Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Τα έχουμε ξαναπεί….


Τελειωσαν οι μεταγραφές και βγήκαν όλοι στα ΜΜΕ…βρε δεν ντρέπεστε ΌΛΟΙ μαζί….Ο καθένας από αυτούς τους μετόχους έχει τη δύναμη να αναλάβει από κάτι ξεχωριστό στην ομάδα και να το απογειώνει.To εχω πει και θα το ξαναπω παλι.Ολοι τους εχουν βαλει τεραστια ποσα και τους ευχαριστουμε για αυτο γιατι στην Παναθα δεν ειμαστε αχαριστοι.Ομως την εταιρεια που λεγεται παναθηναικος για αυτους την εξευτελισαν, την απαξιωσαν,την εβαλαν πανω απο το εγω τους και στο τελος την διελυσαν.Οταν αυτοι οι τοσο αξιοι επιχειρηματιες με τεραστιες περιουσιες ο καθενας δεν μπορουν να συννενοηθουν μεταξυ τους και βγαζουν ανακοινωσεις ο ενας για τον αλλον ,μιλανε με απαξιωτικους χαρακτηρισμους ο ενας για τον αλλον,τη να κανει ο κοσμος.Ο κοσμος ξενερωσε τελειως με ολη αυτη την κατασταση γιατι κανενας τους δεν βγηκε μπροστα να πει την αληθεια σε ολους εμας που στηριζουμε χρονια ολοκληρα την ομαδα.Αν βγαινανε μαζι και μας ελεγαν κυριοι το σχεδιο τις πολυμετοχικοτητας απετυχε παταγωδως εξαιτειας λανθασμενων επιλογων των μετοχων και ζηταμε μεσα απο ενα καινουργιο σχεδιο που εχουμε φτιαξει την βοηθεια σας ωστε να βγουμε απο το πιθανο αδιεξοδο στο οποιο εχουμε περιελθει ,θα τους παραδεχομουν και θα ειμουν απο τους πρωτους που οσο κραταει και αντεχει η τσεπη μου θα εδινα στην ομαδα εκτος απο τα διαρκειας καθε χρονο.Καμια ομως προσπαθεια συμπλευσεις απο ολους τους μετοχους δεν εγινε και τα χτυπηματα μεταξυ τους εφτασαν στο σημειο να εχουμε 30100 διαρκειας και μολις 7000 χιλιαδες πρασινες καρδιες να βρισκονται στο τελευταιο παιχνιδι τις ομαδας.Το γιατι εξηγηθηκε το πως θα φτιαξει αυτο με τον κοσμο?Δυσκολο αλλα υπαρχει τροπος.Ο κοσμος ηταν ειναι και θα ειναι για παντα η δυναμη τις ομαδας δεν δεχεται ομως οτι απο τις λαθος κινησεις σας ξανακανεται πρωταθλητη τον φαπα οταν θα μπορουσατε να τον ειχατε τελειωσει μια και καλη.Το τιμημα των πραξεων σας ειναι μεγαλο και εχει κοστος κυριοι μετοχοι κοστος που εσεις δεν το μετρατε και δεν το λαμβανεται υποψην σας αλλα περισσοτερο απο ολα μετραει η γεννιες που ερχονται να ειναι πρασινες και οχι κοκκινες οπως με τις πραξεις σας προς τα εκει πηγαινει το πραγμα.
Παυλο τεραστιε ……πως ειναι δυνατον ο μεγαλυτερος συλλογος της χωρας να ειναι φτωχος? Εαν εσεις ολοι δεν βοηθησετε οικονομικα πως να εχει χρηματα ο συλλογος? Πως εχει χρηματα ο θρηνος?γιατι εκει υπαρχει ενας ανθρωπος(??) που οπως και εσυ βαζει χρηματα και δεν τα παραταει διοτι ολοι τον στηριζουν Ενωθειτε για το καλο του μεγαλου ΠΑΟ διοτι μονο τοτε θα γευτουμε τις χαρες της ομαδας μας και τις προσπαθειες τις δικες σας.
ΩΡΑ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΠΛΗΡΩΣ ΤΟ ΤΟΠΙΟ. ΩΡΑ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΕΝΤΕΛΩΣ ΟΙ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΙ, ΝΑ ΠΑΨΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΒΑΣΑΝΙΖΟΥΝ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΤΕΛΙΚΑ ΜΕΤΑΝΟΙΩΣΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ. ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΞΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ, ΤΗΝ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΕΙΤΕ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ, ΕΙΤΕ ΔΥΟ, ΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ. ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΡΕΛΑ ΚΑΙ ΠΑΘΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ. ΑΛΛΟΙ; ΝΑΙ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΟΙ, ΜΕΓΑΛΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΕΓΕΘΗ, ΠΟΥ ΑΛΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ (ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ), ΑΛΛΟΥΣ ΟΧΙ ΚΑΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΒΕΒΑΙΟΙ ΟΤΙ ΥΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΗΝ ΒΕΒΑΙΗ ΓΙΓΑΝΤΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ. ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ… Και να ξέρετε κάτι όλοι όσοι σας πιστέψαμε και επενδύσαμε πάνω σας όλα μας τα όνειρα για τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ: ότι όποιος τελικά εγκαταλείψει το πλοίο του Παναθηναϊκού τώρα στα δύσκολα, ή στηρίξει αυτήν την αρρώστια που ζούμε τον τελευταίο καιρό, θα γραφτεί κι αυτός με μαύρα γράμματα στην Παναθηναϊκή ιστορία και τίποτα δεν θα μπορεί να τον ξεπλύνει… όπως κι αν λέγεται, όσα κι αν έχει κάνει… ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΕΙΣΤΕ! ΚΑΙ ΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ! Ξέρουμε ότι κάποια στιγμή θα τελειώσει αυτή η ιστορία. Ξέρουμε ότι η νίκη του κόσμου θα έχει τελικώς αντίκρισμα. ΜΕ ΕΣΑΣ Ή ΧΩΡΙΣ ΕΣΑΣ, ΜΕ ΕΝΑΝ Ή ΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ, ΘΑ ΒΡΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ!
read more "Τα έχουμε ξαναπεί…." Διαβάστε περισσότερα...

Συνταγματική κατοχύρωση της εξαθλίωσης. Τι ακούει κανείς στον ύπνο του!!!



Φίλοι μας, αναρωτιόμαστε: Είμαστε με τα καλά μας; Τι ακούμε πλέον;
Δεν φτάνει που υπογράφουν μνημόνια χωρίς να δίνουν κανέναν λογαριασμό στη Λαϊκή Αντιπροσωπεία (λέμε τώρα), έφτασαν σε τέτοιο σημείο αποθράσυνσης, να μηχανεύονται να περάσουν στο Ελληνικό Σύνταγμα (ποιο Σύνταγμα αλήθεια;) την μόνιμη επικυριαρχία της Τρόϊκας. Δηλαδή να κατοχυρώσουν συνταγματικά την εξαθλίωσή μας και την υποδούλωσή μας.
Τόσο γλυκιά είναι πια αυτή η εξουσία γι’ αυτούς τους ανθρώπους;
Απορούμε γιατί καθόμαστε και τους ακούμε!
Για πόσο ακόμα;
Πόσο ακόμα πρέπει να μας δέσουν με χοντρές αλυσίδες για να απολαμβάνουν αυτοί την εξουσία τους πάνω μας;

Η Γερμανία πάλι, δεν μπορεί να αποβάλει το DNA της. Χρησιμοποιώντας τη μέθοδο «μαστίγιο και καρότο», κάθε μέρα πετάει και από μια πρόταση, για την σωτηρία δήθεν των αδύνατων κρατών (λέγε με Ελλάδα), οι οποίες προτάσεις, εκ πρώτης όψεως μοιάζουν ασύνδετες μεταξύ τους, αλλά στο βάθος όλες αυτές οι φαινομενικά ασύνδετες προτάσεις υπακούουν σε κάποιας μορφής γκεμπελική προπαγάνδα, που στόχο έχει να προετοιμάσει την ελληνική και γενικότερα ευρωπαϊκή Κοινή Γνώμη, για εξαθλίωση κάποιων «γουρουνιών» (PIGS), προς όφελος του πλούσιου Βορά, στην κορυφή του οποίου είναι η ίδια η «Άρια» φυλή.

Μετά τις επιμηκύνσεις, τις αναδιαρθρώσεις, τις επαναγορές ομολόγων κ.λ.π., μια εντελώς καινούργια γερμανική πρόταση είναι η Συνταγματική κατοχύρωση της… μόνιμης εξαθλίωσης για 30 χρόνια και βάλε. Και το χειρότερο είναι ότι η ελληνική κυβέρνηση, «κτυπημένη» από την ιδεολογία της παγκοσμιοποίησης και το πάθος της για την εξουσία, το συζητάει και από πάνω. Αν είναι δυνατόν !!!!

Το πως θα γίνει αυτή η συνταγματική τροποποίηση δεν φαίνεται να απασχολεί κανέναν. Μοιάζει εύκολη υπόθεση. Αντίθετα μια τροποποίηση στο Σύνταγμα για κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας ή για κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών είναι τάχα συνταγματικά αδύνατη, με δήθεν αξεπέραστα συνταγματικά εμπόδια. Δηλαδή Σύνταγμα αλά κάρτ, που λένε.

Στον τίτλο της ανάρτησης γράφουμε «τι ακούει κανείς στον ύπνο του» και είναι αλήθεια αυτό, αφού βρισκόμαστε μονίμως σε έναν μακάριο και βαθύ ύπνο όπου μας έχουν βάλει τα ΜΜΕ των νταβατζήδων.

read more "Συνταγματική κατοχύρωση της εξαθλίωσης. Τι ακούει κανείς στον ύπνο του!!!" Διαβάστε περισσότερα...

Είναι αναλώσιμο το μοντέλο του Ερντογάν;



Η Τουρκία βαίνει σε εκλογές. Και είναι πρόδηλο ότι ο Ταγίπ Ερντογάν έχει το πάνω χέρι. Τεντώνει το σχοινί από τα Βαλκάνια ώς τον Καύκασο και τη Μέση Ανατολή.

Και διαψεύδει ότι ήταν ο μετριοπαθής ηγέτης που θα μπορούσε να επιλύσει το Κυπριακό και άλλα προβλήματα στη βάση έντιμων συμβιβασμών.

Η τουρκική θέση είναι απλή: Διχοτόμηση στην Κύπρο, διχοτόμηση στο Αιγαίο, στη βάση μιας νεο-οθωμανικής πολιτικής, όπως την καθορίζει με σαφήνεια στο βιβλίο του «Στρατηγικό Βάθος», ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου. Αληθές είναι ότι η Τουρκία δεν είναι άτρωτη.

Μάλλον Αθήνα και Λευκωσία δεν έχουν στρατηγική για τη δημιουργία συνθηκών βιώσιμων και δημοκρατικών λύσεων.

Και είναι η Τουρκία τρωτή, διότι από τον Απρίλιο του 2009, όταν ο Πρόεδρος Ομπάμα έδιδε το χρίσμα της περιφερειακής δύναμης στην Άγκυρα, είχαμε επισημάνει ότι, με βάση τα αξιώματα του Θουκυδίδη και των ισοζυγίων δυνάμεων, θα προκαλούνταν αντιδράσεις από το Ισραήλ και από αραβικά κράτη, όπως είναι η Σαουδική Αραβία.

Ταυτοχρόνως, το φλερτ της Άγκυρας με το Ιράν ρίχνει νερό στο μύλο εκείνων των Ευρωπαίων, που αποκλείουν την πλήρη τουρκική ένταξη και υποστηρίζουν την ειδική σχέση.

Είναι, πλέον, κατανοητό ότι η Τουρκία επιδιώκει μεν την καθιέρωσή της ως περιφερειακής δύναμης, αλλά μέσα από την οικονομική και στρατιωτική της ισχύ έχει αποκτήσει νέους εχθρούς, παρότι η Ε.Ε. και οι ΗΠΑ επιχειρούν να εμφανίσουν την Τουρκία του Ερντογάν ως φάρο δημοκρατίας, όπως είχε πει ο Επίτροπος Ρεν, και ως μοντέλο για τα μουσουλμανικά κράτη της περιοχής.

Ειδικώς οι ΗΠΑ στηρίζουν την Τουρκία να ενταχθεί στην Ε.Ε., διότι θα ήθελαν ένα νέο, μετά τη Βρετανία, Δούρειο Ίππο στην Ευρώπη. Ταυτοχρόνως, όμως, επιθυμούν να διατηρούν την Άγκυρα υπό έλεγχο, αφού:

1. Χρησιμοποιούν τους Κούρδους και δη την αναγνώριση κράτους στο βόρειο Ιράκ ως στιλέτο στην πλάτη της Άγκυρας.

2. Η τουρκική οικονομία μπορεί μεν να περνά σήμερα περίοδο άνθισης, αλλά υπάρχει η άποψη ότι άρχισε να πλήττεται από τον ιό της Ιρλανδίας.

Διαπιστώνεται, δηλαδή, ότι παρέχονται τραπεζικά δάνεια αφειδώς με εμφανή τον κίνδυνο οικονομικής κρίσης. Όχι μόνο διότι δεν θα έχουν να πληρώσουν οι δανειζόμενοι, αλλά κι επειδή η φούσκα των υπερτιμημένων ακινήτων θα σπάσει, με αποτέλεσμα να μην μπορούν οι τράπεζες να εισπράξουν τα οφειλόμενα.

Ερώτημα (προς Αθήνα και Λευκωσία): Είναι το μοντέλο Ερντογάν και δη του ΑΚP αναλώσιμο; Όταν, δηλαδή, δεν θα το χρειάζονται πια οι Αμερικανοί θα έχουν ή όχι τρόπο για να το καταποντίσουν; Ακόμη, όμως, και αν συμβεί ένα τέτοιο σενάριο, εμείς, χωρίς συγκροτημένη στρατηγική και στόχους, πώς θα έχουμε όφελος;..

read more "Είναι αναλώσιμο το μοντέλο του Ερντογάν;" Διαβάστε περισσότερα...

Οι έγγραφες ευχαριστίες Πάγκαλου προς τις ΗΠΑ για τα Ίμια...


  • Του Αλέξανδρου Τάρκα*
Μυστική γραπτή επιβεβαίωση της συμφωνίας της 30ής Ιανουαρίου 1996 για την απομάκρυνση των στρατευμάτων, των πλοίων και της ελληνικής σημαίας από τα Ιμια είχε παράσχει ο τότε υπουργός Εξωτερικών Θ. Πάγκαλος με επιστολή προς τον ομόλογό του των ΗΠΑ Γ. Κρίστοφερ.

Η επιστολή φέρει ημερομηνία Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 1996 και αποτελεί απάντηση σε επιστολή του κ. Κρίστοφερ της 2ας Φεβρουαρίου, όπου υπογραμμιζόταν η ανάγκη δέσμευσης της Ελλάδας και της Τουρκίας ως προς το ότι κάθε πλευρά «δεν θα τοποθετήσει τη σημαία της ή οπλισμένο προσωπικό στις νησίδες ούτε θα τοποθετήσει πλοία κοντά στις νησίδες». Η αρχική επιστολή του κ. Κρίστοφερ αποκαλύφθηκε, για πρώτη φορά, από τη χθεσινή «Καθημερινή της Κυριακής», ενώ το απαντητικό κείμενο του κ. Πάγκαλου αποκαλύπτεται σήμερα από τη «δημοκρατία».

Εκστρατεία παραπλάνησης

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της 31ης Ιανουαρίου 1996 ο τότε πρωθυπουργός Κ. Σημίτης είχε εκφωνήσει στη Βουλή τη, διαβόητη πλέον, φράση «θέλω να ευχαριστήσω την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών για την πρωτοβουλία και τη βοήθειά τους», χωρίς φυσικά να αποκαλύψει το περιεχόμενο της μυστικής συμφωνίας.

Αντίθετα, ο κ. Πάγκαλος, με καλύτερο αισθητήριο των αντιδράσεων της κοινής γνώμης, είχε απορρίψει την πρόταση του «μεσολαβητή των Ιμίων», βοηθού υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Ρ. Χόλμπρουκ, να ταξιδέψει στις Φεβρουαρίου 1996 στην Αθήνα και την Αγκυρα. Ο τότε υπουργός Εξωτερικών και νυν αντιπρόεδρος της κυβέρνησης καλλιεργούσε δήθεν ευρωπαϊκή στροφή και είχε οργανώσει ολόκληρη θεατρική παράσταση, για να εμφανίσει ανεπιθύμητο στην ελληνική πρωτεύουσα τον Ρ. Χόλμπρουκ. Ταυτόχρονα ο κ. Πάγκαλος επιβεβαίωνε, παρασκηνιακά, τη συμφωνία για τα Ιμια με τη μυστική επιστολή προς τον κ. Κρίστοφερ.

Η επιστολή Πάγκαλου

Αναλυτικά το κείμενο της επιστολής του κ. Θεόδωρου Πάγκαλου προς τον κ. Γουόρεν Κρίστοφερ είναι το ακόλουθο:

«Αθήνα, 9 Φεβρουαρίου 1996

Αγαπητέ κύριε Υπουργέ,

Σας ευχαριστώ για την επιστολή σας της 2ας Φεβρουαρίου 1996 σχετικά με την κρίση που δημιουργήθηκε από τις αυθαίρετες και ολοκληρωτικά αθεμελίωτες διεκδικήσεις της Τουρκίας επί της κυριαρχίας της Ελλάδας στη νησίδα Ιμια. Διεκδικήσεις, οι οποίες έχουν αποκαλυφθεί από επαναλαμβανόμενες δηλώσεις της πρωθυπουργού της Τουρκίας και μελών της κυβέρνησης, καθώς και άλλων Τούρκων πολιτικών.

Σημειώσαμε με εκτίμηση την παρέμβαση της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών για την εξουδετέρωση της κρίσης. Η παρέμβαση της κυβέρνησής σας απεικόνισε τους δεσμούς συμμαχίας και φιλίας που συνδέουν την Ελλάδα και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ηταν, επίσης, σε συμφωνία με τη Συμφωνία Αμυντικής Συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών (DCA ’90), δηλαδή ότι “…επαναλαμβάνουν τη σταθερή αποφασιστικότητά τους, αμοιβαία, να διασφαλίζουν και να προστατεύουν την ασφάλεια, την κυριαρχία, την ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα των αντίστοιχων χωρών τους κατά ενεργειών απειλητικών για την ειρήνη, συμπεριλαμβανομένων των ενόπλων επιθέσεων ή απειλής εξ αυτών, και επιβεβαιώνουν την απόφασή τους να αντιτίθενται ενεργά και κατηγορηματικά σε όποια τέτοια απόπειρα ή δράση…”

Πρέπει να σας υπογραμμίσω, κύριε Υπουργέ, με πλήρη υπευθυνότητα ότι οι επίμονες και συστηματικές παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου και των χωρικών υδάτων από πολεμικά σκάφη και στρατιωτικά αεροσκάφη της Τουρκίας, όπως επίσης και άλλα επεισόδια παρεμφερούς φύσης, προκαλούν την αυτοσυγκράτηση της ελληνικής κυβέρνησης, των ενόπλων δυνάμεών της, όπως και του αισθήματος του ελληνικού λαού. Επομένως, η συμβολή της κυβέρνησής σας προς την Αγκυρα για ειρήνη, αν ληφθεί σοβαρά υπόψη από την Τουρκία, παραμένει μια πολύτιμη συνεισφορά στη σταθερότητα της περιοχής και, ως τέτοια, καλωσορίζεται από την ελληνική κυβέρνηση.

Θεόδωρος Πάγκαλος»


Η πορεία προς τη «Συμφωνία της Μαδρίτης»

Η απαντητική επιστολή του κ. Πάγκαλου προς τον Αμερικανό ομόλογό του, μόλις δέκα ημέρες μετά την ταπεινωτική νύχτα των Ιμίων, αποτέλεσε την αφετηρία της αλυσίδας λαθών και υποχωρήσεων της κυβέρνησης Σημίτη.

Στις 30 Απριλίου 1996 ο τότε υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Ε. Γκιονενσάι διατυπώνει, για πρώτη φορά, σε συνάντησή του με τον κ. Πάγκαλο τη, γνωστή πλέον, θεωρία των «γκρίζων ζωνών» σε ολόκληρο το Αιγαίο, χωρίς να υπάρξει άμεση και κατηγορηματική ελληνική αντίδραση. Στις 17 Ιουλίου 1996 η τότε μόνιμη αντιπρόσωπος των ΗΠΑ στον ΟΗΕ Μ. Ολμπράιτ επισκέπτεται την Αθήνα και την Άγκυρα προτείνοντας τη δέσμευσή τους σε ένα νέο κείμενο αρχών για το Αιγαίο.

Εναν χρόνο αργότερα, στις 9 Ιουλίου 1997, ως υπουργός Εξωτερικών πια η κ. Ολμπράιτ σύρει τους κ.κ. Σημίτη και Πάγκαλο στην υπογραφή της Συμφωνίας της Μαδρίτης. Το σχέδιο συμφωνίας είχε συντάξει ο βοηθός υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζ. Κόρνμπλουμ (διάδοχος του Ρ. Χόλμπρουκ) και αναφερόταν σε «ζωτικά συμφέροντα» της Τουρκίας στο Αιγαίο, όπως δηλαδή ζητούσε -αυτολεξεί- από τον Ιούνιο του 1995 η Αγκυρα με το ψήφισμα απειλής πολέμου (casus belli) στο Αιγαίο!

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Δημοκρατία
read more "Οι έγγραφες ευχαριστίες Πάγκαλου προς τις ΗΠΑ για τα Ίμια..." Διαβάστε περισσότερα...

Συνέντευξη: Ο πρωταγωνιστής της κρίσης των Ιμίων



O Cesur Cert, δημοσιογράφος το 1996 του γραφείου της Χουριέτ στη Σμύρνη, ήταν αυτός που κατέβασε την Ελληνική σημαία από την Μεγάλη Ίμια, τη μία δηλαδή από τις δύο βραχονησίδες που οι Τούρκοι αποκαλούν Kardac, μαζί με άλλον ένα συνάδελφό του. Ακούστηκε και γράφτηκε, ότι οι Τούρκοι δημοσιογράφοι ήταν πράκτορες Τουρκικών μυστικών υπηρεσιών, αλλά αυτό είναι κάτι που προφανώς δεν θα μάθουμε ποτέ.
Ρωτήσαμε τον Cesur Cert, με αφέλεια, αν πράγματι ήταν πράκτορας που εκτελούσε εντολές, αλλά και πώς αισθάνεται σήμερα, 15 χρόνια μετά. Μας είπε πολλά και ενδιαφέροντα.
Δείτε τι μας είπε:

"Δεν ξέρω από πού να αρχίσω. Πίστευα ότι το θέμα έχει ξεχαστεί, αλλά εσείς προφανώς δεν μπορείτε να ξεχάσετε το θέμα των Ιμίων.

Ακόμη και σήμερα, 15 χρόνια μετά, δεν καταλαβαίνω πώς κρατάτε τόσο ψηλά το θέμα του κατεβάσματος της ελληνικής σημαίας, από μια βραχονησίδα, όταν η οικονομική κρίση σας οδηγεί να πουλήσετε τα νησιά σας !

Νομίζω ότι όσο λιγότερο σκαλίζουμε ένα γεγονός που έγινε 15 χρόνια πριν, τόσο το καλύτερο για όλους μας.

Αλλά σε μια συνέντευξη σε Έλληνες όπως εσείς, δεν μπορούν να ειπωθούν όλα, καθώς με πιέζετε συνεχώς να μάθετε το τέλος της ιστορίας. Νομίζω ότι είναι καλύτερα να διοργανωθεί μια διεθνής συνέντευξη τύπου, εδώ στην Τουρκία, στην οποία θα απαντήσω σε όλες τις ερωτήσεις. Αν και έχουν περάσει πολλά χρόνια, είμαι «ζεστός» σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, για να κλείσει το θέμα.

Εν πάσει περιπτώσει, ας μιλήσουμε για το δικό σας ερώτημα, πώς αισθάνομαι δηλαδή για την ενέργειά μου:

Δέκα πέντε χρόνια μετά, πράγματι υπάρχουν πολλά που θα μπορούσαμε να συζητήσουμε...

H συνέχεια εδώ
read more "Συνέντευξη: Ο πρωταγωνιστής της κρίσης των Ιμίων" Διαβάστε περισσότερα...

Wall Street Journal: "Πρέπει να παίρνουν ναρκωτικά οι Έλληνες αν νομίζουν ότι θα ξεχρεώσουν"...


Νέα αφορμή για την επιστροφή των καταστροφολογικών σεναρίων περί χρεοκοπίας της Ελλάδας στις σελίδες της Wall Street Journal οι ταραχές στην Αίγυπτο. Το σημερινό δημοσίευμα ξεκινά με την επισήμανση πως τα ασφάλιστρα κινδύνου έναντι χρεοκοπίας της Ελλάδας (credit default swaps) είναι σχεδόν διπλάσια σε σχέση με εκείνα της Αιγύπτου, για να καταλήξει στην δήλωση προέδρου μεγάλης τράπεζας για τη χώρα μας: «Πρέπει να παίρνουν ναρκωτικά αν νομίζουν ότι πρόκειται να ξεπληρώσουν το χρέος».
Συγκεκριμένα, η εφημερίδα κάνοντας αναφορά στην χαμένη ελκυστικότητα της Δυτικής Ευρώπης, αναφέρει πως ακόμη και υπό το βάρος τεράστιων διαμαρτυριών που καθιστούν ορατή ακόμη και την αλλαγή καθεστώτος η Αίγυπτος είναι πιο ελκυστική για τους επενδυτές της αγοράς ομολόγων από ότι η Ελλάδα.
«Οι επενδυτές εξακολουθούν να πιστεύουν ότι (η Αίγυπτος) είναι πολύ λιγότερο επικίνδυνη από την Ελλάδα», αναφέρει η Wall Street Journal.
Κάνοντας αναφορά στα ασφάλιστρα κινδύνου έναντι χρεοκοπίας το άρθρο τονίζει πως η ασφάλιση 10 εκατ. δολαρίων ελληνικού χρέους κοστίζει σήμερα 835.000 δολάρια το χρόνο, ενώ για την Αίγυπτο η ασφάλιση 10 εκατ. δολαρίων χρέους κοστίζει μόνο 440.000 δολάρια. Για την Σαουδική Αραβία και το Κατάρ το αντίστοιχο κόστος ασφάλισης ανέρχεται σε 120.000 και 106.000 δολάρια αντίστοιχα.
Όπως σχολιάζεται, αν και η διαφορά στα ασφάλιστρα κινδύνου είναι φαινομενικά περίεργη, είναι λογική. Η κατάσταση στην Αίγυπτο μπορεί να χαρακτηρίζεται από αβεβαιότητα, αλλά η χώρα βρίσκεται μακριά από τη χρεοκοπία.
«Η Ελλάδα δε είναι μια διαφορετική ιστορία. Ενώ οι φορείς χάραξης πολιτικής που μετείχαν στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας παρουσιάσθηκαν καθησυχαστικοί για τον κίνδυνο χρεοκοπίας της Ελλάδας, οι παράγοντες της αγοράς δεν αμφιβάλλουν για το εάν αυτό θα συμβεί αλλά για το πότε θα γίνει», αναφέρεται στο άρθρο.
Μάλιστα η Wall Street Journal επικαλείται αναφορά προέδρου μεγάλης τράπεζας, ο οποίος δήλωσε σχετικά με την Ελλάδα τα εξής: «Πρέπει να παίρνουν ναρκωτικά αν νομίζουν ότι πρόκειται να ξεπληρώσουν το χρέος». (They must be smoking dope if they think they are going to pay back the debt).
Πηγή: News ΔΟΛ

read more "Wall Street Journal: "Πρέπει να παίρνουν ναρκωτικά οι Έλληνες αν νομίζουν ότι θα ξεχρεώσουν"..." Διαβάστε περισσότερα...