Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Αποκλεισμένοι οι Έλληνες απ΄το κέντρο της Αθήνας

Ρεπορτάζ: Σπύρος Γιωτάκης
Λίγα μόλις μέτρα από το κέντρο της Αθήνας υπάρχει ένας δρόμος που «διώχνει» τους Έλληνες. Είναι ένας εξαιρετικά επικίνδυνος δρόμος που κάποτε έσφυζε από ζωή και κίνηση και τώρα πλανάται ο φόβος.
Πρόκειται για την οδό Γερανίου, κοντά στην Ομόνοια, ένας δρόμος με τα μαγαζιά να κλείνουν το ένα μετά το άλλο, και Έλληνες εγκλωβισμένους στην «καρδιά της πρωτεύουσας».
Στην οδό Γερανίου υπάρχουν όλα όσα δυσφημούν μια σύγχρονη μεγαλούπολη. Ναρκωτικά, πορνεία, αιματηρές συμπλοκές κυρίως μεταξύ αλλοδαπών, μαχαιρώματα και επιθέσεις εναντίον όσων «τολμηρών» επιχειρήσουν να διασχίσουν το δρόμο για να περάσουνε στην Αγίου Κωνσταντίνου ή στην Πειραιώς.

"Δεν αντέχουμε άλλο"
Το newsbomb.gr μίλησε με τους λιγοστούς Έλληνες, που με φόβο ψυχής συνεχίζουν να δουλεύουν στην περιοχή(σ.σ κυρίως καταστηματάρχες). Ο Γ.Τ, ο οποίος διατηρεί κατάστημα στον συγκεκριμένο δρόμο μας λέει χαρακτηριστικά: «είμαι 40 χρόνια στην Ομόνοια αλλά πλέον δεν αντέχω, σκέφτομαι σοβαρά να κλείσω το μαγαζί και να φύγω, καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες στο εμπόριο ναρκωτικών που γίνεται μπροστά στα μάτια μας».
Μάλιστα συμπληρώνει πως, το ναρκωεμπόριο γίνεται με βάρδιες, δυο φορές την ημέρα. Νωρίς το πρωί και νωρίς το βράδυ, ακόμη και μπροστά στα μάτια ανύποπτων περαστικών.
Περίπου δέκα άτομα Αφρικανικής καταγωγής συγκεντρώνονται στη συμβολή των οδών Πειραιώς και Γερανίου με τσιλιαδόρους περιμένοντας νέα παιδιά σε απόγνωση για να τα προμηθεύσουν με τον «θάνατο».

«Δεν τολμάει να περάσει κανείς, μπορεί και να σε σκοτώσουν, η αστυνομική παρουσία είναι για τα μάτια» λέει στο newsbomb.gr ο Α.Ν, που έχει μια μικρή πανσιόν στην περιοχή για να συμπληρώσει: « η καθημερινότητά μας πλέον δεν αντέχεται, το κέντρο είναι εφιάλτης, τι να τις κάνω εγώ τις συσκέψεις για την επίλυση των θεμάτων στο ιστορικό κέντρο, δυο φορές πήγαν να με μαχαιρώσουν». Να σημειωθεί ότι, κατά την εξέλιξη του ρεπορτάζ ο συγκεκριμένος άνθρωπος αναγκάστηκε να βάλει λουκέτο στην επιχείρησή του.
Μαχαίρωσαν συνταξιούχο
Και αν ο Α.Ν ήταν τυχερός δεν συνέβη το ίδιο με έναν συνταξιούχο, ο οποίος πριν από περίπου ενάμισι μήνα έπεσε θύμα επίθεσης ενώ επιχειρούσε να διασχίσει το δρόμο, λίγο μετά το σούρουπο.
«Του την ‘’έπεσαν’’ με μαχαίρια Αφγανοί, τραυματίζοντάς τον στην κοιλιά, ευτυχώς ο άνθρωπος γλύτωσε», μας είπε με «σπασμένη» από την οργή φωνή ο Φ. Κ, ο οποίος μεγάλωσε στην Ομόνοια.
Ο κόσμος δεν τολμάει να περάσει από τη Γερανίου.
Οι δε γυναίκες τρέχουν βιαστικά για να φτάσουν στην κοντινότερη αφετηρία λεωφορείων στην Ζήνωνος, περνώντας μέσα από ιερόδουλες που αναζητούν την «πελατεία» τους στο δρόμο.
Πεδίο μάχης
Η κατάσταση άρχισε να ξεφεύγει από κάθε έλεγχο, όταν πριν από περίπου οκτώ μήνες σημειώθηκε ένας πραγματικός πόλεμος μεταξύ Πακιστανών και Μαροκινών, οι οποίοι με πέτρες, ξύλα και μαχαίρια, μετέτρεψαν σε πεδίο μάχης την Γερανίου.
Ένας άλλος καταστηματάρχης λίγο πιο κάτω επί της Πειραιώς, ο Α.Χ μας δίνει μια διαφορετική εκτίμηση: « Σκόπιμα απαξιώνουν το κέντρο της Αθήνας και τους γύρω δρόμους, για να πέσουν οι τιμές των ακινήτων και να έλθουν στη συνέχεια οι αετονύχηδες και να τα αγοράσουν κοψοχρονιά».
Πάντως, όπως και να έχει, τα άλλα προβλήματα, (π.χ παρεμπόριο) που αντιμετωπίζει η Γερανίου αλλά και κοντινοί δρόμοι όπως Μενάνδρου, Ζήνωνος, Σωκράτους, Σατωβριάνδου, φαίνονται μικρά, όταν κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές.
πηγή
read more "Αποκλεισμένοι οι Έλληνες απ΄το κέντρο της Αθήνας" Διαβάστε περισσότερα...

Είσοδος μισθοφόρων Κοσοβάρων στη χώρα; Τί συμβαίνει;

 

Πράματα και θάματα πρόκειται να δούμε (;) τις επόμενες 2 (τουλάχιστον) μέρες!
Σύμφωνα με πληροφορίες τις τελευταίες 4-5 ημέρες, παρατηρείται μια έντονη κινητικότητα:

  • στο αεροδρόμιο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ όπου με πτήσεις της πολιτικής αεροπορίας καταφθάνουν για ... τουρισμό τύποι ....μυστήριοι! Μιλάμε για λεγεωνάριους της γνωστής Λεγεώνας των Ξένων (ευρισκόμενοι σε άδεια προφανώς). Ταξιδεύουν σε ομάδες των 4 ή 5 ΜΟΝΟ, παραλαμβάνονται από ΙΧ και εξαφανίζονται προς Αθήνα... ΟΛΟΙ τους ανήκουν σε "εξωτικές" φυλές και ΚΑΝΕΝΑΣ στην καυκάσια ή έστω ινδοευρωπαϊκη...
  • στους συνοριακούς σταθμούς με ΣΚΟΠΙΑ και ΑΛΒΑΝΙΑ εισέρχονται παρόμοιας σύνθεσης ομάδες των 4-6 ατόμων από τους οποίους ο καλύτερος έχει βιάσει και δολοφονήσει τη μάνα του. Σύμφωνα με μαρτυρία ντόπιων που... ξέρουν πρόσωπα και πράγματα, έχουν αναγνωριστεί αρκετοί Κοσοβάροι με δράση στα μέτωπα της Βοσνίας και του Κοσόβου.

ΑΠΟΡΙΕΣ
Τι γυρεύουν οι αλεπούδες στο παζάρι; Γιατί κατευθύνονται (και... στρατοπεδεύουν) στην Αθήνα; Υπάρχει σχέση της "Ελληνικής" Αστυνομίας ή του ΓΕΣ ή κάποιων ΜΚΟ στη μετακίνηση ή στο "στρατωνισμό" αυτών των ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΕΝΩΝ ΟΜΑΔΩΝ;

Θα επανέλθουμε...

ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΣΧΕΤΟ.
Στην Αργεντινή όταν ο η λαίκή δυσαρέσκεια ξέφυγε από τον έλεγχο των ΜΜΕ και των συνδικάτων, δράση ανέλαβαν παραστρατιωτικές ομάδες χορηγούμενες από τις εκεί μυστικές υπηρεσίες ή από κονδύλια ασφαλείας που διέθεσαν ιδιωτικές επιχειρήσεις και εταιρείες!

read more "Είσοδος μισθοφόρων Κοσοβάρων στη χώρα; Τί συμβαίνει;" Διαβάστε περισσότερα...

2.000 νεκροί κι ο Καντάφι συνεχίζει...


Η "εξέγερση" στη Λιβύη συνεχίζεται. Ο Μουαμάρ Καντάφι αντιμετωπίζει αδίστακτος την "βούληση του λαού" να παραιτηθεί από την εξουσία. Οι καταγγελίες του δικτάτορα για φοντμενταλιστές ισλαμιστές ξεχάστηκαν πολύ εύκολα από τα δυτικά ΜΜΕ, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι στα λόγια του αυτά υπάρχει μία τεράστια αλήθεια. Το πολιτικό ισλάμ δείχνει να ξυπνάει και ο Καντάφι γνωρίζει πάρα πολύ καλά πως η επιβολή της εξουσίας σε μουσουλμανικούς πληθυσμούς μπορεί να επιτευχθεί με δύο μόνο τρόπους: με το ίδιο το ισλάμ ή με την βία. Και αυτή, την δεύτερη λύση, επέλεξε ο επί δεκαετίες απόλυτος άρχοντας της Λιβύης. Σκληρή, μετωπική σύγκρουση με το ισλάμ, ενώ γνωρίζει πάρα πολύ καλά πως έχει να αντιμετωπίσει και δίκτυα μυστικών υπηρεσιών (κυρίως από τις ΗΠΑ) που τροφοδοτούν τον "αγώνα" των πολιτών κατά του Λίβυου δυνάστη. Είναι πολλά και καλής ποιότητας τα πετρέλαια και δεν μπορούν να αντισταθούν στον πειρασμό οι γνωστές "ύαινες" του πλανήτη. Άλλωστε, εάν "φύγει" ο Καντάφι, τότε το Ιράν θα βρεθεί με έναν σύμμαχο (κυρίως στον εφοδιασμό όπλων) λιγότερο και τα πετρέλαιά του θα αισθάνονται πολύ λιγότερο ασφαλή απέναντι στις ορέξεις των ΗΠΑ.

Μέσα από όλα αυτά και τις ραγδαίες εξελίξεις με τις σκληρότατες μάχες, τα πάντα είναι πιθανά πλέον στη Λιβύη - ακόμη και μια στρατιωτική επέμβαση από το ΝΑΟ. Ο παρανοϊκός δικτάτορας συνεχίζει να αιματοκυλίει την χώρα του και ο ΟΗΕ εκτιμά πως τουλάχιστον 2.000 διαδηλωτές έχουν πέσει νεκροί από τις 15 Φεβρουαρίου και μετά.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών επέβαλε κυρώσεις στη Λιβύη, περιλαμβανομένων αυστηρού εμπάργκο όπλων, του 'παγώματος' πόρων του ηγέτη της χώρας Μουάμαρ Καντάφι, συγγενών του και στελεχών της κυβέρνησής του, ταξιδιωτικών απαγορεύσεων στα ίδια πρόσωπα καθώς και την παραπομπή στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο στη Χάγη των δολοφονιών αμάχων στο πλαίσιο της καταστολής των αντικαθεστωτικών κινητοποιήσεων που διαρκούν δύο εβδομάδες.

Το ΣΑ ψήφισε 15-0 υπέρ της απόφασης, η οποία αναφέρεται ρητώς στο Κεφάλαιο 7 της Χάρτας του ΟΗΕ, το οποίο επιτρέπει τη χρήση βίας για την εφαρμογή των κυρώσεων κι έχει χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν για την ανάπτυξη ειρηνευτικών αποστολών και τη χρήση στρατιωτικής ισχύος στο Ιράκ και στη Σομαλία.

Όπως μετέδωσε το ΑΠΕ, το ζήτημα της παραπομπής στο ΔΠΔ των 'εκτεταμένων και συστηματικών' επιθέσεων εναντίον αμάχων, που το ΣΑ/ΟΗΕ θεωρεί ότι αποτελούν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, προκάλεσε διενέξεις νωρίτερα, με την Κίνα και άλλες χώρες-μέλη του Συμβουλίου να εκφράζουν επιφυλάξεις, κάτι που καθυστέρησε την διαδικασία. Διπλωμάτες επισήμαναν ότι ο συμβιβασμός που επιτεύχθηκε ήταν να συμπεριληφθεί στο κείμενο η παραπομπή στο ΔΠΔ, αλλά χωρίς να αναφέρεται ότι η διαδικασία θα αρχίσει άμεσα.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας απαιτεί τον 'άμεσο τερματισμό της βίας και να γίνουν βήματα για να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα του πληθυσμού' στη Λιβύη. Καλεί τις λιβυκές αρχές να ενεργήσουν 'με αυτοσυγκράτηση, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο' και να διευκολύνουν την άμεση πρόσβαση διεθνών παρατηρητών στη χώρα.

Καλεί επίσης να αρθούν αμέσως οι περιορισμοί 'σε όλων των ειδών τα μέσα ενημέρωσης', να υπάρξουν εγγυήσεις για την ασφάλεια των ξένων υπηκόων και διευκολύνσεις όσον αφορά την αναχώρησή τους.

Ο ΟΗΕ θα αναλάβει άμεσα και αναγκαία μέτρα για να 'αποτρέψει την άμεση ή έμμεση προμήθεια, πώληση ή μεταφορά στη Λιβύη... όπλων και σχετικού υλικού όλων των τύπων, περιλαμβανομένων πυρομαχικών, στρατιωτικών οχημάτων κι εξοπλισμού'. Στη Λιβύη θα απαγορευτεί να εισάγει οποιασδήποτε μορφής οπλισμό κι όλα τα μέλη του Οργανισμού θα κληθούν να εμποδίσουν υπηκόους τους να εξαγάγουν οπλισμό στη Λιβύη.

Η πρέσβειρα των ΗΠΑ στον ΟΗΕ Σούζαν Ράις δήλωσε ότι τα μέτρα που αποφάσισε το Συμβούλιο Ασφαλείας να ληφθούν σε βάρος του Καντάφι και άλλων 15 προσώπων είναι 'σκληρές κυρώσεις' και σημείωσε ότι όλοι όσοι διέπραξαν εγκλήματα θα προσαχθούν στην δικαιοσύνη. 'Εκείνοι που σφαγιάζουν αμάχους θα αντιμετωπίσουν προσωπικά τις ευθύνες τους', είπε, ενώ εξήρε την 'ενότητα' του ΣΑ.

Τις τελευταίες ημέρες έχουν ανστείλει τη λειτουργία τους αρκετές πρεσβείες δυτικών κρατών στην τρίπολη, μεταξύ των οποίων η αμερικανική, η βρετανική, η γαλλική κ.α.

Στελέχη του κρατικού μηχανισμού εγκαταλείπουν την κυβέρνηση Καντάφι τις τελευταίες ημέρες και ορισμένοι παρατηρητές εκτιμούν ότι δεν του απομένει πολύς χρόνος.

Οι ηγέτες της Ευρώπης

Yπέρ της επιβολής κυρώσεων από τον ΟΗΕ αλλά και την ΕΕ σε βάρος του καθεστώτος Καντάφι τάχθηκαν η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ και ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν.

Από την πλευρά του ο Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι εκτίμησε πως ο Καντάφι δεν έχει πλέον τον έλεγχο της κατάστασης στη Λιβύη και τάχθηκε στο πλευρό του λιβυκού λαού: «Αν είμαστε όλοι σύμφωνοι μπορούμε να δώσουμε τέλος στο λουτρό αίματος και να υποστηρίξουμε το λαό της Λιβύης».

Ο Ιταλός πρωθυπουργός, που μέχρι τώρα ήταν σύμμαχος του λίβυου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι με τον οποίο υπέγραψε το 2008 και μία συμφωνία φιλίας, ανέφερε ότι «το γεωπολιτικό σενάριο αλλάζει και η Ιταλία ανησυχεί γι' αυτό».

«Κανείς δεν μπόρεσε να προβλέψει αυτό που συμβαίνει στη Λιβύη, ούτε αυτό που συνέβη πριν μερικές εβδομάδες στην Τυνησία και την Αίγυπτο και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει αυτό που θα συμβεί» υπογράμμισε.

Ο Μπλερ πιέζει τον Καντάφι να παραιτηθεί

Ο Βρετανός πρώην πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ επικοινώνησε δύο φορές τηλεφωνικά με τον Λίβυο ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι με στόχο να τον πείσει να σταματήσει τη βίαιη καταστολή των διαδηλώσεων, σύμφωνα με πληροφορίες του βρετανικού Τύπου, τις οποίες επιβεβαίωσε ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ουίλιαμ Χέιγκ.

Όταν ρωτήθηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο BBC, ο Χέιγκ διευκρίνισε ότι ο Μπλερ είχε ενημερώσει τη βρετανική κυβέρνηση για τις τηλεφωνικές του συνδιαλέξεις με τον συνταγματάρχη Καντάφι. Επεσήμανε πάντως ότι η κυβέρνηση ενημερώθηκε μετά τις συνομιλίες και όχι πριν.

«Δεν θα αρχίσουμε να διαπραγματευόμαστε με τον συνταγματάρχη Καντάφι», υπογράμμισε ο Χέιγκ.
Ο Τόνι Μπλερ, εκπρόσωπος του Κουαρτέτου για τη Μέση Ανατολή, έχει δεχθεί τις τελευταίες ημέρες σφοδρές επικρίσεις από το βρετανικό Τύπο για τους δεσμούς του με το καθεστώς της Λιβύης. Άλλωστε το 2004 ο βρετανός πρώην πρωθυπουργός είχε συναντηθεί με τον Καντάφι στην έρημο της Λιβύης, σε μία κίνηση που έβγαλε τη χώρα από τη διεθνή απομόνωση και άνοιξε το δρόμο για την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων πετρελαίου της Λιβύης από διεθνείς πετρελαϊκές εταιρείες.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα The Independent on Sunday, ο Μπλερ είχε μία πρώτη τηλεφωνική συνομιλία με τον λίβυο ηγέτη την Παρασκευή, οπότε και του ζήτησε να σταματήσει τις αιματηρές επιθέσεις εναντίον των διαδηλωτών.

Έπειτα όμως από την προτροπή του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών ο Μπλερ επικοινώνησε ξανά με τον Καντάφι για να τον πιέσει να παραιτηθεί, κάτι που δεν επιβεβαίωσε ο Χέιγκ.

Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών διευκρίνισε ότι από τη μεριά του «επικοινώνησα χθες το βράδυ με τον λίβυο υπουργό Εξωτερικών για να του πω προσωπικά ότι η κατάσταση είναι απαράδεκτη».

Εξάλλου ο Χέιγκ υπεραμύνθηκε της ενίσχυσης των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ της χώρας του και της Λιβύης στη διάρκεια της δεκαετίας του 1990 υπογραμμίζοντας ότι «έχουμε συναλλαγές με χώρες με τις οποίες δεν συμφωνούμε» και υπενθυμίζοντας ότι τότε η κυβέρνηση του Καντάφι είχε αποκηρύξει τα όπλα μαζικής καταστροφής. Το γραφείο του Μπλερ δεν έχει σχολιάσει τα γεγονότα.


Πολύνεκρες συγκρούσεις δυτικά της Τρίπολης

Δυνάμεις πιστές στο Λίβυο ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι ενεπλάκησαν σε σφοδρές μάχες με αντάρτες τη νύχτα του Σαββάτου στη Ζαουίγια, πόλη όπου υπάρχουν διυλιστήρια πετρελαίου, δυτικά της Τρίπολης, σύμφωνα με έναν κάτοικό της.

Τουλάχιστον 50 άμαχοι σκοτώθηκαν και ισάριθμοι τραυματίστηκαν σοβαρά από τις συγκρούσεις στην πόλη, περίπου 50 χλμ. από την πρωτεύουσα, είπε ο κάτοικος, που έδωσε μόνο το μικρό του όνομα--Ιμπραχίμ.

Ο 45χρονος Λίβυος μιλώντας τηλεφωνικά από τη Ζαουίγια είπε ότι μια 'δύναμη μισθοφόρων' χρησιμοποίησε βαρύ πυροβολικό για να πλήξει την Πλατεία των Μαρτύρων και αιχμαλώτισε τουλάχιστον 30 άμαχους, που μετέφερε σε άγνωστη τοποθεσία.

'Τα πυροβόλα είχαν τοποθετηθεί πάνω σε τετρακινητήρια οχήματα και άνοιξαν πυρ αδιακρίτως εναντίον όσων βρίσκονταν στην πλατεία. Νέοι, παιδιά, γέροι και γυναίκες σκοτώθηκαν. Μέτρησα τις απώλειες', είπε.

Οι νεκροί μεταξύ των αμάχων είναι από 50 ως 60, είπε. 'Ορισμένοι έθαψαν συγγενείς τους στην πλατεία, άλλοι τους έθαψαν στο νεκροταφείο της πόλης... Περίπου 50 είναι πολύ σοβαρά τραυματισμένοι, πολλοί από αυτούς μπορεί να μην τα καταφέρουν', πρόσθεσε.

'Εκείνοι (σ.σ. οι ένοπλοι που δρουν για λογαριασμό της κυβέρνησης Καντάφι) μετέφεραν τουλάχιστον 30 κυρίως νέους άνδρες, από 17 ως 35 χρονών, σε άγνωστη τοποθεσία', είπε ακόμα. Η μαρτυρία δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί.

Αυτόπτες μάρτυρες έχουν δηλώσει ότι η Ζαουίγια είναι υπό τον έλεγχο των εξεγερμένων αλλά στα προάστιά της βρίσκονται δυνάμεις που πρόσκεινται στην κυβέρνηση. Οι πληροφορίες αυτές παραμένουν ανεπιβεβαίωτες.
read more "2.000 νεκροί κι ο Καντάφι συνεχίζει..." Διαβάστε περισσότερα...