Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

Τραυματίες Πατριώτες εργάτες στο Σύνταγμα

290610-syntagma

Επεισόδια έλαβαν χώρα το μεσημέρι κατά το συλλαλητήριο ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στο Σύνταγμα. Μέλη του ΚΚΕ και αριστεριστικών οργανώσεων προσπάθησαν να εισβάλλουν στην βουλή, ενώ επίθεση από αριστεριστές και αναρχικούς δέχθηκε το μπλοκ πατριωτών εργαζομένων της «Ελληνικής Γροθιάς».

Σύμφωνα με πρώτες πληροφορίες, μέλη της οργάνωσης έχουν τραυματισθεί, ενώ ανάμεσα στους τραυματίες είναι και το μέλος της Κ.Ε. του ΔΗΚΚΙ, Τάσος Χατζηπαράσχου, στοχοποιημένος πρόσφατα από το Indymedia, που φέρει σοβαρό τραύμα στο μάτι από κτύπημα με ρόπαλο – σημαία.


Σε επικοινωνία που είχαμε μαζί του, δήλωσε ότι αποπειράθηκαν να τον λιντσάρουν μέλη του ΑΝΤΑΡΣΥΑ, κατόπιν εντολής του επικεφαλής του μπλοκ του, Πέτρου Κωνσταντίνου. Εναντίον του κ. Πέτρου Κωνσταντίνου, ο οποίος θυμίζουμε ότι είχε φωτογραφηθεί μπροστά από το φλεγόμενο κτίριο της MARFIN την ημέρα της δολοφονίας των τεσσάρων υπαλλήλων της τραπέζης, καθώς και εναντίον ενός άλλου αριστεριστή, που αναγνωρίσθηκε, κατετέθησαν μηνύσεις.

ΠΗΓΗ

read more "Τραυματίες Πατριώτες εργάτες στο Σύνταγμα" Διαβάστε περισσότερα...

Κατάλαβες τώρα, Έλληνα, γιατί συμβαίνουν όλα αυτά;


  • Έπρεπε να γίνουν τόσα πολλά, σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, από τόσο μικρούς ανθρώπους, για να αρχίσουμε να καταλαβαίνουμε το Grande Colpo της κυβέρνησης;
  • Έπρεπε να γίνουν τόσα, για να κατανοήσουμε πως πρώτος στόχος είμαστε εμείς ως λαός και έπειτα ο πλούτος της χώρας που επιμελώς μας κρύβουν;

Κατάλαβες τώρα γιατί σε λέγανε εθνικιστή όταν έλεγες πως αγαπάς την πατρίδα σου; Για να την πουλήσουν πιο εύκολα. Όταν κάθε λέξη που αρχίζει από εθν- και ελλ- έγινε ο δαίμονας που θα μας στερούσε από τον “εκσυγχρονισμό”.
Κατάλαβες τώρα γιατί σε λέγανε ρατσιστή;
Σε πολύ λίγο δεν θα είσαι ιδιοκτήτης της πατρίδας σου, θα είσαι ένας κάτοικος μιας χώρας που θα ανοίκει στους τραπεζίτες και τ’ αφεντικά τους που παριστάνουν την κυβέρνηση.
Κατάλαβες τώρα γιατί πριονίσανε την παιδεία και την υποβάθμησαν σε “εκπαίδευση”; Για να σε κάνουν υπαλληλάκο των 3.60. Να σε βάλουν πίσω από τον πάγκο των μπακάλικών τους, να σερβίρεις καφέδες και να πηγαίνεις με το παπί πίτσες στα πάρτυ του Χριστοφοράκου.
Κατάλαβες τώρα γιατί σου δίνανε τζάμπα κάρτες οι τράπεζες; Για να σου πάρουν το πατρικό σου. Δεκάρα δεν δίνανε για τις δώσεις σου, με χαρτιά τυπωμένα σου πήρανε το σπίτι, το χωράφι, το μαγαζί.
Κατάλαβες τώρα γιατί σε χώσανε στο χρηματιστήριο; Όταν ένας πρωθυπουργός της χώρας προέτρεπε τον απλό κόσμο να βάλει το κομπόδεμά του στο στημένο παιγνίδι του χρηματιστηρίου, δεν εννοούσε ακριβώς για .επενδύσεις. Κατάλαβες τώρα πως κάποιοι γίνανε πάμπλουτοι σε μια νύχτα ανταλλάσσοντας πλούτο με αέρα;
Κατάλαβες τώρα γιατί γουστάρουν τόσο την “ελεύθερη αγορά”;
Για να κλείσει ο μπακάλης και να στέλνεις τον κόπο σου στα μεγαλομπακάλικα της γερμανίας. Σε βγάλανε ψαράκι από τη γυάλα σου και σε πετάξανε στον ωκεανό με τα σκυλόψαρα, με τους δικούς τους .κανόνες διατροφής.
Κατάλαβες τώρα γιατί τους αγαπάνε τους “μη νόμιμους μετανάστες” τόσο πολύ οι εκλεγμένοι αλήτες μας; Για να κάνουν με τη δυστυχία τους κι εμάς δυστυχισμένους.
Κατάλαβες τώρα ψαράκι πόσο αξίζει η γυάλα σου; Μήπως έχεις την καλύτερη γωνιά στον κόσμο, το καλύτερο οικόπεδο και στην κοστολογούν μόλις 300 δις; Τότε τα βράχια της Iρλανδίας πόσο κάνουν, τέσσερα δίφραγκα;
Κατάλαβες τώρα γιατί την Εθνική σου Οδό της αλλάζουν ονοματάκι; Θέλεις 20ευρώ για να πας από Αθήνα – Θεσσαλονίκη χρησιμοποιόντας την Εθνική σου Οδό, αυτήν που είναι υποχρέωση του κράτους να κατασκευάσει κι όχι να την ξεπουλήσει στο κάθε “όμορφο’ που παριστάνει τον εργολάβο.
Κατάλαβες τώρα γιατί σου πουλάνε φθηνά τα χαζοκούτια; Για να σε κάνουν να τρως κουτόχορτο στα λιβάδια της τηλεόρασης. Για να σε πετάνε μπαλάκι από τη μεσημεριανή χαζοβιόλα στον απογευματινό πληρωμένο τελάλη της προπαγάνδας τους. Από το πρωί μέχρι το βράδυ μια θλιβερή παρέλαση υπερεκτιμημένων “τίποτα” με ειδικότητα στον αέρα.
Κατάλαβες μήπως τώρα γιατί στη Βουλή δεν μπαίνει ούτε ένας σοβαρός άνθρωπος; Επειδή αφορά ένα θίασο τριακοσίων διορισμένων από τις κοματικές λίστες οι οποίες συντάσσονται από ντόποιους τοποτηρητές που οι μεγάλοι επιλέγουν από τις “άγιες οικογένειες” του τόπου.
Δεν θα βρείτε κανέναν από τους έλληνες λαμπρούς διανοητές κι επιστήμονες εκεί μέσα. Ούτε απ’ έξω δεν πατάνε μη λερωθούν.
Κατάλαβες τώρα γιατί τα κάνουν όλ’ αυτά; ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΑΛΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.
Ούτε στο γένος ούτε στη σκέψη.
Καθιστούν αδύνατη ακόμα και την αναπαραγωγή. Οι γονείς σε δυο δουλειές, οι παππούδες ακόμα και στα 70 θα εργάζονται.
Τα παιδιά δεν μεγαλώνουν αυτόματα και ο ξέρουν.
Είναι υπεύθυνοι για κάθε ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΓΕΝΝΗΘΕΙ.
Θυμηθήτε το, κάνουν μια νέα μορφή γενοκτονίας και το ξέρουν πάρα πολύ καλά….
read more "Κατάλαβες τώρα, Έλληνα, γιατί συμβαίνουν όλα αυτά;" Διαβάστε περισσότερα...

Η Αλληλοστήριξη ανάμεσα στους Έλληνες να εντείνεται!


Έντονο αίσθημα αλληλεγγύης στον δοκιμαζόμενο Ελληνικό λαό φαίνεται να τρέφουν οι Έλληνες της Κύπρου. Άνοιξαν τον δρόμο με την ευκαιρία του Κατακλυσμού όπου πέραν των 5000 Κυπρίων ψήφισαν Ελλάδα για το τριήμερο και τώρα συνεχίζουν ακάθεκτοι να επιδεικνύουν έμπρακτα την στήριξη τους στον μητροπολιτικό Ελληνισμό.
Κατά τον περασμένο Μάιο ταξίδεψαν προς την Ελλάδα 30.011 άτομα, ποσοστό αυξημένο κατά 15,9% σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό και εντός των υπόλοιπων μηνών του καλοκαιριού αναμένεται κλιμάκωση της αυξητικής τάσης για διακοπές στην Ελλάδα. Οι μικρές αυτές οικονομικές ανάσες είναι αναγκαίες για τον μέσο Ελλαδίτη αδελφό που κατακεραυνώνεται από τα σκληρά μέτρα που συμφωνήθηκαν ερήμην αυτού, συνέπεια πράξεων ολίγων αλλά υποθήκευσαν αυτόν και αυταρχικά του επιβλήθηκαν.
Στην δύσκολη αυτή εποχή δεν χωρούν κομματικές εξάρσεις ούτε μεγάλα λόγια, παρά μόνο έμπρακτη στήριξη και όταν αυτή πηγάζει από την καρδιά τότε τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο. Μόνο έτσι θα κρατήσουμε εν ζωή την ακεραιότητα των θεσμών και την οντότητα του Ελλαδικού μας κράτους. Η αλληλοστήριξη ανάμεσα στους Έλληνες να εντείνεται και να συνεχίσει να υπάρχει μέχρι τέλους γιατί η Ελλάς έχει μείνει ασφυκτικά μόνη και το μόνο που της έχει απομείνει είναι τα παιδιά της.
Στην Κύπρο της ανεργίας του 7% και με 6,1% του ΑΕΠ δημόσιου ελλείμματος οι μακρινοί Έλληνες της νήσου κατάθεσαν από την ψυχή τους και αναμένεται να ξεχειλώσουν και άλλο τα όρια της αντοχής τους.. Ήρθε η ώρα ο παγκόσμιος Ελληνισμός να διατηρήσει την Ελλάδα στον αναπνευστήρα ούτως ώστε να κρατηθεί ζωντανή η ελπίδα ανάκαμψης. Άκουσε, έμαθε, είδε και παραδειγματίστηκε από την Κύπρο τώρα ήρθε η δική του σειρά να δράσει άμεσα και να ψηφίσει ΕΛΛΑΔΑ αυτό το καλοκαίρι.
read more "Η Αλληλοστήριξη ανάμεσα στους Έλληνες να εντείνεται!" Διαβάστε περισσότερα...

Το Βατερλό ενός λαού.........

  • Το συνταρακτικό κείμενο που ακολουθεί γράφτηκε και δημοσιεύτηκε τον Ιανουάριο του 2008 στο περιοδικό "Ρεσάλτο" και το υπογράφει ο Ηλίας Σιαμέλας
«Μας πολτοποιήσανε
μας έχουν κάνει – το λαό!-
μια μάζα ευκολομάσητη
γλοιώδη
σαν μπάμιες καζανιού»

Άρης Αλεξάνδρου

Τι να πούμε για τούτη την ανάπηρη χώρα. Πώς να παραστήσουμε την κατρακύλα της μεταπολιτευτικής Ελλάδας. Όπου κι αν κοιτάξεις βλέπεις τα κουρέλια της αποσύνθεσης κι όπου σταθείς νιώθεις τη βαριά μυρωδιά του επαίτη. Μια απέραντη ντροπή, που η όψη της υπερακοντίζει το χειρότερο εφιάλτη.
Σε τούτη τη χώρα δεν ακούς τίποτ’ άλλο, παρά γρυλισμούς τρέλας και παρατεταμένα βελάσματα ανθρωπόμορφων θεριών.
Απ’ εδώ πολιτικά παχύδερμα κι από ‘κεί το εκπαιδευμένο κορμί του τηλε-παρουσιαστή, που «χορεύει», και σειέται και λυγιέται, σαν την κόμπρα που αναπηδά απ’ το καλάθι της, στο άκουσμα του αυλού του φακίρη.
Εδώ λοιπόν, σε τούτο το πολυεθνικό ζωοπανήγυρο, βιώνουμε το πολύκλαυστο εύρος του απίστευτου, του τραγικού και του γελοίου. Καθημερινά γευόμαστε το σταβλίσιο μενού της τηλεοπτικής κουζίνας και μηρυκάζουμε τη χαρακτηριστική μπόχα της πολιτικοβαρβατίλας.
Εδώ βλέπουμε όλα τα τερτίπια της ντόπιας πολιτικής ολιγαρχίας, που πότε με τις ντουντούκες της πλεκτάνης, ακομπανιάρει τα ουρλιαχτά των τηλεοπτικών θηλαστικών της Νέας Τάξης και πότε γυαλίζει δουλικά τα σκήπτρα των Ελιτάριων της Ευρώπης.
Μια ξιπασμένη δράκα επαίσχυντων τυράννων, που χθες λεηλάτησε τον Ελληνικό λαό με την παρωδία των «Ολυμπιακών Αγώνων» και σήμερα διατάζει την τελευταία έφοδο, στο βρώμικο δικομματικό μαντρί της Ολυμπιακής Αεροπορίας.
Μια πολιτική ολιγαρχία πορτοφολάδων, που χθες λήστεψε στο χρηματιστήριο χιλιάδες μικροεπενδυτές και σήμερα ληστεύει τ’ Ασφαλιστικά Ταμεία και τους ίδιους τους εργαζόμενους.
Μια μολεμένη από χολέρα πολιτική ηγεσία, που χθες, με ένα πανουκλιάρη νόμο, πέταξε κυριολεκτικά στο δρόμο 1200 Ασυρματιστές του Εμπορικού Ναυτικού και σήμερα «υπόσχεται» ότι κανείς εργαζόμενος στην Ολυμπιακή δε θα χάσει τη δουλειά του.
Μια χρυσοφορεμένη κάστα μεγαλομασκαράδων, που υπερχρέωσε και υπερχρεώνει τη χώρα, όπου οι «ημέτεροι» καταβροχθίζουν τα «κοινοτικά» κοντύλια, με την ηρεμία και τη σιγουριά των λιονταριών της ζούγκλας.
Μια δουλόπρεπη πολιτική φάρα, που προσκυνάει τους αιματοβαμμένους στρατηγούς της τουρκιάς, που ετοιμάζεται να συγκροτήσει «κοινές στρατιωτικές μονάδες» με τον Αττίλα, που αφήνει να ξεφτιλίζεται και να εκβιάζεται η χώρα μας, από μια χούφτα Αλβανο-Σκοπιανούς ληστοσυμμορίτες.
Μια πολιτική Σατραπεία ανδρείκελων, που μετάτρεψε την Αττική σε ένα απέραντο αβίωτο γκέτο, που ετοιμάζεται τώρα να ανοίξει διάπλατα τις πύλες του Δημοσίου, στους Αλβανούς - Ληστές – Ουτσεκάδες!
Μια δοσίλογη πολιτικοοικονομική φάρα, που έκαψε τα δάση μας και τα χωριά μας, που καθημερινά σφίγγει τη μέγγενη της ανέχειας, για να μας κόψει τα πόδια και να συνεχιστεί απρόσκοπτα ο εποικισμός στη χώρα μας και ότι άλλο διατάξει η Λέσχη «Μπίλντερμπεργκ».

«Δεν είναι πατρίδα μου όλοι αυτοί,
το δηλώνω για όποιον σε τούτα τα χώματα
θέλει να μ’ ακούσει»*


Τούτοι για μένα, είναι οι χειρότεροι εχθροί που πέρασαν από αυτόνε τον τόπο.
Τούτοι δε μας σφάζουν με τις χαντζάρες, όπως έκαναν οι τουρκαλάδες στα χρόνια της σκλαβιάς. Μας σφάζουν με το βαμβάκι, αφού πρώτα μας κάνουν πολτό, «μια μάζα ευκολομάσητη, γλοιώδη». Μας ξεκληρίζουν σιγά, σιγά και με μέθοδο.
Και που είναι ο αγωνιστικός πυρετός του χθεσινού ανθρώπου; φωνάζω μέσα στο παραλήρημά μου. Πού είναι το «αδούλωτο» ελληνικό πνεύμα; Πού είναι οι αγωνιστές; Πού είναι οι τσακισμένοι; Πού είναι οι φτωχοί; Πού είναι οι άνεργοι; Πού είναι οι απελπισμένοι; Πού είναι οι πεινασμένοι; Πού είναι οι ληστεμένοι; Πού είναι οι αντάρτες;
Κι όμως, η ακρίβεια καλπάζει, «τα μεροκάματα δε φτάνουνε, οι γυναίκες κλαίνε στις κουζίνες», οι συνταξιούχοι πεινάνε, οι φορομπήχτες ετοιμάζουν νέα φορολογικά νομοσχέδια για να μας πάρουν ακόμα και τα σώβρακα και τα ξεπουλημένα συνδικάτα κάνουν… 24ωρη απεργία, ίσα ίσα για να επιχρυσώσουν με κάποια ψίχουλα αγωνιστικότητας, τον κίβδηλο κόσμο τους!
Ναι, το ξέρω! Όλα αυτά που γράφω είναι λόγια, λόγια, λόγια και θα πάνε στο βρόντο.
Είναι ξερόηχα λόγια, που δαιμονίζουν μόνο την άδεια καρδιά μου.
Ας φτύσω λοιπόν λοξοτηρώντας. Ας φτύσω τα γένια μου, ας φτύσω τον αέρα, ας φτύσω το γυαλί της τηλεόρασης, ας φτύσω τους πολιτικάντηδες και όλο τους το συγγενολόι. Ας φτύσω τους εργατοπατέρες.
Ας φτύσω όλους και όλα, έστω κι αν ξέρω ότι στο τέλος θα στερέψει κι αυτό το παράνομο σάλιο μου.
Έτσι στεγνός και μελαγχολικός, ας βγω στο μπαλκόνι μου κι ας κοιτάξω τα μαύρα σύννεφα που πληθαίνουν, μήπως και σηκώσω εκεί ψηλά τον βαθύλαλο πόνο μου.
Μήπως γίνει τούτος ο πόνος μου σπινθήρας κεραυνού, για να πέσει εκεί κοντά στα κεφάλια των ολετήρων της χώρας μου.

Μήπως τούτο τον κεραυνό τον ακούσει η πλάση. Μήπως τούτη η πλάση επιτέλους γεννήσει πάλι ποιητές – μαχητές που με φρίκη θα αναρωτηθούν:

«Τόσες δυστυχίες και τόσο λίγοι πραγματικοί αγωνιστές;
Είναι λοιπόν κουφά
της καρδιάς μας τα αυτιά;
Γι αυτό είναι βαρύς ο αγέρας σα μολύβι;»**


* Πάμπλο Νερούντα
** Ναζίμ Χικμέτ (Παράφραση)
read more "Το Βατερλό ενός λαού........." Διαβάστε περισσότερα...

Επιστολή προς νοήμονες - Αποκλείονται τα μέλη της κυβέρνησης Παπανδρέου

  • Επιστολή Γεώργιου Κ. Αποστολόπουλου προς Υπουργό Δικαιοσύνης, αλλά και προς το ανάλγητο και άθλιο πολιτικό, κοινοβουλευτικό, σύστημα
  • Διαβάστε προσεχτικά, κρίνετε ψύχραιμα, πράξτε τα δέοντα
Με κοροϊδέψατε όταν μου τάξατε προκοπή κι ένα καλύτερο μέλλον αν έστηνα τη δική μου επιχείρηση και με εξαπατήσατε λέγοντάς μου πως είναι υποχρεωτικό να ασφαλιστώ, για να μου φυλάξετε τα χρήματα που πιθανόν δεν θα μπορούσα να αποταμιεύσω μόνος μου για την περίθαλψη και τα γεράματά μου. Με ξεγελάσατε όταν μου είπατε πως δεν μ΄αφήνετε να διαλέξω μόνος τον ασφαλιστικό μου φορέα, γιατί ο μόνος αξιόπιστος ήταν αυτός που διαλέξατε εσείς για λογαριασμό μου. Κι ύστερα πήρατε τα χρήματα αυτά και τα παίξατε, τα χάσατε στο τζόγο, στο χρηματιστήριο, στα δομημένα ομόλογα. Και συνεχίζετε να με κοροϊδεύετε κυνηγώντας τους απατεώνες με άσφαιρες επιτροπές και εξεταστικές του τύπου: «όσα κόμματα, τόσα πορίσματα», που δε θα στείλουν ποτέ κανένα κλέφτη στη φυλακή και το ξέρουμε όλοι.

Εγώ όμως θα πάω στη φυλακή Υπουργέ μου. Το δικαστήριο εξέδωσε απόφαση εξάμηνης φυλάκισης μου, επειδή δεν πλήρωσα τις εισφορές μου στο ΤΕΒΕ από το 2006 μέχρι το 2009. Μα η επιχείρησή μου βούλιαξε το 2003. Από τότε είμαι ανασφάλιστος. Τι μου προσέφερε όλα αυτά τα χρόνια το ΤΕΒΕ; (μπορεί εσείς να το λέτε ΟΑΕΕ, αλλά ο λαός σας το λέει ΤΕΒΕ, κύριε, και είναι η πιο σφιχτή θηλιά στο λαιμό του κάθε επαγγελματία).

Τι τους χρωστάω; Γιατί να τους πληρώσω; Τι θα μου προσφέρουν; Το ταμείο το βουλιάξατε εσείς, όχι εγώ. Όλοι πια ξέρουν πως ο μεγαλύτερος οφειλέτης προς τα ταμεία, ο χειρότερος κακοπληρωτής είναι το κράτος. Πήγε κάποιος από σας φυλακή για να πάω κι εγώ;

Γιατί να φυλακιστώ; Μήπως εγώ δεν ήθελα να είμαι ασφαλισμένος; Τα λεφτά μου έχασα. Δεν έκλεψα, δεν εξαπάτησα κανέναν. Μαζί με την επένδυσή μου έχασα και τα καλύτερα χρόνια της ζωής μου. Τόσος κόπος, τόσα όνειρα και τόσο μεράκι πήγαν χαμένα. Έχασα και την αξιοπρέπειά μου. Έγινα «αυτός που φαλίρισε», «αυτός που βάρεσε κανόνι». Επειδή είμαι φτωχός θα με φυλακίσετε; Τι θα κερδίσει το κράτος μ΄εμένα στη φυλακή; Τίποτα, αντίθετα θα επιβαρυνθεί με την διατροφή και την ιατροφαρμακευτική μου περίθαλψη.

Ποιο έγκλημα διέπραξα ώστε να χρειάζομαι σωφρονισμό; Κανένα και το ξέρετε. Ποιος κινδυνεύει από μένα και μου πρέπει εγκλεισμός; Κανείς και το γνωρίζετε. Με κλείνετε μέσα, για να εκβιάσετε εμένα και μέσα από μένα τους δικούς μου ανθρώπους, να σφιχτούν, να βρουν λεφτά, να πληρώσουν για να με βγάλουν. Για να μπορέσετε να συντηρήσετε την απάτη που εσείς λέτε ΟΑΕΕ κι εγώ ΤΕΒΕ, με τους εκατονταπλάσιους απ΄όσους χρειάζεται υπαλλήλους και τις μισές παροχές σε σχέση με τις εισφορές, από οποιαδήποτε ιδιωτική ασφαλιστική εταιρεία. Για να΄χετε κάπου να διορίζετε τους δικούς σας ανθρώπους, να μαζεύετε τους ψήφους.

Όμως όχι κύριε. Τούτη τη φορά δεν πιάνομαι κορόιδο. Ούτε εγώ ούτε οι δικοί μου έχουμε τα χρήματα, αλλά και να τα΄χα δεν τα΄δινα. Χίλιες φορές κρατούμενος, παρά ξανά κορόιδο. Το χρέος προς την πατρίδα μου το΄καμα. Το χρέος προς το κράτος, την πολιτεία σας -που καμιά σχέση δεν έχει με την πατρίδα μου έτσι πως την καταντήσατε- θα το πληρώσω στο κελί. Δεκάρα δε σας δίνω, γιατί δεν την αξίζετε, γιατί δε δουλέψατε για να την δικαιούστε.

Αλλάξατε πολλοί Υπουργοί δικαιοσύνης όλα αυτά τα χρόνια. Κανείς δεν είχε την τιμιότητα να πει: «αυτός ο νόμος που φυλακίζει νοικοκύρηδες γιατί φτωχύνανε, είναι άδικος, τον καταργώ». Μα αυτή η ανοησία πρέπει επιτέλους να σταματήσει. Ξέρετε Υπουργέ μου ότι σήμερα στη χώρα μας χρειάζεται κανείς περισσότερα χρήματα για να κλείσει μια επιχείρηση από όσα για να την ανοίξει; Ξέρετε άραγε πόσες εκατοντάδες χιλιάδων πολιτών είναι επιχειρηματίες μόνο στα χαρτιά και ψάχνουν μεροκάματο για να΄χουνε να φάνε; Επιχειρηματίες φαντάσματα, φορτωμένοι με νεκρές επιχειρήσεις που το μόνο που προσφέρουν πια είναι ποσοστιαίες μονάδες σε κάποιες κάλπικες στατιστικές. Σας βολεύει να λέτε πως είμαστε χώρα αυτοαπασχολούμενων;

Άνθρωποι σαν και μένα, σήμερα, δεν προσφέρουν τίποτα στην κοινωνία. Όχι γιατί δε θέλουν, αλλά γιατί δεν τους αφήνει το πτώμα που κουβαλούν στη ράχη τους. Γιατί δεν απλοποιείτε τα πράματα; Ίσως αν απαλλαγούμε απ΄το νεκρό βάρος να μπορέσουμε να προσφέρουμε κάτι στο σύνολο. Χρεοκοπημένοι είμαστε, όχι πεθαμένοι. Γιατί μας στερείτε το δικαίωμα της δεύτερης προσπάθειας; Εσείς αν δεν εκλεγείτε με την πρώτη, δε θα ξαναβάλετε υποψηφιότητα την επόμενη τετραετία; Αν δεν πάει καλά το εκλογικό σας ποσοστό, θα πάτε στη φυλακή;

Όλα αυτά βέβαια ισχύουν για μας τους μικρούς. Οι άλλοι οι μεγάλοι, οι φίλοι και σπόνσορες, όσες φορές χρεοκοπούν, άλλες τόσες επιδοτούνται. Κι αυτοί που πήραν τις επιδοτήσεις κι έφυγαν συνεχίζουν τη ζωή τους στη βίλλα τους στην Κούβα ή πάνε και ρίχνουν τη θαλαμηγό τους πάνω στις ξέρες του Αιγαίου. Εγώ ο εχθρός της έννομης τάξης πάω στη φυλακή, επειδή δεν είχα να πληρώσω για την ασφάλειά μου, για το γιατρό του παιδιού μου. Δικαιοσύνη Υπουργέ μου!

Αλλάξανε πολλοί λειτουργοί της Δικαιοσύνης όλον αυτόν τον καιρό. Κανείς δεν είχε τα κότσια να πει: «αυτός ο νόμος που κλείνει σπίτια είναι άτιμος. Δεν τον εφαρμόζω». Και πώς να το κάνετε; Κάτι τέτοιοι νόμοι είναι που γεμίζουν τα δικαστήρια με κατηγορούμενους, που δίνουν δουλειά στους συναδέλφους σας δικηγόρους. Κι αυτής της κυρίας με την παλάντζα, που χετε πάνω απ΄τα κεφάλια σας, δεν της βάλατε το πανί για να μη βλέπει ποιόν δικάζει, το βάλατε για να μη βλέπει ο κόσμος πως της τα΄χετε βγάλει τα μάτια από τη ρίζα. Και μάλλον την κουφάνατε κι όλας. Αλλιώς, δεν μπορεί, κάτι θ΄άκουγε απ΄το κλάμα ενός ολόκληρου λαού.

Ερήμην με δικάσανε, Υπουργέ μου. Δεν με ειδοποιήσανε να πάω στο δικαστήριο. Ίσως για να μην ακούσουνε αυτά που σου γράφω σήμερα. Δεν είναι που δε με βρήκανε, ξέρανε που μένω όταν ήταν να μου κοινοποιήσουν την απόφαση. Αυτή είναι η δικαιοσύνη, αυτή η διαφάνεια κι αυτά τα ανθρώπινα δικαιώματα που υπηρετείτε. Με κοροϊδέψατε όταν μου μιλήσατε για αλλαγή, με εξαπατήσατε όταν μου υποσχεθήκατε επανίδρυση του κράτους. Τίποτα δεν αλλάξατε, τίποτα δεν επανιδρύσατε. Ψέματα μου είπατε. Εκτός τόπου και χρόνου είσαστε όλοι σας. Έχετε χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα και το λαό σας.

Μετατρέψατε το κοινοβούλιο σε μια εισπρακτική Α.Ε. που το μόνο που κάνει είναι να ψάχνει τρόπους και να ψηφίζει νόμους για να πάρει όσο γίνεται περισσότερα χρήματα απ΄τον πολίτη. Οι πολίτες σας αποκαλούν κλέφτες εκεί έξω αλλά μάλλον δεν το ακούτε ή αν το ακούτε δεν φαίνεται να σας απασχολεί. Οι πολίτες δε νοιάζονται αν τα χρήματα που πήρατε ήταν μίζα ή προεκλογική χορηγία. Πως θα διαπραγματευτεί μετεκλογικά ο Υπουργός με τον επιχειρηματία που του ΄δωσε χρήματα προεκλογικά για να γίνει Υπουργός; Ίσως στη δικαιοσύνη να περνούν τέτοια τερτίπια και η διαφορετική ονοματοδότηση του «δώρου» να αθωώνει. Η κοινή γνώμη όμως δεν γελιέται πια. Για τον απλό πολίτη τα πράματα είναι απλά: ή πήρες χρήματα ή δεν πήρες.

Ο κόσμος εδώ έξω έχει σχεδόν πειστεί ότι η μεγαλύτερη περιπέτεια της δημοκρατίας στην Ελλάδα δεν ήταν η χούντα αλλά η μεταπολίτευση. Το δίλημμα πλέον δεν είναι αν θα κυβερνήσει το ένα κόμμα ή το άλλο αλλά αν αυτός που θα μας απαλλάξει από σας θα είναι λοχίας, λόγιος ή επιχειρηματίας. Κι αυτό είναι ντροπή για κάθε δημοκράτη και για κάθε Έλληνα. Ξεφτιλίσατε τη δημοκρατία μέσα στο ναό της, το κοινοβούλιο. Ποιος μπορεί να μου εξηγήσει πως γίνεται σ΄ένα κοινοβούλιο που θέλει να λέγεται δημοκρατικό, να υπάρχουν κομματικές γραμμές; Γιατί ο δημοκρατικά εκλεγμένος βουλευτής πρέπει να ψηφίσει ενάντια στη θέληση των ψηφοφόρων του και της περιοχής που τον εξέλεξε για να προασπίσει τα συμφέροντά της και γιατί αν δεν το κάνει ο αρχηγός τον διώχνει από το κόμμα; Δεν αντιπροσωπεύει εμένα εκεί; Για να στηρίζει τον αρχηγό του τον έστειλα;

Είναι δημοκρατικό να διορίζει ο αρχηγός υπουργούς που δεν έχουν εκλεγεί απ΄το λαό; Αν είναι τι τους θέλουμε τους βουλευτές; Μόνο για να τους πληρώνουμε; Ας ψηφίζουμε έναν αρχηγό, να διαλέγει ποιους θέλει για υπουργούς, να κάνει τα κουμάντα του όπως καταλαβαίνει. Βλέπετε; Μόνοι σας απαξιωθήκατε. Εσείς κάνατε τον κόσμο να πιστέψει πως δεν σας χρειαζόμαστε, πως ο βουλευτής το μόνο που κάνει είναι θεατρινίστικα ξεσπάσματα, άσκοποι λόγοι γεμάτοι βερμπαλισμούς και επίδειξη ρητορικής δεινότητας και στο πηλίκον ουδέν!

Γιατί η υπουργός παιδείας στέλνει το παιδί της σ ένα σχολειό (ΙΒ θαρρώ το λένε) από το οποίο δεν μπορεί να μπεί παρά μόνο σε πανεπιστήμια του εξωτερικού; Δεν της κάνουν τα Ελληνικά; Υπουργός παιδείας είναι, ας τα κάνει καλύτερα. Εμένα όταν οι κόρες μου παίρνανε το πτυχίο τους από τα ΙΕΚ καμάρωνα Και συγχρόνως έκλαιγα που δεν είχα τα λεφτά να τις στείλω κάπου ψηλότερα.

Έτσι όπως κλαίω και σήμερα, στη σκέψη πως το 3,5 χρονών παλικαράκι μου (ένα δώρο που μου΄στειλε ο Θεός στα 47 μου, τότε, να γλυκάνει τη δυστυχία μου, να διώξει απ΄το χέρι μου το όπλο που μέρα με τη μέρα ζύγωνα πιο κοντά στο κεφάλι μου, να μου ξαναδώσει δύναμη και θέληση για ζωή) που είναι κολλημένο πάνω μου σα βδέλλα, θα πρέπει να ζήσει μακρυά μου όσο καιρό θα είμαι κρατούμενος. Για μένα, βλέπετε, δεν είναι τίτλος τιμής να μεγαλώνει το παιδί μου χωρίς πατέρα.
Σήμερα θα τις έστελνα κι εγώ έξω γιατί θα θεωρούσα ντροπή να μάθουν τα παιδιά μου γράμματα στο εκπαιδευτικό σύστημα που έδιωξε τη Χαρά Νικοπούλου απ΄το Μεγάλο Δέρειο.

Αυτά κι άλλα πολλά τέτοια κουβεντιάζει ο λαός σας σήμερα, Υπουργέ μου. Αυτά ρωτάει κι απαντήσεις δεν παίρνει. Δεν ήταν αναρχικοί, ούτε αντιεξουσιαστές που φωνάζανε τις προάλλες να καεί η βουλή. Άνθρωποι σαν εμένα ήτανε και σαν το συχωρεμένο τον πατέρα μου. Άνθρωποι που πιθανόν να μην έχουν ξαναπάει σε συλλαλητήριο ποτέ τους. Και το «να καεί» δεν ήταν μίσος ούτε κακία. Η τελευταία, η απελπισμένη λύση είναι. Όταν δεν αποδίδει κανένα άλλο μέσο, βάζεις φωτιά στο χωράφι για να ξεφορτωθείς τα ζιζάνια. Αυτό σας φώναξε ο κόσμος. Μα ούτε κι αυτό τ΄ακούσατε. Τίποτα δεν ακούτε πια.

Τέλειωσε η εποχή σας κύριε. Μόνοι σας την τελειώσατε. Δεν θα΄χει πιά λαοθάλασσες στις συγκεντρώσεις σας. Ούτε οι «βολεμένοι» θα΄ρχονται πια από φόβο μη τους πάρει κι αυτούς η μπάλα. Ήδη άρχισαν να σας «κράζουν» στο δρόμο. Ο λαός ψάχνει να βρει αλλού τη σωτηρία. Δεν πιστεύουμε πως θα δώσουν τη λύση οι ξενόφερτοι σωτήρες, όσα δανεικά κι αν φέρουν, ούτε οι ξενοσπουδαγμένοι μας πολιτικοί που τά ΄μαθαν όλα εκεί έξω, εκτός απ΄το πώς σκέφτεται και αντιδρά ο λαός που ήρθανε να κυβερνήσουν. Ούτε και στους παλιότερους έχουμε εμπιστοσύνη. Επί 36 χρόνια οι ίδιοι άνθρωποι μας πήγαν απ΄το κακό στο χειρότερο, εξαφάνισαν τον όποιο πλούτο παρήγαγε η χώρα. Τι άλλαξε σήμερα και θα μας πάνε στο καλύτερο;

Και ούτε το: «δεν είμαστε όλοι ίδιοι» περνάει πιά. Αν υπάρχουν καλοί και κακοί στο κοινοβούλιο, τότε τα πράματα είναι απλά. Αν οι καλοί είστε περισσότεροι διώξτε τους κακούς. Αν πάλι είναι οι κακοί περισσότεροι ας σηκωθούν να φύγουν οι καλοί, να ξέρουμε τι μας γίνεται. Μα ούτε το ΄να θα γίνει ούτε τ΄άλλο. Η καρέκλα έχει κόλλα, έτσι δεν είναι; Ή μήπως είναι μέλι;

Έτσι είναι και το ξέρω, κύριε. Και, αντίθετα από σας, τις αποφάσεις μου τις έχω πάρει. Την ερχόμενη βδομάδα θα πάω στον κ. εισαγγελέα της Κομοτηνής για να εκτελέσει την ποινή που μου επέβαλε. Με το κεφάλι ψηλά θα πάω, να πληρώσω για τα λάθη μου, το μεγαλύτερο απ΄τα οποία είναι που πίστεψα σε σας και το νόμο σας και σας άφησα να με ξεγελάσετε τόσες φορές.

Κι αφού ξεχρεώσω ότι χρωστώ στην πολιτεία σας, θα περάσω στην απέναντι πλευρά του ποταμιού, να ζητήσω απ΄τους γειτόνους να με αφήσουν να στήσω εκεί το καλύβι μου. Είναι φιλόξενοι άνθρωποι, δε φαντάζομαι να μου αρνηθούν. Από κει και πέρα, όταν η χώρα που ζώ με πληγώνει, θα πονάει λιγότερο γιατί δεν θα είναι η πατρίδα μου. Δεν φεύγω χωρίς να πληρώσω το λογαριασμό, δεν με λένε Χριστοφοράκο και θέλω τα παιδιά μου να συνεχίσουν να φέρουν το όνομά μου με περηφάνια.

Θα φύγω για να ζήσει ο γιός μου μακριά από σας, μη μάθει πως φερθήκατε στον πατέρα του και γίνει αντιεξουσιαστής για να σας χτυπήσει. Γιατί εξουσία εξασκείτε όχι διακυβέρνηση. Γιατί εξουσιάζετε, δεν διοικείτε. Γιατί η εξουσία είναι βία και βία θα φέρει.

Δεν έγραψα για να ζητήσω χάρη, δε σας την κάνω τέτοια χάρη. Δε θέλω κάποιο ρουσφέτι, θέλησα να μιλήσω στον υπουργό της δικαιοσύνης, για τις αδικίες που, χρόνια τώρα, βασανίζουν τον τόπο μου και τους ανθρώπους του. Δεν έγραψα την ιστορία της ζωής μου, την ιστορία του Θρακιώτη μικρομεσαίου της γενιάς μου σας αφηγήθηκα και την ιστορία του πολιτικού της γενιάς σας έτσι όπως την είδαμε εμείς.Θέλησα να μοιραστώ την πίκρα μου με τον Υπουργό, γιατί είμαι σίγουρος πια πως τα βογγητά του λαού δεν φτάνουν στα υπουργεία και αυτό είναι αδικία κύριε Υπουργέ της δικαιοσύνης.

Γιώργος Κ. Αποστολόπουλος
read more "Επιστολή προς νοήμονες - Αποκλείονται τα μέλη της κυβέρνησης Παπανδρέου" Διαβάστε περισσότερα...

Διαλυτικές τάσεις στην κυβέρνηση εν όψει ασφαλιστικού

  • Επείγον υπουργικό συμβούλιο για να συγκρατηθούν οι αντάρτες
  • Οι κυβερνητικοί βουλευτές ανοιχτά χλευάζουν τις πρακτικές των υπουργών
  • Η φωνή των πολιτών έχει σκορπίσει τον τρόμο της επόμενης ημέρας στις τάξεις του ΠΑΣΟΚ, ενώ η σημερινή πανελλαδική απεργία και οι προγραμματισμένες συγκεντρώσεις είναι σε θέση να ρίξουν την κυβέρνηση του ΔΝΤ κι έναν πρωθυπουργό που επισκέπτεται τακτικά την Ελλάδα... για να δει τους φίλους και τους γνωστούς, να κάνει κανό (με την προστασία του Λιμενικού), αλλά και για να δροσιστεί, λόγω ανεβασμένης θερμοκρασίας...

Πιο σοβαρά από ποτέ είναι τα πράγματα στην κυβέρνηση με αφορμή το ασφαλιστικό. Ο κίνδυνος νέων ανταρτών στη ψηφοφορία της Βουλής έχει προκαλέσει ταραχή γι’ αυτό και ο πρωθυπουργός συγκαλεί την Τρίτη το μεσημέρι το πολιτικό συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ για να δουν πώς θα αντιμετωπίσουν πιθανά διαλυτικά φαινόμενα ενώ δεν αποκλείεται εντός της εβδομάδας να συγκληθεί και η κοινοβουλευτική ομάδα προκειμένου να “μαντρωθούν” οι βουλευτές υπό την απειλή πρόωρων εκλογών.
Το βαρύ κλίμα επιβεβαιώθηκε και κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης που έκανε ο Α. Λοβέρδος στη συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Τομέα Ελέγχου για το Ασφαλιστικό.
Ειρωνικοί και ιδιαίτερα δηκτικοί οι κυβερνητικοί βουλευτές αντιμετώπισαν τον υπουργό σαν… κλητήρα κάνουν ιδιαίτερα αρνητικά σχόλια. “Αν ήταν ο Γιαννίτσης εδώ θα ήταν ο αριστερός” είπε ο βουλευτής Αρκαδίας, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος. Ο Π. Κουρουπλής από την Αιτωλοακαρνανία ζήτησε να πάρουν πίσω τις ρυθμίσεις που κατεδαφίσουν το κοινωνικό κράτος την ώρα που η σπατάλη συνεχίζει ανεξέλεγκτη. Μάλιστα άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να μην ψηφίσει το ασφαλιστικό.
“Στο όνομα του μνημονίου δε δικαιούμαστε να αλλοιώνουμε το χαρακτήρα του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος”, είπε ο Γ. Κουστούκος ενώ ο Πάρης Κουκουλόπουλος από την Κοζάνη αναρωτήθηκε : “Τι σημαίνει να είσαι υπουργός της κυβέρνησης; Είναι προσωπική επιλογή; Δεν πέρασε από Υπουργικό Συμβούλιο; Γιατί δεν βλέπω κανέναν υπουργό να υποστηρίζει το ασφαλιστικό. Ούτε εμείς οι βουλευτές, ούτε η Κυβέρνηση θα το περάσει εύκολα αν μείνουμε στις περικοπές μισθών και συντάξεων“.
Πελιδνός και χωρίς να μπορεί να εξηγήσει τα ανεξήγητα, ο κ. Λοβέρδος επιχείρησε για ακόμη μια φορά να δικαιολογήσει τις αλλαγές, το’ παιξε και πάλι λίγο… Ξανθόπουλος που θυσιάζεται για τη φουκαριάρα τη μάνα του αλλά από τη συνεδρίαση της ΚΤΕ δεν έφυγε αλώβητος ούτε αυτός ούτε η κυβέρνηση. Ο προβληματισμός είναι έκδηλος αφού κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει τις αντιδράσεις των βουλευτών που δεν έχουν μούτρα να δουν τους ψηφοφόρους από τις εκλογικές περιφέρειες.
Παρά την "επίσημη στάση" των "ανταρτών" βουλευτών, με “απόφαση ευθύνης” θα τα ψηφίσουν ΟΛΑ. Θα υπάρξουν και ενα-δύο ΔΕΝ για το "ξεκάρφωμα". Όσο και να κάνουν τις κλαίουσες, το ξύλο δεν θα το γλιτώσουν οι βουλευτές. Τώρα το καλοκαιράκι, για να δούμε πόσοι θα γυρίσουν “μαυρισμένοι” από τις περιφέρειές τους... αν, βεβαίως προλάβουν να τις δούνε ως... βουλευτές.
Τα σοσιαλιστικά τσόφλια που ψήφισαν το μνημόνιο παρεούλα με την τελειωμένη και τον κωλοτούμπα, δεν έχουν κανένα δικαίωμα στην διαφωνία. Αν διαφωνούν, ας το δείξουν στο Κοινοβούλιο κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου, αλλιώς, μόκο και ταβλάκι στο καφενείο της Βουλής...
Έτσι όπως τα κάνανε ας τα λουστούν οι πολιτικοί μας ταγοί. Υποτίθεται πως είναι ενήλικες και υπεύθυνοι για τις πράξεις τους, δηλαδή ξέρουν τα βασικά: την υπογραφή μας δεν την βά;ζουμε οπουδήποτε και χωρίς σκέψη, κ.α.. Να μην απορήσουν, λοιπόν, από τις αντιδράσεις του κόσμου. Ο κόσμος έχει δίκιο που διαμαρτύρεται για την εξαπάτηση.
read more "Διαλυτικές τάσεις στην κυβέρνηση εν όψει ασφαλιστικού" Διαβάστε περισσότερα...

Μαύρο σε όσους ψηφίσουν το Ασφαλιστικό

  • Σήμερα και όχι αύριο που θα είναι νόμος του κράτους, πρέπει οι έλληνες πολίτες να σταματήσουν το έγκλημα που οργανώνουν σε βάθος δεκαετιών
  • Σήμερα και όχι αύριο πρέπει να νιώσουν οι πολιτικοί πως τη χώρα αυτή δεν την κληρονόμησαν, αλλά τους την εμπιστεύθηκε ένας λαός, του οποίου την εμπιστοσύνη δεν έχουν πλέον

Σήμερα το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό πάει στη Βουλή για να ψηφιστεί. Παράλληλα και αφού η κυβέρνηση δεν μπόρεσε να το περάσει ως Προεδρικό Διάταγμα (πράγμα που αποτελεί ασφαλώς μια πρώτη νίκη του αγανακτισμένου λαού) τίθεται για διαβούλευση (με μια πρωτοφανή κυβερνητική εκστρατεία πειθούς) το νομοσχέδιο για τα Εργασιακά.
Το μπαλάκι πάει πλέον στο ελληνικό κοινοβούλιο. Στους εκλεγμένους βουλευτές, στους αντιπροσώπους του ελληνικού λαού και το τονίζουμε αυτό.
Πρόκειται για ένα από τα χειρότερα νομοθετήματα στην ιστορία του ελληνικού κοινοβουλίου και έχει ήδη καταδικαστεί από τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών. Η εφαρμογή του όμως, είτε η απόρριψή το, εξαρτάται από την ψήφο 151 βουλευτών. Φυσικά αν ψηφίσουν όλοι οι βουλευτές της κυβερνώσας παράταξης δεν τίθεται θέμα, τα ντροπιαστικά μέτρα θα περάσουν και γενιές ολόκληρες θα κλαίνε.
Δεν υπάρχει λοιπόν παρά μόνο μια λύση για να μην περάσουν τα σχέδια των τοποτηρητών της Τρόικας:
«Μαύρο στους Μαυρογιαλούρους του Ασφαλιστικού».
«Μαυρίστε τους «Μαυρογιαλούρους» της πολιτικής που έταζαν μια καλύτερη ζωή και μας οδηγούν όλους στην καταστροφή»
Όποιος βουλευτής βάλει τη σφραγίδα του σ’ αυτό το νομοθέτημα να γραφτεί στα μαύρα κατάστιχα των πολιτών. Όποιος εκπρόσωπος του λαού πάει κόντρα στη βούλησή του να μην μπορεί να κατέβει στην εκλογική του περιφέρεια το καλοκαίρι διότι θα τρώει τέτοιο κράξιμο που δεν θα ξέρει που να κρυφτεί.
«Μαύρο σε όσους βουλευτές ψηφίσουν το Ασφαλιστικό»
Και αν χάσουμε τώρα, θα υπάρξει και συνέχεια. Θα βγάλουμε στο Διαδίκτυο τα ονόματα όλων των βουλευτών που το ψήφισαν και θα γράψουμε:
«Θυμηθείτε: Αυτοί ψήφισαν τις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις»
Για ένα τόσο σοβαρό νομοσχέδιο θά έπρεπε να απαιτούνται τουλάχιστον 180 βουλευτές και όχι 151, εφ’όσον αφορά ζωτικά συμφέροντα του 100% των Ελλήνων πολιτών και όχι μόνο του 50% ; Κανονικά θάπρεπε να γίνει δημοψήφισμα αφού τέτοιες πολιτικές είναι αντίθετες με το κοινό αίσθημα και καταστροφικές γιά την Ελληνική Κοινωνία.
read more "Μαύρο σε όσους ψηφίσουν το Ασφαλιστικό" Διαβάστε περισσότερα...

Η ασφάλιση είναι πληρωμένο δικαίωμα από τον εργαζόμενο πολίτη

  • Κανένα δικαίωμα δεν έχει η κυβέρνηση Παπανδρέου να κλέψει όλα όσα οι εργαζόμενοι έχουν αποταμιεύσει για το δικαίωμά τους στη ζωή, στην εργασία, στην υγεία και στα γεράματά τους
Κοινωνική Ασφάλιση τέλος. Βαρέα και Ανθυγιεινά τέλος. Πρόωρη σύνταξη μετά από 35 ή 37 χρόνια δουλειάς ή για μητέρες με ανήλικα παιδιά τέλος. Συντάξεις πείνας για όλους. Οχι μόνο για όσους θα πρωτοασφαλιστούν με το νέο σύστημα, ούτε μόνο για όσους θα βγουν στη σύνταξη τα επόμενα χρόνια και θα έχουν και ένα κομμάτι με το παλιό σύστημα, αλλά και για τους ήδη συνταξιούχους. Αυτό για το οποίο πάλεψαν γενιές εργατών, καθ’ όλη τη διάρκεια του 20ού αιώνα, αυτό που διαμορφώθηκε με αγώνες, συχνά αιματηρούς, κατεδαφίζεται.
Στα ερείπιά του χτίζεται ένα σύστημα με δύο πυλώνες.
Ο ένας πυλώνας είναι καθαρά προνοιακός. Δηλαδή, δεν έχει καμιά σχέση με την Κοινωνική Ασφάλιση. Μια βασική σύνταξη, που το ύψος της δεν θα είναι εγγυημένο, αλλά θα καθορίζεται με βάση την εκάστοτε δημοσιονομική πολιτική και η οποία θα δίνεται με εισοδηματικά κριτήρια. Μια βασική σύνταξη που αναφέρεται σήμερα σαν δόλωμα και μόνο. Στην καταβολή αυτής και μόνο της σύνταξης εξαντλείται η ευθύνη του κράτους έναντι της Κοινωνικής Ασφάλισης. Ακόμα και η κοινωνικά άδικη αρχή της τριμερούς χρηματοδότησης, που είχε θεσπιστεί το 1951 (και εφαρμόστηκε κουτσουρεμένη μόλις το 1992), πετιέται στα σκουπίδια. Στην πραγματικότητα, η βασική σύνταξη έρχεται να αντικαταστήσει το ΕΚΑΣ.
Ο δεύτερος πυλώνας είναι μια αναλογική σύνταξη, η οποία θα υπολογίζεται βάσει των κανόνων της ιδιωτικής ασφάλισης.
Χωρίς καμιά κρατική εγγύηση, χωρίς κρατική χρηματοδότηση (ακόμη και για το κομμάτι που αφορά το χρόνο ασφάλισης μέχρι 31.12. 2010), από Ταμεία καταληστευμένα, χωρίς αποθεματικά, σε συνθήκες που καλπάζει η ανεργία, η υποαπασχόληση και οι «ελαστικές» εργασιακές σχέσεις, ενώ αναμένεται να πολλαπλασιαστούν τα φέσια προς την Ασφάλιση, λόγω των λουκέτων που θα βάλλουν οι «μικρομεσαίοι» (και όχι μόνο) και να γενικευτεί η εισφοροδιαφυγή (γιατί ακόμα και ο εργαζόμενος δεν θα έχει κανένα ενδιαφέρον να ασφαλιστεί, για να πάρει σύνταξη μερικές δεκάδες ευρώ).
Χωρίς ίχνος κοινωνικής αλληλεγγύης και στο εσωτερικό του συστήματος. Μια αναλογική σύνταξη που θα υπολογίζεται με καθαρά ληστρικό τρόπο και θα κινείται σε επίπεδα που κανένας δε μπορεί να διανοηθεί (ούτε στο ένα τέταρτο μιας σημερινής σύνταξης). Κι όχι μόνο θα υπολογίζεται με ληστρικό τρόπο, αλλά θα έχει συνεχώς την τάση να πέφτει, δεδομένου ότι τα Ταμεία δεν έχουν αποθεματικά, οι πόροι τους μειώνονται λόγω υψηλής ανεργίας, οι καπιταλιστές εισφοροδιαφεύγουν και το κράτος δεν θα εισφέρει ούτε τα ελάχιστα που εισφέρει σήμερα.
Μέσω αυτής της άθλιας αναλογικής σύνταξης επιδιώκεται η δραστική μείωση όλων των συντάξεων που είναι σε επίπεδα πάνω από την κατώτερη του ΙΚΑ. Γι’ αυτό, άλλωστε όλοι οι εργαζόμενοι, ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, θα στριμωχτούν σ’ ένα ενιαίο, προβληματικό και θνησιγενές υπερ-Ταμείο. Ελλείμματα και πλεονάσματα θα γίνουν χαρμάνι, ώστε το κράτος να μη δώσει δεκάρα τσακιστή, ώστε οι καπιταλιστές, που καταλήστεψαν τα αποθεματικά των Ταμείων, να μη κληθούν να πληρώσουν για τη ληστεία. Αυτό το προβληματικό υπερ-Ταμείο θα μειώνει συνεχώς τις αναλογικές συντάξεις που θα δίνει.
Κανένας εργαζόμενος και καμιά εργαζόμενη μετά το 2015 δε θα βγαίνει στη σύνταξη πριν τα 60. Ακόμη και όσοι ανήκουν στα ΒΑΕ. Αλλά και για να πάρεις σύνταξη στα 60 θα πρέπει να έχεις συμπληρώσει 40 πλήρη χρόνια δουλειάς.
Με καθαρά πραξικοπηματικό τρόπο, θα πρέπει να μείνει στη λίστα μόνο το 10% των σημερινών Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων (ΒΑΕ). Από τον Ιούλη του 2011 η νέα λίστα θα εφαρμοστεί για όλους, παλιούς και νέους εργαζόμενους..
Δεν υπάρχει εργαζόμενος και εργαζόμενη που να μη θίγεται απ’ αυτό το τερατούργημα. Από τους πλέον χαμηλόμισθους μέχρι εκείνους που παίρνουν ένα σχετικά αξιοπρεπή μισθό. Από το δημόσιο μέχρι τον ιδιωτικό τομέα. Από τους νέους μέχρι εκείνους που ετοιμάζονται να βγουν στη σύνταξη. Το νέο σύστημα αρχίζει από το 2011 και με την πάροδο του χρόνου τα πάντα θα γίνονται χειρότερα.
Γι’ αυτό και πρέπει όλοι μαζί να το αντιπαλέψουμε. Να μην επιτρέψουμε να γίνει νόμος του κράτους. Το οφείλουμε στους εαυτούς μας και στα παιδιά μας, για τα οποία έρχονται τα χειρότερα.
read more "Η ασφάλιση είναι πληρωμένο δικαίωμα από τον εργαζόμενο πολίτη" Διαβάστε περισσότερα...

Ξαναδοκιμάζουν να εισάγουν την συνταγή "σκάνδαλο Βατοπεδίου"


  • Με όλες τους τις δυνάμεις οι κυβερνητικοί προπαγανιστικοί μηχανισμοί επαναφέρουν το αγαπημένο τους θέμα: την επίθεση στην εκκλησία και ιδιαίτερα στη Μονή Βατοπεδίου του Αγίου Όρους...
Ο προπαγανδιστικός μηχανισμός της κυβερνητικής εξουσίας, νιώθοντας να απειλείται από τις δυσάρεστες εξελίξεις που υπάρχουν στο ενδοκυβερνητικό στρατόπεδο και θέλοντας να αποπροσανατολίσει το ενδιαφέρον των ελλήνων πολιτών από την ουσία και την αλήθεια των πραγμάτων, δοκιμάζει την ήδη πετυχημένη συνταγή της επίθεσης κατά της Μονής Βατοπεδίου.
Δεν έχει καμία απολύτως σχέση το γεγονός πως οι έρευνες των δικαστικών λειτουργών απέδειξαν την μη εμπλοκή της Μονής στο πολυδιαφημισμένο σκάνδαλο. Η ουσία του πράγματος για τους "διαμορφωτές της κοινής γνώμης" είναι ο αποπροσανατολισμός. Ποσώς τους ενδιαφέρει η αλήθεια, ποσώς τους ενδιαφέρει εάν ψεύδονται κατ' επανάληψη και κατ' επάγγελμα...
Μέσα στα πλαίσια της πάντοτε ενισχυόμενης επίθεσης (από διάφορα αντιχριστιανικά ή αιρετικά κέντρα) κατά οτιδήποτε χριστιανικού, οι κυβερνητικοί μηχανισμοί χωρίς αιδώ (πότε είχαν για να αποκτήσουν τώρα;) μας ξανασερβίρουν το σκάνδαλο που δεν είναι σκάνδαλο, αλλά θέλουν να το διατηρούν ως σκάνδαλο... Ο λόγος; Μα για να ξεχαστούν οι κυβερνητικές παλλινωδίες, τα σκάνδαλα που έρχονται στο φως και στα οποία συμμετέχουν κυβερνητικά στελέχη, αλλά και το μεγάλο σκάνδαλο παράδοσης της χώρας στους σύγχρονους δυνάστες μας, στους οικονομικούς τρομοκράτες μας...
Κωμικοτραγικά πράγματα απο τον Παπακωνσταντίνου και την ομάδα εργασίας του νομικού συμβουλίου του κράτους που έίναι δικό του δημιούργημά. Έκαναν αγωγή στη Μονή Βατοπεδίου και ζητούν την αναγνώριση της κυριότητας του Δημοσίου τόσο στο εποικιστικό αγρόκτημα όσο και στη λίμνη Βιστωνίδα, καθώς και η επιδίκαση 10 εκατ. ευρώ για ηθική βλάβη. Και με την αγωγή τη πάρουν ρε παιδιά τη μοναστηριακή περιουσία, αφού δεν έχουν λογαριασμούς. Τι θα τους πάρουν δηλαδή την Τίμια Ζώνη της Παναγίας;
Αυτοί έκαναν τις λαμογιές και αυτοί τώρα κάνουν και αγωγή; Τα χρήματα δεν είναι ουτε του ηγούμενου, αλλά ούτε του Αρσένιου είναι της Μονής, τόσο δυσκολο είναι να το καταλάβουν; Γιατί δεν κάνουν αγωγές σε αυτούς που ζημίωσαν το δημόσιο;
Άραγε μήπως επειδή είναι δικοί τους μπλεγμένοι μέσα στη φάση. Να κάνουν αγωγές στους Φωτιάδη, Ρουσόπουλο, Αγγέλου, Δούκα,Βουλγαράκη και να αφήσει τις τσάμπα μαγκιές ο Παπακωνσταντίνου...
Προσωπικά, δε σκοπεύω να ρωτήσω τον κύριο Παπακωνσταντίνου σε τί Θεό πιστεύει, γιατί οι πολιτικές του επιλογές αποδεικνύουν πως ο θεός τον οποίο προσκυνά προφανώς είναι ο μαμωνάς, ο οποίος καμία απολύτως σχέση δεν έχει με καμία θρησκεία, πέραν αυτής του υλισμού... Αλήθεια, την συνταγή αυτή την σερβίρισαν στον κύριο Παπακωνσταντίνου στο πρόσφατο συνέδριο της Bilderberg, για το οποίο δεν μας έχει πει τίποτε, αν και το οφείλει, αφού υποτίθεται πως υπηρετεί τα συμφέροντα της Ελλάδας και όχι τα συμφέροντα του νεο-εποχιτισμού και διάφορων λεσχών των οποίων η δράση δεν φημίζεται για τον ανθρωπισμό της;
Κωνσταντίνος

Υ.Γ.: Αγαπητοί κοπρο-δημοσιογραφίσκοι, δεν έχετε κατανοήσει πως από τη στιγμή που ο έλληνας πολίτης έμαθε την "επιστροφή" στο "ακουστικό", έχει καταλάβει τη δουλειά σας καλύτερα και από εσάς τους ίδιους; Άντε, γιατί εάν αρχίσουμε κι εμείς να θυμόμαστε κάτι "κωλόσπιτα" (τα θυμόσαστε άραγε;), κάτι παραλιακά παλάτια και αντιπυρηνικά καταφύγια καναλαρχών, κάτι πισίνες δημοσιογράφων (φυσικά και άλλα πολλά) δεν θα έχετε που να κρυφτείτε εσείς οι περισπούδαστοι και αντικειμενικοί που ξεχνάτε συνεχώς να παρουσιάσετε τις λίστες συναδέλφων σας που έχουν δεχτεί "βοηθήματα", "χορηγείες" και διάφορες θέσεις εργασίας στις οποίες δεν πήγαν ποτέ αλλά εισέπρατταν κανονικά τους μισθούς τους...
Δυστυχώς ο υγιής δημοσιογραφικός χώρος βάλλεται από τις κοπροδόχους που αυτο-χαρακτηρίζονται ως δημοσιογράφοι και για όσο διάστημα δεν υπάρξουν επώνυμες καταγγελτικές τάσεις μέσα από την ίδια την δημοσιογραφία, η ίδια η δημοσιογραφία θα χαρακτηρίζεται ως κοπροδόχος του συστήματος και των εντεταλμένων του που λυμαίνονται τον χώρο της ενημέρωσης...
read more "Ξαναδοκιμάζουν να εισάγουν την συνταγή "σκάνδαλο Βατοπεδίου"" Διαβάστε περισσότερα...

Αμερικανικά σενάρια τρόμου για την Ελλάδα για τα επόμενα 3 χρόνια!!!


  • Πολιτική αστάθεια,αποσταθεροποίηση και έξαρση της κοινωνικής βίας προβλέπουν οι Αμερικανοί
  • "...Συνεχίζοντας, οι αναλυτές εξηγούν «ότι η Ελλάδα, αντιμετωπίζοντας μεταξύ άλλων και την υπαρκτή απειλή για το Αιγαίο- δεν είχε εναλλακτική παρά να χρεωθεί, ύστερα από την απώλεια του ενδιαφέροντος από τους δυτικούς προστάτες εταίρους», για να συμπληρώσουν ότι «Σήμερα η Ελλάδα δεν μπορεί ούτε να ονειρεύεται ότι θα μπορέσει να επιτύχει τον 5ο γεωπολιτικό της στόχο, την κυριαρχία της δηλαδή στην ανατολική μεσόγειο..."
Απώλεια του γεωπολιτικού της ρόλου στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, σενάρια ολοκληρωτικής κατάρρευσης πολιτικού ελέγχου και κοινωνικής έξαρσης της βίας, σταδιακή αποσύνδεση από της μεγάλες(σ.σ. προστάτιδες δυνάμεις δυνάμεις βλέπε Αμερική), πολιτική αποσταθεροποίηση σε σημαντικό βαθμό, και έξοδο από την ευρωζώνη είναι μερικές από τις εκτιμήσεις -πλέον απαισιόδοξες προβλέψεις για την Ελλάδα των «ειδικών» του stratfor, οι οποίοι επισημαίνουν ότι τα τρία επόμενα χρόνια θα είναι καθοριστικά για την σύγχρονη μετεπαναστατική από συστάσεως του ελληνικού κράτους ιστορία της χώρας. Σύμφωνα με την δεκασέλιδη ανάλυση, κάνοντας focus στα συμπεράσματα, σύμφωνα με τους αναλυτές του Stratfor, υποβαθμίστηκε ο ρόλος της Ελλάδας ως στρατηγικός σύμμαχος στα Βαλκάνια, με την αλλαγή της πολιτικής γεωγραφίας της περιοχής μετά τον πόλεμο στα Βαλκάνια(το 1993), μια απώλεια που όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει το Αμερικανικό ινστιτούτο ήταν ορατή σε όλους πέρα από την ίδια της Ελλάδα, με αποτέλεσμα η Αθήνα, «αρνούμενη να αποδεχτεί την πραγματικότητα, έκανε τα πάντα να διατηρήσει την θέση της, δανειζόμενη αφενός τεράστια ποσά για εκσυγχρονισμένους στρατιωτικούς εξοπλισμούς και δίνοντας αφετέρου λανθασμένα στοιχεία για να μπει στην ευρωζώνη».

Αυτή η πολιτική εξήγηση ωστόσο – πάντα σύμφωνα με τους συντάκτες της έκθεσης- δεν καταγράφεται. Αντιθέτως, η σημερινή οικονομική κρίση περιγράφεται –κυρίως- από τα δυτικοευρωπαϊκά ΜΜΕ ως αποτέλεσμα της ελληνικής τεμπελιάς, υπερδαπανών και ανευθυνότητας με αποτέλεσμα να διογκώνεται το πάντα ελλειμματικό δημόσιο χρέος και ο εσωτερικός και κυρίως εξωτερικός δανεισμός της χώρας.

Συνεχίζοντας, οι αναλυτές εξηγούν «ότι η Ελλάδα, αντιμετωπίζοντας μεταξύ άλλων και την υπαρκτή απειλή για το Αιγαίο- δεν είχε εναλλακτική παρά να χρεωθεί, ύστερα από την απώλεια του ενδιαφέροντος από τους δυτικούς προστάτες εταίρους», για να συμπληρώσουν ότι «Σήμερα η Ελλάδα δεν μπορεί ούτε να ονειρεύεται ότι θα μπορέσει να επιτύχει τον 5ο γεωπολιτικό της στόχο, την κυριαρχία της δηλαδή στην ανατολική μεσόγειο. Πάγια θέση της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής της τις δυο τελευταίες 10ετιες.

Ακόμα και ο 4ος στόχος , που είναι η ενοποίηση της εσωτερικής Ελλάδας βρίσκεται υπό αμφισβήτηση, όπως απεικονίζεται στην έκθεση λόγω της «εσωτερικής της αδυναμίας της να μαζέψει τους φόρους. Σχεδόν το 25% της ελληνικής οικονομίας εντάσσεται στην παραοικονομία, ένα ποσοστό από τα πλέον υψηλότερα ανάμεσα στις ανεπτυγμένες χώρες».

Για το Stratfor, «η Ελλάδα δεν μπορεί να συνεχίσει χωρίς εξωτερικό προστάτη, με το ερώτημα να τίθεται αν η Ελλάδα θα μπορέσει να αποδεχτεί την μείωση κατά πολύ του γεωπολιτικού της ρόλου», σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι δεν είναι στο χέρι μας αλλά «εξαρτάται από τις στρατηγικές που υιοθετεί η Τουρκία, η οποία είναι μια αναδυόμενη γεωπολιτική δύναμη που στοχεύει να επεκτείνει την επιρροή της στα Βαλκάνια, την Μέση Ανατολή και τον Καύκασο. Το ερώτημα είναι τώρα αν η Τουρκία θα εστιάσει τους στόχους της στο Αιγαίο ή αντί αυτού επιθυμεί να συμφωνήσει με την Ελλάδα, ώστε να επικεντρωθεί σε άλλα συμφέροντά της».

Η συμβουλή του ινστιτούτου είναι να βρει η Ελλάδα τον τρόπο να ξαναγίνει χρήσιμη σε μια ή περισσότερες μεγάλες δυνάμεις, σπεύδει όμως να πει ότι είναι κάτι απίθανο, «εκτός εάν μια σύγκρουση μεγάλων δυνάμεων επιστρέψει στα Βαλκάνια»...

Για να καταλήξει ότι σε κάθε περίπτωση, τα επόμενα τρία χρόνια θα είναι καθοριστικά για την Ελληνική ιστορία, προοιωνίζοντας μια εικόνα αποσταθεροποίησης από τα αυστηρά μέτρα που επέβαλε το ΔΝΤ και η ΕΕ, με αποτέλεσμα την περαιτέρω εξασθένιση της κεντρικής κυβέρνηση, αλλά και την χρεωκοπία προ των πυλών (κρίνοντας από το επίπεδο του χρέους, το οποίο –όπως επισημαίνουν- σύντομα θα είναι πάνω από το 150% του ΑΕΠ), και την στάση επιφυλακής των ευρωπαίων εταίρων για μια διαταγή εξόδου από την ευρωζώνη, μόλις διαπιστωθεί ότι αυτό δεν αποτελεί κίνδυνο για την υπόλοιπη ευρώπη.

Έτσι, το Stratfor εκτιμά ότι η Ελλάδα, χωρίς πρόσβαση σε διεθνή κεφάλαια ή χρήματα στήριξης, μπορεί να αντιμετωπίσει μια ολοκληρωτική κατάρρευση του εσωτερικού πολιτικού ελέγχου με άμεσο αποτέλεσμα την έξαρση της κοινωνικής βίας, τέτοια που έχει να δει από την περίοδο της στρατιωτικής χούντας την δεκαετία του 70» για να καταλήξει ο συντάκτης της απαισιόδοξης έκθεσης ότι «Η Ελλάδα είναι πρώτη φορά από το 1820 είναι πραγματικά μόνη της!»
Διαβάστε ολόκληρη την έκθεση της Stratfor
read more "Αμερικανικά σενάρια τρόμου για την Ελλάδα για τα επόμενα 3 χρόνια!!!" Διαβάστε περισσότερα...