Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Gate 13 - Against modern football !!!

read more "Gate 13 - Against modern football !!!" Διαβάστε περισσότερα...

Έπαιζε με τα ονόματα για να μη χάσει την προεδρία σε κόμμα, κυβέρνηση και διεθνή σοσιαλιστική!

Διαβάστε το παρακάτω ενδιαφέρον άρθρο από το Πολιτικό Σαφάρι - Γατί δεν ήθελε να παραιτηθεί ο ΓΑΠ
«ΕΚΠΝΕΕΙ» ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Η ΘΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΩΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ, ΕΚΤΟΣ και ΑΝ... ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΩΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ...!!!

«ΠΑΙΖΕΙ» ΜΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΠΟΔΕΚΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΣΕ ΚΟΜΜΑ--ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ--ΔΙΕΘΝΗ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ...!!!

Προσέξτε μία παράμετρο που αγνοούν οι πάντες....
Αύριο Παρασκευή 11-11-2011 λήγει σύμφωνα με το καταστατικό του ΠΑΣΟΚ η θητεία του Γιώργου ως Προέδρου του κόμματος δεδομένου ότι εξελέγη στις 11-11-2007.

Η μοναδική περίπτωση να παραμείνει και δή αυτοδικαίως σε αυτή την θέση είναι να έχει παραμείνει ως... Πρωθυπουργός...!!!

Διαφορετικά χάνει τα πάντα και ασφαλώς και την προεδρία της Σοσιαλιστικής Διεθνούς...

Ο μόνος πού σίγουρα ξέρει και θυμάται το άρθρο του καταστατικού είναι ο Βενιζέλος--αυτό σας το λέμε με πάσης βεβαιότητος και το υπογράφουμε-- πού τον περιμένει στη γωνία...

Γιά αυτό ίσως ο Γιώργος αυτοξευτιλίζεται με διαγγέλματα, ανακοινώνει Πετσάλνικο, παρά τις αντιδράσεις των Βουλευτών του και στο Προεδρικό Μέγαρο υπαναχωρεί και δεν βρίσκει όνομα για Πρωθυπουργό.

Τώρα «πετάει» το όνομα του Παπαδήμου εν γνώσει του ότι θα τον απορρίψει ο Σαμαράς, αφού έχει βάλει κοκκινες γραμμές και ο Παπαδήμος δέχεται να αναλάβει μόνο ως εκπρόσωπος της... Ε.Ε. και του Ολι Ρεν, δηλ. και σήμερα πάλι ναυάγιο γιά να κερδίσει χρόνο...!!!

Εμάς καλούν γιά θυσίες γιά να σώσουμε την Χώρα και ο Γιώργος «παίζει» με την τύχη ενός λαού γιά την προσωπική του διάσωση και καρεκλοκένταυρη σωτηρία..
read more "Έπαιζε με τα ονόματα για να μη χάσει την προεδρία σε κόμμα, κυβέρνηση και διεθνή σοσιαλιστική!" Διαβάστε περισσότερα...

Μετά το "Χάος" ήρθε το "Ciao!" από την Liberation!

Το πρόσφατο δυνατό πρωτοσέλιδο "Χάος" για την Ελλάδα συναγωνίζεται το αυριανό της Liberation, που κεντράρει  στην άθλια μπογιατισμένη κουρούπα του Μπερλουσκόνι. Ciao...
read more "Μετά το "Χάος" ήρθε το "Ciao!" από την Liberation!" Διαβάστε περισσότερα...

Φοβερό και το νέο HUMBA!





read more "Φοβερό και το νέο HUMBA!" Διαβάστε περισσότερα...

Η ληστεία του Χρηματιστηρίου και ο κ. Λουκάς Παπαδήμος!

Από την Μαρία Σεφέρου
Στη συνέχεια παραθέτω αποσπάσματα από το βιβλίο μου «Σοφοκλέους Καζίνο» (Διατίθεται δωρεάν από την ιστοσελίδα μουwww.seferou.net).
«-Το καλοκαίρι του 1999, η μετοχή της Τραπέζης της Ελλάδος είχε παρουσιάσει περίεργη, κατά πολλούς ύποπτη, συμπεριφορά στο ταμπλό της Σοφοκλέους. Η ύποπτη αυτή συμπεριφορά περιγράφηκε πολύ γλαφυρά από τους δημοσιογράφους Γιάννη Αγγελή και Βασίλη Γεώργα, στην “Ε”, στις 11/08/1999.
Παραθέτω χαρακτηριστικά αποσπάσματα του άρθρου με τίτλο “Tι κρύβει το ράλι της Tράπεζας Eλλάδος”, και… αμαρτίαν ουκ έχω:

“Δεν υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά, λέει η παροιμία, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η ποσότητα του καπνού που αναθρώσκει, δικαιολογείται πάντα από την ένταση της φωτιάς που τον γεννά…
Στην περίπτωση όμως της τιμής της μετοχής της Τράπεζας της Ελλάδος, η οποία έχει ξεπεράσει τις 160.000 δραχμές, σημειώνοντας άνοδο της τάξης του 350% από τις αρχές του χρόνου (160% σε 12 ημέρες), έχουν δημιουργηθεί ερωτήματα όσον αφορά τη σχέση του ‘καπνού’ και της ‘φωτιάς’.(…)
(…) H άνοδος αυτή σημειώνεται με ελάχιστο όγκο συναλλαγών, ο οποίος σπάνια ξεπερνά τα 3.000 τεμάχια ημερησίως, σε σύνολο 2.979.733 μετοχών. (…)
Πάντως στη χρηματιστηριακή αγορά, πέραν των διαφόρων ‘σεναρίων’ που ακούγονται τις τελευταίες ημέρες, οι πληροφορίες θέλουν δέκα τουλάχιστον γνωστά πρόσωπα του εγχώριου επιχειρηματικού κόσμου, οι οποίοι είναι ‘παλιοί’ μέτοχοι της ΤτΕ, να ‘παίζουν’ τη μετοχή σε μια προσπάθεια να ‘εξισορροπήσουν’, όπως ισχυρίζονται, την τιμή της με τις υπόλοιπες μετοχές του τραπεζικού κλάδου.

Tριετής ‘προσπάθεια’.
Παλαιοί επαγγελματίες του χώρου θυμούνται τους ‘γνωστούς-αγνώστους’ πιστούς ‘φίλους’ της μετοχής της ΤτΕ να συγκεντρώνουν σταδιακά κατά την τελευταία τριετία τα χαρτιά από την αγορά σε τιμές ιδιαίτερα ελκυστικές για τα σημερινά επίπεδα.(…)
Έτσι, έπειτα από ένα ιδιαίτερα μεγάλο διάστημα κατά το οποίο η μετοχή της ΤτΕ βρισκόταν στα επίπεδα των 60.000-65.000 δρχ. με όχι περισσότερα από 2.000 τεμάχια να αλλάζουν χέρια καθημερινά, ‘ξημέρωσε’ η 26η Ιουλίου, οπότε ξαφνικά και δίχως να συντρέχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος το χαρτί βρέθηκε στο πλαφόν της ανώτατης ημερήσιας ανόδου, δίχως μάλιστα να έχει ‘ξεκολλήσει’ από εκεί μέχρι και το τέλος της χθεσινής συνεδρίασης.
Το πού θα καταλήξει αυτό το ανοδικό και σίγουρα αξιοπρόσεκτο ράλι, μόνο ο “Θεός” της Σοφοκλέους μπορεί να ξέρει, άντε και μερικοί άλλοι…»
Σύμφωνα με το ίδιο άρθρο, ανώτατος διοικητικός παράγοντας της ΤτΕ, από τον οποίο η “Ε” ζήτησε να σχολιάσει την εξέλιξη της τιμής της μετοχής της τράπεζας, επιβεβαίωσε ότι η διοίκηση παρακολουθούσε την τιμή της μετοχής, δηλώνοντας: “Δεν μπορούμε πάντως να πούμε ότι έχουμε ενδείξεις ότι παίζονται κάποια παιχνίδια με την τιμή της μετοχής”.
Είναι περίεργο, όμως, πώς θα μπορούσαν να παίζονται ύποπτα παιχνίδια κάτω από τη μύτη του αξιότιμου κ. Λουκά Παπαδήμου! Δεν νομίζετε; Πάντως, απ’ ό,τι ξέρω, η μετοχή της Τραπέζης της Ελλάδος δεν μπήκε ποτέ υπό “επιτήρηση”. Σιγά που θα έμπαινε!
-Την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 1999, Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, σε άρθρο της με τίτλο “SOS Παπαδήμου προς επενδυτές”, κατ’ αποκλειστικότητα δημοσίευσε βαρυσήμαντες δηλώσεις του κ. Λουκά Παπαδήμου, που αποτέλεσαν και την αφορμή για την αρχή της πτώσης του ΧΑΑ. Με τις δηλώσεις αυτές ο κ. Παπαδήμος προσπάθησε να νίψει τας χείρας του από τη ληστεία που συντελούνταν στη Σοφοκλέους. Ήταν όμως πολύ αργά, και καμία δήλωση δεν μπορούσε πλέον να τον απαλλάξει των δικών του ευθυνών. (Σημειωτέον ότι την προηγουμένη είχαν γίνει δηλώσεις του διοικητή της Εθνικής Τράπεζας, κ. Θ. Καρατζά, με τις οποίες και εκείνος προειδοποιούσε το επενδυτικό κοινό για τις υπερβολές που διαμορφώνονταν στις λεγόμενες περιφερειακές μετοχές.)
Ο κ. Παπαδήμος επισήμανε ότι “κατά τους τελευταίους μήνες παρατηρείται μια διευρυνόμενη αναντιστοιχία μεταξύ της αύξησης των τιμών των μετοχών πολλών επιχειρήσεων και της προσδοκώμενης ανόδου της κερδοφορίας τους κατά τα επόμενα έτη. Οι τιμές πολλών μετοχών, σε σχέση με τα πρόσφατα και ορθολογικώς προσδοκώμενα επιχειρηματικά κέρδη, έχουν διαμορφωθεί σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα, συγκρινόμενα με τις αντίστοιχες σχέσεις χρηματιστηριακών τιμών και επιχειρηματικών κερδών που έχουν διαμορφωθεί στις κεφαλαιαγορές άλλων χωρών.”
Ας προσπαθήσουμε να αναλύσουμε τη δήλωση αυτή. Κατ’ αρχήν είναι διατυπωμένη αρκετά αόριστα. Το «κατά τους τελευταίους μήνες» σημαίνει ότι το πρόβλημα ήταν παλιό και απλά ο κ. Παπαδήμος καθυστέρησε πολύ να επισημάνει τους κινδύνους στους μικροεπενδυτές. Όπως όμως απέδειξαν οι θλιβερές εξελίξεις, το ΧΑΑ ήταν υπερτιμημένο ήδη από τα τέλη του 1998, αλλά όλοι οι αρμόδιοι ντοπάριζαν τους μικροεπενδυτές μιλώντας για ακόμη καλύτερες μέρες. (…)
Επιπλέον, ο κ. Διοικητής μίλησε για μετοχές πολλών επιχειρήσεων, που σημαίνει ότι κατά την άποψή του το πρόβλημα το είχαν πολλές, αλλά όχι όλες. Και βέβαια, το μυαλό όλων πήγαινε στις μετοχές της λεγόμενης “περιφέρειας”, δηλαδή τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Στις επόμενες δηλώσεις του αυτό θα διευκρινιζόταν ακόμη καλύτερα και θα γινόταν σαφές ότι η παρέμβαση του κ. Παπαδήμου ήταν εκ του πονηρού και είχε στόχο να στρέψει τους επενδυτές προς τα λεγόμενα blue chips (παλαιά τζάκια). Είχε ήδη ξεσπάσει ένας αμείλικτος πόλεμος μεταξύ των παλαιών και νέων τζακιών και φαίνεται πως ο κ. Παπαδήμος δεχόταν πιέσεις για να παρέμβει.
Είπε λοιπόν στη συνέχεια: “Ιδιαίτερα προβληματίζει το γεγονός ότι κατά τους τελευταίους μήνες έχει σημειωθεί μεγάλη άνοδος των τιμών των μετοχών εταιρειών με περιορισμένα ή και ανύπαρκτα κέρδη, χωρίς αξιόλογα περιουσιακά στοιχεία και με αβέβαιες οικονομικές προοπτικές. Η εξέλιξη αυτή δεν μπορεί παρά ν’ αντικατοπτρίζει ελλιπή ή λανθασμένη πληροφόρηση και άγνοια των κινδύνων που αντιμετωπίζονται.”
Ας σταθούμε λίγο και σ’ αυτή τη δήλωση. Μήπως η μεγάλη άνοδος των τιμών κάποιων μετοχών δεν οφειλόταν σε φυσιολογική αυξημένη ζήτηση αλλά σε χειραγώγηση και σε παιχνίδια αδίστακτων κερδοσκόπων με τη διασπορά ψευδών ειδήσεων; Και γιατί δεν καταδίκασε το γεγονός αυτό ο κ. Παπαδήμος; Μήπως για να μη θίξει, π.χ., τον κ. Καρατζά της Εθνικής, για το άγριο κερδοσκοπικό παιχνίδι που είχε στηθεί με τη μετοχή των Γενικών Αποθηκών – μιας χρεοκοπημένης θυγατρικής της Εθνικής Τράπεζας – η οποία είχε ανέβει κατά 389,65% στο διάστημα 2 Αυγούστου 17 Σεπτεμβρίου;
Αλλά ο κ. Διοικητής επέπεσε και σε ένα άλλο ολίσθημα, όταν αναφέρθηκε σ’ αυτούς που αγόρασαν τίτλους με δανεικά. Είπε χαρακτηριστικά: “Όταν όμως διαφανεί η πραγματικότητα, οι τιμές προσαρμόζονται απότομα και οι οικονομικές συνέπειες μπορεί να είναι επώδυνες, ιδίως για όσους τελευταίοι εισήλθαν στην αγορά, λίγο πριν επικρατήσει η οικονομική λογική και απέκτησαν τους μετοχικούς τίτλους όχι με ίδια, αλλά με δανειακά κεφάλαια”. Νάτος λοιπόν ο διαπρύσιος κήρυκας της οικονομικής λογικής, κ Λ. Παπαδήμος! Είναι ο ίδιος που, ίσως κάτω από πίεση της κυβέρνησης, μια εβδομάδα αργότερα αύξησε το όριο δανειοδότησης για αγορά τίτλων από 5 σε 15 εκατομμύρια δραχμές για να πάρει κι άλλο κόσμο στο λαιμό του!
Βέβαια ο κ. Παπαδήμος φρόντισε ώστε να μην το βάλουν στα πόδια και εγκαταλείψουν το ΧΑΑ όσοι θα έπαιρναν στα σοβαρά τις δηλώσεις του. Είπε ότι “όσοι επενδύουν ορθολογικά λαμβάνοντας υπ’ όψιν τα θεμελιώδη οικονομικά δεδομένα των εταιρειών και δεν επηρεάζονται από φήμες και προσδοκίες χωρίς αντίκρισμα, μπορούν να προσδοκούν ικανοποιητικές αποδόσεις μεσοπρόθεσμα οι οποίες συναρτώνται και με τις διεθνείς προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.”
Ιδού η πλάνη και η παραπλάνηση των μικροεπενδυτών από το στόμα του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος! Από ποιες λοιπόν μετοχές θα προσδοκούσαν ικανοποιητικές αποδόσεις οι “συνετοί” μικροεπενδυτές; Από τις Τράπεζες, τα υποτιθέμενα “ρετιρέ” της ελληνικής οικονομίας, των οποίων ο δείκτης από 11.351,98 μονάδες που είχε κλείσει την εβδομάδα εκείνη, θα καταποντιζόταν στις 2.077,99 (-81,69%) στις 12 Μαρτίου του 2003, και για τις οποίες ο διεθνής οίκος UBS θα έλεγε («Η», 11/03/2003) ότι αποτελούσαν τον “αδύναμο κρίκο” της ελληνικής αγοράς;
Κι όλα αυτά συναρτώνται, είπε ο κ. Διοικητής, με τις διεθνείς προοπτικές της ελληνικής οικονομίας! Και για τη συνεισφορά του σ’ αυτές τις προοπτικές, που υποτίθεται ότι ήταν λαμπρές, ο κ. Παπαδήμος ανταμείφτηκε αργότερα και επελέγη αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας! Αλλά ο κ. Παπαδήμος σε καμία περίπτωση δεν λαμβάνει άφεση αμαρτιών με το καινούργιο του πόστο.
Στη συνείδηση των καμένων μικροεπενδυτών, αλλά και του συνόλου των Ελλήνων που υφίστανται τις οδυνηρές συνέπειες της αποτυχημένης οικονομικής πολιτικής και του ιδίου, θα είναι πάντα ένοχος. Τώρα, αν είναι ο τρίτος κατά σειράν ένοχος, μετά τον κ. Σημίτη και τον κ. Παπαντωνίου είναι μια μικρή λεπτομέρεια. Και οι τρεις μαζί πάντως θα καταταγούν στην ιστορία ως το μοιραίο τρίο που οδήγησε την οικονομία της Ελλάδας στην ύφεση, παρ’ όλο τον πακτωλό των κοινοτικών κονδυλίων και την οικονομική αφαίμαξη του κοσμάκη μέσω του Χρηματιστηρίου.»

Αυτά τα λίγα για τον αξιότιμο κύριο Παπαδήμο, και καλώς να τον δεχτούμε. Είμαι σίγουρη ότι στα 10 χρόνια που πέρασαν από τότε κάτι θα έχει μάθει από τα λάθη του και πως θα επιδιώξει, αν μη τι άλλο, να εξιλεωθεί για τη συνεισφορά του στη μεγαλύτερη ληστρική ανακατανομή πλούτου του 1998-2001 μέσω του ΧΑΑ, προσφέροντας επιτέλους καλύτερες υπηρεσίες στη χώρα μας, σε τούτη την κρισιμότατη περίοδο που διέρχεται.
read more "Η ληστεία του Χρηματιστηρίου και ο κ. Λουκάς Παπαδήμος!" Διαβάστε περισσότερα...

Το μέγα έγκλημα Παπανδρέου, είναι η καλλιέργεια παγκόσμιου ανθελληνισμού και γελοιοποίησης της χώρας. “Πάντα αξιόπιστα”.


olympia.gr
Πολλοί φίλοι δεν αρέσκονται στα νούμερα αν και οι αριθμοί λένε πάντα την αλήθεια. Η οικονομική αξιοπιστία μίας χώρας κρίνεται από την εικόνα της στις αγορές. Αυτά που έγιναν γνωστά στο ευρύ κοινό ως “Spreads”. Και οι αγορές είναι αδίστακτες. Δεν λειτουργούν με κομματικά κριτήρια.
Τα Spreads επί Καραμανλή ήταν στις 135 μβ, για να ξεπεράσουν τις 3,000 μβ επί “αξιόπουστα”. Αυτό όσον αφορά την οικονομική αξιοπιστία.
Υπάρχει όμως κάτι σοβαρότερο.
Η εικόνα της χώρας στο εξωτερικό.
Στις ηγεσίες και στους λαούς. 
Αυτό είναι και το μέγα έγκλημα του Γεωργίου Παπανδρέου που έκανε τον Έλληνα συνώνυμο στης απάτης στα μάτια των λαών και ο ίδιος διασύρθηκε στα μάτια των ηγετών που όχι μόνο δεν επισκέπτονται πλέον την χώρα, αλλά αποφεύγουν ακόμα και να φωτογραφηθούν μαζί του στο εξωτερικό!
Το αποκορύφωμα; Για πρώτη φορά στην ιστορία, ο λευκός οίκος έβγαλε ανακοίνωση διάψευσης σε …φήμες που αναπτύχθηκαν μέσω των γνωστων γκαιμπελίσκων του Μαξίμου που διέρρεαν ότι ο Παπανδρέου θα είχε συνάντηση με τον Ομπάμα στο περιθώριο της συνόδου των G20!! ΕΒΓΑΛΕ Ο ΛΕΥΚΟΣ ΟΙΚΟΣ ΔΙΑΨΕΥΣΗ! Για τέτοια κατάντια μιλούμε.
Στον αντίποδα, επί κυβερνήσεως Καραμανλή η Ελλάδα είχε καταστεί κόμβος επισκέψεων ηγετών. Των ισχυρότερων του πλανήτη, με συνεχείς επισκέψεις που έδειχναν περίτρανα ποιά η θέση της χώρας στο διεθνές στερέωμα.
ΟΙ ξένοι δεν καταλαβαίνουν ότι ο Παπανδρέου δεν εκπροσωπεί την Ελλάδα και τους Έλληνες. Δεν καταλαβαίνουν ότι εκπροσωπεί το “Έθνος”, το “Πρώτο Θέμα” και τους μεγαλοδημοσιογράφους που τον επέβαλλαν στην εξουσία. Για τους ξένους ισχύει ότι οι λαοί έχουν τους ηγέτες που τους αξίζουν. Γι’ αυτό όλο το Ελληνικό διαδίκτυο πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλία ενημέρωσης στο εξωτερικό και να ξεκαθαρίσει ότι ο Γιώργος Παπανδρέου και το συφερτό του δεν έχουν σχέση με την Ελλάδα, αλλά με ότι την πληγώνει.
Ως πότε θα την πληγώνει;
read more "Το μέγα έγκλημα Παπανδρέου, είναι η καλλιέργεια παγκόσμιου ανθελληνισμού και γελοιοποίησης της χώρας. “Πάντα αξιόπιστα”." Διαβάστε περισσότερα...

Και το όνομα αυτού... Λουκάς Παπαδήμος!


Ο Λουκάς Παπαδήμος πήρε και επισήμως εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί, Γ. Παπανδρέου, Α. Σαμαράς, Γ. Καρατζαφέρης, συμφώνησαν στην αποστολή της μεταβατικής κυβέρνησης έκτακτης ανάγκης. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας «συμφωνήθηκε το έργο της νέας κυβέρνησης να είναι η υλοποίηση των αποφάσεων της συνόδου Κορυφής της ευρωζώνης της 26ης Οκτωβρίου και η εφαρμογή της οικονομικής πολιτικής που συνδέεται με αυτές τις αποφάσεις.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έδωσε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον κ. Λουκά Παπαδήμο. Η ορκωμοσία αναμένεται για αύριο στις 14.00»

Όπως προκύπτει, στην ανακοίνωση δεν γίνεται λόγος για τη διάρκεια της νέας κυβέρνησης. Ωστόσο, κατά τις πληροφορίες, συμφωνήθηκε να μην υπάρξει δεσμευτική ημερομηνία, καθώς σε διαφορετική περίπτωση ο κ. Παπαδήμος δεν θα δεχόταν να αναλάβει επικεφαλής της.

Λίγο μετά τις 14.30 αναχώρησαν από το Προεδρικό Μέγαρο οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί.

Μένει να ανακοινωθεί η σύνθεση της νέας κυβέρνησης.

Και τώρα που μάθαμε ποιός ανέλαβε ως υπάλληλος να είναι πρωθυπουργός της χώρας, ευτελίζοντας το Κοινοβούλιο, διαγράφοντας το Σύνταγμα και εκτελώντας εντολές Μέρκελ, Σαρκοζί και τραπεζιτών, πώς νιώθουμε;

Η πρώτη δήλωση Παπαδήμου

Η νέα κυβέρνηση θα είναι μεταβατική είπε ο νέος πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου, μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους πολιτικούς αρχηγούς.

Όπως είπε, κύριο έργο αυτής της κυβέρνησης είναι να υλοποιηθεί η συμφωνία των Βρυξελλών και η εφαρμογή της οικονομικής πολιτικής που συνδέεται με αυτές τις αποφάσεις.

«Αποδέχθηκα την εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης ευρύτερης συνεργασίας, επειδή πιστεύω ότι όλοι πρέπει να συμβάλουμε στην αντιμετώπιση της κρίσης και την ανόρθωση της οικονομίας.»

Διευκρίνισε ότι δεν τέθηκαν όροι προς κανέναν πολιτικό αρχηγό για τη νέα κυβέρνηση.

Μίλησε σε προσωπικό επίπεδο, λέγοντας ότι «δεν είμαι πολιτικός, αλλά εχω αφιερώσει το μεγαλύτερο τμήμα της ζωής μου στην άσκηση οικονομικής πολιτικής στην Ελλάδα και το εξωτερικό».

«Η συμμετοχή της χώρας στη ζώνη του ευρώ, αποτελεί εγγύηση νομισματικής σταθερότητας, είναι συντελεστής οικονομικής ευημερίας και η συμμετοχή της χώρας στη ζώνη του ευρώ θα διευκολύνει την ανάπτυξη.»

Στόχος αυτής της νέας κυβέρνησης θα είναι η ανόρθωση της οικονομίας, λέγοντας ότι η πορεία δεν θα είναι εύκολη και τα προβλήματα θα επιλυθούν ταχύτερα με μικρότερο κόστος, «αν υπάρχει ενότητα, συνεννόηση και σύνεση».

Μας έφυγε ένα βάρος ή μήπως μας προστέθηκε περισσότερο;

Κάποιοι θα σκεφθούν πως μετά από αυτό όλα μπαίνουν στην τελική ευθεία για να δοθεί το τέλος. Όμως, αναρωτιέμαι... το τέλος τίνος; Της Ελλάδας, των πολιτών της, της αξιοπρέπειας, της ελπίδας...; Για να έρθει το τέλος εκείνων που σχεδίασαν την επίσημη και υπογεγραμμένη υποταγή μας θα πρέπει να γίνουν πολλά περισσότερα από το να είμαστε θεατές στην εκτέλεσή μας...

Καλώς δεχθήκαμε λοιπόν τον άνθρωπο μαριονέτα που θα στείλει την χώρα 40-50 χρόνια πίσω και θα πληρωθεί για να κάνει αυτή τη δουλειά. Κάποτε τον αποκαλούσαν δήμιο, σήμερα λέγεται πρωθυπουργός χωρίς εκλογές, πρωθυπουργός χωρίς καμία λαϊκή εντολή, πρωθυπουργός επίσημος υπάλληλος των τραπεζών...
read more "Και το όνομα αυτού... Λουκάς Παπαδήμος!" Διαβάστε περισσότερα...

Blogger στην Huffington Post: Η Ελλάδα θα ξαναγίνει μεγάλο έθνος!

Ότι δεν κάνουν οι Έλληνες πολιτικοί που έχουν καταφέρει η Ελλάδα να θεωρείται το «μίασμα» της Ευρώπης, το κάνει μια Βρετανίδα blogger που υπογράφει άρθρο στην Huffington Post....
«Χωρίς την Ελλάδα δε θα υπήρχε Ευρώπη. Όλα μας τα συστήματα, οι δομές, η γλώσσα έχουν ελληνικό DNA. Οι Έλληνες είναι οι γίγαντες, στους ώμους των οποίων χτίσαμε την Ευρώπη» αναφέρει στην αρχή του άρθρου της η BritChick Paris.
«Είναι πολύ δύσκολο για ένα Έλληνα να καταπιεί όλες αυτές τις προσβολές για τη χώρα του. Οι Έλληνες είναι τεμπέληδες, ανοργάνωτοι, είναι το «αποδιοπομπαίο έθνος» της Ευρώπης. Ο πατέρας μου θα στριφογύριζε στον τάφο του για αυτές τις προσβολές», συμπληρώνει.
Βέβαια σημειώνει ότι την ευθύνη έχουν τόσο οι ανίκανοι πολιτικοί τους αλλά και οι ίδιοι οι Έλληνες που τους ψήφιζαν τόσα χρόνια.
«Η Ελλάδα διαθέτει μερικά από τα πλέον ιστορικά μνημεία και νησιά που κόβουν την ανάσα. Επισκέφθηκα μερικά από αυτά και τίποτα δε συγκρίνεται με την απλότητα μιας ταβέρνας πλάι στην ακρογιαλιά. Πώς να συνεισφέρουμε; Ας πάμε τα παιδιά μας στην Ακρόπολη, ας περάσουμε το μήνα του μέλιτος στη Σαντορίνη, ας διασκεδάσουμε στη Μύκονο».
«Στην πραγματικότητα όσοι Έλληνες ξέρω καταρρίπτουν με τη ζωή τους όλα τα στερεότυπα: δουλεύουν πιο σκληρά από όσους ξέρω, δημιουργούν επιχειρήσεις, είναι δημιουργικοί.
Ο Στωϊκισμός, ένα από τα φιλοσοφικά τους κινήματα, διαβεβαιώνει τους Έλληνες πως μπορούν να ζουν την κάθε μέρα ακόμα και με λιγότερα χρήματα και με δυσκολίες. Η δημοκρατία, την οποία ευφήυραν είναι αυτό που έχουν περισσότερο ανάγκη τώρα παρά ποτέ.
Η Ελλάδα έχει όλα τα εφόδια για να ξαναγίνει ένα μεγάλο έθνος. Ήταν και θα ξαναείναι.»
http://topeiraxtiri.blogspot.com
read more "Blogger στην Huffington Post: Η Ελλάδα θα ξαναγίνει μεγάλο έθνος!" Διαβάστε περισσότερα...

Ο ρόλος της CIA στο κίνημα των αγανακτισμένων της Αμερικής".

read more "Ο ρόλος της CIA στο κίνημα των αγανακτισμένων της Αμερικής"." Διαβάστε περισσότερα...

85 χρόνια ΑΠΟΕΛ!

Στις 8 Νοεμβρίου 1926 ιδρύθηκε ο Ποδοσφαιρικός Όμιλος Ελλήνων Λευκωσίας (ΠΟΕΛ), στην οδό Λήδρας, και πρώτος πρόεδρος του σωματείου υπήρξε ο Γεώργιος Πούλιας. Το ταλέντο των μελών του ΠΟΕΛ και η ικανότητά τους στους αγώνες στίβου, διεύρυνε τα τμήματα του σωματείου και έτσι, 2 χρόνια αργότερα, μετονομάστηκε σε ΑΠΟΕΛ (Αθλητικός Ποδοσφαιρικός Όμιλος Ελλήνων Λευκωσίας).

Ο ΑΠΟΕΛ με την 80χρονη και πλέον ιστορία του, με τις επιτυχίες του στην Κύπρο και στα Κύπελλα Ευρώπης, έχει καταστεί ο «Θρύλος του Κυπριακού Ποδοσφαίου». Ήδη μετρά συνολικά 50 τίτλους στις εγχώριες διοργανώσεις, ενώ η ύψιστή διάκρισή του στην Ευρώπη, ήταν η περσινή είσοδός του στους ομίλους του Champions League και η αξιοπρεπής παρουσία του στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης.

“Στρατός Γαλαζοκίτρινος Δόξα Τιμή προγόνων,
Πατρίδας χρώματα ιερά μπροστάρης των Αγώνων…”
Οι αγώνες του ΑΠΟΕΛ για την Ελευθερία και την Ένωση
Πάνω απ΄όλα όμως, πέραν της πολυεπίπεδης αθλητικής και πολιτιστικής του προσφοράς, ο ΑΠΟΕΛ ήταν παρών στο καθήκον για την υπεράσπιση της Κυπριακής Ελευθερίας και στους αγώνες των Κυπρίων για την Ένωση του νησιού με την Ελλάδα. Από το 1950, ο πρώτος πρόεδρος του ΑΠΟΕΛ, Γεώργιος Πούλιας πρωτοστάτησε και εργάστηκε για την επιτυχία του Ενωτικού Δημοψηφίσματος το 1950, το οποίο όμως οι Βρετανοί αποικιοκράτες δεν σεβάστηκαν.
Ως εκ τούτου, με την έναρξη του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ 1955-1959, οι αθλητές, τα μέλη και οι φίλοι του ΑΠΟΕΛ, προσέτρεξαν στη φωνή της μαχόμενης πατρίδας, για την αποτίναξη του αγγλικού ζυγού και την ενσωμάτωση της Κύπρου με τον ελληνικό εθνικό κορμό.

Ο αθλητής στίβου του ΑΠΟΕΛ Μιχαλάκης Καραολής απαγχονίστηκε στις 10 Μαίου 1956 στις κεντρικές φυλακές, ενώ πολλοί άλλοι αγωνιστές της ΕΟΚΑ, φίλοι και μέλη του ΑΠΟΕΛ, καταζητήθηκαν ή έπεσαν μαχόμενοι… Η ηγεσία του σωματείου, Ευθύβουλος Ανθούλλης και Τίτος Φάνος συνελήφθηκαν!
Κατά την περίοδο της τουρκικής ανταρσίας του 1963το οίκημα του ΑΠΟΕΛ μετετράπη σε αποθήκη όπλων, που χρησιμοποιήθηκαν για την αντίσταση κατά των Τούρκων στασιαστών. Δεκάδες Αποελίστες έδωσαν τη ζωή τους για την προάσπιση της Λευκωσίας από τους παρακρατικούς της τουρκικής ΤΜΤ.
Το καλοκαίρι του 1974, βρήκε τον ΑΠΟΕΛ και πάλι μαχόμενο στην πρώτη γραμμή αντίστασης κατά του Τούρκου εισβολέα. Εκλετά μέλη του σωματείου, φλογεροί Έλληνες πατριώτες, αγωνίστηκαν για την υπεράσπιση των πάτριων εδαφών. Οι υποστράτηγος Τάσος Μάρκου, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΑΠΟΕΛ, ο καλαθοσφαιριστής Γιαννάκης Μαύρος και ο πρωταθλητής μας στην επιτραπέζια αντισφαίριση, Μιχαλάκης Ζαμπάς, αποτελούν τη σημαία του ΑΠΟΕΛ στους αγώνες του σωματείου για αντίσταση στα διχοτομικά σχέδια της Τουρκίας.


Ο ΑΠΟΕΛ σήμερα
Σήμερα, 37 χρόνια από τη βάρβαρη τουρκική εισβολή, η ιδιαίτερη μας πατρίδα Κύπρος, αναπόσπαστο κομμάτι του ελληνισμού, συνεχίζει να τελεί υπό τη κατοχή της Τουρκίας. Ως Έλληνες Κύπριοι, και ιδιαίτερα οι Αποελίστες, έχουμε το εθνικό χρέος της διατήρησης της ελληνικής μας ταυτότητας και της συνεχούς δράσης και διαφώτισης των Πανελλήνων για το Εθνικό μας πρόβλημα.
Οφείλουμε να κρατήσουμε την Ομάδα μας μακρυά από τις κομματικές παρεμβάσεις, χαράσσοντας Εθνική Γραμμή, με κάθε ευκαιρία και με κάθε τρόπο.
Συγχαίρουμε τον ΠΑΝ.ΣΥ.ΦΙ ΑΠΟΕΛ για τον εθνικό αγώνα που διεξάγει, καθώς και την καθολική προσήλωση των «πορτοκαλί» στα εθνικά συνθήματα και σύμβολα που αναρτούν στην κερκίδα μας. Τους συγχαίρουμε επίσης, όταν στις εθνικές παρελάσεις, στέλνουν τα κατάλληλα μηνύματα στην κοινή γνώμη, και ιδιαίτερα στους «επισήμους».
Η ΑΠΟΕΛΛΑΣ υποστηρίζει όλες τις προσπάθειες των φίλων του ΑΠΟΕΛ, για τη διατήρηση της εθνικής μνήμης και ταυτότητας. Οι Αποελίστες είμαστε η ψυχή αυτού του ιστορικού σωματείου, και το γράμμα «Ε» στα αρχικά του ΑΠΟΕΛ μας ενώνει στον κοινό αγώνα ενάντια στην υποδούλωση της Ελληνικής μας Πατρίδας.
Χρόνια Πολλά συνΑποελίστες και συνΑγωνιστές!
ΜΙΑ ΖΩΗ ΕΛΛΑΔΑ
ΜΙΑ ΖΩΗ ΑΠΟΕΛ!
WWW.APOELLAS.COM
read more "85 χρόνια ΑΠΟΕΛ!" Διαβάστε περισσότερα...