Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

Βιάζονται να ενσωματώσουν στο Ελληνικό Σύνταγμα άθλια νομοσχέδια... Γιατί άραγε;

  • Βροχή από νομοσχέδια κατ΄ εντολήν Τρόικας και η "κυβέρνηση" Παπανδρέου τρέχει για να εκπληρώσει τις άνωθεν εντολές που δέχεται...
  • Με μπαράζ νομοσχεδίων που κατατίθενται στη Βουλή λίγο πριν τη λήξη της σχετικής προθεσμίας επιχειρεί το υπουργείο Οικονομικών να ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις που θέτει το Μνημόνιο

Η Τρόικα των επιτηρητών έχει λάβει τη γραπτή δέσμευση της κυβέρνησης για την ολοκλήρωση των πιο πολλών από τις παρεμβάσεις, έως το τέλος του Ιουνίου. Από την πιστή τήρηση των όρων θα κριθεί, μεταξύ άλλων, η εκταμίευση της δεύτερης δόσεις του δανείου.
Πέρα από τις ρυθμίσεις για το ασφαλιστικό του δημοσίου τομέα που ήδη συζητούνται στη Βουλή από την Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων, το υπουργείο Οικονομικών, επιταχύνει την προώθηση πολλών ακόμη εκκρεμοτήτων:
- Αποφασίστηκε εντέλει χθες το βράδυ (αναμένεται σύντομα η επίσημη ανακοίνωση) ο επικεφαλής της Ελ. ΣΤΑΤ (πρώην ΕΣΥΕ). Ειδικότερα, πρόκειται για τον κ. Α. Γεωργίου ο οποίος είναι μεταξύ των υποψηφίων που έχει προτείνει ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου.
- Κατατέθηκε στη Βουλή τη Δευτέρα η ρύθμιση με την οποία περνά στην αρμοδιότητα της Τράπεζας της Ελλάδος η εποπτεία της ιδιωτικής ασφάλισης, ενώ καταργείται η ΕΠΕΙΑ που σήμερα εποπτεύει τον κλάδο. Σε ειδικό άρθρο προβλέπεται η επιμήκυνση από τα 30 στα 40 έτη των δανείων που έχουν λάβει δημόσιοι υπάλληλοι από το Ταμείο Παρακαταθηκών.
- Στην επιτροπή Οικονομικών υποθέσεων της Βουλής παρουσιάστηκε χθες από το υπουργό Οικονομικών η ρύθμιση για την δημοσιονομική ευθύνη. Προβλέπει μεταξύ άλλων αυξημένες αρμοδιότητες του υπουργείου Οικονομικών στη χάραξη και παρακολούθηση των προϋπολογισμών, οι οποίοι θα είναι τριετείς. Επίσης θεσπίζει συγκεκριμένο πλαφόν στις ετήσιες δαπάνες κάθε υπουργείου και φορέα, το οποίο δεν θα μπορεί να αυξηθεί παρά μόνο με τη ψήφιση από τη Βουλή, με την ίδια διαδικασία συμπληρωματικού προϋπολογισμού. Σε περίπτωση που κάποια δαπάνη αυξηθεί άνω του στόχου, το μόνο δικαίωμα που δίδεται είναι η εύρεση του ποσού από άλλο κωδικό του ίδιου υπουργείου.
- Έχει περάσει από υπουργικό συμβούλιο και πλέον βρίσκεται στο Ελεγκτικό Συνέδριο το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό του δημοσίου. Προβλέπει την αυστηρή εξίσωση ορίων ηλικίας μεταξύ ανδρών και γυναικών από το 2011 έως το τέλος του 2013. Σύμφωνα με το προσωρινό κείμενο, δεν θα υπάρχουν εξαιρέσεις με τις γυναίκες που έχουν ανήλικα τέκνα να βγαίνουν στην σύνταξη από το 2013 στα 65 έτη.
Προβλέπει όμως και αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων παρόμοιο του ιδιωτικού τομέα που θα οδηγήσει σε μειώσεις των μελλοντικών αποδοχών αλλά και εισφορά τύπου ΛΑΦΚΑ για εισοδήματα ανω των 1.400 ευρώ. Η μεταβατική περίοδος για τις εισοδηματικές ρυθμίσεις λήγει το 2015.
- Στο τελικό στάδιο προετοιμασίας βρίσκεται επίσης το νομοσχέδιο για τον «τζόγο». Προωθείται η σύσταση νέας ρυθμιστικής εποπτικής αρχής στο υπουργείο Οικονομικών και ρυθμίζει το διαδικτυακό στοίχημα.
- Αναμένεται να κατατεθεί το νομοσχέδιο για την εποπτεία του χρηματοπιστωτικού συστήματος.
Μετά από όλα αυτά, μία απορία μένει: Γιατί βιάζονται τόσο οι άνθρωποι της τρόικας και του ΔΝΤ να ενσωματώσουν με μορφή νόμων τις εκτρωματικές τους παρεμβάσεις που στο σύνολό τους αποβλέπουν στην μετατροπή της Ελλάδας σε μπανανο-αποικιοκρατία; Μήπως φοβούνται πως οι εξελίξεις θα τους προλάβουν, πως τελικά οι έλληνες θα σηκώσουν το ανάστημά τους και θα χάσουν τις καλές "μπίζνες" και το μεγάλο φαγοπότι από τον κατακερματισμό και το ξεπούλημα της ελληνικής εθνικής κυριαρχίας;
Ο Γιώργος Παπανδρέου, πάντως, το έχει δηλώσει ευθαρσώς πως "δεν τον ενδιαφέρει αν θα ξαναβγεί πρωθυπουργός", αποδεχόμενος ουσιαστικά τον ντροπιαστικό του ρόλο εις βάρος της ίδιας της Ελλάδας. Εάν ήμουν στη θέση του, θα προβληματιζόμουν για το εάν θα μπορέσω να διαφύγω από τη χώρα... Κι αυτό, γιατί θα φοβόμουν μην με κρεμάσουν και με αφήσουν στο έλεος του ελληνικού νόμου εκείνοι στους οποίους διαλαλούσα πως "δεν χρωστάω τίποτε"...

Υ.Γ.: Αλήθεια, κύριε Παπανδρέου, εκείνο το ελικόπτερο για να σε μεταφέρει μέχρι το Ελευθέριος Βενιζέλος ή σε κάποια (έστω) αμερικανική βάση, το έχεις εξασφαλίσει; Κάντο όσο προλαβαίνεις, γιατί όταν έρθει η στιγμή κάποιοι ίσως να σε... προλάβουν
read more "Βιάζονται να ενσωματώσουν στο Ελληνικό Σύνταγμα άθλια νομοσχέδια... Γιατί άραγε;" Διαβάστε περισσότερα...

Την κυβέρνηση την μάθαμε. Το ζητούμενο είναι τι κάνουμε εμείς...

  • Μέχρι σήμερα δεν πήραμε θέση απέναντι στις κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ με τον αποκλεισμό των λιμανιών και αυτό έγινε συνειδητά
  • Παρακολουθώντας όμως και τις χθεσινές κινητοποιήσεις στην γενική απεργία θεωρώ ότι πρέπει να ειπωθούν μερικές σκληρές αλήθειες

Καταρχήν να ξεκαθαρίσω ότι δε θεωρώ οικείο τον πολιτικό χώρο που εκφράζει το ΠΑΜΕ.
Ωστόσο δε μπορώ να μην αναγνωρίσω και μην εκφράσω αυτά που πιστεύω παρακολουθώντας τις κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ...
Όταν δέχεσαι πόλεμο και μάλιστα άδικο και άτιμο όπως αυτόν που δεχόμαστε από την κυβέρνηση των πράσινων αρπακτικών του "λεφτά υπάρχουν" δε μπορείς να αντιδράσεις με γαρύφαλλα.
Όταν σου επιτίθενται και διαλύουν τη ζωή σου και το μέλλον των παιδιών σου δε δικαιούσαι να γυρίσεις και το άλλο μάγουλο.
Όταν εξευτελίζουν την καθημερινότητά σου και ταπεινώνουν όλα όσα θεωρούσες ιερά και όσια δεν μπορείς να παρακολουθείς αμέτοχος το βιασμό σου.
Θέλω να ρωτήσω όλους αυτούς τους "λεβέντες" "επαναστάτες" του καναπέ ένα απλό πράγμα:
Πως θέλετε να αντιδράσει ο λαός βρε ανόητοι;
Μήπως να φορέσει μαύρα περιβραχιόνια;
Μήπως να υπογράψει δήλωση ότι διαμαρτύρεται και κατόπιν να πάει κανονικά στη δουλειά του;
Μήπως πάλι θέλετε να κάνει κινητοποιήσεις στα βουνά και στα λαγκάδια μήπως και δεν πληγεί το ήδη εξευτελισμένο εθνικό μας φρόνημα και η ήδη γελοιοποιημένη εικόνα της χώρας στο εξωτερικό;
Γιατί δεν παραδέχονται όλοι αυτοί που αντιδρούν στις κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ ότι αντιδρούν για έναν πολύ απλό λόγο;
Ότι δηλαδή αντιδρούν γιατί οι ίδιοι είναι κότες και δεν τολμούν να σηκωθούν από τον καναπέ τους;
Σοβαρά ενδιαφέρεστε για την εικόνα της Ελλάδας και το πλήγμα που δέχεται η οικονομία;
Και ποια είναι η αντίδρασή σας Έλληνες ραγιάδες;
Πως αντιμετωπίζεται το βιασμό σας από την κυβέρνηση του ΔΝΤ;
Παρακολουθείτε μήπως Λαζόπουλο, Θέμο και Ράδιο Αρβύλα;
Σιγά μη σκίσετε το καλσόν σας!
Όταν υπάρχει πόλεμος υπάρχουν και "θύματα" αρκεί να μην είναι ανθρώπινες ζωές.
Όλα τα υπόλοιπα είναι βούτυρο στο ψωμί του Γιώργου και των υπαλλήλων του.
Είναι γνωστό ότι η μεθοδευμένη στοχοποίηση όσων αντιδρούν δυναμικά στα μέτρα του ΠΑΣΟΚ είναι καλά οργανωμένη και έχει εκφραστές σε όλα τα μέσα επικοινωνίας.
Θα πρέπει όμως να ξέρουν όσοι υπηρετούν τη διάλυση της Ελληνικής κοινωνίας από το ΠΑΣΟΚ ότι το ρόλο τους το ξέρουμε.
Το έργο το έχουμε ξαναδεί.
Είτε συμφωνεί κανείς ιδεολογικά με το ΠΑΜΕ είτε όχι, δε μπορεί να μην αναγνωρίσει ότι οι κινητοποιήσεις τους είναι οι μόνες που πραγματικά έχουν πονέσει την κυβέρνηση μέχρι τώρα.
Υπάρχει μήπως αντίλογος και δεν το ξέρω;
Κατά τα άλλα οι υπόλοιποι μπορούν άνετα να αγοράσουν κανένα ακόμα ζευγάρι καλσόν μήπως και τους σκιστεί όπως θα αλλάζουν πλευρά στον καναπέ τους όταν θα βρίζουν την κυβέρνηση απολαμβάνοντας την παγωμένη μπύρα τους.

Υ.Γ.: Πριν με πλακώστε στα βρισίδια, σκεφθείτε λίγο ποια είναι η δική σας αντίδραση στη λεηλασία ΠΑΣΟΚ και τι αντίκτυπο έχει στην κυβέρνηση.
read more "Την κυβέρνηση την μάθαμε. Το ζητούμενο είναι τι κάνουμε εμείς..." Διαβάστε περισσότερα...

Ελλάδα: Από το φρενοκομείο στο αναμορφωτήριο

  • Ας δώσουμε επιτέλους ένα τέλος στον εσμό των ηλιθίων που φέρονται να μας εξουσιάζουν, θυμίζοντάς τους πως ο κάτοχος της πραγματικής εξουσίας είμαστε εμείς, ο λαός
Του Δημήτρη Γιαννακόπουλου
Ποτέ άλλοτε δεν αποσυντίθετο οι μύθοι τόσο γρήγορα στην Ελλάδα, όσο σήμερα. Ο λόγος είναι ότι καταρρέει το κύρος των μυθοποιητικών μηχανισμών και η αντίστοιχη βαρύτητά τους στη κοινωνία. Τώρα πια η ιεραρχική δομή της ελληνικής κοινωνίας αμφισβητείται έμπρακτα σχεδόν απ’ όλους. Ο Γιώργος Παπανδρέου και η παρέα, που τυπικά τουλάχιστον κυβερνά, «κατάφεραν» να υπονομεύσουν μέσα σ’ ένα εξάμηνο ολόκληρο το σύστημα αναφορών, στη βάση των οποίων νομιμοποιούνται οι εξουσιαστικές λειτουργίες του κράτους. Μεταξύ μας, δεν ήταν και τόσο δύσκολο, καθώς οι προηγούμενοι κυβερνήτες φρόντισαν να πολιτευθούν και να οικονομήσουν μέσω μιας… πολιτικής υποκριτικής που παρήγαγε φούσκες και διαπλοκή.
Εξαιτίας αυτού, οι μέχρι τώρα διαμορφωμένοι κοινωνικοποιητικοί μηχανισμοί αδυνατούν πλέον να υποστηρίξουν διαλεκτικά την θεσμοποιητική λειτουργία της πολιτείας στη συγκυρία, και έτσι τα μέτρα του ΔΝΤ και της κυβέρνησης εμφανίζονται με τη μορφή επιβολής και συμμόρφωσης και όχι με αυτή της νομιμοποιημένης και κατανοητής αναγκαιότητας. Κάπως έτσι η χώρα μεταβλήθηκε από ένα απέραντο φρενοκομείο σε ένα απέραντο αναμορφωτήριο. Όταν τα μέσα κοινωνικοποίησης χάνουν την ικανότητα να χειραγωγούν προσωπικότητες, τότε η θεσμική λειτουργία ασκείται στο κενό. Εκλαμβάνεται, με άλλα λόγια, ως κοινωνικός εξαναγκασμός, που επιφέρει το αίσθημα της αφόρητης καταπίεσης σε μεγάλο εύρος του κοινωνικού ιστού.
Σήμερα οι πολίτες της Ελλάδας νοιώθουν να εισήχθησαν βίαια και αιφνιδιαστικά σε ένα είδος αναμορφωτηρίου για να εκτίσουν την ποινή που τους επέβαλαν αυτοί που προσκλήθηκαν από το καθεστώς της χώρας για να διασώσουν την εθνική μεγαλοαστική τάξη και τα συμφέροντα που αυτή υπηρετεί. Δηλαδή, οι αναμορφωτές μας ενώ είναι εκείνοι που μέσω μιας θεσμοθετημένης ή/και παραθεσμικής λειτουργίας οδήγησαν στη μορφή κοινωνικοποίησης που κατά την άποψη τους προκάλεσε τη κρίση, τώρα σπεύδουν να πάρουν τα μέτρα τους για να περισσωθούν από αυτήν! Μεταβάλλουν το θεσμικό πλαίσιο, αλλά και τον τρόπο παραγωγής των θεσμών, ώστε να διαφοροποιηθεί η διαδικασία και το περιεχόμενο της κοινωνικοποίησης στην Ελλάδα και να πραγματοποιείται από εδώ και εμπρός σε άλλο πλαίσιο αξιών, προσδοκιών και προκαταλήψεων, έτσι ώστε να εξυπηρετούνται καλύτερα οι εξουσιαστικές επιδιώξεις τους. Όμως, καθώς επέλεξαν αυτό να γίνει σε σύντομο χρονικό διάστημα, είναι αναγκαίο το συγκυριακό κενό πολιτικής νομιμοποίησης που αναπόδραστα προκύπτει, να καλυφτεί μέσω του εγκλεισμού μας στο …αναμορφωτήριο!
Μόνον αν αποδεχθούμε το δίκαιο της ποινής που μας επιβάλλεται ή τέλος πάντων ανεχθούμε τον «εγκλεισμό» μας, για να… σωθούμε από τις οικονομικές αμαρτίες μας, είναι δυνατόν το νέο θεσμικό μόρφωμα που τώρα κατασκευάζεται να αποδώσει με κοινωνικοποιητικούς όρους. Σε διαφορετική περίπτωση το καθεστώς κινδυνεύει με πτώχευση. Θα καταστεί αδύνατον, δηλαδή, να αναπαράγει την ηγεμονία του με θεσμικά και οικονομικά μέσα.
Μίλησα εγώ μέχρι τώρα για λεφτά; Όχι. Τότε γιατί το μυαλό σου, φίλε, πάει στο… χρήμα; Διότι ο ισχυρότερος θεσμός κοινωνικοποίησης σήμερα είναι η αγορά. Άρα, η καλύτερη μέθοδος αναμόρφωσης χαρακτήρων συναρτάται με αυτήν. Μόνον αν αισθανθείς την φτώχια, είναι δυνατόν – πιστεύουν οι αναμορφωτές μας - να αλλάξεις μυαλά. Να εκλιπαρείς, δηλαδή, πλέον για έλεος από την εξουσία, αντί να διεκδικείς δικαιώματα. Φεουδαρχικό σας φαίνετε; Κι εμένα. Η παγκόσμια διακυβέρνηση αναστήνει φεουδαρχικές δομές εξουσίας και ένα ήθος διακυβέρνησης που στηρίζεται σε δόγματα και ηγεμονικά στερεότυπα, μάλλον προκαπιταλιστικά.
Ο καπιταλισμός… φράκαρε και ζητεί διέξοδο μέσω μιας άλλης μορφής ηθικής. Είναι η ηθική των εξιδανικευμένων αγορών που μετουσιώνεται σε πολιτική ηθική για να καταλήξει σε μια μορφή φονταμενταλισμού, σύμφωνα με την οποία η επιβίωση και η δημοκρατία θα αποτελούν σχετικά μεγέθη και θα εκλαμβάνονται ως ανταμοιβή για τους υπάκουους και προσαρμοσμένους στο νέο κόσμο μας. Εδώ, η θυσία δικαιωμάτων θα θεωρείται πράξη εξαγνισμού από την κατάχρηση του υλικού πολιτισμού και της καταναλωτικής κουλτούρας. Μέσω αυτής της νέας κουλτούρας, πιστεύουν, ότι το μονεταριστικό σύστημα θα επιβιώσει, διότι αν δεν επιβιώσει πώς θα μπορούσε να υπάρξει παγκόσμια διακυβέρνηση; Δεν γίνεται!
Καταλαβαίνετε τώρα καλύτερα τον καημό του φίλτατου «Γιώργου του Αναμορφωτή». Προφανώς τον… καταλαβαίνετε! Όσοι από εμάς υπάρχουμε μέσω κάποιας μορφής τεχνολογίας της γνώσης - που την λένε επιστήμη με την τρέχουσα έννοια - η οποία ασφαλώς στηρίζεται σε μια συγκεκριμένη μεθοδολογία, δεν είμαστε ικανότεροι στο να αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο από οποιονδήποτε άλλο συμπολίτη μας. Να το ξεκαθαρίσουμε. Το μόνο μας «προσόν» είναι η μεθοδολογία και τίποτε άλλο. Συνεπώς, αν κάποτε φαίνεται να ερμηνεύουμε με περισσότερη ή λιγότερη ακρίβεια τον κόσμο δεν σημαίνει ότι τον καταλαβαίνουμε καλύτερα από οποιονδήποτε άλλον, ή ότι μπορούμε να προσφέρουμε λύσεις πιο έξυπνες από οποιονδήποτε άνθρωπο. Ο γράφων έχει συναντήσει, για παράδειγμα, τσοπάνη στη Κεφαλονιά που αντιλαμβάνεται το φαινόμενο της εξουσίας καλύτερα από εκείνον - και ας είναι το αντικείμενο μου!
Ο κόσμος δεν αλλάζει άλλωστε από φιλοσόφους και επιστήμονες. Τούτοι, αν είναι ικανοί, μπορούν να μεταβάλουν απλώς τις αναπαραστάσεις του κόσμου. Αλλά και αυτό μικρή σημασία έχει, καθώς θα παρεμβληθούν τα ΜΜΕ που συντονισμένα θα ιδεολογικοποιήσουν ή θα αποϊδεολογικοποιήσουν τις αναπαραστάσεις αυτές σύμφωνα με το συμφέρον των ιδιοκτητών τους. Άρα, μην αναρωτιέστε πού πήγε η πνευματική ηγεσία του τόπου και χάθηκε τώρα την περίοδο της κρίσης. Τέτοιο «πράγμα» (πνευματική ηγεσία) δεν υπήρξε ποτέ στην πραγματικότητα . Τα ΜΜΕ το κατασκεύασαν και αυτό, ώστε να διευκολυνθούν στην διαδικασία της νομιμοποίησής τους και σε αυτήν της ιδεολογικοποίησης και νοηματοδότησης των συμβάντων.
Τώρα που εξηγηθήκαμε, πιστεύω ότι γίνεται κατανοητό, ότι η ευθύνη κατανόησης του κόσμου είναι ατομική, ενώ η ευθύνη δράσης για την ανατροπή του καθεστώτος είναι συλλογική. Όμως και μόνον η συμμετοχή σε ένα συλλαλητήριο είναι ικανή να σε κάνει να αλλάξεις στάση και αντιλήψεις για τον κόσμο. Η διαδικασία ανατροπής και η προσωπική μας εμπλοκή σε αυτήν είναι που μας κάνει ευφυέστερους και αποτελεσματικότερους. Το ζήτημα λοιπόν είναι σε τι διαδικασίες εμπλεκόμαστε και αν αυτές θα διαδραματιστούν εντός ή εκτός του θεσμικού αναμορφωτηρίου που κατασκευάζεται τούτες τις ημέρες και ώρες στον τόπο μας. Μόλις που προλαβαίνουμε, αν και ποτέ δεν είναι αργά…για κλάματα! «Ποτέ ξανά παρακμή» δήλωσε πριν από λίγο ο Γιώργος ο Αναμορφωτής, θεωρώντας ότι το αναμορφωτήριο που κατασκευάζει θα μεταβάλει τους παρακμιακούς Έλληνες σε μεταμοντέρνους Πολίτες του Κόσμου. Αυτό, αγαπητοί φίλοι, είναι έκφραση της απόλυτης πολιτικής παρακμής ενός συστήματος που επιχειρεί να δραπετεύσει από τον διαπλεκόμενο μοντερνισμό του σε έναν ηθικοπλαστικό μεταμοντερνισμό που υποδηλώνει premodern αντί για postmodern σχέσεις. Εγώ θα έλεγα, ποτέ ξανά στην εξουσία τόσο παρακμασμένα υποκείμενα, τα οποία με περισσή επιπολαιότητα ευαγγελίζονται την μετατροπή του «Φρενοκομείου η Ελλάς» σε «Αναμορφωτήριο η Ελλάς»!

Υ.Γ. Ζητώ συγνώμη από όσους κούρασαν οι παραπάνω αράδες αλλά και η σαχλαμάρα έχει τα όριά της. Κάνω έκκληση σε όλους όσοι έχετε αγανακτήσει με τον εσμό των ηλιθίων που μας εξουσιάζουν, να κάνετε ότι περνά από το χέρι σας μέσω του διαδικτύου, των διαδηλώσεων, των ποικιλόμορφων εκδηλώσεων ακτιβισμού κλπ, ώστε να συμβάλετε στην απομυθοποίηση των χυδαίων αναμορφωτών μας. Το παιχνίδι μόλις άρχισε… Ας δείξουμε ότι δεν είναι αυτοί που μονομερώς θα ορίζουν τους κανόνες.
read more "Ελλάδα: Από το φρενοκομείο στο αναμορφωτήριο" Διαβάστε περισσότερα...

Ο νεοέλληνας και η γοητεία του καναπέ

  • Νεοέλληνας ο καναπεδάτος, ο βολεμένος και τακτοποιημένος δεν πρόκειται να χαλάσει τη "ζαχαρένια" του για 400 ή 500 ψωρο-ευρώ το μήνα. Έχει εξασφαλίσει πολλά περισσότερα, καιρό πριν, από τότε που ξέφυγε από τα δίχτυα της ιδιώτευσης και αρπάχτηκε στο κρουαζιερόπλοιο του δημοσίου
  • "Το θέμα είναι να τρουπώσεις. Τρούπωσες; Τότε όλα είναι καλά και δε σε νοιάζει τίποτε"...

Ποιοι είμαστε τελικά οι νεοέλληνες; Η Ελληνική κοινωνία, στην πλειοψηφία της, μερικές δεκαετίες τώρα (ο κάθε ένας με τον τρόπο του), έζησε μέσα σε ένα όνειρο καλοπέρασης, σπατάλης, ωχαδελφισμού, ατομικισμού και πολιτιστικής αποχαύνωσης.
Δεν θα αναφερθώ, για αυτονόητους λόγους, στους φτωχούς καταραμένους των άθλιων μισθών και συντάξεων, που αρκετοί συμπολίτες μας έχουν την ατυχία να παίρνουν.
Πολλοί Δημόσιοι Υπάλληλοι των Υπουργείων, της Εφορίας, των Πολεοδομιών, των ΔΕΚΟ, των Δήμων, των Νοσοκομείων κλπ δεν ζούνε μόνο από τον μισθό τους, αλλά και από επί πλέον αμοιβές (μίζες, φακελάκια, πλαστές υπερωρίες, αργομισθίες, υπέρογκους μισθούς, συμμετοχές σε επιτροπές μαϊμού και άλλα ανάλογα τυχερά του επαγγέλματος).
Πολλοί από τους δημοσίους υπαλλήλους ποτέ δεν έζησαν πραγματικά από τον τυπικό μισθό τους, αλλά δημιουργήσανε κομποδέματα ασφαλείας από παράπλευρες δραστηριότητες (π.χ. υπάλληλος της πολεοδομίας σε νησί με καταθέσεις 1,5 εκατομμύριο ευρώ)...
Στην Ελλάδα των τελευταίων δεκαετιών πολλοί κέρδισαν παράνομα πολλά χρήματα. (να είναι τυχαίο ότι στη χώρα μας έχουμε τα περισσότερα σε αναλογία πληθυσμού Τζιπ σε όλη την Ευρώπη;).
Σε τι θίγει αυτούς τους νεόπλουτους με τις μεγάλες καταθέσεις η αφαίρεση από τον μισθό τους ή αργότερα από την σύνταξή τους 400 ή 600 ευρώ;
Θα πρέπει να προσθέσει κανείς και την αγκύλωση του συνδικαλιστικού κινήματος, που από την μία μεριά έχει καταλήξει να είναι ένας γραφειοκρατικός μηχανισμός εξυπηρέτησης μικροσυμφερόντων των συντεχνιών και από την άλλη να εξυπηρετεί κομματικές σκοπιμότητες.
Αλλά και οι ίδιοι οι ηγέτες του συνδικαλιστικού κινήματος υπηρετούν προσωπικές επιδιώξεις όταν π.χ. λαμβάνουν από τα κόμματα εξουσίας τη διαβεβαίωση ότι θα τους κάνουν βουλευτές (και έχουμε αρκετά τέτοια παραδείγματα).
Έπειτα είναι και το γεγονός ότι κανείς πλέον δεν πιστεύει ότι μπορεί να γίνει κάτι. Συμπολίτευση και σύσσωμη η αντιπολίτευση βράζουν στο ζουμί της παρακμής των ιδεολογιών και κατά συνέπεια και των πολιτικών τους.
Δεν θα παραλείψω να προσθέσω και τον ρόλο των ΜΜΕ, που στη συντριπτική τους πλειοψηφία έχουν επιδοθεί σε μια άνευ προηγουμένου πλύση εγκεφάλου των εργαζομένων για τον μονόδρομο των μέτρων της κυβέρνησης.
Έτσι έχουμε το περίεργο φαινόμενο να καταδικάζουν όλοι, σε μεγάλα ποσοστά, τα μέτρα και ταυτόχρονα να κινητοποιούνται ελάχιστοι για να αντιδράσουν. Πολλοί πάλι φαίνονται να έχουν δεχθεί τη μοίρα τους και αντιμετωπίζουν την κατάσταση με πεσμένο ηθικό.
Προ ημερών είχα συνομιλία με φίλο που εργάζεται σε Γερμανική Τράπεζα και μου έλεγε ότι σε συζητήσεις στελεχών της τράπεζας εκφράζεται η μεγάλη έκπληξη για τις λίγες και χλιαρές αντιδράσεις των Ελλήνων εργαζομένων. Πιστεύαμε, λένε, πως θα καιγότανε ο τόπος με πολυήμερες απεργίες και δυναμικές διαδηλώσεις.
Μήπως οι παραπάνω συλλογισμοί δίνουν μία απάντηση για το παράδοξο αυτό;
Αναγνώστης
read more "Ο νεοέλληνας και η γοητεία του καναπέ" Διαβάστε περισσότερα...

Ελλάδα: Το Μονακό της φτώχειας

  • Ασυγκράτητος τζόγος με την σφραγίδα του Δ.Ν.Τ
Τον τελευταίο καιρό είναι γνωστό ότι το ΔΝΤ μας έχει φορέσει τα δύο πόδια σε ένα παπούτσι με χαράτσια και περικοπές άνευ προηγουμένου... Αυτό που δεν είναι είναι ευρύτερα γνωστό στον κόσμο όμως είναι οι συμφωνίες που έχει κάνει με την κυβέρνηση για έσοδα από τον ανεξέλεγκτο τζόγο.
Σύμφωνα με τα μνημόνια που έχει υπογράψει η κυβέρνηση και στα οποία υπάρχει πρόβλεψη για επιπλέον έσοδα απο το τζόγο της τάξης του 1,3 δις. ευρώ στην επόμενη διετία, μιλάμε για 700 εκατ. ευρώ το 2011 και 600 εκατ. ευρώ το 2012. Σύμφωνα με άρθρο του Ελεύθερου Τύπου αυτά τα έσοδα θα έρθουν από την αδειοδότηση και λειτουργία 50 χιλιάδων βιντεολόττο δηλαδή κουλοχέρηδες όπως αυτοί που λειτουργούν στα καζίνο και 100-200 τυχερών παιχνιδομηχανών δηλαδή γνωστά AWPs/φρουτάκια.
Αν ισχύσει το παραπάνω και λάβουμε υπόψη μας ότι είμαστε περίπου 10.000.000 και οι νέοι κουλοχέρηδες και τα φρουτάκια 250.000 – ας αφήσουμε τα εκατοντάδες χιλιάδες άλλα που ήδη υπάρχουν – μιλάμε για ένα κουλοχέρη ανα 40 κατοίκους με άλλα λόγια δηλαδή κάθε τετράγωνο και φρουτάκια... Σε περίπτωση που δεν το καταλάβατε ακόμα πάλι από εμάς θα τα παίρνουνε!!!
Θα γίνουμε δηλαδή κάτι σαν το Μονακό της φτώχειας! Φτωχοί πολίτες που θα μπορούν να γίνουν ακόμα φτωχότεροι, να εξαθλιώνονται ακόμα περισσότερο ελέω τζόγου στην πιο δύσκολη περίοδο που έχει βρεθεί ποτέ η χώρα μας.
Το πιο εξοργιστικό όμως είναι ότι η κυβέρνηση έχει εναλλακτικές, μπορεί να το αποφύγει όλο αυτό... μπορεί να ρευστοποιήσει επιτέλους το ποσοστό της στην Πάρνηθα, εν τέλει να πουλήσει τα καζίνα που έχει στην κατοχή της και τις μετοχές της στον ΟΠΑΠ και ότι άλλο... μπορεί αλλά δεν το κάνει και αυτό πρέπει να μας ανησυχεί.
Γιατί αυτοί πάλι κατασπαταλούν την δημόσια περιουσία αρνούμενοι να την εκμεταλλευτούν
Γιατί αυτοί αρέσκονται για άλλη μια φορά να εκμεταλλεύονται την άλλη περιουσία τους: εμάς.
Γιατί αυτοί δεν θα ησυχάσουν μέχρι να μας υποδουλώσουν τριπλά στις τράπεζες, στο ΔΝΤ και στο τζόγο
Γιατί οι εποχές που θα γίνουμε κανίβαλοι του τζόγου αν δεν κάνουμε κάτι δεν είναι καθόλου μακριά...
Αναγνώστρια
read more "Ελλάδα: Το Μονακό της φτώχειας" Διαβάστε περισσότερα...

Κάτω τα χέρια σας από τις συντάξεις!!!

  • Όλοι σας στην κυβέρνηση και στη Βουλή θα πρέπει να σκεφτείτε καλά αυτά που κάνετε.
Αν πιστεύετε (εσείς είστε οικονομολόγοι) ότι με το να πετσοκόβετε το μισθό ενός υπαλλήλου θα μαζευτούν λεφτά στα ταμεία του κράτους αρκετά ώστε να “ξεπληρώσουμε τα χρέη μας ως χώρα”, τότε μπράβο σας... καλά κάνετε και μας μειώνετε τους μισθούς.
Αλλά…
ΓΙΑΤΙ το κάνετε στις συντάξεις; Τι σας φταίει αυτός που δούλεψε όλα αυτά τα χρόνια, τον ταράξατε στις κρατήσεις για να έχει περίθαλψη και να πάρει κάποτε αυτή τη σύνταξη που ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ; ΓΙΑΤΙ;
Την λέξη “ΣΕΒΑΣΜΟΣ” δεν σας την έμαθε κανείς; Δεν δικαιούται ΣΕΒΑΣΜΟ ένας ηλικιωμένος που ΣΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕ ΜΕ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ τα αγαθά που εσείς ως σημερινοί βουλευτές και υπουργοί απολαμβάνετε; Αλήθεια… κόβετε και από τις συντάξεις τέως βουλευτών;; Δεν το άκουσα…
Είναι ΝΤΡΟΠΗ και δείγμα ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ το να “κλέβετε” ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ ΧΡΗΜΑΤΑ από ένα συνταξιούχο.
Αλήθεια, ξέρετε τι σημαινει πολιτισμός;
Μάλλον όχι …
Γι’ αυτό και πήρατε τέτοια απόφαση και από την άλλη γίνονται πασαρέλες στο Αβέρωφ (με την άδειά σας πάντα) και “μπαζάρ” γυναικείων ρούχων και εσωρούχων στο Πολεμικό Μουσείο. Αυτά (και πολλά άλλα) είναι ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ μας κύριοι και από ότι φαίνεται θα δούμε κι άλλα αργότερα που θα μας θλίβουν καθημερινά.
Ο κόσμος που σας ψήφισε και σας έδωσε το δικαίωμα να τον κυβερνήσετε ΑΠΑΙΤΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ… κύριοι.
Είμαι σίγουρος ότι ΔΕΝ θα πετύχετε τίποτε με όλα αυτά τα “μέτρα” που μας επιβάλλετε (και είναι πολύ πιο σκληρά από αυτά που η τρόικα σας υπέδειξε -όχι επέβαλλε) και θα είναι πολύ κρίμα για ΟΛΟΥΣ μας.
Η “τρίτη” ηλικία έχει περάσει και το 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο και την κατοχή που (όπως οι ίδοι μας λένε) και ήταν πολύ πιο “ήπιοι” από την ΚΑΤΟΧΗ ΔΝΤ και ΕΚΤ στην οποία ΜΑΣ ΦΕΡΑΤΕ (και μάλιστα χωρίς να μας ρωτήσετε ή έστω προειδοποιήσετε στις εκλογές του Οκτώβρη).
Εμάς… (αφού εσείς το επιλέξατε) ΑΦΑΝΙΣΤΕ ΜΑΣ (κατοχή είπαμε έχουμε)… αλλά δείξτε ΣΕΒΑΣΜΟ στους ηλικιωμένους… όπως έδειξαν ακόμα και οι Γερμανοί στον πόλεμο!!!
Στην Ελλάδα υπάρχει ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ…
Αν εσείς δεν τον θέλετε, τον θέλουμε όλοι εμείς!!
Γι’ αυτό… ΠΡΟΣΟΧΗ… κάτω τα χέρια από τις συντάξεις.
read more "Κάτω τα χέρια σας από τις συντάξεις!!!" Διαβάστε περισσότερα...

Οι παπαγάλοι της προπαγάνδας προτείνουν... υποταγή στο ΔΝΤ!!!

  • Τα φερέφωνα της θλιβερής αποικιοκρατικής κυβέρνησης του φερόμενου ως πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, ανέλαβαν δράση, θέλοντας να μας πείσουν πως όλοι οι δρόμοι, πέρα από το μνημόνιο υποταγής, είναι κλειστοί έως ανύπαρκτοι
Φυσικά, οι "διαμορφωτές της κοινής γνώμης" αγνοούν πως όχι μόνο γνωρίζουμε, αλλά και έχουμε μάθει το πατρονάρισμά τους στην καθεστωτική προπαγάνδα της κυβέρνησης που δεν εκπροσωπεί κανέναν έλληνα, πέρα από εκείνους τους έμμισθους υπαλληλίσκους του ΔΝΤ που έτρεξαν να ενημερωθούν για τον τρόπο άσκησης της προπαγάνδας των οικονομικών τρομοκρατών, των διεθνών νταβατζήδων και ψυχρών δολοφόνων λαών και κρατών.
Διαβάστε το κείμενο της προπαγάνδας που θέλει να μας πείσει πως υπάρχει αδιέξοδο. Μήπως θα έπρεπε να θυμίσουμε στον συντάκτη του προπαγανδιστικού υλικού πως οι δημοκρατίες δεν γνωρίζουν αδιέξοδα; Μήπως πρέπει να θυμίσουμε, σε όλους αυτούς που ασπάζονται την δράση του ΔΝΤ και του φερόμενου ως πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, πως τα αδιέξιοδα βρίσκονται σε καθεστώτα που δεν φημίζονται για τον σεβασμό προς τους πολίτες...;
Διαβάστε και βγάλτε τα συμπεράσματά σας... Οι ίδιοι πλέον παρασύρονται εξόφθαλμα σε συνταγές εξωδημοκρατικές και προβάλουν τεχνητά αδιέξοδα για να μας πείσουν για το "αναγκαίο κακό"...!
Το κείμενο της κυβερνητικής προπαγάνδας
"Δυστυχώς, η εφαρμογή του μνημονίου είναι η μόνη επιλογή που έχουμε και είναι καιρός να το αντιληφθούμε όλοι. Η μικρή συμμετοχή στις σημερινές πορείες δείχνει πως η κοινή γνώμη έχει βαρεθεί πια το πατρονάρισμά της απ΄τους κάθε λογής εργατοπατέρες.. Επικρατεί ανασφάλεια και υπάρχει οργή. Απόλυτα φυσιολογικό το πρώτο, ίσως να δικαιολογείται σε ένα βαθμό το δεύτερο, αλλά αν λείψει η λογική και φτάσουμε στην τυφλή οργή, όπως επιχειρούν να παρασύρουν τον κόσμο κάποιοι οργανωμένοι και αρκετοί μεμονωμένοι χουλιγκάνοι (βλ.ΠΑΜΕ) που περνάνε τον καιρό τους χυδαιολογώντας και πλασάροντας μίσος, τότε είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα μπούμε στην κόλαση και δεν θα βγούμε ποτέ από αυτήν. Ζούμε σε καιρούς που δεν....απαιτούν ευαίσθητες κεραίες για να αφουγκραστεί κάποιος τον αναβρασμό της κοινωνίας. Αλλά είναι επίσης γεγονός ότι ο θυμός που βγαίνει και απλώνεται, στρέφεται κατά του πολιτικού συστήματος, δίχως όμως δυστυχώς να συνδυάζεται με την αναζήτηση κάτι φρέσκου και νέου, που θα δίνει ελπίδες για μία καλύτερη και πιο ορθολογιστικά οργανωμένη κοινωνία. Δεν μιλάμε για πρωτοποριακές ιδέες, αλλά τουλάχιστον να είναι ιδέες που θα μας απομακρύνουν από το αμαρτωλό και αδιέξοδο παρελθόν μας. Με αυτή την έννοια, πολύ φοβάμαι ότι η συντριπτική πλειοψηφία εκείνων που δικαίως ή αδίκως φωνάζουν και καταριούνται τη σημερινή κυβέρνηση (η οποία έκανε και συνεχίζει να κάνει πολλά λάθη) που της έλαχε το λαχείο να βρίσκεται στην εξουσία την ώρα που η χώρα έφτασε στο αδιέξοδο (και λόγω της καταστρεπτικής διακυβέρνησης από την κυβέρνηση Καραμανλή), επιζητούν τη διατήρηση του κοινωνικού και οικονομικού μοντέλου που μας έφερε εδώ που βρισκόμαστε. Του μοντέλου των πελατειακών σχέσεων και των διορισμών, της μίζας, της ρεμούλας, της διαφθοράς, του άκοπου πλουτισμού, ή έστω της άνετης και καταναλωτικής ζωής και τέλος πάντων όλων εκείνων που έκαναν την Ελλάδα μία ξεχωριστή περίπτωση στο παγκόσμιο στερέωμα. Αυτά όλα όμως τελείωσαν και το τέλος ήλθε απότομα. Δεν υπήρχε αμφιβολία ότι όταν το κοινωνικο-οικονομικό μας μοντέλο θα κατέρρεε, θα ματώναμε όλοι μαζί, άλλος περισσότερο, άλλος λιγότερο και αυτό δεν είναι επιχείρημα υπέρ των μέτρων που λαμβάνονται, αλλά απλή διαπίστωση. Το μνημόνιο είναι αποτέλεσμα της δημοσιονομικής κατάρρευσης και του παραλογισμού μέσα στον οποίο λειτουργούσαμε και ζούσαμε και ας προσπαθεί να δώσει την εντύπωση ο Α. Σαμαράς ότι αν έλθει αυτός και η Ν.Δ. στην εξουσία, η απαλλαγή από αυτό θα είναι εύκολη υπόθεση. Δεν θα είναι, όπως δεν είναι και τώρα. Οι αναφορές που έγιναν στην Ελλάδα από την Μέρκελ και τον Ομπάμα στη σύνοδο των 20 χωρών με τις μεγαλύτερες οικονομίες του πλανήτη δεν αφήνουν περιθώρια για άλλες πολιτικές, όσο επώδυνες και αν είναι αυτές που μας έχουν επιβληθεί Βέβαια, πολλοί είναι εκείνοι που αναρωτιούνται αν τα μέτρα που λαμβάνονται είναι τα σωστά και αν κάποια στιγμή θα μας οδηγήσουν στην έξοδο από την ύφεση και την λιτότητα, ή αν οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι και οι συνταξιοδοτούμενοι καταδικάζονται πλέον από εδώ και εμπρός σε ένα βίο αβίωτο. Άγνωστο. Το γνωστό είναι ότι είμαστε εγκλωβισμένοι και έχουμε να επιλέξουμε ή την εφαρμογή του πραγματικά τρισκατάρατου μνημονίου, ή την πλήρη καταβαράθρωση της πτώχευσης και της αδυναμίας να βρούμε δανεικά, άρα της στάσης των πληρωμών. Αν το παλέψουμε κάπως συγκροτημένα και με γνώμονα τη λογική, ίσως έχουμε κάποια ελπίδα με την εφαρμογή του μνημονίου (υπό τον όρο ότι θα μειωθούν δραστικά οι τιμές) , παρ΄ όλο που οι απώλειες θα είναι πάρα πολύ μεγάλες. Στη δεύτερη περίπτωση δεν έχουμε καμία ελπίδα..."
read more "Οι παπαγάλοι της προπαγάνδας προτείνουν... υποταγή στο ΔΝΤ!!!" Διαβάστε περισσότερα...

Κρίση στο Βόρειο Αιγαίο με τουρκικό ερευνητικό σκάφος στα ανοιχτά της Σαμοθράκης

  • Τουρκικό σκάφος στη Σαμοθράκη ερευνά για πετρέλαιο
  • "Συνοδεύεται" από κανονιοφόρο του ελληνικού πολεμικού ναυτικού

Σκηνικό κρίσης πάει να στήσει η Τουρκία στο Βόρειο Αιγαίο τις τελευταίες ώρες με το ωκεανογραφικό ερευνητικό σκάφος Α599 TCG Çeșme να προχωρά σε πετρελαϊκές έρευνες σε περιοχή, εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, σαφώς "υψηλού πετρελαϊκού ενδιαφέροντος", 15 μίλια βόρεια της Σαμοθράκης από τις 17.20 σήμερα το απόγευμα. Πρακτικά έχουμε μία κίνηση ανάλογη με του "Χόρα" το 1976 και του "Σισμίκ" το 1987, αλλά αιφνιδιαστική, χωρίς τυμπανοκρουσίες από τουρκικής πλευράς.
Η κίνηση του τουρκικού ερευνητικού σκάφους στο Αιγαίο (απόπλου και πορεία βόρεια) έγινε αμέσως αντιληπτή από το Π.Ν. το οποίο έστειλε την κανονιοφόρο P 51 «Πολεμιστής», κλάσης Osprey 55, το οποίο από εκείνη την ώρα έχει γίνει η «σκιά» του.
Στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν δύο τουρκικά πολεμικά σκάφη, αλλά δεν έχουν κάνει καμία προσπάθεια να προσεγγίσουν το σημείο στο οποίο κάνει τις έρευνες το Α599 TCG Çeșme. Το τουρκικό σκάφος κινείται με επαναλαμβανόμενη πορεία δυτικά-ανατολικά-δυτικά και είναι σαφές ότι έχει «λοκάρει» συγκριμένη περιοχή στο βυθό.
Είναι η δεύτερη φορά τους τελευταίους είκοσι μήνες που η Τουρκία προχωρά σε παραβίαση του μνημονίου Παπούλια-Γιλμάζ του 1987 και προχωρά σε ωκεανογραφικές πετρελαϊκές έρευνες μετά το περιστατικό του μισθωμένου νορβηγικού ερευνητικού σκάφους MALENE OSTERVOLD (τουρκικών συμφερόντων) που ενεργούσε για λογαριασμό της τουρκικής εταιρίας πετρελαίων. Το σκάφος συνοδευόμενο από τη τουρκική φρεγάτα GEDIZ (τύπου O.H. Perry) άρχισε στις 14 Νοεμβρίου, έρευνες σε περιοχή 80 ναυτικά μίλια νότια-νοτιανατολικά του Καστελόριζου.
Φυσικά αυτό που συμβαίνει τώρα είναι πολύ πιο σοβαρό λόγω της εγγύτητας του σκάφους με περιοχές που στο παρελθόν έχουν παράξει υψηλή ένταση λόγω της επιθετικής συμπεριφοράς της Τουρκίας και για τον λόγο αυτό έχει σημάνει συναγερμός σε επιτελικό επίπεδο. Μάλιστα όπως και τώρα η κανονιοφόρος "Πολεμιστής", παρακολουθεί την τουρκική δραστηριότητα. Υπάρχει πολιτική εντολή να μην υπάρξει αύξηση των ελληνικών δυνάμεων στην περιοχή, παρά μόνον αν το τουρκικό Ναυτικό μεταφέρει μονάδες του.
Ερώτημα είναι αν έχει εκδοθεί από τους τούρκους NAVTEX, όπως συνέβη στην περίπτωση του Καστελλόριζου το 2008 ή αν πρόκειται για 100% αιφνιδιαστική κίνηση.
Παρατηρητές εκτιμούν ότι το όλο σκηνικό έχει να κάνει με την ανακοίνωση εκ μέρους της κυβέρνησης ότι ξεκινούν πετρελαϊκές έρευνες εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων το αργότερο σε ένα χρόνο και την προετοιμασία κατάθεσης νομοσχεδίου για την δημιουργία δημιουργία δημόσιου φορέα έρευνας και αξιοποίησης των υδρογονανθράκων στην Ελλάδα.
Θα σας ενημερώνουμε για κάθε νεώτερη εξέλιξη.
Υ.Γ.: Η κόκκινη γραμμή στον χάρτη δείχνει την πορεία ανατολικά-δυτικά που ακολουθεί συνεχώς το τουρκικό σκάφος ερευνών, ψάχνοντας σε μία συγκεκριμένη περιοχή, πολύ κοντά στα ελληνικά παράλια, αλλά πέρα από τα 6 ναυτικά μίλια...
read more "Κρίση στο Βόρειο Αιγαίο με τουρκικό ερευνητικό σκάφος στα ανοιχτά της Σαμοθράκης" Διαβάστε περισσότερα...

Επεισόδια και αναίτιες συλλήψεις ελλήνων στον Άγιο Παντελήμονα

Η Ελληνική Αστυνομία σήμερα το βράδυ προχώρησε σε προσαγωγές Ελλήνων πολιτών, μετά από επεισόδια που προκλήθηκαν από λαθρομετανάστες κατά παρευρισκομένων Ελλήνων...
Χωρίς να ενδιαφερθεί η αστυνομία του Χρυσοχοΐδη για τους πραγματικούς υπαίτιους έκανε σειρά προσαγωγών στο Α.Τ. Αγ. Παντελήμονα με σκοπό την τρομοκράτηση των Ελλήνων της περιοχής...
Ο υπουργός Προστασίας Πολίτη μεταβάλλεται πλέον σε υπουργό προστασίας των Παπανδρελλήνων και πάσης φύσεως λαθρομεταναστών...
Οι κάτοικοι της περιοχής του Αγίου Παντελεήμονα εξαγριώθηκαν από την στάση που κρατά η αστυνομία και μέσω της οποίας οι ίδιοι μένουν εκτεθειμένοι στις διαθέσεις των λαθρομεταναστών και των συμμοριών που έχουν εισέλθει στην περιοχή.
Ο νόμος, όπως φαίνεται, εφαρμόζεται κατά το δοκούν από το υπουργείο Προ.Πο., ενώ είναι ξεκάθαρο πως η αστυνομία μεταβάλλεται σε όργανο τρομοκράτησης των Ελλήνων πολιτών, που βλέπουν την ωμότητα της κυβέρνησης και τον ανθελληνισμό κάποιων πολιτικών κρατούντων, να ξεσπάει επάνω τους....
Μετά τις συλλήψεις ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας (ΜΑΤ, δύναμη ΔΙΑΣ κ.α.) μεταφέρθηκαν στην περιοχή, ενώ οι κάτοικοι του Αγίου Παντελεήμονα απέκλεισαν το αστυνομικό τμήμα ζητώντας την απελευθέρωση όλων όσων αναίτια προσήχθησαν...
Η κατάσταση έδειχνε πως μπορεί να ξεφύγει από τον έλεγχο ανά πάσα στιγμή, αφού οι αστυνομικές δυνάμεις αυξάνονταν συνεχώς στην περιοχή και έδειχναν ξεκάθαρα πως ήθελαν να επιβάλουν με κάθε μέσο την δική τους άποψη (των πολιτικών τους προϊσταμένων) στην ευρύτερη περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα...

Τελικά, γύρω στις 11:27 μ.μ. η αστυνομία αναγκάστηκε κάτω από την αφόρητη πίεση των κατοίκων να απελευθερώσει τους συλληφθέντες έλληνες. Παρά τις προσπάθειες να βρεθούνε μάρτυρες, ψευδομάρτυρες και οτιδήποτε άλλο ανάμεσα στους λαθρομετανάστες αλλοδαπούς, δεν μπόρεσαν οι αξιωματικοί της αστυνομίας του Αγίου Παντελεήμονα να προσάψουν κατηγορίες και με τους μαινόμενους κατοίκους του Αγίου Παντελεήμονα έξω από το Α.Τ., απελευθέρωσαν τελικά τους συλληφθέντες...
read more "Επεισόδια και αναίτιες συλλήψεις ελλήνων στον Άγιο Παντελήμονα" Διαβάστε περισσότερα...