Τρίτη 3 Μαΐου 2011

THE PRIDE AND THE SHAME…


ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΣΤΕΡΗΣΕΙ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΑΓΑΠΩ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥ ΘΑ ΒΡΕΘΩ!!!
ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΟΝΟ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΒΡΟΜΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ!!!
ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΙΧΑΣΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΤΟΥΣ!!!
OUR PRIDE




AND

OUR SHAME






ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΙΩΘΩ, ΑΥΤΟ ΕΚΦΡΑΖΩ ΠΑΝΤΑ, ΑΔΕΛΦΙΑ!!!
103 ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ
ΝΙΩΘΟΥΜΕ ΝΤΡΟΠΗ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΟΙ …
read more "THE PRIDE AND THE SHAME…" Διαβάστε περισσότερα...

Aποκαλυπτική συνέντευξη της αρχαιολόγου κ.Λιάνας Σουβαλτζή για τον τάφο του Μ.Αλεξάνδρου


-
Συνέντευξη με μεγάλες αποκαλύψεις από την αρχαιολόγο κ.Λιάνα Σουβαλτζή.

(..Την στιγμή που είμαστε έτοιμοι να κατεβούμε κάτω,και αφού ανακοινώθηκε επίσημα στην Αίγυπτο ότι βρέθηκε ο τάφος του Αλεξάνδρου,τότε επενέβει η Ελληνική κυβέρνηση και μας δημιούργησε το πρόβλημα..)





read more "Aποκαλυπτική συνέντευξη της αρχαιολόγου κ.Λιάνας Σουβαλτζή για τον τάφο του Μ.Αλεξάνδρου" Διαβάστε περισσότερα...

«Χόρεψαν» ποντιακά τη Νταλάρα στα Σούρμενα!

Σε εκδήλωση των Ποντίων χτές το βράδυ στα Σουρμενα, η Άννα Νταλάρα αποδοκιμάστηκε οικτρά από τους παρευρισκόμενους.

Ο ποντιακός κόσμος στην περιοχή του Ελληνικού έσουρε τα εξ'αμαξης στην κα Νταλαρα.
Από newpost
read more "«Χόρεψαν» ποντιακά τη Νταλάρα στα Σούρμενα!" Διαβάστε περισσότερα...

Codex Alimentarious: Ο σχεδιασμένος εκφυλισμός του ανθρώπινου είδους


  • Η εφιαλτική πραγματικότητα πίσω από το παγκόσμιο εμπόριο
  • Ν. Κατσαρός: Η εφαρμογή του θα γίνει υποχρεωτική για τα κράτη-μέλη του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου και αν ένα κράτος-μέλος αρνηθεί να επικυρώσει ή να τηρήσει τους όρους του, χάνει αυτομάτως οποιαδήποτε προσφυγή γίνει εναντίον του από άλλο κράτος μέλος, όσο εξωφρενική και αν είναι αυτή»
Θα μας μεταλλάξουν, θα μας ελέγξουν ή μήπως θα μας εξοντώσουν; Να γίνουμε κατσαρίδες δεν θέλουμε, να μας ελέγξουν ούτε να το διανοηθούμε, αλλά να μας εξοντώσουν ούτε να το διανοηθούν, γιατί δεν θα προλάβουν.

Το θέμα δεν είναι καθόλου αστείο, βρίσκεται ήδη στην Ε.Ε και πολύ σύντομα θα προσπαθήσουν να το περάσουν και στην χώρα μας, γι' αυτό και ο Σύλλογος Πολιτιστικής Ανάπτυξης Θήβας «ΛΑΙΟΣ», σε συνεργασία με το «ΞΥΠΝΗΤΗΡΙ» και την «ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ, συνδιοργάνωσαν εκδήλωση με ομιλητή τον πρ. Δ/ντή του ΕΚΕΦΕ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ Ν. Κατσαρό, του οποίου τα λεγόμενα άφησαν άναυδους τους παρευρισκόμενους.

Διατροφικός Κώδικας, γνωστός ως κώδικας ALIMENTARIUS, μέσω του οποίου αν επιτραπεί, θα φέρει στους ανθρώπους εκφυλιστικές παθήσεις, λόγω κακής διατροφής και περιορισμένης λήψης σημαντικών διατροφικών στοιχείων.

Ο αριθμός των παρευρισκομένων στην εκδήλωση, έδειξε, ευτυχώς, πως είναι πολλοί εκείνοι που έχουν αντιληφθεί την εφιαλτική πραγματικότητα που κρύβεται πίσω από την πανίσχυρη εμπορική επιτροπή, που χειρίζεται τον Κώδικα, που στόχο έχει, μέσω κανονισμών του διεθνούς εμπορίου, να προωθήσει τον συντονισμό όλων των κανονισμών που αφορούν στην παραγωγή τροφής.

Πρόκειται δηλαδή, για μία σύμπραξη ανάμεσα στον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας (Food and Agriculture Organization - FAO) και τον Παγκόσμιο Οργανισμό (World Health Organization WHO), που θα απαρτίζεται από μια υπεύθυνη για τον Κώδικα Διατροφής επιτροπή εμπορίου, χωρίς υγειονομική αρμοδιότητα, παρ' όλο που χρηματοδοτείται κατά το 1/3 από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Από το 2002, ο Κώδικας χρησιμοποιείται με την κάλυψη πολυεθνικών εταιριών που δραστηριοποιούνται στους τομείς τόσο των φαρμάκων, όσο και των αγροτικών και χημικών προϊόντων, προωθώντας την αύξηση των κερδών τους και την υλοποίηση της ατζέντας τους για έλεγχο του παγκόσμιου πληθυσμού.

Ο Κώδικας δρα υπό την αιγίδα του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, με ανάποδη λογική, αντί δηλαδή για την συνηθισμένη πρακτική, κατά την οποία αναγράφονται τα διατροφικά στοιχεία και οι ουσίες που απαγορεύονται, ο Κώδικας αναγράφει μόνο τα διατροφικά είδη που επιτρέπονται, καθιστώντας αυτομάτως παράνομη την κατοχή, παραγωγή και εμπορία οποιουδήποτε διατροφικού είδους και στοιχείου δεν περιλαμβάνεται σε αυτόν.

«Η εφαρμογή του Κώδικα θα γίνει υποχρεωτική για τα κράτη-μέλη του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου και αν ένα κράτος-μέλος αρνηθεί να επικυρώσει ή να τηρήσει τους όρους του, χάνει αυτομάτως οποιαδήποτε προσφυγή γίνει εναντίον του από άλλο κράτος μέλος, όσο εξωφρενική και αν είναι αυτή» υπογραμμίζει ο κ. Κατσαρός, εξηγώντας πως «πολλοί κρατικοί οργανισμοί και υπηρεσίες, επιχειρούν να κατευνάσουν τις ανησυχίες του κοινού, καταφεύγοντας σε διαβεβαιώσεις ότι οι οδηγίες του Κώδικα για την κατάργηση των βιταμινών και των μετάλλων δεν θα εφαρμοστούν στη χώρα τους. Ωστόσο, κανείς δεν γνωρίζει ποιοι άλλοι συνοδευτικοί νόμοι θα θεσπιστούν εν όψει της εναρμόνισης των κρατών-μελών του Οργανισμού με τις οδηγίες του Κώδικα»..

Ορισμένες από τις ρυθμίσεις που προβλέπονται από τον Διατροφικό Κώδικα, οι οποίες προτείνεται να τεθούν σε ισχύ στο προσεχές μέλλον και, θα είναι αμετάκλητες, περιλαμβάνουν την απαγόρευση της χρήσης θρεπτικών ουσιών, χαρακτηρίζοντάς τις «τοξίνες ή δηλητήρια», κάθε είδος τροφής (ακόμα και τα οργανικά βιολογικά τρόφιμα) θα υποβάλλεται σε επεξεργασία με ακτινοβολία, προκειμένου να απομακρυνθούν όλα τα δήθεν βλαβερά στοιχεία και τα επιτρεπόμενα θρεπτικά στοιχεία θα είναι περιορισμένα σε αυτά που αναγράφονται στη λίστα του Κώδικα, η οποία θα περιλαμβάνει ουσίες, όπως το Φθόριο, όλα τα θρεπτικά στοιχεία (π.χ. oι βιταμίνες Α, Β, C, D, ο ψευδάργυρος και το μαγνήσιο) ανακηρύσσονται παράνομα σε θεραπευτικές δοσολογίες και θα μειωθούν σε ποσότητες αμελητέες, ενώ ακόμα και με συνταγή γιατρού θα είναι αδύνατο για κάποιον να βρίσκει τα παραπάνω στοιχεία σε μεγαλύτερες θεραπευτικές δόσεις, σε όποιο μέρος του κόσμου και αν βρίσκεται.

Και μη θαρρείτε, πως εν μέρει όλα αυτά δεν έχουν ήδη ξεκινήσει! Η αλλαγή τρόπου ζωής έχει ήδη επιβληθεί με τρόφιμα με αυξημένες ποσότητες λίπους, αλατιού, ζάχαρης, που οδηγούν στην παχυσαρκία, με κύρια χαρακτηριστικά τον σακχαρώδη διαβήτη, υπέρταση, καρδιοπάθειες, βλάβες στο συκώτι,τα νεφρά, καρκίνους κ.α μέσω των ταχυφαγείων, των κονσερβοποιημένων και βιομηχανικών προϊόντων, των γλυκισμάτων, χάμπουργκερ, και πολλά άλλα που θεωρούνται ύποπτα για καρκινογενέσεις.

Βλέπετε ο άνθρωπος ξανασχεδίασε τη ζωή ερήμην της φύσης, με γονίδια ζώων σε λαχανικά, βακτηρίων σε φυτά, ανθρώπων σε ζώα, σκορπιού σε ντομάτα, πυγολαμπίδας σε καλαμπόκι, ανθρώπου σε πέστροφα, ψαριού σε φράουλα, γλώσσας Β. Ατλαντικού σε ντομάτες και φράουλες, σκόρου σε πατάτα, χάμστερ σε καπνό κ.α.

«Σήμερα καλλιεργούνται περισσότερα από επτακόσια εκατομμύρια γενετικά τροποποιημένα στρέμματα, χωρίς να γνωρίζουμε τις επιπτώσεις που έχουν στον άνθρωπο και στο περιβάλλον, την ώρα που υπάρχουν τρόφιμα αρκετά για να θρέψουν δύο φορές τον πληθυσμό του πλανήτη» τονίζει ο κ. Κατσαρός, κάνοντας λόγο για πέντε μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες που παράγουν στείρους σπόρους με κίνδυνο 77 χώρες να τίθενται υπό την ομηρία τους. Πιο απλά δηλαδή, θα σπέρνεις μόνο για έναν χρόνο, καθώς θα πρέπει να αγοράζεις για τον επόμενο και αν δεν σου δώσουν, καταστρέφεσαι.

Ο κώδικας όμως, περιλαμβάνει και ακόμη χειρότερα! Θα φυλακίζεσαι αν συλληφθείς να καλλιεργείς στο σπίτι σου, αν έχεις συλλέξει τσάϊ του βουνού ή χαμομήλι και αν εκτρέφεις κότες και ζώα.

Ο λόγος είναι πολύ απλός! Θα πρέπει να καταναλώνεις ότι αγοράζεις από τις πολυεθνικές και να αρρωσταίνεις, προκειμένου να χρειάζεσαι τα φάρμακα των πολυεθνικών επίσης, διαφορετικά διώκεσαι και τιμωρείσαι.

Ο κ. Κατσαρός πιστεύει ότι οι αυξανόμενες αντιδράσεις των πολιτών στη χώρα μας καθώς και στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα αποτελέσουν εμπόδιο στην επιβολή του Κώδικα Αλιμεντάριους, γι' αυτό οι κινητοποιήσεις θα πρέπει να συνεχιστούν δυναμικά.

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ"
read more "Codex Alimentarious: Ο σχεδιασμένος εκφυλισμός του ανθρώπινου είδους" Διαβάστε περισσότερα...

Financial Times: Οτιδήποτε, μπορεί να συμβεί οποιαδήποτε στιγμή στην ελληνική πρωτεύουσα


“Οτιδήποτε, μπορεί να συμβεί οποιαδήποτε στιγμή στην ελληνική πρωτεύουσα”. Αυτό αναφέρουν σήμερα σε άρθρο τους οι Financial Times για την Ελλάδα. Ένα χρόνο μετά το πακέτο διάσωσης, η Ελλάδα παραμένει σε βαθιά ύφεση: η οικονομία της συρρικνώθηκε κατά 4,5% πέρυσι, ενώ επιπλέον 3% πτώση αναμένεται το 2011.
Όπως επισημαίνουν, η Ελλάδα ελέγχει με δυσκολία την κατάσταση σε κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο.
Τα κλειστά καταστήματα της πρωτεύουσας και οι σωροί σκουπιδιών μαρτυρούν το μέγεθος του οικονομικού σοκ και την οργισμένη διάθεση των συνδικαλιστών. Επιπλέον, επισημαίνει η εφημερίδα, εντείνονται οι φόβοι ότι η σοσιαλιστική κυβέρνηση του Γεωργίου Παπανδρέου θα αποτύχει να εκσυγχρονίσει την σκληρωτική οικονομία της χώρας και να την καταστήσει ανταγωνιστική σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Ωστόσο, η εφημερίδα δεν αποκλείει την επανάληψη των επεισοδίων, όπως είχε γίνει πέρυσι στη Μarfin Τράπεζα, που τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, φόβοι που “δικαιολογούν” την επιβράδυνση των μεταρρυθμίσεων.
Σε περίπτωση αποτυχίας, εξηγεί η Financial Times, οι άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και η Ουάσιγκτον θα αντιμετωπίσουν ένα δίλημμα – εάν θα δώσουν στην Ελλάδα άλλη μια ευκαιρία ή θα την αφήσουν να καταρρεύσει αθετώντας τις υποχρεώσεις της, με καταστροφικές συνέπειες για τα χρηματοπιστωτικά συστήματα και την οικονομική εμπιστοσύνη σε ολόκληρη την ευρωζώνη.
Η εφημερίδα τονίζει την επιπλέον αύξηση του δημόσιου ελληνικού χρέους, ένα χρόνο μετά την ανάληψη κυβέρνησης Παπανδρέου. “Τα χαμηλά επιτόκια και η νομισματική σταθερότητα που η Ελλάδα απολάμβανε για μια δεκαετία, ως μέλος της ευρωζώνης είχε οδηγήσει τη χώρα σε δαπάνες πολύ πέρα από τις δυνατότητές της – το δημόσιο χρέος αυξήθηκε σε 143% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος το περασμένο έτος, το υψηλότερο στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η είσπραξη των φόρων ήταν τυχαία, στην καλύτερη περίπτωση, η οικονομία επισκιάστηκε από δημόσιους ελέγχους και εκτεταμένη διαφθορά, και η εκτίναξη των μισθών και άλλων δαπανών οδήγησε σε μια μαζική απώλεια διεθνούς ανταγωνιστικότητας”.
Όπως ισχυρίζεται η εφημερίδα, σημαντική αιτία για την καθυστέρηση ή αποδυνάμωση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων είναι οι φόβοι για μια επανάληψη των βίαιων διαδηλώσεων, όπως έγινε πέρυσι το καλοκαίρι που κατέληξε στο θάνατο των τριών τραπεζικών υπαλλήλων. Μια βαθύτερη από την αναμενόμενη ύφεση που επιδεινώνεται από τη συμπίεση για τα δημόσια οικονομικά δεν αφήνει περιθώρια για την ενίσχυση της φορολογικών εσόδων.
Οι δαπάνες της τοπικής αυτοδιοίκησης έχει υπερβεί τους στόχους. Το αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν εμφανές σε στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την περασμένη εβδομάδα από τη Eurostat, που παρουσίασε το έλλειμμα του δημόσιου τομέα του 2010 χειρότερο από τις προβλέψεις κατά 10,5% του ΑΕΠ.
Τον Φεβρουάριο, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προειδοποίησε ότι το πρόγραμμα “παραμένει σε ένα σταυροδρόμι”. Το ΔΝΤ και εκπρόσωποι της Ευρώπης που φθάνουν στην Αθήνα αυτό το μήνα για την επόμενη αναθεώρηση αναμένεται να τονίσουν τον επείγοντα χαρακτήρα σχετικά με τις δεσμεύσεις των μεταρρυθμίσεων και να εξασφαλίσουν την επιστροφή του προϋπολογισμού γρήγορα σε πλεόνασμα, τουλάχιστον πριν από τις πληρωμές τόκων.
Κανείς δεν αμφισβητεί ότι η Αθήνα βρίσκεται υπό πίεση τις τελευταίες δύο εβδομάδες για ένα νέο μεσοπρόθεσμο οικονομικό πρόγραμμα για την αναμόρφωση του δημόσιου τομέα και τη χρηματοδότησή του.
Στο επίκεντρο είναι η άντληση 50 δισ. ευρώ από το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων – αρκετό για να μειώσει το χρέος έως το 2020. Ωστόσο για την ιδιωτικοποίηση οι εμπειρογνώμονες είναι επιφυλακτικοί, καθώς υπάρχουν εσωτερικές αντιδράσεις και ενδεχομένως κινητοποιήσεις από την πλευρά των συνδικάτων, κυρίως για τα σχέδια να πωληθεί μερίδιο της ΔΕΗ.
Όμως ο κ. Παπακωνσταντίνου, ισχυρίζεται ότι το σχέδιο ιδιωτικοποίησής εξακολουθεί να απολαμβάνει ευρεία υποστήριξη του κοινού. Ωστόσο, ανησυχία επικρατεί στους επιχειρηματικούς κύκλους επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση χάνει τον έλεγχο των γεγονότων.
read more "Financial Times: Οτιδήποτε, μπορεί να συμβεί οποιαδήποτε στιγμή στην ελληνική πρωτεύουσα" Διαβάστε περισσότερα...

Ένας μήνας μας χωρίζει πλέον από τον Ιούνιο... των εκλογών


Κι όμως ένας μήνας, ο Μάιος, μας χωρίζει από τον μήνα των πρόωρων εθνικών εκλογών, που θα είναι ο Ιούνιος του 2011.

Όλα σχεδόν τα κομματικά επιτελεία ετοιμάζονται γι αυτό, με πιο αμήχανη τη ΝΔ-SATURN η οποία βγάζει τα μάτια της με τον Καρατζαφέρη, προσθέτοντας επιχειρήματα σ αυτούς-και είναι πολλοί- που πιέζουν τον πρωθυπουργό να πάει σε εκλογές.

Η χώρα βρίσκεται στο χείλος μιας οικονομικής καταστροφής που μόνο με την αντίστοιχη Μικρασιατική θα μπορούσε να συγκριθεί και η σημερινή κυβέρνηση δείχνει τόσο ράθυμη, τόσο ανίκανη, τόσο αλλού.

Παραδομένη στους νταβατζήδες οι οποίοι κυριαρχούν κατα κράτος σε κρίσιμους τομείς της Οικονομίας και στον Αθλητισμό-βλέπε το ξέσπασμα της βίας-και με τους υπουργούς της να αλληλοσπαράσσονται γίνεται μέρα με τη μέρα όλο και πιο επικίνδυνη.

Σκέτος εφιάλτης. Οι εκλογές πλέον δεν είναι επιλογή του πρωθυπουργού, είναι μονόδρομος...
Πηγή

Καλού - κακού, ας ρίξει μιά ματιά στην βαλίτσα που έχει πάντα έτοιμη πίσω από την πόρτα (όπως ο ίδιος ο Γιώργος Παπανδρέου έχει δηλώσει). Είναι αμφίβολο αν θα του παρέχεται έως και χαρτί υγείας στο κελί που θα καταλήξει. Και φυσικά δεν είναι δυνατόν να του δίνουν για να... σκουπίζεται, όταν στα νοσοκομεία δεν έχουν (και ούτε θα έχουν) γάζες!

Εμείς, προτείνουμε, να διαμοιρασθεί το σημερινού τουμπουρλούκι (βλ. κυβέρνηση Παπανδρέου - ΔΝΤ) στα τρία νέα σωφρονιστικά ιδρύματα που έχουν κατασκευάσει οι ίδιοι. Όχι, σε σχολείο δεν γίνεται να μεταφερθούν, αφού κι αυτά κλείνουν για να γίνουν καζίνο, μπορδέλα ή ποιός ξέρει τι άλλο... Ακόμη και στην χειρότερη περίπτωση, οι πελάτες των μπορδέλων πρέπει να προστατευθούν για να μην κολλήσουν καμία ασθένεια...

Τώρα, για να σοβαρευτούμε, Γιώργο μου...

Εάν είχες πει μόνο ψέματα, θα έλεγα να σου δοθεί μία ευκαιρία να ζήσεις ελεύθερος...

Εάν είχες φροντίσει να ενημερώσεις (έστω και μία φορά) το πόπολο, θα αγωνιζόμουνα για να διατηρήσεις τα ανθρώπίνα και τα πολιτικά σου δικαιώματα...

Εάν είχες σκεφθεί -σε μία έστω περίπτωση- το εθνικό συμφέρον και μεριμνούσες πραγματικά για τους πολίτες, θα στεκόμουν δίπλα σου για να αγωνιστώ μαζί σου...

Εάν είχες αρνηθεί να πληρώνεσαι και επέβαλες νόμο (ξέρεις εσύ, με τη διαδικασία του "αποφασίζομεν και διατάσσομεν") με τον οποίο δεν θα πληρωνόταν κανένας βουλευτής και κανένα τοποθετημένο κυβερνητικό στέλεχος (σε συμβούλια, διαβούλια, ΔΕΚΟ κλ.π.), για να συμπαρασταθείτε σε όλους εκείνους που τους στερείτε τα απαραίτητα προς το ζην, τότε θα έδινα μάχες για να διατηρηθείς στον θώκο σου...

Εάν ανακοίνωνες πως θα καλύψεις από την προσωπική σου περιουσία τα ταξιδάκια σου (αναψυχής) και αρνιόσουνα να σε καλύπτουν δεκάδες άνθρωποι σε εικοσιτετράωρη βάση (μην και χάση η Βενετιά βελόνι...), τότε μαζί με εμένα θα έβλεπες και άλλους να προστρέχουν για να υποστηρίξουν την πολιτική σου ύπαρξη και δράση...

Εάν έλεγες σε γείτονες και "φίλους" πως δεν είσαι διατεθειμένος να δώσεις ούτε μία πέτρα από ετούτη τη χώρα, ούτε καμενο σπίρτο στους δανειστές της, ούτε μιά σπιθαμή θάλασσας ή μία ανάσα από τον αέρα του Αιγαίου, τότε θα είχες έναν στρατό από ανθρώπους που θα έδιναν τη ζωή τους για να στηρίξουν τα λεγόμενά σου...

Όμως, Γιώργο μου... εσύ άλλα είπες... και άλλα έκανες... όχι αυτά που ετούτη η πατρίδα σου επιτάσσει. Δικαίωμά σου, αφού αυτή εδώ η χώρα δεν είναι η πατρίδα σου... Δικαίωμά σου να τρέξεις να ησυχάσεις αυτούς που δεν τους χρώσταγες και με περίσια σιγουριά και άνεση υπέγραφες να εξοφληθούν για χρέη που κανείς δεν γνωρίζει, πότε, από ποιόν και γιατί έγιναν...

Εσύ Γιώργο μου, μου είπες μόνο ψέματα, με "έδωσες" χωρίς δεύτερη σκέψη, με πέταξες σε τσακάλια για να χορτάσουν την πείνα τους ή για να πάρουν μεγάλο μπόνους στις διακοπές τους...

Εγώ τώρα, τι πρέπει να κάνω; Σε ρωτάω και σου δείχνω τα παιδιά μου που δεν έχουν αύριο, αλλά δεν έχουν ούτε και σήμερα, αφού εσύ χτίζεις φυλακές και κλείνεις σχολεία... Σε ρωτάω δείχνοντάς σου τα γερόντια μου που η μοίρα τους το έφερε έτσι ώστε να πεθάνουν επειδή "κόβεις" νοσοκομεία και ταυτόχρονα πετσοκόβεις ανθρώπους... Σε ρωτάω δείχνοντάς σου τα αδειανά πιάτα στο τραπέζι του σπιτικού μου...

Σε ρωτάω Γιώργο μου... Ποιός σου έδωσε δικαίωμα στη ζωή και στον θάνατό μου; Ποιός σου έδωσε το δικαίωμα να λες τα δικά μου τα παιδιά, παιδιά σου; Ποιός σου έδωσε το δικαίωμα να ξεπουλήσεις το Αιγαίο για να μπορείς να κοιμάσαι ήσυχος ή να δώσεις τα πάντα για να κοιμούνται ήσυχοι οι συμπατριώτες σου πέρα από τον Ατλαντικό...

Εσύ στη θέση μου τι θα έκανες Γιώργο μου; Θα έπαιρνες πέτρα; Θα σήκωνες το χέρι ενάντια σε εκείνον που θα σε έστελνε στην εξαθλίωση; Θα πίστευες έναν κατά συρροή ψεύτη ή μήπως θα "ξεκαθάριζες" μαζί του οριστικά και αμετάκλητα;

Δεν περιμένω απαντήσεις, φυσικά. Κι αυτό, γιατί εσύ ποτέ δεν πείνασες, ποτέ δεν ένιωσες αγωνία για το μέλλον των παιδιών σου... Εσύ ποτέ δεν πόνεσες για ετούτο τον τόπο... Ξένος ήσουνα, ξένος είσαι και ξένος θα μείνεις. Καμία έκπληξη δεν νιώθω σε όλα αυτά που κάνεις.

Μα, ούτε και σε αυτά που εγώ θα κάνω θα πρέπει να νιώσεις εσύ έκπληξη, Γιώργο μου...

Και μην τολμήσεις να προσπαθήσεις να με βάλεις απέναντι σε άλλον Έλληνα, απέναντι στα αδέρφια μου... Αν το τολμήσεις δεν θα ψάχνεις για ελικόπτερο διαφυγής, αλλά για... πύραυλο...!!! Για πύραυλο θα ψάχνεις Γιώργο μου και για κατοικία σε άλλον πλανήτη...

Χρήστος

H φωτοσύνθεση είναι από το "Γρέκι"
read more "Ένας μήνας μας χωρίζει πλέον από τον Ιούνιο... των εκλογών" Διαβάστε περισσότερα...

Το απεχθές χρέος


Η ύπαρξη της έννοιας του απεχθούς χρέους είναι η απόδειξη ότι μέσω της δικαιοσύνης, μπορεί η ηθική να εισβάλει στην οικονομία. Το απεχθές χρέος αν και φαινομενικά παράλογο για τους συντηρητικούς κύκλους, είναι μόνο και μόνο παράδοξο. Έχει αυτό το κοινό στοιχείο με τη δημοκρατία, η οποία αποδέχεται μέσα της το παράδοξο για να εξασφαλίσει την ικανότητά της και την ανθεκτικότητά της, δίχως να επιδιώκει την πληρότητά της.
Το υπόβαθρο του απεχθούς χρέους είναι η ανάλυση του χρέους από μία αντικειμενική οντότητα που δεν επηρεάζεται από τον κρατικό φορέα, έτσι ώστε να μην εξαρτάται από οικονομικές ενοχές.
Αυτή η ανάλυση είναι το πρώτο βήμα της αντιμετώπισης του απεχθούς χρέους, διότι η ενεργοποίηση αυτής της έννοιας μπορεί να γίνει μόνο και μόνο αν υπάρχει αναλυτικός έλεγχος του χρέους, έτσι ώστε να εντοπιστεί και να διαχωριστεί το απεχθές χρέος από το συμβατικό.
Σε αυτή την περίπτωση, μπορεί να παρθεί μια γενναία απόφαση όσον αφορά στο πολιτικό πλαίσιο και να προταθεί η ακύρωση του απεχθούς χρέους. Ανά τον κόσμο, υπάρχει νομολογία σε διεθνές επίπεδο η οποία επιτρέπει την εφαρμογή του νοητικού σχήματος ακόμα και στην περίπτωση της Ελλάδας.
Αλλά αυτή η διαδικασία αρχίζει πρακτικά από την ανάλυση του χρέους. Αυτό σημαίνει βέβαια ότι θα πρέπει να γίνει μία υπέρβαση εκ μέρους των πολιτικών που ανήκουν σε κόμματα εξουσίας και διαχειρίστηκαν τα οικονομικά των τελευταίων κυβερνήσεων.
Πρέπει όμως να γίνει κατανοητό ότι το θέμα του απεχθούς χρέους δεν είναι μια καταδίκη των μηχανισμών του πολιτικού πλαισίου, αλλά μια καινοτόμα και μη συμβατική λύση του οικονομικού προβλήματος, όταν αυτό βασίζεται σε μια τεχνητή κρίση.
Ο προβληματισμός μας είναι μια οικονομική προσέγγιση του χρέους, έτσι ώστε να καθοριστεί μία στρατηγική επίλυση. Είναι σημαντικό να έχουμε στο νου μας το παράδειγμα του Ισημερινού όταν αναδεικνύουμε αυτή τη θεματολογία.
Υπάρχει προηγούμενο και πρέπει να το αναλύσουμε ορθολογικά για να εφαρμοστεί και στην Ελλάδα με ανάλογο τρόπο. Κι αν υπάρχουν προσωρινά διαφορές, είναι θεμελιώδες να συνειδητοποιήσουμε ότι θα είναι μικρότερες με την εισαγωγή της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης.
Δεν είναι πλέον δυνατόν να έχουμε μια παθητική στάση όταν υπάρχουν δυνατότητες στον τομέα της οικονομίας μέσω της στρατηγικής.
Η έννοια του απεχθούς χρέους προσφέρει πρακτικές δυνατότητες για να δημιουργήσουμε μια αλλαγή φάσης σε μια κατάσταση όπου υπάρχουν λύσεις, αρκεί να ασχοληθούμε ουσιαστικά με το πρόβλημα του χρέους.
read more "Το απεχθές χρέος" Διαβάστε περισσότερα...