Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Χαράλαμπος Μπλιώνας - Το πρώτο θύμα της βίας

26 Οκτωβρίου του 1986. Ημέρα Κυριακή, ανήμερα του Αγίου Δημητρίου και ολόκληρος ο Θεσσαλικός κάμπος, βρίσκεται στο πόδι, εξαιτίας του μεγάλου ντέρμπι μεταξύ της Λάρισας και του ΠΑΟΚ, των δύο μεγάλων ομάδων της επαρχίας που έχουν μπει σφήνα στο πάλαι ποτέ ΠΟΚ, και διεκδικούν με αξιώσεις το πρωτάθλημα.

Ένας 29χρόνος καθηγητής ξεκινάει από το χωριό του με κατεύθυνση την Λάρισα, ούτως ώστε να επιβιβαστεί στο ΚΤΕΛ, με προορισμό την Αθήνα. Το ταξί στο οποίο επιβαίνει όμως, θα καθυστερήσει  με αποτέλεσμα ο νεαρός επαρχιώτης να χάσει -για 5 λεπτά- το λεωφορείο. Το επόμενο δρομολόγιο είναι προγραμματισμένο για το απόγευμα, οπότε ο άτυχος άνδρας ρωτάει τους υπεύθυνους του σταθμού, τι θα μπορούσε να κάνει για να «σκοτώσει».. την ώρα του. Κάποιος τον συμβουλεύει: « έχει ωραίο ματς στο Αλκαζάρ σήμερα. Καλό καιρό κάνει, θα περάσεις ευχάριστα την ώρα σου». Στην αρχή είναι διστακτικός, μιας και δεν έχει πατήσει ποτέ του πόδι σε γήπεδο. Αλλά μετά το ξανασκέφτεται και παίρνει την απόφαση να πάει. « Όλα μια εμπειρία είναι σε αυτή τη ζωή. Ας πάω να δω πως είναι» συλλογίζεται.

Ο Χαράλαμπος Μπλιώνας, από το Λουτρό Ελασσόνας, ζει και εργάζεται στην Αθήνα ως καθηγητής της ΣΕΛΕΤΕ. Είναι ένας απλός και ήσυχος άνθρωπος. Έχει επισκεφθεί την ιδιαίτερη του πατρίδα, με σκοπό να κανονίσει τα του αρραβώνα του με την αγαπημένη του, μια νεαρή κοπέλα από την Καβάλα. Το πρωινό της 26ης Οκτωβρίου, και αφού έχει ξεμπερδέψει με τις ετοιμασίες του αρραβώνα, αποφασίζει να πάρει το δρόμο της επιστροφής, αφού είχε την ευθύνη της μαθητικής παρέλασης, την επόμενη ημέρα. Είτε από κακό υπολογισμό, είτε από κάποιο παράξενο τερτίπι της μοίρας, ο νεαρός άνδρας βρίσκεται να ψάχνει τη θέση του στην Θύρα 1 του Αλκαζάρ, αντί για το κάθισμα του Λεωφορείου. Η συγκεκριμένη θύρα, βρίσκεται ακριβώς απέναντι από τα επίσημα και θεωρείτο ως η πιο ήσυχη γωνιά του γηπέδου, γεγονός που έκανε τον Μπλιώνα να επιλέξει να καθίσει εκεί, φοβούμενος τυχόν επεισόδια ανάμεσα στους οπαδούς των γηπεδούχων και των φιλοξενουμένων. Αγοράζει μια εφημερίδα, και κάθεται μόνος του κάτω από τον προβολέα.

Η ώρα περνάει, και στην κερκίδα τα υβριστικά συνθήματα μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων, δίνουν και παίρνουν. Στο γήπεδο υπάρχει μεγάλη ένταση και 45 λεπτά περίπου πριν την σέντρα, από την πλευρά των οπαδών του Δικεφάλου, που είχαν πάρει θέσεις στο πέταλο δεξιά από τα επίσημα, ρίχνονται τρεις φωτοβολίδες προς την πλευρά των οπαδών των «βυσσινί». Οι δύο από αυτές πέφτουν στο έδαφος, ωστόσο η τρίτη -λες και την έσπρωξε κάποιο αόρατο χέρι- διαγράφει μια περίεργη τροχιά. Ο κόσμος όλος παρακολουθεί με αμηχανία ένα φλεγόμενο βέλος, να διασχίζει μια απόσταση περίπου 100 μέτρων – σχεδόν όλο το γήπεδο- και εν συνεχεία να χτυπάει στα κάγκελα της θύρας. Το θανατηφόρο βλήμα εξοστρακίζεται και αλλάζει πορεία, για να καρφωθεί στον λαιμό του ανήμπορου ν’ αντιδράσει Μπλιώνα, κόβοντας του την καρωτίδα.

Το τραύμα είναι τόσο βαρύ που ο νεαρός φίλαθλος σωριάζεται αμέσως στο έδαφος, έχοντας σφηνωμένη την φωτοβολίδα στον λαιμό του. Αμέσως μόλις οι υπόλοιποι οπαδοί της Λάρισας αντιλαμβάνονται το περιστατικό πηδούν τα κάγκελα και τρέχουν να βοηθήσουν τον άτυχο καθηγητή. Ο Γιάννης Βαλαώρας που ήταν τραυματίας και δεν αγωνιζόταν, βρίσκεται ανάμεσα σε αυτούς που προσπαθούν να σταματήσουν το αίμα, που βγαίνει σαν συντριβάνι από τον λαιμό. Παρόλ’ αυτά η αναμμένη φωτοβολίδα εξακολουθεί να καίει σφηνωμένη, κάνοντας ακόμα πιο δύσκολη την προσπάθεια των παρευρισκομένων. Ασθενοφόρο στο γήπεδο δεν υπάρχει και μην έχοντας άλλη λύση, τον ξαπλώνουν σε μια διαφημιστική πινακίδα και τον βάζουν στην…καρότσα ενός αγροτικού, αλλά ο άτυχος φίλαθλος της Λάρισας, δεν θα τα καταφέρει. Χάνει τη μάχη με τo θάνατο, καθ’ οδόν για το νοσοκομείο.

Παρά το τραγικό περιστατικό, ο αγώνας δεν αναβάλλεται. Συνεχίζεται κανονικά και η ΑΕΛ επικρατεί με 2-1. Το θλιβερό γεγονός όμως, θα επισκιάσει την μεγάλη νίκη των Θεσσαλών, και θα οδηγήσει στην λαϊκή κατακραυγή  τόσο της διοργανώτριας ΕΠΟ όσο και της τοπικής ομάδας, για την συνέχιση του αγώνα, που κάτω από εκείνες τις συνθήκες έπρεπε ν’ αναβληθεί.

Λίγο αργότερα, ο επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης του γηπέδου θα δηλώσει: « Ήταν ένα ατυχές συμβάν», μια δήλωση που θα «παίξει» το βράδυ στο δελτίο της ΕΡΤ και θα παγώσει το πανελλήνιο. Όμως το Σώμα, διαθέτει και αξιωματικούς με ευαισθησία και αίσθημα ευθύνης. Ένας από αυτούς είναι και ο τότε αστυνομικός υποδιευθυντής ασφαλείας κ. Κράβαρης,  που καταστρώνει ένα απλό και συνάμα ευφυές σχέδιο για να συλλάβει τον ένοχο.  Ένα σχέδιο, που βασιζόταν στην απλή λογική ότι ο δράστης θ’ άλλαζε συνεχώς θέσεις, στην διάρκεια του αγώνα για να μην εντοπιστεί. Τοποθέτησε λοιπόν, αστυνομικούς μπροστά στην εξέδρα των οπαδών του ΠΑΟΚ, με εντολή να κοιτάζουν συνεχώς ανάμεσα τους, ενώ ταυτόχρονα παρακάλεσε ένα διάσημο τοπικό φωτορεπόρτερ, να τραβάει φωτογραφίες κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Όπερ και εγένετο. Το φιλμ εμφανίζεται και η λεπτομερής σύγκριση των φωτογραφιών, έδειξε ότι ένας νεαρός με μπουφάν έντονου χρώματος άλλαζε συνεχώς θέσεις. Κατά την αποχώρηση των οπαδών του Δικεφάλου, τον συλλαμβάνουν μαζί με άλλα 9 άτομα, που κάθονταν δίπλα του.  Κατά την διάρκεια της ανάκρισης, ένας εκ των υπόπτων θα υποδείξει ως δράστη τον 20χρονο Βασίλη Θεοδωρίδη. Στο έλεγχο που γίνεται στο πατρικό σπίτι του Θεωδορίδη, θα βρεθούν φωτοβολίδες, όμοιες με αυτή που είχε σκοτώσει τον Μπλιώνα. Ο πατέρας του φερόμενου ως δράστη, ήταν ερασιτέχνης ψαράς και είχε πάντα στη βάρκα του μερικές φωτοβολίδες, σε περίπτωση που βρισκόταν σε κίνδυνο.

Γύρω στις 2 τα ξημερώματα της Δευτέρας 27 Οκτωβρίου ο Θεοδωρίδης ομολογεί την ενοχή του. «Ήταν ατύχημα. Προσπάθησα να τραβήξω το σχοινάκι, αλλά έμπλεξε. Την έστρεψα λίγο πλάγια και εμπρός αλλά εκείνη τη στιγμή ενεργοποιήθηκε», θα δηλώσει λίγο αργότερα στην κατάθεση του, την οποία θ’ ανακαλέσει έπειτα από την παρέμβαση των δικηγόρων του, αρνούμενος την κατηγορία. Το δικαστήριο δεν θα πεισθεί όμως, και θα καταδικάσει τον Θεοδωρίδη σε 8ετη κάθειρξη για φόνο. Θα εκτίσει την ποινή του στις φυλακές Βόλου, απ’ όπου θ’ αποφυλακιστεί  το 1991, έχοντας επιδείξει καλή διαγωγή.

Λίγο αργότερα θα δημιουργήσει τη δική του εταιρεία μεταφορών, και θ’ αποκτήσει και οικογένεια. Εξακολουθεί να πηγαίνει στην Τούμπα με διαρκείας, αλλά είναι πολύ ήσυχος. Κάθε φορά που κάποιοι δίπλα του παρεκτρέπονται, εκείνος τους συνετίζει. «Παιδιά, ψυχραιμία. Δεν αργεί να γίνει το κακό», χωρίς ωστόσο εκείνοι να γνωρίζουν ποιος είναι. Εκείνος όμως ξέρει και δεν ξεχάσει ποτέ, πόσο ακριβά πλήρωσε για μια νεανική απερισκεψία. Αυτός όμως που πλήρωσε πιο ακριβά ήταν ό άτυχος Χαράλαμπος Μπλιώνας, ο οποίος πέρασε στην ιστορία, ως το πρώτο θύμα του Χουλιγκανισμού και ο πρώτος νεκρός από φωτοβολίδα στα ελληνικά γήπεδα.
read more "Χαράλαμπος Μπλιώνας - Το πρώτο θύμα της βίας" Διαβάστε περισσότερα...

Αρχαιότητα και ποδόσφαιρο!

Η προέλευση του ποδοσφαίρου χάνεται κυριολεκτικά στα βάθη του παρελθόντος. Υπάρχουν ιστορικά αρχεία που μαρτυρούν την ύπαρξη προγενέστερων τύπων ποδοσφαίρου στην Κίνα, στην αρχαία Ελλάδα και Ρώμη.Παίζονταν πολλά παιχνίδια με αντικείμενα που ομοίαζαν με μπάλα. Δεν μπορούμε όμως να πούμε με βεβαιότητα, ότι το ποδόσφαιρο αποτελεί την απευθείας εξέλιξη κάποιου από αυτά τα παιχνίδια της αρχαιότητας.

Υπάρχουν ακόμα πολλές πληροφορίες, για κάποια παιχνίδια που παίζονταν κατά καιρούς και παρουσίαζαν μερικά κοινά χαρακτηριστικά με το σύγχρονο ποδόσφαιρο. Προέρχονται από διάφορες χώρες και αντιστοιχούν σε διάφορες εποχές. Αυτό αποδεικνύει ότι τα παιχνίδια με τη μπάλα ήταν ευρέως διαδεδομένα σε όλες τις εποχές. Μερικά από αυτά μάλιστα, παίζονταν από ομάδες αντιμέτωπες, που έσπρωχναν την μπάλα ακόμα και με τα πόδια, προκειμένου να επιτύχουν να περάσει σε μια καθορισμένη ζώνη και με αυτόν τον τρόπο να αποκτήσουν ένα προβάδισμα απέναντι στον αντίπαλου. Δεν μπορούμε να πούμε ότι σε κάποιο από αυτά τα παιχνίδια βρίσκουμε τον πρόγονο του ποδοσφαίρου, έστω και αν σε μερικά όπως, το ράγκμπι, το μπάσκετ, το αυστραλιανό ποδόσφαιρο, υπάρχουν κάποια τεχνικά στοιχεία, όμοια με αυτά που συναντούμε και σήμερα.

Ένα είδος ποδοσφαίρου, σύμφωνα με ορισμένες μαρτυρίες παιζόταν στην Κίνα τον 11ο π.χ. αιώνα. Ήταν πολύ διαδεδομένο το τσου-κου (μπάλα από δέρμα που σπρωχνόταν με το πόδι). Η δερμάτινη μπάλα με την οποία παιζόταν, ήταν γεμισμένη με γυναικεία μαλλιά. Την μπάλα την κλωτσούσαν προς ένα «τέρμα» από μπαμπού 3-4 μέτρων, πίσω από το οποίο ήταν τεντωμένο ένα δίχτυ από μετάξι. Κατά τον 5ο π.χ. αιώνα το τσου-κου αποτελούσε μέρος της στρατιωτικής εκπαίδευσης των Κινέζων. Στο Εθνολογικό Μουσείο του Μονάχου διατηρείται ένα χειρόγραφο του Λι-Γου, χρονολογημένο στον 5ο π.χ αιώνα που μιλάει για την εισαγωγή του τσού-κου στην Ιαπωνία. Επίσης αναφέρει και τη διοργάνωση αγώνων μεταξύ των ομάδων Κίνας και Ιαπωνίας.

Αν ανατρέξουμε στα Ομηρικά έπη θα βρούμε τις πρώτες πληροφορίες για παιχνίδι με μπάλα στη λεκάνη της Μεσογείου. Μια παρόμοια αναφορά γίνεται και στον Θεαίτητο του Πλάτωνα. Την μεγαλύτερη επιτυχία όμως στην αρχαία Ελλάδα γνώρισε το παιχνίδι «επίσκυρος» που είχε πάρει το όνομά του από τη γραμμή με σκύρα, που χώριζε το γήπεδο. Το παιχνίδι «επίσκυρος» κάποτε οι Ρωμαίοι το έφεραν και στη Ρώμη, το ονόμασαν «harapastum» και το έπαιζαν κυρίως στρατιώτες. Ο Μαρτιάλιος σε ένα του επίγραμμα, περιγράφει τους τύπους της μπάλας που χρησιμοποιούσαν οι Ρωμαίοι: Την «pilapaganica» που χρησιμοποιούσαν κυρίως οι χωρικοί που ήταν φτιαγμένη από δέρμα και γεμισμένη με πούπουλα και τη follies που ήταν από δέρμα αλλά γεμισμένη με μια φούσκα γεμάτη αέρα.

Ανάγλυφο του 4ου π.Χ. αιώνα που βρίσκεται στο Αρχαιολογικό Μουσείο των Αθηνών απεικονίζει έναν έφηβο να παίζει τη σφαίρα με το πόδι χωρίς όμως ωστόσο να σχετίζεται με ποδόσφαιρο όμοιο με το σύγχρονο. Από ανασκαφές που έκαναν στη Σαμοθράκη οι Αμερικανοί με επικεφαλής την Ελίζαμπεθ Ντούζμπερι και τον Έλληνα αρχαιολόγο Ανδρέα Βαβρίτσα, προήλθε ένα ακόμη σημαντικό εύρημα, μια μπάλα ποδοσφαίρου. Σ' έναν τάφο του 3ου π.Χ. αιώνα, βρέθηκε μεταξύ άλλων κι ένα πήλινο συμπαγές ομοίωμα μπάλας, που μοιάζει με τις μπάλες που χρησιμοποιούνται στο σύγχρονο ποδόσφαιρο.
read more "Αρχαιότητα και ποδόσφαιρο!" Διαβάστε περισσότερα...

Λαογραφικά των Θεοφανείων!

του Νίκου Χρ. Παπακωνσταντόπουλου 
Από τις μεγαλύτερες γιορτές της Ορθοδοξίας τα Θεοφάνεια, γιορτάζεται στον τόπο μας με μεγάλη κατάνυξη, όπως και σε όλη την Ελλάδα, όπως και σε κάθε γωνιά της υφηλίου που υπάρχει Ελληνισμός.
Το βράδυ της προπαραμονής, είναι και το τελευταίο που οι «Κατσιντρέληδες» (οι Καλικάτζαροι) είναι πάνω στη γη! Γι αυτό και πασχίζουν με κάθε τρόπο να κάνουν όσο περισσότερες ζαβολιές και να βάλουν σε περιπέτειες τους ανθρώπους! Γι’ αυτό και μία από τις προτεραιότητες των ανθρώπων είναι να μη μείνει δοχείο με νερό στο σπίτι, γιατί σίγουρα θα πάνε να το… μαγαρίσουνε!

Από το πρωί της παραμονής της «Πρωτάγιασης», όπως τη λέμε στον τόπο μας, παιδικές φωνούλες λένε τα κάλαντα, που όμως είναι λιγότερο γνωστά σε σχέση με εκείνα των Χριστουγέννων και της πρωτοχρονιάς. Λιγότερος και ο ενθουσιασμός, αφού και οι γιορτές του 12ημέρου είναι λίγο πριν την εκπνοή τους. Άλλως τε, σε λίγα μόνο 24ωρα τα σχολεία ξανανοίγουν και το κέφι είναι κι αυτό όχι στα καλύτερά του!

Το πρωινό της ημέρας αυτής, που είναι και η προτελευταία του δωδεκαημέρου, είναι και τα σπίτια όλα έτοιμα! Λάμπουν μέσα και έξω! Οι αυλές και οι δρόμοι είναι πεντακάθαροι, όπως και τη λαμπρή κι ακόμα περισσότερο! Στο εικονοστάσι είναι αναμμένο το καντήλι και το λιβάνι που καίει μοσχομυρίζει, ενώ στα κρεβάτια και στο πάτωμα έχουν στρωθεί τα αλλού καλύτερα στρωσίδια! Η ώρα που θα περάσει ο παππάς να μας αγιάσει, είναι κατά προσέγγιση γνωστή και όλοι είναι επί ποδός.

Στο αντίκρισμα του παππά τα συναισθήματα είναι τέτοια, που στα μάτια μας και στην ψυχή μας είναι ο αντιπρόσωπος του Υψίστου. Ο ίδιος κρατάει την «αγιαστούρα» του, που συνήθως είναι ένα καλοδεμένο ματσάκι ρίγανη, αφού ο βασιλικός δεν αντέχει στο κρύο των χωριών μας. Μπροστά πηγαίνει το «παπαδάκι» κρατώντας το «κανάτι» με τον αγιασμό και μπαίνοντας στο σπίτι ο παππάς «βουτάει» μέσα την «αγιαστούρα», αγιάζει γύρο και τους ανθρώπους, ψέλνοντας το «Εν Ιορδάνη». Οι κινήσεις του είναι βιαστικές, αφού πρέπει να περάσει από όλα τα σπίτια. Διακριτικά, τάχα, η νοικοκυρά σκύβει να του φιλήσει το χέρι και να του δώσει το φιλοδώρημα, το οποίο θεωρείται «υποχρεωτικό»! Γνωστό, άλλως τε, και το σχετικό ποιηματάκι-διάλογος κάποιου παππά με το μικρό παιδί, το μοναδικό «εκπρόσωπο» της οικογένειας που είχε μείνει στο σπίτι να τον περιμένει, όπως μας το έλεγαν οι μεγαλύτεροι, θέλοντας να τονίσουν και την… αναγκαιότητα της συνήθειας:
« - Πού ν’ η μαμά σου Γιάνννη;
- Στο ποτάμι πλένει!
- Α, την καταραμένη!
- Παππουλάκη, κάτου από το μαξιλαράκι
έχει ένα ταλιράκι!
- Α, την ευλογημένη! Ας είν’ καλά κι ας πλένει!».
Το σπίτι θεωρείται αγιασμένο μετά από αυτήν την «επίσκεψη» και οι άνθρωποι είναι ανακουφισμένοι και ευχαριστημένοι. Μεγάλη ευλογία θεωρείται ακόμα και το ότι πέρασε το κατώφλι ο παππάς φορώντας το πετραχήλι.

Η αυστηρή νηστεία που έχει θεσπιστεί για την ημέρα αυτή τηρείται απαρέγκλιτα, αφού την άλλη μέρα «θα πιούμε αγιασμό».
Ανήμερα της μεγάλης γιορτής, στην εκκλησία γίνεται το «πατείς με πατώ σε»! Από τους μεγαλύτερους έχουμε ακούσει πως στο χωριό μας, το Λειβάρτζι, οι κάπου 7(!) χωροφύλακες με επικεφαλής τον αστυνόμο, «κρατάγανε τη σειρά να αγιαστεί ο κόσμος και να μην πέσει ο ένας απάνου στον άλλονε…», στα μέσα του εικοστού αιώνα!

Περισσότερο ακόμα κατανυχτικός γίνεται ο «αγιασμός των υδάτων» στα χωριά που έχουν ποτάμια και παππάς και εκκλησίασμα πηγαίνουν εκεί εν πομπή με τη εικόνα της Αγίας Βάπτισης, το Σταυρό και τα Εξαπτέρυγα, για το τελετουργικό της ημέρας.
Στη μικρή ποσότητα αγιασμού που παίρνουμε από την εκκλησία, προσθέτουμε νερό, που γίνεται κι αυτό αγιασμός.

Με το «Μεγάλο Αγιασμό» των Θεοφανείων «αλλάζουμε» τον «περυσινό» που φυλάμε σε μπουκαλάκι στο εικονοστάσι του σπιτιού για φυλαχτό και ευλογία όλο το χρόνο. Το μπουκαλάκι αυτό δεν πρέπει να ανοιχτεί, ούτε να «πέσει κάτου σταγόνα» τις επόμενες 364 μέρες του χρόνου, παρά μόνο σε πολύ εξαιρετικές περιπτώσεις.

Με τον αγιασμό των Θεοφανείων ακόμα αγιάζουμε το σπίτι και όσους από την οικογένεια δεν τους άφησαν οι υποχρεώσεις να έλθουν στην εκκλησία να αγιαστούν. Το όλο τελετουργικό γίνεται με μεγάλη ευλάβεια και κατάνυξη, σαν να γινόταν στην εκκλησία από τον παππά! Από τον ίδιο πίνουμε όλοι σε ένα ποτηράκι ή κυπελάκι, χωρίς «να έχουμε βάλει τίποτα άλλο στο στόμα μας». Μέχρι το βράδυ της μεγάλης ημέρας πρέπει να αγιαστούν τα κτήματα και τα ζωντανά, με εξαίρεση τις γάτες και τα σκυλιά. Θυμάμαι τώρα και τον πατεράκο μου, πήγαινε και «άλλαζε» τον αγιασμό που είχε «θαμμένο» σε μπουκάλια σε όλα τα χωράφια, για να έχουμε καλή σοδειά.

Ο Μεγάλος Αγιασμός, πέρα από τις θαυματουργικές, θεωρείται να έχει και απολυμαντικές και μικροβιοκτόνες ιδιότητες. Θυμάμαι τη νόνα μου που έριχνε λίγο αγιασμό από το εικονοστάσι σε κάποιο «μαγαρισμένο» αντικείμενο (π.χ. σε ένα πιάτο που το είχε «γλύψει» η γάτα). Το «μαγαρισμένο» εκείνο σκεύος έπρεπε να μείνει με τον αγιασμό τρείς μέρες, να ρίξουμε ύστερα τον αγιασμό στη φωτιά και μετά πλυθεί και να χρησιμοποιηθεί.
Στο γιορτινό τραπέζι των Θεοφανείων την πρώτη θέση έχει η κότα, συνήθεια γνωστή και από το λαϊκό δίστιχο:
«Ήρθανε τα Φώτα,
θα σφάξουμε την κότα!».
Αν και αρκετά έθιμα της τελευταίας ημέρας του 12ημέρου έχουν χαθεί, πολλά είναι εκείνα που ακόμα τηρούνται. Γι’ αυτό και το κείμενο δεν αναφέρεται μόνο στο παρελθόν.
Χρόνια πολλά!
read more "Λαογραφικά των Θεοφανείων!" Διαβάστε περισσότερα...

ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ, ΚΑΤΕΒΑΣΑΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ


Γ. Καρατζαφέρης: «Οι δανειστές μας ουδέποτε ζήτησε να κοπεί ο κατώτατος μισθός ή οι συντάξεις»

Μ. Δαμανάκη: «Οι δανειστές μας δεν απαιτούν την κατάργηση του κατώτατου μισθού»

Λ. Παπαδήμος: «Αν θέλουμε να εξασφαλίσουμε τα πιο σημαντικά κεκτημένα της χώρας, τότε πρέπει να δεχθούμε μείωση εισοδημάτων, στο βαθμό που είναι αναγκαίο για την ανάκτηση της ανταγωνιστικότητας»

Από την πλευρά της η τρόικα ζητά περικοπές στο μισθολογικό κόστος του ιδιωτικού τομέα, ενώ ζητά και την συμφωνία των εταίρων σε θέματα όπως η μείωση του κατώτατου μισθού, του 13ου και 14ου μισθού, των ωριμάνσεων και των κανονισμών στις ΔΕΚΟ.

Τελικά, ποιος πούστης λέει αλήθεια και ποιος ψέματα;
Η μόνη, πάντως,  αλήθεια σε όλο αυτό το απίστευτο κωλομπαριλίκι είναι ότι όλα αυτά τα πολιτικά σκουπίδια, μας δουλεύουν και μας συμπεριφέρονται ως δουλοπάροικους!  
Καίσαρας ο λογιστάκος του κώλου, ξεκάθαρος, όπως όλοι οι ψυχροί οι επαγγελματίες εκτελεστές που εκτελούν συμβόλαιο θανάτου: «Ακούω από διάφορες πλευρές για "κόκκινες γραμμές". Για μένα κόκκινη γραμμή είναι η σωτηρία της χώρας και η διασφάλιση ενός ασφαλούς μέλλοντος για τους πολίτες της»

Ξύλο, κλωτσιές και ροχάλες και σ’ αυτούς. τους νταβατζήδες μας, αλλά και σε μας το λαό μπουγέλο, που αντί να μπουκάρουμε στη βουλή και να τους σπάσουμε τα κεφάλια, κατεβάσαμε τα παντελόνια και τους είπαμε περάστε…
read more "ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ, ΚΑΤΕΒΑΣΑΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ" Διαβάστε περισσότερα...

Μας απειλούν με συσσίτια!

Μας απειλούν με συσσίτια
.
Αν καταλάβαμε καλά από τα πρωτοχρονιάτικα μηνύματα των κρατούντων, πάμε γραμμή για τα συσσίτια. ΟΛΟΙ!

Διότι ουδείς εχέφρων μπορεί να υποστηρίξει πως με τη «συλλογική προσπάθεια» στην οποία αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός κ. Παπαδήμος – και η οποία μεταφράζεται σε πειθήνια αποδοχή της βαριάς φορολογίας και των περικοπών – μπορεί να βγει το χρέος της χώρας.

Η Ιστορία επαναλαμβάνεται με δραματικό τρόπο.

Μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο η άρχουσα τάξη στάθηκε ανίκανη να διαχειριστεί επ’ ωφελεία της χώρας τη Νίκη και τον πλούτο της Εθνικής Αντίστασης και τη φήμη που είχε αποκτήσει το ελληνικό μεγαλείο σε όλον τον κόσμο, πράττοντας το ακριβώς αντίθετο:
Δεν απέτρεψε την εμφύλια σύρραξη, με αποτέλεσμα να μηδενιστεί η χώρα και να περάσει ο λαός πενήντα χρόνια μέσα στην ανέχεια και στον διχασμό.

Τι θα πει, κ. πρωθυπουργέ, «πρέπει να συνεχίσουμε με αποφασιστικότητα την προσπάθεια»;

Ποιοι να συνεχίσουμε την προσπάθεια; Διότι μέχρι σήμερα, το μόνο που συμβαίνει είναι να υποβάλλεται σε θυσίες ο λαός (οι οποίες – ό,τι και να λέτε και πήγαν και θα πάνε χαμένες, όπως δείχνουν οι αριθμοί), ενώ τόσο η προηγούμενη, όσο και η δική σας κυβέρνηση (που είναι η προηγούμενη) ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΕ.

Και τι θα πει «για να μην μεταβληθεί η κρίση σε μια άτακτη, καταστροφική χρεοκοπία. Για να παραμείνουμε στο ευρώ. Για να επανέλθουμε σε τροχιά ανάπτυξης και να μειώσουμε την ανεργία»;

Αν εννοείτε πως στην περίπτωση που η κρίση μεταβληθεί σε άτακτη χρεοκοπία και φύγουμε από το ευρώ, θα φταίει το γεγονός πως δεν υπήρξε «συλλογική προσπάθεια», σας λέμε πως ΟΧΙ. Αν συμβούν όλα αυτά, υπεύθυνοι θα είναι αυτοί που σας παρέδωσαν την εξουσία και εσείς προσωπικώς.

Είναι άνανδρο να μην κάνεις τίποτε, ενώ γι’ αυτό ανέλαβες μια θέση και μετά να ρίχνεις τα βάρη στους άλλους, που ούτε κυβερνούν, ούτε σχεδιάζουν, ούτε γνώση των γεωπολιτικών συμφερόντων που αναπτύσσονται έχουν, ούτε να παρέμβουν σ’ αυτά μπορούν, ούτε βρίσκονται σε θέση ή διαθέτουν τις αναγκαίες γνώσεις για να σχεδιάσουν και να διαπραγματευτούν.

Αν είχατε κάποιο μήνυμα να στείλετε, αυτό έπρεπε να το στείλετε μόνο στον εαυτό σας.

Το ίδιο και ο κ. Παπανδρέου, που επιμένει να λέει ότι «καταφέραμε να στεκόμαστε όρθιοι».

Και ότι «όλοι μαζί» γίναμε «σοφότεροι», αποκτήσαμε «προσωπική και συλλογική αυτογνωσία» και πως «πρέπει να συνεχίσουμε τον αγώνα».

Μιλάμε για τον πρώτο πληθυντικό που σκοτώνει. Διότι προσωπικά ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου ούτε έλαβε μέρος σε καμιά συλλογική προσπάθεια, ούτε αισθάνθηκε στο πετσί του τις συνέπειες της καταστροφικής πολιτικής του και της εκ μέρους του κατασυκοφάντησης της χώρας.

Από την στιγμή που ο κ. Παπανδρέου εξακολουθεί να είναι σε θέση, μετά από όλα αυτά, να στέλνει πρωτοχρονιάτικά μηνύματα, χωρίς να αισθάνεται την παραμικρή ανάγκη να απολογηθεί και χωρίς να έχει τιμωρηθεί, δεν μπορούμε να μιλάμε για αποκατάσταση της ηθικής και της δικαιοσύνης, που πρέπει να αποδοθεί.

Επίσης δεν αντιλαμβάνομαι τι νόημα έχει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από τη μια να ζητά υπεράσπιση των αδυνάμων και από την άλλη να υποστηρίζει πως γίνεται πόλεμος στον κ. Παπαδήμο, ένας πόλεμος, που όπως είπε, τον βλέπει «στις εφημερίδες με σχόλια που θα μπορούσαν να μην γίνονται»!

Πώς γίνεται δηλαδή να υπερασπίζεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συγχρόνως και τους αδυνάμους και την κυβέρνηση Παπαδήμου, η οποία επιβάλλει τα μέτρα που πλήττουν τους αδυνάμους;

Δηλαδή, κ. Πρόεδρε, ποια είναι τα σχόλια «που θα μπορούσαν να μην γίνονται»;

Ότι ο κ. Παπαδήμος δέχθηκε να λειτουργεί με ένα υπουργικό συμβούλιο πενήντα ατόμων, οι σαράντα από τους οποίους είναι οι προηγούμενοι ανίκανοι;
Ότι δύο μήνες τώρα δεν έχει αλλάξει τίποτε, δεν έχει καν προχωρήσει το PSI;

Ότι το μόνο που ζητά (ο κ. Παπαδήμος) είναι θυσίες και πάλι θυσίες;

Ότι μόνο λόγια λέει κι’ αυτός για ανάπτυξη και ανάταξη και στην πράξη δεν έχει λάβει ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ προς αυτήν την κατεύθυνση;

Και τι είναι αυτά περί Ιταλίας που επίσης αντιμετωπίζει δυσκολίες, αν και η κυβέρνησή της έχει λιγότερα μέλη; Τι προβλήματα έχει η κυβέρνηση της Ιταλίας και δεν τα ξέρουμε; Ότι κάτι είπε ο Μπερλουσκόνι;

Δικαιολογεί δηλαδή ο Πρόεδρος αυτό το πρωτοφανές αίσχος, αυτό το απίστευτο συνονθύλευμα ανικάνων και φιλοδόξων;

Ακατανόητα πράγματα που δείχνουν ότι έχουν ανάψει στο φουλ οι μηχανές για διάσωση των καταστροφέων της χώρας, στους οποίους σύντομα θα προστεθεί και ο κ. Παπαδήμος.

Επίσης, δεν αντιλαμβανόμεθα σε ποιον απευθύνθηκε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Προβόπουλος όταν, σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή» διεκτραγώδησε την κατάσταση που θα επικρατούσε στη χώρα, αν επιστρέφαμε στη δραχμή.

Όπως είπε, τα πρώτα χρόνια θα βρισκόμασταν σε αληθινή κόλαση, καθώς «θα παρουσιαστούν σημαντικές ελλείψεις σε καύσιμα, πρώτες ύλες, ακόμη και σε αγροτικά προϊόντα. Τα σχολεία, τα νοσοκομεία και γενικά οι δημόσιες υπηρεσίες θα αντιμετωπίσουν δυσκολίες στη λειτουργία τους. Ελλείψει καυσίμων, ο στρατός και η αστυνομία δεν θα μπορούν να κινούν τα οχήματα».

Προειδοποίησε επίσης ότι σε τέτοιες ανώμαλες καταστάσεις, αυτοί που κυρίως χάνουν είναι οι πολλοί και οι αδύνατοι, ενώ αυτοί που επωφελούνται είναι οι λίγοι επιτήδειοι.

Σωστά. Η Ιστορία επαναλαμβάνεται. Μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο η χώρα οδηγήθηκε στον εμφύλιο και στο τέλος επικράτησαν οι μαυραγορίτες και οι συνεργάτες των κατακτητών.

Αλλά και… λάθος! Διότι δεν επικρατούν σήμερα οι ίδιες συνθήκες από πλευράς βιοτικού επιπέδου του λαού και ενημέρωσης.

Οπότε, κ. Προβόπουλε, θα χάσουν μεν οι πολλοί και οι αδύνατοι, αλλά κάποιοι μπορεί να χάσουν το κεφάλι τους.

Αφήστε, λοιπόν, όλοι σας τις κινδυνολογίες, διότι δεν αντιλαμβανόμαστε σε ποιους απευθύνεται αυτή η ομοβροντία του τύπου… μέτρα, δυσκολίες, αμάν έρχεται πάλι η τρόικα και τι θα κάνουμε.

Αφήστε όλοι σας τα περί ανάγκης συλλογικότητας (δηλαδή «πληρώστε και μη μιλάτε») και πείτε μας ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΣΕΙΣ!

Διότι μέχρι στιγμής ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΤΕ ΤΗ ΧΩΡΑ.

Οι πολιτικοί και οι οικονομικοί παράγοντες της χώρας δεν αρκεί να μιλούν γενικά και αόριστα για συλλογικότητες (δηλαδή… πληρώστε) και μελλοντικές ελπίδες.
Οφείλουν να πουν τώρα τι έχουν σχεδιάσει να κάνουν άμεσα.

Θα βγουν στο εξωτερικό να εξηγήσουν τις δυνατότητες της χώρας χωρίς να την συκοφαντούν;

Θα παραπέμψουν τους συκοφάντες για εθνική προδοσία;

Θα φέρουν επενδύσεις (κανονικές, όχι αυτές για τις οποίες μιλούν στις συναντήσεις τους ο Παπαδήμος και ο Χρυσοχοΐδης);

Θα δεσμευτούν οι κινδυνολογούντες σε κάτι χωρίς – για μια φορά – να αναμιγνύουν τον λαό;

Τι θα κάνουν; Θα διαπραγματευτούν καλύτερα, θα βγάλουν πετρέλαια, θα ζητήσουν πίσω τα κλεμμένα αρχαία από τα οποία κόβουν μονέδα οι δανειστές μας, θα πουλήσουν σήμερα (χθες) τον ήλιο στους Γερμανούς που τον χρειάζονται, θα υιοθετήσουν επιτέλους την τακτική του μαστίγιου και του καρότου, βάζοντας στο τραπέζι ακόμη και τις γερμανικές οφειλές;

Θα καταλάβουν ότι η λύση του οικονομικού προβλήματος της Ελλάδας περνά μέσα από την ενεργειακή αυτοτέλεια της Γερμανίας, η οποία έχασε δύο παγκοσμίους πολέμους επειδή έμειναν από βενζίνη τα άρματά της - οπότε, σε καιρό ειρήνης και με δεδομένο ότι μέχρι το 2020 θα κλείσουν τα ευρισκόμενα σε γερμανικό έδαφος πυρηνικά εργοστάσια, υπάρχει κίνδυνος να μείνουν από ενέργεια τα εργοστάσιά της;

Επί όλων αυτών δεν ακούσαμε τίποτε. Οι μεγάλοι οικονομολόγοι και οι μεγάλοι τεχνοκράτες το έχουν ρίξει στην ανάγκη για κοινωνική συνοχή και φιλανθρωπία.

Την ώρα που είναι βέβαιο πως μόνο πολιτική λύση (σε συνδυασμό με σοβαρά μέτρα ανάταξης) μπορεί να δοθεί στο πρόβλημά μας, ακούμε τα ίδια και τα ίδια.

Το Πρόγραμμα «Ήλιος», στο οποίο αναφέρθηκε και πάλι ο Σόιμπλε πρωτοχρονιάτικα, εξακολουθεί να καρκινοβατεί.

Η Κύπρος ανακοινώνει τα σημαντικά αποτελέσματα από τις έρευνες για φυσικό αέριο και εμείς, χρόνια μετά, είμαστε ακόμη στο «Θα βγάλουμε πετρέλαια».

Η έννοια της διαπραγμάτευσης και της άσκησης πίεσης έχει εξαφανιστεί.

Καμιά υπόσχεση ότι θα μπουν επιτέλους στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων τα μεγάλα θέματα της Ελλάδας: Οι εξοπλισμοί και η μη εφαρμογή της Συνθήκης της Λισαβόνας, ο τεράστιος όγκος λαθρομεταναστών και το κόστος για την ελληνική οικονομία (έχουν βουλιάξει τα νοσοκομεία μας), οι γερμανικές οφειλές που είναι απόλυτα νόμιμο να διεκδικηθούν.

Ο άνθρωπος (Παπακωνσταντίνου), που εξαιτίας του ανέβηκε τεχνητά το έλλειμμα της χώρας, είναι υπεύθυνος για τα πιο σοβαρά θέματα της χώρας – το Πρόγραμμα Ήλιος και τα Πετρέλαια.

Είναι δυνατόν ο άνθρωπος που έλαβε ενεργά μέρος στον μηδενισμό της χώρας να την αγαπά και να αγωνίζεται γι’ αυτήν, έχοντας την ευθύνη των πιο κρίσιμων τομέων;

Ο άνθρωπος (Παπανδρέου) που είναι ο κατ’ εξοχήν υπεύθυνος για τον μηδενισμό της χώρας δια της συκοφάντησής της, στέλνει στους «διεφθαρμένους» μηνύματα… ενότητας και συλλογικής προσπάθειας.

Και ο πρώην σύμβουλος αυτού του καταστροφέα, είναι σήμερα πρωθυπουργός της χώρας.

Όλοι μαζί, μας απειλούν ότι θα πάμε στα συσσίτια. Αντί να διαπραγματευτούν με τους ξένους, απειλούν τον λαό τους.

Οι άνανδροι!


Σοφία Βούλτεψη για την Ελεύθερη Ζώνη
read more "Μας απειλούν με συσσίτια!" Διαβάστε περισσότερα...

Αν δεν ακούτε τον ήχο του ελικοπτέρου, υπάρχει κίνδυνος να μην προλάβετε να επιβιβαστείτε...



O κος Λουκάς Παπαδήμος δεν διαθέτει καμία νέα συνταγή για την αντιμετώπιση της κρίσης.
Ο κος Λουκάς Παπαδήμος εκβιάζει τους συμπολίτες του, όπως ακριβώς έκαναν οι κ.κ Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλος.
Ο ένας εκβιασμός ακολουθούσε τον άλλο-αυτή ήταν η συνταγή της εξουσίας τα δύο τελευταία χρόνια.
Το μόνο νέο που κουβαλάει μαζί του ο Παπαδήμος είναι εκβιασμοί, εκβιασμοί, εκβιασμοί.
Αυτή είναι η συνταγή του Παπαδήμου.
Μόνο που τόσο η κοινωνία όσο και οι επαγγελματίες έχουν άποψη για τους εκβιαστές.
Τουλάχιστο ο Μόντι έδωσε εντολή στην οικονομική αστυνομία να συλλάβουν τους Ιταλούς που φοροδιαφεύγουν, την ώρα των διακοπών τους,  έξω  από τα πολυτελή χιονοδρομικά κέντρα.
Αντίθετα στην Ελλάδα  με πρωθυπουργό τον Παπαδήμο  έλαβε χώρα το σκάνδαλο πώλησης των 4 Airbus της πρώην Ο.Α, με λεφτά της Proton Bank.
Πολλούς εκβιασμούς ανέχθηκαν οι πολίτες τα τελευταία χρόνια.
Η υπομονή τους τελείωσε-αυτό αγνοεί ο Παπαδήμος.
Με απλά λόγια, σώθηκε το λάδι στο καντήλι των πολιτικών εκβιαστών του λαού.
Αν ο ίδιος ο Παπαδήμος δεν ακούει στο βάθος τον ήχο του ελικοπτέρου καλά θα κάνουν να τον ακούσουν οι συνεργάτες του στο Μαξίμου.
Διαφορετικά υπάρχει κίνδυνος να μην προλάβουν να επιβιβασθούν.
Φτάνουν πια οι άθλιοι εκβιασμοί σας…
koyrdisto portokali
read more "Αν δεν ακούτε τον ήχο του ελικοπτέρου, υπάρχει κίνδυνος να μην προλάβετε να επιβιβαστείτε..." Διαβάστε περισσότερα...

Επίσημη εφημερίδα του Βατικανού αναφέρει ότι η επιστήμη δεν μπορεί να εξηγήσει την Σινδόνης του Τορίνο

The Turin Shroud pictured in 1978
Η Επίσημη εφημερίδα του Βατικανού έδωσε ισχυρή υποστήριξη στην έρευνα Ιταλών επιστημόνων από την οποία προκύπτει ότι η Σινδόνης του Τορίνο δεν μπορεί να είναι ένα μεσαιωνικό πλαστό έργο αλλά ότι  μπορεί να είναι το αυθεντικό σάβανο του Χριστού.
read more "Επίσημη εφημερίδα του Βατικανού αναφέρει ότι η επιστήμη δεν μπορεί να εξηγήσει την Σινδόνης του Τορίνο" Διαβάστε περισσότερα...

Σκληρή δήλωση του Ιβάν Σαββίδη για τη προφυλάκισ​η Εφραίμ

Καυστική και σκληρή η δήλωση που μας έστειλαν ο Πρόεδρος Συνομοσπονδίας Ποντίων Ελλάδας κος Ιβάν Σαββίδης από την Ρωσία, αλλά και ομογενών μας για τη προφυλάκιση Εφραίμ. Σε σημείο της δήλωσης εκφράζουν την ανησυχία τους ακόμα και για τη ζωή του Ηγούμενου. 
Διαβάστε πιο κάτω τι δήλωσαν...Η πολυάριθμη ελληνική Ομογένεια στο εξωτερικό εκφράζει τη βαθιά ανησυχία και αμηχανίας της σχετικά με τη...σύλληψη του αρχιμανδρίτη Εφραίμ, ο οποίος το φθινόπωρο που πέρασε συνόδευσε στη Ρωσία το μέγιστο ιερό λείψανο του ........χριστιανικού κόσμου - την Τίμια Ζώνη της Θεοτόκου.
Στην ευρεία κοινή γνώμη παραμένει ασαφές ποια είναι η ουσία της κατηγορίας εναντίον του γέροντα από τις δικαστικές Αρχές της Ελλάδας και γιατί αυτή απαγγέλλεται αποκλειστικά σε έναν ιερωμένο, ο οποίος συλλαμβάνεται προ της δίκης του, ενώ μάλιστα οι βασικοί ενεχόμενοι παραμένουν εκτός υποψίας.Δημιουργείται η εντύπωση ότι η εν λόγω διαδικασία έχει πολιτικό παρασκήνιο. Δεν έχουμε δικαίωμα να εμπλακούμε στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας, ωστόσο, η ελληνική Ομογένεια του μετασοβιετικού χώρου ελπίζει στην αντικειμενικότητα και το απροκατάληπτο της ανάκρισης και της ελληνικής δικαιοσύνης, καθώς και στο ότι θα ληφθούν υπ’ όψη οι συστάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τα ανθρώπινα δικαιώματα και θα τηρηθούν οι στοιχειώδεις αρχές ανθρωπισμού ως προς έναν ηλικιωμένο άνθρωπο, ιερωμένο, ο οποίος διεξάγει φιλανθρωπικό και πνευματικό έργο σε διεθνές επίπεδο.
Θεωρούμε ανεπίτρεπτο να κρατείται προδικαστικώς ο αρχιμανδρίτης Εφραίμ, ο οποίος δεν αποφεύγει τη δικαιοσύνη και εκπληρώνει όλες τις απαιτήσεις των κρατικών οργάνων.
Εμείς οι Έλληνες από γενεά σε γενεά μεταδίδαμε την πνευματικότητά μας και η ορθόδοξη πίστη μας διαφύλαξε ως λαό.
Η ελληνική Ομογένεια ανησυχεί για την τύχη του ηγουμένου της Μονής Βατοπεδίου και αυτά τα συναισθήματα τα μοιράζονται μαζί μας οι ορθόδοξοι πιστοί σε ολόκληρο τον κόσμο.
Πιστεύουμε ότι οι δικαστικές Αρχές της Ελλάδας θα λάβουν αντικειμενική απόφαση, η οποία δεν θα οδηγήσει σε διχασμό και δεν θα επιτρέψει την καταστροφή των πνευματικών αξιών της κοινωνίας μας.

Ο Πρόεδρος της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ποντίων Ελλήνων, συντονιστής της 5ης Περιφέρειας ΣΑΕ χωρών πρώην ΕΣΣΔ
Ιβάν Σαββίδης
ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΕΣ
Η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συλλόγων Ουκρανίας, Αλεξάνδρα Πρότσενκο – Πιτσαντζή
Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Κοινοτήτων Γεωργίας, Φώτιος Τσιτλίδης,
Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών κοινωνικών οργανώσεων Αρμενίας, Αρκάντι Χιτάροφ,
Η Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Αζερμπαϊτζάν «Αργώ», Σαΐντα Μεχτίεβα,
Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου ελληνικού πολιτισμού «Ελευθερία» της Μολδαβίας, Βλαντίμιρ Γιαννίεφ,
Ο Πρόεδρος της Κοινωνικής Ένωσης Ελλήνων Λευκορωσίας «Πελοπόννησος», Ραφαέλ Ντελιάνοφ,
Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Καζαχστάν, Πάβελ Θεοδωρίδης,
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ελληνικού Πολιτισμού Τασκένδης, Σαράντης Λαζάρου, και
Η Πρόεδρος της Κοινωνικής Ένωσης Ελλήνων Κιργιζστάν "Φιλία", Όλγα Κουπριάνοβα
greeknation.blogspot.com
read more "Σκληρή δήλωση του Ιβάν Σαββίδη για τη προφυλάκισ​η Εφραίμ" Διαβάστε περισσότερα...

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚ: Η 11η Σεπτεμβρίου της Ελλάδας !

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚ: Η 11η Σεπτεμβρίου της Ελλάδας ! Ποιοι γνώριζαν ότι θα πέσει το Σινούκ που μετέφερε τον Πατριάρχη και γιατί ο Πούτιν δεν ταξίδεψε με αυτό; 
(ΜΕΡΟΣ Α΄)
ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΕΡΕΥΝΑ ΤΩΝ AEGEANTIMES ΒΛΕΠΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑΣ ΜΕ ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ: Από τον Γιάννο Κρανιδιώτη, τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας μέχρι και το τηλεφώνημα του Βλαντιμίρ Πούτιν στον μπαρμπα-Γιάννη τον Λάτση!!!
Η Ελλάδα είχε την δική της 11η Σεπτεμβρίου και δεν ήταν άλλη από το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου του 2004 !!! Λίγες μέρες μετά τη λήξη των Ολυμπιακών Αγώνων! Μια αποφράδα ημέρα, που ενώ κανονικά θα έπρεπε να την θυμούνται όλοι οι Ελληνες ως την απαρχή της Σύγχρονης Ελληνικής Τραγωδίας , εντούτοις, ελάχιστοι είναι αυτοί που την θυμούνται σήμερα και απείρως πιο ελάχιστοι είναι αυτοί που μπορούν να συνδυάσουν τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν μετά, για να φτάσουμε μια πενταετία αργότερα στην Οικονομική Κρίση που συγκλονίζει τη χώρα!
Είμαι βέβαιος, ότι δεν θα μπορέσω σε ένα μέρος να καταφέρω να χωρέσω όλες τις σκέψεις μου που προκύπτουν από ντοκουμέντα της εποχής και από αποκαλύψεις που θα κάνουμε για πρώτη φορά και θα χρειαστεί να επανέλθω δεύτερη – ίσως και τρίτη- φορά!
Και προς θεού όχι για να σας πείσω αλλά διότι τα γεγονότα και η αλληλουχία τους είναι τόσα πολλά και κυρίως πολυεπίπεδα!
Η κρίση της Ελλάδος είχε σχεδιαστεί για τις αρχές του 2007. Για να πετύχει η κρίση και να καμφθούν οι «ασπίδες» του Ελληνικού λαού έπρεπε προηγουμένως να εκλείψουν ορισμένοι γνωστοί , λαοπρόβλητοι και κοσμαγάπητοι άνθρωποι! Όπως ο υπουργός εξωτερικών και κύπριος στην καταγωγή Γιάννος Κρανιδιώτης που προωθούσε το ενιαίο αμυντικό δόγμα Θράκη – Αιγαίο – Κύπρος, που δεν ήταν τίποτε άλλο παρά η Αμυντική προστασία της πολιτικής χάραξης της ΑΟΖ στην περιοχή.
Ο Γιάννος Κρανιδιώτης σκοτώθηκε ΜΕΣΑ στο πρωθυπουργικό αεροσκάφος Falcon, σε ένα ατύχημα που όμοιό του δεν έχει σημειωθεί. Ένα ατύχημα που ουδείς μπόρεσε να το εξηγήσει ! Αν ζούσε ο Κρανιδιώτης , σίγουρα η διάσπαση του δόγματος θα ήταν πολύ δυσκολότερη. Όταν πέθανε, εγκαταλείφτηκε με μεγάλη ευκολία!
Προηγουμένως έπρεπε να διασπαστεί σε σε τιμάρια η μεγάλη ισχύς της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας. Κι αυτό έγινε με μερικούς … τυχαίους θανάτους και φυλακίσεις ανθρώπων, που είτε ήταν ένοχοι ή όχι, το μόνο σίγουρο είναι ότι η ύπαρξή τους εμπόδιζε τα σχέδια πολλών.

Σας υπενθυμίζω –γιατί σήμερα δεν είναι το θέμα μας αυτό- ότι σε διάστημα μιας πενταετίας, διαιρέθηκε η Αρχιεπισκοπή Αμερικής σε δύο (Βορείο και Νοτίου) με μεγάλες συνέπειες για την ομογένεια και τον τότε Αρχιεπίσκοπο.
Αμαυρώθηκε η Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας με όσα έγιναν εκεί με την Πρεσβεία μας και τον Αρχιεπίσκοπο Σπυρίδωνα. Οι ομογενείς σε Αμερική και Αυστραλία διαιρέθηκαν σε δύο στρατόπεδα!
Πολεμήθηκε μέχρις εσχάτων ο Πατριάρχης Πασών των Ρωσιών Αλέξιος και διαιρέθηκε η εξουσία του περιορίζοντάς τον σε … Πατριάρχη Μόσχας!
Πολεμήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας μέχρις εσχάτων!
Ηρθε το σκάνδαλο Βαβύλη, και η υπόθεση με τον Ειρηναίο, που στην ουσία κατέστρεψε το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και την περιοχή επιρροής του!
Και σκάνδαλα, τύπου Εφραίμ-Βατοπεδίου, Γιοσάκη και πολλά μικρότερα, τα οποία χτύπησαν την καρδιά της Ορθοδοξίας!
Ολως περιέργως , ο κεντρικός Αξονας της Ορθόδοξης πίστης, που πολεμήθηκε με λύσσα ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, πέθανε από καρκίνο, στην καλύτερη περίοδο για τους Οικονομικούς Δολοφόνους της Ελλάδας, σε βαθμό που σε κάνουν να σκέφτεσαι σοβαρά τα όσα κατήγγηλε πρόσφατα ο Ουγκο Τσάβες, για το υπερόπλο που σκοτώνει χωρίς να αφήνει ίχνη!!!
Εμενε ένας και μοναδικός άξονας, αυτός του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας , όπου δρούσε ένας από τους πλέον φωτισμένους και πνευματικούς ανθρώπους που ανέδειξε ποτέ ο Ελληνισμός! Ο Πατριάρχης και Πάπας Αλεξανδρείας, Πέτρος ο Ζ’ !!!
Που όλως τυχαίως, όπως και ο αείμνηστος Γ.Κρανιδιώτης, ο Πέτρος ο Ζ`, ήταν κι αυτός Κύπριος στην καταγωγή και ακόμη πιο ...συμπτωματικά, πέθανε σε ... αεροπορικό δυστύχημα και αυτός!!!
Κάποιοι από εσάς ξέρω ότι θα συνοφρυωθείτε γιατί απεχθάνεστε τα σενάρια συνομωσιολογίας ! Για κοιτάξτε όμως γεωγραφικά αυτά τα γεγονότα που σας παρέθεσα. Ένα προς ένα! Θα διαπιστώσετε ότι καρατομούν την όποια άσκηση πίεσης και επιρροής είχε διεθνώς η Ελληνορθόδοξη Εκκλησία και καταστρέφουν έναν ισχυρότατο Παγκόσμιο άξονα επιρροής που διέθετε η Ελλάδα, μέσω των Αρχιεπισκοπών και Πατριαρχείων!
Έναν άξονα, που τον ζήλευε μέχρι και ο Πάπας της Ρώμης!
Κυρίως όμως, τον φοβούνταν στελέχη της Wall Street και της Goldman Sachs, στους σχεδιασμούς τους , και στις εξισώσεις τους, τον υπολόγισαν πάντοτε ως μεταβλητή, που στην οικονομική θεωρία, ονομάζεται ΑΣΤΑΘΜΗΤΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ (u) («γιου»)!
Όταν δεν υπολογίζεις τον αστάθμητο παράγοντα στις αμφίδρομες παλινδρομήσεις των μοντέλων οικονομικής πρόβλεψης, τότε έχει δύο λύσεις. Η να ρισκάρεις και να «παίζεις» με αυξημένες πιθανότητες να χάσεις, ή να μεταβάλεις τον αστάθμητο παράγοντα σε ελεγχόμενη μεταβλητή και να τον τοποθετήσεις στην εξίσωση. Με απλά λόγια, η Ελληνορθόδοξη Εκκλησία, αν κατακερματιζόταν, θα έπαυε να αποτελεί (U) στην εξίσωση!
Και κατά έναν παράδοξο τρόπο , επετεύχθη με απόλυτη ακρίβεια! Όταν ξέσπασε η Οικονομική κρίση στην Ελλάδα, όλοι οι ηγέτες της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας, πλην του ελεγχόμενου από το Τουρκικό καθεστώς Βαρθολομαίου, είτε είχαν πεθάνει, είτε είχαν δει την πόρτα της εξόδου από την Εκκλησία είτε βρέθηκαν στη φυλακή!
Τα παραπάνω που σας έγραψα, απασχόλησαν την ΕΥΠ, σε υψηλότατο επίπεδο, ειδικά όταν μετά το 2000, υπήρχαν πληροφορίες ότι Ιεράρχες της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας τελούν υπό παρακολούθηση!
Και ναι μεν, όλοι καταλάβαιναν γιατί θα μπορούσε μια ξένη μυστική υπηρεσία να παρακολουθεί τον Χριστόδουλο, δεν μπορούσαν όμως τότε, τα στελέχη της ΕΥΠ, να κατανοήσουν γιατί μυστικές υπηρεσίες μεγάλων και μικρών κρατών, είχαν θέσει υπό παρακολούθηση τον Πέτρο τον Ζ και όχι μόνο!
Ιδιαίτερα προβληματισμένοι υπήρξαν υψηλόβαθμα στελέχη όταν διαπίστωσαν ότι στόχοι αποτελούσαν το σύνολο των υψηλόβαθμων ιεραρχών ανά τον κόσμο!
Σήμερα λοιπόν, θα σταματήσω την μεγάλη υπόθεση της διάσπασης και διάλυσης της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας εδώ! Με όποιο προβληματισμό κι αν σας προκάλεσα ! ειδικότερα με όποιον προβληματισμό κι αν προκάλεσα για το γεγονός ότι είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι ξένες μυστικές υπηρεσίες συνέλλεγαν επί χρόνια, πληροφορίες για τη ζωή και τη δράση του Χριστόδουλου, του Ειρηναίου και του Πέτρου Ζ’ !!
Ο Μέγας πρώην κατάσκοπος της KGB, που στη ζωή του έσκυψε το κεφάλι μόνο μία φορά, κι αυτή μπροστά στον Δήμαρχο Μόσχας Μιχαήλ Ποπόφ, δεν είναι άλλος παρά ο Βλαντιμίρ Πούτιν! Αν κι εδώ θα μπορούσε να ανοίξει ένα τεράστιο κεφάλαιο, για τις σχέσεις του με τον ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ δήμαρχο Μόσχας και μεγαλοστέλεχος του Κομουνιστικού κόμματος της Ρωσίας, Μιχαήλ Ποπόφ, εντούτοις δεν θα μπω στο πειρασμό! Και προχωράω:
O Πούτιν γνώριζε ακόμη και τον παραμικρό σύνδεσμο της Μόσχας για θέματα Αντικατασκοπείας. Από έναν τέτοιο σύνδεσμο, πληροφορήθηκε κατ ιδίαν, ότι η δράση του Πασών των Ρωσιών Αλέξιου , έχει συνδυαστεί από δύο μεγάλες μυστικές υπηρεσίες της Δύσης, με αυτή του Πατριάρχη Αλεξανδρείας! Και ζήτησε να έχει προσωπική ενημέρωση για οτιδήποτε αφορά στη δράση τους!
Ηταν η εποχή που η FSB (πρώην KGB) μπήκε ενεργά στο παιχνίδι και παρακολουθούσε από μακρυά τις κινήσεις των υπολοίπων!
Ο Πούτιν γνώριζε από το 2003, ότι ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Πέτρος, θα είχε άσχημο τέλος, πολύ απλά, διότι επηρέαζε θετικά υπέρ των Ελληνικών-Κυπριακών-Ισραηλινών συμφερόντων τον Πρόεδρο της Αιγύπτου, Χόσνι Μουμπάρακ. Πολλές θέσεις του Πέτρου, είχαν γίνει αποδεκτές από τον Μουμπάρακ, κα οι Ελληνες διπλωμάτες είχαν βρει έναν πολύ καλό σύμμαχο στην χάραξη της ΑΟΖ στην περιοχή. Σε επίπεδο μάλιστα που η Τουρκία βρέθηκε απομονωμένη στην Ανατολική Μεσόγειο, μιας και τα «χωράφια των υδρογονανθράκων» είχαν μοιραστεί με την σύμφωνη γνώμη Μουμπάρακ!! (Το τέλος του Μουμπάρακ και την αλλαγή της Αιγύπτου στο θέμα νομίζω τα γνωρίζετε) !
Ο Πούτιν, είχε διαβλέψει ότι ακόμη κι αν δεν καταφέρει να πατήσει πόδι στην Αν.Μεσόγειο με την βοήθεια της Συρίας, θα εξασφάλιζε όλα τα κοιτάσματα στην Δυτική Ελλάδα καθώς και την κάθοδο στην μεσόγειο με τον αγωγό Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη, χρυσώνοντας το χάπι για τους Τούρκους με τον «Νόρντ Στρίμ» !
Ο «μάγος» της Ρωσικής Σχολής Κατασκόπων, είχε μάθει πολλά από την μεγάλη Βυζαντινή Σχολή! Και χρησιμοποιούσε τα ευρήματα ξένων κατασκόπων προς όφελός του.
Η 11η Σεπτεμβρίου της Ελλάδας !!!
Το βράδυ της Παρασκευής 10 Σεπτεμβρίου 2004, ο Πούτιν βρισκόταν στην Τουρκία για επίσημη επίσκεψη. Είχε ήδη δει τον Ερντογάν αλλά ο διακαής του πόθος και η μεγάλη του χαρά ήταν άλλη. Την επόμενη μέρα, θα επισκεπτόταν το Ρωσικό Μοναστήρι στο Αγιο Ορος! Ηταν κάτι που το ήθελε πολύ!
Προγραμματισμός στην επίσκεψή του υπήρχε!
Σύμφωνα με το πρόγραμμα της επίσκεψης που είχε σχεδιαστεί από την Ελληνική Πλευρά, ο Πούτιν θα ερχόταν στην Ελλάδα με ειδική πτήση και από την Στρατιωτική βάση της Ελευσίνας, θα μεταφερόταν με ελικόπτερο Σινούκ, στο Αγιο Ορος. Για την μεγάλη αυτή επιχείρηση, είχαν δεσμευτεί δύο ελικόπτερα τύπου Σινούκ. Κι αυτό γιατί μαζί με τον Πούτιν θα πήγαιναν στο Αγιο Ορος και ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Πέτρος ο Ζ’ καθώς και άλλοι υψηλόβαθμοι Ιερείς της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας!
Στην 114 ΠΜ, είχαν αρχίσει να προετοιμάζονται ήδη πριν ένα μήνα και τα σχέδια ασφαλείας έδιναν και έπαιρναν!
Ενας μηχανικός της Ρωσικής FSB όμως, έδωσε τα άσχημα νέα στον σύμβουλο ασφάλειας του Πούτιν. Ένα από τα δύο ελικόπτερα Σινούκ, ήταν «μαρκαρισμένο» από την κατασκευάστρια εταιρία ως προβληματικό. Κι όμως πετούσε. !!!
Η κατασκευάστρια εταιρία είχε συναρμολογήσει 28 προβληματικούς έλικες σε ελικόπτερα αυτού του τύπου σε όλο τον πλανήτη. Δύο από τους έλικες αυτούς , ήταν τοποθετημένοι στο Ελληνικό ελικόπτερο. Τον συμβούλεψε λοιπόν, να ζητήσει αλλαγή του πτητικού μέσου ή να μην πάει καθόλου στο Αγιο Ορος !!!
Ο Πούτιν, δεν έκανε τίποτα απ όλα αυτά!
Μέχρι την τελευταία μέρα της παραμονής του στη Τουρκία, δεν έστειλε το παραμικρό αίτημα για αλλαγή ελικοπτέρου και όλοι στην Ελλάδα τον περίμεναν «με ανοιχτές αγκάλες».
Το πόσο καλά είχε μάθει την Βυζαντινή Διπλωματία, το απέδειξε ο Πούτιν από την Κωνσταντινούπολη, από την έδρα του Φαναρίου δηλαδή!
Κι ενώ όλοι τον περίμεναν στην Αθήνα, ο Βλαδίμηρος, έκανε ένα τηλέφωνο σε έναν προσωπικό του φίλο και στρατηγικό σύμμαχο της χώρας του! Τον μπάρμπα Γιάννη τον Λάτση!!!
Ο μπάρμπα-Γιάννης, ήταν στρατηγικός εταίρος της Λουκόιλ και μαζί με τον ρωσικό πετρελαϊκό γίγαντα, κατέβαιναν σε διαγωνισμούς για πετρέλαια στην Ελλάδα και όχι μόνο.
Του ζήτησε λοιπόν να του διαθέσει εκτάκτως την θαλαμηγό του, την υπερπολυτελή «Αλέξανδρος» για να πάει στο Αγιο Ορος.
Κι ενώ όλοι τον περίμεναν στην Αθήνα, εκείνος επιβιβαζόταν στη θαλαμηγό από παραλία της Καλλίπολης (βρίσκεται στην Ευρωπαϊκή Τουρκία)
Μόνο λίγο πριν την αποβίβασή του στο Άγιο Όρος, ενημέρωσε ότι θα έφτανε ακτοπλοϊκώς εκεί! Ένα σαφέστατο μήνυμα προς όλες τις πλευρές, ότι «εγώ ο Πούτιν, ξέρω κάθε σας κίνηση και είμαι πάντα ένα βήμα μπροστά» !!!
Για την ιστορία, ο μπαρμπα-Γιάννης ο Λάτσης σήμερα δεν ζει πια, μιας και συγχωρέθηκε μερικές εβδομάδες μετά!
Ετσι, ο Βλαντιμίρ Πούτιν, δεν βρέθηκε ποτέ στο μοιραίο ελικόπτερο, πολύ απλά γιατί ΓΝΩΡΙΖΕ !!
Σταματώντας εδώ για σήμερα, το πρώτο μέρος των αποκαλύψεων κι ελπίζοντας να μην σας κούρασα, σας προϊδεάζω για το Β μέρος των αποκαλύψεων που θα ακολουθήσει αύριο κιόλας!
Την πτώση του ελικοπτέρου Σινούκ κι όλα όσα ακολούθησαν θα την περιγράψουμε αύριο. Γεγονότα όπως οι ιατροδικαστικές εκθέσεις !
Γεγονότα που ενώ όλοι έλεγαν ότι ο θάνατος του Πατριάρχη προήλθε από την πτώση του ελικοπτέρου, εντούτοις κανείς δεν κατάφερε να εξηγήσει, πως στο σώμα του μακαριστού Πέτρου Ζ, βρέθηκαν χημικές ουσίες από έκρηξη !!!
Όπως αντιληφθήκατε, το ζουμί της υπόθεσης ξεκινά αύριο! Και πιστεύω να αρχίσατε να αντιλαμβάνεστε ότι ο τίτλος της νέας έρευνας των Aegean Times «Η 11η Σεπτεμβρίου της Ελλάδας» , δεν είναι καθόλου τυχαίος!
Δεν είναι μόνο η αποφράδα ημέρα, που έτυχε να είναι ίδια με αυτή την μεγάλη καταστροφή της Αμερικής!
Δεν είναι η σημειολογία των δύο τραγικών γεγονότων που οι συνομωσιολόγοι θα την στιγματίσουν ως προσπάθεια των ΗΠΑ να απαντήσουν στην δική τους 11η Σεπτεμβρίου. Δεν μπαίνουμε σε τέτοια επίπεδα εμείς!
Πολύ περισσότερο είναι, ότι την 11η Σεπτεμβρίου του έτους 2004, όλα άλλαξαν για την Ελλάδα! Ηταν η μέρα που μπήκαμε επίσημα στο στόχαστρο των … αγορών! Ηταν η μέρα που η Ελλάδα κι ο Ελληνισμός θα βρίσκονταν γυμνοί, χωρίς «ασπίδες» μπροστά στο σχέδιο των οικονομικών δολοφόνων!
Γι αυτό εμείς, θα συνεχίσουμε να «φωνάζουμε» και να αποκαλούμε την 11η Σεπτεμβρίου 2004, ως την τραγικότερη μέρα της Μεταπολίτευσης για την σύγχρονη Ελλάδα!
aegeantimes.gr
read more "ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚ: Η 11η Σεπτεμβρίου της Ελλάδας !" Διαβάστε περισσότερα...

Video - σοκ τσουρουφλίζει την Αστυνομία!

read more "Video - σοκ τσουρουφλίζει την Αστυνομία!" Διαβάστε περισσότερα...

Η Μπαρτσελόνα στα σκουπίδια! (η Νο1 φωτό του 2011)



Αυτή την καταπληκτική φωτογραφία του 30χρονου Γερμανού  Κάι Λόφενμπεϊν  στην Άκκρα της Γκάνας  εκτίμησε η Unicef  ως καλύτερη φωτογραφία της χρονιάς που έφυγε.  Ένα μικρό παιδί, φορώντας τη φανέλα της Μπαρτσελόνα, κρατάει στα χέρια του μία διαλυμένη τηλεόραση, ενώ γύρω του υπάρχει το ένα χάος σκουπιδιών. Όνειρα και σκουπίδια του 21ου αιώνα…


* Αναδημοσίευση από theinsider.gr
read more "Η Μπαρτσελόνα στα σκουπίδια! (η Νο1 φωτό του 2011)" Διαβάστε περισσότερα...

Πόλεμος! Στα χαρακώματα Παπανδρέου με Στ. Ψυχάρη - Παπανδρέου: Με υπονόμευσε ο μεγαλοεκδότης - Ψυχάρης: Φασίζουσα νοοτροπία οι παρεμβάσεις στις τράπεζες


- Ο κ. Παπανδρέου επιτέθηκε στον μεγαλοεκδότη λέγοντας ότι τον υπονόμευσε επειδή δεν του δόθηκε δάνειο

- Στ. Ψυχάρης: "Ανεπισήμως η Εθνική μάς είπε ότι το Μαξίμου δεν ενέκρινε το δάνειο"

- Ο Σ. Ψυχάρης κάλεσε τον Γ. Παπανδρέου να αποκαλύψει τι του είχε ζητήσει στο Μαξίμου

- Καταγγελίες Παπανδρέου για δικαστικούς και για υπονόμευση της συγχώνευσης ΕΤΕ με Alpha Bank

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, δεν δίστασε ακόμα και να κατονομάσει αυτούς που τον υπονόμευσαν όσο ήταν στην κυβέρνηση ο ίδιος κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου, λέγοντας πως "δεν ήμασταν όσο θα έπρεπε αποφασισμένοι και σταθεροί στην σύγκρουσή μας με ένα πολιτικό και οικονομικό σύστημα συμφερόντων το οποίο ευθύνεται και ενέχεται στην πορεία της χώρας. Αυτοί σε αρκετές περιπτώσεις υπονόμευσαν τις προσπάθειες της κυβέρνησης.”

Για πρώτη φορά ο κ. Παπανδρέου έκανε αποκαλύψεις εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στον εκδότη του ΒΗΜΑΤΟΣ και πρόεδρο του ΔΟΛ, Σταύρο Ψυχάρη, λέγοντας πως όλα ξεκίνησαν όταν ο εκδότης ζήτησε δάνειο από την Εθνική 10 εκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με τον κ. Παπανδρέου, ο διοικητής της Τράπεζας απευθύνθηκε σ' εμένα και του απάντησα: “Εφόσον πληροί τις προϋποθέσεις να του δοθεί με βάση τους κανόνες και τους όρους της τραπεζας.” Η τράπεζα έκρινε ότι δεν τις πληρούσε και δεν του το έδωσε. “Από εκείνη την στιγμή που δεν πήρε το δάνειο”, είπε ο κ. Παπανδρέου για τον κ. Ψυχάρη, “ξεκίνησε η ευθεία υπονόμευση της κυβέρνησης.”

Ωστόσο, άμεση ήταν η απάντηση του Σταύρου Ψυχάρη, ο οποίος ανέφερε ότι είναι αληθές πως ζήτησε δάνειο από την Εθνική Τράπεζα, λέγοντας πως συνεργάζονται χρόνια με τη συγκεκριμένη τράπεζα.  Διευκρίνισε όμως πως δεν ήταν η τράπεζα που δεν ενέκρινε το δάνειο, αλλά το ίδιο το Μέγαρο Μαξίμου, που έβαλε στοπ. Συγκεκριμένα, αναφέρει στην απάντησή του πως "η Εθνική είπε όχι επισήμως. Ανεπισήμως μας είπαν ότι δεν το ενέκρινε το Μαξίμου".

Ο πρόεδρος του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη κ. Σταύρος Π. Ψυχάρης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είναι αληθές ότι ο ΔΟΛ εζήτησε δάνειο από την Εθνική Τράπεζα της οποίας είναι πελάτης τα τελευταία 90 χρόνια. Η Εθνική είπε όχι επισήμως. Ανεπισήμως μας είπαν ότι δεν το ενέκρινε το Μαξίμου.

Είναι προφανές ότι παρεμβάσεις στις τράπεζες εναντίον εφημερίδων που δεν ικανοποιούν τις επιθυμίες των κυβερνώντων μαρτυρούν φασίζουσα νοοτροπία.

Είναι αυτονόητο ότι μαζί με την εξουσία χάνεται και η μνήμη, ακόμη και για εντελώς πρόσφατα γεγονότα.

Ο υπό αποχώρηση πρόεδρος του ΠαΣοΚ παρακαλείται να δηλώσει υπό ποιες συνθήκες συναντηθήκαμε τελευταία φορά στο Μέγαρο Μαξίμου και γιατί ζητήθηκε να πάμε από την πίσω πόρτα του κτιρίου. Και ποιος ζήτησε κάτι από τον άλλο!»

Άλλες καταγγελίες από τον Γιώργο Παπανδρέου:

Υπονομεύτηκε το υπουργείο Οικονομικών και ο ίδιος και δεν επετεύχθη η συμφωνία με ευθείες παρεμβάσεις συμφερόντων για την μη συγχώνευση της ΕΤΕ με την Alpha Bank.

Για τον ρόλο της δικαστικής εξουσίας είπε ότι όλο αυτό το χρονικό διάστημα δεν παρενέβη ως όφειλε στην υπόθεση του αδερφού του Αντρίκου, ο οποίος κατηγορήθηκε ότι έχει στην κατοχή του CDS μέσω εταιρείας και δεν διαλευκάνθηκε αυτή τη υπόθεση έτσι ώστε να μην σέρνονται φήμες και να μην σπιλώνεται το όνομα του αδερφού του και της οικογένειας.

(πηγή: newsit.gr)
read more "Πόλεμος! Στα χαρακώματα Παπανδρέου με Στ. Ψυχάρη - Παπανδρέου: Με υπονόμευσε ο μεγαλοεκδότης - Ψυχάρης: Φασίζουσα νοοτροπία οι παρεμβάσεις στις τράπεζες" Διαβάστε περισσότερα...

“Η μισή Ελλάδα είναι Ολυμπιακοί” .Το έχετε πιστέψει;


Μπορεί να έχει γίνει μέσω sites κοινωνικής δικτύωσης ,αλλά δεν παύει να είναι ένα δείγμα 165.000 ψήφων .Ένα νούμερο καθόλου αμελητέο και μια δημοσκόπηση που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη ,αφού είναι -ίσως- η μεγαλύτερη που έχει γίνει ποτέ στον συγκεκριμένο τομέα.
Μια διαφορά 1.000 ψήφων λοιπόν και φανταστείτε πως μιλάμε για μια δεκαπενταετία που ο γαύρος παίρνει τα πρωταθλήματα (όπως τα παίρνει ..που ο πιτσιρικάς καλώς ή κακώς δεν θα κάτσει να δει αν είναι κλεμμένα ..) στο λαοφιλέστερο άθλημα και η νέα γενιά προτιμάει τα κόκκινα.
Τελικά δεν είστε η μισή Ελλάδα (που κανένα δείγμα δεν είχε αποδείξει ποτέ κάτι τέτοιο .Απλά ήταν μια πετυχημένη τους προπαγάνδα) .Μήπως δεν είστε καν και οι περισσότεροι;
http://panathinaikos-press.blogspot.com/2012/01/blog-post_04.html
read more "“Η μισή Ελλάδα είναι Ολυμπιακοί” .Το έχετε πιστέψει;" Διαβάστε περισσότερα...

Εσύ, μόνος σου μπορείς να δραπετεύσεις από το Μάτριξ


Πάνω από έναν χρόνο, οι Έλληνες, αγανακτισμένοι και οργισμένοι, αγωνίζονται και διαδηλώνουν σε όλη την χώρα ενάντια στο καθεστώς κατοχής των δωσιλόγων της Ε.Ε. και του ΔΝΤ.
Η κατάπτυστη πρώτη μεταπολεμική κατοχική κυβέρνηση της τρόϊκας, με αποτρόπαιες και εγκληματικές μεθόδους, προσπάθησε να καταπνίξει ή να προβοκάρει και να εκφυλίσει τις δράσεις Αντίστασης του ελληνικού λαού απέναντι στις καταστροφικές επιλογές της.
Μέσα από μια σειρά καλοσχεδιασμένων ενεργειών, φανερών και υπόγειων, κατάφερε να εκκενώσει τελικά την πλατεία-σύμβολο μπροστά από το παραδομένο στους ξένους επικυρίαρχους Κοινοβούλιο για να συνεχίσει ανενόχλητα το έργο της προς την εκτέλεση της θανατικής ποινής των Ελλήνων, την οποία συνομολόγησε με τους διεθνείς τοκογλύφους.
Οι δεκάδες τραυματίες και ο άτυχος νεκρός Δημήτρης Κοτσαρίδης, που προήλθαν από τις μεγάλες συγκρούσεις σε αυτόν τον αδυσώπητο κοινωνικό πόλεμο, προστίθενται στον μακρύ κατάλογο των συμπολιτών μας, θυμάτων της οικονομικής επίθεσης που δέχεται η ελληνική κοινωνία.
Τα όσα ζήσαμε τον τελευταίο χρόνο επιβεβαιώνουν:
- Την αναμενόμενη, προδιαγεγραμμένη, πρόθεση της κατοχικής κυβέρνησης να τσακίσει με κάθε μέσον το λαϊκό κίνημα προκειμένου να αποτελειώσει την εκποίηση του δημόσιου πλούτου και την εξαθλίωση του λαού.
- Την ολοκληρωτική υποτέλεια των καθεστωτικών κοινοβουλευτικών δυνάμεων στα κελεύσματα των ευρωπαϊκών και διεθνών κέντρων της νέας παγκόσμιας τάξης. Τα προσχήματα τελείωσαν μετά τις 11 Νοεμβρίου και τον Παπαδήμο, τόσο για τους «αντιμνημονιακούς» όσο και για τους «υπερπατριώτες» της Βουλής που έδωσαν αμαχητί «γην και ύδωρ».
- Την συνεχιζόμενη αδυναμία της κοινοβουλευτικής αριστεράς, να αντιληφθεί τα προτάγματα των καιρών και να δουλέψει στην κατεύθυνση της ενότητας του λαού πάνω σε ένα πλαίσιο που να απαντά άμεσα, ξεκινώντας από την ανατροπή του καθεστώτος μέχρι την επόμενη ημέρα.
- Την πραγματικότητα που τονίζουμε εδώ από την πρώτη στιγμή, τον χειμώνα του 2010, ότι ο ιδεολογικός απομονωτισμός και οι διαχωριστικές γραμμές δεν βοηθούν στην δημιουργία της πλατιάς ενότητας του λαού που επιβάλλουν οι καιροί. Το τι συνέβη στις 20 Οκτωβρίου πρέπει να γίνει σε όλους μας μάθημα.
Η επικίνδυνα διχαστική κατάσταση που βίωσε το λαϊκό κίνημα, εκ των πραγμάτων, την δεύτερη ημέρα της γενικής απεργίας, στις 20 Οκτωβρίου, προέκυψε με την συνδρομή δύο παραγόντων: (1) της πολιτικά απαράδεκτης απόφασης της ηγεσίας του Π.Α.ΜΕ. να περιφρουρηθεί η Βουλή, αποκλείοντας εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτών (σωματείων, συλλογικοτήτων, εργαζομένων, πολιτικών χώρων και αγωνιζόμενου λαού) και (2) της ωμής, ανεγκέφαλης και δολοφονικής επίθεσης που εξαπέλυσαν οι γνωστοί-άγνωστοι της ομάδας μπαχαλοποίησης των κινητοποιήσεων.
Ο αγώνας του λαού δεν πρόκειται να σταματήσει, παρά τις βίαιες επιθέσεις και τις άοκνες προσπάθειες που έχουν καταβάλει και θα εξακολουθήσουν να καταβάλουν οι «πρόθυμοι σωτήρες» για να πτοήσουν το φρόνημά του και να εμποδίσουν την συνέχισή του.
Ο αγώνας αυτός, που θα πρέπει να είναι πολύμορφος, οφείλει να επικεντρωθεί στην ακύρωση στην πράξη των διατάξεων των μνημονιακών τερατουργημάτων, ενάντια στις λυσσαλέες προσπάθειες της εξουσίας και των μηχανισμών της για την εφαρμογή τους.
Ο λαός πρέπει να κατανοήσει ότι η συγκυρία δεν έχει πλέον τα χαρακτηριστικά των δεκαετιών του παρελθόντος, άρα δεν μπορεί ούτε να εγκλωβίζεται, ούτε να αναλίσκεται σε αδιέξοδες πρακτικές άγονων διχαστικών ετεροπροσδιορισμών και διαχείρισης της δυσαρέσκειας εντός του κυρίαρχου συστήματος, Ο αγώνας αυτός θα είναι αποτελεσματικός, στον βαθμό που θα επικεντρώνεται θετικά στις ζωτικής σημασίας κομβικές μετωπικές διεκδικήσεις, τις μόνες ικανές να αναδείξουν στο προσκήνιο τις πραγματικές ανάγκες του λαού, την πρωτοβουλία και την αυτοοργάνωσή του, απεμπλέκοντας το δυναμικό του από την παθητικότητα και την εθελοδουλεία, δείχνοντας πραγματική διέξοδο και προοπτική για:
1. Άρνηση πληρωμής του επαχθούς δημόσιου χρέους. 2. Κατάκτηση της λαϊκής κυριαρχίας με αποτίναξη του ζυγού ΔΝΤ-Ε.Ε.-ΕΚΤ, ντόπιων και ξένων επικυρίαρχων. 3. Έξοδο από το ευρώ και υιοθέτηση Εθνικού νομίσματος, ανασύνταξη της παραγωγικής βάσης της χώρας, αναδιανομή του πλούτου υπέρ των ασθενέστερων, εθνικοποίηση των τραπεζών. 4. Δίκη και τιμωρία των καταχραστών και των δωσίλογων. 5. Κατάκτηση της πραγματικής Δημοκρατίας, της Λαϊκής Κυριαρχίας και της Εθνικής Ανεξαρτησίας.
Σε αυτόν τον μέχρις εσχάτων παλλαϊκό πόλεμο για να απελευθερώσουμε την πατρίδα μας δεν χωρούν δισταγμοί, ιδιοτέλειες, προσωπικές φυγές και διχαστικές ιδεοληψίες.
Το θέλουμε και μπορούμε να τους διώξουμε, αρκεί να μην υπονομεύσουν από τα μέσα και διαλύσουν το αναπτυσσόμενο παλλαϊκό μέτωπο.
Οι αντιστοιχίες είναι πολλές στην πρόσφατη πορεία της χώρας μας. Όταν το ΕΑΜ δρούσε ως κίνημα αντίστασης όλου του λαού και φαινόταν ανίκητο, δεν είχε ούτε αριστερό ούτε δεξιό πρόσημο, παρά μόνο εθνικό.
Γι’ αυτό η Γκεστάπο και οι γερμανικές υπηρεσίες της κατοχής προσπαθούσαν να το στιγματίσουν ως «αριστερό». Έτσι στήθηκε η αφορμή για να δημιουργηθούν τα «τάγματα ασφαλείας», επεκτάθηκε ο δωσιλογισμός και πυροδοτήθηκε ο εμφύλιος.
Το ίδιο συνέβηκε και στην χούντα όταν το μεγάλο αντιχουντικό κίνημα και η εξέγερση του Πολυτεχνείου χαρακτηρίστηκαν από την ασφάλεια ως «αναρχοκομμουνιστικός δάκτυλος».
Σε όλες τις ιστορικές περιόδους, οι ανεγκέφαλοι και οι εγκάθετοι μέσα στις τάξεις του λαϊκού κινήματος εξυπηρετούσαν ηθελημένα ή άθελα αυτά τα διασπαστικά σχέδια.
Κάτι ανάλογο θέλουν οι δωσίλογοι και οι τροϊκανοί να κάνουν και σήμερα. Να χωρίσουν τον λαό σε «δεξιούς» και «αριστερούς» και να συρρικνώσουν την λαϊκή αντίσταση στα όρια ψευτοϊδεολογικών γκρουπούσκουλων, μπαχαλάκηδων και μικρής εκλογικής, μόνο, βάσης «αριστερών» μετώπων.
Όλα αυτά που βιώνουμε και που έρχονται στην χώρα μας συμβαίνουν εν μέσω μιας μοναδικής ως προς το εύρος, το βάθος και τις διαλυτικές προεκτάσεις κρίσης του παγκόσμιου καπιταλιστικού συστήματος.
Όλες οι βεβαιότητες που ξέραμε καταρρέουν και τα διεθνή δεδομένα αλλάζουν με τέτοια επιτάχυνση που θυμίζουν την δεκαετία των μεγάλων ανατροπών 1910-1920 του προηγούμενου αιώνα, ή τα χρόνια του μεσοπολέμου το ’30.
Όμως, η σημερινή εποχή είναι ακόμα πιο κοσμοϊστορική και σε λίγο μόνο με τραγικό Λόγο θα μπορεί να ερμηνευθεί η πραγματικότητα γιατί ζούμε ένα σχέδιο δημιουργίας μεταλλαγμένων ανθρώπων σε κάθε γωνιά της γης: «Ολόκληρα έθνη ρημάζονται, εδάφη κατακτούνται, επανακαθορίζεται η παγκόσμια γεωγραφία, γκρεμίζονται τα τείχη για τα χρήματα», όπως αναφέρει στο μήνυμά του ο εξεγερμένος Υποδιοικητής Μάρκος, από τα βουνά του νοτιοανατολικού Μεξικού, στον λαό της Χιλής που συγκρουόταν με τις νεοφιλελεύθερες επιλογές στους δρόμους τον περασμένο Οκτώβριο.
Τα θεμελιώδη πρότυπα του ευρωπαϊκού πολιτισμού που ίσχυαν για 5 αιώνες έχουν τελειώσει. Όπως εκμυστηρεύθηκε ένας χρηματιστής σε συντάκτη των Financial Times, «Ξέχνα το 1929, εδώ έρχεται Μεσαίωνας».
Το νέο Μάτριξ που στήνεται γύρω μας είναι τελείως διαφορετικό από ό,τι γνωρίζουμε από την ιστορία. Οι «ναζί» που μας απειλούν δεν είναι κάποιοι «εθνικοί ηγέτες» που εποφθαλμιούν τα σύνορά μας αλλά μια απρόσωπη υπερεθνική ελίτ, και οι κουΐσλινγκ τους που μας δυναστεύουν δεν είναι οι παλαιάς κοπής «φασίστες», αυτοί είναι οι πιο γελοίοι τζουτζέδες ανάμεσά τους, αλλά εκείνοι που επιλέγονται για την ιδιαίτερη πρόσβασή τους στο παγκόσμιο τραπεζιτικό κεφάλαιο.
Ο ουσιαστικός δεσμός μεταξύ καπιταλισμού και έθνους-κράτους άρχισε να σπάει το 1945 και σήμερα το διεθνές σύστημα ολοκληρώνει αυτή την επιλογή.
Εμείς, αν θέλουμε να υπερασπίσουμε την πατρίδα μας, την ιστορία μας, την αξιοπρέπειά μας χωρίς δισταγμούς, για να μην γίνει το 2012 η χρονιά των σκοτεινών μακελειών, για να μην γίνει η εξολόθρευσή μας ολοκληρωτική, πρέπει να πιστέψουμε κάτι ανάλογο με αυτό που είπε ο Ίωνας Δραγούμης σε κάθε Έλληνα τον προηγούμενο αιώνα: «Εσύ, μόνος σου μπορείς να δραπετεύσεις από το Μάτριξ»! Κάντο τώρα, το 2012, γιατί το μέλλον που μας υπόσχονται είναι ένας έρημος τόπος.


read more "Εσύ, μόνος σου μπορείς να δραπετεύσεις από το Μάτριξ" Διαβάστε περισσότερα...

Έλα ρε άτιμε απέναντί μου, για να δω αν έχει μείνει ίχνος Ελλάδας μέσα μου!

  • 70 χρόνια σε περίμενα
Έλα, ρε άτιμε. Έλα να τα πάρεις όλα. Και για όσα πάλεψαν οι πρόγονοί μου και για τα δύο μέτρα κήπο που μου άφησαν οι παππούδες μου. Έλα να πάρεις και τα μεροκάματα, τα σκληρά, που τα έβαζα στην άκρη για μια ώρα δύσκολη, εκείνη της αρρώστιας.
Έλα να τα πάρεις όλα. Πάρε και τον ήλιο που τόσο τον γουστάρεις για να λιάζουν οι συφιλιδικοί τα κορμιά τους αποκτώντας το μεσογειακό χρώμα που τόσο επιθυμούν και τόσο απεχθάνονται.
Πάρε ρε, και τις θάλασσές μου να εξάγεις αέριο και τα ποτάμια μου να παράγεις ενέργεια φθηνή μόνο για την πάρτη σου. Πάρε και το γάλα των προβάτων μας και τα στάρια των κάμπων μας.

Το ξέρω που το πας, άτιμε. Το πας εκεί που πάντα ήθελες να το φθάσεις. Να καταστήσεις έναν λαό υπηρέτη. Να βλέπω απελπισμένες μεσόκοπες να βγάζουν μεροκάματο σε μπουρδέλα παραπήγματα ενώ οι πιο νέες να φεύγουν καραβιές για τα διεθνή καλογυαλισμένα μπουρδέλα σου.
Να βλέπω γέρους να πεθαίνουν από αφόρητο κρύο κλεισμένοι μέσα στα 20 τετραγωνικά λίγο πριν τους τα πάρεις κι αυτά ή από ασφυξία όταν θα τους κλείνεις τον διακόπτη από την συσκευή οξυγόνου λόγω ληξιπρόθεσμων λογαριασμών.
Να βλέπω 50ρηδες σε απόγνωση, 40ρηδες στις ουρές ανεργίας και 20ρηδες να λένε την ξενιτειά πατρίδα τους.
Να βλέπω τα παιδιά ως μελλοντικούς σκλάβους της Φάρμας των Ανθρώπων που χρόνια στήνεις και τώρα θα εγκαινιάσεις εκεί ακριβώς που ξεκίνησε ο Ανθρωπισμός.

Βλέπω που το πας. Δεν θα ρίξεις απλά το μεροκάματο στο 1 ευρώ την ημέρα για 18 ώρες δουλειάς. Θα μας κάνεις να χαιρόμαστε που ζούμε κι ας μην παίρνουμε ούτε το 1 ευρώ. Φτιάχνεις το νέο Νταχάου και αυτό θα είναι η ίδια μου η χώρα. Τα Νταχάου ποτέ δεν κλείνουν, απλά αναστέλλουν τις εργασίες τους, έτσι δεν είναι λουκανοθρεμμένε μου;

Έφθασε η ώρα να μπουν μπροστά οι μηχανές αυτού του τεράστιου κρεματορίου που θα έχει για οροφή τον ουρανό που λατρέψαμε και για πάτωμα το χώμα που μας έθρεψε.

Έλα, ρε άτιμε, πισώπλατα αυτή την φορά γιατί την προηγούμενη που ήρθες είχες τουλάχιστον τα κότσια να μου υψώσεις κατάμουτρα το όπλο και να μου πεις να σκύψω. Και είχα την επιλογή ή να σκύψω ή να πάρω τα βουνά. Τώρα όμως μού έχεις κλέψει και τα βουνά. Μου μένει λοιπόν να σκύψω χωρίς τον φόβο της σφαίρας που θα έβγαινε από το προτεταμένο σου όπλο.

Είναι τρελό να παραδίνομαι χωρίς να έχω πάρει εντολή για αυτό. Είναι τρελό να φοβάμαι μια σφαίρα που δεν υπάρχει. Πώς γίνεται να βλέπω μπροστά μου ένα όπλο που δεν υπάρχει;

Άτιμε, τα όπλα σου αυτή την φορά δεν έχουν κάνη, ούτε σκανδάλη. Τα λάδωνες όμως δεκαετίες ολόκληρες και έχουν τις φάτσες όλων αυτών των υπανθρώπων που βγάζουν ακόμα λόγους, που κάνουν κόμματα και παρακόμματα, που σφάζονται μπροστά στην κάμερα ενώ πίσω από αυτή στήνουν το σχέδιο για το πλιάτσικο που έχει ξεκινήσει.

Α, ρε άτιμε. Για αυτόν τον λόγο πέταγες ξεροκόμματα στα κομματόσκυλα της Ελλάδας. Για την στιγμή που θα τους έδινες την εντολή να κάνουν επίθεση πισώπλατα στον ίδιο λαό που τους έδινε τις ελπίδες του μέσα από ένα σταυρωμένο κωλόχαρτο.

Έλα, ρε μπούλη του Βορρά, να με συμμορφώσεις, να με κάνεις ευρωπαϊκό είδος, να φτιάχνομαι με Μότσαρτ και όχι να κλαίω όταν ακούω κλαρίνο. Να νιώθω «πολιτισμένος» με προθήκες Μουσείων και όχι με τους σπαρμένους κίονες στα χωράφια μας, που κράτησαν όλον τον δήθεν σου πολιτισμό. Έλα να σε πάω τελευταία βόλτα στα πατρικά μας να μυρίσεις την ακόμα καμμένη πέτρα των σπιτιών από τον πολιτισμό των δικών σου προγόνων.

Έλα να με κάνεις άνθρωπο εμένα, τον γύφτο του Νότου. Έλα για να δω αν τελικά έχει μείνει ίχνος Ελλάδας μέσα μου. Έλα ρε, για να μου αποδείξεις αν το μαχαίρι του παππού μου είχε τα αποτελέσματα που μου περιέγραφε ή ήταν ένα παραμύθι για να κάνω όνειρα κόκκινα.

read more "Έλα ρε άτιμε απέναντί μου, για να δω αν έχει μείνει ίχνος Ελλάδας μέσα μου!" Διαβάστε περισσότερα...

Προσβάλλουν το θρησκευτικό συναίσθημα και συκοφαντούν σύμβολα!

 

Προσβάλλουν το θρησκευτικό συναίσθημα και συκοφαντούν σύμβολα


(Αναφερόμαστε στα κείμενα που είδαν το φως της δημοσιότητας και χλευάζουν τον Τίμια Ζώνη και όλους όσους την ασπάζονται καθώς και τον προφυλακισμένο ηγούμενο της Μονής Βατοπαιδίου Εφραίμ. Επίσης αναρωτιόμαστε ανεξιθρησκία κι ελευθερία σκέψης κι λόγου σημαίνει προσβάλω και υβρίζω ιερά σύμβολα ; Και τονίζουμε τι λόγο έχουν συγκεκριμένοι να καταφέρονται με εμπάθεια εναντίον συγκεκριμένων προσώπων με μεγάλη συχνότητα; )

Κάπως έτσι ξεκινούν τα εγκλήματα κατά της θρησκείας και των ιερών συμβόλων, όταν ανίδεοι ξερόλες διαπλεκόμενοι και χωμένοι παντού , σε κρατικές υπηρεσίες σε ιδιωτικές επιχειρήσεις μένουν ατιμώρητοι όταν υβρίζουν και δείχνουν ασέβεια απέναντι σε αυτά τα σύμβολα.

Όταν με ευκολία ξεφτιλίζουν ιερά σύμβολα που εκατομμύρια πιστοί ασπάζονται και κατηγορούν κάποιον που βρίσκεται στη φυλακή χωρίς ακόμη να έχει ολοκληρωθεί το δικαστήριο που θα αποφανθεί για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου εκείνοι σπεύδουν να τον συκοφαντήσουν κα να τον εμπαίξουν αγνοώντας προφανώς τι σημαίνει ηθική.

Σε κείμενά τους τα οποία δημοσιεύονται ,περιγελούν τον ηγούμενο της Μονής Βατοπεδίου ο οποίος βρίσκεται προφυλακισμένος και δεν ξέρουμε αν το δικαστήριο θα τον δικάσει ή θα τον αθωώσει πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να σεβόμαστε τα δικαιώματα αυτού του ανθρώπου . Προφανώς δεν γνωρίζουν καλά τους νόμους που υπερασπίζονται κάποιον που δεν έχει δικαστεί αλλά προφυλακίζεται γι άλλους λόγους.

Μήπως η ιστορία δεν έχει διδάξει ότι τόσες περιπτώσεις ανθρώπων που μπήκαν φυλακή βγήκαν μετά την ολοκλήρωση της δίκης και τους είπαν συγγνώμη λάθος; Αλλά το χειρότερο από όλα είναι ότι περιγελούν τα ιερά σύμβολα όπως είναι το σύμβολο της Τίμιας Ζώνης της Παναγίας. Έχουν μπερδέψει μάλλον την έννοια της ευλογίας και προσπαθούν να ισοπεδώσουν ότι εκφράζει κι εκπροσωπεί τη θρησκεία και τις γραφές.

Αυτοί που γράφουν εναντίον όλων αυτών που οι πιστοί σέβονται και παραδέχονται μήπως θα έπρεπε να μας πουν και τι άλλο είναι απάτη όπως γράφουν οι ίδιοι στα κείμενά τους ; Μήπως είναι απάτη η Παναγία η Ιεροσολυμίτισα; Μήπως είναι απάτη το λείψανο του Αγίου Εφραίμ , του Αγίου Σάββα; μήπως είναι απάτη όλα τα σύμβολα ανά τον κόσμο τα οποία ασπάζονται και στα οποία βρίσκουν παρηγοριά τόσοι άνθρωποι; Με τι ευκολία γράφουν εναντίον των συμβόλων αυτών που κάποιοι έχουν γευτεί την ευλογία τους και την δύναμή τους;

Μήπως γι άλλη μία φορά η ιστορία επαναλαμβάνεται για δυναμικές και ηγετικές φυσιογνωμίες που επειδή τις φοβούνται προσπαθούν να τους καταστρέψουν;

Τι είναι αυτό τελικά που ενόχλησε όλους όσους με την πένα τους δημιουργούν λάθος εντυπώσεις στον κόσμο και προσβάλουν το θρησκευτικό συναίσθημα;

Μήπως τους ενόχλησε που ο συγκεκριμένος ηγούμενος ήταν ο αναμορφωτής της μονής Βατοπαιδίου και την έσωσε από σίγουρη κατάρρευση;

Μήπως τους ενόχλησε που μοναχοί που βρίσκονται στη Μονή Βατοπαιδίου είναι μορφωμένοι δημιουργώντας μια δυναμική κοινότητα κάνοντας ακόμη πιο ισχυρή την παρουσία της συγκεκριμένης Μονής;

Μήπως τους ενόχλησε που στη Μονή Βατοπαιδίου ανάμεσα στους επισκέπτες είναι και ο Κάρολος της Αγγλίας , ο Πούτιν της Ρωσίας και ο Μεντβέντεφ; Ή μήπως επειδή λέγεται ότι ο ηγούμενος Εφραίμ είναι χαρισματική φυσιογνωμία με αποτέλεσμα ο κόσμος να τον αγαπάει και να τον ασπάζεται το δίχως άλλο.

Σημασία έχει βέβαια να απαριθμήσουμε και όλα όσα έχει κάνει για την κοινωνία( σύντομα θα γίνει και αυτό), τώρα όμως θα πρέπει πρώτα να μπουν τα πράγματα στη θέση τους και να τονίσουμε ότι αν είναι έγκλημα που ο ηγούμενος της Μονής Βατοπαιδίου πήγε στην Ρωσία με την Τίμια Ζώνη και μας ενοχλούν οι Ρώσοι , τότε να σταματήσουμε και τους Ρώσους να πηγαίνουν στα Πανάγια προσκυνήματα στα Ιεροσόλυμα και να αποκαλέσουμε τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων και την αγιοταφιτική αδελφότητα φιλορώσους . Να πούμε απατεώνες όλους όσους μιλούν για τα θαυματουργά προσκυνήματα .

Σε λίγο θα μας πείτε ότι το Άγιο Φως είναι απάτη;

Μα είναι δυνατόν να τολμάτε να αμφισβητείτε την ευλογία ή ακόμη και τις θρησκευτικές σχέσεις δύο χωρών αλλά και τις προσκλήσεις που δέχονται οι θρησκευτικοί ηγέτες της Ελλάδας;

Πως τολμάτε και με ποια παιδεία και εμπειρία κοροϊδεύεται τα σύμβολα και τους εκπροσώπους της εκκλησίας για κάτι που δεν έχει αποδειχθεί καν;

Μήπως να μας αναφέρεται έναν -έναν τους λόγους για τους οποίους προκαλείτε τόσο χυδαία με μια υπόθεση που έχει πάρει ήδη το δρόμο της δικαιοσύνης;



read more "Προσβάλλουν το θρησκευτικό συναίσθημα και συκοφαντούν σύμβολα!" Διαβάστε περισσότερα...

2 φωτογραφίες 1000 λέξεις!


Συσσίτιο 1941:
 Συσσίτιο 31/12/2011:

Δείτε την Ελλάδα του 1941 και...δείτε και την Ελλάδα του 2011.....























Δυστυχώς ο κόσμος που περιμένει πλέον να πάρει συσσίτιο είναι πιο πολύς απο την κατοχή.  
Να φύγει και να μην ξανάρθει τέτοια χρονιά…
http://www.supercomments.gr/2012/01/2-1000.html#ixzz1iKxUKWkq
read more "2 φωτογραφίες 1000 λέξεις!" Διαβάστε περισσότερα...