Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Να πληρώσουν εκείνοι που τα έφαγαν και που όλοι τους ξέρουμε


  • Με όσους τα φάγατε μαζί να μοιραστείτε τα χρέη και να ξεπουλήσετε τις περιουσίες σας και τις δικές τους, για να βρείτε λεφτά αν δεν έχετε
ΕΙΣΤΕ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ.
Δουλεύω 25 χρόνια κι έχω πληρώσει το ταμείο μου μέχρι τη τελευταία δεκάρα που όφειλα. Εχω πληρώσει από το μισθό μου ανελειπώς ότι όφειλα.
Το ίδιο κι οι γονείς μου που ζουν με μια φτωχοσύνταξη.
Δεν έκλεψα, δεν πήρα ποτέ μίζα ή φακελλάκι για τίποτα, δεν μπήκα σε καμιά δουλειά με μέσον. Δούλεψα σαν το σκυλί για να τα βγάλω πέρα.
Δεν έφαγα από καμιά πίτα και δεν ευνοήθηκα ποτέ από ένα κράτος που δεν ξέρει καν την ύπαρξή μου εκτός από όταν μου ζητάει λεφτά.
Δεν πήρα άδεια με μέσον, δεν έχτισα αυθαίρετα, δεν λάδωσα καμιά πολεοδομία, εφορία, γιατρούς, δικηγόρους και λοιπές ευγενείς κατηγορίες.
Μένω με νοίκι και το πληρώνω στην ώρα μου, θυσίασα κάθε μικρή χαρά για να πληρώνω λογαριασμούς και για να είμαι μόνιμα έντιμη και με το κούτελο καθαρό.
ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΩ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ
ΔΕΝ ΕΚΛΕΨΑ ΚΑΝΕΝΑΝ
ΔΕΝ ΕΥΝΟΗΘΗΚΑ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ.
Και όσες φορές χρειάστηκα περίθαλψη, πρόνοια, βοήθεια, το κράτος ήταν απών. Τα παιδιά μου σπούδασαν στα δήθεν δωρεάν σχολεία σας και για να περάσουν στο πανεπιστήμιο πλήρωνα τη παραπαιδεία σας. Οι γονείς μου πλήρωναν 40 χρόνια ασφάλιστρα και όταν αρρώστησαν δεν βρήκαν κρεβάτι τσάμπα. Οταν έχανα τη δουλειά μου έπαιρνα ένα επίδομα ντροπής και βίωνα μόνη το Γολγοθά μου.
Δεν ξέρω αν άλλοι ξυπνάνε τώρα, αν άλλοι χάνουν τώρα τα κεκτημένα, αν άλλοι χόρτασαν και τώρα άρχισαν να πεινάνε αλλά εγώ και κάποιες άλλες χιλιάδες απλών φτωχών ανθρώπων δεν είχαμε κεκτημένα ποτέ, δεν χορτάσαμε ποτέ, δεν ζήσαμε με άνεση ποτέ.
Δεν υπάρχει υπομονή πλέον. Μέχρι εδώ.
Το μυαλό μας αρχίζει και στρίβει επικίνδυνα.
Δεν υπάρχει αντοχή για άλλη κοροϊδία, για άλλη κλεψιά, για άλλη μιζέρια.
Και δεν υπάρχει πλέον ΕΥΓΕΝΕΙΑ.
Δεν μπορεί κανένας άνθρωπος να δεχτεί έτσι ήσυχα και υποτακτικά τη σφαγή του.
Δεν είμαστε ντροπιασμένοι, δεν είμαστε δουλικά, δεν είμαστε σκουπίδια.
Υπήρξε μια περίοδος που ήμασταν όλοι σαστισμένοι, πολλοί δεν ήξεραν που πάει το βιολί, δεν ήξεραν αν έπρεπε να περιμένουν λίγο ακόμα ή να ξεσπάσουν.
Από χτες αποδεικνύεται πλέον πέραν κάθε αμφιβολίας πως
ΠΕΡΝΟΥΜΕ ΔΙΑΖΥΓΙΟ ΑΠΟ ΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΑΣ.
Η μάνα μου που παίρνει μια κωλο σύνταξη δεν πρόκειται να σας πληρώσει φόρο.
Τα παιδιά μου δεν θα τα αφήσω να δουλεύουν με 400 ευρώ 12 και 14 ώρες και μάθουν να είναι υποτακτικά και αναξιοπρεπή. Θα τα παροτρύνω να βγουν στο δρόμο, να πεινάσουν, να μην ανεχτούν άλλο τέτοια ντροπή.
Θα πεινάσω, μπορεί να κόψω το ηλεκτρικό και να έχω ένα κερί, μπορεί να φτάσω στο τελευταίο σκαλί μιζέριας, να μείνω στο δρόμο, να ζήσω σαν αγρίμι, αλλά δεν θα πάω πλέον με το πρόγραμμά σας.
Υπάρχουμε εμείς που δεν ήμασταν του «τα φάγαμε όλοι μαζί», δεν πήραμε τίποτα από τη πίτα, δεν καταδεχτήκαμε να γλύψουμε, να ταπεινωθούμε, να ξεπουληθούμε.
Ο παππούς μου κι ο πατέρας μου κι εγώ δουλέψαμε, ιδρώσαμε, πονέσαμε, βασανιστήκαμε.
Δεν σας χρωστάμε ούτε μια δεκάρα. Δεν έχουμε καμιά υποχρέωση να ανεχτούμε τις τιμωρίες και τις υποδείξεις εκείνων που δεν έχουν καμιά σχέση με τη ζωή μας, τα βάσανά μας, τα όνειρά μας. Μας χρωστάτε όσα μας κρατήσατε από τη δουλειά μας, όσα σας δώσαμε πληρώνοντας συνέχεια, ασταμάτητα για να τα κλέβετε και να κάνετε λογαριασμούς και βίλες.
Με όσους τα φάγατε μαζί να μοιραστείτε τα χρέη και να ξεπουλήσετε τις περιουσίες σας και τις δικές τους, για να βρείτε λεφτά αν δεν έχετε. Με τους εκβιαστές εσείς έχετε αλισβερίσια, μαζί τα κανονίζετε χρόνια τώρα να κάνετε ξεκαθάρισμα λογαριασμών όπως κάνουν οι μαφιόζοι.
Είναι μεγάλη ντροπή με τη χορτασμένη κοιλάρα σας να κλέβετε από τη σύνταξη που έχει ένα γεροντάκι των 400 ευρώ. Να κλέβετε από τη ζωή των νέων. Να κλέβετε από τη ζωή των απλών φτωχών ανθρώπων που παλεύουν για ένα ψευτο μεροκάματο . Να κλέβετε από την υγεία, από τη παιδεία, από τη πρόνοια του λαού για να γεμίσετε τα άδεια ταμεία που εσείς αδειάσατε.
Κι όχι μόνο. Να ξεπουλάτε σε τιμή ευκαιρίας, χωρίς κανένα έλεγχο, χωρίς να λογοδοτήσετε σε κανέναν ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΠΛΟΥΤΟ.
Δεν μας εγγυάται κανείς πλέον πως δεν θα μας πουλήσετε όλους κοψοχρονιά σαν σκλάβους στις νέες αποικίες.
ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΔΕΚΑΡΑ.
Οι ζωές μας θα γίνουν ελεύθεροι σκοπευτές πάνω στην ασυδοσία σας.
Μας θίξατε. Μας προσβάλλατε πολύ άγρια. Μας πίνετε το αίμα.
Τα ψέματα τέλειωσαν.


read more "Να πληρώσουν εκείνοι που τα έφαγαν και που όλοι τους ξέρουμε" Διαβάστε περισσότερα...

Η συναίνεση της κλίκας


Η Ελλάδα είναι χωρισμένη σε κλίκες αγαπητέ αναγνώστη. Έχουμε την κλίκα των κομμάτων, των πολιτικών, των φαρμακοποιών, της ΓΕΝΟΠ, των πανεπιστημιακών και πάει λέγοντας.

Όπως η Ιρλανδία και η Σκωτία είναι χωρισμένες σε φατρίες, έτσι η Ελλάδα είναι χωρισμένη σε κλίκες.

Αυτές οι κλίκες νιώθουν τώρα ότι απειλούνται. Βλέπουν ότι τελειώνει η περίοδος της ρεμούλας (της μεταπολίτευσης) και ανησυχούν. Ανησυχούν τόσο πολύ, που είναι ίσως η πρώτη φόρα που σκέπτονται πραγματικά να συνεργαστούν και να συναινέσουν.

Διότι αν δεν συναινέσουν από δω και στο εξής, ίσως βγουν όλοι χαμένοι και δεν θα έχει μάσα για κανέναν. Όπως αντιλαμβάνεστε, όλα κρέμονται από μια κλωστή. Οι περιστάσεις απαιτούν λεπτούς χειρισμούς.

Μέχρι πρόσφατα, ό,τι και να έλεγε η τρόικα, η ΕΕ και όλοι οι διεθνείς οργανισμοί (εδώ και 50 χρόνια), κανείς δεν έδινε σημασία. Οι απειλές αυτές δεν μπόρεσαν να πείσουν την κλίκα ότι χρειαζόμαστε αλλαγές. Και ως συνήθως, μόνο όταν φτάσει ο κόμπος στο χτένι (και ακόμα πάρα πέρα) διανοείται η κλίκα να πάρει αποφάσεις για αλλαγές.

Προσοχή όμως, όχι επαναστατικές αλλαγές για την επαγρύπνηση της ελληνικής επιχειρηματικότητας (προς θεού) και όχι αλλαγές που θα θίξουν τους ίδιους, αλλά αλλαγές κοσμητικής φύσεως για να λέμε ό,τι κάτι κάνουμε.

Πάρτε για παράδειγμα τα κλειστά επαγγέλματα. Ξαφνικά ανακοινώθηκε ότι ανοίγουν μερικές εκατοντάδες επαγγέλματα. Διαβάζω και εγώ να δω ποια είναι αυτά, αλλά δεν βλέπω δικηγόρους, ούτε συμβολαιογράφους, ούτε φαρμακοποιούς και προπάντων δεν βλέπω πολιτικούς (ναι είναι και αυτό ένα κλειστό επάγγελμα).

Αντί αυτού, διαβάζουμε για Γραφείο Τελετών, Διερμηνέας, Εικονολήπτης, Δύτης, Ενεχυροδανειστής, Επιχείρηση Εμπόρων Αρχαίων ή Νεώτερων Κινητών Μνημείων (τι είναι αυτό;;), Θαλάσσιο ταξί, Μακιγιέρ, Τεχνικός Λήψης Φωτογραφίας, Τεχνίτης Εξαερωτήρων - Αναμεικτήρων (καρμπυρατέρ). Και ποιος να το φανταζόταν, άνοιξε και το κλειστό επάγγελμα του ψυχολόγου!!!

Όλα αυτά βέβαια δεν συνιστούν το άνοιγμα κανενός επαγγέλματος. Απλά για άλλη μια φορά η κλίκα ρίχνει στάχτη στα μάτια μας για να μην βλέπουμε καθαρά. Και ως συνήθως, η κλίκα θα κερδίσει τις εντυπώσεις.

Πώς να εξηγήσει κανείς το ότι υπάρχουν κάποιοι που ακόμα πιστεύουν τα σημερινά κόμματα. Ναι μεν έχει μειωθεί η δύναμη των δυο μεγάλων κομμάτων, αλλά ακόμα συγκεντρώνουν το 50% του συνόλου αθροιστικά μεταξύ τους. Αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο ποσοστό για να πειστώ ότι ο ελληνικός λαός είναι αρκετά αγανακτισμένος ώστε να επιθυμεί αλλαγές.

Η κλίκα είναι αδίστακτη και αχόρταγη αγαπητέ αναγνώστη. Θα κάνει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό (και όχι μόνο) για να διατηρήσει τα προνόμια της, τους τίτλους της (που τους βάζετε αυτούς) αλλά και τα “κεκτημένα”, τα εισοδήματα της. Ενδεικτικό είναι το χθεσινό άρθρο εδώ στο Capital.gr όπου ογκώδες φάκελος στην εισαγγελία Αθηνών καταλήγει στο ακόλουθο πόρισμα:

Φάμπρικα παράνομα αυξημένων συντάξεων από το Ταμείο Ασφάλισης Προσωπικού ΔΕΗ, εις βάρος πλέον του ΙΚΑ στο οποίο έχει ενταχθεί, αποδεικνύει πόρισμα που κατατέθηκε μαζί με τον ογκώδη φάκελο του ΤΑΥΤΕΚΩ, στην εισαγγελία Αθηνών.

Έτσι, επί 18 χρόνια, το ταμείο των εργαζομένων στη ΔΕΗ, σύμφωνα με το πόρισμα, έδινε παρανόμως, «χαριστικά», προσαυξημένες τις συντάξεις, μην εφαρμόζοντας το πλαφόν.

Αυτά δεν είναι προνόμια που η κλίκα θα παραδώσει εύκολα. Και να ήταν μόνο αυτά, στα κομμάτια να πάει. Όλες οι ΔΕΚΟ και όλο το δημόσιο βράζουν στο ίδιο καζάνι της διαφθοράς και ρεμούλας. Και ακόμα και αυτοί που δεν είναι οι ευνοούμενοι του συστήματος, συνηγορούν με την κλίκα, διότι ευελπιστούν ότι και αυτοί θα μπουν στο κόλπο και στον εσωτερικό κύκλο (εκεί που η μάσα είναι μεγάλη).

Η κλίκα των νομικών (δικηγόρων και συμβολαιογραφών) για άλλη μια φορά κατάφερε να γλιτώσει την αναδιάρθρωση. Η ημέρα όπου άπαντες θα πάψουν να πληρώνουν χαράτσι στο συνταξιοδοτικό τους ταμείο δεν θα έρθει ακόμα αγαπητέ αναγνώστη.

Σήμερα λοιπόν η κυβέρνηση θα μαζέψει τις κλίκες και θα προσπαθήσουν να συνεννοηθούν, διότι τα πράγματα είναι πλέον σοβαρά. Θα πρέπει να βρεθεί η χρυσή τομή έτσι ώστε όλες οι κλίκες να τρώνε την ίδια ποσότητα και όχι κάποια κλίκα να τρώει περισσότερο από την άλλη.

Η κλίκα του ΚΚΕ όμως δήλωσε ότι δεν δέχεται καμία διαπραγμάτευση διότι δεν έχει τι να συζητήσει με την κυβέρνηση. Η κλίκα της ΝΔ παραδέχεται ότι πρέπει να συναινέσει, αλλά επίσης λέει ότι δεν θα συναινέσει με τον τρόπο που θέλει η κυβέρνηση να συναινέσει. Με λίγα λόγια, θα συναινέσει μόνη της, σε αυτά που θεώρει πρέπον να συναινέσει. Και βέβαια η κλίκα του ΣΥΡΙΖΑ θα πάει μεν, αλλά θα συναινέσει μόνο αν συναινέσει η κυβέρνηση σε αυτά που θέλει να συναινέσει. Πάντως το μόνο σίγουρο είναι ότι θα υπάρξει συναίνεση.

Μέχρι τώρα όλες οι κλίκες ήταν μαζί στον αγώνα (στο στίβο της πολιτικής αγαπητέ αναγνώστη), αλλά χωριστά στη μάσα. Η πίτα όμως είναι προφανές ότι δεν φτάνει για όλους. Για να υπάρχει αρκετό ψωμί ώστε να τρώνε όλοι, θα πρέπει να γίνει αναδιάρθρωση της μάσας και θα πρέπει όλοι να συναινέσουν οι μπουκιές να είναι μικρότερες.

Συναίνεση επετεύχθη.
read more "Η συναίνεση της κλίκας" Διαβάστε περισσότερα...

Ο βιασμός μιας χώρας


Ο Ντομινίκ Στρος Καν έκανε το κέφι του και τώρα πληρώνει τα λάθη του. Η δικαιοσύνη των ΗΠΑ δεν αστειεύεται όταν πρόκειται για σεξουαλικές παρενοχλήσεις, βιασμούς ή απόπειρες. Αργά ή γρήγορα θα πληρώσει.
Αντίθετα, στην Ελλάδα, ο βιασμός μιας χώρας φαίνεται να περνά απαρατήρητος. Και μάλιστα πρόκειται για κατά συρροή βιασμό της αξιοπρέπειας αυτού του λαού που βρίσκεται στα πρόθυρα της εθνικής κατάθλιψης, που υπομένει τα βάσανα και τις θυσίες αλλά που βλέπει και πάλι κάποιοι να πίνουν στην υγεία των κορόϊδων.
Η κυβέρνηση για ακόμη μια φορά δεν τα έβαλε με τους κατά συρροή βιαστές της χώρας. Δεν τόλμησε να τα βάλει με τα λαμόγια που κλέβουν καθημερινά τον εθνικό πλούτο. Δεν τα έβαλε με τους νταβατζήδες που ξερογλείφονται έξω από την πόρτα του Μαξίμου περιμένοντας να φάνε το κομμάτι από την πίτα που τους αναλογεί.
Δεν μπόρεσε να τα βάλει με τις μερικές εκατοντάδες φοροφυγάδες που αποστερούν από τη χώρα δεκάδες δις ευρώ κάθε χρόνο.
Δεν κατάφερε να πολεμήσει τα συνδικάτα, κατά κύριο λόγο πασοκικά.
Δεν κατάφερε το κυριότερο να καταπολεμήσει τον κακό της εαυτό. Θέλω να πιστεύω ότι είχαν καλές προθέσεις, αλλά ήταν απλώς ανίκανοι.
Και τώρα τι γίνεται; Τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν αποτελούν απλά το αποτέλεσμα του βιασμού. Είναι όπως αυτό που λένε οι αμερικανικές αρχές. «Βρέθηκε DNA στο φόρεμα της καμαριέρας».
Ετσι και στην Ελλάδα, το Μνημόνιο 2 είναι επιστέγασμα του βιασμού. Θα αφήσει πίσω του μια καθημαγμένη χώρα που θα προσπαθεί να καταπολεμήσει τα προβλήματά της αλλά δε θα μπορεί.
Και η κατάληξη είναι σίγουρα μία και μοναδική. Η αναδιάρθρωση του χρέους. Όποια μέτρα κι αν πάρουν το χρέος δεν τιθασεύεται. Η χρεοκοπία είναι προ των πυλών.
Και η βιασθείσα κόρη θα βιάζεται καθημερινά.
read more "Ο βιασμός μιας χώρας" Διαβάστε περισσότερα...

Η Ελλάδα έχει ήδη χρεοκοπήσει στις καρδιές μας…



Μάταια προσπαθείτε να αναστήσετε μια τελειωμένη υπόθεση. Η Ελλάδα μας, έτσι όπως την είχαμε γνωρίσει και μεγαλώσει μαζί της, χρεοκόπησε στις καρδιές μας. Αποτελεί πλέον έναν πτώμα που δεν μπορεί, ούτε θέλουμε να αναστηθεί.

Δεν μας αγάπησε. Δεν φρόντισε όλα τα παιδιά της. Μας εκμεταλλεύτηκε για να κερδοσκοπούν μόνο κάποιοι και πάντα οι ίδιοι και οι ίδιοι. Οι πιο πολλοί γίναμε απόπαιδα. Μας έδιωξε, φύγαμε, ξενιτευτήκαμε στη λησμονιά, μα πάντα είχαμε στην καρδιά μας την Ελλάδα και όνειρο την επιστροφή. Την επιστροφή στην Ιθάκη μας.

Δεν μας σεβάστηκε. Μας γέμισε ξένους που δεν καταλαβαίνουν σε τι ιερά χώματα πατάνε. Μας σκοτώνουν σαν ζώα για λίγα ευρώ και η Ελλάδα αντί να μας προστατέψει, μας πληγώνει περισσότερο.

Σήμερα τα ευνοημένα παιδιά της, οι γόνοι τους και οι ξένοι πάτρωνές τους, αφού έβαλαν την Ελλάδα στη σκλαβιά, καλούν εμάς τα απόπαιδα και τα παιδιά μας να στεγνώσουμε τα μουσκεμένα συναισθήματά μας, να πετρώσουμε τις καρδιές μας, να στερηθούμε ακόμα και αυτά τα λίγα που μας άφησαν να αποκτήσουμε, να εξαθλιωθούμε τελείως για να αναστήσουμε τα συμφέροντά τους, τα οποία ονομάζουν σωτηρία της Ελλάδας...

Πουλάνε την ίδια την Ελλάδα στο όνομα των συμφερόντων τους και μας καλούν να το ανεχτούμε.

Όχι. Δεν δίνουμε πλέον δεκάρα για το χθες. Δεν συμμετέχουμε στα μέτρα σας. Κοιτάμε το αύριο. Και το αύριο δεν έχει…. ευνοημένους και απόπαιδα. Έχει ίσους ανθρώπους με ίσα δικαιώματα σε μια άλλη Πολιτεία Δημοκρατική, σε μια Νέα Ελλάδα, όπου όλοι θα παίρνουμε μέρος στις αποφάσεις.

Η παλιά Ελλάδα χρεοκόπησε ήδη στις καρδιές μας και στο νου μας.

Όσα μέτρα και αν πάρετε, όλα είναι μια χαμένη υπόθεση. Απλά την ξεριζώνετε όλο και πιο πολύ από τη σκέψη μας.

Δεν συμμετέχουμε.

Εμείς θα φτιάξουμε τη δική μας Ελλάδα.


read more "Η Ελλάδα έχει ήδη χρεοκοπήσει στις καρδιές μας…" Διαβάστε περισσότερα...

Επιστολή - έκκληση του Χάρρυ Κλυνν στον Σαμαρά



Δεν πρέπει να σε κρίνει ως συνένοχο στο έγκλημα η ιστορία…

Αντώνη Σαμαρά, δεν αρκεί να πεις αύριο στον εκδορέα του Ελληνικού λαού, «δεν έχεις τη συναίνεσή μου»…

Οφείλεις να σταματήσεις πάση θυσία τον διαφαινόμενο ολοκληρωτικό όλεθρο.

Οφείλεις να επισκεφτείς, αμέσως μετά το Μαξίμου, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας προκειμένου να τον ενημερώσεις για την καλπάζουσα καταστροφή και αφού τον θέσεις προ των ιστορικών ευθυνών του, να ζητήσεις την άμεση διενέργεια εκλογών για να αποφασίσει ο κυρίαρχος ελληνικός λαός για το παρόν και το μέλλον του.

Διαφορετικά, μόνο ως συνένοχο στο έγκλημα που συντελείται σε βάρος του Ελληνικού λαού θα σε κρίνει η ιστορία… ότι εγνώριζες και δεν εφρόντισες…
Βασίλης Ν. Τριανταφυλλίδης
read more "Επιστολή - έκκληση του Χάρρυ Κλυνν στον Σαμαρά" Διαβάστε περισσότερα...