Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

Η χαμένη αξιοπιστία της Ευρώπης



Διαβάστε τι γράφει το zerohedge. Συγκρίνετε αυτές τις δύο δηλώσεις:

Πρώτη από το Reuters:
"Το χρέος στην Ελλάδα έχει ξεφύγει από τον έλεγχο και οι κυβερνητικές πολιτικές δεν καταφέρνουν να αποκαταστήσουν τα οικονομικά, έγραψε μια ανεξάρτητη κοινοβουλευτική επιτροπή εμπειρογνωμόνων σε έκθεση που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη".

Και δεύτερη, από το Bloomberg:
"Το χρέος στην Ελλάδα είναι σε μια” διαρκή πτωτική πορεία και νέες προβλέψεις θα δείχνουν ότι το δεύτερο πρόγραμμα διάσωσης μειώνει τις καθαρές υποχρεώσεις, δήλωσε ο Επίτροπος Olli Rehn".

Λυπούμαστε Ευρώπη:

Η αξιοπιστία σας, ότι είχε απομείνει από αυτή, απλά εξανεμίστηκε.

Περισσότερα για την αλήθεια:

“Η απότομη αύξηση του χρέους, τα υψηλά πρωτογενή ελλείμματα, επιδείνωσαν στο μέγιστο τη δυναμική του χρέους, το οποίο είναι εκτός ελέγχου,” ανέφερε σε μηνιαίο οικονομικό δελτίο επιτροπή εμπειρογνωμόνων του υπουργείου οικονομικών.

“Είναι σαφές ότι το πρόβλημα της χώρας δεν είναι μόνο το μέγεθος του δημόσιου χρέους, αλλά η αδυναμία να παγιώσει την τρέχουσα δημοσιονομική διαχείριση. Παρά την τεράστια προσπάθεια για δημοσιονομική προσαρμογή, ύπαρξη πρωτογενούς πλεονάσματος δεν έχει επιτευχθεί, αντίθετα το πρωτογενές έλλειμμα διευρύνεται”.

Και Τα ψέματα:

Εσωτερικές εκτιμήσεις της ΕΕ αναφέρουν ότι «δεδομένης της συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα, το ποσοστό των εγγυήσεων του δημόσιου χρέους, θα πέσει σε σύγκριση με την προηγούμενη πρόβλεψη,” δήλωσε ο Ρεν, απαντώντας σε έρευνα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

“Με την συσσώρευση των εγγυήσεων στο πλαίσιο της συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα στον δανεισμό, ο δείκτης ακαθάριστου χρέους αυξάνεται πραγματικά σε σύγκριση με την προηγούμενη εκτίμηση,” δήλωσε ο Ρεν. “Ωστόσο, ο δείκτης χρέους αναμένεται, σε κάθε περίπτωση, να μειωθεί από το 2013 και μετά.”

Οι νέες προβλέψεις θα συμπεριληφθούν στην επόμενη τριμηνιαία έκθεση για την Ελλάδα, δήλωσε ο Ρεν, σύμφωνα με ένα κείμενο που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Έτσι, η επίσημη αρχή του τέλους του ευρώ και της Ευρωζώνης ξεκινά.

Ίσως η Ευρώπη μπορεί να επικεντρώσει εκ νέου σήμερα τις προσπάθειές της σε κάτι πιο πρακτικό: όπως η αποκατάσταση της εσπεράντο ως παγκόσμιας γλώσσας της γραφειοκρατίας, της αποτελεσματικότητας, της ειρήνης, της ενότητας και της ευημερίας…


read more "Η χαμένη αξιοπιστία της Ευρώπης" Διαβάστε περισσότερα...

Ο «αρραβώνας» ΝΔ και ΠΑΣΟΚ


Αποτελεί κοινοτοπία η διαπίστωση ότι η χώρα εδώ και μήνες δεν κυβερνάται. Ο κ. Γ. Παπανδρέου αφού -ατύπως- υπέβαλε την παραίτησή του στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης εδώ και καιρό, και αφού ανέθεσε στον τελευταίο ανασχηματισμό τη «συγκυβέρνηση» στον κ. Ευάγγ. Βενιζέλο, συνειδητοποιεί ότι ο «κύκλος κλείνει».

Η απομόνωση και η καθολική κοινωνική αντίδραση και αποδοκιμασία της κυβέρνησης, την οποία τώρα «εισπράττει» καθ' ολοκληρίαν ο ίδιος, οδήγησε τον Γ. Παπανδρέου στην πρωτοφανή επιλογή να σκέφτεται να ματαιώσει την κεντρική ομιλία προς τους παραγωγικούς φορείς στην Έκθεση της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να αποφύγει τις δυσμενείς αντιδράσεις.

Όταν ένας πρωθυπουργός φτάνει σ' ένα τέτοιο σημείο αυτοπαραίτησης, τότε δεν χρειάζεται καμιά σφυγμομέτρηση της κοινής γνώμης για να αντιληφθούμε το βάθος της πολιτικής ιδεολογικής και ηθικής κατάρρευσης του συστήματος που μας κυβερνά.

Τη μια μέρα «σωθήκαμε» με το Μεσοπρόθεσμο και τις «ιστορικές» αποφάσεις της 21ης Ιουλίου και από την επομένη βουλιάζουμε ενώ οι εκτιμήσεις των, επιτελούντων τον ρόλο του δημίου, οίκων αξιολόγησης μας προαναγγέλλουν ότι η επίσημη χρεοκοπία της χώρας είναι πιθανόν να συντελεστεί εντός του 2011.

Το «δίδυμο της συμφοράς» το οποίο συγκροτούν οι κ. Βενιζέλος και Παπανδρέου μάς οδηγεί κατευθείαν στον γκρεμό.

Το τραγικό λάθος του Ευάγγ. Βενιζέλου που παρείχε εγγυήσεις στη Φινλανδία, τίναξε στον αέρα τις όποιες θετικές πλευρές του «πακέτου ενίσχυσης», αφού άνοιξε την όρεξη όχι μόνο στα κράτη-δανειστές, αλλά και στους ιδιώτες.

Εν τω μεταξύ το «σπιράλ θανάτου» της πολιτικής των Μνημονίων οδηγεί στον πλήρη εκτροχιασμό των οικονομικών μεγεθών.

Η παραγωγική βάση της χώρας διαλύεται. Η ύφεση προβλέπεται να υπερβεί το 5%, ενώ για να αντιληφθούμε το συνολικό μέγεθος της κατάρρευσης θα πρέπει στο ποσοστό αυτό να προσθέσουμε το ποσοστό του 2010. Δηλαδή συνολικά πάνω από το 10% του παραγωγικού δυναμικού της έχει απολέσει η χώρα. Ως απόρροια του γεγονότος αυτού, η ανεργία καλπάζει με ρυθμούς γεωμετρικής προόδου προς το 20%.

Όσο για το περίφημο ποσοστό του ελλείμματος, από το οποίο ξεκίνησε η όλη προπαγανδιστική εκστρατεία του Γ. Παπανδρέου προκειμένου να μας αλυσοδέσει στο ΔΝΤ και στα Μνημόνια, αυτό υπολογίζεται να κυμανθεί στα περυσινά επίπεδα. Ενώ βέβαια η «μαύρη τρύπα» από την αδυναμία και ανικανότητα της κυβέρνησης να χτυπήσει τη φοροδιαφυγή των «συστημικών» φοροκλεπτών απαιτεί συνεχώς νέες θυσίες από τα γνωστά «σφάγια».

Στην πραγματικότητα η συζήτηση για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης και για την εφαρμογή των μέτρων του Μνημονίου και του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος έχει πλέον χάσει τη σημασία της. Η οικονομική και κοινωνική βάση πάνω στην οποία αποφασίστηκαν τα μέτρα αυτά αποδυναμώνεται και διαλύεται μήνα με τον μήνα.

Πώς άραγε θα ιδιωτικοποιηθούν οι δημόσιες επιχειρήσεις όταν η μετοχική τους αξία ευτελίζεται και όταν η αξία του ελληνικού χρηματιστηρίου, με τις σημερινές τιμές, βρίσκεται κάτω των 40 δισ. ευρώ, όταν δηλαδή γυρίσαμε στην πράξη στο 1995 όπου η χώρα κατατασσόταν ακόμα στις «αναδυόμενες αγορές»;

Η οικονομική κρίση βρίσκεται εδώ και καιρό εκτός πολιτικού ελέγχου. Ο κ. Γ. Παπανδρέου και η ηγετική του ομάδα ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ έχοντας απολέσει πλήρως τον πολιτικό έλεγχο της διακυβέρνησης. Τον ακριβή όμως χρόνο προκήρυξης των εκλογών θα τον καθορίσει η ανάδυση «εναλλακτικής λύσης», ικανής να διασφαλίσει μια στοιχειώδη κοινωνική νομιμοποίηση και ανοχή... έστω και για ένα περιορισμένο χρονικό διάστημα. Αυτό είναι σήμερα το βασικό πρόβλημα των συστημικών-μνημονιακών συμφερόντων.

Ίσως, μάλιστα, προς αυτήν την κατεύθυνση να διαφαίνεται «φως στο τούνελ»: Η πράξη του Α. Σαμαρά να ψηφίσει επί της αρχής τον νόμο για τα ΑΕΙ-ΤΕΙ και να παράσχει πολιτική «χείρα βοηθείας» προς την παραπαίουσα και πλήρως απομονωμένη κυβέρνηση, μπορεί να σημαίνει μια «κίνηση για το μέλλον», μια γέφυρα που μπορεί να οδηγήσει μετά τις προσεχείς εκλογές στη συγκυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ, με πρωθυπουργό τον Α. Σαμαρά. Το σοβαρό ενδεχόμενο της μη ύπαρξης αυτοδυναμίας ενισχύει σοβαρά αυτήν την προοπτική, ενώ στον «συνεταιρισμό» αυτό θα διεκδικήσει θέση και ο Γ. Καρατζαφέρης και ίσως και η κ. Μπακογιάννη.

Τέτοιου είδους εξελίξεις προϋποθέτουν αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Ευάγγ. Βενιζέλος δεν έχει καμιά διάθεση να υπογράψει ο ίδιος ως υπουργός Οικονομικών την επίσημη χρεοκοπία της χώρας. Οι εκλογές στο επόμενο διάστημα θα αποτελούσαν γι' αυτόν μια «βολική» λύση, που θα του επέτρεπε να διεκδικήσει με αξιώσεις την ηγεσία στο ΠΑΣΟΚ και να συμμετάσχει στη συνέχεια σε μια κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΛΑΟΣ, διεκδικώντας κυρίαρχο πόστο.

Μια παρόμοια εξέλιξη θα ολοκληρώσει την ελληνική τραγωδία. Η ανακύκλωση και συγκόλληση των μνημονιακών «πολιτικών απορριμμάτων» θα σημάνει το οριστικό επίσημο τέλος του σημερινού πολιτικού συστήματος. Εκτός εάν ο ίδιος ο λαός αποφασίσει να πάρει τις τύχες του στα χέρια του.
read more "Ο «αρραβώνας» ΝΔ και ΠΑΣΟΚ" Διαβάστε περισσότερα...

Πορεία προς το χάος και στο βάθος πάλι η δραχμή;



Όταν ήρθε η τρόικα στα αρχικά σχέδια του μνημονίου υπολόγιζε η δημοσιονομική εξυγίανση να στηρίζεται κατά 75% στη μείωση των δαπανών και κατά 25% στην αύξηση των φόρων.

Τα «σοσιαλιστικά» αντανακλαστικά της κυβέρνησης επέβαλαν μια τροποποίηση στα χαρτιά κατά 50%-50% για να καταλήξει στην πράξη 75% από αύξηση της φορολογίας και 25% από τη μείωση των δαπανών...

Το αποτέλεσμα της μεθόδευσης είναι να αυξάνονται οι δαπάνες και να μειώνονται τα έσοδα. Όπερ, η χώρα να συνεχίζει να βυθίζεται αφού παράγει ακόμη πρωτογενή ελλείμματα...

Το πολιτικό κατεστημένο από τη δεξιά μέχρι την αριστερά, το οποίο στηρίζεται αποκλειστικά σε πελατειακές ρίζες, αρνείται να «αυτοκτονήσει», αδιαφορώντας για το ενδεχόμενο μιας πλήρους κατάρρευσης, που θα συνοδευτεί με επιστροφή στη δραχμή και θα έχει καταστρεπτικές συνέπειες.

Αφελώς, πιστεύει πως μετά τον Αρμαγεδδώνα θα καταφέρουν οι ίδιοι να είναι στα πράγματα. Αρνούνται να πειράξουν τις δαπάνες σίτισης της πελατείας στο δημόσιο πρυτανείο...

Προσωπική διαφορά...

Πάρτε για παράδειγμα το περίφημο ενιαίο μισθολόγιο με το οποίο η κυβέρνηση διαφήμιζε πως θα πετύχει τον έλεγχο των δαπανών, περικόπτοντας τα επιδόματα στο δημόσιο. Κατέληξε στις νεοελληνικές καλένδες με την προσθήκη της προσωπικής διαφοράς...

Η κυβέρνηση για άλλη μια φορά απέδειξε πως αρνείται να τα βάλει με το σκληρό πυρήνα της πελατειακής της βάσης που περιφέρεται και μισθοδοτείται από τον δημόσιο τομέα.

Στο μόνο που έχει φανεί συνεπής, τον ενάμισι χρόνο της ελληνικής χρεοκοπίας, η κυβέρνηση είναι η επιβολή νέων φόρων οι οποίοι παρά τα προσδοκώμενα δεν καταφέρνουν να αυξήσουν τα έσοδα...

Η αύξηση της φορολογίας πέραν ενός ορίου, ούτε τα έσοδα μπορεί να αυξήσει αλλά και οδυνηρές επιπτώσεις πετυχαίνει στην οικονομική δραστηριότητα. Μοιραία αυξάνει την ανεργία...

Το πολιτικό σκηνικό της χώρας φαίνεται να αδιαφορεί για το ένα εκατομμύριο ανέργους μπροστά στο ενδεχόμενο να μην θίξει ούτε το ελάχιστο από τις κατακτήσεις του ενός εκατομμυρίου των δικών του παιδιών...

Το ελληνικό κράτος συμπεριφέρεται ληστρικά προς τη μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών επειδή ελέγχεται με πελατειακές σχέσεις από τις συντεχνίες του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Θα μπορούσε να διατηρήσει στο διηνεκές αυτή την κατάσταση αν δεν ήταν ο ιδιωτικός τομέας της οικονομίας αυτός που παράγει πλούτο. Η καταλήστευση του ιδιωτικού τομέα μοιραία μοιάζει με την εξόντωση της αγελάδας την οποία αρμέγουμε...

Μοιραία θα φτάναμε σε κινήσεις σαν και αυτές των εστιατόρων της άρνησης καταβολής του ληστρικού ΦΠΑ. Το πιθανότερο είναι αυτή η πράξη να βρει μιμητές και το ήδη αποτυχημένο πρόγραμμα δημοσιονομικής εξυγίανσης να ανατραπεί πλήρως με απροσδιόριστες προς το παρόν συνέπειες.

Μετά τις οργανωμένες από την άκρα αριστερά ομάδες άρνησης καταβολής εισιτηρίων και διοδίων ήρθε και η ώρα της άρνησης καταβολής φόρων από τους νοικοκυραίους. Αισίως βαδίζουμε προς το πλήρες χάος... Εν τω μεταξύ οι συνεχείς αποκλίσεις από τους στόχους επαναφέρουν στην επιφάνεια δηλώσεις και δημοσιεύματα περί δραχμής...

Στην αρχή του καλοκαιριού η στήλη έγραφε: Ασχέτως της ψήφισης αύριο του μεσοπρόθεσμου και της πιθανής εκταμίευσης της 5ης δόσης, η χώρα συνεχίζει να κινείται προς αδιέξοδη κατάσταση.

Μετά τα δεν χρωστάω δεν πληρώνω για το δημόσιο χρέος του πάντα σε εγρήγορση κρατικοδίαιτου δημοσίου τομέα και της πελατειακής κομματοκρατίας που τον υποστηρίζει, είναι θέμα χρόνου να δούμε την αντίρροπη αντίδραση...

Την αντίδραση των μόνιμων φορολογικών υποζυγίων στην εξόντωσή τους...

Είναι θέμα χρόνου να δούμε το... Δεν χρωστάω δεν πληρώνω. Πουλήστε και απολύστε...

Θεία δίκη...


read more "Πορεία προς το χάος και στο βάθος πάλι η δραχμή;" Διαβάστε περισσότερα...

Δωρητές μυαλού για την κυβέρνηση υπάρχουν;


Εξαιρετική πράγματι η πρωτοβουλία του Ανδρέα Λοβέρδου να κάνει δωρητές οργάνων όσο το δυνατόν περισσότερα μέλη της κυβέρνησης. Ετσι από την Τετάρτη δωρητές οργάνων έγιναν ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Μ.Παπαϊώαννου, ο υπουργός Επικρατείας, Ηλ.Μόσιαλος, ο υφυπουργός Εσωτερικών, Π.Κουκουλόπουλος, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γ.Κουτρουμάνης, ο υφυπουργός Εργασίας Ι.Κουτσούκος, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Π.Μπεγλίτης, ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας Κ.Σπηλιόπουλος και ο υφυπουργός Εξωτερικών Δ.Δόλης. Δωρητής οργάνων έγινε επίσης ο νομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού Γ.Σταυρόπουλος.
Σημειώνεται ότι δωρητές οργάνων ήταν ήδη ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου, ο αντιπρόεδρος Α’ της κυβέρνησης Θ.Πάγκαλος, οι υφυπουργοί Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μ.Τιμοσίδης, Χρ.Αηδόνης και Μ.Μπόλαρης, ο υπουργός Πολιτισμού Π.Γερουλάνος, η υφυπουργός Παιδείας κυρία Εύη Χριστοφιλοπούλου, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Μ.Οθωνας και ο γενικός γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ Μ.Έξαρχος.
Αξιόλογη η προσπάθεια, αλλά πρέπει να πούμε την κακία μας. Υπάρχει μήπως σε όλο τον κόσμο κάποιος δωρητής μυαλού για να το δώσει σε κάποιους από αυτούς στην κυβέρνηση που διαχειρίζονται την τύχη της χώρας αυτή την περίοδο;
Διότι οι περισσότεροι στο υπουργικό συμβούλιο δεν έχουν μυαλό για να καταλάβουν ότι βουλιάζουν το καράβι και μόνο με μια μεταμόσχευση θα σωθούν κι αυτοί κι εμείς.


read more "Δωρητές μυαλού για την κυβέρνηση υπάρχουν;" Διαβάστε περισσότερα...

Αντιμέτωπος με την απόλυτη καταστροφή ο Παπανδρέου

Πριν προλάβει η κυβέρνηση να χαρεί τη νέα μεγάλη της ‘’επιτυχία’’, πριν προλάβουν να σβήσουν τα χαμόγελα για τη ‘’μεγαλύτερη τράπεζα της νοτιοανατολικής Ευρώπης’’, η πραγματικότητα ήρθε για μια ακόμα φορά αμείλικτη, να απειλεί τον κ. Πρωθυπουργό με σενάρια συγκυβέρνησης ή παραίτησης:
1. Η προσμονή της ανόδου του χρηματιστηρίου, που υποτίθεται ότι θα πυροδοτούσε η φούσκα της συγχώνευσης, δεν κράτησε ούτε δύο μερόνυχτα και πλέον το Βατερλώ του κ. Παπανδρέου στη ΔΕΘ αναμένεται, παρέα με τον ανάλογο πάταγο.
2. Πληθαίνουν οι φήμες ότι τo περιβόητο roll over με το οποίο η κυβέρνηση θα πετύχαινε τη βελούδινη αναδιάρθρωση, έχει ναυαγήσει. Οι αιτίες πολλές. Επισήμως αναφέρεται ότι είναι τελικώς ανέφικτο να συγκεντρωθούν τα 136δις που απαιτούσε η απόφαση της συνόδου. Εκτός όμως από την επίσημη δικαιολογία που επιστρατεύεται, ισχύουν ακόμα δύο αποτρεπτικοί παράγοντες: Η γκάφα του υπουργού οικονομικών με τις Φινλανδικές εγγυήσεις και η εμμονή της S&P να εγγράψει το roll over ως χρεοκοπία.
Με τον τρόπο αυτό, ο κ. Πρωθυπουργός έχει ξεμείνει εντελώς από υποσχέσεις και ευχολόγια και είναι αντιμέτωπος με το φάσμα μιας απόλυτης καταστροφής:
  • Το ντόμινο των τραπεζών φαίνεται πως είναι ante portas
  • Τα δημόσια έσοδα έχουν καταρρεύσει
  • Τα πανεπιστήμια βράζουν ήδη, όπως βράζουν οι δημόσιοι υπάλληλοι αλλά και η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας και πλέον η μόνη σοβαρή ισχύς της θλιβερής κυβέρνησης είναι οι χιλιάδες άνδρες της αστυνομίας, παραταγμένοι απέναντι σε ένα εξαγριωμένο πλήθος.
Τώρα που μας τέλειωσαν και οι πρόθυμοι ‘’Βενιζέλοι’’, που ήταν μια κάποια λύσις, τώρα που ο κ. Σαμαράς αρνείται να συναινέσει στο έγκλημα, ένας μοιραίος Πρωθυπουργός ψάχνει απεγνωσμένα κάποιον, για να του παραδώσει την εξουσία και το χάος που ο ίδιος δημιούργησε.

read more "Αντιμέτωπος με την απόλυτη καταστροφή ο Παπανδρέου" Διαβάστε περισσότερα...

Ο υιός του πατρός



Η αλήθεια είναι ότι τόσο ο Ανδρέας Παπανδρέου, όπως και ο υιός του Γιώργος Παπανδρέου μας «φορέθηκαν» με εισαγωγή από τις ΗΠΑ και ήρθαν στον τόπο ευρισκόμενοι σε διατεταγμένες υπηρεσίες Δεν είναι τυχαίο ότι στην Ελλάδα ο μύθος και η ιστορία μπερδεύονται από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Γι΄αυτό και ο Έλληνας έχει μάθει να ζει με αυτούς. Ο πιο σύγχρονος μεταπολιτευτικός μύθος ακούει στο όνομα του Ανδρέα Παπανδρέου. Όπως κάθε …προοδευτικός μύθος παρουσιάζεται με έντονο ρετούς και φώτοσοπ γιατί σκοπός είναι ένας και μοναδικός: να μας πείσει πόσο «μεγάλος» ηγέτης υπήρξε ο Ανδρέας Παπανδρέου.
Γι΄αυτό και εξαφάνισε από τη μνήμη μας μια πορεία που είχε πολλές σκιές, γκρίζες ζώνες και μελανά σημεία. Σε αυτό βοήθησε και μια κεντροδεξιά που λειτουργεί με ενοχικά σύνδρομα και φοβίες.
Η αλήθεια είναι ότι τόσο ο Ανδρέας Παπανδρέου, όπως και ο υιός του Γιώργος Παπανδρέου που μας «φορέθηκαν» με εισαγωγή από τις Ηνωμένες Πολιτείες ήρθαν στον τόπο και εκτέλεσαν διατεταγμένες υπηρεσίες, ο καθένας στην εποχή του.
Ο πρώτος με μεγάλη κυρίαρχη αποστολή να εκμηδενίσει την ανερχόμενη Αριστερά, μετά την έκπληξη της δεύτερης θέσης της ΕΔΑ στις εκλογές του 1958 και ο δεύτερος να παραδώσει στις δυνάμεις που μας δανείζουν και τους δορυφόρους τους, την εθνική κυριαρχία του τόπου.
Τα γράφω αυτά καθώς πλησιάζει η 3η Σεπτέμβρη του 2011.
Και τα γράφω διαβάζοντας την ιδρυτική διακήρυξη του ΠΑΣΟΚ.
Θα υπενθυμίσω μερικά σημεία της σαν μια επιστολή προς τον άγνωστο σύντροφο του ΠΑΣΟΚ που εξακολουθεί και «εμπιστεύεται» την οικογένεια Παπανδρέου, που κυβερνά τον τόπο περισσότερα χρόνια από κάθε άλλη.
Να θυμίσω τι έλεγε και τι κάνει σήμερα ο «κληρονόμος» του Γιώργος Α. Παπανδρέου.
  • «Η εθνική ανεξαρτησία είναι συνυφασμένη με την απαλλαγή της οικονομίας μας από τον έλεγχο του ξένου μονοπωλιακού και ντόπιου μεταπρατικού κεφαλαίου.

Για αυτό η κοινωνική απελευθέρωση, ο σοσιαλιστικός μετασχηματισμός, αποτελεί το θεμέλιο λίθο του Κινήματός μας.
  • Να εξασφαλιστεί η εργασία και η κατοικία σε όλους τους Έλληνες.
  • Διαχωρίζεται οριστικά η εκκλησία από το κράτος και κοινωνικοποιείται η μοναστηριακή περιουσία.
  • Η Ελλάδα αποσυνδέεται από τους στρατιωτικούς, πολιτικούς και οικονομικούς συνασπισμούς, που υπονομεύουν την εθνική μας ανεξαρτησία και το κυριαρχικό δικαίωμα του Ελληνικού λαού να προγραμματίζει αυτός την κοινωνική, οικονομική, πολιτική και πολιτιστική πορεία της χώρας.
  • Η αποπυρηνικοποίηση του μεσογειακού και βαλκανικού χώρου, η ουδετεροποίηση της Μεσογείου από τους στρατιωτικούς συνασπισμούς.
  • Ακυρώνονται οι διεθνείς συμβάσεις και συμφωνίες που έχουν οδηγήσει την Ελλάδα σε οικονομική, πολιτική και στρατιωτική εξάρτηση από τα μονοπωλιακά συγκροτήματα της Δύσης και ιδιαίτερα του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού.
  • Η ιδιωτική εκπαίδευση καταργείται.
  • Την κοινωνικοποίηση της υγείας, που συνεπάγεται τη δωρεάν ιατρική, φαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη».
Αυτά διαβάζω σύντροφε της αντίπερας όχθης και λέω ότι ούτε ο πατήρ ούτε ο υιός πίστεψαν σε τίποτε από αυτά. Και ευτυχώς δεν γίναμε μια χώρα του τρίτου δρόμου προς το σοσιαλισμό. Αλλά πέτυχαν να βουλιάξουν το κράτος με διορισμούς, να μεγαλώσουν το χρέος και τα ελλείμματα, να ιδρύσουν κλαδικές, να νομιμοποιήσουν τις μίζες, να κάνουν πρακτική τη διαφθορά, να «εξαφανίσουν» τους διαφωνούντες κα.
Γι΄αυτό σου λέω σύντροφε. ‘Αστο να πάει: 3 του Σεπτέμβρη να ξεχνάς τελικά…
read more "Ο υιός του πατρός" Διαβάστε περισσότερα...

Χάρρυ Κλυνν: Ο Σαμαράς δεν θέλει...


Εκτός από τον Καραμανλή, οι υπερατλαντικοί αμερικανοσκοταδοσκατόψυχοι σύμμαχοί μας παρακολουθούσαν τον τότε διοικητής της ΕΥΠ, τον αρχηγός της αστυνομίας, υπουργούς και δεκάδες πολίτες!!!

Τα ΜΜΕ με τους Ψυχαροπαπαχελαδοτρεμοντερμπεντέρηδες, τους Μπάμπηδες, τους Κώνστηδες και τα άλλα αγράμματα εφημεριδοτηλεοπτικά σκύβαλα αφοδεύανε λάσπη, σκάνδαλα και τρόμο στις οθόνες της τηλεοράσεως και στις σελίδες των εφημερίδων….

Η Ελλάδα καιγόταν απ’ άκρη σ’ άκρη. Το σκηνικό της κατάρρευσης απαιτούσε φωτιές και στάχτες…

Τα φανερά και κρυφά Τατουλοτζιμάνια της ΝΔ κρατούσαν απ’ τα παπάρια τον ανήμπορο και παρατημένο πρωθυπουργό από εχθρούς, φίλους, υπουργούς, δελφίνους, βουλευτές, διορισμένους και αδιόριστους…

Η ματαιόδοξος κυρία έριχνε τα μπετά του κατά φαντασίαν της «Μητσοτάκειου Μέλαθρου»…

Και οι κάτωθεν του τραπεζίου συζητήσεις με «παράγοντες», «τραπεζίτες», «νταβατζήδες», «πολιτικούς αντιπάλους» έδιναν και έπαιρνα «δι εν υπουργείον, μιαν καλύβην εις την Εκάλην και ένα εξοχικό εις την Πάρον»

Ο μέχρι προ τινος Γιωργάκης που μετατρέπονταν αργά, αλλά σταθερά σε Γιώργο, έχοντας στην τσέπη την άνετη εκλογική πλειοψηφία που του προετοίμασαν, είχε αρχίσει, κοιμωμένης και εν μέρει συμβάλλουσας της κεντροδεξιάς παράταξης, νωρίς-νωρίς τις προκαταρκτικές συζητήσεις με το ΔΝΤ και σύμπαν το Γαλλογερμανοαμερικανικό τοκογλυφικό σκυλολόι «ίνα συντόμως τεθεί κλήρος επί των εναπομεινάντων ιματίων της πολυπάθου ημών Πατρίδος»

Και φτάσαμε εις την σήμερον… ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΠΑΤΡΙΣ, ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΩΣ ΕΧΕΙ, ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΠΡΟΕΧΕΙ… ως λέγει παλαιόν, πλην πάντα επίκαιρο, χαρρυκλύννειον άσμάτιο.

Και φτάσαμε εις την σήμερον… Με μια υπό κατοχή Πατρίδα και με τα υπάρχοντα του Ελληνικού λαού στο σφυρί για ένα κομμάτι χρέους που ουδέποτε ελέγξαμε…
Για ένα κομμάτι χρέους που μας είπανε ότι έχουμε και που πρέπει να πουληθούμε για να ξεχρεώσουμε!!!

Πρώτος ρουφιανομεσάζων, εγγυητής των πράξεων παραχώρησης, ο μπαφογιώργος της Μαργαρίτας, το καμάρι των Τσάντ και της παγκόσμιας διακυβέρνησης και ξωπίσω του τα 151 μόμολα της σοσιαλιστικής σαρκοφάγου…

Συμβάλλοντες εις το θεάρεστο έργο της σωτηρίας της Πατρίδος τα οξυδωμένα Καρατζαφερομπακογιάννεια εξαπτέρυγα, οι επί χρήμασι εκδιδόμενοι πανεπιστημιακοί εκσυγχρονιστοσημιτικής και γκρουπουσκουλονεοαριστεροκουλτουρικής προέλευσης και σύμπαν το εξέχων δημοσιογραφικό αγλάισμα που κοσμεί τους καταλόγους pay roll της Αμερικανικής πρεσβείας και του Ιδρύματος Ford

Και εκεί «στου ποταμού την άκρη» που λέει και το δημοτικό μας τραγούδι, ο κατά πολλούς «σωτήρας» της Πατρίδας Αντώνης Σαμαράς, που κατ’ εμέ ενώ θα «μπορούσε» δυστυχώς δε φαίνεται να το «επιθυμεί…»

Παγιδευμένος στο καλοστημένο δόκανο της «συναίνεσης» των ΜΜΕ και εγκλωβισμένος στα παρωχημένα θεωρήματα των «λαμπρών παλικαριών» του κόμματός του, πιστών υπηρετών του γνωστού Νεοδημοκρατικού δόγματος «στην εξουσία να ‘μαστε και μ’ όποιον να ΄ναι» δίνει, ανελπίστως, φιλί της ζωής στην ανθρωποφάγο κυβέρνηση του κατοχικού πρωθυπουργού και ανίκανος να συλλάβει το μέγα μήνυμα της πλήρους ανατροπής που εκπέμπει η λαϊκή οργή, οδεύει με μαθηματική ακρίβεια σε κατάκτηση μιας πρωθυπουργίας μισής, ίσως και λιγότερο της μισής, θητείας

ΚΡΙΜΑ…

read more "Χάρρυ Κλυνν: Ο Σαμαράς δεν θέλει..." Διαβάστε περισσότερα...

Με ψευδώνυμο κυκλοφορεί ο Παπανδρέου εντός Ελλάδας;



Το ζεύγος... Αναγνώστου και την παρέα του περίμεναν να δουν την Παρασκευή το απόγευμα στο μικρό ξενοδοχείο στα Ριτσά της Καρδαμύλης και τελικά αντίκρισαν τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου με τη σύζυγό του Αντα και την προσωπική τους ασφάλεια.

Ο Γιώργος Παπανδρέου επέλεξε την Καρδαμύλη για ολιγοήμερες διακοπές, όπου την Παρασκευή το απόγευμα έκανε βόλτα στη μανιάτικη κωμόπολη, ενώ το βράδυ συνέφαγε με τη σύζυγό του και τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργο Προβόπουλο στην ταβέρνα “Ελιές” μπροστά από το ξενοδοχείο που διαμένει.

Φυσικά τα μέτρα ασφαλείας στην περιοχή ήταν ιδιαιτέρως αυξημένα, αλλά διακριτικά με σκοπό να μην προκαλέσουν τους υπόλοιπους επισκέπτες και να περάσουν όσο το δυνατόν απαρατήρητοι.

Ο πρωθυπουργός χθες έκανε την εμφάνισή του και πάλι στα Ριτσά για απογευματινό μπάνιο, ενώ σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες επιδόθηκε και στο αγαπημένο του σπορ το κανό.

Στην μυστικότητα της επίσκεψης συνέβαλε και η Ολλανδέζα σύζυγος του υπουργού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής Γιώργου Παπακωνσταντίνου Jacoline Vinke, η οποία ως συγγραφέας τουριστικών οδηγών φρόντισε να κάνει κράτηση για το πρωθυπουργικό ζεύγος και την ασφάλειά του σε άλλο όνομα για ευνόητους λόγους.

Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι ενδέχεται στην περιοχή να βρεθεί και το ζεύγος Παπακωνσταντίνου, αφού υπήρχε κράτηση στο συγκεκριμένο όνομα.

Σχόλιο ιστολογίου:
Πέρα από την είδηση, μήπως πρέπει να αναλογιστούμε πως είναι δυνατό να συμβαίνει κάτι τέτοιο; Από ποιούς κρύβεται από πρωθυπουργός αυτής της χώρας; Ποιός τον κυνηγάει και τον έχει αναγκάσει να κυκλοφορεί ινκόγνιτο μέσα στη χώρα που, υποτίθεται, ότι κυβερνά; Φοβάται τους πολίτες ή κάτι άλλο; Και, είναι δυνατόν να κρύβεται; Είναι δυνατόν να φοβάται αυτός που έχει τόση ασφάλεια γύρω του; Τότε τι θα πρέπει να πούμε όλοι εμείς οι Έλληνες πολίτες;

Φοβόμαστε πως τελικά ο Γιώργος Παπανδρέου δεν φοβάται ότι απειλείται η ζωή του από τους πολίτες, ούτε κανέναν άλλον. Προσπαθεί να κρυφτεί, να μην δει κανένα παπούτσι να έρχεται επάνω του, να μην λερωθεί με κανένα γιαούρτι ή καμιά σάπια ντομάτα... Τρέμει στην ιδέα πως θα εκτεθεί απέναντι σε πολίτες, αν και την ίδια στιγμή ο ίδιος έχει εκθέσει τους Έλληνες πολίτες και ολόκληρη την χώρα σε πρωτόγνωρους κινδύνους...

Καίγεται η Ελλάδα και ο ίδιος προσπαθεί να βρει "σταγόνες δροσιάς"...! Βιάζονται ή δολοφονούνται αμέριμνοι Έλληνες πολίτες, αλλά ο ίδιος φοβάται μην συναντήσει αυτούς που η ιδεοληψία που τον διακατέχει τους έχει εκθέσει σε καθημερινούς κινδύνους απειλής έως και της ζωής τους...

Ένα τραγικό πλάσμα, άβουλο, έντρομο είναι ο Γιώργος Παπανδρέου. Η συμπεριφορά του αποδεικνύει ότι νιώθει από αμήχανα έως στριμωγμένος... Θα έπρεπε να το περιμένει πως παρά την ό,ποια εκπαίδευσή του (ως πολιτικός φυσικά) κάποια στιγμή το ένστικτο της επιβίωσης θα ξυπνούσε μέσα του. Αυτό τον καθιστά επικίνδυνο, ενώ ταυτόχρονα τον απογυμνώνει ηθικά απέναντι σε όλους εμάς...

Μπορεί να ετοίμασε τα χειρότερα για τους Έλληνες, αλλά ήδη άρχισε ο ίδιος να νιώθει τα αποτελέσματα της "δράσης" του... και θα είναι πολύ κοντά στο αεροπλάνο όταν θα έχει φύγει το πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου (ένα πουλάκι τριγυρίζει και λέει για κάτι αμερικανικά ομόλογα που λήγουν τότε...)
read more "Με ψευδώνυμο κυκλοφορεί ο Παπανδρέου εντός Ελλάδας;" Διαβάστε περισσότερα...