Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

87% να απελαθούν οι λαθρομετανάστες

87% να απελαθούν οι λαθρομετανάστες και 70% να μην τους αποδοθεί ιθαγένεια και δικαίωμα ψήφου σύμφωνα με δημοσκόπηση στο “Πρώτο Θέμα”

read more "87% να απελαθούν οι λαθρομετανάστες" Διαβάστε περισσότερα...

Μίκης Θεοδωράκης:”Να σταματήσουμε να είμαστε τα καλά παιδιά”.

Ο Μίκης Θεοδωράκης και η Κίνηση Ανεξάρτητων Πολιτών σε ανακοίνωσή τους για τις δηλώσεις της τρόϊκα κάνουν λόγο για εθνική καταστροφή,μη αναστρέψιμη: “Oι δηλώσεις της «τρόικα» επιβεβαιώνουν ότι η πολιτική του Μνημονίου οδηγεί σε λεηλασία της χώρας και μη αντιστρέψιμη εθνική καταστροφή, τη μεγαλύτερη στους δύο αιώνες ανεξαρτησίας.

Πρέπει να διακοπεί τώρα, πάση θυσία.

Όλοι ξέρουν ότι είναι αδύνατη η εξυπηρέτηση του συνόλου του χρέους, χωρίς αναδιάρθρωση, με διαγραφή σημαντικού μέρους του, αναθεώρηση των ληστρικών επιτοκίων του Μνημονίου, άρση των όρων περιορισμού της κυριαρχίας και οικονομικής πολιτικής που περιέχει.


Αντί να κάνει το “καλό παιδί”, η Αθήνα οφείλει να το εξηγήσει με σταθερότητα, χρησιμοποιώντας όλα τα όπλα που διαθέτει, στους Ευρωπαίους εταίρους της. Εν ανάγκη, και αφού εξαντλήσει όλες τις άλλες δυνατότητες, εν όψει της καταστροφής που ήδη συντελείται στη χώρα, οφείλει να απειλήσει αποφασιστικά με στάση πληρωμών τις τράπεζες και εταιρείες τους.
Οι θεατρινισμοί του κ. Παπανδρέου κατά της τρόικα συνιστούν πυροτέχνημα προς εξαπάτηση του ελληνικού λαού, αφού ο Πρωθυπουργός δεν διέψευσε το πρόγραμμα λεηλασίας που ανακοινώθηκε την Παρασκευή.

Η κυβέρνηση πρέπει να συνειδητοποιήσει, πριν είναι αργά, ότι εξελέγη ως κυβέρνηση της Ελλάδας. Τα συμφέροντα του ελληνικού λαού δεν ταυτίζονται με τα συμφέροντα των διεθνών τραπεζών, του ΔΝΤ, της ΕΚΤ, των Τρισέ, Στρως-Καν και Μέρκελ. Ούτε με τις επιδιώξεις της «Διεθνούς των Συμβούλων», περί τον κ. Γιώργο Παπανδρέου. Ο ελληνικός λαός δεν πρέπει να επιτρέψει την υποδούλωση και λεηλασία της χώρας του. Αύριο θα είναι πολύ αργά. Αν αργήσουμε, δεν θα μπορέσουμε να σώσουμε την Ελλάδα.
Για την Κίνηση Ανεξάρτητων Πολιτών
Μίκης Θεοδωράκης”

πηγη

read more "Μίκης Θεοδωράκης:”Να σταματήσουμε να είμαστε τα καλά παιδιά”." Διαβάστε περισσότερα...

Χάρρυ Κλυνν: Κρεμάλα σας αξίζει καθάρματα


Σερβάς Ντερούζ (ΤΡΟΪΚΑ):
«H Ελλάδα θα πρέπει να αντλήσει έσοδα 50 δισ. ευρώ από το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων έως το 2015»

Η κυβέρνηση έσπευσε να αντιδράσει και να χαρακτηρίσει «απαράδεκτη» τη συμπεριφορά των εκπροσώπων της τρόικας…
Ωστόσο, την ίδια στιγμή που οι εκπρόσωποι της τρόικας προκαλούσαν πανικό και αντιδράσεις στην κυβέρνηση με το «ξεπούλημα» της δημόσιας περιουσίας που πρότειναν, το υπουργείο Οικονομικών, με ανακοίνωσή έδινε στη δημοσιότητα το «επικαιροποιήμενο μνημόνιο», όπως αυτό προέκυψε από τις συζητήσεις και τη συμφωνία της κυβέρνησης με την τρόικα.
Στην ανακοίνωση του υπουργείου λοιπόν αναφέρεται ότι στο «επικαιροποιήμενο μνημόνιο» προβλέπονται έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις ύψους 50 δις ευρώ την περίοδο 2011- 2015, εκ των οποίων τα 15 δισ. ευρώ έως το 2012.
Επιπλέον από τις Βρυξέλλες, σύμφωνα με την Καθημερινή της Κυριακής, επισημαίνεται ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει συμφωνήσει στο θέμα των αποκρατικοποιήσεων ύψους 50 δις.
Τελικά μπορεί να θεωρείτε εμάς, αλλά εσείς είστε οι ΜΑΛΑΚΕΣ!!!
Τα σκουλήκια, οι «ξεπουλητάδες», οι εθνοπροδότες, οι Νενέκοι, οι Εφιάλτες, τα «τσόκαρα» της πολιτικής…
Ακούστε κι εσείς κότες 156άρηδες του «ναι σε όλα».
Τα ίδια σκατά είστε κι εσείς, ίδιοι κι όμοιοι με τον αρχιηλίθιο υπάλληλο του αιματοβαμμένου διεθνούς κεφαλαίου…
  • Ρε τσογλάνια του κερατά, ξεπουλάτε την Πατρίδα μας γιατί έτσι σας γουστάρει;
  • Ρε βρομερά πολιτικά ψοφίμια, στην Ευρώπη στήνουν δημοψηφίσματα για τα «τζαμιά» και τις «μπούρκες» κι εσείς «στη ζούλα» πάτε να ξεπουλήσετε την Ελλάδα;
  • Τα ποτάμια του αίματος που έχυσαν οι παππούδες και οι πατεράδες μας;
ΚΡΕΜΑΛΑ ΣΑΣ ΑΞΙΖΕΙ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ… ΚΑΙ ΕΙΘΕ ΝΑ ΜΗΝ ΑΡΓΗΣΕΙ ΕΚΕΙΝΗ Η ΩΡΑ…

Χάρρυ Κλυνν

Πηγή
read more "Χάρρυ Κλυνν: Κρεμάλα σας αξίζει καθάρματα" Διαβάστε περισσότερα...

Ο πρώτος νεκρός στην Κερατέα ένα αγέννητο παιδί!


Χρήστο Παπουτσή, με πόσο αθώο αίμα σκοπεύεις να λούσεις τα χέρια σου;

Το αίμα αυτού του παιδιού που δεν πρόλαβε να έρθει στον κόσμο για να γνωρίσει την τρυφερότητα των ΜΑΤ και το άρωμα των καπνογόνων, αλλά πρόλαβε και γεύτηκε τα χημικά των ΜΑΤ, που το σκότωσαν...
Το αίμα αυτού του αγέννητου παιδιού είναι το πρώτο που πέφτει στην Κερατέα και θα θυμίζει από δω και στο εξής σε όλους μας πόσο δημοκράτες είναι οι Παπανδρέου και ο Παπουτσής.
Το αίμα αυτού του παιδιού βάφει από σήμερα ανεξίτηλα τα χέρια των δολοφόνων του και των δολοφόνων μας... και γίνεται σημείο αναφοράς της επικινδυνότητας όλων των εμπλεκομένων στην κυβέρνηση Παπανδρέου, αλλά και των πραιτωριανών υποστηρικτών τους...
Το αίμα αυτού του παιδιού γίνεται ο όρκος για την αντίσταση μέχρις εσχάτων στους επίδοξους αφέντες, ενώ η σωρός του γίνεται ζωντανός όρκος τιμωρίας των δολοφόνων του...
Οι ευθύνες της αστυνομίας του Παπουτσή, των πραιτωριανών του Παπανδρέου και των "όπλων" της υπεράσπισης των δικαίων του ΔΝΤ, της τρόικας και των "πράσινων επιχειρηματιών", είναι απόλυτες. Μία ζωή χάθηκε για τα... σκουπίδια! Μία ζωή πετάχτηκε στα... σκουπίδια! Μία ζωή μεταχειρίσθηκε σαν... σκουπίδι!
Τα ανθρώπινα σκουπίδια βρωμίζουν με την ύπαρξή τους και αδίστακτα δολοφονούν στο όνομα των βοθρολυμάτων εργοδοτών τους... Πραγματικά, λυπάμαι πολύ που κάποιοι (άνδρες των ΜΑΤ) υπερασπιζόμενοι το μεροκάματό τους και την ζωή των οικογενειών τους, αφαιρούν ανθρώπινες ζωές... Λυπάμαι πολύ που εκείνοι που έχουν ορκιστεί να υπερασπίζονται τους Έλληνες πολίτες, γίνονται πρόθυμοι εκτελεστές αγέννητων παιδιών για... 29€!!!
Προσωπικά δεν έχω να πω τίποτε, παρά μόνο αυτό: όσα καλά κάνουν σε αυτό τον λαό, να τα δούνε στα παιδιά τους...
Κωνσταντίνος Μιχαήλ

Ένα αγγελούδι έφυγε διά χειρός... Παπουτσή
Οι δολοφόνοι κυκλοφορούν ελεύθεροι και ατιμώρητοι
Ένα μικρό αγγελούδι που δεν πρόλαβε καν να δει το φως του Αττικού ήλιου έφυγε από κοντά μας μια ημέρα μετά την βάρβαρη εισβολή των ΜΑΤ στην πόλη της Κερατέας.
Μια νεαρή μητέρα η οποία κυοφορούσε το τρίτο της παιδάκι υπέστη ισχυρό σοκ όταν αλλόφρονες αστυνομικοί των ΜΑΤ έφτασαν κάτω από το διαμέρισμά της και με πρωτοφανή αγριότητα άρχισαν να εκτοξεύουν χημικά προς κάθε κατεύθυνση χωρίς να υπολογίζουν τίποτα.Από τις φωνές και τους δυνατούς κρότους των χειροβομβίδων κρότου – λάμψης τα δύο μικρά παιδάκια της οικογένειας τρομοκρατήθηκαν και ανήμπορα να αναπνεύσουν από τα δακρυγόνα και τα αέρια πιπεριού, έπεσαν σχεδόν λιπόθυμα στο πάτωμα.
Η νεαρή μητέρα τους όταν τα είδε να σωριάζονται μπροστά της υπέστη ισχυρό νευρικό κλονισμό με αποτέλεσμα να διαταραχθεί ανεπανόρθωτα η κύηση του εμβρύου και λίγες ώρες μετά απέβαλε, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών να κρατήσουν το έμβρυο στη ζωή.Ένα αθώο αγγελούδι που έφυγε τόσο αναπάντεχα και άδικα από κοντά μας θύμα της βαρβαρότητας μιας πολιτείας που δεν υπολογίζει τίποτα μπροστά στην υλοποίηση ενός περιβαλλοντικού εγκλήματος με σκοτεινούς χρηματοδότες και ανοιχτά γραμμάτια ξεπουλημένων πολιτικών.
Οι γονείς του εμβρύου προβληματίζονται πλέον πολύ σοβαρά να καταθέσουν μήνυση για ανθρωποκτονία κατά των αστυνομικών των ΜΑΤ που διέπραξαν αυτό το απεχθές έγκλημα. Όποια απόφαση κι αν πάρουν τελικά οι δύο χαροκαμένοι γονείς, να γνωρίζουν απλά ότι όλη η πόλη της Κερατέας και όλοι οι κάτοικοι του Δήμου Λαυρεωτικής θα είναι μαζί τους, συμπαραστάτες.

Δεν γίνεται. Μιλάμε για μια ψυχή... θα την αφήσουμε να πετάξει στον ουρανό;
Θα μπορούσε να είναι το παιδί μου, το παιδί σου, το παιδί του παιδιύ σου, τούτη η ψυχή που πέταξε στον Θεό.. Κομμάτι από την ανάσα μου, αίμα από το αίμα σου, ζωή από τη ζωή του παιδιού σου.
Συναισθήματα που ορμούν ξέφρενα, ορμητικά με διαπερνούν...
Μάνα κι εγώ, ξέρω τι σημαίνει "μια ζωή που χάνεται" έτσι... στο φτερό.
Το χέρι άρπαξε με δύναμη το ποτήρι του καφέ και το πέταξε στον τοίχο.
Το ουρλιαχτό βγήκε βουβό μαζί με το κλάμα έτσι, ασυναίσθητα...
Δάκρυ για μια ψυχή..., δάκρυ για μια ζωή, δάκρυα οργής, δάκρυα πόνου, χιλιάδες "ΓΙΑΤΙ", εικόνες από κείνη την Τρίτη της 8ης του Φλεβάρη με τα ΜΑΤ στους δρόμους, την αποπνιχτική ατμόσφαιρα, την τρομοκρατία της αλόγιστης βίας, μπερδεύονται με τις εικόνες των τρομοκρατημένων παιδικών ματιών, με την εικόνα ενός εμβρύου που φτερουγίζει μέσα στην κοιλιά της μάνας του.
Οργή και πόνος μαζί...
Σούρχεται τρέλλα και μόνο στη σκέψη...
Τα δάκτυλα μπλοκάρουν πάνω στα πλήκτρα... όνταν μπλοκάρει το μυαλό, τι να σου κάνουν κι αυτά...
ΜΑΝΑ πως ν' απαλύνω τον πόνο σου;
Με τι λόγια να παρηγορήσω την απελπισία σου;
Πώς ν' αγγίξω την πληγή σου και να ρουφήξω το αίμα που στάζει;
Πώς να σου πω λόγια παρηγοριάς;
Δεν υπάρχουν...
Κλείστηκε η καρδιά στα σκοτάδια..., σε διαδρόμους ατέλειωτους χωρίς διέξοδο το μυαλό...
Τούτο το ΕΓΚΛΗΜΑ ζητά ΕΚΔΙΚΗΣΗ.
Την αντέχεις;
Εγώ, θα το 'κανα, αν ήμουν στη θέση σου.
Θάπαιρνα τούτη την ψυχή που στη χούφτα μου θα χώραγε και θα την πήγαινε ΕΚΕΙ....
Στο ΜΠΛΟΚΟ...
ΕΚΕΙ που βρίσκονται οι ΦΟΝΙΑΔΕΣ και στα πόδια τους θα την άφηνα, μαζί με μιαΚΑΤΑΡΑ.
Αυτή, σ' αφήνω να την διαλέξεις.
Όποια κι αν είναι, μικρή θα 'ναι μπροστά στην ΨΥΧΗ που χάθηκε.
ΜΑΝΑ ΚΟΥΡΑΓΙΟ!


Πηγές: Lavreotiki, AttikaNea, Amynias
read more "Ο πρώτος νεκρός στην Κερατέα ένα αγέννητο παιδί!" Διαβάστε περισσότερα...

Αν πίστευε σε Θεό, θα τον βάζαμε να ορκιστεί;


Ακόμη και την ημέρα των απανταχού ερωτευμένων, η Κυβέρνηση του 3ου Παπανδρέου δεν μας επιτρέπει να ξαποστάσουμε, και να παραμελήσουμε την παθολογική αγάπη μας για το ΠΑΣΟΚ που ίδρυσε ο 2ος Παπανδρέου, αφού πρώτα ενταφίασε την Ένωση Κέντρου, δηλαδή το πολιτικό τέκνο του 1ου Παπανδρέου.

Ενώ λοιπόν ακόμη και… κουτοί καταλαβαίνουν ότι ο Γιώργος Παπανδρέου θα προχωρήσει σε εκλογές, ευελπιστώντας ότι οι δημοσκόποι… δεν του κάνουν πλάκα, και όντως το ΠΑΣΟΚ προηγείται σχεδόν με 8 μονάδες διαφορά της Νέας Δημοκρατίας, από το Κίνημα της καρδιάς μας οι διαρροές φτάνουν στα όρια του μετά-σουρεαλισμού.

Να, σήμερα για παράδειγμα, το μενού είχε… 30. «Το έχω πει τριάντα φορές ότι δεν θα πάω σε εκλογές», φέρεται να είπε σε συνεργάτες του ο Γιώργος Παπανδρέου. Όπως βέβαια συμβαίνει σε όλες τις αντίστοιχες περιπτώσεις, η ουσία της είδησης βρίσκεται στο ρήμα «φέρεται». Γύρευε να δεις, και πολύ περισσότερο να επιβεβαιώσεις αν πραγματικά είπε κάτι τέτοιο ο Γιώργος. Σε αντίθεση μάλιστα με την περίοδο Καραμανλή, στο Μέγαρο Μαξίμου… δεν μιλούν ούτε άνθρωποι, ούτε τοίχοι, επομένως…

Παιδιά, μην μας κουράζετε. Θα κάνετε εκλογές, και το ξέρουμε. Όσο μάλιστα πιο εντυπωσιακές είναι οι διαψεύσεις, τόσο περισσότερο σε πείθουν για το αντίθετο. Για παράδειγμα, μια απάντηση στη σημερινή διαρροή είναι ότι ο Πρωθυπουργός θα έχει μπροστά του ακόμη πολλές… 30 φορές, που θα διαψεύσει τις εκλογές, προτού τις ανακοινώσει.

Ίσως να τον βάζαμε να ορκιστεί, αν πίστευε στον Θεό... Χμ… Αυτό θα ήταν μια λύση. Αν και από την Αριστερά του Κυρίου, όλα να τα περιμένει κανείς. Ακόμη και να τον προέτρεπε για την… 31η διάψευση. Βοήθειά μας…
read more "Αν πίστευε σε Θεό, θα τον βάζαμε να ορκιστεί;" Διαβάστε περισσότερα...

Με τη φωτιά παίζει η Τουρκία στον Βόσπορο


  • Αύξηση-εκβιασμός των… διοδίων και άγνωστες οι αντιδράσεις του Πούτιν που αρχίζει να νιώθει θύμα της Άγκυρας
Η Άγκυρα εξετάζει την πιθανότητα να αυξήσει τα… διόδια για τα σκάφη που μεταφέρουν πετρέλαιο από τα στενά του Βοσπόρου.

Τελικά δεν είναι μόνο στις εθνικές οδούς της χώρας μας που τα διόδια ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια. Οι… συνεταίροι μας (σε τι ακριβώς δεν ξέρουμε ακόμα βέβαια) φαίνεται να ετοιμάζονται και αυτοί να εξαγριώσουν τις μεγάλες εταιρείες διακίνησης πετρελαίου αφού, στα πλαίσια της «αποσυμφόρησης» των Στενών, και προστασίας της Κωνσταντινούπολης από ατυχήματα που ενέχουν σοβαρούς οικολογικούς κινδύνους ανακοίνωσαν πως θα αυξήσουν τα κόμιστρα.

Η ανακοίνωση έγινε από τον υπουργό Ενέργειας της χώρας Τανέρ Γιλντίζ, ο οποίος υπενθύμισε πως η Συνθήκη του Μοντρέ (1936) προβλέπει πως η Άγκυρα έχει το δικαίωμα να λάβει από κάθε σκάφος που διέρχεται από τα Στενά «χρυσά φράγκα».

Εμείς από την πλευρά μας δεν μπορούμε παρά να σημειώσουμε δύο πράγματα:

Πρώτον, η Τουρκία θυμάται τις διάφορες διεθνείς συνθήκες που έχει υπογράψει μόνον όταν την συμφέρει.

Δεύτερον, η κίνηση αυτή της Άγκυρας δεν μπορεί παρά να αποτελεί ένα ακόμα μέτρο πίεσης προς κάθε ενδιαφερόμενο για να στείλει πετρέλαιο είτε μέσω του αγωγού Μπακού-Τιφλίδα-Τσεϊχάν, είτε μέσω του σχεδιαζόμενου αγωγού Σαμψούντα-Τσεϊχάν. Περιττό να σημειώσουμε πως η συγκεκριμένη εξέλιξη θα πρέπει να αναλυθεί σε συνάρτηση με την ουσιαστικά κατάρρευση, με βουλγαρική υπαιτιότητα, του σχεδίου του Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη.

Πέρα από αυτά, όμως, άκρως ενδιαφέρουσα αναμένεται να είναι η αντίδραση του Πούτιν, εάν τελικά η Άγκυρα αποφασίσει την αύξηση των "διοδίων" στο Βόσπορο...
read more "Με τη φωτιά παίζει η Τουρκία στον Βόσπορο" Διαβάστε περισσότερα...

Οι πολιτικοί κρίνονται από τις πράξεις τους



Γιατί τα κόμματα δεν σαλπίζουν λαϊκό προσκλητήριο ανατροπής της κυβέρνησης;
Αυτή η αβανταδόρικη και «πονηρή» στάση της Αντιπολίτευσης που απλώς αναλώνεται στην στείρα κατανάλωση καταγγελιών, είναι εξίσου δωσίλογη: Παρέχει το «δημοκρατικό», αντικυβερνητικό δήθεν ντεκόρ της δικτατορικής επιβολής των αποφάσεων της τρόικας και των ανδρεικέλων της.
Και ακόμα: Ανοίγει ακόμα περισσότερο την όρεξη των αρπακτικών της διεθνούς κερδοσκοπίας και αναλγησίας.
Έτσι οι αδίστακτοι μαφιόζοι του ΔΝΤ, μετά από μεκρές συνομιλίες και συμφωνίες με τα κυβερνητικά ανδρείκελα, αποφάνθηκαν και εξήγγειλαν με θηριώδες θράσος:
Ως Ελληνες χρωστάτε 350 δισ. ευρώ. Μέχρι το 2015 θα πρέπει να ξεπουλήσετε ό,τι έχετε και δεν έχετε για να εισπράξετε 50 δισ. ευρώ και να τα δώσετε στους τοκογλύφους. Και τότε, το 2015, αφού θα έχετε ξεπουλήσει όχι νησιά, δάση, βουνά και παραλίες, αλλά μέχρι και την τελευταία πέτρα που υπάρχει σε αυτό τον τόπο, εφόσον δεν έχει αυξηθεί κι άλλο το χρέος σας (που θα αυξηθεί), θα χρωστάτε «μόνο» 300 δισ. ευρώ!

Παράλληλα, κυβέρνηση, ΕΕ και ΔΝΤ, μιλούν για νέα αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, για νέες μειώσεις συντάξεων και νέες μειώσεις μισθών!
Να υπενθυμίσουμε ακόμα: Αυτά που επέβαλαν με το πρώτο μνημόνιο, το 2010, και τα οποία οδήγησαν την εργαζόμενη κοινωνία στα Τάρταρα, αποτιμήθηκαν σε εισπρακτικά μέτρα ύψους 5 δισ. ευρώ.
Δηλαδή σήμερα έρχονται και ζητούν από τον ελληνικό λαό να αποδεχτεί μια πολιτική που είναι… δέκα φορές επαχθέστερη από αυτή που ήδη βιώνει!
Εδώ πλέον βρισκόμαστε μπροστά σε παράκρουση κατοχικού ολοκληρωτισμού, σε θηριώδη και ολοκληρωτική λεηλασία του ελληνικού λαού, σε εφιαλτικό και ολοκληρωτικό ξεπούλημα της Ελλάδας, σε πωρωμένη αυθάδεια δωσιλογισμού και εθνικής μειοδοσίας.
Γιατί τα κόμματα δεν σαλπίζουν λαϊκό προσκλητήριο ανατροπής της κυβέρνησης;
Και όμως! Μπροστά σε αυτή τη νέα ΦΡΙΚΗ, η αντιπολίτευση απλώς καταναλώνει κούφιες φραστικές καταγγελίες και εκλογικές δημαγωγίες.
Τι περιμένουν δηλαδή τα κόμματα, τα αποκόμματα και τα «είδωλα» των «ανεξάρτητων κινήσεων»; Να καταστραφεί και να πουληθεί και το τελευταίο λιθαράκι της χώρας μας, και να μπει ο ελληνικός λαός στο φέρετρο για να έρθουν μετά αυτοί να διαχειριστούν την τελική ταφή μας;
Γιατί δεν καλούν τον ελληνικό λαό στο δρόμο με κεντρικό σύνθημα: «Κάτω η κατοχική κυβέρνηση των ανδρεικέλων»!
Οι αφηρημένοι πατριωτισμοί και τα δήθεν «πατριωτικά μέτωπα» είναι απλώς για πολιτική κατανάλωση και εκλογική εμπορία.
Η πράξη κρίνει τους πάντες και τα πάντα. Ιδιαίτερα τους πολιτικούς...

Αναγνώστης

read more "Οι πολιτικοί κρίνονται από τις πράξεις τους" Διαβάστε περισσότερα...

Δράση και αντίδραση


Η διακήρυξη ανεξαρτησίας των ΗΠΑ, που γράφτηκε από τον Thomas Jefferson, λέει μεταξύ άλλων:

That whenever any Form of Government becomes destructive of these ends, it is the Right of the People to alter or to abolish it, and to institute new Government, laying its foundation on such principles and organizing its powers in such form, as to them shall seem most likely to effect their Safety and Happiness.

Πως όποτε μια Μορφή Κυβέρνησης γίνεται καταστροφική για τους σκοπούς αυτούς, είναι Δικαίωμα του Λαού να την αλλάξει ή να την καταργήσει, και να εγκαταστήσει νέα Κυβέρνηση θέτοντας τα θεμέλιά της σε τέτοιες αρχές και οργανώνοντας τις εξουσίες της σε τέτοια μορφή, ώστε να φανεί πιθανότερο να επιφέρει την Ασφάλεια και την Ευτυχία του.


Όχι δεν είμαι αναρχικός, επαναστάτης η Συριζαίος και δεν είναι αυτό το άρθρο ένα κρυπτογραφημένο επαναστατικό μήνυμα. Φιλελεύθερων αρχών είμαι και ένθερμος υποστηριχτής της πυγμής του νόμου. Αλλά οι νόμοι όπως και οι φόροι, πρέπει να είναι δίκαιοι για να μπορούν να επιβληθούν και να γίνουν δεκτοί από τους πολίτες.

Πόσο δίκαιο άραγε είναι, το ότι η μη πληρωμή διοδίων ξαφνικά έχει γίνει ποινικό αδίκημα με πρόστιμο 200 ευρώ, την ίδια ώρα που ακόμα και πολιτικοί που ομολόγησαν ότι έλαβαν εκατομμύρια ευρώ σε σακούλες, δεν είναι φυλακή και ουδέποτε η δικαιοσύνη ασχολήθηκε μαζί τους;

Για ποιο λόγο θα πρέπει να υπάρχει πανευρωπαϊκή εναρμόνιση φόρων στα καύσιμα; Τα ίδια παίρνει ο Γερμανός ή ο Ολλανδός με τον Έλληνα; Για ποιο λόγο θα πρέπει οι φόροι σε απόλυτους αριθμούς να είναι ίδιοι; Για ποιο λόγο η Ελλάδα να έχει τις υψηλότερες τιμές καύσιμων με τις χαμηλότερες αποδοχές στην ΕΕ;

Πόσο δίκαιο είναι να έχουν μειωθεί οι μισθοί και οι συντάξεις των πάντων εκτός των δικαστών και βουλευτών; Έχουμε άραγε τόση καλή και αποτελεσματική διοικητική κρατική δομή και δικαιοσύνη (στους τελευταίους είμαστε στην αξιολόγηση της δικαιοσύνης) που δικαιούνται όλοι αυτοί να είναι στο απυρόβλητο;

Πριν μερικές μέρες μάθαμε ότι Άγγλος βουλευτής καταδικάστηκε σε 18 μήνες φυλάκιση χωρίς αναστολή και δικαίωμα εξαγοράς διότι καταχράστηκε ποσό 18.000 λιρών. Στη δε Αμερική οι εν ενεργεία φυλακισμένοι βουλευτές είναι αρκετοί. Πόσο είναι δίκαιο άραγε να σέρνονται στα δικαστήρια ελεύθεροι επαγγελματίες που είναι άνεργοι και δεν έχουν λεφτά να πληρώσουν τον ΑΟΕΕ, όταν κανένας πολιτικός δεν έχει καταδικαστεί για τίποτα σε αυτή τη χώρα;

Δεν είμαι δικαστής για να επιβάλλω τη δικαιοσύνη. Αυτό μόνο η δικαιοσύνη μπορεί να το κάνει. Αλλά στα μάτια του μέσου πολίτη η δικαιοσύνη σε αυτή τη χώρα είναι άνιση.

Πόσο δημοκρατική είναι η Ελλάδα, τη στιγμή που όποιος εκλεγεί στην εξουσία έχει τη νομοθετική, εκτελεστική και ένα μέρος της δικαστικής εξουσίας στα χέρια του; Ο εκάστοτε εκλεγμένος Έλληνας πρωθυπουργός έχει περισσότερη δύναμη από τον Ιούλιο Καίσαρα ή τον Ναπολέοντα Βοναπάρτη. Η εκτελεστική εξουσία στην Ελλάδα κάνει ό,τι θέλει, όποτε το θέλει και όπως το θέλει χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανέναν. Η βουλή δεν έχει καμία εξουσία και καμία δικαιοδοσία, πέραν από το να επικυρώνει (αναγκαστικά) τυποποιημένα νομοσχέδια κάποιου γραφειοκράτη που αποφάσισε ότι έτσι πρέπει να είναι τα πράγματα, διότι δεν ξύπνησε καλά εκείνη την ημέρα.

Όχι δεν είμαι υπέρ της μη πληρωμής διοδίων, αλλά επίσης δεν μπορεί η εκάστοτε κυβέρνηση να κάνει του κεφαλιού της σε αυτή τη χώρα. Δεν μπορεί με το έτσι θέλω ο κάθε πολιτικός σε αυτή τη χώρα να ανεβάζει το κόστος διαβίωσης του μέσου πολίτη χωρίς να λογαριάζει κανέναν.

Τα διάφορα κινήματα του "δεν πληρώνω" που ξεφυτρώνουν είναι μια αντίδραση των φορολογούμενων στις φορομπηχτικές μεθόδους της κυβέρνησης. Το ΚΚΕ και ο Σύριζα προσπαθούν χρόνια να παρασύρουν τον μέσο πολίτη στην ανομία, αλλά δεν το κατάφεραν. Το κίνημα του "δεν πληρώνω" μπορεί μεν να έχει την υποστήριξη του φαιοκόκκινου μετώπου, αλλά δεν ξεκίνησε πολιτικά κατευθυνόμενο από εκεί.

Και ας αφήσουμε τα περί τρόικας απ΄ έξω μια στιγμή. Αυτά που περιγράφω εδώ δεν είναι το αποτέλεσμα της τρόικας. Η Ελληνική πολιτεία έχει μια μακράν παράδοση στο να κάνει ό,τι θέλει χωρίς να λογαριάζει κανέναν. Η αλαζονεία της εκάστοτε πολιτικής παράταξης, που ακούει εις το όνομα του ότι, η παράταξη ξέρει το τι πρέπει να γίνει χωρίς να λογαριάζει κανέναν, είναι αυτό που μας έφερε την τρόικα και τη σημερινή κατάντια.

Το κράτος αυτό πρέπει να αλλάξει. Πρέπει να γίνουν συνταγματικές αλλαγές και θα πρέπει να διαχωριστεί η εκτελεστική από την νομοθετική εξουσία. Θα πρέπει οι πολίτες να έχουν λόγο μέσω των αντιπροσώπων τους και θα πρέπει η βουλή να παίρνει στίγμα από την κοινωνία για το πώς θα πρέπει να νομοθετήσει.

Όπως διαβάσαμε στην εισαγωγή, η διακήρυξη ανεξαρτησίας του 1776 λέει ότι οι πολίτες έχουν το δικαίωμα αλλά και την υποχρέωση να αλλάξουν την εξουσία όταν αυτή δεν εξυπηρετεί πλέον τα συμφέροντα των πολιτών.

Καλό είναι να το λάβουν αυτό υπόψη οι της κυβέρνησης, διότι όπως είδαμε στην περίπτωση της Αιγύπτου, πολλά μπορούν να αλλάξουν σε σύντομο διάστημα και σε ανύποπτο χρόνο.
read more "Δράση και αντίδραση" Διαβάστε περισσότερα...