Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Εξαφανισμένος και ρόμπα διεθνώς ο Χ. Παπουτσής...




read more "Εξαφανισμένος και ρόμπα διεθνώς ο Χ. Παπουτσής..." Διαβάστε περισσότερα...

Kanellos the Greek protest dog returns to Athens - video

                   
read more "Kanellos the Greek protest dog returns to Athens - video" Διαβάστε περισσότερα...

Πώς οι ΗΠΑ μεθόδευσαν την πτώση Καραμανλή και την άνοδο Παπανδρέου

Με ωμές παρεμβάσεις στην ελληνική εξωτερική πολιτική, αντίθετες με μια πολιτική που πραγματικά θα ωφελούσε τη χώρα μας, και με «απειλές» εκ των γειτονικών χωρών, ο πρώην πρέσβης των ΗΠΑ, Ντάνιελ Σπέκχαρντ, μεθόδευε επι δύο χρόνια εξ ονόματος των Αμερικανών την πτώση του πρώην πρωθυπουργού της Ελλάδας, Κώστα Καραμανλή

Μέσα από μια καλά οργανωμένη τακτική παρεμβάσεων στην πορεία της...
εξωτερικής πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Σπέκχαρντ προετοίμαζε το έδαφος για την «αποκαθήλωση» του κ. Καραμανλή και την «επική», καθώς φάνηκε προεκλογικά το 2009, άνοδο του Γιώργου Παπανδρέου.

Οι μεθοδεύσεις του κ. Σπέκχαρντ προκύπτουν και... επισήμως από σωρεία απορρήτων τηλεγραφημάτων του πρώην πρέσβη προς την Ουάσιγκτον που είδαν το φως της δημοσιότητα και φιλοξενούνται σήμερα στο εβδομαδιαίο περιοδικό «Επίκαιρα».

Σύμφωνα με ένα από τα πιο ενδεικτικά των Αμερικανικών βλέψεων τηλέγραφήματα του κ. Σπέκχαρντ, οι ΗΠΑ φαίνεται ότι αγωνιούσαν ιδαιτέρως για το εκλογικό αποτέλεσμα του 2009. «Όλα δείχνουν ότι το ΠΑΣΟΚ κερδίζει τις εκλογές» σημείωνε με ανακούφιση στο ενημερωτικό σημείωμά του προς την Ουάσιγκτον, μία εβδομάδα πριν από τη διεξαγωγή των εκλογών του Οκτωβρίου του 2009, ο Ντάνιελ Σπέκχαρντ, συμπληρώνοντας ότι ο Γιώργος Παπανδρέου ως πρωθυπουργός θα επανεξετάσει τον αγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη και τη συμφωνία για τον SouthStream, που τόσο «έκαιγε» τις ΗΠΑ.

Υπενθυμίζεται ότι για δύο χρόνια η αμερικανική πλευρά ζούσε  με την ανησυχία της ελληνορωσικής προσέγγισης που επιθυμούσε ο κ. Καραμανλής, η οποία έθετε εν αμφιβόλω τα οικονομικά και στρατηγικά συμφέροντα της υπερδύναμης στην περιοχή και απειλούσε να βάλει τέλος σε ένα έργο ζωτικής σημασίας για εκείνη, την ενεργειακή εξάρτηση της Ευρώπης από έναν απολύτως ελεγχόμενο δρόμο, αυτόν του αγωγού TGI.  Βασικός στόχος των ΗΠΑ στην Ελλάδαδεν ήταν άλλος παρά να εγκαταλείψει η κυβέρνηση Καραμανλή τα κοινά ενεργειακά της σχέδια με τη Ρωσία.

 Τα «Επίκαιρα» αποκαλύπτουν πλήθος απόρρητων σημειωμάτων της αμερικανικής πρεσβείας προς το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, τα οποία αποδεικνύουν με λεπτομέρειες το πώς εργάστηκαν οι Αμερικανοί για την ανατροπή της κυβέρνησης Καραμανλή.

Σε ορισμένα τηλεγραφήματα μάλιστα γίνεται ευθέως λόγος για «προειδοποιήσεις» που δέχτηκαν Έλληνες αξιωματούχοι από Αμερικανούς συναδέλφους τους και την εκδήλωση «αντίμετρων» στο πλαίσιο της κλιμάκωσης των αμερικανικών πιέσεων προς τη χώρα μας. Και όλα αυτά, προκειμένου να πειστεί η τότε ελληνική κυβέρνηση Καραμανλή να μην θέσει βέτο για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ κατά τη Σύνοδο του Βουκουρεστίου, τον Απρίλιο του 2008 και να κόψει τον επιτέλους τον ομφάλιο λώρο του επιχειρείν με την Ρωσία.

Από newpost
read more "Πώς οι ΗΠΑ μεθόδευσαν την πτώση Καραμανλή και την άνοδο Παπανδρέου" Διαβάστε περισσότερα...

Ανίκανε, πάρε την κυβέρνησή σου και φύγετε...


Καμία μεταρρύθμιση, καμία αποκρατικοποίηση, καμία μείωση του σπάταλου κράτους.

Η κυβέρνηση Παπανδρέου έρχεται κάθε τόσο να ληστέψει τους φορολογούμενους για να διατηρήσει αλώβητα τα δικά της πασοκόπαιδα.

Η υπόθεση της εφεδρείας είναι τόσο αστεία όσο και το κλείσιμο της ΕΤ1 για την οποία δεσμεύθηκε ο- με 24 εκατομμύρια αγοραστής των δικαιωμάτων του Champions League -Μόσιαλος.

Αντί να βάλουν λουκέτο σε οργανισμούς και δημόσιους φορείς πάνε να ρίξουν στάχτη στα μάτια της Τρόικας απολύοντας συνταξιούχους δημοσίους υπαλλήλους την ίδια ώρα που καμιά αποκρατικοποίηση δεν υπάρχει στον ορίζοντα!

Ποια εργασιακή εφεδρεία και απίδια μάντολες.

Έχουν γεμίσει τα υπουργεία με μουτζαχεντίν Πασόκους οι οποίοι θεωρούν την Ελλάδα τσιφλίκι τους και είναι αποφασισμένοι να την κλείσουν ταυτόχρονα με το κόμμα τους.

Οι πασόκοι ιμπεριαλιστές θεωρούν πως η ιστορία της χώρας είναι ταυτισμένη μ εκείνη του κόμματός τους και πρέπει πάση θυσία να πορευθούν μαζί ακόμη και στο θάνατο.

Μέσα σ’ αυτό το περιβάλλον ο Χάρης Καστανίδης και ο Μόσιαλος παίζουν πιτσικουλιές για δήθεν δημοψηφίσματα αντί να πάνε σε εκλογές και να ξεκουμπισθούν για πάντα από προσώπου γης.

Άντε να χαθείτε προδότες, χαμένα κορμιά, τελείες της Ιστορίας…

Πηγή
read more "Ανίκανε, πάρε την κυβέρνησή σου και φύγετε..." Διαβάστε περισσότερα...

Σε συννενόηση με τον Παπανδρέου οι ΗΠΑ ανέβαλαν την αναγνώριση των Σκοπίων;


Σε συνέχεια της μεγάλης αποκάλυψης του περιοδικού «Επίκαιρα» με τα άκρως απόρρητα έγγραφα της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα για το θέμα της ελληνορωσικής προσέγγισης και της ελληνικής πρεσβείας στην Ουάσινγκτον, για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, τα «Επίκαιρα Online» θα δημοσιεύουν αποσπάσματα από αυτά τα αποκαλυπτικά έγγραφα που έχουν συγκλονίσει την ελληνική κοινή γνώμη. Το άκρως απόρρητο έγγραφο της ελληνικής πρεσβείας στην Ουάσινγκτον με ημερομηνία 19 Δεκεμβρίου 2006 παρουσιάζει τις εξελίξεις και τις αμερικανικές θέσεις σε σχέση με το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ:
(κάντε κλικ για μεγέθυνση)


Περιοδικό "Επίκαιρα"
read more "Σε συννενόηση με τον Παπανδρέου οι ΗΠΑ ανέβαλαν την αναγνώριση των Σκοπίων;" Διαβάστε περισσότερα...

Οχτώ οπλισμένες θρασύδειλες κότες εναντίον ενός.Πουλερικά με όπλα

read more "Οχτώ οπλισμένες θρασύδειλες κότες εναντίον ενός.Πουλερικά με όπλα" Διαβάστε περισσότερα...

Κι εμένα μου άρεσε η εικόνα του ΜΑΤωμένου ΜΑΤατζή-Βίντεο

Έλεος, ρε παιδιά! Με το που ανεβαίνει το βίντεο στο facebook αρχίζουν τα like και τα σχόλια. Ο ένας αλλαλάζει διαδικτυακώς ποδοσφαιρικές ιαχές «goal!!!!», ο άλλος επικαλείται επι ματαίω τον… Εωσφόρο, «Ο Σατανάς μαζί του», κανα δυο ασχολούνται με το πρακτικό του θέματος αγνοώντας επιδεικτικά την ανθρώπινη διάσταση «Εγω δε καταλαβαινω με τετοιο εξοπλισμό τετοια κρανη ποσο μαλακας να εισαι να φας πετρα?», αρκετοί ειρωνεύονται με ύφος βαρύ: «τον κακομοίρη…», ή το προσωπικό μου αγαπημένο «κρίμα είναι τόσο βελουδένιος(wtf?!)».






Στην πραγματική ζωή και στη χθεσινή πορεία τα ίδια και χειρότερα. Σε κάποια φάση σκάει μια μολότωφ στα πόδια ενός αρχιδιμοιρίτη και ο γύρω κόσμος αρχίζει να χειροκροτάει σε κατάσταση έξαλλης ευφορίας.
Σε κάποια άλλη φάση, στην Όθωνος, κύριος κυριλές, ηλικιωμένος, στυλιστική επιλογή γυναίκα-πάω- για-πρέφα, κάθόλου μπάχαλος, καθόλου κουκουλοφόρος, πλησιάζει μπατσούλη τύπου ΜΑΤ και του λέει καταλεξής και σε αρκετά ήρεμο τόνο: «Εσένα εγώ θα σε σκοτώσω. Θα βρω που μένεις και θα σε σκοτώσω».
Τι πράγματα είναι αυτά; Που καταντήσαμε; Γιατί αποκαλούμε τους αστυνομικούς μπάτσους; Πόσες γιάφκες νέας (;) γενιάς τρομοκρατών θα επιτρέψουμε να στεγάζονται σε καφενεία της Καισαριανής; Πόση χολή νομίζουμε θα σηκώσει ο server του facebook πριν πέσει; Τι είδους ψυχοπάθειας χαρακτηρίζει όσους χαίρονται με τον πόνο του μπά(γκχμ,γκχμ)στυνομικού και τι είδους ηδονή απολαμβάνουν στη θέα της ανοιγμένης από πέτρα (ή απο κόκα) μύτης; Γιατί δεν προσπαθείτε να μιλήσετε με αυτά τα παιδιά, που τόσα κι αυτοί περνάνε; Θα σας το πουν και οι ίδιοι: Σας δέρνουμε γιατί κάνουμε τη δουλειά μας. Εντολές εκτελούμε. Αυτοί που ψηφίσατε μας τις δίνουνε. Άρα; Ποιος φταίει που σας δέρνουμε; Εσείς, βρε κουτά. Και άλλωστε ποιον παίρνετε για να σας προστατέψει όταν χρειαστεί; Εμάς, βρε κουτά.
Ο μέσος διαδηλωτής που σημειωτέον δεν είναι καθόλου μπάχαλος και καθόλου κουκουλοφόρος (να τον πούμε Μπάμπη που μ’αρέσει), δεν έχει πάρει ποτέ του τηλέφωνο την αστυνομία. Έχει βέβαια και την όχι και τόσο σπάνια τύχη να μην έχει τίποτα για κλέψιμο. Μια φορά τράκαρε, πήρε την τροχαία, έκανε 5 ώρες να ‘ρθει. Αν ήθελε ΜΑΤ βέβαια κυκλοφορούν παντού και εν αφθονία. Μια άλλη φορά κάτι περίεργοι τύποι του την πέσανε στο δρόμο και τον βαράγανε αλύπητα και χωρίς λόγο. Η αστυνομία όμως τότε έτυχε να είναι απασχολημένη. Με το να τον βαράει. Με το να τον βρίζει. Με το να του πετάει χημικά. Με το να τον τραβολογάει στη ΓΑΔΑ για εξακρίβωση-φακέλωμα-σπάσιμο νεύρων. Στο μέρος με την τραγελαφική επιγραφή «Γραφείο προστασίας του πολιτεύματος» που πηγαίνουνε συνήθως τους Μπάμπηδες. Με το να του απαγορεύει: να κρατάει πανό, να διαδηλώνει, να πηγαίνει για ποτό στα Εξάρχεια, να βγάζει φωτογραφίες, να υπάρχει. Και δεν έχει γνωρίσει ποτέ στη ζωή του αστυνομικό. Ίσως γιατί το σύστημα δεν έχει ανάγκη απο αστυνομικούς αλλά από μπάτσους. Προσλαμβάνει μπάτσους, εκπαιδεύει μπάτσους και πληρώνει μπάτσους για να κάνουνε δουλειά μπάτσων. Δεν μπορείς να φυτεύεις μπατσόσπορο και να περιμένεις να φυτρώσει ζουμπούλι. Είναι παράλογο.
Και έλα τώρα εσύ ο zen, ο πασίφης, ο «κι αυτοί άνθρωποι είναι», ο δεν-έχω-ιδέα-τι-συμβαίνει-στις-πορείες, να εξηγήσεις στον Μπάμπη γιατί θα ‘πρεπε να ραγίσει η καρδιά του όταν έφαγε την πέτρα ο μπάτσος.
 
Εγώ δεν μπορώ να το κάνω. Γιατί και εμένα μου άρεσε η εικόνα του ΜΑΤωμένου ΜΑΤατζή.
Αλεξάνδρα Τριανταφύλλου


 πηγη
read more "Κι εμένα μου άρεσε η εικόνα του ΜΑΤωμένου ΜΑΤατζή-Βίντεο" Διαβάστε περισσότερα...

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΣΤΗ WALL STREET

read more "ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΣΤΗ WALL STREET" Διαβάστε περισσότερα...

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ-ΟΙ ΜΠΑΧΑΛΟΙ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΕΣ ΕΚΑΝΑΝ ΞΑΝΑ ΤΗ ΒΡΩΜΟΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ!




 ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ











read more "ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ-ΟΙ ΜΠΑΧΑΛΟΙ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΕΣ ΕΚΑΝΑΝ ΞΑΝΑ ΤΗ ΒΡΩΜΟΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ!" Διαβάστε περισσότερα...

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ (5-10-2011) -DEMOTIX ΟΡΓΑΣΜΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΙ ΒΑΡΒΟΡΟΤΗΤΑΣ ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΑΠΟ ΤΗ ΓΑΔΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΠΑΠΟΥΤΣΗ!!!



ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ















http://www.demotix.com/
read more "ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ (5-10-2011) -DEMOTIX ΟΡΓΑΣΜΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΙ ΒΑΡΒΟΡΟΤΗΤΑΣ ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΑΠΟ ΤΗ ΓΑΔΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΠΑΠΟΥΤΣΗ!!!" Διαβάστε περισσότερα...

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΤΩΝ ΜΑΤ ΓΙΑ ΤΟΝ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟ ΤΗΣ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ .

Συνελήφθη αστυνομικός των ΜΑΤ για τον ξυλοδαρμό της φωτορεπόρτερ Τατιάνας Μπόλαρη στη διάρκεια των χθεσινών επεισοδίων στο Σύνταγμα. Νωρίτερα σήμερα, η φωτορεπόρτερ, που τραυματίστηκε στο λαιμό, κατέθεσε μήνυση στην...Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.
Για την επίθεση κατά των δημοσιογράφων έχουν καταθέσει αυτόπτες μάρτυρες σε αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ.
Από τη ΓΑΔΑ έχει διαταχθεί η διενέργεια έρευνας και στο πλαίσιο αυτό, εκτός από τις καταθέσεις αναμένεται να συγκεντρωθεί οπτικό υλικό (βίντεο και φωτογραφίες), το οποίο έχει ήδη δημοσιοποιηθεί και δείχνει τις συνθήκες τραυματισμού της φωτορεπόρτερ και την βίαιη απώθηση άλλων φωτογράφων και δημοσιογράφων.
Στο θέμα του τραυματισμού δύο γυναικών φωτορεπόρτερ κατά την διάρκεια των επεισοδίων στο Σύνταγμα από αστυνομικούς των ΜΑΤ, αναφέρθηκε και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής.
Στο πλαίσιο αυτό, συνελήφθη σήμερα Αστυφύλακας της...
Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής, κατηγορούμενος για παράβαση των άρθρων 361 Π.Κ., εξύβριση και 308Α Π.Κ., απρόκλητη σωματική βλάβη,βίαιη συμπεριφορά σε βάρος γυναίκας δημοσιογράφου.
read more "ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΤΩΝ ΜΑΤ ΓΙΑ ΤΟΝ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟ ΤΗΣ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ." Διαβάστε περισσότερα...

Δεν γλύτωσε ούτε ο Λουκάνικος από τα ΜΑΤ .

Ήταν τόση η μανία των δυνάμεων των ΜΑΤ χθες, που δεν γλίτωσε...ούτε ο γνωστός σε όλους μας, Λουκάνικος, ο διάσημος πλέον σκύλος των διαδηλώσεων.
Όπως φαίνεται καθαρά στη φωτογραφία, ο...Λουκάνικος δέχεται ένα ύπουλο χτύπημα από άνδρα που είναι επιφορτισμένος με την τήρηση της τάξης.
Είναι αξιοσημείωτο, ότι ο συγκεκριμένος σκύλος, έχει δηλώσει «παρών» σε όλες τις διαδηλώσεις των τελευταίων ετών στο κέντρο της πρωτεύουσας και το μόνο που κάνει είναι να γαβγίζει, αφού δεν έχει καν δείξει δόντια σε άνθρωπο.
read more "Δεν γλύτωσε ούτε ο Λουκάνικος από τα ΜΑΤ ." Διαβάστε περισσότερα...

Nτοκουμέντο από την επέμβαση των ΜΑΤ στο μετρό .

Στο πέρασμά τους δεν υπολογίζουν γυναίκες, γιατρούς, εργαζόμενους...
Τα χθεσινά επεισόδια που σημειώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας εγείρουν πολλά ερωτήματα σχετικά με την δράση της αστυνομίας και τις επιθέσεις σε ανυποψίαστους πολίτες, διαδηλωτές αλλά και δημοσιογράφους-φωτορεπόρτερ.
Εντυπωσιακό είναι το βίντεο του διεθνούς ειδησεογραφικού Μέσου RT (Russia Today) που κατέγραψε την εισβολή των ΜΑΤ στο μετρό του Συντάγματος και την εκδίωξή τους από τους συνδικαλιστές.
Επιπλέον, η κάμερα αποτυπώνει σκηνές απίστευτης βίας από τους ΜΑΤατζήδες, οι οποίοι χτυπάνε εργαζόμενους του μετρό και πολίτες, βρίζουν και κάνουν χειρονομίες!
Τα διεθνή μέσα ενημέρωσης αναμεταδίδουν σε όλο το πλανήτη τις σκηνές αυτές ενώ δεν λείπουν τα σχόλια των δημοσιογράφων που λίγο - πολύ λένε ότι η χώρα τελεί υπό την κατοχή μιας δίχως νομιμοποίηση κυβέρνησης και των μισθοφόρων μπράβων της.
 
read more "Nτοκουμέντο από την επέμβαση των ΜΑΤ στο μετρό ." Διαβάστε περισσότερα...

Η ελληνική κοινωνία βιώνει το τέλος μιας εποχής με βίαιο τρόπο


Εχει αποδειχθεί ότι οι κρίσεις λειτουργούν σαν καταλύτης. Στην Ελλάδα, η ανώμαλη προσγείωση στο χείλος της χρεοκοπίας προκάλεσε σοκ. Λόγω της βαθιάς ψυχολογικής επίδρασης που άσκησε διευκόλυνε την αλλαγή συμπεριφορών και νοοτροπιών. Κατέστησε εφικτό αυτό που πριν ήταν σχεδόν ανέφικτο. Από την αρχή οι Ελληνες δυσφορούσαν για τα μέτρα, αλλά κατανοούσαν ότι κάτι έπρεπε να γίνει για να μην πέσει η χώρα στον γκρεμό. Η αμφιθυμία των πολιτών διευκόλυνε την πραγματοποίηση μεταρρυθμίσεων, που πριν από την εκδήλωση της κρίσης θα προκαλούσαν κύμα κοινωνικών αντιδράσεων.
Με άλλα λόγια, ήταν μοναδική ευκαιρία να εφαρμοστεί ένα εθνικό σχέδιο για την αντικατάσταση του καταρρέοντος κλεπτοκρατικού, σπάταλου, ανορθολογικού και παρασιτικού μοντέλου από ένα υγιές και παραγωγικό. Η κυβέρνηση Παπανδρέου, όμως, δεν αξιοποίησε την πολιτική δυνατότητα. Παρέμενε εγκλωβισμένη στην πεπατημένη και ασκούσε πολιτική με τον παλιό χρεοκοπημένο τρόπο. Αντί οι παρεμβάσεις της για την αύξηση των εσόδων και τη μείωση των δαπανών να είναι στοχευμένες, ήταν οριζόντιες. Αντί να θεσπίσει νέα πολιτικά - επιχειρησιακά εργαλεία χρησιμοποίησε τα αποτυχημένα παραδοσιακά. Τα ίδια και στο επίπεδο της αξιοποίησης των ουκ ολίγων λιμναζουσών αναπτυξιακών δυνατοτήτων.
Η άποψη ότι αυτά είναι μη ρεαλιστικά υποκρύπτει ιδιοτέλεια ή ανοησία. Είναι αληθές ότι η κοινή γνώμη έχει βαρεθεί να ακούει για καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, για πάταξη της διαφθοράς, για λειτουργικό εκσυγχρονισμό του κράτους κ.λπ., επειδή αυτές οι επαγγελίες έμειναν για δεκαετίες συνθήματα. Αυτό, όμως, δεν αλλάζει το γεγονός ότι το ριζικό νοικοκύρεμα και η βιώσιμη ανάπτυξη αποτελούν ζωτική ανάγκη.
Στην πραγματικότητα, η κυβέρνηση έχασε με δική της ευθύνη κρίσιμο χρόνο και κυρίως σπατάλησε το πολύτιμο απόθεμα κοινωνικής ανοχής. Σήμερα, η οικονομία βυθίζεται στον φαύλο κύκλο της ύφεσης, η κοινωνία βράζει και η κρίση εμπιστοσύνης προς το υφιστάμενο πολιτικό σύστημα παροξύνεται. Σ’ αυτό το κλίμα συμπαρασύρονται και τα σωστά μέτρα για λειτουργική εξυγίανση του κράτους και της οικονομίας.
Για να οδηγηθεί συντεταγμένα η κοινωνία σε υπέρβαση της κρίσης πρέπει να αρθεί το εμπόδιο που εγείρει η οξύτατη κρίση εμπιστοσύνης. Είναι προφανές ότι κανείς δεν θα δεχόταν να τον ξαναεγχειρίσει ένας γιατρός που σε προηγούμενη εγχείρηση τον είχε σακατέψει. Η διάχυτη εντύπωση πως η πολιτική ελίτ δεν εξυπηρετεί το συμφέρον της κοινωνίας ενισχύεται από την άδικη κατανομή των βαρών και ωθεί την κάθε κοινωνική ομάδα να οχυρώνεται πίσω από τη δική της μισή αλήθεια, γεγονός που αναπαράγει το αδιέξοδο.
Η κρίση, όμως, δεν είναι μία δυσάρεστη παρένθεση. Η Ελλάδα θα ισορροπήσει για χρόνια σε χαμηλότερα επίπεδα. Η πολιτική δημιουργίας ελλειμμάτων προκειμένου να διατηρηθεί ένα επίπεδο ευημερίας έχει οριστικά τελειώσει. Η ελληνική κοινωνία ουσιαστικά βιώνει το τέλος μιας εποχής. Ενας πολύ μεγάλος αριθμός μικρομεσαίων εμπόρων, βιοτεχνών και ελεύθερων επαγγελματιών που επιβίωναν λόγω φοροδιαφυγής θα σαρωθούν. Ακόμα και οι υγιείς μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεν πρόκειται να εξασφαλίζουν στους ιδιοκτήτες τους την ευημερία που τους εξασφάλιζαν την προηγούμενη περίοδο. Τα ίδια και χειρότερα ισχύουν για πολλές κατηγορίες ελεύθερων επαγγελματιών. Οι αγρότες, που είχαν βολευτεί με περισσότερες απ’ όσες δικαιούνταν και σχετικά υψηλές επιδοτήσεις, με κρατικές παροχές και φθηνή μαύρη εργασία παράνομων μεταναστών, θα περιθωριοποιηθούν εάν δεν αυξήσουν τον κλήρο τους και κυρίως εάν δεν προσανατολιστούν σε καλλιέργειες αυξημένης ζήτησης και κατ’ επέκταση μεγαλύτερης απόδοσης. Οι δημόσιοι υπάλληλοι, που λόγω των αρμοδιοτήτων τους μπορούσαν να λαδώνονται, θα πρέπει να καταλάβουν ότι το πάρτι τελείωσε. Και όσοι δεν το καταλάβουν θα πρέπει να πάνε φυλακή.
Αυτή την περίοδο αποδομείται βιαίως ο εκτεταμένος και ανθεκτικός μικροϊδιοκτητικός τρόπος παραγωγής, που είναι η άλλη όψη της μικρομεσαίας θάλασσας. Η κοινωνική αυτή διάρθρωση έχει βαθιές ρίζες και έχει συμβάλει καθοριστικά στη διαμόρφωση των κυρίαρχων ιδεολογημάτων, νοοτροπιών και συμπεριφορών. Οι επιπτώσεις της είναι αντιφατικές. Από τη μία πλευρά, εμπόδισε την αύξηση της παραγωγικότητας και επίσης διαμόρφωσε τις τιμές σε σχετικά υψηλά επίπεδα. Από την άλλη, όμως, συγκράτησε την απασχόληση, εξασφάλισε ευελιξία και κυρίως δημιούργησε συνθήκες κοινωνικής ευστάθειας.
Χρέος του πολιτικού συστήματος ήταν από νωρίς να ωθήσει τους μικρομεσαίους σε κινήσεις εκσυγχρονισμού με σκοπό την αύξηση της ανταγωνιστικότητάς τους, την επιβίωση και τη μεγέθυνση όσων είχαν τη δυνατότητα. Αντί γι’ αυτό, το πολιτικό σύστημα τους αντιμετώπισε σαν εκλογική πελατεία, ανεχόμενο την εκτεταμένη φοροδιαφυγή τους και τα φαινόμενα νεοπλουτισμού και ξιπασιάς. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με την κοινή πρακτική των υψηλών τιμών, εξασφάλισε κατά κανόνα στους μικρομεσαίους ένα εισόδημα μεγαλύτερο από όσο αντιστοιχούσε στην παραγωγική τους δραστηριότητα. Αυτός είναι ο λόγος που οι μικρομεσαίοι απειλούνται τώρα με αφανισμό.
read more "Η ελληνική κοινωνία βιώνει το τέλος μιας εποχής με βίαιο τρόπο" Διαβάστε περισσότερα...

Χθες είχαμε νέας μορφής διακυβέρνηση, χούντα



Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Οικονομολόγος

Ο κ. Παπούλιας το 2005 «εκλέγεται» με τεράστια πλειοψηφία από την βουλή των Ελλήνων, Πρόεδρος της Προεδρευόμενης Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας. Η κ. Μπενάκη, Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, επί κυβερνήσεως Ν.Δ. του Κώστα Καραμανλή, προσφωνεί από χειρογράφου εκ μέρους της βουλής των Ελλήνων, τον κ. Κάρολο Παπούλια για την εκλογή του στο ύπατο αξίωμα της χώρας, του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, στις 12/12/2004 και μεταξύ άλλων αναφέρει:

«…Τα Εθνικά σύνορα και ένα μέρος της Εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν, χάριν της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στη διευρυμένη Ευρώπη, τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές καθώς θα μπορούν να προστατεύονται, αλλά ίσως και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων και πάντως η Δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμασθεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης …»

Χθες, στην 24ωρη πανεργατική απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, δυστυχώς επαληθεύτηκε για άλλη μια φορά η κ. Μπενάκη καθώς καταλύθηκε κάθε είδος νομιμότητας και δημοκρατίας. Δεν πρέπει να υπάρχει πλέον, κανείς κακόπιστος που να μην θεωρεί πως όλες οι Κυβερνήσεις της μεταπολιτεύσεως κινήθηκαν συνειδητά βάσει καλοστημένου σχεδίου για την απόλυτη εξαθλίωση του λαού μας και της χρεοκοπίας της χώρας.

Χθες, επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά πως η φασιστική κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν επιτρέπει στον εξαθλιωμένο λαό από τα δυσβάσταχτα οικονομικά μέτρα, που βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάθλιψης και της αυτοκτονίας, ούτε την δυνατότητα της διαμαρτυρίας.

Είναι προφανές πως η στρατοκρατούμενη Ελληνική Αστυνομία εφαρμόζει πλήρως τις εντολές της Ελληνικής Κυβέρνησης και συντάσσεται απόλυτα με τις αποφάσεις της νέας τάξεως πραγμάτων και της παγκοσμιοποίησης.

Όμως ο Ελληνικός λαός αρχίζει να ξυπνά και πλέον βρυχάται. Αυτή η ανίκανη, αναιμική και αντιλαϊκή κυβέρνηση μετράει ημέρες πολιτικής ύπαρξης. Φθάνει η ώρα που όλοι αυτοί θα λογοδοτήσουν στον Ελληνικό λαό για τις αποφάσεις τους, με τις οποίες τον εξαθλίωσαν και του στέρησαν την ελπίδα ενός καλύτερου αύριο, για αυτούς και τα παιδιά τους. Στο χθεσινό τεράστιο σε όγκο και παλμό, πανεργατικό συλλαλητήριο, για πρώτη φορά βροντοφώναξαν τόσο έντονα: «Οργή λαού, φωνή Θεού».
read more "Χθες είχαμε νέας μορφής διακυβέρνηση, χούντα" Διαβάστε περισσότερα...