Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Τι έγραφαν τα πανό στα γήπεδα


Ένα πολύ ενδιαφέρον κείμενο του Λευτέρη Κουσούλη στο aixmi.gr (πατήστε εδώ) για τα πολιτικά μηνύματα των πανό που σηκώθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο στα γήπεδα της Superleague.
read more "Τι έγραφαν τα πανό στα γήπεδα" Διαβάστε περισσότερα...

Γιούχαραν Μπεγλίτη, Μαγκριώτη και Μπουτάρη στον Άγιο Δημήτριο...

"Θερμή" υποδοχή επιφύλαξαν δεκάδες πολίτες, στον υπουργό Άμυνας Πάνο Μπεγλίτη και στον υφυπουργό Υποδομών Γιάννη Μαγκριώτη
 
 
 
 
 

Αποδοκιμασία κατά του Π. Μπεγλίτη στον Αγ... by fon1972
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Με συνθήματα, πανό και αποδοκιμασίες τους περίμεναν έξω από τον Άγιο Δημήτριο στη Θεσσαλονίκη λίγο πριν την δοξολογία για τον εορτασμό του πολιούχου της πόλης τον υπουργό Άμυνας Πάνο Μπεγλίτη και τον υφυπουργό Υποδομών Γιάννη Μαγκριώτη.

"Κλέφτες κλέφτες Υπουργοί δεν τα φάγαμε μαζί" και "οι υπουργοί δεν είναι εικόνα στις ειδήσεις, στο δρόμο, στο δρόμο μπορείς και...
να τους φτύσεις" ήταν μερικά από τα συνθήματα που άκουσαν οι κυβερνητικοί παράγοντες.

Ανάμεσα τους, ομάδα των αγανακτισμένων της πόλης, οι οποίοι κρατούν πανό με το σύνθημα: "99 χρόνια μετά, 99% σκλαβωμένοι".

Στο σημείο βρέθηκαν και εργαζόμενοι από το πρόγραμμα "Βοήθεια στο σπίτι", οι οποίοι με τη σειρά τους κράταγαν πανό , που έγραφε "Ναι στην εμπειρία και την τρίτη ηλικία, όχι ανακύκλωση στην ανεργία", ενώ κεντρικό σύνθημα των σωματείων εργαζομένων στις κοινωνικές δομές του νομού Σερρών είναι: "Κάτω τα χέρια από τις κοινωνικές δομές των δήμων".
Από news247
Aποδοκιμασίες κατά του Γ. Μπουτάρη και Γ. Μαγκριώτη στον Άγιο Δημήτριο...




 
read more "Γιούχαραν Μπεγλίτη, Μαγκριώτη και Μπουτάρη στον Άγιο Δημήτριο..." Διαβάστε περισσότερα...

Υπουργείο θρασύτητας!


Απύθμενο είναι το θράσος του υπουργείου Παιδείας, δηλαδή της ηγεσίας του, αφού φοβούμενη τις εντυπώσεις που θα δημιουργηθούν στις εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, από τους τρόπους διαμαρτυρίας που έχει αποφασίσει η ΟΛΜΕ, καλεί τους εκπαιδευτικούς «να επιδείξουν το δέοντα σεβασμό στον εορτασμού της Επετείου»!
Καταδεικνύοντας ότι ουδόλως έχουν συνειδητοποιήσει – ή μάλλον δεν θέλουν να συνειδητοποιήσουν – οι κυρίες Διαμαντοπούλου, Γεννηματά και Χριστοφιλοπούλου το μέγεθος της ανέχειας στην οποία έχουν οδηγήσει τα πρόσφατα μέτρα και τους εκπαιδευτικούς, τους αποκαλούν – και πάλι – συντεχνία.
«Είναι αταλάντευτη η εμπιστοσύνη στους Έλληνες εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές που θα αποτίσουν φόρο τιμής στη μνήμη εκείνων που θυσίασαν τα πάντα για τη σωτηρία της πατρίδας, προτάσσοντας το εθνικό “εμείς” και όχι το προσωπικό, κομματικό ή συντεχνιακό “εγώ”» αναφέρουν στην σχετική ανακοίνωσή τους.
Μάλιστα εμμέσως πλην σαφώς στοχοποιούν τους εκπροσώπους των δασκάλων και των καθηγητών υποστηρίζοντας ότι «Η συνδικαλιστική ηγεσία των καθηγητών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης επιδιώκει και προαναγγέλλει ενέργειες που αποσκοπούν στη δημιουργία τηλεοπτικών εντυπώσεων και μόνο».
Και το πλέον εξοργιστικό είναι ότι επικαλούνται την ιστορία για να δώσουν μαθήματα ενότητας προς τους εργαζομένους:
«Σε αυτήν τη μεγάλη κρίση, σε αυτές τις δραματικές στιγμές η εκπαιδευτική κοινότητα καλείται από την ιστορία συμβολικά και ουσιαστικά να δώσει και πάλι το παράδειγμα συμμετοχής στην ανόρθωση της χώρας που έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία. Το πράττει και αυτό είναι η ελπίδα. Η ιστορία πρέπει να είναι σεβαστή από όλους και η απόδοση τιμής δεν μπορεί να γίνεται θέαμα για τις κάμερες και παιχνίδι για το μικροκομματικό ανταγωνισμό»!
read more "Υπουργείο θρασύτητας!" Διαβάστε περισσότερα...

Τι μας χρωστούν οι Γερμανοί



Η Γερμανία οφείλει στην Ελλάδα τουλάχιστον 575 δισ. ευρώ, αλλά, με διάφορα προσχήματα, ποτέ δεν συναίνεσε στην αποπληρωμή των αποζημιώσεων.

Όπως αναφέρει το περιοδικό «Επίκαιρα», οι Γερμανοί, κατά τη διάρκεια της Κατοχής, δεν πήραν μόνο ό,τι χρήματα υπήρχαν στην τράπεζα της Ελλάδας, λιώνοντας ακόμα και τα κέρματα προκειμένου να αποκομίσουν ασήμι αλλά οφείλουν στη χώρα μας τα εξής:

- Την υποχρέωση καταβολής του υπολοίπου των επανορθώσεων από τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

- Αποζημιώσεις λόγω της απώλειας κυρίως σκαφών κατά την περίοδο της ουδετερότητας της Ελλάδας στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, πριν την επίθεση της Ιταλίας και της Γερμανίας εναντίον μας.

- Από τις πολεμικές επανορθώσεις που μας επιδίκασε η Διεθνής Διάσκεψη Ειρήνης των Παρισίων (1946) να πληρώσει η Γερμανία για τις καταστροφές που προξένησαν στην ελληνική οικονομία και στη χώρα μας τα γερμανικά στρατεύματα.

- Την επιστροφή του αναγκαστικού κατοχικού δανείου

- Από την καταβολή των αποζημιώσεων στα θύματα των θυριωδιών του γερμανικού στρατού κατοχής, όπως η περίπτωση του Διστόμου.

- Από τις απαιτήσεις των θυμάτων που εκτελέστηκαν από τους Ναζί. Για την περίπτωση αυτή, η γερμανική πλευρά και λόγω των απωλειών των Ελλήνων Εβραίων αποδέχτηκε σχετική αποζημίωση ύψους 115 εκατ. γερμανικών μάρκων

Το σημαντικότερο πρόσχημα των Γερμανών για μη καταβολή των αποζημιώσεων ήταν αυτό της διχοτόμησης της χώρας.

read more "Τι μας χρωστούν οι Γερμανοί" Διαβάστε περισσότερα...

Μία μετοχή Εθνικής ή ένα... σουβλάκι;


Θέλετε να φάτε ένα σουβλάκι καλαμάκι ή μήπως με τα ίδια λεφτά προτιμάτε να αγοράσετε μία... μετοχή της Εθνικής Τράπεζας; Οχι, δεν σας κοροϊδεύουμε, όντως 1,60 ευρώ κόστιζε προχθές η μετοχή της Εθνικής! Αν μάλιστα προτίθεστε να φάτε γύρο με πίτα, με τα 2 ευρώ μπορείτε να αγοράσετε πάνω από... 8 (!) μετοχές της Αγροτικής Τράπεζας ή 6 μετοχές του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Δεν κάνουμε πλάκα.
Τα εκατομμύρια των Ελλήνων, που καλά κάνουν και δεν ασχολούνται καθόλου με το χρηματιστήριο, δεν διανοούνται καν σε τι εξευτελιστικά χαμηλό επίπεδο έχουν πέσει οι μετοχές των τραπεζών. Η Αγροτική Τράπεζα (ΑΤΕ), που έχει ουσιαστικά στην κατοχή της αν θέλει τα μισά χωράφια της Ελλάδας ως υποθήκες μη εξυπηρετούμενων δανείων, άξιζε προχθές στο χρηματιστήριο ολόκληρη μόνο... 302 εκατομμύρια!!! Με 152 εκατομμύρια, δηλαδή, μπορούσε κανείς να αποκτήσει άνω του 50% των μετοχών της! Είναι απίστευτο.
Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, που πριν από μερικούς μήνες όλοι το παίνευαν για την εξαιρετική ρευστότητα που είχε, προχθές άξιζε... 95 εκατομμύρια - όχι, δεν είναι τυπογραφικό λάθος, ολόκληρη η τράπεζα δική σας με 95 μόνο εκατομμύρια ή αν δυσκολεύεστε λίγο οικονομικά, με μόλις 48 εκατομμυριάκια αποκτάτε πάνω από το 50% των μετοχών και κάνετε ό,τι θέλετε με την τράπεζά σας!
Θυμάστε που η Εθνική Τράπεζα είχε ξοδέψει 4,3 δισεκατομμύρια ευρώ για να αγοράσει την τουρκική Φινανσμπάνκ; Ε, λοιπόν, τώρα ολόκληρη η Εθνική αξίζει... 1,6 δισ.!
Μην ετοιμάζεστε πάντως να αρχίσετε να επιχειρηματολογείται ότι δήθεν η Εθνική, η ΑΤΕ και το ΤΤ κατάντησαν έτσι επειδή το Δημόσιο ασκεί τον έλεγχο σ' αυτές, γιατί οι εκπλήξεις που σας περιμένουν είναι δυσάρεστες. Ξέρετε πόσο αξίζουν οι μεγάλες ιδιωτικές τράπεζες της χώρας; Προχθές η συνολική αξία της Αλφα, της Γιούρομπανκ, της Μαρφίν και της Πειραιώς, και των τεσσάρων μαζί, μόλις ξεπερνούσε το... ενάμισι όλο κι όλο δισεκατομμύριο! Μόνο 500 εκατομμύρια έκανε η Αλφα, 350 εκατομμύρια η Γιούρομπανκ, 443 η Μαρφίν και ούτε 275 η Πειραιώς!
Ολες μαζί και οι επτά τράπεζες που προαναφέρθηκαν, οι οποίες συναποτελούν ολόκληρο το τραπεζικό σύστημα της Ελλάδας, δεν άξιζαν προχθές ούτε τριάμισι δισεκατομμύρια! Τριάμισι δισ. ευρώ όλες οι ελληνικές τράπεζες! Δεν το χωράει νους ανθρώπου.
Για να έχουμε μια εικόνα για το μέγεθος της καταβαράθρωσης του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, το οποίο απόψε θα δεχτεί βίαιο χτύπημα από τις αποφάσεις των ηγετών της Ευρωζώνης -δηλαδή της Γερμανίας!- για το "κούρεμα" της αξίας των ελληνικών κρατικών ομολόγων, αρκεί να αναφέρουμε το εξής πολύ χαρακτηριστικό στοιχείο: Πριν από τέσσερα χρόνια, πριν ξεσπάσει δηλαδή η χρηματοπιστωτική κρίση, τον Οκτώβρη του 2007 οι επτά ελληνικές τράπεζες, που προχθές άξιζαν 3,49 δισ. ευρώ, άξιζαν... 67 δισεκατομμύρια! Αξιζαν δηλαδή 19 (!) φορές περισσότερο στο χρηματιστήριο από όσο αξίζουν σήμερα.
Αν πάλι δεν θέλετε να αγοράσετε όλες τις τράπεζες της χώρας με 3,5 δισ. ευρώ, έχετε κι άλλες επενδυτικές ευκαιρίες. Τι θα λέγατε να αγοράζατε π.χ. την εταιρεία ηλεκτροδότησης όλης της χώρας, τη ΔΕΗ, μαζί με τις εταιρείες ύδρευσης της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης που παρέχουν νερό σε πάνω από 5.000.000 ανθρώπους; Θέλετε μήπως να σας προσθέσουμε και τα λιμάνια της πρωτεύουσας και της συμπρωτεύουσας - δηλαδή τους Οργανισμούς Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ) και Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ);
Μη διστάζετε, τζάμπα είναι! Δεν κοστίζουν ασύλληπτα ποσά, όπως φαντάζεστε. Ηλεκτρικό, νερό και λιμάνια, όλα μαζί, κοστίζουν μόλις... 2,2 δισεκατομμύρια - και εννοούμε το 100% των μετοχών τους! Με 1,1 δισεκατομμυριάκι δηλαδή μπορείτε να αγοράσετε το 50% συν κάτι των μετοχών τους και να γίνετε ο άρχοντας που καταδικάζει στο σκοτάδι ή στη δίψα δέκα ή πέντε εκατομμύρια ανθρώπους - κι έχετε και τα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης για πάρτη σας! Με ένα δισεκατομμύριο! Εκεί φτάσαμε...
Προπαγάνδα - Το παραμύθι των ιδιωτικοποιήσεων
Ακούει ο κοσμάκης "ιδιωτικοποιήσεις" και φαντάζεται ότι αρκεί να πουλήσει το κράτος τη ΔΕΗ, την ΕΥΔΑΠ ή τον ΟΛΠ για να ξεχρεώσει η Ελλάδα. Κανένας, όμως, από εκείνους που του κάνουν πλύση εγκεφάλου γι' αυτήν τη δήθεν "λύση" των οικονομικών προβλημάτων της χώρας, δεν του εξηγεί ότι η χρηματιστηριακή αξία της ΔΕΗ ήταν προχθές κάτω από 1,4 δισ. ευρώ, ότι ολόκληρη η ΕΥΔΑΠ άξιζε στο χρηματιστήριο μόλις... 318 εκατομμύρια, ότι ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς άξιζε μόνο 318 εκατομμύρια. Για ποια λύση του οικονομικού προβλήματος μέσω της εκποίησης των δημόσιων επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας κάνουν λοιπόν λόγο; Φως, νερό, λιμάνια δεν πιάνουν όλα μαζί ούτε... 2 (δύο!) δισεκατομμύρια. Προπαγανδιστική απάτη είναι όλη αυτή η ιστορία.
read more "Μία μετοχή Εθνικής ή ένα... σουβλάκι;" Διαβάστε περισσότερα...

Αν η Ελλάδα απαντούσε με χάος στο χάος


Ώρες που είναι, ας θυμηθούμε τι θα μπορούσε να απαντήσει η Ελλάδα σε όσα της επιφυλάσσουν, όχι σύμφωνα με όσα γράφουμε εμείς, ή κάποιο άλλο site που θα σπεύσουν να κατηγορήσουν τα παπαγαλάκια του ΠΑΣΟΚ, αλλά οι New York Times!
“Η Ελλάδα μπορεί να προκαλέσει το απόλυτο χάος”
… Αν η Ελλάδα ακολουθούσε το παράδειγμα της Αργεντινής, θα μπορούσε απλά να μετατρέψει το χρέος της από ευρώ σε δραχμές, με την παλιά ισοτιμία 340.75/1€. Το ίδιο θα μπορούσε να κάνει και με τα ευρώ που ήδη κυκλοφορούν. Έτσι, αν κάποιος είχε ένα εκατομμύριο ευρώ σε ελληνικά ομόλογα, αυτά θα μετατρέπονταν σε 340.75 εκατ. δραχμές.
Βέβαια, αν γίνει κάτι τέτοιο, η δραχμή θα άξιζε πολύ λιγότερα, ίσως 1.000 δρχ ανά ευρώ. Έτσι, οι κάτοχοι ομολόγων θα έχαναν τα 2/3 της αξίας τους. Και μπορεί η Ελλάδα να τα κατάφερνε, η υπόλοιπη όμως Ευρώπη θα καταστρέφονταν.
Το 2002, το πέσο της Αργεντινής ήταν συνδεδεμένο με το δολάριο με ισοτιμία 1/1. Υπήρχε και μια επιτροπή που διασφάλιζε το απαραβίαστο αυτής της ισοτιμίας, και το σύστημα λειτούργησε για μια δεκαετία. Ο πληθωρισμός όμως της Αργεντινής ξεπέρασε αυτόν της Αμερικής, με αποτέλεσμα το πέσο να υπερτιμηθεί.
Το 2002, μια νέα κυβέρνηση αποσύνδεσε το πέσο από το δολάριο, και προχώρησε ακόμη πιο πέρα. Κήρυξε πτώχευση, και ζήτησε από τους πολίτες να κάνουν το ίδιο. Αν είχες ένα δολάριο κατατεθειμένο σε τράπεζα της χώρας, αυτό μετατράπηκε σε πέσο, με αξία 30 σεντς στο δολάριο. Και αυτό άσχετα με το ποιος ήταν ο ιδιοκτήτης της τράπεζας. Αν δηλαδή ήθελες να αποσύρεις τα δολάρια σου από την Citibank του Buenos Aires, την πάτησες….
Αμέσως, η Αργεντινή αποκλείσθηκε από τις διεθνείς χρηματαγορές. Οι εισαγωγές κατέρρευσαν, και η χώρα μπήκε σε μια βαθιά, πλην όμως σχετικά σύντομη, ύφεση. Το πέσο έχασε τα 2/3 της αξίας του μέσα σε λίγους μήνες. Όποιος ανέπνεε, έκανε αγωγή εναντίον της Αργεντινής!
Όπως όμως συνήθως συμβαίνει, η υποτίμηση πέτυχε. Οι εξαγωγές άρχισαν να γίνονται ανταγωνιστικές, και η οικονομία ανέκαμψε. Υπάρχουν ακόμη διεθνείς δικαστικές αποφάσεις για αποζημιώσεις, που εκκρεμούν εναντίον της χώρας, αλλά όταν μιλάμε για κυρίαρχα κράτη, αυτές δεν είναι εύκολο να εφαρμοστούν. Τα διπλωματικά περιουσιακά στοιχεία δεν μπορούν να κατασχεθούν. Κανένας δεν μπορεί να αρπάξει την πρεσβεία της Αργεντινής στην Ουάσιγκτον, και τα κεφάλαια της μπορούν να φυλάσσονται στην Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών της Ελβετίας, η οποία και δεν επιτρέπει τη κατάσχεσή τους.
Η απόφαση της Αργεντινής να καταργήσει τα ιδιωτικά συμβόλαια, αποτέλεσε κρίσιμο σημείο του όλου πακέτου. Οι τράπεζες είχαν πολλά δάνεια σε δολάρια, τα οποία αν θα έπρεπε να ξοφλήσουν με το υποτιμημένο πέσο, θα προκαλούνταν ανεξέλεγκτες χρεοκοπίες, και η χώρα θα έμενε χωρίς τραπεζικό σύστημα.
Το παράδειγμα της Αργεντινής μπορεί να μην ακούγεται ελκυστικό, αλλά σίγουρα είναι καλύτερο από την ατέρμονη εναλλαγή λιτότητας, απεργιών, χαμένων δημοσιονομικών στόχων, κλπ. που αφήνουν την ελληνική οικονομία σε μια μόνιμη κατάσταση ύφεσης. Έτσι, για την Ελλάδα, η περίπτωση της Αργεντινής μπορεί όντως να είναι προτιμότερη.
Υπάρχουν βέβαια και κάποιες σημαντικές διαφορές. Η Αργεντινή διέθετε δικό της νόμισμα σε κυκλοφορία. Η Ελλάδα όχι. Το να αρχίσει να τυπώνει δραχμές, θα ήταν μια πραγματική πρόκληση.
Η ανταλλαγή στα ομόλογα, θα ήταν νόμιμη; Για μερικά όχι. Τα βρετανικά δικαστήρια θα ετυμηγορούσαν εναντίον της Ελλάδας, αλλά μετά θα άρχιζαν να ψάχνουν για περιουσιακά της στοιχεία. Βέβαια, τα βρετανικά δικαστήρια θα είχαν δικαιοδοσία μόνο επί λίγων ομολόγων που θα είχαν εκδοθεί με τον βρετανικό νόμο. Τα περισσότερα έχουν εκδοθεί με ισχύ ελληνικής νομοθεσίας, οπότε η Ελλάδα θα μπορούσε απλά να αλλάξει τον νόμο της, νομιμοποιώντας τις ανταλλαγές. Ούτως ή άλλως, τα ελληνικά ομόλογα ανταλλάσσονται σήμερα με 40% μείωση της αξίας τους, οπότε δεν θα ήταν πολύ πιο σημαντική η οποιαδήποτε πτώση της αξίας τους, με δεδομένο το ότι οι πιστωτές θα πίστευαν ότι θα αποζημιωθούν, έστω με δραχμές.
Η Ελλάδα θα αναγκάζονταν ξαφνικά να λειτουργήσει με ισοσκελισμένο προϋπολογισμό, ή να δανειστεί από τους πολίτες της, των οποίων οι καταθέσεις θα έχαναν μεγάλο μέρος της αξίας τους.
Για να πετύχει κάτι τέτοιο η Ελλάδα, θα έπρεπε να το κάνει στη διάρκεια κάποιου Σαββατοκύριακου, χωρίς καμία διαρροή. Αν ο κόσμος καταλάβαινε τι γίνεται, θα έσπευδε να αποσύρει τις καταθέσεις του.
Στην Αργεντινή δεν υπήρξαν συνέπειες. Αν όμως γίνει κάτι τέτοιο στην Ευρώπη, οι επιπτώσεις θα ήταν εκρηκτικές. Θα σημειώνονταν bank runs στις περιφερειακές χώρες της ευρωζώνης. Και αν μπορεί να το κάνει η Ελλάδα, γιατί όχι και η Πορτογαλία, η Ισπανία, ή και η Ιταλία;
Αν λοιπόν γίνει κάτι τέτοιο, τεράστια κεφάλαια θα εισέρεαν στις γερμανικές τράπεζες. Οι οποίες όμως μπορεί και να έχαναν, αν το παράδειγμα της Ελλάδας το ακολουθούσαν και άλλες χώρες. Το να χρωστάς ευρώ στους καταθέτες σου, και να εισπράττεις δραχμές, λιρέτες, και εσκούδος από τους οφειλέτες σου, είναι ένας σίγουρος τρόπος για να χάσεις λεφτά, αν είσαι τράπεζα.
Το γεγονός ότι το σήμερα το χρήμα είναι ψηφιακό δεν βοηθά την κατάσταση. Τα περισσότερα χρήματα βρίσκονται κατατεθειμένα σε τράπεζες, από τις οποίες μπορούν να μεταφερθούν στιγμιαία, οπουδήποτε στον κόσμο, όλο το 24ωρο. Οι συνοριακοί έλεγχοι δεν φέρνουν πια αποτέλεσμα.
Οι Ευρωπαίοι ηγέτες συναντώνται και ξανασυναντώνται, δηλώνουν αποφασισμένοι να αποτρέψουν την κρίση, αλλά μοιάζουν ανήμποροι να κάνουν το οτιδήποτε. Ήδη, η περίφημη συμφωνία της 21ης Ιουλίου, θεωρείται ξεπερασμένη. Η κατάσταση της Ελλάδας όλο και επιδεινώνεται. Οι στόχοι του προϋπολογισμού έχουν χαθεί. Κάποιοι πολιτικοί θέλουν τις τράπεζες να υποστούν μεγαλύτερες απώλειες από όσες προέβλεπε η συμφωνία της 21/8, αλλά οι τραπεζικές ρυθμιστικές αρχές ανησυχούν για τα αποτελέσματα κάτι τέτοιου.
Σε επίπεδο εξαγωγών, η Ελλάδα παραμένει απελπιστικά μη ανταγωνιστική, και δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιο αξιόπιστο σχέδιο για την ανάκαμψη της οικονομίας της. Έτσι, η ΕΕ χρησιμοποιεί την απειλή της παρακράτησης της δόσης βοήθειας, με σκοπό να πετύχει ακόμη περισσότερη λιτότητα από πλευράς της ελληνικής κυβέρνησης.
Οι πολίτες αντιδρούν, σαν να μην υπάρχει ανάγκη για λιτότητα, απεργώντας και διαδηλώνοντας. Ακόμη και οι εφοριακοί απήργησαν, φοβούμενοι μην απολυθούν. Στην πραγματικότητα, δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιο εθνικό συλλογικό πνεύμα για θυσίες, προκειμένου να σωθεί η χώρα.
Έτσι, το μήνυμα που μοιάζει να πηγάζει από την σημερινή Ελλάδα είναι: «Είμαι μικρή. Έχω υποφέρει. Μπορείτε να με σώσετε. Και αν δεν το κάνετε, μπορώ να σας προκαλέσω το απόλυτο χάος».
Και τελικά, οι Έλληνες μπορεί να έχουν και δίκιο.
http://www.nytimes.com
Απόδοση: S.A.
read more "Αν η Ελλάδα απαντούσε με χάος στο χάος" Διαβάστε περισσότερα...

Συγκινητική διαφήμιση για άτομα με ειδικές ανάγκες.

Μια συγκινητική και ιδιαιτέρως έξυπνη διαφήμιση του οργανισμού «Pro Infirmis», της Ελβετίας, ο οποίος βοηθά άτομα με ειδικές ανάγκες. Ένας άνδρας στέκεται στο κέντρο μιας πλατείας στην Ελβετία ντυμένος (πανέμορφο) αρκουδάκι. Οι περαστικοί στην αρχή είναι διστακτικοί και ντροπαλοί και δεν τον πλησιάζουν αλλά μετά, ένας ένας όλοι αρχίζουν να τον πλησιάζουν και να τον.... αγκαλιάζουν. 
Δεν θα πω άλλα για το συγκεκριμένο διαφημιστικό, παρά μόνο ότι είναι πολύ ‘’ανθρώπινο’’ στις μέρες μας να αγκαλιάζουμε ένα λούτρινο αρκουδάκι και να γυρνάμε την πλάτη σε έναν άνθρωπο με ιδικές ανάγκες…
 
read more "Συγκινητική διαφήμιση για άτομα με ειδικές ανάγκες." Διαβάστε περισσότερα...

«Ρόβλιας: Οι Γερμανοί είναι φίλοι μας..του».

Ρόβλιας - Οι Γερμανοί αγαπάνε την Ελλάδα, σαν φίλοι ήρθανε.
 
read more "«Ρόβλιας: Οι Γερμανοί είναι φίλοι μας..του»." Διαβάστε περισσότερα...

Τι είπατε ότι το ενιαίο νόμισμα είναι παραμύθι ;;...

κάτι παραπάνω οι g8 θα ξέρουν για το μέλλον..μας..από μας..
πηγή της φωτογραφίας η σελίδα του νομίσματος.
http://www.futureworldcurrency.com

THE NEW CURRENCY OF THE FUTURE PRESENTED TO THE G8 LEADERS

UFWC coin becomes first currency in space


Arthur Schlessinger Jr
Barak H. Obama
Barry Stuppler
Dmitrij Anatol'evič Medvedev
Elettra Marconi
Νόμισμα είναι μια συνεχής, up-to-ημερομηνία μορφή επικοινωνίας. Αντανακλά ένα έθνος ή ομάδα εθνών, όπως έχουμε δει με το ευρώ, και όπως θα συμβεί με το μέλλον νέο νόμισμα υπό τις UFWC πρόγραμμα.
James Watson
Pope John Paul II
Richard G. Doty
Silvio Berlusconi
Sophia Loren
Το δολάριο, το ευρώ και, στη συνέχεια, γιατί όχι, το ρωσικό ρούβλι, το ελβετικό φράγκο, το ιαπωνικό γεν, και άλλα νομίσματα που συμμετείχαν σε ένα νόμισμα ενωμένη. Γιατί όχι;
Stephen Harper
Tara Gandhi
Παρουσίαση των δοκιμών UFWC νομίσματος στη Μόσχα Αύγουστος 2009
read more "Τι είπατε ότι το ενιαίο νόμισμα είναι παραμύθι ;;..." Διαβάστε περισσότερα...

Η Ελλάδα είναι άρρωστη

Η Le Monde αναπολεί το ένδοξο παρελθόν της Ελλάδας

Με τον τίτλο «Έλληνες: γινόμαστε αποικία των Βρυξελλών» η εφημερίδα «Le Monde» αναφέρεται στη ζοφερή κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας εν αναμονή και της ετυμηγορίας της αποψινής Συνόδου Κορυφής.

Όπως σημειώνει ο συντάκτης της εφημερίδας, «η Ελλάδα είναι άρρωστη. Ο αριθμός όσων πάσχουν από κατάθλιψη αυξάνεται, ο αριθμός των αυτοκτονιών το ίδιο, αν και η χώρα για χρόνια μπορούσε να δηλώνει υπερήφανη ότι ήταν ουραγός της Ευρώπης όσον αφορά αυτά τα ποσοστά».

Το άρθρο συνεχίζει και με μια ιστορική αναδρομή: «Η σχέση της Ελλάδας με την Ευρώπη είναι περίπλοκη. Χωρίς την οικονομική και στρατιωτική βοήθεια των μεγάλων δυνάμεων, η Ελλάδα θα ήταν πολύ δύσκολο να απελευθερωθεί από τον οθωμανικό ζυγό... Το Παρίσι, το Λονδίνο και άλλες δυνάμεις που έχουν πολλάκις κάνει επίκληση στο ένδοξο παρελθόν της Ελλάδας, λίκνο της δημοκρατίας, έρχονται τώρα να θυμίσουν στην Αθήνα το χρέος της προς αυτές».Πηγή
read more "Η Ελλάδα είναι άρρωστη" Διαβάστε περισσότερα...

Η Ελλάδα σύρεται σε μια ιστορική καταστροφή...



…Και το πολιτικό κατεστημένο αρνείται να δεχθεί την πραγματικότητα
Καθώς η χώρα μας σύρεται σε μια ιστορική καταστροφή, η οποία θα ανατρέψει πλήρως κάθε ατομική ή συλλογική βεβαιότητα που ίσχυε τα τελευταία 37 χρόνια, η κυβέρνηση δίχως ίχνος αυτοκριτικής, δίχως συναίσθηση της ιστορικής της ευθύνης, δίχως φιλότιμο τελικά, επιδίδεται σε μια ακόμα επικοινωνιακή διαχείριση, προκειμένου να διασωθεί πολιτικά, για μερικές ακόμα εβδομάδες (ή μέρες;).
Έκπληκτοι ακούμε τα κυβερνητικά στελέχη, όσα τουλάχιστον διαθέτουν το απαραίτητο θράσος ώστε να εμφανίζονται δημοσίως, να μιλάνε για την ανάγκη “ελάφρυνσης του χρέους” (έτσι βάφτισε το “κούρεμα” ο ΓΑΠ), ποιούμενοι την ανάγκη φιλοτιμίαν. Είναι πασιφανές πλέον, ότι είναι έτοιμοι να παρουσιάσουν την καταστροφή ως επιτυχία και μάλιστα ως κάτι που διαπραγματεύτηκαν με σθένος! Βέβαια είναι αλήθεια ότι οι χειροκροτητές ακόμα και στο στενό μνημονιακό περιβάλλον τείνουν να εκλείψουν, με τελευταίο χαρακτηριστικό παράδειγμα την εμμονή των κ.κ. Βενιζέλου και Καρατζαφέρη για κύρωση της συνθήκης από 180 βουλευτές. Και ενώ για τον κ. Καρατζαφέρη ισχύει το ελαφρυντικό του ισχυρότερου πολιτικού του πλεονεκτήματος, της κωλοτούμπας, για τον κ. Αντιπρόεδρο, που τυγχάνει να κατέχει και την ιδιότητα του συνταγματολόγου, είναι λυπηρό να βλέπουμε το σύνταγμα της χώρας να μετατρέπεται σε κουρελόχαρτο, μέσα από τις λεκτικές του ακροβασίες.
Για ποια διαπραγμάτευση μιλάνε;
Είναι κοινό μυστικό στους πεζόδρομους και τα μπιστρό των Βρυξελλών, καθώς και σε κάθε διάδρομο κοινοτικού μεγάρου, ότι τις προηγούμενες ημέρες δεν υπήρξε κανενός είδους διαπραγμάτευση. Και δε μιλάμε για διαπραγμάτευση εκ μέρους της ανύπαρκτης ελληνικής κυβέρνησης. Μιλάμε για πλήρη διαπραγματευτική ανυπαρξία ακόμα και από ευρωπαϊκές υπερδυνάμεις που πλήττονται άμεσα από το ελληνικό πιστωτικό γεγονός, όπως η Γαλλία και η Ιταλία. Μόνο κάποιες κραυγές αγωνίας ακούστηκαν, για κάποιες απίθανες αιτιάσεις. Σαν μια ολική άρνηση των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων να αντιμετωπίσουν την ολέθρια πραγματικότητα.
Κραυγές όπως, να μειωθούν οι επιπτώσεις της αναπόφευκτης ελληνικής χρεοκοπίας, μέσω μιας ήπιας διαγραφής του 30 ή 40%, ενώ όλοι γνωρίζουμε ότι κάτι τέτοιο θα εξαγρίωνε τις αγορές και θα οδηγούσε την κατάσταση στο χάος ή σε μια νέα πιο επώδυνη αναδιάρθρωση μέσα σε λίγες εβδομάδες, όπως ακριβώς έγινε και με την αστεία συμφωνία της 21ης Ιουλίου. Κραυγές όπως, να ενισχυθεί ο ήδη τοξικός EFSF με νέες εγγυήσεις (κατά προτίμηση γερμανικές) για να πάρει ακόμα μια ανάσα το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα, ενώ όλοι γνωρίζουμε ότι ένας παραφουσκωμένος EFSF απλά θα φούσκωνε ακόμα περισσότερο το μπαλόνι, για να σκάσει με περισσότερο πάταγο σε μερικούς μήνες (ή εβδομάδες;)
Και όλα αυτά εμφανίζονται σε σοβαρά έντυπα ως μια υποτιθέμενη μορφή διαπραγμάτευσης, ενώ όλοι γνωρίζουμε ότι το γερμανικό κοινοβούλιο ψηφίζει σήμερα ότι το όριο των γερμανικών εγγυήσεων δεν μπορεί να ξεπεράσει τα 211δις. Και ενώ όλοι γνωρίζουμε ότι καλώς ή κακώς οι Γερμανοί, αφού πρώτα έδωσαν τη δυνατότητα και τους πόρους στην Ελλάδα να ανακάμψει, αφού διαπίστωσαν ότι η δυνατότητα αυτή κατασπαταλήθηκε από μια ανίκανη κυβέρνηση, αφού βλέπουν την Ιταλία και την Ισπανία να πέφτουν, αφού βλέπουν ότι η Γαλλία χάνει την αξιολόγηση ΑΑΑ εντός ολίγου, αφού λοιπόν μένουν αυτοί μόνοι ως εγγυητές, αποφάσισαν τη χρεοκοπία της Ελλάδας, με ότι αυτό συνεπάγεται για τον κοινωνικό ιστό της χώρας , το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα και το δυσοίωνο μέλλον του ευρώ. Και οι Γερμανοί δίνουν τέτοιο τόνο στις αιτιάσεις τους, σαν να θέλουν να σπρώξουν την Ελλάδα και τις άλλες προβληματικές χώρες εκτός κοινού νομίσματος.
Ο Θουκυδίδης και η πραγματικότητα
Εμείς οι Έλληνες είμαστε πολύ τυχεροί. Σχεδόν σε κάθε έκφανση των καταστάσεων που έχουμε να αντιμετωπίσουμε, μπορούμε να προστρέξουμε στις απαντήσεις των μεγαλοφυϊών μας προγόνων. Ένας από αυτούς, που θεωρείται σήμερα ο κορυφαίος πολιτικός αναλυτής όλων των εποχών και διδάσκεται άπληστα στα πανεπιστήμια της Αμερικής και της Ευρώπης, είναι ο μέγας Θουκυδίδης. Τι θα συμβούλευε σήμερα ο Αθηναίος ιστορικός και στοχαστής τους σύγχρονους Έλληνες (και ξένους) πολιτικούς;
-Ότι η Ευρώπη, βυθισμένη μέχρι το κεφάλι στα σκατά ενός πολυπλόκαμου χρέους (στις φτωχές χώρες δημόσιου και σε άλλες πλούσιες, ιδιωτικού) βρίσκεται με το χέρι απλωμένο απέναντι σε μια δύσπιστη και απρόθυμη Γερμανία και μερικές οικονομικά ανύπαρκτες χώρες δορυφόρους της
1. Ότι όταν βρίσκεσαι σε μια τέτοια δεινή διπλωματική θέση, είτε υποκύπτεις στις ορέξεις του ισχυρού, είτε τα τινάζεις όλα στον αέρα και οι Θεοί μαζί σου, πάντως δεν προσποιείσαι ότι διαπραγματεύεσαι
2. Ότι είναι ανώφελο να κερδίζεις χρόνο ή να επιμένεις σε μία ατελέσφορη κατάσταση (συνολικά μη διαχειρίσιμο χρέος), ξοδεύοντας πολύτιμους πόρους για ένα μάταιο στόχο
3. Ότι από τη ζημιά δεν μπορείς να βγάλεις κέρδος, συνεπώς οφείλεις να αποδεχτείς την κατάστασή σου, όσο άσχημη και αν είναι αυτή, και να περιορίσεις όπου μπορείς τις απώλειες και κυρίως να δράσεις γρήγορα και αποφασιστικά
4. Ότι οι πολιτικές ενώσεις (βλ. Αθηναϊκή συμμαχία) δεν είναι αθώες συμμαχίες, δεν είναι δημοκρατικές παιδικές χαρές, αλλά οργανισμοί στους οποίους εφαρμόζεται ακόμα πιο πειστικά ο κανόνας της ισχύος
5. Ότι οι εν λόγω συμμαχίες δεν είναι μονόδρομος, γιατί όσο ανίσχυρος και αν είσαι, πάντα θα υπάρχει κάποιος πρόθυμος να σε στηρίξει, όχι λόγω αλτρουισμού, αλλά απλά και μόνο για να βλάψει τα συμφέροντα του ανταγωνιστή του
Όταν οι Αθηναίοι εκστράτευσαν στη Λέσβο, αφού κυριάρχησαν στο νησί, διαβουλεύονταν για το μέλλον των κατοίκων, αν δηλαδή θα τους σφαγιάσουν, ή αν θα τους χαρίσουν τη ζωή υπό ένα καθεστώς υποτέλειας. Οι Λέσβιοι διαπραγματευτές, όπως μας διηγείται γλαφυρά ο Θουκυδίδης, προσπαθούσαν να αποτρέψουν το πρώτο ενδεχόμενο.
Αν πιστέψουμε τα καθεστωτικά ΜΜΕ, κατ’ αναλογίαν θα έπρεπε οι Λέσβιοι διαπραγματευτές να συζητούσαν για το μέγεθος της πολεμικής ενίσχυσης που θα λάμβαναν από τους Αθηναίους, ή για το αν η οικονομική τους εισφορά θα ήταν μειωμένη ή αυξημένη τον επόμενο χρόνο…
read more "Η Ελλάδα σύρεται σε μια ιστορική καταστροφή..." Διαβάστε περισσότερα...

Οι Έλληνες αντιδρούν! Έφαγε κράξιμο και ο Τρισέ!

read more "Οι Έλληνες αντιδρούν! Έφαγε κράξιμο και ο Τρισέ!" Διαβάστε περισσότερα...

Τα συνθήματα της ΘΥΡΑΣ 13... όσα δεν έδειξαν τα κανάλια του καθεστώτος!.

read more "Τα συνθήματα της ΘΥΡΑΣ 13... όσα δεν έδειξαν τα κανάλια του καθεστώτος!." Διαβάστε περισσότερα...