Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ - ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΧΡΕΟΣ – ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ Δ.Ν.Τ - ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ – ΟΙ ΕΝΟΧΟΙ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ.

 





read more "Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ - ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΧΡΕΟΣ – ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ Δ.Ν.Τ - ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ – ΟΙ ΕΝΟΧΟΙ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ." Διαβάστε περισσότερα...

Έτσι πούλησαν τη χώρα μαζί με το λαό (σαν δώρο)

Είχαμε υποσχεθεί ότι θα αποκαλύπταμε πώς η Ελλάδα έφτασε να πουληθεί (και μάλιστα για ένα κομμάτι ψωμί) στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Και είχαμε ήδη πει ότι τα στοιχεία είναι δημοσίως διαθέσιμα. Αυτό που εμείς κάνουμε είναι να φρεσκάρουμε τη μνήμη των πολιτών της Ελλάδας και, με τις μεταφράσεις μας, να παρέχουμε αυτή την πληροφόρηση και στους εκτός Ελλάδας. Ο Ελληνικός λαός, βλέπετε, συκοφαντήθηκε πολύ συστηματικά από τα ΜΜΕ – οι Έλληνες χαρακτηρίστηκαν τεμπέληδες, χαραμοφάηδες, παράσιτα που ζουν σε βάρος των άλλων λαών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τα γερμανικά ΜΜΕ (κυρίως οι φυλλάδες Bild και Focus) αποκάλεσαν τους Έλληνες – συλλήβδην – απατεώνες και έσπειραν στη γερμανική κοινωνία ένα απίστευτο μίσος για τους Έλληνες, που λίγο έλειψε να πάρει διαστάσεις ίδιες με το αντισημιτικό μένος που καλλιέργησε το NSDAP.
Η Ελλάδα ξεπουλήθηκε με το διαβόητο Μνημόνιο στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, την Παγκόσμια Τράπεζα και στις επιχειρήσεις (τράπεζες και “αναπτυξιακές” εταιρίες) που εκπροσωπούνται από αυτούς τους δυο φορείς. Για να γίνει αυτό όμως, έπρεπε να προετοιμαστεί το έδαφος. Πώς όμως μπορούσε να γίνει αυτό; Ο καλύτερος τρόπος για να πουληθεί μια χώρα είναι να απαξιωθεί τελείως η οικονομική της αξιοπιστία και φερεγγυότητα. Αυτό είχε ξεκινήσει ήδη από το Γιώργο Αλογοσκούφη που έβαλε τη χώρα σε επιτήρηση για τη “δημιουργική λογιστική” των κυβερνήσεων Σημίτη. Δεν θα αρνηθούμε σε καμία περίπτωση ότι οι κυβερνήσεις Σημίτη ήταν ένοχες – το αντίθετο: ήταν απόλυτα ένοχες και, όπως ανέφερε πολύ σωστά ο οικονομολόγος Max Keiser σε τηλεοπτική του αντιπαράθεση με δυο ημεδαπούς συναδέλφους του της οποίας η υποτιτλισμένη έγινε viral video, δυσαρεστώντας κάποιες επίδοξες βεντέτες της ελληνικής μπλογκόσφαιρας, υπήρξαν ύποπτες κινήσεις σε συνεργασία με τη Goldman Sachs.
Ο Αλογοσκούφης έβαλε την Ελλάδα σε επιτήρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, για να την παραδώσει “εξαγνισμένη” στην επόμενη διακυβέρνηση. Βγαίνοντας η χώρα από την επιτήρηση, ήρθε η νέα κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου και παρέδωσε τη χώρα στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Πώς όμως; Πώς φτάσαμε από το “λεφτά υπάρχουν” και από τις υποσχέσεις ότι δε θα επιβαρυνθούν άλλο οι ασθενέστεροι πολίτες στη ραγδαία άνοδο της ανεργίας, στην κατάλυση εργασιακών δικαιωμάτων, στη δραματική μείωση των ήδη απαράδεκτα χαμηλών μισθών και συντάξεων;
Θυμηθείτε λίγο τι έγινε με το που εκλέξατε το Γιώργο Παπανδρέου. Αμέσως άρχισε σύσσωμη η κυβέρνηση, με πρώτο απ’όλους το Γιώργο Παπακωνσταντίνου, να κατηγορεί την Ελλάδα ως αναξιόπιστη χώρα. Είναι ποτέ δυνατόν κυβερνητικό στέλεχος οποιασδήποτε χώρας να βγαίνει και να λέει ότι η χώρα του είναι αναξιόπιστη κι ότι δεν πρέπει κανείς να την παίρνει στα σοβαρά; Αν το λες εσύ που κυβερνάς, τι θα πουν οι άλλοι; Καλλιέργησαν λοιπόν Γιώργος Παπανδρέου και Γιώργος Παπακωνσταντίνου με εξαιρετική μεθοδικότητα ένα απόλυτα εχθρικό κλίμα για την Ελλάδα στις διεθνείς χρηματαγορές. Ποιο ήταν το αποτέλεσμα; Ανέβηκαν δραματικά τα spreads των ελληνικών ομολόγων.
Και σα να μην έφτανε αυτό, όπως αποκάλυψε η εφημερίδα “Ελεύθερος Τύπος“, φροντίσανε μέσω της Τράπεζας της Ελλάδος να δώσουν προνομιακές δυνατότητες για “naked short selling” των ελληνικών ομολόγων, με αποτέλεσμα μέσα σε μια νύχτα τα spreads να εκτοξευτούν από τις 150 μονάδες βάσης στις 450 (αρχικά) και μετά ν’αρχίσει η μεγάλη ανηφόρα.
Πώς όμως έγιναν όλα αυτά; Τι είναι τα spreads; Τι είναι το short selling; Τι είναι το “naked short selling”; Ο Techiechan σε σχετικό άρθρο του τα εξηγεί πάρα πολύ ωραία και γι’αυτό αναδημοσιεύω:
Repo: Ο Άγγελος έχει ένα 10ετες ομόλογο του ελληνικού δημοσίου που αγόρασε το 2008 και το οποίο κρατά για να σπουδάσει τα παιδιά του. Έρχεται ο Ξερόλας και του λέει. Άγγελέ μου, θέλεις να μου δανείσεις το ομόλογό σου για ένα μήνα? Σου υπόσχομαι πως θα στο επιστρέψω πλυμένο γυαλισμένο και ατόφιο και μάλιστα για τον κόπο σου θα σου δώσω κι ένα μικρό ποσό που θα το συμφωνήσουμε από τώρα (ας πουμε 20ευρώ). Ο Άγγελος συμφωνεί και έτσι το ομόλογο έρχεται στα χέρια του Ξερόλα που για ένα μήνα μπορεί να το κάνει ό,τι θέλει, φτάνει στο τέλος του μήνα να το επιστρέψει στον Άγγελο μαζί με το ποσό που συμφωνήσανε. Αυτό είναι ένα ρέπο.
Spread: τα ομόλογα, περίπου όπως και οι προθεσμιακές καταθέσεις έχουν ένα επιτόκιο το οποίο καθορίζεται τη στιγμή της έκδοσής τους. Όταν λέμε 5ετές ομόλογο 1000 ευρώ με απόδοση 5%, εννοούμε πως αυτός που θα το αγοράσει για τα επόμενα 5 χρόνια θα βγάζει 50 ευρώ το χρόνο. Το spread είναι η διαφορά του επιτοκίου που πληρώνει ένα κράτος σε σχέση με το επιτόκιο που πληρώνει ένα άλλο κράτος το οποίο θεωρούμε ως βάση. Δηλαδή εάν η γερμανία για το 5ετες ομόλογο πληρώνει σήμερα 3% και η Έλλάδα 5%, τότε το spread είναι 2% ή 200 μονάδες βάσης (πρακτικά 200εκατοστά).
Εδώ δεν θα εξηγήσω κάτι για να μη μακρυγορούμε και μπλεκόμαστε, όχι όμως γιατί είναι δύσκολο να εξηγηθεί: Η τιμή ενός (παλιού) ομολόγου, πέφτει όσο ανεβαίνει το σημερινό επιτόκιό της ίδιας τάξης ομολόγων. Με λίγα λόγια, όταν ανεβαίνουν τα spread στα 5ετη ομόλογα, αυτόματα ο πρώτος χαμένος δεν είναι το δημόσιο, αλλά όλοι όσοι έχουν στα χέρια τους παλιότερα ομόλογα της ίδιας τάξης (δηλαδή 5ετή). Το δημόσιο, ζημιώνεται έμμεσα με δύο τρόπους. Α) από τη μειωμένη αξιοπιστία του (όσοι αγοράζουν τα ομολογά του χάνουν) και Β) όταν ξαναβγεί στην αγορά να εκδόσει καινούργια ομόλογα, επειδή τα ομόλογα αυτά θα έχουν υψηλότερο επιτόκιο.
Short Selling: Ο Ξερόλας με το δανεικό ομόλογο του Άγγελου στα χέρια του, πάει στην αγορά και το πουλάει 1000 ευρω. Περιμένει μερικές μέρες, και η τιμή του ομολόγου πέφτει στην αγορά. Τότε ξανα-αγοράζει ένα ίδιο ομόλογο (10ετες εκδόσεως 2008) με μολις 900 ευρώ. Ο Ξερόλας λοιπόν, πούλησε ένα δανεικό ομόλογο 1000 ευρώ, αγόρασε το ίδιο ομόλογο 900 ευρώ μερικές μέρες αργότερα, και τώρα έχει στα χέρια του ένα ομόλογο ίδιο με αυτό που έχει δανειστεί, συν 100 ευρώ στην τσέπη (1000-900=100). Επιστρέφει στο τέλος του μήνα το ομόλογο στον Άγγελο, του δίνει και τα συμφωνημένα 20 ευρώ από τα 100 που κέρδισε και κρατά τα 80 για τον δικό του κόπο.
Από την παραπάνω διαδικασία, καταλαβαίνουμε πως ο πρώτος χαμένος είναι ο Άγγελος που έχει το ομόλογο στα χέρια του και ο πιο κερδισμένος είναι ο Ξερόλας που κέρδισε από αυτή την πτώση.
Naked Short Selling: Επειδή ο Ξερόλας είναι φύσει άπληστος και θέλει να κερδίσει παραπάνω από τα 100 ευρώ που κέρδισε με την παραπάνω διαδικασία κάνει το εξής. Ενώ έχει δανειστεί από τον Άγγελο μόλις ένα 5ετες ομόλογο αξίας 1000ευρώ, πάει στην αγορά και πουλάει 10 ομόλογα αξίας 1000ευρώ το καθένα. Στην ουσία τα 9 από αυτά τα ομόλογα που πούλησε δεν υπάρχουν, είναι δηλαδή γυμνά (naked). Πρόκειται για μια πολύ επικίνδυνη πρακτική short selling, καθώς δεν μπαίνει κανένα όριο στα πόσα γυμνά ομόλογα μπορεί κάποιος να πουλήσει. Στο απλό short selling, το όριο είναι τα πόσα ομόλογα υπάρχουν διαθέσιμα για πρόχειρο δανεισμό (repo).
Με αυτόν τον τρόπο μπορεί κάποιος να δημιουργήσει μια εικονική υπερπροσφορά ομολόγων στην αγορά και η ίδια αυτή η υπερπροσφορά να ρίξει τις τιμές. Πρακτικά η πτώση των τιμών γίνεται μια αυτο-εκπληρούμενη προφητεία και αυτός που εκτέλεσε την γυμνή πώληση το μόνο που έχει να κάνει, είναι -εκμεταλλευόμενος τον πανικό που δημιούργησε- να αγοράσει αυτά τα 10 ομόλογα πίσω σε σημαντικά χαμηλότερες τιμές.
Τώρα η Τράπεζα της Ελλάδος, μετά από μία μακροσκελή και επίτηδες δυσνόητη επιστολή παραδέχθηκε πως η παραπάνω πρακτική (το naked short) ήταν ανεκτή με ένα παραθυράκι που είχε αφήσει και θα εξηγήσουμε αμέσως.
Όταν κάποιος πουλάει ένα ομόλογο στην αγορά (Ηλεκτρονικη Δευτερογενης Αγορα Τίτλων που ανήκει στην ΤτΕ), είναι υποχρεωμένος μέσα σε διάστημα 3 ημερών να το παραδώσει στους διαπραγματευτές, προκειμένου να περιέλθει στα χέρια του αγοραστή. Αυτό είναι το λεγόμενο Τ+3. Υπάρχει λοιπόν η δυνατότητα, να πουλήσεις ένα ομόλογο σήμερα που δεν διαθέτεις. Αρα χρωστάς στον διαπραγματευτή ένα ομόλογο και πρέπει να το παραδώσεις σε 3 μέρες. Αν το ξανα-αγοράσεις μετά από δύο μέρες από τον ίδιο διαπραγματευτή, τότε ο διαπραγματευτής κάνει τα στραβά μάτια και πρακτικά ακυρώνει το χρέος σου (διότι ένα ομόλογο πουλησες, ένα αγόρασες, το άθροισμα σε ομόλογα είναι μηδέν).
Αυτό πρακτικά είναι μία πράξη naked short selling καθώς την ώρα που πουλούσες το ομόλογο, δεν είχες την υποχρέωση να το διαθέτεις (εστω και δανεικό όπως περιγράψαμε με τα repo).
Επειδή 3 μέρες είναι συνήθως ένα μικρό διάστημα για να αλλάξουν οι τιμές των ομολόγων σε κανονικές συνθήκες, κανείς δεν ασχολείται με το να κάνει naked short selling με αυτόν τον τρόπο. Για να κερδίσεις από μια τέτοια κατάσταση, πρέπει να πέσει αρκετά η τιμή μέσα σε μόλις 3 μέρες.
Η μπαλκονόπορτα της ΤτΕ
Αυτή είναι η κανονική διαδικασία. Όμως σε αυτή τη διαδικασία υπήρχε ένα παραθυράκι που η ΤτΕ είχε αφήσει ανοιχτό. Και αυτό το παραθυράκι ονομαζόταν failed εντολές. Όταν λοιπόν κάποιος πουλάει ένα ομόλογο, πρέπει σε 3 μέρες να το παραδώσει. Εάν δεν το κάνει, τότε η συναλλαγή θεωρείται failed, δηλαδή αποτυχημένη. Αποτυχημένη όμως δεν σημαίνει πως ακυρώνεται, διότι η πώληση έχει γίνει και υπάρχει ένας αγοραστής που περιμένει το ομόλογό του. Άρα στην ουσία η εντολή παραμένει εκκρεμής μέχρι ο πωλητής να φέρει το ομόλογο που έχει υποσχεθεί. Εάν ο πωλητής κάνει τον κινέζο, αυτό μπορεί να παραμείνει μέχρι και για 10 μέρες. Εάν το παρακάνει, τότε ο διαπραγματευτής έχει υποχρέωση να αγοράσει ένα ομόλογο ο ίδιος, να το δώσει στον αγοραστή και να στείλει τον λογαριασμό στον πωλητή. Όμως αυτό συνήθως δεν γίνεται διότι ο πωλητής που κάνει τον κινέζο, ξέρει μέχρι που τον παίρνει.
Με αυτόν τον τρόπο, ένας πωλητής ελληνικών ομολόγων μπορούσε να διατηρεί τη θέση του ανοιχτή για 10και μέρες χωρίς να έχει στα χέρια του το ομόλογο που είχε πουλήσει. Πρακτικά μπορούσε δηλαδή να έχει μια naked short εντολή χωρίς σχεδόν κανείς να τον ελέγχει.
Τον Οκτώβρη του 2009 η ΤτΕ πήρε μία απόφαση να απλοποιήσει ακόμα περισσότερο αυτή τη διαδικασία, διευκολύνοντας θεωρητικά οποιονδήποτε ήθελε να παίξει με αυτό το παραθυράκι. Τώρα, επειδή πιο πάνω εξηγήσαμε πόσο επικίνδυνο και πρακτικά παράνομο παιχνίδι είναι οι naked short εντολές. Εάν το συνδυάσουμε και με τη μπαλκονόπορτα που άνοιξε η ΤτΕ και τα απανωτά δημοσιεύματα για την ελληνική κρίση, καταλαβαίνουμε πως αυτό ήταν μία συνταγή που επέτρεπε σε οποιονδήποτε να εκτελέσει naked short εντολές για τουλάχιστον 10 συνεχείς ημέρες.
Αυτό συνεχίστηκε για κάμποσο, μέχρι που στις 8 Απρίλη το πράγμα ξεχείλωσε. Τότε, η επιτροπή που ελέγχει τον ΗΔΑΤ αποφάσισε να κλείσει το παράθυρο των failed εντολων με τον εξής απλό τρόπο. Για κάθε εντολή πώλησης, ο πωλητής θα πρέπει να προσκομίζει ένα ρέπο ημέρας αντίστοιχου ομολόγου (ένα δανεικό ομόλογο μίας ημέρας δηλαδή) μέχρι να προσκομίσει το πραγματικό ομόλογο που έχει στα χέρια του.
Πόρισμα πρώτο:
Η ΤτΕ είχε αφήσει ανοικτό ένα πολύ επικίνδυνο παράθυρο στην αγορά ομολόγων. Είτε το έκανε τον Οκτώβρη, είτε πιο πριν, αυτό το παράθυρο είχε τη δυνατότητα σε συνθήκες κρίσης να δημιουργήσει καταστάσεις υποτιμητικής κερδοσκοπίας στην αγορά ελληνικών ομολόγων. Άρα ο κ.Προβόπουλος είναι απολύτως υπεύθυνος γιαυτό το παράθυρο και θα πρέπει να παραιτηθεί.
Εάν δεν μπορούσε να καταλάβει τις συνέπειες αυτού του παράθυρου, είναι ανίκανος. Εάν ήξερε, τότε είναι συνένοχος και θα πρέπει να μιλήσει με τον εισαγγελέα.
Και ειλικρινά σε τέτοιες θέσεις, και σε τόσο απλές έννοιες σαν αυτές που μόλις εξήγησα, μου φαίνεται απίθανο κάποιος να μην καταλαβαίνει.

Πόρισμα δεύτερο:

Είναι πολύ εύκολο να δούμε εάν η περαιτέρω διευκόλυνση του Οκτώβρη του 2009 είχε κάποιο πραγματικό αντίκτυπο υποτιμητικής κερδοσκοπίας. Δεν χρειάζεται παρά να δούμε σε καθημερινή βάση τις πράξεις και τους όγκους των ομολόγων από τις αρχές του 2009 μέχρι σήμερα. Ταυτόχρονα θα πρέπει να δούμε τις πράξεις και τους όγκους των failed εντολών, του παραθύρου δηλαδή που χρησιμοποιούσαν όλοι όσοι ήθελαν να κάνουν naked short selling. Εάν προκύψει πως ένας ικανός όγκος πράξεων γινόταν fail, τότε πάλι ο εισαγγελέας θα πρέπει να παρέμβει.
Πόρισμα τρίτο:
Για το χάλι της χώρας, ευθυνόμαστε όλοι ως κοινωνία, ως επιχειρήσεις και ως πολιτικό προσωπικό. Για το τεράστιο χρέος μας δεν φταίει κανείς άλλος από εμάς τους ίδιους. Άρα αυτό το κείμενο δεν γράφτηκε για να δείξει πως κάποιοι κακοί άνθρωποι επιβουλεύονται την ανάδελφη και αθώα Ελλάδα. Αυτό που δείχνει το παραπάνω κείμενο, είναι πως η Ελλάδα, όντας ήδη ο αδύναμος κρίκος του ευρώ, έγινε στόχος υποτιμητικών πιέσεων και σε αυτό συνέβαλαν και οι αποφάσεις της ΤτΕ και άλλων παικτών που δεν είναι σκοπός αυτής της παρουσίασης να αναδείξει.
Πόρισμα τέταρτο:
Δεν υπάρχει ούτε ένας λόγος ακόμα και για έναν άνθρωπο που διαθέτει έστω κι ένα κουλούρι σε αυτή τη χώρα, να θέλει να παίξει με την υποτίμηση των ελληνικών ομολόγων. Επειδή ακούγονται διάφορα, θέλω να πω, πως όλα τα διάφορα που ακούγονται είναι παράλογα. Όχι διότι πχ, είναι αδύνατο κάποιοι να θέλουν τη χώρα να πάει στο ΔΝΤ, αλλά διότι το να παίζεις με τα ομόλογα του δημοσίου προκειμένου να το καταφέρεις, ισοδυναμεί με το να ρίξεις μία πυρηνική βόμβα στο γείτονα επειδή, είχε δυνατά τη μουσική.
Πόρισμα πέμπτο:
Έχουμε ακούσει όλα αυτά τα χρόνια για πολλά σκάνδαλα και πολλές φούσκες σε όλο τον κόσμο. Παρολαυτά δεν υπάρχει μεγαλύτερη φούσκα και μεγαλύτερο σκάνδαλο από το να παίζεις με τα κρατικά ομόλογα ενός κράτους. Ακόμα και η υπόθεση των δομημένων ομολόγων των ασφαλιστικών ταμείων που είναι τεράστια (ποιες μίζες και άλλες παπαρες), είναι μικρή μπροστά στις συνέπειες που μπορεί να φέρουν η κατάρρευση των ομολόγων ενός κράτους. Πρόκειται ουσιαστικά για το τέλος του παιχνιδιού.
Πόρισμα έκτο:
είμαστε άξιοι της τύχης μας.
Πώς σας φαίνεται; Αποκαρδιωτικό; Απαράδεκτο; Κι όμως, αυτό ακριβώς έκανε η Τράπεζα της Ελλάδος, με τις ευλογίες της κυβέρνησης. Προσθέστε κι όλη την καταστροφολογία – που απευθυνόταν κυρίως προς το εξωτερικό – από όλα τα μέλη της κυβέρνησης και καταλαβαίνετε περίπου τι έγινε. Θα ξαναφέρουμε όλα αυτά τα ζητήματα στην επιφάνεια. Ο Ελληνικός λαός έχει κάθε δικαίωμα να ξέρει πώς και γιατί πουλήθηκε στο ΔΝΤ. Και οι ξένοι αναγνώστες έχουν κι αυτοί δικαίωμα να μάθουν τι παιχνίδι παίχτηκε σε βάρος ενός λαού και γιατί αυτός ο λαός δαιμονοποιήθηκε και συκοφαντήθηκε τόσο πολύ. Γιατί οι αδίστακτοι κερδοσκόποι του ΔΝΤ δε θα διστάσουν αύριο να κάνουν τα ίδια και σ’άλλες χώρες, ευρωπαϊκές ή μη.
.
Είμαστε πολλοί.
Δε συγχωρούμε.
Δεν ξεχνάμε.
read more "Έτσι πούλησαν τη χώρα μαζί με το λαό (σαν δώρο)" Διαβάστε περισσότερα...

Κεραυνοί του Spiegel κατά της Bild για την ανθελληνική προπαγάνδα

Με τίτλο εξωφύλλου «Bild: Οι εμπρηστές» η εβδομαδιαία πολιτική επιθεώρηση Spiegel στο τεύχος που κυκλοφόρησε σήμερα (9/28.02.11) ξιφουλκεί κατά της μεγαλύτερης λαϊκής εφημερίδας της Γερμανίας στιγματίζοντας τόσο τη δημοσιογραφική ποιότητα όσο και τον πολιτικό ρόλο που διαδραματίζει.

Το δημοσίευμα του Spiegel αναλύει και το ρόλο που έπαιξε η Bild με την καμπάνια της κατά της Ελλάδας. «Όταν πέρσι το Φεβρουάριο κατέστη σαφές ότι η Ελλάδα χωρίς οικονομική βοήθεια σύντομα θα κήρυσσε στάση πληρωμών, η Bild έθεσε σχετικά προσεκτικά το ερώτημα: "Θα συμπαρασύρει η Ελλάδα τις γερμανικές τράπεζες στη χρεοκοπία;"

Δέκα ημέρες αργότερα ξεκίνησαν τα πυροτεχνήματα των πρωτοσέλιδων.

"Οι Έλληνες τσακώνονται και απεργούν αντί να κάνουν οικονομία", "Έτσι καίνε οι Έλληνες τα ωραία ευρώ". Και σύντομα ακολούθησαν σαφείς οδηγίες: "Όχι λεφτά για την Ελλάδα!", "Δεν θα πάρετε φράγκο από μας!". Η Bild ρωτούσε το λαό: "Γιατί να πληρώσουμε στους Έλληνες τις συντάξεις πολυτελείας τους;" και έδινε στους Έλληνες πρακτικές συμβουλές: "Πουλήστε λοιπόν τα νησιά σας, χρεοκοπημένοι Έλληνες… και μαζί και την Ακρόπολη!".

"Με την ολοκλήρωση της καμπάνιας δημιουργήθηκε η εικόνα ενός λαού, ο οποίος όλο το 24ωρο απεργεί, το πρωί του αρέσει να κοιμάται πολύ, ζει εις βάρος των άλλων και είναι διεφθαρμένος "μέχρι τα μπούνια". Είναι αυτό δημοσιογραφία ή σατιρική επιθεώρηση;" διερωτάται το Spiegel.

Υπενθυμίζει επίσης ότι «στην κορύφωση της καμπάνιας ένας ρεπόρτερ της Bild μοίρασε στην Αθήνα δραχμές στον κόσμο και βγήκε μαζί τους περήφανος φωτογραφίες. "Η Bild δίνει πίσω στους χρεοκοπημένους Έλληνες τις δραχμές", επιγραφόταν το ρεπορτάζ. Και όλη αυτή η δημιουργία ατμόσφαιρας συνδυάστηκε με εκκλήσεις προς τους γερμανούς πολιτικούς, οι οποίες είχαν το χαρακτήρα διαταγών: "Κυρία Μέρκελ, μείνετε σταθερή στο όχι σας!", "Κύριε αντικαγκελάριε, έχουμε εμπιστοσύνη στο λόγο σας!".

Σύμφωνα με το Spiegel, για την καγκελάριο Μέρκελ η Bild είναι «ευλογία και κατάρα συγχρόνως». Όπως σημειώνει, «είναι μια πολιτικός, που φοβάται τις παρορμήσεις, επειδή δεν είναι ο τύπος του λαϊκού ηγέτη, ο οποίος μπορεί να καναλιζάρει τις διαθέσεις του κόσμου. Προτιμά να είναι οι Γερμανοί ήρεμοι και ισορροπημένοι. Γι’ αυτό και δεν της αρέσουν απαραίτητα οι καμπάνιες, σαν κι αυτή της Bild κατά της Ελλάδας. Από την άλλη όμως η Μέρκελ χρειάζεται τη στήριξη του λαϊκού μέσου ενημέρωσης για την αποδοχή της πολιτικής της. Γι’ αυτό και διατηρεί καλές σχέσεις με τον αρχισυντάκτη της Bild Κάι Ντίκμαν και το διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου Springer M. Ντέπφνερ».

Τέλος το Spiegel καταγράφει ότι «πέρα από την πολιτική σκηνή καταγράφονται συνεχώς περιπτώσεις, οι οποίες αμφισβητούν τα ηθικά πρότυπα και τη δημοσιογραφική ποιότητα της Bild και των συνεργατών της.

Κανένα γερμανικό μέσο ενημέρωσης δεν επικρίνεται τόσο συχνά από το Γερμανικό Συμβούλιο Τύπου όσο η εν λόγω εφημερίδα, για το ότι παραβιάζει τα όρια της δημοσιογραφικής δεοντολογίας. Η ίδια η εφημερίδα εκμεταλλεύεται τακτικά ακόμα και την προσωπική δυστυχία ανθρώπων, όχι πάντοτε με την έγκρισή τους και συχνά μετερχόμενη ανορθόδοξες μεθόδους έρευνας».

read more "Κεραυνοί του Spiegel κατά της Bild για την ανθελληνική προπαγάνδα" Διαβάστε περισσότερα...

Το ξύλο θα πέσει πριν ή μετά τις πέτρες; Ιδού η απορία...

Νιώθει κάτι να του σφίγγει τον λαιμό...
  • Ούτε στα Πατήσια, ούτε στα Παρίσια...
Ιδιαίτερα ικανοποιημένη παρουσιάζεται η κυβέρνηση μετά από τις φραστικές επιθέσεις που δέχτηκαν από Έλληνες φοιτητές ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Θεόδωρος Πάγκαλος στο Βερολίνο και στο Παρίσι αντίστοιχα.
Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιώργο Πεταλωτή, οι φοιτητές στράφηκαν μεν λεκτικά κατά του πρωθυπουργού και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης αλλά δεν τους χτύπησαν και αυτό αποδεικνύει πως τα μέτρα της κυβέρνησης έχουν την αποδοχή της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού.
Ο κ. Πεταλωτής τόνισε πως, αν οι φοιτητές διαφωνούσαν πραγματικά με την κυβερνητική πολιτική θα είχαν πλακώσει στο ξύλο τον κ. Παπανδρέου και τον κ. Πάγκαλο και θα τους είχαν κάνει ασήκωτους, όπως είχαν κάνει ...
οι διαδηλωτές τον Κωστή Χατζηδάκη. Η υπεροχή του ΠΑΣΟΚ έναντι της Νέας Δημοκρατίας είναι πασιφανής.
Η φραστική επίθεση στον κ. Πάγκαλο έγινε κατά την είσοδό του στο Ελληνικό Σπίτι της Πανεπιστημιούπολης, όπου θα προβαλλόταν η ταινία του Κώστα Γαβρά «Ζ», παρουσία του σκηνοθέτη.
Ο κ. Πάγκαλος δεν έφυγε αμέσως από την αίθουσα, γιατί είχε ήδη προμηθευτεί δέκα κιλά ποπ κορν, ένα αρνί και τριάντα δίλιτρα μπουκάλια Coca-Cola, για να απολαύσει την ταινία.
Οι φοιτητές –που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση για να ενημερώσουν τους Έλληνες και τους Γάλλους για την κατάσταση των 300 απεργών πείνας- φρίκαραν μόλις είδαν τον κ. Πάγκαλο να μασουλάει ανέμελος τα ποπ κορν, αλλά ο κ. Πάγκαλος τους είπε χαριτολογώντας «τρώω για τριακόσιους».
Στις διαμαρτυρίες των φοιτητών για την ανυποχώρητη θέση της κυβέρνησης στο θέμα των απεργών πείνας, ο κ. Πάγκαλος απάντησε πως η κυβέρνηση αντιμετωπίζει με μεγάλη σοβαρότητα το θέμα των μεταναστών και πως σύντομα θα σταματήσει η απεργία πείνας, αφού όλοι οι απεργοί θα πεθάνουν από την πείνα.
Στη συνέχεια, ο Θεόδωρος Πάγκαλος πρότεινε στους φοιτητές να τους συναντήσει την επόμενη μέρα κάπου πιο ήσυχα για να φάνε κάνα γουρουνόπουλο για μεζέ, αλλά οι φοιτητές αρνήθηκαν γιατί φοβήθηκαν πως θα τους φάει κι αυτούς.
Ο Κώστας Γαβράς πήρε ανάποδες επειδή –αν και η βραδιά ήταν αφιερωμένη σε αυτόν- κανείς δεν του έδινε σημασία, οπότε πήρε το λόγο με τον τσαμπουκά και ζήτησε να γίνει ένας δημοκρατικός διάλογος.
Οπωσδήποτε, ο κ. Γαβράς πρέπει να είναι στην καρακοσμάρα του, γιατί –διαφορετικά- θα ήξερε πως ο μόνος τρόπος να κάνεις δημοκρατικό διάλογο με τον Πάγκαλο είναι τον φιμώσεις ή να τον μπουκώσεις με κανένα βόδι.
Μπροστά στο αδιέξοδο που είχε δημιουργηθεί, ο κ. Πάγκαλος αναγκάστηκε να αποχωρήσει και να συνεχίσει να τρώει κάπου αλλού.
Αργότερα, ο κ. Πάγκαλος εξέδωσε ανακοίνωση, όπου υποστηρίζει πως πίσω από την φραστική επίθεση εναντίον του κρύβεται ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ τονίζει πως ο ΣΥΡΙΖΑ κρύβεται ακόμα πίσω από τις εξεγέρσεις στην Τυνησία, την Αίγυπτο και τη Λιβύη.
Επίσης, ο κ. Πάγκαλος δεν κρύβει το παράπονό του επειδή αναγκάστηκε να φτάσει στο Παρίσι για να καταφέρει να απολαύσει μια ταινία με παρέα και πάλι δεν μπόρεσε να την δει – στην Αθήνα φοβάται να πάει στον κινηματογράφο και έχει τρελαθεί να βλέπει ταινίες στο σπίτι.
«Ούτε στα Πατήσια, ούτε στα Παρίσια μπορώ να κυκλοφορήσω πια» αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο κ. Πάγκαλος.
Σύμφωνα με τον κ. Πάγκαλο, το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ είναι να τον αποκλείσει στο σπίτι του, ώστε να μην καίει θερμίδες, να γίνει τετραπλάσιος, να μην χωράει από την πόρτα και να χρειαστεί να έρθει μπουλντόζα για να ρίξει τους τοίχους και να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο.
Πρόσφατα, ο κ. Πάγκαλος είχε ανακοινώσει την πρόθεσή του να αποχωρήσει από την πολιτική και να ασχοληθεί με το καλλιτεχνικό πατινάζ. Ίσως, οι αποδοκιμασίες των φοιτητών στο Παρίσι να τον πεισμώσουν και να τον κάνουν να αλλάξει απόφαση και να συνεχίσει να προσφέρει τις ανεκτίμητες υπηρεσίες του στον τόπο.
Μιας και είναι γνωστό πως στο εσωτερικό της χώρας τα κυβερνητικά στελέχη κινδυνεύουν να φάνε το ξύλο της αρκούδας, οι φραστικές επιθέσεις σε βάρος του κ. Παπανδρέου και του κ. Πάγκαλου στο εξωτερικό έχουν προβληματίσει την κυβέρνηση, η οποία αναζητεί εναγωνίως χώρες στις οποίες να μην υπάρχουν Έλληνες, ώστε να μπορέσει από εκεί να στείλει μήνυμα νίκης, ελπίδας και αισιοδοξίας.
Με δεδομένο πως οι Έλληνες έχουν φτάσει πια σε όλες τις χώρες του κόσμου και αναζητούν δουλειά, η κυβέρνηση αποφάσισε πως τα επόμενα σημαντικά ταξίδια του Γιώργου Παπανδρέου θα είναι στο Βόρειο Πόλο και στη Γη του Πυρός.

read more "Το ξύλο θα πέσει πριν ή μετά τις πέτρες; Ιδού η απορία..." Διαβάστε περισσότερα...

Κρατική λογοκρισία με πρόσχημα το ρατσισμό


Μετάβαση της Ελλάδας σε πολυπολιτισμική κοινωνία. Διοικητικά πρόστιμα που μπορεί να φτάσουν τις 150.000 ευρώ. Φυλάκιση ως τρία έτη. Δίωξη χρηστών Ίντερνετ και υπευθύνων «ρατσιστικών» ιστοσελίδων, blogs κ.α., ακόμα κι αν αυτά φιλοξενούνται σε servers του εξωτερικού.

Ποινικοποίηση της άποψης αν αφορά θέματα που ορίζονται από νομοσχέδιο ως «εχθροπάθεια»...



εναντίον φυλής, θρησκεύματος, χρώματος, εθνοτικής καταγωγής και γενετήσιου προσανατολισμού.

Αυτές είναι ορισμένες από τις βασικές πρόνοιες του επίμαχου νομοσχεδίου, το οποίο, σύμφωνα με την εφημερίδα Δημοκρατία, επιδιώκει να τυλίξει σε μια κόλλα χαρτί όλους όσοι δεν συμμερίζονται το όραμα της «πολυπολιτισμικής κοινωνίας».

Ο σκοπός του «αντιρατσιστικού» νομοσχεδίου που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο στάδιο της διαβούλευσης είναι η «η καταπολέμηση ιδιαίτερα σοβαρών μορφών και εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας μέσω του ποινικού δικαίου».

Το βασικό σκεπτικό των επικριτών του νέου νόμου είναι ότι σχεδιάστηκε για να οδηγεί στα ποινικά δικαστήρια οποιονδήποτε εκφράσει τη δυσαρέσκειά του για την υπερπληθώρα λαθρομεταναστών στην Ελλάδα και την ανάγκη να ελεγχθεί το φαινόμενο.

Θύματα του νέου νόμου Καστανίδη θα μπορούσαν να είναι, για παράδειγμα, οι περίπου εννέα στους δέκα πολίτες (89,5%) που συμφωνούν με την απέλαση των παράνομων μεταναστών οι οποίοι δε δικαιούνται άσυλο (στοιχεία από δημοσκόπηση της Alco για την εφημερίδα Έθνος, 16/1/2011).

Μεταξύ των πολλών αμφιλεγόμενων σημείων του νομοσχεδίου είναι και εκείνο του εισηγητικού άρθρου, το οποίο αναφέρεται στο νόμο που αντικαθιστά και στη μετάβαση της χώρας μας σε μια «πολυπολιτισμική κοινωνία». Εκεί διαβάζουμε:

«Δεδομένου, όμως, ότι ο παραπάνω νόμος έχει εφαρμοστεί ελάχιστα και ήδη κρίνεται ανεπαρκής, εν όψει των σοβαρών προκλήσεων που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας κατά τη μετάβασή της σε μια πολυπολιτισμική κοινωνία, η ισότιμη προστασία όλων των ατόμων, ανεξάρτητα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους ή τον γενετήσιο-σεξουαλικό προσανατολισμό τους, προβάλλει ως πρωταρχική υποχρέωση του κράτους».
read more "Κρατική λογοκρισία με πρόσχημα το ρατσισμό" Διαβάστε περισσότερα...

Ο σκιτσογράφος του leoforos.gr στο κλίμα της απόκριας και με χιουμοριστική διάθεση παρουσιάζει τσοπάνη τον Μαρινάκη πάνω στο άρμα με τα πρόβατά του...


read more "Ο σκιτσογράφος του leoforos.gr στο κλίμα της απόκριας και με χιουμοριστική διάθεση παρουσιάζει τσοπάνη τον Μαρινάκη πάνω στο άρμα με τα πρόβατά του..." Διαβάστε περισσότερα...

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΟΥ ΣΥΝΟΜΙΛΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΥΣ

Βίντεο -Δείτε ποιους πληρώνουμε να μαθαίνουν στα παιδιά και τους νέους γράμματα, και να βγαίνουν να κάνουν δηλώσεις περί Δημοκρατίας και αξιών!... Αναρωτιέμαι, μετά από αυτό το βίντεο θα υπάρξει καμία συνέπεια ή αντίδραση από το επίσημο κράτος;


http://www.youtube.com/watch?v=PKW8zlsaIuA

read more "ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΟΥ ΣΥΝΟΜΙΛΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΥΣ" Διαβάστε περισσότερα...

21 Μαρτίου 2011: Θα γίνει το Ντιγιαρμπακίρ μια νέα Πλατεία Ταχρίρ;

Του Σάββα Καλεντερίδη

Στις 21 Μαρτίου του 2010 ένα εκατομμύριο Κούρδοι συγκεντρώθηκαν σε πλατεία του Ντιγιαρμπακίρ για το Νεβρόζ. Το απόγευμα διαλύθηκαν και πήγαν στα σπίτια τους. Ο Ερντογάν και οι περί αυτόν ρατσιστές-ισλαμιστές αναρωτιούνται τί θα γίνει αν φέτος οι Κούρδοι παραμείνουν στο κέντρο του Νττιγιαρμπακίρ μερικές μέρες, ζητώντας τα δικαιώματά τους.


Αμπντουλλάχ Οτζαλάν: Αν τις επόμενες μέρες δεν δημιουργηθούν συνθήκες που οδηγούν σε λύση, το Ντιγιαρμπακίρ μπορεί να μετατραπεί σε πλατεία Ταχρίρ. Και αν μετατραπεί σε πλατεία Ταχρίρ, δεν θα γίνει επειδή το είπα εγώ, αλλά επειδή οι Κούρδοι θέλουν να σώσουν την τιμή και την υπόληψή τους.

Ενώ συνεχίζονται οι κλυδωνισμοί στον αραβικό κόσμο και ενώ, υπό την πίεση των επιθέσεων που δέχονται οι Τούρκοι από τους Άραβες της Λιβύης, που τους θεωρούν ως υπεύθυνους για την εξέγερση στη χώρα τους, στην ουσία καταρρέει το δόγμα του στρατηγικού βάθους, του πολυδιαφημισμένου -και στην Ελλάδα- υπουργού εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, η κατάσταση και η ασταθής ισορροπία στο εσωτερικό της Τουρκίας έρχεται να τεθεί σε δοκιμασία, εν όψει του εορτασμού του Νεβρόζ, στις 21 Μαρτίου.

Ο Κούρδος ηγέτης, που βρίσκεται έγκλειστος στη φυλακή του Ίμραλί, από το 1999, στη συνάντηση που είχε με τους δικηγόρους του στις 18 Φεβρουαρίου 2011, αναφέρθηκε σε μια σειρά από ζητήματα που αφορούν την πορεία του Κουρδικού. Ένα από αυτά αφορά στις εκδηλώσεις του Νεβρόζ, που αναμένεται να γίνουν σε ολόκληρη την Τουρκία στις 21 Μαρτίου, ημέρα που συμβολίζει το νέο έτος και που οι Κούρδοι της Τουρκίας έχουν συνδέσει με την επανάσταση και τον αγώνα τους για την πολυπόθητη Ελευθερία. Προηγούμενη δήλωση του Οτζαλάν προς τους δικηγόρους του, σύμφωνα με την οποία οι Κούρδοι θα μπορούσαν κι αυτοί, όπως οι Αιγύπτιοι, να μείνουν για μερικές ημέρες στην Πλατεία του Ντιγιαρμπακίρ και να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους από την κυβέρνηση Ερντογάν και από το τουρκικό κράτος, συζητήθηκε πολύ στην Τουρκία και ο Οτζαλάν κατηγορήθηκε ότι υποκινεί τους Κούρδους να κάνουν επανάσταση και να μετατρέψουν την Πλατεία του Ντιγιαρμπακίρ σε Πλατεία Ταχρίρ. Στην επόμενη συνάντηση, αυτή της 18ης Φεβρουαρίου, ο Οτζαλάν, αφού έκανε ορισμένες αναφορές που σχετίζονται με τις εξελίξεις στο Κουρδικό, αναφέρθηκε και στο κρίσιμο ζήτημα, στο αν δηλαδή μετατραπεί η πλατεία Ντιγιαρμπακίρ σε πλατεία Ταρχίρ.
Επειδή θεωρούμε ότι το θέμα είναι πολύ σοβαρό παραθέτουμε αποσπάσματα -λόγω έλλειψης χώρου- της συνομιλίας του Άπο με τους δικηγόρους του, τα οποία μπορύν να φωτίσουν τους αναγνώστες για την κατάσταση που επικρατεί στη γειτονική και ‘σύμμαχο’ χώρα, όσον αφορά την πορεία του Κουρδικού.

Τα συμπεράσματα δικά σας:

Να προσέξουν ο Μπαρζανί και ο Ταλαμπανί

Το πρώτο θέμα που έθιξε ο Οτζαλάν ήταν τα γεγονότα και οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας που αφορούσαν την επέτειο της σύλληψής του. Αναφερόμενος σ’ αυτά είπε:
“Νομίζω στις 15 Φεβρουαρίου ότι έγιναν εκδηλώσεις διαμαρτυρίας παντού. Στο Νότιο Κουρδιστάν, στην Αρμπίλ και τη Σουλεϊμανίγια, έγιναν μαζικές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας με πρωτοβουλία του κόμματος PÇDK (ελέγχεται από το ΡΚΚ, σ.τ.μ.). Αυτό σημαίνει ότι εκεί ο λαός στρέφεται προς εμάς. Όσον αφορά τις διαμαρτυρίες που γίνονται εναντίον τού εκεί καθεστώτος, κατανοώ την αντίδραση του λαού. Αυτά θα πρέπει να τα λάβουν υπ' όψιν τους ο Μπαρζανί και ο Ταλαμπανί. Η λύση αυτών των προβλημάτων περνάει μέσα από την εξασφάλιση της Εθνικής Ενότητας. Θα πρέπει να γίνουν προσπάθειες για την Εθνοσυνέλευση των Κούρδων".

Σχεδιάζεται η Γενοκτονία των Κούρδων

Όσον αφορά στα τεκταινόμενα στην Τουρκία γύρω από το Κουρδικό ο Άπο είπε:
“Το ΑΚΡ σχεδιάζει να εγκαθιδρύσει την ηγεμονία του στην Τουρκία... Βγάζουν από τη μέση την παλιά φρουρά και στη θέση όλων αυτών, θα συγκροτήσουν έναν επαγγελματικό στρατό 50 χιλιάδων ανδρών. Επί πλέον θα συγκροτήσουν έναν επαγγελματικό στρατό συνόρων που θα αποτελείται από 100 χιλιάδες άτομα. Δηλαδή μιλάμε για έναν μισθοφορικό στρατό 150 χιλιάδων ανδρών. Επιπλέον λένε ότι θα δίνουν χρηματικά βραβεία σε όσους έχουν καλές επιδόσεις στον αγώνα εναντίον της τρομοκρατίας. Τί είναι τρομοκρατία; Αυτό που εννοούν αυτοί ως τρομοκρατία, είναι το Κουρδικό Ζήτημα. Κάτω από την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, σχεδιάζουν τη Γενοκτονία των Κούρδων.

Στο παρελθόν χρησιμοποίησαν τους Γκρίζους Λύκους, τους Χιζμπουλάχ-Κόντρας, τους πληρωμένους πολιτοφύλακες, τώρα όμως θα χρησιμοποιήσουν αυτή τη δύναμη, που είναι πολύ πιο επικίνδυνη. Γιατί είναι μια δύναμη που συγκροτείται και εξοπλίζεται με νόμιμο τρόπο. Το θέμα θα περάσει τις επόμενες ημέρες από τη βουλή. Αυτή η δύναμη των 150 χιλιάδων μισθοφόρων θα λαμβάνει πριμ για κάθε κεφάλι Κούρδου που θα φέρνει στο κράτος. Αυτό είναι το πιο επικίνδυνο. Είναι πιο επικίνδυνο και από εκείνα που διέπραξαν επί Τσιλέρ και Γκιουρές".

Δεν είπα να μετατραπεί το Ντιγιαρμπακίρ σε Κάιρο

Ο Οτζαλάν, αναφερόμενος σε σχόλια που γράφηκαν στον τουρκικό τύπο για τις δηλώσεις του που αφορούσαν τα γεγονότα της Αιγύπτου, είπε:
“Στον τουρκικό τύπο γράφονται μερικά πράγματα σε σχέση με το πρόσωπό μου. Γράφουν ότι έδωσα εντολή και είπα "μετατρέψτε το Ντιαγιαρμπακίρ σε πλατεία Ταχρίρ", ότι ξεκινάω τον πόλεμο. Από την άλλη πλευρά τα ΜΜΕ που πρόσκεινται στο ΑΚΡ γράφουν για μας: "θέλουν να δημιουργήσουν χάος την προεκλογική περίοδο". Αυτά δεν είναι σωστά, δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα.

Αν όμως τις επόμενες μέρες δεν δημιουργηθούν συνθήκες που οδηγούν σε λύση το Κουρδικό, το Ντιγιαρμπακίρ μπορεί να μετατραπεί σε πλατεία Ταχρίρ. Και αν μετατραπεί σε πλατεία Ταχρίρ, δεν θα γίνει επειδή το είπα εγώ, αλλά επειδή οι Κούρδοι θέλουν να σώσουν την τιμή και την υπόληψή τους. Αν θέλουν να το κάνουν ας το κάνουν, αν όχι, ας μην το κάνουν. Αυτό είναι κάτι που ξέρει το ίδιο το Ντιγιαρμπακίρ. Αν το θέλει, μπορεί να το πράξει με μεγάλη ευκολία. Και το KCK (υπό διωγμόν πολιτική πλατφόρμα του ΡΚΚ, σ.τ.μ.) λέει ότι είναι σε θέση να συνεχίσει τους αγώνες του. Εγώ στο παρελθόν σε ορισμένες περιπτώσεις επέκρινα τις πολεμικές κραυγές και το αντάρτικο. Όσον αφορά στα του προσεχούς Μαρτίου λέω ότι αν υπάρχουν εξελίξεις γύρω από τη Δημοκρατική λύση του Κουρδικού, να μην κάνει κανείς λεονταρισμούς. Το λέω για όλους. Ο καθένας ας κάνει αυτό που καταλαβαίνει. Όσον αφορά στις εκδηλώσεις του Νεβρόζ, οι μαζικές οργανώσεις, το KCK, το BDP, το DTK, ό,τι θέλουν να κάνουν στο Ντιγιαρμπακίρ, άς το κάνουν. Εγώ δεν είμαι υπεύθυνος για να τους πω τί πρέπει να κάνουν. Να μην περιμένουν τα πάντα από μένα".

Εν αναμονή λοιπόν της 21ης Μαρτίου, για να δούμε τελικά αν θα μετατραπεί το Ντιγιαρμπακίρ σε Πλατεία Ταχρίρ.


Εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, Παρασκευή 25-2-2011
http://infognomonpolitics.blogspot.com
read more "21 Μαρτίου 2011: Θα γίνει το Ντιγιαρμπακίρ μια νέα Πλατεία Ταχρίρ;" Διαβάστε περισσότερα...

Οργή των Γερμανών για τις δηλώσεις του Ερντογάν


Τεράστιο πολιτικό λάθος του τούρκου πρωθυπουργού, ο οποίος νόμισε πως η Γερμανία είναι μία άλλη Θράκη. Ο κύριος Ερντογάν, μέσα στα πλαίσια του νεο-οθωμανικού μοντέλου και της πανίσχυρης Τουρκίας, που χτίζεται από τον ίδιο, δεν κατανόησε πως δεν δικαιούται να παρεμβάλεται, δεν μπορεί να εμπλέκεται στην πολιτική άλλου κράτους και να κάνει υποδείξεις στους πολίτες ξένου κράτους, σαν να είναι πολίτες της Τουρκίας. Εμφανώς παρασυρμένος από το προεκλογικό πνεύμα και την μεγαλομανία του, έκανε ένα τραγικό λάθος απευθυνόμενος στους τούρκους που διαμένουν στην Τουρκία και απαίτησε την μη αφομοίωσή τους...
Οι δηλώσεις αυτές έγιναν ενόψει συνάντησης του Ερντογάν με την γερμανίδα καγκελάριο Μέρκελ, η οποία τον Οκτώβριο είχε προκαλέσει μεγάλη συζήτηση δηλώνοντας ότι “η πολυπολιτισμικότητα στη Γερμανία, απέτυχε”.
Όμως, σε μία κοινωνία που νιώθει υπερήφανη για τα επιτεύγματά της, που θεωρεί πως θα πρέπει να νιώθουν ευγνωμοσύνη όσοι πολίτες άλλων χωρών ζουν, εργάζονται και ευημερούν υπό την προστασία της Γερμανικής πολιτείας, η στάση του Ερντογάν θεωρείται άκρως υβριστική και δεν μπορούσε να μείνει αναπάντητη.
Οι δηλώσεις προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του γερμανού υπουργού Εξωτερικών Γκουίντο Βέστερβέλε, ο οποίος απάντησε ότι "τα 3,5 εκ. μέλη της τουρκικής κοινότητας της Γερμανίας, πρέπει να μάθουν πρώτα γερμανικά, ώστε να βελτιώσουν τη ζωή τους στη χώρα. Η γερμανική γλώσσα είναι σημείο – κλειδί για την ένταξη στη γερμανική κοινωνία", πρόσθεσε.

Τι είπε ο Ερντογάν
Ο τούρκος πρωθυπουργός σε ομιλία του ενώπιον ακροατηρίου τούρκων μεταναστών στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας κάλεσε τους μετανάστες να αντισταθούν στην αφομοίωση εντός της γερμανικής κοινωνίας, μαθαίνοντας τουρκικά πρώτα και μετά γερμανικά.
Μιλώντας για “εντεινόμενη ανησυχία” για τον τρόπο με τον οποίο οι τούρκοι μετανάστες αντιμετωπίζονται στη Γερμανία, κάλεσε τα μέλη της τουρκικής κοινότητας του Ντίσελντορφ να μην αφομοιωθούν.
“Πρέπει να ενταχθείτε, αλλά είμαι κατά της αφομοίωσης. Κανείς δεν πρέπει να αγνοεί τα δικαιώματα των μειονοτήτων. Τα παιδιά μας πρέπει να μάθουν γερμανικά, αλλά πρώτα πρέπει να μάθετε τούρκικα. Θέλω να μάθετε γερμανικά, τα παιδιά σας να μάθουν γερμανικά, ώστε να γίνουν γιατροί, καθηγητές και πολιτικοί στη Γερμανία” ανέφερε.
read more "Οργή των Γερμανών για τις δηλώσεις του Ερντογάν" Διαβάστε περισσότερα...