Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Γεια σου κυρ-εισαγγελέα με την Τζένη την ωραία!

Από το πρωί τριγυρνάει αυτό το τραγουδάκι στο μυαλό μου:



Ήταν το σουξέ της εποχής του μεγάλου έρωτα του εισαγγελέα Σακελλαρόπουλου με την τρανσέξουαλ Τζένη Χειλουδάκη… ωραία ιστορία, που είχε κάνει πάταγο τότε (το μακρινό πια 1997).
Αφορμή, τι άλλο, η συνεχιζόμενη μεροληψία και ανικανότητα του αθλητικού εισαγγελέα, ενός θεσμού που (με φωτεινή εξαίρεση τους τίμιους Φάκο-Αντωνακάκη) συνεχίζει να γελοιοποιεί το ποδόφαιρό μας.

Την Τετάρτη το βράδυ είχαμε το παραλήρημα του χοντρού ο οποίος μίλησε για “σκουπίδια”, ενώ νωρίτερα σήμερα η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟσφπ τιμώρησε την Παναθηναϊκή Συμμαχία για μια ανακοίνωσή της εναντίον της διαιτησίας!
Δύο μέτρα και δύο σταθμά; Όχι βρε κουτοί, όλα στην Ελλάδα και κυρίως στο ποδόσφαιρό της λειτουργούν με το γράμμα του νόμου, όπως ακριβώς και στην περίπτωση της ερωτικής ιστοριούλας στην οποία αναφέρθηκα:

ΤΡΑΒΕΣΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΑΣ, Ε, ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ… ΤΟ ΑΓΑΠΗΣΕ


ΥΓ1. Θα τον καλέσει σε απολογία τον χοντρό ο εισαγγελέας για τις χτεσινές δηλώσεις;
ΥΓ2. Θα τον καλέσει για άλλες δηλώσεις ή πράξεις που δυσφημούν το ελληνικό ποδόσφαιρο;
ΥΓ3. Θα καταθέσει επιτέλους ο χοντρός για τις κατηγορίες-κακουργήματα που τον βαραίνουν;
ΥΓ4. Θα αποδοθεί επιτέλους δικαιοσύνη για το σκάνδαλο των στημένων;
ΥΓ5. Θα καθαρίσει κανείς το σάπιο σύστημα που υπηρετεί τον χοντρό και μόνο;

Η απάντηση και στα 5 είναι ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ… Που ζεις; Εδώ είναι Ελλάντα!
read more "Γεια σου κυρ-εισαγγελέα με την Τζένη την ωραία!" Διαβάστε περισσότερα...

Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι, γνωστό αυτό… αλλά εδώ βρωμάνε και τα εντόσθια, και ο σκελετός, και ο ψαράς!


Δεν μου αρέσει να κράζω αυτό που αγαπώ, ούτε να γενικεύω. Αλλά στην περίπτωση του φετινού Παναθηναϊκού η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά.

Για το φετινό συνοθύλευμα που παρακολουθούμε στα γήπεδα, ευθύνες έχουν ΟΛΟΙ!
Ο Φερέιρα φαίνεται να έχει χάσει την μπάλα και να μην του βγαίνουν πράγματα που του έβγαιναν πέρσι… έχει βέβαια κατά πολύ χειρότερο ρόστερ, αλλά μερίδιο στην δημιουργία του έχει κι αυτός, όπως έχει και βαριές ευθύνες για την απουσία κάποιας στοιχειώδους ποδοσφαιρικής λογικής.
Οι παίκτες, λίγοι και (το ακόμα χειρότερο) αδιάφοροι. Δεν υπάρχει τίποτα όρθιο, έστω ένας (1) παίκτης-ηγέτης να ακουμπήσουν οι άλλοι (κυρίως οι μικροί) πάνω του στις δύσκολες στιγμές. Ενα αξιοθρήνητο, ηττοπαθές συνοθύλευμα που φοβάται και τη σκιά του… φοβάται και κλείνεται πίσω ακόμα και όταν βρίσκει απέναντί του ομαδούλες Β´ Εθνικής (κούλα, αρούλη)!
Ο Αλαφούζος έκανε μια αξιέπαινη κίνηση με την Συμμαχία, πιστεύω σε μια τέτοια προσπάθεια συμμετοχής του κόσμου στα κοινά, όταν όμως οι συνθήκες το επιτρέψουν. Έσωσε τον Παναθηναϊκό από ντροπιαστικές καταστάσεις, αλλά αυτό το μοντέλο δεν περπατάει! Λεφτά δεν μαζευτήκανε, και χωρίς αυτά δεν κάνεις τίποτα δυστυχώς… πρέπει άμεσα να βάλει λεφτά ή να βρει κάποιον λεφτά με όρεξη και διάθεση να βοηθήσει… τσάμπα μάγκας δεν γίνεται άλλο!
Οι υπόλοιποι μέτοχοι, άφαντοι. Με 200 και 300 χιλιάρικα, το πράγμα δεν προχωράει. Κάντε κάτι, ο Παναθηναϊκός μας πεθαίνει! Δεν το βλέπετε, ή μήπως βολεύεστε από αυτήν την κατάσταση; Ψάξτε όλοι μαζί για νέο επενδυτή, ή αλλιώς παραδώστε τις μετοχές σας στον Μακρόπουλο. Κάποιον θα βρει ο γίγαντας!
Και πάμε τώρα στον ψαρά… τον πρώην (;) μεγαλομέτοχο, που σίγουρα είναι ο πιο ευτυχισμένος Παναθηναϊκός (;) αυτή τη στιγμή… τη στιγμή που βλέπει το δημιούργημά του όπως το είχε φανταστεί! Ενα μόνο του μένει για να το δει ολοκληρωμένο, να αρχίσουν να τον ζητάνε πίσω σε άσπρο άλογο!
ΑΜ ΔΕ! ΟΥΣΤ!
Δουλέψτε, δουλέψτε, δουλέψτε, ΟΛΟΙ ΣΑΣ, ΜΑΖΙ, για το καλό του Παναθηναϊκόυ ΜΑΣ! Μη σας πάρει και σας σηκώσει!
Ο κόσμος είναι στα όριά του, δεν αντέχει άλλα ρεζιλίκια… όχι τίποτα άλλο, αλλά από την πολύ στήριξη και υπομονή σε λίγο θα μας πούνε και κορόιδα ή μαλάκες!
read more "Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι, γνωστό αυτό… αλλά εδώ βρωμάνε και τα εντόσθια, και ο σκελετός, και ο ψαράς!" Διαβάστε περισσότερα...

25 Φεβρουαρίου 2010



2,5 μόλις χρόνια πίσω, το προηγούμενο παιχνίδι του Παναθηναϊκού στο Ολύμπικο. Η διαφορά είναι -απλά- χαώδης: Νίκη 3-2 τότε και πρόκριση με δύο νίκες επί της φορμαρισμένης Ρόμα, ήττα με κάτω τα χέρια 3-0 χτες από τα δεύτερα της Λάτσιο. Απολαύστε ομάδα τότε, αναλογιστείτε τις απουσίες από την αρχική 11άδα, αναπολήστε… και κλάψτε:
Τζόρβας, Βύντρα, Σαριέγκι, Καντέ, Σπυρόπουλος, Κατσουράνης, Σιμάο, Μαρίνος, Νίνης (72′ Ζιλμπέρτο), Σαλπιγγίδης (86′ Λέτο), Σισέ (91′ Χριστοδουλόπουλος).




Όσο απομακρυνόμαστε από το σωτήριο έτος 2010, τόσο μεγαλύτερη είναι στα μάτια όλων μας η καταστροφή που έφερε ο τζίγγερ εκείνο το καλοκαίρι, και είναι η απαρχή των δεινών που βιώνουμε σήμερα:
Έδιωξε το επιτυχημένο μοντέλο διοίκησης και το αντικατέστησε με τις προσφιλείς του γλάστρες (Κωνσταντόπουλος-Γόντικας)… λεφτά δεν έβαλε ποτέ, αλλά το μπάτζετ κατάφερε και το ανέβασε κι άλλο… καβάτζωσε δάνειο από την τράπεζά του που το αποπληρώνουμε ακόμα με τόκους… έφερε παλτά μπόλικα και χρυσοπληρωμένα…..
Τι άλλο θα μπορούσε να κάνει μέσα σε ένα καλοκαίρι ο ανίκανος για να καταστρέψει μια για πάντα τον Παναθηναϊκό ΜΑΣ; Και φαίνεται να τα καταφέρνει ο πούστης….
ΥΓ. Για την ιστορία, ορίστε οι φάσεις που έγιναν στο Ολύμπικο εκείνη τη μαγική βραδιά (και τώρα, εναντίον μιας χειρότερης ομάδας, δεν κάνεις ούτε φάση):
Στο 4′ ωραία μπαλιά του Νίνη στην καρδιά της άμυνας της Ρόμα, ο Σισέ δεν προλαβαίνει να βρει την μπάλα όπως θέλει και η ευκαιρία περνάει.
Στο 9′ σουτ του Βούτσινιτς από το ύψος της περιοχής, βγάζει ο Τζόρβας.
Στο 11′ γκολ για τη Ρόμα! Σουτ-φάουλ της Ρόμα, η μπάλα χτυπάει στην πλάτη του Μαρίνου και καταλήγει στα δίχτυα.
Στο 23′ μακρινό σουτ του Ταντέι, η μπάλα άουτ.
Στο 24′ γύρισμα του Σιμάο στην περιοχή, ο Σαλπιγγίδης προσπαθεί να μπει στην τροχιά της μπάλας αλλά δεν τα καταφέρνει.
Στο 38′ νέο φάουλ του Ρίισε, η μπάλα μόλις άουτ.
Στο 40′ γκολ για τον Παναθηναϊκό! Ο Νίνης κερδίζει πέναλτι από τον Ντε Ρόσι. Ο Σισέ αναλαμβάνει την εκτέλεση και ευστοχεί.
Στο 43′ γκολ για τον Παναθηναϊκό! Εκπληκτικό σουτ του Νίνη εκτός περιοχής, η μπάλα στην αριστερή γωνία του Ντόνι.
Στο 45′ γκολ  για τον Παναθηναϊκό! Ασίστ του Νίνη, ο Σισέ βγαίνει μόνος προ του Ντόνι, τον περνάει και κάνει το 1-3.
Στο 49′ από πάσα του Ντε Ρόσι, ο Σέρσι σουτάρει, αποκρούει ο Τζόρβας.
Στο 51′ γυριστό του Σέρσι και πάλι σε ετοιμότητα ο Τζόρβας.
Στο 67′  γκολ για τη Ρόμα! Σουτ του Ρίισε, αποκρούει ο Τζόρβας στο ριμπάουντ ο Ντε Ρόσι, 2-3.
Στο 69′ διπλό δοκάρι για τον Παναθηναϊκό. Πρώτα σε γύρισμα του Κατσουράνη και στη συνέχεια με προβολή του Σαλπιγγίδη.
Στο 80′ σωτήρια επέμβαση του Σαριέγκι σε σουτ του Ντε Ρόσι.
read more "25 Φεβρουαρίου 2010" Διαβάστε περισσότερα...