Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Τουρκική χολή για την κυπριακή τραγωδία

Κάθε όριο αθλιότητας και προκλητικότητας ξεπερνούν οι θερμοκέφαλοι λιβελογράφοι που υποστηρίζουν τις επικίνδυνες θέσεις του τουρκικού πολιτικοστρατιωτικού κατεστημένου. Αυτή είναι η αίσθηση που προκαλεί το εμετικό και ανθελληνικό ρεπορτάζ του τούρκικου Show TV στο δελτίο ειδήσεων του «Show Haber».
Οι γκεμπελίσκοι του κεμαλισμού δεν....σέβονται ούτε τη μνήμη δώδεκα αθώων ανθρώπων που χάθηκαν, και κάνουν λόγο για «ανόητους Έλληνες στρατιώτες που προκάλεσαν έκρηξη σε κυπριακή βάση».
Οι βασιβουζούκοι του καθεστώτος Ερντογάν, βρήκαν άλλη μια ευκαιρία να δείξουν με πόσο "καλή πίστη" συντηρείται η ελληνοτουρκική προσέγγιση, την οποία υποστηρίζει ο πρωθυπουργός κ. Γ. Α. Παπανδρέου και ευλογεί η υπηρεσιακή γραφειοκρατία του Στέιτ Ντηπάρτμεντ.
Δείτε περισσότερα σε άπταιστα βανδαλικά, όπως αναρτήθηκε στο YouTube.

read more "Τουρκική χολή για την κυπριακή τραγωδία" Διαβάστε περισσότερα...

Συνέβη στην Κύρπο πριν λίγες ώρες.. Διαβάστε το όλοι

Η εξομολoγηση ενoς αξιωματικου που υπηρετησε στο 
Αφγανισταν για πανω από 2 χρονια. Παιδιά πριν λίγο ήμουν στην Λεμεσό όπου υπήρχε επίσης συλλαλητήριο και ήταν επίσης και η μάνα των διδύμων ηρώων μας. Μέσα στον πόνο της κατάφερε και μίλησε. Μερικά από όσα είπε τα παραθέτω παρακάτω. Σίγουρα θα βγει και βίντεο σύντομα.
"Όταν έμαθα πως πεθάνανε τα μωρά μου, είδα Την Παναγία μπροστά από τον Σταυρό να κλαίει"
"Τα παιδιά μου με ρώτησαν γιατί πρέπει να πάνε στρατό αφού όλοι οι φίλοι τους πήρανε αναστολή. Η απάντηση μου εμένα...
και του πατέρα τους ήταν:μέσα από τόσους μόχθους και τόσους πόνους καταφέραμε να σας μεγαλώσουμε. Τώρα εγώ δεν υπογράφω να σας δηλώσω τρελούς! Θα υπηρετήσετε την πατρίδα."
"Τι θα μας δώσουνε οι πολιτικοί τώρα για παρηγοριά; Μια σημαία; Ε τότε εγώ νιώθω περήφανη που θα πάρω 2....."
Επίσης μέσα από όλα αυτά κατάφερε και έκανε την μισή πορεία μαζί με τον 2000 κόσμο λέγοντας τον επιτάφιο ύμνο των μυροφόρων πριν καταρρεύσει.
ΜΙΑ ΑΞΙΑ ΜΑΝΑ ΓΙΑ 2 ΑΞΙΑ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΑ
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
anti-ntp.blogspot.com
read more "Συνέβη στην Κύρπο πριν λίγες ώρες.. Διαβάστε το όλοι" Διαβάστε περισσότερα...

Πρωτοφανή επεισόδια στη Λευκωσία-Βιντεο

Την κατάληψη του Προεδρικού Μεγάρου, στη Λευκωσία, επιχειρούν χιλιάδες διαμαρτυρόμενοι Κύπριοι πολίτες. Αυτήν την ώρα σημειώνονται πετροβολισμοί, συγκρούσεις και ευρεία χρήση δακρυγόνων.
Οι λευκές πέτρες για τη διακόσμηση του περιβόλου του Προέδρικού Μεγάρου έγινε πολεμοφόδιο στα χέρια των διαδηλωτών, οι οποίοι αντιδρούν, διαμαρτύρονται και ζητούν εξηγήσεις από τον Πρόεδρο κ. Δημήτρη Χριστόφια και την κυβέρνησή σου. Χαρακτηριστικό είναι το σύνθημα: «Χριστόφια παραιτήσου, εσύ και η Βουλή σου» που ακούγεται σε κάθε σημείο της Λευκωσίας.
Πώς άρχισε
Όλα ξεκίνησαν το απόγευμα όταν έγινε συγκέντρωση javascript:void(0)διαμαρτυρίας σε ένδειξη απόδοσης φόρου τιμής προς τους δώδεκα αδικοχαμένους Ελληνοκυπρίους που υπηρετούσαν στη Ναυτική Βάση Ζυγίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες από την εφημερίδα «Σημερινή», μερίδα των συγκεντρωμένων άρχισε να πετά κροτίδες και αντικείμενα προς την πλευρά του Προεδρικού όπου βρισκόταν συγκεντρωμένες οι αστυνομικές δυνάμεις. Η Αστυνομία απάντησε με δακρυγόνα και σημειώθηκαν επεισόδια.
Τελικώς, οι συγκεντρωμένοι έσπασαν τον αστυνομικό κλοιό και εισέβαλαν στο Προεδρικό.

read more "Πρωτοφανή επεισόδια στη Λευκωσία-Βιντεο" Διαβάστε περισσότερα...

Mισό... γρανάζι αναστατώνει την ιστορία και επιστήμη!(Το άλμα που ετοιμάστηκε να κάνει ο ελληνικός κόσμος πριν 2000 χρόνια)

 Πριν από λίγο καιρό όταν ολοκληρώθηκε ένας νέος κύκλος μελετών για το περίφημο Υπολογιστή των Αντικυθήρων ,η επιστημονική κοινότητα ανακοίνωσε ότι αισθάνεται έκπληκτη με την ακρίβεια της κατασκευής και τις λειτουργίες του εν λόγω μηχανισμού.Ωστόσο φαίνεται ότι ξεκινά ένας νέος κύκλος εκπλήξεων σχετικά με το πραγματικό επίπεδο της προχριστιανικής τεχνολογίας...
Η αφορμή που τον πυροδότησε ήταν η ανακάλυψη ενός τεμαχίου γραναζιού του 3ου π.Χ. αιώνα,πριν τρία χρόνια στην πόλη Ολβία,της Σικελίας.
Λεπτομερής εξέταση και ακριβής αποκατάσταση σε υπολογιστή του εν λόγο γραναζιού αποκάλυψε ότι οι οδόντες του δεν είναι τριγωνικοί,όπως αυτοί του μηχανισμού των Αντικυθήρων και άλλων νεώτερων μηχανισμών που έχουν βρεθεί,άλλα καμπύλοι και μάλιστα με ακρίβεια καμπυλότητας εφάμιλλη της πιο σύγχρονης τεχνολογίας κατασκευής γραναζιών!
Η συγκεκριμένη καμπύλη μορφή των οδόντων παρουσιάζει μέγιστη ποιότητα εμπλοκής και ακριβέστερη σχέση μετάδοσης της κίνησης.Να σημειώσουμε δε ότι το εν λόγω γρανάζι,είναι το αρχαιότερο γρανάζι γρανάζι που έχει βρεθεί μέχρι σήμερα και είναι τουλάχιστον δύο αιώνων παλαιότερο του Υπολογιστή των Αντικυθήρων,πράγμα που σημαίνει ότι η ανώτερη τεχνολογία του ήταν ήδη γνωστή πολύ νωρίτερα στον Αρχαίο Κόσμο.
Είναι κατασκευασμένο από κράμα χαλκού,έχει διάμετρο 43 χιλιοστά και διέθετε 55 δόντια σε όλη του την περιφέρεια.


Η χρήση του μηχανισμού,μέρος του οποίου αποτελούσε το γρανάζι,μας είναι άγνωστη.Ωστόσο τον Δεκέμβριο του 2008 ,στο διεθνές Συνέδριο Μελετών "Roman Africa" που διεξήχθη στην Ολβία,ο μηχανολόγος- μηχανικός  δρ Τζιοβάνι Παστόρε,που έχει μελετήσει επισταμένα το εύρημα υποστήριξε πως
,δεδομένου ότι ο αριθμός 55 είναι γινόμενο των δύο πρώτων αριθμών 5 και 11,είναι πολύ πιθανόν να αποτελούσε μέρος μηχανισμού αναπαράστασης  κάποιου αστρονομικού κύκλου.Αν συμβαίνει αυτό,επιβεβαιώνεται η μεγάλη ακρίβεια των αστρονομικών μετρήσεων εκείνης της εποχής με την χρήση οδοντωτών μηχανισμών προσομοίωσης της Ουράνιας Μηχανικής.(Πληροφορίες από περιοδικό Τρίτο Μάτι-Τ.188)
σ.Β: ...την ίδια ώρα που ο (κατά 1400 χρόνια παλαιότερος) πρόσφατα ανακαλυφθέν Υπολογιστής των Μινωιτών, παρουσιάζει αστρονομικές γνώσεις 1000 ετών παλαιότερες(!!) από αυτές που υποτίθεται ότι είναι "δάνεια" από Βαβυλωνιους και Χαλδαίους.
Κάπως έτσι καταρρίπτεται για μια ακόμη φορά η "ιστορική αλήθεια" με τα "δάνεια εξ ανατολών",που αποτελούν απλά θεωρίες σκοταδιστικών και περίεργων κέντρων, που έχουν σαν μοναδικό στόχο να μειώσουν και υποτιμήσουν το μεγαλείο και την μοναδικότητα του Ελληνικού Πολιτισμού.
Δείτε οπωσδήποτε και το μικρό αυτό βίντεο του C.Sagan,για να κατανοήσουμε ακόμη περισσότερο σε τι σημείο θα πλησίαζε ο ανεπανάληπτος αυτός πολιτισμός, με 3-4 ακόμη αιώνες τεχνολογικής εξέλιξης,που απειλούσε να εξαφανίσει δια παντός ,κοσμοθεωρίες,θρησκείες,"φώτα" και παραμύθια "εξ ανατολών",και έπρεπε με κάθε τρόπο να σταματήσει...

Βισάλτης
read more "Mισό... γρανάζι αναστατώνει την ιστορία και επιστήμη!(Το άλμα που ετοιμάστηκε να κάνει ο ελληνικός κόσμος πριν 2000 χρόνια)" Διαβάστε περισσότερα...

ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΟΙ ΕΝΑΓΟΥΝ ΤΟΝ ΑΝΤΕΝΝΑ 1 (ΕΛΛΑΔΟΣ)

ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΟΙ ΕΝΑΓΟΥΝ ΤΟΝ ΑΝΤΕΝΝΑ 1 (ΕΛΛΑΔΟΣ) ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΑΤΑ ΑΝΤΕΝΝΑ (ΕΛΛΑΔΟΣ), ΣΠΗΛΙΟΥ ΧΑΡΑΜΗ, ΙΩΑΝΝΗ ΛΑΤΣΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΟΙ ΕΝΑΓΟΜΕΝΟΙ ΔΙΑΠΡΑΤΤΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗΣ ΣΕΡΑΣ ‘ΕΖΕΛ’
Η CYPRUS ACTION NETWORK OF AMERICA ενημερώνει ότι έλαβε κοινοποίηση από την Κίνηση για ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ που γνωστοποιεί πως δια του Νομικού Οίκου «Λουκής Λουκαίδης & ΣΊΑ» στάλθηκε ειδοποίησε στον Αντέννα Ελλάδος για έναρξη νομικής διαδικασίας κατά του σταθμού και υπευθύνων που συνεχίζουν να προβάλουν την τουρκική παραγωγή Εζέλ.
Ολόκληρη η ανακοίνωση της Κίνησης υπογραμμένη από τον Πρόεδρο της κ. Πάνο Ιωαννίδη ακολουθεί μαζί με την ειδοποίηση προς τους εναγομένους.
Για περαιτέρω πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε με την Κίνηση Ελευθερία και Δικαιοσύνη στην Κύπρο στην ηλεκτρονική διεύθυνση-"
Η επιστολή προς τον ΑΝΤΕΝΝΑ σε PDF στον σύνδεσμο αυτό: http://www.cyprusactionnetwork.org
read more "ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΟΙ ΕΝΑΓΟΥΝ ΤΟΝ ΑΝΤΕΝΝΑ 1 (ΕΛΛΑΔΟΣ)" Διαβάστε περισσότερα...

Ελληνική απάντηση στον Κίσινγκερ - GREEKS REPLY TO KISSINGER'S NWO

ΕΝΑ VIDEO ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ
Πηγή  http://thesecretrealtruth.blogspot.com
read more "Ελληνική απάντηση στον Κίσινγκερ - GREEKS REPLY TO KISSINGER'S NWO" Διαβάστε περισσότερα...

Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΠΡΑΞΗ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ!εχουνε λεφτά δικά μας για εφτά ζωές όλοι τους..απο τις μίζες βγάζετε περισότερα.σιγα μην περιμενατε τον μισθο..

Σας στέλνω προς δημοσίευση την επιστολή του Κυριάκου Μητσοτάκη προς τον Πρόεδρο της Βουλής με την οποία γίνεται ο πρώτος Βουλευτής που κάνει πράξη τα λόγια του και παραιτείται από όλες τις απολαβές από τις ειδικές επιτροπές της Βουλής και του βουλευτικού του αυτοκινήτου.
Κίνηση αξιέπαινη που έπρεπε όλοι οι βουλευτές μας να κάνουν από τη στιγμή που οι ίδιοι ζητάνε μεγάλες θυσίες από τον απλό κόσμο.

Κύριο
Φίλιππο Πετσάλνικο
Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων
Αθήνα, 12 Ιουλίου 2011
Αρ. Πρωτ.:

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,
Την 8η Ιουνίου είχα αποστείλει επιστολή σε όλους τους συναδέλφους με την οποία έθετα ένα πλαίσιο λελογισμένης περιστολής των βουλευτικών προνομίων ως ελάχιστη απάντηση του Κοινοβουλίου στην πρωτοφανή κρίση που μαστίζει την χώρα μας. Δυστυχώς, ένα μήνα μετά ελάχιστοι συνάδελφοί μου απάντησαν επί της ουσίας στα θέματα τα οποία έθεσα.
Αντιλαμβάνομαι ότι, και ως αποτέλεσμα της δικιάς μου παρέμβασης, υπάρχει ένας προβληματισμός στο προεδρείο της Βουλής γύρω από τα ζητήματα αυτά. Φοβάμαι όμως ότι για άλλη μια φορά οι συντεχνιακές πιέσεις θα αποτρέψουν το Κοινοβούλιο από την λήψη πραγματικά τολμηρών αποφάσεων που θα στείλουν ένα ξεκάθαρο θετικό μήνυμα στην κοινωνία.
Τα μισόλογα και οι ψίθυροι το μόνο που κάνουν είναι να ενισχύουν την δυσπιστία της κοινωνίας απέναντι στο πολιτικό σύστημα. Πιστεύω ότι έχει φτάσει η στιγμή να περάσουμε από τα λόγια στις πράξεις. Προσωπικά δεν μου αρκεί να κρύβομαι πίσω από την κατάθεση προτάσεων που ενδεχομένως να μη γίνουν ποτέ αποδεκτές και να μείνουν στη θεωρία. Κατά συνέπεια, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι από σήμερα:
• Παραιτούμαι όλων των απολαβών που συνδέονται με την συμμετοχή μου σε διαρκείς και ειδικές επιτροπές της Βουλής.
• Επιστρέφω στο Κοινοβούλιο το βουλευτικό μου αυτοκίνητο και παραιτούμαι από οποιαδήποτε αξίωση να προμηθευτώ καινούργιο βουλευτικό αυτοκίνητο όταν λήξουν οι τρέχουσες μισθώσεις τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.
Πέραν αυτών, θα συνεχίσω να αγωνίζομαι ώστε το σύνολό των προτάσεων που κατέθεσα να μπουν στην ατζέντα του δημόσιου διαλόγου και να αποκτήσουν πρακτικό περιεχόμενο.
Με εκτίμηση,


Κυριάκος Μητσοτάκης


ρε δε πάτε να κάνετε και κωλοτούμπες...
το κακό το κάνετε τώρα είναι αργά...
και να μην ξαναδουλέψεις έχεις συγκεκριμένα λεφτά για 10 γενεές..
ρε ουστ...στάχτη στα μάτια..
read more "Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΠΡΑΞΗ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ!εχουνε λεφτά δικά μας για εφτά ζωές όλοι τους..απο τις μίζες βγάζετε περισότερα.σιγα μην περιμενατε τον μισθο.." Διαβάστε περισσότερα...

Μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Λευκωσία [βίντεο]


Μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη 
Λευκωσία [βίντεο]Σήμερα Τρίτη 12/07/11 και ώρα 20:00 στην Πλατεία Ελευθερίας Λευκωσίας θα πραγματοποιηθεί νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας για να φωνάξουμε την αγανάκτηση μας κατα της εγκληματικής ανευθυνότητας των υπευθύνων για την τραγωδία στην Ναυτική Βάση Ζυγιού. Είναι σημαντική η αθρόα προσέλευση.
1. Πλοίαρχος Ιωαννίδης Ανδρέας, Διοικητής Ναυτικού/ ΓΕΕΦ
2.
Αντιπλοίαρχος Λάμπρου Λάμπρος, Διοικητής της Ναυτικής Βάσης
3.
Αρχικελευστής Κλεάνθους Κλεάνθης, Υπαξιωματικός στη Διοίκηση της Ναυτικής Βάσης
4.
ΕΠΥ Κελευστής Ηρακλέους Μιχάλης, Υπαξιωματικός στη Διοίκηση της Ναυτικής Βάσης
5.
Ναύτης (Εθνοφρουρός) Χριστοφόρου Μιλτιάδης, της Διοίκησης Ναυτικής Βάσης
6.
Ναύτης (Εθνοφρουρός) Χριστοφόρου Χριστάκης, της Διοίκησης Ναυτικής Βάσης
7.
Αρχιλοχίας Πυροσβεστικής Υπηρεσίας 3591 Ανδρέας Παπαδόπουλος
8.
Πυροσβέστης 74 Βασίλης Κρόκος
9.
Πυροσβέστης 2446 Σπύρος Τταντής
10.
Πυροσβέστης 3520 Παναγιώτης Θεοφίλου
11.
Αρχιπυροσβέστης 3311 Γιώργος Γιακουμή
12.
Πυροσβέστης 4829 Αδάμος Αδάμου.

Δείτε βίντεο από τις χθεσινές διαμαρτυρίες έξω από το Προεδρικό Μέγαρο Κύπρου. Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλά από τα συνθήματα των Κυπρίων συμπατριωτών μας είναι «εμπνευσμένα» από το κίνημα των Αγανακτισμένων στην Ελλάδα:


read more "Μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Λευκωσία [βίντεο]" Διαβάστε περισσότερα...

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΤΖΕΦΡΥ,ΦΟΡΕΣΕ ΤΟ ΕΒΡΑΙΚΟ ΣΚΟΥΦΑΚΙ ΚΑΙ Ο ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΑ "ΕΛΛΗΝΙΚΑ" ΜΜΕ (ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΤΕ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΟΥ ΡΑΒΒΙΝΟΥ)!
ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΚΑΙ Η "ΓΛΑΣΤΡΑ" ΤΩΝ ΤΡΙΑΝΤΑ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΥΡΩ ΜΗΝΙΑΙΩΣ!
read more "ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΤΖΕΦΡΥ,ΦΟΡΕΣΕ ΤΟ ΕΒΡΑΙΚΟ ΣΚΟΥΦΑΚΙ ΚΑΙ Ο ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ!" Διαβάστε περισσότερα...

''ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ'' ...ΜΕΤΕΔΙΔΕ Η ΕΡΤ(video)

"Δεν υπάρχουν Έλληνες ανάμεσα στους νεκρούς και τους τραυματίες" μετέδιδαν από εχθές το πρωί δελτία ειδήσεων ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών, όταν αναφέρονταν στην απίστευτη τραγωδία που συγκλονίζει την Κύπρο...
Ολα άρχισαν με τις δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Μπεγλίτη, ο οποίος μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή της ΝΕΤ "Συμβαίνει τώρα", μετέφερε τα...
συλληπητήρια ολόκληρου του ελληνικού λαού, του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης στον κυπριακό ελληνισμό για την τραγωδία.
Όταν σε κάποια στιγμή, έκπληκτοι οι τηλεθεατές της ΝΕΤ άκουσαν την παρουσιάστρια Μαρία Σαράφογλου να ρωτάει τον υπουργό "αν υπάρχουν Έλληνες αξιωματικοί" που υπηρετούν σ' αυτή τη βάση όπως και αν υπάρχουν Έλληνες μεταξύ των θυμάτων...
Στα δελτία ειδήσεων του ραδιοφώνου της ΝΕΤ, η δήλωση του κ. Μπεγλίτη μεταφέρθηκε ως "διαβεβαίωση ότι δεν υπάρχουν Έλληνες μεταξύ των θυμάτων", ενώ με παρόμοιο τρόπο χειρίστηκαν το θέμα και άλλα μέσα ενημέρωσης.
Προφανώς, για τους δημοσιογράφους και τους αρχισυντάκτες της ΕΡΤ, οι Κύπριοι που έχασαν τη ζωή τους στην χθεσινή τραγωδία, δεν είναι Έλληνες. Ούτε καν "Ελλαδίτες"...
Στο βίντεο, μπορείτε να δείτε το σχετικό απόσπασμα από την εκπομπή "Συμβαίνει τώρα" της ΝΕΤ:

http://eoniaellhnikhpisti.blogspot.com/
read more "''ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ'' ...ΜΕΤΕΔΙΔΕ Η ΕΡΤ(video)" Διαβάστε περισσότερα...

Ψέμα ψέμα, ανατινάχθηκε στο τέλος η Κύπρος

Οι πολιτικοί έχουν μια τάση να λένε ψέματα. Είτε στην Ελλάδα είτε στην Κύπρο, το ψέμα πάει σύννεφο: Τι θα πουν τώρα στους συγγενείς των θυμάτων; 
Δείτε τι συνέβη το έτος 2009. Οι Κύπριοι αναγκάζονται να δεχτούν τα πυρομαχικά και να τα αποθηκεύσουν όλα μαζί σε ανοιχτό χώρο (ώστε να μπορούν οι Αμερικάνοι να τα βλέπουν με τους δορυφόρους). Η ανοησία φτάνει στα όρια εθνικής προδοσίας καθώς καταστράφηκε ολόκληρη η ναυτική βάση, μειώνοντας την αμυντική δύναμη του νησιού στο μισό.

read more "Ψέμα ψέμα, ανατινάχθηκε στο τέλος η Κύπρος" Διαβάστε περισσότερα...

Νέα επίθεση: οι Anonymous διαρρέουν 90.000 στρατιωτικά email…

Η διαβόητη κολεκτίβα πειρατών με την επωνυμία Anonymous, ολοκλήρωσε πρόσφατα μια νέα επίθεση αυτή τη φορά στις υπηρεσίες πληροφοριών…
Με την ολοκλήρωση της επίθεσης δε, λειτούργησε ala Wikileaks και postάρισε τμήμα του κλεμμένουν υλικού που απέκτησε από τις προσπάθειες της. Μιλάμε για κοινότητες όπως η CIA ή το Mi6 στις ΗΠΑ και στην χώρα μας η ΕΥΠ αλλά και εταιρίες που τις υποστηρίζουν.
Σε πρώτη φάση το γκρουπ έχει δημοσιεύσει περισσότερα από 90,000 στρατιωτικά email, 4GB από πηγαίο κώδικα (ource code), και στοιχεία login όπως και άλλες πληροφορίες.
Οι Anonymous κατάφεραν να αποκτήσουν αυτά τα δεδομένα με το να επιτεθούν στην Booz Allen Hamilton – μια εταιρεία συμβουλευτικών υπηρεσιών που δουλεύει με το Αμερικανικό Υπουργείο Άμυνας και τη διοίκηση – National Security Administration.
Τα δεδομένα ανέβηκαν σε sites όπως The Pirate Bay και το MirrorCreator, και σίγουρα έχουν φτάσει στα χέρια πολλών ανθρώπων μέχρι τώρα. Όπως φαίνεται υπάρχουν ακόμη και πληροφορίες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην απόλυση ατόμων.

 http://www.gadgetfreak.gr
read more "Νέα επίθεση: οι Anonymous διαρρέουν 90.000 στρατιωτικά email…" Διαβάστε περισσότερα...

Καταγγελία-σοκ από το γιο του νεκρού διοικητή: Είχε προειδοποιήσει ..


Ο Πλοίαρχος Ανδρέας Ιωαννίδης, διοικητής της ναυτικής βάσης,είναι μεταξύ των 12 νεκρών της σημερινής φονικής έκρηξης στη βάση " Ευάγγελος Φλωράκης".


Ο γιος του αδικοχαμένου διοικητή, Νικόλας, έδωσε συγκλονιστική μαρτυρία στην τηλεόραση του ΡΙΚ: Κατάγγειλε ότι τόσο ο πατέρας του, όσο και άλλοι αξιωματικοί του ναυτικού, τόνιζαν συνεχώς την ανάγκη καταστροφής ή απομάκρυνσης των πυρομαχικών που φυλάγονταν στη ναυτική βάση, αλλά , όπως είπε, οι προειδοποιήσεις τους " έπεσαν στο κενό".


Ο κ. Ιωαννίδης είπε επίσης ότι ο πατέρας του είχε αναφέρει ότι την τελευταία εβδομάδα επικρατούσε μεγάλη ανησυχία στη βάση, γιατί την περασμένη Δευτέρα είχε σημειωθεί μικρή έκρηξη, που δημιούργησε οπή στα εμπορευματοκιβωτια.


Ειδικά χθες, πρόσθεσε, υπήρχαν πληροφορίες ότι είχαν φουσκώσει τα εμπορευματοκιβώτια και τα ξημερώματα άρχισαν μικρές εκρήξεις με αποτέλεσμα να σημειωθεί η τραγωδία.


Εξ άλλου, σύμφωνα με πληροφορίες του ΡΙΚ, ο διοικητής της βάσης είχε αποστείλει επιστολές προς το Υπουργείο Άμυνας, επισημαίνοντας τους σοβαρούς κινδύνους από τα εμπορευματοκιβώτια με την πυρίτιδα.


Το δε ΚΥΠΕ, επικαλούμενο στρατιωτική πηγή, μετέδοσε ότι τις τελευταίες ημέρες λόγω των υψηλών θερμοκρασιών σημειώνονταν αναφλέξεις στα κιβώτια που περιείχαν την πυρίτιδα. Σύμφωνα με την ίδια πηγή σε σύσκεψη αποφασίσθηκε τα κιβώτια ραντίζονται με νερό. Ωστόσο, πρόσθεσε η εν λόγω πηγή, σήμερα το πρωί, σημειώθηκε μεγαλύτερη ανάφλεξη και ακολούθησε πυρκαγιά. Κλήθηκε πυροσβεστικό όχημα για να κατασβέσει τη φωτιά, ύστερα, όμως, από μιάμιση ώρα σημειώθηκε η φονική έκρηξη.


read more "Καταγγελία-σοκ από το γιο του νεκρού διοικητή: Είχε προειδοποιήσει .." Διαβάστε περισσότερα...

Επίθεση μπάτσων στο σταθμό Μετρό Ακροπόλεως .Το βίντεο είναι συγκλονιστικό και αποκαλυπτικό. Οι μπάτσοι, καβάλα στα παπάκια, επιτίθενται στους πολίτες στο σταθμό του Μετρό στην Ακρόπολη.

Το βίντεο είναι συγκλονιστικό και αποκαλυπτικό. Οι μπάτσοι, καβάλα στα παπάκια, επιτίθενται στους πολίτες στο σταθμό του Μετρό στην Ακρόπολη. 
Πετάνε δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης πάνω στους πολίτες και στις σκάλες του σταθμού. Επικρατεί πανικός, κοπέλες ουρλιάζουν...
read more "Επίθεση μπάτσων στο σταθμό Μετρό Ακροπόλεως .Το βίντεο είναι συγκλονιστικό και αποκαλυπτικό. Οι μπάτσοι, καβάλα στα παπάκια, επιτίθενται στους πολίτες στο σταθμό του Μετρό στην Ακρόπολη." Διαβάστε περισσότερα...

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ισοπεδώθηκε η περιοχή του τερματικού σταθμού LNG !

ImageΝέες διαστάσεις λαμβάνει η υπόθεση της φονικής έκρηξης που ισοπέδωσε την περιοχή Ζύγι -Βασιλικά με ισχύ έκρηξης άνω του 1ΚΤ! Όπως αποκαλύπτει δημοσίευμα της ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ που κυκλοφορεί την Πέμπτη 14 Ιουλίου ακριβώς στην ίδια περιοχή σχεδιάζεται να κατασκευαστεί ο τερματικός σταθμός υγροποίησης φυσικού αερίου (LNG) που θα τροφοδοτείται με υποθαλάσσιο αγωγό από το ισραηλινό κοίτασμα Leviathan 3 και κυπριακό πεδίο 12.
Η τοποθεσία που πρόκειται να κατασκευαστούν οι τερματικές εγκαταστάσεις βρίσκονται σε ακτίνα λιγότερο των 2 χλμ από το σημείο που έγινε η έκρηξη, η οποία έχει ισοπεδώσει τα πάντα σε απόσταση εκατοντάδων μέτρων.
Υπενθυμίζεται ότι πριν από τρείς εβδομάδες η κυπριακή Δημοκρατία εξουσιοδότησε τον υπουργό Εμπορίου  Αντώνη Πασχαλίδη να ξεκινήσει συζητήσεις με την αμερικάνικη εταιρεία Noble Energy για την παράκαμψη της χρονοβόρας διαδικασίας των προσφορών όσον αφορά την προμήθεια του αναγκαίου εξοπλισμού, με στόχο η γεώτρηση στο τμήμα 12 της κυπριακής ΑΟΖ να αρχίσει στα μέσα Σεπτεμβρίου και όχι αργότερα όπως αρχικά είχε σχεδιαστεί.
Αξίζει στο σημείο αυτό να επισημανθούν για άλλη μία φορά οι γνωστές αντιδράσεις των Τούρκων και των τουρκοκυπρίων στα ενεργειακά σχέδια της κυπριακής Δημοκρατίας και οι προσπάθειες που η τουρκική ηγεσία καταβάλει για να δημιουργήσει κωλύματα στην συνεργασία της Κύπρου με το Ισραήλ στον ενεργειακό τομέα, ενώ δύο ακόμα γεγονότα θα μπορούσαν να συνδεθούν με τη σημερινή έκρηξη.
Το πρώτο αφορά την προ ημερών απροσδόκητη τοποθέτηση δύο κυπριακών οικολογικών ΜΚΟ αναφορικά με την έναρξη των γεωτρήσεων της κυπριακής Δημοκρατίας στο οικόπεδο 12 εντός της κυπριακής ΑΟΖ. Πιο συγκεκριμένα οι ΜΚΟ, WWF και Oceana, ισχυρίζονται ότι η περιοχή εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) της Κύπρου στην οποία θα πραγματοποιηθούν οι πρώτες γεωτρήσεις για φυσικό αέριο ανήκει σε "προστατευόμενη ζώνη".
Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι όλα αυτά τα χρόνια που συζητείτο το ενδεχόμενο πραγματοποίησης γεωτρήσεων στην περιοχή της ΑΟΖ δεν είχε παρουσιαστεί κάποια ένσταση από τις εν λόγω οργανώσεις. Τώρα όμως που η κυπριακή Δημοκρατία προχωρά στην υλοποίηση των πρώτων γεωτρήσεων κάποιοι αποφάσισαν να προβάλουν εμπόδια για την υλοποίηση αυτών.
Το δεύτερο γεγονός είναι η σημερινή επίσημη επίσκεψη του Προέδρου της ελληνικής Δημοκρατίας στο Ισραήλ ο οποίος συνοδεύεται από τον Έλληνα ΥΠΕΞ Σ. Λαμπρινίδη, τον υπουργό Πολιτισμού Π. Γερουλάνο και τον υφυπουργό Ενέργειας Γ. Μανιάτη. 
Η ελληνική κυβερνητική αποστολή και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραστούν στο ελληνο-ισραηλινό επιχειρηματικό Φόρουμ για επενδύσεις και εμπόριο. Κύριο θέμα του επιχειρηματικού Φόρουμ θα είναι η διερεύνηση για ισραηλινές επενδύσεις στην Ελλάδα, αλλά και η ελληνοισραηλινή συνεργασία στην Αν. Μεσόγειο.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
read more "ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ισοπεδώθηκε η περιοχή του τερματικού σταθμού LNG !" Διαβάστε περισσότερα...

Έγγραφο Φωτιά: Ιδού η απόδειξη ότι γνώριζαν Προεδρικό και Βουλή!

Αποκαλύπτουμε την σχετική παράγραφο από την ετήσια έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας το 2009 όπου μέσα εκφράζονται ανησυχίες για το συγκεκριμένο φορτίο...
Το mavroprovato.com έψαξε και βρήκε τις αποδείξεις για τους ενόχους. Τον λόγο τώρα πρέπει να πάρει η δικαιοσύνη. Αυτούσια η παράγραφος έχει ως εξής:
«Monchegorsk»: Στις 13 Φεβρουαρίου 2009, οι Τελωνειακές Αρχές της Δημοκρατίας, ενεργώντας σύμφωνα με τις πρόνοιες του Περί Τελωνειακού Κώδικα Νόμου (Ν.94(Ι)/2004) κατάσχεσαν στρατιωτικό υλικό το οποίο μεταφερόταν από το πλοίο «Monchegorsk». Στις 13 Μαρτίου 2009, μετά από τη δήμευση του, το στρατιωτικό υλικό περιήλθε στην κυριότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας και αποθηκεύτηκε σε μονάδα της Εθνικής Φρουράς. Τα έξοδα για την εκφόρτωση, μεταφορά και φύλαξη του φορτίου, κατά το 2009, ανήλθαν στις €139.983.
Το ΓΕΕΦ σε επιστολές του προς το Υπουργείο Άμυνας αναφέρει τις ανησυχίες του ως προς τη διάθεση, επί καθημερινής βάσης, αριθμού στελεχών και οπλιτών για τη φύλαξη του φορτίου, οι οποίοι απαλλάσσονται από τα λοιπά τους καθήκοντα, την αποθήκευση του φορτίου σε υπαίθρια στοιβάδα, όπου εγκυμονούν κίνδυνοι πλήρους αλλοίωσης και καταστροφής του καθώς και ως προς το γεγονός ότι ένα μεγάλο μέρος του φορτίου αποτελείται από πυρίτιδα διαφόρων ειδών των οποίων η σύνθεση και η αντίδραση τους σε ψηλές θερμοκρασίες είναι άγνωστη.
Ζητήσαμε όπως ενημερωθούμε για τις ενέργειες στις οποίες το Υπουργείο προτίθεται να προβεί για επίλυση των πιο πάνω προβλημάτων.”

Οι ετήσιες εκθέσεις παραδίδονται από την ίδια την Γενική Ελέγκτρια τόσο στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας όσο και στην Βουλή των Αντιπροσώπων. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του mavroprovato.com η Γενική Ελέγκτρια της Κυπριακής Δημοκρατίας ακόμη περιμένει να ενημερωθεί…
read more "Έγγραφο Φωτιά: Ιδού η απόδειξη ότι γνώριζαν Προεδρικό και Βουλή!" Διαβάστε περισσότερα...

ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ ΑΠΟ ΚΥΠΡΟ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΡΗΞΗ ΣΤΗΝ ΝΑΥΤΙΚΗ ΒΑΣΗ - ΕΙΔΕ ΛΑΜΨΗ ΑΠ'ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΒΑΣΗ.

ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ ΑΠΟ ΚΥΠΡΟ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΡΗΞΗ ΣΤΗΝ ΝΑΥΤΙΚΗ ΒΑΣΗ - ΕΙΔΕ ΛΑΜΨΗ ΑΠ'ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΒΑΣΗ!!!
ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO:
ΠΗΓΗ:  http://thesecretrealtruth.blogspot.com
read more "ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ ΑΠΟ ΚΥΠΡΟ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΡΗΞΗ ΣΤΗΝ ΝΑΥΤΙΚΗ ΒΑΣΗ - ΕΙΔΕ ΛΑΜΨΗ ΑΠ'ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΒΑΣΗ." Διαβάστε περισσότερα...

Εξετάζουν τώρα το ενδεχόμενο δολιοφθοράς στην Κύπρο

Παντού μυρίζει καμένο. Σκόνη και καπνός καλύπτει τα πάντα σε μια ακτίνα 5 έως 10 χιλιομέτρων. Νεκροί και τραυματίες. Πτώματα έχουν εκσφενδονιστεί στους λόφους εκατοντάδες μέτρα μακριά. Η Κύπρος θρηνεί για άλλη μια φορά.
Όλα ξεκίνησαν στις 04:27 το πρωί. Μια φωτιά ξεσπάει μεταξύ της Ναυτικής Βάσης "Ευάγγελος Φλωράκης" στο Ζύγι και του Ηλεκτροπαραγωγικού Σταθμού της ΑΗΚ στο Βασιλικό.
Στην περιοχή μεταβαίνουν 14 οχήματα με 60 πυροσβέστες και μαζί με αξιωματικούς και στρατιώτες της Βάσης προσπαθούν να σβήσουν την φωτιά.
Στις 05:30 όμως τα πράγματα γίνονται τα χειρότερα. Μια ισχυρή έκρηξη έρχεται να σπείρει τον θάνατο και τον πανικό. Μέσα στην ναυτική βάση υπήρχαν 98 κιβώτια με πυρομαχικά που κατευθύνονταν στη Συρία όμως δεσμεύθηκαν από τις Κυπριακές Αρχές. Αν και οι πληροφορίες δεν είναι ακόμη ξεκάθαρες από την ζέστη και την φωτιά έγινε η έκρηξη.
Οι κυπριακές αρχές εξετάζουν με παρά πολύ προσοχή και επιφυλακτικότητα το ενδεχόμενο δολιοφθοράς αν και έως τώρα δεν υπάρχει κάποιο επίσημο στοιχείο για κάτι τέτοιο.
Σαν σήμερα πριν από 9 χρόνια είχαμε τον θάνατο του τότε Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς Ευάγγελου Φλωράκη, η βάση έχει το ονομά του, από πτώση ελικοπτέρου κοντά στην Πάφο. Αυτό όμως δεν το θεωρούν και τόσο ύποπτο.
Όμως αναπάντητα παραμένουν αρκετά ερωτήματα. Η φωτιά ξέσπασε την νύχτα και αυτό αιφνιδίασε τους πάντες, ενώ τους προβληματίζει ακόμη ότι η φωτιά ξεκίνησε έξω από το στρατόπεδο γεγονός που θα μπορούσε να ήταν τυχαίο ή όχι.
Η φωτιά ξεκίνησε στις 04:27 και η έκρηξη έγινε μια ώρα αργότερα. Τι ενέργειες έγιναν για να σβηστεί η φωτιά. Και αν είδαν ότι η φωτιά ξέφευγε και υπήρχε κίνδυνος έκρηξης γιατί δεν εκκένωσαν το στρατόπεδο αλλά και την γύρω περιοχή;
Από την έκρηξη σύμφωνα πάντοτε με πληροφορίες 16 άτομα σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν ενώ η περιοχή από το Μαρί έως το Γκάβερνορς θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο. Πυρκαγιές έχουν ξεσπάσει στη γύρω περιοχή ενώ πυκνοί καπνοί έχουν καλύψει την περιοχή.
Ένα άλλο περιστατικό είναι ότι αγνοείται ο αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού της Κύπρου πλοίαρχος Ανδρέας Ιωαννίδης. Κάποιοι αναφέρουν ότι ο πλοίαρχος είχε πάει στην βάση όταν ενημερώθηκε για την πυρκαγιά και πως βρισκόταν μέσα στην βάση όταν έγινε η έκρηξη και πως ακόμη δεν έχει βρεθεί το σώμα του.
πηγή http://www.adalis.gr
read more "Εξετάζουν τώρα το ενδεχόμενο δολιοφθοράς στην Κύπρο" Διαβάστε περισσότερα...

Σοκάρει το μέγεθος της καταστροφής στην Κύπρο – Φωτογραφίες με το μέγεθος της καταστροφής

Δώδεκα νεκροί και 62 τραυματίες είναι ο απολογισμός από την έκρηξη στη ναυτική βάση της Εθνικής Φρουράς, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, μετά την έκτακτη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.
Οι εικόνες που μεταδίδει το vima.gr σοκάρουν.
Το υπουργικό συμβούλιο κήρυξε δημόσιο πένθος από σήμερα μέχρι και την Τετάρτη, οι δε κηδείες των θυμάτων θα γίνουν με δημόσια δαπάνη.
Το μέγεθος της καταστροφής
read more "Σοκάρει το μέγεθος της καταστροφής στην Κύπρο – Φωτογραφίες με το μέγεθος της καταστροφής" Διαβάστε περισσότερα...

Απειλές από Χίλαρυ σε Χριστόφια πριν από το μακελειό

Σοβαρά ερωτηματικά για τις συνθήκες υπό τις οποίες πραγματοποιήθηκε η τραγωδία στη Ναυτική Βάση του Ζυγίου, ανάμεσα στη Λεμεσό και τη Λάρνακα. Εδώ και εβδομάδες διαδραματίζεται ένα περίεργο διπλωματικό παιγνίδι, το οποίο κορυφώθηκε με τις αποκαλύψεις που προέρχονται από τα Wikileaks και μαρτυρούν έμμεσους εκβιασμούς της......Αμερικανίδας υπουργού Εξωτερικών κ. Χίλαρυ Κλίντον ότι οι ΗΠΑ θα αναγκαστούν να εκθέσουν διεθνώς την Κύπρο αν το φορτίο με τα ιρανικά πυρομαχικά σε πλοίο με κυπριακή σημαία κατάφερνε να φτάσει στη Συρία.
Τα τηλεγραφήματα που διέρρευσαν σκιαγραφούν χαρακτηριστικά το διπλωματικό παρασκήνιο, τις αφόρητες πιέσεις της Ουάσινγκτον προς τη Λευκωσία, καθώς και τις προεκτάσεις που μπορεί να έχει αυτή η υπόθεση με δεδομένη την αποσταθεροποίηση που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Συρία.
Διπλωματικοί αναλυτές επισημαίνουν στο “Newsbomb” ότι οι πολιτικο-στρατιωτικές πτυχές της τραγωδίας με τα 98 εμπορευματοκιβώτια πυρίτιδας και τα δώδεκα θύματα της Ναυτικής Βάσεως «Ευαγγ. Φλωράκης» ίσως να αποτελεί θρυαλλίδα εξελίξεων για το Κυπριακό και τις ισορροπίες στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.
Τηλεγραφήματα - φωτιά
Τα επίμαχα τηλεγραφήματα αναφέρουν τα ακόλουθα:

19 Ιανουαρίου 2009: Πλήρωμα του αμερικανικού ναυτικού λαμβάνει άδεια από τον καπετάνιο Σμιρνώφ να επιβιβαστεί στο «Μόντσιεγκορσκ» για μία επιθεώρηση, στο πλαίσιο των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας. Το ρωσικών συμφερόντων πλοίο με την κυπριακή σημαία είχε ναυλωθεί από την IRISL, τις κρατικές ναυτιλιακές γραμμές του Ιράν, για τη μεταφορά φορτίου από το ιρανικό λιμάνι του Μπαντάρ Αμπάς στην Ταρτούς της Συρίας. Άμεσα οι επιθεωρητές ενημερώνουν την Ουάσιγκτον για τα ευρήματα των ελέγχων σε μερικά από τα 98 κοντέινερ που μετέφερε το πλοίο.
27 Ιανουαρίου 2009: Οι Αμερικανοί στη Λευκωσία θέτουν σε απόρρητο διπλωματικό έγγραφο προς το Στέιτ Ντιπάρτμεντ το ερώτημα αν η Κύπρος «νίπτει τας χείρας της» για την υπόθεση του πλοίου. Ανάμεσα σε άλλα στο τηλεγράφημα περιγράφεται ο φόβος των Κυπρίων για αντίποινα από τη Δαμασκό και υπενθυμίζεται η περίπτωση ενός άλλου φορτηγού, του «Γκρεγκόριο», που μετέφερε ραντάρ από τη Βόρεια Κορέα στους Σύρους. Όπως αναφέρεται, το συγκεκριμένο συμβάν στάθηκε αφορμή για να ανοίξει η γραμμή μεταξύ της Λαττάκιας στη Συρία και της Αμμοχώστου στα Κατεχόμενα.
Λίγη ώρα πριν σταλεί το εν λόγω διπλωματικό έγγραφο ο κ. Λεωνίδας Παντελίδης, διευθυντής του διπλωματικού γραφείου του Κυπρίου Προέδρου Δημήτρη Χριστόφια, ενημέρωσε τον αμερικανό πρεσβευτή πως ζήτησαν με τον ασύρματο στον καπετάνιο του «Μόντσιεγκορσκ» να κατευθυνθεί στη Λεμεσό, όμως δεν έλαβαν κάποια απάντηση.


«Κάνουμε ό,τι μπορούμε», φέρεται να είπε ο κ. Παντελίδης, σύμφωνα με το τηλεγράφημα 09Nicosia58.






Εμπλοκή της NSA


Ωστόσο, η αμερικανική Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας (NSA) πληροφόρησε την πρεσβεία ότι το πλοίο «δεν είχε λάβει ή μεταδώσει μηνύματα μέσω ασυρμάτου προσφάτως». Επιπλέον, το αμερικανικό Ναυτικό ενημέρωσε ότι αν το «Μόντσιεγκορσκ» διατηρούσε την κατεύθυνσή του και την ταχύτητα των 11 κόμβων θα έφτανε στη Συρία το ίδιο βράδυ.
Γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο οι Αμερικανοί πίεζαν με τηλεφωνήματα τους Κύπριους αξιωματούχους το τελευταίο κρίσιμο 24ωρο, ενώ είχαν ήδη προχωρήσει σε απευθείας διάβημα προς τον Πρόεδρο κ. Δημήτρη Χριστόφια για τον περιορισμό του πλοίου σε κυπριακό λιμάνι.
«Ο πρεσβευτής υπογράμμισε τις υποχρεώσεις της Κύπρου ως κράτος σημαίας του πλοίου και σημείωσε ότι το ενδιαφέρον της Ουάσιγκτον για το συγκεκριμένο θέμα ήταν το υψηλότερο δυνατόν... Ρώτησε αν η Κύπρος χρειαζόταν τη βοήθεια των Ηνωμένων Πολιτειών για να έρθει σε απευθείας επαφή με το πλοίο και να γνωστοποιήσει τις εντολές στον καπετάνιο, ή για κάποια επιπλέον βοήθεια. Ο διευθυντής του διπλωματικού γραφείου της κυπριακής προεδρίας απέρριψε και τα δύο, ξεκαθαρίζοντας ότι η κυπριακή κυβέρνηση δεν θέλει την ανάμειξη των ΗΠΑ», αναφέρεται στο τηλεγράφημα.


Άμεση απειλή από Χίλαρυ


28 Ιανουαρίου 2009: Όπως προκύπτει από το απόρρητο διπλωματικό έγγραφο 09Nicosia73, το «Μόντσιεγκορσκ» σταμάτησε μεσοπέλαγα 60 μίλια νοτιοανατολικά της Λευκωσίας, περιμένοντας περαιτέρω εντολές από την κυπριακή κυβέρνηση.
29 Ιανουαρίου 2009: Άλλο απόρρητο τηλεγράφημα από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ (09State7877) με την υπογραφή της κ. Χίλαρι Κλίντον έδινε στα στελέχη της αμερικανικής πρεσβείας στη Λευκωσία την εντολή να μεταφέρουν στους Κυπρίους αξιωματούχους ότι «η αμερικανική κυβέρνηση πιστεύει πως η μεταφορά τού εν λόγω φορτίου πιθανώς αποτελεί παραβίαση της απόφασης 1747 του Συμβουλίου Ασφαλείας». Ακόμα να ασκήσουν πιέσεις στην Κύπρο ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο κατηγορηματική στο αίτημά της να προσέλθει το πλοίο σε κυπριακό λιμάνι. «Ωστόσο, αν το πλοίο φτάσει στη Συρία, χωρίς η κυβέρνηση της Κύπρου να έχει καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την τήρηση των σχετικών αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας, η αμερικανική κυβέρνηση δεν θα μπορέσει να απεικονίσει τις ενέργειες της κυπριακής κυβέρνησης με τον πιο θετικό τρόπο»... έγραφε η Κλίντον και κατέληγε ότι οι ΗΠΑ παραμένουν πρόθυμες να βοηθήσουν με οποιονδήποτε δυνατό τρόπο.




Αμήχανος ο Χριστόφιας


Η αντίδραση της Λευκωσίας δεν άργησε. Η πρεσβεία των ΗΠΑ στην κυπριακή πρωτεύουσα απέστειλε απόρρητο τηλεγράφημα (09Nicosia75) με το οποίο ανέφερε στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ την είσοδο του «Μόντσιεγκορσκ» στα χωρικά ύδατα της Μεγαλονήσου. Επισημαίνει τον κατάπλου του πλοίου στο λιμάνι της Λεμεσού όπου και αγκυροβόλησε.
Στο απόρρητο τηλεγράφημα επισημαίνεται με ενοχλημένο ύφος ότι ο κ. Παντελίδης παρείχε ελάχιστες πληροφορίες σχετικά με τις επόμενες ενέργειες της Κύπρου. Παρατίθενται οι πρώτες αναφορές των λιμενικών για μεγάλες ποσότητες ισχυρών εκρηκτικών ήγειραν τις ανησυχίες των Κυπρίων.


Λίγες ώρες αργότερα, τα Ηνωμένα Έθνη αναφέρουν σε εμπιστευτικό διπλωματικό έγγραφο (09Nicosia77) ότι o διευθυντής του διπλωματικού γραφείου της κυπριακής προεδρίας εμφανίζεται να επεξεργάζεται και να επικοινωνεί το ενδεχόμενο μεταφοράς τού «εκρηκτικού» φορτίου του «Μόντσιεγκορσκ» από δυνάμεις του ΟΗΕ.
«Είναι ξεκάθαρο ότι η κυπριακή κυβέρνηση νιώθει πιεσμένη και θέλει να αποφύγει μία αναμέτρηση με τη Συρία και το Ιράν... Αφήνουμε τους ειδικούς τής Ουάσιγκτον και της Νέας Υόρκης να εξετάσουν αν η ιδέα του Παντελίδη για τα σώματα του ΟΗΕ στον Λίβανο ή κάποιες άλλες διευθετήσεις που εμπλέκουν τα Ηνωμένα Εθνη είναι εφαρμόσιμες» σχολιάζει ο πρέσβυς των ΗΠΑ στη Λευκωσία κ. Φρανκ Ούρμπανσιτς.
Παρακολουθούμε τις ανακοινώσεις και τις αιτιάσεις των υπευθύνων να προβάλλονται στα ΜΜΕ. Πίσω όμως από τις κατηγορίες για τη βαριά αμέλεια θα πρέπει να απαντηθούν μια σειρά ερωτημάτων που επικεντρώνονται κυρίως στην πιθανότητα της δολιοφθοράς. Αν και για τους νομικούς, η βαριά αμέλεια (Culpa Lata) ισοδυναμεί με δόλο που κόστισε τη ζωή σε δώδεκα αθώους ανθρώπους.
Τηλεγράφημα από τα Wikileaks για το φορτίο που προκάλεσε την καταστροφή στην Κύπρο:
cablesearch.org/cable/view.php, http://www.cablegatesearch.net/cable.php?id=09NICOSIA58
http://www.newsbomb.gr/
read more "Απειλές από Χίλαρυ σε Χριστόφια πριν από το μακελειό" Διαβάστε περισσότερα...

Κάθετη εφόρμηση στα πετρέλαια του Αιγαίου από τις ΗΠΑ


Σε κατάσταση αναβρασμού (έως και πανικού) βρίσκονται οι περισσότεροι διπλωμάτες του υπουργείου Εξωτερικών, εν όψει της διήμερης επίσκεψης της Χίλαρι Κλίντον στη χώρα μας, την ερχόμενη Κυριακή και Δευτέρα 17 και 18 Ιουλίου. Ο φόβος ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε νέες υποχωρήσεις επί των εθνικών θεμάτων είναι διάχυτος και ενισχύεται από τη μέχρι τώρα πολιτική και συμπεριφορά τόσο του ίδιου του κ. Γ. Παπανδρέου όσο και των δύο υπουργών Εξωτερικών Δημ. Δρούτσα και Στ. Λαμπρινίδη.

Η προετοιμασία μιας τέτοιας κρίσιμης επίσκεψης γίνεται, άλλωστε, σε «κλειστό κύκλο» κατά την πάγια τακτική που ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ, αφότου ανέλαβε την κυβέρνηση, παραμερίζοντας τους αρμόδιους διπλωματικούς παράγοντες, ώστε να είναι ευκολότερες οι «μυστικές» συμφωνίες.

Οσον αφορά την κ. Κλίντον, η οποία, προτού φτάσει στην Αθήνα θα επισκεφθεί την Αγκυρα, που έχει επιδείξει απέναντι στις ΗΠΑ μεγαλύτερη διαπραγματευτική ικανότητα και αποτελεσματικότητα, αυτή φέρεται να κομίζει μια δήλωση συμπαράστασης προς την Ελλάδα για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης. Θα είναι στο ίδιο μήκος κύματος με τον Ομπάμα που πριν από μερικές εβδομάδες είχε ζητήσει από τους Ευρωπαίους να βρουν λύση στο ελληνικό πρόβλημα.

Αυτή είναι όμως μόνο η επιφανειακή πλευρά του θέματος. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ έρχεται για να καταστήσει σαφή -στις συζητήσεις που θα γίνουν πίσω από τις κάμερες και δίχως τα αναγκαία για τους φωτογράφους χαμόγελα- τα ανταλλάγματα που πρέπει να προσφέρει η χώρα μας. Και φαίνεται ότι ο «φόρος» για την υποστήριξη αυτή θα είναι βαρύς.

Οπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, την ώρα που ο πλούτος της Ελλάδας έχει αρχίσει να «ξεπουλιέται», η αμερικανική πλευρά αξιώνει μεταξύ των άλλων να έχει αυτή τον πρώτο και κατά συνέπεια προνομιακό λόγο στα θέματα εκμετάλλευσης των πετρελαίων και του φυσικού αερίου, που αργά αλλά σταθερά μπαίνουν στην ατζέντα του ενδιαφέροντος. Δεν είναι τυχαίες η κινητικότητα που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα σχετικά με τα κοιτάσματα, ιδιαίτερα στην περιοχή του Αιγαίου, και την έναρξη των ερευνών, και η υποχωρητική στάση που τηρεί η κυβέρνηση Παπανδρέου για τον καθορισμό της ΑΟΖ, ώστε να διασφαλιστούν τα εθνικά μας συμφέροντα.

Σε μια ιδιότυπη «μοιρασιά» που φαίνεται μάλιστα να προωθείται μεταξύ των ξένων, με «λάφυρο» την Ελλάδα, οι Αμερικανοί, αν εξασφαλίσουν αυτά που θέλουν, εμφανίζονται πρόθυμοι να συμφωνήσουν στη συνέχεια στην εκχώρηση των φιλέτων από άλλους τομείς, όπως η ενέργεια και οι χρηματοπιστωτικές δραστηριότητες, στους Γερμανούς.

Οι αμερικανικές πιέσεις προς την Ελλάδα διευκολύνονται, άλλωστε, όχι μόνο από τη δεινή οικονομική θέση που έχει φέρει τη χώρα η κυβέρνηση, αλλά και από το γεγονός ότι είναι ανοιχτά και όλα τα εθνικά θέματα, με τάσεις διαρκούς υποχώρησης. Αυτό ισχύει για τα Ελληνοτουρκικά, το Κυπριακό καθώς και το Σκοπιανό.
read more "Κάθετη εφόρμηση στα πετρέλαια του Αιγαίου από τις ΗΠΑ" Διαβάστε περισσότερα...

Αφού αυτοί δεν λένε την αλήθεια, θα την πω εγώ...


Αφού κανείς από τους επίσημους φορείς δεν βγαίνει επιτέλους να πει την πολυπόθητη αλήθεια στον ελληνικό λαό αποφάσισα να το κάνω εγώ.

Ξέρετε η αλήθεια στα οικονομικά δεν είναι ούτε θέσφατο, ούτε κρυφή γνώση, φυλαγμένη για τους εκλεκτούς, ούτε όλες αυτές οι βλακείες που ακούγονται τριγύρω από τα πιο επίσημα -δυστυχώς- χείλη της χώρας.

Απλά ανοίγεις τον Προϋπολογισμό - είναι στο ίντερνετ- και βλέπεις τα νουμεράκια.

Πάμε λοιπόν:

Αλήθεια Νο 1
Εισπράττουμε περί τα 40 δις ευρώ το χρόνο και ξοδεύουμε περί τα 60.
Κατ' αναλογία είναι σαν να βγάζω 1.000 ευρώ το μήνα και να χαλάω 1.500.

Αλήθεια Νο 2
Χρωστάμε περί τα 360 δισ. ευρώ με έσοδα 40 δισ. όπως προείπα.
Κατ' αναλογία είναι σαν να βγάζω 12.000 ευρώ το χρόνο και να χρωστάω 108.000.

Αλήθεια Νο 3
Μόνο οι ετήσιοι τόκοι για τα δάνεια που έχουμε ήδη πάρει (και φάει εννοείται) είναι χοντρικά 20 δισ.
Κατ' αναλογία είναι σαν να βγάζω 1.000 ευρώ το μήνα και για τόκους στεγαστικού δανείου (χωρίς το κεφάλαιο) να δίνω περί τα 500 ευρώ.

Αλήθεια Νο 4
Για να λειτουργούμε κανονικά σαν χώρα, πρέπει κάθε χρόνο να βρίσκουμε τα κάτωθι ποσά:
1. 20 δις που είναι τα -παραπάνω- έξοδα μας (έλλειμμα)
2. 20 δις που είναι οι τόκοι των δανείων.
3. 40 δις που είναι χοντρικά και το κεφάλαιο των δανείων.
Σύνολο 80 δις.
Αναλογικά είναι σαν να βγάζω 12.000 ευρώ το χρόνο και για να διατηρούμαι στη ζωή, (και εκτός φυλακής)
Να πρέπει να βρίσκω ακόμη 24.000 κάθε χρόνο.

Ανακεφαλαίωση:
1. Είμαι ένας εργαζόμενος που βγάζω 1.000 ευρώ το μήνα.
2. Οι προσωπικές μου ανάγκες είναι περίπου 1.500 ευρώ το μήνα.
3. Τα δάνεια μου ανέρχονται σε 1.500 ευρώ το μήνα.
4. Μου λείπουν δηλαδή 2.000 ευρώ κάθε μήνα και χρωστάω ακόμη 108.000.
5. Με βλέπετε να κρατάω το σπίτι μου για πολύ καιρό ακόμα;

Με έσοδα 1.000 και έξοδα 3.000 το μήνα η μόνη επιλογή μου ήταν να καλύπτω το διχίλιαρο με νέο δανεισμό. Μέχρι τώρα οι τράπεζες με κάλυπταν.

Από δω και πέρα σταματάει η χρηματοδότηση οπότε ας εξετάσουμε τις επιλογές που έχω ως εργαζόμενος, οι οποίες είναι βασικά τέσσερις:

Επιλογή Νο 1
Να βρω 2η και 3η δουλειά αυξάνοντας τα έσοδα του (ανάπτυξη)

Επιλογή Νο 2
Να περικόψω τις ανάγκες μου και να μειώσω τα έξοδα μου (περικοπές)

Επιλογή Νο 3
Να διαπραγματευτώ με την τράπεζα το δάνειο μου με επέκταση και μείωση των δόσεων (αναδιάρθρωση)

Επιλογή Νο 4
Να πουλήσω κομμάτι της περιουσίας μου για να ξεχρεώσω μέρος του δανείου (ιδιωτικοποιήσεις)

Βασικά μπορώ να χρησιμοποιήσω από μια έως και τέσσερις επιλογές, όσο περισσότερες τόσο πιο γρήγορα θα ξεμπλέξω απ' όλα αυτά.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να δούμε τις συμβουλές των κομμάτων (όπως στην εκπομπή ''Για λογαριασμό σας'') στον εργαζόμενο της ιστορίας μας.

ΠΑΣΟΚ: Ο εργαζόμενος δεν χρειάζεται να βρει δεύτερη δουλειά, πρέπει να περικόψει 100 ευρώ από τα έξοδα του και να αναδιαρθρώσει το χρέος του. Δυστυχώς μάλλον θα αναγκαστεί να πουλήσει και κάτι.

ΝΔ: Ο εργαζόμενος χρειάζεται και 2η δουλειά ως ημιαπασχόληση, αναδιάρθρωση χρέους και πώληση περιουσίας χωρίς καμιά περικοπή εξόδων.

ΑΡΙΣΤΕΡΑ: Ο εργαζόμενος πρέπει να δουλεύει λιγότερο στην 1η δουλειά που έχει, να αυξήσει τα έξοδα του, να μην πουλήσει τίποτα και να πιστολιάσει την τράπεζα.

Βέβαια, υπάρχει και μία άλλη λύση, έξω από αυτές που προτείνουν τα πολιτικά κόμματα του Κοινοβουλίου. Μπορούμε να ζητήσουμε έλεγχο νομιμότητας του χρέους, να διεξάγουμε ανακρίσεις και δίκες για όσους προκύψει πως είναι υπαίτιοι για τη δημιουργία του χρέους ή πλούτισαν μέσα από τις διαδικασίες των εκάστοτε δανεισμών της χώρας. Στη συνέχεια και αφού φροντίσουμε να εισπράξουμε τα χρέη που έχουν άλλες χώρες προς εμάς, μπορούμε να διακανονίσουμε το υπολειπόμενο χρέος, με τέτοιο τρόπο που δεν θα χρειαστεί να χάσουμε τίποτε από την περιουσία μας. Δηλαδή, θα δουλέψουμε λίγο περισσότερο από όσο δουλεύαμε (μερικοί ίσως να δουλέψουν πραγματικά για πρώτη φορά στη ζωή τους, αφού είχαν μάθει να δουλεύουν τον κόσμο...), θα εξορθολογίσουμε τις δαπάνες μας και φυσικά θα εισπράξουμε από όσους μας χρωστάνε (που τώρα το παίζουν αφ' υψηλού) και νόμιμα φερόμενοι (σύμφωνα με τα όσα ορίζει το Σύνταγμα της χώρας και το Διεθνές Δίκαιο) θα αρχίσουμε να πληρώνουμε δόσεις που μας αναλογούν και που δεν θα καταστρέψουν την οικογένειά μας και το σπίτι μας γενικότερα.

Τα συμπεράσματα δικά σας...

Μια που έρχονται εκλογές, πολύ σύντομα μάλλον, ας απαντήσουμε μερικές ερωτήσεις που όλοι έχουν και θα κληθούν να απαντήσουν σύντομα στις κάλπες. Εξάλου είναι πράγματα πολύ πιεσμένα και δεν έχουμε καιρό για χάσιμο. Οι κάλπες θα "μιλήσουν", ο λαός θα εκφραστεί (ίσως για πρώτη φορά πραγματικά) και η χώρα θα πάρει το δρόμο της (μακριά από απώλειες εθνικής κυριαρχίας και οικονομικής υποδούλωσης για άγνωστο χρονικό διάστημα)...

Αναγνώστης
read more "Αφού αυτοί δεν λένε την αλήθεια, θα την πω εγώ..." Διαβάστε περισσότερα...

Τι πραγματικά συνέβη στην Κύπρο; Η έκρηξη ήταν αποτέλεσμα δολιοφθοράς; (video)


Πέρα από το μέγεθος της τραγωδίας και όλων εκείνων που θα επιφέρει η καταστροφή κυρίως της μονάδας ηλεκτροπαραγωγής, πρέπει να ενσκύψουμε στο γεγονός αυτό καθεαυτό και σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες (οι οποίες μπορεί να θεωρούνται "θερμές" ή ελάχιστες), καλούμαστε να μελετήσουμε το ατύχημα της συγκεκριμένης έκρηξης στη Ναυτική Βάση "Ευάγγελος Φλωράκης". Και καλούμαστε να το κάνουμε τώρα, πριν "διοχετευθούν" ποικιλοτρόπως διάφορες πρόσθετες πληροφορίες που θα χρησιμεύσουν ως προκάλυμμα των πραγματικών περιστατικών. Θυμίζουμε, απλώς, πως οι πρώτες πληροφορίες συνήθως είναι και οι πραγματικές, ενώ σπάνια προστίθενται σε αυτές νεότερες βαρύνουσας σημασίας (εξαίρεση αποτελούν αποτελέσματα εργαστηριακών μελετών).



Τί μάθαμε, λοιπόν, ότι συνέβη στην στρατιωτική - ναυτική βάση της Κύπρου; Μία πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 4.30 π.μ. (πριν ξημερώσει) σε κατεσχεμένα κοντέινερς που περιείχαν δυναμίτιδα. Πριν από την εκδήλωση της πυρκαγιάς υπήρξε μία φωτοβολίδα που ειδοποιούσε για ύποπτη κίνηση εντός του στρατοπέδου... Στη συνέχεια και αφού πέρασε μία ώρα και 20 λεπτά από την έναρξη της πυρκαγιάς, υπήρξε μία έκρηξη πρωτόγνωρου μεγέθους και απολύτως καταστροφική... Μήπως πρέπει να αναρωτηθούμε για το πόσες πιθανότητες υπάρχουν να εκδηλωθεί πυρκαγιά κατά τη διάρκεια της νύχτας; Μήπως πρέπει να αναρωτηθούμε πως είναι δυνατόν να συμβαίνει κάτι τέτοιο; Μήπως πρέπει να αναρωτηθούμε τι σήμαινε η φωτοβολίδα, για την οποία γίνονται έρευνες από ποιόν εκτοξεύθηκε και γιατί (εάν βρίσκεται στους επιζώντες...) Τι πληροφορίες έχει η υπηρεσία πληροφοριών της Κύπρου για πιθανή κατασκοπευτική ή άλλη δράση από άτομα που εισήλθαν προσφάτως από την κατεχόμενη Κύπρο στον Ελληνοκυπριακό τομέα; Πολύ παράξενες ήταν, επίσης, οι δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Άμυνας κυρίου Μπεγλίτη, ο οποίος έκανε αναφορά για θάνατο ικανότατων στρατιωτικών...(!), ενώ σύμφωνα με τις δηλώσεις (φειδωλότατες) της Κυπριακής κυβέρνησης, οι νεκροί είναι κυρίως πυροσβέστες και ναύτες...! Είχε ο κύριος Μπεγλίτης λάθος πληροφόρηση;


Το συγκεκριμένο ατύχημα μειώνει κατά πολύ την στρατιωτική άμυνα της Κύπρου, αφού σημαντικός αριθμός οπλικών συστημάτων βρισκόταν στην βάση όταν έγινε η έκρηξη και μέχρι αυτή τη στιγμή (απόγευμα της ίδιας ημέρας) είναι άγνωστο εάν υπάρχουν και σε τι κατάσταση βρίσκονται...

Ας δούμε τι υλικό είχε πριν την έκρηξη το κυπριακό Ναυτικό:

ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΑ ΣΚΑΦΗ

Shaldag 1 Κατασκευής Israel Shipyards. Με σταθεροποιούμενο πυροβόλο των 30 χλστ., και θερμική κάμερα της Rafael.

Esterel 32L 1 «Σαλαμίς». Με στοιχείο ESM για τη σκόπευση των Exocet MM-39.

Rodman 55 2

Vittoria 2 Των ιταλικών ναυπηγείων Cantiere Navale Vittoria. Σύμβαση 17 εκατ. λιρών (2003). 13 Σεπτεμβρίου 2004 στη Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης», επίσημη ένταξη σε υπηρεσία.

«ΠΠ Πλωτάρχης Ελευθέριος Τσομάκης ΠΝ» (Ρ03) και «ΠΠ Πλωτάρχης Νικόλας Γεωργίου ΠΝ» (Ρ04).

«Κερύνεια» P-02 1 Πρώην «A268 Κνωσός».

ΕΠΑΚΤΙΑ ΑΜΥΝΑ

ΜΜ-40 Exocet
Block II 3 Τρεις τετραπλοί εκτοξευτές και 24 βλήματα ΜΜ40 Exocet Block II επί ισάριθμων οχημάτων. Σταδιακά, τα βλήματα υπόκεινται σε πρόγραμμα εργοστασιακής συντήρησης-αναβάθμισης που θα επεκτείνει τη διάρκεια ζωής των βλημάτων κατά 10 έως 12 έτη. Είναι άγνωστο αν επιβίωσαν από την έκρηξη...



Με απλά λόγια, η Κύπρος θα οδηγηθεί πιθανότατα σε πιεστικές διαπραγματεύσεις, κάτω από τη δαμόκλεια σπάθη της τουρκικής στρατιωτικής υπερισχύος απέναντί της... Άραγε, πόσο τυχαία είναι η δήλωση του Νταβούτογλου, ο οποίος μόλις εχθές δήλωνε πως το θέμα της Κύπρου πρέπει να κλείσει με κάθε τρόπο πριν το β' εξάμηνο του 2012 (οπότε και η Κύπρος αναλαμβάνει την προεδρία της Ε.Ε.); Μία Κύπρος χωρίς σθεναρή άμυνα, μπορεί να κατέβει ισχυρή σε συνομιλίες με την Άγκυρα; Γιατί παραιτήθηκε ο υπουργός Άμυνας και ο αρχηγός της Εθνοφρουράς της Κύπρου και δεν υπήρξε παραίτηση από κάποιο άλλο στέλεχος της κυβέρνησης Χριστόφια;

Ας συνεχίσουμε, όμως, το σκεπτικό μας. Προσπαθώντας να προσεγγίσουμε το γιατί έγινε αυτή η έκρηξη, τι ίσως να ήταν το επιδιωκόμενο (εάν φυσικά η έκρηξη ήταν αποτέλεσμα δολιοφθοράς). Παλιότερα και στην Ελλάδα (το 1987) είχαμε ένα παραπλήσιο "ατύχημα" στο στρατόπεδο - αποθήκες της Μαλακάσας. Αργότερα, βέβαια, αποδείχθηκε πως επρόκειτο για "κουκούλωμα" της κλοπής και της μεταφοράς σημαντικής ποσότητας οπλισμού που είχε κατευθυνθεί στο Ιράκ για τις ανάγκες του περσοϊρακινού πολέμου... Μήπως πρέπει να σκεφτόμαστε για το αν συμβαίνει κάτι τέτοιο και στην έκρηξη της Κύπρου;

Μήπως βρισκόμαστε μπροστά στο αποτέλεσμα μίας εκτεταμένης δολιοφθοράς, η οποία αποσκοπούσε στον "εξαναγκασμό" της επίλυσης του Κυπριακού, με συνθήκες που θα επιβάλει η Άγκυρα, δηλαδή στα πλαίσια του σχεδίου Ανάν;

Μέσα από μία σειρά ερωτημάτων, που προκύπτουν, μήπως πρέπει να θέσουμε και το μέγιστο ερώτημα; Μπορεί σήμερα η Κύπρος να αμυνθεί σε περίπτωση που δεχθεί επίθεση; Υπάρχει κάποιος στην Κύπρο που μπορεί να απαντήσει με απόλυτη ειλικρίνεια σε αυτό το ερώτημα;

Χρήστος
ΥΓ: Τέλος, στην ερώτηση για το εάν μπορεί να πραγματοποιηθεί μία στρατιωτική επιχείρηση για να επιφέρει μία τέτοια δολιοφθορά, η απάντηση είναι απολύτως καταφατική...

Τέλος, σημειώνουμε πως η μονάδα ειδικών δυνάμεων του Ναυτικού, ως έργο Θεού, απουσίαζε από την βάση γιατί βρισκόταν σε άσκηση στην Αγία Νάπα! Αν δεν είχε άσκηση θα είχε εξοντωθεί ολόκληρη, γιατί τα καταλύματά της βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από τα κοντέϊνερ! Μήπως ήταν και η ΜΥΚ στόχος;
read more "Τι πραγματικά συνέβη στην Κύπρο; Η έκρηξη ήταν αποτέλεσμα δολιοφθοράς; (video)" Διαβάστε περισσότερα...