Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Να αναλάβει άμεσα τον Παναθηναϊκό θέλει ο Σουλτάν Αλ Σαούντ

Να αναλάβει άμεσα τον Παναθηναϊκό θέλει ο Σουλτάν Αλ Σαούντ
Μπορεί το θέμα της αγοράς του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός από τον Σουλτάν Αλ Σαούντ να μετατέθηκε, ωστόσο η πλευρά του Πρίγκιπα είναι καθησυχαστική και μάλιστα θέλει να αναλάβει άμεσα τη διοίκηση.
Όλα δείχνουν ότι εντός της ερχόμενης εβδομάδας το θέμα θα έχει τελειώσει και ο Πρίγκιπας θα έχει στα χέρια του τις μετοχές της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Μάλιστα, ο Αλ Σαούντ θέλει μόλις δείξει τα 15 εκατ. ευρώ να αναλάβει αμέσως τη διοίκηση της ομάδας, χωρίς να περιμένει την αλλαγή του νόμου.
Δηλαδή, ο Πρίγκιπας θέλει μόλις φτάσουν οι εγγυητικές της τράπεζας στα χέρια του Γιάννη Βαρδινογιάννη, τότε να υπάρξει και αλλαγή στο Διοικητικό Συμβούλιο, με άτομα του Αλ Σαούντ.
Ωστόσο, άγνωστο παραμένει αν τα χρήματα της ΠΑΕ θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ή θα πρέπει να γίνει η αλλαγή του νόμου πρώτα.
Παράλληλα, το περιβάλλον του Πρίγκιπα τονίζει ότι εντός της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται στην Ελλάδα, προκειμένου να προχωρήσει στις επόμενες κινήσεις του.
Από εκεί και πέρα, την Πέμπτη (08/12) κυκλοφόρησε η φήμη πως ο ενδιαφερόμενος Σαουδάραβας Πρίγκιπας δεν είναι ο Σουλτάν Αλ Σαούντ, καθώς δεν έχει την οικονομική επιφάνεια, αλλά κάποιος άλλος, τον οποίο έχει βρει ο Βλάσης Τσάκας. Πάντως, αυτή η φήμη διαψεύστηκε κατηγορηματικά.
Από την πλευρά του, ως γνωστόν, ο Γιάννης Βαρδινογιάννης είναι ενήμερος για το θέμα και κρατά στάση αναμονής…
οnsports
read more "Να αναλάβει άμεσα τον Παναθηναϊκό θέλει ο Σουλτάν Αλ Σαούντ" Διαβάστε περισσότερα...

Η φτώχεια πνίγει την χώρα μας


Οι δάσκαλοι βγαίνουν ζητιανιά για ένα πιάτο φαγητό για να ταΐσουν τα παιδιά στο σχολείο που πεινάνε, οι άνεργοι αυξάνονται και οι τυχεροί που έχουν ακόμη δουλειά παίρνουν αντίδωρο αντί μισθού και δεν προλαβαίνουν να πληρώσουν φόρους.
Βιώνουμε τα μεγαλύτερα ποσοστά εξαθλίωσης, με περισσότερη φτώχεια και ανέχεια.
Κάθε μήνα προστίθενται 20.000 άνθρωποι στη μαύρη λίστα της ανεργίας! Οι δε απασχολούμενοι έχουν μειωθεί κατά 315.386 άτομα και ο αριθμός τους διαμορφώθηκε σε 4.051.109 άτομα. Πλέον, ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός είναι μακράν μικρότερος, αφού φτάνει τα 4.440.050 άτομα.
Ήδη κάτω από το τυπικό όριο της φτώχειας έχει μείνει ένα μεγάλο ποσοστό Ελλήνων πολιτών, σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας.
Οι προβλέψεις της ΔΟΕ είναι αποκαρδιωτικές.
Περίπου το 20% του πληθυσμού κινδυνεύει να πέσει κάτω από το όριο της φτώχειας, ενώ ο σημερινός κατώτερος μισθός των 751,39 ευρώ (σύμβαση της ΓΣΕΕ) μετά την παρακράτηση φόρων, οδηγεί πολλούς εργαζομένους στο όριο της φτώχειας.
Επίσης, τουλάχιστον 2,2 εκατ. πολίτες βρίσκονταν στα όρια της ανέχειας πριν το ξέσπασμα της οικονομικής και δημοσιονομικής κρίσης, αριθμός που θα διπλασιαστεί κατά τις εκτιμήσεις της ΔΟΕ.
Εντωμεταξύ η φτώχεια μας έχει αναδειχθεί σε αγαπημένο θέμα των τουρκικών ΜΜΕ καθώς καθημερινά είναι πλέον τα δημοσιεύματα που αναφέρονται στα προβλήματα των Ελλήνων.
Και όλα αυτά γιατί η παγκόσμια οικονομία στηρίζεται στη φτώχεια. Το ίδιο κι οι βιομηχανίες όπλων, σωματεμπορίας και ναρκωτικών.
read more "Η φτώχεια πνίγει την χώρα μας" Διαβάστε περισσότερα...

Κάντε κάτι! Ο κόσμος υποφέρει...

  • Γράφει ο Δημήτρης Ματσικούδης
Ήταν οι τελευταίες λέξεις του ταξιτζή που με άφηνε στο σπίτι, μετά από μια μακρά διαδρομή κι ενδιαφέρουσα κουβέντα. Στον αγωνιώδη λόγο του είχα να αντιτάξω τα επιχειρήματα της διακήρυξης της νεόκοπης Ενωτικής Κίνησης.

Την χαρά για την ίδρυση μιας αντιμνημονιακής πολιτικής κίνησης, που μπορεί να έχει μια εκλογική δυναμική πάνω από 60%, διαδέχθηκε ο σκεπτικισμός:
"H Ενωτική Κίνηση κάλεσε αντιμνημονιακά κόμματα και κινήσεις της ευρείας δημοκρατικής παράταξης, να έλθουν να καθίσουν γύρω από ένα τραπέζι για σχηματισμό ενός ενιαίου μετώπου προκειμένου να σταματήσει η λεηλασία του τόπου. Το ΚΚΕ θα το αφήσει η γερουσία του να έλθει; Κι έστω ότι ήρθε. Κι έστω ότι συμφωνήθηκε κοινή κάθοδος στις εκλογές. Πιστεύετε ότι θα μπορέσουν να συνεργασθούν όλοι αυτοί μεταξύ τους; Εδώ σαν άτομα δυσκολευόμαστε να τα βρούμε μεταξύ μας, για να κάνουμε μια απλή Ο.Ε., θα τα βρουν αυτοί που ο καθένας θέλει εξουσία πάνω στους άλλους;"

Το πρόβλημα της συνεργασίας μεταξύ μας και κατ΄επέκταση μεταξύ των συνδικάτων και των πολιτικών φορέων μας, με απασχολεί πολλά χρόνια τώρα. Έχοντας την εικόνα της αποτελεσματικής ομαδικής εργασίας στελεχών μεγάλων πολυεθνικών εταιρειών, στις οποίες επί δεκαετίες υπήρξα τεχνικός σύμβουλος, παρακινούσα από την δεκαετία του ‘80 φίλους καθηγητές του Ε.Μ.Π. να αναθέτουν στους φοιτητές τους ομαδικές εργασίες, που θα είχαν ως αποτέλεσμα την, παράλληλη με το γνωστικό αντικείμενο εκπαίδευσή τους, προσαρμογή στην ομαδική εργασία.

Χρόνια μετά είχα την χαρά να δω παιδιά μου που φοιτούσαν στο Ε.Μ.Π. να συμμετέχουν σε ομαδικές εργασίες. Ακόμη περισσότερο χάρηκα όταν είδα να προβλέπονται ομαδικές εργασίες, στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση, με τον Νόμο για την Παιδεία της κ Διαμαντοπούλου.

Όμως αυτά, όσο κι αν ήδη έχουν αρχίσει, θα έχουν θετική επίπτωση στο μέλλον. Εμείς τώρα τι κάνουμε; Γιατί όπως δείχνουν τα πράγματα η επόμενη κυβέρνηση θα είναι πολυκομματική και κουλτούρα πολυκομματικής συνεργασίας και διακυβέρνησης δεν έχουμε..

Στις αρχές του 2010 όταν έγινε φανερή η ανατροπή των προεκλογικών δεσμεύσεων του ΠΑΣΟΚ από τον ΓΑΠ, με την προσφυγή του στο ΔΝΤ, τον καταγγείλαμε πως στερείται δημοκρατικής νομιμοποίησης να κυβερνά και ζητήσαμε δημοψήφισμα για να εγκριθεί ή να απορριφθεί από τον Ελληνικό Λαό η πρώτη δανειακή σύμβαση, που υπέγραψε ερήμην μας, παραβιάζοντας το Σύνταγμα! Μη έχοντας ανταπόκριση αρχίσαμε σε λίγους μήνες να ζητούμε εκλογές για να απομακρυνθούν από την εξουσία οι επίορκοι πολιτικοί που βύθιζαν τον τόπο στην ύφεση και τον οδηγούσαν στην υποτέλεια και την ταπείνωση.

Τότε δέχθηκα ερωτήσεις από έγκριτους φίλους δημοσιογράφους, για το πώς πίστευα ότι ήταν δυνατόν να κυβερνηθεί η χώρα με μια πολυκομματική κυβέρνηση, μετά τα προηγούμενα των πολυκομματικών κυβερνήσεων του 1989.

Η απάντησή μου ήταν ότι η επαπειλούμενη κατάρρευση της χώρας θα εξομάλυνε τις όποιες ιδεολογικές διαφορές τους και μπροστά στην ανάγκη σωτηρίας της πατρίδας θα έβρισκαν κοινές θέσεις για κοινό πρόγραμμα και στρατηγικό σχεδιασμό, όπως ανέπτυσσα στο άρθρο μου: «Δεκάλογος δράσεων για την ανάσταση της πατρίδας!»

Σήμερα οι ίδιοι άνθρωποι, με την αναποτελεσματική διακυβέρνηση από τα τρία μνημονιακά κόμματα υπό τον Λ.Παπαδήμο, ισχυρίζονται ότι δικαιώνονται για τις ανησυχίες τους... Ξεχνούν όμως, ότι τα τρία αυτά κόμματα δεν συμφώνησαν σε κάποια κοινή βάση, πλατφόρμα κατά την συνήθη κομματική ορολογία, αλλά εκβιαζόμενα από τους... Μερκοζί προσπαθούν έτσι χωρίς πρόγραμμα, η μάλλον με το πρόγραμμα των τοκογλύφων δανειστών μας, να διατηρήσουν εν ζωή τον Ελληνικό λαό, μέχρις ότου οι τελευταίοι του απομυζήσουν όλη του την ικμάδα και λεηλατήσουν την δημόσια και ιδιωτική περιουσία του για ένα κομμάτι ψωμί.

Αυτές τις στιγμές δεν πρέπει να πάει ο νους μας στην πολιτική κουζίνα του 1989, που είχε στόχο τον αποστασιοποιημένο από τις ευθύνες της εξουσίας Ανδρέα. Αυτές τις στιγμές ο νους πρέπει να πάει στην στρατιωτική κατοχή του τόπου το 1940 όπου το ΕΑΜ με τον Άρη Βελουχιώτη κατάφερε να απελευθερώσει και να κρατά ελεύθερη την μισή Ελλάδα.

Όσοι αγωνιούμε και οραματιζόμαστε την απελευθέρωση της Πατρίδας από την οικονομική κατοχή της, ας προσέλθουμε στα τραπέζια των συζητήσεων, που η Ενωτική Κίνηση έχει σκοπό να στήσει σε όλη την Επικράτεια.

Με την κοινή δράση όλων των κινήσεων αυτοργάνωσης, που ήδη έχουν αναπτυχθεί στη χώρα καθώς και των απλών ανένταχτων ενεργών πολιτών θα ανασυσταθεί ο διερρηγμένος κοινωνικός ιστός, από τον "κοινωνικό αυτοματισμό" και την αήθη νεοφιλελεύθερη προπαγάνδα.

Έτσι θα δημιουργηθεί μια δυναμική προοπτική: Ενωμένος ο Ελληνικός λαός θα στείλει ισχυρό μήνυμα συναίνεσης στις ηγεσίες κομμάτων, συνδικάτων και πολιτικών κινήσεων. Με λαό και ηγεσία ενωμένους δεν θα έχουμε να φοβηθούμε τίποτα!
read more "Κάντε κάτι! Ο κόσμος υποφέρει..." Διαβάστε περισσότερα...

Οι 9 λόγοι για τους οποίους οι Έλληνες ζουν υπό τυραννικό καθεστώς


Από το ιστολόγιο Ιndependence for Wales

Το λεξικό της Wikipedia δίνει τον εξής ορισμό της τυραννίας:
"Σύμφωνα με τον Πλάτωνα και τον Αριστοτέλη, τύραννος είναι 'κάποιος που κυβερνά παρά τον νόμο, φροντίζει για το ίδιο συμφέρον αντί για αυτό των πολιτών, και χρησιμοποιεί ακραίες και σκληρές τακτικές εναντίον του λαού που κυβερνά και εναντίον άλλων λαών'".

Οι Έλληνες σήμερα ζούν υπό τυραννικό καθεστώς για 9 συγκεκριμένους λόγους.

Λόγος 1ος: Η Ελλάδα έχει σήμερα μη εκλεγμένο πρωθυπουργό. Όχι μόνο αυτό, αλλά ο νυν πρωθυπουργός είναι πρώην διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος. Φαντάζεστε τον Eddie George της Τράπεζας της Αγγλίας ή τον Alan Greenspan της Federal Reserve να εκλέγονται πρωθυπουργός της Βρετανίας και Πρόεδρος των ΗΠΑ, αντίστοιχα;

Και όχι μόνο εξελέγη χωρίς εκλογές ο Παπαδήμος, αλλά κατά κάποιον τρόπο τα ελληνικά συμβατικά ΜΜΕ είναι σε θέση σήμερα να δικαιολογούν έναν μη εκλεγμένο πρωθυπουργό ως κάτι φυσιολογικό και μάλιστα ως κάτι θετικό.

Λόγος 2ος: Η ελληνική κυβέρνηση ενεργεί ενάντια στη βούληση του ελληνικού λαού. Οι πολιτικοί εκλέγονται για να εκπροσωπούν τις επιθυμίες του λαού που τους ψήφισε. Για τίποτε περισσότερο, για τίποτε λιγότερο. Όταν οι πολιτικοί είναι σε θέση να ενεργούν ενάντια στη θέληση του λαού, και δεν τιμωρούνται, τότε το εκλογικό σώμα ζει υπό τυραννικό καθεστώς, μια κυβέρνηση που ενεργεί ενάντια στα συμφέροντα του λαού.

Λόγος 3ος: Η ελληνική κυβέρνηση αγνοεί τις επιθυμίες του λαού. Η ελληνική κυβέρνηση αγνοεί τις επιθυμίες των πολιτών, διότι νομίζει ότι είναι σε θέση να γνωρίζει περισσότερα απ' ό,τι εκείνοι. Ωστόσο, μια κυβέρνηση υποτίθεται ότι εκπροσωπεί τη βούληση του λαού. Δεν έχει σημασία τι θέλει η κυβέρνηση. Ό,τι και αν θέλει, καθήκον της είναι να θεσπίζει τις επιθυμίες του λαού που την εξέλεξε. Όταν μια κυβέρνηση αγνοεί τη βούληση του λαού, πρόκειται σαφώς για ένα τυραννικό καθεστώς.

Λόγος 4ος: Οι αποφάσεις που λαμβάνονται από την ελληνική κυβέρνηση δεν βασίζονται στη γνώμη του εκλογικού σώματος. Η ελληνική κυβέρνηση έχει ορίσει έναν μη εκλεγμένο γραφειοκράτη ως πρωθυπουργό της χώρας. Έχοντας ορίσει έναν μη εκλεγμένο πρωθυπουργό, οι Έλληνες πολιτικοί είναι σαν να αναγνωρίζουν ότι οι αποφάσεις που παίρνουν δεν εγκρίνονται από το εκλογικό σώμα, άρα δεν υποστηρίζονται από τους πολίτες που τους εξέλεξαν.

Οι πολιτικοί, αντί να εκπροσωπούν τις επιθυμίες των πολιτών, έχουν διορίσει έναν γραφειοκράτη για να εφαρμόζει τις πολιτικές που υπαγορεύονται από συμφέροντα άλλων, και όχι να αγωνίζεται για να εκπληρώσει τις επιθυμίες του εκλογικού σώματος που έφερε τους πολιτικούς αυτούς στην εξουσία.
Λόγος 5ος: Οι νόμοι που ψηφίζει η ελληνική κυβέρνηση είναι άκυροι και παράνομοι. Ο μόνος λόγος που υπάρχουν οι νόμοι είναι η προστασία των πολιτών. Ο μόνος σκοπός της νομοθεσίας είναι η προστασία των δικαιωμάτων των πολιτών και η παραπομπή στη δικαιοσύνη των ατόμων ή ομάδων που επιχειρούν να περιορίσουν την ελευθερία ενός άλλου ατόμου ή ομάδας.

Κάθε νόμος που έρχεται σε αντίθεση με τις επιθυμίες των πολιτών είναι άκυρος. Κάθε νόμος που επηρεάζει κάποιον που δεν παραβιάζει τα δικαιώματα ενός άλλου πολίτη είναι επίσης άκυρος.

Η απόλυτη δοκιμασία, που αποδεικνύει εάν ένας νόμος είναι έγκυρος, είναι μια δίκη με ενόρκους. Η τελική δοκιμασία της εγκυρότητας ενός νόμου είναι η ετυμηγορία των πολιτών.

Οι πολιτικοί δεν έχουν δικαίωμα να ψηφίζουν νόμους που είναι ενάντια στη θέληση του λαού που τους εξέλεξε, αφού θα ήταν αδύνατον να καταδικάσουν κάποιον που παραβίασε τον "νόμο" τους, επειδή το σύνολο των πολιτών, δηλαδή το σώμα των ενόρκων μιας χώρας, υπό έννομες συνθήκες δεν θα τον καταδίκαζε.

Οποιοσδήποτε Έλληνας πολίτης διώκεται σύμφωνα με ένα νόμο που είναι ενάντια στα συμφέροντα του συνόλου της κοινωνίας θα πρέπει να δηλώνει αθώος και να απαιτεί να δικαστεί από τους συμπολίτες του και όχι από τις αρχές.

Οποιοσδήποτε Έλληνας πολίτης διώκεται σύμφωνα με ένα νόμο που είναι ενάντια στα συμφέροντα του συνόλου της κοινωνίας θα πρέπει να δηλώνει αθώος και να απαιτεί να κριθεί από ένα σώμα ενόρκων συμπολιτών του, και όχι να επιτρέπει σε μια τυραννική κυβέρνηση να τον κρίνει.

Λόγος 6ος: Η ελληνική κυβέρνηση παρακάμπτει την Ελληνική Δικαιοσύνη. Ο νέος φόρος ακίνητης περιουσίας είναι συνδεδεμένος με το λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος. Αυτό αποτελεί κατάφωρη παρανομία και, εάν η ελληνική κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι ότι είναι νόμιμη η συλλογή φόρων με τον τρόπο αυτό, αυτό δεν καθιστά τον νόμο έγκυρο, αφού αντιτίθεται στη θέληση του λαού.

Η ελληνική κυβέρνηση προχώρησε στην διακοπή παροχής ηλεκτρικού ρεύματος σε σπίτια αρκετών πολιτών, οι οποίοι δεν κατέβαλαν τον σχετικό φόρο. Είναι φανερό ότι η ελληνική κυβέρνηση επιδιώκει να παρακάμψει τη Δικαιοσύνη και να επιβάλει τη θέλησή της, χωρίς να έχει προηγηθεί η απαραίτητη νομική διαδικασία.

Είναι απαράδεκτο μια κυβέρνηση να επιβάλλει τη διακοπή της παροχής ρεύματος σε πολίτες χωρίς νομική διαδικασία. Οι πολίτες που δεν πληρώνουν τον έκτακτο φόρο οφείλουν να δικάζονται και να παίρνονται οι σχετικές αποφάσεις για την περίπτωσή τους μέσα από το νομικό σύστημα, για διάφορους λόγους.

Θα πρέπει σαφώς να διερευνάται σε κάθε περίπτωση η ύπαρξη ελαφρυντικών. Υπάρχουν βάσιμοι λόγοι για τους οποίους ο εναγόμενος δεν κατέβαλε τον φόρο; Είχε ο εναγόμενος το ποσό που του απαιτήθηκε να καταβάλει; Βρισκόταν ο εναγόμενος εκτός της επικράτειας; Ήταν ο εναγόμενος στο νοσοκομείο; Μήπως έγινε λάθος στον υπολογισμό του φόρου; Μήπως ο φόρος απευθύνονταν σε λάθος άτομο; Μήπως υπήρξε κάποιο άλλο τεχνικό λάθος; Μήπως ο εναγόμενος πλήρωσε στην πραγματικότητα τον φόρο; Μήπως το κράτος οφείλει στον πολίτη κάποιο ποσό; Μήπως ο πολίτης βιώνει μια εμπειρία που απειλεί την υγεία του ή τη ζωή του, η οποία καθιστά την παροχή ρεύματος στο σπίτι του άκρως απαραίτητη; Εξαρτάται, γενικά, η κατάσταση υγείας του πολίτη από την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στο σπίτι του; Θα αντιμετωπίσει σοβαρό κίνδυνο η ζωή του εναγομένου εάν, για οποιονδήποτε λόγο, η παροχή ρεύματος διακοπεί;

Υπάρχει ένας άπειρος αριθμός λόγων για τους οποίους ενδέχεται κάποιος να μην κατέβαλε τον συγκεκριμένο φόρο. Και οπωσδήποτε δεν έχει δικαίωμα μια κυβέρνηση ή μια ιδιωτική επιχείρηση να κρίνει εάν ο συγκεκριμένος πολίτης έχει δίκιο ή άδικο.

Οι μόνοι που έχουν δικαίωμα να κρίνουν τελικά εάν ένας πολίτης ήταν δικαιολογημένος ή όχι να μην καταβάλει κάποιον φόρο είναι οι δικαστές. Και εάν ο εναγόμενος δεν είναι ικανοποιημένος με την απόφαση του δικαστή ή εάν ο εναγόμενος ισχυριστεί ότι είναι αθώος, τότε οι μόνοι που έχουν δικαίωμα να κρίνουν εάν ο κατηγορούμενος δικαιολογημένα δεν κατέβαλε τον συγκεκριμένο φόρο είναι οι συμπολίτες του, δηλαδή ένα σώμα ενόρκων.

Η ελληνική κυβέρνηση και η επιχείρηση ηλεκτρισμού θεωρούν ότι έχουν τη δικαιοδοσία και ότι είναι ηθικά αποδεκτό να τιμωρούν Έλληνες πολίτες.

Όταν μια κυβέρνηση τιμωρεί τους πολίτες μιας χώρας παρά το ισχύον νομικό σύστημα, είναι σαφώς μια κυβέρνηση τυραννίας.

Όταν ένα καθεστώς υποχρεώνει μια εταιρεία να τιμωρεί έναν πολίτη, είναι σαφώς τυραννικό καθεστώς.

Λόγος 7ος: Όταν μια κυβέρνηση υποχρεώνει πολίτες ή εταιρείες να τιμωρούν άλλους πολίτες ή εταιρείες, είναι κυβέρνηση τυραννική. Σε μια εύνομη και δίκαιη κοινωνία, η κυβέρνηση δεν έχει δικαίωμα να αναγκάζει έναν πολίτη να τιμωρεί κάποιον άλλο, επειδή το θύμα διαφώνησε ή δεν έκανε αυτό που ήθελε η κυβέρνηση.

Σε μια εύνομη και δίκαιη κοινωνία, η κυβέρνηση δεν έχει δικαίωμα να αναγκάζει μια επιχείρηση να τιμωρεί μια άλλη επιχείρηση, επειδή το θύμα είχε μια διαφωνία ή παρεξήγηση με τους κυβερνώντες.

Σε μια εύνομη και δίκαιη κοινωνία, η κυβέρνηση έχει υποχρέωση να κάνει χρήση της Δικαιοσύνης, προκειμένου να αναζηθεί η απονομή της. Και η κυβέρνηση οφείλει να χρησιμοποιεί τα μέσα που υπαγορεύονται από τον νόμο για να τιμωρήσει έναν εναγόμενο.

Όταν μια κυβέρνηση υποχρεώνει νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου να επιβάλλουν ποινές σε άλλα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου παρά τις επιθυμίες και των δύο, είναι κυβέρνηση τυραννική.

Λόγος 8ος: Παρά την εμφανή δυσαρέσκεια από την πλευρά του ελληνικού λαού, το κυβερνών κόμμα αρνείται να προκηρύξει εκλογές. Παρά την προφανή αποστροφή των πολιτών προς το καθεστώς, το κυβερνών κόμμα αρνείται να παράσχει στους πολίτες το κατοχυρωμένο δικαίωμά τους, του εκλέγειν.

Παρ' όλη την εμφανή δυσαρέσκεια του ελληνικού λαού, οι κυβερνώντες εξακολουθούν να εκβιάζουν τους Έλληνες πολίτες, απειλώντας τους με ψευτοδιλήμματα.

Το κύριο ψευτοδίλημμα που του θέτουν είναι: ή θα συναινέσουν οι Έλληνες με τα αντιλαϊκά μέτρα που τους επιβάλλονται, ή θα κάποιοι θα πετάξουν τη χώρα τους έξω από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αυτό δεν είναι μόνο ωμός εκβιασμός, αλλά είναι ψευδής εκβιασμός.

Όταν μια κυβέρνηση κυβερνά κάνοντας χρήση του φόβου, όταν μια κυβέρνηση χρησιμοποιεί τον φόβο για να επιβάλει τη θέλησή της, όταν μια κυβέρνηση λέει ψέματα στον λαό που ορκίστηκε να εκπροσωπεί, τότε είναι κυβέρνηση τυράννων.

Λόγος 9ος: Τα ελληνικά συμβατικά μέσα μαζικής ενημέρωσης δεν προβάλλουν με κανένα τρόπο την αλήθεια, δηλαδή το γεγονός ότι οι Έλληνες ζουν υπό τυραννικό καθεστώς. Όταν μια χώρα διαθέτει μέσα ενημέρωσης που φοβούνται την κυβέρνηση σε σημείο ώστε να αρνούνται να την επικρίνουν, τότε η χώρα αυτή έχει τυραννικό καθεστώς.

Όταν μια χώρα διαθέτει μέσα ενημέρωσης που ελέγχονται από την κυβέρνηση, και τα μέσα αυτά παρουσιάζουν την έξοδο της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση ως το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο λαός της, τότε η χώρα αυτή δεν έχει Δημοκρατία.

Μέχρι τη στιγμή που θα βρεθούν κάποιοι μέσα από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης που θα αποκαλέσουν τους κυβερνώντες τυράννους, μέχρι τη στιγμή που οι Έλληνες θα αντιληφθούν ότι ζουν υπό καθεστώς τυραννίας, ο ελληνικός λαός θα εξακολουθήσει να ζει μέσα στην άγνοια, μη γνωρίζοντας ότι κάποιοι του έχουν στερήσει το αναφαίρετο δικαίωμα του εκλέγειν.

Μέχρι τη στιγμή που οι Έλληνες θα συνειδητοποιήσουν ότι δεν υπάρχει Δημοκρατία στην Ελλάδα, θα εξακολουθήσουν να είναι θύμα εκμετάλλευσης των ίδιων αυτών ατόμων που εξέλεξαν υπό τον όρο ότι θα ενεργούν προς το συμφέρον τους.

read more "Οι 9 λόγοι για τους οποίους οι Έλληνες ζουν υπό τυραννικό καθεστώς" Διαβάστε περισσότερα...

Για ενθάρρυνση της αντιπολίτευσης κατηγορεί τις ΗΠΑ ο Πούτιν

Ο Ρώσος πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν κατηγόρησε τις ΗΠΑ για εμπλοκή στα εσωτερικά της χώρας του, υποστηρίζοντας ότι ενθάρρυναν τους αντικυβερνητικούς διαδηλωτές και ότι εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια σε ξένα κεφάλαια χρησιμοποιήθηκαν για να επηρεάσουν το εκλογικό αποτέλεσμα.

 Στα πρώτα του δημόσια σχόλια σχετικά με τις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας για την καταγγελθείσα νοθεία στις βουλευτικές εκλογές της Κυριακής, ο Πούτιν ισχυρίστηκε ότι η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον, «έδωσε σήμα» στους αντιπάλους του Κρεμλίνου.

 «Έδωσε τον τόνο σε κάποιους ακτιβιστές της αντιπολίτευσης, τους έδωσε ένα σήμα, το άκουσαν και άρχισαν να δραστηριοποιούνται», δήλωσε ο Ρώσος πρωθυπουργός.

 Πρόσθεσε ότι κάποιοι από τους διαδηλωτές έχουν εγωιστικούς πολιτικούς στόχους και ότι οι περισσότεροι Ρώσοι δεν επιθυμούν πολιτικές αναταραχές.


 

«Είμαστε όλοι ενήλικοι εδώ και καταλαβαίνουμε ότι κάποιοι… από τους διοργανωτές δρουν σύμφωνα με το γνωστό σενάριο και τα δικά τους μισθοφορικά πολιτικά συμφέροντα», είπε.

 

Οι ΗΠΑ είχαν εκφράσει «σοβαρές ανησυχίες» για τη διεξαγωγή των ρωσικών εκλογών, με την Κλίντον να υπονοεί ότι δεν ήταν ελεύθερες και δίκαιες.

 

Διεθνείς παρατηρητές έκαναν λόγο για εκτενή νοθεία στις εκλογές της Κυριακής, που ανέδειξαν νικητή το κόμμα του Πούτιν, με μεγάλες ωστόσο απώλειες σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές.

Πηγή: Reuters
read more "Για ενθάρρυνση της αντιπολίτευσης κατηγορεί τις ΗΠΑ ο Πούτιν" Διαβάστε περισσότερα...

Προβοκάτσια ΗΠΑ κατά Ρωσίας: Το Fox News κάνει την Μόσχα … Αθήνα (Βίντεο)

Οργή στη Ρωσία έχει προκαλέσει η αμερικανική προβοκάτσια του τηλεοπτικού σταθμού FoxNews όπου  σε ρεπορτάζ του για τις διαδηλώσεις στην Μόσχα πρόβαλλε βίντεο με κουκουλοφόρους να πετούν βόμβες μολότοφ εναντίον αστυνομικών, φωτιές στους δρόμους και μάχες σώμα με σώμα.

 

Με μια διαφορά μόνοι: ότι οι σκηνές αυτές ήταν από τα προχθεσινά επεισόδια στην Αθήνα και όχι από τη Μόσχα!

Η πρωτοφανής αυτή ενέργεια του FoxNews –που είναι συνηθισμένο στο να υποπίπτει σε «λάθη»- έχει προκαλέσει κύμα οργής στη Μόσχα, θεωρώντας πως έτσι οι ΗΠΑ προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα γενικευμένης εξέγερσης στη Ρωσία.


Άλλωστε ο μέσος Αμερικανός τηλεθεατής και ειδικότερο αυτός που παρακολουθεί τα ρεπορτάζ του FoxNews με «συνέπεια» είναι φυσικά αδύνατο να ξέρει ότι τα επεισόδια αυτά δεν έγιναν βέβαια στη Μόσχα αλλά στην Αθήνα, η οποία είναι ούτως ή άλλως συνηθισμένη σε τέτοιες σκηνές.

Στο πλαίσιο αυτό άλλωστε κινήθηκαν και δηλώσεις του ίδιου του Πούτιν ο οποίος κατήγγειλε αμερικανικό «δάκτυλο» πίσω από τις διαδηλώσεις στη Μόσχα για τις πρόσφατες εκλογές στη ρωσική κάτω Δούμα.

read more "Προβοκάτσια ΗΠΑ κατά Ρωσίας: Το Fox News κάνει την Μόσχα … Αθήνα (Βίντεο)" Διαβάστε περισσότερα...

Ο Καραμανλής και οι off the record διάλογοι

Οι αθέατες πτυχές της κυβέρνησης Καραμανλή σε βιβλίο του Μ. Κοττάκη. Ο συγγραφέας ξετυλίγει το κουβάρι των σχέσεων Καραμανλή με τους βαρόνους των media, μέχρι το σκάνδαλο Βατοπεδίου και τις σοβαρές καταστροφές, μετά από κάθε συμφωνία με τη Ρωσία. Διαβάστε απόσπασμα των απόρρητων διαλόγων
Ένα βιβλίο 500 σελίδων υπό τον εύγλωττο τίτλο "Καραμανλής - off the record" πρόκειται να κυκλοφορήσει τις επόμενες μέρες, ενώ αποσπάσματά του δημοσιεύονται στο σημερινό 112ο τεύχος του περιοδικού "Επίκαιρα" (8/12/2011).

Μέσα από τις αθέατες αλλά σημαντικές πτυχές της 5ετούς διακυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή, οι αναγνώστες του νέου βιβλίου του Μανώλη Κοττάκη θα έχουν την τύχη να γνωρίσουν το παρασκήνιο των αποφάσεων που στιγμάτισαν την πρόσφατη πολιτική ιστορία της χώρας.

Οι νταβατζήδες και το Βατοπέδι

Σύμφωνα με το απόσπασμα του βιβλίου του Μανώλη Κοττάκη και το περιοδικό "Επίκαιρα", ο πόλεμος κατά της διαπλοκής αναδείχτηκε σε βασικό όπλο του Καραμανλή στην...
προσπάθεια ανάληψης της διακυβέρνησης.

Ο συγγραφέας θυμάται την περιβόητη ατάκα για τους νταβατζήδες και ξετυλίγει το κουβάρι των σχέσεων Καραμανλή με τους βαρόνους των media, από την έμπνευση του νόμου περί βασικού μετόχου μέχρι την ανακάλυψη του σκανδάλου του Βατοπεδίου.

"Αυτή η παράταξη Μανώλη δεν έχει νταβατζήδες, το ΠΑΣΟΚ έχει δύο. Τους γνωστούς. Εμάς προσπάθησε κάποια στιγμή η Βλάχου, όχι όπως αυτοί. Δεν τα κατάφερε ποτέ", είχε πει ο Κώστας Καραμανλής.

Και όταν ένας υπουργός της ΝΔ που επισκέφτηκε προηγουμένως τον Χρήστο Λαμπράκη στην Αναγνωστοπούλου τού πρότεινε να ρίξει γέφυρες προς εκείνον για λογαριασμό του, ο Καραμανλής τον στραβοκοίταξε και του είπε: "Μα, καλά πώς τον εμπιστεύεσαι αυτόν, νομίζεις ότι πιάνεται πάντα φίλος;".

Από τους ισχυρούς επιχειρηματίες, άλλοι αναδιπλώθηκαν και άλλοι συνέχισαν τον πόλεμο, με πρωτοστάτη τον Γιώργο Μπόμπολα.

Όμως ο αυτοδημιούργητος Γιώργος Μπόμπολας που στη ζωή του έφτιαξε τα πάντα από το μηδέν και έδωσε και τη ψυχή του για να στήσει "Το Έθνος", στεναχωρήθηκε με την παρ' ολίγον απώλειά του (θα το αγόραζε η Γιάννα Αγγελοπούλου),και απλά δεν μπόρεσε να ξεχάσει. Και παρά τις επισκέψεις υπουργών της ΝΔ στο γραφείο του στο Χαλάνδρι, τα αισθήματά του για τον πρωθυπουργό δεν άλλαξαν ποτέ. Αντιθέτως".

Η αντεπίθεση συμφερόντων σάλπισε με την υπόθεση Βατοπεδίου. Ο ίδιος εμφανίζεται απογοητευμένος με τις ευρωεκλογές 2009 και εκμυστηρεύεται στον συγγραφέα: "Έχω χάσει την πίστη μου στους Έλληνες. Φεύγω 3 μέρες και 20 άτομα τσακώνονται μεταξύ τους. Εμένα βέβαια δεν μου έχουν κάνει μπαμπεσιά, μεταξύ τους όμως... Περνάμε προς τα έξω την εικόνα ενός διαλυμένου κράτους, γεμάτου σκάνδαλα. Και εντάξει η Siemens είναι. Το Βατοπέδι όμως; Πιστεύεις αλήθειας ότι τα πήρε κάποιος; Αν είναι δυνατόν!", αναφέρει στον συγγραφέα.

Τα Δεκεμβριανά και η βαζελίνη από τη Βραζιλία

Το απόγευμα της Δευτέρας 8 Δεκεμβρίου ο Καραμανλής κάλεσε στο γραφείο του το Ευρυπίδη Στυλιανίδη.

Τον βρήκε απογοητευμένο και δυσαρεστημένο και του είπε: "Γνωρίζεις ότι στα επεισόδια πρωταγωνιστούν ξένοι αναρχικοί; Ότι μέσα στη Νομική η βασική γλώσσα συνεννόησης είναι τα Ιταλικά; Γνωρίζεις ότι στο δεύτερο υπόγειο του Πολυτεχνείου κατασκευάζονται 80.000 μολότοφ με βαζελίνη εισαγόμενη από τη Βραζιλία;", σημειώνεται στο βιβλίο.

Η χώρα, η κυβέρνηση και ο Καραμανλής ήταν πλέον στο στόχαστρο ξένων δυνάμεων και μυστικών πρακτόρων, που εφάρμοζαν το γνωστό σχέδιο "Πυθία".

Ποτέ δεν ήταν Αμερικανόδουλος, απλά Αμερικανόφιλος

Οι σχέσεις του Κώστα Καραμανλή με τις ΗΠΑ πέρασαν από πολλά στάδια. Αν και σπούδασε στην Αμερική, ποτέ δεν πίστεψε ότι οι φιλίες υπερβαίνουν το εθνικό συμφέρον.

Ο Καραμανλής είχε δώσει από πολύ νωρίς τα διαπιστευτήριά του για το πώς αντιλαμβάνεται τις συμμαχικές σχέσεις.

"Το 1995 σε ένα συνέδριο στην Βοστόνη για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, απλός βουλευτής Θεσσαλονίκης τότε, αντιδίκησε πίσω από τις κλειστές πόρτες με στελέχη της αμερικανικής διπλωματίας, όταν εκείνα υπέδειξαν ωμά στους συμμετέχοντες να βάζουν πλάτη για τα τουρκικά θέματα και να ρίξουν τους τόνους για τα δικά μας δίκαια", υπογραμμίζει ο Μανώλης Κοττάκης στο βιβλίο του, απόσπασμα του οποίου δημοσιεύουν σήμερα "Τα Επίκαιρα".

"Θυμάμαι ότι σε εκείνο το συνέδριο είχε γίνει μεγάλος καβγάς για τα εθνικά θέματα", αναφέρει ο Καραμανλής στον συγγραφέα.

Δημοσιογράφος που παρέστη σε αυτό θυμάται πως ο Καραμανλής προειδοποίησε τους διοργανωτές πως "αν δεν σεβαστείτε τα εθνικά μας συμφέροντα για τα Ελληνοτουρκικά και το Κυπριακό, τότε υπάρχουν οι Ρώσοι και οι Άραβες, στους οποίους μπορούμε να στραφούμε".

Μπαίνοντας στο 2004, ο Καραμανλής επικαιροποίησε τις απόψεις του.

Σε μία συνάντησή του στο γραφείο του στη Ρηγίλλης με τον Μανώλη Κοττάκη, ο οποίος τον είχε επισκεφτεί για να του δώσει το βιβλίο του για τη μειονότητα της Θράκης, ο πρόεδρος της ΝΔ είχε πει: "Στο λέω όχι για να το γράψεις, αλλά για το έχεις στο πίσω μέρος του κεφαλιού σου: Δεν συμφωνώ με το σχέδιο Αναν!".

Στο περιοδικό "Επίκαιρα" περιγράφεται το πώς κύλησαν οι επόμενες κινήσεις του πρώην πρωθυπουργού. Πώς από το "Όχι" του Μπους, περάσαμε στην εκδίκηση των ΗΠΑ και το ελληνικό βέτο στις μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ διπλωματικές και συμμαχικές σχέσεις. Από τις 27 Ιουνίου 2007, ο Κώστας Καραμανλής γράφτηκε οριστικά στη "μαύρη λίστα των συμμάχων".

Ο Μανώλης Κοττάκης προβαίνει σε μία ακόμη αποκάλυψη για το συστηματικό άνοιγμα στη Ρωσία και την αγορά S-300 του Πούτιν, ενώ περιγράφει λεπτομερώς την εμμονή Γαλλίας και Γερμανίας να αγοράσουμε οπλικά συστήματα.

Σε αυτό το σημείο, η αντίδραση Καραμανλή για το κόστος και η αντιπρότασή του να δώσουμε τα 40 παλιά Mirage, προκειμένου να αγοράσουμε από Γαλλία Rafal σε χαμηλότερη τιμή, πυροδότησε την αντίδραση της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, την οποία ο πρώην πρωθυπουργός έσπευσε να καθησυχάσει, λέγοντάς της ότι θα γίνουν αγορές και από Γερμανία.

Η παρτίδα μπορούσε να σωθεί;

Την ημέρα που παρέδωσε ο Καραμανλής την πρωθυπουργία στον Παπανδρέου ήταν Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2009 και το δημόσιο χρέος ανέρχονταν σε 280 δις ευρώ.

Τα 130 από τα 280 δις ευρώ μάς τα είχαν δανείσει δύο μόνο ευρωπαϊκές τράπεζες. Η γερμανική Deutsche Bank και η γαλλική BNP Paribas. Το χρέος ήταν μεγάλο, αλλά η διαπραγματευτική ισχύς του Κώστα Καραμανλή απέναντι σε Μέρκελ και Σαρκοζί θα ήταν εξίσου μεγάλη, σε περίπτωση που μπορούσε να χρησιμοποιήσει το όπλο της στάσης πληρωμών.

Όμως ο Παπανδρέου είχε άλλα στο μυαλό του. Στενοί συνεργάτες και συνομιλητές του Καραμανλή την εποχή εκείνη προσθέτουν: "Πιθανότατα θα είχαμε αποφύγει το ΔΝΤ, αν είχαμε πάρει εμείς μέτρα που εξήγγειλε ο Καραμανλής στη ΔΕΘ.Η παρτίδα σωζόταν και το έλλειμμα θα διατηρούνταν σε λογικά επίπεδα. Φαντάζεστε τον Καραμανλή με τρόικες πάνω από το κεφάλι του;".

Τα μηνύματα βέβαια είχαν ξεκινήσει από την αρχή του έτους, όταν τα διεθνή "κοράκια" και οι κερδοσκόποι είχαν αντιληφθεί τα επίπεδα ελλείμματος και ετοίμαζαν την επίθεσή τους, καθώς ο τότε Γερμανός υπουργός Στάινμπουρκ ρωτούσε να μάθει για τη δυνατότητα δανεισμού της Ελληνικής Δημοκρατίας τον Παπαθανασίου.

Ο Καραμανλής επικοινώνησε με τον Γιούνκερ που τον συμβούλευσε: "Προσέξτε το χρέος, διότι οι αγορές θα σας δανείζουν με όρους ΔΝΤ".

Αμέσως ο Καραμανλής έδωσε εντολή ο Παπαθανασίου να βγει στις αγορές να βρει δανεικά. Η Ευρώπη όμως ζητούσε μόνιμα μέτρα, γι' αυτό αμέσως μετά την επιστροφή του από την τότε Σύνοδο Κορυφής κάλεσε τους πολιτικούς αρχηγούς στο Μέγαρο Μαξίμου και τους ζήτησε τη συναίνεσή τους σε έξι σημεία.

"Ο Παπανδρέου δεν άκουσε. Στη συνάντηση που είχε με τον Καραμανλή απέρριψε την πρόταση, με το επιχείρημα ότι ο πρωθυπουργός προσπαθούσε να βρει άλλοθι για να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές".

Η αποσταθεροποίηση συνεχίστηκε και κυρίως αυτή του Καραμανλή, που λόγω της ενεργειακής του πολιτικής και της απίστευτης σκανδαλολογίας προκάλεσαν ανεπανόρθωτο πλήγμα στην οικονομία μας.

Συνεργάτες του Καραμανλή υπογραμμίζουν ότι αν από το 2009 το ΠΑΣΟΚ συναινούσε σε ηπιότερα οικονομικά μέτρα, η πορεία του τόπου θα ήταν διαφορετική.
Πηγή: "Επίκαιρα"
read more "Ο Καραμανλής και οι off the record διάλογοι" Διαβάστε περισσότερα...

"Ή φεύγεις ή πεθαίνεις" - Οι 242 ημέρες ομηρείας του Κώστα Καραμανλή!

Image
Με ευθεία απειλή δολοφονίας του εκδιώχθηκε από την εξουσία ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, μετά από "ομηρία" 242 ημερών, αφ'ότου προειδοποιήθηκε ότι επίκειται η δολοφονία του λόγω της ανεξάρτητης ανάπτυξης ελληνορωσικών σχέσεων με επίκεντρο τους αγωγούς και της ελληνορωσική αμυντική συνεργασία.

Το βράδυ της 5ης Φεβρουαρίου 2009, ο τότε πολιτικός προϊστάμενος της ΕΥΠ, Προκόπης Παυλόπουλος του παρέδωσε τον φάκελο με τον εντοπισμό από τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες (FSB) του σχεδίου δολοφονίας τους.


Από τότε, ως το βράδυ της 4ης Οκτωβρίου της ίδιας χρονιάς όταν η ΝΔ έχασε στις εκλογές, βρισκόταν, σύμφωνα με το περιοδικό Crash, ο Κώστας Καραμανλής βρισκόταν "υπό ομηρεία".

Το περιοδικό αποκαλύπτει πώς ο πρώην πρωθυπουργός οδηγήθηκε σε πρόωρη έξοδο από το Μαξίμου. Στα μέσα Μαρτίου του 2009 διαμηνύεται τελεσιγραφικά στον ίδιο από "δυτικό κέντρο" μέσω διαύλου της FSB και της ΕΥΠ ότι «πρέπει να δρομολογήσει την άμεση έξοδό του από την εξουσία».

Το μήνυμα ήταν σαφές: «Φεύγεις τώρα. Είναι αδιανόητο χώρα μέλους της ΝΑΤΟ να έχει ανεξάρτητες σχέσεις με τη Ρωσία».

«Όλο εκείνο το διάστημα έζησα σε καραντίνα. Δεν πίστευα βεβαίως ότι θα δολοφονούσαν έναν πρωθυπουργό δυτικής χώρας», φέρεται να είπε, σύμφωνα με το περιοδικό, σε στενό του φίλο ο κ. Καραμανλής.

«Τα πάντα άλλαξαν στο καθημερινό πρόγραμμά μου. Δεν είπα τίποτα στη Νατάσσα αλλά κατάλαβε ότι ξαφνικά αυξήθηκαν τα μέτρα ασφαλείας μέσα και γύρω από σπίτι».

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
read more ""Ή φεύγεις ή πεθαίνεις" - Οι 242 ημέρες ομηρείας του Κώστα Καραμανλή!" Διαβάστε περισσότερα...