Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

Η αγγλική έκδοση του Μνημονίου περιέχει περισσότερα μέτρα σε σχέση με την ελληνική!!!

  • Αν αυτό είναι αλήθεια, πρέπει να φύγουν… χθες

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης, Βασίλης Μουλόπουλος, Ευαγγελία Αμμανατίδου – Πασχαλίδου και ο Μιχάλης Κριτσωτάκης κάνουν μια σημαντική αποκάλυψη. Κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή και καταγγέλλουν ότι το κείμενο του «Μνημονίου» στην αγγλική έκδοσή του περιέχει επιπλέον μέτρα από την ελληνική έκδοση η οποία ψηφίστηκε στη Βουλή…
Βέβαια, οι βουλευτές κάνουν λόγο για πρωτοφανή εμπαιγμό του Ελληνικού Λαού και της Βουλής από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ...
Αλλά φτάνει;

Η ερώτηση έχει ως εξής:
Η προσφυγή της Ελλάδας στο μηχανισμό ΕΕ – ΕΚΤ – ΔΝΤ, δεν σημαίνει μόνο την καθημερινή εξαγγελία πρωτοφανών μέτρων κοινωνικής κατεδάφισης στο πλαίσιο εφαρμογής του γνωστού «Μνημονίου». Σημαίνει επίσης την πλήρη απαξίωση της Βουλής αλλά και την υποβάθμιση της κρίσης του ελληνικού λαού. Πρώτα, εκτυλίχτηκε μπροστά στα μάτια των πολιτών το κοινοβουλευτικό πραξικόπημα της 11ης Μαϊου, με την επαίσχυντη τροπολογία του Ν.3845/2010 με το Ν.3847/2010. Βάσει αυτής της τροπολογίας τα μνημόνια, οι συμφωνίες και οι συμβάσεις δανεισμού που υπογράφει ο Υπουργός Οικονομικών με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τις χώρες μέλη της Ευρωζώνης, το ΔΝΤ και την ΕΚΤ δεν εισάγονται πλέον στη Βουλή για «κύρωση» αλλά «για συζήτηση και ενημέρωση». Ακολούθησε το άρθρο 93 του νομοσχεδίου για την κύρωση των Οδηγιών 2007/64/ΕΚ, 2007/44/ΕΚ και 2010/16/ΕΕ, βάσει του οποίου παρέχεται εν λευκώ εξουσιοδότηση στον Υπουργό Οικονομικών στο να υπογράφει μνημόνια, συμφωνίες και συμβάσεις δανεισμού με τα ως άνω μέρη κα γενικά να προβαίνει σε κάθε αναγκαία ενέργεια για τη συμμετοχή του Δημοσίου σε νομικά πρόσωπα και φορείς τα οποία συστήνονται για την εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης, αφαιρώντας ακόμα και την υποχρέωση της κυβέρνησης να τα εισάγει στη Βουλή «για συζήτηση και ενημέρωση».
Από ότι φαίνεται όμως, η κυβέρνηση δεν σταμάτησε εκεί. Έφτασε στο σημείο να αντιμετωπίζει τους έλληνες πολίτες αλλά και τη Βουλή ως «αφελείς ιθαγενείς», καθώς η αγγλική έκδοση του Μνημονίου περιέχει επιπλέον μέτρα σε σχέση με την ελληνική έκδοση.
Συγκεκριμένα, η αγγλική έκδοση του «Μνημονίου Συνεννόησης πάνω στις Συγκεκριμένες Προϋποθέσεις Οικονομικής Πολιτικής», στην παράγραφο 2 ii, προβλέπει τα εξής επιπλέον μέτρα τα οποία έχουν παραλειφθεί από την αντίστοιχη ελληνική έκδοση του Μνημονίου η οποία ψηφίστηκε στη Βουλή:
- Η αύξηση των δημοσίων δαπανών για συντάξεις να είναι κάτω από 2,5% επί του ΑΕΠ κατά την περίοδο 2010 – 2060
- Την άμεση ισχύ της εξίσωσης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης ανδρών – γυναικών στο δημόσιο τομέα στα 65 έτη, αντίθετα με τις κυβερνητικές εξαγγελίες που κάνουν λόγο για σταδιακή εφαρμογή του σχετικού μέτρου κατά την περίοδο από το 2011 έως το 2013.
- Μέχρι να τεθούν σε ισχύ οι νέοι κανόνες σχετικά με τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, οι νέες αιτήσεις συνταξιοδότησης θα παγώσουν και θα εξεταστούν μετά την θέσπιση των νέων κανόνων.
Ειδικά η τελευταία αυτή διάταξη παραβιάζει κάθε έννοια συνταγματικής νομιμότητας.
Τα παραπάνω βρίσκονται αναρτημένα στην ιστοσελίδα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ως τμήμα της αίτησης της Ελληνικής κυβέρνησης προς το ΔΝΤ για Συμφωνία Στήριξης (Request for Stand-by Agreement) καθώς και στο νομοσχέδιο για την Κύρωση της Σύμβασης Δανειακής Διευκόλυνσης μεταξύ της Ελλάδας και των χωρών της Ευρωζώνης και του Διακανονισμού Χρηματοδότησης, Άμεσης Ετοιμότητας από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Επειδή, τα παραπάνω συνιστούν μια εκ νέου κοινοβουλευτική εκτροπή και τον πλήρη εμπαιγμό του ελληνικού λαού.
Ερωτώνται οι κύριοι Υπουργοί
Σκοπεύει να εφαρμόσει κάποιο από τα παραπάνω απαράδεκτα μέτρα τα οποία αναφέρονται στην αγγλική έκδοση του Μνημονίου Συνεννόησης πάνω στις Συγκεκριμένες Προϋποθέσεις Οικονομικής Πολιτικής;
Σκοπεύει η κυβέρνηση να αναλάβει την πολιτική ευθύνη απέναντι στον ελληνικό λαό για την ενδεχόμενη νέα αυτή κοινοβουλευτική εκτροπή;
Σκοπεύει η κυβέρνηση, στο βαθμό που επιμένει να εφαρμόσει τα ως άνω συγκεκριμένα απαράδεκτα μέτρα, (που περιέχονται στην αγγλική έκδοση του Μνημονίου και τα οποία έχουν παραλειφθεί από την αντίστοιχη ελληνική έκδοση η οποία ψηφίστηκε στη Βουλή) να φέρει στη Βουλή το πλήρες κείμενο του Μνημονίου για κύρωση;
Οι ερωτώντες Βουλευτές
read more "Η αγγλική έκδοση του Μνημονίου περιέχει περισσότερα μέτρα σε σχέση με την ελληνική!!!" Διαβάστε περισσότερα...

Κοινοβούλιο... όπως λέμε "χαβαλές να γίνεται;"


  • Το ελληνικό κοινοβούλιο δεν έχει δικαίωμα να απορρίπτει. Μόνο να επικυρώνει και να το χρησιμοποιούν εκείνοι, οι οποίοι λαμβάνουν τις δύσκολες και με μοιραίο πολιτικό κόστος αποφάσεις
Η Βάσω Παπανδρέου υποστήριξε ότι η συζήτηση για το μνημόνιο δεν πραγματοποιείται επί της ουσίας δεδομένης της ψήφισής του, η οποία προηγήθηκε. Σε συζήτηση που είχε υποστήριξε ότι «η Βουλή λειτουργεί με νόμους και όχι με πολιτικές δεσμεύσεις».
Η γενικότερη εντύπωση που δημιουργείται είναι ότι η κυβέρνηση προσπαθεί αν όχι να υποβαθμίσει τη λειτουργία του Κοινοβουλίου, τότε σίγουρα να το παρακάμψει. Κάποιοι πιο σκληροπυρηνικοί επικριτές της κυβερνητικής πολιτικής υποστηρίζουν ότι «η κυβέρνηση επιδιώκει την ουσιαστική κατάργηση της λειτουργίας της ελληνικής Βουλής».
Στα σκληρά μέτρα … για τη σωτηρία της πατρίδας, δηλαδή στο μνημόνιο της υποτέλειας αντέδρασαν τρείς βουλευτές του ΠΑΣΟΚ οι κ. Σακοράφα, Οικονόμου και Δημαράς. Η κατάληξη και των τριών ήταν η διαγραφή τους από την κοινοβουλευτική ομάδα του κυβερνώντος κόμματος.
Τις προηγούμενες ημέρες υπερπροβλήθηκαν οι αντιδράσεις που διαπιστώνονται μέσα στο ΠΑΣΟΚ σχετικά με το αντιλαϊκό και σκληρό εργασιακό και ασφαλιστικό νομοσχέδιο (με σκληρότερους, όπως λέγεται όρους από εκείνους που προτείνει η τρόικα). Η συνέχεια δόθηκε με διαρροές, των οποίων ο εγκέφαλος είναι ο Χάρης Παμπούκης: «Δεν κυβερνάω με 153 βουλευτές» φέρεται να σκέφτεται ο Γιώργος Παπανδρέου. «Το νομοσχέδιο περνά ή πέφτουμε» φέρονται να εκβιάζουν άλλοι. Πόσοι αλήθεια θα καταψηφίσουν στην βουλή; Το πολιτικό μέλλον του Ανδρέα Λοβέρδου παίρνει παράταση, αφού όλα θα συζητηθούν στην βουλή, δηλαδή σε ένα αναμενόμενο κοινοβουλευτικό φιάσκο. Και αν κάποιοι βουλευτές της συμπολίτευσης καταψηφίσουν το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση, τότε ποιος τους εγγυάται ότι θα συνεχίσουν να δραστηριοποιούνται στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ; Επίσης ποιος εγγυάται σε όσους σκέφτονται να αντιταχθούν στην σκληρή απέναντι στα λαϊκά και στα μεσαία στρώματα πολιτική της κυβέρνησης ότι δεν θα αντιμετωπιστούν από τα ΜΜΕ ως «αντάρτες» ή ως «υπαίτιοι» για την πτώση της κυβέρνησης Παπανδρέου, ότι δεν θα στιγματιστούν απέναντι στο κομματικό ακροατήριο και ότι η πολιτική τους καριέρα θα τελειώσει άδοξα. Οι νέες διαρροές από το Μέγαρο Μαξίμου αναφέρουν ότι «αν πάμε σε εκλογές το φθινόπωρο δεν θα έχουμε να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις». Αυτή είναι η πίεση που ασκείται στην κοινωνία, ώστε να δράσει «υπεύθυνα», δηλαδή να δεχτεί χωρίς αντίρρηση την υπονόμευση του μέλλοντός της.
Τα «θεσμικά» ΜΜΕ δίνουν τον τόνο και αναλαμβάνουν να διαδραματίσουν τον ρόλο της ασπίδας για την κυβερνητική πολιτική. Γράφει το «Βήμα» δια χειρός της διοίκησής του στην πρώτη σελίδα την 23η Ιουνίου του 2010 «… η ευθύνη των βουλευτών όχι μόνο της συμπολίτευσης, αλλά και της αντιπολίτευσης είναι μεγάλη και ιστορική. Το δίλλημα ανάμεσα στα μέτρα και στην πτώχευση δεν μπορεί παρά να έχει την προφανή απάντηση».
Το Μέγαρο Μαξίμου «δίνει γραμμή» μέσω των ΜΜΕ, επιχειρώντας να μετατρέψει το ελληνικό κοινοβούλιο σε διευρυμένη συμβουλευτική ομάδα της κυβέρνησης. Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από την αιφνίδια τροπολογία του υπουργού Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου με την οποία παρέχεται στον εκάστοτε υπουργό Οικονομικών η εξουσιοδότηση περί της εκπροσώπησης από τον ίδιο του ελληνικού δημοσίου και της υπογραφής κάθε μνημονίου συνεργασίας. Με βάση την τροπολογία δεν απαιτείται η κύρωση από την βουλή παρά μόνο η «συζήτηση και ενημέρωση». Αυτός είναι ο νέος ρόλος της βουλής τυπικά και άτυπα: Συμβουλευτικός!
«Συμβουλευτικό» ρόλο είχε όμως το κοινοβούλιο επί χούντας.
read more "Κοινοβούλιο... όπως λέμε "χαβαλές να γίνεται;"" Διαβάστε περισσότερα...

Περίσσευμα σοφίας και καρδιάς...

Του Σταύρου Χριστακόπουλου
Κάθε φορά που κάποιος κυβερνητικός βγαίνει να διαψεύσει μια φήμη ή να διαφημίσει τα αποτελέσματα της ασφυκτικής περιοριστικής πολιτικής, ένα είναι σίγουρο: ότι προκαλεί μεγαλύτερη ανησυχία. Δεν είναι μόνο ότι διαψεύδει τα μαύρα σενάρια μια κυβέρνηση η οποία έβαλε τη χώρα στην εποπτεία του ΔΝΤ ενώ προηγουμένως... διέψευδε αυτό ακριβώς το ενδεχόμενο. Το σημαντικότερο απ’ όλα είναι ότι η κοινωνία ξέρει. Όχι μόνο επειδή είναι καλά πληροφορημένη, αλλά κι επειδή ζει την αλήθεια.
Και για όσους θεωρούν πως μπορούν ακόμη να πορεύονται με μισόλογα, αρκούν όσα ο κόσμος δηλώνει στις έρευνες. Πιο πρόσφατο το Ευρωβαρόμετρο του Μαΐου:
● Το 93,7% των Ελλήνων δηλώνει φτωχότερο (ποσοστό Ε.Ε. 74,7%).
● Το 43,9% των ερωτηθέντων δύσκολα φέρνει βόλτα τα έξοδα του νοικοκυριού (ποσοστό Ε.Ε. 15,1%).
● Το 28,8% των Ελλήνων την τελευταία χρονιά κάποια στιγμή δεν είχε χρήματα για πάγιους λογαριασμούς, τρόφιμα ή άλλα αγαθά (ποσοστό Ε.Ε. 16,9%).
Όμως η πραγματικότητα δεν συντίθεται μόνο από γεγονότα. Η εικόνα μιας κοινωνίας για τον εαυτό και την προοπτική της είναι ίσως πολύ σημαντικότερη από την όποια στιγμιαία αποτύπωση της πραγματικότητας. Και πάλι το Ευρωβαρόμετρο είναι ενδεικτικό:
● Οι Έλληνες (69,3%) είναι τόσο απαισιόδοξοι όσο και οι πενόμενοι Ρουμάνοι (73,2%) για την οικονομική κατάσταση των νοικοκυριών τους το επόμενο δωδεκάμηνο (ποσοστό Ε.Ε. 28,4%!).
● Οι μισοί Έλληνες (51%) θεωρούν ότι θα πάρουν μικρότερη σύνταξη απ’ αυτή που περίμεναν. Για τους άλλους Ευρωπαίους το ανάλογο ποσοστό είναι περίπου το μισό (27,1%).
● Οι Έλληνες (28,3) είναι το ίδιο απαισιόδοξοι με τους Ρουμάνους (30,2%) και τους Λετονούς (28,8%), δύο άλλες χώρες υπό την... προστατευτική ομπρέλα του ΔΝΤ, θεωρώντας ότι στα γεράματά τους δεν θα μπορούν να ζήσουν αξιοπρεπώς. Για τους άλλους Ευρωπαίους το ανάλογο ποσοστό είναι περίπου το μισό (14,6%).
● Οι Έλληνες (30,2%) είναι πολύ πιο φοβισμένοι από τους άλλους Ευρωπαίους (17%) για το ενδεχόμενο τους επόμενους δώδεκα μήνες να μην μπορούν να πληρώσουν έγκαιρα το ενοίκιο του σπιτιού τους ή κάποιο δάνειο.
● Οι εργαζόμενοι Έλληνες φοβούνται πολύ περισσότερο (34,9%) από τον μέσο όρο των Ευρωπαίων εργαζομένων (18%) για το αν θα έχουν τη δουλειά τους και τους επόμενους 12 μήνες. Ακόμη περισσότερο (73% έναντι 49% στην Ε.Ε.!) πιστεύουν ότι είναι «απίθανο ή μάλλον απίθανο» να βρουν άλλη δουλειά αν απολυθούν.
Έχουν μάτια και βλέπουν
Τι μας λένε αυτά τα στοιχεία; Ότι η κοινωνία θεωρεί πως οι όποιες διαψεύσεις για το μέλλον της κινούνται στο όριο του ψεύδους. Άλλωστε δεν είναι ανόητη:
● Βλέπει τους μεγαλοδημοσιογράφους να της μιλούν συγκαλυμμένα για την «κρίσιμη στιγμή» χωρίς να αποτολμούν να την προσδιορίσουν.
● Βλέπει ότι η αγωνία της υπάρχει μόνον ως στατιστικό δείγμα μετρήσεων και όχι ως αγωνία αυτών που είτε κυβερνούν είτε φιλοδοξούν να την κυβερνήσουν.
● Αντιλαμβάνεται ότι οι περισσότεροι απ’ τους πολιτικούς εκπροσώπους της, διαπιστώνοντας τη συσσώρευση «μιας εκρηκτικής μάζας», συνέχονται μόνον από την αγωνία της δικής τους επιβίωσης.
● Ξέρει ότι ο φόβος της κοινωνικής οργής δεν κινητοποιεί μεγάλα πολιτικά σχέδια, αλλά την έγνοια του πολιτικού προσωπικού, υποταγμένο ή παραζαλισμένο καθώς είναι, να σώσει το δικό του τομάρι.
● Βλέπει την κυβέρνηση να υλοποιεί με υπερβάλλοντα ζήλο όχι μόνο τις απαιτήσεις, αλλά και τις επιθυμίες της τρόικας. Τη βλέπει να παραιτείται από κάθε κυριαρχικό δικαίωμα, αλλά και από κάθε δικαίωμα αυτοάμυνας της χώρας έναντι των πιστωτών της.
● Παρατηρεί τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να υψώνουν φωνή για την τιμή των όπλων και ύστερα να λουφάζουν σαν τα κουνέλια στην κομματική πειθαρχία.
● Βλέπει την ίδια ώρα τον Σαμαρά να ψάχνει, υποτίθεται, το «μείγμα πολιτικής» που θα ισορροπήσει τη διαγραφόμενη κοινωνική κατάρρευση. Και ξέρει ότι τη δουλεύει ψιλό γαζί.
● Και από δίπλα την Ντόρα να πιάνει στασίδι για να γίνει συνεταιράκι του ΔΝΤ αν η παρούσα κυβέρνηση κλατάρει.
● Και τον ΛΑΟΣ, που υπερθεμάτισε καλώντας την κυβέρνηση να σκλαβώσει τη χώρα, να έρχεται τώρα να το παίξει ακόμη μια φορά υπερασπιστής του λαού. Χωρίς όμως πια να μπορεί να κοροϊδέψει κανέναν.
Ίσως σήμερα κάποιοι διαβάσουν ότι οι ανανεωτικοί που έφυγαν από τον ΣΥΝ ετοιμάζουν κόμμα. Και κάνουν μάλιστα εκδηλώσεις με διανοούμενους που λένε πως «δεν μπορεί να υπάρξει Αριστερά σε εθνικό επίπεδο». Καλύτερα ίσως να φτιάξουν τα γραφεία τους στις Βρυξέλλες. Άλλωστε η Κουμουνδούρου έχει πολλούς μετανάστες – και πολύ νέφος...
Και μένουν κάτι λίγοι να προειδοποιούν. Απ’ τον ΣΥΡΙΖΑ κι απ’ το ΚΚΕ, αλλά κι από την άλλη Αριστερά, που δεν αξιώνεται καμιά δημοσιότητα.
Τη Δευτέρα, για παράδειγμα, η Παπαρήγα παρουσίασε τους υποψήφιους περιφερειάρχες του ΚΚΕ. Είπε, μέσα σ’ όλα τ’ άλλα, τα πολιτικά, ότι:
«Οι εκλογές θα γίνουν σε μια περίοδο που θα οξυνθούν αφάνταστα τα λαϊκά προβλήματα, ενώ μεγάλο μέρος του λαού δεν θα μπορεί να πληρώσει τα χρέη του, τα έξοδα για τις σπουδές των παιδιών, δεν θα μπορεί να εξοφλήσει λογαριασμούς της ΔΕΗ, ΟΤΕ, δεν θα μπορεί να γεμίσει το καλάθι του με τα βασικά προϊόντα διατροφής».
Ε, και λοιπόν; Ποιος την άκουσε; Ποιος άκουγε τον Λαφαζάνη, που πολύ καιρό πριν απ’ την κρίση την έβλεπε να έρχεται και το φώναζε; Αλυσοδεμένη, σου ’λεγε, θα βρεθεί η χώρα στο σκλαβοπάζαρο των αγορών. Και να που βρέθηκε.
Και τώρα; Ας ελπίσουμε ότι η κοινωνία, η οποία ξέρει ήδη τι είναι αυτό που της συμβαίνει, θα σταθεί στο ύψος της. Αφού κατηγορήθηκε ως συλλήβδην διεφθαρμένη, τεμπέλα, ένοχη, αφού πάλι της φορτώθηκε όλο το βάρος των εγκλημάτων δεκαετιών, καλείται να απαντήσει. Καλείται ν’ αποδείξει ότι έχει περίσσευμα σε καρδιά και σοφία. Ώστε να δώσει τις απαντήσεις που χρωστά στον ίδιο τον εαυτό της.
Άλλωστε έχει να υπερασπιστεί όχι μόνο μισθούς και συντάξεις, αλλά πολύ περισσότερα...
read more "Περίσσευμα σοφίας και καρδιάς..." Διαβάστε περισσότερα...

Ο γαμο-τουρισμός του... Γιώργου!!!

  • Ωχ μανούλα μου, έναν γιατρό δεν αντέχω άλλο...!!!
  • Αυτός τελικά είναι πρωθυπουργός ή περιφερόμενο ανέκδοτο;
  • Καλεί τους Κινέζους να παντρεύονται στην Ελλάδα;...
Συνέντευξη στα ομογενειακά ΜΜΕ της Νέας Υόρκης έδωσε πρωθυπουργός. Εκεί, μεταξύ άλλων, ξεδίπλωσε και τις σκέψεις του για το πώς θα γίνει ελκυστική η Ελλάδα στο εξωτερικό.
Οπως είπε:
«... πρέπει να αναδείξουμε κάτι διαφορετικό (...) έχουμε το πιο φημισμένο - και δεν το ξέρει κανείς - rockclimbing, την αναρρίχηση σε βράχο, στην Κάλυμνο, που θεωρείται από τα καλύτερα στον κόσμο. Και τα Μετέωρα βεβαίως, αλλά και η Κάλυμνος».
«Θα ανοίξουμε πια μια διαδικασία, με το scubadiving, για τα αρχαία μας» («scubadiving»: καταδύσεις σε ναυάγια αρχαιολογικού ενδιαφέροντος)...
«...στα κινεζικά, η λέξη "Αιγαίο" - έτσι μου είπαν - σημαίνει αγάπη, και τώρα θα αναπτυχθεί μια ολόκληρη βιομηχανία για να έρχονται και να παντρεύονται, στυλ "MammaMia", στα νησιά μας»...

***

Επαναλαμβάνουμε: Αυτά τα περί... αναρριχήσεων, «scubadiving» και ορδών Κινέζων που στο πλαίσιο της πολυδιάστατης κυβερνητικής πολιτικής θα έρχονται να παντρεύονται στα ελληνικά νησιά, κατά το πρότυπο της κινηματογραφικής ταινίας «MammaMia», δεν είναι κουβέντες ενός οποιουδήποτε. Είναι κουβέντες ενός πρωθυπουργού...
Τα πράγματα, συνεπώς, είναι σοβαρά. Περιγράφονται, δε, ως εξής: «Ωχ, μανούλα μου» (σ.σ.: «MammaMia», δηλαδή...)

Υ.Γ.: Να είναι καλά πάντως, μας κάνει και χαμογελάμε (έστω) μέσα στο μαύρο χάλι μας. Και τώρα που το σκέφτομαι, μήπως θα έπρεπε να βγάλουμε και σχετική αφίσα με την Τζούλια να τους καλεί για τον περίφημο γαμο-τουρισμό;


read more "Ο γαμο-τουρισμός του... Γιώργου!!!" Διαβάστε περισσότερα...

200.000 ΕΥΡΩ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΑΜΕ ΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΜΑΡΤΙΝ ΛΟΥΘΕΡ ΚΙΝΓΚ!

Quantcast

ΝΑ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ!

Με το ελληνικό Δημόσιο να βρίσκεται ένα βήμα από την στάση πληρωμών, ανακαλύπτουμε συνεχώς απίθανες σπατάλες, έργα χωρίς νόημα και σημασία, που κυριολεκτικά καταβρόχθιζαν τον μόχθο του ελληνικού λαού. Σήμερα, θα σας αποκαλύψουμε μια τέτοια περίπτωση, που θα μας στοίχιζε 200.000 ευρώ, για να κάνουν κάποιοι «εξωτερική πολιτική» και δημόσιες σχέσεις. Αλλά, ας πάρουμε τα πράματα από την αρχή.

Γνωρίζετε την θεωρία του Χάους, ότι αν πετάξει μια πεταλούδα στην Κίνα, η κίνηση των φτερών της θα προκαλέσει θύελλα στην Αμερική. Λοιπόν, αυτή τη φορά, με αυτά που συνέβησαν σε Κίνα και Αμερική, την βροχή θα την έτρωγε η Ελλάδα! Η ιστορία ξεκινάει το 2007, όταν το Ίδρυμα για τον Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ, αποφάσισε να κατασκευάσει ένα τεράστιο άγαλμα για τον μαύρο ηγέτη, για να τοποθετηθεί στην Ουάσιγκτον.


Θα επρόκειτο για ένα απίστευτα κιτς, τεραστίων διαστάσεων, άγαλμα, μια που θα ζύγιζε 1.600 τόνους (!!!) και θα κόστιζε 120 εκατομμύρια δολάρια! Μέχρι εδώ, δεν υπάρχει κάτι που να μας αφορά. Το πώς σχεδίαζαν μερικοί μαύροι στις ΗΠΑ να ξοδέψουν 120 εκατομμύρια, που σημειωτέον δεν διέθεταν, μας είναι παντελώς αδιάφορο. Αλλά κρατηθείτε, τώρα αρχίζουν τα ωραία.

Το ερώτημα που προέκυψε μετά, ήταν απλό. Πού μπορούμε να κατασκευάσουμε το άγαλμα και να μας έρθει σχετικά φθηνά; Η απάντηση προφανής. Στην Κίνα! Έτσι, το άγαλμα του δρ. Κινγκ, του μαύρου ακτιβιστή και υπέρμαχου των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατέληξε να κατασκευάζεται στην Κίνα, που είναι η τελευταία χώρα που έρχεται στο μυαλό μας, όταν σκεφτόμαστε τα ανθρώπινα δικαιώματα! Αλλά, για να γλιτώσουν μερικά δολάρια, οι Αμερικανοί, παρέβλεψαν αυτή την ενοχλητική λεπτομέρεια. Ο Κινέζος γλύπτης που ανέβαλε το έργο, ήταν ο Lei Yixin και το εργαστήριο του ήταν στην πόλη Ghangsha. Το πρόβλημα ήταν ότι το Ίδρυμα δεν είχε τα απαραίτητα χρήματα. Έτσι, άρχισαν οι «χορηγίες» από τις μεγάλες πολυεθνικές, που προφανώς συγκινήθηκαν βαθιά, από τον αγώνα του δρ. Κινγκ για τους μαύρους και τα δικαιώματα τους (σ.σ. τέτοιες ψυχούλες είναι οι μεγάλες εταιρίες και ας λένε μερικοί…) και άνοιξαν διάπλατα το πορτοφόλι. Ενδεικτικά, η Viacom (σ.σ. μεταξύ άλλων, έχει και το MTV) έδωσε ένα εκατομμύριο δολάρια.

Ανακεφαλαίωση: Οι αφροαμερικανοί είναι ανίκανοι μόνοι τους να φτιάξουν το άγαλμα του ηγέτη τους και έτσι, χρειάζονται τους Κινέζους. Στην συνέχεια, επειδή τα λεφτά δεν φτάνουν, αντί να φτιάξουν ένα μικρότερο άγαλμα (σ.σ. 1.600 τόνοι, για όνομα του Θεού!) βγήκαν στη γύρα για «χορηγίες». Έφτασαν στο σημείο να ζητήσουν 25 εκατομμύρια από την κινεζική κυβέρνηση, που είναι άλλωστε γνωστή για την ευαισθησία της σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των υπερασπιστών τους (εξαιρείται ο Δαλάι Λάμα…).

Αλλά αυτά είναι ιστορία. Το 2010 το γιγάντιο λέγκο (159 τεράστια κομμάτια πέτρας) αναμένει να συναρμολογηθεί και αν όλα πάνε καλά, αυτό το κινέζικο κατασκεύασμα, θα μεταμορφωθεί στο άγαλμα του Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ. Το πρόβλημα είναι ότι πρώτα θα έπρεπε αυτοί οι 1.600 τόνοι να μεταφερθούν από την Κίνα στις ΗΠΑ. Φυσικά δια θαλάσσης. Και εδώ μπαίνει η πτώχη, πλην ένδοξη Ελλάς. Ως παγκόσμια ναυτιλιακή δύναμη που είμεθα, η ελληνική πρεσβεία στο Πεκίνο διεμύνησε ότι το άγαλμα πρέπει να μεταφερθεί με ελληνικό πλοίο και μάλιστα, προσφέρθηκε να καλύψει και τα έξοδα της μεταφοράς! Δηλαδή, η μικρή και σχεδόν φαλιρισμένη Ελλάδα θα πληρώσει 200.000 ευρώ, έτσι, για να κάνει μια εξυπηρέτηση στις δύο υπερδυνάμεις του πλανήτη, Κίνα και ΗΠΑ! Είναι να τρελαίνεται κανείς. Ποιος ανέθεσε σε αυτόν τον γελοίο εκεί πέρα, που παριστάνει τον πρέσβη, να ξοδεύει έτσι τα λιγοστά χρήματα των φορολογουμένων; Τι είναι η πρεσβεία, μεταφορική εταιρία, για να κάνει και μετακομίσεις; Τα ναύλα για τέτοιο ταξίδι είναι 150 δολάρια ο τόνος, ήτοι 240.000 δολάρια, ή 200.000 ευρώ. Χρήματα που θα τα πληρώναμε και -το χειρότερο- κανείς δεν θα μάθαινε τίποτα στην Ελλάδα!

Όμως, μας προέκυψε η οικονομική κρίση και η τρόικα Ε.Ε. – ΔΝΤ. Και σε αυτούς δεν περνάνε τέτοια. Έτσι, πριν λίγες μέρες, οι Έλληνες αξιωματούχοι ανακοίνωσαν στους Κινέζους, ότι δυστυχώς, δεν θα μπορέσουμε να τηρήσουμε την υπόσχεση μας και να μεταφέρουμε τα 159 κομμάτια του λέγκο, συγνώμη του αγάλματος. Φυσικά τα ρίξαμε στην οικονομική κρίση και όχι στο ότι, αν το μάθαιναν οι ελεγκτές μας, ότι πετάμε λεφτά (σ.σ. τα λεφτά ΤΟΥΣ) έτσι, θα μας σουβλίζανε. Οι αφροαμερικανοί του Ιδρύματος πρέπει τώρα να βρουν άλλο κοροΐδο, εε δωρητή εννοούσα, για να κάνει τη δουλειά τους.

Για το τέλος, σας φυλάξαμε το πιο εξωφρενικό. Την αιτιολόγηση της ελληνικής πρεσβείας, για τους λόγους που πρέπει να αναλάβει η Ελληνική Δημοκρατία αυτή την δαπάνη. Απολαύστε: «Η Ελλάδα, πάντα θαύμαζε τον δρ. Κινγκ, ειδικά επειδή στην Ελλάδα είχαμε δικτατορία, ένα χρόνο πριν την δολοφονία του μαχητή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων (!!!)…». Αν δεν χορτάσατε, έχει κι άλλο: «Η θαρραλέα φωνή του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ έφερνε ελπίδα στις καρδιές των Ελλήνων… ότι και εμείς θα αποκτούσαμε Ελευθερία και Δημοκρατία», έγραψε το 2008 ο τέως πρέσβης μας στις ΗΠΑ, Αλέξανδρος Μαλιάς. Μόνο που τα 240.000 δολάρια δεν θα τα έβαζε από την τσέπη του… Όλα τα στοιχεία του θέματος, είναι από την Washington Post και περιγράφουν ακριβώς την (απίστευτη) πραγματικότητα…

“ΤΑ ΕΘΝΗ ΠΟΛΕΜΟΥΝ”

read more "200.000 ΕΥΡΩ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΑΜΕ ΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΜΑΡΤΙΝ ΛΟΥΘΕΡ ΚΙΝΓΚ!" Διαβάστε περισσότερα...

Η Ελλάδα του ΔΝΤ και της Ευρώπης


  • Όταν οι αξίες ξεπουλιούνται και οι άνθρωποι μετατρέπονται σε στατιστικούς αριθμούς και δείκτες "προόδου", τότε αναπολούμε εκείνους που είχαν το θάρρος να μας σκοτώνουν, και να μας βιάζουν με την φυσική τους παρουσία
  • Η σημερινή ευτελής και δειλή εξουσία των τραπεζιτών, των επενδυτών και των πολιτικών εκφραστών τους μέσω κυβερνήσεων, οδηγεί τον άνθρωπο σε μία αόριστη αλλά ταυτόχρονα απολύτως ευδιάκριτη υποδούλωση, στην οποία το κυρίαρχο σημείο είναι ο ευτελισμός
Στα χρόνια της τουρκοκρατίας, όπως διαβάζουμε στα σχολικά εγχειρίδια ο ραγιάς (=υπόδουλος) για να έχει το δικαίωμα να ζει στην επικράτεια του σουλτάνου, έπρεπε να πληρώνει το λεγόμενο κεφαλικό φόρο (χαράτσι) ήτοι το 10% επί του εισοδήματος του. Επιπλέον, οι χριστιανοί έπρεπε να πληρώνουν και το φόρο της γης, για να μπορούν να καλλιεργούν. Οι φόροι αυτοί πληρώνονταν κάθε χρόνο, χωρίς βέβαια να αποκλείονται έκτακτες φορολογίες, αν και όποτε αυτό κρίνονταν απαραίτητο από τον μισητό δυνάστη. Ο βαρύτερος όμως φόρος που πλήρωναν ήταν ο φόρος αίματος, το παιδομάζωμα, με το οποίο στρατολογούνταν ελληνόπουλα και προορίζονταν για τα τάγματα των γενιτσάρων ή τη μουσουλμανική διοίκηση.
Στα χρόνια της ευρωπαιοκρατίας, όπως το ζούμε καθημερινά, ο ευρωπαιοραγιάς για να έχει το δικαίωμα να ζει στην επικράτεια του ευρώ, πρέπει καθημερινά να πληρώνει το 23% Φ.Π.Α για τα περισσότερα είδη που αγοράζει, να φορολογείται τακτικά μια φορά τον χρόνο για τα εισοδήματα του, να πληρώνει δασμούς, τέλη, έκτακτες εισφορές και ο,τιδήποτε άλλο επινοήσουν οι νοσηροί εγκεφάλου που κατοικοεδρεύουν στις Βρυξέλλες και αποφασίζουν την τύχη μας ερήμην ημών και οι οποίοι-σημειωτέον- πληρώνονται αδρά από εμάς τους ίδιους για να μας σκάβουν το λάκκο βαθύτερο μέρα με τη μέρα.
Κι αν, αγαπητέ αναγνώστη, νομίζεις ότι δεν πληρώνεις και φόρο αίματος, κάνεις πολύ μεγάλο λάθος.
Γιατί είσαι εσύ (κι εγώ και ο άλλος) που δεν κάναμε ένα ακόμη παιδί, αν και το θέλαμε, γιατί τα λεφτά δεν φτάνουν για ένα ακόμα στόμα, γιατί είσαι συμβασιούχος και δεν ξέρεις αν αύριο θα έχεις μεροκάματο, γιατί σε βάλανε και δανείστηκες, για να ζήσεις το όνειρό σου, γιατί… γιατί… γιατί…
Γιατί είσαι εσύ (κι εγώ κι ο άλλος) που θα στείλουμε τα παιδιά μας να αναζητήσουν μια καλύτερη τύχη μακριά από την πατρίδα τους, αφού εδώ πια δεν έχουν μέλλον, για να γίνουν τελικά ευρωγενίτσαροι, όπως οι περισσότεροι από αυτούς που μας κυβερνούν ή μας κυβέρνησαν τα τελευταία χρόνια.
Μάλλον ξαναέρχεται η ώρα που θα πρέπει εμείς οι απλοί και ανώνυμοι να πάρουμε τις τύχες της χώρας στα χέρια μας, αφού οι σπουδασμένοι και οι επώνυμοι αποδείχθηκαν τραγίκα ανεπαρκείς.
Οι μύθοι έχουν πια απομυθοποιηθεί: η ενωμένη Ευρώπη, η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, το ενιαίο νόμισμα, το ευρωπαϊκό κεκτημένο και όλα τα συναφή ηχηρά παρόμοια αποδείχθηκαν στην πράξη έπεα πτερόεντα.
Ας δούμε λοιπόν την πραγματικότητα κατάματα και ας το πάρουμε απόφαση.
Έρχονται δύσκολες στιγμές για την πατρίδα. Όσο και να μην το επιδιώκουμε εμείς, το έχουν ωστόσο ήδη δρομολογήσει οι άλλοι για μας. Οι άλλοι, που είναι οι ‘εταίροι’μας, οι ‘σύμμαχοί’ μας, οι ‘φίλοι’ μας…
Κανένας πολιτικός σχεδιασμός για το άμεσο μέλλον δεν μπορεί να λέγεται σοβαρός-άποψη του γράφοντος είναι αυτή- αν δεν έχει λάβει υπ’ όψιν τα δύο αυτά δεδομένα.
Το ρεπορτάζ καταγράφηκε την Κυριακή στην καθημερινή εφημερίδα της Σουηδίας «Ντάγκενς Νιχέτερ» και αφορά στη Δανία:
Ανεργη μετανάστρια από το Βιετνάμ που ζει στη Δανία προσπαθούσε να βρει δουλειά. Διάβασε μια αγγελία δημοσιευμένη μέσω του ΟΑΕΔ της Δανίας, όπου εταιρεία εμφανιζόταν να ζητά γυναίκα ως υπάλληλο, με αμοιβή γύρω στα 40 ευρώ (300 δανικές κορώνες). Κατόπιν συνεννοήσεως με τον ΟΑΕΔ, η αίτηση της γυναίκας εγκρίθηκε και στάλθηκε στην εταιρεία για πρακτική 4 βδομάδων.
Μόνο που όταν η γυναίκα έφτασε στο χώρο της εργασίας, διαπίστωσε ότι η εταιρεία στην οποία είχε σταλεί από τον δανικό ΟΑΕΔ να μαθητεύσει, ήταν ένα πορνείο. Και ότι η ίδια θα έπρεπε να εργαστεί προσφέροντας κάτι περισσότερο από τα χέρια της ή το μυαλό της…
Στις διαμαρτυρίες της γυναίκας, αλλά και των εργατικών σωματείων, ο ΟΑΕΔ της Δανίας αντέδρασε άμεσα: Η «εταιρεία», δηλαδή το πορνείο – όπως δήλωσε ο ΟΑΕΔ – είναι απολύτως σοβαρή και νόμιμη επιχείρηση, τίποτα το παράνομο δεν υπάρχει όσον αφορά το φορολογικό ή το εργασιακό καθεστώς που διέπει τη λειτουργία του. Από τη στιγμή, δε, που πρόκειται για θέση εργασίας στην οποία την έστειλε ο ΟΑΕΔ, αφ’ ης στιγμής η γυναίκα αρνηθεί να δουλέψει στην «εταιρεία», τότε, τότε χάνει το ταμείο ανεργίας…
Αυτά από τη Δανία. Για να ξέρετε, δηλαδή, σε συνθήκες ΔΝΤ, τι άλλο μπορεί να σημαίνει εκείνο το προεκλογικό του κ.Παπανδρέου, ότι οραματίζεται να κάνει την Ελλάδα την «Δανία του Νότου»…
Μήπως έχουν σκοπό να μας “εκπορνεύσουν” στο όνομα του χρέους;
Τα περί χρεών είναι αέρας κοπανιστός, μηδενικά σε ένα κομμάτι χαρτί. Αυτό πρέπει να το καταλάβουν οι λαοί και να μην μασάνε το κουφετάκι της χρεοκοπίας.
Αυτή τη στιγμή ΟΛΟΣ ο πλανήτης χρωστάει. Που χρωστάει; Σε ένα μάτσο χαρτογιακάδες σε κάποια γραφεία του μανχάταν, του σίτυ, της ζυρίχης και της φραγκφούρτης.
Ε να πάρουν λοιπόν τα χρεόγραφά τους και να βάλουν κανένα λουκάνικο να φάνε για να μην πω τίποτα άλλο για το που να βάλουν και τα χρεόγραφα και το λουκάνικο…
Ένα μήνυμα υπάρχει πλέον. Όλοι στο δρόμο σε όλες στις χώρες! Κάτω η οικονομική δικτατορία των brokers και των τραπεζιτών.
read more "Η Ελλάδα του ΔΝΤ και της Ευρώπης" Διαβάστε περισσότερα...

Για την πρόταση του Βγενό και την απάντηση του Τζίγκερ

Καλησπέρα σε όλους. Επειδή διακρίνω πως υπάρχει κάποια σύγχηση τις τελευταίες ώρες, θα επιχειρήσω να αναλύσω και να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα όσον αφορά τις τελευταίες εξελίξεις.
Να αρχίσουμε με την πρόταση του Βγενόπουλου. Οι περισσότεροι έχουν κολήσει στην απαίτησή του να γίνει ειδικός έλεγχος στην ΠΑΕ με δικούς του ορκοτούς. Ταυτόχρονα, προβάλλουν (όπως και ο Τζίγκερ) το επιχείρημα πως αποτίμηση υπάρχει.
Ο Βγενόπουλος δε ζητά αποτίμηση. ΖΗΤΑ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ! Υπάρχει τεράστια διαφορά. Η αποτίμηση βασίζεται σε παραδοχές και σενάρια. Ο έλεγχος θα αποτυπώσει την τωρινή κατάσταση. Επιπλέον, σε όλα αυτά τα deals, είναι απόλυτα φυσιολογικό ο υποψήφιος αγοραστής να ζητήσει έλεγχο και από δικές του συνεργαζόμενες εταιρίες. Τεχνικά θέματα όλα αυτά, αλλά απόλυτα ουσιαστικά σε αντίθεση με το τι προσπαθούν κάποιοι να περάσουν.
Πάμε τώρα στον Τζίγκερ. Λέει πως αποτίμηση υπάρχει. Δεν θα επεκταθώ, τα είπα πριν. Επίσης, δίνει 48 ώρες προθεσμία γιατί η ομάδα έχει μείνει πίσω. Όντως, είναι κρίμα να περιμένουμε κι άλλο και στο εν τω μεταξύ να μην πουλήσουμε Λέτο και να μην κλείσουμε Πέτσκο (ή Πέζκο ή Πέσκο ή όπως σκατά λέγεται, ούτε με τον Μπίσκαν Μπίστσαν τέτοιο μπέρδεμα). Τέλος, λέει δεν πουλάει την Παιανία.
ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ Η ΤΡΥΠΑ!
Η Παιανία είναι όπως θα έλεγε και ο Λαρεντιάδης “μια εξαιρετική real estate τοποθέτηση”. Ήταν τελικά όλα αυτά τα χρόνια ο μόνος λόγος για να ασχολείται με τον Παναθηναϊκό. Και αποδεικνύει πως ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΛΕΦΤΑΚΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΦΑΣΗ! Δεν είναι πως δεν θα την πούλαγε. Απλά, θέλει ξεχωριστή διαπραγμάτευση για να εξασφαλίσει το υψηλότερο δυνατό τίμημα.
Οι επόμενες 48 ώρες θα είναι κυριολεκτικά ατελείωτες.
Δεν πιστεύω πως ο Βγενό δε θα κατεβάσει πρόταση. Και δεν πιστεύω πως είναι μόνος του σε αυτή την ιστορία. Είμαι σίγουρος πως πλην του Πατέρα (που ίσως για να προετοιμάσει το έδαφος πήγε χθες και τα έκανε άνω κάτω στη συνάντηση) έχει μαζί του και άλλους σημαντικούς Παναθηναϊκούς.
Εκεί που δεν πρέπει να παιχτεί κόμπλα είναι στην Παιανία. ΝΑ ΤΗΝ ΑΦΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΑΝΙΑ!!!!
Δε θα ισχυριστώ πως δεν είναι ένα εξαιρετικό προπονητικό κέντρο. Όμως αλήθεια, τι μας προσέφερε όλα αυτά τα χρόνια; Μήπως ο ανατγωνιστής μας δεν έπαιρνε τις κούπες με ένα προπονητικό κέντρο σε μια από τις πιο μολυσμένες περιοχές της Αττικής; Μήπως τα παγκοσμίου φήμης ταλέντα που βγάλαμε όλα αυτά τα χρόνια θάμπωσαν τα παγκόσμια γήπεδα; Ή μήπως οι ομάδες των νέων μας σαρώνανε τα πρωταθλήματα τα τελευταία τριάντα χρόνια;
Η Παιανία είναι σημαντική, όχι όμως και αναντικατάστατη. Ας την κρατήσει σαν τελευταίο σύμβολο της εποχής που πέρασε και ας πάμε κάπου αλλού. Σιγά το δύσκολο.
Εγώ εδώ μέσα είχα χώσει απίστευτα μπινελίκια στον Βγενόπουλο που δεν κατέβασε πρόταση. Βγαινό-πουλο τον λέγαμε. Και έφαγα/φάγαμε πολλά μπινελίκια και εδώ μέσα. Όμως σήμερα έκανε μεγάλη ρελάνς. Που πρέπει να την ολοκληρώσει υποβάλλοντας μια πρόταση που ο μεγαλομέτοχος δε θα μπορεί να αρνηθεί. Γρήγορα. Μέσα σε 48 ώρες. Γιατί ήδη έχει περάσει πολύτιμος χρόνος.
ΕΧΟΥΝ ΧΑΘΕΙ ΠΟΛΥΤΙΜΑ ΧΡΟΝΙΑ!!!!!!
Στο ερώτημα “Γιατί τώρα ο Αντρέας” (ετοιμαστείτε να το δείτε πρωτοσέλιδο και στη Ντέρμπυ και στην Πράσινη) η απάντησή μου είναι: ΔΕ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ!!!!! ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΟΤΙ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΓΙΝΕ!!!!!
Και τέλος, για το αν είναι δημαγωγός: είναι! Σε αυτό δεν αμφιβάλλω. Σε αντίθεση με τον Τζίγκερ που είναι πολύ πιο συνετός, και δεν το λέω καθόλου ειρωνικά!
Ξέρετε λοιπόν πια είναι η διαφορά ενός δημαγωγού και ενός συνετού;
Ο ένας φέρνει Γκοβού ο άλλος Πέσκο.
Ο ένας φέρνει Γκαλάς ο άλλος Πόλγκα.
Ο ένας την ψάχνει για Κουμόρτζι ή επιστροφή Μάτος ο άλλος φέρνει Κάλστρομ.
ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ!!!!
Και επιτέλους, δε θα δώσουμε την αδερφή μας σε κανέναν από τους δύο (που αν τη δίναμε, εγώ προσωπικά θα την έδινα στον Τζίγκερ, πάλι ειλικρινά μιλάω).
ΕΔΩ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΜΠΑΛΛΑ!!!!!
Και το παιχνίδι παίζεται αλλιώς….
ΥΓ. Επιμένω όπως και σε άλλα άρθρα μου: Παύλο πότε θα βγεις να μιλήσεις;
read more "Για την πρόταση του Βγενό και την απάντηση του Τζίγκερ" Διαβάστε περισσότερα...