Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

H Μαρία Πανοσιάν γράφει μουσική και θέλει να της δώσει εικόνα

Post image for Μαρία Πανοσιάν

Τι κάνεις;
Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Κύπρο, τα τελευταία 15 χρόνια μένω στην Αθήνα. Παρακολούθησα μαθήματα πιάνου για 10 χρόνια, παίζω επίσης κρουστά και κιθάρα. Σπούδασα ηχοληψία στην Αθήνα. Και από τα 16 μου παίζω μουσική ως dj σε μπαράκια στην Αθήνα και την Κύπρο.
Από το 2005 εργάζομαι στον ραδιοφωνικό σταθμό “Στο Κόκκινο” ως ηχολήπτρια και εκεί παρουσιάζω κάθε Κυριακή την εκπομπή μου με τίτλο “Το Λάθος Είναι Το Σωστό”. Παράλληλα τραγουδώ στο συγκρότημα των “Ελελεύ” και το 2011 έγραψα το πρώτο μου προσωπικό άλμπουμ που κυκλοφορεί από την εταιρεία OnAir music με τίτλο “Πατώματα Βρεγμένα”, με δική μου μουσική και ενορχήστρωση. Ένα πολύ προσωπικό άλμπουμ που περιγράφει τα συναισθήματα ενός χωρισμένου. Δεκαπέντε συνολικά κομμάτια, 15 μικρές ιστορίες και πιο συγκεκριμένα 12 ορχηστρικά, ένα κομμάτι με αποσπάσματα της Αλκυόνης Παπαδάκη από το βιβλίο της με τίτλο “Το ταξίδι που λέγαμε”, ένα ποίημα της Έμιλυς Παύλου από το βιβλίο της με τίτλο “Τα μυστικά του κόσμου” και ένα τραγούδι με δικούς μου στίχους. Πρωταγωνιστής του άλμπουμ είναι το πιάνο σε ένα ύφος ακουστικοηλεκτρονικό με αρκετά κλασικά στοιχεία που περιγράφουν συναισθήματα.
Από τι επηρεάζεσαι;
Συνήθως η έμπνευση γεννιέται σε στιγμές συναισθηματικής φόρτισης. Μπορεί να είναι ένας έρωτας, ένας χωρισμός, μια απογοήτευση, ένα κοινωνικό ζήτημα. Η έμπνευση έρχεται μέσα από σκέψεις και προβληματισμούς. Μέσα από καταστάσεις που μου γεννούν έντονα και δυνατά συναισθήματα.
Τι θέλεις;
Θα ήθελα να ντύσω με μουσική μου ταινίες, παραστάσεις θεάτρου και χορού. Μου αρέσει η ιδέα του παντρέματος της εικόνας με τον ήχο, πιστεύω πως αυτά τα δυο μαζί δημιουργούν ακόμη πιο έντονα συναισθήματα στον θεατή-ακροατή. Να μοιράζομαι τη μουσική μου και να ξυπνώ συναισθήματα στον ακροατή.
http://parathyro.com/?p=2481
read more "H Μαρία Πανοσιάν γράφει μουσική και θέλει να της δώσει εικόνα" Διαβάστε περισσότερα...

«Διαλύστε τους πολίτες και όχι τους μπαχαλάκηδες»

Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον. Παρά τους ισχυρισμούς του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Χρήστου Παπουτσή, και εκείνους της φυσικής ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ., όλα δείχνουν πως, το καυτό διήμερο της 28ης και 29ης Ιουνίου, ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας αντιστράτηγος Λευτέρης Οικονόμου επέλεξε συνειδητά να διαλύσει τη συγκέντρωση των πολιτών στο Σύνταγμα και όχι να απομονώσει τους «μπαχαλάκηδες» οποιασδήποτε προέλευσης ή χρώματος. Τα στοιχεία είναι αδιάσειστα. Το χρονικό των γεγονότων...
αδιάψευστο και οι συγκεκριμένες οδηγίες που δόθηκαν στον Θάλαμο Επιχειρήσεων της ΕΛ.ΑΣ. ξεκάθαρες.

Νωρίς το απομεσήμερο της Τετάρτης 29 Ιουνίου, την ώρα περίπου κατά την οποία αναμενόταν η διαδικασία ψηφοφορίας στη Βουλή για το Μεσοπρόθεσμο, μία ομάδα 250 νεαρών αναλαμβάνει «δράση» στη γωνία Καραγεώργη Σερβίας και Σταδίου, με στόχο να επιτεθεί στο κτήριο του Υπουργείου Οικονομικών. Στην επίθεση αυτή αντιδρούν οι διμοιρίες των ΜΑΤ που βρίσκονται επί των οδών Βουλής και Νίκης. Δέχονται βροχή από πέτρες και μάρμαρα και οπισθοχωρούν.
Εκείνη την ώρα, ο έχων το γενικό πρόσταγμα επί του Θεάτρου Επιχειρήσεων ταξίαρχος Στέφανος Κοζιράκης και οι υφιστάμενοι του αξιωματικοί, που ελέγχουν τις αστυνομικές δυνάμεις, προτείνουν τη διενέργεια κίνησης απομόνωσης των 250 νεαρών «μπαχαλάκηδων» με την ενεργοποίηση των διμοιριών των ΜΑΤ, που βρίσκονται στην οδό Βουκουρεστίου, και άλλων εφεδρικών, που είναι τοποθετημένες εγγύς του σημείου Σταδίου και Καραγεώργη Σερβίας.

Η τακτική αυτή προτείνεται στους έχοντες το πρόσταγμα στον Θάλαμο Επιχειρήσεων, αντιστράτηγο Γρηγόρη Μπαλάκο, γενικό επιθεωρητή Νοτίου Ελλάδος, και υποστράτηγο Ιωάννη Λιούκα, γενικό αστυνομικό διευθυντή Αττικής.

Οι δύο ανώτατοι αξιωματικοί εισηγούνται στον αρχηγό της Αστυνομίας Λευτέρη Οικονόμου να υλοποιηθεί άμεσα αυτό το σχέδιο τακτικής απομόνωσης των 250. Προς έκπληξη όλων όσων παρίστανται στον Θάλαμο Επιχειρήσεων, ο κ. Οικονόμου δίνει διαταγή να αντεπιτεθούν οι διμοιρίες επί της Βουλής και Νίκης με μαζική χρήση χημικών, ώστε οι 250 νεαροί με τις πέτρες να αναγκαστούν να καταφύγουν ψηλά επί της Βασιλέως Γεωργίου, μπροστά από τα ξενοδοχεία της πλατείας Συντάγματος.
Είναι προφανές το τι συνέβη. Ο κ. Οικονόμου αρνήθηκε να υιοθετήσει την άποψη των επιτελών του που βρίσκονταν επί τόπου, προκειμένου να απομονωθεί ο πυρήνας της πρόκλησης και να συλληφθούν οι «θερμόαιμοι», ώστε στη συνέχεια να μην υπάρξει «προβοκάτσια» στον κύριο όγκο της συγκέντρωσης των πολιτών. Ο κ. Οικονόμου, αντιθέτως με τη διαταγή του, έστειλε την ομάδα των 250 απευθείας στην καρδιά των διαδηλωτών με τις γνωστές συνέπειες.
Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που διαθέτουν τουλάχιστον δύο γραμμάρια φαιάς ουσίας κατάλαβαν πως στο Σύνταγμα δεν παιζόταν το επιχειρησιακό στοίχημα «Να διασφαλιστεί η ΒΟΥΛΗ και η ασφάλεια των Πολιτών», όπως διατυμπάνισε ο υπουργός Χρήστος Παπουτσής, με τον γνωστό στόμφο που τον διακρίνει.

Κατάλαβαν πως το επιχειρησιακό ζητούμενο ήταν η διασφάλιση της Βουλής και η πρόκληση ολοκληρωτικού μπάχαλου στο Σύνταγμα, ώστε να διαλυθεί η συγκέντρωση, να φοβηθούν οι πολίτες και να απαξιωθεί καταλυτικά η «υπόθεση Πλατεία».

Η εισήγηση των έμπειρων αξιωματικών, που απερρίφθη αμέσως και ασυζητητί, θα είχε το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα. Πρυτάνευσε, ωστόσο, η πολιτική προτεραιότητα που είχε να κάνει με την ψηφοφορία για το Μεσοπρόθεσμο. Τα χρονικά περιθώρια ήταν απολύτως συγκεκριμένα. Στόχος η αποφυγή μαζικής και άρα πολιτικά αξιόλογης λαϊκής πίεσης προς του βουλευτές. Ο κ. Οικονόμου εκτέλεσε κατά γράμμα αυτό που του ζήτησαν. Το Σύνταγμα κάηκε, η συγκέντρωση διαλύθηκε, η Βουλή διασφαλίστηκε, το Μεσοπρόθεσμο πέρασε και οι λίγοι έστω, έμπειροι και κυρίως δημοκρατικοί αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. έμειναν με την απορία. Για λίγο όμως, διότι αμέσως ένιωσαν την οσμή των χημικών, αλλά και μέτρησαν 2.860 δακρυγόνα που έπεσαν στο πεδίο της μάχης. Τα χημικά αυτά εισάγονται από τη Γερμανία επί πιστώσει. Στη Δημοκρατία τίποτε δεν γίνεται, ωστόσο, «επί πιστώσει». Όλα γίνονται και ερμηνεύονται «τοις μετρητοίς».

Από zougla.gr
read more "«Διαλύστε τους πολίτες και όχι τους μπαχαλάκηδες»" Διαβάστε περισσότερα...

Τέλος στο γιούχα. Τώρα τους δοξάζουμε...


  • Μη γιουχάρετε τους πολιτικούς (θα μπλέξετε). Εγκωμιάστε τους
Απορώ πως έχουν το θράσος και μιλάνε τώρα για την “βία” κατά των πολιτικών, εννοώντας τα γιουχαρίσματα και τα γιαούρτια, και κάνουν πως αγνοούν τον Κυπραίο που έχασε την ακοή του από κρότου-λάμψης, που κάνουν πως αγνοούν τα ανοιγμένα κεφάλια των αθώων και αμάχων, και τα ασφυξιογόνα στο μετρό.
Ούτε μια συγγνώμη δεν ψέλισαν στους ανθρώπους
Και τώρα εκτοξεύουν απειλές και ετοιμάζονται και μαγειρεύουν την αντίδρασή τους απέναντι στην αυθόρμητη έκφραση της αηδίας ενός λαού που πληρώνει τα κρυφά τους δάνεια και την ανικανότητά τους να κάνουν το δημόσιο να λειτουργήσει στοιχειωδώ, και που την βαφτίζουν οργανωμένη.
Οκ λοιπόν, όπου συναντάμε πολιτικούς θα βάζουμε τις φωνές (για να μαζεύονται και άλλοι και να ‘χουμε και ακροατήριο). Αλλά ΔΕΝ θα βρίζουμε.
Θα τους φωνάζουμε ενθαρρυντικές εκφράσεις τους στυλ:
  • - Ρίξε κι άλλο φόρο τιτανο-τεράστιε
  • - Γίγα της καταπολέμησης της διαπλοκής
  • - Αδάμαντα ηθικής, εσένα θέλουμε
  • - Κόψε τους μισθούς και τις συντάξεις και σώσε την πατρίδα
  • - Κόψε και σώσε
  • - Ψήφα και μη νοιάζεσαι μεγάλε
  • - Ζήτω η δημοκρατία σας (αυτό μάλλον είναι αιχμηρό)
  • - Τιμωρήστε σκληρά τους αντι-δημοκράτες
  • - Είμαστε σίγουροι πως ο νόμος περί ευθύνης δεν ψηφίστηκε για σένα
  • - Εϊμαστε σίγουροι πως δεν διόρισες κανέναν
  • -Είμαστε σίγουροι ακέραιε για σένα και μόνο
  • - Είσαι ο μόνος που δεν αξίζει κανείς να τον φτύσει (θα μπλέξουμε λες;)
  • - Είσαι ο μόνος ακέραιος και έντιμος
  • - Είσαι ο μόνος που δεν άγγιξες ούτε ευρώ
  • - Είσαι ο μόνος που ψηφίζει νόμους κατά συνείδηση
  • - Είσαι ο μόνος που εκλέγεσαι με την αξία σου και όχι με ξένες πλάτες
Κι άλλα τέτοια ενθαρρυντικά, διότι αλλιώς μπορεί να κατηγορηθούμε πως κινδυνεύει η δημοκρατία “μας”
read more "Τέλος στο γιούχα. Τώρα τους δοξάζουμε..." Διαβάστε περισσότερα...

Και να μην ξεχνάμε ότι το blogging ενοχλεί... ενοχλεί πολύ!

Ετήσιο μνημόσυνο του Σωκράτη στις 19/07/2011

Την Τρίτη 19/07/2011, ώρα 09:00 το πρωί, στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων Ηλιούπολης θα τελεστεί το ετήσιο μνημόσυνο του Σωκράτη.



read more "Και να μην ξεχνάμε ότι το blogging ενοχλεί... ενοχλεί πολύ!" Διαβάστε περισσότερα...

Nigel Farage: Κυκλοφορείτε σαν ακέφαλα κοτόπουλα από το ένα πακέτο διάσωσης στο άλλο. Είστε ανέντιμοι και ανίκανοι. Η αλλαγή στην Ευρώπη άρχισε!!!!!!!

Ομιλία στο Ευρωκοινοβούλιο, 5 Ιουλίου 2011

Απευθύνεται στον Ούγγρο πρωθυπουργό Viktor Orbán (γενν. 1963). Η Ουγγαρία είχε από τον Ιανουάριο την εξάμηνη προεδρία της ΕΕ.



Κύριε Orban, είστε ένας από τους λίγους ηγέτες της ΕΕ που έχει μια κατανόηση της ιστορίας, πιστεύει στο έθνος-κράτος και στη δημοκρατία. Θα έλεγα ότι η Ουγγαρία είναι τυχερή που σας έχει.
Δείξατε ότι δεν είστε πρόθυμος να σας φοβερίσουν αυτοί οι ΕΕ-εθνικιστές.
Όταν λέτε, "Πριν είχαμε την δικτατορία της Μόσχας, και τώρα των Βρυξελλών" και λέτε ότι πρόκειται να μείνετε σταθερός σε αυτή τη θέση και το εννοείτε πραγματικά.
Νομίζω ότι έχετε αποδείξει ότι είστε το μυστικό όπλο του κινήματος των ευρωσκεπτικιστών και αυτή η θητεία σας των έξι μηνών ως Πρόεδρος, υπήρξε πράγματι ιστορική. Επειδή το τελευταίο εξάμηνο οι λαοί της Ευρώπης έχουν επιτέλους ξυπνήσει και βλέπουν το πόσο αντιδημοκρατικό και αποτυχημένο έργο είναι αυτό.
Υπήρξαν κάποια πραγματικά highlights σε αυτούς τους έξι μήνες σας, ιδιαίτερα, αν δούμε τις Φινλανδικές γενικές εκλογές και την εκπληκτική επιτυχία του Κόμματος των Αληθινών Φινλανδών, και ποιος μπορεί να κατηγορήσει τους συνηθισμένους φορολογουμένους ψηφοφόρους στη Φινλανδία ή κάπου αλλού που λένε «Δεν θέλουμε να διασώσουμε αυτό το αποτυχημένο πρόγραμμα που το λένε Ευρώ».
Μετά τα αποτελέσματα στην Φιλανδία, είχαμε την τρίτη καταστροφή ... τη διάσωση της Πορτογαλίας του κ. Barroso, πριν υποστηρίξουμε τη δεύτερη ελληνική διάσωση με τις ταραχές στους δρόμους.
Αλλά όλα τα ξεπέρασε, το πραγματικό highlight της Προεδρίας, το ότι οι Δανοί έσκισαν τη συμφωνία του Σένγκεν, ώστε θα έλεγα ότι είχατε μια αξιοσημείωτη υπέροχη εξάμηνη θητεία ως πρόεδρος. Τόσα πολλά έχουν συμβεί ώστε να αναζωπυρωθεί η δημοκρατία και το μέλλον του έθνους-κράτους ίσως περισσότερο από ποτέ άλλοτε.
Νομίζω ότι υπάρχει μια αυξανόμενη συνειδητοποίηση τόσο εδώ όσο και αλλού ότι η αλλαγή έχει συντελεστεί (‘the worm has turned’ έκφραση που την βρίσκουμε στην Σαίξπηρ), και ότι βλέπουμε την αρχή του τέλους αυτού του εξαιρετικά επικίνδυνου έργου.
Κύριε Orban, μπράβο!

Ευρωκοινοβούλιο, 28 Ιουνίου 2011

Ερωτήσεις και κατηγορίες καταπέλτης από τον Νάϊτζελ Φάρατζ προς τους Ευρωκράτες για τον τρόπο αντιμετώπισης της κρίσης της Ελλάδας.
Το Ευρώ καταρρέει και κανείς δεν το παραδέχεται !
Απειλές Μπαρόσο (προσέξτε το χαμόγελο όταν λέει ότι καταλαβαίνουμε τις ανησυχίες των Ελλήνων!!!) κατά όσων είναι ενάντια στην διάσωση της Ελλάδας.
read more "Nigel Farage: Κυκλοφορείτε σαν ακέφαλα κοτόπουλα από το ένα πακέτο διάσωσης στο άλλο. Είστε ανέντιμοι και ανίκανοι. Η αλλαγή στην Ευρώπη άρχισε!!!!!!!" Διαβάστε περισσότερα...

Η κατά Παπανδρέου έννοια της... δημοκρατίας



  • Όταν τρώει ένα γιαούρτι ένας βουλευτής είναι επίθεση κατά της Δημοκρατίας. Όταν ψεκάζονται 100.000 Έλληνες με χημικά είναι απλά Τετάρτη...
Κάποτε τα συνθήματα αυτά τα βλέπαμε μόνο στους τοίχους στα Εξάρχεια, τώρα πλέον τα βλέπουμε στα status των φίλων μας στο Facebook. Η ταχύτητα της ζύμωσης πολλαπλάσια και τα αποτελέσματα της επικοινωνίας με αυτούς τους όρους επίσης.

Αλλαγή εποχής και πολιτικού συστήματος που μόνο οι πολιτικοί φαίνεται να μην κατανοούν. Αλλαγή κοινωνικού συστήματος και οικονομικού μοντέλου που μόνο οι πολιτικοί δεν θέλουν να υφίστανται πραγματικές συνέπειες. Α! και να μην ξεχάσω και την νομενκλατούρα των...
επιφανών δημοσιολόγων των 25.000 ευρώ το μήνα που με τον πλαστό μεγεθυντικό φακό τους, παρά την συντριπτική κοινωνική και πολιτική αλλαγή που συντελείται, μεταφράζουν την λαϊκή ευαισθησία με όρους στρέβλωσης.

Πόσα δεν έχουμε ακούσει για την δημοκρατία και τους προπηλακισμούς των πολιτικών, πόσα δεν έχουμε ακούσει για την ανάγκη της πολιτικής στις κοινωνίες, και την ευαισθησία της νομενκλατούρας των ΜΜΕ για την απαξίωση του συστήματος, για την “ελευθερία του λόγου” μιας ελίτ και για την “σοφία” των κατ’ απονομή port parole τους.

Για σκεφτείτε λίγο λοιπόν. Έχουμε φτάσει στην ακραία κατάσταση να μας επιβάλουν να δεχθούμε ότι η έννομη βία του κράτους και η εκτός νομιμότητας βία της τηλεδημοκρατίας και της συνεπακόλουθης ρουφιανιάς της εικόνας, αποτελούν εργαλεία των πολιτικών και των μιντιάδων με τα οποία επιτρέπεται να προπηλακίζεται ένας ολόκληρος λαός.

400 άτομα δηλαδή, στη βουλή και τα κανάλια, μπορούν να προπηλακίζουν 11 εκατομμύρια πολίτες όπως 400 κουκουλοφόροι των Εξαρχείων μπορούν να διαλύουν την νομιμότητα των αγώνων τους. Και όταν ένα αυγό ή ένα γιαούρτι εκσφενδονίζεται προς αυτούς, κινδυνεύει η δημοκρατία. Ή όπως και όταν αποκαλύπτεται ότι οι υπάλληλοι κουκουλοφόροι, έχουν τα εργαστήρια τους στα πανεπιστήμια από όπου προμηθεύονται ελεύθερα τα πυρομαχικά τους, κινδυνεύει πάλι η δημοκρατία γιατί δεν πρέπει να αρθεί το άσυλο.

Οποία στρέβλωση ρε παιδιά να έχουμε φτάσει στο επίπεδο να θεωρούμε “δημοκρατικές δυνάμεις” τα φασιστοειδή που επί 30 χρόνια φορούσαν το κουστούμι της δημοκρατίας σε ένα κράτος Σοβιέτ. Σε ένα κράτος που δομήθηκε ως το ποιο ακραίο κουμουνιστικό καθεστώς με δημόσιες υπηρεσίες γραφειοκρατικών δαιδάλων και γιγαντισμού. Σε ένα κράτος που δίδασκαν τους πολίτες να συνταξιοδοτούνται την ημέρα της πρόσληψης τους και που επέβαλαν ως αριστείο την αρχή της ελάσσονος προσπάθειας.

Η δημοκρατία λοιπόν στην Ελλάδα περιμένει εδώ και χιλιετίες να την ξαναανακαλύψουν, όλοι αυτοί που στο όνομα της έχουν προγραμματίσει τα μεγαλύτερα εγκλήματα γενοκτονίας στα παιδιά μας, με το έξυπνο όπλο της Μεταπολιτευτικής ιδεοληψίας περί δημοκρατίας που θα αποδεκατίσει τις επερχόμενες γενναίες των νέων ανθρώπων. Και όλα αυτά για να επιβιώσει η νομενκλατούρα της δικτατορίας του προλεταριάτου των συνδικαλιστών.

Οι αγανακτισμένοι όμως σήμερα βρίσκονται σε μια θολή πλάνη την οποία βαθαίνουν τα ΜΜΕ, οι πολιτικοί και τα κόμματα. Αγανακτούν για τα μέτρα, την αδικία και την ανεντιμότητα χάνοντας την ουσία του σημερινού Momentum. Το ζητούμενο στην πλατεία είναι να γυρίσουμε πίσω στην αδράνεια και την ανυποληψία του Σοβιέτ, αντί να είναι η εντιμότητα και ο εξορθολογισμός ενός κράτους οπερέτα. Και αντί τα συλλαλητήρια να γίνονται στον Άρειο Πάγο διεκδικώντας την εφαρμογή των νόμων, γίνονται στην πλατεία όπου έτσι περιχαρακώνεται η αγανάκτηση στην απαξίωση του Συμβόλου.

Ο φασισμός της στρέβλωσης των εννοιών και της σημασίας των λέξεων μας έχει οδηγήσει στην υποσυνείδητη πλάνη της αγανάκτησης χωρίς να μπορούμε να διοχετεύσουμε την οργή μας προς μια πολιτική κατεύθυνση. Ήρθε η ώρα να αφήσουμε τις γενικές συνελεύσεις και να αρχίσουμε μια συζήτηση ζύμωσης για την πραγματική δημοκρατία της παιδείας και της σύνθεσης ιδεών και όχι την επιβολή μιας άμεσης δημοκρατίας του όχλου. Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για τις έννοιες και τις σημασίες των λέξεων δημοκρατία, εντιμότητα, ισονομία, ανταγωνισμός, πρόνοια. Και μετά να δούμε αν κινδυνεύει το σύστημα η απλά οι καρέκλες κάποιων.

Αν αντέχετε ακούστε τον Γιώργο Παπανδρέου να δηλώνει ότι είναι καθήκον όλων να προστατεύσουν την Δημοκρατία!!!


Από το "apotso"μέσω "Γρέκι"
read more "Η κατά Παπανδρέου έννοια της... δημοκρατίας" Διαβάστε περισσότερα...

«Εφαρμοστικός»: Ολα στο σφυρί, αλλά με... εχεμύθεια!


Ο «Εφαρμοστικός νόμος» που ψηφίστηκε την περασμένη βδομάδα περιλαμβάνει 49 άρθρα. Στο παρόν κείμενο θα σταθούμε στα έντεκα πρώτα άρθρα, τα οποία αφορούν στην εκποίηση της δημόσιας περιουσίας.
Ηδη από το άρθρο 1 παράγραφος 1 του «Εφαρμοστικού νόμου», καταγράφεται η ίδρυση «Ταμείου» για την... αξιοποίηση της περιουσίας του Δημοσίου.
Προσέξτε τώρα τι σημαίνει «αξιοποίηση» εις την ΠΑΣΟΚικήν και εις την δικομματικήν (καθότι μαζί τα ψήφισαν αυτά ΠΑΣΟΚ και ΝΔ) καθώς και εις την ιδιαίτερη διάλεκτο αυτών, την...
ξεπουληματικήν:
*
  • Στο άρθρο 1 παράγραφος 2 αναφέρεται: «Το προϊόν αξιοποίησης χρησιμοποιείται αποκλειστικά για την αποπληρωμή του δημοσίου χρέους της χώρας...».
Δηλαδή, όχι μόνο θα ξεπουλήσουν τα πάντα, αλλά και ό,τι εισπράξουν από το ξεπούλημα θα το αποδώσουν ολόκληρο (αυτό θα πει «ανάπτυξη»...) σε πιστωτές, τοκογλύφους και ομολογιούχους.
*
  • Στο άρθρο 1 παράγραφος 6 αναφέρεται: «Η διάρκεια του Ταμείου είναι έξι (6) έτη από την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου. Με αποφάσεις του Υπουργού Οικονομικών, που δημοσιεύονται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, η διάρκεια αυτή μπορεί να παρατείνεται, εφόσον ο σκοπός του Ταμείου δεν έχει εκπληρωθεί».
Δηλαδή, το ξεπούλημα εκτείνεται χρονικά πέρα από το 2015, δηλαδή πέρα ακόμα και από το «Μακροπρόθεσμο». Στην ουσία, το ξεπούλημα - αρκεί μια απλή υπουργική απόφαση - μπορεί να εκτείνεται μέχρι τη Δευτέρα Παρουσία και σίγουρα μέχρι να κορεσθεί η (αιωνίως ακόρεστη) απληστία εγχώριων και ξένων δανειστών.
*
  • Στο άρθρο 2 παράγραφος 4 αναφέρεται: «Στο Ταμείο μεταβιβάζονται και περιέρχονται, χωρίς αντάλλαγμα: α) Κατά πλήρη κυριότητα, κινητές αξίες εταιρειών από αυτές που περιλαμβάνονται στο Πρόγραμμα Αποκρατικοποιήσεων του Μεσοπρόθεσμου (...), β) Περιουσιακής φύσεως δικαιώματα, δικαιώματα διαχείρισης και εκμετάλλευσης, κεκτημένα οικονομικά συμφέροντα, άυλα δικαιώματα και δικαιώματα λειτουργίας, συντήρησης και εκμετάλλευσης υποδομών...»
Δηλαδή, δε μένει όρθιο τίποτα! Γενικό ξεπούλημα των πάντων! Ολα στο σφυρί! Από τις εταιρείες της δημόσιας περιουσίας μέχρι τις υποδομές τους, από το ρευστό αυτών των εταιρειών μέχρι το έδαφος και το υπέδαφος της χώρας που διαχειρίζονται αυτές οι εταιρείες!
*
  • Στο άρθρο 2 παράγραφος 5 αναφέρεται: «Οι κινητές αξίες, τα περιουσιακής φύσεως δικαιώματα και τα ακίνητα (...) μπορεί να μεταβιβάζονται και να περιέρχονται στο Ταμείο χωρίς αντάλλαγμα, για τους σκοπούς της παραγράφου 1 του προηγούμενου άρθρου, και άλλα περιουσιακά στοιχεία που υπάγονται σε μία από τις κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων των περιπτώσεων της προηγουμένης παραγράφου. Τα ανωτέρω περιουσιακά στοιχεία περιέρχονται στο Ταμείο, κατά πλήρη κυριότητα, νομή και κατοχή και το Δημόσιο απεκδύεται κάθε δικαιώματός του επί αυτών...».
«Απεκδύεται κάθε δικαιώματος»! Δηλαδή το Δημόσιο, ακόμα και πριν το ξεπούλημά του, ανήκει στους δανειστές! Αρκεί το «Ταμείο» για τους σκοπούς της παραγράφου 1 (σ.σ.: για την πληρωμή των δανειστών, δηλαδή) να αποφασίσει να περιέλθουν στην κατοχή του περιουσιακά στοιχεία των προς εκποίηση επιχειρήσεων. Που σημαίνει ότι ο λαός θα πληρώνει για ρεύμα ή νερό, και τα έσοδα της ΔΕΗ, της ΕΥΔΑΠ, του υπερκερδοφόρου ΟΠΑΠ κ.λπ., πριν ακόμα ξεπουληθούν οι επιχειρήσεις, θα πηγαίνουν στους δανειστές!
*
  • Στο άρθρο 2 παράγραφος 7 αναφέρεται: «Το πράγμα ή το δικαίωμα που μεταβιβάστηκε ή παραχωρήθηκε στο Ταμείο, σύμφωνα με την παράγραφο 5 του παρόντος άρθρου δεν μπορεί να αναμεταβιβαστεί στον προηγούμενο κύριο ή δικαιούχο, καθ' οιονδήποτε τρόπο».
Δηλαδή, δεν φτάνει που ξεπουλάνε, αλλά θωρακίζουν νομικά και τους αγοραστές, λέγοντας ότι όσα θα βουτήξουν οι κεφαλαιοκράτες δεν πρόκειται να τα επιστρέψουν ποτέ και «καθ' οιονδήποτε τρόπο» στο Δημόσιο!
*
  • Στο άρθρο 3 παράγραφος 11 αναφέρεται: «Στις συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου παρίστανται ως παρατηρητές, χωρίς δικαίωμα ψήφου, δύο (2) εκπρόσωποι που προτείνονται από τα κράτη μέλη της Ευρωζώνης και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή».
Προφανώς θα πρόκειται για «τοποτηρητές» εξίσου... φιλέλληνες, με τον κ. Γιούνκερ.
*
  • Στο άρθρο 3 παράγραφος 16 αναφέρεται: «Τα μέλη του Δ.Σ. του Ταμείου υποχρεούνται να τηρούν απόλυτη εχεμύθεια όσον αφορά στα δεδομένα των υπηρεσιών, εργασιών, στατιστικών στοιχείων ή άλλων δεδομένων που αφορούν στη δραστηριότητα του Ταμείου και να απέχουν από κάθε σκόπιμη ή ακούσια αποκάλυψή τους σε οποιονδήποτε τρίτο (...). Οι υποχρεώσεις των μελών του Δ.Σ. του Ταμείου που προβλέπονται στην παρούσα παράγραφο (ρήτρα εμπιστευτικότητας) παραμένουν σε ισχύ για τρία (3) έτη μετά την αποχώρησή τους από το Ταμείο».
Δηλαδή οι ξεπουληματίες θα κάνουν ό,τι κάνουν έχοντας την νομική κατοχύρωση ότι δεν θα δίνουν λογαριασμό σε κανέναν! Αλλά αφού αυτό που θα κάνουν είναι «σωτήριο» για την Ελλάδα προς τι η υποχρέωση «εμπιστευτικότητας»; Πόσο θεάρεστο είναι αυτό που θα κάνουν, ώστε να πρέπει να συντελείται πίσω από την πλάτη του ελληνικού λαού; Τελικά, πόσο ειδεχθές θα είναι το έγκλημα, ώστε να παίρνουν «όρκο σιωπής» (!) ακόμα και για τρία χρόνια από την ολοκλήρωση του εγκλήματος;
*
  • Στο άρθρο 5 παράγραφος 3 αναφέρεται: «Το Ταμείο μπορεί να εκδίδει ομολογιακά δάνεια, για τα οποία επιτρέπεται να παρέχεται η εγγύηση του Δημοσίου με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών. Οι ομολογίες εκδόσεως του Ταμείου εξομοιώνονται με ομόλογα του Δημοσίου, μπορούν να εκδίδονται σε άυλη μορφή και διέπονται από τις διατάξεις για τους άυλους τίτλους του Δημοσίου».
Δηλαδή, δε φτάνει που θα ξεπουλάνε, αλλά μέσω του ίδιου Ταμείου θα εκδίδουν ανεξέλεγκτα και νέα ομόλογα, δηλαδή θα συνάπτουν και νέα δάνεια, που θα καλούνται να τα πληρώνουν τα γνωστά υποζύγια.
*
  • Στο άρθρο 10 παράγραφος 1 αναφέρεται: «Ως δημόσια ακίνητα, για την εφαρμογή των διατάξεων του παρόντος Κεφαλαίου, νοούνται τα ακίνητα που ανήκουν στην ιδιωτική περιουσία του Δημοσίου ή ΝΠΔΔ ή ΟΤΑ ή σε εταιρεία της οποίας το μετοχικό κεφάλαιο ανήκει εξ ολοκλήρου, άμεσα ή έμμεσα στο Δημόσιο ή σε ΝΠΔΔ ή σε ΟΤΑ».
Δηλαδή, οι άνθρωποι έχουν ξεφύγει εντελώς! Μιλάμε για ντελίριο ξεπουλήματος. Εντάσσουν στην προς εκποίηση περιουσία ακόμα και την περιουσία των ΟΤΑ, δηλαδή από τους παιδικούς σταθμούς μέχρι τα δημαρχεία!
*
  • Στο άρθρο 11 παράγραφος 3 αναφέρεται: «H αξιοποίηση δημοσίων ακινήτων στα οποία περιλαμβάνονται χώροι που προστατεύονται από την κείμενη περιβαλλοντική και αρχαιολογική νομοθεσία λόγω του ειδικού χαρακτήρα τους, όπως είναι ιδίως ζώνες προστασίας αρχαιολογικών χώρων, ιστορικοί τόποι, φυσικά πάρκα και περιοχές οικοανάπτυξης, πραγματοποιείται σύμφωνα με τους ειδικότερους όρους και περιορισμούς που θέτουν οι σχετικές διατάξεις».
Με άλλα λόγια: Η Ακρόπολη μπορεί να μην «πωλείται», αλλά η Ακρόπολη... «αξιοποιείται» (!), που σημαίνει ότι τα έσοδα από την Ακρόπολη δεσμεύονται εφ' όρου ζωής υπέρ δανειστών και τοκογλύφων!

Η φωτοσύνθεση είναι από το "Γρέκι"
read more "«Εφαρμοστικός»: Ολα στο σφυρί, αλλά με... εχεμύθεια!" Διαβάστε περισσότερα...

ΩΧ ! "ΑNONYMOUS μήνυμα για την Ελλάδα "Στο «στόχαστρο» των Anonymous η Ελλάδα

Μήνυμα της γνωστής ομάδας χάκερ Anonymous κυκλοφόρησε στο YouTube, στο οποίο η ομάδα προειδοποιεί ότι πρόκειται να «χτυπήσει» τράπεζες και άλλους οργανισμούς της Ελλάδας. «Σας παρακολουθούμε να καταλύετε και τα τελευταία ίχνη δημοκρατίας στην Ελλάδα», αναφέρει το βίντεο, ενώ συνεχίζει μιλώντας για τις συμφωνίες της....Ελλάδας με το ΔΝΤ και τη χρήση βίας από την αστυνομία κατά τη διάρκεια των επεισοδίων. Προηγούμενες επιθέσεις των Anonymous περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τη διαρροή εγγράφων που...
ισχυρίστηκαν ότι ανήκουν στη Bank of America, καθώς και τη διείσδυση σε ιστοσελίδες κυβερνήσεων, αστυνομίας και πολυεθνικών εταιρειών.
 
 
read more "ΩΧ ! "ΑNONYMOUS μήνυμα για την Ελλάδα "Στο «στόχαστρο» των Anonymous η Ελλάδα" Διαβάστε περισσότερα...

Πήγαμε στα Σκόπια και "τραβήξαμε" το άγαλμα του Μ.Αλεξάνδρου

το taxalia ταξίδεψε στα Σκόπια και ο Στάθης σας παρουσιάζει βίντεο από την πλατεία ...Μακεδονίας, με τους ιδρυτές της "Μακεδονίας" Τσάρο Σαμουήλ και ...Αλέξανδρο τον Μέγα, δίπλα δίπλα. 
Τώρα, θα μου πείτε, ανήκουν στη ίδια φυλή ο Αλέξανδρος ο Μακεδών με τον Tsar Samoil ; Ε, για τους Σκοπιανούς που έχουν "λαλήσει" τελείως (τελείως λέμε!) όλα γίνονται (και βοηθά σε αυτό η Ελλάδα με την αδράνεια της, αφού παραδοθήκαμε και παραχωρούμε σιγά σιγά και πονηρά, το όνομα). 
Δείτε το βίντεο:
read more "Πήγαμε στα Σκόπια και "τραβήξαμε" το άγαλμα του Μ.Αλεξάνδρου" Διαβάστε περισσότερα...

Φοβερό βίντεο απο την Φουκουσίμα..

Φουκουσίμα μετά την καταστροφή. Η συνωμοσία των μέσων ενημέρωσης για να κρύψει την αλήθεια για τις συνέπειες της επίθεσης της Νέας Παγκόσμιας Τάξης  στον πυρηνικό σταθμό ηλεκτροπαραγωγής στην Ιαπωνία στην Φουκουσίμα . Εν τω μεταξύ νεογνική θνησιμότητα χτυπά στις ΗΠΑ και τον Καναδά λόγω της ακτινοβολίας που μεταναστεύει απο την  Φουκουσίμα μεσα απο το ρεύμα jet stream.
Fukushima disaster aftermath. The media conspiracy to hide the truth about the aftermath of the New World Order attack on Fukushima Nuclear Power Plant in Japan. Meanwhile Infant deaths spike in the USA and CANADA due to Fukushima's radiation migrating on the jet stream.
read more "Φοβερό βίντεο απο την Φουκουσίμα.." Διαβάστε περισσότερα...

ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΝ ΤΑ ΚΡΑΤΗ

read more "ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΝ ΤΑ ΚΡΑΤΗ" Διαβάστε περισσότερα...

Ελλάδα - Ρωσία: Ο αρραβώνας και το διαζύγιο


Tη μία έκπληξη μετά την άλλη επιφυλάσσει πλέον το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών στην ελληνική διπλωματία, ζητώντας για πρώτη φορά στα χρονικά των τελευταίων δεκαετιών να αναβληθεί μια επίσκεψη έλληνα υπουργού Εξωτερικών στη Μόσχα, αλλά και αφήνοντας δημοσίως σαφή υπονοούμενα ότι οι ελληνορωσικές σχέσεις είναι πλέον “κενές περιεχομένου”.

Τα κακά μαντάτα έφθασαν στην Αθήνα την περασμένη εβδομάδα, όταν η ρωσική πλευρά, παρά την εκπεφρασμένη πρόθεση του Σταύρου Λαμπρινίδη να πραγματοποιήσει την επίσκεψη στη Μόσχα, που αρχικώς είχε σχεδιαστεί για τον Δημήτρη Δρούτσα, πρότεινε να μετατεθεί η συνάντηση γνωριμίας Λαμπρινίδη - Λαβρόφ, αλλά ταυτοχρόνως και να υποβαθμιστεί από κανονική επίσκεψη σε τυπική ολιγόλεπτη επικοινωνία στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ τον Σεπτέμβριο.

“Κι ως τον Σεπτέμβριο ποιος ζει, ποιος πεθαίνει” έμοιαζαν να λένε οι ρώσοι διπλωμάτες που μετέφεραν το δυσάρεστο μήνυμα της Μόσχας στην Αθήνα, επικαλούμενοι κωμικοτραγικές δικαιολογίες, ότι δήθεν “για τεχνικούς λόγους δεν υπάρχει χρόνος ενημέρωσης και προετοιμασίας του υπουργού Σ. Λαβρόφ για τον νέο υπουργό”, αν και η πραγματική αιτία είναι βέβαια ότι οι δύο υπουργοί δεν θα είχαν και πολλά ουσιαστικά πράγματα να συζητήσουν, άρα προς τι τα έξοδα και η φασαρία;

Για να σωθούν τα προσχήματα της αναβολής της επίσκεψης, που αρχικά είχε κανονιστεί για τις 7 Ιουλίου και κατόπιν μετατέθηκε για τις 5 του μήνα, τα δύο ΥΠΕΞ συμφώνησαν, κατά τις πληροφορίες με ελληνική πρωτοβουλία, να πραγματοποιηθεί χθες Παρασκευή τηλεφωνική συνομιλία των υπουργών, από τα ανακοινωθέντα για την οποία προκύπτουν, ωστόσο, ακόμη πιο δυσάρεστα συμπεράσματα.

Στις τέσσερις στεγνές γραμμές της ρωσικής ανακοίνωσης αναφέρεται ότι ο κ. Λαβρόφ συνεχάρη τον κ. Λαμπρινίδη για την ανάληψη των καθηκόντων του και ότι “δόθηκε έμφαση στην αμοιβαία διάθεση για συνεπή προώθηση της συνεργασίας σε διμερές και διεθνές επίπεδο”, ενώ την ίδια στιγμή σημειώνεται ότι συζητήθηκε “πώς θα αποκτήσουν περιεχόμενο οι επικείμενες ελληνορωσικές επαφές” και πώς θα τελειοποιηθεί τον υπάρχον νομικό - θεσμικό πλαίσιο των διμερών σχέσεων.

Καταγραφή της πτώσης του ελληνικού κύρους

Η ρωσική πλευρά, ούτε λίγο ούτε πολύ, άφησε να εννοηθεί ότι οι ελληνορωσικές σχέσεις δεν προωθούνται τον τελευταίο καιρό με συνέπεια, αλλά και, πολύ περισσότερο, ότι δεν έχουν και σπουδαίο περιεχόμενο και πρέπει επιτέλους να αποκτήσουν. Για όποιον επιθυμεί να καταλάβει, το μήνυμα ελήφθη, παρά την εμφανή προσπάθεια της υπηρεσίας Τύπου του ελληνικού ΥΠΕΞ να στρογγυλέψει τις γωνίες και να ωραιοποιήσει με φραστικό lifting το ρωσικό ανακοινωθέν, χωρίς όμως να προσθέσει ούτε μισή πληροφορία αλλά ούτε και μισή γραμμή, ίσως γιατί ποιος να κάθεται Παρασκευή απόγευμα να κάνει εσωτερικό διπλωματικό ρεπορτάζ και ποιος να συντάσσει σχέδια ανακοινώσεων, αφού οι Ρώσοι έκαναν τη δουλειά;

Καλά ενημερωμένες διπλωματικές πηγές εκτιμούν ότι η εμφανής υποβάθμιση των ελληνορωσικών σχέσεων, παρά τις συνεχείς περί του αντιθέτου δηλώσεις των αξιωματούχων μας, αποτελεί μιας μορφής καταγραφή της πτώσης του κύρους της Ελλάδας στη διεθνή σκηνή και στο γεωπολιτικό τρίγωνο, όπου κάποτε Μαξίμου και Κρεμλίνο συνεργάζονταν στενά. Μετά την οριστική, ως φαίνεται, ακύρωση του σχεδίου κατασκευής του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη, αλλά και της προμήθειας ρωσικών τεθωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού, δεν φαίνεται να υπάρχει στον ορίζοντα οποιοδήποτε διμερές σχέδιο, επαρκές να ξεκολλήσει τις διμερείς σχέσεις από την πολυετή στασιμότητα.

Πολλοί σχολιαστές δεν αμφιβάλλουν ότι στη ρωσική διπλωματική τακτική των ημερών έναντι της Ελλάδας μπορεί να διαγνωστεί τόσο η διάθεση ανταπόδοσης, κατά το γνωστό “μία σου και μία μου”, για την αδικαιολόγητα άκομψη αναβολή της επίσκεψης Δ. Δρούτσα λίγα μόλις 24ωρα πριν γίνει τον περασμένο Δεκέμβριο, αλλά και η δυσπιστία για το ότι η ελληνική κυβέρνηση με τη σημερινή της σύνθεση θα μακροημερεύσει.

“Οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά”

Όσοι παρακολουθούν από κοντά τις ελληνορωσικές σχέσεις θυμίζουν ότι στη διπλωματία, συχνότερα απ’ ό,τι στη ζωή, “οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά” και καταγράφουν μια σειρά από άτυχες επιλογές της ελληνικής πλευράς, που διαμόρφωσαν τους τελευταίους μήνες μια ατμόσφαιρα καχυποψίας στις διμερείς σχέσεις, αρχίζοντας από τις περιβόητες προεκλογικές δηλώσεις του πρωθυπουργού για τον Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη, συνεχίζοντας με την άστοχη κριτική Μπιρμπίλη στην περιβαλλοντική συνείδηση και αισθητική των Ρώσων, και καταλήγοντας στις βλακώδεις και αψυχολόγητες επιλογές του προξενείου μας στη Μόσχα να κάνει καψόνια ακόμη και σε φίλους τού εκπροσώπου Τύπου του Βλαντίμιρ Πούτιν, χαρακτηρίζοντάς τους υπερβολικά “μαυριδερούς και μουσουλμάνους” για να αξίζουν μιαν ελληνική βίζα, είτε σε ελληνομαθείς συμβούλους του ρώσου υπουργού Ενέργειας, που έκαναν το λάθος να επιθυμούν να κάνουν οικογενειακές διακοπές στην Ελλάδα χωρίς να εγκαταλείψουν πίσω τους το πέντε μηνών βρέφος τους! Αν άλλοι έκαναν αυτά και άλλα παρόμοια σε έλληνες αξιωματούχους, εμείς τι θα σκεφτόμασταν;


read more "Ελλάδα - Ρωσία: Ο αρραβώνας και το διαζύγιο" Διαβάστε περισσότερα...

Οι εφιαλτικές προβλέψεις του «Μεσοπρόθεσμου»


Μόνο χώρα που έχει ηττηθεί σε παγκόσμιο πόλεμο μπορεί να υπογράψει τόσο επονείδιστη πράξη υποτέλειας όσο είναι το περιβόητο «μεσοπρόθεσμο πλαίσιο δημοσιονομικής στρατηγικής 2012 – 2015». Η Ελλάδα, που τσάκισε τη ράχη του άξονα στην πρώτη μεγάλη αναμέτρηση του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, βρίσκεται σε χειρότερη μοίρα από τη Γερμανία μετά την πτώση του Βερολίνου!

Κάθε άρθρο, παράγραφος, πρόνοια του κειμένου είναι καρφιά στην ελευθερία, την αξιοπρέπεια, την τιμή και την περιουσία των Ελλήνων. Κάθε σπιθαμή ελληνικής γης παραδίδεται άνευ αντιτίμου σε μια ανώνυμη εταιρεία και ο «νόμος» του κράτους προβλέπει ότι δεν μπορεί να επιστραφεί! Εκτός από τη δημόσια περιουσία και η ιδιωτική μπαίνει στο στόχαστρο των διεθνών τοκογλύφων και ανά πάσα στιγμή μπορεί να απαλλοτριωθεί! Επίσης, μια απλή ανάγνωση του προδοτικού κειμένου που υπέγραψαν οι 155 αρκεί για να ρίξει και το τελευταίο φύλλο συκής όσων μιλάνε για πληρωμές «μισθών και συντάξεων». Τα ψίχουλα από τον μεγάλο πλειστηριασμό θα καταβληθούν για την αποπληρωμή του χρέους, δηλαδή στην καταβολή των τόκων. Ενδεικτικά, παρατίθενται αποσπάσματα από το κείμενο της ντροπής με τον απαραίτητο σχολιασμό. Όλοι οι Έλληνες, εντός και εκτός συνόρων, εύχονται να φτάσει η στιγμή για να χρησιμοποιηθεί αυτός ο νόμος ως αποδεικτικό στοιχείο σε ειδικό δικαστήριο δοσιλόγων.
Πάνε… ταμείο!
Στο πρώτο κεφάλαιο του νόμου καθορίζεται η σύσταση, η λειτουργία και οι πόροι του ταμείου «αξιοποίησης ιδιωτικής περιουσίας του δημοσίου». Στην παράγραφο 2 διαβάζουμε:
«Το προϊόν αξιοποίησης χρησιμοποιείται αποκλειστικά για την αποπληρωμή του δημοσίου χρέους της χώρας, σύμφωνα με όσα ορίζονται στην παράγραφο 17 του επόμενου άρθρου».
Όλα τα έσοδα της εταιρείας που θα βγάλει στο σφυρί την Ελλάδα, κατευθείαν στους δανειστές. Η ελληνική γη που πάρθηκε πίσω από τους κατακτητές πόντο-πόντο με ποταμούς αίματος, δημοπρατείται για τα επιτόκια!Στην 3η παράγραφο γίνεται σαφές το ιδιωτικοοικονομικό πλαίσιο της λειτουργίας της εταιρείας:
«Το Ταμείο λειτουργεί για την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος, σύμφωνα με τους κανόνες της ιδιωτικής οικονομίας, δεν υπάγεται στην κατηγορία των οργανισμών και επιχειρήσεων του ευρύτερου δημόσιου τομέα και δεν εφαρμόζονται σε αυτό, καθώς και στις εταιρείες των οποίων το μετοχικό κεφάλαιο ανήκει εξ ολοκλήρου, άμεσα ή έμμεσα, στο Ταμείο, οι διατάξεις που διέπουν εταιρείες που ανήκουν άμεσα ή έμμεσα στο Δημόσιο, με εξαίρεση όσων ρητά ορίζονται στις διατάξεις του παρόντος Κεφαλαίου».
Μ’ αυτό τον τρόπο αποφεύγεται κάθε «σκόπελος» πιθανής μελλοντικής κρατικής παρέμβασης για την προστασία της χώρας. Ιδιωτική οικονομία προς εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος. Παγκόσμια πρωτοτυπία made in PASOK!Παράγραφος 6. Ξεκαθαρίζεται ότι το «ταμείο» θα λειτουργεί μέχρι να μην μείνει λίθος επί λίθου απούλητος:
«Η διάρκεια του Ταμείου είναι έξι (6) έτη από την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου. Με αποφάσεις του Υπουργού Οικονομικών, που δημοσιεύονται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, η διάρκεια αυτή μπορεί να παρατείνεται, εφόσον ο σκοπός του Ταμείου δεν έχει εκπληρωθεί».

Και χρήματα και κτήματα
Το άρθρο 2 του «εφαρμοστικού» είναι σαφές. Θα πουληθούν όλα όσα έχουν αναφερθεί στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων. Αν, κατά λάθος, έχει παραληφθεί κάτι θα πουληθεί κι αυτό. Στην πρώτη παράγραφο λέει: «Στο Ταμείο μεταβιβάζονται και περιέρχονται, χωρίς αντάλλαγμα: α) Κατά πλήρη κυριότητα, κινητές αξίες εταιρειών από αυτές που περιλαμβάνονται στο Πρόγραμμα Αποκρατικοποιήσεων του Μεσοπρόθεσμου». Με λίγα λόγια, ο Έλληνας πολίτης μεταβιβάζει στους τοκογλύφους και μετρητά («κινητές αξίες» δηλαδή επιταγές, γραμμάτια, ομόλογα, μερίσματα) που έχουν κερδοφόροι Οργανισμοί του Δημοσίου, όπως ο ΟΠΑΠ!
Λίγες αράδες παρακάτω, στο σημείο (β) η συνέχεια των μεταβιβάσεων: «Περιουσιακής φύσεως δικαιώματα, δικαιώματα διαχείρισης και εκμετάλλευσης, κεκτημένα οικονομικά συμφέροντα, άυλα δικαιώματα και δικαιώματα λειτουργίας, συντήρησης και εκμετάλλευσης υποδομών, που περιλαμβάνονται στο Πρόγραμμα Αποκρατικοποιήσεων του Μεσοπρόθεσμου». Προαναγγέλλεται ότι οι κρατικοί φορείς που έχουν δικαιώματα εκμετάλλευσης π.χ. ορυκτού πλούτου (πετρέλαιο, φυσικό αέριο, χρυσός, ουράνιο κ.λπ.) εκποιούν και τα δικαιώματα αυτά.
Η παράγραφος 5 είναι πολύ χρήσιμη για τις δυνάμεις κατοχής. Διασφαλίζει ότι θα πουληθούν ακόμα κι όσα… ξέχασαν να περιλάβουν στο νόμο: «Με απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων, μπορεί να μεταβιβάζονται και να περιέρχονται στο Ταμείο χωρίς αντάλλαγμα, για τους σκοπούς της παραγράφου 1 του προηγούμενου άρθρου, και άλλα περιουσιακά στοιχεία που υπάγονται σε μία από τις κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων των περιπτώσεων της προηγουμένης παραγράφου».
Θα διατηρήσει δικαιώματα το δημόσιο σ’ αυτά τα περιουσιακά στοιχεία; Όχι! Τα απεκδύεται όλα: «Τα ανωτέρω περιουσιακά στοιχεία περιέρχονται στο Ταμείο, κατά πλήρη κυριότητα, νομή και κατοχή και το Δημόσιο απεκδύεται κάθε δικαιώματός του επί αυτών από τη δημοσίευση της απόφασης της Δ.Ε.Α.Α. στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως». Ακόμα και τα έσοδα που έχουν αυτά τα περιουσιακά στοιχεία θα περάσουν, μόλις δημοσιευτεί το ΦΕΚ, στην ιδιοκτησία του ταμείου. Π.χ. οι ΔΕΚΟ και τα κτήρια που θα… αξιοποιηθούν (ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, τα μισθώματα από τα κρατικά κτήρια) περνούν πλέον στο ταμείο και τα ωφελήματά τους θα εξυπηρετήσουν τις ανάγκες των τοκογλύφων, ακόμα και πριν από την πώληση των περιουσιακών αυτών στοιχείων!
Τα δικά σου δικά μου
Ένα από τα πιο εξωφρενικά σημεία του νόμου είναι η έβδομη παράγραφος του άρθρου 2 όπου αναφέρεται ότι κάθε περιουσιακό στοιχείο που περνάει στην εταιρεία δεν γίνεται να επιστραφεί στο δημόσιο: «Το πράγμα ή το δικαίωμα που μεταβιβάστηκε ή παραχωρήθηκε στο Ταμείο, σύμφωνα με την παράγραφο 5 του παρόντος άρθρου δεν μπορεί να αναμεταβιβαστεί στον προηγούμενο κύριο ή δικαιούχο, καθ’ οιονδήποτε τρόπο». Στη συνέχεια διατάσσεται η διοίκηση της εταιρείας του Δημοσίου να λειτουργεί ως άμισθος εντολοδόχος του ταμείου, δηλαδή της τρόικας! «Από τη μεταβίβαση του πράγματος ή την παραχώρηση του δικαιώματος στο Ταμείο, ο προηγούμενος κύριος ή δικαιούχος παραμένει στη διοίκηση και διαχείριση του πράγματος ή του δικαιώματος, ως εκ του νόμου εντολοδόχος του Ταμείου, χωρίς αμοιβή, υποχρεούται να το διατηρεί κατάλληλο για τον προορισμό του, σύμφωνα και με τις οδηγίες που δίνονται εγγράφως σ’ αυτόν από το Ταμείο».
Και εδώ το πιο ακραίο όλων. Τα έξοδα του κρατικού φορέα συνεχίζουν να βαρύνουν το ελληνικό δημόσιο ενώ τα έσοδα πάνε στην τρόικα: «Ο προηγούμενος κύριος ή δικαιούχος εξακολουθεί να βαρύνεται με τις δαπάνες που προκύπτουν από τη διοίκηση και διαχείριση του πράγματος ή του δικαιώματος». Κι όμως, κυκλοφορούν ανάμεσα στους Έλληνες άτομα που ψήφισαν αυτό το κείμενο!

Η ιδιωτική περιουσία στο στόχαστρο
Ορισμένοι συμπολίτες μας έχουν την αυταπάτη ότι το μεσοπρόθεσμο δεν «αγγίζει» τα ακίνητα των ιδιωτών. Μέγα σφάλμα. Στην παράγραφο 8 του άρθρου 2 διαβάζουμε για τις αναγκαστικές απαλλοτριώσεις που θα είναι εφικτές με μια απλή απόφαση του υπουργού Οικονομικών: «Εμπράγματα δικαιώματα τρίτων μπορεί να κηρύσσονται αναγκαστικώς απαλλοτριωτέα με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών, για λόγους μείζονος σημασίας δημοσίου συμφέροντος, αν κρίνονται αναγκαία για την αξιοποίηση περιουσιακού στοιχείου του Ταμείου ή εταιρείας της οποίας το μετοχικό κεφάλαιο ανήκει εξ ολοκλήρου, άμεσα ή έμμεσα στο Ταμείο ή αν κρίνονται αναγκαία για την πραγματοποίηση επενδυτικού σχεδίου ειδικού διαδόχου του Ταμείου ή εταιρείας της οποίας το μετοχικό κεφάλαιο ανήκει εξ ολοκλήρου, άμεσα ή έμμεσα, στο Ταμείο». Οποιοδήποτε χωραφάκι ιδιώτη κοντά σε αιγιαλό, δίπλα σε αεροδρόμιο, σε τοποθεσία «φιλέτο» μπορούν να το βάλουν στο χέρι οι… δάνειες δυνάμεις του κ. Παπανδρέου.
Και ενώ, όπως εξηγεί ο νόμος «η απαλλοτρίωση κηρύσσεται υπέρ του Ταμείου», τα έξοδά της βαρύνουν τον Έλληνα φορολογούμενο! «Η δαπάνη της αποζημίωσης για την αναγκαστική απαλλοτρίωση βαρύνει το Δημόσιο».
Ξενοκρατία και αδιαφάνεια
Ρόλο κλειδί στη λειτουργία του Ταμείου θα έχουν οι εκπρόσωποι της τρόικας. Για παράδειγμα, στην 11η παράγραφο του άρθρου 3 καθορίζεται ότι στις συνεδριάσεις παρίστανται «δύο (2) εκπρόσωποι που προτείνονται από τα κράτη μέλη της Ευρωζώνης και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Οι εκπρόσωποι ενημερώνονται πλήρως επί των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης και μπορούν να ζητούν εγγράφως, από το Διοικητικό Συμβούλιο, περαιτέρω πληροφορίες επί θεμάτων που αφορούν τη λειτουργία του Ταμείου, το οποίο υποχρεούται να τις παρέχει χωρίς υπαίτια καθυστέρηση». Αυτοί, φυσικά, θα τηρούν την ομερτά: « Οι εκπρόσωποι υπέχουν υποχρεώσεις εχεμύθειας, σύμφωνα με τους κανόνες περί εμπιστευτικότητας, απορρήτου». Για την χρυσοφόρα σιωπή γίνεται λόγος και στην 16η παράγραφο: «Τα μέλη του Δ.Σ. του Ταμείου υποχρεούνται να τηρούν απόλυτη εχεμύθεια όσον αφορά στα δεδομένα των υπηρεσιών, εργασιών, στατιστικών στοιχείων ή άλλων δεδομένων που αφορούν στη δραστηριότητα του Ταμείου και να απέχουν από κάθε σκόπιμη ή ακούσια αποκάλυψή τους σε οποιονδήποτε τρίτο».
Το «Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων» που θα διαδραματίζει κομβικό ρόλο στις αποφάσεις του ταμείου τα θα είναι επταμελές. Τα «τρία (3) από τα επτά (7) μέλη θα υποδεικνύονται στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου για τοποθέτηση από τους εκπροσώπους που προβλέπονται στην παράγραφο 11 του άρθρου 3», δηλαδή από το ντουέτο της τρόικας!
Στο κείμενο που είπαν «ναι» οι 155 υπάρχουν κι άλλοι, εξίσου ανήκουστοι και μειοδοτικοί όροι. Όσοι αναφέρθηκαν παραπάνω είναι μια απλή πρόγευση από το κακό που βαδίζει προς τα εδώ…
read more "Οι εφιαλτικές προβλέψεις του «Μεσοπρόθεσμου»" Διαβάστε περισσότερα...

"Στη σάρκα της δημοκρατίας ασέλγησα κι εγώ"


"Ανάθεμα και κατάρα στους κλέφτες του δημόσιου βίου... κρεμάλα στους πολιτικούς... να πάνε φυλακή τα λαμόγια... κάθαρση τώρα" είναι μερικές απ τις κραυγές των αγανακτισμένων ελλήνων για την κρίση.

Κρίση που δείχνει αξεπέραστη όσα δις ευρώ και να μας δανείσουν...

Κρίση που δεν είναι μόνο λογιστική, κρίση που δεν αποτυπώνεται μόνο σε οικονομικά μεγέθη, αλλά είναι κρίση βαθύτατη και ριζωμένη πια στις ζωές όλων μας.

Είναι κρίση αξιών, νοοτροπίας και ήθους.

Είμαι ένας πολίτης που ζω και εργάζομαι στη χώρα αυτή και θεωρώ τον εαυτό μου μοναδικό και αναντικατάστατο, σπάνιο είδος της ανθρώπινης αλυσίδας που όλοι πρέπει να φροντίζουν για μένα γιατί... έχουμε δημοκρατία. Γείτονα, συμπολίτη, συνάνθρωπε, μπορεί να μην καταχράστηκα δημόσιο χρήμα, μπορεί να μην έγινα πολιτικός, μπορεί να μην έκτισα βίλες, μπορεί να μην έκανα χλιδάτους γάμους στο εξωτερικό, μπορεί να μη μπήκα σε κότερο ποτέ μου, αλλά σε έκλεψα και εγώ, και σε θα σε κλέβω συνέχεια και καθημερινά γιατί είμαι συμφεροντολόγος, ατομιστής, νάρκισσος, ασυνεπής, που δεν ξέρω τι θα πει αυτοκριτική και πάντα μου φταίνε οι άλλοι.

Σου έκλεψα την ησυχία σου όταν για να επιδειχτώ στη γειτονιά πέρασα απ' το σπίτι σου με διαπασών τη μουσική και την εξάτμιση να ουρλιάζει.

Σου έκλεψα την γαλήνη σου όταν προσπάθησες να περάσεις τη διάβαση πεζών κι εγώ έστεκα αγέρωχος με το "36 άτοκες δόσεις αυτοκίνητο" μου πάνω της.

Σου έκλεψα τη θέση παρκινγκ βάζοντας οριζόντια τη μηχανή μου γιατί στη γειτονιά υπάρχω μόνο εγώ και η γυναίκα μου πρέπει να παρκάρει χωρίς να δυσκολευτεί όταν έρθει απ' τη δουλειά.

Σου έκλεψα τη ουρά στο σουπερ μάρκετ γιατί εγώ θέλω να τελειώνω πρώτος γιατί... τάχα βιαζόμουν.

Σου ζήτησα 120 ευρώ για να σου βάλω ένα αιρ κοντίσιον χωρίς να σου κόψω απόδειξη.

Σου πήρα 100 ευρώ την ημέρα για ένα δωμάτιο το χειμώνα σε χωριό της ελληνικής υπαίθρου γιατί μια καντηλήθρα στην παρουσίασα για τζάκι.

Μου πλήρωσες 4 ευρώ τον καφέ και 6 ευρώ τη χωριάτικη και 10 ευρώ το ποτό γιατί όλοι τόσο τα έχουν και τόσα μου λείπουν.

Εκμεταλλεύτηκα την πετρελαϊκή κρίση και χωρίς καθυστέρηση σου ανέβασα την τιμή στα καύσιμα αισχροκερδώντας εις βάρος σου ενώ "ξέχασα" να την κατεβάσω όταν πέρασε η κρίση.

Σου στέρησα τα δελτία κοινωνικού τουρισμού γιατί μπορώ να υποκρύπτω εισοδήματα και να εμφανίζομαι σαν δικαιούχος.

Πήρα επιδόματα και επιδοτήσεις με πλασματικά στοιχεία και τώρα φωνάζω να φέρουν πίσω τα κλεμμένα.

Πήρα αναπηρική σύνταξη στα 35 μου καταθέτοντας ψευδή χαρτιά και λαδώνοντας δεκάδες υπαλλήλους και τώρα το παίζω αγανκτισμένος που μου την μειώνουνε.

Πήρα πρόωρη σύνταξη γιατί συμφώνησα με τα δύο μεγάλα πελατιακά κόματα που ψήφιζα, να αλλάξουν το νόμο (για τους λίγους "προνομιούχους" σαν και μένα), έτσι ώστε να κάθομαι εγώ και να βλέπω τα κορόϊδα να δουλεύουν μέχρι τα 67 και να με πληρώνουν. Τώρα όμως που μου την μειώνουν θεωρώ ότι με αδικούνε και ότι όσα κάνουν είναι αντισυνταγματικά.

Σήκωσα κομματικές σημαίες, ένιωθα δέος όταν με κέρναγε και με χαιρετούσε ο βουλευτής στο καφενείο, ψήφιζα για ιδιοτελείς σκοπούς, ξερογλειφόμουν στα πολιτικά γραφεία για να έχω έναν άνθρωπο για τις δουλειές μου και τώρα απαιτώ να πάει φυλακή.

Έδωσα φακελάκι σε γιατρό για να σε παρακάμψω στη λίστα και να σωθώ εις βάρος σου.

Λάδωσα το μηχανικό της πολεοδομίας να κάνει τα στραβά μάτια μέχρι να σηκώσω το αυθαίρετο σε δασική έκταση και μετά πήγα στο Σύνταγμα σε καντηλοφορία να κλάψω για τα δάση που κάηκαν.

Έψαξα και βρήκα γνωστό στην εφορία να γλιτώσω το πρόστιμο που μου επιβλήθηκε για φορολογικές παραβάσεις και μετά παραπονέθηκα για τη διαπλοκή.

Προειδοποίησα με φωτεινό σινιάλο παραβάτες οδηγούς για ύπαρξη τροχονόμου μπλόκου και μετά διαμαρτυρήθηκα γιατί η τροχαία δεν τους γράφει.

Πέταξα το άδειο πακέτο τσιγάρων απ' το αυτοκίνητο και μετά θύμωσα με την αμέλεια των αρχών να καθαρίσουν τα φρεάτια και να πλημμυρίσει η γειτονιά μου.

Σε εμπόδισα να περπατήσεις ελεύθερα στο πεζοδρόμιο γιατί άφησα το αυτοκίνητο, μιας και "πετάχτηκα για δυο λεπτά" σε μια δουλειά και βεβαίως έκανα μισή μέρα.

Τα έβαλα με τους αλλοδαπούς που μολύνουν την χώρα μου ενώ τους εκμεταλλεύτηκα για φτηνή και ανασφάλιστη εργασία.

Έβγαλα το σκύλο βόλτα δηλώνοντας τη ζωοφιλία μου, αλλά ξεχνάω να μαζέψω τα περιττώματα του υπονομεύοντας την υγεία σου.

Εμπιστεύτηκα τους δημοσιογράφους, τους θεώρησα αυθεντίες, τους άφησα να με καθοδηγήσουν, με μπέρδεψαν, με αλλοτριώσαν, με εξαπάτησαν.

Μου είπανε πως οι γερμανοί συντάκτες του Spiegel είναι ανθέλληνες ενώ είδα την ίδια μέρα οπαδούς των δυο μεγάλων ομάδων να μη σέβονται την ανάκρουση του εθνικού ύμνου και μετά να καίνε την Ελληνική σημαία.

Μου είπανε πως ξένοι ετοιμάζονται να αγοράσουν νησιά μας και είδα έλληνες να καταπατούν την ακτογραμμή φτιάχνοντας ιδιωτικά λιμάνια και να μου ζητούν χρήματα ώστε να μου επιτρέψουν το μπάνιο.

Μου είπανε πως τα στάδια των ολυμπιακών αγώνων φτιαχτήκαν για μένα και θα μείνουν σε μένα και είδα να δίνονται στην οικονομική ελίτ και στις αθλητικές εταιρίες ή να ριμάζουν κλειστά από την εγκατάλειψη.

Μου είπανε πως ο διαγωνισμός τραγουδιού της eurovision είναι εθνική υπόθεση ενώ είδα πως είναι ένας θίασος που τρέφει το life style με χρήματα φορολογουμένων.

Μου είπανε πως η επένδυση του χρηματιστηρίου έχει εγγυημένες αποδόσεις και οι προβλέψεις είναι αισιόδοξες και είδα μια καλοστημένη κομπίνα με την ομηρία χιλιάδων μικροεπενδυτών.

Μου είπανε πως μετά τις κραυγές των ζωντανών συνδέσεων ύστερα από μεγάλες τραγωδίες και καταστροφές το μαχαίρι θα φτάσει στο κόκαλο και ότι θα παρακολουθούν την υπόθεση και είδα να την συγκαλύπτουν και να την ξεχνούν. (Σαμίνα, σεισμοί, πυρκαγιές, χρηματιστήριο και άλλα ον ουκ έστι αριθμός).

Μου είπανε πως οι δημοσιογράφοι είναι οι ελεγκτές της εξουσίας και προστάτες των αδυνάτων και είδα να γίνονται εκδότες, κομιστές και διαπλεκόμενοι με το κεφάλαιο και τη εξουσία.

Μπερδεύομαι ρε γαμώτο, δυσκολεύομαι να καταλάβω. Η σύγχυση μεγάλη...!

Ενώ ήξερα πως τα τανκς που κατέβηκαν στους δρόμους και κατέλυσαν την δημοκρατία αυτό ζημίωσε τη χώρα μου, είδα πως οι αγρότες μπορούν να κλείνουν τους δρόμους, οι λιμενεργάτες τα λιμάνια γιατί τα αιτήματα των συντεχνιών είναι πιο πάνω απ τα δικά μου δικαιώματα.

Ενώ ήξερα πως η Αριστερά είναι προοδευτικό κίνημα είδα ότι αποτελεί τροχοπέδη σε κάθε μεταρρύθμιση.

Ενώ ήξερα πως η Δεξιά είναι πατριωτικό κόμμα είδα να σαμποτάρει τους θεσμούς και να διαβρώνει τις αξίες και το νόμιμο να γίνεται ηθικό.

Ενώ ήξερα πως σοσιαλισμός είναι αναδιανομή εισοδήματος και κοινωνική δικαιοσύνη είδα πλουτισμό ημετέρων, σκάνδαλα και κοινωνική ανισότητα.

Ενώ ήξερα πως ο αναρχικός είναι φορέας επαναστατικών ιδεών και εναντιώνεται στο σύστημα, είδα να πηγαίνει στις καταλήψεις με ταξί, να ντύνεται με γνωστές φίρμες πολυεθνικών και να επικαλείται το ίδιο το σύστημα που θέλει να ανατρέψει.

Ενώ ήξερα πως ο συνδικαλιστής είναι προαγωγός τον δικαιωμάτων των εργαζομένων και άκαμπτος υπερασπιστής, είδα να γίνεται βουλευτής και να διαπλέκεται στα γρανάζια της εργοδοσίας υπερασπιζόμενος τα συμφέροντα των εργοδοτών και της κυβέρνησης.

Ενώ ήξερα πως τα κόμματα είναι στυλοβάτες της δημοκρατίας, είδα να αυθαιρετούν, να εμφανίζονται σαν συμμορίες, να καπηλεύονται τους θεσμούς και να καταχράζονται το δημόσιο χρήμα.

Και τότε έχασα τελείως τον έλεγχο.

Ενώ ήξερα πώς είναι να φέρεσαι σαν πολίτης και σαν άνθρωπος έχοντας υποχρεώσεις και δικαιώματα, προτίμησα να φερθώ σαν καταναλωτής και χουλιγκάνος.

Ενώ οι καλύτεροί μου φίλοι είναι παναθηναϊκοί πήγα στο Καραϊσκάκη να τους βρίσω τη μάνα και να τους πετάξω φωτοβολίδες, γιατί η χαρά της νίκης είναι μόνο δικό μου προνόμιο.

Ενώ έλεγα πως οι πολιτικοί είναι εντολοδόχοι ξένων συμφερόντων και υπηρετούν οικονομικούς παράγοντες, με φανατισμό τους υποστήριζα στις εκλογές, δίνοντάς τους μια ακόμη ευκαιρία. και κάπως έτσι έφτασα να ζω το ψέμα μου.

Επιδόθηκα σε ασταμάτητη κατανάλωση προκειμένου να βρω ταυτότητα.

Υποτίμησα τη σημασία της παιδείας και των αξιών και προτίμησα να μιμηθώ το life style της τηλεόρασης.

Ταύτισα την ευτυχία με το τριήμερο στην Αράχοβα και το 4Χ4 τζιπ.

Η αυταπάτη της παντοδυναμίας μου ενισχύθηκε με την πιστωτική κάρτα, μπορούσα να αποκτήσω περισσότερα από όσα μπορώ και δικαιούμαι.

Χωρίς εγκράτεια ζήτησα να δανειστώ για να απολαύσω αγαθά που έβλεπα να απολαμβάνουν οι πλούσιοι και ήθελα να τους μοιάσω.

Εγκατέλειψα το χωριό μου το χωράφι μου και την ανεξαρτησία μου για να γίνω υπάλληλος των 700 ευρώ (και τώρα 500).

Άφησα την ποιότητα ζωής στην ύπαιθρο για να ζήσω σε ένα δυαράκι στη Κυψέλη.

Περιφρόνησα τα πανηγύρια στην επαρχία γιατί στα μπουζούκια πια γίνεται η επίδειξη και το νυφοπάζαρο.

Ένιωθα σπουδαίος αν τη Δευτέρα το πρωί αντί να δουλέψω μιλούσα στη δουλειά για το διήμερο που πέρασα στα χιόνια, τη κραιπάλη στα μπουζούκια ή για την νίκη του Ολυμπιακού.

Χρεοκόπησα νεοέλληνα... γιατί πια δεν ξέρω τι είναι σωστό και τι λάθος, τι είναι δίκαιο και τι άδικο. ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΟΜΩΣ ΚΑΤΙ... δε θα λυτρωθώ απ' τα spreads ούτε απ τους οίκους αξιολόγησης.

Για να σηκωθώ ξανά χρειάζεται περισυλλογή, συγκέντρωση και αυτοκριτική. Χρειάζεται εσωτερική επανάσταση, χρειάζεται επιστροφή στις αξίες, στην ηθική που τόσους αιώνες στήριζε η θρησκεία μας που τώρα ύστερα από 2000 χρόνια θεωρούμε ντεμοντέ. ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΜΑΤΩΣΩ!!!

Ήρθε ο καιρός να αλλάξω, γιατί αν δε το κάνω η νέα γενιά που αποτελείται από λαμόγια, παραμονεύει να πάρει τη θέση των απερχόμενων και το νέο κύμα σκανδάλων που θα ταράξει ξανά το σύστημα θα με βρει πάλι να σκούζω σαν βικτωριανή παρθένα... «Κλείστε τους όλους φυλακή!!!»

Δεν ξέρω μόνον αν προλαβαίνω!!


Αναγνώστης
read more ""Στη σάρκα της δημοκρατίας ασέλγησα κι εγώ"" Διαβάστε περισσότερα...

Δεν το περίμεναν;


Μείζον πολιτικό ζήτημα, λοιπόν, οι επιθέσεις - χλευασμοί, μούντζες και «γιούχα» στη συντριπτική πλειονότητα των περιστατικών - κατά πολιτικών; Όχι βέβαια... Θα ήταν κάτι σαν πολιτικό ανέκδοτο μια παρόμοια θεώρηση του θέματος. Αντιθέτως, το ότι υπουργοί και μεγαλοστελέχη έφτασαν σε υψηλότατα επίπεδα δραματοποίησης και υποκρισίας σχεδόν αναγνωρίζοντας... ρόλο σε γραφικούς και τσαρλατάνους που διοργανώνουν ηλίθια γιουρούσια έξω από σπίτια πολιτικών είναι μια ένδειξη πολιτικής παθολογίας.
Το ίδιο ισχύει με την αστόχαστη (και απίστευτη) επίκληση Παπουτσή του ενδεχομένου το ΠΑΣΟΚ να κινητοποιήσει τους οπαδούς του για υπεράσπιση των στελεχών του. Όλοι γνωρίζουν ότι τα φαινόμενα αποδοκιμασίας θα εντείνονται όσο περισσότερο θα προχωρεί η εξαθλίωση μεγάλων λαϊκών μαζών, όσο η αδικία θα γίνεται το κυρίαρχο αίσθημα των Ελλήνων πολιτών.
Τι άλλο μπορεί να περιμένει κάποιος όταν φορολογεί δύο, τρεις και τέσσερις φορές τους ίδιους και τους ίδιους, όταν μειώνει ακόμη και τις άθλιες συντάξεις των 350 ευρώ, όταν καταδικάζει στη μόνιμη ανεργία τεράστιο μέρος του πληθυσμού και όταν εμπεδώνει το καθεστώς «διαρκούς χρεοκοπίας» ως ανάγκη και «σωτηρία της χώρας»;
Ο δρόµος που επέλεξε η κυβέρνηση, είτε από αδυναμία είτε από ανικανότητα είτε για οποιονδήποτε άλλο λόγο, είναι καταστροφικός και αδιέξοδος. Καμιά κοινωνία, σε καμιά περίπτωση, δεν μπορεί να αποδεχθεί τον θάνατό της, όταν μάλιστα συνειδητοποιεί σε όλο και μεγαλύτερη έκταση ότι δεν υποβάλλεται σε ανταποδοτικές θυσίες που κάποτε θα δώσουν θετικό αποτέλεσμα.
Αντιθέτως η πλήρης κατάρρευση της παραγωγής, του εμπορίου και της απασχόλησης, η απαξίωση υγείας και παιδείας, η εκποίηση - με όρους κατάσχεσης - της εθνικής περιουσίας πείθουν όλο και περισσότερους ότι η επιστροφή σε δεκαετίες πείνας και εξαθλίωσης θα έχει πολυετή, αν όχι μόνιμα, χαρακτηριστικά.
Το ερώτηµα πού θα καταλήξουν οι εκδηλώσεις οργής και αγανάκτησης δεν μπορεί, προφανώς, να απαντηθεί σήμερα. Ας ελπίσουμε ότι η σημερινή απόρριψη θα γίνει το συντομότερο αναζήτηση διεξόδου επιβίωσης και ανάκτησης της εθνικής κυριαρχίας. Όλα τα υπόλοιπα μπορούν ύστερα να ανακτηθούν...
Πηγή
read more "Δεν το περίμεναν;" Διαβάστε περισσότερα...

Γιαούρτια και ροδάκινα εναντίον γραφείου Βενιζέλου (video)

  • Καταζητούμενοι με... άμεση αμοιβή;
Γιαούρτια και ροδάκινα πέταξαν «Αγανακτισμένοι» της Θεσσαλονίκης στην είσοδο του πολιτικού γραφείου του υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου. Το περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης.

Επίσης, όπως αναφέρουν τα «Νέα», τοιχοκόλλησαν αφίσα με τη φωτογραφία του και τη φράση «καταζητείται». Ανάλογη αφίσα κυκλοφόρησε στη Θεσσαλονίκη και για τον υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννη Μαγκριώτη.

Όπως επίσης έγινε γνωστό, αποδέκτης παραπόνων από 15 πολίτες έγινε την Τετάρτη ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Πρωτόπαπας.

Όπως ο ίδιος επιβεβαίωσε, μιλώντας στο Mega, δέχθηκε τα παράπονα παρέας 15 νεαρών, σε ταβέρνα στα Μελίσσια. Οι νεαροί μόλις τον είδαν να μπαίνει και να κάθεται με την παρέα του κατευθύνθηκαν προς την πλευρά του για να εκφράσουν την αγανάκτηση τους.
«Ήταν καμιά 15αριά παιδιά της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς. Μου είπαν ότι δεν έχουν σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ήρθαν στο τραπέζι και διαμαρτυρήθηκαν για τα επεισόδια στην πορεία»
είπε ο κ. Πρωτόπαπας στο Mega και συνέχισε:
«Ήμασταν όρθιοι για μιάμιση ώρα. Καταλαβαίνετε ότι και φωνή θα ανεβάσεις, όταν μιλάς με 15 άτομα και φωνή θα κατεβάσεις. Είναι από τα παιδιά που είναι στις πορείες και τις συγκεντρώσεις».



read more "Γιαούρτια και ροδάκινα εναντίον γραφείου Βενιζέλου (video)" Διαβάστε περισσότερα...

ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΟΙ BLOGERS ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ .ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ .ΣΚΟΠΟΣ ΣΑΜΠΟΤΑΖ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ..

ΠΩΣ ΒΑΛΤΕ ΤΗΝ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΔΟΥΛΈΨΕΙ..ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ-ΥΠΗΡΕΣΊΕΣ-ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ.
ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΣΚΟΠΟ ΖΩΗΣ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΕΙ BLOG ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙΔΉΠΟΤΕ ΣΚΕΦΤΕΊ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ..
1 ΔΟΛΙΟΦΘΟΡΑ ΣΑΜΠΟΤΑΖ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ χ 54.000 = ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΣ..
ΑΝ ΣΚΕΦΤΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΠΡΑΞΗ ΝΑ ΒΆΛΕΙ ΕΝΑ Χ ΣΤΟ BLOG ΤΟΥ..
ΙΔΕ
read more "ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΟΙ BLOGERS ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ .ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ .ΣΚΟΠΟΣ ΣΑΜΠΟΤΑΖ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ.." Διαβάστε περισσότερα...

Τι να τα κάνεις αυτά τα παιδιά...

Ένα παιδί ανεμίζει μια ελληνική σημαία ίσα με το μπόι του, στο λιμάνι της αποκλεισμένης Γάζας περιμένοντας τα πλοία από την Ελλάδα.
Τι να του πει κανείς;
Ότι η σημαία που ανεμίζεις είναι της χώρας που εμποδίζει τα πλοία;
Ότι είναι σημαία μιας χώρας που οι... κυβερνήτες της την έκαναν προτεκτοράτο του Ισραήλ;

read more "Τι να τα κάνεις αυτά τα παιδιά..." Διαβάστε περισσότερα...

Σας το είπα... "είναι υπόσχεση".

Τα ηρωϊκά ΜΑΤ με κίνδυνο της ζωής τους υπερασπίζονται την δημοκρατία από τους κουκουλοφόρους...
Σας το είπα... "είναι υπόσχεση". 

Δείτε τις υπόλοιπες φωτό... είναι άκρως "αποκαλυπτικές"...




και αν δεν ντραπείτε και τώρα... ΝΑ παραιτηθείτε! Οι φωτό εστάλεισαν από την όλγα.

http://www.epirus-ellas.gr/
read more "Σας το είπα... "είναι υπόσχεση"." Διαβάστε περισσότερα...

Χρ. Παπουτσής :«Μακριά τα χέρια από τη γυναίκα μου και το παιδί μου»ρε αντε και γαμησου..

Ο Χρ. Παπουτσής για τη βία κατά πολιτικών
Σε σοβαρές καταγγελίες για επιθέσεις εναντίον της οικογενειακής του εστίας προχώρησε στη Βουλή ο Χρήστος Παπουτσής, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται να ανεχθεί τέτοια φαινόμενα.«Κάποιοι επιδίδονται ακόμη και σε επιθέσεις... κατά του σπιτιού μου και της οικογενειακής εστίας. Για όλους εκείνους τους ανήθικους, ανέντιμους και δειλούς, τους προειδοποιώ: Μακριά τα χέρια από τη γυναίκα μου και το παιδί μου!» τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και συμπλήρωσε:
«Ό,τι ισχύει για μένα ισχύει και για κάθε συνάδελφό μου, όσους δέχθηκαν επιθέσεις βίας επειδή άσκησαν το δικαίωμά τους στα πλαίσια της εντολής του ελληνικού λαού
.
Έχουν σκεφτεί τι θα γίνει, αν εμείς ζητήσουμε από τους ψηφοφόρους μας να επιβεβαιώσουν την ψήφο προς το πρόσωπό μας;».
«Δεν δέχθηκα ποτέ και δεν εντυπωσιάστηκα ποτέ ούτε από την ιδεολογική ούτε από την πολιτική τρομοκρατία κανενός», συνέχισε ο κ. Παπουτσής και άφησε αιχμές για πολιτικούς χώρους που εγκρίνουν τέτοια φαινόμενα:

«Υπάρχει πολιτικός χώρος που να τα καταδικάζει; Έχει καταδικάσει κανείς τον Κολλάτο, ο οποίος αποτελεί προέκταση της πλατείας Συντάγματος; Τα πολιτικά κόμματα που στηρίζουν την πλατεία εγκρίνουν επιθέσεις εναντίον πολιτικών -όπως ο ίδιος διατείνεται, οργανώνει τις επιδρομές στα σπίτια των πολιτικών. Και στο σπίτι μου, την Πέμπτη», τόνισε.
Από την πλευρά της ΝΔ ο Γιάννης Τραγάκης δήλωσε:
«Καταδικάζουμε απερίφραστα τα περιστατικά αυτά και εκδηλώνουμε τη συμπάθειά μας σε ότι αφορά την οικογένειά σας, αλλά θα πρέπει σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος της χώρας να πάρει θέση γιατί είναι πρωτοφανές φαινόμενο και υπάρχει κίνδυνος να πάρει απειλητικές διαστάσεις».
read more "Χρ. Παπουτσής :«Μακριά τα χέρια από τη γυναίκα μου και το παιδί μου»ρε αντε και γαμησου.." Διαβάστε περισσότερα...