Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Η απάντηση της Ελευθεροτυπίας στις διαψεύσεις της Κυβέρνησης για το Ελληνικό!


Με ένα συντονισμένο μπαράζ δηλώσεων, η κυβέρνηση επιχείρησε χθες να διαψεύσει συνολικά το χθεσινό δημοσίευμα της «Ε» περί αποχώρησης της εταιρείας του Κατάρ από το έργο του Ελληνικού, πέφτοντας όμως σε αντιφάσεις και κραυγαλέες ανακρίβειες.
Το βιογραφικό του Αθεμπίγιο, όπως εμφανίζεται στην ιστοσελίδα της Barcelona Strategic Urban Systems (BcnSus). Το βιογραφικό του Αθεμπίγιο, όπως εμφανίζεται στην ιστοσελίδα της Barcelona Strategic Urban Systems (BcnSus). Τη σκυτάλη των διαψεύσεων ανέλαβε από νωρίς χθες το πρωί ο υπουργός Επικρατείας Χ. Παμπούκης, ο.......... οποίος με άψογη κομματική φρασεολογία αναφέρθηκε στο δημοσίευμα της «Ε» ως «μπούρδες κατσαρές» και δημοσίευμα που εξυπηρετεί την ακινησία (sic).
Ο εκνευρισμός του κ. Παμπούκη είναι παρά ταύτα δικαιολογημένος, αφού μετά την ηχηρή πομφόλυγα της επένδυσης του Αστακού από το Κατάρ, βλέπει τώρα να ανατρέπεται και το δεύτερο «δημιούργημά» του, η πολυδιαφημισμένη επένδυση του Κατάρ στο Ελληνικό.
Ο κ. Παμπούκης σε δηλώσεις του έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, όπου ενημέρωσε σε κλειστή συνεδρίαση για την πορεία των αποκρατικοποιήσεων και του φαστ τρακ, ανέφερε ότι δεν έχει αποσύρει το ενδιαφέρον του το Κατάρ, δεν υπάρχει καμία εμπλοκή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ούτε και της Γερμανίας και υποστήριξε ότι «έχει δημιουργηθεί μια ιστορία χωρίς καμία πραγματική βάση και αφήνει πολύ μεγάλα και αναπάντητα ερωτηματικά...».
Επέμεινε μάλιστα ότι έχει επικοινωνία με τους Καταριανούς, οι οποίοι επιβεβαιώνουν το ενδιαφέρον τους...
Ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου ανέφερε στη ΝΕΤ ότι «το ρεπορτάζ της "Ε" είναι μύθευμα», ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι το δημοσίευμα είναι αβάσιμο και ανυπόστατο και τόνισε ότι «το σχέδιο αξιοποίησης του Ελληνικού δεν έχει εγκαταλειφθεί...».
Επί της ουσίας:
Η Ο κ. Παμπούκης στις δηλώσεις του έσπευσε να... υποβιβάσει όσο το δυνατόν περισσότερο τον κ. Αθεμπίγιο σε επίπεδο απλού «υπαλλήλου της εταιρείας "Barcelona Strategic Urb Systems" και μάλιστα με... χαμηλό μισθό. Ο Αθεμπίγιο απ' ό,τι γνωρίζω είναι υπάλληλος της εταιρείας αυτής και η εταιρεία είναι μια ιδιότυπη εταιρεία. (...) Οταν συμβάλλεται μια εταιρεία, στην οποία μεταξύ άλλων είναι και 3-4 μελετητές οι οποίοι εργάζονται γι' αυτήν, τι σημαίνει. Βλέπετε τίποτα το περίεργο σ' αυτό; Ετσι γίνονται όλες οι συμβάσεις παντού...».
Το περίεργο είναι ότι ο αρμόδιος υπουργός της κυβέρνησης Χ. Παμπούκης εμφανίζεται να μη γνώριζε (;) ότι ο κ. Αθεμπίγιο είναι ο... ιδρυτής της Barcelona και ο διευθύνων σύμβουλός της (βλ. διπλανές στήλες).
Ο κ. Παμπούκης τα «μάσησε» κανονικά όταν ρωτήθηκε αν το έργο του Ελληνικού θα γίνει με απ' ευθείας ανάθεση ή με διαγωνισμό.
Υποστήριξε χθες ότι ούτε ανάθεση θα γίνει, αλλά σκέπτεται «τι μορφή θα έχει η διαγωνιστική διαδικασία...».
Ομως από τον περασμένο Σεπτέμβριο μέχρι τον Μάρτιο, σε επίσημες δηλώσεις του ο κ. Παμπούκης επέμενε ότι το έργο θα είναι απ' ευθείας ανάθεσης, διότι με διαγωνισμό οι Καταριανοί θα φύγουν...
Η δέσμευση της κυβέρνησης για προνομιακή μεταχείριση της εταιρείας του Κατάρ προκύπτει από το σχετικό μνημόνιο συνεργασίας Ελλάδας - Κατάρ που υπεγράφη με τυμπανοκρουσίες πέρσι τον Σεπτέμβριο στη Νέα Υόρκη. Η δέσμευση της κυβέρνησης για προνομιακή μεταχείριση του Κατάρ καταγράφεται στο άρθρο 2 παρ. 3 του μνημονίου με το Κατάρ (όπως δείχνει και το απόσπασμα του δημοσιεύματος).
Το μνημόνιο εξάλλου καταγράφει το ενδιαφέρον του Κατάρ για ευρύτερες επενδύσεις στην Ελλάδα στους τομείς των κτηματομεσιτικών, του τουρισμού, των μεταφορών, των αεροπορικών ή λιμενικών διευκολύνσεων, στον τραπεζικό τομέα, στις κοινές επενδύσεις και άλλους τομείς. Αυτό δίνει το δικαίωμα στον κ. Παμπούκη να επιμένει ότι παραμένει ακόμα ζωντανό το ενδιαφέρον των Καταριανών για επενδύσεις στην Ελλάδα, χωρίς αυτό να σημαίνει κατ' ανάγκη ότι περιορίζεται στο Ελληνικό.
Τέλος, ο κ. Παμπούκης ισχυρίστηκε χθες ότι δεν υπάρχει καμία εμπλοκή της Επιτροπής στην υπόθεση του Ελληνικού.
Ομως η «Ε» επικοινώνησε χθες με τρεις κοινοτικές υπηρεσίες, οι οποίες όχι μόνον είναι απολύτως ενήμερες της υπόθεσης, αλλά την παρακολουθούν συστηματικότατα, εγείροντας θέματα ευθείας παραβίασης κοινοτικών κανόνων εσωτερικής αγοράς και ανταγωνισμού, μέχρι του σημείου του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.
Το μνημόνιο συνεργασίας Ελλάδας-Κατάρ στην παράγραφο 2 αναφέρει: Η Κοινή Επιτροπή επιφορτίζεται με τα εξής καθήκοντα... iii (να) επανεξετάσει το νομικό πεδίο της Ελληνικής Δημοκρατίας και (να) διασφαλίσει ότι η εταιρεία του Κατάρ και οι θυγατρικές της θα τύχουν του μέγιστου ευνοϊκού επενδυτικού καθεστώτος, συμπεριλαμβανομένων του σεβασμού στα επενδυτικά οφέλη, τα προνόμια, τις εξαιρέσεις, προστασίες και της έκδοσης αδειών με fast track διαδικασίες Το μνημόνιο συνεργασίας Ελλάδας-Κατάρ στην παράγραφο 2 αναφέρει: Η Κοινή Επιτροπή επιφορτίζεται με τα εξής καθήκοντα... iii (να) επανεξετάσει το νομικό πεδίο της Ελληνικής Δημοκρατίας και (να) διασφαλίσει ότι η εταιρεία του Κατάρ και οι θυγατρικές της θα τύχουν του μέγιστου ευνοϊκού επενδυτικού καθεστώτος, συμπεριλαμβανομένων του σεβασμού στα επενδυτικά οφέλη, τα προνόμια, τις εξαιρέσεις, προστασίες και της έκδοσης αδειών με fast track διαδικασίες
read more "Η απάντηση της Ελευθεροτυπίας στις διαψεύσεις της Κυβέρνησης για το Ελληνικό!" Διαβάστε περισσότερα...

Μάρτυρες για την επιδρομή κατά Bin Laden: «Δεν έγινε τίποτα!!!!


Ένας γείτονας, σε απόσταση μόνο μερικών λεπτών με τα πόδια από το υποτιθέμενο σπίτι του Osama Bin Laden όπου βρήκε το θάνατο από τις ειδικές δυνάμεις των ΗΠΑ, ο Jagandir Khan μίλησε στο δίκτυο Al-Jazeera παρουσιάζοντας μια εντελώς διαφορετική εικόνα από εκείνη των υπόλοιπων ΜΜΕ.
Σίγουρα εάν οι ΗΠΑ είχαν εξαπολύσει επίθεση με ελικόπτερα που προσγειώνονταν στον περίβολο του σπιτιού του bin Laden και εν μέσω πυροβολισμών κατάφεραν να σκοτώσουν τον Νο1 καταζητούμενο τρομοκράτη στη Δύση, κάποιοι από τους γείτονες του σπιτιού αυτού θα θυμούνταν το γεγονός.
Όμως σύμφωνα με τον Khan και κάποιους άλλους αυτόπτες μάρτυρες οι μόνες μαρτυρίες αφορούν για ένα ελικόπτερο που πέταξε το βράδυ της Κυριακής πάνω από την περιοχή. Κάποια λεπτά αργότερα ακούστηκε μια δυνατή έκρηξη. Όταν ο ίδιος και μερικοί φίλοι του πήγαν στον τόπο που ακούστηκε η έκρηξη δεν υπήρχε τίποτα παρά μόνο κάποια συντρίμμια και μια φωτιά.  
Καμία ανταλλαγή πυροβολισμών, καθόλου φωνές, κανένα πτώμα, μόνο κάποιες σκόρπιες φωτιές και αρκετοί ζαλισμένοι γείτονες. Έτσι όταν ο Jagandir Khan πήγε την άλλη ημέρα το πρωί, μαθαίνοντας από τα τηλεοπτικά κανάλια ότι μετά από επιχείρηση των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων σκοτώθηκε ο αρχηγός της al-Qaeda έμεινε άφωνος.
«Τα ελικόπτερα» εξηγεί ο Khan άρχισαν τα πυρά για μερικά λεπτά, μετά ήρθαν ξανά και για μερικά λεπτά άρχισαν πάλι τα πυρά και γύρω στις 1:15 ακούσαμε μια μεγάλη έκρηξη. Έτσι τρέξαμε προς το σημείο, εγώ ο αδελφός μου και μερικοί άλλοι, αλλά όταν φτάσαμε εκεί υπήρχε μόνο φωτιά. Τίποτα άλλο».
Επιπρόσθετα ο ίδιος σημείωσε «Ζω σε αυτή την περιοχή σχεδόν όλη μου τη ζωή. Ξέρετε εάν έρθει κάποιος νέος γείτονας στην περιοχή σου στο δρόμο σου θα το καταλάβαινες».
Σύμφωνα επομένως με την αφήγηση του Jagandir Khan όλη η ιστορία κράτησε μόνο μερικά λεπτά και όχι 38 που εξήγησε ο αμερικανός πρόεδρος Obama. Από την άλλη και η αφήγηση του Khan εμπεριέχει κενά. Δεν είναι δυνατό να ακούγονται εκρήξεις και πτήσεις ελικοπτέρων σχεδόν δίπλα από το σπίτι του και να βλέπει φωτιές και αυτός στη συνέχεια να πηγαίνει απλά για ύπνο χωρίς να περιμένει για να δει τι ήταν όλα αυτά. Από την άλλη οι πυροβολισμοί είναι κάτι που πιθανά εξηγείται, καθώς οι ειδικές δυνάμεις χρησιμοποιούν σχεδόν πάντα σιγαστήρες.
Όπως και να έχει πάντως το θέμα σίγουρα η αφήγηση αυτή περιπλέκει ακόμη πιο πολύ την υπόθεση της επιδρομής και του θανάτου ενός Osama Bin Laden το πτώμα του οποίου δεν έχει εμφανιστεί πουθενά και μια κηδεία η οποία κανείς δεν γνωρίζει πως πότε και που έγινε, εάν έγινε.
Ο Οσάμα Μπιν Λάντεν ήταν άοπλος αλλά προέβαλε αντίσταση (σ.σ. δηλαδή τους ... κλώτσησε;), όταν οι Αμερικανοί κομάντος εισέβαλαν στην έπαυλη όπου διέμενε στο Πακιστάν, σύμφωνα με τη νέα εκδοχή των γεγονότων που παρουσίασε ο Λευκός Οίκος ανασκευάζοντας παλαιότερες πληροφορίες που έκαναν λόγο για «ανταλλαγή πυροβολισμών».
Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζον Κάρνεϊ δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι οι αρχικές πληροφορίες για την επιχείρηση στην έπαυλη του Αμποταμπάντ δημοσιοποιήθηκαν «με μεγάλη βιασύνη».
Αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου είχαν ανακοινώσει τις προηγούμενες ημέρες ότι ο Μπιν Λάντεν είχε εμπλακεί σε «ανταλλαγή πυροβολισμών» και υπήρχε η υπόνοια ότι μία ή περισσότερες γυναίκες στην έπαυλη είχαν χρησιμοποιηθεί ως ανθρώπινες ασπίδες. Σύμφωνα με την νεότερη εκδοχή, η γυναίκα που έχασε τη ζωή της βρέθηκε σε διασταυρούμενα πυρά. Επίσης, σύμφωνα με την εκδοχή των γεγονότων που ανακοίνωσε ο Κάρνεϊ, η σύζυγος του Μπιν Λάντεν έτρεξε προς τον Αμερικανό κομάντο που είχε απομονώσει το σύζυγό της και δέχθηκε σφαίρα στο πόδι πριν σκοτωθεί ο Μπιν Λάντεν.
Ο Κάρνεϊ δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες για τις τελευταίες στιγμές του ηγέτη της Αλ Κάιντα ούτε λεπτομέρειες για τον τρόπο που αντιστάθηκε. «Η αντίσταση δεν απαιτεί όπλο. Είμαι σίγουρος ότι θα υπάρξουν περισσότερες λεπτομέρειες και θα τις δημοσιοποιήσουμε», όπως είπε.
Επικαλούμενοι αξιωματούχους, οι New York Times αναφέρουν επίσης ότι οι κομάντος δεν γνώριζαν αν ο Μπιν Λάντεν ή άλλοι ήταν ζωσμένοι με εκρηκτικά.
Η ομάδα κρούσης άνοιξε πυρ ανταποκρινόμενη σε «απειλητικές κινήσεις» καθώς ανέβαιαν προς τον τρίτο όροφο όπου εντόπισαν τον Μπιν Λάντεν, δήλωσε ο διευθυντής της CIA Λίον Πανέτα μιλώντας στο PBS.
«Υπήρχε εξουσιοδότηση να σκοτώσουν τον Μπιν Λάντεν. Και προφανώς, σύμφωνα με τους κανόνες εμπλοκής, αν είχε σηκώσει τα χέρια ψηλά, είχε παραδοθεί και δεν φαινόταν να αποτελεί κανενός είδους απειλή, τότε θα τον αιχμαλώτιζαν. Αλλά είχαν πλήρη εξουσιοδότηση να τον σκοτώσουν», είπε ο Πανέτα.
Σύμφωνα με δήλωση αξιωματούχου στο Reuters, ο Μπιν Λάντεν θα είχε αιχμαλωτιστεί ζωντανός αν είχε παραδοθεί, αλλιώς επρόκειτο για μία «αποστολή εκτέλεσης».
Το αραβικό δίκτυο Al Arabiya μεταδίδει στον ιστότοπό του ότι, σύμφωνα με υψηλόβαθμους Πακιστανούς αξιωματούχους, η 12χρονη κόρη του ηγέτη της Αλ Κάντα, που ήταν ανάμεσα στα έξι παιδιά που απομακρύνθηκαν από τη σημείο της επιχείρησης, οι Αμερικανοί κομάντος αιχμαλώτισαν ζωντανό τον πατέρα της και στη συνέχεια τον πυροβόλησαν και τον σκότωσαν μπροστά σε μέλη της οικογένειας.
«Εμπρηστική» φωτογραφία
Την ίδια στιγμή ο Μπαράκ Ομπάμα και οι σύμβουλοί του εξακολουθούν να εξετάζουν το ενδεχόμενο δημοσιοποίησης φωτογραφίας της σορού του Μπιν Λάντεν. Ο διευθυντής της CIA Λίον Πανέτα δήλωσε την Τρίτη στο δίκτυο NBC ότι περιμένει ότι η κυβέρνηση θα δημοσιοποιήσει μια φωτογραφία του νεκρού ηγέτη της Αλ-Κάϊντα.
«Είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι η κυβέρνηση εξετάζει τον καλύτερο τρόπο για να το κάνει, αλλά δε νομίζω ότι υπάρχει αμφιβολία ότι, οπωσδήποτε κάποια φωτογραφία θα δημοσιοποιηθεί», αναφέρει ο Πανέτα σε μαγνητοσκοπημένη συνέντευξη που παραχώρησε στο NBC.
Από την πλευρά του, ο Κάρνεϊ δήλωσε ότι η φωτογραφία του νεκρού Οσάμα Μπιν Λάντεν είναι «φρικιαστική» και ότι η αμερικανική κυβέρνηση δεν έχει ακόμη αποφασίσει εάν θα την δώσει στη δημοσιότητα ή όχι. «Θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι μία φρικιαστική φωτογραφία. Υπάρχουν ευαισθησίες εδώ σχετικά με το τι είναι πρέπον», τόνισε, υπογραμμίζοντας ότι η φωτογραφία μπορεί να αποδειχθεί «εμπρηστική».
Πηγή http://www.defencenet.gr
read more "Μάρτυρες για την επιδρομή κατά Bin Laden: «Δεν έγινε τίποτα!!!!" Διαβάστε περισσότερα...

Σενάρια πρόωρων εκλογών (ξαφνικά) στο περιστύλιο της Βουλής


Του Κώστα Τζεβελέκου

Δεν έχουμε διάθεση να μιλήσουμε για εκλογές αλλά ούτε και ανασχηματισμό. Αυτό που ενδιαφέρει το κάθε πολίτη είναι να αισθανθεί ότι οι θυσίες του δεν πάνε χαμένες.

Όμως οι πληροφορίες που έρχονται από «κλειστούς» κύκλους του εσωτερικού και του εξωτερικού και συζητούνται στα “πηγαδάκια” της βουλής από σημαντικά πολιτικά πρόσωπα μιλούν για πρόωρες εκλογές.

Συγκεκριμένα το σχέδιο είναι ως εξής :


Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα ανακοινώσει το οικονομικό του πρόγραμμα και τις προτάσεις εξόδου από τη κρίση στο επονομαζόμενο Ζάππειο 2. Στη συνέχεια αναμένεται δημοσκόπηση όπου θα φαίνεται ότι η Ν.Δ είναι οριακά μπροστά από το ΠΑΣΟΚ .

Δεδομένου τις αντιδράσεις που υπάρχουν στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ με τις συγκεκριμένες αλλαγές που προσπαθεί να υλοποιήσει ο κ. Παπανδρέου και είναι επώδυνες ,αλλά και σε παράγοντες που πιέζουν από το εξωτερικό θα αναγκασθεί ο κ. Παπανδρέου να καταφύγει στις πρόωρες εκλογές.

Υπάρχει βέβαια και ένας άλλος λόγος η συγκεκριμένη βουλή που θα προκύψει θα έχει την δυνατότητα να είναι αναθεωρητική προκειμένου να γίνουν αλλαγές στο Σύνταγμα.

read more "Σενάρια πρόωρων εκλογών (ξαφνικά) στο περιστύλιο της Βουλής" Διαβάστε περισσότερα...

Αρχίζει η μάχη για το ελληνικό πετρέλαιο στη Βουλή!!!!


του Κώστα Χαρδαβέλλα

Σεισμικές έρευνες για τον εντοπισμό κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου νότια της Κρήτης και στην ευρύτερη λεκάνη του Ιονίου πελάγους αρχίζουν εντός του Μαϊου πιθανότατα από μεγάλη νορβηγική εταιρεία αναζήτησης υδρογονανθράκων.

Μετά από 20 χρόνια αδιαπέραστου τείχους σιωπής οι αποκαλύψεις στο newsbomb.gr και στην εκπομπή «Αθέατος Κόσμος» από τον Κώστα Χαρδαβέλλα έφεραν επιτέλους το ποθούμενο αποτέλεσμα για όλους τους Έλληνες, να αρχίσουν οι πρώτες έρευνες για τον ορυκτό μας πλούτο.

Οι δύο νορβηγικές εταιρίες που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για έρευνες στην Ελλάδα είναι Petroleum Geo Services (PGS) TGS Nopel Geophisical Company.

Η πρώτη έχει ήδη κάνει έρευνες στην Κύπρο και είχε δηλώσει προ διετίας το ενδιαφέρον της για έρευνες στην Ελλάδα, αλλά τότε είχε συναντήσει τις κλειστεί πόρτες της ελληνικής κυβέρνησης.

Την άλλη εβδομάδα έρχεται στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Ενέργειας για τη δημιουργία του Φορέα που θα δώσει τις άδειες στις ενδιαφερόμενες ξένες εταιρείες να αρχίσουν έρευνες στο ελληνικό υπέδαφος.

read more "Αρχίζει η μάχη για το ελληνικό πετρέλαιο στη Βουλή!!!!" Διαβάστε περισσότερα...

Αφού αυτή η κυβέρνηση δεν έπεσε σήμερα μόνη της, πρέπει να την ρίξουμε εμείς αύριο!!!!!!!



Τεράστια η ευθύνη της αντιπολίτευσης και ιδιαίτερα της αξιωματικής, στα όσα οφθαλμοφανέστατα πλέον μαθαίνουμε. Με σύστημα και με δόλο ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου οδήγησε τη χώρα στα "σαγόνια" του ΔΝΤ και της τρόικας. Αυτό δεν είναι πλέον θέμα για συζύτηση. Όμως, ούτε η ανατροπή της μνημονιακής - κατοχικής κυβέρνησης Παπανδρέου είναι θέμα προς συζήτηση. Αποδείχθηκε πως η Ελλάδα ΔΕΝ έχει πρωθυπουργό, ΔΕΝ έχει κυβέρνηση, ΔΕΝ υπάρχουν εκπρόσωποι του λαού αλλά αντιπρόσωποι τραπεζών και τοκογλύφων, που έχουν αναλάβει να φέρουν εις πέρας το "έργο" τους.

Δυστυχώς, όσο και αν τα γράφαμε, όσο και αν τα λέγαμε, πάρα πολλοί Έλληνες πολίτες (δεν συγκαταριθμώ τα κομματόσκυλα) δυσπιστούσαν στο γεγονός πως η κυβέρνηση Παπανδρέου και ο ίδιος ο πρωθυπουργός ήταν σε "διατεταγμένη υπηρεσία". Πώς αλλιώς, άραγε, μπορεί να χαρακτηρισθεί η πολιτική δειλία και η ανικανότητα τόσο του πρωθυπουργού όσο και του υπόλοιπου τσίρκου (βλ. κυβέρνηση) να μην σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να παραδώσουν έναν ολόκληρο λαό, μία ολόκληρη χώρα, στις διαθέσεις κερδοσκόπων που ΜΟΝΟ την καταστροφή θα μπορούσαν να σχεδιάσουν προκειμένου να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους; Πώς αλλιώς μπορεί να χαρακτηρισθεί αυτό το συνεονθύλευμα υπουργών (συμβούλων και λοιπών καλοπληρωμένων παρατρεχάμενων της εξουσίας) που άκριτα και χωρίς δεύτερη σκέψη εφαρμόζουν γράμμα προς γράμμα τις "άνωθεν" εντολές εκείνων που δεν νοιάζονται (φυσικά) για τον Ελληνικό λαό, τον οποίο αντιμετωπίζουν ως εργαλείο κέρδους και δεν πρόκειται να διστάσουν να κομματιάσουν την Ελλάδα για να εισπράξουν τα τοκοχρεολύσιά τους;

Δυστυχώς, η κυβέρνηση Παπανδρέου συνεχίζει να παραμένει στην εξουσία και σήμερα θα πάρει και άλλες αποφάσεις που θα ρίξουν ακόμη πιό βαθιά τη χώρα στην εξαθλίωση. Την ίδια στιγμή, η Πορτογαλία κάνει συζητήσεις και ρυθμίσεις ευνοϊκές για τη χώρα και τους πολίτες της, προκειμένου να αντιμετωπίσει το δικό της χρέος. Πριν από μερικούς μήνες, βουλευτής του Ηνωμένου Βασιλείου τοποθετούμενος μέσα στο Αγγλικό Κοινοβούλιο είπε ευθαρσώς πως "δεν σκοπεύει η Μεγάλη Βρετανία να καταντήσει σαν την Ελλάδα"... Και όπως όλοι πλέον καταλαβαίνουμε, οι ενέργειες και οι πολιτικές αποφάσεις του Γιώργου Παπανδρέου έφεραν τον "Τιτανικό" όχι λόγω ασχετοσύνης, όχι λόγω ηλιθιότητας... αλλά λόγω πολιτικής ανικανότητας, δειλίας και ποιός ξέρει τι άλλο...

Αυτή η θλιβερή κυβέρνηση στηρίζεται -ουσιαστικά- από την μηδενική αντιπολίτευση που έχει απέναντί της. Η πολιτική σκηνή της χώρας -με προεξάρχουσα την αξιωματική αντιπολίτευση- προτιμά την πολιτική του "ώριμου φρούτου", παρά να διαλύσει την κυβέρνηση του ΔΝΤ, αδιαφορώντας για τις ανάγκες της χώρας και των πολιτών. Αποφεύγοντας να πιάσει την "καυτή πατάτα", ο πολιτικός κόσμος της χώρας "καίει" την χώρα. Το πολιτικό κόστος προσμετράται περισσότερο από την επιβίωση του λαού και την εθνική ανεξαρτησία και κυριαρχία!!! Οικτροί, παρακολουθούντες την κυβερνητική αναίσχυντη πολιτική, παραθέτουν εκθέσεις ιδεών χωρίς ουσία, χωρίς πρόγραμμα, χωρίς στόχο, προσπαθώντας να "φανούν" καλοί, ενώ την ίδια στιγμή συναινούν στην συνέχιση της σύνθλιψης των πολιτών, προκειμένου να μην φανεί η συνυπαιτιότητά τους στην σημερινή κατάσταση της χώρας. Και μένοντας βουβοί, γίνονται συνένοχοι της κατοχής της Ελλάδας από ξένες, "δάνειες" δυνάμεις...

Αφού, λοιπόν, οι πολιτικοί άρχοντες δεν επιθυμούν την κάθαρση (γιατί περί αυτού πρόκειται), αφού δεν επιθυμούν να εργαστούν για την επανάκαμψη της χώρας, αφού η απόστασή τους από τα όσα ζει ο Έλληνας πολίτης δεν τους επιτρέπει να βιώσουν και οι ίδιοι τα αποτελέσματα των εκάστοτε θλιβερών κυβερνητικών επιλογών, τότε εμείς οι πολίτες, θα πρέπει να κάνουμε το βήμα εμπρός. Εμείς δεν έχουμε περιθώρια. Μας κοροϊδεύουν μπροστά στα μάτια μας, μας ξεπουλάνε -κυριολεκτικά- για να εξυπηρετήσουν τις τράπεζες (διεθνείς και εγχώριες) κι εμείς στεκόμαστε να παρακολουθούμε -στο σύγχρονο σκλαβοπάζαρο- το ξεπούλημά μας...!

Είναι δική μας ευθύνη, όπως μας τονίζει και το ακροτελεύτιο άρθρο του Συντάγματος, να υπερασπιστούμε την χώρα, τους νόμους και την Δημοκρατία. Η ευθύνη των πολιτικών έχει παυθεί από τους ίδιους τους πολιτικούς. Βρισκόμαστε στο σταυροδρόμι της ιστορίας και είμαστε υποχρεωμένοι (και όχι χρεωμένοι) να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων, στο χρέος μας απέναντι σε προγόνους και απογόνους.

Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να πέσει ΑΜΕΣΑ. Τα υποπόδια της κυβερνητικής προπαγάνδας προσπαθούν να διαστρεβλώσουν την αλήθεια και να εμφανίσουν την προδοσία ως ανύπαρκτο γεγονός ή ως φιλόπονη πολιτική εργασία!!! Το ψέμα και η ανυποληψία της κυβέρνησης Παπανδρέου δεν πρόκειται να σταματήσει εάν δεν το σταματήσουμε εμείς. Αφού οι πολιτικοί άρχοντες έχουν φροντίσει να "χαϊδεύουν" την κατοχική κυβέρνηση, εμείς οφείλουμε να πάρουμε τις πέτρες και να κυνηγήσουμε τους λαθρεπιβάτες της δημοκρατίας. Αν δεν το κάνουμε σήμερα, αν δεν διώξουμε τους "μεσίτες" της χώρας μας σήμερα, τότε δεν είμαστε άξιοι της μοίρας και της τύχης μας, αλλά είμαστε άξιοι για τα χειρότερα...

Και δεν πρέπει να ξεχνάμε πως τα "μέτρα" που παίρνουν, ουσιαστικά είναι τα μέτρα του τάφου στον οποίο θέλουν να μας ρίξουν σαν λαό...

Χρήστος
read more "Αφού αυτή η κυβέρνηση δεν έπεσε σήμερα μόνη της, πρέπει να την ρίξουμε εμείς αύριο!!!!!!!" Διαβάστε περισσότερα...

Η Ελλάδα ως κράτος χρεοκόπησε


Τελικά οι διάφορες Κασσάνδρες είχαν δίκιο.
Η Ελλάδα ως κράτος χρεοκόπησε.
Κήρυξε στάση πληρωμών, άσχετα με τις διαβεβαιώσεις του σοβαροφανούς υπουργού επί των Οικονομικών.
Απλώς, η στάση αυτή των πληρωμών αφορά στις υποχρεώσεις του κράτους απέναντι στους πολίτες του.
Οι ξένοι τραπεζίτες και οι δανειστές μας συνεχίζουν να πληρώνονται κανονικά.
Εκτός λοιπόν από τις περικοπές στους μισθούς, τις καταργήσεις των επιδομάτων, τις τεράστιες αυξήσεις στη βενζίνη και στα άλλα βασικά αγαθά, έρχεται τώρα το κράτος να εξοντώσει πλήρως τη μέση οικογένεια, στερώντας της την από καιρό κουτσουρεμένη δωρεάν περίθαλψη.
Ο ΟΠΑΔ, για παράδειγμα, δεν πληρώνει εδώ και καιρό.
Στη Θεσσαλονίκη μάλιστα, εκτός από την ταλαιπωρία στην οποία υποβάλλονται οι ασφαλισμένοι του, αναγκαζόμενοι να στήνονται σε ουρές από τα χαράματα, το ταμείο χρωστά ακόμη ιατρικές δαπάνες κλπ. σε δικαιούχους του, από το …2009!
Πρόσφατα, και επειδή το εν λόγω ταμείο δεν πληρώνει ούτε καν τους συμβεβλημένους με αυτό γιατρούς, αυτοί αποφάσισαν να μη δέχονται ασφαλισμένους του δημοσίου, ή αν τους δέχονται, να αμείβονται κανονικά, και οι ασφαλισμένοι να πηγαίνουν στον ΟΠΑΔ ώστε να καταθέτουν την απόδειξη και να έχουν λαμβάνειν…
Δηλαδή, στη καλύτερη περίπτωση, σε 3-4 χρόνια από την ημέρα υποβολής των απαραίτητων δικαιολογητικών.
Κάτι ανάλογο ισχύει και με τους φαρμακοποιούς.
Αν αυτό δεν είναι στάση πληρωμών, τότε τι είναι;
Πάντως δημόσια και δωρεάν υγεία δεν είναι.
Και βέβαια οι αντίστοιχες κρατήσεις στο μισθό των δημοσίων υπαλλήλων, όχι μόνο συνεχίζουν, αλλά έχουν αυξηθεί κατακόρυφα.
Ο απόλυτος δηλαδή εμπαιγμός από ένα ψευδοκράτος που θέλει να λέγεται ευνομούμενο, συντεταγμένο, και μέλος της ΕΕ. Μόνο η συμμετοχή μας στις επιχειρήσεις της Λιβύης μας μάρανε.
Και μπορεί το εν λόγω θέμα να θεωρείται ασήμαντο για κάποιους, που στο πρόσωπο των δημοσίων υπαλλήλων βλέπουν τον εχθρό, αλλά ας αναλογιστούμε όλοι μας τι σημαίνει για μια οικογένεια να αναγκάζεται, πέραν των όλων εξόδων της να πληρώνει μια-δυο επισκέψεις το μήνα στο γιατρό (€100-150) αλλά και τα όποια φάρμακα χρειάζεται.
Την ώρα πάντα που οι κρατήσεις στο μισθό για την περίθαλψη συνεχίζουν αμείωτες…
Στη περίπτωση μάλιστα υπερήλικων ή συνταξιούχων, η οικογένειας με μωρό/ά, όπου δηλαδή οι επισκέψεις στο γιατρό και τα φάρμακα πολλαπλασιάζονται, καταλαβαίνει κανείς ότι τα πράγματα σκουραίνουν επικίνδυνα. Ένα ολόκληρο μηνιάτικο, και δεν φτάνει.
Να τους χαιρόμαστε λοιπόν τους κυβερνώντες μας, και να`μαστε εθνικά περήφανοι που έχουμε εθνικά υπερήφανη σοσιαλιστική κυβέρνηση, και πάνω απ όλα δημόσια και δωρεάν υγεία.
Για τη παιδεία και την ασφάλειά μας δεν θα αναφερθώ καν.
Εκεί και αν δεν χρεοκοπήσαμε προ πολλού.
Υ.Γ. Ο αρμόδιος εισαγγελέας έσπευσε προχθές να συλλάβει τη γιατρό που εφημέρευε για τα … ράντζα. Το κράτος μπαταχτσή που χρωστάει δισεκατομμύρια στους ανήμπορους πολίτες του, ποιος θα το συλλάβει;
read more "Η Ελλάδα ως κράτος χρεοκόπησε" Διαβάστε περισσότερα...

Τα «χειρότερα» είναι μπροστά μας;


  • Του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου
Οι Financial Times έγραψαν, πριν λίγες ώρες σε σχετικό με την Ελλάδα μας άρθρο, ότι το θέμα της αναδιάρθρωσης ΔΕΝ εξαντλείται στο εάν θα γίνει, αλλά πώς και σε τί ποσοστό, και καταλήγουν ότι:
«…Η διαρκώς διευρυνόμενη συναίνεση είναι ότι μια εθελοντική αναδιάρθρωση, η οποία θα μπορούσε να περιλαμβάνει κάποιου είδους παράτασης των προθεσμιών λήξης των ομολόγων, θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί σε πρώτη φάση, ακόμη και φέτος, και να ακολουθήσει μια πλήρους κλίμακας αδυναμία πληρωμών (πτώχευση) το επόμενο έτος ή το 2013.

Μια εθελοντική αναδιάρθρωση, βέβαια, προϋποθέτει ότι οι επενδυτές θα είναι πρόθυμοι να συμμετάσχουν…»

Με αφορμή το ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ κομμάτι της συνέντευξης του Dr Ντομινίκ Στρος-Καν που ΔΕΝ είχε δείξει ΚΑΝΕΝΑ ελληνικό τηλεοπτικό κανάλι και έδειξε ο κ Λαζόπουλος στο Αλ-Τσαντίρι Νιους της Τρίτης, 3 Μαΐου, σοκάροντας την ελληνική κοινή γνώμη για «τις πολύμηνες μυστικές διεργασίες» δεν είναι λογικό να αναρωτηθεί κανείς (χωρίς πολιτική εμπάθεια): «μήπως αυτό που αναφέρουν σήμερα οι Financial Times είναι το αναπόφευκτο πλάνο της τελικής πτώχευσής μας;»


Κύριε Παπανδρέου, σας θυμίζει κάτι;
read more "Τα «χειρότερα» είναι μπροστά μας;" Διαβάστε περισσότερα...

That's all George. Έγκλημα που δεν παραγράφεται...


Ο κ. Στρος Καν, αποκαλύπτει κάτι που υποψιαζόμασταν.
Ήταν κοινός μύθος αυτή η ιστορία με την υποδούλωση της χώρας στο ΔΝΤ.
Το ερώτημα, όμως, που δεν έχει απαντηθεί είναι γιατί το έκανε ο κ. Παπανδρέου;
Σήμερα, για πρώτη φορά, η Ν.Δ. το διατυπώνει:
Το ζήτημαπλέονδεν είναι η χαμένη αξιοπιστία του κΠαπανδρέουΤο ερώτημα είναι τι κρύβεται πίσω από την απόφαση εκείνη; Ο ελληνικός λαός πρέπει να μάθει.
Δεν αρκεί.
Πρέπει να τεθεί επισήμως το ερώτημα και μάλιστα πιεστικά.
Και να δοθεί πειστική απάντηση.
Για πολλούς λόγους.
Πρώτον, γιατί όσοι ήξεραν αυτή την ιστορία, κέρδισαν μυθικά ποσά!
Για σκεφθείτε να είχατε πωλήσει τις μετοχές σας της Εθνικής στα 22 ευρώ, στο τέλος Οκτωβρίου του 2009 και να ερχόσασταν σήμερα να την αγοράσετε στα 5;
Δεύτερον, γιατί ο κ. Παπανδρέου εξαπάτησε απροκάλυπτα τον ελληνικό λαό. Το «λεφτά υπάρχουν» μπορεί και του το συγχωρέσει ο κόσμος γιατί προεκλογικά λέγονται και υπερβολές.
Όμως, η μεθόδευση του να μας απαξιώσει ως χώρα για να έρθουν στη συνέχεια οι ..σωτήρες του ΔΝΤ, είναι ένα έγκλημα που δεν παραγράφεται.
Και πρέπει να λογοδοτήσει και όχι μόνον ενώπιον της ιστορίας….
Το τελευταίο ερώτημα: Γιατί προβαίνει σ΄ αυτές τις αποκαλύψεις ο κ. Στρος Κάν;
Νομίζω ό,τι η απάντηση είναι απλή: Η γοητεία του κ. Παπανδρέου ξέφτισε. Η αναποτελεσματικότητα του είναι τόσο κραυγαλέα που ενοχλεί ακόμα και τους μέχρι χθες φανατικούς υποστηρικτές του.
Όλοι αισθάνονται ό,τι ο πρωθυπουργός δεν μπορεί πλέον
Μέχρι εδώ ήταν.
Ο κ. Παπανδρέου είναι ένα καμένο χαρτί.
Έκανε τη δουλειά και τέλος.
Όσο ταχύτερα το συνειδητοποιήσουμε ως χώρα, τόσο καλύτερα.

read more "That's all George. Έγκλημα που δεν παραγράφεται..." Διαβάστε περισσότερα...