Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ – ΜΑΡΤΥΡΑΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΕΩΣ ΤΟΥ ΣΤΡΟΣ ΚΑΝ!

Το ότι ο μνημονιακός τηλεπρόεδρος Καρατζαφέρης ήταν ο μόνος πολιτικός στον κόσμο (!!!) που υπερασπίστηκε από την πρώτη στιγμή τον υπόδικο ως βιαστή κ.τ.λ. πρόεδρο των τοκογλύφων του ΔΝΤ, Στρος Καν (εβρ. Στράους Κοέν), το αναφέραμε σε προηγούμενη ανάρτηση.

Μπορεί βέβαια να πει κανείς ότι ο ΛΑ(γ)ΟΣ του ΔΝΤ («πάμε τρέχοντας στο ΔΝΤ γιατί εκεί μας περιμένουν πολλά λεφτά») τηλεπρόεδρος από ένστικτο βιάστηκε να υπερασπίσει τον… άνθρωπό του, χωρίς να ξέρει τα πραγματικά περιστατικά, τις λεπτομέρειες της υπόθεσης και το βεβαρυμμένο παρελθόν του Κοέν στις ανάρμοστες σχέσεις με διάφορες ανυπεράσπιστες νεαρές κοπέλες. Αλλά, αυτός επιμένει!

Στη σημερινή μεσημεριανή...
εκπομπή που έχει στο κανάλι του, εφεύρε ένα σωρό δικαιολογίες προκειμένου να υπερασπίσει τον… δικό του. Ότι η καμαριέρα είναι πορτορικάνα –άρα ον δευτέρας κατηγορίας- (λάθος πληροφόρηση τηλεπρόεδρε, από την Νέα Γουϊνέα είναι), ότι μένει στο Μπρονξ, την πιο υποβαθμισμένη περιοχή της Ν. Υόρκης –άρα γίνεται ον τρίτης κατηγορίας-, ότι φόραγε… σούπερ μίνι –άρα τον… προκάλεσε-, ότι μπήκε στο δωμάτιο του σιωνιστή τοκογλύφου χωρίς να κτυπήσει την πόρτα και τον πέτυχε την ώρα που έβγαινε από το μπάνιο τυλιγμένος με μια πετσέτα –άρα διπλή, τριπλή, πολλαπλή πρόκληση- κ.τ.λ.

Εν τέλει, ο μνημονιακός τηλεπρόεδρος έβγαλε το εξής καταγέλαστο συμπέρασμα: ο Κοέν ήταν πολύ δυνατός για να παίξει αυτόνομο ρόλο ως μελλοντικός πρόεδρος της Γαλλίας και του την έστησαν για να τον βγάλουν από τη μέση.

Εντάξει τηλεπρόεδρε, καταλαβαίνουμε ότι χάρη στον Κοέν απέκτησες κι εσύ ένα ρολάκι στη ζωή σου (ΛΑ(γ)ΟΣ του ΔΝΤ, δεν είναι μικρό πράμα για έναν πρώην γαλατά και γιό σανοπώλη), καταλαβαίνουμε ότι χάνεις τον προστάτη σου, αλλά κρατήσου. Μην κλαίς άλλο και δε θα σ’ αφήσουν έτσι. Θα βρεις άλλον προστάτη. Τον επόμενο πρόεδρο του ΔΝΤ…

(ΥΓ): Σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο μνημονιακός τηλεπρόεδρος είναι έτοιμος να πάει στη Νέα Υόρκη και να παρευρεθεί στη δίκη του Κοέν, ως… μάρτυρας υπερασπίσεως του… μουρντάρη αφέντη του ΔΝΤ. Με επιχειρήματα σαν κι αυτά που έλεγε στη σημερινή εκπομπή του…
πηγη

read more "Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ – ΜΑΡΤΥΡΑΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΕΩΣ ΤΟΥ ΣΤΡΟΣ ΚΑΝ!" Διαβάστε περισσότερα...

«Η Αριστερά δεν ξεκαθαρίζει τη θέση της απέναντι στα αποβράσματα των μεταναστών».Σκληρή γλώσσα από τον Μανώλη Γλέζο !

Ο Μανώλης Γλέζος, η ηρωική μορφή της Εθνικής Αντίστασης που μαζί με τον Λάκη Σάντα κατέβασαν την ναζιστική σημαία από το λόφο της Ακρόπολης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «δημοκρατία» μιλάει για το πρόβλημα της μετανάστευσης αλλά και την οικονομική κρίση. Δεν διστάζει να κατακρίνει την Αριστερά για τον τρόπο που αντιμετωπίζει τους μετανάστες αλλά και να προτείνει τρόπους με τους οποίους θα μπορούσε η Ελλάδα να βγει από την κρίση.

Διαβάστε αναλυτικά, τις απαντήσεις που έδωσε ο Μανώλης Γλέζος:..

-Κύριε Γλέζο, η Αθήνα είναι ανάστατη από τα επεισόδια που γίνονται μετά τη δολοφονία του Μανώλη Καντάρη από μετανάστες. Η Αριστερά δεν φαίνεται να εκφράζει με όσα λέει τους πολίτες που άρχισαν να κοιτάνε προς την Ακροδεξιά. Τι φταίει;
«Το πρόβλημα είναι μεγάλο. Η κατάσταση σε ορισμένες συνοικίες είναι απαράδεκτη. Οι άνθρωποι δεν μπορούν να ζήσουν αντιμέτωποι με όλο αυτό το κύμα που εκμεταλλεύεται τους μετανάστες. Οι μαφίες των μεταναστών, τα αποβράσματα των μεταναστών, δεν διστάζω να το πω, δημιουργούν προβλήματα σε βάρος όλων των κατοίκων.

Ποίος ευθύνεται γι’ αυτό όμως; Καταρχάς να δούμε τη ρίζα του κακού. Ευθύνονται όλες οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, ιδιαίτερα αυτές που είχαν αποικίες στις υπό ανάπτυξη χώρες, οι οποίες σταμάτησαν να αποικιοκρατικές αλλά εξακολουθούν να εκμεταλλεύονται αυτές τις χώρες και δεν τις αφήνουν να αναπτυχθούν. Οι οικονομικοί μετανάστες δεν βρίσκουν δουλεία στον τόπο τους και φεύγουν.

Φταίει επίσης η κυβέρνηση, που δεν κάνει ό, τι πρέπει. Έπρεπε να πιάνει τον καθέναν και να τον ρωτά «από πού είσαι;» και αν απαντά λ.χ. «από το Αλγέρι» να τον στέλνει στη Γαλλία! Να πληρώσει εκείνη που είναι αιτία γι’ αυτό. […] Γιατί να την πληρώνουν μόνο οι κάτοικοι του Αγίου Παντελεήμονα και της Κυψέλης και όχι του Ψυχικού και της Φιλοθέης; Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί την Αστυνομία ως όργανο καταστολής των κοινωνικών αγώνων, αντί ως όργανο καταστολής της παραβατικότητας. Αν έκανε το δεύτερο δεν θα είχαμε τέτοια εγκλήματα. Θα αποτρεπόταν».

-Και η Αριστερά;
«Αυτά που λέω δεν τα λέει! Η αριστερά παίρνει άκριτα το μέρος των μεταναστών χωρίς να καταδικάζει τις μαφίες που δρουν μέσα στους μετανάστες, και δεν ξεκαθαρίζει το θέμα. Από κει και πέρα, αυτό το έδαφος βρίσκει ο φασισμός και αναπτύσσεται […]».

-Έχετε ζήσει όλη τη πολιτική μας ιστορία. Σας θυμίζει κάτι από το παρελθόν η σημερινή κρίση ή δεν έχει ταίρι;
«Οι αιτίες που φτάσαμε ως εδώ είναι πολλές. Έχουμε κρίση του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου, κρίση στα δημοσιονομικά και κρίση γενικότερα στην οικονομία της χώρας.
Πρώτον η κρίση στο κεφάλαιο θα είναι διαρκής, όσο υπάρχει χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο. Κι αυτό γιατί παίζουν γύρω από το χρήμα. Το χρήμα όμως είναι μέσο ανταλλαγής αξιών. Δεν παράγει αξίες. Η αύξηση της τιμής των μετοχών στο Χρηματιστήριο δεν σημαίνει ότι παράγεται αξία. Παιχνίδια παίζονται. Αέρας!

Οι Ελληνικές κυβερνήσεις πάντα σώζουν το χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο με τα σχέδια ενίσχυσης ρευστότητας με 110 δισ. ευρώ. Παίρνουν χρήματα από το φτωχό λαό και τα δίνουν στους μετόχους που δεν παθαίνουν τίποτε […].

Δεύτερον, το δημοσιονομικό έλλειμμα. Υπάρχει γιατί πρέπει να υπάρχει για να είμαστε πάντα χρεωμένοι. Έχουμε περιττά έξοδα σίγουρα. Γιατί όμως να δίνουμε το 24% του ΑΕΠ για στρατιωτικές δαπάνες την ώρα που τα άλλα ευρωπαϊκά κράτη δίνουν 4%-12%;

Και μη μου λένε για την Τουρκία. Όταν μας έκανε πόλεμο ο Μουσολίνι, είχε 8.000.000 στρατό, και ο πληθυσμός της Ελλάδας ήταν 7.350.000. Ο στρατός του κράτους που μας έκανε επίθεση ήταν μεγαλύτερος από τον πληθυσμό μας! Νικήσαμε; Νικήσαμε. Χωρίς άρματα μάχης. Χωρίς αεροπλάνα.

Εάν πούμε στη γείτονα «μη διανοηθείς να διεκδικήσεις ούτε σπιθαμή εδάφους», τι θα κάνει; Θα τολμήσει; Τα είπα και στους δημοσιογράφους του «Spiegel». Τους ρώτησα: «Για πόσα χρόνια δεν σας άφησαν οι σύμμαχοι να φτιάξετε στρατό;». «Για δέκα χρόνια» μου απάντησαν. Για δέκα χρόνια λοιπόν ούτε μια δεκάρα για αμυντικές δαπάνες. Η πρώτη δόση του Μνημονίου δεν πήγε στον λαό, αλλά επέστρεψε στη Γερμανία για τα υποβρύχιά τους!».

-Και με το μεγάλο κράτος τι κάνουμε;
«Επεμβαίνει τώρα η τρόικα και λέει ότι ζητά περικοπή των δημοσίων υπαλλήλων. Η κυβέρνηση κάνει πως δεν καταλαβαίνει ότι οι τομείς που δεν αντέχουν περικοπές, είναι ο τομέας της Υγείας, της Παιδείας, της Έρευνας και της Ανάπτυξης. Υπάρχουν όμως τομείς μη παραγωγικοί, γεμάτοι από εσμούς ημετέρων που λυμαίνονται τον κρατικό Προϋπολογισμό. Αργόμισθοι, υψηλόμισθοι, πολυθεσίτες σε επιτροπές που παίρνουν αντιμισθίες, όλοι αυτοί οι εσμοί είναι αντιπαραγωγικοί. Να τους διώξει όλους αυτούς. Να τους διώξει!
Υπουργός της προηγούμενης κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ μου είχε πει ότι είχε 145 συμβούλους! Και ο ρόλος τους ποιος είναι; Να κάνουν ρουσφέτια. Ογδόντα οκτώ συμβούλους έχει ο Παπανδρέου. Πότε προλαβαίνει να τους δει;
Τέλος, δεν αναπτύξαμε ποτέ βαριά βιομηχανία. Καταντήσαμε να περιμένουμε να έρθουν τουρίστες επειδή γίνεται ένοπλη σύρραξη στη Μεσόγειο.
-Και πώς θα βγούμε από την κρίση; Ποία είναι η πρόταση σας;
«Για δέκα χρόνια να κάνουμε και εμείς το θαύμα μας! Έχω τέσσερις τρόπους. Μείωση στρατιωτικών δαπανών. Περικοπή άχρηστων δαπανών και σύλληψη της φοροδιαφυγής. Να μας δώσουν επίσης πίσω οι Γερμανοί τα 162 δισ. πολεμικές αποζημιώσεις που με τον τόκο φτάνουν το 1 τρισ. . Τέταρτος τρόπος: Αν η Ελλάδα έκανε ένα ομολογιακό δάνειο και η κυβέρνηση κέρδιζε την εμπιστοσύνη του λαού, τι λες, ο κόσμος θα δάνειζε ή όχι την κυβέρνηση; Θα τη δάνειζε. […]».

-Η Αριστερά θα πρέπει να συμμετάσχει σε μια κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας;
«Εμείς, ως Αριστερά, δεν έχουμε πειστεί ότι οι κυβέρνηση κάνει αυτό που πρέπει. Ούτε η μία, ούτε η άλλη. Αν είχαμε πειστεί, για ποίον λόγο να μην το κάναμε; […]».

-Εσείς, στην ηλικία σας, δεν κάθεστε σε ησυχία. Τη μία πάτε στην Πάτρα, την άλλη στη Μυτιλήνη, την άλλη στη Κέρκυρα. Πότε θα ησυχάσετε; Πέρασαν τα χρόνια…
«Ποτέ! Είναι μια οφειλή προς τους συντρόφους μου για τα όνειρα που κάναμε στη Κατοχή. Λευτεριά - την πετύχαμε -, εθνική ανεξαρτησία - δεν την πετύχαμε και φταίμε εμείς στην Αριστερά -, το θέμα της δημοκρατίας και το θέμα της κοινωνικής δικαιοσύνης. Είναι οφειλή απέναντι στους νεκρούς συντρόφους μου. Γι’ αυτό δεν θα ησυχάσω ποτέ. […]».
ΠΗΓΗ

read more "«Η Αριστερά δεν ξεκαθαρίζει τη θέση της απέναντι στα αποβράσματα των μεταναστών».Σκληρή γλώσσα από τον Μανώλη Γλέζο !" Διαβάστε περισσότερα...

AΘΗΝΑ – ΟΙ ΦΥΛΕΣ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ

Σε απαγορευμένη περιοχή έχει μετατραπεί το κέντρο της Αθήνα.

Διακίνηση ναρκωτικών, πορνεία και κλοπές συνθέτουν καθημερινό φαινόμενο.

Αγανακτισμένοι είναι οι μόνιμοι κάτοικοι και καταστηματάρχες.

Οι άνθρωποι εκεί περπατούν βιαστικά, κρατώντας σφιχτά τις τσάντες τους.

Οι γυναίκες δεν βγαίνουν μόνες έξω μετά το σούρουπο κι αν είναι απολύτως απαραίτητο περπατούν με συνοδεία.

Τα εμπορικά μαγαζιά κλείνουν πριν νυχτώσει και φυλάνε τις εισπράξεις σε ειδικές κρύπτες.

Τα φαρμακεία έχουν διπλά ρολά όταν εφημερεύουν και συχνά καλούνται να περιθάλψουν γυναίκες με τραύματα στον λαιμό από τους «καδενάκηδες»…


Τα στέκια του εγκλήματος αλλάζουν κάθε τόσο, ανάλογα με την εκάστοτε «επιχείρηση – σκούπα».

Είναι όμως γνωστά.

Τα βλέπουν όλοι καθημερινά.

Συχνά πρέπει να τα διασχίσουν για να πάνε στη δουλειά τους. Τις φυλές και τις συμμορίες που λυμαίνονται το κέντρο, τις σιγοψιθυρίζουν ο ένας στον άλλο.

Οι διακινητές της πρέζας είναι κυρίως Σομαλοί σε δρόμους και στενά γύρω από την Πλ. Καραϊσκάκη και την Ομόνοια.

Πίσω τους κρύβονται άλλα πιο σκληρά κυκλώματα, λένε κάτοικοι και καταστηματάρχες του κέντρου.

Οι Νιγηριανοί διεκδικούν τον ρόλο του προστάτη στις Αφρικανές πόρνες, ενώ «μερίδιο» της πίτας από το εμπόριο λευκής σαρκός λέγεται πως έχουν Αλβανοί, Γεωργιανοί, Έλληνες.

Σε δρόμους και στενά των «γκετοποιημένων» περιοχών συμμορίες Αλγερινών και Μαροκινών κλέβουν τσάντες, πορτοφόλια, κινητά τηλέφωνα, χρυσές καδένες από λαιμούς περαστικών.

«Είμαστε πολύ οργισμένοι. Σε σημείο που σκεφτόμαστε να πάρουμε τον νόμο στα χέρια μας», θα μας πει η κ. Ελένη Μαυρουδή, υπάλληλος σε κατάστημα επί της 3ης Σεπτεμβρίου, μια ανάσα από τον τόπο της δολοφονίας.

Δεν είναι η μόνη. Το κέντρο είναι καζάνι που βράζει. Ή μάλλον ηφαίστειο που εξερράγη και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πού θα φτάσει η λάβα του…

Συμμορίες Αλγερινών και Μαροκινών λυμαίνονται τις «γκετοποιημένες» περιοχές του κέντρου, κλέβοντας αυτοκίνητα, περαστικούς, καταστήματα κ.λπ. Δουλεύουν συνήθως σε ομάδες των τριών ατόμων.

Είναι οι γνωστοί «καδενάκηδες», που αρπάζουν χρυσές καδένες από λαιμούς περαστικών, βουτούν πορτοφόλια, ανοίγουν αυτοκίνητα στα φανάρια.

«Στη γωνία Αριστοτέλους και Ηπείρου, μου έκλεψαν τον χρυσό σταυρό από τον λαιμό μου.

Για καλή μου τύχη η αλυσίδα έσπασε», μας εξιστορεί η κ. Μαρία Πρέκα, εργαζόμενη σε κατάστημα της περιοχής.

«Προχθές περνούσα από την Πλ. Βάθη με το αυτοκίνητό μου στις έξι και είκοσι το απόγευμα.

Με πλησίασε ένας νεαρός από τη θέση του συνοδηγού, ένας άλλος ήρθε δίπλα μου.

Προσπαθούσαν να μου ανοίξουν το αμάξι. Ευτυχώς είχα κλειδωμένες τις πόρτες», μας εξιστορεί η Κ. Θεοδώρου.

Η Αντ. Μαρμαρινού δεν στάθηκε τόσο τυχερή. «Προχωρούσα έξω από τον ΟΣΕ. Ξαφνικά, δύο γυναίκες με πλησίασαν και προσποιήθηκαν πως θέλουν να περάσουν μαζί μου απέναντι.

Μόλις περάσαμε αντιλήφθηκα πως μου έλειπε το πορτοφόλι».

Πάνω στην Πειραιώς στο ύψος του ΟΑΕΔ, οι σύριγγες αλλάζουν χέρια εν ριπή οφθαλμού στο πεζοδρόμιο, δίπλα στα διερχόμενα αυτοκίνητα και στους περαστικούς.

Μια ανάσα πιο πίσω, ο πεζόδρομος της Ιάσονος είναι γεμάτος με ανθρώπινα ράκη. Έλληνες και αλλοδαποί τρυπιούνται όπου βρουν.

Ξεγυμνώνονται μέρα μεσημέρι αναζητώντας φλέβα ικανή να δεχτεί την πρέζα. Πριν από λίγους μήνες κάποιοι είχαν μαχαιρώσει δύο Κινέζους στην περιοχή. Ενας έτρεχε αιμόφυρτος στους δρόμους.

Οι εργαζόμενοι στα γύρω στενά δεν βγαίνουν ούτε για τσιγάρα με το πορτοφόλι στο χέρι. «Κλείνουμε στις πέντε το απόγευμα.

Είναι πλέον άγρια τα πράγματα», μας λέει η Ελένη Σαββαΐδη που διατηρεί κατάστημα στη γειτονιά. «Βεβαίως φοβάμαι να φύγω το βράδυ.

Κι εσύ θα φοβόσουν», μου λέει. Πριν από μερικούς μήνες, επί της Πειραιώς, στις έξι το απόγευμα, ένας 25χρονος χρήστης κόντεψε να σκοτώσει τη Μ. Στεφανίδου, ψυχολόγο που δουλεύει στην περιοχή, για μία τσάντα κι ένα κινητό. Χτυπούσε το κεφάλι της σε έναν τοίχο…

Το φαρμακείο στην Αγησιλάου έχει εγκαταστήσει διπλά ρολά για τις νύχτες που εφημερεύει. «Με τα χίλια ζόρια έρχονται οι πελάτες το βράδυ», μας λέει ο φαρμακοποιός.

Λίγα μέτρα κάτω από το Εθνικό Θέατρο έχουν «μετακομίσει» την πιάτσα τους οι Αφρικανοί διακινητές, που πωλούν ηρωίνη και κοκαΐνη μέρα μεσημέρι. Στη γωνία των οδών Αγ. Κωνσταντίνου και Ακομινάτου εντοπίζεται το σούπε

ρ μάρκετ της πρέζας. Η ανταλλαγή γίνεται πάνω στον κεντρικό δρόμο.
«Μάλλον κρύβουν τις δόσεις κάτω από τη γλώσσα τους και τις δίνουν εν ριπή οφθαλμού. Ενα πρωί βρήκαμε στο ασανσέρ έναν χρήστη να κοιμάται.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας είχε χρησιμοποιήσει το δεύτερο ασανσέρ σαν τουαλέτα», μας λέει η Μαρία Κελεμένη, που εργάζεται σε επιχείρηση κοντά στο σημείο.

«Δεν μπορούμε να μπούμε στο γραφείο μας και φεύγουμε με συνοδεία. Παρκάρω εδώ κοντά και δεν φεύγω ποτέ μόνη μου το βράδυ», συμπληρώνει η ίδια.

«Πρέπει να είναι δύο ή περισσότερες συμμορίες, καθώς συμβαίνουν και συμπλοκές μεταξύ τους», θα συμπληρώσει ένας συνάδελφός της.

Οι διακινητές χρησιμοποιούν και τους κάδους απορριμμάτων σαν κρύπτες.

Οι ίδιες συμμορίες στήνουν ναρκοπιάτσες στο τρίγωνο Σωκράτους, Αγ. Κωνσταντίνου και Πειραιώς, στην Πλ. Ομονοίας και την Πλ. Καραϊσκάκη, στην Αιόλου και τη Λυκούργου.

Πίσω από τους Σομαλούς λέγεται πως κρύβονται πιο σκληρά κυκλώματα, όπως Γεωργιανοί, Αφγανοί, Αλβανοί και Ελληνες.

Το κέντρο της πορνείας του «πεζοδρομίου» έχει μεταφερθεί στην Αριστοτέλους, στο ύψος της Χαλκοκονδύλη.

Δεκάδες κοπέλες, κάθε εθνικότητας, κάνουν πιάτσα από νωρίς το πρωί. Ορισμένες δείχνουν αρκετά μικρές σε ηλικία.

Λέγεται πως προστάτες τους είναι Αλβανοί και Έλληνες, ενώ «μερίδιο» στην πίτα της εμπορίας λευκής σαρκός του κέντρου διεκδικούν και οι Γεωργιανοί.

«Η κατάσταση είναι ανυπόφορη. Τα κορίτσια μπαίνουν ακόμη και μέσα στο μαγαζί ή χώνονται στα αυτοκίνητα των πελατών που σταματούν απ’ έξω και τους τραβούν από τον γιακά», μας είπε ο Γιώργος Τσουνάκης, που διατηρεί κατάστημα εδώ και χρόνια κοντά στο συγκεκριμένο σημείο.

Τι σκέφτηκε όταν άκουσε για τη δολοφονία του 44χρονου; «Οτι ο επόμενος μπορεί να είμαι εγώ». Αλλο μεγάλο στέκι πορνείας στο κέντρο είναι η 3η Σεπτεμβρίου και τα στενά μέχρι την Πλ. Βάθη, όπως η Σατωβριάνδου και η Βερανζέρου.

Εκεί «συχνάζουν» Βουλγάρες και Ρουμάνες κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενώ μόλις σουρουπώνει εμφανίζονται οι Αφρικανές που κατακλύζουν την περιοχή. Πορνεία Αφρικανών γυναικών εντοπίζεται επίσης στη Σοφοκλέους και τη Σωκράτους πίσω από το Δημαρχείο…

ΠΗΓΗ: ”eglimatikotita.gr”

read more "AΘΗΝΑ – ΟΙ ΦΥΛΕΣ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ" Διαβάστε περισσότερα...

Κατηγορίες για «συνενοχή της κυβέρνησης Καραμανλή στην παράνομη μετανάστευση»

Τη «συνενοχή» της ελληνικής κυβέρνησης στην παράνοµη διακίνηση µεταναστών κατήγγειλε σε Αµερικανούς υπάλληλος της πακιστανικής πρεσβείας στην Αθήνα σε µία συνάντηση που πραγµατοποιήθηκε το καλοκαίρι του 2006, σύµφωνα µε τηλεγράφηµα του Wikileaks. Όπως αναφέρουν τα «Νέα» ο ίδιος ανέφερε ότι τεράστια ποσά «βρόμικου χρήματος» από αυτές τις δραστηριότητες «γύριζαν» στο Πακιστάν για την ενίσχυση των αυτονομιστών, µουσουλµάνων εξτρεµιστών, ακόµα και τροµοκρατικών οργανώσεων.
Στο έγγραφο µε κωδικό 06Athens1652, ο πακιστανός διπλωµάτης υποστηρίζει ότι η πρεσβεία του παρέδωσε στην ελληνική κυβέρνηση µία λίστα µε ονόµατα προσώπων που εµπλέκονταν σε hawala. Πρόκειται για ένα σύστημα µεταφοράς των χρηµάτων που προέρχονται είτε από την παράνοµη διακίνηση µεταναστών είτε από δουλεµπόριο για τη χρηµατοδότηση της διεθνούς τροµοκρατίας µέσω έµπιστων µεσολαβητών. Σύμφωνα με την εφημερίδα, ένα τέτοιο κύκλωμα δρούσε και στην Ελλάδα.
«Ο [...] πιστεύει ότι αυτό που θεωρεί έλλειψη χειροπιαστού ενδιαφέροντος από την ελληνική κυβέρνηση είναι το συνδυασµένο αποτέλεσµα των εξής: 1) έλλειψη πόρων, 2) διαφθορά και 3) αποτυχία γενικότερη συνεργασίας µε την πακιστανική πρεσβεία. Από αυτά τα τρία η διαφθορά είναι αυτό που ανησυχεί περισσότερο τον [...],
στον οποίο πακιστανοί µετανάστες έχουν πει ότι πέρασαν στην Ελλάδα εντελώς ανενόχλητοι από τις συνοριακές αρχές ή ότι τους είχαν µεταφέρει ακόµη και µε ελληνικά στρατιωτικά οχήµατα. 
Για αυτόν το λόγο ο [...] πιστεύει ότι υπάρχει συνενοχή στις επιχειρήσεις λαθροµετανάστευσης από τις ελληνικές Αρχές επιβολής του νόµου» αναφέρεται στο τηλεγράφηµα που υπογράφει ο πρώην πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τσαρλς Ρις. Το όνομα του διπλωμάτη δεν δημοσιεύεται για λόγους ασφαλείας.
Κατά τη συνάντηση της 16ης Ιουνίου του 2006 ο πακιστανός διπλωµάτης ζήτησε από τις ΗΠΑ και την ΕΕ μεγαλύτερη παροχή βοήθεια λόγω της έλλειψης ενδιαφέροντος της ελληνικής κυβέρνησης, ενώ σημείωσε ότι η επαρχία του Μπαλοχιστάν στο Πακιστάν κοντά στα σύνορα µε το Ιράν, είναι κύριος προορισµός των κεφαλαίων από τη hawala. Οι πρέσβεις της Αμερικής στην Αθήνα από την πλευρά τους επεσήμαναν ότι δεν είχαν ακούσει στο παρελθόν καταγγελίες για την πιθανή χρηµατοδότηση εξτρεµιστικών ή ακόµα και τροµοκρατικών οργανώσεων από την παράνοµη διακίνηση µεταναστών.
Σύµφωνα μάλιστα µε το τηλεγράφηµα 05Athens777 για τη χρηµατοδότηση της τροµοκρατίας το 2005, που υπογράφει και πάλι ο κ. Ρις, οι Έλληνες αξιωµατούχοι είπαν στην πρεσβεία ότι τα ποσά που έχουν κατασχεθεί στα πλαίσια σχετικής απόφασης του Συµβουλίου Ασφαλείας είναι ασήµαντα και ότι η Ελλάδα δεν ανήκει στα παραδοσιακά «οικονοµικά καταφύγια» για τροµοκράτες και οργανώσεις που συνδέονται µε την Αλ Κάιντα. «Τα γραφειοκρατικής φύσης εµπόδια για την εγγραφή των φιλανθρωπικών οργανώσεων (και το γεγονός ότι όλοι οι µη κερδοσκοπικοί οργανισµοί ελέγχονται από τις φορολογικές Αρχές) καθιστούν απίθανο το γεγονός να λειτουργούν εδώ hawalas χωρίς να έχουν εντοπιστεί», κατέληγε το τηλεγράφηµα της αµερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα.
Το ζήτημα πάντως έθιξε ο αµερικανός πρεσβευτής στην Αθήνα, Ντάνιελ Σπέκχαρντ, στη διάρκεια σύσκεψης που πραγµατοποιήθηκε τον Μάρτιο του 2009 στη Λευκωσία στα πλαίσια της Πρωτοβουλίας Περιφερειακής Στρατηγικής σε Θέµατα Αντιτροµοκρατίας στην Ανατολική Μεσόγειο. Σύμφωνα με τα «Νέα», στο απόρρητο τηλεγράφημα µε κωδικό 09Nicosia194, ο κ. Σπέκχαρντ «τόνισε τη σηµασία µιας πολυεθνικής λύσης στην οποία εµπλέκονται όλες οι χώρες στη διαδροµή των µεταναστών σε µία προσπάθεια να διαχειριστούν τη ροή και να αναγνωρίσουν τους τροµοκράτες». Κάλεσε μάλιστα τους συμμετέχοντες να λάβουν πρωτοβουλία για τη δηµιουργία βάσης βιοµετρικών δεδοµένων γνωστών τροµοκρατών που θα δοθεί στις Αρχές φύλαξης των συνόρων, τονίζοντας ότι «η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να είναι πιο δραστήρια όσον αφορά την υποστήριξη των χωρών - µελών στην ευρωπαϊκή “εµπροσθοφυλακή”». Από την πλευρά του, ο αµερικανός πρεσβευτής στη Λευκωσία, Φρανκ Ούρµπανσιτς, προσέθεσε ότι και η Κύπρος µοιράζεται τα ίδια προβλήµατα, επισηµαίνοντας τις ελλείψεις στη φύλαξη των συνόρων στην τουρκοκυπριακή πλευρά.
Έξι μήνες μετά τη συνάντηση των Αμερικανών με τον πακιστανό διπλωμάτη πραγµατοποιήθηκε στην Αθήνα η σύσκεψη της Πρωτοβουλίας Περιφερειακής Στρατηγικής σε Θέµατα Αντιτροµοκρατίας στην Ανατολική Μεσόγειο. Ένα από τα σηµαντικότερα ζητήµατα που θίχτηκαν στη σύσκεψη του ∆εκεµβρίου του 2006, όπως αναφέρεται στο απόρρητο τηλεγράφηµα 06Athens3254 που διαθέτει την ένδειξη NOFORN (δηλαδή να µην διατεθεί σε µη αµερικανούς υπηκόους), ήταν η «επιστροφή των τζιχαντιστών». Οι συµµετέχοντες συµφώνησαν ότι καθώς η κατάσταση στο Ιράκ και το Αφγανιστάν αλλάζει, πολλοί οπαδοί της τζιχάντ ήταν πιθανό να επιχειρούσαν να περάσουν στη ∆υτική Ευρώπη, δηµιουργώντας νέο πρόβληµα τροµοκρατίας. Ως πιθανές χώρες - τράνζιτ αναφέρθηκαν η Τουρκία, η Βουλγαρία, η Ελλάδα και η Κύπρος. Στο «έγγραφο συζήτησης» που είχαν προετοιµάσει ο κ. Ρις και η οµάδας της πρεσβείας στην Αθήνα για τους τρόπους αντιµετώπισης της «επιστροφής των τζιχαντιστών» οι συµµετέχοντες συµφώνησαν ότι θα έπρεπε να παρθούν αποφάσεις σχετικά µε τη διάθεση βιοµετρικών δεδοµένων από τις ΗΠΑ σε ευρωπαϊκές τελωνειακές αρχές.
read more "Κατηγορίες για «συνενοχή της κυβέρνησης Καραμανλή στην παράνομη μετανάστευση»" Διαβάστε περισσότερα...

Οι πολίτες οργανώνονται σε ομάδες αυτοάμυνας στο κέντρο της Αθήνας.

Oμάδες αυτοάμυνας δημιουργούν πλέον οι πολίτες στις ξενοκρατούμενες περιοχές περί την Ομόνοια. Οι πολίτες οργανώνονται για να καταφέρουν να επιβιώσουν μέσα σε μια θάλασσα ξένων και καλούν ανά γειτονιά όσους θέλουν να ενταχθούν στις ομάδες αυτοάμυνας.
Το απόγευμα της Παρασκευής, ομάδες Ελλήνων προχώρησαν σε ελέγχους ξένων και όσοι βρέθηκαν να είναι λαθρομετανάστες τους παρέδωσαν στο αστυνομικό τμήμα. Άλλη ομάδα ζήτησε από αλλοδαπούς που κινούντο ύποπρα να αποχωρήσουν και επενέβη η αστυνομία η ομάδα προχώρησε σε ελέγχους των ξένων.
Επίσης ομάδες αυτοάμυνας πολιτών δραστηριοποιούνται στην Μενάνδροιυ και έχουν αναλάβει την προστασία καταστημάτων και οικιών.
H γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στο κέντρο της Αθήνας θα απασχολήσει το υπουργικό συμβούλιο, το οποίο θα συνεδριάσει το απόγευμα σήμερα, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.
Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής, τα αποτελέσματα αλλά και τη δέσμη των πρωτοβουλιών της κυβέρνησης θα παρουσιάσει στο υπουργικό ο ίδιος ο πρωθυπουργός.
Το υπουργικό συμβούλιο αναμένεται να αποφασίσει δέσμη μέτρων για την αναβάθμιση του ιστορικού κέντρου της Αθήνας και την αντιμετώπιση των κρουσμάτων βίας.
Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον δήμαρχο της Αθήνας, Γιώργο Καμίνη.
πηγή  http://stoncosmomou.blogspot.com
read more "Οι πολίτες οργανώνονται σε ομάδες αυτοάμυνας στο κέντρο της Αθήνας." Διαβάστε περισσότερα...

Συμβούλιο της Επικρατείας: Παράνομη η ψήφος των μεταναστών!!!


  • Ανοίγει παράθυρο για επανάληψη των αυτοδιοικητικών εκλογών
  • Κυβέρνηση που παραβιάζει το Σύνταγμα χαρακτηρίζεται ως ηλίθια ή δόλια;
Σε συνεδρίασή της η Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου προχώρησε σε αρνητική γνωμάτευση, όσον αφορά την ψήφο των μεταναστών, η οποία κρίνεται ως παράνομη.

Κάποιοι θα προτρέξουν να αναφέρουν ότι πρόκειται απλά για εισήγηση και όχι για απόφαση αλλά, με βάση πληροφορίες, το σκεπτικό στο ΣτΕ είναι να ληφθεί τελικά και απόφαση, που θα αναφέρει ως παράνομη την ψήφο των μεταναστών.

Σημειώνεται ότι τον Φεβρουάριο, είχε γίνει η ίδια εισήγηση στο Δ΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία υπογράμμιζε ι ότι τόσο η άσκηση του δικαιώματος του εκλέγειν όσο και η άσκηση του δικαιώματος του εκλέγεσθαι για την ανάδειξη των οργάνων της τοπικής αυτοδιοίκησης «επιφυλάσσεται μόνο στους Έλληνες πολίτες και δεν μπορεί να επεκταθεί και στους μη έχοντες την ιδιότητα αυτή, χωρίς αναθεώρηση της σχετικής διατάξεως του Συντάγματος».

Φυσικά με την εξέλιξη αυτή ανοίγει ο “ασκός του Αιόλου”, σε μεγάλη μερίδα των δήμων ανά την Ελλάδα, ειδικότερα σε εκείνους που διαφορές στο τελικό αποτέλεσμα ήταν μικρές και η ψήφος των αλλοδαπών, ενδεχομένως, να διαμόρφωσε το αποτέλεσμα.

Μάλιστα, τα σενάρια κάνουν λόγο για επανάληψη της εκλογικής διαδικασίας στις περιοχές αυτές, με τους “αδικημένους” να είναι έτοιμοι να φτάσουν το θέμα στα άκρα και την κυβέρνηση να βρίσκεται εκτεθειμένη, περιμένοντας την τελική απόφαση του ΣτΕ.

read more "Συμβούλιο της Επικρατείας: Παράνομη η ψήφος των μεταναστών!!!" Διαβάστε περισσότερα...

Οι δανειστές μας εκβιάζοντας επιχειρούν να καταργήσουν την δημοκρατία στην Ελλάδα


Σε άμεσες ιδιωτικοποιήσεις εισηγμένων, υποθήκη της δημόσιας περιουσίας και σαρωτικά δημοσιονομικά μέτρα για την κάλυψη της «τρύπας» το 2011, δεσμεύθηκε χθες ο Υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ενώ οι συζητήσεις της κυβέρνησης με το κλιμάκιο της τρόικας δεν θα ολόκληρωθούν την Τετάρτη, αλλά θα συνεχιστούν.
Αυτό προκύπτει από τα αποτελέσματα της συζήτησης στη χθεσινή συνεδρίαση του γιούρογκρουπ στις Βρυξέλλες, οπου οι εταίροι προειδοποίησαν τον έλληνα υπουργό Οικονομικών ότι δεν πρόκειται να συζητηθεί νέα στήριξη, εάν προηγουμένως δεν ολοκληρωθούν όλες οι εκκρεμμότητες σχετικά με την τήρηση του μνημονίου και τις ιδιωτικοποιήσεις.
Οπως επισήμανε ο Πρόεδρος του γιούρογκρουπ Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης άκουσαν με ικανοποίηση την ανακοίνωση του κ. Παπακωνσταντίνου για την λήψη πρόσθετων μέτρων, ωστε να τηρηθεί απόλυτα ο στόχος του ελλείμματος για το 2011 και να επιταχυνθούν οι ιδιωτικοποιήσεις.
Ερωτηθείς σχετικά με τα βήματα ανέφερε ότι με βάση έκθεση της τρόικας για το ελληνικό πρόγραμμα προσαρμογής και τη βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους, το γιούρογκρουπ θα εξετάσει το ενδεχόμενο νέας στήριξης της Ελλάδας τον Ιούνιο.
Απαντώντας στην ερώτηση εάν η Ελλάδα θα μπορέσει να αποφύγει την αναδιάρθρωση του χρέους και να βγει στις αγορές, ανέφερε ότι εάν επιταχυνθούν οι ιδιωτικοποιήσεις, οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και εάν τηρηθει ο δημοσιονομικός στόχος του 2011, «τότε η εξυπηρέτηση του δημόσιου χρέους παίζεται».Ο κ. Γιούνκερ κάλεσε τα πολιτικά κόμματα για συναίνεση,την οποία χαρακτήρισε εθνική υπόθεση και όχι κομματική.
Σύμφωνα με τον κ. Παπακωνσταντίνου, οι συζητήσεις με την τρόικα δεν θα ολοκληρωθούν την Τετάρτη , αλλα θα συνεχιστουν και τις επόμενες μέρες, διότι θα πρέπει να επιτευχθει συμφωνία σε όλα τα θέματα.
Παραδέχθηκε ότι το κλιμάκιο της τρόικας θεωρεί ότι πολλά από τα μέτρα που προτίθεται να λάβει η κυβέρνηση για τη κάλυψη της δημοσιονομικής «τρυπας» το 2011, είτε για τη μείωση των δαπανών, είτε την αύξηση των εσόδων δεν είναι συγκεκριμένα και συνεπώς δεν μπορούν να γίνουν δεκτά. Το ίδιο ισχύει και για το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα το οποίο θεωρούν ότι δεν είναι απολύτως επιχειρησιακό.
Στο πλαίσιο των δεσμεύσεων για ιδιωτικοποιήσεις, ο κ. Παπακωνσταντίνου ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα αλλάξει τα σχέδια και θα φέρει μπροστά τις ιδιωτικοποιήσεις εισηγμένων εταιριών που σχεδίαζε να πραγματοποιήσει αργότερα.
Δεσμεύθηκε επίσης μετά από απαίτηση των εταίρων στη δημιουργία ενός ταμείου, στο οποίο θα εισφέρει αξίες (δημόσια περιουσία) το κράτος και θα αποτελεί μια εγγύηση για τους εταίρους.Θα βάλει δηλαδή υποθήκη τη δημόσια περιουσία προκειμένου να υπάρξει νέα στήριξη.
Τέλος, ο Υπουργός Οικονομικών είπε ότι τέθηκε από πολλούς εταίρους το θέμα της συναίνεσης των πολιτικών κομμάτων, και της επιτακτικής εξεύρεσης ενός κοινού τόπου. Ερωτηθείς εάν θα έρθουν οι εταίροι σε επαφή με τα κόμματα της αντιπολίτευσης ανέφερε ότι δεν έχει διευκρινιστεί ο τρόπος και η διαδικασία που θα ακολουθηθεί.
read more "Οι δανειστές μας εκβιάζοντας επιχειρούν να καταργήσουν την δημοκρατία στην Ελλάδα" Διαβάστε περισσότερα...

ΟΡΙΣΤΕ ΓΙΑΤΙ ΚΡΥΒΟΥΝ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ! ΑΝ ΤΟ ΔΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΞΕΓΕΡΣΗ!


Το βίντεο της δολοφονίας του πατέρα λύγισε και τους “σκληρότερους” της ΓΑΔΑ…“Ναι, πάλεψε. Εάν το δει ο κόσμος θα έχουμε εξέγερση”

Δεν πίστευαν στα μάτια τους. Ακόμα και έμπειρος σε θέματα ανθρωποκτονιών αστυνομικός που έχουν δει δεκάδες περιπτώσεις τα μάτια του, λύγισε…“Τον έσφαξαν σαν να ήταν ***** (αφαιρούμε την περιγραφή για τη μνήμη του παλικαριού). Ήταν ήδη πεσμένος όταν τον αποτελείωσαν. Ήθελαν να τον σκοτώσουν”. Αυτά τα λόγια αρκούν για να αντιληφθούμε τι ακριβώς έγινε εκείνο το ξημέρωμα. Να σημειωθεί ότι γίνεται τιτάνια προσπαθεια από τους άνδρες της ασφάλειας να μην διαρρεύσει το βίντεο στην δημοσιότητα γιατί θα προκαλέσει ακραίες αντιδράσεις.

“Ναι, πάλεψε. Εάν το δει ο κόσμος θα έχουμε εξέγερση”. Εδώ είναι και το δύσκολο του εγχειρήματος διότι δεν είναι μόνο μία κάμερα που έχει καταγράψει το συμβάν. Παρότι η αστυνομία έχει όλο το υλικό στα χέρια της, γίνονται συστάσεις ώστε να αφαιρεθεί το υλικό από τους σκληρούς δίσκους διαφόρων επιχειρήσεων που πιθανόν να υπάρχει.

read more "ΟΡΙΣΤΕ ΓΙΑΤΙ ΚΡΥΒΟΥΝ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ! ΑΝ ΤΟ ΔΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΞΕΓΕΡΣΗ!" Διαβάστε περισσότερα...

Έκτακτα μέτρα για να μην πτωχεύσουν οι ΗΠΑ ανακοίνωσε η αμερικανική κυβέρνηση


Το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών μόλις ανακοίνωσε επίσημα τη λήψη έκτακτων μέτρων για να αποφευχθεί η πτώχευση των ΗΠΑ καθώς το όριο χρέους ξεπεράστηκε. 
Προκειμένου να μπορέσει να συνεχιστεί η χρηματοδότηση των αναγκών του κράτους το υπουργείο Οικονομικών έχει μερικά "όπλα" τα οποία μπορεί να χρησιμοποιήσει χωρίς να χρειάζεται τη συγκατάθεση της αντιπολίτευσης.
Τα μέτρα αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε δύο στάδια και το πρώτο είναι αυτό που ενεργοποιεί από σήμερα η αμερικανική κυβέρνηση. 
Δείτε εδώ το γράμμα με το οποίο έγινε η σχετική ενημέρωση από το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών.
read more "Έκτακτα μέτρα για να μην πτωχεύσουν οι ΗΠΑ ανακοίνωσε η αμερικανική κυβέρνηση" Διαβάστε περισσότερα...

Δεν δίνει την 5η δόση η τρόικα!



Εσπευσμένως έφυγαν οι ελεγκτές της από την Ελλάδα
Γέροντας Ιωσήφ: "Το κεφάλαιο θα κάνει πίσω και θα πέσει πείνα στην Ελλάδα..."

Σύμφωνα με την Die Welt το ΔΝΤ δεν πιστεύει πως η υπερχρεωμένη Ελλάδα πρέπει να πάρει και άλλα χρήματα, ούτε καν την επόμενη δόση των 12 δις ευρώ.

Η Die Welt δημοσιεύει πληροφορίες από κοινοτικό αξιωματούχο ΧΩΡΙΣ να λέει το όνομα του και εκτιμά πως το ΔΝΤ δεν πρόκειται να καταβάλει τα χρήματα που του αναλογούν στη δόση του Ιουνίου.

Πάντα κατά το δημοσίευμα εαν και επισήμως το ΔΝΤ δεν συμμετέχει στη δόση των 12 δις ευρώ, τότε όλα τα χρήματα θα πρέπει να τα καταβάλει η Ευρωπαϊκή Ένωση.
Οι τεχνοκράτες της τρόικας έφυγαν εσπευσμένα, δύο ημέρες νωρίτερα από το πρόγραμμά τους, αφού από τα αποτελέσματα των ελέγχων τους δεν μπορούν να δώσουν το okey για την εκταμίευση της 5ης δόσης.

Η αναχώρηση των ελεγκτών της τρόικα ήταν προγραμματισμένη για την Τετάρτη 18 Μαίου όμως αυτοί εσπευσμένα εγκατέλειψαν τη χώρα μας και σπεύδουν να ενημερώσουν τους προισταμένους τους που θα πάρουν την απόφαση για το τι θα γίνει από εδώ και μπρος με την 5η δόση.

Η τρόϊκα πίεζε αφόρητα την Κυβέρνηση για σκληρά μέτρα εδώ και τώρα που φτάνουν μέχρι και την «εκχώρηση» περιουσιακών μας στοιχείων ως ..υποθήκη, απειλώντας ότι θα «παγώσουν» την 5η δόση ύψους 12 δισ. €, που κανονικά θα πρέπει να εκταμιευτεί στα μέσα Ιουνίου.

Οι πιέσεις των ελεγκτών είχαν φτάσει στο απροχώρητο και οι ίδιοι έφυγαν αφού κατάλαβαν πως το πρόβλημα ξεφεύγει πλέον των αρμοδιοτήτων τους, μεταθέτοντας το στις πολιτικές ηγεσίες.

Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται η δόση των 12 δισ. € να κριθεί στην Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις αρχές Ιουλίου, για αυτό και ίσως εκταμιευτεί με μία ή δύο εβδομάδες καθυστέρηση, προκειμένου να δώσουν οι ίδιοι οι αρχηγοί των Κρατών Μελών το «πράσινο φως».

Έτσι παίρνουν δραματική μορφή τα συμβούλια των υπουργών Οικονομικών της Ευρώπης Eurogroup και Ecofin που γίνονται σήμερα και αύριο στις Βρυξέλλες με τη συμμετοχή του Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Η τραγική τροπή όμως που λαμβάνει η αξιολόγηση προόδου του οικονομικού προγράμματος, η «κόκκινη κάρτα» των ελεγκτών για τις αστοχίες ή τα πισωγυρίσματα στους τομείς των μεταρρυθμίσεων και των αποκρατικοποιήσεων, καθώς και η πολιτικοοικονομική ρευστότητα που κυριαρχεί σε Ελλάδα, Γερμανία, Γαλλία αλλά και το ίδιο το ΔΝΤ (μετά την αρνητική δημοσιότητα που συσσωρεύεται γύρω από το πρόσωπο του κ. Ντομινίκ Στρος Καν) έχουν «δέσει» τα χέρια των απεσταλμένων των δανειστών, οι οποίοι φαίνεται πως εναποθέτουν πλέον τις αποφάσεις στα χέρια των πολιτικών προϊσταμένων τους.

read more "Δεν δίνει την 5η δόση η τρόικα!" Διαβάστε περισσότερα...

WIKILEAKS: ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΡΟΣ ΗΠΑ "ΜΗ ΔΙΝΕΤΕ ΒΑΣΗ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ.


Σε τηλεγράφημα με ημερομηνία 9/9/2009 της αμερικανικής πρεσβείας στην Άγκυρα περιγράφονται τα βασικά σημεία των συζητήσεων που είχε η υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ για θέματα Ευρώπης και Ευρασίας Tina Kaidanow με Τούρκους αξιωματούχους.
Σε συζήτησή της με τον Τούρκο βοηθό υφυπουργό Εξωτερικών Haydar Berk αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Ο Berk είναι αισιόδοξος αναφορικά με το πλαίσιο των συνομιλιών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας και ότι αυτές επεκτείνονται πέραν του μονότονου μοτίβου των θέσεων των δύο χωρών αναφορικά με την υφαλοκρηπίδα. Ο Berk ανέφερε πως πως οι Έλληνες πρότειναν σχέδιο μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης πέντε σημείων και ότι σε επιστολή που απέστειλε στα μέσα Αυγούστου (2009) αποδεχόταν τα 4 από αυτά ενώ αντιπρότεινε επιπρόσθετα άλλα πέντε.  
Η Τουρκία ήταν μάλιστα να εξετάσει το θέμα της επέκτασης των χωρικών της υδάτων πέραν των έξι ν.μ. σε συγκεκριμένες περιοχές ενώ σε άλλες περιοχές όχι». 

Η Kaidanow ανέφερε στον Τούρκο αξιωματούχο τις ελληνικές ανησυχίες από τις συνεχιζόμενες τουρκικές υπερ-πτήσεις πάνω από κατοικημένα ελληνικά νησιά σε συνδυασμό με παρενόχληση ελληνικού αεροσκάφους πολιτικών αερογραμμών στις 31 Αυγούστου. Ο Berk ανταπάντησε πως η αμερικανική πλευρά δεν πρέπει να δίνει βάση στις ελληνικές καταγγελίες περί υπερ-πτήσεων ενώ όπως είπε, ουδέποτε τουρκικά μαχητικά παρενόχλησαν ελληνικό αεροσκάφος αερογραμμών. Ο ίδιος πρόσθεσε πως εκτός των πέντε σημείων ΜΟΕ που πρότεινε στην ελληνική πλευρά, πρότεινε ακόμη ένα σχέδιο ενός «κώδικα συμπεριφοράς στο Αιγαίο» (!)Aegean Code of Conduct στον οποίο περιλαμβάνονται και πτήσεις «άοπλων» μαχητικών. 
Ο ίδιος όμως πρόσθεσε πως ενδεχομένως η ελληνική πλευρά θα είναι απασχολημένη με τις επερχόμενες εκλογές και λέγοντας επειδή το ΠΑΣΟΚ προηγείται στις δημοσκοπήσεις είπε πως το συγκεκριμένο κόμμα δεν είναι «ξένο» προς την Τουρκία και πως η Τουρκία θεωρεί τον Γιώργο Παπανδρέου ένα καλό συνέταιρο (.He commented that that Turkey is "not a stranger" to PASOK and considers Papandreou a good partner).
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
read more "WIKILEAKS: ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΡΟΣ ΗΠΑ "ΜΗ ΔΙΝΕΤΕ ΒΑΣΗ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ." Διαβάστε περισσότερα...

Εθνική πρόκληση: Ρόδο και Κέρκυρα ζητάνε οι δανειστές μας


του Κώστα Χαρδαβέλλα

Ανεπίσημα –και όχι σε επίπεδο επισήμων διαπραγματεύσεων ΔΝΤ, Κομισιόν και ελληνικής κυβέρνησης– τα «γεράκια» της Τρόικα άφησαν να διαρρεύσει στην ελληνική πλευρά ότι  οι εγγυήσεις που ζητάνε οι δανειστές μας για την 5η δόση του δανείου μέσα στον Ιούνιο και για το δεύτερο πακέτο των 60 δισ. το 2012, είναι ο απόλυτος οικονομικός έλεγχος των εσόδων σε Ρόδο και Κέρκυρα το τρίμηνο Ιουνίου-Ιουλίου-Αυγούστου, δηλαδή το τρίμηνο της τουριστικής αιχμής της Ελλάδας.

Το σχέδιο που έχει προετοιμαστεί στα στρατηγεία κυρίως των ελεγχόμενων από τους Γερμανούς κέντρων δανεισμού της Ελλάδας (Deutsche Bank, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και Κομισιόν) περιλαμβάνει τα εξής:

1) Εγκατάσταση εκπροσώπων της Τρόικα σε κέντρα οικονομικού ελέγχου των δύο ελληνικών νησιών (εφορίες, δημόσια ταμεία, νομαρχίες κλπ.), που θα εποπτεύουν και θα καταγράφουν τα καθημερινά έσοδα από την τουριστική και εμπορευματική κίνηση σε Ρόδο και Κέρκυρα.

2) Τα έσοδα θα δεσμεύονται για το Ταμείο, το οποίο ζητάνε επίσημα να δημιουργηθεί για τις εισπράξεις από την εκποίηση της κρατικής περιουσίας.

3) Σε περίπτωση αδυναμίας της Ελλάδας να εφαρμόσει τα σκληρά μέτρα που ζητάνε ήδη ΔΝΤ και Κομισιόν για να μας παρασχεθεί νέο δάνειο, τα έσοδα του Ταμείου αυτού, θα διατίθενται αμέσως για εξόφληση μέρους του χρέους της Ελλάδας και δεν θα υπολογίζονται ως έσοδα του ελληνικού κράτους.

Ο πρωθυπουργός κ. Παπανδρέου έγινε έξαλλος μόλις πληροφορήθηκε το σχέδιο αυτό, που προέρχεται κυρίως από τη γερμανική πλευρά (Μέρκελ–Σόιμπλε) και έδωσε αυστηρή εντολή στον υπουργό Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου να μην συζητήσει καν τέτοια περίπτωση οικονομικού ελέγχου των δύο τουριστικών θέρετρων της Ελλάδας, που αναμένεται να φέρουν αρκετά έσοδα στον κρατικό μας προϋπολογισμό.

read more "Εθνική πρόκληση: Ρόδο και Κέρκυρα ζητάνε οι δανειστές μας" Διαβάστε περισσότερα...

Ο Τζον Λίπσκι αναλαμβάνει καθήκοντα διευθυντή του ΔΝΤ


Στα ηνία του ΔΝΤ, ο Τζον Λίπσκι, λόγω απουσίας Ντομινίκ Στρος - Καν

Στα ηνία του ΔΝΤ, ο Τζον Λίπσκι, λόγω απουσίας Ντομινίκ Στρος – Καν

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ανακοίνωσε ότι ο δεύτερος στην ιεραρχία του, ο Αμερικανός Τζον Λίπσκι, θα αναλάβει τα καθήκοντα του διευθύνοντος συμβούλου του παγκόσμιου οργανισμού, λόγω της απουσίας του Ντομινίκ Στρος-Καν.

Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ , Ουίλιαμ Μάρεϊ, δήλωσε ότι ο Λίπσκι θα συναντηθεί με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΝΤ την Κυριακή για να τα ενημερώσει για τις εξελίξεις.

«Σύμφωνα με τις καθιερωμένες διαδικασίες του ΔΝΤ, ο Τζον Λίπσκι, πρώτος αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος, ενεργεί ως διευθύνων σύμβουλος, όταν ο διευθύνων σύμβουλος δεν είναι στην Ουάσινγκτον», αναφέρει ο Μάρεϊ σε ανακοινωσή του.

«Ο κ. Λίπσκι θα προεδρεύσει της σημερινής άτυπης συνόδου του Διοικητικού Συμβουλίου», πρόσθεσε.

Ο Τζον Λίπσκι, πρώην στέλεχος της JP Morgan, πρώην αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών και υπ’ αριθμόν δυο του ΔΝΤ, ήταν αυτός που επόπτευε τις αποδόσεις του προγράμματος διάσωσης της Ελλάδας. Μάλιστα, σύμφωνα με τους New York Times, μπορεί ο Στρος – Καν να «φαινόταν προς τα έξω», όμως αυτός που «έτρεχε» το ελληνικό πρόγραμμα ήταν ο Λίπσκι.

«Σε πλήρη λειτουργία»

Νωρίτερα, το ΔΝΤ είχε διαβεβαιώσει ότι παραμένει «σε πλήρη λειτουργία» μετά την απαγγελία κατηγοριών κατά του γενικού διευθυντή του.

«Το ΔΝΤ παραμένει σε πλήρη λειτουργία», δήλωσε η Καρολάιν Ατκινσον, διευθύντρια Εξωτερικών Σχέσεων του ΔΝΤ, η οποία υπογράμμισε ότι δεν θα γίνει κανένα σχόλιο για τη σύλληψη του Στρος-Καν.

H σεξουαλική επίθεση για την οποία κατηγορείται ο επικεφαλής του ΔΝΤ, μπορεί να είναι ένας λόγος να απαλλαγεί από τα καθήκοντά του. Η θητεία του λήγει κανονικά στα τέλη του 2012.

«Παρών» το ΔΝΤ για την Ελλάδα

Βάσει ανακοίνωσης του εκπροσώπου του Eurogroup, ο Τζον Λίπσκι, πιθανόν να είναι αυτός που θα εκπροσωπήσει το ΔΝΤ, τη Δευτέρα το βράδυ, στην κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες, με θέμα την ελληνική κρίση χρέους.

Ακόμη κι αν ο διευθυντής του Ταμείου, Στρος – Καν, αδυνατεί να προσέλθει, λόγω της σύλληψής του για απόπειρα βιασμού, «το ΔΝΤ θα εκπροσωπηθεί στο ενδεδειγμένο επίπεδο», στην συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της ζώνης του ευρώ, δήλωσε ο Γκι Σίλερ, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σ’ αυτό το στάδιο, πρόσθεσε ωστόσο, δεν είναι γνωστό ακόμη εάν ο κ.Ντομινίκ Στρος – Καν δεν θα μπορέσει να έρθει.

Από την πλευρά της η Κομισιόν, κατέφυγε στο «ουδέν σχόλιο» για το θέμα. πηγη

read more "Ο Τζον Λίπσκι αναλαμβάνει καθήκοντα διευθυντή του ΔΝΤ" Διαβάστε περισσότερα...

Οι Έλληνες ζητούν την απομάκρυνση των λαθρομεταναστών από το κέντρο


http://www.elkosmos.gr/images/stories/_fotos-2011/allodapoi.jpg

Οι Αθηναίοι ουρλιάζουν στην κυριολεξία για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το κέντρο της πρωτεύουσας, λόγω της παρουσίας των τριτοκοσμικών ορδών και της παρεπόμενης κλιμάκωσης της εγκληματικότητας.

Σε δημοσκόπηση της εταιρείας Κάπα Research που είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας για λογαριασμό της εφημερίδας «Βήμα της Κυριακής», το 74,8% των ερωτηθέντων δηλώνουν καθόλου ικανοποιημένοι από την υφιστάμενη κατάσταση στο ιστορικό και εμπορικό κέντρο της πόλης και με τον τρόπο τους, παρακινούν την κυβέρνηση, αντί να καταγγέλλει «δημοκρατικά ελλείμματα» στην ΕΛΑΣ και να την παρακινεί να προσαγάγει κατοίκους του κέντρου που διαμαρτύρονται, να την αφήσει να κάνει τη δουλειά της.


Διατεθειμένοι να πάρουν τα πράγματα στα χέρια τους
Πως ιεραρχούν τώρα τα προβλήματα: το 85,5% ανησυχεί για την εγκληματικότητα, με το 84,5% να ζητά την αντιμετώπισή της και το 57,3% για τους οικονομικούς μετανάστες, με το 75,3% να ζητά την ανάσχεση του φαινομένου.

Όσο για τη δολοφονία του 44χρονου συμπολίτη μας στην Γ’ Σεπτεμβρίου την περασμένη Τρίτη, οι ερωτηθέντες σε ποσοστό 73,7% τονίζουν ότι ήταν αποτέλεσμα της ανεξέλεγκτης συγκέντρωσης λαθρομεταναστών στο κέντρο και μόνο το 13,9% τη θεωρεί αποτέλεσμα της ελλιπούς αστυνόμευσης, ενώ μόλις το 6% τη θεωρεί τυχαίο γεγονός.

Οι πολίτες εμφανίζονται διχασμένοι μόνο στο θέμα της αυτοδικίας: 46,7% συμφωνούν, 46,7% διαφωνούν.

Όμως, μόνο και μόνο το ότι οι μισοί τουλάχιστον (για την ώρα) φαίνονται διατεθειμένοι να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους ή να στηρίξουν αυτούς που το κάνουν, λέει πάρα πολλά και στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα στην εξουσία ότι η κατάσταση δεν θα γίνει από εδώ και πέρα ανεκτή.

Διλήμματα για την (ανίκανη) εξουσία και την ΕΛΑΣ (της)Την ίδια ώρα, κύκλοι της ΕΛΑΣ εμφανίζονται σκεπτικοί για τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, που θα ήταν ακόμα «χειρότερη» για τους κυβερνώντες-θιασώτες της πολυπολιτισμικότητας, αν είχε γίνει μετά τα αιματηρά περιστατικά χθες στα Εξάρχεια, με αριστεριστές, να πυρπολούν ανύποπτους πολίτες που είχαν ανθρωποκτόνα πρόθεση σε λαϊκή αγορά στα Εξάρχεια.

Η ΕΛΑΣ, η οποία δέχθηκε προ ημερών «βολές» από τον αρμόδιο υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χρήστο Παπουτσή (εκλέγεται στην ‘Α Αθηνών, την χαιρετάει πλέον μετά από όλα αυτά…), με αφορμή τραυματισμούς διαδηλωτών, υφίσταται πίεση από την κυβέρνηση αλλά την υποκριτική συμπεριφορά της κυβέρνησης, που εν διστάζει να «αδειάσει» τους αστυνομικούς κατά το δοκούν, για να μη «τσαλακωθεί» το αριστερό προφίλ της.

read more "Οι Έλληνες ζητούν την απομάκρυνση των λαθρομεταναστών από το κέντρο" Διαβάστε περισσότερα...

Κοψτε μαπα…



Σήμερα η προσαγωγή στο δικαστήριο του Στρος Καν

read more "Κοψτε μαπα…" Διαβάστε περισσότερα...

Νέες στρατιές λαθρομεταναστών στην «πληγωμένη» Αθήνα-Έκθεση σοκ της ΕΥΠ


Εκτός ελέγχου η κατάσταση στην Αθήνα, και όμως νέες στρατιές λαθρομεταναστών καταφθάνουν στην πρωτεύουσα. Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα Πρώτο Θέμα χιλιάδες λαθρομετανάστες, που περνούν παράνομα τα σύνορα και με τις συγκοινωνίες (ΟΣΕ, ΚΤΕΛ), έρχονται στην Αθήνα!
Εντυπωσιακό είναι ότι, πρώτα συλλαμβάνονται από την αστυνομία στον Έβρο και στη συνέχεια, αφού καταθέσουν μια αίτηση ασύλου, παίρνουν άδεια παραμονής για 30 ημέρες και έρχονται στην ελληνική πρωτεύουσα.
Οι κάτοικοι του κέντρου της Αθήνας αισθάνονται παγιδευμένοι. Σύμφωνα με έρευνα της Κάπα Research για το ΒΗΜΑ της Κυριακής, οκτώ στους δέκα αισθάνονται ότι, απειλούνται και έξι στους δέκα επιθυμούν να μετακομίσουν.
Έκθεση –σοκ της ΕΥΠ
Την ίδια ώρα, απόρρητη έκθεση-σοκ της ΕΥΠ για την γκετοποίηση του κέντρου της Αθήνας βλέπει το φως της δημοσιότητας, μέσω της εφημερίδας Έθνος της Κυριακής. Σύμφωνα με την έκθεση, υπάρχει οργανωμένο σχέδιο Eλλήνων και αλλοδαπών επιχειρηματιών, που εκμεταλλεύονται την κατάσταση σε τρεις τομείς: τη δουλεμπορία, το παραεμπόριο και το real estate.
Δουλεμπόριο
Όπως αναφέρει η έκθεση της ΕΥΠ, πολλοί μετανάστες που εισέρχονται παράνομα στη χώρα, συγκεντρώνονται στην Ελευσίνα και στον Ασπρόπυργο.

Εκτιμάται ότι σωματεία και ενώσεις αλλοδαπών με έδρα τη χώρα μας, διαδραματίζουν ρόλο στο σύστημα διακίνησης. Η ΕΥΠ τονίζει ότι, θα πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στη στοχοποίηση και καταπολέμηση αυτών των κυκλωμάτων.
Παραεμπόριο
Διαπιστώνεται η δημιουργία επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, οι οποίες υποστηρίζονται και από Έλληνες και που απευθύνονται μόνο σε αλλοδαπούς. Η ισχύς που αποκτούν σταδιακά, τα πρόσωπα τα οποία ελέγχουν τις συγκεκριμένες δραστηριότητες είναι πολυδιάστατη. Οι συγκεκριμένοι οικονομικοί παράγοντες υποστηρίζουν την γκετοποίηση περιοχώνΔημιουργείται έτσι μια πολιτική πίεση για τη νομιμοποίησή τους, σύμφωνα με την ΕΥΠ.
Real Estate
Η λεγόμενη γκετοποίηση των περιοχών αυτών και η αυξημένη παραβατικότητα προκαλεί φόβο και οδηγεί Έλληνες στο να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους τα οποία πωλούν σε χαμηλές τιμές.
Η ΕΥΠ προτείνει να προωθηθεί σε συνεργασία με το τραπεζικό σύστημα η παροχή κινήτρων για τη μετοίκηση ή παραμονή στις περιοχές που πλήττονται από την υποβάθμιση.
Πηγή: Newscode.gr
read more "Νέες στρατιές λαθρομεταναστών στην «πληγωμένη» Αθήνα-Έκθεση σοκ της ΕΥΠ" Διαβάστε περισσότερα...

Δεν έχω άξια κατάρα και ανάθεμα, δεν έχω…



Τα όνειρα τριών γενιών ελλήνων πρόδωσαν αυτοί οι άνθρωποι.
Διέφθειραν και διεφθάρηκαν. Και ως την τελευταία τους ανάσα θα επιμένουν να υποστηρίζουν πως ότι έκαναν το έκαναν για το καλό μας.
Δεν ξέρω αν θα μπορέσουμε να σκεφτούμε ποτέ μια ικανοποιητική τιμωρία για όσα έκαναν σε έναν ολόκληρο λαό, εδώ και 30 χρόνια.
Κυρίως ευθύνονται για την συντήρηση του διχασμού μας, με χίλιους έξυπνους τρόπους, ενώ ταυτόχρονα προωθούσαν την “συμφιλίωση”. Ενός διχασμού που ακόμα δεν μας επιτρέπει να αντιδράσουμε ενωμένοι εναντίον τους, και εναντίον των “αντικαταστατών” τους. Το alter ego τους, των εξαγγελόμενων επανεκκινήσεων.
Την νεολαία την αφόπλισαν με την τηλεοπτική καταστολή και το life style.
Εμάς τους μεγαλύτερους κατάφεραν να μας κάνουν να μην θέλουμε να ασχοληθούμε με την βρωμερή καθημερινή εργασία τους που ονομάζουν πολιτική.
Τη χώρα, την περιουσία και το μέλλον της, την εκποίησαν με χίλιους τρόπους.
Θάθελα να ξέρω τα κέρδη τους από τα ομόλογα που έχουν στα χέρια τους, από τα cds που πωλούν και αγοράζουν στα διεθνή χρηματιστήρια, από τον τζίρο των καλά κρυμμένων off shore εταιριών τους, από τα αμύθητα των προμηθειών τους…
Να κοιτάνε άραγε τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς και να αγαλιάζει η ψυχή τους;
Δεν έχω άξια κατάρα και ανάθεμα.
Δεν έχω...

read more "Δεν έχω άξια κατάρα και ανάθεμα, δεν έχω…" Διαβάστε περισσότερα...