Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

ΕΙΝΑΙ ΤΡΕΛΑ Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΦΑΝΕΛΑ!

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2001 ,πρώτη προπόνηση ,Λεωφόρος Αλεξάνδρας
Τετάρτη απόγευμα μέσα στον καύσωνα και οι δρόμοι γύρω απο τον ναό έχουν κτακλύσει απο κόσμο που έχουν γεμίσει ασφυκτικά το γήπεδο και περιμένουν να δούν …την ομάδα; Όχι ,πριν λίγες μέρες είχε κλείσει η μεγάλη μεταγραφή του …Μιχαλάκη απο τον Ηρακλή και στις τάξεις των οπαδών του Συλλόγου κυριαρχούσε κλίμα απίστευτης ευφορίας .Οι Βαρδινογιάννηδες για κάποιο λόγο ήταν η μόνη φορά που μπήκανε σε παιχνίδι πλειστηριασμού και αρπάξανε απο τα χέρια του γαύρου έναν παίκτη με ένα deal που έφτανε μαζί με τα έμψυχα ανταλλάγματα τα …5 δισεκατομμύρια ευρώ!!!! Μιλάμε για ποσά που η οικογένεια δεν είχε ξαναδώσει και για ποσά που τότε η ποδοσφαιρική Ελλάδα ,αγνοούσε.
Έτσι λοιπόν 20.000 φίλαθλοι φωνάζανε ρυθμικά “Μιχαλάκη είσαι τρέλα με την πράσινη φανέλα” ,o Mιχαλάκης δήλωνε βαμμένος Παναθηναϊκός απο μικρός και το όλο θέμα ήταν κάτι παραπάνω απο ιδανικό.
Σαν εκείνο το απόγευμα δεν έχει επαναληφθεί κάτι αντίστοιχο για κανένα παίκτη σε καμία ομάδα! Ούτε πριν ,αλλά ούτε και μετά απο τότε .Και πλέον δεν υπάρχει περίπτωση να ξαναγίνει κάτι τέτοιο. Βλέπετε ο …Μιχαλάκης μετά απο 4 χρόνια ήταν εξίσου τρέλα και με την κόκκινη φανέλα και κάπου εκεί η πλειοψηφία του κόσμου -ακόμη και οι πιο ρομαντικοί- καταλάβανε πως οι εποχές με τους παίκτες-σημαίες που ταυτιζόντουσαν με τον Σύλλογο είχαν περάσει ανεπιστρεπτί .Και η υπόθεση του Μιχαλάκη βάρεσε καμπανάκι για όλους μας ,ώστε να βλέπουμε τους πάντες σαν περαστικούς επαγγελματίες και τίποτα παραπάνω.
Εκείνο το απόγευμα που 20.000 κόσμος δεν υπολόγισε τον απίστευτο καύσωνα και πήγε να υποδεχτεί τον Μιχαλάκη ,ήταν η αρχή του τέλους. Σκεφτείτε πόσο …εκτός ορίων ήταν 20.000 άνθρωποι να πάνε σε ένα γήπεδο για έναν μόνο παίκτη .Λίγο τα πρώτα χαμένα πρωταθλήματα ,λίγο στο ότι η οικογένεια δεν μας είχε συνηθήσει σε τέτοια δώρα ,λίγο όλος ο ντόρος που είχε γίνει για την μεταγραφή ,λίγο και η ανάγκη για έναν σούπερ σταρ-ηγέτη …όλα αυτά μαζέψανε εκείνο το απόγευμα τον κόσμο.
Και για 4 χρόνια ο Μιχαλάκης ήταν ο απόλυτος σταρ ,το αγαπημένο παιδί του κόσμου και ο πιο βολεμένος στην ομάδα απο οποιαδήποτε άποψη. Συνεντεύξεις αγάπης και πίστης για τον Σύλλογο ,πανηγυρισμοί γκολ στα κάγκελα με τους οπαδούς ,μπουνιές με γαύρους στην Ριζούπολη ,δηλώσεις “εγώ Αντωνάκης δεν γίνομαι…” και τσακ ,ένα άλλο απόγευμα μετά απο 4 καλοκαίρια η ανακοίνωση του απο …αυτούς που δεν θα πήγαινε ποτέ!
Και κάπου εκεί αντιλαμβάνεσαι πόση δόση ψευδαίσθησης έχει η προσωπολατρεία και πόσο κακό κάνει στην ιδεολογία ενός οπαδού ,ακόμη κι ενός απλού φιλάθλου. Ίσως εκείνο το απόγευμα του 2001 να μπερδεύαμε ακόμη τους λόγους για τους οποίους πάμε στο γήπεδο. Γιατί σίγουρα εκείνο το απόγευμα πήγαμε πρώτα για τον Μιχαλάκη και μετά για την ομάδα ,γιατί στο πρόσωπο αυτού του παίκτη είδαμε αυτόν που θα μας έφερνε τίτλους και θα εκτόξευε μόνος του την ομάδα..
Πλέον ,ο κόσμος -τουλάχιστον οι περισσότεροι- ξέρουν για ποιο λόγο και μόνο πρέπει να πηγαίνουν γήπεδο και δεν πέφτουν στην παγίδα της προσωπολατρείας .Σίγουρα στα γκολ και στα πανηγύρια λογικό είναι να γίνονται ονόματα παικτών συνθήματα ,αλλά μέχρι εκεί.
Ο Μιχαλάκης που ήταν τρέλα με την πράσινη φανέλα ,ήταν αυτός που μας ανάγκασε να καταλάβουμε πως είναι τρέλα απο μόνη της ,η πράσινη φανέλα!
Όπως και να χει αυτό που έγινε εκείνο το απόγευμα ,δεν έχει ξαναγίνει κάτι παρόμοιο και ούτε πρόκειται!
αντιγραφή απο: http://panathinaikos-press.blogspot.com/2010/07/blog-post_29.html
read more "ΕΙΝΑΙ ΤΡΕΛΑ Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΦΑΝΕΛΑ!" Διαβάστε περισσότερα...

Εφιάλτης στο δρόμο με την .. "τρόικα"

  • Αν η τέχνη αναζητεί την ομορφιά και η επιστήμη την αλήθεια τότε η πολιτική, ιδιαίτερα στις μέρες μας, φαίνεται να αναζητεί, κυρίως, τον τρόπο της ωραιοποίησης του μη αληθούς

Αν η τέχνη χρειάζεται την ψυχή και η επιστήμη τη λογική για να λειτουργήσουν, τότε η πολιτική χρειάζεται οτιδήποτε μπορεί να τη βοηθήσει στην επίτευξη του στόχου της, ακόμη και αν αυτό πηγάζει από μία επιστήμη, όπως είναι η ψυχολογία, ή μία τέχνη, όπως είναι ο κινηματογράφος.
Γιατί ακόμη και ο Χίτσκοκ θα ζήλευε το σκηνικό τρόμου που έχει στηθεί στην Ελλάδα, με πρωταγωνιστές από τη μία την ‘τρόικα’ στο ρόλο του κακού και ενίοτε, σχεδόν, ψυχασθενούς ‘δολοφόνου’ των συντάξεων, των μισθών, των επιδομάτων και άλλων περιουσιακών δικαιωμάτων των Ελλήνων και από την άλλη των πολιτικών κομμάτων (άλλων περισσότερο και άλλων λιγότερο), στο ρόλο του καλού, του ήρωα που με αυτοθυσία αντιστέκεται στο ‘τέρας’ της φύσης, προκειμένου να σώσει τον ελληνικό λαό ( και γιατί όχι και τον κόσμο ολόκληρο, όπως ειπώθηκε από τα έδρανα της Βουλής) και να αποκαταστήσει τη δικαιοσύνη, την τάξη και την ασφάλεια.
Όπως σε κάθε προσεγμένη, εμπορική, ταινία, έτσι και στη δική μας περίπτωση, στην αρχή όλα φαίνονταν καλά αλλά μόνο για λίγο, όταν ξαφνικά άρχισε να πλανάται στον αέρα η οσμή ‘κακού’, την ενδεχόμενη έλευση του οποίου όλοι απεύχονταν αλλά και όλοι φοβούνταν. Όπως σε κάθε σωστό θρίλερ, στην αρχή ο ‘κακός’ έκρυβε αυτήν του την ιδιότητα και παρουσιάζονταν ως καλός, μόνο για να αποκαλυφθεί αργότερα η πραγματική εγκληματική του υπόσταση. Αρκεί μία φωτογραφία των μελών της τρόικας ή ένα τηλεοπτικό στιγμιότυπο από αυτά που τα κανάλια προβάλλουν όταν μας προετοιμάζουν για την επόμενη επίσκεψη της στη χώρα, για να προταθεί η Ελλάδα για το Όσκαρ καλύτερης ταινίας τρόμου (αν δεν υπάρχει μπορεί να δημιουργηθεί μέσα στα πλαίσια της συνολικής αναδιοργάνωσης της κοινωνίας). Η πιο δραματική στιγμή του έργου, όμως, έρχεται όταν ο ήρωας προτάσσει τα στήθια του για να πολεμήσει τον κακό, σε μία μάχη άνιση και ως εκ τούτου ηρωική και η οποία, φυσικά, συνοδεύεται από τις απαραίτητες εμπορικές, ηρωικές, ατάκες: ‘δε με νοιάζει η ζωή μου, μόνο η σωτηρία της πατρίδας μου’ -- ‘μπορεί να μη νίκησα το θηρίο αλλά το τραυμάτισα’.
Όμως ακόμη και ο Φρόυντ θα θαύμαζε τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούνται οι τεχνικές ψυχολογικής χειραγώγησης του κόσμου, με το ‘ψυχολογικό οπλοστάσιο’ να περιλαμβάνει την τεχνική του αιφνιδιασμού, της έντεχνης παρουσίασης διλημμάτων με την παράλληλη υπόδειξη της ‘υποχρεωτικής’ λύσης τους, της δημιουργίας φόβου, τρόμου και πανικού ώστε να χαθεί κάθε δυνατότητα λογικής σκέψης και κριτικής, του εκφοβισμού και της απειλής της προσκόλλησης της ‘ρετσινιάς’ του λαϊκιστή και του κερδοσκόπου σε όποιον διαφωνεί με την ‘υπέρτατη αλήθεια’, που μόνο η πολιτική εξουσία έχει το προνόμιο να κατέχει και να αποκαλύπτει και της κατεύθυνσης της οργής του κόσμου στην ‘τρόικα’, την οποία όλοι θα πρέπει να μισούμε αλλά και να θεωρούμε μοναδική υπεύθυνη για κάθε δεινό που μας βρήκε, παρόλο που ήμασταν εμείς που την παρακαλούσαμε για μήνες να γίνει ο ‘αφέντης’ του ‘χωριού’ μας.
Μέσα σε αυτό το σκηνικό ο μόνος ρόλος που δε φαίνεται να έχει θέση είναι αυτός του λογικά σκεπτόμενου πολίτη, που με απλή συλλογιστική διαδικασία προσπαθεί να συνθέσει ένα παζλ που να προσεγγίζει όσο το δυνατόν περισσότερο την αλήθεια. Όποιος δε μπορεί να αντιληφθεί το ‘αυτονόητο’ της ορθότητας των πράξεων, των συμπερασμάτων και των προβλέψεων του ‘ήρωα πολιτικού’, καλά θα κάνει να σωπάσει και να αποτραβηχτεί στην ερημιά της άγνοιας του. Το μέλλον θα δείξει πόσο άδικο είχε να τον αμφισβητήσει έστω και στο ελάχιστο, και να τολμήσει να ζητήσει μία ώριμη και βασισμένη σε αληθινά στοιχεία επανεξέταση των επιλογών του.
Υπάρχουν δύο ειδών θρίλερ, αυτά που έχουν κακό και αυτά που έχουν καλό τέλος. Και στις δύο κατηγορίες, ωστόσο, υπάρχουν πολλά αθώα θύματα στην πορεία, ασχέτως της τελικής έκβασης της ταινίας, που στην περίπτωση της Ελλάδας, όλοι ευχόμαστε να είναι αίσια. Όλοι, όμως, ευχόμαστε και κάτι ακόμη: το θρίλερ που ζούμε, να μην εξελιχτεί, απρόσμενα, σε ταινία οικονομικού εγκλήματος, του μεγαλύτερου, ίσως, που θα έχει βιώσει ποτέ η χώρα. Μα κάτι τέτοιο είναι, σχεδόν, απίθανο.. δεν είναι;

Πάνος Παναγιώτου
Διευθυντής ΕΚΤΑ

read more "Εφιάλτης στο δρόμο με την .. "τρόικα"" Διαβάστε περισσότερα...

Κάνατε την επιστράτευση, ανοίξτε και τα ξερονήσια για να τελειώνουμε!!!


  • Δεν υποτάσσεστε φορτηγατζήδες; Επιστράτευση!

Αποφασίζομεν και διατάσσομεν,πρωθυπουργός Γεώργιος Ανδρέα Παπανδρέου.
Ποιος διεστραμμένος νους,ποιος προβοκάτορας σας συμβούλεψε να κηρύξετε επιστράτευση στην Ελλάδα του 2010; Ποιος μωρέ σας είπε ότι στη Δημοκρατία υπάρχουν αδιέξοδα; Εκτός κι αν δεν έχουμε Δημοκρατία! Δεν έχετε ακούσει ποτέ για διάλογο,για κοινό νου,για χρυσή τομή;
Σε τι διαφέρει ο δικό σας τσαμπουκάς απ' αυτόν των "τρομοκρατών";
Αυτοί που σας λένε κύριε Πρωθυπουργέ πως έχετε τα ΜΜΕ με το μέρος σας ξέχασαν να σας πουν πως δεν έχετε μαζί σας το λαό. Βλέπετε η ανταποδοτικότητα (κρατική διαφήμιση,τζάμπα συχνότητες και θαλασσοδάνεια) από πλευράς ΜΜΕ σαφώς και πιάνει τόπο.
Ο λαός όμως εξοργίζεται κι εξοργίζεται ακόμα περισσότερο από τη στιγμή που προσπαθείτε όλοι σας να στρέψετε τη μία κοινωνική ομάδα εναντίον της άλλης.
Το διαίρει και βασίλευε είναι γνωστή μέθοδος πλην όμως πεπαλαιωμένη!
Τι είναι αυτό που σας επιβάλει να περάσει αμέτι-μωχαμέτι το νομοσχέδιο σήμερα;
Γιατί δεν υπολογίσατε τις αναμενόμενες αντιδράσεις των αυτοκινητιστών;
Καλώς ή κακώς από τη στιγμή που οι άδειες αγοράστηκαν δεν παύουν να είναι περιουσία.
Δεν αντιλαμβάνεστε ότι αυτομάτως με μια αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου των εταιρειώνν που θα προκύψουν θα εξανεμιστεί το ποσοστό τους;Πόσο μυαλό θέλει δηλαδή;
Βρέστε ένα τρόπο ώστε να ικανοποιηθούν κι αυτοί μερικώς, όπως κάνατε μόλις χτες με τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.
Γιατί δύο μέτρα και δύο σταθμά;
Σταματήστε πια να συμβουλεύεστε τον κύριο Μίχαλο με το παράδειγμα του Κοντέινερ που κοστίζει περισσότερο Αθήνα-Αλεξανδρούπολη απ' ότι Κίνα-Πειραιά!!! Ελεος κύριε Μίχαλε απλή λογική είναι:από την Κίνα έρχεται μ' άλλα χίλια παρέα, στην Αλεξανδρούπολη πάει μόνο του (και πληρώνονται και τα διόδια των καναλαρχών...)! Και σεις με το ΚΤΕΛ έρχεστε από το Μεσολόγγι με 20 ευρώ, αλλά αν πάρετε ταξί από το πρακτορείο μέχρι το Αεροδρόμιο θα πληρώσετε 35 ευρώ!
Με αυτού του επιπέδου συμβουλάτορες κύριε Πρωθυπουργέ ανοίξτε και τα ξερονήσια να τελειώνουμε με όποιον δεν συνεμορφώθη προς τας υποδείξεις!
read more "Κάνατε την επιστράτευση, ανοίξτε και τα ξερονήσια για να τελειώνουμε!!!" Διαβάστε περισσότερα...

"Έφαγε πόρτα" το ΔΝΤ από την Ουγγαρία

  • Αντάρτικο Ούγγρων στη χούντα ΔΝΤ-ΕΕ
"Aν οι καρχαρίες ήταν άνθρωποι" έγραφε ο Μπέρτολτ Μπρεχτ, θα μάθαιναν στα μικρά ψαράκια ότι "το ωραίο μέλλον τότε μόνο θα είναι εξασφαλισμένο, όταν εκείνα μάθουν να υπακούνε". Αυτή ακριβώς την απόλυτη υπακοή περίμεναν οι καρχαρίες της ΕΕ και του διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος από χώρες που τα τελευταία χρόνια έπεσαν στην παγίδα τους και αναγκάστηκαν να επιβάλουν τρομακτικά μέτρα λιτότητας στον πληθυσμό τους.Μόνο που τις τελευταίες εβδομάδες ένα μικρό ψαράκι (ας το ονομάσουμε Ουγγαρία) είπε όχι.
Η νέα δεξιά κυβέρνηση του Βίκτορ Όρμπαν είχε το «θράσος» να ζητήσει από το ΔΝΤ και την ΕΕ όχι να απαλλαγεί από τους δυσβάσταχτούς στόχους που αυτοί θέτουν αλλά να λάβει μόνη της τις σχετικές αποφάσεις για την εκπλήρωσή τους. Χωρίς να παραβιάζει δηλαδή τους όρους του δανείου, που προβλέπουν μείωση του δημόσιου ελλείμματος κάτω από το 3,8% του ΑΕΠ, ο Όρμπαν θέλησε να ακολουθήσει ένα διαφορετικό δρόμο ο οποίος θα περιόριζε για λίγο τη συνεχή αφαίμαξη των κατώτερων στρωμάτων. Η απάντηση των διεθνών καρχαριών ήταν άμεση και λυσσαλέα. Το ΔΝΤ διέκοψε αμέσως τις συνομιλίες με την Ουγγαρία, γεγονός που σημαίνει ότι η χώρα δεν θα λάβει το τελικό πακέτο των 5 δισ. δολαρίων από το σύνολο των 20 που της είχαν υποσχεθεί.
Ο ούγγρος πρωθυπουργός όμως δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Με ειδικό νόμο που πέρασε (και εγκρίθηκε με ψήφους 301 υπέρ, έναντι μόλις 12 κατά) θα φορολογήσει τα αποθεματικά των τραπεζών και άλλων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων κατά 0,5% για διάστημα τριών χρόνων. Έτσι θα συγκεντρώσει περίπου 850 εκατ. δολάρια τα οποία θα χρησιμοποιήσει για την αποπληρωμή χρεών. Ένα από τα μυστικά της σχετικής κίνησης είναι ότι καθώς το 80% του τραπεζικού συστήματος έχει ξεπουληθεί σε ξένες εταιρείες και κυρίως σε αυστριακές και γερμανικές τράπεζες, το μεγαλύτερο τμήμα του νέου φόρου θα έρθει από το εξωτερικό. Το τοκογλυφικό κεφάλαιο δηλαδή παγιδεύτηκε από μια απρόσμενη σκακιστική κίνηση του αντιπάλου και τώρα κινδυνεύει να χάσει τη βασίλισσά του.
Σε άλλες εποχές μια τέτοια κίνηση θα θεωρούταν αυτονόητη και μάλιστα ιδιαίτερα μετριοπαθής. Στα χρόνια του ληστρικού καπιταλισμού όμως αποτελει αιτία πολέμου. Οι αντιδράσεις που προκλήθηκαν στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα και στους «ενσωματωμένους» δημοσιογράφους και αναλυτές που το υπηρετούν θύμιζαν περισσότερο τη ρητορική του Τζορτζ Μπους εναντίον του Σαντάμ Χουσεΐν – ο Όρμπαν αντιμετωπίζεται ούτε λίγο ούτε πολύ ως ένας επικίνδυνος αυταρχικός ηγέτης που απειλεί την ασφάλεια της ανθρωπότητας και πρέπει να εξαφανιστεί από προσώπου γης.
Το τραγελαφικό είναι ότι ενώ τα χρήματα που θα εξοικονομηθούν από τη φορολογία των τραπεζών θα χρησιμοποιηθούν για την αποπληρωμή των δανείων που έλαβε η χώρα από την ΕΕ και το ΔΝΤ, οι Βρυξέλλες και ο διεθνής τοκογλυφικός οργανισμός ήταν οι πρώτοι που καταδίκασαν την απόφαση.
Οι διεθνείς και ντόπιοι καρχαρίες του τραπεζικού συστήματος έχουν κάθε λόγο να ανησυχούν αφού εάν η Βουδαπέστη τα καταφέρει σε αυτή την προσπάθεια αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλες χώρες, όπως η Ρουμανία. Συνηθισμένοι σε απόλυτα εξωνημένες και υποτελείς κυβερνήσεις, όπως η Eλληνική, οι αναλυτές του ΔΝΤ και της ΕΕ δεν είχαν προβλέψει το αυτονόητο – ότι κάποιος μπορεί να αμφισβητήσει την παντοκρατορία τους.
read more ""Έφαγε πόρτα" το ΔΝΤ από την Ουγγαρία" Διαβάστε περισσότερα...

Σκόπια: Ταξιδιωτική οδηγία κατά της Ελλάδας


  • Γίναμε ρεζίλι των... Σκοπιανών, αφού "παίζουν" με την τουριστική εικόνα της Ελλάδας, ενώ γνωρίζουν πως οι ίδιοι όχι μόνο εξαρτώνται οικονομικά από ελληνικές επενδύσεις και την εν γένει ελληνική οικονομία, αλλά βρίσκονται σε θέση πολύ χειρότερη και θα είχαν διαλυθεί ως κράτος (προ καιρού) εάν κάποιοι δεν περνούσαν από τα Σκόπια τα ναρκωτικά τους, τα όπλα τους, εάν κάποιοι άλλοι δεν έθαβαν εκεί τα επικίνδυνα απόβλητά τους...
Tο Υπουργείο Εξωτερικών της πΓΔΜ συμβουλεύει τους πολίτες της χώρας, οι οποίοι προγραμματίζουν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα με επιβατηγά αυτοκίνητα, να εισέρχονται στη χώρα με γεμάτα ρεζερβουάρ και να προσέχουν να έχουν την ποσότητα βενζίνης που τους χρειάζεται ώστε να επιστρέψουν στην πΓΔΜ.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση Τύπου του ΥΠΕΞ της πΓΔΜ, η κατάσταση έχει επιδεινωθεί στα παραθαλάσσια θέρετρα της Ελλάδας, όπου σημειώνεται πλήρης έλλειψη καυσίμων, ενώ συχνά ξένοι τουρίστες ξεμένουν από βενζίνη στο δρόμο. Το ΥΠΕΞ της πΓΔΜ προειδοποιεί τους πολίτες της χώρας να παρακολουθούν ανά τακτά χρονικά διαστήματα την κατάσταση στην Ελλάδα και να επικοινωνούν με το Υπουργείο και τα διπλωματικά γραφεία της πΓΔΜ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Όπως ανέφερεται σε τηλεγράφημα του ειδησεογραφικού ΜΙΑ στο οποίο αναπαράγεται η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ της πΓΔΜ, η σύσταση του ΥΠΕΞ της πΓΔΜ είναι αποτέλεσμα του αδιεξόδου που έχει δημιουργηθεί στην κυκλοφορία των οχημάτων στην Ελλάδα εξαιτίας της κρίσης στη διανομή καυσίμων στα πρατήρια, που έχει δημιουργηθεί από την απεργία των ιδιοκτητών βυτιοφόρων και φορτηγών, οι οποίοι έχουν κλείσει τις εξόδους των διυλιστηρίων και των αποθηκών καυσίμων.
read more "Σκόπια: Ταξιδιωτική οδηγία κατά της Ελλάδας" Διαβάστε περισσότερα...

Φύγανε οι κλέφτες και ήρθανε οι ψεύτες...!


  • Ο κόσμος όλος έχει καταντήσει τρελοκομείο, τα κεντρικά είναι στην Ελλάδα, και τα γραφεία της διοίκησης κάπου πάνω από το Σύνταγμα

Μα φυσικά στην Χώρα του Υπαρκτού Σουρρεαλισμού η απληστία, η φιλαργυρία, η φιλαυτία, η οκνηρία, η λαιμαργία, η οργή και η λαγνεία αποτελούν τα πρότυπα της κοινωνίας.
Ίσως ίσως έχουμε ξεπεράσει τον Κάφκα και πλησιάζουμε αυτόν τον ίδιο τον Δάντη.
Μα με τα κοινωνικά πρότυπα του beau Brummel Τσοχατζόπουλου, του "νεόκοπου" γαμβρού Λιάπη, του οκνηρού και λαίμαργου Κωστάκη, του άπληστου φιλάργυρου Σιμήτη & the gang, και σειράς βολευτών και βολεμένων παρτάκηδων, η Ελλάδα δεν είχε πιθανότητα να ξεφύγει από τη σημερινή δεινή κατάσταση.
Κάθαρση μόνο μέσα από το καθαρτήριο μπορεί να επέλθει. Και καθαρτήριο δεν μπορεί να περάσουν όσοι δεν πάσχουν από τα επτά θανάσιμα αμαρτήματα, δηλαδή αυτά τα ίδια μας τα κοινωνικά πρότυπα πρέπει να κατεδαφιστούν. Πρώτα στη συνείδηση της κοινωνίας και μετά στην πραγματικότητα.
Όσο ομως κυκλοφορεί ελεύθερος ο Άκης, οι Μαντέληδες, οι Βουλγαράκηδες, η κυβέρνηση εκβιάζεται από τους εφοριακους με απειλές ξεσκεπάσματος και άλλων προσκείμενων σε εκείνον "Βοσκόπουλων", οι δικαστές εξαιρούνται εαυτόν αυτοβούλως από κάθε συμμετοχή στην οδύνη του καθαρτηρίου, γιατί να μην δοκιμάσουν τις ανοχές της κοινωνίας και οι αξιοτιμοι κύριοι βυτιοφορείς; Γιατί όχι και οι ελεγκτές εναέριας ταλαιπωρίας; Γιατί όχι και οι συμβολαιογράφοι;
Στο τέλος θα παραμείνουμε μια χώρα με περισσότερες εξαιρέσεις παρά κανόνες. Μια Χώρα του Υπαρκτού Σουρρεαλισμού δηλαδή.
Μέχρι να ξυπνήσει ο Κολοκοτρώνης μέσα στους πληβείους δηλαδή, και ύστερα βλέπουμε.
Απορώ που δεν βλέπουν όλοι αυτοί πόσο γρήγορα πέφτουν προς την ανυπαρξία που θα τους καταδικάσει η κοινωνία όταν αναπόφευκτα ξυπνήσει.
Γιατί πάντα στο τέλος ξυπνάει...
read more "Φύγανε οι κλέφτες και ήρθανε οι ψεύτες...!" Διαβάστε περισσότερα...

Μας οδηγούν σε εμφύλιο...!

  • Η πατρίδα μας στο παρελθόν έχει ταλαιπωρηθεί από διάφορες καταστάσεις οι οποίες έχουν αφήσει βαθιάτα σημάδια τους!
  • Ποιος έχει ξεχάσει την χούντα των συνταγματαρχών και ότι δεινά έφερε στην χώρα μας όπως και τον εμφύλιο που χάθηκανκαι από τις δύο πλευρές άδικα συνάνθρωποι μας!
Όλες αυτές οι καταστάσεις είχαν ένα κοινό!
Ήταν ξενόφερτες όπου τα ξένα συμφέροντα για να εξυπηρετήσουν τον σκοπό τους δεν δίσταζαν ένα λαό να τον ταλαιπωρούν βάζοντας μπροστά αυτούς που ήταν πρόθυμοι να τους εξυπηρετήσουν!
Σήμερα άλλη, μια ξενοκίνητη δύναμη, το ΔΝΤ, το οποίο δουλεύει για τις αγορές , επιθυμεί την εξαθλίωση του ελληνικού λαού προς εξυπηρετήσει αυτών τωνσυμφερόντων!
Και δυστυχώς όπως συμβαίνει πάντα ΄χει βρει τα κατάλληλα εργαλεία να το κάνει!
Εργαλεία ,τα οποία από το πρωί μέχρι το βράδυ ,λοιδορούν, βρίζουν, εκβιάζουν τον εργαζόμενο και το χειρότερο από όλα βάζουν την μία εργατική τάξη εναντίον της άλλης!
Και με αυτό, τον τρόπο σπρώχνουν την χώρα σε ένα νέο εμφύλιο, που αυτή την φορά δεν έχει όπλα, άλλα τα ΜΜΕ, τα όποια εκμεταλλευόμενα την κατάσταση προσπαθούν να αρπάξουν όσο περισσότερο γίνεται και δεν διστάζουν σε τίποτα προκειμένου να πετύχουν στον σκοπό τους!
Και η κυβέρνηση;
Δυστυχώς στο όνομα της εξυγίανσης έχει γίνει το καλύτερο εργαλείο τους!
Δεν χρειάζεται να πούμε περισσότερα το αντιλαμβάνεσθε!
Το θέμα είναι αν εμείς οι πολίτες θα ανεχθούμε και άλλο αυτή την κατάσταση;
Οι φορτηγατζήδες, που τους λοιδορούν οι ΚΑΝΑΛΑΡΧΕΣ με τα εργαλεία, μας δείχνουν τον δρόμο!
Και προς θεού, μην πέσουμε στην παγίδα, να βρίζει ο ένας εργαζόμενος το άλλο γιατί τότε ο εμφύλιος δεν είναι μακριά!

Υ.Γ. Η αγανάκτηση του λαού θα είναι πιο έντονη από τον ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ !
Και τότε, ούτε οι πράσινοι συνδικαλιστές, ούτε τα ΜΜΕ, θα μπορούν να τον σταματήσουν!
Και τι θα κάνει αυτή η κυβέρνηση; Θα επιστράτευση όλη την χώρα;

read more "Μας οδηγούν σε εμφύλιο...!" Διαβάστε περισσότερα...

Οι φορτηγατζήδες μας δείχνουν τον δρόμο...


  • Στους φορτηγατζήδες έλαχε να σπάσουν τον "τσαμπουκά" του ΠΑΣΟΚικού καθεστώτος ή τουλάχιστον να δοκιμάσουν την τύχη τους απέναντι στην πιο ανάλγητη κυβέρνηση στα μεταπολιτευτικά χρόνια
Και ενώ τα ισοπεδώνουν ΟΛΑ, απαιτούν να τα δεχτούμε και ΟΛΑ αδιαμαρτύρητα προβάλλοντας το "εθνικό συμφέρον". Και ποιοι μιλούν για "εθνικό συμφέρον"; Αυτοί που γέμισαν την Ελλάδα γκρίζες ζώνες, αυτοί που έδωσαν τον Οτσαλάν στους Τούρκους πακέτο και αυτοί που έβαλαν την Θάλεια Δραγώνα - "τι ειν' η πατρίδα μας" (μην ειν' οι κάμποι;) να μαγειρεύει μαζί με την υπόλοιπη πασοκική ληστοσυμμορία τη νέα ιστορία που θα σερβίρουν στις επόμενες γενιές και όπου ήδη σε αυτές τις γενιές έχουν εξασφαλίσει ένα ΜΑΥΡΟ κι ΑΡΑΧΝΟ μέλλον.
Και για να τα δεχτούμε όλα αδιαμαρτύρητα έχουν φτιάξει και την δική τους εικονική πραγματικότητα, εξαπολύοντας εν χορώ όλα τα καθεστωτικά ΜΜΕ, επιθέσεις λάσπης σε κάθε μορφή διαμαρτυρίας γιατι ακριβώς ΒΛΑΠΤΕΤΑΙ το εθνικό ΤΟΥΣ συμφέρον, γιατί ΔΗΘΕΝ ασφυκτιά η αγορά.
ΤΟΣΗ ΚΑΟΥΡΑ πια γι' αυτήν την "αγορά"; ΤΟΣΟ πολύ κόπτονται για τους μικρομαγαζάτορες; ΚΑΛΠΙΚΟΣ ο πόνος τους! Τους μικρομαγαζάτορες τους έχουν ήδη καταδικάσει με οικονομικό θάνατο από τότε που άνοιξαν τα LIDL, τα ατλάντικ και τα διάφορα MALL. Όσο για τους μικροξενοδόχους τους ΕΠΝΙΞΑΝ τα διάφορα Grecotel και τα πακέτα διακοπών. Στους μικρομαγαζάτορες και στους μικροξενοδόχους έχουν κόψει οι κυβερνώντες την πελατεία κόβοντας από τον κόσμο μισθούς και συντάξεις, ξεζουμίζωντάς τον παράλληλα με επαχθή φορολογία. ΑΥΤΟΣ ο κόσμος ΤΥΓΧΑΝΕΙ να αποτελεί ΚΑΙ το καταναλωτικό κοινό που αν δεν βγαίνει οικονομικά ΔΕΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΕΙ. Απλά τα πράγματα.
Οπότε ας αφήσουν τα παραμύθια και τους λαϊκισμούς ότι "πνίγεται η αγορά" και οι μικροεπιχειρηματίες να σταματήσουν να τσιμπάνε από τα προπαγανδιστικά ψέματα της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ.
Και για να μπούμε στο ψητό, επειδή μας έχουν μπουχτήσει με ένα σωρό ΕΠΙΠΛΕΟΝ ψέματα για να στραφεί η κοινωνία ενάντια στους φορτηγατζήδες ας κάτσουμε να σκεφτούμε λογικά κάποια πράγματα. Τους πασόκους δεν τους έπιασε ο πόνος να αποκαταστήσουν την αδικία που δήθεν είχε συντελεστεί με τις άδειες των φορτηγών (οτι τις είχαν πάρει επι χούντας κλπ). Θέλουν να κάνουν ανοιχτό το επάγγελμα των φορτηγατζήδων για να εφαρμόσουν τα ευρωπαϊκά φιρμάνια που σκοπό έχουν να λύσουν τα χέρια των βιομηχάνων που θα απαλλαγούν από τους "ακριβούς" φορτηγατζήδες και θα φτιάξουν ΣΤΟΛΟΥΣ μεταφοράς εμπορευμάτων που θα ανεβάζουν επάνω στα οχήματα οδηγούς ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΨΩΜΙ. Και φυσικά ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να πέσουν οι τιμές των προϊόντων. Το μόνο που θα συμβεί είναι να αυξηθεί το περιθώριο κέρδους των βιομηχάνων.
Ανάμεσα στα πολλά γκεμπελικά ψέματά τους, οι πασόκοι ξεφούρνησαν οτι είναι πιο φθηνό να μεταφερθεί ένα κοντεϊνερ από την Μαλαισία στην Ελλάδα, απ' ότι να πάει από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη με φορτηγό. Και από αυτό βγάζουν το συμπέρασμα οτι φταίνε οι φορτηγατζήδες που είναι "συντεχνία' κλπ κλπ Μιλάμε για ΘΗΡΙΩΔΗ πασοκικά ψέματα που δυστυχώς επειδή οι συσχετισμοί δύναμης δεν είναι με το μέρος μας, θα πρέπει ακόμα να απαντάμε με επιχειρήματα αντί να αρχίσουμε να τους λούζουμε με σκατά.
Λοιπόν άθλιοι προπαγανδιστές, δημοσιογραφίσκοι που παντελονιάζετε κονδύλια από τους βρωμοπασόκους και όλοι εσείς οι ΜΑΛΑΚΕΣ που τους πιστεύετε, η αλήθεια είναι απλή. Απο την Μαλαισία σε ένα καράβι ΔΕΝ φορτώνεται ΜΟΝΟ ΕΝΑ κοντέινερ αλλά ΠΟΛΛΑ κοντέινερ ανάλογα την δυναμικότητα του καραβιού, αρα ΕΠΙΜΕΡΙΖΕΤΑΙ το κόστος. Αν ΕΝΑ καράβι μετέφερε ΕΝΑ κοντέινερ τότε θα είχαν τα πράγματα όπως τα φτιάχνετε στο μυαλό σας. Και έπειτα βρωμεροί πασόκοι, για να πάει απλά ένα ΙΧ από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη χρειάζεται πάνω από 80-90 ευρώ. Πόσο θα θέλει ένα φορτηγό που εκ προοιμίου πληρώνει παραπάνω στα διόδια που έχουν ιδιωτικοποιήσει (για το καλό μας) και βάζει παραπάνω καύσιμο που του έχουν φορτώσει επιπλέον τέλη κατανάλωσης (επίσης για το καλό μας); Γιατί αλήθεια δεν εξαιρούν από τα διόδια τα φορτηγά για να μεταφέρουν ΦΘΗΝΟΤΕΡΑ τα προϊόντα και ΑΡΑ να καταλήγουν ΦΘΗΝΟΤΕΡΑ στον καταναλωτή;
Αρκετά με τα ψέματά τους και με όλους αυτούς τους ηλίθιους που βρήκαν στο πρόσωπο του φορτηγατζή τον οικονομικά ευνοημένο και παράλληλα βρίσκουν απόλυτα ρεαλιστικό να υπάρχουν άνθρωποι που κολυμπάνε στον πλούτο.
Αλλά όπως είπα και στην αρχή έχουν φτιάξει την δική τους εικονική πραγματικότητα και μας έχουν υποδείξει κιόλας από ποια σκοπιά πρέπει να εξετάζουμε τα πράγματα. Αυτή η σκοπιά είναι η σκοπιά των συμφερόντων των καναλαρχών, μεγαλοεργολάβων, τραπεζιτών, καραβοκύρηδων και του συναφιού τους που δεν έχει απολύτως καμία απολύτως σχέση με τα συμφέροντα του απλού Λαού. Και επειδή έχουν την δύναμη των μέσων ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ τα συμφέροντά τους προβάλλοντας τις απόψεις τους ως τις ΜΟΝΕΣ "ρεαλιστικές".
Και απο κάτω τσιμπάει αρκετός κόσμος και ΔΕΧΕΤΑΙ αυτή την εικονική πραγματικότητα που έχουν δημιουργήσει και ενστερνίζεται απόψεις που είναι ΚΟΝΤΡΑ στα πραγματικά του συμφέροντα για να μπει στην χαρούμενη παρέα των "ρεαλιστών".
Εγώ το μόνο που έχω να πω είναι οτι και αυτοί που συνεργάστηκαν με τους Γερμανούς κατακτητές, ρεαλιστές θεωρούνταν.

read more "Οι φορτηγατζήδες μας δείχνουν τον δρόμο..." Διαβάστε περισσότερα...

Άμεση εφαρμογή της επιστράτευσης ζήτησε ο Παπανδρέου

  • Στα άκρα δείχνει να οδηγείται η υπόθεση με την απεργία των βυτιοφορέων που βρίσκονται έξω από το Κοινοβούλιο
  • Ανέτοιμη η κυβέρνηση για την επιστράτευση, επειδή δεν έχει ιδέα πως να την πραγματοποιήσει!!!
  • Θέσεις μάχης παίρνει η κυβέρνηση μπροστά στους απεργούς...

Πριν από λίγο, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου επικοινώνησε με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιώργο Πεταλωτή και του ζήτησε να υλοποιηθεί η εντολή της επίταξης με άκρα αποφασιστικότητα για το δημόσιο (αλλά και το κυβερνητικό) συμφέρον.
Μάλιστα σε περίπτωση που οι απεργοί συνεχίσουν να αρνούνται, το σενάριο προβλέπει και τη χρησιμοποίηση στρατιωτικών οχημάτων.
Αυτή την ώρα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη διυπουργική σύσκεψη στο υπουργείο Υποδομών με στόχο τον τρόπο εφαρμογής της πολιτικής επιστράτευσης (δεν έχουν ιδέα τα κυβερνητικά στελέχη πως να υλοποιήσουν την επιστράτευση! Δηλαδή, σε κανονικές συνθήκες πραγματικής ανάγκης επιστράτευσης π.χ. θερμότατο επεισόδιο με την Τουρκία, θα είχαν περάσει 24 ώρες και ο κυβερνητικός - κρατικός μηχανισμός δεν θα είχε κινηθεί, επειδή δεν θα γνώριζε τι πρέπει να κάνει...!). Στην επιτροπή συμμετέχουν οι υπουργοί Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος, Προστασίας του πολίτη, Μ. Χρυσοχοΐδης, Επικρατείας Χάρης Παμπούκης, ο αρμόδιος υπουργός Υποδομών Δημήτρης Ρέππας και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος.
Εμείς, μένουμε με την απορία: Δηλαδή, τα φύλλα επιστράτευσης που μοίραζε η κυβέρνηση από σήμερα το πρωί, δεν ήταν άμεσης χρήσης; Ή ο πρωθυπουργός δεν έχει ιδέα πως γίνεται η επιστράτευση ή έλπιζαν κάποιοι στην κυβέρνηση πως οι μεταφορείς θα αλλάξουν γνώμη υπό την απειλή της επιστράτευσης. Όμως, από τις εξελίξεις αποδεικνύεται πως ούτε ο πρωθυπουργός γνωρίζει τι εστί επιστράτευση (και τι ακριβώς συμβαίνει), αλλά πως οι εμβόλιμοι "καλοθελητές" στις τάξεις των μεταφορέων δεν μπόρεσαν να φέρουν το έργο της διάσπασης του κλάδου εις πέρας...
read more "Άμεση εφαρμογή της επιστράτευσης ζήτησε ο Παπανδρέου" Διαβάστε περισσότερα...