Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

Βόμβα με Στογιάκοβιτς στον Παναθηναικό???


Βόμβα με Στογιάκοβιτς στον Παναθηναικό
Επειδή στο news24 μιλάμε με ονόματα!…
O Σπανούλης φεύγει ο Πετζα έρχεται….
Αυτός είναι το όνομα από το ΝΒΑ που κράτησε τον Ομπράντοβιτς και “διώχνει” Σπανούλη!
Στο μπάσκετ του Παναθηναικού εμέις σας τα λέμε πρώτοι πρίν ακόμα μαθευτούν όπως για τη συμφωνία Ομπράντοβιτς
αντιγραφή απο http://news24gr.blogspot.com/2010/06/blog-post_6969.html
read more "Βόμβα με Στογιάκοβιτς στον Παναθηναικό???" Διαβάστε περισσότερα...

«Έλληνες με μετρητά» σαρώνουν το Λονδίνο

  • Κάποιοι ετοιμάζονται να μετοικήσουν, προκειμένου να γλυτώσουν την ίδια τους τη ζωή εν όψει των εξελίξεων στην Ελλάδα
  • Πού είπαμε ότι βρίσκονται τα λεφτά κύριε Παπανδρέου; Αν δεν τα βρίσκετε μόνος σας, διαβάστε λίγο αγγλικό τύπο, θα ενημερωθείτε επαρκώς...
  • "...Πληροφορίες μιλούν για την οικογένεια νεαρού Έλληνα, που μάλιστα δουλεύει για την Goldman Sachs, η οποία ξοδεύει περίπου 3 εκατ. στερλίνες για την αγορά κατοικίας στο Chelsea..."

Της Κορίνας Σαμάρκου
Τους αποκαλούν «cash Greeks» ή αλλιώς «οι Έλληνες με τα μετρητά». Μετά τους Ρώσους ολιγάρχες και τους εκατομμυριούχους της Μέσης Ανατολής, τους τελευταίους μήνες τα μεσιτικά γραφεία του Λονδίνου μιλούν για μια νέα ανερχόμενη δύναμη στο βρετανικό real estate.
Πρόθυμοι να ξοδέψουν από 1 έως 3 εκατ. στερλίνες, αυτοί οι πελάτες ενδιαφέρονται μόνο για τις πιο ακριβές γειτονιές του Λονδίνου, όπως το Knightsbridge, το Mayfair και η Belgravia.
Την ώρα που στην Ελλάδα συντηρούνται δυσοίωνα σενάρια όσον αφορά την επιστροφή στη δραχμή ή την αναδιάρθρωση του χρέους, ο Rupert des Forges, partner της γνωστής εταιρείας συμβούλων ακινήτων Knight Frank, δήλωσε στην «Ι» ότι οι Έλληνες υποψήφιοι αγοραστές το τελευταίο διάστημα είναι διπλάσιοι από ό,τι συνήθως, ενώ από τις αρχές του έτους και μόνο στο γραφείο της εταιρείας στο Knightsbridge έχουν κλείσει 7-8 αγοραπωλησίες.
Οι «cash Greeks» δεν χρονοτριβούν. Για να αγοράσουν ένα ακίνητο που κοστίζει μερικά εκατομμύρια συνήθως δεν χρειάζονται πάνω από μία εβδομάδα, λέει. Αν και το Λονδίνο αποτελεί τη μητρόπολη που επιλέγουν για να ζουν αλλά και να επενδύουν οι εκατομμυριούχοι από όλο τον κόσμο, εντούτοις τα στοιχεία της Knight Frank δείχνουν ότι το μερίδιο των Ελλήνων στην αγορά των πιο ακριβών ακινήτων (αυτών που κοστίζουν από 2 εκατ. στερλίνες ή 2,4 εκατ. ευρώ και πάνω) έχει διπλασιαστεί τους τελευταίους μήνες, από 3% που είναι συνήθως σε 6%.
Τα παραδείγματα είναι πολλά. Οικογένεια από την Ελλάδα, που ωστόσο διαθέτει εδώ και χρόνια μία ακριβή κατοικία στο Λονδίνο, αγόρασε πρόσφατα ένα σπίτι κοντά στο διάσημο πολυκατάστημα Harrods που πουλιόταν 5,5 εκατ. στερλίνες. Η συγκεκριμένη οικογένεια είχε αρχίσει να ψάχνει για νέα πολυτελή κατοικία από τις αρχές του 2008, όμως τελικά ο χρόνος που πέρασε λειτούργησε προς όφελός της, αφού στο διάστημα αυτό η στερλίνα υποχώρησε αισθητά έναντι του ευρώ και οι τιμές των ακινήτων στο Λονδίνο παρουσίασαν αξιοσημείωτη διόρθωση.
Το τελευταίο διάστημα η αγορά των πολυτελών ακινήτων της βρετανικής πρωτεύουσας κινείται και πάλι ανοδικά, με την Knight Frank να θεωρεί ότι το αγοραστικό ενδιαφέρον των εύπορων Ελλήνων επηρεάζει πραγματικά τη συνολική εικόνα του λονδρέζικου real estate. Στα ακίνητα που κοστίζουν από 1 εκατ. στερλίνες και πάνω οι τιμές αυξήθηκαν το Μάιο κατά 20% σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα. Πρόκειται για τον έβδομο κατά σειρά μήνα ανοδικής πορείας των τιμών, έστω κι αν αυτές παραμένουν κατά 6,4% χαμηλότερες από το υψηλό του Μαρτίου του 2008.
«Παρότι οι τιμές είναι αυξημένες τους τελευταίους 6-9 μήνες, εντούτοις η αγορά παραμένει ελκυστική για όσους αναζητούν επενδύσεις», εξηγεί ο des Forges. Εξάλλου, παραδέχεται ότι οι ανησυχίες που προκαλεί η κρίση της εγχώριας οικονομίας είναι ένας σημαντικός παράγοντας πίσω από το ενδιαφέρον των Ελλήνων αγοραστών.
Πληροφορίες μιλούν για την οικογένεια νεαρού Έλληνα, που μάλιστα δουλεύει για την Goldman Sachs, η οποία ξοδεύει περίπου 3 εκατ. στερλίνες για την αγορά κατοικίας στο Chelsea. Στην περιοχή Marylebone Έλληνες επενδυτές έχουν βγει στην αγορά ψάχνοντας για ένα διαμέρισμα αξίας 1 εκατ. στερλινών. Σκοπεύουν είτε να το νοικιάσουν είτε να το κρατήσουν κλειστό, έως ότου τα παιδιά τους βρεθούν στο Λονδίνο για σπουδές.
«Οι πελάτες μας από την Ελλάδα είναι κατά κανόνα οικογένειες που σχετίζονται με τη ναυτιλία, τον τραπεζικό κλάδο και τα ακίνητα. Είναι άνθρωποι που μένουν και εργάζονται είτε μόνιμα είτε πολλές μέρες το χρόνο στο εξωτερικό και θεωρούν ότι το Λονδίνο αποτελεί έναν ελκυστικό προορισμό τόσο για τη διαμονή όσο και για τις επενδύσεις τους», επισημαίνει ο des Forges

Οι Κύπριοι πρίγκιπες της διακόσμησης κάνουν χρυσές δουλειές
Η ΙΣΤΟΡΙΑ των Nick και Christian Candy θυμίζει το success story πολλών ελληνικής καταγωγής επιχειρηματιών που διαπρέπουν στο εξωτερικό. Τα δύο αδέλφια, από Ελληνοκύπρια μητέρα και πατέρα μισό Ιταλό, ξεκίνησαν με 6.000 στερλίνες δανεικές από τη γιαγιά τους. Στα μέσα της δεκαετίας του 1990, όταν ανακαίνισαν το πρώτο τους διαμέρισμα και κατάφεραν να το πουλήσουν βγάζοντας κέρδος 50.000 στερλίνες, δεν φαντάζονταν ότι λίγα χρόνια αργότερα θα διοικούσαν μια αυτοκρατορία του real estate.
Η εταιρεία τους, η Cady & Candy, «πουλά» στους εκατομμυριούχους που μπορούν να το πληρώσουν ένα πλήρες lifestyle, σχεδιάζοντας και κατασκευάζοντας το εσωτερικό υπερπολυτελών κατοικιών, ιδιωτικών τζετ και σκαφών έως την τελευταία λεπτομέρεια. Τώρα, στο νέο τους εγχείρημα, που πριν από την κρίση φιλοδοξούσε να καταρρίψει το ρεκόρ του ακριβότερου διαμερίσματος στον κόσμο, ποντάρουν στους εύπορους Έλληνες αγοραστές. Το One Hyde Park είναι ένα ολοκαίνουργιο και πολυτελές συγκρότημα 86 διαμερισμάτων στη γειτονιά των δισεκατομμυριούχων του Λονδίνου, το Knightsbridge.
Τα τέσσερα κτίρια στο σχήμα διαμαντιού αποτελούν ένα project στο οποίο ένωσαν τις δυνάμεις τους η εταιρεία ακινήτων του Christian Candy, CPC Group, και ο πρωθυπουργός του Κατάρ, σεΐχης Hamad bin Jassim bin Jabr al-Thani μέσω της δικής του εταιρείας, Waterknights. Με τιμή πώλησης 100 εκατ. στερλινών, το ρετιρέ του One Hyde Park φιλοδοξούσε να αποτελέσει το ακριβότερο διαμέρισμα στον κόσμο. Πριν από το ξέσπασμα της κρίσης, που «πάγωσε» τις πωλήσεις, είχε προπωληθεί το 50% των διαμερισμάτων, αντί συνολικού ποσού 765 εκατ. στερλινών.
Με το κλίμα στο βρετανικό real estate να βελτιώνεται, οι κατασκευαστές εγκαινίασαν πριν από λίγες ημέρες τη δεύτερη φάση των πωλήσεων. Μάλιστα, οι πληροφορίες της «Ι» αναφέρουν ότι ανάμεσα στους αγοραστές είναι και αρκετοί Έλληνες, οι περισσότεροι εκ των οποίων αντιμετωπίζουν την κίνηση αυτή ως επένδυση. Τα διαμερίσματα θα παραδοθούν τον Οκτώβριο πλήρως εξοπλισμένα αλλά και με υπηρεσίες αντάξιες ενός πεντάστερου ξενοδοχείου διαθέσιμες σε 24ωρη βάση.
read more "«Έλληνες με μετρητά» σαρώνουν το Λονδίνο" Διαβάστε περισσότερα...

Είμαστε στην αρχή μίας καθοριστικής σύγκρουσης...

  • Ένας οικονομολόγος είπε χαρακτηριστικά για το ΔΝΤ: "Θα σας πάρουν την αγελάδα και θα σας πουλήσουν το γάλα"... και ήταν μία λακωνικά διατυπωμένη, σαφέστατη και απολύτως πλήρης περιγραφή της δράσης του ΔΝΤ
Το ΔΝΤ ταξιδεύει εδώ και χρόνια στον 3ο κόσμο το λεγόμενο φτωχό. Εκεί του αρπάζει με «φιλάνθρωπες» προσπάθειες τα ιθαγενή πλούτη του και τον κάνει φτωχότερο. Πέρασε από Αφρική και Λατινική Αμερική. Πριν λίγα χρόνια ήλθε και στον 2ο κόσμο της Ευρώπης: Ρωσία, Ρουμανία, Ουγγαρία, Λετονία… Η Ρωσία απελευθερώθηκε χάριν των τιμών πετρελαίου, φυσικού αερίου, μεγέθους και φυσικά αλλαγής πολιτικής στο εσωτερικό.
Απ’ όπου πέρασε, πέρασε και ο τρόμος, η φτώχεια, η κλοπή του πλούτου, η διάλυση δημόσιων αγαθών – εργασιακών σχέσεων και γύρισαν οι μεσαιωνικές μορφές δημοκρατίας… Στην Αργεντινή, έστω και αργά το 2001, ξετινάχτηκε από μια μεγάλη εξέγερση…
Το 2010 μπήκε για πρώτη φορά στον 1ο κόσμο, δηλαδή στη Ελλάδα. Το έφερε ένας πρωθυπουργός με ρίζες ελληνικές… Φαίνεται σχεδιασμένο πολύ νωρίτερα από τις εκλογές του 2009…
Το ΔΝΤ λοιπόν φεσώνει λαούς και χώρες υπέρ των παγκόσμιων ελίτ και με το αζημίωτο των ιθαγενών elit. Έτσι φαίνεται και στη χώρα μας… Πέρα από τις μεσαιωνικές σχέσεις εργασίας που επιβάλλουν βίαια, αποτελειώνουν και τα δημόσια αγαθά υγείας, παιδείας, ασφάλισης, σύνταξης, περιβάλλοντος, νερού, κλπ, που θέλουν να ρουφήξουν πάμφθηνα, ενδιαφέρονται επί πλέον και για τη μεγάλη ανοικτή θάλασσα με τα νησιά της, τις παραλίες της, τον αέρα της, τα νερά της, τον ήλιο της, τα ξενοδοχεία και φαγάδικα των μεσαίων και μικρομεσαίων, αλλά και τα πετρέλαιά της, όπως και τα σπάνια μέταλλά της, που λέγεται Αιγαίο…
Μια τέτοια μακροχρόνια εκμετάλλευση –με ενοίκιο πολλών δεκαετιών;– θέλει και ένα κόκκινο φέσι για να είναι... ειρηνική. Θέλει και τον Τούρκο της... Θέλει δηλαδή τον Ερντογάν της…
Να λοιπόν που το ΔΝΤ είναι πακέτο με το κόκκινο φέσι στη χώρα μας…
Το ερώτημα είναι: μπορούν να βρουν εδώ το δάσκαλό τους; Νομίζω αβίαστα ναι. Όχι μόνο γιατί ακόμα κρατάμε κάποιες παραδόσεις ανθρωπιάς, ηρωϊσμού, αλληλεγγύης (οι ψευτοκοσμοπολίτες νομίζουν ότι τις χάσαμε ήδη…), αλλά γιατί απεδείχθη με τη μεγαλειώδη αντίσταση στις 5 Μάη πως μπορούμε να προκάνουμε πολύ νωρίτερα από όσο νοιμίζουν. Μπορεί να πήραν μιαν ανάσα από την απεχθή τετραπλή δολοφονία των λίγων μπάχαλων, αλλά η ομαδική και πολλαπλή καταδίκη μέσα από κίνημα, δείχνει τις ελπίδες.
Υπάρχει και κάτι ακόμα ελπιδοφόρο: Παρά την σαφή ανάγκη μείωσης των όποιων άλογων εξοπλισμών –μα και των αντίστοιχων μιζών– για το Αιγαίο, κανείς δεν τους πιστεύει για τους αγαθούς σκοπούς τους…
Είμαστε λοιπόν στην αρχή ενός νέου και σύγχρονου… ΕΑΜ, που θα ξεκινά από τον κεντρώο πατριωτικό χώρο και θα φτάνει στην αντι-ιμπεριαλιστική-αντικαπιταλιστική ριζοσπαστική αριστερά και αυτονομία. Θα μείνουν απέξω οι κομματικές γραφειοκρατίες κυρίως των κοινοβουλευτικών κομμάτων της αριστεράς που δεν μπόρεσαν να απαντήσουν στο χρέος και στο... φέσι καίρια… θα μείνουν απέξω ακόμα όσοι μικροηγέτες δεν καταφέρουν να δουν την κρίσιμη ιστορική συγκυρία. Τα πράγματα θα βγάλουν και ηγεσία αντάξια των καιρών, ανθρώπους άφθαρτους και φρέσκους από το χώρο.
Ναι φίλες και φίλοι μου: ο κύβος έχει ήδη ριχτεί στις καρδιές μας, ήδη συζητείται σε πολλούς χώρους. Η ώρα έφτασε….
read more "Είμαστε στην αρχή μίας καθοριστικής σύγκρουσης..." Διαβάστε περισσότερα...

Τα... ψιλά γράμματα του μνημονίου


  • Πλήθος αντιλαϊκών, άδικων και κυρίως διαλυτικών μέτρων του κοινωνικού ιστού της χώρας, προβλέπει το μνημόνιο που με τόση ευκολία υπέγραψε η φερόμενη ως κυβέρνηση της χώρας
  • Σε περίπτωση που υπάρξουν αποκλίσεις από τους στόχους, θα υπάρξει σειρά νέων επαχθών μέτρων που θα ισοπεδώσουν την οικονομία, για να μπορέσουν οι "δανειστές" να πληρωθούν
  • Ο Γιώργος Παπανδρέου με την κυβέρνησή του υπέγραψε την παράδοση της χώρας σε οικονομικά συμφέροντα τρίτων και ταυτόχρονα υποθήκευσε το παρόν και το μέλλον όλων των ελλήνων, τους οποίους οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην εξαθλίωση και την ταπείνωση
Ποιές «εκπλήξεις» κρύ­βει το πακέτο νέων μέτρων μετά τις ανατροπές σε εργασιακό και ασφαλιστικό που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.
Μετά τις επώδυνες ανατροπές στο εργασιακό και ασφαλιστικό έρχεται νέο κύμα μέτρων που θα αποφασιστούν το φθινόπωρο με αυξήσεις στους ειδικούς φόρους κατανάλωσης και το ΦΠΑ, περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και κοινωνικά επιδόματα, ανατιμήσεις στα τιμολόγια των ΔΕΚΟ, απολύσεις στο Δημόσιο και συρρίκνωση των κονδυλίων για την κοινωνική ασφάλιση, υγεία, παιδεία και άλλους ευαίσθητους τομείς.
Το πακέτο μέτρων υπαγορεύεται από το μνημόνιο με τη τρόικα προκειμένου να εγκριθεί η τρίτη δόση του δανείου και στοχεύσει στην εξοικονόμηση πόρων ύψους 7,150 δισ. ευρώ για τη περαιτέρω μείωση του ελλείμματος το 2011.

Τι προβλέπει
Το μνημόνιο που υπέγραψε η κυβέρνηση με το ΔΝΤ, την ΕΕ και την ΕΚΤ προβλέπει ότι μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου το οικονομικό επιτελείο θα πρέπει να εξειδικεύσει τα πρόσθετα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής για τον επόμενο χρόνο ύψους 3,2% του ΑΕΠ. Το πακέτο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:
Πάγωμα συντάξεων και μείωση των υψηλών για την εξοικονόμηση πόρων 250 εκ. ευρώ.
Απολύσεις συμβασιούχων ακόμα και εργαζομένων με συμβάσεις αορίστου χρόνου σε οργανισμούς και φορείς που θα καταργηθούν ή θα συγχωνευτούν και εφαρμογή της αναλογίας μία πρόσληψη για πέντε αποχωρήσεις στο Δημόσιο
Τσουχτερές αυξήσεις στον ειδικό φόρο κατανάλωσης στις βενζίνες με ταυτόχρονη μείωση ή και κατάργηση του ποσού για τα τέλη κυκλοφορίας με στόχο το κόστος να μεταφερθεί από την κατοχή στη χρήση του αυτοκινήτου. Το μέτρο εντάσσεται στο πλαίσιο της επιβολής «πράσινου φόρου» για τις εκπομπές του διοξειδίου του άνθρακα.
Μετατάξεις βασικών καταναλωτικών αγαθών και υπηρεσιών από τον συντελεστή ΦΠΑ 11% στο 23%, πράγμα που θα πυροδοτήσει κύμα ανατιμήσεων στην αγορά. Αναμένεται οι τιμές ακόμα και σε είδη διατροφής να αυξηθούν κατά 12%.
Νέες αυξήσεις στους ειδικούς φόρους κατανάλωσης στα τσιγάρα και τα αλκοολούχα ποτά.
Μεγάλες αυξήσεις στις αντικειμενικές τιμές των ακινήτων που θα προκαλέσουν εκρηκτικές επιβαρύνσεις στη κατοχή και στις μεταβιβάσεις ακινήτων (αγοραπωλησίες, κληρονομιές, γονικές παροχές) αφού σε ορισμένες περιοχές οι αναπροσαρμογές θα ξεπερνούν και το 100%. Η αύξηση των αντικειμενικών τιμών θα επιφέρει κατακόρυφη άνοδο στον Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας (ΦΜΑΠ) και θα διευρύνει τον αριθμό των ιδιοκτητών κατοικιών και οικοπέδων που θα πληρώσουν φόρο αφού θα ξεπεράσουν το αφορολόγητο όριο των 400.000 ευρώ που προβλέπεται από τον νόμο. Μεγάλες φορολογικές επιβαρύνσεις θα υπάρξουν και στις μεταβιβάσεις ακινήτων καθιστώντας άπιαστο όνειρο την απόκτηση κατοικίας ακόμα και από τα μεσαία στρώματα και απαγορευτικό το κόστος απόκτησης ακινήτου. Ο στόχος που έχει τεθεί στο μνημόνιο προβλέπει ότι το Δημόσιο θα εισπράξει πρόσθετα έσοδα ύψους 400 εκ. ευρώ.
Περικοπές ύψους 800 εκατ. ευρώ στις δαπάνες του Δημοσίου. Πρόκειται για κονδύλια σε Ασφαλιστικά Ταμεία, Παιδεία, Υγεία, δημόσιους οργανισμούς και φορείς, Τοπική Αυτοδιοίκηση ακόμα και σε κοινωνικά προγράμματα (επιδόματα πρόνοιας, κοινωνικός τουρισμός κ.ά.). Περιστολή των επενδυτικών δαπανών του Δημοσίου. Με βάση το μνημόνιο θα υπάρξει μείωση κατά 1 δισ. ευρώ των πόρων για τη χρηματοδότηση έργων υποδομής από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.
Απελευθέρωση των τιμολογίων των ΔΕΚΟ, μέτρο που θα οδηγήσει σε μεγάλες αυξήσεις στα εισιτήρια των μέσων μαζικής μεταφοράς, στα τιμολόγια της ΔΕΗ, της ΕΥΔΑΠ και άλλων επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας.

H επόμενη τετραετία
Για την επόμενη τετραετία το μνημόνιο προβλέπει μια γιγάντια δημοσιονομική προσαρμογή μέσα από επιβολή πρωτοφανών σε σκληρότητα μέτρων όπως το ψαλίδισμα του επιδόματος ανεργίας, με στόχο να εξοικονομηθούν πόροι ύψους 24,7 δισ. ευρώ. Η καταιγίδα μέτρων θα συνεχισθεί και μετά το 2011 και θα διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι και το 2014. Αναλυτικότερα:
Προβλέπονται μεταξύ άλλων πρόσθετες περικοπές στις μισθολογικές δαπάνες του Δημοσίου ύψους 600 εκ. ευρώ, μείωση του επιδόματος για τους ανέργους (θα το λαμβάνουν μόνο όσοι βρίσκονται σε κατάσταση οικονομικής εξαθλίωσης και στερούνται τα ελάχιστα μέσα διαβίωσης), αυξήσεις στην φορολογία των μη αλκοολούχων ποτών (αναψυκτικά), νέα αναπροσαρμογή στις αντικειμενικές τιμές των ακινήτων και κατάργηση των εξαιρέσεων επαγγελματιών και δραστηριοτήτων από το ΦΠΑ.
Επίσης οι επιχορηγήσεις στους δημόσιες επιχειρήσεις, οργανισμούς και φορείς θα μειωθούν κατά 800 εκ. ευρώ, οι συντάξεις θα παγώσουν για μια ακόμη χρονιά και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων θα περικοπεί κατά 500 εκ. ευρώ.
Προβλέπονται νέες περικοπές στο Δημόσιο και πάγωμα συντάξεων αλλά ο κύριος όγκος των μέτρων παραμένει θολός αφού προβλέπονται «μη-καθορισμένα μέτρα» ύψους 4,2 δισ. ευρώ.
Το πακέτο ανέρχεται σε 5,750 δισ. ευρώ αλλά δεν εξειδικεύεται κανένα από τα μέτρα που θα οδηγήσουν στην επίτευξη αυτού του στόχου

Ο στόχος για το δημόσιο
Μειώσεις σε μισθούς και επιδόματα

Νέες περικοπές στους μισθούς στο Δημόσιο με την καθιέρωση νέου μισθολογίου και σύνδεση των αμοιβών με την παραγωγικότητα επιθυμεί η τρόικα. Οι αμοιβές για τους νεοπροσλαμβανόμενους θα είναι χαμηλότερες σε σχέση με τις ισχύουσες καθώς θα καταργηθούν επιδόματα, ενώ για τους ήδη εργαζόμενους ένα μέρος των επιδομάτων θα ενσωματωθεί στον βασικό μισθό και το υπόλοιπο θα περικοπεί ή και θα καταργηθεί εντελώς.
Δεν θα δοθεί καμία αύξηση στις αποδοχές των εργαζομένων στον στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα, ενώ θα υπάρξει άρση της μονιμότητας. Το απαισιόδοξο σενάριο προβλέπει νέο ψαλίδισμα ή και κατάργηση των επιδομάτων Χριστουγέννων, Πάσχα και θερινής άδειας εφόσον υπάρξουν αποκλίσεις στον προϋπολογισμό.
7,1 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ σκοπεύει να εξοικονομήσει η κυβέρνηση για την περαιτέρω μείωση του ελλείμματος το 2011.
read more "Τα... ψιλά γράμματα του μνημονίου" Διαβάστε περισσότερα...

Οι μέρες της εξέγερσης δεν είναι μακριά!


  • "...Γιατί ρε μάγκες όλοι εμείς που δουλεύουμε 10, 20, 30 και 40 χρόνια, με πτυχία, με δεύτερες δουλειές δεν καταφέραμε να έχουμε δεύτερο σπίτι; Γιατί δεν έχουμε εκατομμύρια (ούτε καν χιλιάδες ευρώ) στην άκρη; Γιατί τα παιδιά μας είναι άνεργα και εμείς κινδυνεύουμε με απόλυση; Γιατί δεν μπορούμε να πάμε διακοπές;..."
Η οργή των πολιτών για την διάχυτη και αλληλένδετη διαφθορά των εξουσιών, (και όχι μόνο της νομοθετικής και εκτελεστικής) αλλά και την διάβρωση όλων των θεσμών με την επακόλουθη διάχυση της βρώμας σε όλες τις εκφάνσεις της ελληνικής κοινωνίας, όπως καταγράφεται σε διάφορες μετρήσεις γιγαντώνεται και δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανένα πλέον κέντρο εξουσίας ή ανάλυσης.
Μπορεί να μην μετουσιώνεται, μέχρι τώρα, σε κοινωνική έκρηξη για δύο λόγους. Ο ένας είναι ότι, παρόλο ότι κανείς πλέον δεν πιστεύει πως θα αποδοθεί δικαιοσύνη και δεν θα επιβληθεί κανενός είδος τιμωρία στους επίορκους και αλητήριους της πολιτικής,δίνεται χρόνος -εξαντλώντας τα τελευταία περιθώρια ανοχής- αισθανόμενος αποσβολωμένος από το θράσος των επαγγελματιών ψευτών και κλεφτών της πολιτικής που επί χρόνια τους εμπιστευόταν ή αλισφεριζόταν μαζί τους παρέχοντας την υποστήριξή του, για να λαμβάνει κατά καιρούς τα ψίχουλα της διαφθοράς που έπεφταν κάτω από το μεγάλο τραπέζι της ρεμούλας και της φαυλότητας (διασυνδέσεις, πελατειακές σχέσεις, βολέματα, ψιλορουσφετάκια κλπ).
Ο δεύτερος και σημαντικότερος λόγος είναι ότι, προσπαθώντας να κατανοήσει και να συνειδητοποιήσει πως από Έλληνας της "Ισχυρής Ελλάδας" της περασμένης δεκαετίας κατάντησε ο παρίας της Ευρώπης και έχοντας να αντιμετωπίσει την πλήρη ανατροπή στο επίπεδο διαβίωσης του εξαιτίας της λαίλαπα του ΔΝΤ - εκεί που ο πρόσφατα ψηφισμένος εκλεκτός της πλειοψηφίας Πρωθυπουργός και συνδαιτημόνας της λέσχης Bilderberg τον σεντράρησε - υποσυνείδητα αρνείται να αποδεχθεί ότι η χώρα ήταν τόσο κοντά στον πάτο του βαρελιού. Παράλληλα έχει μπλέξει στο παραμύθι που του πλασάρουν όλοι οι έμποροι (αστοί και ψευτοαριστεροί) ότι η εφαρμοσθείσα οικονομική πολιτική ένταξης στον μηχανισμό στήριξης του ΔΝΤκαι στην εξάρτηση από τα ματωβαμένα δανεικά είναι μονόδρομος.
Εδώ μπαίνει και η γνωστή πολιτική πουστιά, της υποτιθέμενης ανεύρεσης των ενόχων που τα πιάσανε. Βλέπε εξεταστικές επιτροπές της πλάκας, που μοναδικός τους στόχος, προκειμένου να σώσουν το τρομαγμένο βρωμιάρικο πολιτικό προσωπικό, είναι να δώσουν κάποια ονόματα. Σ' αυτόν τον δρόμο βρίσκονται (Μαντέλης, Τσοχατζόπουλος, Τσουκάτος). Και παζαρεύουν τον αριθμό (έτσι τουλάχιστον νομίζουν) μέσω των Χατζιαβάτηδων δημοσκόπων, μέσω των μετρήσεων που θα εξαχθούν αφού συνεχίζουν καθημερινά να βομβαρδίζουν τους "αφελείς ιθαγενείς" με την μόνιμη επωδό: "Να πάνε επιτέλους δυο -τρεις στη φυλακή".
Μάγκες της ρεμούλας, της αρπαχτής, της κλοπής και της μπόχας ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΣΕ ΣΩΣΤΗ ΣΚΕΨΗ...
Το αίτημα του κόσμου δεν είναι να πάνε δυο-τρεις ή ο Χατζηπετρής στη φυλακή για να συνεχίσετε οι υπόλοιποι το γνωστό παιχνίδι με το μέλι. Ούτε είναι ηλίθιος ο ελληνικός λαός να πιστεύει πως τα 100 εκατομμύρια της Ζήμενς και τα 15 του Βατοπαιδίου ρίξανε τους νέους στα 500 ευρώ μισθό (που κι αυτός δεν υπάρχει).
Ξεκοκκαλίσατε επί 36 χρόνια τον αγλέωρα. Φάγατε τον άμπακα. Και αυτά τα λεφτά υπάρχουν. Το έλεγε ο ΓΑΠ και καιρός είναι να το ξαναπεί, και όχι να το κάνει γαργάρα.
Τα λεφτά υπάρχουν. Σε ακίνητα, σε καταθέσεις εδώ και στο εξωτερικό, σε ακίνητα, σε κότερα, σε πολυτελή αυτοκίνητα.
Και τα πήραν όλοι...
Όχι μόνο πολιτικοί. Αυτοί βέβαια είναι τα αρχικαθίκια. Γιατί αυτοί έφταχναν τους νόμους και τα παράθυρα και ρύθμιζαν τους τρόπους που περνούσαν τα μπιμπικίνια σε άλλα αρπακτικά αλλά και στους εαυτούς τους που φρόντισαν να τους μεταβάλλουν σε κροίσους.
Και οι δικαστικοί και οι επιχειρηματίες και οι δημοσιογράφοι και οι γιατροί και οι τσιφλικάδες και και και...
Γιατί ρε μάγκες όλοι εμείς που δουλεύουμε 10, 20, 30 και 40 χρόνια, με πτυχία, με δεύτερες δουλειές δεν καταφέραμε να έχουμε δεύτερο σπίτι; Γιατί δεν έχουμε εκατομμύρια (ούτε καν χιλιάδες ευρώ) στην άκρη; Γιατί τα παιδιά μας είναι άνεργα και εμείς κινδυνεύουμε με απόλυση; Γιατί δεν μπορούμε να πάμε διακοπές;
Άρα να συμφωνήσουμε να ανοιχτούν οι λογαριασμοί και οι φορολογικές δηλώσεις όλων αυτών που μπορούσαν να ρουφάνε ζεστό χρήμα από τα κρατικά ταμεία άμεσα ή έμμεσα. Και όπου δεν συμβαδίζουν τα νόμιμα έσοδά τους με τα περιουσιακά τους στοιχεία να παραπέμπονται σε δίκες και να δημεύονται ακίνητα και καταθέσεις. Τόσο δικές τους όσο και των συγγενών τους.
Οι καθαροί πολιτικοί, δικαστικοί και δημοσιογράφοι (γιατί υπάρχουν και τέτοιοι!!!) θα πρέπει ξεπερνώντας τους δισταγμούς τους να μπουν μπροστά και να δρομολογήσουν -αν μπορούν- ανάλογες διαδικασίες κάθαρσης. Γιατί αν δεν το κάνουν θα πρέπει να περιμένουν άμεσα την εκδήλωση της οργής των πολιτών.
Και τότε δικαιολογημένα η οργή θα πέσει επί δικαίων και αδίκων.
read more "Οι μέρες της εξέγερσης δεν είναι μακριά!" Διαβάστε περισσότερα...