έχει δεσμευτεί για τον σκοπό αυτό.

Από την 117 Π.Μ. στην Ανδραβίδα αναμένεται η εκτέλεση αποστολών CSAR με ισραηλινά ελικόπτερα CH-53 Sea Stallion.

Ή άσκηση έχει την επωνυμία «Μίνωας 2010» και η πραγματοποίησή της δεν μπορεί να θεωρηθεί τυχαία την παρούσα χρονική στιγμή ιδιαίτερα μάλιστα εάν ληφθεί υπόψη και το άσχημο κλίμα που επικρατεί στις τουρκο-ισραηλινές σχέσεις.

Με εξαίρεση την γαλλική ναυτική Αεροπορία και παλαιότερα ρωσικά Su-27 που είχαν συνασκηθεί με ελληνικά μαχητικά, η άσκηση με τους Ισραηλινού είναι η πρώτη “ειδικού πολιτικού βάρους” που γίνεται στο Αιγαίο. Στην προηγούμενη άσκηση, την Gloriious Spartan 2008, τα ισραηλινά αεροσκάφη δεν είχαν προσγειωθεί σε ελληνικά αεροδρόμια, αλλά επιχειρούσαν κατ’ευθείαν από το Ισραήλ, κάτι που είχε δώσει τροφή σε σενάρια για άσκηση προσομοίωσης επίθεσης στο Ιράν.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

read more "Ελληνο-ισραηλινή “ασπίδα” στο Αιγαίο – Εκτεταμένα σενάρια κοινών αεροπορικών ασκήσεων !" Διαβάστε περισσότερα...

Ολοι οι Ρουμάνοι στους δρόμους...

  • Υπό το καθεστώς του ΔΝΤ η Ρουμανία δείχνει πως δεν ενδιαφέρεται για τους πολίτες της, αλλά είναι προσανατολισμένη μόνο στην ικανοποίηση των απαιτήσεων του ΔΝΤ το οποίο βλέπει μόνο νούμερα...
  • Πόσο κοντά βρίσκεται η Ελλάδα στα βήματα της Ρουμανίας; Πόσος χρόνος υπολείπεται έως ότου αρχίσει η εξόφθαλμη ισοπεδωτική πολιτική του ΔΝΤ να εφαρμνόζεται στη χώρα μας;
Του Γιώργου Δελαστίκ
Αλλεπάλληλα είναι τα κύματα των συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας, των απεργιών και των διαδηλώσεων εναντίον της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης στη Ρουμανία. Στις 12 Μαΐου, δεκάδες χιλιάδες οργισμένοι συνταξιούχοι όρμησαν για να καταλάβουν το προεδρικό μέγαρο στο Βουκουρέστι, αλλά φυσικά τους σταμάτησαν οι δυνάμεις ασφαλείας.
Δύο μέρες αργότερα, στις 14 Μαΐου, δημόσιοι υπάλληλοι, αστυνομικοί(!) και νοσοκόμες είχαν κατά χιλιάδες κι αυτοί συγκεντρωθεί μπροστά στο κυβερνητικό μέγαρο αυτή τη φορά, απαιτώντας με τα συνθήματά τους να σταματήσει η «οικονομική γενοκτονία» του ρουμανικού λαού που διαπράττει η κυβέρνηση της χώρας κατ’ εντολήν του ΔΝΤ και της ΕΕ.
Στις 17 Μαΐου ήταν η σειρά δεκάδων χιλιάδων γονέων να διαδηλώσουν στο Βουκουρέστι με τα παιδιά τους. Εχοντας γεμίσει μεγάλες κούτες με λερωμένες μωρουδίστικες πάνες - βρακάκια, τις άφησαν διαμαρτυρόμενοι μπροστά στο κτίριο του υπουργείου Εργασίας.
Στις 19 Μαΐου τα ρουμανικά συνδικάτα είχαν καλέσει σε γενική κινητοποίηση. Πάνω από 60.000 άτομα διαδήλωσαν ειρηνικά, εκφράζοντας την οργή τους για το νέο κύμα αντεργατικών μέτρων της κυβέρνησης. «Εχουμε πληροφορίες για τις βιαιότητες που προετοιμάζονται για να λάβουν χώρα κατά τη διάρκεια αυτής της διαδήλωσης και οι οποίες μπορεί να προκαλέσουν ανθρώπινα θύματα!» είχε δηλώσει με γκεμπελικό ύφος ο Σεμπαστιάν Λαζαρόγιου, σύμβουλος του δεξιού προέδρου της χώρας Τραϊάν Μπασέσκου προσπαθώντας να τρομοκρατήσει τον κόσμο ώστε να μη λάβει μέρος στο αντικυβερνητικό συλλαλητήριο.
Στις 31 Μαΐου έχει ήδη προκηρυχθεί νέα μεγάλη απεργία στον δημόσιο τομέα. Ο ένας μετά τον άλλον δηλώνουν συμμετοχή διάφοροι κλάδοι - οι εκπαιδευτικοί, οι εργαζόμενοι στη δημόσια διοίκηση, οι εργαζόμενοι στην υγεία, στους σιδηροδρόμους κ.λπ. Ποτέ στην ιστορία της Ρουμανίας δεν έχει υπάρξει τόσο πολυτάραχος Μάης από πλευράς εργατικών κινητοποιήσεων όσο ο φετινός. Αιτία αυτής της κοινωνικής έκρηξης είναι το ΔΝΤ και η ΕΕ, υπό το καθεστώς των οποίων έχει τεθεί η Ρουμανία από τον Μάρτιο του 2009, οπότε και της χορήγησαν δάνειο 20 εκατομμυρίων ευρώ.
Τρεις Ρουμάνοι δεξιοί πρωθυπουργοί και οι αντίστοιχες κυβερνήσεις τους κατέρρευσαν το φθινόπωρο του 2009 κάτω από το βάρος των μέτρων λιτότητας που επέβαλε το Βουκουρέστι εναντίον των εργαζομένων και των συνταξιούχων της χώρας κατ’ απαίτηση του ΔΝΤ και της ΕΕ, αν και ο πρόεδρος Μπασέσκου επιβίωσε οριακά και εν μέσω κατηγοριών για νοθεία στις προεδρικές εκλογές που έγιναν στο τέλος του φθινοπώρου.
Τα μισά χρήματα του δανείου έχουν ήδη χορηγηθεί στη Ρουμανία - κυρίως για να βοηθήσουν τον Μπασέσκου να επανεκλεγεί. Τώρα όμως το ΔΝΤ και η ΕΕ αποφάσισαν ότι τα μέτρα λιτότητας που έχουν ληφθεί δεν είναι αρκετά. Ετσι, στις αρχές Μαΐου ανακοίνωσαν ότι δεν θα δώσουν την επόμενη δόση του δανείου, αν η ρουμανική κυβέρνηση δεν λάβει πρόσθετα μέτρα λιτότητας.
Ο πρόεδρος Μπασέσκου λοιπόν ανακοίνωσε νέα περικοπή των μισθών όσων εργάζονται στον δημόσιο τομέα κατά 25% (!), νέα μείωση των συντάξεων κατά 15%, σοβαρότατη μείωση στα οικογενειακά επιδόματα, καθώς και στα επιδόματα κοινωνικής αλληλεγγύης σε πρόσωπα με αναπηρίες και κάθε λογής ειδικές ανάγκες. Παράλληλα, η ρουμανική κυβέρνηση δεν πληρώνει επί μήνες τις εφημερίες των γιατρών, τις υπερωρίες των αστυνομικών, των σωφρονιστικών υπαλλήλων κ.λπ.
Σε μια χώρα όπου οι μισθοί δεν φτάνουν κατά μέσο όρο τα 350 ευρώ και οι συντάξεις είναι κάτω από τα 200 ευρώ, οι μειώσεις αυτές οδηγούν σε απόγνωση εκατομμύρια Ρουμάνους. Ο αριθμός των ατόμων που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας θα διπλασιαστεί αν εφαρμοστούν αυτά τα πρόσθετα μέτρα λιτότητας και από 4 εκατομμύρια θα φτάσουν στα 8 εκατομμύρια (σε έναν συνολικό πληθυσμό 21,5 εκατομμυρίων ανθρώπων) δήλωσε ο σοσιαλδημοκράτης πρόεδρος της Γερουσίας Μιρτσέα Τζοάνα. Για «απανθρωπιά» της κυβερνητικής πολιτικής έκανε λόγο ακόμη και η εκκλησία της Ρουμανίας.
ΔΝΤ - ΕΕ
Κανένα μέτρο δεν τους αρκεί
Εξοντωτική λιτότητα σε όλους τους λαούς της Ευρώπης θέλουν να επιβάλουν οι ηγετικοί κύκλοι της ΕΕ, με τη βοήθεια του ΔΝΤ. Πέρα από όσα ήδη γνωρίζουμε για την Ελλάδα, την Ισπανία, την Πορτογαλία, τη Λετονία, την Ουγγαρία, τη Ρουμανία, πέρα από τις σχεδιαζόμενες 70.000 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων στη Ρουμανία και 13.000 στην Ισπανία μέσα στο 2010, λιτότητα επιβάλλεται μέχρι και στην πλούσια Δανία!
Θα παγώσουν οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων, θα μειωθούν κατά 500 ευρώ τον χρόνο τα χρήματα των συνταξιούχων, θα μειωθούν τα φοιτητικά επιδόματα, θα απολυθούν 330 δάσκαλοι. Θα κλείσουν επίσης 4 μεγάλα νοσοκομεία και θα πουληθούν τα οικόπεδά τους σε ιδιώτες, ενώ θα περικοπούν κατά 8,5% οι πόροι των γηροκομείων.
Πηγή
read more "Ολοι οι Ρουμάνοι στους δρόμους..." Διαβάστε περισσότερα...

Έντονο ενδιαφέρον των ΗΠΑ για την κατάσταση στην Ελλάδα...


  • Η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και η φημολογία για το μέλλον της Ελλάδας μέσα στην ευρωζώνη αλλά και σ’ αυτήν την Ευρωπαϊκή Ενωση, είναι το βασικό θέμα συζήτησης στα γραφεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και στη Wall Street
  • Αναμένονται ραγδαίες εξελίξεις, αφού το Bloomberg θέλει έλληνα αρχισυντάκτη που θα συντονίζει τα ρεπορτάζ από την Ελλάδα
Του Μιχάλη Ιγνατίου
Μεγάλες εταιρείες που ασχολούνται με την παγκόσμια οικονομία και τα χρηματιστήρια, όπως και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης αναζητούν συνεργάτες που μπορούν να συνεννοηθούν στην ελληνική και τους προσφέρουν σίγουρη πενταετή απασχόληση -τόσο θα κρατήσει υπολογίζουν η κρίση.
Το πρακτορείο Bloomberg αναζητούσε εναγωνίως την Παρασκευή ελληνικής καταγωγής δημοσιογράφο και πρόσφερε μάλιστα θέση αρχισυντάκτη που θα ελέγχει και θα συντονίζει τα ρεπορτάζ για την Ελλάδα.
Οι παλαιότεροι συνάδελφοι συχνά υπενθυμίζουν πως όταν τα μεγάλα μέσα μαζικής ενημέρωσης των ΗΠΑ έστελναν απεσταλμένους σε μία χώρα, τότε θα ακολουθούσε...«μεγάλο κακό». Στην περίπτωση της Ελλάδας η κινητοποίηση δεν αφορά μόνο τους δημοσιογράφους. Γνωστοί οικονομολόγοι στην Αμερική γνωρίζουν ότι μία με δύο φορές την εβδομάδα θα κληθούν να μοιραστούν την γνώμη τους με πολιτικούς και δημοσιογράφους.
Πολιτικοί όπως η Cathy McMorris Rodgers, την οποία δεν γνωρίζουν ούτε οι ψηφοφόροι της, ξεκίνησαν σταυροφορία για να τιμωρήσουν τη «σοσιαλιστική Ελλάδα», η οποία δήθεν εκμεταλλεύεται τα χρήματα των Αμερικανών φορολογουμένων.
Η περιγραφή της κατάστασης προκαλεί κατάθλιψη. Υπάρχουν φορές που παρακολουθώντας τις οικονομικές ειδήσεις στα τηλεοπτικά δίκτυα ή στις εφημερίδες, νοιώθεις πως η μικρή Ελλάδα φέρει ευθύνη για όλα τα κακά του πλανήτη. Το άνευ προηγουμένου αυτό «κατηγορώ» είναι καθημερινό φαινόμενο. Και θα χρειαστούν χρόνια σκληρής εργασίας για να ξεπλυθούν οι ρετσινιές που φορτώθηκαν στη χώρα μας.
Βέβαια, εδώ και εκεί ακούμε ψύχραιμες φωνές αναλυτών, οι οποίοι αποδεικνύουν ότι η οικονομία της Ελλάδας αποτελεί ασήμαντο ποσοστό στην ευρωζώνη πόσο μάλλον παγκοσμίως. Αυτές οι αναλύσεις προβληματίζουν και μας αναγκάζουν να μην απορρίπτουμε τους ισχυρισμούς για συνωμοσία εναντίον της Ελλάδας. Η συμπεριφορά μερικών εφημερίδων στη Βρετανία ενισχύει τον ισχυρισμό.
Η Ελλάδα θα μπορούσε να κλείσει όλα τα στόματα και να αναγκάσει τους κατηγόρους της να καταπιούν τη χολή τους. Το έπραξε το 2004 όταν πέτυχε έχοντας εναντίον της τους πάντες. Εχουμε όλη ευθύνη να σηκώσουμε τη χώρα μας ψηλά και από αυτόν τον αγώνα σωτηρίας της Ελλάδας δεν δικαιούται να απουσιάζει κανείς ανεξάρτητα από συμπάθειες και αντιπάθειες. Είναι λογική η απαίτηση της κοινής γνώμης που ζητά την τιμωρία όσων προκάλεσαν το παγκόσμιο ρεζίλεμα. Πρέπει να ματώσουν όσοι ευθύνονται. Ναι, πρέπει να ανοίξουν κελιά που θα «φιλοξενήσουν» αυτούς που συμμετείχαν σε οικονομικά εγκλήματα. Η έρευνα πρέπει να καλύψει τους πάντες και ειδικά όσους είχαν ισχύ στα οικονομικά υπουργεία. Πρέπει επίσης να ελεγχθούν όλα τα συμβόλαια του υπουργείου Εθνικής Αμυνας μέχρι τον Οκτώβριο του 2009. Μα πάνω απ’ όλα πρέπει να γίνει σύγκριση του «πόθεν έσχες» όλων των πολιτικών από την ημέρα που εισήλθαν στην πολιτική μέχρι σήμερα.
Ομως, δεν έχουν ευθύνη μόνο οι πολιτικοί. Σίγουρα έχουν τη μεγαλύτερη. Αλλά άλλος πολύ άλλος λίγο φταίμε όλοι μας. Είμαστε όλοι μέρος του συστήματος που γονάτισε την Ελλάδα. Θυμάμαι μία περίπτωση, πριν από πέντε χρόνια, όταν ένας γνωστός μου απέτυχε να λάβει δάνειο από μία ελληνική τράπεζα. Οταν το ανακοίνωσε βρέθηκαν μέσα σε μερικά λεπτά 12 άτομα πρόθυμα για να τον... «εξυπηρετήσουν». Ηταν άλλη μία καραμπινάτη παρανομία.
Πρέπει να αλλάξουμε για να μη βουλιάξουμε, είπε ο πρωθυπουργός.
Ας ξεκινήσει η κάθαρση από τους πολιτικούς, από τους δικαστές, τους δικηγόρους, τους γιατρούς, τους δημοσιογράφους... Ως γνωστόν, ο πολύπαθος λαός που είναι το μόνιμο θύμα βάζει πλάτη πάντα...
Πηγή
read more "Έντονο ενδιαφέρον των ΗΠΑ για την κατάσταση στην Ελλάδα..." Διαβάστε περισσότερα...

Ο Καραμανλής και οι δήμιοί του.....


  • "...Όταν ένας πολιτικός τελειώσει το έργο που τού έχουν αναθέσει, ακόμα και πειθήνιο εξάρτημα των ξένων κέντρων και αν είναι, θα πεταχτεί βαναύσως στο καλάθι των αχρήστων, εάν και όταν οι συνθήκες το απαιτήσουν..."
Ο κόσμος του Καραμανλή δεν είναι ο δικός μας. Ο Καραμανλής ανήκει στον κόσμο της καπιταλιστικής αχρειότητας και αναισχυντίας, στο καθεστωτικό προσωπικό αυτού του κόσμου.
Η περίπτωσή του, ωστόσο, αξίζει να αναλυθεί: συμβολίζει και αναδεικνύει κραυγαλέα την αδίστακτη κακουργία του κόσμου του Καραμανλή, την ψυχολογία των «νταβάδων» αυτού του κόσμου: Διεθνών και εγχώριων.
Στην περίπτωση Καραμανλή καταγράφονται όλα τα γκανγκστερικά χαρακτηριστικά των εξουσιαστικών ελίτ της πλανητικής εξουσίας.
Το πρώτο και σπουδαιότερο: Η αρρωστημένη αυθάδεια του στρατάρχη, του αδίστακτου δολοφόνου τρομοκράτη, εκδικητή και τιμωρού κάθε ανθρώπου που απειθάρχησε ή σκέφτηκε να απειθαρχήσει στις εντολές…
Τα πλανητικά κέντρα εξουσίας αντικρίζουν τους ανθρώπους σαν να είναι μυρμήγκια. Τους τσαλαπατούν όπως τσαλαπατούμε τα ενοχλητικά ζωύφια.
Η ιμπεριαλιστική θηριωδία έτσι αντιμετωπίζει του λαούς, τα έθνη και τις κοινωνίες: Σαν μυρμήγκια.
Σε αυτόν τον κόσμο ανήκει και ο Καραμανλής!
Η κακουργία, όμως, αυτού του κόσμου φέρεται και στους δικούς του ανθρώπους, στους υπηρέτες του, με τον ίδιο τρόπο: Σαν να είναι μυρμήγκια για τσαλαπάτημα…
Ο Καραμανλής αποτελεί το πλέον κραυγαλέο σύγχρονο παράδειγμα…
Τόλμησε να διαφοροποιηθεί λίγο, να δείξει μια μικρή απειθαρχία στις εντολές των διεθνών δημίων, να «κουνηθεί» ελάχιστα και του κάνανε τη ζωή μαύρη.
Θυμηθείτε την τρομοκρατική βαρβαρότητα που ζήσαμε όταν ήταν Πρωθυπουργός:
α) Οι πλανητικοί και οι εγχώριοι παρακρατικοί μηχανισμοί έκαναν την Ελλάδα στάχτη…
β) Οι τρομοκρατικές προβοκάτσιες πήρανε εφιαλτική διάσταση, σε καθημερινή συχνότητα και με απόγειο την κατασκευασμένη κουκουλοφόρικη «εξέγερση των «Δεκεμβριανών»...
Σημείωση: Για την ωμή γκανγκστερική δολοφονία των τριών υπαλλήλων της MARFIN δεν «κουνήθηκε» φύλλο. Για την προμελετημένη δολοφονία του νεαρού στα Εξάρχεια «στήθηκε» υστερική «εξέγερση» με θρηνώδη αναφιλητά από τα ΜΜΕ.
Μάλιστα κάποιοι έφτασαν και στο σημείο να κατατάξουν το νεαρό στο πάνθεο των μεγάλων «εθνικών» ηρώων…
γ) Όλο το καθεστώς (με πρωτοπορία τα ΜΜΕ) κτύπαγε ψυχωτικά και πολυεδρικά τον Καραμανλή, τον άνθρωπο του …καθεστώτος (έχουμε γράψει το γιατί σε πολλά άρθρα εκείνης της περιόδου).
Τον τσαλαπάτησαν τον Καραμανλή σαν μυρμήγκι. Τον υπέταξαν ολοκληρωτικά και τον εξανάγκασαν να υπογράψει τα πάντα: Να αγωνιστεί και για τη συντριβή του!!!
Δεν αρκούνται, όμως σε αυτά: Συνεχίζουν και σήμερα να τον τσαλαπατούν και να θέλουν να τον εξευτελίσουν παντελώς…
Το χορό τον σέρνει και εδώ ο μέγας, διατεταγμένος προβοκάτορας των «νταβάδων», ο Καρατζαφέρης: Αυτή η ελεεινή αθλιότητα, χυδαιότητα και κακουργία της πολιτικής μας ζωής.
Ο Καραμανλής, ο υπάλληλος του καθεστώτος ο οποίος υπάκουσε και υποτάχθηκε, τελικά σε όλα, δέχεται ακόμα, παρά την απόσυρσή του, το «εκδικητικό» μένος των Αφεντικών του.
Ο συνεχιζόμενος αυτός λιθοβολισμός ενός υπηρέτη του συστήματος, δεν είναι δίχως πολιτική δολιότητα, ιδιοτέλεια και συμβολισμούς.
Οι Άρχοντες του κόσμου θέλουν να σηματοδοτήσουν τούτο: Ότι όποιος υπηρέτης του καθεστώτος «κουνηθεί» λίγο, λοξοκοιτάξει αλλού και δεν είναι πειθήνιο εξάρτημά τους (όπως ο Σιμίτης π.χ) θα εξοντώνεται μέχρι θανάτου…
Η πλανητική εξουσία δεν θέλει «άτακτα παιδιά» ούτε στο ελάχιστο. Όποιος τολμήσει να κάνει και μικρότατες «αταξίες» εξοντώνεται και τιμωρείται αγρίως εκδικητικά: Ούτε οι μετάνοιες και ολοκληρωτικές υποταγές τούς σώζουν.
Ο Καραμανλής είναι ένα ζωντανό, σημερινό παράδειγμα, αυτής της ιμπεριαλιστικής κακουργίας των δημίων του κόσμου.
Η Ιστορία είναι γεμάτη από τέτοια παραδείγματα: όποιος πολιτικός «κουνήθηκε», έστω και ελάχιστα καρατομήθηκε αγρίως: Τα ίδια κάνανε και στο Γεώργιο Παπανδρέου (τον παππού), τα ίδια και στον Κωνσταντίνο Καραμανλή (το θείο) τα ίδια και στον Ανδρέα…
Επίσης ιστορικά γνωστό είναι και αυτό:
Όταν ένας πολιτικός τελειώσει το έργο που τού έχουν αναθέσει, ακόμα και πειθήνιο εξάρτημα των ξένων κέντρων και αν είναι, θα πεταχτεί βαναύσως στο καλάθι των αχρήστων, εάν και όταν οι συνθήκες το απαιτήσουν.
Οι δήμιοι του κόσμου δεν κάνουν διακρίσεις, όταν οι περιστάσεις το απαιτήσουν για ΚΑΝΕΝΑΝ: Ούτε για τους δικούς τους δούλους.
Φίλοι (υπηρέτες) και εχθροί (ο λαός) αντιμετωπίζονται σαν μυρμήγκια…
Ο Καραμανλής αποτελεί το ζωντανό παράδειγμα…
Την τύχη του θα έχουν αύριο και οι δωσίλογοι τύπου Γιωργάκη…
Πηγή
read more "Ο Καραμανλής και οι δήμιοί του....." Διαβάστε περισσότερα...