Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

Η Τρόικα συναντά το μίσος στην Αθήνα»


«Η Τρόικα συναντά το μίσος στην Αθήνα»
Σκηνικό τρόμου περιγράφουν τα γερμανικά ΜΜΕ με αφορμή τις καταλήψεις των υπουργείων
Για σκηνικό τρόμου που αντιμετωπίζει η Τρόικα όποτε επισκέπτεται την Αθήνα κάνουν λόγο τα γερμανικά ΜΜΕ με αφορμή τις καταλήψεις των υπουργείων



Μίσος, οργή και απειλές «συνθέτουν» -κατά τα γερμανικά ΜΜΕ- το σκηνικό κάθε άφιξης των ελεγκτών της τρόικας στην Αθήνα, τα οποία σκιαγραφούν με τα μελανότερα χρώματα τον αποκλεισμό των υπουργείων Μεταφορών και Οικονομικών από διαδηλωτές πριν τη συνάντηση του κλιμακίου με τις ηγεσίες τους.

Οι ελεγκτές, γράφει χαρακτηριστικά η Welt, όταν φτάνουν στην Ελλάδα «ζουν σε έναν κόσμο... που πρέπει να τους προστατεύει η αστυνομία, να του φυλάει σε ξενοδοχεία, να συνοδεύει τα οχήματά τους», κάνοντας λόγο για μία «ζωή συνεχούς άγχους, σαν εφιάλτη».

Αγαπημένη αναφορά των γερμανικών ΜΜΕ από τα γεγονότα της Παρασκευής είναι όμως η εξής μία φράση των διαδηλωτών: Το «δεν υποχωρούμε, θα χυθεί αίμα» φιγουράρει ψηλά στις αναφορές τόσο της Welt, όσο και του Spiegel, της Sueddeutsche Zeitung, του n-tv, της Zeit και της γερμανικής υπηρεσίας του Reuters για την επιστροφή της τρόικας στην Αθήνα.

Και όσον αφορά την ουσία της υπόθεσης; Οι γερμανικές εφημερίδες έδωσαν μεν αρκετή σημασία στις επισημάνσεις Γερμανών πολιτικών πως εάν το Βερολίνο παρουσίαζε μέτρα ανάλογα με τα ελληνικά, η αντίδραση των Γερμανών θα ήταν εξοργισμένη, αλλά αυτό δεν περιορίζει τις επικρίσεις.

Εκτός από την τεράστια δημοσιονομική τρύπα, σημειώνει επί παραδείγματι η Welt, η ελληνική οικονομία βρίσκεται αντιμέτωπη με βασικά δομικά προβλήματα, τη διόρθωση των οποίων έχει έρθει για να αξιολογήσει η -υπό διωγμόν, μην ξεχνιόμαστε- τρόικα. Και παρουσιάζοντας το πλαίσιο γύρω από τα κλειστά επαγγέλματα, η εφημερίδα δεν μασά τα λόγια της: «Πρόκειται για έναν αρχαϊκό κόσμο στη μέση της Ευρώπης».

«Ανάγκα και οι αντικαπνιστές πείθονται»
Εξίσου επικριτικά όμως βλέπουν οι γερμανικές εφημερίδες και την απόφαση για το ειδικό τέλος χώρου καπνιστών, γράφοντας πως, ούτε λίγο ούτε πολύ, η κυβέρνηση ξεχνά τις αντικαπνιστικές της «πεποιθήσεις» για να γεμίσει τα άδεια ταμεία.

«Τα λεφτά έρχονται πριν την υγεία» γράφει το Spiegel για την απόφαση, σημειώνοντας πως η κυβέρνηση αποφάσισε να υπαναχωρήσει από την απαγόρευση του καπνίσματος σε κέντρα και καζίνο για «να βρει λεφτά».

Παρόμοιας προσοχής τυγχάνει το μέτρο και για τη Welt, που κάνει λόγο για «μία νέα ιδέα της κυβέρνησης για να βρει χρήματα» -τουλάχιστον, σχολιάζει, οι Έλληνες μπορούν πλέον να φουμάρουν ανενόχλητοι.


Πηγη:
tovima.gr
read more "Η Τρόικα συναντά το μίσος στην Αθήνα»" Διαβάστε περισσότερα...

Απόστρατοι έκαναν γης μαδιάμ το υπουργείο Άμυνας

«Αγανακτισμένοι» απόστρατοι, που διαμαρτύρονται για τις περικοπές στις συντάξεις τους, έκαναν πριν από λίγο γης μαδιάμ το υπουργείο Άμυνας, σπάζοντας τα μηχανήματα και την κεντρική είσοδο του κτιρίου.

Αυτή την ώρα οι απόστρατοι είναι μέσα στον περίβολο του υπουργείου, φωνάζουν συνθήματα και απαιτούν να τους συναντήσει κάποιος από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου!

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, ο οποίος ενημερώθηκε για το περιστατικό έλκανε λόγο για...

«διάφορες αθλιότητες» και έστειλε αυστηρό μήνυμα τονίζοντας χαρακτηριστικά «τέτοιοι τραμπουκισμοί και τέτοιες συμπεριφορές δημοκρατικής εκτροπής θα παταχθούν από όπου και αν προέρχονται».

Παράλληλα κάλεσε όλες τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας να έρθουν σε επαφή με τους δικούς τους υπεύθυνους προκειμένου να αποχωρήσουν από το προαύλιο του υπουργείου.


read more "Απόστρατοι έκαναν γης μαδιάμ το υπουργείο Άμυνας" Διαβάστε περισσότερα...

Άγνωστος πέταξε αυγό την ώρα της συνάντησης της Ντ. Μπακογιάννη στη Ναύπακτο...

Χθες κατά την διάρκεια της συνάντησης της Ντόρας Μπακογιάννη με φίλους και μέλη της Δημοκρατικής Συμμαχίας συνέβη ένα δυσάρεστο γεγονός. Άγνωστος πέταξε ένα αυγό πίσω από τον τοίχο του κάστρου που βλέπετε στην φωτογραφία χωρίς να γίνει αντιληπτός και να συλληφθεί. 
Το αυγό έπεσε στο...

διπλανό τραπέζι από την πρόεδρο λερώνοντας τους παρευρισκόμενους.
Από το  nafpaktianews.gr μέσω press-gr
read more "Άγνωστος πέταξε αυγό την ώρα της συνάντησης της Ντ. Μπακογιάννη στη Ναύπακτο..." Διαβάστε περισσότερα...

Υπομονή - τέλος, καταναλώθηκε!


Μέχρι τώρα μας λεηλατούσαν, μας φορολογούσαν και μας οικτήριζαν γιατί ως ανεπρόκοποι και κακομαθημένοι που είμαστε «καταναλώναμε - όπως μας έλεγαν - περισσότερα απ' όσα παράγαμε»!

Τώρα, οι ίδιοι άνθρωποι, αποφάσισαν ότι «πρέπει», ότι «οφείλουμε», είμαστε «υποχρεωμένοι», ότι «επιβάλλεται» όσα έχουμε και δεν έχουμε να τα τρώμε μέχρι τελευταίας πεντάρας!
Τώρα, σύμφωνα με το νέο φιρμάνι, θα είμαστε νομοταγείς πολίτες, θα επιδεικνύουμε υψηλό αίσθημα φορολογικής συνείδησης αν ό,τι διαθέτουμε ως εισόδημα το τρώμε «μέχρι μία», και ει δυνατόν αν «καταλανώνουμε περισσότερα κι απ' όσα... βγάζουμε»!
Θα ήταν αστείο, αν δεν επρόκειτο για επίσημη κυβερνητική πολιτική. Θα ήταν γελοίο, αν...
δεν επρόκειτο για μια πολιτική που ξεκληρίζει κόσμο.
Ας το σκεφτούμε:
Πριν ήμασταν «φοροφυγάδες» γιατί - όπως έλεγαν - χαλάγαμε πάνω από αυτά που είχαμε και απ' όσα δηλώναμε.
Τώρα θα είμαστε πάλι «φοροφυγάδες», άξιοι του φορομπηχτικού τους κατατρεγμού, αν δεν χαλάμε όσα ακριβώς έχουμε, αν δεν τους αποδείξουμε πως ό,τι δηλώσαμε το φάγαμε. Ως εκ τούτου, θα έρχονται και θα μας φορολογούν και για εκείνα που δεν... καταναλώσαμε, μέχρι να τα καταναλώσουμε!
Ιδού λοιπόν το νέο φορολογικό καθεστώς που εξήγγειλαν:
Στην περίπτωση που δεν αρχίσουμε να «καταναλώνουμε όσα βγάζουμε ή και περισσότερα απ' όσα βγάζουμε» (!), στην περίπτωση που δεν τους το αποδείξουμε κιόλας - με αποδείξεις - ότι «καταναλώνουμε περισσότερα απ' όσα βγάζουμε» ή έστω όσα ακριβώς βγάζουμε,αν δηλαδή δεν τους αποδείξουμε - με αποδείξεις! - ότι δεν είμαστε ελέφαντες, τότε πάλι θα μας λεηλατήσουν! Ο,τι δηλαδή έκαναν και πριν, αλλά αυτή τη φορά για τον ακριβώς αντίθετο λόγο!
Αλλά πότε είχαν δίκιο:
Οταν μας έβριζαν ότι «όλοι μαζί τα φάγαμε», ότι ζούσαμε στην «αμεριμνησία», ότι «χαλούσαμε πέραν των δυνατοτήτων μας», ότι ήμασταν «σπάταλοι»
ή
τώρα που μας λένε πως όσο εισόδημα έχουμε - για την ακρίβεια: όσο εισόδημα μας έχουν αφήσει να έχουμε - θα «πρέπει» να ξεκινάμε από το πρωί και να το ξοδεύουμε (αρκεί να παίρνουμε αποδείξεις), ειδάλλως ό,τι δεν ξοδέψουμε, ό,τι μας περισσέψει, θα έρθουν και θα το... φορολογήσουν;
Είναι προφανές ότι οι άνθρωποι είναι φοροδήμιοι άνευ προηγουμένου.
Και έχουν δίκιο σε ένα:
Οτι ο ελληνικός λαός έχει αποδειχτεί πράγματι ένα εξόχως «υπερκαταναλωτικό» είδος όσον αφορά την κατανάλωση πολιτικής αθλιότητας.
Εχουν δίκιο: Ο ελληνικός λαός έχει «καταναλώσει» πολύ χρόνο για να τους υπομένει.
Εχουν δίκιο: Εχουμε «καταναλώσει» πολλή, μα πάρα πολλή υπομονή για να τους ανεχόμαστε.
Τόση υπομονή, που πλέον εξαντλήθηκε και «καταναλώθηκε». Ολη!


Γράφει ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ, μοντάζ Γρέκι
read more "Υπομονή - τέλος, καταναλώθηκε!" Διαβάστε περισσότερα...

ΜΑΤ: Κτηνώδης δύναμη, με ζήλο στις υπηρεσίες καθεστώτων


Κατά τους τελευταίους μήνες, ο ελληνικός λαός πραγματοποιεί διάφορες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, είτε με διαδηλώσεις, είτε με πορείες κλπ.
Όπως είναι φυσικό, σε όλες αυτές τις διαδηλώσεις, το ελληνικό κράτος στέλνει αστυνομικές δυνάμεις και κυρίως ΜΑΤ, για να επιβλέψουν, να προλάβουν ή και να καταστείλουν τυχόν βίαια έκτροπα. Μέχρι εδώ τίποτα αφύσικο.
Ο κόσμος αγανακτεί με τους αστυνομικούς των ΜΑΤ, τους βρίζει, ενίοτε συγκρούεται μαζί τους. Και αυτό φυσιολογικό.
Οι αστυνομικοί των ΜΑΤ, όταν κατηγορούνται, απαντούν ότι κάνουν τη δουλειά τους και είναι υποχρεωμένοι να εκτελούν διαταγές. Απολύτως αποδεκτό.
Οι στρατηγοί της Αστυνομίας, διορισμένοι από την κυβέρνηση, όπως είναι απολύτως θεμιτό, σε θέσεις που θεωρούνται πολιτικές, είναι λογικό να προσπαθούν να εκτελέσουν την αποστολή τους με τέτοιο τρόπο, ώστε να φανούν αντάξιοι της επιλογής τους από την κυβέρνηση. Και αυτό είναι απολύτως λογικό. Άλλωστε, υποτίθεται ότι αυτοί έχουν και συμφέρουν, όπως υψηλές αποδοχές, κάποια προνόμια λόγω θέσης, αλλά και πιθανή προοπτική ανέλιξης σε άλλες καλοπληρωμένες θέσεις μετά την αποστρατεία τους, είτε πολιτικές είτε όχι.
Αυτό που με τίποτα δεν μπορώ να κατανοήσω είναι ο τρομακτικός ζήλος με τον οποίο ασκούν βία στους διαμαρτυρόμενους πολίτες, οι απλοί αστυνομικοί των ΜΑΤ! Ένας ζήλος τον οποίο πουθενά αλλού δεν δείχνει η αστυνομία.
Θα έλεγε κανείς ότι χτυπούν με τόση λύσσα τους διαδηλωτές, σαν να ευθύνονται αυτοί για όλα τα κακά στον κόσμο. Η απορία μου είναι πιο έντονοι, όταν σκέφτομαι ότι με τη λήξη της βάρδιας, ο ΜΑΤατζής επιστρέφει στο σπίτι του και αγκαλιάζει τη γυναίκα του και τα παιδιά του και μετά σκάει κυριολεκτικά για το πως θα τα βγάλει πέρα, μετά από περικοπές μισθού, χαράτσια κλπ
Όσο και να προσπαθώ να κατανοήσω από που προέρχεται αυτό το φανερό μίσος για τους διαδηλωτές, δεν βγάζω άκρη.
Οπότε μένουν δύο πιθανότητες:
1. Πληρώνονται κρυφά κάποιο τεράστιο επίδομα ξύλου (που δεν το πιστεύω, θα είχε διαρρεύσει στην κοινή γνώμη).
2. Η πλύση εγκεφάλου που τους γίνεται από την υπηρεσία τους είναι επιστημονική και τους πείθει ότι αυτοί δεν αποτελούν κομμάτι της κοινωνίας, αλλά μια ελίτ σύγχρονων Πραιτωριανών. Το κακό είναι πως μάλλον το πιστεύουν.
read more "ΜΑΤ: Κτηνώδης δύναμη, με ζήλο στις υπηρεσίες καθεστώτων" Διαβάστε περισσότερα...

Η απόλυτη ανυπαρξία του Αντώνη Σαμαρά


Η ιστορία δεν συγχωρεί ποτέ ούτε μια σταλαγματιά αίματος που προσφέρεται στο Μολώχ των μαφιών του χρήματος και της αυθαιρεσίας των παρασίτων τους: των πολιτικών και προπαγανδιστικών ανδρεικέλων της ιμπεριαλιστικής μαφίας…

Η κυβέρνηση αυτή όχι μόνο θα καταρρεύσει κάτω από βάρος των αποτρόπαιων εγκλημάτων της, αλλά θα περάσει στη ιστορία σαν ο μακάβριος νεκροθάφτης της ελληνικής κοινωνίας και η πιο απαίσια μορφή λεηλασίας του ελληνικού λαού και του δωσίλογου γενιτσαρισμού…

Όπως έχουμε γράψει κατά κόρον αυτή η κυβέρνηση έχει ξεπεράσει σε βαρβαρότητα, σε δουλικότητα, σε ψεύδος, σε ωμότητα και υποκριτικό κυνισμό κάθε ιστορικό προηγούμενο: Μας λεηλατεί χωρίς έλεος, μας κατασπαράζει με τον ηδονισμό των θηρίων, μας ακρωτηριάζει ανενδοίαστα το μυαλό και δολοφονεί, σαν πωρωμένος εγκληματίας, τις ψυχές όχι μόνο των ανθρώπων, αλλά και των λέξεων και εννοιών, μας μετατρέπει σε δούλους-αντικείμενα…

Όμως, η ιστορία θα καταδικάσει τελεσίδικα και την Αξιωματική Αντιπολίτευση και όλα τα δορυφορικά κόμματα-γρανάζια: Τροχοί του ίδιου, δωσίλογου κυβερνητικού μηχανισμού, του ολοκληρωτικά...
υποταγμένου στα διεθνή κέντρα της ιμπεριαλιστικής κακουργίας και στους χρηματιστηριακούς μαφιόζους τους…

Ο Σαμαράς ελπίζει (όπως πολλά ακόμα καθεστωτικά πιόνια - υπάρχοντα ή υπό κατασκευήν), ότι τα θηριώδη εγκλήματα της παρούσας κυβέρνησης θα λειτουργήσουν σαν η κολυμπήθρα του Σιλωάμ…

Όταν όμως η Ελλάδα μετατρέπεται σε αποικία των ληστών και των μαφιών του χρήματος και ο ελληνικός λαός, σε καθημερινή βάση και με αχαλίνωτη κτηνωδία καταστρέφεται και ρίχνεται στον καιάδα για τη σωτηρία των ποικίλων ληστών, δημίων και μαφιών του χρήματος, τότε δεν ξεπλένεται ΚΑΝΕΙΣ με τη ΣΙΩΠΗ και την πολιτική αδράνεια…

Η ΣΙΩΠΗ μπροστά σε τέτοια ιστορικά εγκλήματα είναι ΣΥΝΕΝΟΧΗ…

Καμιά κυβέρνηση δεν θα έφτανε σε τέτοια αποκρουστικά εγκλήματα και με τέτοιους ρυθμούς πυροβόλου, αν υπήρχαν και λειτουργούσαν στοιχειωδώς και αυτοί οι τυπικοί κανόνες του αστικού κοινοβουλευτισμού, δηλαδή ασκούσαν τον πραγματικό τους ρόλο τα αστικά κόμματα και ιδιαίτερα η Αξιωματική Αντιπολίτευση…

Δε υπάρχει, όμως, ούτε λειτουργεί ο αστικός κοινοβουλευτισμός, συνακόλουθα δεν υπάρχει Αντιπολίτευση.

Η Ν.Δ. και ο αρχηγός της αποτελούν απλώς το εξαχρειωμένο γρανάζι ενός καθεστώτος ολοκληρωτικά υποταγμένο στο διεθνή μηχανισμό της χρηματιστηριακής εξουσίας.

ΟΧΙ μόνο η κυβέρνηση είναι ανδρείκελο, αλλά και συνολικά το καθεστώς είναι ανδρείκελο, συνακόλουθα ο Σαμαράς και το κόμμα του αποτελούν γρανάζι αυτού του καθεστώτος-ανδρείκελου.

Τι να πει, λοιπόν, ο Σαμαράς και πολύ περισσότερο τι να πράξει αφού αποτελεί την άλλη όψη του ίδιου νομίσματος, γρανάζι της ίδιας μηχανής;

Ο Σαμαράς είναι το «αντιπολιτευτικό» ισοδύναμο του ΓΑΠ μέσα στο ίδιο πλαίσιο της δωσίλογης και ολοκληρωτικής υποταγής στα διεθνή κέντρα εξουσίας: Είναι το «ανδρείκελο» στη «μορφή» της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης…

Να, γιατί επί της ουσίας δεν ΥΠΑΡΧΕΙ αντιπολίτευση, ούτε Σαμαράς, παρά μόνο διπλωματικοί, ρητορικοί ψίθυροι, έτσι για τα μάτια του κόσμου…

Παλιότερα είχαμε γράψει τα ακόλουθα:

«Ποια αλήθεια είναι η πολιτική Σαμαρά;

Μια κριτική «δεξιάς» διαχείρισης σε μια κυβέρνηση ακραίας «δεξιάς» διαχείρισης!

Έχουμε μια κυβέρνηση δεξιάς αναλγησίας και δεξιάς αυθάδειας (από δω προκύπτει και η συμμαχία Καρατζαφέρη) και ο Σαμαράς από την ίδια οπτική γωνία (τη δεξιά) τη μέμφεται για «καθυστερήσεις» και «κακοδιαχειρίσεις».

Με πιο απλά λόγια: Δέχεται τις κυβερνητικές στρατηγικές και «διορθώνει» κάποιες διαχειριστικές φόρμες των κυβερνητικών τακτικών.

Ο Αντώνης Σαμαρά είναι σαν να λέει στον ελληνικό λαό: «Η κυβέρνηση σας κόβει τα δάκτυλα και τα χέρια με αιμοσταγή βαναυσότητα, εγώ το ίδιο σφάξιμο θα το κάνω απαλά, με βαμβάκι, με λιγότερη ωμότητα…

Ο Αντώνης Σαμαράς δεν προτείνει τίποτα το διαφορετικό. Απλώς λέει στον ελληνικό λαό ότι είναι πιο καλός χειρούργος από τους «χασάπηδες» του ΠΑΣΟΚ…».

Αυτή η παλαιότερη κριτική μας δεν είναι εντελώς ακριβής, διαπράττει ένα απλουστευτικό λάθος.

Απλουστεύει τα πράγματα με το να μιλάει για «ακροδεξιό» ΠΑΣΟΚ και «Δεξιά» Ν.Δ.

Σε καθεστωτικό επίπεδο και ιδιαίτερα στο κυβερνητικό οικοδόμημα, ΣΗΜΕΡΑ, δεν υπάρχουν αυτοί οι διαχωρισμοί: Το καθεστωτικό οικοδόμημα είναι πλέον, ολοκληρωτικά αποσπασμένο από τα συμφέροντα των κοινωνικών τάξεων και ομάδων (ιδεολογικές οριοθετήσεις), είναι ΕΝΙΑΙΟ και ΠΛΗΡΩΣ υποταγμένο στους διεθνείς μηχανισμούς εξουσίας.

Τα καθεστωτικά κόμματα, ιδιαίτερα τα δύο κυβερνητικά, έχουν μεταλλαχτεί ΠΛΗΡΩΣ σε εκτελεστές των διεθνών εντολών και σχεδιασμών: Το ΠΑΣΟΚ με μεγαλύτερη μοχθηρία, ίσως από τη ΝΔ, λόγων των ιστορικών πλεονεκτημάτων και εφεδρειών που διαθέτει (τα έχουμε αναλύσει σε άλλα άρθρα).

Τα δύο αυτά κόμματα δεν παράγουν ΚΑΜΙΑ πολιτική, απλώς αποτελούν τις δύο όψεις των ανδρεικέλων της ΕΕ και των διεθνών ιμπεριαλιστικών μηχανισμών.

Η τυχοδιωκτική «τσόντα» αυτού του καθεστωτικού οικοδομήματος και η πλέον μοχθηρή γκριμάτσα του είναι ο κλόουν Καρατζαφέρης…

Υπάρχουν φυσικά και οι «αριστεροί» ψάλτες (έχουμε γράψει σε σωρεία κειμένων)…

Δεν μας εκπλήσσει, συνεπώς, η ανυπαρξία του Σαμαρά.

Με το ίδιο σκοινί είναι δεμένοι, κυβέρνηση και αντιπολίτευση και η ίδια κοτρόνα βυθίζει την κυβέρνηση και την Αντιπολίτευση: Η κοτρόνα της καπιταλιστικής κατάρρευσης και η υποταγή όλων στο εκτελεστικό έργο των μαφιών του χρήματος.

Ούτε στη διαχείριση της κατάρρευσης δεν διαφέρουν: Επουσιώδεις αποχρώσεις διαχειριστικών διαφορών υπάρχουν μόνο…
Από resaltomag, μοντάζ Γρέκι
read more "Η απόλυτη ανυπαρξία του Αντώνη Σαμαρά" Διαβάστε περισσότερα...