Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Βίντεο από τη μεταφορά του Μπρέιβικ..

read more "Βίντεο από τη μεταφορά του Μπρέιβικ.." Διαβάστε περισσότερα...

Απίστευτο. Τα δημοψηφίσματα, λέει το ΠΑΣΟΚ, θα έχουν συμβουλευτικό χαρακτήρα!!βρε παιδιά δεν αντέχω άλλο με αυτούς τους καραγκιόζιδες..

Δεν κάνουν που δεν κάνουν δημοψηφίσματα, έχοντες το λαό γραμμένο στα παλαιότερα των υποδημάτων τους, έρχονται τώρα να μας δουλέψουν και από πάνω. Νομίζατε όλοι σας ότι γνωρίζατε ή τέλος πάντων είχατε ακουστά από το εξωτερικό τι είναι τα δημοψηφίσματα;;
Ξεχάστε το. Το ΠΑΣΟΚ της «δημοκρατίας» έρχεται να μας διδάξει....
τι είναι ακριβώς το δημοψήφισμα και τι ισχύ θα έχει.
Σύμφωνα με πληροφορίες, αύριο κιόλας θα έρθει για συζήτηση στο υπουργικό συμβούλιο πρόταση νόμου που να καθορίζει (ο νόμος παρακαλώ) τα είδη, την διαδικασία και την ισχύ των δημοψηφισμάτων.
Υπενθυμίζουμε ότι το Σύνταγμα (αυτό ντε που έχει defacto καταλυθεί), στο άρθρο 44 παρ. 2 αναφέρει: «O Πρόεδρος της Δημοκρατίας προκηρύσσει με διάταγμα δημοψήφισμα για κρίσιμα εθνικά θέματα, ύστερα από απόφαση της απόλυτης πλειοψηφίας του όλου αριθμού των βουλευτών, που λαμβάνεται με πρόταση του Yπουργικού Συμβουλίου.
Δημοψήφισμα προκηρύσσεται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με διάταγμα και για ψηφισμένα νομοσχέδια που ρυθμίζουν σοβαρό κοινωνικό ζήτημα, εκτός από τα δημοσιονομικά, εφόσον αυτό αποφασιστεί από τα τρία πέμπτα του συνόλου των βουλευτών, ύστερα από πρόταση των δύο πέμπτων του συνόλου και όπως ορίζουν ο Kανονισμός της Bουλής και νόμος για την εφαρμογή της παραγράφου αυτής. Δεν εισάγονται κατά την ίδια περίοδο της Bουλής περισσότερες από δύο προτάσεις δημοψηφίσματος για νομοσχέδιο.
Aν νομοσχέδιο υπερψηφιστεί, η προθεσμία του άρθρου 42 παράγραφος 1 αρχίζει από τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος»
.

Ας αφήσουμε προς το παρόν κατά μέρος το Σύνταγμα, το οποίο με τους περιορισμούς που βάζει οδηγεί στην άρνηση των δημοψηφισμάτων και ας έρθουμε στο τι προτείνει το ΠΑΣΟΚ.

Το ΠΑΣΟΚ λοιπόν προτείνει κυρίως τρία πράγματα:

1) Η έννοια του «εθνικού θέματος» διευρύνεται ώστε να συμπεριλάβει και άλλα σημαντικά θέματα πλην των θεμάτων εξωτερικής πολιτικής. Αυτό δεν είναι κατ’ ανάγκη κακό, αλλά συγκρούεται βασικά με την ερμηνεία του Συντάγματος.

2) Σε ότι αφορά τα ψηφισμένα νομοσχέδια, για να είναι έγκυρο το δημοψήφισμα, το ΠΑΣΟΚ απαιτεί να έχει ψηφίσει το 50% του εκλογικού σώματος (αν είναι δυνατόν), όταν τέτοιος περιορισμός δεν τίθεται ούτε για τις βουλευτικές εκλογές και το σημαντικότερο

3) Άκουσον άκουσον. Σε ότι αφορά το δημοψήφισμα για κρίσιμο εθνικό θέμα, θα ορίζει ότι το δημοψήφισμα θα έχει απλά συμβουλευτικό χαρακτήρα και δεν θα δεσμεύει την κυβέρνηση.
Δηλαδή καλείτε ο πολίτης να πάει να στηθεί στις κάλπες για πλάκα.

Νομίζατε λοιπόν ότι γνωρίζατε τι είναι δημοψήφισμα και τι ισχύ έχει η ψήφος του πολίτη στη Δημοκρατία;;;

Ε, τώρα πληροφορείστε ότι δεν γνωρίζατε. 
Ή μάλλον πληροφορείστε ότι δεν ζείτε σε δημοκρατικό καθεστώς.

ΥΓ. Προφανώς το ΠΑΣΟΚ θα ήθελε να είναι συμβουλευτικό και το δημοψήφισμα για ψηφισμένο νομοσχέδιο, αλλά δεν μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο γιατί το Σύνταγμα ορίζει ρητά, από πότε αρχίζει η ισχύς και επομένως η μη ισχύς του κρινόμενου νομοσχεδίου.

hassapis-peter
read more "Απίστευτο. Τα δημοψηφίσματα, λέει το ΠΑΣΟΚ, θα έχουν συμβουλευτικό χαρακτήρα!!βρε παιδιά δεν αντέχω άλλο με αυτούς τους καραγκιόζιδες.." Διαβάστε περισσότερα...

Επαναλαμβάνω, ο εν λόγω νεαρός δέν ήταν τυχαίος εξτρεμιστής/ανώμαλος/άρωστος/ψυχοπαθής. ΗΤΑΝ ΜΕΛΟΣ των ελευθεροτετόνων, το αναφέρει, παραθέτει φωτο και δε νομίζω η εν λόγω οργάνωση να περιέθαλπτε έναν τυχαίο άνθρωπο που είδε φώς και μπήκε. Ο εν λόγω κύριος είναι κάτι, τί ακριβώς όμως θα δούμε στο μέλλον...

Το βιβλίο " αξίζει" να το ρίξει κανείς μια ματιά.
Το έκανα χτές το βράδυ αν και είναι 1500σελίδες. Ο εν λόγω κύριος είναι απλά τρομαχτικός αν σκεφτείς ότι
1) ήταν τέκτονας - έχει φωτογραφίες και περιγραφές. τα τελευταία 6 χρόνια ήταν άνεργος από επιλογή ετοιμάζοντας την επίθεση. Αναφέρει ότι ξόδεψε πάνω από 350.000ευρω. Πού τα βρήκε; Ποιός τον υποστήριζε;
2) είχε πρόσβαση σε έναν βιβλίο των Ιλουμινάτι το οποίο φυλάσσεται στο Βατικανό, αυτός μάλιστα παραθέτει κεφάλαια ολόκληρα μέσα. έχει κονέ μεγάλα εκεί κακά τα ψέμματα!!!
3) έχει συνέντευξη μέσα με έναν Knights Templar 5ου βαθμού (αν αληθεύει όμως) οι οποίοι "δεν υπάρχουν" αλλά αυτός παραθέτει συνομιλία αλλά και γεγονότα που επαληθεύουν την ύπαρξη τους.
4) αναφέρει διάλεξη την οποία παρακολούθησε το 2006 στο ΒΑτικανό με τον Πάπα τον ίδιο (ψάξτε και βρείτε πως μπορείς ή μάλλον ποιοί παρακολουθούν αυτές τις διαλέξεις!!!). Μάλλον έχει βίσμα και στο Θεό;;;
5) αναφέρει πράγματα της οικονομικής μας αποτυχίας - αστοχίας από το έτος 2006 όταν ξεκίνησε κ το έγραφε. Η Ελλάντα τότε ήταν όμως χώρα ανάπτυξης αλλά αυτός ο τυχαίος "βλάξ", όπως τον παρουσιάζουν, προέβλεπε οικονομική κρίση στη χώρα μας(!!!! μήπως είναι μάντης; όχι δε νομίζω)
6) αναφέρει την - ήδη επιβαιβεώμενη - "επίθεση" της Ρωσίας στην Τουρκία για τις απειλές Ερντογάν (το βίβλιο γράφτηκε χρόνια πρίν!!!)
7) αναφέρει την 'υπαρξη κοιτασμάτων στην Ελλάδα/Κύπρο/Ισραήλ, το πώς η Ευρώπη και η Ρωσία θα αναγκαστούν να μας προστατέψουν διαλύοντας την Τουρκία και τον Αμερικανικό παράγοντα στην περιοχή.
8) περιγράφει άρτια την κατασκευή εκρηκτικών/όπλων, περιγράφει τακτικές επίθεσης, αντάρτικες/άμυνα κατοικημένων περιοχών/ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για το πως να σκοτώσεις
Για να το βρεί κανείς, αρκεί να ψάξει τον τίτλο του βιβλίου στον Γκούγκλ!!! Αξίζει μία ματιά αν και είναι πολύ ενδιαφέρον.
Επαναλαμβάνω, ο εν λόγω νεαρός δέν ήταν τυχαίος εξτρεμιστής/ανώμαλος/άρωστος/ψυχοπαθής. 
ΗΤΑΝ ΜΕΛΟΣ των ελευθεροτετόνων, το αναφέρει, παραθέτει φωτο και δε νομίζω η εν λόγω οργάνωση να περιέθαλπτε έναν τυχαίο άνθρωπο που είδε φώς και μπήκε. Ο εν λόγω κύριος είναι κάτι, τί ακριβώς όμως θα δούμε στο μέλλον...
αναγνώστης..
read more "Επαναλαμβάνω, ο εν λόγω νεαρός δέν ήταν τυχαίος εξτρεμιστής/ανώμαλος/άρωστος/ψυχοπαθής. ΗΤΑΝ ΜΕΛΟΣ των ελευθεροτετόνων, το αναφέρει, παραθέτει φωτο και δε νομίζω η εν λόγω οργάνωση να περιέθαλπτε έναν τυχαίο άνθρωπο που είδε φώς και μπήκε. Ο εν λόγω κύριος είναι κάτι, τί ακριβώς όμως θα δούμε στο μέλλον..." Διαβάστε περισσότερα...

Αναφορές σε Ελλάδα από τον μακελάρη

Με αναφορές στην Ελλάδα, τη Μικρασιατική καταστροφή και το Θουκυδίδη το μανιφέστο του 32χρονου που σκόρπισε το θάνατο στη Νορβηγία (Pics)
Στο μανιφέστο του ανθρώπου που βύθισε στο πένθος τη Νορβηγία, σκορπώντας το θάνατο σε 93 ανθρώπους, υπάρχουν αναφορές στην Ελλάδα, τη Μικρασιατική Καταστροφή και το Θουκυδίδη.


Συγκεκριμένα, ο Άντερς Μπέχρινγκ Μπρέιβικ χαρακτηρίζει γενοκτονία των Ελλήνων τη Μικρασιατική Καταστροφή, μιλάει για την άλωση της Κωνσταντινούπολης από τους Οθωμανούς, ενώ κάνει και μια αναφορά στον Θουκυδίδη, μιλώντας για τη συνεισφορά του στον πολιτισμό.

"Η αντιχριστιανική τζιχάντ κορυφώθηκε το 1922 στη Σμύρνη, στις ακτές της Μεσογείου, όπου 150.000 Έλληνες Χριστιανοί σφαγιάστηκαν από τον τουρκικό στρατό κάτω από το αδιάφορο βλέμμα των συμμαχικών πολεμικών πλοίων", σημειώνει.





"Η κοινωνική επανάσταση έχει μακρά ιστορία που θεωρητικά πάει τόσο πίσω στην ιστορία και φτάνει μέχρι την Πολιτεία του Πλάτωνα", σημειώνει σε κάποιο σημείο του μανιφέστου.
"O Ibn Warraq κριτικάρει τον Edward Said για την έλλειψη αναγνώρισης της παράδοσης της κριτικής σκέψης στη Δύση. Αν είχε εμβαθύνει λίγο περισσότερο στον ελληνικό πολιτισμό και την ιστορία και έμπαινε στον κόπο να κοιτάξει τη μεγάλη Ιστορία του Ηροδότου, ο Said θα είχε εντοπίσει δύο σημεία που αποτελούν βαθιά χαρακτηριστικά του δυτικού πολιτισμού...
Η ελληνική λέξη ιστορία, από την οποία προκύπτει η δική μας "history" σημαίνει "έρευνα" και ο Ηρόδοτος πίστευε ότι το έργο του ήταν το αποτέλεσμα έρευνας: τι είχε δει, τι είχε ακούσει και διαβάσει, αλλά συμπληρωμένο και επαληθευμένο από έρευνα", αναφέρει σε άλλο σημείο.
Σε άλλο σημείο παραπέμπει αποσπάσματα από το βιβλίο του Α.Ε Βακαλόπουλου "Ιστορία της Μακεδονίας", όπου αναφέρει ότι η Επανάσταση του 1821 δεν είναι τίποτα περισσότερο από την τελευταία μεγάλη φάση της αντίστασης των Ελλήνων στην οθωμανική κυριαρχία.
Στο πολυσέλιδα αυτό μανιφέστο που είχε αναρτήσει στο διαδίκτυο περιέγραφε το σχεδιασμό, την παρασκευή των εκρηκτικών και το σκεπτικό που οδήγησαν στη βομβιστική επίθεση στο κέντρο του Όσλο και στην επίθεση με όπλο σε κατασκήνωση της νεολαίας του Εργατικού Κόμματος στο νησί Οτόγια.
"Το μανιφέστο αυτό δημοσιεύτηκε την ημέρα που έγιναν τα γεγονότα", δήλωσε ο αξιωματούχος της αστυνομίας του Όσλο Σβέινουνγκ Σπόνχαϊμ ."Έχουμε επιβεβαίωση γι' αυτό", προσέθεσε.
Οι φόνοι θα προσελκύσουν την προσοχή στο μανιφέστο, το οποίο ονομάζεται "2083-Μια Ευρωπαϊκή Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας", γράφει ο Άντερς Μπέχρινγκ Μπρέιβικ.
"Όταν αποφασίσεις να χτυπήσεις, είναι καλύτερο να σκοτώσεις πολύ περισσότερους από αρκετούς, ειδάλλως διατρέχεις τον κίνδυνο να μειώσεις τον επιθυμητό ιδεολογικό αντίκτυπο του πλήγματος", σημειώνει.
read more "Αναφορές σε Ελλάδα από τον μακελάρη" Διαβάστε περισσότερα...

Το ελληνικό ολοκαύτωμα για το οποίο όλοι κάνουν πως δεν γνωρίζουν! (Σπάνιο οπτικό ντοκουμέντο)

Το ελληνικό ολοκαύτωμα από την γερμανική βαρβαρική θηριωδία, και η προσπάθεια αφανισμού του ελληνισμού που προκάλεσαν οι σημερινοί μας οικονομικοί διώκτες και άρπαγες, για το οποίο όλοι κάνουν πως δεν γνωρίζουν, και προτιμούν φορώντας το σκουφάκι να εορτάζουν μόνο το Εβραϊκό.

Αν δεν μετανοήσουμε σαν έθνος και δεν μας ελεήσει ο Θεός, το ίδιο θα συμβεί και σήμερα με τα δικά μας παιδιά από τους ίδιους βαρβάρους, οι οποίοι μαγάρισαν από την πρώτη στιγμή την ελληνική ανεξαρτησία και τον απελευθερωτικό αγώνα του 1821 και μας καταδιώκουν μέχρι σήμερα.

Για όσους έχουν μάθει να ζουν σε ένα γυάλινο κόσμο, ας μην το δουν γιατί περιέχει σκηνές σκληρές από την ζωή και τον θάνατο των παππούδων μας και των γιαγιάδων μας.
 
read more "Το ελληνικό ολοκαύτωμα για το οποίο όλοι κάνουν πως δεν γνωρίζουν! (Σπάνιο οπτικό ντοκουμέντο)" Διαβάστε περισσότερα...

Πάνω από 11.312 Έλληνες προδότες προς εκτέλεση από το Νορβηγό μακελάρη

- Φωτογραφία - ντοκουμέντο την ώρα της επίθεσης
- Zήτησε να πάει με στολή στο δικαστήριο
- Χρησιμοποίησε σφαίρες ντουμ - ντουμ που εκρήγνυνται στο σώμα!

Διάγγελμα θέλει τώρα να κάνει ο μακελάρης της Νορβηγίας! Θέλει να εξηγήσει στο νορβηγικό λαό γιατί σκότωσε 93 ανθρώπους!
Ο φονιάς της Νορβηγίας οδηγείται σήμερα στο δικαστήριο και όπως είπε ο δικηγόρος του έχει 2 επιθυμίες:
- η πρώτη είναι να μεταδοθεί δημόσια η παρουσία του ενώπιον του δικαστηρίου
- η δεύτερη να φοράει στολή!
"Δεν ξέρω ποιά στολή ", πρόσθεσε ο δικηγόρος και πρόσθεσε οτι ο πελάτης του θέλει να εξηγήσει δημόσια γιατι έκανε το μακελειό.
Την ίδια ώρα και ενώ ακόμα οι αρχές ξεψαχνίζουν το μανιφέστο των 1.500 σελίδων ανακαλύπτουν οτι ο άνθρωπος αυτός εκτός του οτι δεν είχε αφήσει ακροδεξιά οργάνωση στην οποία να μη γίνει μέλος και υποστηρίζει οτι είχε σχέση με βρετανούς ομοιδεάτες του. Οι νορβηγικές αρχές συνεργάζονται με την Σκότλαντ Γιάρντ, ενώ ανταλλάσσουν πληροφορίες και με άλλες ευρωπαϊκές χώρες μέσω της ΙΝΤΕΡΠΟΛ.
Οι νεκροί φτάνουν τους 93 και οι τραυματίες τους 96, ενώ κάποιοι εξακολουθούν να αγνοούνται! Ανατριχιαστική είναι η λεπτομέρεια οτι χρησιμοποίησε σφαίρες ντουμ - ντουμ που εκρήγνυνται μέσα στο σώμα!

Οι μαρτυρίες όσων επέζησαν είναι συγκλονιστικές, ενώ χαρακτηριστική είναι η φωτογραφία που αναρτήθηκε στο Facebook την στιγμή της επίθεσης!
Παιδιά, έχουν ταμπουρωθεί σε ένα από τα οικήματα του νησιού, έχουν βάλει στρώματα στις πόρτες και περιμένουν με αγωνία βοήθεια.
read more "Πάνω από 11.312 Έλληνες προδότες προς εκτέλεση από το Νορβηγό μακελάρη" Διαβάστε περισσότερα...

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ - ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΣΚΑΦΟΣ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΛΕΠΤΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΟΥΤΟΓΙΑ


read more "ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ - ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΣΚΑΦΟΣ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΛΕΠΤΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΟΥΤΟΓΙΑ" Διαβάστε περισσότερα...

Πωλούν την ΕΥΑΘ σε εταιρεία που έκοψε το νερό σε 800.000 κατοίκους;

Αγανάκτηση προκαλούν οι πληροφορίες που θέλουν την κυβέρνηση να συμφωνεί με την γαλλική εταιρεία "Suez" για την εξαγορά του 40% της ΕΥΑΘ έναντι 100 εκατ. ευρώ. Είναι η εταιρεία που έκοψε το νερό λόγω αύξησης της τιμής και μείωσης της ποιότητας σε 800.000 κατοίκους της ...
Αργεντινής...

Το θέμα έκανε γνωστό με προχθεσινό δημοσίευμά της η εφημερίδα "Αυγή". Στο σχετικό δημοσίευμα αναφέρονται τα εξής:

Μαθαίνουμε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται πολύ κοντά σε συμφωνία με τη γαλλική εταιρεία Suez για την εξαγορά του 40% της εταιρείας νερού της Θεσσαλονίκης έναντι 100 εκατ. ευρώ. Για όσους δεν ξέρουν την ιστορία της εταιρείας, να πούμε ότι ήταν η εταιρεία που αγόρασε μαζί με την Vivendi την εταιρεία ύδρευσης (Obras Sanitarias de la Nacion) του Μπουένος Άιρες. Μόλις ιδιωτικοποιήθηκε το νερό στο Μπουένος Άιρες, η τιμή πήρε την ανηφόρα, ενώ η ποιότητά του πήρε την κάτω βόλτα (800.000 πολίτες έμειναν χωρίς νερό), καθώς βέβαια και οι υποδομές ύδρευσης και αποχέτευσης της πρωτεύουσας της Αργεντινής (1.000.000 έμειναν χωρίς πρόσβαση στα δίκτυα ύδρευσης με ολέθρια αποτελέσματα για τη δημόσια υγεία). Αξίζει να πούμε ότι όταν οι Αργεντίνοι ξεσηκώθηκαν και έδιωξαν το ΔΝΤ και τους εγχώριους συνεργάτες τους αρνούμενοι να πληρώσουν το χρέος που τους είχαν φορτώσει, η γαλλική εταιρεία υποχρεώθηκε με το ζόρι να εγκαταλείψει τη χώρα.
read more "Πωλούν την ΕΥΑΘ σε εταιρεία που έκοψε το νερό σε 800.000 κατοίκους;" Διαβάστε περισσότερα...

ILLUMINATI - ΤΙ ΈΡΧΕΤΑΙ ???Μάθετε τα πάντα για τις κάρτες των ιλλουμινατοι




read more "ILLUMINATI - ΤΙ ΈΡΧΕΤΑΙ ???Μάθετε τα πάντα για τις κάρτες των ιλλουμινατοι" Διαβάστε περισσότερα...

Ποια κόμματα προτείνει σαν στόχους στην Ελλάδα ο μασόνος Νορβηγός στο μανιφέστο του;

Στο μανιφέστο του ο "τρελός" νορβηγός μασόνος προσπαθεί να αφυπνίσει τους Ευρωπαίους από τον κίνδυνο της ισλαμοποίησης της Ευρώπης για την οποία καθιστά υπεύθυνους τους Cultural Marxists, δηλ. τους πολιτιστικά Μαρξιστές οι οποίοι μεταφέρουν την οικονομική θεωρία του Μαρξισμού στην κοινωνία και τον πολιτισμό περνώντας το μήνυμα ότι δεν υπάρχουν διαφορές στο φύλο, στο έθνος, στη θρησκεία κ.λπ. Για να επιβάλλουν τον πολιτιστικό Μαρξισμό εφηύραν τον "πολιτικά ορθό" που τα τελευταία χρόνια κυριαρχεί στην κοινωνία και εξισώνει (αν όχι εξυψώνει) τις μειοψηφίες με τις πλειοψηφίες...

Τέλος πάντων για να μικρύνουμε την ιστορία, ο νορβηγός θεωρεί ότι στην Ελλάδα τα κόμματα του πολιτιστικού Μαρξισμού τα οποία αποτελούν στόχο του είναι:

Το ΠΑΣΟΚ
ο ΣΥΡΙΖΑ και
το ΚΚΕ

ενώ τη ΝΔ την βάζει σε λίστα παρακολούθησης και τη θεωρεί προς το παρόν ουδέτερη...
read more "Ποια κόμματα προτείνει σαν στόχους στην Ελλάδα ο μασόνος Νορβηγός στο μανιφέστο του;" Διαβάστε περισσότερα...

"ΑΝ Η ΚΥΠΡΟΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΣΕΙ,ΟΙ ΡΩΣΙΚΕΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΑΔΙΑΦΟΡΕΣ":ΑΥΣΤΗΡΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΡΩΣΙΑΣ ΣΕ ΤΟΥΡΚΙΑ,ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ!

"Γαργάρα" έκαναν και αυτή τη σημαντικότατη είδηση τα εβραιοτουρκικά Μμε της Ελλάδας!
Προειδοποιητική "σφαλιάρα" από αυτές που είχαν χρόνια να πέσουν στο σβέρκο της Άγκυρα έριξε η Ρωσία με αφορμή της παραληρηματικές δηλώσεις Ερντογάν. Ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Αλεξάντρ Λουκασέβιτς της Ρωσίας, αφού υπενθύμισε ότι στην Κύπρο υπάρχει ένα νόμιμο κράτος μόνο και κανένα άλλο (!), απέρριψε όλα τα επιχειρήματα του Ρ.Τ.Ερντογάν, τόνισε ότι "Μόνο τα ψηφίσματα του ΟΗΕ θα επιτρέψουν την επανένωση της Κύπρου στη βάση μιας δικοινοτικής διζωνικής ομοσπονδίας με ενιαία κυριαρχία, υπηκοότητα και διεθνή νομική υπόσταση» και ότι "Οι δηλώσεις Ερντογάν είναι πολύ σκληρές".

Εντύπωση προκάλεσε στους διπλωματικούς κύκλους ότι για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια το ρωσικό ΥΠΕΞ δεν περιορίστηκε σε τυπικές διατυπώσεις, αλλά εμμέσως πλην σαφώς υπενθύμισε την παράνομη ύπαρξη του κατοχικού ψευδοκράτους (σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ 541 του 1983 και 550 του 1984), υπενθυμίζοντας ότι εκεί καλούνται τα μέλη της διεθνούς κοινότητας «να μην αναγνωρίζουν κανένα κυπριακό κράτος πλην της Κυπριακής Δημοκρατίας, να σέβονται την κυριαρχία, την ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας, καθώς και να μη διευκολύνουν και να μην παρέχουν κατ' ουδένα τρόπο βοήθεια στο αποσχιστικό μόρφωμα στο βορρά της νήσου της Κύπρου».

Παρασκηνιακά έχει υπάρξει ενημέρωση της Άγκυρας, αναφέρουν πηγές από την Μόσχα ότι "Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις δεν θα μείνουν αδιάφορες αν κινδυνεύσει η ασφάλεια της κυπριακής δημοκρατίας και έχουν τρόπους να το καταστήσουν αυτό σαφές"!

Η θέση που έλαβε η Μόσχα άφησε άφωνή την Άγκυρα που θεωρούσε ότι λόγω της ανάπτυξης καλών οικονομικών σχέσεων η Ρωσία θα "έριχνε νερό στο κρασί της" σε ότι αφορά την Κύπρο, αλλά η Ρωσία έφτασε να υπενθυμίσει μέχρι και την απορριπτική απόφαση του ΟΗΕ στο αυθαίρετο ψευδοκράτος που έστησαν οι κατοχικές δυνάμεις στην Βόρεια Κύπρο.

Οπως διαβεβαίωσε ο κ. Λουκασέβιτς, «η Ρωσία ως μόνιμο μέλος του Σ.Α. του ΟΗΕ παρείχε και θα συνεχίσει να παρέχει υποστήριξη στην επίτευξη δίκαιης, βιώσιμης και καθολικής διευθέτησης προς το συμφέρον όλων των Κυπρίων, βασισμένη στα σχετικά ψηφίσματα του ΣΑ του ΟΗΕ, των ενδοκυπριακών συμφωνιών υψηλού επιπέδου (των ετών 1977 και 1979) και της εθελουσίας, χωρίς έξωθεν πίεση, συναίνεσης των ίδιων των κυπριακών κοινοτήτων».

Συμπλήρωσε μάλιστα ότι «για πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια η τύχη της κυπριακής διευθέτησης βρίσκεται στα χέρια των ίδιων των Κυπρίων, Ελλήνων και Τούρκων», όμως το «ευαίσθητο υλικό» των συνεχιζόμενων εφ' όλης της ύλης διακοινοτικών συνομιλιών στην Κύπρο δεν πρέπει να υφίσταται πίεση έξωθεν, πολύ περισσότερο στις παρούσες συνθήκες που η διαπραγματευτική διαδικασία προχωρά εξαιρετικά δύσκολα, γι' αυτό και το βασικότερο είναι να βοηθηθεί ο διάλογος και όχι «να προσπαθούμε να υποκαταστήσουμε τα κοινά συμφέροντα των Κυπρίων με τα συμφέροντα άλλων πλευρών».

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας επαναβεβαίωσε ότι στηρίζει τα ψηφίσματα του ΟΗΕ Αυτό δήλωσε ο επίσημος εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ, Αλεξάντρ Λουκασέβιτς, σημειώνοντας ότι «μόνο αυτή η προσέγγιση θα επιτρέψει την επανένωση της Κύπρου στη βάση μιας δικοινοτικής διζωνικής ομοσπονδίας με ενιαία κυριαρχία, υπηκοότητα και διεθνή νομική υπόσταση».

«Είναι προφανές ότι η Μόσχα θέλει να δείξει με σαφήνεια ότι η Κύπρος τελεί υπό την υψηλή διπλωματική και στρατηγική της προστασία» εκτιμούν διπλωματικές πηγές στη ρωσική πρωτεύουσα.

Οι Ρώσοι τάχθηκαν εκ νέου υπέρ ενός ενιαίου κράτους με βάση το πρότυπο «διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία», κάτι το οποίο, αξίζει να σημειωθεί, ανέφερε στις δηλώσεις της και η Αμερικανίδα υπουργός, Χίλαρι Κλίντον, κάτι το οποίο διέφυγε από τα ελληνικά ΜΜΕ, πολλά εκ των οποίων θεώρησαν – εκτίμησαν ότι συντάχθηκε με τις θέσεις της Τουρκίας.

Η Μόσχα δείχνει ότι είναι αποφασισμένη να στηρίξει την άριστη σχέση που έχει με την Κυπριακή Δημοκρατία. Μπορεί οι σχέσεις της με την κυβέρνηση Χριστόφια - παρά τις πολιτικές ρίζες στην Σοβιετική Ένωση που έχει ο τελευταίος - να μην είναι το ίδιο καλές όπως ήταν με τον μακαρίτη τον Τάσσο Παπαδόπουλο (υπάρχουν κύκλοι στη Μόσχα που λένε ότι ο Χριστόφιας ανέκαθεν ήταν πιο κοντά στο Λονδίνο παρά στην Μόσχα), αλλά το μέγεθος των ρωσικών επενδύσεων στη Κύπρο και η γνώση του γεγονότος ότι τυχόν επανένωση υπό τουρκική κηδεμονία θα ανατρέψει όλη της στρατηγική ισορροπία στην Α.Μεσόγειο σε βάρος της Ρωσίας, κάνει να μην "σηκώνει μύγα στο σπαθί της".

Μία αιτία "παγώματος" των σχέσεων με την κυβέρνηση Χριστόφια είναι η ματαίωση σειράς εξοπλιστικών προγραμμάτων από την Ρωσία, όπως των ρουκετοβόλων Smerch, των αντιαρματικών πυραύλων Kornet-E κλπ.

Επίσης η Μόσχα ενδιαφέρεται μέσω της Gazprom, να αποκτήσει ενεργό ρόλο στο ενεργειακό "Ελ Ντοράντο" της Α.Μεσογείου.

Η Ρωσία με δεδομένη την πολιτική αναταραχή στην Συρία και την έκθεση σε κίνδυνο της μοναδικής ναυτικής βάσης στην Α.Μεσόγειο, σε καμία περίπτωση δεν θέλει να κινδυνεύσουν τα πολιτικά κεκτημένα στην Κύπρο. Για το λόγο αυτό δηλώνει τώρα "παρούσα" και κόβει τον αέρα του Ερντογάν, όπως δεν τόλμησε να τον κόψει κανένας άλλος μέχρι τώρα.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Ο Πούτιν δείχνει τον στόχο...
Είναι πραγματικά αξιοσημείωτη η παρέμβαση των Ρώσων ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ,ειδικά στην τωρινή δύσκολη συγκυρία που αντιμετωπίζει η Μεγαλόνησος με το πρόσφατο τραγικόι ατύχημα στη ναυτική βάση της Λεμεσού.

Δείχνει πως οι εξελίξεις στην περιοχή είναι απρόβλεπτες και πλέον,Η ΡΩΣΙΑ ΔΡΑ ΩΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ ΠΟΥ ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΕΙ ΣΕ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΑΛΛΩΝ ΚΡΑΤΩΝ!


Φυσικά,εμείς στο "Ελλάντα" δεν ασχολούμαστε με τέτοιες...συνωμοσιολογίες:Βλέπουμε τουρκικά σήριαλ,μαθαίνουμε τουρκικά δωρεάν και γενικά θαυμάζουμε την "ανάπτυξη" των γειτόνων!
Ταυτόχρονα,παγώνουμε τις σχέσεις μας με τη Ρωσία και σφίγγουμε ακόμα περισσότερο τα δεσμά μας με τους αμερικανοεβραίους τοκογλύφους του ΔΝΤ!
Το σημαντικότερο:Έχουμε...έγκαιρη και "έγκυρη" ενημέρωση από τα παπαγαλάκια,που αφού "ξέχασαν" να αναφέρουν έστω στα ψιλά την σημαντικότατη είδηση της ΑΝΑΚΗΡΥΞΗΣ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑΣ ΤΩΝ ΚΟΥΡΔΩΝ,τώρα δεν λένε κουβέντα γι'αυτή την κόντρα Ρωσίας-Τουρκίας με αφορμή την Κύπρο!

Δεν πειράζει:Όλα έχουν πάρει τον δρόμο τους...


Και για να μην ξεχνιόμαστε,τι έλεγε για το θέμα ο π.Παίσιος:


«Όταν ακούσεις στην τηλεόραση να γίνεται θέμα για τα μίλια, για την επέκταση των μιλίων (της αιγιαλίτιδας ζώνης) από 6 σε 12 μίλια, τότε από πίσω έρχεται ο πόλεμος. Μετά την πρόκληση των Τούρκων, θα κατεβούν οι Ρώσοι στα Στενά. Όχι για να βοηθήσουν εμάς. Αυτοί θα έχουν άλλα συμφέροντα. Αλλά, χωρίς να το θέλουν, θα βοηθάνε εμάς. Τότε, οι Τούρκοι για να υπερασπισθούν τα Στενά, που είναι στρατηγικής σημασίας, θα συγκεντρώσουν εκεί και άλλα στρατεύματα. Παράλληλα δε, θα αποσύρουν δυνάμεις από καταληφθέντα εδάφη. Όμως, θα δουν τότε τα άλλα κράτη της Ευρώπης, συγκεκριμένα η Αγγλία, η Γαλλία, η Ιταλία και άλλα έξι – εφτά κράτη της ΕΟΚ, ότι η Ρωσία θα αρπάξει μέρη, οπότε θα πουν: «Δεν πάμε κι εμείς εκεί πέρα, μήπως πάρουμε κανένα κομμάτι;» Όλοι, όμως θα κυνηγούν τη μερίδα του λέοντος. Έτσι θα μπουν και οι Ευρωπαίοι στον πόλεμο …..Θα βγάλει η (ελληνική) κυβέρνηση απόφαση να μη στείλη στρατό. Θα κρατήσει στρατό μόνο στα σύνορα. Και θα είναι μεγάλη ευλογία που δε θα πάρει μέρος. Γιατί, όποιος πάρει μέρος σ΄ αυτόν τον πόλεμο (εν. τον ευρωπαϊκό), χάθηκε».
read more ""ΑΝ Η ΚΥΠΡΟΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΣΕΙ,ΟΙ ΡΩΣΙΚΕΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΑΔΙΑΦΟΡΕΣ":ΑΥΣΤΗΡΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΡΩΣΙΑΣ ΣΕ ΤΟΥΡΚΙΑ,ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ!" Διαβάστε περισσότερα...

Νορβηγία – Ντοκουμέντο: Άνδρας παρακαλά τον 32χρονο να τον λυπηθεί

«Ο παράδεισος της νεολαίας μετατράπηκε σε κόλαση»ήταν τα λόγια του πρωθυπουργού της Νορβηγίας που συναντήθηκε με τους επιζώντες αλλά και τους συγγενείς των θυμάτων από τις δύο επιθέσεις.
Κι ενώ τα μέλη των σωστικών συνεργείων εξακολουθούν να ψάχνουν για τυχόν επιζώντες στις ακτές της νήσου Ουτόγια, δόθηκε στη δημοσιότητα φωτογραφία ντοκουμέντο που απεικονίζει τον δράστη, τον Αντερς Μπέχρινγκ Μπρέιβικ, ντυμένο αστυνομικό και...
περιτριγυρισμένο από πτώματα, να κρατάει ένα όπλο και ένα άλλο άτομο να βρίσκεται μέσα στο νερό με τα χέρια ψηλά στον αέρα παρακαλώντας τον δράστη να τον λυπηθεί.
ΠΗΓΗ: THEBEST
read more "Νορβηγία – Ντοκουμέντο: Άνδρας παρακαλά τον 32χρονο να τον λυπηθεί" Διαβάστε περισσότερα...

ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΖΗΤΗΣΕΙ ΕΝΑ ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΡΙΟ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΟΝΟΥΣ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΧΗΜΙΚΩΝ Ο ΑΡΧΙΔΙΑΠΛΟΚΕΑΣ ΤΟΥ ΣΑΜΙΝΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΣΕΜΙΝΑΣ ΔΙΓΕΝΗ ΑΛΛΑ ΚΑΛΕΣΕ ΤΗΝ ΑΝΤIΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΤΟ ΣΠΊΤΙ ΤΗΣ

Κανάλι στο internet από τη Σεμίνα Διγενή
ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΖΗΤΗΣΕΙ ΕΝΑ ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΡΙΟ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ
ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΟΝΟΥΣ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΧΗΜΙΚΩΝ
Ο ΑΡΧΙΔΙΑΠΛΟΚΕΑΣ ΤΟΥ ΣΑΜΙΝΑ
ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΣΕΜΙΝΑΣ  ΔΙΓΕΝΗ
ΑΛΛΑ ΚΑΛΕΣΕ ΤΗΝ ΑΝΤIΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΤΟ ΣΠΊΤΙ ΤΗΣ
ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΣΕΜΙΝΑ
ΑΛΗΤΗ ΘΑ ΜΑΣ ΦΥΛΑΚΙΣΕΙΣ;
ΕΛΑ.... ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ
ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΤΡΙΧΑ ΝΑ ΤΗΣ ΠΕΙΡΑΞΕΙΣ ΘΑ ΔΕΙΣ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ
ΦΤΑΝΕΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΝΟΜΙΖΕΙΣ;
ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑ ΣΑΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ
ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΧΡΟΝΟΥ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΤΟΣΕΣ ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΝΑ ΞΕΡΑΣΟΥΝ  ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΠΟΙΟΙ ΕΔΩΣΑΝ ΕΝΤΟΛΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΥΡΙΕ ΠΑΠΟΥΤΣΗ ΝΑ ΒΑΡΑΝΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΕΚΠΟΜΠΗ ΓΙΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΡΑΔΙΟ ΜΑΣ

Ανοιχτή επιστολή Νο 2 στον Χρήστο Παπουτσή και η επίσκεψη της Αντιτρομοκρατικής σπίτι μου


Αγαπητέ Χρήστο,
αναρωτιέμαι γιατί αποφάσισες να ταλαιπωρήσεις τόσο κόσμο καλοκαιριάτικα, αντί να σηκώσεις ένα τηλέφωνο και να μου απαντήσεις σε όσα σε ρώτησα  ή να μου ζητήσεις -έστω- το λόγο... Παλαιότερα το έκανες  και μάλιστα με άμεσο και ευγενικό τρόπο... Τόσες δεκαετίες φερόσουν έτσι, γιατί ξαφνικά άλλαξες;
Την προηγούμενη επιστολή την έστειλα σε σένα  κι από σένα περίμενα μια απάντηση.
Αντί γι' αυτό μου τηλεφώνησε χθες ο αστυνομικός υποδιευθυντής κ. Κ. Παπαθανασάκης της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, να με καλέσει για ένορκη μαρτυρική κατάθεση, σχετικά με την υπόθεση της δολοφονίας Γκιόλια. Λίγη ώρα μετά το τηλεφώνημά του, δύο άντρες με μαύρα, ντάλα μεσημέρι στις 2.30, ήλθαν σπίτι μου για τα περαιτέρω.


Και επανέρχομαι.
Γιατί τους ταλαιπωρείς όλους αυτούς τους ανθρώπους και δε βγαίνεις να πεις κάτι εσύ; Εσύ είσαι ο υπουργός, εσύ κάνεις τις έρευνες, εσύ οφείλεις να ξέρεις, εσύ πρέπει να κινήσεις γη και ουρανό, να βρεις την άκρη. εσένα περιμένουμε να μας πεις. Γι αυτό είσαι εκεί.
Χρήστο, εδώ και καιρό, είσαι ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη (πολλοί σε αποκαλούν καιΥπουργό ΠΡΟ ΠΟ, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας) και τα μόνα για τα οποία σε συζητάει ο κόσμος, είναι αυτά για τα οποία δεν θα ευχόταν κανείς να τον συζητάνε (Η υπόθεση ''Σάμινα'', τα αιματηρά επεισόδια στο Σύνταγμα, οι ανεκδιήγητες δηλώσεις μετά και και...)
Αυτές οι πόζες με τα σηκωμένα μανίκια στη φωτογραφία, που σημειολογικά παραπέμπουν σε δουλευτή πολιτικό, σε συνδυασμό με το χρόνιο, όλο σημασία, ανθυπομειδίαμα, πες στον ίματζ μέικερ σου, όχι μόνο δεν πείθουν κανένα, αλλά βγάζουν και γέλιο.
Λοιπόν, εγώ θα πάω στην Αντιτρομοκρατική και στον κ.Παπαθανασάκη, (αφού έτσι το κανόνισες, αλλά μην φανταστείς ότι με φοβερίζεις με κάτι τέτοιο), για να του πω όμως, αυτά που θα του έλεγε ο κάθε πολίτης αυτής της χώρας.
Οφείλεις να ξέρεις Υπουργέ Χρήστο, την αλήθεια για την υπόθεση Γκιόλια,

γιατί αν δεν ξέρεις μετά από ένα χρόνο, κάτι δεν πάει καλά με σένα.
read more "ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΖΗΤΗΣΕΙ ΕΝΑ ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΡΙΟ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΟΝΟΥΣ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΧΗΜΙΚΩΝ Ο ΑΡΧΙΔΙΑΠΛΟΚΕΑΣ ΤΟΥ ΣΑΜΙΝΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΣΕΜΙΝΑΣ ΔΙΓΕΝΗ ΑΛΛΑ ΚΑΛΕΣΕ ΤΗΝ ΑΝΤIΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΤΟ ΣΠΊΤΙ ΤΗΣ" Διαβάστε περισσότερα...

ΜΑΣΩΝΟΣ ΚΑΙ ΣΙΩΝΙΣΤΗΣ Ο ΜΑΚΕΛΑΡΗΣ ΤΗΣ ΝΟΡΒΗΓΙΑΣ:ΔΕΝ ΤΟΛΜΑΝΕ ΝΑ ΤΟ ΠΟΥΝ ΤΑ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΑ ΕΒΡΑΙΟΚΙΝΗΤΑ ΜΜΕ,ΠΟΥ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ "ΧΡΙΣΤΙΑΝΟ ΦΟΝΤΑΜΕΛΙΣΤΗ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟ"!

Η Τεκτονική στοά του Όσλο, επιβεβαίωσε ότι ο Anders Behring Breivik (32) ήταν μέλος της αλλά δεν ήταν ιδιαίτερα ενεργός, όπως είπε στην εφημερίδα VK ο πρόεδρος της στοάς Ivar Α. Skaar.
"Η συμπεριφορά του είναι εντελώς ασύμβατη με τις αρχές και τις αξίες του τεκτονισμού", συμπλήρωσε ο Skaar.
Όταν συνελήφθη ο 32χρονος Μασόνος μακελάρης, δήλωσε ότι είναι "εθνικιστής", στην αστυνομία. Δεν είναι μέλος κανενός κόμματος και η μοναδική του επώνυμη ενασχόληση με τα κοινά, ήταν το προφίλ του στο facebook όπου ανέβαζε μουσικά βίντεο μόνο και κάποια σχόλια του εναντίον των μουσουλμάνων σε διάφορα forums.
Μασόνος, σιωνιστής και διάσημος blogger !
Nορβηγικά και Σουηδικά ΜΜΕ, γράφουν ότι ο Breivik ήταν "σιωνιστής και αντι-ισλαμιστής", αλλά και διάσημος blogger με το ψευδώνυμο Fjordman.
read more "ΜΑΣΩΝΟΣ ΚΑΙ ΣΙΩΝΙΣΤΗΣ Ο ΜΑΚΕΛΑΡΗΣ ΤΗΣ ΝΟΡΒΗΓΙΑΣ:ΔΕΝ ΤΟΛΜΑΝΕ ΝΑ ΤΟ ΠΟΥΝ ΤΑ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΑ ΕΒΡΑΙΟΚΙΝΗΤΑ ΜΜΕ,ΠΟΥ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ "ΧΡΙΣΤΙΑΝΟ ΦΟΝΤΑΜΕΛΙΣΤΗ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟ"!" Διαβάστε περισσότερα...

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ-ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΜΕ ΑΝΤΙΕΒΡΑΙΚΟ ΠΑΝΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΤΗΣ UTOYA,ΟΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΙΛΟΣΙΩΝΙΣΤΗ ΚΑΙ ΜΑΣΩΝΟ ANDERS BREIVIK!

Την αποκαλυπτική αυτή φωτογραφία,που εξηγεί απόλυτα τα κίνητρα του δολοφόνου,βρήκαμε σε νορβηγικό site (δείτε το εδώ).

Όπως βλέπετε,μια μέρα πριν το μακελειό ο Υπουργός Εξωτερικών της Νορβηγίας Jonas Gahr Store επισκέφθηκε την κατασκήνωση των παιδιών κάνοντας δηλώσεις τύπου "Πρέπει να δημιουργηθεί ανεξάρτητο παλαιστικιακό κράτος και να αναγνωριστεί από τη Νορβηγία"," το τείχος των Ιεροσολύμων πρέπει να κατεδαφιστεί" κλπ!

Σημειώνουμε ότι,όπως διαβάζουμε στην ίδια ιστοσελίδα,ο Παλαιστίνιος ηγέτης Μαχμούντ Αμπάς επισκέφθηκε πριν από μια βδομάδα τη συγκεκριμένη χώρα,με τον Υπουργό Εξωτερικών να ξανατονίζει την πρόθεση της Νορβηγίας ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΚΡΑΤΟΣ!

Φαίνεται λοιπόν,πως ο ΦΙΛΟΣΙΩΝΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΜΑΣΩΝΟΣ δολοφόνος ενοχλήθηκε από αυτές τις δηλώσεις-όπως πιθανόν και από το αντιεβραικό πανό-και προέβη στο μακελειό!

Τα πράγματα αρχίζουν να ξεκαθαρίζουν:Δεν πρόκειται για "χριστιανό φονταμελιστή ακροδεξιό",όπως ξεδιάντροπα ψεύδονται τα αισχρά ΕΒΡΑΙΟΤΟΥΡΚΟΚΑΝΑΛΑ,ειδικά στην Ελλάδα,αλλά για φιλοσιωνιστή μασώνο,που σκότωσε τόσους αθώους επειδή θεώρησε ότι...θίγεται το Ισραήλ!!!

Αυτή είναι η αλήθεια,δημοσιοκάφροι,όσο κι αν τολμάτε να την κρύβετε ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΝΤΟΛΩΝ:Διαφορετικά,σας προκαλούμε να δημοσιεύσετε τόσο τη φωτογραφία-ντοκουμέντο αυτής της ανάρτησης,όσο και του μακελάρη με την μασωνική "στολή"! 
read more "ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ-ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΜΕ ΑΝΤΙΕΒΡΑΙΚΟ ΠΑΝΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΤΗΣ UTOYA,ΟΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΙΛΟΣΙΩΝΙΣΤΗ ΚΑΙ ΜΑΣΩΝΟ ANDERS BREIVIK!" Διαβάστε περισσότερα...

Ανεπαρκής η συμφωνία για την Ελλάδα


Πρέπει να το αναγνωρίσουμε στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Είναι πολύ καλοί στο να καταλήγουν σε φαινομενικά εντυπωσιακές συμφωνίες, αφού έχουν κατεβάσει εκ των προτέρων τις προσδοκίες στο ναδίρ. Η αποτελεσματικότητα μίας συμφωνίας όμως, δεν πρέπει να αποτιμάται βάσει της αντίδρασης των αγορών, πόσο μάλλον από την απόσταση ανάμεσα στις χαμηλές προσδοκίες και το τελικό κείμενο των αποφάσεων.

Θα πρέπει να ικανοποιούνται τρεις προϋποθέσεις προκειμένου να γίνει λόγος για μία εποικοδομητική συνεισφορά στην κρίση χρέους της ευρωζώνης:

• Θα οδηγήσει την Ελλάδα σε βιώσιμη μείωση του χρέους;

• Οι νέοι κανόνες του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Χρηματοοικονομικής Σταθερότητας (EFSF), θα μειώσουν τον κίνδυνο μετάδοσης σε άλλες χώρες;

• Είναι η συμμετοχή των ιδιωτών επενδυτών ρεαλιστική και δίκαιη;

Η απάντηση μου στα τρια ερωτήματα, αντιστοίχως, είναι: Όχι, όχι και ναι.

Ως προς το πρώτο ερώτημα, η εκτίμηση του Institute for International Finance κάνει λόγο για μείωση της τρέχουσας καθαρής αξίας του ελληνικού χρέους κατά 21%. Ο Nicolas Sarkozy, ο πρόεδρος της Γαλλίας, κάνει λόγο για μείωση του λόγου χρέους προς ΑΕΠ κατά 24%. Η δική του εκτίμηση είναι πιο συντηρητική. Με άλλα λόγια, ο λόγος χρέους προς ΑΕΠ της Ελλάδας δεν θα κορυφωθεί στο 172% όπως ανέφερε μία εκτίμηση, αλλά στο 148%. Και πάλι, απέχουμε πολύ από ένα βιώσιμο επίπεδο χρέους. Βάσει των δικών μου υπολογισμών, η Ελλάδα χρειάζεται μείωση της τρέχουσας καθαρής αξίας του χρέους κατά περίπου 50%. Η συμφωνία λοιπόν, είναι ανεπαρκής.

Με καθορισμένη πλέον την συμμετοχή των ιδιωτών, η όποια περαιτέρω μείωση της αξίας του ελληνικού χρέους θα πρέπει να έρθει από επιμήκυνση της διάρκειας του επίσημου ελληνικού δανεισμού. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι μέρος του χρέους θα αναδιπλωθεί τελικά σε ένα ομόλογο ευρωζώνης. Επισήμως, η Ευρωπαϊκή Ένωση εξακολουθεί να επιδιώκει μία παραλλαγή του Σχεδίου Α – ότι η Ελλάδα θα μπορέσει να αποπληρώσει πλήρως τις δανειακές τις υποχρεώσεις. Το σχέδιο προσαρμογής για την Ελλάδα εξακολουθεί να εμπεριέχει αχαλίνωτη αισιοδοξία.
Ένα βασικό κομμάτι του ελληνικού πακέτου είναι τα προβλεπόμενα έσοδα των 30 δισ. ευρώ από ιδιωτικοποιήσεις που είναι απλώς γελοίο. Αυτό το κενό, όπως και άλλα, θα πρέπει να καλυφθούν. Αυτό σημαίνει ότι η αναχρηματοδότηση θα πρέπει τελικά να είναι υψηλότερη και πως η μείωση της τρέχουσας καθαρής αξίας θα είναι μικρότερη.

Αναρωτιέμαι κατά συνέπεια, εάν άξιζε τον κόπο να διακινδυνεύσουμε την επιλεκτική χρεοκοπία για μία τόσο πενιχρή προσπάθεια μείωσης του χρέους; Οι διαπραγματευτές της ΕΕ πείστηκαν ότι είχαν την δυνατότητα να περιορίσουν τις επιπτώσεις από μία χρεοκοπία. Αλλά μόνο στην περίπτωση μίας περιορισμένης χρεοκοπίας.

Παράλληλα, το ύψος της συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα πρέπει να είναι τόσο μεγάλο ώστε να ικανοποιηθούν οι ευρωσκεπτικιστές στο γερμανικό, ολλανδικό και φιλανδικό κοινοβούλιο. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως η συμφωνία αποτελεί πολιτικό συμβιβασμό. Υλοποιείται όμως, εις βάρος της βιωσιμότητας του χρέους.

Πριν ακόμη στεγνώσει το μελάνι της συμφωνίας αυτού του δεύτερου πακέτου, θα φανεί η ανάγκη για τρίτο πακέτο στήριξης προς την Ελλάδα. Και δεν γνωρίζω ποια θα είναι η αντίδραση των Γερμανών και Φιλανδών ευρωσκεπτικιστών όταν θα το ανακαλύψουν.

Ως προς το δεύτερο ερώτημα: Είναι τώρα καλύτερα τα πράγματα για την Ισπανία και την Ιταλία;

Η μεγαλύτερη ευελιξία που δίνεται στο EFSF είναι θετική
. Οι αλλαγές αυτών των κανόνων είναι μακράν το πιο ενδιαφέρον στοιχείο αυτής της συμφωνίας. Βάσει της τρέχουσας κατάστασης, το EFSF μπορεί μόνο να παρέχει πιστώσεις. Βάσει των νέων κανόνων, θα μπορεί να δρα και προληπτικά. Όπως και το ΔΝΤ, θα έχει μία ευέλικτη γραμμή πίστωσης. Θα μπορεί να αγοράζει ομόλογα στην δευτερογενή αγορά και θα μπορεί να προχωρά σε αναδιάρθρωση των κεφαλαίων των τραπεζών. Και μάλιστα, θα μπορεί να τα κάνει όλα αυτά για κάθε χώρα μέλος της ευρωζώνης, ακόμη και εάν δεν έχει προσφύγει στον μηχανισμό στήριξης.

Υπάρχει όμως, μία παγίδα. Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο δεν αποφάσισε την αύξηση του ορίου δανεισμού των 440 δισ. ευρώ του EFSF. Τα κεφάλαια αυτά αρκούν για να χειριστεί την κατάσταση στους τρεις «πελάτες» της ευρωπαϊκής περιφέρειας, αλλά όχι για την Ιταλία και την Ισπανία.

Η αύξηση των διαθέσιμων κεφαλαίων είναι απαραίτητη προκειμένου η προαναφερθείσα ευελιξία να έχει και πρακτική αξία. Εάν τα ιταλικά ομόλογα τεθούν εκ νέου υπό καθεστώς πιέσεων, πιστεύουμε ειλικρινά ότι οι κερδοσκόποι θα φοβηθούν από έναν μηχανισμό σταθερότητας με ένα σταθερό και αδιαπραγμάτευτο όριο δανεισμού;

Το EFSF άλλωστε, εξακολουθεί να περιορίζεται και από τους εσωτερικούς του κανόνες λειτουργίας. Μπορεί να ξεκινήσει πρόγραμμα αγορών, μόνο μετά από σχετική συμβουλή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και απαιτείται ομοφωνία ψήφων των μελών του.

Η πιο θετική είδηση αφορά την απόφαση για την συμμετοχή των ιδιωτών επενδυτών. Και είναι θετική, γιατί επιτέλους η ευρωζώνη έκλεισε την συζήτηση γι' αυτό το βαρετό θέμα. Οι όροι των διαφόρων προτάσεων ανταλλαγής τίτλων εξακολουθούν να είναι φιλικοί προς τις τράπεζες, αλλά όχι σε τέτοιο βαθμό όσο προηγούμενες προτάσεις. Εν αντιθέσει με τα όσα δήλωσε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, αυτή η συμμετοχή των ιδιωτών επενδυτών είναι ένα προσχέδιο για το τι θα συμβεί στις μελλοντικές στηρίξεις κρατών. Είναι πιθανό να υπάρξουν αντίστοιχα προγράμματα για την Ιρλανδία και την Πορτογαλία. Τώρα που γνωρίζουν πως μπορεί να γίνει, θα θέλουν να εφαρμόσουν τους ίδιους κανόνες και στο μέλλον.

Η συμφωνία της Πέμπτης πέτυχε την αποφυγή της άμεσης κατάρρευσης της ευρωζώνης. Αυτό είναι αδιαμφισβήτητα το μεγαλύτερό της επίτευγμα. Δεν πρέπει όμως, να κοροϊδευόμαστε. Θα πετύχει μόνο εάν ακολουθηθεί από άλλες συμφωνίες που θα συμπληρώνουν τα κενά.

Οι νέοι κανόνες για το EFSF θα έχουν νόημα μόνο εάν επιτραπεί στον μηχανισμό διάσωσης να εξελιχθεί σε μία ευρωπαϊκή υπηρεσία έκδοσης χρέους. Το δεύτερο πακέτο στήριξης για την Ελλάδα είναι θετικό μόνο εάν αναγνωρίσουμε ότι θα πρέπει να υπάρξει και ένα τρίτο.

Όταν οι Ευρωπαίοι γυρίσουν από τις διακοπές τους, θα εξακολουθούν να έχουν ευρώ, αλλά θα εξακολουθούν να έχουν και μία κρίση χρέους.



read more "Ανεπαρκής η συμφωνία για την Ελλάδα" Διαβάστε περισσότερα...

Τρισέ: «Δεν έχει αποφευχθεί η στάση πληρωμών» για την Ελλάδα!


Τί θέλει να πει ο Τρισέ; Μήπως προειδοποιεί για κάτι;

Όσοι πιστεύουν πως, μετά τη συμφωνία της περασμένης Παρασκευής στις Βρυξέλλες, το πρόβλημα του ελληνικού χρέους λύθηκε ως δια μαγείας, μάλλον θα απογοητευτούν από τις τελευταίες δηλώσεις ενός εκ των κορυφαίων παραγόντων της ευρωπαϊκής οικονομικής σκηνής και εκ των πρωταγωνιστών αυτής της τελευταίας συμφωνίας!

Ο λόγος για τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν Κλοντ Τρισέ, ο οποίος, σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung, δήλωσε ευθαρσώς ότι παραμένει «αβέβαιος για το αν τελικά η Ελλάδα αποφύγει τη στάση πληρωμών»!!!

Τόνισε ότι τα μέτρα στήριξης της χώρας μας είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και θα αποτελέσουν αφετηρία για τη νέα προσπάθεια αναδιάταξης της οικονομίας μας και σίγουρα «σχεδιάστηκαν», ώστε κατά το δυνατόν «να αποφευχθεί η πρόκληση πιστωτικού γεγονότος», όμως κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για τα αποτελέσματα αυτών των προσπαθειών, ούτε μπορεί να προδικάσει πως... «αποφεύχθηκε η έστω και μερική στάση πληρωμών».

Έσπευσε δε να διευκρινίσει πως, στην περίπτωση μίας ενδεχόμενης στάσης πληρωμών, η ΕΚΤ θα ζητήσει την επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και την αναβάθμιση της φερεγγυότητας για τις εγγυήσεις που της έχουν κατατεθεί, κάτι για το οποίο εν τέλει προβλέφθηκε η εμπλοκή του EFSF!!!

read more "Τρισέ: «Δεν έχει αποφευχθεί η στάση πληρωμών» για την Ελλάδα!" Διαβάστε περισσότερα...

Αιχμάλωτη των εμμονών της η Ευρώπη


Η Ευρώπη τα τελευταία χρόνια βρίσκεται σε μια φάση μετάβασης που ξεκίνησε την δεκαετία του '90 και σημαδεύτηκε από την κατάρρευση του τοίχους του Βερολίνου και τον εμφύλιο πόλεμο στην Γιουγκοσλαβία.

Ο εμφύλιος πόλεμος της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης είχε διεθνή χαρακτήρα του οποίου οι ρίζες ήταν περίπλοκες και όχι εντελώς εθνικές απέδειξε ότι ο ευρωπαϊκός πολιτισμός δεν μπορεί να συμφιλιωθεί με το πολυπολιτισμικό μοντέλο το οποίο υπήρχε εκεί και εδώ και κάποιες δεκαετίες εμφανίζεται προωθείται με την μορφή της αθρόας και ανεξέλεγκτης ισλαμικής μετανάστευσης προς την Ευρώπη.

Κατά πολλούς η εμφύλια πολεμική διένεξη στην Γιουγκοσλαβία ήταν μια προειδοποίηση, η τέλεια πρόβλεψη για τους κινδύνους που δημιουργεί στην Ευρώπη η συνύπαρξη διαφορετικών πολιτισμών με διαφορετικό τρόπο ζωής, πλέγμα αξιών και εθιμικό δίκαιο που πηγάζει από βαθιά ριζωμένα ήθη και έθιμα που επιβάλουν σταθερή και ομοιόμορφη συμπεριφορά.

Οι ανησυχίες αυτές έχουν βάση καθώς μέχρι τώρα στον πολιτικό-κοινωνικό τομέα, το Ισλάμ μεταβλήθηκε αρκετές φορές σε όχημα αντιμετώπισης αλλόθρησκων πληθυσμών μέσω πολιτικών οργανώσεων κινημάτων και τρομοκρατικών επιθέσεων.

Επίσης, διαπερνώντας πολλές φορές θρησκευτικές και εθνοτικές διαφορές σύνδεσε θρησκευτική και εθνική ταυτότητα δημιουργώντας υπόβαθρο διασυνοριακής / διεθνικής προσέγγισης για πολιτικούς σκοπούς γεγονός που έκανε τα σύνορα μεταξύ της Δύσης και του Ισλάμ να μην είναι πια γεωγραφικά.

Σε αυτό συνέβαλε και η επίσημη εξωτερική πολιτική μουσουλμανικών κρατών. Για παράδειγμα, η στρατηγική της Τουρκίας δεν κρύβει ότι θέλει να ανασυστήσει τον οθωμανισμό προκειμένου να τον χρησιμοποιήσει ως όχημα οικονομικής και γεωπολιτικής επέκτασής της στην Ευρώπη και γενικότερα στον περίγυρό της και την βόρεια Αφρική.

Παράλληλα, η επιρροή που ασκεί η ακραία μουσουλμανική προπαγάνδα στον μουσουλμανικής προέλευσης πληθυσμό της δύσης είναι μεγάλη.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα στην Αγγλία, το 13% των νέων Άγγλων μουσουλμάνων ηλικίας μεταξύ 15 και 25 υποστηρίζουν την Αλ Κάιντα ως ιδεολογία, γεγονός που φοβίζει ενόψει μάλιστα της διεξαγωγής των ολυμπιακών αγώνων στο Λονδίνο το 2012.

Παρά το γεγονός ότι τα προβλήματα επιμένουν, «δίκαια» για μια καλύτερη ζωή πληθυσμών που φτάνουν στην Ευρώπη έχουν καταφέρει να επηρεάσουν αρκετές κυβερνήσεις της Ε.E. που εκ του ασφαλούς, έχουν φτάσει σε σημείο προκειμένου να αποφύγουν «κοινωνικές τριβές» να υποστηρίζουν ανοιχτά θέσεις μεταναστών χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της κατάστασης είναιη αντιμετώπιση από την ελληνική κυβέρνηση των 300 απεργών πείνας της υπατίας. Συζητούσε κάποια στιγμή (η ελληνική κυβέρνηση)το αίτημα για αναγνώριση, με συνοπτικές διαδικασίες, δικαιώματος διαμονής και παραμονής αλλοδαπών που έχουν εκπέσει της νομιμότητας και βρίσκονται στη χώρα για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Σε αυτήν την κατεύθυνση, ο ευρωπαϊκός μηχανισμός δήλωσε πρόσφατα ότι για ανθρωπιστικούς λόγους θα επιτρέψει την μετεγκατάσταση υπηκόων βόρειας Αφρικής στα 27 κράτη μέλη.

Το γεγονός της θέσπισης όλο και πιο ευέλικτου συστήματος για άδεια διαμονής αλλοδαπών στην Ευρώπη και η ελλιπής αντιμετώπιση της μετανάστευσης χωρίς άδεια πυροδοτεί έντονες αντιδράσεις στις τοπικές κοινωνίες που θεωρούν, δικαιολογημένα, ότι πολυπολιτισμικότητα υπάρχει, με την ανοχή των κυβερνήσεων,για να αποδημήσει τον ευρωπαϊκό πολιτισμό, τις παραδόσεις, και την ταυτότητα του έθνους -κράτους.

Συνεπώς, η αναζήτηση απαντήσεων στο ζήτημα της ανεξέλεγκτης ροής ταξιδιωτών χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να ακολουθήσει τα βήματα του παρελθόντος.

Αν η γηράσκουσα Ευρώπη συνεχίσει, προκειμένου να περιορίσει τις απώλειες στην χρηματοπιστωτική αγορά, να περικόπτει έξοδα και να αντιμετωπίζει την γενικότερη κατάσταση με μεμονωμένες αντιδράσεις την ώρα που η ανεργία αυξάνεται, πολύ σύντομα (η Ευρώπη) δεν θα μπορεί να αναπτυχθεί από μόνη της ή να εξασφαλίσει σε όλους τους πολίτες της δικαίωμα πρόσβασης και συμμετοχής στον ευρωπαϊκό πλούτο.

Σε μια τέτοια περίπτωση είναι πολύ πιθανό η πολιτικο- κοινωνική κρίση σε συνδυασμό με την κρίση ασφάλειας να οδηγήσει τα εκατομμύρια των πεινασμένων ιθαγενών της Ευρώπης να εμπλακούν σε έναν εσωτερικό πόλεμο επιβίωσης με τα «καραβάνια» των αλλοδαπών που και αυτοί θα αναζητούν επιπλέον προοπτική.

Τα περσινά επεισόδια στην Καλαβρία της Ιταλίας και η αποτρόπαια και καταδικαστέα τρομοκρατική επίθεση που συγκλόνισε τη Νορβηγία και τον κόσμο ολόκληρο είναι χαρακτηριστικά παραδείγματα του που μπορεί να οδηγήσει η άγονη θεωρητικολογία, χωρίς παραγωγή νέων θέσεων και η απουσία ολοκληρωμένης μεταναστευτικής πολιτικής στην Ευρώπη που να προστατεύει τους λίγους νόμιμους μετανάστες.

read more "Αιχμάλωτη των εμμονών της η Ευρώπη" Διαβάστε περισσότερα...

Και όμως, ο Γιώργος είχε σχέδιο...


Έχουμε και λέμε…
1. Αναδιάρθωση

2. Κούρεμα

3. Αθέτηση πληρωμών

4. Επιλεκτική Χρεωκοπία

Δεν επιλέγετε… Τα παίρνετε ΟΛΑ... Και όταν λέμε ΟΛΑ, εννοούμε ΟΛΑ!


Όλα όσα τους πρότειναν σαν εναλλακτικές λύσεις 14 μήνες πριν αλλά τα απέκρουαν με μια έκφραση αηδίας.

Όλα όσα τα έβρισκαν στο δρόμο τους αλλά προϋπόθετε ότι αυτά λειτουργούν υπέρ της κοινωνίας των πολιτών και όχι υπέρ των τραπεζών. Τώρα αντιστρέφοντας τη λογική και παίρνοντας το παραπάνω πακέτο αλλά στη χειρότερη εκδοχή του οδηγούνε τη χώρα στην ολοκληρωτική καταστροφή.

Με έσοδα 55 δισ. η Ελλάδα υπόσχεται ότι μετά την ΑΘΕΤΗΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ που επίσημα ανακοινώθηκε χθες, θα αποπληρώσει στα επόμενα 30 χρόνια 400δις με 3.5% τόκο!

Συνολικά περίπου 800 δισ…!! 800/30 = 26,6 δις το χρόνο…

55 – 26,6 = 28,4 Δισ. ΕΊΝΑΙ ΤΟ ΠΟΣΌ ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΌ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΛΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΝΕΙ!!!

Σήμερα τα έξοδα το δημοσίου είναι περίπου 62 δις. Θα πρέπει να κόψει λοιπόν περίπου 33 δις.
Και επειδή αυτό είναι αδύνατο στο ενδιάμεσο διάστημα θα ξανά δανειστεί!!

Και στο τέλος της 30ετίας θα χρωστάει μαζί με του τόκους πάλι 400-500 δισ.!!!

ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ!!!!

Και τότε επειδή θα έχουμε πουλήσει τα πάντα στους Γερμανούς, θα μπορούμε να κηρύξουμε άνετα πτώχευση!

Αυτό το σατανικό σχέδιο είχε από την αρχή στο μυαλό του ο μεγάλος στοχαστής. Βγήκε λοιπόν στα κανάλια χθες το βράδυ και μας είπε ότι για όλα είχαν σχέδιο.

Τον Νοέμβρη του 2009 η χώρα δανειζόταν με 1,5% αλλά αυτός είχε σχέδιο!
Να περάσουμε όλα αυτά για να δανειζόμαστε τώρα με 3.5%!

Είχε σχέδιο!
Το χρέος του 129% ήταν το τρίτο μικρότερο στην Ευρωζώνη αλλά είχε σχέδιο... Το πήγε στο 150% και θα μας πάει πρώτους… με σχέδιο.

Είχε σχέδιο!
Το Νοέμβριο του 2009 το χρέος ήταν 270 δις, το έχει πάει 350, θα ανέβει λέει στα 400 αλλά είχε σχέδιο!!

Παρέλαβε επίσημα 400.000 ανέργους, τους διπλασίασε… αλλά είχε σχέδιο!!

Έριξε την οικονομία σε μια πρωτοφανή ύφεση αλλά, μας είπε στη συνέντευξη ότι είχε σχέδιο!!

Κατέστρεψε τον κοινωνικό ιστό της χώρας, κοντεύει να τη ρίξει σε εμφύλιο… αλλά είχε σχέδιο!!

Την ευθύνη πλέον την έχουν τα στελέχη και μέλη του ΠΑΣΟΚ.

Αν θα συνεχίσουν στο όνομα μιας κομματικής πειθαρχίας και ενός «ένδοξου» ονόματος να βλέπουν τη καταστροφή μιας χώρας.

Ή αν θα αναλάβουν να τον βάλουν σε καμιά σχεδία και το αφήσουν εκεί να παραληρεί.

read more "Και όμως, ο Γιώργος είχε σχέδιο..." Διαβάστε περισσότερα...

Υποθήκευσαν το μέλλον της Ελλάδας για δεκαετίες



Θα αποδειχθεί άραγε η «περιορισμένη χρεοκοπία», την οποία έσπευσε ήδη να αναγγείλει για την Ελλάδα ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Fitch, τόσο «ήπια» για τη χώρα μας όσο ελπίζουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες βάσει των αποφάσεων της έκτακτης Συνόδου Κορυφής τους την Πέμπτη;
Το ευχόμαστε, αναφέρει σε άρθρο του στο «Εθνος» ο Γ.Δελαστικ, αλλά φυσικά πρέπει να το διαπιστώσουμε στην πράξη. «Είναι μερικές χρεοκοπίες καλύτερες από άλλες; Η Ευρώπη σίγουρα ελπίζει πως ναι», έγραφαν προχθές στην αρχή της πρωτοσέλιδης ανάλυσής τους για το θέμα οι «Τάιμς της Νέας Υόρκης» στην παγκόσμια έκδοσή τους, με ελαφρά δόση σαρκασμού. Η ελπίδα είναι ότι η «επιλεκτική χρεοκοπία» της Ελλάδας ακόμη και για ένα σύντομο χρονικό διάστημα, γράφει η αμερικανική εφημερίδα, «θα αποδειχθεί χειρίσιμη με μερικές κοινές εγγυήσεις».
Η παροχή ρευστότητας από την ΕΚΤ στις ελληνικές τράπεζες και η διασφάλιση της κεφαλαιακής τους επάρκειας συνιστούν τη βασικότερη βραχυπρόθεσμη πτυχή των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής. Εξασφαλίζουν για την ώρα τις καταθέσεις των Ελλήνων. Χωρίς λεφτά από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα το ελληνικό τραπεζικό σύστημα είναι αδύνατον να επιβιώσει.
Η στρατηγική ανάπτυξης και επενδύσεων που αποφάσισαν για την Ελλάδα οι ηγέτες της Ευρωζώνης είναι βέβαια μέχρι στιγμής ασαφής και απροσδιόριστη, αλλά αποτελεί σίγουρα την πιο ελπιδοφόρα απόφαση. Μόνο η οικονομική ανάπτυξη μπορεί να βελτιώσει ουσιωδώς την κατάσταση της χώρας και να την οδηγήσει προς τα εμπρός. Ολα τα υπόλοιπα είναι διαχείριση του χρέους. Απαραίτητη μεν, αλλά τίποτε περισσότερο από διαχείριση της μιζέριας. Στην τελική απόφαση είναι αλήθεια ότι εξαλείφθηκε η αναφορά σε «ευρωπαϊκό σχέδιο Μάρσαλ» που υπήρχε στο σχέδιο απόφασης, αλλά μόνο στην πράξη θα διαπιστώσουμε τι είδους ανάπτυξη εννοούν οι Ευρωπαίοι.
Η επιμήκυνση των δανείων, συνδυαζόμενη μάλιστα με τη μείωση επιτοκίων, σίγουρα συνιστά ανακούφιση για το παρόν, αφού μειώνει αισθητά τα τοκοχρεολύσια. Υποθηκεύει, όμως, το μέλλον της Ελλάδας για δεκαετίες. Παρατείνει για τριάντα-σαράντα χρόνια το καθεστώς της «δημοσιονομικής κατοχής», για το οποίο είχε κάνει λόγο στο Υπουργικό Συμβούλιο ο Βαγγέλης Βενιζέλος. Επιπλέον, καθόλου μα καθόλου βέβαιο δεν είναι ότι η Ελλάδα μπορεί να αποπληρώνει και αυτά τα μειωμένα τοκοχρεολύσια, αν συνεχιστεί αυτή η εφιαλτική πολιτική λιτότητας που στραγγαλίζει κάθε δημιουργική οικονομική δραστηριότητα και βυθίζει εκατομμύρια Ελληνες σε απόγνωση.
Νέο Μνημόνιο λιτότητας θα επιπέσει επί των κεφαλών των Ελλήνων τον Οκτώβριο, συνοδεύοντας το νέο δάνειο από την ΕΕ και τους λοιπούς, επιμένουν οι πληροφορίες από τη Γερμανία και τη Γαλλία. Η εμφανής προσπάθεια υπεκφυγής του πρωθυπουργού και υπουργών από σχετικές ερωτήσεις υποδηλώνουν έμμεσα την αλήθεια των γερμανογαλλικών ισχυρισμών. Προφανώς ξέρουν και δεν το ομολογούν.
Υπέκυψε η κυβέρνηση Παπανδρέου και στο θέμα της παροχής δημόσιας περιουσίας ως εγγύησης για το νέο δάνειο. «Οπου απαιτείται θα γίνουν διευθετήσεις εμπράγματων εγγυήσεων για να καλύψουν τον κίνδυνο που προκύπτει για κράτη-μέλη της Ευρωζώνης από τις εγγυήσεις τους στον προσωρινό μηχανισμό στήριξης (EFSF)», αναφέρει ρητά το σημείο 9 της απόφασης της Συνόδου Κορυφής.
Απομόνωσαν την Ελλάδα και πάλι οι ηγέτες της Ευρωζώνης. Την ξεχώρισαν ακόμη και από την Ιρλανδία και την Πορτογαλία που έχουν τεθεί υπό καθεστώς Μνημονίου και τη χρησιμοποιούν, μόνη αυτή, ως πειραματόζωο για να μελετήσουν τις αντιδράσεις της χώρας μας στο νέο πακέτο «μέτρων σωτηρίας». Το λένε ευθέως: «Θέλουμε να κάνουμε καθαρό ότι η Ελλάδα απαιτεί μια εξαιρετική και μοναδική λύση»!
Είναι υποτιμητικός ο τρόπος διαχωρισμού, όπως τον κάνουν στο κείμενο της απόφασης της Συνόδου Κορυφής: «Ολες οι άλλες χώρες της Ευρωζώνης επαναβεβαιώνουν επισήμως την άκαμπτη αποφασιστικότητά τους να τιμήσουν πλήρως τις δικές τους κυρίαρχες υπογραφές και όλες τις δεσμεύσεις τους για βιώσιμες δημοσιονομικές συνθήκες και δομικές μεταρρυθμίσεις», υπογραμμίζουν. Ολοι, δηλαδή, τιμούν την υπογραφή τους, πλην της ελληνικής κυβέρνησης.
Πηγή
read more "Υποθήκευσαν το μέλλον της Ελλάδας για δεκαετίες" Διαβάστε περισσότερα...