Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Φοβούνται εξέγερση στις 23/02 στη χώρα μας;

Οι μεγάλες αλήθειες λέγονται δύσκο­λα και τα μεγά­λα ψέματα κρύβο­νται εύκολα. Η στρατιωτι­κή άσκηση της «Νατοϊκής Καταστολής» της 71ης Αε­ρομεταφερόμενης Ταξιαρ­χίας στο πλαίσιο της επι­χειρησιακής εκπαίδευσης των Σχηματισμών Μάχης (Battle Groups) της Ε .Ε. για επέμβαση σε ταραγ­μένα μέτωπα της Ατλαντι­κής Συμμαχίας δημιουργεί ήδη από.....
προχτές δυσνόη­τους συνειρμούς στην κοι­νή γνώμη.
Οι συνειρμοί .
καταλή­γουν στα όρια της έντονης υποψίας (ακόμη και από τους πιο φανατικούς υπο­στηρικτές του κυβερνητι­κού έργου) ότι κάτι κακό ετοιμάζεται, που πρέπει να αντιμετωπιστεί κατασταλ­τικά και μάλιστα από τον Στρατό.


Βίντεο.
Οποιος έχει δει το βίντεο που περιφέρεται με χιλιά­δες αρνητικά σχόλια στο Διαδίκτυο και διαθέτει κοι­νή λογική κάνει αυτές τις ώρες τις ίδιες σκέψεις και προβάλλει τα ίδια ερωτή­ματα: Οι αύρες, τα ερπυστριοφόρα, τα οχήματα με τις αντλίες νερού, τα λυκόσκυλα και τα στρατιωτι­κά «ΜΑΤ» που εικονίζονται στο οπτικό υλικό στο στρα­τόπεδο του Κιλκίς ποιο ρό­λο παίζουν «σπάζοντας» το μπλόκο του αφιονισμένου πλήθους που πλησιάζει με πλακάτ, φοράει κουκούλες και πετάει μολότοφ; Και μέχρι πού φτάνουν οι «δι­καιοδοσίες» ή οι«ασυδο­σίες» του NATO; Οι εικόνες θυμίζουν άλλες εποχές.
Και εδώ, δύο τινά συμ­βαίνουν, που συσκοτί­ζουν το ρεπορτάζ και άμε­σα πρέπει να εξηγηθούν όχι από το ΓΕΣ αλλά από την ίδια την κυβέρνηση: ή ο «σκηνοθέτης» των Ενό­πλων Δυνάμεων έδωσε λάθος εντολές ή ο Στρατός εδώ και δύο χρόνια εξο­πλίζεται για μια μελλοντι­κή αντιπαράθεση με τον «εσωτερικό εχθρό» σε πε­δία ενδοαστικής εξέγερσης που θυμίζει τις φοβε­ρές ταραχές των Δεκεμβρι­ανών του 2008.
Η δημοσιογραφική έρευνα οφείλει να αποκα­λύπτει και όχι να κρύβει.


Και τα εμπόλεμα πλά­να από τη «Νατοϊκή Κα­ταστολή» αστικού πληθυ­σμού τα είχαν προαναγ­γείλει στο παρελθόν ση­μερινοί υπουργοί της κυβέρνησης Παπανδρέου, που πριν από δέκα χρόνια είχαν άλλο ρόλο και άλλα καθήκοντα.

Τον Σεπτέμβριο του 2001, μετά την επίθεση στους Δίδυμους Πύργους και αμέσως μετά τη συ­νεδρίαση του ΚΥΣΕΑ της κυβέρνησης Σημίτη, ο τό­τε κυβερνητικός εκπρόσω­πος και σημερινός υπουρ­γός Υποδομών Δημήτρης Ρέππας είχε πει τα εξής, που σήμερα (βλέποντας το βίντεο από το στρατό­πεδο του Κιλκίς) αποκα­λύπτουν τις ασπίδες με τις οποίες εξοπλίζεται ο μη­χανισμός της εφαρμογής του Μνημονίου: «Τίθεται πλέον ένα θέμα εσωτερι­κής ασφάλειας. Ο κλασι­κός κίνδυνος για την κυ­ριαρχία και την ακεραιότητα μιας χώρας ήταν κα­τά παράδοση εξωτερικός.
Τώρα ο κίνδυνος, στο πλαίσιο αυτών των ασύμ­μετρων απειλών, μπορεί να προέλθει από το εσωτε­ρικό μιας χώρας, θα πρέ­πει, λοιπόν, κι εμείς να συ­ντονίσουμε τη δράση των υπηρεσιών που ασχολού­νται με θέματα εθνικής άμυνας ή εξωτερικής πο­λιτικής με τη δράση των υπηρεσιών που ασχολού­νται με θέματα εσωτερικής ασφάλειας και τάξης».


Στρατός

Ο Στρατός λοιπόν από τό­τε ήταν στα σχέδια του Κώ­στα Σημίτη για την αντιμε­τώπιση «εσωτερικών κιν­δύνων», όπως μας έλεγε ο πάντα «επίκαιρος» και προφητικός Ρέππας. Λί­γους μήνες αργότερα, ο τό­τε αρχηγός ΓΕΣ αντιστρά­τηγος Χαρβάλας όρισε και κάποιους από τους «εσω­τερικούς κινδύνους». Σε ομιλία του στη Σχολή Πολέμου (21.8.02), είχε ανα­φερθεί στον «εθνικοθρησκευτικό φανατισμό» και τον εν γένει «ριζοσπαστι­σμό». Δηλαδή ξεκάθαρα και στο ογκώδες κοινω­νικό κίνημα και στις ανεξέλεγκτες ταραχές των δι­αδηλωτών και σε όσους αποπειραθούν -ας πού­με- να μπουν στη Βου­λή και να είναι τόσοι πολ­λοί, που να αδυνατούν να τους απωθήσουν οι αστυ­νομικές δυνάμεις.
Οι πληροφορίες που τρόμαξαν το Μαξίμου και το σχέδιο για να μη γίνει Αίγυπτος η Αθήνα.
ΤΟ ΠΑΡΟΝ, και πιθανόν το μέλλον, πολιτικοί παρατη­ρητές και δημοσκοπήσεις προαναγγέλλουν ότι θα είναι γεμάτο φωτιές. Γιατί η Ελλάδα των 2.000.000 νεόπτω­χων του κατοχικού Μνημονίου να αποτελέσει εξαίρε­ση; Μετά τους φόβους που ήδη εκφράζονται και στην Αθήνα για μιμητικές παρενέργειες στο υπόστρωμα των πεινασμένων (ιθαγενών και ξένων) από τις λαϊκές εξε­γέρσεις στην Αίγυπτο, στην Τυνησία, στην Αλβανία και μερικές χώρες του αραβικού κόσμου που βράζουν, οι επόμενοι φόβοι έχουν εστιαστεί (σύμφωνα με όσα προκύπτουν από το αστυνομικό και το δικαστικό ρε­πορτάζ) στις επερχόμενες λαϊκές κινητοποιήσεις που αναμένονται πολυμετωπικές μεν αλλά ογκώδεις και, εν πολλοίς, ετερόκλητες.

Από πληροφορίες που υπάρχουν, ηγετικοί κύκλοι της Αστυνομίας έχουν εκφράσει -εδώ και καιρό- στην πολιτική ηγεσία τον προβληματισμό τους ότι τα ΜΑΤ, η ευέλικτη ομάδα ΔΙΑΣ αλλά και οι ομάδες ΔΕΛΤΑ δεν επαρκούν και δεν μπορούν να αντιπαρατεθούν σε μαζι­κή βία μέσα σε πόλη και σε αστικό πληθυσμό, εάν (παρ’ ελπίδα) υπάρξουν γενικευμένες εξεγέρσεις. Αρα η εξου­σία -και κάθε μορφής εξουσία- γνωρίζει καλά πώς θα προστατευτεί και φαίνεται να είναι ενημερωμένη από καιρό για το χειρότερο σενάριο.

Το επόμενο τεστ για την «ασπίδα» του καθεστώτος είναι η γενική απεργία των συνδικάτων σης 22 και ης 23 Φεβρουαρίου. Η κινητοποίηση των εργαζομένων αναμένεται εντυπωσιακή και το ραντεβού δίνεται πά­ντα ειρηνικά στο Σύνταγμα και στους γύρω δρόμους που όμως μυρίζουν μπαρούτι. Από τις πληροφορίες που υπάρχουν, η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ, το ΠΑΜΕ, το συνδικάτο των καθηγητών, οι απεργοί των αστικών συγκοινωνι­ών, οι γιατροί και πιθανόν οι αγρότες που μαρσάρουν τα τρακτέρ έχουν αποφασίσει να περιφρουρήσουν τις κινητοποιήσεις τους.
Κανείς δεν θέλει άθλιοι προβοκάτορες να κηλιδώ­σουν τη φωνή του εργάτη και του ανέργου με μια νέα Marfin. Το καθεστώς όμως τρέμει. Το αποδεικνύουν τα τελευταία γεγονότα στην Κερατέα με τις οδομαχίες μέσα στον οικισμό. Αρχίζουν να βγαίνουν τα όπλα.

Προτεταμένο όπλο.
Η φωτογραφία του θερμοκέφαλου αστυνομικού με το προτεταμένο υπηρεσιακό όπλο να απειλεί τους κα­τοίκους της Λαυρεωτικής επιβεβαιώνει την αστυνο­μική θεώρηση ότι οι καταπονημένοι ένστολοι μόνοι τους «δεν θα τα βγάλουν πέρα» σε ακόμη πιο δύσκο­λες καταστάσεις.
Ακόμα και με την περιπολία της αστυνομικής αύ­ρας, που αγοράστηκε το 2004 (εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων), αλλά έκανε το ντεμπούτο της στα, οδοφράγ­ματα της Κερατέας μόλις τον περασμένο Δεκέμβριο.

Η κυβέρνηση -παρά τις διαψεύσεις του ΓΕΣ- οφείλει μια απάντηση. Φοβάται κάτι στις 22 και τις 23 Φεβρουαρίου; Οταν ο λαός θα πνίξει το Σύνταγμα μπροστά στη Βουλή;
Υποψιάζεται και αφήνει να διαρρεύσουν εικό­νες στρατιωτικής εμπλοκής της ομάδας «Νατοϊκής Κα­ταστολής» για να ανακόψει -έστω και με προσομείωση συγκρούσεων- την οργή του κόσμου;
Εφημερίδα: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

 http://eleftheriskepsii.blogspot.com
read more "Φοβούνται εξέγερση στις 23/02 στη χώρα μας;" Διαβάστε περισσότερα...

Ο στρατός επιβολής της Ευρωπαϊκής χούντας EUROGENDFOR σε Δράση την 23/2/2011. Aυτό το άρθρο προέρχεται από το: ρατός επιβολής της Ευρωπαϊκής χούντας EUROGENDFOR σε Δράση την 23/2/2011.

"ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ" ...
Δοκιμή επιβολής ισχύος σε εξεγέρσεις πολιτών σχεδιάζουν οι Βρυξέλλες στην Ελλάδα την 23η Φεβρ. 2011. Δείτε Σχετικό Βιντεο (εντός)

Μυστικές προετοιμασίες για την επέμβαση της ειδικής ευρωπαϊκής δύναμης EUROGENDFOR στην Ελλάδα .
Η οικονομική κρίση η οποία θα......
συνοδεύεται από κοινωνικές αναταραχές δίνει στις Βρυξέλλες την ευκαιρία την 23η Φεβρ. 2011 να τεστάρει την ικανότητα επέμβασης της μυστικής ομάδας η οποία έχει δημιουργηθεί για την πάταξη ξεσηκωμάτων και αναταραχών στην Ευρώπη.
Η μυστική αυτή ομάδα λέγεται EUROGENDFOR, έχει την έδρα της στην Ιταλία και ...θα έχει την πρώτη της μεγάλη επέμβαση ενάντια σε λαό ενός ευρωπαϊκού κράτους όπως αναφέρουν οι πληροφορίες την 23 /2/ 2011 .

Η Ελλάδα βράζει. Δείτε τα γεγονότα που εξελίσσονται καθημερινά στην Κερατέα. Από μέρα σε μέρα οι διαμαρτυρίες των πολιτών θα γίνονται και πιο βίαιες και όπως διαπιστώνεται η ηγεσία ενισχύει αυτήν την ανάφλεξη προκειμένου να επιδείξει την δύναμη της. "...Μονάχα που ΔΕΝ γνωρίζουν τι σημαίνει να είσαι ΚΕΡΑΤΙΩΤΗΣ !!!"





"ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ" : Είναι η πασίγνωστη ιστορική φράση του Λεωνίδα, βασιλιά τωνΣπαρτιατών η οποία δόθηκε σε απάντηση των κηρύκων του βασιλιά των Περσών Ξέρξη, όταν αυτός ζήτησε την παράδοση των όπλων των αμυνομένων Ελλήνων στο στενό τωνΘερμοπυλών.
Η απάντηση «μολών λαβέ» (κατά την πιο γνωστή μετάφραση «έλα να τα πάρεις»)
Τη φράση επανέλαβε αιώνες αργότερα ο υπαρχηγός της ΕΟΚΑ Γρηγόρης Αυξεντίου στις 03/03/1957 στους Άγγλους όταν αυτοί περικύκλωσαν το κρησφύγετό του στα βουνά του Μαχαιρά. Με αυτή τη φράση ο Αυξεντίου οδηγήθηκε σε φριχτό θάνατο αφού οι Άγγλοι αμέσως μετά άδειασαν πολλά δοχεία με βενζίνη μέσα στο κρησφύγετο του και τον έκαψαν.



read more "Ο στρατός επιβολής της Ευρωπαϊκής χούντας EUROGENDFOR σε Δράση την 23/2/2011. Aυτό το άρθρο προέρχεται από το: ρατός επιβολής της Ευρωπαϊκής χούντας EUROGENDFOR σε Δράση την 23/2/2011." Διαβάστε περισσότερα...

Φεβρουάριος επέτειος του θανάτου του Κολοκοτρώνη.


4/2/1843 πεθαίνει ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης. Ας τον τιμήσουμε διαβάζοντας κάτι από τη σκέψη του και την ερωτική ζωή του. Για όσα ακούστηκαν από τους μικρόψυχους ελληνόφωνους “διανοητές” του 2011 απλά χαμογελάστε και προσπεράστε. Είναι γνωστό τι παθαίνει όποιος ασχολείται με τα πίτουρα.

Διαβάστε, επίσης, Παναγιώτης Κολοκοτρώνης καρπός του έρωτα του Γέρου του Μοριά και της Μοναχής Μαργαρίτας

Ήλθαν μερικοί και ηθέλησαν να γένουν μπαρμπέρηδες εις του κασίδη το κεφάλι.

Λόγος του Γέρου του Μοριά προς τους νέους στην Πνύκα

Εις τον τόπο τούτο, οπού εγώ πατώ σήμερα, επατούσαν και εδημηγορούσαν τον παλαιό καιρό άνδρες σοφοί, και άνδρες με τους οποίους δεν είμαι άξιος να συγκριθώ και ούτε να φθάσω τα ίχνη των.


Εγώ επιθυμούσα να σας ίδω, παιδιά μου, εις την μεγάλη δόξα των προπατόρων μας, και έρχομαι να σας είπω, όσα εις τον καιρό του αγώνος μας και προ αυτού και ύστερα απ’ αυτόν ο ίδιος επαρατήρησα, και απ’ αυτά να κάμομε συμπερασμούς και δια την μέλλουσαν ευτυχίαν σας, μολονότι ο Θεός μόνος ηξεύρει τα μέλλοντα.

Και δια τους παλαιούς Έλληνας, οποίας γνώσεις είχαν και ποία δόξα και τιμήν έχαιραν κοντά εις τα άλλα έθνη του καιρού των, οποίους ήρωας, στρατηγούς, πολιτικούς είχαν, δια ταύτα σας λέγουν καθ’ ημέραν οι διδάσκαλοι σας και οι πεπαιδευμένοι μας. Εγώ δεν είμαι αρκετός.

Σας λέγω μόνον πως ήταν σοφοί, και από εδώ επήραν και εδανείσθησαν τα άλλα έθνη την σοφίαν των. Εις τον τόπον, τον οποίον κατοικούμε, εκατοικούσαν οι παλαιοί Έλληνες, από τους οποίους και ημείς καταγόμεθα και ελάβαμε τό όνομα τούτο.

Αυτοί διέφεραν από ημάς εις την θρησκείαν, διότι επροσκυνούσαν τες πέτρες και τα ξύλα. Αφού ύστερα ήλθε στον κόσμο ο Χριστός, οι λαοί όλοι επίστευσαν εις το Ευαγγέλιό του, και έπαυσαν να λατρεύουν τα είδωλα. Δεν επήρε μαζί του ούτε σοφούς ούτε προκομμένους αλλ’ απλούς άνθρώπους, χωρικούς και ψαράδες, και με τη βοήθεια του Αγίου Πνεύματος έμαθαν όλες τες γλώσσες του κόσμου, οι οποίοι, μολονότι όπου και αν έβρισκαν εναντιότητας και οι βασιλείς και οι τύραννοι τους κατέτρεχαν, δεν ημπόρεσε κανένας να τους κάμει τίποτα.

Αυτοί εστερέωσαν την πίστιν.

Οι παλαιοί Έλληνες, οι πρόγονοί μας, έπεσαν εις την διχόνοιαν καὶ ετρώγονταν μεταξύ τους, και έτσι έλαβαν καιρό πρώτα οι Ρωμαίοι, έπειτα άλλοι βάρβαροι και τους υπόταξαν. Ύστερα ήλθαν οι Μουσουλμάνοι και έκαμαν ό,τι ημπορούσαν, δια να αλλάξει ο λαός την πίστιν του. Έκοψαν γλώσσες εις πολλούς ανθρώπους, αλλ’ εστάθη αδύνατο να το κατορθώσουν.

Τον έναν έκοπταν, ο άλλος τον σταυρό του έκαμε. Σαν είδε τούτο ο σουλτάνος, διόρισε ένα βιτσερέ (αντιβασιλέα), έναν πατριάρχη, και του έδωσε την εξουσία της εκκλησίας. Αυτός και ο λοιπός κλήρος έκαμαν ό,τι τους έλεγε ο σουλτάνος. Ύστερον έγιναν οι κοτζαμπάσηδες (προεστοί) εις όλα τα μέρη.

Η τρίτη τάξις, οι έμποροι και οι προκομμένοι, το καλύτερο μέρος των πολιτών, μην υποφέροντες τον ζυγό έφευγαν, και οι γραμματισμένοι επήραν και έφευγαν από την Ελλάδα, την πατρίδα των, και έτσι ο λαός, όστις στερημένος από τα μέσα της προκοπής, εκατήντησεν εις αθλίαν κατάσταση, και αυτή αύξαινε κάθε ημέρα χειρότερα, διότι, αν ευρίσκετο μεταξύ του λαού κανείς με ολίγην μάθηση, τον ελάμβανε ο κλήρος, όστις έχαιρε προνόμια, ή εσύρετο από τον έμπορο της Ευρώπης ως βοηθός του ή εγίνετο γραμματικός του προεστού.

Και μερικοί μην υποφέροντες την τυραννίαν του Τούρκου και βλέποντας τες δόξες και τες ηδονές όπου ανελάμβαναν αυτοί, άφηναν την πίστη τους και εγίνοντο Μουσουλμάνοι. Και τοιουτοτρόπως κάθε ημέρα ο λαός ελίγνευε και επτώχαινε.

Εις αυτήν την δυστυχισμένη κατάσταση μερικοί από τους φυγάδες γραμματισμένους εμετέφραζαν και έστελναν εις την Ελλάδα βιβλία και εις αυτούς πρέπει να χρωστούμε ευγνωμοσύνη, διότι ευθύς όπου κανένας άνθρωπος από το λαό εμάνθανε τα κοινά γράμματα, εδιάβαζεν αυτά τα βιβλία και έβλεπε ποίους είχαμε προγόνους, τὶ έκαμεν ο Θεμιστοκλής, ο Αριστείδης και άλλοι πολλοί παλαιοί μας, και εβλέπαμε και εις ποίαν κατάσταση ευρισκόμεθα τότε.

Όθεν μας ήλθεν εις το νου να τους μιμηθούμε και να γίνουμε ευτυχέστεροι. Και έτσι έγινε και επροόδευσεν η Εταιρεία.

Όταν αποφασίσαμε να κάμομε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε: “πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα;”, αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι, εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση.

Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι.

Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη.

Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μίαν αρμάδα. Αλλά δεν εβάσταξε!

Ήλθαν μερικοί και ηθέλησαν να γένουν μπαρμπέρηδες εις του κασίδη το κεφάλι. Μας πονούσε τὸ μπαρμπέρισμα τους. Μα τί να κάμομε;

Είχαμε και αυτουνών την ανάγκη. Από τότε ήρχισεν η διχόνοια και εχάθη η πρώτη προθυμία και ομόνοια.

Και όταν έλεγες τον Κώστα να δώσει χρήματα δια τας ανάγκας του έθνους ή να υπάγει εις τον πόλεμο, τούτος επρόβαλλε τον Γιάννη.

Και μ’ αυτόν τον τρόπο κανείς δεν ήθελε ούτε να συνδράμει ούτε να πολεμήσει. Και τούτο εγίνετο, επειδή δεν είχαμε ένα αρχηγό και μίαν κεφαλή. Αλλά ένας έμπαινε πρόεδρος έξι μήνες, εσηκώνετο ο άλλος και τον έριχνε και εκάθετο αυτός άλλους τόσους, και έτσι ο ένας ήθελε τούτο και ο άλλος το άλλο.

Ίσως όλοι ηθέλαμε το καλό, πλην καθένας κατά την γνώμη του. Όταν προστάζουνε πολλοί, ποτέ το σπίτι δεν χτίζεται ούτε τελειώνει.

Ο ένας λέγει ότι η πόρτα πρέπει να βλέπει εις το ανατολικό μέρος, ο άλλος εις το αντικρινό και ο άλλος εις τον Βορέα, σαν να ήτον το σπίτι εις τον αραμπὰ και να γυρίζει, καθώς λέγει ο καθένας. Με τούτο τον τρόπο δεν κτίζεται ποτέ το σπίτι, αλλὰ πρέπει να είναι ένας αρχιτέκτων, οπού να προστάζει πώς θα γένει.

Παρομοίως και ημείς εχρειαζόμεθα έναν αρχηγὸ και έναν αρχιτέκτονα, όστις να προστάζει και οι άλλοι να υπακούουν και να ακολουθούν. Αλλ’ επειδή είμεθα εις τέτοια κατάσταση, εξαιτίας της διχονοίας, μας έπεσε η Τουρκιά επάνω μας και κοντέψαμε να χαθούμε, και εις τους στερνούς επτά χρόνους δεν κατορθώσαμε μεγάλα πράγματα. Εις αυτή την κατάσταση έρχεται ο βασιλεύς, τα πράγματα ησυχάζουν και το εμπόριο και η γεωργία και οι τέχνες αρχίζουν να προοδεύουν και μάλιστα η παιδεία. Αυτή η μάθησις θα μας αυξήσει και θα μας ευτυχήσει. Αλλά δια να αυξήσομεν, χρειάζεται και η στερέωσις της πολιτείας μας, η οποία γίνεται με την καλλιέργεια και με την υποστήριξη του Θρόνου.

Ο βασιλεύς μας είναι νέος και συμμορφώνεται με τον τόπο μας, δεν είναι προσωρινός, αλλ’ η βασιλεία του είναι διαδοχική και θα περάσει εις τα παιδιά των παιδιών του, και με αυτόν κι εσείς και τα παιδιά σας θα ζήσετε.

Πρέπει να φυλάξετε την πίστη σας και να την στερεώσετε, διότι, όταν επιάσαμε τα άρματα είπαμε πρώτα υπέρ πίστεως και έπειτα υπέρ πατρίδος. Όλα τα έθνη του κόσμου έχουν καα φυλάττουν μία Θρησκεία.

Και αυτοί, οι Εβραίοι, οι οποίοι κατατρέχοντο και μισούντο και από όλα τα έθνη, μένουν σταθεροί εις την πίστη τους. Να μην έχετε πολυτέλεια, να μην πηγαίνετε εις τους καφενέδες και τα μπιλιάρδα.

Να δοθείτε εις τας σπουδάς σας και καλύτερα να κοπιάσετε ολίγον, δύο και τρεις χρόνους και να ζήσετε ελεύθεροι εις το επίλοιπο της ζωής σας, παρά να περάσετε τέσσαρους – πέντε χρόνους τη νεότητα σας, και να μείνετε αγράμματοι.

Να σκλαβωθείτε εις τα γράμματά σας. Να ακούετε τας συμβουλάς των διδασκάλων καὶ γεροντοτέρων, και κατα την παροιμία, “μύρια ήξευρε και χίλια μάθαινε”.

Η προκοπή σας και η μάθησή σας να μην γίνει σκεπάρνι μόνο δια το άτομό σας, αλλά να κοιτάζη το καλό της κοινότητος, και μέσα εις το καλό αυτό ευρίσκεται και το δικό σας.

Εγώ, παιδιά μου, κατά κακή μου τύχη, εξαιτίας των περιστάσεων, έμεινα εγράμματος, και δια τούτο σας ζητώ συγχώρηση, διότι δεν ομιλώ καθώς ο δάσκαλοί σας.

Σας είπα όσα ο ίδιος είδα, ήκουσα και εγνώρισα, δια να ωφεληθείτε από τα περασμένα και από τα κακά αποτελέσματα της διχονοίας, την οποίαν να αποστρέφεστε, και να έχετε ομόνοια.

Εμάς μη μας τηράτε, πλέον. Το έργο μας και ο καιρός μας επέρασε. Και αι ημέραι της γενεάς, η οποία σας άνοιξε το δρόμο, θέλουν μετ’ ολίγον περάσει.

Την ημέρα της ζωής μας θέλει διαδεχθεί η νύκτα και η αυριανή ημέρα.

Εις εσάς μένει να ισάσετε και να στολίσετε τον τόπο, οπού ημείς ελευθερώσαμε και δια να γίνει τούτο πρέπει να έχετε ως θεμέλια της πολιτείας την ομόνοια, την θρησκεία, την καλλιέργεια του θρόνου και την φρόνιμον ελευθερία!

kellianos.blogspot.com/ αρχική πηγή : http://ophioussa.blogspot.com/

read more "Φεβρουάριος επέτειος του θανάτου του Κολοκοτρώνη." Διαβάστε περισσότερα...

Δεν κυβερνάς με απαγορεύσεις και ξύλο


«Αποτύχαμε» δηλώνει ο Στρος-Καν, αλλά η Ελλάδα κρέμεται από το στόμα της τρόικας
Με το βλέμμα στην τέταρτη δόση του δανείου, την τρόικα να αναβάλλει (όπως σχεδόν κάθε φορά) την προγραμματισμένη για σήμερα καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου και να ανακαλύπτει (όπως κάθε φορά) καινούργιες μαύρες τρύπες και αβεβαιότητες για την εφαρμογή του Μνημονίου, πέρασε σχεδόν απαρατήρητη η χθεσινή αυτοκριτική του επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος- Καν – κάτι που έχει ξανακάνει και στο παρελθόν, καθώς αποτελεί προσφιλή πρακτική του.

Την ώρα, λοιπόν, που οι εκπρόσωποι της τρόικας (και επομένως και του ΔΝΤ) διαπραγματεύονταν πυρετωδώς και επί δέκα τουλάχιστον ώρες με το οικονομικό επιτελείο, ο κ. Στρος - Καν παραδεχόταν πως το ΔΝΤ απέτυχε στις οικονομικές και δημοσιονομικές του προβλέψεις σχετικά με την παγκόσμια κρίση.

Η ομολογία αποτυχίας ήλθε με αφορμή την έκθεση του ανεξάρτητου γραφείου αξιολόγησης (ΒΙΕ) του ΔΝΤ, σχετικά με τις επιδόσεις του ΔΝΤ κατά την περίοδο 2004-2007, την περίοδο δηλαδή πριν από το ξέσπασμα της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.

Ο κ. Στρος - Καν, που όταν ήλθε στην Ελλάδα μας είπε πως το ΔΝΤ είναι ο γιατρός μας, παραδέχθηκε ότι το Ταμείο απέτυχε να προειδοποιήσει για την κρίση έγκαιρα και με την αναγκαία έμφαση και αποτελεσματικότητα. Είπε μάλιστα πως αυτή η αδυναμία (την οποία, όπως είπε, το ΔΝΤ αναγνώρισε με ειλικρίνεια) οφείλει να καθιστά πιο σεμνά τα στελέχη του ΔΝΤ. Δεσμεύτηκε μάλιστα ο κ. Στρος - Καν να βελτιώσει τον τρόπο με τον οποίο το Ταμείο εκπονεί τις προβλέψεις του.

Φυσικά, ο «γιατρός» μίλησε εκ μέρους του ΔΝΤ ως οργανισμού, καθώς ο ίδιος δεν φέρει ευθύνη για εκείνη την περίοδο, καθώς ανέλαβε τον Νοέμβριο του 2007. Δεν είναι βέβαια ακριβώς έτσι, διότι ο οίκος αξιολόγησης αναφέρεται και σε όσα διαδραματίστηκαν από το φθινόπωρο του 2007 ως την κατάρρευση της Lehman Brothers τον Σεπτέμβριο του 2008. Επισημαίνοντας ότι και τότε (επί Στρος - Καν, δηλαδή), το Ταμείο ορκιζόταν πως ο χρηματοπιστωτικός τομέας θα απορροφήσει την κρίση, θα λύσει τα προβλήματά του και θα αποφευχθεί τελικά η κρίση και η ύφεση.

Στην έκθεση μάλιστα, καταγράφεται και δήλωση του Στρος - Καν, τον Μάιο του 2008, λίγους μήνες πριν ξεσπάσει η μεγάλη κρίση, όταν – μέσα στην καλή χαρά – υποστήριζε πως «τα χειρότερα είναι πίσω μας».

Παρ’ όλα αυτά, η Ελλάδα εμπιστεύθηκε την υγεία της σ’ αυτόν τον γιατρό. Και αυτή τη στιγμή που μιλάμε, έχουν αναλάβει οι εκπρόσωποί του, (διότι ούτε η ΕΕ, ούτε η ΕΚΤ μπόρεσαν να κάνουν κάτι για την κρίση), δηλαδή οι… ειδικευόμενοι.

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός έχει αποκαλέσει το ΔΝΤ «ασφαλές καταφύγιο». Και αυτό το ασφαλές καταφύγιο απαιτεί τώρα νέα μέτρα, για την περίοδο 2012-2014 ύψους 14 δις ευρώ, που η κυβέρνηση λέει ότι θα συζητήσει με τα κόμματα και… οικονομολόγους!

Τώρα, αποκηρύσσει το ίδιο του το παρελθόν και, ως άλλος… Στρος - Καν, δηλώνει πως δεν σκοπεύει να απολογηθεί για το συντεχνιακό παρελθόν της χώρας, για όσα δηλαδή έγιναν στο παρελθόν – του οποίου αναπόσπαστο μέρος αποτελεί και ο ίδιος, καθώς είναι ο μακροβιότερος (από το 1985) υπουργός.

Μιλώντας στη Διάσκεψη των Προέδρων των Μειζόνων Αμερικανοεβραϊκών Οργανώσεων, ο κ. Παπανδρέου μίλησε για τις «μεγάλες μεταρρυθμίσεις», εκφράζοντας την πεποίθηση ότι θα τα καταφέρει και δικαιολογώντας τους πολίτες που διαμαρτύρονται και διαδηλώνουν.

Ναι, αλλά δεν μπορείς να κυβερνήσεις όταν ο κόσμος βρίσκεται συνεχώς στους δρόμους διαδηλώνοντας. Ούτε μπορείς να κυβερνάς βάζοντας τα ΜΑΤ να ρίχνουν ξύλο. Προχθές είχαμε τους γιατρούς και την πολεμική ατμόσφαιρα την Κερατέα, χθες η Αθήνα έκλεισε λόγω της συγκέντρωσης των συνταξιούχων, υπήρξε και η απαγόρευση του συναθροίζεσθαι στους αγρότες των Σερρών.

Και μπορεί η υπουργός κ. Λούκα Κατσέλη να δήλωσε χθες (Σκάι) ότι δεν θα υπάρξει καμιά νέα μείωση σε μισθούς και συντάξεις του Δημοσίου και πως η ανταγωνιστικότητα δεν επιτυγχάνεται με την εξαθλίωση (σπεύδοντας πάντως να προσθέσει ότι οι επιχειρησιακές συμβάσεις που επέβαλε η τρόικα «βάζουν τάξη στην αγορά), μπορεί κατά την συνάντησή της με τον περιφερειάρχη Αττικής Γ. Σγουρό να μίλησε για στοχευμένες δράσεις – ανάχωμα στην ανεργία, αλλά τα στοιχεία που την ίδια ώρα δίνονταν στην δημοσιότητα ήταν ζοφερά:

Τον Νοέμβριο του 2010 η ανεργία στη χώρα μας, σύμφωνα με την ΕΛ.ΣΤΑΤ, σημείωνε νέο ρεκόρ, φθάνοντας το 13,9% - το υψηλότερο από τον Ιανουάριο του 2004, οπότε και άρχισε τις καταγραφές της η τότε ΕΣΥΕ!

Παρ’ όλα αυτά, παρά την ανεργία και την σκληρή ύφεση, ο υπουργός των Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, ενημερώνοντας χθες το υπουργικό συμβούλιο επί του «Μεσοπρόθεσμου Σχεδίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής», μίλησε για στόχο μείωσης του ελλείμματος από τα 17 (που θα είναι στο τέλος του 2011) στα 3 δις ευρώ μέχρι το 2015!

Είπε πως αυτό θα συμβεί με την περιστολή των δαπανών κατά τα δύο τρίτα και μέσω της αύξησης των εσόδων κατά το ένα τρίτο. Δεσμεύθηκε και αυτός ότι δεν θα υπάρξουν μειώσεις μισθών και συντάξεων, ούτε αύξηση του ΦΠΑ.

Άγνωστο, βέβαια, πώς θα συμβεί αυτό, αλλά ακόμη κι’ έτσι ο κόσμος έχει στριμωχτεί πολύ. Και οι διαμαρτυρίες θα αυξηθούν. Μπορεί κανείς να πετύχει οτιδήποτε όταν όλοι απεργούν και διαδηλώνουν επειδή δεν μπορούν να ανταποκριθούν σε βασικές τους ανάγκες;

Ο κ. Παπανδρέου πιστεύει ότι μπορεί να τα ξεπεράσει όλα αυτά, πότε συναντώντας τον Αθεμπίγιο, πότε πηγαίνοντας βόλτα στα ολυμπιακά ακίνητα, πότε συνεδριάζοντας με τον Φίσερ και πότε ανακοινώνοντας, μέσω του υπουργείου των Οικονομικών, ότι θα κυνηγήσει τους φοροφυγάδες στην Ελβετία.

Διότι αν, όπως ανακοινώθηκε, το 2010 αποσύρθηκαν από τις ελληνικές τράπεζες καταθέσεις ύψους 30 δις ευρώ και μεταφέρθηκαν στο εξωτερικό, είναι και γι’ αυτό υπεύθυνος ο ίδιος και η συστηματική κινδυνολογία του.
read more "Δεν κυβερνάς με απαγορεύσεις και ξύλο" Διαβάστε περισσότερα...

John Perkins: Το ΔΝΤ δεν δανείζει, αρπάζει


  • Η ελληνική οικονομία δεν πρόκειται να σωθεί, αλλά έντεχνα θα χρεωθεί ακόμη περισσότερο μέχρις ότου οι πόροι της χώρας να περάσουν σε χέρια συγκεκριμένων εταιρειών. Αυτό θα γίνεται μέχρις ότου οι πολίτες καταλάβουν πως τους επιβάλουν μία σύγχρονη δουλεία και ξεσηκωθούν...

Θα σας θυμίσω τη δράση του κ. John Perkins, στέλεχος της CIA, οικονομικός εκτελεστής και συγγραφέας του βιβλίου: «Καταθέσεις ενός οικονομικού εκτελεστή».Είχε αποστολή να σχεδιάζει κυβερνητικά συμβόλαια, που θα φαίνονταν ιδανικά, αλλά ο πραγματικός στόχος θα ήταν να «υποδουλώσει» μια χώρα σε χρέος και να την κρατήσει υποδουλωμένη για πάντα.
Γιατί ως γνωστόν, όποιος χρωστάει, μόνο «ΝΑΙ», μπορεί να λέει σ αυτόν που του έχει δανείσει χρήματα.
John Perkins: « Ο πιο κοινός τρόπος να δράσουμε, είναι να εντοπίσουμε μία χώρα που διαθέτει πόρους, όπως πετρέλαιο και μετά θα κανονίσουμε ένα τεράστιο δάνειο για τη χώρα αυτή, από την παγκόσμια τράπεζα ή έναν από τους αδερφούς οργανισμούς (ΔΝΤ). Αλλά τα χρήματα ποτέ δεν πάνε στην πραγματικότητα στη χώρα αυτή . Πηγαίνουν σε μεγάλες εταιρείες για να χτίσουν έργα υποδομής σ αυτήν τη χώρα. Εγκαταστάσεις παραγωγής ενέργειας, βιομηχανικά πάρκα, λιμάνια.
Πραγματικό κέρδος έχουν οι λίγοι και πλούσιοι. Και φυσικά οι εταιρείες μας.
Στην πραγματικότητα δεν βοηθούν την πλειοψηφία των ανθρώπων. Εντούτοις, αυτοί οι άνθρωποι σε όλη τη χώρα υπομένουν και κρατάνε το τεράστιο χρέος.
Το χρέος είναι τόσο μεγάλο που είναι αδύνατο να εξοφληθεί. Και αυτό είναι μέρος του σχεδίου. Δεν μπορούν να το ξεπληρώσουν. Και εμείς οι οικονομικοί εκτελεστές πάμε πίσω και τους λέμε: Μας οφείλετε πολλά λεφτά και δεν μπορείτε να πληρώσετε το χρέος σας. Οπότε, πουλήστε το πετρέλαιό σας πολύ φθηνά στις δικές μας εταιρείες. Επιτρέψτε μας να χτίσουμε στρατιωτική βάση στη χώρα σας ή στείλτε στρατεύματα για να υποστηρίξουν τα δικά μας. Όπως στο Ιράκ, ή ψηφίστε υπέρ μας στη σύνοδο των Ηνωμένων Εθνών ή ιδιωτικοποιήστε την εταιρεία ύδρευσης και ηλεκτρισμού και πουλήστε σε δικές μας εταιρείες.
Είναι τυπικός ο τρόπος που λειτουργεί το ΔΝΤ και η παγκόσμια Τράπεζα. Χρεώνουν μία χώρα και το χρέος είναι τόσο μεγάλο που δεν μπορούν να το αποπληρώσουν. Και μετά προσφέρονται να αναχρηματοδοτήσουν αυτό το χρέος και να πληρωθούν με περισσότερο τόκο. Και εσύ απαιτείς αυτό το αντάλλαγμα που αποκαλείς «εξάρτηση» ή «καλή διακυβέρνηση», το οποίο βασικά σημαίνει ότι πρέπει να ξεπουλήσουν τους πόρους τους, συμπεριλαμβάνοντας πολλές από τις κοινωνικές υπηρεσίες, τις εταιρείες κοινής ωφέλειας, τα εκπαιδευτικά συστήματα μερικές φορές τα ποινικά τους συστήματα, τα ασφαλιστικά τους συστήματα σε ξένες εταιρείες».
«Τίποτα δεν είναι τσάμπα» σ αυτή τη ζωή και μάλιστα όταν έχεις να κάνεις με δοσατζήδες και τοκογλύφους. Η μείωση μισθών και η ελαχιστοποίηση των υπαλλήλων των Δημόσιων φορέων, είναι μια «εύλογη» εξέλιξη, όταν θα έρθουν οι αμερικανικές και ευρωπαϊκές εταιρείες να αγοράσουν τους καταχρεωμένους οργανισμούς.
Το κόστος όλων αυτών των κινήσεων:Απολύσεων,αποζημιώσεων, ανεργίας, υποτίμηση της ζωής και της δράσης μας, διάχυση φόβου σε έναν ολόκληρο λαό,θα το επωμιστούμε εμείς τώρα, για να...«απολαύσουν» τα δεδομένα που τώρα συμφωνούν στις διαπραγματεύσεις για την ενεργοποίηση του μηχανισμού διάσωσης των πιστωτών μας, οι «μεγάλοι».
Γιατί ας μην γελιόμαστε, ο μηχανισμός δεν σώζει την ελληνική οικονομία. Κατοχυρώνει του πιστωτές μας, στο ότι θα πάρουν και μάλιστα έγκαιρα τα χρήματά τους.
Η ελληνική οικονομία θα παραμείνει έρμαιο των διαθέσεων αυτών που μας δανείζουν… ούτε που μπορούμε να υπολογίσουμε πόσα χρόνια.
Οι αριθμοί δεν βγαίνουν. Όσα χρειαζόμαστε ετησίως, για αποπληρώσουμε τους τόκους και τα δάνειά μας, αλλά και για επιβιώσουμε, δεν φτάνουν. Η συνέχιση του δανεισμού, είναι αυτονόητη…
read more "John Perkins: Το ΔΝΤ δεν δανείζει, αρπάζει" Διαβάστε περισσότερα...

Δεν πληρώνω(;!)»


  • Του Θανάση Νικολαΐδη
ΚΛΗΡΟΝΟΜΗΣΑΜΕ πολλά. Ξοφλάμε τα λίγα και λίγο-λίγο. Τα υπόλοιπα τα χρεώνουμε στους «έξω», που μπήκαν «μέσα». Στην Ελλάδα-μπάχαλο, για να τη βάλουν σε τάξη και νομίζαμε πως είναι το κέντρο του κόσμου. Με τη ρεμούλα ορατή, αλλά που δεν τη βλέπαμε κρατώντας τα μάτια μας κλειστά. Κορυφή και βάση, στο τρελό πανηγύρι των δεκαετιών της (υπερ)κατανάλωσης και της αταξίας.
ΠΕΡΑΣΑΝ κυβερνήσεις της σπατάλης των «Ολυμπιακών» και το’ χαμε καμάρι για τους… Καλατράβες του ΠΑΣΟΚ και το «Αθήναζε» της Ν.Δ. Θα’ ρχονταν ξένοι απ’ τα πέρατα της γης. Αμερικάνοι που θα μας… παραδέχονταν για το ομαδικό καπιταλιστικό μας αμόκ για δαπάνες (μετά είτε άνευ μιζών) και Γερμανοί για το τεχνολογικό μας θαύμα, στην Αθήνα της Ψωροκώσταινας. Ποιος να νοιαστεί και να απαιτήσει ισολογισμούς με κέρδη «κέρδη» και ζημιές, γιατί να χολοσκάμε ψαχουλεύοντας το γεμάτο τσουκάλι (χωρίς πάτο), ποιος κρατάει τσίλιες μη πλακώσουν μιζαδόροι…
ΚΙ ύστερα θρονιάστηκαν οι «γαλάζιοι». Διεύρυναν τις «τρύπες» που παρέλαβαν, τα’ καναν λίμπα και τους έπιασε μανία (δια)φυγής. Με πρώτο τον αρχηγό τους, που παίξανε στην πλάτη του παιχνίδια κολλητοί του. Μας χόρτασαν ομόλογα, μας γέμισαν κουμπάρους, μοίρασαν τα ΜΑΤ (τους) ροπαλιές, ασφαλίτες «εκφράστηκαν» (που λέει και ο Βενέζης) δίπλα σε ζαρντινιέρες. Και, βέβαια, πριν φύγουν, έριξαν υπογραφές για «έργα» υπουργοί τους αγκαλιά με εργολάβους κι άντε να ψάχνεις (σήμερα) εξαφανισμένους Σουφλιάδες και ενόχους που σηκώνουν αδιάφορα τους ώμους.
ΣΕ επίπεδο Κυβέρνησης, τα παρέλαβαν οι σημερινοί. Συμβόλαια εθνικά με εργολάβους, που μας δένουν χειροπόδαρα. Υποχρεώσεις με την ανελαστικότητα του χρέους και με το μάτι του ΔΝΤ καρφωτό απάνω μας. Καλούμαστε να πληρώσουμε και «δεν πληρώνουμε», καλείται και ο κ. Μαγκριώτης να «πληρώσει». Να (επι)λύσει τον Γόρδιο Δεσμό, με το σπαθί του στομωμένο απ’ τους ξεσηκωμένους… επαναστάτες τού «δεν πληρώνω». Παλικάρια που ροχάλιζαν τότε που έπεφταν υπογραφές και σήμερα, αγουροξυπνημένα και ανήσυχα, σκορπούν την «ιδεολογία» τους σε δρόμους και σταθμούς.
ΜΗΝ πληρώνεις, αλλά θα πληρώσουμε. Μην πληρώνεις, αλλά (και πάλι) θα την πληρώσουμε. Και θα’ ναι τότε εξαφανισμένοι οι σημερινοί «επαναστάτες». Με τον διεθνή έλεγχο από «κουτόφραγκους» που τους μουντζώναμε αυτάρεσκα. Με τη δύναμη του αριθμού που δεν έχει αισθήματα και δεν καταλαβαίνει από παιχνίδια. Και, βέβαια, ούτε οι πολιτικοί μας θα πληρώσουν. Αυτοί θα μετράνε σταυρουδάκια, όταν εμείς θα τρέχουμε και «ανάγκη εστί το μη ενδέχεσθαι άλλως». Ήταν να μη φτάσουμε στο τελευταίο σκαλί.
read more "Δεν πληρώνω(;!)»" Διαβάστε περισσότερα...

Εσύ πόση προπαγάνδα “έφαγες” σήμερα;


To 1999, κυκλοφόρησε η ταινία Matrix στους κινηματογράφους. Την λαμπρή στιγμή των αδελφών Wachowski ακολούθησαν δύο αδιάφορα sequels που εξυπηρετούσαν τις ανάγκες των θεατών που αντιμετώπισαν την ταινία ως ταινία δράσης και όχι ως ένα συμβολικό δράμα. Μακιγιαρισμένη με ένα περιτύλιγμα comic, με αναφορές στη θρησκεία,
σε εσχατολογικές θεωρίες, στη φιλοσοφία του Πλάτωνα και στον σπασμένο καθρέφτη της Αλίκης στη Χώρα των θαυμάτων του Lewis Caroll, η ταινία χαρακτηρίστηκε ως ένα "ευαγγέλιο του 21ου αιώνα".
Η έννοια της προπαγάνδας, είναι η " παρουσίαση ενός μηνύματος με έναν συγκεκριμένο τρόπο ώστε να εξυπηρετήσει συγκεκριμένους σκοπούς… Σκοπός της προπαγάνδας είναι να αλλάξει δραστικά τις απόψεις των άλλων αντί απλώς να μεταδώσει γεγονότα. Για παράδειγμα, η προπαγάνδα μπορεί να επιστρατευτεί προκειμένου να προϊδεάσει θετικά ή αρνητικά σε σχέση με κάποια ιδεολογική θέση, αντί να παρουσιάσει την ίδια την θέση. Η προπαγάνδα διαφοροποιείται από την «κανονική» επικοινωνία, επειδή επιδιώκει να διαμορφώσει απόψεις με έμμεσες και συχνά δόλιες μεθόδους".
Αναρωτήθηκες όλο αυτό τον καιρό τι κρύβεται πίσω από τα γεγονότα που ακούς; Για ποιο λόγο μαθαίνεις μόνο το γεγονός και όχι την ερμηνεία του; Ξέρεις ότι οι απεργίες στο μετρό και στα μέσα δεν γίνονται μόνο για τις απολύσεις αλλά και για την ακρίβεια των εισητηρίων; Σκέφτηκες πως ένας άνθρωπος στην Ελλάδα, με μισθό 800 ευρώ, χρειάζεται πλέον 2,80 ευρώ την ημέρα το λιγότερο για να φτάσει στην δουλειά του; Αυτό σημαίνει περίπου 100 ευρώ το μήνα μόνο για τις μετακινήσεις του. Σε ενόχλησε που οι φαρμακοποιοί διαμαρτύρονται για το νομοσχέδιο, γιατί έμαθες πως φωνάζουν μόνο για το άνοιγμα του επαγγέλματός τους. Φωνάζουν όμως και για τα χιλιάδες ευρώ που τους οφείλουν τα ασφαλιστικά ταμεία. Σκέφτηκες μήπως πόσοι πεθαίνουν από την κανονική γρίπη κάθε χρόνο και όχι από την περιβόητη Η1Ν1; Πολλοί περισσότεροι, σύμφωνα με τα στοιχεία. Όμως εσύ τρόμαξες για μια δήθεν επιδημία που εκτόξευσε τις πωλήσεις εμβολίων και τα κέρδη των φαρμακευτικών πολυεθνικών.
Ξέρεις μήπως ότι το θέμα των μεταναστών συνέπεσε εντέχνως με την ανακοίνωση του πορίσματος για τη siemens και πως παρουσιάστηκε τόσο προπαγανδιστικά όχι μόνο από την κυβέρνηση αλλά και από την αριστερά;
Πίστεψες και συ πως στην Ελλάδα υπάρχει αριστερά;
Πόσο σε βοηθάει η πολιτική της σήμερα;
Ακούς συζητήσεις για το κίνημα του "δεν πληρώνω", κρίσεις και επικρίσεις. Άκουσες πουθενά για τις αιτίες αυτής της κίνησης;
Πιστεύεις μήπως πως αιτία είναι η κρίση;
Πώς ερμήνευσες την χθεσινή είδηση για την άσκηση στο Κιλκίς;
Αν έχεις διαβάσει τον Πλάτωνα και την γνωστή παραβολή του σπηλαίου, κατάλαβες ότι αυτό που ζεις εδώ και χρόνια, είναι το Matrix που σου επιβάλλανε. Οι λύσεις δεν κρύβονται με απαντήσεις στα τεκτενόμενα. Είναι πίσω από τα γεγονότα. Πρέπει να αλλάξεις τον τρόπο που βλέπεις το σύνολο των πραγμάτων, όχι τις εκδοχές τους. Τον τελευταίο καιρό, ζούμε στον παλμό μιας προπαγανδιστικής "πραγματικότητας" που επικαλούμενη το κύριο όπλο της προπαγάνδας, την εισβολή στο συναίσθημά μας, μας εμπλέκει σε ατέρμονες συζητήσεις για το φαίνεσθαι, όπως προβάλλεται στον παραμορφωτικό καθρέφτη της κυρίαρχης ιδεολογίας. Η αλήθεια, αν υπάρχει, είναι έξω από το ελληνικό Matrix.

Πηγή
read more "Εσύ πόση προπαγάνδα “έφαγες” σήμερα;" Διαβάστε περισσότερα...