Σάββατο 9 Απριλίου 2011

Τουρκό-γαβροι (Τούρκοι φίλαθλοι του Ολυμπιακού)


Η περιγραφή της ομάδας απο τον ιδρυτή των Τουρκό-γαβρων:
Μια νέα ομάδα φιλάθλων του Ολυμπιακού γενιέται, αυτή των Τουρκόγαβρων. Δεν είμαστε ούτε αντιφασίστες ούτε φασίστες, είμαστε Τούρκοι εθνικιστές που υποστηρίζουμε την ομάδα του Ολυμπιακού μέσα από τα πλαίσια μιας Ελληνο-Τουρκικής φιλίας με την κυριαρχία της Τουρκίας στην Ευρώπη και τον Κόσμο. Για εμάς πρώτα θεωρούμε ως πατρίδα την Τουρκία και την Ελλάδα ως διαμέρισμα της Τουρκίας. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι είμαστε ρατσιστές έναντι των Ελλήνων. Άλλοστε και στην Οθωμανική αυτοκρατορία υπήρχε Ελληνο-Τουρκική φιλία όπου οι Έλληνες ζούσαν πολύ ωραία.
Αντιφασίστες (αναρχικοί) και Φασίστες (χρυσαυγίτες) σας γράφουμε στο πούτσο μας γιατί είσται χούλιγκαν, πρεζάκιδες που μόνο προβλήματα προκαλείτε και επισόδεια. Όπως εσεις μαλακισμένα έχετε δικαίωμα να λατρεύετε τον Ολυμπιακό έτσι έχουμε και εμείς και αν δεν μας γουστάρετε τουμπεκί και μεταβολή από 100 μέτρα μακριά.
(* (* (* NE MUTLU TURKUM DIYENE (* (* (*
read more "Τουρκό-γαβροι (Τούρκοι φίλαθλοι του Ολυμπιακού)" Διαβάστε περισσότερα...

Μια φωτογραφία που οι gayροι δεν θα ήθελαν να υπάρχει..


Πρωτάθλημα 83-84..Ο Παναθηναικός ειναι ήδη πρωταθλητής και δίνει τον τελευταίο του αγώνα στο τηγάνι..
Μπαινουν 500 Παναθηναικοί στην ΘΥΡΑ 7 στο τηγάνι και πάνω απο 3000 Παναθηναικοί στις θύρες 13-14 του τηγανιού..
Και πριν τον αγωνα και μετα τον αγωνα εγιναν σοβαρα επεισοδια εξω απο το τηγανι…Και φυσικα στο ημιχρονο διοτι οι gayροι για να πανε στις wc της θυρας Λ7,επρεπε να περασουν μεσα απο τους Παναθηναικους οπαδους..
Οπότε καταλαβαίνετε…
Μια ιστορικη φωτογραφια..μια φωτογραφια-σταθμος που τελειωνει τα ψεματα των γαυρων..
Για την ιστορια να γραψω πως ο Παναθηναϊκός νίκησε με 2-1…
Δειτε και το βιντεο οπου οι οπαδοι του Παναθηναικου πανηγυριζουν μεσα στην θυρα 7..
read more "Μια φωτογραφία που οι gayροι δεν θα ήθελαν να υπάρχει.." Διαβάστε περισσότερα...

Μίκης Θεοδωράκης - Συνέντευξη στον Γιώργο Παπαδάκη..


Ολόκληρη η συνέντευξη του μεγαλύτερου κατ'εμέ Έλληνα εν ζωή Μίκη Θεοδωράκη στο Καλημέρα Ελλάδα05/04/2011
read more "Μίκης Θεοδωράκης - Συνέντευξη στον Γιώργο Παπαδάκη.." Διαβάστε περισσότερα...

3ημερο Φεστιβάλ Πολιτισμού στην ΚΕΡΑΤΕΑ (8/9/10).ΖΩΝΤΑΝΗ μετάδοση απο την Κερατέα ..

"Το κινητό συνεργείο του STOPCARTEL TV θα μεταδίδει απο τις 10 το πρωί του Σαββάτου 9/4 LIVE όλες τις εξελίξεις απο τον κόμβο της ΒΙΟΠΑ της μαρτυρικής περιοχής της Κερατέας,όπου διεξάγεται το τριήμερο καλλιτεχνικό Φεστιβάλ για την υποστήριξη του αγώνα των πολιτών.
Μείνετε συνδεδεμένοι με το STOPCARTEL TV. Οι διαχειριστές ιστοσελίδων η blogs όπως και facebook,twiter κλπ. έχουν τη δυνατότητα της ελεύθερης αναμετάδοσης..."
πηγή http://www.stopcartel.info
Εκεί όπου τρεις μήνες τώρα, οι κάτοικοι αγωνίζονται ενάντια στη δημιουργία ΧΥΤΑ και την υποβάθμιση του τόπου τους, σκεφτήκαμε να φτιάξουμε ένα φεστιβάλ και να καλέσουμε όσους περισσότερους μπορούμε και γνωρίζουμε, από τον κόσμο της τέχνης, της διανόησης, της εργασίας. Ποιοι είμαστε εμείς που το σκεφτήκαμε; Τίποτα περισσότερο από τον καθένα μας που έβλεπε τι γίνεται στην Κερατέα και πως τα μίντια σιωπούν, κι είπαμε
“ε, όχι, δεν πάει άλλο, κάτι να κάνουμε, είμαστε όλοι υπεύθυνοι”. Γι' αυτό το κάλεσμα ήταν και είναι σε όλους εκείνους που πιστεύουν πως η τέχνη, η διανόηση, ο πολιτισμός μπορεί και πρέπει να είναι ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ. Για την δημιουργία ενός πολιτιστικού τριημέρου στην Κερατέα, στο μπλόκο ΒΙΟΠΑ μαζί με τους εξεγερμένους κατοίκους. Ενάντια στην αντίληψη που θέλει την τέχνη και την διανόηση άλλοθι της εξουσίας. Και προέκυψε αυθόρμητα, χωρίς παρεμβάσεις οποιουδήποτε είδους μηχανισμών και φορέων. Και αυθόρμητα ονομάστηκε ΚΕΡΑΤΕΑ art resistance.
read more "3ημερο Φεστιβάλ Πολιτισμού στην ΚΕΡΑΤΕΑ (8/9/10).ΖΩΝΤΑΝΗ μετάδοση απο την Κερατέα .." Διαβάστε περισσότερα...

Δολοφονούν ξανά τον Αριστοτέλη Γκούμα


__

Ένταση στο υπουργείο Εξωτερικών, προκάλεσαν δημοσιεύτατα του Αλβανικού Τύπου σχετικά με την τραγική δολοφονία του νεαρού Έλληνα Χειμαρριώτη Αριστοτέλη Γκούμα.

Το περιστατικό αυτό, τραυμάτισε βαθιά πριν από μερικούς μήνες την ελληνική κοινότητα της Βορείου Ηπείρου και προκάλεσε πολλές αντιδράσεις και στην χώρα μας.

Τότε είχαν υπάρξει μέχρι και επαφές της ελληνικής κυβέρνησης με την αλβανική, προκειμένου να γίνει σίγουρο ότι η υπόθεση θα οδηγηθεί στην δικαιοσύνη.

Από ότι φαίνεται όμως, αυτές οι επαφές πήγαν στον βρόντο, καθώς όπως έγραψαν σήμερα αλβανικές εφημερίδες, η έρευνα εμπειρογνωμώνων των αλβανικών αρχών κατέληξε στο συμπέρασμα ότι “Ο Αριστοτέλης Γκούμας πέθανε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα που προκάλεσε ο ίδιος”.


Όλοι θυμόμαστε ότι επρόκειτο για ομάδα Αλβανών, που μετά από φραστικό επεισόδιο επειδή το θύμα μιλούσε … ελληνικά, καταδίωξε με το αμάξι και σκότωσε σαν σκυλί, τον νεαρό Βορειοηπειρώτη.

Σε απάντηση λοιπόν δημοσιογράφων, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΥπΕξ, Γρηγόρης Δελαβέκουρας απάντησε ότι “Εφόσον τα δημοσιεύματα μέρους του αλβανικού τύπου ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, ότι δηλαδή το πόρισμα της επιτροπής εμπειρογνώμόνων αποφαίνεται ότι επρόκειτο για ατύχημα με ευθύνη του θύματος, δημιουργείται έντονη ανησυχία και προβληματισμός, πώς μετά από εννέα μήνες μελέτης, αυτό το οποίο η αλβανική πολιτική και δικαστική εξουσία της Αλβανίς θεωρεί ως αποτρόπαιο έγκλημα, μεταβαπτίζεται σε ατύχημα”, ενώ συμπλήρωσε ότι “θα παρακολουθήσουμε με μεγάλη προσοχή την εξέλιξη της δικαστικής διαδικασίας.

Αναμένουμε από την Αλβανίας, ως κράτος – μέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης και υποψήφια προς ένταξη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση να εγγυηθεί τον ορθή και ταχεία απονομή δικαιοσύνης, που θα αποτελέσει και τη μοναδική έμπρακτη απάντηση στις εύλογες ανησυχίες της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας”

πηγη

read more "Δολοφονούν ξανά τον Αριστοτέλη Γκούμα" Διαβάστε περισσότερα...

Δύο νεκροί στα Λιόσια από συμπλοκές

Δύο νεκροί και τρεις τραυματίες οι οποίοι έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομείο της Αττικής, είναι ο απολογισμός σοβαρών επεισοδίων τα οποία έγιναν απέναντι από το ΧΥΤΑ τον Άνω Λιοσίων, σε καταυλισμό αλλοδαπών.

Περίπου 10 λεπτά μετά τις έξι και μισή ξεκίνησαν τα πολύ σοβαρά επεισόδια, με τραγικό απολογισμό δύο νεκρούς και τρεις τραυματίες, σε καταυλισμό αλλοδαπών στα Άνω Λιόσια....

Σύμφωνα με την αστυνομία, όλα ξεκίνησαν, όταν Πακιστανοί και Αλβανοί Ρομά συγκρούστηκαν μεταξύ τους, πιθανότατα για τη διαχείριση αντικειμένων από τη χωματερή των Άνω Λιοσίων.

Οι πληροφορίες θέλουν τους τους Ρομά να επιτίθενται με καραμπίνες κατά των Πακιστανών.

Αποτέλεσμα, δύο νεκροί και τρεις τραυματίες, οι οποίοι έχουν δεχτεί βόλια από κυνηγετικά όπλα.

Οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί στο Θριάσιο.

Μετά το περιστατικό, στο σημείο έτρεξαν κι άλλοι Πακιστανοί οι οποίοι άναψαν φωτιές ενώ υπάρχει και ισχυρή αστυνομική δύναμη.
read more "Δύο νεκροί στα Λιόσια από συμπλοκές" Διαβάστε περισσότερα...

Η αυτοσχέδια άμυνα των "Ζαπατίστας" της Κερατέας


Δείτε και τις υπόλοιπες φωτογραφίες από τη Μάχη της Κερατέας .....

Από crimesonair μέσω kourdistoportocali 
read more "Η αυτοσχέδια άμυνα των "Ζαπατίστας" της Κερατέας" Διαβάστε περισσότερα...

9 ΣΤΟΥΣ 10 ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ!


10.000 ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ!
ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΗΦΗΝΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ
Τα αποτελέσματα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας (κλικ) ενδεικτικά της άποψης που έχει η κοινωνία για τους συνδικαλιστές της Ένωσης Συντακτών. Οι εργατοπατέρες που έχουν να κάνουν ρεπορτάζ από τη δεκαετία του... '70 πιο αντιπαθητικά πρόσωπα και από τους...
πολιτικούς. Μόνο το 1,89% τους θεωρεί "σοβαρούς"!!! Ακόμα πιο μικρό ποσοστό για τον χαρακτηρισμό "μαχητές" (1,2%!!!). Αντιθέτως το 72% τους θεωρεί "γελοίους" (ο επιεικέστερος χαρακτηρισμός!) και το 1,45,% "αργόσχολους". Από το 7% που ψηφίζει "άλλον χαρακτηρισμό υπολογίστε ότι τουλάχιστον οι μισοί έχουν αρνητική άποψη για τους συνδικαλιστές. Άρα 72+15+3,5% = 90,5% έχουν αρνητική άποψη για τους συνδικαλιστές της ΕΣΗΕΑ. Σαρώνουν οι άνθρωποι!...
read more "9 ΣΤΟΥΣ 10 ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ!" Διαβάστε περισσότερα...

ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ...


Πήρε πάνω του την απεργία αλλά σήμερα εξαφανίστηκε από παντού! Δεν απαντούσε στα τηλέφωνα. Στους κολλητούς του όμως έδινε αναλυτικό ραπόρτο. Οι πολίτες που τηλεφωνούσαν στο τηλεφωνικό κέντρο της ΕΣΗΕΑ, τον Σόμπολο εξύβριζαν για την απεργία των ΜΜΕ. Επειδή δεν θα...
βάλει και πάλι υποψηφιότητα για το προεδρείο της Ένωσης Συντακτών μήπως γίνεται να μας πει πότε θα εξαφανιστεί εντελώς από τον κλάδο της δημοσιογραφίας;

read more "ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ..." Διαβάστε περισσότερα...

96 ΩΡΕΣ ΔΙΧΩΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ.........ΡΕ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ ; ; ;


96 ΩΡΕΣ ΔΙΧΩΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ(εκτός και εάν συμβεί κάτι το συνταρακτικό και τα αδηφάγα κανάλια προλάβουν το λίθο βαλέτω).
ΡΕ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΑΦΥΠΝΗΣΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΟ ΛΗΘΑΡΓΟ, 96 ΩΡΕΣ ΧΩΡΙΣ ΜΜΕ.
ΡΕ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΤΟ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΕΠΙΜΕΛΩΣ(αφήνουν και κάνα φώς, γιατί άραγε;).
ΝΑ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΩ ΛΟΙΠΟΝ.
 ΔΕ ΘΑ ΠΑΩ ΜΑΚΡΙΑ,ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΤΡΩΜΕ ΤΟ ΑΓΓΟΥΡΙ ΤΟΥ.....
ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ(σημ. ο κύριος πρωθυπουργός σε εκπομπή τηλεοπτική, ετοποθετήτω ως τρισκατάρατη λύση)
ΤΡΩΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΑ ΠΑΛΟΥΚΙ ΚΑΙ ΣΤΕΓΝΩΝΕΙ Η ΑΓΟΡΑ. ΞΑΦΝΙΚΑ ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΘΕΛΗΣΗ ΜΑΣ Η ΟΧΙ (δε το ξέρω αυτό)ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ!!!

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΓΕΙΡΕΙ ΑΞΙΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ. ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΜΑΣ ΤΑ ΕΧΟΥΝΕ ΠΡΗΞΕΙ. ΔΕ ΠΑΩ ΣΤΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΚΟΥΡΑΣΩ. ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ, ΞΑΦΝΙΚΑ ΟΛΗ Η ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ ΕΔΩ.
ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΡΧΙΛΥΚΟΡΝΙΟ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΑΝΕ, GEORGE SOROS ΛΕΕΙ!! (εμένα προσωπικά μου θυμίζει τον κακό ήρωα κόμικς, τυχαίο; Δεν νομίζω!)
ΑΔΕΛΦΙΑ ΕΧΩ ΤΗ ΤΑΠΕΙΝΗ ΓΝΩΜΗ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ , ΣΤΟ ΕΘΝΟΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΦΥΠΝΗΣΤΟΥΜΕ.. ΕΠΙΣΗΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΜΜΕ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΧΝΩΣ ΚΑΙ ΔΟΛΙΩΣ ΠΡΟΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΗ.

ΔΕ ΘΑ ΜΙΛΗΣΩ ΓΙΑ ΚΟΣΜΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ(άλλωστε φαίνεται δια γυμνού οφθαλμού) ΘΑ ΜΙΛΗΣΩ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ ΚΑΛΥΜΝΟΥ. Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΜΕ ΑΚΑΝΘΙΝΟ ΣΤΕΦΑΝΙ < Κύριε ελέησον ημάς> ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΦΑΝΕΡΩΘΕΙ ΜΕ ΑΝΑΣΤΑΣΙΜΟ ΤΡΟΠΟ. ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ;

ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ;

ΑΔΕΦΙΑ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ Ο ΕΚΛΕΚΤΟΣ ΛΑΟΣ ΕΜΕΙΣ ΔΙΑΔΩΣΑΜΕ ΤΟ ΑΝΑΣΤΑΣΙΜΟ ΦΩΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΙΩΝΙΩΣ.
Ο ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΩΡΙΑ ΕΛΕΓΕ ,Ο ΘΕΟΣ ΕΧΕΙ ΒΑΛΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΓΑΦΗ ΤΟΥ , ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗ ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΙΣΩ. ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΕΙ.
ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΛΦΙΑ
read more "96 ΩΡΕΣ ΔΙΧΩΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ.........ΡΕ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ ; ; ;" Διαβάστε περισσότερα...

ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΨΗΦΙΣΕ ΣΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ Ο ΨΕΥΤΟΟΙΚΟΛΟΓΟΣ ΤΡΕΜΟΠΟΥΛΟΣ!


Μ.Tρεμόπουλος-Ο μοναδικός Έλληνας ευρωβουλευτής που ψήφισε υπέρ των Σκοπίων! 

Απρίλιος 8, 2011. Ο μοναδικός Έλληνας ευρωβουλευτής που ψήφισε υπέρ των Σκοπίων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, υποστηρίζοντας ότι πρέπει να αρχίσουν άμεσα οι διαπραγματεύσεις για την ένταξη της πΓΔΜ στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αναφέρει ο σκοπιανός δημοσιογράφος παρουσιάζοντας τον..
Μιχάλη Τρεμόπουλο (σ.σ. ένταξη χωρίς,φυσικά, καμία αλλαγή στη γλώσσα, στην ονομασία της χώρας κλπ)

Σε συνέντευξή του μάλιστα, βρισκόμενος στα Σκόπια, στο αδελφό κόμμα των Σκοπίων DOM, (το οποίο υποστηρίζει την ένταξη των Σκοπίων ως ‘Μακεδονία’ στην Ευρωπαϊκή ‘Ενωση και τίθεται κατά οποιαδήποτε άλλης ονομασίας και γλώσσας εκτός της ‘μακεδονικής’) ο Μιχάλης Τρεμόπουλος έδωσε συνέντευξη στο σκοπιανό Κανάλ 5 υποστηρίζοντας τη θέση του κόμματος του , των Πρασίνων, όπως είπε, υπέρ της ένταξης των Σκοπίων στην ΕΕ.

Πρόκειται , σημειώνει το σκοπιανό κανάλι, για τον πρώτο άνθρωπο στην Ελλάδα του Πράσινου Κόμματος, ο οποίος σύμφωνα με τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις έχει πραγματικές πιθανότητες να εισέλθει στο ελληνικό κοινοβούλιο, υποστήριξε, μάλιστα, προς το Κανάλ 5, ότι, τίθεται υπέρ της αυτοδιάθεσης των λαών, της ονομασίας αυτών όπως επιθυμούν και στις σχέσεις καλής γειτονίας , στοιχεία τα οποία αποτελούν τις βασικές αρχές πάνω στις οποίες κινείται το ελληνικό Κόμμα των Πρασίνων.

Ο Τρεμόπουλος χαρακτήρισε την σημερινή εποχή του Γιώργου Παπανδρέου, ως πολύ καλή από ότι του Κώστα Καραμανλή σε σχέση με το σκοπιανό ζήτημα.

Υποστήριξε, επίσης, ότι η λύση μεταξύ των χωρών πρέπει να δοθεί σύμφωνα με τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών.
taxalia.blogspot.com
http://www.stoxos.gr
read more "ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΨΗΦΙΣΕ ΣΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ Ο ΨΕΥΤΟΟΙΚΟΛΟΓΟΣ ΤΡΕΜΟΠΟΥΛΟΣ!" Διαβάστε περισσότερα...

«Φέτος οι πολίτες δεν θέλουν να σουβλίσουν μόνο... αρνί»


  • Τον φόβο της παρέλασης ακουλουθεί ο φόβος του... οβελία στη σούβλα!

Αισθήματα ανασφάλειας αλλά και φοβίας ότι θα πέσουν θύματα αποδοκιμασιών στις γιορτές του Πάσχα μετά τα γιουχαϊσματα της 25ης Μαρτίου έχει καταλάβει αρκετούς πολιτικούς τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της ΝΔ.

Σύμφωνα με την Καθημερινή της Κυριακής, οι βουλευτές δείχνουν απρόθυμοι να συγχρωτιστούν με ψηφοφόρους και είναι ενδεικτική η δήλωση πολιτικού στο περιστύλιο της Βουλής: ....

«Φέτος οι πολίτες δεν θέλουν να σουβλίσουν μόνο... αρνί».

Κοινή εκτίμηση των περισσοτέρων, είναι ότι αυτή τη στιγμή οι "καυτές" ζώνες των "στόχων" μιας πιθανολογούμενης εκδήλωσης επιθετικών διαθέσεων εκ μέρους ατόμων ή ομάδων πολιτών κατανέμονται ως εξής:

Στην πρώτη και πλέον χαρακτηριζόμενη ως "ομάδα υψηλού κινδύνου" είναι μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, καθώς και γαλάζια στελέχη που διετέλεσαν υπουργοί στις κυβερνήσεις Καραμανλή.

Στη δεύτερη ομάδα περιλαμβάνονται βουλευτές οι οποίοι μέχρι πρότινος εθεωρείτο ότι είχαν προνομιακή μεταχείριση από τα Μέσα Ενημέρωσης, καθώς εμφανίζονταν συχνά στα τηλεοπτικά στούντιο.

read more "«Φέτος οι πολίτες δεν θέλουν να σουβλίσουν μόνο... αρνί»" Διαβάστε περισσότερα...

ΔΝΤ: Η Πορτογαλία έκανε αίτημα χρηματοδότησης


Το ΔΝΤ έλαβε το βράδυ της Παρασκευής 8/4/2011 επίσημο αίτημα από τη Πορτογαλία για χρηματοδότηση. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα ξένα πρακτορεία ειδήσεων, ο Strauss-Kahn σε ανακοίνωσή του αναφέρει πως το ΔΝΤ έχει λάβει αίτημα από τη χώρα για την παροχή χρηματοδότησης.
Ο επικεφαλής του οργανισμού αναφέρει χαρακτηριστικά : “Είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε γρήγορα σε διαπραγματεύσεις με την πορτογαλική κυβέρνηση μαζί με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για ένα οικονομικό πρόγραμμα που θα έχει τη στήριξη των κύριων πολιτικών κομμάτων και θα παρέχει τη βάση για την οικονομική βοήθεια.”

“Είμαστε έτοιμοι να συμμετάσχουμε στην προσπάθεια αποκατάστασης της ανάπτυξης και της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας,” συμπληρώνει στην ανακοίνωσή του ο Strauss-Kahn.
Νωρίτερα ο υπουργός Οικονομίας Fernando Teixeira dos Santos είχε δηλώσει: "Η αντιπολίτευση και οι διεθνείς δανειστές πρέπει να ξεκινήσουν άμεσα τις διαπραγματεύσεις για το πακέτο της οικονομικής ενίσχυσης της Πορτογαλίας".
read more "ΔΝΤ: Η Πορτογαλία έκανε αίτημα χρηματοδότησης" Διαβάστε περισσότερα...

Τί είναι αναδιάρθρωση; Με απλά λόγια (video)



Σε συνεργασία με τον γνωστό οικονομικό αναλυτή κ. Γιώργο Καισάριο, οι αναγνώστες του ιστολογίου μας κατέθεσαν ερωτήσεις σχετικά με την αναδιάρθρωση του χρέους που πιθανότατα θα αντιμετωπίσει η Ελλάδα, αφού όλοι πλέον αναφέρονται στην πορεία της χώρας μας προς την αναδιάρθρωση.

Οι ερωτήσεις που συγκεντρώσαμε, ομαδοποιήθηκαν και παραδόθηκαν προς απάντηση στον Γιώργο Καισάριο, ο οποίος δείχνοντας την ευαισθησία του απέναντι στην αγωνία όλων, απαντά με απλά λόγια, κατανοητά και αποφεύγοντας την οικονομική ορολογία.

Οι ερωτήσεις που θεσατε ως αναγνώστες, είναι:
  1. Τι είναι ακριβώς αυτή η περιβόητη αναδιάρθρωση χρέους;
  2. Πότε και γιατί γίνεται αναδιάρθρωση χρέους;
  3. Τι συμβαίνει την επόμενη ημέρα της αναδιάρθρωσης χρέους;
  4. Είναι δυνατόν να θιγούν οικονομικά ή εθνικά συμφέροντα μέσα από μία αναδιάρθρωση χρέους;
  5. Για τους πολίτες τι επιπτώσεις υπάρχουν από μία αναδιάρθρωση χρέους;
  6. Οι ελληνικές τράπεζες, που έχουν στα χέρια τους ομόλογα του ελληνικού δημοσίου, τι θα "πάθουν" όταν μέρος ή ολόκληρο το ποσό των ομολόγων αυτών... "κουρευτεί"; Θα αντέξουν; τι λένε τα νούμερά τους; Εάν δεν αντέξουν, τι θα συμβεί στον μέσο έλληνα;
  7. Ακούγονται διάφορα για την αναδιάρθρωση χρέους: Άλλοι λένε για κούρεμα του χρέους, άλλοι μιλάνε για αλλαγή των επιτοκίων δανεισμού με ταυτόχρονη επιμήκυνση, ενώ άλλοι την συσχετίζουν με την πτώχευση και την αναγκαστική επιστροφή στη δραχμή. Τι είναι αλήθεια από όλα αυτά ή μάλλον, ποια είναι η αλήθεια;
  8. Το κούρεμα των ομολόγων μέσα από μία αναδιάρθρωση θα επηρεάσει τα ασφαλιστικά ταμεία; Μήπως κινδυνεύουν οι συντάξεις;
  9. Είναι κατάλληλος ο χρόνος σήμερα για να προχωρήσουμε σε ένα εγχείρημα τέτοιο; Πότε θα έπρεπε να είχαμε κάνει αυτή την αναδιάρθρωση του χρέους; Πριν ένα χρόνο ή τώρα;
  10. Μήπως υπάρχει και καλύτερη λύση από την αναδιάρθρωση; Μήπως η λύση της άρνησης πληρωμής του χρέους, ως επαχθούς και παράνομου, αποτελεί την δικαιότερη λύση προς τον Ελληνικό λαό;
  11. Πόσο δίκαιο και πόσο ηθικό είναι να αναδιαρθρώνεις ένα χρέος που πολλοί οικονομολόγοι λένε ότι είναι παράνομο και επαχθές;
  12. Τι θα προτείνατε εσείς, σαν οικονομικός αναλυτής, σε όλους εμάς, που δεν έχουμε ιδέα από οικονομικά και οικονομικούς όρους; Είναι η αναδιάρθρωση η μοναδική λύση ή υπάρχουν και άλλες καλύτερες και συμφερότερες προς τους πολίτες λύσεις του οικονομικού προβλήματος της Ελλάδας;
  13. Τι έχετε να μας πείτε για τα όσα περί πτώχευσης ακούγονται; Ευσταθούν; Και αν όχι, που αποσκοπεί η διασπορά περί πτώχευσης;
  14. Εάν κάνουμε αναδιάρθρωση, θα έχουμε προβλήματα δανεισμού;
  15. Μήπως μία αναδιάρθρωση θα πρέπει να οδηγήσει σε και άμεση αναγκαστική αλλαγή του υπάρχοντος Συντάγματος, προκειμένου να μην επαναληφθούν τα πολιτικά παρατράγουδα που δημιούργησαν το όλο πρόβλημα;
  • Αξίζει να παρακολουθήσουμε αυτή την ανάλυση, ώστε να μάθουμε επιτέλους αυτά που μας κρύβουν και επίσης, να μάθουμε πως στην πραγματικότητα κάποιοι μας τρομοκρατούν.  

                 KOSTASXAN.BLOGSPOT.COM
read more "Τί είναι αναδιάρθρωση; Με απλά λόγια (video)" Διαβάστε περισσότερα...

Στο στόχαστρο της Τρόικας και το Άγιον Όρος...!



Έντονη ανησυχία στην Κυβέρνηση προκάλεσε η έκτακτη Διπλή Ιερά Σύναξη του Αγίου Όρους, στην οποία εκτός από τους μόνιμους Αντιπροσώπους συμμετέχουν και οι Καθηγούμενοι των Ιερών Μονών.

Η έκτακτη Διπλή Ιερά Σύναξη είναι το ανώτατο διοικητικό όργανο του Αγίου Όρους, το οποίο όταν συνέρχεται εκτάκτως αποφασίζει για τα μείζονα θέματα της Αθωνικής Πολιτείας.

Αγιορείτες σχολιάζοντας στην «Romfea.gr» την έκτακτη σύγκληση της Διπλής Σύναξης, ανέφεραν: «Το ανώτατο αυτό όργανο είχε επίσης συγκληθεί εκτάκτως και στο παρελθόν, για να αντιμετωπίσει την Χιτλερική παρουσία στο Άγιον Όρος και όχι μόνο…».

Όπως είχαμε γράψει σε προηγούμενο δημοσίευμα οι σχέσεις Αγίου Όρους και Πολιτείας, περνούν ίσως την δυσκολότερη περίοδο στην νεότερη ιστορία.

Το Αυτοδιοίκητο του Αγίου Όρους Αγκάθι στις σχέσεις είναι η προσπάθεια παραβίασης του Συντάγματος, καθώς και του Καταστατικού Χάρτη του Αγίου Όρους...

Επίσης καταπατώνται οι Διεθνείς συμβάσεις της εισδοχής της Ελλάδας, στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως το θέμα της μη υποχρέωσης προς καταβολή Φ.Π.Α από τα Αγιορείτικα καθιδρύματα.

Η Κυβέρνηση με αντισυνταγματικό νόμο προσπαθεί να παρέμβει στην ρύθμιση Τελωνειακών και Φορολογικών ασυδοσιών, οι οποίες από το 1926 ουδέποτε παραβιάστηκαν παρόλο τις δύσκολες ιστορικές συγκυρίες.

Με έμμεσο τρόπο το Κράτος δεν αναγνωρίζει τις προσπάθειες αναστήλωσης, συντήρησης και προσφοράς του Αγίου Όρους στο σύγχρονο άνθρωπο και τον Ελληνορθόδοξο Πολιτισμό.
Το υποτιθέμενο σκάνδαλο Βατοπεδίου Αμέτρητες τηλεοπτικές ώρες, τόνοι χαρτιού και πολύ φαιά ουσία καταναλώθηκε τα τελευταία δύο χρόνια, για να πείσουν τον Ελληνικό λαό ότι το Άγιον Όρος νοσεί.

Προκειμένου να χτυπήσουν τους θεσμούς της Αθωνικής Πολιτείας, δημιούργησαν προκάτ σχέδιο σκανδαλολογίας με μαύρο χρήμα, χρηματισμούς και ανταλλαγές. Οι έρευνες των εξεταστικών και προανακριτών επιτροπών ολοκληρώθηκαν, (σ.σ. κάτι που δεν έχει συμβεί ποτέ στο παρελθόν, από την δημιουργία του Ελληνικού Κράτους) και η έρευνα απέδειξε το ανυπόστατο των συκοφαντιών.

Πουθενά δεν βρέθηκε κακή διαχείριση, αλλά αντιθέτως αυτό που δημιούργησε έκπληξη είναι η χρηστή διαχείριση από πλευρά των Αγιορειτών, που το επιτυγχάνουν από την προσωπική διαρκή θυσία.

Παράδειγμα οι λογαριασμοί της Μονής Βατοπεδίου μέχρι και τώρα παραμένουν κλειστοί, δίχως να υπάρχει καμία νόμιμη αιτιολογία, θέλοντας έτσι να προκαλέσουν μαρασμό.

Πάντως νομικοί κύκλοι χαρακτηρίζουν παρανοϊκή την παρέμβαση της Αρχής ξεπλύματος μαύρου χρήματος και χρηματοδότησης τρομοκρατίας, στην υπόθεση αυτή.

Να υπενθυμίσουμε, ότι παραπέμφθηκαν υπουργοί με την κατηγορία του ξεπλύματος μαύρου χρήματος, κατηγορία για την οποία τελικά αθωώθηκαν όλοι… Απομένει τώρα να μας πουν, πότε το Άγιον Όρος και η Μονή Βατοπεδίου χρηματοδότησαν τρομοκράτες!

Μάλλον μιλούν για το 1821…

Όσο για τις φωνές εκείνες που θέλουν να περάσουν το μήνυμα, ότι η Εκκλησία και το Άγιον Όρος πληρώνει την υπόθεση Βατοπεδίου, ας ρωτήσουν καλύτερα την Τρόικα και τους γύρω από αυτήν…

Θα επανέλθουμε...
read more "Στο στόχαστρο της Τρόικας και το Άγιον Όρος...!" Διαβάστε περισσότερα...

Η τύχη της χώρας είναι στα χέρια των πολιτών της


Χρειαζόμαστε ένα «Κ.Ε.Σ.κ.Δ» και ένα «δόγμα» 
Πιάσαμε πάτο. Η οικονομία και η ψυχολογία του λαού βρίσκονται στο ναδίρ. Στα εθνικά θέματα όλα πάνε κατά διαόλου.

Η ανατροπή της κομματοκρατίας και μάλιστα στη χειρότερη έκδοσή της την οικογενειοκρατία είναι αναγκαιότητα και προτεραιότητα για την Ελληνική κοινωνία. Το μέλλον φαντάζει αβέβαιο και για κάποιους καταστροφικό.

Η υγιής δημοκρατική δράση των κοινωνικών δυνάμεων είναι επιτακτική και πρέπει να γίνει άμεσα παρακάμπτοντας τα φθαρμένα κόμματα και την δουλικότητά τους.

Υπάρχουν στη κοινωνία υγιείς δυνάμεις αλλά η πολυδιάσπασή τους σε μικροκινήματα όπου καθένας θέλει να είναι αρχηγός εμποδίζει την ένωσή τους κάτω από ένα φορέα-κόμμα με δυνατότητες για την απελευθέρωσή μας απ’ την ιδιότυπη οικονομική κατοχή.

Η σύμπραξη αυτών των υγιών δυνάμεων θα ενεργοποιήσει την ανασύσταση του Ελληνικού έθνους-κράτους κάνοντας ένα υπερβατικό άλμα προς το μέλλον.

Οι κοινωνικές αντιθέσεις και οι οικονομικές συγκρούσεις των κοινωνικών ομάδων πρέπει προς το παρόν να τεθούν σε δεύτερη μοίρα αφού προέχει η σωτηρία της πατρίδας.

Αυτό πρέπει όλοι να το συνειδητοποιήσουμε αναλαμβάνοντας καθένας και όλοι μαζί τις ευθύνες μας για την Ελλάδα του μέλλοντος, την Ελλάδα που θα παραδώσουμε στα παιδιά μας. Φαντάζει πολύ δύσκολο αλλά δεν είναι ακατόρθωτο, θέλει την ενεργοποίηση του Ελληνικού φιλότιμου και την επικράτηση της αγάπης για την πατρίδα.

Ένα κόμμα (κόμμα εθνικής σωτηρίας και δικαιοσύνης) και ένα «δόγμα» είναι απαραίτητα για να επιτευχθεί ο στόχος.

Όταν γράφω για κόμμα εθνικής σωτηρίας και δικαιοσύνης, προς θεού, δεν ιδρύω κάποιο κόμμα ούτε προτείνω την ίδρυσή κόμματος με αυτό το όνομα, απλώς περιγράφω τον βασικό στόχο που θα πρέπει να έχει μία δυναμική δημοκρατική κίνηση δλδ την σωτηρία της χώρας και την παραδειγματική καταδίκη όσων την έφεραν στο χείλος του γκρεμού.

Όταν γράφω για την ανάγκη ύπαρξης ενός «δόγματος» που θα διέπει την οικονομία, την πολιτική και τις διεθνείς μας σχέσεις εννοώ την συμπύκνωση του ποιοι είμαστε, τι θέλουμε, τι οραματιζόμαστε και ποιος ο σκοπός ύπαρξής μας σαν Ελλάδα και σαν Έλληνες σε βασικές και απαραβίαστες αρχές που θα ακολουθούνται πιστά και απαρέγκλιτα απ’ όλους τους σημερινούς και τους μελλοντικούς κυβερνήτες.

Η αναγκαία αντιπαράθεση ιδεών και θέσεων θα δώσει τελικά με δημοκρατικό τρόπο ένα τέτοιο «δόγμα» δίνοντας στους Έλληνες μια προοπτική για το μέλλον και αφού γίνει κτήμα και πιστεύω των Ελλήνων θα πειθαναγκάσει τους κυβερνήτες να μην διαφοροποιούνται απ’ τις βασικές αρχές δλδ το «δόγμα».

Η ισχυροποίηση της εθνικής ταυτότητας είναι και παραμένει πρώτη αναγκαιότητα και αποτελεί εγγύηση για την ύπαρξή μας στο μέλλον.

Οι ταμπέλες εθνικιστής, φασίστας κτλ που αποδίδονται χωρίς κρίση σε όποιους αγαπούν την πατρίδα και επιδιώκουν την ύπαρξη και πρόοδο της Ελλάδας πρέπει να μας αφήσουν αδιάφορους.

Η ταμπελοποίηση χωρίς τα ανάλογα επιχειρήματα είναι φασιστική πράξη.

Η πολυδιαφημισμένη πολυπολιτισμικότητα απέτυχε γιατί άλλο πράγμα να έχεις καλές σχέσεις με τους γείτονές σου και άλλο πράγμα να μπουν με το έτσι θέλω στο σπίτι σου παραβιάζοντας κάθε έννοια δικαίου. «Καλός είσαι γείτονα αλλά εσύ στο σπίτι σου και εγώ στο δικό μου».

Οι Σκοπιανοί για να επιβιώσουν σαν κράτος προπαγανδίζουν ότι είναι Μακεδόνες δηλαδή αυτοπροσδιορίζονται εθνικά έστω και με παραχάραξη της ιστορίας γιατί γνωρίζουν ότι χωρίς εθνική συνείδηση θα πάψουν να υπάρχουν και θα αποροφηθούν απ’ τα γειτονικά κράτη, εμείς έχουμε Ελληνική εθνική συνείδηση και κάποιοι επιδιώκουν να την απεμπολήσουμε, είναι καλά οι άνθρωποι;

Οι Τούρκοι προσπαθούν να πειθαναγκάσουν τους Κούρδους να αποδεχτούν ότι είναι και αυτοί Τούρκοι, γιατί; Γιατί ξέρουν πως αν οι Κούρδοι δεν αποδεχτούν την Τουρκική εθνική συνείδηση υπάρχει μεγάλος κίνδυνος διάλυσης της Τουρκίας σαν κράτος.
Συνοψίζοντας πιστεύω ότι όλοι οι λαοί έχουν ένα «δόγμα» με βάση το οποίο κινούνται.

Άλλες φορές το «δόγμα» χρησιμοποιήθηκε με καταστροφικές συνέπειες (πχ το περί της Άρειας φυλής), σήμερα το «δόγμα» Νταβούτογλου χρησιμοποιείται για τον Τουρκικό επεκτατισμό. Άλλες φορές χρησιμοποιείται για την δυνατότητα ύπαρξης ενός λαού μέσα σε συγκροτημένο έθνος-κράτος.

Εμείς χρειαζόμαστε ένα «δόγμα» που να μας εξασφαλίσει την ύπαρξή μας σε ελεύθερη Ελλάδα της προόδου, με ελεύθερους και δημιουργικούς Έλληνες.
read more "Η τύχη της χώρας είναι στα χέρια των πολιτών της" Διαβάστε περισσότερα...