Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

Βάλτε ένα τέλος στην αλητεία των γηπέδων!


Όταν υπάρχει πολιτική βούληση για την αντιμετώπιση του χουλιγκανισμού, η μάστιγα καταπολεμάται. Χαρακτηριστικά είναι τα παραδείγματα σε Αγγλία, Ιταλία και Ιράν. Και για να μην παρεξηγούμαστε με αφορμή κάποια πολύ ακραία μέτρα, οι τρόποι καταπολέμησης της βίας ποικίλλουν ανάλογα με την κουλτούρα κάθε λαού.
Διαλέξτε και πάρτε:
Στην Αγγλία, οι τραγωδίες σε Χέιζελ και Χίλσμπορο ανάγκασαν την πρωθυπουργό Μάργκαρετ Θάτσερ να βάλει βαθιά το μαχαίρι στο κόκαλο: κάμερες στα γήπεδα, ονομαστικά εισιτήρια, αυστηρές ποινές, λουκέτο σε συνδέσμους, βελτίωση των γηπεδικών εγκαταστάσεων και δημιουργία ειδικής ομάδας (“spotters”), που μελέτησε το φαινόμενο και υπέβαλε προτάσεις.
Στην Ιταλία, η κυβέρνηση του Ρομάνο Πρόντι αποφάσισε να διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών παιχνίδια σε γήπεδα που δεν πληρούσαν τους κανόνες ασφαλείας, να απαγορευτούν οι οργανωμένες μετακινήσεις και να αυξηθεί η ποινή για τους συλληφθέντες από τρία σε πέντε χρόνια φυλάκισης.
Στο Ιράν, τέλος, αντιμετώπισαν τον χουλιγκανισμό με τον πιο ακραίο τρόπο: την πρώτη και τελευταία φορά που έγιναν επεισόδια, σε αγώνα της εθνικής ομάδας το 2006, οι έξι συλληφθέντες τιμωρήθηκαν με απαγχονισμό…
Ας διαλέξει ότι προτιμάει η πολιτεία αλλα επιτέλους να κάνει κάτι.Δεν πάει άλλο αυτή η ατιμωρισία παραγόντων και χουλιγκάνων.
read more "Βάλτε ένα τέλος στην αλητεία των γηπέδων!" Διαβάστε περισσότερα...

ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΙΟΥΝΙΟΥ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΑ BLOGS ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ,ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ Τ.ΧΥΤΗΡΗ


Στις αρχές Ιουνίου τοποθετεί χρονικά ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Τηλέμαχος Χυτήρης την κατάθεση του πολυαναμενόμενου νομοσχεδίου για τα ΜΜΕ στη Βουλή, ανέφερε στην εκπομπή για τα media 12-1 του Σαββάτου στον Flash 96.«Πρέπει να περάσει πρώτα από το υπουργικό συμβούλιο και σε αυτή τη φάση προηγούνται άλλα επείγοντα νομοσχέδια για την οικονομία».
Σκοπός του όπως ανέφερε ο υπουργός, «Είναι η μετάβαση στην ψηφιακή τηλεόραση, αλλά και η ενίσχυση των άνεργων δημοσιογράφων, η δυνατότητα συνεργασιών και συγχωνεύσεων προκειμένου να στηριχθούν τα Μέσα». Επίσης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο διαδίκτυο μιλώντας για την αναγκαιότητα δημιουργίας νομικού πλαισίου.
Παραδέχθηκε ότι είναι σε εξέλιξη συζητήσεις μεταξύ τηλεοπτικών σταθμών προκειμένου να βρεθεί φόρμουλα συνεργασίας λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «Δεν υπάρχουν απαγορευτικά. Μπορούν και με την παρούσα νομοθεσία να προχωρήσουν».

Για την ανεργία στα ΜΜΕ
«Οι δημοσιογράφοι πρέπει να ενισχυθούν. Ένας τρόπος είναι η επιδότηση της μισθοδοσίας, αλλά και των εργοδοτικών εισφορών για ένα διάστημα περίπου δύο χρόνων. Επιβάλλεται να δοθεί ένα κίνητρο στους εργοδότες προκειμένου να προσλάβουν άνεργους και φυσικά να μην απολύσουν άλλους».

Για το Alter
Παραδέχθηκε ότι ο σταθμός έχει μεγάλα ανοίγματα και θα πρέπει η επιχείρηση να αναλογιστεί τι συνέβη όλο το προηγούμενο διάστημα για να φθάσει στο σημερινό αποτέλεσμα. «Εύχομαι να βρεθεί φόρμουλα και οι διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες να έχουν αίσιο τέλος». Σε αντίθετη περίπτωση παραδέχθηκε ότι η κρίση θα είναι μεγάλη και δύσκολα θα αντιμετωπιστεί, επαναλαμβάνοντας την αναγκαιότητα της ύπαρξης του νομοσχεδίου που θα λύσει αρκετά προβλήματα και ίσως ένα μέρος των εργαζομένων να βρει δουλειά.

Για τα blogs
«Η αξιοπιστία του δημοσιογράφου είναι το όνομά του» για να συμπληρώσει, «Η ανωνυμία των blogs είναι πρόβλημα». Επιπλέον τόνισε, «Η ελευθερία πάει μαζί με την ευθύνη» για να δηλώσει, «Υπάρχει πρόθεση για ένα πλαίσιο που θα προστατεύει τουλάχιστον τα site» τα οποία σαφώς διαχώρισε από τα blogs που χαρακτήρισε «άφαντα» ως προς την επωνυμία και την έδρα τους. Ανέφερε ακόμη ότι πρέπει να λάβουμε υπόψιν μας την ευρωπαϊκή εμπειρία και ότι δεν μπορούμε να παραβλέψουμε ότι και αλλού είναι ανώνυμα τα blogs.

ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ,ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΟΠΩΣ ΟΛΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ,ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΡΩΜΑ ΓΙΑ ΤΑ BLOGS ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΝΩΝΥΜΙΑ,ΣΤΑ ΘΕΡΙΝΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ...
ΓΙ'ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΜΕΓΑΛΟΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ,ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΚΑΙ Ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ,ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΤΟ "ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΚΛΙΜΑ"...ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΟΥΝ ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ...ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ,ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΗ...

ΔΕΞΙΑ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ
ΣΕ ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΦΙΜΩΣΗΣ,ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥΣ.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ. 


read more "ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΙΟΥΝΙΟΥ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΑ BLOGS ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ,ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ Τ.ΧΥΤΗΡΗ" Διαβάστε περισσότερα...

Μίκης Θεοδωράκης: «Έλληνες Ξυπνήστε!»


Ο Μίκης Θεοδωράκης που συμμετείχε σήμερα στο συλλαλητήριο της Πρωτομαγιάς στο Σύνταγμα μαζί με τις Σπίθες της Αττικής, ρωτήθηκε για τη συμμετοχή του αυτή και είπε τα εξής:

ΕΡ. Μάθαμε ότι πήρατε μέρος στη Διαδήλωση της Πρωτομαγιάς στο Σύνταγμα μαζί με τους Σπιθιστές σας. Τι έχετε να πείτε γι’ αυτό;

Μ.Θ. Να απολογηθώ;

ΕΡ. Προς Θεού… Ξέραμε ότι είστε «άρρωστος»… Είστε 86 χρονών και ξαφνικά σας βλέπουμε σε Διαδήλωση… Δεν είναι φυσικό να απορούμε;

Μ.Θ. Έχετε δίκιο… Πήγα βασικά για δύο λόγους: Πρώτον για να εκφράσω μαζί με όλους τους διαδηλωτές στην αντίθεσή μου στην Κυβέρνηση, στην Τρόικα, στο Μνημόνιο και στην αντεθνική και αντιλαϊκή πολιτική τους και να βροντοφωνάξω κοιτάζοντας στη Βουλή και τον Άγνωστο Στρατιώτη «Ξυπνήστε Έλληνες !».

Και Δεύτερον γιατί με έσπρωξαν οι ιστορικές αναμνήσεις που έκαναν αυτή την επιστροφή μου Συμβολική. Στον ίδιο χώρο ο ίδιος άνθρωπος με διαφορά 67 χρόνια!
Τότε στις 3 του Δεκέμβρη του 1944, δεκαεννιά ετών και τώρα Πρωτομαγιά του 2011 στη δύση της ζωής μου… Για τον ίδιο λόγο. Ενάντια στην ξένη Εξάρτηση και στους ντόπιους συνεργάτες τους και τις δύο φορές!
Τότε η ξένη Εξάρτηση (η αγγλική) είχε ένα όνομα: στρατηγός Σκόμπυ. Η δε Κυβέρνηση το όνομα, του Γεωργίου Παπανδρέου.
Σήμερα η ξένη Εξάρτηση (αμερικανική-γερμανική) ονομάζεται Τρόικα-Μνημόνιο-ΔΝΤ, η δε Κυβέρνηση έχει το όνομα του Γιώργου Παπανδρέου.
Απέναντι στους δύο Παπανδρέου ο ίδιος εγώ! Τότε και τώρα! Με τη διαφορά ότι τότε ο δρόμος μπροστά στη Βουλή είχε βαφεί στο αίμα, γιατί φοβήθηκαν όταν είδαν ΟΛΟ ΤΟΝ ΛΑΟ, εκατοντάδες χιλιάδες όρθιους Έλληνες, ενώ σήμερα οι αστυνομικοί μας κοιτούσαν με συμπάθεια και οι κυβερνητικοί μαζί με τους ξένους τρίβαν κρυφά με ικανοποίηση τα χέρια τους βλέποντας τους μετρημένους σε μερικές εκατοντάδες διαδηλωτές, μιας και Ο ΛΑΟΣ ΚΟΙΜΑΤΑΙ…
Τι να σκεφτώ;
Μου ΄ρχεται στο νου ο στίχος του Ελύτη «...ο καθείς και τα όπλα του, είπα», παραλλαγμένος «Ο καθείς και η Μοίρα του…»
Εγώ πάντως γύρισα στο σπίτι μου ικανοποιημένος, γιατί κατόρθωσα να παραμείνω ξυπνός και όρθιος.
Στο κάτω-κάτω νοιάζομαι και παλεύω γα την Ελλάδα. Που ως φαίνεται, έχει μέσα της τόση ομορφιά, αλήθεια και δύναμη, που δεν είναι εύκολο για τον καθένα να είναι αντάξιός της…
read more "Μίκης Θεοδωράκης: «Έλληνες Ξυπνήστε!»" Διαβάστε περισσότερα...

Έλληνες χάκερ διέκοψαν το πείραμα στο CERN!

http://2.bp.blogspot.com/-OYCL-VK1-b4/TbyvW0hyQcI/AAAAAAAAB-E/25Q5udZhWBg/s1600/hack.jpgΈνα καινοτόμο, για τα ελληνικά δεδομένα ντοκιμαντέρ θα παρουσιάσει τους Έλληνες χάκερ που κατάφεραν ένα ηλεκτρονικό χτύπημα στο ινστιτούτο για την πυρηνική έρευνα CERN, εξαιτίας του οποίου σταμάτησε...
ένα από τα μεγαλύτερα πειράματα του κόσμου!

Το “white01black” του Σπύρου Καψίλη παρουσιάζει την πρόσβαση στα σχέδια του πυρηνικού εργοστασίου που ετοιμάζει η Τουρκία,...


το σκοτεινό παιχνίδι της βιομηχανικής κατασκοπίας και άλλα “κατορθώματα” Ελλήνων χάκερ.

“Οι πιτσιρικάδες που κάνουν τo αδιανόητο” τους χαρακτηρίζει ο σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ.

“Χρειάστηκαν πολλοί καφέδες και πάρα πολλή κουβέντα για να τους πείσουμε ότι μπορούν να μας εμπιστευτούν. Είναι φοβισμένοι, όχι μήπως τους ανακαλύψει ο κρατικός μηχανισμός ή η Δικαιοσύνη, αλλά μην τους ανακαλύψουν οι αντίπαλοί τους.” αναφέρεται σε δημοσίευμα της Espresso από τον Βασίλη Τερζάκη.

Το ντοκιμαντέρ θα προβληθεί για πρώτη φορά στις 2 Ιουνίου στο δεύτερο συνέδριο AthCon των Ελλήνων χάκερ, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα.

“Οι χάκερ έρχονται σε επαφή μέσω blogs που ειδικεύονται σε θέματα hacking κι εκεί βρίσκουν κοινά ενδιαφέροντα και συστήνουν ομάδες. Κάπως έτσι προέκυψε και η ομάδα που έκανε το χτύπημα στο CERN” ανέφερε ο Βασίλης Τερζάκης για τους δύο Ελληνες, τον σαραντάχρονο “Λεωνίδα” και τον 26χρονο “Αγγελο” (ψευδώνυμα), που ανέβασαν το κείμενο-μανιφέστο στη σελίδα του CERN.

Ο 40χρονος έτρωγε μεσημεριανό και άκουσε την είδηση για το επίσημο πείραμα του CERN.

Σηκώθηκε να ρίξει μια ματιά στον server του CERN και όταν βρήκε πρόσβαση, τηλεφώνησε στον φίλο του μόλις είδε το κενό ασφαλείας και συνεργάστηκαν.

Μέσα σ' ένα δίωρο, ανέβασαν το κείμενο αποκαλύπτει ο Σπύρος Καψίλης αναφερόμενος στα όσα τους εκμυστηρεύτηκαν οι ίδιοι οι χάκερ και προσθέτει ότι οι Ελληνες έκαναν αυτήν την ενέργεια στο CERN "για να μπουν στο μάτι άλλης ελληνικής ομάδας που τους κατηγορούσε ότι δεν ήταν καλοί στην τέχνη του hacking."

Μάλιστα, οι Ελληνες χάκερ απάντησαν και στις διάφορες κατηγορίες που διατυπώθηκαν μετά την ενέργειά τους.

"Τους κατηγόρησαν ότι κατέστρεψαν ένα αρχείο στο CERN, που θα έθετε σε κίνδυνο όλο το πείραμα. Οι ίδιοι παραδέχονται ότι κατέστρεψαν ένα αρχείο, ωστόσο εξηγούν ότι το έκαναν γιατί το συγκεκριμένο αρχείο που κατέστρεψαν ήταν το κενό ασφαλείας. Θεωρούν ότι καταστρέφοντας το, θωράκισαν το CERN από κακόβουλους" σημείωσε ο Βασίλης Τερζάκης.

read more "Έλληνες χάκερ διέκοψαν το πείραμα στο CERN!" Διαβάστε περισσότερα...

Φήμες??? ...Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ εκμυστηρεύτηκε σε "δικούς του" που πάει η χώρα..


Όπως ισχυρίζεται το indobserver.blogspot.com/
Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ από την Πελοπόννησο, εκμυστηρεύτηκε  σε φίλους και γνωστούς του ότι η οικονομική κατάσταση της χώρας στο επόμενο δεκάμηνο θα επιδεινωθεί δραματικά, προειδοποιώντας για τα χειρότερα που έρχονται. «Δυο στις τρεις επιχειρήσεις θα κλείσουν και η ανεργία θα αυξηθεί αλματωδώς» λέει σε ιδιωτικές συναντήσεις του ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ!
«Προετοιμαστείτε για τα...
χειρότερα και λάβετε τα μέτρα σας», συνεχίζει ο Κυβερνητικός βουλευτής!
Η πληροφορία που δεν επιδέχεται αμφισβήτηση , αποκαλύπτει ότι:

Α) Το Μνημόνιο στο οποίο υποτίθεται- μας έβαλε ο Γ. Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ για να βγάλει από το αδιέξοδο τη χώρα, επιτελεί έργο ολοκληρωτικής εξόντωσης της Ελλάδος και του λαού, κάτι το οποίο γνωρίζουν τα στελέχη της ίδιας της Κυβέρνησης, αλλά κρύβουν την αλήθεια από το λαό, κοινώς κάνουν την πάπια έως ότου ολοκληρωθεί το καταστροφικό σχέδιο του ΔΝΤ και των στυγνών τοκογλύφων.

Β) Επικρατεί «ομερτά» ανάμεσα στα κυβερνητικά στελέχη τα οποία και με το φόβο να τους φάει η μαρμάγκα εάν τυχόν ανοίξουν το στόμα τους δημοσίως και πουν την ωμή αλήθεια, προτιμούν να κάνουν την πάπια και να μιλάνε μόνον σε συγγενείς και φίλους, προειδοποιώντας τους για τα χειρότερα που έρχονται.

Η προδοσία σε βάρος του λαού συνεχίζεται! Με πρωταγωνιστές τον Γ. Παπανδρέου, όσους, ψηφίζοντας το Μνημόνιο γνώριζαν ότι οδηγούσαν την χώρα στον Καιάδα, ενώ βλέπουν το απόλυτο χάος να πλησιάζει για την Ελλάδα και τον λαό της, κάνουν την πάπια μόνο και μόνο χάριν της κομματικής νομιμοφροσύνης!
read more "Φήμες??? ...Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ εκμυστηρεύτηκε σε "δικούς του" που πάει η χώρα.." Διαβάστε περισσότερα...

Μνημόνιο σημαίνει πλήρης παραίτηση από τα ιερά και τα όσια της Πατρίδας


Βάσει του Διεθνούς Δικαίου, μνημεία και λοιπά στοιχεία ενός κράτους, επ’ ουδενί λόγω δεν κατάσχονται. Οι δικοί μας περιέλαβαν στο Μνημόνιο τα πάντα, ακόμα και τα μνημεία του πολιτισμού μας. Ακούσθηκαν τρομακτικά πράγματα στην ημερίδα των πνευματικών μας ανθρώπων στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ένα-ένα με την σειρά τα όσα άκουσα απ’ τους κ.κ. Κασιμάτη και Μπέη.
Το Σύνταγμα κατελύθη από Έλληνες
Τρεις οι συμβάσεις που υπεγράφησαν, οι όροι των οποίων παραβιάζουν υπερκείμενο δίκαιο. Και έχουμε τη Σύμβαση Δανεισμού, το Μνημόνιο Συνεννόησης, και το Μνημόνιο στις Συγκεκριμένες Προϋποθέσεις Οικονομικής Πολιτικής και το Τεχνικό Μνημόνιο Συνεννόησης. Στις συμβάσεις αυτές περιλαμβάνεται επίσης για κύρωση(!) και «η Συμφωνία μεταξύ των πιστωτών» με πέντε παραρτήματα. Αυτήν τη Συμφωνία αποδέχεται η Ελλάδα, χωρίς να παρίσταται και να συμμετέχει στη διαπραγμάτευση και χωρίς να βάλει την υπογραφή της.
Στην πρώτη Σύμβαση, η Ελλάδα παραιτείται «αμετάκλητα και άνευ όρων» από όλες τις ενστάσεις εθνικής κυριαρχίας και από κάθε άλλη ένσταση ασυλίας. Αυτό σημαίνει ότι παραιτούμεθα από τις ασυλίες εθνικής κυριαρχίας και κάθε άλλη ασυλία που έχει το κράτος. Αν θέλετε να μάθετε, ο δικολάβος του Λονδίνου που έκαμε το Σχέδιο Ανάν, ασχολήθηκε και με το Μνημόνιο και τους όρους του. Εισέπραξε δε, 400 εκατομμύρια ευρώ, για τον κόπο της εταιρείας του. Και αυτός μεν, δεν γνώριζε το Διεθνές Δίκαιο, αυτοί που κυβερνάνε τον τόπο, εφόσον δεν τα γνώριζαν, γιατί δεν ρώταγαν τα δικά μας σαΐνια που παίζουν όλα τα δίκαια του κόσμου στα πέντε δάχτυλά τους;
Εδώ φίλοι μου, όσοι από μας δεν χάσαμε το μυαλό μας ακόμα, βλέπουμε εκτός της άγνοιας ορισμένων, διάφορα άλλα κόλπα εξωτερικής προελεύσεως. Γι’ αυτό ίσως και το υπουργείο της διαλύσεως της ελληνικής Οικονομίας, δόθηκε σε μη κοινοβουλευτικό άτομο.
Κι έρχομαι στην επαίσχυντη παράγραφο η οποία δεσμεύει όλη την Ελλάδα και η οποία έχει υπογραφεί από δύο νομικούς συμβούλους του ελληνικού κράτους και λέει τα εξής: «Ούτε ο δανειολήπτης, ούτε τα περιουσιακά του στοιχεία έχουν ασυλία λόγω εθνικής κυριαρχίας». Δηλαδή ορίζει υπέρ των δανειστών μας, την πλήρη δέσμευση ολόκληρης της περιουσίας του ελληνικού δημοσίου, είτε αυτή είναι ακίνητη, κινητή σε χρήμα και κάθε είδους αξιόγραφα και δικαιώματα,
ή πηγές του υπογείου, επιγείου, υποθαλασσίου και θαλασσίου εθνικού πλούτου.
Απαγορεύει δε, τη χορήγηση κάθε μορφής προτεραιότητας, σε κάθε άλλο πιστωτή ή κάτοχο δημοσίου χρέους. Λέω αν π.χ. αγοράσουν την Αγροτική Τράπεζα, άρα περιέρχονται σ’ αυτούς και τα δάνεια των αγροτών, τα οποία έχουν ως εγγύηση τα χωράφια τους! Έτσι κατάλαβα το κόλπο. Ακόμα και οι απαιτήσεις των εργαζομένων, των ασφαλισμένων και των εχόντων ομόλογα του δημοσίου, έρχονται δεύτεροι, σύμφωνα με τον δικολαβικό όρο. Εδώ έχουμε την πλήρη παραίτηση της κυβερνήσεως απ’ τα ιερά και τα όσια που μέσα σ’ αυτά είναι και τα χώματα της πατρίδας. Επίσης οι δανειστές μπορούν να συμφωνήσουν να μεταβιβάσουν τα δικαιώματά τους σε τρίτο (οργανισμό ή χώρα), δικαίωμα που δεν έχει η Ελλάδα. Αυτό φωτίζει το στόχο της καθολικής πολιτικής υποδούλωσης της χώρας μας. Επίσης η Ελλάδα χάνει κάθε ελευθερία εξωτερικής πολιτικής.
Δεν μπορεί δε, να διαπραγματευθεί με κανένα τρίτο κράτος χωρίς την έγκριση των δανειστών της. Η Ελλάδα στερείται την ελευθερία κινήσεων για την επίλυση των εθνικών μας θεμάτων και αυτό ανοίγει εύκολο πολιτικό δρόμο για την αμφισβήτηση από τρίτες χώρες των κυριαρχικών δικαιωμάτων της πατρίδας μας. Δεσμεύονται όλες οι περιοχές της ελληνικής επικράτειας που χρησιμεύουν για την άμυνα της χώρας και για την αντιμετώπιση παραβίασης κυριαρχικών δικαιωμάτων και ιδίως της εδαφικής ακεραιότητάς μας! Όπως παραμεθόριες περιοχές και παραμεθόρια νησιά και θαλάσσιες ζώνες. Δεσμεύονται ακόμη όλες οι πηγές πλούτου, για αξιοποίηση υπέρ των δανειστών μας, απ’ τους κατακτητές μας και για λογαριασμό τους. Ακόμα δε, δεσμεύονται υπέρ των τοκογλύφων, ο ορυκτός και ο υποθαλάσσιος πλούτος μας.
Όλα αυτά τα οποία έγιναν εν αγνοία της Βουλής και κατ’ επέκταση του ελληνικού λαού ο οποίος εξαπατήθηκε ωμά, χωρίς να δοθεί καμία εξήγηση.
Στις 8 Μαΐου 2010, υπεγράφη η Σύμβαση Δανειακής Διευκόλυνσης. Πέντε ημέρες μετά τη δημοσίευση του Ν. 3845 και τρεις μέρες μετά την υπογραφή της Βασικής Συμβάσεως δημοσιεύθηκε ο νόμος 3847 11.5.2010 ο οποίος ορίζει τα εξής: «Τα μνημόνια, οι συμφωνίες και οι συμβάσεις δανεισμού εισάγονται στη Βουλή, για συζήτηση και ενημέρωση, ισχύουν δε και εκτελούνται από της υπογραφής τους». Ένας απλός νόμος κατάργησε το «Σύνταγμα». Οι συμβάσεις αυτές ούτε επικυρώθηκαν απ’ την Βουλή αλλά ούτε και συζητήθηκαν βάσει των άρθρων 36 παρ. 2 και 28 παρ. 2 του Συντάγματος. Η εξουσία που ασκείται στην Ελλάδα με βάση τις Συμβάσεις Δανεισμού είναι εκτός του Συντάγματος και εκτός της διεθνούς νομιμότητας. Ειδικότερα δε, ο ειδεχθέστερος όρος της παραίτησης απ’ τα δικαιώματα της εθνικής κυριαρχίας, ούτε η ομόφωνη απόφαση και των 300 της Βουλής, αλλά ούτε και δημοψήφισμα μπορούσε να επικυρώσει την αλλοτρίωση της ελληνικής κυριαρχίας. Ούτε η δημοκρατία δεσμεύεται, διότι προστατεύονται για τις επερχόμενες γενιές των Ελλήνων βάσει του Συντάγματος.
Όλα αυτά είναι εκτός Συντάγματος και η Ελλάδα σήμερα βρίσκεται σε κατάσταση κατοχής. Η θέση ενός προτεκτοράτου είναι καλύτερη απ’ τη δική μας.
Μ’ αυτές τις συμβάσεις που υπέγραψε η κυβέρνηση χωρίς την έγκριση της Βουλής, αλλοτρίωσαν την εθνική κυριαρχία και την εθνική περιουσία υπέρ των δανειστών μας, χωρίς οι τελευταίοι να της εγγυώνται και να της διασφαλίζουν την ασφάλειά της και τα σύνορά της.
Φίλοι αναγνώστες, παραίτηση απ’ την εθνική κυριαρχία δεν γίνεται ούτε με το περίστροφο στον κρόταφο. Μέχρι στιγμής τα κόμματα και οι 300 της Βουλής ευθύνονται για την σοβαροτάτη παραβίαση του Συντάγματος και του δημοκρατικού πολιτεύματος, για την απόκρυψή τους απ’ τα όργανα του πολιτεύματος και από το λαό. Αν λοιπόν η κυβέρνηση δε φροντίσει να απαλλαγούν οι Συμβάσεις Δανεισμού απ’ τους όρους που αποτελούν ντροπή για την πατρίδα μας αλλά και για την Ευρώπη, τότε ο λαός θα πρέπει να εφαρμόσει το ακροτελεύτιο άρθρο του Συντάγματος που λέει, στο άρθρο 120 παράγραφος 3 ότι: «Ο σφετερισμός με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει η παραγραφή του εγκλήματος». Στο άρθρο 4 λέει: «Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσον εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να τοκαταλύσει με την βία».
Φίλοι αναγνώστες, πλησιάζει η ώρα που θα κληθούμε να αποφασίσουμε αν θέλουμε να παραδώσουμε την πατρίδα μας στα παιδιά μας ελεύθερη, όπως μας την παρέδωσαν οι πρόγονοί μας.
Ένα μεγάλο μπράβο στους πνευματικούς μας ανθρώπους που ξεσηκώθηκαν.
Μην κάνουν πίσω απ’ τη λάσπη, που ήδη άρχισαν οι ανθέλληνες να τους πετάνε. Οι Έλληνες καταλάβανε πλέον τί πάθανε, αλλά και τί θα πάθουν σε λίγο απ’ αυτά που έρχονται προσεχώς, απ’ την Τρόικα και τα ενεργούμενά της.
Χριστός Ανέστη και ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ.
read more "Μνημόνιο σημαίνει πλήρης παραίτηση από τα ιερά και τα όσια της Πατρίδας" Διαβάστε περισσότερα...

Εκλογές ΕΔΩ και ΤΩΡΑ!


Ο χρόνος ΤΕΛΕΙΩΣΕ! Η κυβέρνηση Παπανδρέου έχει καταγραφεί στη συνείδηση της πλειοψηφίας, όχι απλά ως η χειρότερη κυβέρνηση των τελευταίων δεκαετιών, αλλά και ως η πιο προδοτική.
Αν το κόμμα που κυβερνά αυτή τη στιγμή δε λεγόταν ΠΑΣΟΚ, θα είχε πέσει εδώ και μήνες…Αλλά βλέπετε η “κομπανία” προπαγάνδας(ΜΜΕ και λοιπά καθιζήματα) καθώς και οι συνδικαλιστικές οργανώσεις του savoir vivre -που σε άλλες εποχές βέβαια θα είχαν “παγώσει” τα πάντα και θα είχαν ρίξει μόνοι τους αντίστοιχου αυταρχισμού κυβέρνηση- κρατάνε εν ζωή, με τεχνητές αναπνοές, τον κυβερνώντα θίασο.
Ο λαός ακόμα δεν έχει ξεσπάσει και αυτό είναι το πιο ανησυχητικό. Όχι γιατί δεν θα το κάνει(είναι αναπόφευκτο), αλλά γιατί όταν το κάνει, ίσως τα πράγματα γίνουν ανεξέλεγκτα. Αν τα κοινοβουλευτικά κόμματα(και όχι μόνο) δεν απαιτήσουν ΕΔΩ και ΤΩΡΑ εκλογές, η κοινωνία ίσως τους προλάβει…!
Κάποιοι ίσως αναρωτιούνται: Και τι μπορεί να αλλάξει με τις εκλογές, καλύτερα θα τα κάνουν οι καινούριοι; Μπορεί και ναι, μπορεί και όχι. Το σίγουρο όμως είναι ένα…Στη δημοκρατία, δεν υπάρχουν αδιέξοδα! Αν οι πολιτικές δυνάμεις το θέλουν και οι πολίτες το απαιτήσουν, θα βρεθεί η ΛΥΣΗ.
Και ποια είναι αυτή; Πρώτον και κυριότερον, η εκδίωξη του ΔΝΤ από τη χώρα μας! Όσο ο οργανισμός αυτός συνεχίζει να κάνει κουμάντο στα του οίκου μας, η χώρα θα βυθίζεται σε ολοένα και βαθύτερο σκοτάδι. Από την απόβαση του ΔΝΤ στη χώρα, πριν ένα χρόνο, έχουμε επισημάνει αλλεπάλληλες φορές που θα μας οδηγήσει αυτή η επιλογή ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.
Τα αποτελέσματα τα έχετε δει, δεν υπάρχει λόγος να τα αναλύσουμε περαιτέρω…
Όσο οι πολιτικές δυνάμεις συνεχίζουν να σφυράνε αδιάφορα μπροστά στον καθημερινό βιασμό της ζωής του απλού Έλληνα πολίτη, δε θα αργήσει η μέρα που η υπομονή θα τελειώσει και τότε ίσως δούμε καταστάσεις που δεν έχουμε ξαναδεί στη χώρα μας…!
read more "Εκλογές ΕΔΩ και ΤΩΡΑ!" Διαβάστε περισσότερα...

Εξοπλίζουν "μέχρι τα δόντια" την ΕΛΑΣ εν όψει λαϊκής εξέγερσης...


Σε μια εικονική πραγματικότητα ενός κράτους που παράγει και διάγει εποχή ευμάρειας ζουν στην κυβέρνηση, αλλά ταυτοχρόνως εξοπλίζουν την ΕΛΑΣ "μέχρι τα δόντια" προκειμένου η Αστυνομία να λειτουργήσει ως "κυματοθραύστης" της λαϊκής έκρηξης που αναμένεται να ξεσπάσει. Η επιμονή της κυβέρνησης στην είσπραξη συνολικά 13 δισ. ευρώ, τη διετία 2011-2012 και άλλα 13 δισ. μέχρι και το 2015, με στόχο τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος κάτω από το 3% του ΑΕΠ μέχρι και το 2013, όταν δεν μπορούν να μαζέψουν ούτε τα νυν προγραμματισμένα έσοδα και πέφτουν έξω 500-700 εκατ. το μήνα λόγω κατάρρευσης της εσωτερικής ζήτησης, καταντάει γραφική!
Με τη λογική της κυβέρνησης, τα μισά από τα μέτρα του «πακέτου» -είτε αυτά αφορούν αύξηση φόρων είτε αφορούν περικοπές δαπανών- θα ληφθούν στο μεγαλύτερο μέρος τους εφέτος και του χρόνου. Από που θα ... φύγουν όταν ξεσπάσει η λαϊκή οργή, δεν γνωρίζουμε αν το έχουν προβλέψει.
Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, έχουν προχωρήσει σε μαζικές παραγγελίες υλικών καταστολής ταραχών για αύξηση των νυν αποθεμάτων!
Βάσει της εμπειρίας από τα επεισόδια στην Κερατέα η ΕΛΑΣ υπολογίζει ότι θα απαιτηθούν τα διπλά αποθέματα από αυτά που υπάρχουν σήμερα για να μπορέσει να υπάρξει αντιμετώπιση της λαϊκής οργής. Δακρυγόνα, βομβίδες κρότου-λάμψης κλπ γεμίζουν τις αποθήκες της ΕΛΑΣ σε μία προσπάθεια της υπηρεσίας να ανταποκριθεί στις τεράστιες ανάγκες διαφύλαξης της δημόσιας τάξης από τις ταραχές που αναμένεται να ξεσπάσουν.
Το συνολικό ποσό των μέτρων για το 2011 και το 2012 θα αποτελεί περίπου το μισό της δημοσιονομικής εξοικονόμησης που προβλέπεται στο μεσοπρόθεσμο, δηλαδή ένα ποσό που θα κυμαίνεται στα 12,7 με 13 δισ. ευρώ, οπότε αυτό σημαίνει ότι οι επόμενοι έξι μήνες προβλέπονται "καυτοί".
Συνεπώς για τη διετία αυτή που θα περιλαμβάνει τη φετινή ύφεση του 3% και την αναμενόμενη ανάκαμψη κατά 1,1% του ΑΕΠ το 2012 η μείωση του ελλείμματος κατά 1% θα απαιτήσει μέτρα ύψους 2,6% του ΑΕΠ αφού θα πρέπει να καλυφθούν οι φετινές απώλειες της ύφεσης, αλλά και η πληρωμή μεγαλύτερου ποσού για τόκους τόσο φέτος όσο και του χρόνου λόγω της σταθερή αύξησης έως το 2013 του ύψους του δημοσίου χρέους.
Παρ' όλα αυτά ούτε και στο κείμενο του ΠΣΑ θα υπάρξουν χρονικά και κοστολογικά ταξινομημένα τα μέτρα που θα ληφθούν την περίοδο 2011 - 2015, αφού κάτι τέτοιο θα παραπέμπεται στην ανάλυση του μεσοπρόθεσμου δημοσιονομικού σχεδίου το οποίο θα είναι έτοιμο στα μέσα Μαΐου.
Στο επικαιροποιημένο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης θα υπάρχουν και προβλέψεις για την πορεία των μακροοικονομικών μεγεθών για την επόμενη περίοδο.
Σημειώνεται ότι στην πρόσφατη έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος προβλέπεται ότι το ΑΕΠ θα μειωθεί φέτος κατά 3%, χωρίς όμως να αποκλείεται η μείωση να είναι μεγαλύτερη. Η ανεργία θα συνεχίσει να αυξάνεται και μπορεί να υπερβεί και το 15%. Ο μέσος ρυθμός πληθωρισμού θα υποχωρήσει σε σύγκριση με το 2010 αλλά δεν προβλέπεται να υποχωρήσει κάτω από το 3,25%.
Σοβαροί οικονομολόγοι δεν αποκλείουν το ΑΕΠ να μειωθεί μέχρι και 4% και η (επίσημη...) ανεργία να φτάσει το τέλος του χρόνου το 18-20%! Το χειρότερο είναι ότι για το 2012 υπό τις υπάρχουσες συνθήκες όχι απλώς δεν προβλέπεται αύξηση του ΑΕΠ 1% όπως προβλέπει η τρόϊκα, αλλά αντίθετα το σφόδρα πιθανό είναι μία περαιτέρω μείωση κατά 1,5-3%! Αυτό σημαίνει ότι όχι δεν θα μαζέψουν 25 δισ. ευρώ, αλλά θα εισπράξουν πολύ λιγότερα και από τα ήδη προβλεπόμενα.
read more "Εξοπλίζουν "μέχρι τα δόντια" την ΕΛΑΣ εν όψει λαϊκής εξέγερσης..." Διαβάστε περισσότερα...