Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ DERBY ΜΙΣΟΥΣ!!!!HANSA ROSTOCK VS ST.PAULI!















read more "ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ DERBY ΜΙΣΟΥΣ!!!!HANSA ROSTOCK VS ST.PAULI!" Διαβάστε περισσότερα...

Η Ελλάδα ξεκινά παραγωγή... αυτοκινήτων!


Δεν είναι ανέκδοτο. Η Ελλάδα ξεκινά ξανά να παράγει αυτοκίνητα με πρωταγωνιστή την Βόρεια Ελλάδα. Στη Ραιδεστό μπαίνει ξανά μπροστά η παραγωγή των θρυλικών Pony ενώ στην Κατερίνη η Replicar θα παράγει Porsche.

Το Pony είναι ένα αυτοκίνητο που μεσορανούσε τη δεκαετία του 70 και του 80. Τώρα η οικογένεια Κοντογούρη που έχει την εταιρεία NAMCO ξεκινά την παραγωγή στη Ραιδεστό Θεσσαλονίκης. Θα έχει νέο σχεδιασμό αλλά χαμηλή τιμή και τεράστια αντοχή.

Σύμφωνα με τον κ. Κοντογούρη η εταιρεία αναμένεται να δώσει δουλειά σε πολλή κόσμο στην περιοχή.

Έγκριση τύπου πήρε - σύμφωνα με ανακοίνωση του ΛΑΟΣ - και η "REPLICAR HELLAS" που φτιάχνει PORSCHE στην Κατερίνη.

Η ανακοίνωση αναφέρει: "Αξίζει να σημειωθεί ότι - επίσης κατόπιν εντολών του Προέδρου του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρη προς τον Κ. Αϊβαλιώτη - το 2010 ετέθη προς τους κ. κ. Ρέππα και Τσιόκα (τότε Υπουργό και Γ.Γ. Μεταφορών, αντίστοιχα) το ζήτημα της έγκρισης τύπου και για άλλη μια 100% Ελληνική επιχείρηση κατασκευής αυτοκινήτων που εδρεύει στη Μακεδονία, την «REPLICAR HELLAS», η οποία φτιάχνει - κατόπιν αδείας της PORSCHE - ρέπλικες αυτών των φημισμένων Γερμανικών αυτοκινήτων στην Πιερία και κάνει εξαγωγές στην Ελβετία αλλά και στην ίδια την Γερμανία (!). Και γι’ αυτό το ζήτημα υπήρξε αίσια έκβαση και πλέον όποιος Έλληνας θέλει να δημιουργήσει μια Ελληνική επιχείρηση παραγωγής ή συναρμολογήσεως οχημάτων μπορεί να ενημερωθεί για τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσει με βάση το ΦΕΚ που έχει εκδοθεί".

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=108478&catid=3&la=1
read more "Η Ελλάδα ξεκινά παραγωγή... αυτοκινήτων!" Διαβάστε περισσότερα...

ΠΩΣ ΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ,ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ !

read more "ΠΩΣ ΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ,ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ !" Διαβάστε περισσότερα...

ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ - ΔΕΝ ΞΕΡΩ

Είναι το μότο της εποχής μας: κάνε το χαζό και μην λες τίποτα. Χτυπάνε το διπλανό σου, κλέβουν το διπλανό σου, σκοτώνουν το διπλανό σου: Μη λες τίποτα!
Η βλακεία του να κοροϊδεύουμε τους γύρω μας και να προσπαθούμε να κάνουμε το άσπρο-μαύρο, αυτή η βλακεία που έφτασε τη χώρα μέχρι εδώ, η ίδια βλακεία συνεχίζει να καταστρέφει το ελληνικό ποδόσφαιρο.
ΑΡΔ, δημοσιοκάφροι, υπαλληλάκια της πλάκας, άνθρωποι μικροί, φθηνοί και τιποτένιοι, στην προσπάθειά τους να γλείψουν τον θρήνο και το γαυροσύστημα που υπηρετούν και τους συντηρεί, κλείνουν τα μάτια τους στην αλήθεια και παρουσιάζουν «τα δικά τους».
Μετά από ποιόν περιμένει ο απλός φίλαθλος να υποστηριχτεί όταν υπάρχει αδικία; που θα βρει το δίκιο του και ποιος θα είναι ο αντικειμενικός που θα κρίνει το σωστό και το λάθος;;;
Στο παιχνίδι Ντόρτμουντ-γαύρος, έπειτα από κόρνερ, αμυντικός των Γερμανών κάνει χέρι, ο διαιτητής δίνει άουτ και τα γαυράκια διαμαρτύρονται για πέναλτυ. Ο διαιτητής συμβουλεύεται τον βοηθό του και δίνει επιθετικό φάουλ του γαύρου στον αμυντικό των Γερμανών. Δηλαδή το χέρι δεν έγινε, αφού προηγήθηκε το επιθετικό φάουλ. Πώς μεταφέρθηκε αυτό από τους Έλληνες ΑΡΔ;;;
Σφαγή του ολυμπιλαγού, κλοπή, καθαρό πέναλτυ που δεν δόθηκε. Ακόμα και στη τηλεόραση, οι σχολιαστές του αγώνα δεν είπαν την αλήθεια και υποστήριξαν ότι έγινε πέναλτυ! Πρωτοσέλιδα και αθλητικά sites συνέχισαν την παραπληροφόρηση και πες πες πες, το ψέμα έγινε η κοινή αλήθεια.
Προχτές στο Μαρσέιγ-γαύρος, ο Μιραλάς έκανε χέρι μέσα στη περιοχή του ολυμπιλαγού, αλλά ο διαιτητής λανθασμένα έδωσε φάουλ υπέρ της Μαρσέιγ έξω από τη περιοχή. Ο σχολιαστής του αγώνα δυσκολεύτηκε ο καημένος και είπε μάλλον είναι το χέρι μέσα στη περιοχή και άλλαξε θέμα. Οι εφημερίδες και τα αθλητικά sites κάναν το κορόιδο και θάψανε τη φάση. Όλα καλά, το ξεχάσανε. Ναι, την έσκισε, κτλ στους τίτλους τους οι ΑΡΔ.
Αυτή είναι η ελληνική δημοσιογραφία. Αυτή είναι η ελληνική πραγματικότητα. Μια κόκκινη πραγματικότητα, μια οφθαλμαπάτη, που την προσαρμόζουνε όπως επιθυμούν τα αφεντικά τους...


Έτσι δεν πάμε πουθενά μαλάκες...Κρυφτείτε πίσω από το δάκτυλό σας και παραμυθιάστε το προβατολαό σας. Όταν θα φτάσουμε στο τέρμα, κοιτάξτε στο καθρέπτη για τους φταίχτες.

read more "ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ - ΔΕΝ ΞΕΡΩ" Διαβάστε περισσότερα...

Αίγυπτος: Αιματηρές συγκρούσεις διαδηλωτών και αστυνομίας Ένα άτομο καταπατήθηκε από όχημα της αστυνομίας

Αίγυπτος: Αιματηρές συγκρούσεις διαδηλωτών και αστυνομίας
Διαδηλωτές μεταφέρουν τραυματία από την επίθεση της αστυνομίας στην πλατεία Ταχρίρ. (AP/Bernat Armangue)

εκτύπωση 
Κάιρο
Συγκρούσεις μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών σημειώθηκαν το πρωί του Σαββάτου μπροστά από την έδρα της κυβέρνησης, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένα άτομο, που καταπατήθηκε από όχημα της αστυνομίας, σύμφωνα με ιατρικές πηγές.


Διαδηλωτές είχαν κατασκηνώσει από τη νύχτα της Παρασκευής έξω από την έδρα της κυβέρνησης, για να διαμαρτυρηθούν για τον διορισμό από το στρατό του νέου πρωθυπουργού, Καμάλ Γκαντούρι. Η αστυνομία επιχείρησε να τους διαλύσει με δακρυγόνα και οι διαδηλωτές απάντησαν με πέτρες και βόμβες μολότοφ.


Την Παρασκευή, δεκάδες χιλιάδες Αιγύπτιοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου, ζητώντας να δοθεί άμεσα τέλος στη στρατιωτική κυριαρχία ή να αναβληθούν οι κοινοβουλευτικές εκλογές της Δευτέρας προκειμένου να έχει προηγηθεί η παράδοση της εξουσίας από το στρατό πριν προσφύγουν στις κάλπες.


Ωστόσο, πολλοί Αιγύπτιοι επιθυμούν την κανονική διεξαγωγή των εκλογών, περιλαμβανομένης της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, της μεγαλύτερης και πλέον οργανωμένης πολιτικής δύναμης που αναμένεται να καταγράψει κέρδη στην ψηφοφορία.

Ο νέος πρωθυπουργός που όρισε το Στρατιωτικό Συμβούλιο είναι πρόσωπο της εποχής Μουμπάρακ και δεν πείθει τους διαδηλωτές με τη δήλωσή του ότι ο στρατός του έχει δώσει περισσότερες εξουσίες από τον προκάτοχό του.


Ο ίδιος είπε ότι δεν πρόκειται να ανακοινωθεί η σύνθεση της νέας κυβέρνησης πριν από την έναρξη των βουλευτικών εκλογών τη Δευτέρα, ενώ σημείωσε ότι ο στρατάρχης Μοχάμεντ Χουσεΐν Ταντάουι, επικεφαλής του Ανώτατου Συμβουλίου των Ενόπλων Δυνάμεων, δεν επιθυμεί να παραμείνει στην εξουσία.


Ο στρατός υπόσχεται να μεταβιβάσει την εξουσία στο λαό, αλλά διατείνεται ότι η διαδικασία αυτή δεν πρέπει να γίνει βιαστικά, ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να υπάρξει χάος.
read more "Αίγυπτος: Αιματηρές συγκρούσεις διαδηλωτών και αστυνομίας Ένα άτομο καταπατήθηκε από όχημα της αστυνομίας" Διαβάστε περισσότερα...

«Ναι» σε συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ μετά τις εκλογές λέει ο Φώτης Κουβέλης

«Δεν αδιαφορούμε για την κυβερνητική εξουσία»
Τη Δημοκρατική Αριστερά δεν την αφήνει αδιάφορη η κυβερνητική εξουσία, δηλώνει σε συνέντευξή του ο Φώτης Κουβέλης, απαντώντας μάλιστα θετικά στο ερώτημα εάν μετά τις εκλογές η Δημοκρατική Αριστερά θα συνεργαζόταν με το ΠΑΣΟΚ και άλλες κεντροαριστερές δυνάμεις.

Μιλώντας στα Νέα Σαββατοκύριακο προσθέτει ότι οι συνεργασίες είναι θέμα πολιτικού περιεχομένου και τονίζει ότι ο ίδιος δεν θα μπορούσε να συνυπάρξει σε μια κυβέρνηση με τις απόψεις...
του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού.

Δηλώνει ότι θα ψηφίσει μέτρα της κυβέρνησης Παπαδήμου, εάν αυτά είναι σωστά, ενώ ερωτηθείς ποια είναι η γνώμη του για τον νέο πρωθυπουργό απαντά ότι είναι θετική. Μιλώντας για την κυβέρνηση, αναφέρει ότι οι 49 υπουργοί μαρτυρούν τον συμψηφιστικό της χαρακτήρα.

Τέλος, ερωτηθείς γιατί δεν έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στον Λουκά Παπαδήμο απαντά ότι «ήταν μια επιλογή στο πλαίσιο του συντηρητικού τόξου του πολιτικού συστήματος. Η συγκρότηση αυτού του τόξου απέκλεισε εκ των προτέρων τις άλλες πολιτικές δυνάμεις και τούτο ανεξάρτητα από το τι θα έπρατταν οι άλλες πολιτικές δυνάμεις».
read more "«Ναι» σε συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ μετά τις εκλογές λέει ο Φώτης Κουβέλης" Διαβάστε περισσότερα...

Έλληνες λαθρομετανάστες - Ετοιμάζουν κι άλλη μείωση συντάξεων!

read more "Έλληνες λαθρομετανάστες - Ετοιμάζουν κι άλλη μείωση συντάξεων!" Διαβάστε περισσότερα...

Τι σχέση έχει ο κ. Κουβέλης και η Δημοκρατική Αριστερά με την κ. Ρεπούση;

“Στις 27 Αυγούστου 1922 ο τουρκικός στρατός μπαίνει στη Σμύρνη. Χιλιάδες Έλληνες συνωστίζονται στο λιμάνι προσπαθώντας να μπουν στα πλοία και να φύγουν για την Ελλάδα…”
(Mαρία Ρεπούση, Ιστορία ΣΤ’ δημοτικού)

Η κ. Ρεπούση αποτελεί την υπεύθυνη Παιδείας της ΔΗΜ.ΑΡ.
Μήπως τελικά οι νέο-ταξικοί έχουν την δυνατότητα να εισδέχονται σε όλα τα πολιτικά κόμματα, να γίνονται αποδεχτοί από όλους, να «μολύνουν» όλες τις προσπάθειες οι οποίες προβάλλονται...
από την καθεστηκυία τάξη ως ελπιδοφόρες και τις οποίες ο κόσμος δείχνει να επικροτεί ελπίζοντας σε κάτι νέο…

Δείτε την άποψη της Ακαδημίας Αθηνών για το βιβλίο της Ιστορίας της ΣΤ’ τάξης του Δημοτικού αλλά και το άρθρο του Χάρρυ Κλυν για το ίδιο θέμα…

Συμπερασματικά η Ακαδημία Αθηνών για το κείμενο του διδακτικού εγχειριδίου δήλωσε,
α. Δεν συμβάλλει στην ενίσχυση της εθνικής μνήμης και της ελληνικής αυτογνωσίας.
β. Eπιδεικνύει προχειρότητα κατά την προσέγγιση μείζονος σημασίας ζητημάτων του ιστορικού παρελθόντος και αδυναμία διακρίσεως του εκάστοτε ουσιώδους από το επουσιώδες.
γ. Παρουσιάζει ικανό αριθμό ανακριβειών, λαθών και παραλείψεων ουσιώδους συχνά σημασίας.

Στην τελική κρίση περί του εγχειριδίου οφείλει να αποδοθεί η επιβεβλημένη βαρύτης στην επιταγή του Συντάγματος για την ανάπτυξη μέσω της παιδείας της “εθνικής συνειδήσεως των Eλλήνων”.

Διαβάστε επίσης το άρθρο του Βασίλη Ν. Τριανταφυλλίδη (Χάρρυ Κλυνν), με τίτλο
«Ο ιδιότυπος εθνικισμός της κυρίας Ρεπούση»

Αντίβαρο, Ιούνιος 2007
«Οι μεταμοντέρνοι ιστορικοί του αριστερονεοταξικού διαλογισμού εγωιστικά επιμένουν να ζητούν από εμάς να σκεφτόμαστε και να εκτιμούμε όπως σκέφτονται και εκτιμούνε αυτοί!

Στο βιβλίο της ιστορίας της ΣΤ’ δημοτικού η συγγραφέας του πονήματος κυρία Ρεπούση εκθειάζει τον Μουσταφά Κεμάλ, του οποίου το μεγάλο όραμα ήταν η ενοποίηση της αταίριαστης κληρονομιάς της χώρας του, και τον αποκαλεί «ηγέτη του απελευθερωτικού αγώνα των Τούρκων» και αναμορφωτή του Τουρκικού κράτους(!) αφήνοντας κατά μέρος τον απίστευτο αυταρχισμό και τη βαρβαρότητα που υιοθέτησε ο «πατέρας των Τούρκων» προκειμένου να μετατρέψει με αίμα και θάνατο σε Τούρκους, Κούρδους, Άραβες, Έλληνες, Λαζούς, Τσέτες, Κιργάσιους, Αρμένιους, Ουζμπέκους, Εβραίους, Πομάκους, Τουρκμένους, Ασσύριους, Πέρσες, Ρομά, Αζέρους, Γεωργιανούς, Τσερκέζους, Κιζήλ-Μπασήδες, Γορούκους, Αφσάρους, Δερβίσες και τόσους άλλους που συνέθεταν το εντυπωσιακό μωσαϊκό των εθνοτήτων της Οθωμανικής αυτοκρατορίας…

Δε μας λέει, βεβαίως, η κυρία Ρεπούση και οι κάθε είδους ψυχωσικοί υποστηριχτές της αν όλοι αυτοί οι λαοί «συνεργάστηκαν» με τον «απελευθερωτή» Κεμάλ για την αναμόρφωσή τους, και αν η «συνεργασία» αυτή ήταν εντελώς ελεύθερη και πήγαζε από την ελεύθερη θέλησή τους…
Που να βρει, όμως, το κουράγια να μας το πει…

Πως να διασπάσει το φράγμα των δύο και πλέον εκατομμύρια ψυχών, των δύο και πλέον εκατομμυρίων ερινύων… Εκτός και αν η ψύχωση προχώρησε μέχρι του σημείου της πλήρους νοητικής απονεύρωσης…»


Από UDemand
read more "Τι σχέση έχει ο κ. Κουβέλης και η Δημοκρατική Αριστερά με την κ. Ρεπούση;" Διαβάστε περισσότερα...

Εβριζε τους Ελληνες ως φοροφυγάδες και ξέχασε το σπίτι στη Σαντορίνη!

Μέγα πολιτικό σκάνδαλο στη Δανία.
Φαίνεται πως η φοροδιαφυγή δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο. Η ιδρύτρια και πρόεδρος του «Λαϊκού Κόμματος της Δανίας» (DFP) Πία Κγερσγκαάρντ εδώ και μέρες βρίσκεται στο στόχαστρο του Τύπου καθώς «ξέχασε» να δηλώσει στην εφορία ένα σπίτι που έχει αγοράσει από το 2002 στην Σαντορίνη.
Η Δανέζα πολιτικός που κατηγορούσε τους Ελληνες ως τους μεγαλύτερους φοροφυγάδες είναι ιδιοκτήτρια ενός ακινήτου 32 τετραγωνικών στην ακριβότερη περιοχή του κοσμοπολίτικου ελληνικού νησιού.
Αν και στη Δανία η φοροδιαφυγή είναι σπάνιο φαινόμενο και ουδείς ασχολείται η κ. Κγερσγκαάρντ φαίνεται πως το έκανε συνειδητά καθώς εδώ και 10 χρόνια δεν το είχε εμφανίσει στα περιουσιακά της στοιχεία.
Το θέμα αποκάλυψε η εφημερίδα Ekstra Bladet. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η πολιτικός αγόρασε το σπίτι έναντι του ποσού των 20.000 ευρώ. Μάλιστα ο τίτλος της εφημερίδας λέει: «Αγόρασε με ένα γλειφιτζούρι παραθεριστικό σπίτι στην Ελλάδα»… Κτηματομεσίτες της περιοχής αναφέρουν ότι το σπίτι αγοράστηκε σε εξευτελιστική τιμή και η αξία του ήταν τουλάχιστον τριπλάσια.
read more "Εβριζε τους Ελληνες ως φοροφυγάδες και ξέχασε το σπίτι στη Σαντορίνη!" Διαβάστε περισσότερα...

Οι Έλληνες Youtubers στη Washingtonpost !!!

Protesters dressed as prisoners gather during an event to protest against austerity measures outside the Greek Parliament in Athens.
Writing on the clothing reads:
"No to new tax card" and "No to global governance."** Έλληνες διαδηλωτές, ντυμένοι ως κρατούμενοι, συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν κατά των μέτρων λιτότητας, έξω από τη Βουλή των Ελλήνων, στην Αθήνα.

Στις στολές τους γράφει:
"Όχι στη νέα φόρο - κάρτα " και
"Όχι στην παγκόσμια διακυβέρνηση».
read more "Οι Έλληνες Youtubers στη Washingtonpost !!!" Διαβάστε περισσότερα...

Αφιέρωμα : The Clash!



Τhe Clash είναι το όνομα ενός βρετανικού πανκ μουσικού συγκροτήματος, που ιδρύθηκε το 1977 ως κομμάτι του γνήσιου κύματος της αγγλικής πανκ μουσικής. Εκτός από την πανκ ροκ, πειραματίστηκαν με τη ρέγκε, το σκα, το dub, την funk τη ραπ και το rockabilly.

http://www.morethings.com/music/clash/clash-wallpaper6.jpgΚατά τη μεγαλύτερη διάρκεια της καριέρας τους, οι The Clash αποτελούνταν από τους: Joe Strummer (πρώτα φωνητικά και ρυθμική κιθάρα). Mick Jones (πρώτη κιθάρα και φωνητικά), Paul Simonon (μπάσσο, φωνητικά) και τον Nick “Topper” Headon (ντραμς και κρουστά). Ο τελευταίος άφησε το γκρουπ το 1982 και εσωτερικές συγκρούσεις οδήγησαν στην αποχώρηση του Jones τον επόμενο χρόνο. Το συγκρότημα συνέχισε με νέα μέλη, ωστόσο διαλύθηκε το 1986.

Οι The Clash γνώρισαν μεγάλη επιτυχία στη Βρετανία από την κυκλοφορία του ομώνυμου ντεμπούτου δίσκου τους. Το τρίτο άλμπουμ του συγκροτήματος, με τίτλο London Calling, το οποίο κυκλοφόρησε το Δεκέμβριο του 1979, αύξησε τη δημοτικότητά τους στις Η.Π.Α, όταν εκδόθηκε εκεί τον επόμενο μήνα. Κριτικά επιδοκιμασμένο, μια δεκαετία αργότερα ανακηρύχθηκε από το περιοδικό Rolling Stone, ως ο καλύτερος δίσκος της δεκαετίας του 1980. [1]

Οι πολιτικοποιημένοι στίχοι των The Clash, οι μουσικοί πειραματισμοί και ο επαναστατικός χαρακτήρας τους πέτυχαν, σε ιδιαίτερο βαθμό, μια μεγάλη επίδραση στο ροκ και στο alternative rock. [2] Έγιναν γνωστοί ως “The Only Band That Matters”, από το προωθητικό σλόγκαν που παρουσιάστηκε από τη CBS, τη δισκογραφική εταιρία του γκρουπ. Τον Ιανουάριο του 2003 οι The Clash – συμπεριλαμβανομένου και τον αρχικό ντράμερ Terry Chimes – εισήχθησαν στο Rock and Roll Hall of Fame. Το 2004, το περιοδικό Rolling Stone τοποθέτησε την μπάντα στο νούμερο 30 της λίστας με τους 100 Σημαντικότερους Καλλιτέχνες Όλων των Εποχών


Πολιτικές πεποιθήσεις

Η μουσική των The Clash χαρακτηρίζονταν συχνά με μια αριστερή πολιτική ιδεολογία.
 Μάλιστα, ο Strummer είχε δηλώσει τις κομμουνιστικές του πεποιθήσεις. Οι The Clash υπήρξαν πρωτοπόροι στη συνηγορία των αριστερών πιστεύω, μέσω της μουσικής του πανκ ροκ και χαρακτηρίστηκαν ως “The Thinkin' Man's Yobs” από το μουσικό περιοδικό NME. 
  Σαν πολλά άλλα συγκροτήματα του πανκ, διαμαρτυρήθηκαν εναντίον της μοναρχίας και της αριστοκρατίας. Όμως, αντίθετα με τους υπόλοιπους μουσικούς του κινήματος, απέρριψαν το μηδενισμό.

Αντί αυτού, υποστήριξαν πολλές σύγχρονες απελευθερωτικές οργανώσεις και ανέπτυξαν επαφές με γκρουπ, όπως οι Anti – Nazi League. Τον Απρίλιο του 1978 ηγήθηκαν στην οργάνωση του κοντσέρτου Rock Against Racism στο Βικτοριανό Πάρκο του Λονδίνου.


Η σημαία του Απελευθερωτικού Εθνικού Μετώπου Sandinista.

Οι πολιτικές πεποιθήσεις των The Clash, έγιναν φανερές σε στίχους πρώιμων ηχογραφήσεων, όπως στο “White Riot”, όπου ενθάρρυναν τη νεολαία να γίνει πολιτικά δραστήρια, στο “Career Opportunities”, που απευθύνονταν στην απαλλοτρίωση των χαμηλόμισθων τετριμμένων επαγγελμάτων και στο “London's Burning, που αναφερόταν στην ανία της ζωής στην πόλη.Το εύρος των πολιτικών ενδιαφερόντων του συγκροτήματος διευρύνθηκε σε μεταγενέστερες δουλειές. Ο τίτλος του Sandinista! αναφέρονταν στους αριστερούς επαναστάτες της ομώνυμης οργάνωσης, που είχε πρόσφατα καθαιρέσει τον Νικαραγουανό δυνάστη Anastasio Somoza Debayle και ο ίδιος ο δίσκος περιείχε τραγούδια, με περιεχόμενο που απευθύνονταν σε διάφορα άλλα πολιτικά θέματα, με έκταση πέρα από αυτήν των βρετανικών ακτών, όπως το “Washington Bullets” και το “Call – Up”.
read more "Αφιέρωμα : The Clash!" Διαβάστε περισσότερα...