Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

ΒΙΝΤΕΟ: «Ντου» ταξιτζήδων στον ΣΚΑΪ με πέτρες και καδρόνια!

Στο στόχαστρο των ταξιτζήδων βρέθηκε το κτίριο του ΣΚΑΪ. Οργισμένοι διαδηλωτές πέταγαν πέτρες, καδρόνια, κάδους απορριμάτων. Ακολουθεί ρεπορτάζ του Mega, σε πνεύμα «συναδελφικής αλληλεγγύης». Δεν υιοθετούμε τα όσα λέει η δημοσιογράφος του Mega, δεν επικροτούμε τις πράξεις των διαδηλωτών.

read more "ΒΙΝΤΕΟ: «Ντου» ταξιτζήδων στον ΣΚΑΪ με πέτρες και καδρόνια!" Διαβάστε περισσότερα...

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Γέμισαν ανεμογεννήτριες τα καμμένα της Πάρνηθας! Ποιό fund “πράσινης ανάπτυξης” τις φύτεψε;

ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ > Αλήθεια, εκείνο το “παρατηρητήριο του ΣΚΑΪ” δεν πήρε είδηση αυτό το έγκλημα;
Η ταχύτητα με την οποία στήθηκε το όλο έργο, εκτός από την κυβερνητική υποκρισία, φέρνει βάσιμες υπόνοιες για τις αιτίες της καταστροφής. Η ομερτά των βαρώνων, παροιμιώδης. Η σιωπή των εισαγγελέων, εκκωφαντική. Γράφαμε πέρυσι, όταν μόλις είχαν τοποθετηθεί οι βάσεις: Εκεί που φύτρωναν δέντρα που “τυχαία” κάηκαν, φυτρώνουν ανεμογεννήτριες. Δείτε λοιπόν τις φωτογραφίες – ντοκουμέντο. Να είστε σίγουροι ότι θα το πάμε μέχρι τέλους:







Πάρνηθα:τέσσερα χρόνια μέτα και το “πάρτυ” των εργολάβων…(φωτό)


Πόσοι θυμούνται την 27η προς 28η Ιουνίου του 2007,τις ημέρες εκείνες που η πύρινη λαίλαπα κατέστρεψε το μεγαλύτερο μέρος των πιο όμορφων και άγριων τοπίων του βουνού της Πάρνηθας; Ο καιρός πέρασε και μέσα στο γενικό ζόφο των ημερών που ακολούθησαν ξεχάστηκε η Πάρνηθα όπως και όλα τα υπέροχα μέρη που χάθηκαν εκείνο το καταθλιπτικό καλοκαίρι.
Όμως για το κράτος και τα αφεντικά τα πάντα μπορούν να παράξουν κέρδος…και η στάχτη και η φωτιά!Είναι γνωστό πλέον πως ο καπιταλισμός είναι μια μηχανή καταστροφής και αυτή είναι η δύναμή του. Αφού λοιπόν έγινε σε πρώτη φάση το απαραίτητο σκύλεμα (επικοινωνιακό κυριως
μπίζνεσμεν,μμε,φορείς,παράγοντες,υπουργοί,παπαδαριό,κρατικοδίαιτοι οικολόγοι) πάνω στο κορμί του βουνού που ψυχορραγούσε, ήρθε και η “ουσία” αυτού που λέμε μπίζνα!Δηλαδή ακολούθησε το πλιάτσικο! Το καζίνο υστέρα από μια πολύμηνη στάση αναμονής ξαναβγαίνει στο προσκήνιο με το καλύτερο οικολογικό προφίλ ώστε οι εγκαταστάσεις του να ανακατασκευασθουν, άλλα κυρίως να επεκταθούν στην ήδη καμμένη περιοχή με τις ευλογίες του κράτους.
Χωροθετείται και εγκρίνεται η κατασκευή τεχνολογικού “πάρκου” δεκάδων χιλιάδων τετραγωνικών στους πρόποδες του βουνού στη περιοχή των Αφιδνων. Και αυτά μπορεί να είναι τα πιο σημαντικά γεγονότα λεηλασίας του βουνού μετά τη φωτιά άλλα υπάρχουν και άλλα γεγονότα πολύ σημαντικά. Άρχισαν να παίζουν διάφορα άσχημα σενάρια σχετικά με τη χρήση των πρώην βασιλικών κτημάτων.
Γίνονται προσπάθειες, στους σχεδιασμούς αλλά και στη πράξη,ανάπλασης των πιο συχνά επισκεψιμων περιοχών του βουνού και η μετατροπή του από δρυμό απολύτου προστασίας σε περιαστικό δασός. Διανοίγονται νέοι “δασικοί” δρόμοι στις παρυφές του βουνού. Μαζική εισβολή από αγέλες εντουραδων σε πολλά μονοπάτια του βουνού. Φασίστες κυνηγοί συνεχίζουν ανενόχλητοι να δολοφονούν άγρια ζώα.
Αποτυχημένα σε μεγάλο βαθμό τα πολυδάπανα και πολυδιαφημισμένα έργα μετά τη φωτιά όπως επίσης και οι πρώτες αναδασώσεις. Οικοδομικός οργασμός σε Θρακομακεδόνες και ιππ.πολιτεία άλλα και κατασκευή εγκαταστάσεων άγνωστων λειτουργιών στα ανατολικά και βόρεια του βουνού. Απαξίωση του δασαρχείου και ανάληψη της απόλυτης διαχείρισης από τον φορέα.Το μεγαλύτερο κακό όμως δεν είχε έρθει ακόμα άλλα όταν ξεκίνησε ήρθε γρήγορα.
Τέσσερα χρόνια μετά την καταστροφική πυρκαγιά και ένα χρόνο μετά την έναρξη των έργων το αιολικό εργοστάσιο είναι γεγονός. Και παρότι υπήρξε ενημέρωση και η καλύτερη δυνατή διακίνηση αυτής της πληροφορίας από την πρώτη στιγμή,κάνεις μα κάνεις δεν ασχολήθηκε.Και αν υπάρχουν κάποιοι που αυτές οι εικόνες τους εξοργίζουν τους πληροφορούμε ότι αυτό το εργοστάσιο φαντάζει σαν μακέτα μπροστά σ αυτό που θα γίνει σε πολλές άλλες περιοχές(όπως στην Εύβοια που την έχουν ήδη γαζώσει με ανεμογεννήτριες , στα νησιά όλου του Αιγαίου ή στην ορεινή Ναυπακτία). Έτσι λοιπόν ορεινή γη παραχωρείται τζάμπα στους εργολάβους τους οποίους βέβαια δε τους νοιάζει η παραγωγή ρεύματος άλλα οι επιδοτήσεις και τα “παράπλευρα” έσοδα από τις εργολαβίες για τις “υποδομές”.

read more "ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Γέμισαν ανεμογεννήτριες τα καμμένα της Πάρνηθας! Ποιό fund “πράσινης ανάπτυξης” τις φύτεψε;" Διαβάστε περισσότερα...

Οι Έλληνες Ναίτες Ιππότες κάνουν τον "ΚΙΝΕΖΟ"!!!


«Δεν ξέρουμε τον Αντερς Μπέριγκ Μπρέιβικ. Ποτέ δεν υπήρξε αυτή η συνάντηση στο Λονδίνο, τον Απρίλιο του 2002, μελών του Τάγματος των Ναϊτών Ιπποτών όπως αναφέρει στο μανιφέστο του. Είναι τραγικό αυτό που συνέβη και εμείς ασφαλώς δεν έχουμε καμία σχέση...». Αυτό ανέφερε σχετικά με το μακελειό στο Οσλο με τους 76 νεκρούς μιλώντας προς το «ΒΗΜΑ» ο κ. Παύλος Τσολακιάν, ο οποίος μνημονεύεται ως «Εθνικός Διοικητής της Μεγάλης Επικράτειας της Ελλάδας του Ιπποτικού Τάγματος» στα έγγραφα της οργάνωσης των Ελλήνων Ναϊτών.

Ο Νορβηγός δράστης, στη σελίδα 817 του μανιφέστου του, αναφέρεται σε μία συνάντηση που φέρεται να είχε με μέλη της οργάνωσης των ναϊτών ιπποτών στη βρετανική πρωτεύουσα, στην οποία φέρεται να έδωσαν ακόμη «παρών» δύο Αγγλοι, ένας Γάλλος, ένας Γερμανός, ένας Ολλανδός, ένας Ρώσος, ένας Σέρβος κι ένας Ελληνας. Ομως οι δηλώσεις του διοικητή των «ναϊτών ιπποτών» στην Ελλάδα, όπως και άλλων μελών της οργάνωσης εντός κι εκτός της χώρας, προσδίδουν μία νέα διάσταση στην υπόθεση του Ελληνα «συνδέσμου» του νορβηγού μακελάρη.

«Καταδικάζουμε τη βία»
Ο κ. Τσολακιάν επισήμανε ακόμη ότι «έχουμε ρωτήσει όλα τα μέλη μας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και κανείς από αυτούς δεν είχε οποιαδήποτε επαφή ποτέ με τον Νορβηγό δράστη. Επικοινωνήσαμε και με τον κ. Στάιν Τένεμπο "διοικητή" των Ναϊτών Ιπποτών στη Νορβηγία. Κι αυτός δηλώνει άγνοια για την ύπαρξη και τη δράση του Μπέριγκ Μπρέιβικ. Οπως μας διαβεβαίωσε ποτέ δεν είχε οποιαδήποτε σχέση με το Τάγμα των Ιπποτών του Ναού στη σκανδιναβική χώρα. Οφείλω να πούμε ότι η οργάνωσή μας είναι μη κυβερνητικού χαρακτήρα και με κύριο στόχο το φιλανθρωπικό έργο. Καμία σχέση δεν έχουμε με βία και μαζικές δολοφονίες τις οποίες καταδικάζουμε».
Στην Ελλάδα υπάρχουν δύο οργανώσεις Ναϊτών Ιπποτών με συνολικά περίπου 280 μέλη. Στη μια ηγείται ο κ. Τσολακιάν, στέλεχος ασφαλιστικής εταιρείας και στην άλλη η κυρία Ρούλα Ρογκάν που μνημονεύεται ως η «Μεγαλόσταυρη Μεγάλη Ηγεμών» των Ναϊτών Ιπποτών. Και η κυρία Ρογκάν επισήμανε με τη σειρά της στο «ΒΗΜΑ» ότι «δεν γνωρίζω οτιδήποτε για τον Νορβηγό δράστη. Δεν έχει υπάρξει καμία συνάντηση μελών μας στο Λονδίνο το 2002».
«Κανείς Σέρβος»
Το «Βήμα» επικοινώνησε και με τον Σέρβο, μέλος της ίδιας οργάνωσης, Ντέγιαν Μιλέκοβιτς, ο οποίος φέρει τον τίτλο του «αναπληρωτή Μεγάλου Διοικητή» του Παγκοσμίου Συμβουλίου των Ναϊτών Ιπποτών. Ο κ. Μιλέκοβιτς δήλωσε ότι «δεν γνώριζα την παρουσία και τη δράση του νορβηγού δράστη. Ούτε εγώ, ούτε κανείς Σέρβος, μέλος της επίσημης οργάνωσης, πήγε στο Λονδίνο την άνοιξη του 2002 σε αυτήν τη συνάντηση που αναφέρει ο Μπρέιβικ. Αγνοώ σε ποιόν Σέρβο Ναϊτη ιππότη αναφέρεται».
Ο κ. Μιλέκοβιτς επισήμανε ωστόσο ακόμη ότι «τα τελευταία χρόνια έχουν εμφανιστεί ίσως και περισσότερα από 100 ολιγομελή γκρουπ σε όλη την Ευρώπη που χρησιμοποιούν το όνομα των Ιπποτών του Ναού ή παραπλήσιους τίτλους από τον Μεσαίωνα και τα οποία δεν έχουν καμία επίσημη υπόσταση. Ισως εκεί πρέπει να αναζητήσουμε την αλήθεια για τη συνάντηση του Λονδίνου».
Ετσι λοιπόν, σύμφωνα με εκτιμήσεις αξιωματικών της ΕΛΑΣ, «αυτά που αναφέρει ο δράστης του μακελειού στο Οσλο ίσως σχετίζονται με κινήσεις ακροδεξιών - φιλοναζιστών το 2002 που αυτοανακηρύχθηκαν σε "σταυροφόρους" κατά του Ισλάμ ή των μεταναστών κλπ. Λόγω του γεγονότος ότι η Νορβηγία είναι χώρα εκτός Ευρωπαϊκής Ενωσης ίσως υπάρχουν στο διαβατήριο του Νορβηγού δολοφόνου ενδεικτικά στοιχεία για το ταξίδι του στο Λονδίνο. Ομως και στην περίπτωση που διαπιστωθεί ότι υπήρχε αυτή η συνάντηση δύσκολα θα συγκεντρωθούν επιβαρυντικά στοιχεία για τα μέλη της 'ομάδας του Λονδίνου" για μια σφαγή που συνέβη εννιά χρόνια μετά...».
Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ αναμένουν τις επόμενες ημέρες μέσω της Ιντερπόλ στοιχεία που θα ανακύψουν από τις έρευνες στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές του Νορβηγού για να βρεθεί αν υπάρχουν Ελληνες που διατηρούσαν επαφές μαζί του. Με μικρές προσδοκίες ότι θα υπάρξουν κάποια σημαντικά στοιχεία...
TO BHMA
read more "Οι Έλληνες Ναίτες Ιππότες κάνουν τον "ΚΙΝΕΖΟ"!!!" Διαβάστε περισσότερα...

"Χώρα - Καλάσνικοφ η Ελλάδα"

Με «χώρα - Καλάσνικοφ» παρομοίωσε ο αρχηγός της Αστυνομίας, Λευτέρης Οικονόμου, την Ελλάδα, μιλώντας στους βουλευτές, στη Διαρκή Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας: «Είμαστε η μόνη ευρωπαϊκή χώρα στην οποία πραγματοποιούνται επιθέσεις καθημερινά με καλάσνικοφ.

Σοκαρισμένοι και ιδιαίτερα προβληματισμένοι είναι οι βουλευτές από τις δηλώσεις του κ. Οικονόμου όμως αυτό που προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση είναι οι εκτενείς αναφορές του στις νέες μεθόδους και πρακτικές καθώς και στα νέα όπλα που χρησιμοποιούνται στις επιθέσεις κατά των αστυνομικών.


Συγκεκριμένα, ο κ. Οικονόμου μίλησε για μετάλλαξη της παραδοσιακής βόμβας μολότοφ από εμπρηστική σε εκρηκτική, χρησιμοποιώντας βεγγαλικά με ισχυρή ποσότητα εκρηκτικής ύλης.
«Στο μπουκάλι προσθέτουν και ρινίσματα σιδήρου ή παχύρρευστα υγρά για να κολλήσουν στις στολές των αστυνομικών και να προκαλέσουν ισχυρότερη ζημιά», αποκάλυψε ο κ. Οικονόμου, ο οποίος είπε ότι από τα πρόσφατα επεισόδια οι νέου τύπου εκρηκτικές βόμβες μολότοφ, έστειλαν 126 αστυνομικούς στα νοσοκομεία και 26 αστυνομικοί βρίσκονται ακόμα εκτός υπηρεσίας.

Αίσθηση προκάλεσε η δήλωσή του, ότι έχει δημιουργηθεί μία νέα μορφής βίας, με φασίζουσα ακροδεξιά προέλευση, που θέλει να υπάρξει νεκρός αυτήν την περίοδο.

«Δρα σε συγκεκριμένους χώρους όπου υπάρχουν πολλοί αλλοδαποί. Τελευταίως είδαμε και μία περίεργη σύμπλευση: Ομάδες ακροδεξιών και αναρχικών να ανέχονται η μία την άλλη και να βάλλουν και οι δύο εναντίον των αστυνομικών. Είμαστε η μοναδική χώρα στον κόσμο που στοχεύεται ευθέως η Βουλή. Στη πλατεία Συντάγματος, έπεσαν πάνω από 20 τόνοι. Πήγαν να «κτίσουν» την Αστυνομία. Οι δυνάμεις μας λένε ήδη « δεν αντέχουμε άλλο, μας έχουν χτίσει», είπε χαρακτηριστικά.
read more ""Χώρα - Καλάσνικοφ η Ελλάδα"" Διαβάστε περισσότερα...

Παγκόσμιος πόλεμος για τα ορυκτά της Ελλάδος – Το ζήτημα των ΑΟΖ


Η ώρα της κρίσης για την ελληνική προοπτική έφθασε. Το κατά πόσον θα υπάρξει “new deal” για την οικονομία και την διάρθρωση της Ελλάδος, στη βάση της ανάκτησης της εθνικής της οντότητας, άσχετα με την πορεία της Ευρώπης, θα κριθεί δυστυχώς σε συνθήκες απόλυτης ύφεσης και «ελεγχόμενης χρεοκοπίας».
Αυτή ήταν και είναι η «μεγάλη επιτυχία» της κυβέρνησης Παπανδρέου.
Η προοπτική ευημερίας και γεωπολιτικής ισχύος της Ελλάδος, θα κριθεί από τα έσοδα που θα έχει από την αξιοποίηση των ορυκτών της σε στεριά και θάλασσα. Χρυσός, ουράνιο, μαγγάνιο, λιγνίτης και άλλα πολύ ενδιαφέροντα μέταλλα στην ξηρά, φυσικό αέριο και πετρέλαιο στη θάλασσα.
Η ώρα που οι μύθοι θα γίνουν πραγματικότητα και θα αποτιμηθούν σε δις δολάρια ή ευρώ, για τους Έλληνες αλλά και για διεθνή κονσόρτσιουμ πετρελαϊκών – ενεργειακών εταιρειών και τραπεζών , όπως και για τους εθνικούς πρωταγωνιστές στην ενέργεια, προσμετρείται μέσα στην επόμενη διετία.
Το μοντέλο της Νορβηγίας
Το όραμα για την Ελλάδα μπορεί να προσομοιάζει με αυτό της Νορβηγίας, η οποία στις αρχές της δεκαετίας του 2000, βρισκόταν σε κατάσταση χρεοκοπίας εντός του ΔΝΤ και μετά την Αγγλο- Νορβηγική Συμφωνία για την αξιοποίηση των κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Βόρεια Θάλασσα, όχι μόνον πέτυχε ανάκαμψη αλλά βρέθηκε σε κατάσταση ευημερίας, με το υψηλότερο βιοτικό επίπεδο στην Ευρώπη, μένοντας μάλιστα με δική της επιμονή στο εθνικό της νόμισμα και έξω από τη ζώνη του ευρώ.
Το 20% των εσόδων
Οι μυστικές συζητήσεις πίσω από τα «παραπετάσματα» , ένθεν και ένθεν του Ατλαντικού, καταλήγουν σε ένα σχήμα εκμετάλλευσης και χρηματοδότησης των ερευνών και της εξόρυξης, που υπερβαίνει τα προβλήματα οριοθέτησης των ΑΟΖ και αμφισβητήσεων των εθνικών ζωνών δικαιοδοσίας στη θάλασσα.
Το μοντέλο αυτό έχει ως εξής:
Το 60 % των εσόδων θα το έχουν τα κονσόρτσιουμ των εταιρειών, που θα εμπλακούν και θα φροντίσουν και τη χρηματοδότηση. Το υπόλοιπο 40% θα πηγαίνει στα εθνικά κράτη στις περιοχές των οποίων βρίσκονται τα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου.
Στην περίπτωση όμως που έχουμε συνάντηση διαφορετικών ΑΟΖ ή υπάρχουν αμφισβητήσιμες περιοχές, όπως οι διεκδικούμενες από την Τουρκία στο Αιγαίο (η λογική των γκρίζων ζωνών) τότε το 40% , μοιράζεται στα δύο: Από 20% στη κάθε χώρα.
Πως μοιράζονται οι περιοχές
Τι σημαίνει αυτό για την Ελλάδα , με απολύτως πρακτικό τρόπο: Στο Αιγαίο και για όσα κοιτάσματα βρίσκονται έξω από τις εθνικές ζώνες δικαιοδοσίας της Ελλάδος , θα έχει 20% των εσόδων η Ελλάδα και 20% η Τουρκία. Στο Ιόνιο για όσα κοιτάσματα βρεθούν στις ΑΟΖ με Ιταλία, θα μοιραστούμε από 20%.
Στη νότιο Κρήτη, όπου βρίσκεται το μεγάλο, όπως υπολογίζεται, κοίτασμα φυσικού αερίου, η όποια μοιρασία θα γίνει με τη Λιβύη και ειδικά το Ανατολικό μέρος της, στην περίπτωση που αυτή διασπασθεί. Υπάρχει περίπτωση κοιτασμάτων που θα βρεθούν στην συνάντηση της Ελληνικής ΑΟΖ, με εκείνης του Ισραήλ όπου και πάλι θα υπάρξει ο ίδιος κανόνας.
Τα όποια διπλωματικού χαρακτήρα ζητήματα δημιουργούνται θα βρίσκονται σε ετοιμότητα τα διεθνή κονσόρτσιουμ , να τα «απορροφούν», ούτως ώστε να μην υπάρξουν «θερμές περιοχές» έντασης.
Τα όποια κοιτάσματα ή ευρήματα στο υπέδαφος βρεθούν στην εθνική επικράτεια της Ελλάδος, όπως για παράδειγμα τα μεταλλεία χρυσού στη Χαλκιδική ή την Θράκη, που πέρασαν ως προς την εκμετάλλευση τους από το ελληνικό δημόσιο σε καναδικό κολοσσό, είναι ζήτημα ειδικών συμφωνιών, που θα πρέπει να πάρουν ευρύτατη δημοσιότητα , για να αποφευχθούν τα σκάνδαλα και οι «ειδικού χαρακτήρα» συμβάσεις εκποίησης, για συγκεκριμένα πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα.
Η Αμερικανό-ευρωπαϊκή σύγκρουση
Κυρίαρχες εταιρείες που θα αναλάβουν την έρευνα και την εξόρυξη των κοιτασμάτων ελληνικού ενδιαφέροντος είναι αυτές Αμερικανικών και ισραηλινών συμφερόντων.
Εδώ αρχίζει ο πόλεμος ειδικά με τους Γάλλους, που επιζητούν την εμπλοκή τους τόσο στις ελληνικές και μεσογειακές θάλασσες όσο και στην περιοχές της Κύπρου. Κάτι που οι αμερικανοί κάθε άλλο , παρά δείχνουν διατεθειμένοι να επιτρέψουν, στην περίπτωση αυτή. Φυσικά το Παρίσι, θα έχει την υποστήριξη του Βερολίνου και ενδεχομένως της Μόσχας, αλλά πολύ δύσκολα θα αλλάξουν οι συσχετισμοί. Οι Γερμανοί άλλωστε , όπως και δημόσια το δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας τους Σόιμπλε, δείχνουν προσανατολισμένοι στον λιγνίτη και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, που μπορεί α προσφέρει η Ελλάδα. Θερμοηλεκτρικοί σταθμοί, υδροηλεκτρικοί και εκτάσεις γης για φωτοβολταικά , είναι οι αρχικές και μη διαπραγματεύσιμες επιλογές τους.
Οι οικονομικές και διπλωματικές συνθήκες δεν ευνοούν την Ελλάδα, για τέτοιου τύπου «mega deals» , σε καθεστώς διεθνούς ανταγωνισμού. Από την άλλη πλευρά τα Ερζερούμ και η διάθεση εκποίησης και παραχώρησης των πάντων από τις ελληνικές κυβερνήσεις, όχι μόνον στον Γερμανογαλλικό άξονα αλλά και στην ισχυρή, με αυτοκρατορικό σύνδρομο, Τουρκία του Ερντογάν, κάνουν την πρόκληση για την ελληνική προοπτική μονόδρομο.
Τα Μνημόνια έστησαν το σκηνικό για την αποδιάρθρωση της Ελλάδος, όμως δεν μπορούν από μόνα τους, να «βαφτίσουν» τα εθνικά κοιτάσματα σε ευρωπαϊκά, για τον λόγο αυτό η αναστροφή της χώρας παραμένει ισχυρή. Η παρουσία επιπλέον αμερικανικών και ισραηλινών εταιρειών και τραπεζών κολοσσών, θα επιτρέψουν έναν πρώτο αλλά κρίσιμο βαθμό αυτοτέλειας, από τη νεο- ευρωπαϊκή αποικιοκρατία και κερδοσκοπία.
Το ζήτημα είναι θα υπάρξουν Έλληνες κυβερνώντες και ισχυροί, να υπερασπισθούν τα συμφέροντα και την προοπτική των Ελλήνων; Το παρόν πολιτικό σκηνικό και η κλεπτοκρατία της διαπλοκής, δεν δίνουν ασφαλείς εγγυήσεις για κάτι τέτοιο. Μένει μόνο ο διεθνής ανταγωνισμός και οι γεωπολιτικές επιδιώξεις που μπορούν να κρατήσουν την Ελλάδα σε ισχύ.
read more "Παγκόσμιος πόλεμος για τα ορυκτά της Ελλάδος – Το ζήτημα των ΑΟΖ" Διαβάστε περισσότερα...

Οι Γερμανοί βγάζουν ψεύτη τον Χρυσοχοΐδη; Αν είναι δυνατόν!!!


Τελικά είμαστε ηλίθιοι ή μας συμπεριφέρονται έτσι; Το τελευταίο ψέμα του Μιχάλη που θέλει να γίνει χαλίφης στη θέση του χαλίφη, αποδεικνύει πως αυτή η κυβέρνηση (του σκεπτόμενου Γιώργου Παπανδρέου) συνεχίζει να βρίσκεται ακόμη στην εξουσία μόνο με το ψέμα...! Το πλέον αδιανόητο είναι πως ενώ το μεγαλύτερο μέρος των ψευδών δηλώσεων (από κυβερνητικά χείλη βεβαίως - βεβαίως...) είναι ήδη γνωστά, αλλά η κυβέρνηση παραμένει στη θέση της...! Άραγε, φταίνε οι ψεύτες (που νομίζουν ότι μπορούν να κυβερνούν εσαεί λέγοντας ψέματα) ή φταίμε όλοι εμείς που ακόμη δεν τους έχουμε πάρει με τις φάπες;

Είπαμε, ο Γιωργάκης έχει το ακαταλόγιστο και δεν παίρνουμε στα σοβαρά ό, τι λέει. Αλλά και εσύ τέκνον Μιχάλη; Εσύ που θέλεις να γίνεις χαλίφης στην οσονούπω χηρεύουσα θέση του χαλίφη;

Για ποιές γερμανικές επενδύσεις θριαμβολογείς κ. Χρυσοχοΐδη μας;

Σε δουλεύουν οι γερμανοί ἤ μήπως προσπαθείς εσύ να μας κοροϊδέψεις για επενδύσεις «μούφα» που έρχονται από την Γερμανία;

Εσείς εκλεκτοί αναγνώστες διαβάστε και κρίνετε.

Την Δευτέρα 25 Ιουλίου, σε συνέντευξή του στο Ρ/Σ Real Fm, ο πρώην κυνηγός τρομοκρατών και νυν γερμανικών επενδύσεων, δήλωσε ότι το έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον που επέδειξαν για την Ελλάδα, κατά την επίσκεψή του στο Βερολίνο, γερμανικές επιχειρήσεις αλλά και τα γερμανικά υπουργεία Οικονομίας και Οικονομικών πολύ σύντομα θα μετουσιωθεί σε επενδύσεις στη χώρα μας.
Χαράς ευαγγέλια και για τις πρασινοφυλλάδες, που αναπαράγουν την «είδηση» με τυμπανοκρουσίες.

Το ενδιαφέρον των γερμανικών επιχειρήσεων για επενδύσεις στην Ελλάδα είναι «πραγματικό και έντονο», αναφέρει το υπουργείο Ανάπτυξης μετά από τηλεφωνική επικοινωνία του Μ.Χρυσοχοΐδη με τον Γερμανό υπουργό Οικονομίας Φίλιπ Ρόσλερ έπειτα από την ολοκλήρωση της «Συνόδου Επενδύσεων» στο Βερολίνο την Τετάρτη -η οποία, πάντως, δεν κατέληξε σε συγκεκριμένες αποφάσεις ενώ ο Ρόσλερ αναμένεται στην Αθήνα μετά τις 15 Αυγούστου.
(ΤΑ ΝΕΑ)

ΚΑΙ ΤΩΡΑ Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ, ΟΠΩΣ ΔΙΑΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΕΓΚΥΡΕΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ
Frankfurter Allgemeine Zeitung.
"Η συνάντηση στο υπουργείο Οικονομίας (σ.σ. της Γερμανίας) ήταν απλώς μία εκδήλωση – placebo. Ούτε ο υπουργός κ. Ρέσλερ, ούτε οι εκπρόσωποι των ενώσεων και των συνδέσμων βιομηχάνων και επιχειρήσεων μπορούν να επενδύσουν στην Ελλάδα. Οι επιχειρηματίες επενδύουν μόνον εάν οι προϋποθέσεις τους συμφέρουν. Αυτό το δεδομένο είναι τόσο τετριμμένο που δεν χρειαζόταν καν η σκηνοθεσία αυτής της ‘συνόδου κορυφής’".
Die Welt. Η διάσκεψη στο υπουργείο Οικονομίας
«δεν κατέληξε σε καμία απόφαση. Όλα έδιναν την εντύπωση ότι πρόκειται για μια συμβουλευτική, διερευνητική συνάντηση. Με τα λεγόμενα του ο κ. Ρέσλερ φαινόταν ότι θέλει να βοηθήσει την Ελλάδα να γίνει λίγο ‘γερμανική’. Τόνιζε συνεχώς το ρόλο – πρότυπο που πρέπει να παίξει η Γερμανία.»
Η Süddeutsche Zeitung, εκτιμά επίσης ότι η διάσκεψη ήταν για να ενισχυθεί το προφίλ του κόμματος του Ελευθέρων Δημοκρατών του κ. Ρέσλερ:
«Δεν τίθεται θέμα ο κ. Φίλιπ Ρέσλερ έχει δίκιο. Για να ορθοποδήσει η Ελλάδα μετά από τόσα χρόνια οικονομικής και πολιτικής παρακμής χρειάζεται στροφή 180 μοιρών: πάταξη της διαφθοράς και της γραφειοκρατίας και ιδιωτικές επενδύσεις. Μέρος των οποίων μπορούν να προέλθουν από τη Γερμανία. Εάν γι’ αυτό το θέμα διοργανώνει όμως ‘σύνοδο κορυφής για επενδύσεις’ με τόσες τυμπανοκρουσίες, τότε τροφοδοτεί την υποψία ότι μάλλον λειτουργεί σαν πρόεδρος του κόμματος των Ελευθέρων Δημοκρατών και ότι ενδιαφέρεται περισσότερο πως θα σταματήσει την θλιβερή πτώση των ποσοστών του κόμματός του, παρά πως θα γίνει η διάσωση της Ελλάδας… Εάν δε έχει περισσότερες ιδέες για την διάσωσή της, τότε η Ελλάδα θα καταφέρει να σταθεί στα πόδια της πιο γρήγορα από το κόμμα του».
Καταλάβατε τώρα;
Ποιόν πιστεύετε, τον Γιωργάκη, τον Χρυσοχοΐδη και ΤΑ ΝΕΑ, ἤ τις πλέον έγκυρες διεθνώς, γερμανικές εφημερίδες;
read more "Οι Γερμανοί βγάζουν ψεύτη τον Χρυσοχοΐδη; Αν είναι δυνατόν!!!" Διαβάστε περισσότερα...

Οι Κούρδοι ένα βήμα πριν ανακηρύξουν την αυτονομία τους!


Σημαντικότατη είδηση που αποσιωπήθηκε (γιατί άραγε;) από όλα τα Ελληνικά ΜΜΕ...! Η μοναδική αναφορά που βρήκαμε, ήταν στην βορειοελλαδίτικη εφημερίδα "Αγγελιοφόρος", όπου αναφέρονται τα εξής:

«Δημοκρατική αυτονομία» των Κούρδων που ζούνε στην Τουρκία και αποτελούν περίπου το 20% του συνολικού πληθυσμού κήρυξε το Δημοκρατικό Κοινωνικό Κογκρέσο, η σημαντικότερη κουρδική πολιτική οργάνωση στη
γετονική χώρα, σήμερα σε συνέδριο στο Ντιγιάρμπακιρ, στο οποίο συμμετείχαν 850 αντιπρόσωποι της κουρδικής μειονότητας.

«Οι Κούρδοι δεν θέλουν να αποτελούν μια μη αναγνωρισμένη οντότητα» αναφέρεται στην τελική διακήρυξη που υιοθέτησαν οι σύνεδροι. Εκπρόσωποι του φιλοκουρδικού κόμματος Ειρήνης και Δημοκρατίας, δήμαρχοι και μέλη μη κυβερνητικών οργανώσεων συμμετείχαν στο συνέδριο. Η διακήρυξη αναγνώστηκε από την ανεξάρτητη βουλευτή από τη Βαν, Αϊσέλ Τουγλούκ, ενώ το συνέδριο διήρκεσε έξι ώρες.
«Διακρίνουμε τη γενοκτονία που διαπράττεται από τα έθνη-κράτη. Μπορεί να υπάρχουν αλλαγές στην επιφάνεια, αλλά στο βάθος, η άρνηση συνεχίζεται. Ακόμη και όταν αναγνωρίστηκε η εθνική οντότητα του κουρδικού λαού, συνεχίζονται οι προσπάθειες διάσπασής του. Η απόρριψη της αποφυλάκισης του Χατίπ Ντιτσλέ και άλλων βουλευτών το αποδεικνύει. Η πολιτιστική γενοκτονία κατά της κουρδικής γλώσσας ως μητρικής γλώσσας συνεχίζεται. Τα δικαιώματα, η γλώσσα και η ζωή του κουρδικού λαού αγνοούνται»,

Ο Ντιτσλέ είχε εκλεγεί στη Βουλή στις εκλογές πού έγιναν ένα μήνα πριν, αλλά αποκλείστηκε από την Ανώτατη Εκλογική Επιτροπή διότι είχε καταδικαστεί στο παρελθόν σε σχέση με συνεργασία με το Κουρδικό Εργατικό Κόμμα (PKK).

«Οι Κούρδοι δεν θέλουν να είναι πλέον ένας μη καθορισμένος εθνικά πληθυσμός. Δεν υπάρχει πουθενά αλλού στον κόσμο άλλος λαός, όπως οι Κούρδοι, οι οποίοι, ενώ είναι 40 εκατομμύρια, δεν έχουν δικαιώματα. Εμείς, ως κουρδικός λαός, κηρύσουμε τη δημοκρατική μας κυριαρχία, παραμένοντας στην εθνική ενότητα της Τουρκίας, στη βάση της κατανόησης μιας κοινής μητέρας πατρίδας, εδαφικής ενότητας και προοπτικής ενός δημοκρατικού έθνους», δήλωσε η Τουγλούκ.

«Προσκαλούμε όσους ζούνε στα εδάφη μας να αυτοχαρακτηρίζονται στο εξής ως πολίτες του δημοκρατικά αυτόνομου Κουρδιστάν», δήλωσε.

Η ανακήρυξη αυτή έρχεται την ώρα που το κύριο κουρδικό κόμμα BDP συνεχίζει να μποϊκοτάρει το τουρκικό κοινοβούλιο μετά τις εκλογές της 12ης Ιουνίου.

Οι Κούρδοι βουλευτές απαιτούν να υπογραφεί διμερές πρωτόκολλο μεταξύ του BDP και του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ του Πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Αυτούς τους Κούρδους αντάρτες δεν μπορεί να αντιμετωπίσει η κατά τα άλλα "πανίσχυρη" τουρκική πολεμική μηχανή...
Είναι πραγματικά απίστευτο πως μια τέτοια σημαντικότατη είδηση ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΣΤΑ ΨΙΛΑ των δελτίων "ειδήσεων" και εφημερίδων των ελεεινών καναλιών παραπληροφόρησης,που προτιμούν να μας... ζαλίζουν με τουρκικά σήριαλ και ταινίες, αποκρύπτοντας τις εξελίξεις από την αγαπημένη τους χώρα!
Ή να υποθέσουμε πως ο λόγος της απόκρυψης είναι επειδή δεν συμφέρει το παραμύθι της "πανίσχυρης Τουρκίας" που προσπαθούν εναγωνίως να περάσουν τα τσοντοκάναλα των νεοραγιάδων;
Η ανακήρυξη αυτής της "δημοκρατικής αυτονομίας", όπως την ονομάζουν οι Κούρδοι, είναι μια εξέλιξη που ίσως επιταχύνει την πλήρη ανεξαρτητοποίησή τους, σε σύντομο χρονικό διάστημα!

Θέλοντας και μη, μια τέτοια εξέλιξη θα έχει τεράστιες επιπτώσεις και στην Ελλάδα, ασχέτως αν οι προδότες πολιτικοί και τα μιντιακά γιουσουφάκια τους ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΒΓΑΛΕΙ ΤΗΝ... ΟΥΡΑ ΤΟΥΣ ΑΠΕΞΩ και απλά περιμένουν εντολές από τα αφεντικά!

Υπενθυμίζουμε πως την ίδια μέρα σκοτώθηκαν 13 Τούρκοι στρατιώτες σε ενέδρα Κούρδων ανταρτών, ενώ η "δημοκρατική αυτονομία" αποτελούσε μεγάλο όραμα του ηγέτη των Κούρδων Οτσαλάν, που παρέδωσαν στους Μογγόλους κάποια δικά μας... παχύδερμα!
read more "Οι Κούρδοι ένα βήμα πριν ανακηρύξουν την αυτονομία τους!" Διαβάστε περισσότερα...

Ο Νορβηγός Πρωθυπουργός “εκλιπαρεί” τον Πούτιν να σταματήσει το αιματοκύλισμα που σχεδιάζουν οι “Εκλεκτοί”

Norway Premier “Begged” Putin To
Stop Massacre Planned By “Elites”
By: Sorcha Faal, and as reported to her Western Subscribers
A startling Federal Security Service (FSB) report on the 22 July massacre in Norway states that two-days prior to this catastrophic attack Norwegian Prime Minister Jens Stoltenberg [photo top left with Putin] placed an “urgent” call to Putin “begging” Russia’s leader to help stop the events that left nearly 100 innocent civilians dead.
According to the FSB, Stoltenberg first learned of this plot against his country this past Wednesday after reading a “top secret” report prepared for him by the Norwegian Intelligence Service (NIS) on the late March computer attack against Norway’s top military leaders that showed them involved in a conspiracy with Britain’s MI5 Security Service and the United States Central Intelligence Agency (CIA) to launch a “two-phase” attack upon Norway modeled after false-flag operations in both Australia and America in the mid-nineties.
The false-flag operations being modeled in Norway were based on
the 19 April 1995 bombing attack on the Oklahoma Alfred P. Murrah Federal Building said caused a lone right-wing Christian fundamentalist who used a fertilizer bomb that killed 168, and the 28 April 1996 Port Arthur massacre in Australia where a lone gunman killed 35 mainly because the police failed to show up in a timely manner, and which the aftermath of both attacks caused a fundamental shift away from freedoms and liberties these peoples once enjoyed.
The FSB further reports that this false-flag attack on Norway was a “clear textbook example” of an Operation Northwoods operation designed and prepared by US Military experts. Operation Northwoods was a series of false-flag proposals that originated within the United States government in 1962. The proposals called for the CIA or other operatives, to commit acts of terrorism in US cities and elsewhere in order to influence public opinion and have been used by many Western governments over these past five decades.
FSB experts note in this report that the false-flag attacks on Norway further mirror those of Oklahoma City and Port Arthur in: 1.) A large vehicle holding a powerful fertilizer bomb was able to gain undetected entrance to a protected government centre; 2.) The armed police response to an ongoing massacre of civilians was delayed for reasons still not explained; 3.) A lone suspect has been indentified as the sole perpetrator of the attacks contrary to witness statements that more people were involved; 4.) The lone suspect is denied the right to an open hearing before the public.
This report also notes that within hours of these attacks occurring, a “virtual flood” of information relating to the suspected mastermind of this massacre was released indentifying him as a “blond-haired blue-eyed” Norwegian named Anders Behring Breivik [photo 2nd left] and caricatured as a right-wing Christian fundamentalist. A person which (coincidentally?) the United States had warned barely 24-hours earlier in a video released by their Department of Homeland Security (DHS) was the type of person they feared most would carry out such a terror attack.
The critical problem with the flood of information being released on/or by Breivik, the FSB asserts, is to what is true and what isn’t. This issue was made even more important by American computer experts noting that the Facebook page said belonging to Breivik appears to have been faked, and as they note:
Aside from the “most likely” faked Facebook page, Breivik is, also, said to have posted an astonishingly detailed 1,500-page manifesto and video [view on left] titled “2083: A European Declaration Of Independence” datelined “London, 2011” on the Internet that claims “the number of Muslims in Western Europe is “reaching critical mass” and there is a core of Cultural Communist elites in Western Europe who really want to destroy Western civilization” and that “Europe will burn again.”
Breivik further said he regarded himself as a successor to the medieval Knights Templar, and claimed to have been recruited at a meeting in London in April 2002, which was hosted by two English extremists and attended by eight people in total. Breivik’s ties with London, and hence MI5, was due to his father being a top economist at the Norwegian Embassy in London where Anders was described as a “mummy’s boy” and “privileged” son of an elite liberal family. [Especially interesting to note about this description of “mummy boy” Breivik is his stating that the main target of his attack was Norway’s “Mother of the Nation” and former Prime Minister Gro Harlem Brundtland.]
The FSB, however, in this report disputes Breivik’s ties with the Knights Templar stating, instead, that this false-flag attack has provided an “ancillary benefit” to the West’s royal and banking elite classes in discrediting this ancient order as “open warfare” between them looms, and as we had detailed in our 21 July report “Murdoch Threat To Expose Obama As “Christ-Child” Ignites Western Fury.”
To the reason(s) behind this attack, this FSB report states, is a “desperate attempt” by British, European Union and American banking interests to force Norway into their “union” [Norway is not a member of the EU] in order to loot their Sovereign Wealth Fund of its estimated $1.5 Trillion in wealth which without the entire Western economy may collapse. Important note, the FSB says, is that what is being done to Norway has already been done to Libya when in what is now called the “Financial Heist of the Century” these same elites launched an unprovoked attack upon this North African nation and promptly looted it of nearly $150 Billion of their Sovereign Wealth Fund in order to sustain their crumpling empire.
Though there is more, much more, contained in this FSB report that we will have to examine further in order to report to you on it accurately upon it. So, and in closing this first report on this tragedy we’ll end with some of the words attributed to Breivik that in light of what this whole issue is being made out to be do, indeed, note us paying attention to them:
© July 25, 2011 EU and US all rights reserved. Permission to use this report in its entirety is granted under the condition it is linked back to its original source at WhatDoesItMean.Com.
Πηγή
read more "Ο Νορβηγός Πρωθυπουργός “εκλιπαρεί” τον Πούτιν να σταματήσει το αιματοκύλισμα που σχεδιάζουν οι “Εκλεκτοί”" Διαβάστε περισσότερα...

Σακάτηδες και στην ψυχή αυτοί που θέλουν να μας κλέψουν την πατρίδα


Mε τα πλούτη μας ίσως φτιάξει χρυσή αναπηρική καρέκλα πετρελαιοκίνητη και με φωτοβολταϊκό-οικολογική- για λιγότερους ρίπους!

Αρχίζοντας θέλω να πω ότι θεωρώ ήρωες τα άτομα με αναπηρίες. Ζουν σε έναν ανάπηρο κόσμο και βάζουν τα γυαλιά σε πολλούς που θέλουν να αναφέρονται ως «φυσιολογικοί». Η κριτική μου αναφέρεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ στον Γερμανό Υπ. Οικονομικών Wolfgang Schäuble.

Ως γνωστόν, καθηλώθηκε σε αναπηρική καρέκλα το 1990 (σημαδιακή χρονιά για την χώρα του) μετά από απόπειρα δολοφονίας. Δυστυχώς, στην Ελλάδα τον μάθαμε το 2010 και μας έχει αφήσει, όπως και η καγκελάριος Merkel, τις χειρότερες εντυπώσεις.

Ως πολιτικός μπορεί να είναι κορυφή, ποια είμαι εγώ να τον κρίνω, αλλά ως άνθρωπος είναι ένα τίποτα. Το ίδιο και η Merkel.

Η Γερμανία, έχει διολισθήσει σε έναν πολύ σκοτεινό δρόμο, τον οποίο όλοι θεωρούσαμε ότι ΔΕΝ θα ακολουθήσει ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ.

Είναι η χώρα που προκάλεσε, χάρη στην μεγαλοϊδεατική της πολιτική, τους 2 πιο καταστροφικούς πολέμους στην ιστορία ΟΧΙ ΜΟΝΟ της Ευρώπης. Εξαιτίας του δεύτερου, ο κόσμος χωρίστηκε σε 2 σφαίρες επιρροής και έπρεπε να περάσουν 40 περίπου χρόνια για να ενωθεί, τυπικά όπως δείχνει η οικονομική κρίση.

Εκτός από τον πλανήτη, χωρίστηκε η ίδια η Γερμανία. Ενώθηκε ξανά το 1990, μετά την πτώση του Τείχους του Βερολίνου.

Δυστυχώς η χώρα μετά τον πόλεμο έπαιξε με την καταστραμμένη Ελλάδα ένα πολύ άσχημο παιχνίδι. Ενώ χρωστάει τις αποζημιώσεις από τα κατοχικά δάνεια, καθώς και τις αρχαιότητες που έκλεψαν Ναζί «αρχαιολόγοι», αρνείται με διάφορες δικαιολογίες, ακόμα και μετά το 1990 να τα επιστρέψει.

Εδώ ευθύνονται οι προδοτικές «ελληνικές» κυβερνήσεις που προτίμησαν να χαρίσουν τα λεφτά και τα αρχαία αυτά για να κάνουν περίεργες και παράνομες συναλλαγές με εταιρείες, βιομηχανίες, κυρίως εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Εκτός από τα κατοχικά δάνεια η Γερμανία χρωστά, οι εταιρείες της για να είμαστε ακριβείς, στο ελληνικό Δημόσιο χρήματα από δραστηριότητες των τελευταίων ετών.

Η υπόθεση SIEMENS είναι ένα τεράστιο κεφάλαιο γερμανικής οικονομικής επέκτασης και διείσδυσης σε ένα κράτος(ή καλύτερα σε πολλά, μιας που και άλλες χώρες έχουν ανοικτά ζητήματα με τον κολοσσό αυτό).

Παρ' όλα αυτά, η Γερμανία, για να φτάσει ΟΧΙ ΜΟΝΟ η Ελλάδα, αλλά και ΟΛΗ η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΠΟΤΕ ΔΕΝ έγινε πράξη το όραμα της ευρωπαϊκής ενοποίησης και ολοκλήρωσης, όπως οι λαοί ΣΙΓΟΥΡΑ επιθυμούν, περισσότερο στην ύφεση αυτή που περνάμε όλοι), θυμήθηκε τον Goebbels.

Η κυβέρνηση Merkel, αντί να κάνει κριτική στις «κυβερνήσεις» της Ελλάδας, άρχισε να προσβάλλει τους Έλληνες πολίτες με χυδαία δημοσιεύματα, εικονογραφημένα με προσβλητικό τρόπο, όχι μόνο γι’ αυτούς αλλά και για το ένδοξο παρελθόν της χώρας.

ΔΕΝ τόλμησε όμως να δημοσιεύσει ΠΟΤΕ τις απαντήσεις των Ελλήνων.

Όμως το Internet έκανε δουλειά και όσοι Γερμανοί θέλουν και ψάχνουν για σωστή ενημέρωση ή δεν χάβουν σα ψάρια ό,τι «καναβούρι» τους δίνεται, έμαθαν αλήθειες που σίγουρα πονάνε (για τα χρέη της χώρας τους).

Ακόμα και Γερμανοί νομικοί είναι στο πλάι μας στο θέμα των αποζημιώσεων και διαδήλωσαν έξω από την γερμανική πρεσβεία στην Αθήνα.

Αλλά τα tabloid (= χαμηλής ποιότητας για λαϊκή κατανάλωση) που χρησιμοποιεί η Merkel για τον λαϊκισμό (τον ονομάζουν κάποιοι και μερκελισμό) έχουν θολώσει την κρίση μεγάλης μερίδας Γερμανών για την Ελλάδα.

Η ξετσιπωσιά της καγκελαρίου και ορισμένων ήσσονος σημασίας «πολιτικών» έφτασε στο απόγειό της με την απαίτηση της Κρήτης, της Κέρκυρας, άλλων νησιών (ολόκληρη βιομηχανία πώλησης ελληνικών νησιών, με ασαφή κριτήρια και όρους και ΦΥΣΙΚΑ παράνομα βάση του διεθνούς και του ευρωπαϊκού και του ελληνικού δικαίου), ως και του Παρθενώνα και ΟΛΟΥ του Ιερού Βράχου της Ακρόπολης.

Δεν δίστασαν να βάλουν την φωτογραφία του συμβόλου του Δυτικού πολιτισμού δίπλα από διαφήμιση «ροζ γραμμών»(βλ. BILD).

Την Ακρόπολη ορέχτηκαν φέτος και κάποιοι επίγονοι του Elgin στην Αγγλία και κάποιοι φίλοι του φιλότουρκου Φιλανδού Oli Rehn.

Κάποιος πρέπει να τους θυμίσει ότι ΚΑΜΙΑ ελληνική «κυβέρνηση» δεν έχει δικαίωμα ή και εξουσιοδότηση να παραδώσει τα «κλειδιά» του μνημείου, μνημείου ΟΧΙ δημόσιας περιουσίας. Ούτε νησιά μπορεί να πουλήσει. Τον Παρθενώνα ΜΟΝΟ ο Περικλής, ο Ικτίνος, ο Καλλικράτης (ο αρχαίος όχι του ΠΑΣΟΚ) ή ο Φειδίας ή η θεά Αθηνά μπορεί να σας τον παραχωρήσει.

Αν έχει φτιάξει η Merkel ή ο Wolfgang χρονομηχανή ίσως να πάρουν την Ακρόπολη.

Όσο για την Κρήτη Angela, ειδικά μετά τα όσα είπες για την Μάχη της Κρήτης, δεν πιστεύω, ακόμα και να σου επέτρεπε ο σιχαμένος ΓΑΠ να την πάρεις θα το μετάνιωνες με το που θα πατούσες πόδι στο νησί. Είμαι σίγουρη.

Για να φτάσω στην αιτία που με έκανε να γράψω αυτό το κείμενο για τον «κο» υπουργό, έφτασε χθες (27/07/2011) να απαιτήσει την εθνική κυριαρχία (πρόλαβε ο… φιλέλληνας Jean-Claude) της Ελλάδας, ως εγγύηση για την «βοήθεια» που… διαπραγματεύθηκε (ανέκδοτο ΓΑΠ) ο «πρωθυπουργός» της χρεοκοπίας (με όποιο επίθετο θέλει να χρησιμοποιεί το σίναφι του) στην Σύνοδο της 21ης Ιουλίου.

ΟΛΟΙ ξέρουμε τι έγινε και πως έγινε η Σύνοδος και ότι αν ΔΕΝ γινόταν με γερμανικούς όρους ΔΕΝ θα γινόταν, όχι απλά δεν θα πήγαινε η Γερμανία.


Αν πάρεις τα πλούτη μας, τι θα τα κάνεις υπουργέ; Χρυσό αναπηρικό καροτσάκι;!


Μπορεί να πληρώνουμε 37 χρόνια ύβρεως στην Δημοκρατία που γέννησε ο τόπος μας και σκότωσε η Ευρώπη (επίσης δική μας επινόηση), αλλά δεν είμαστε σαν τα μούτρα σου.

Ακόμα και άτομα με αναπηρία αν είμαστε, έχουμε αξιοπρέπεια.

Η χώρα αυτή, το είπαμε, έχει πάρει ΤΕΛΕΙΩΣ ΛΑΘΟΣ δρόμο.

Θεωρεί εαυτή ανώτερη από όλους και απαιτεί τον χωρισμό της Ευρώπης σε «καλούς» Βόρειους και «κακούς» τεμπέληδες Νότιους.

Χρησιμοποιεί ΟΛΑ τα στερεότυπα ΕΙΔΙΚΑ για τους Έλληνες επειδή ο τόπος μας είναι ευλογημένος ΜΟΝΟ σε πλούτο, αλλά όχι σε πατριώτες ηγέτες, όχι μεσίτες.

Θέλει να ιδρύσει άτυπα μια Γερμανική Ευρωπαϊκή Αυτοκρατορία και να εφαρμόσει, καθότι η καγκελάριος νοσταλγεί την πατρίδα που ΔΕΝ υπάρχει πια (Ανατολική Γερμανία), το σύστημα της γενέτειράς της στην Ελλάδα.

Δυστυχώς ΔΕΝ έχει βρεθεί μια ομάδα νομικών να μας σώσει από τον αυταρχισμό, τον ολοκληρωτισμό και την ανικανότητα των Ευρωπαίων ηγετών.

Η λύση στην κρίση ΔΕΝ είναι αυτοί αλλά η νέα γενιά.

Ας την αφήσουν να κάνει το «παιχνίδι» της και ας αφήσουν τα παιδιαρίσματα με τις ζωές και το μέλλον μας.

read more "Σακάτηδες και στην ψυχή αυτοί που θέλουν να μας κλέψουν την πατρίδα" Διαβάστε περισσότερα...

Ανακοινώθηκε στάση πληρωμών ολίγων ημερών!


Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, Ιωάννης Βρούτσης, με αφορμή οδηγία του Υπουργείου Οικονομικών που αναστέλλει τις πληρωμές του Δημοσίου, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η υπ’ αριθμ. 0006289/ 28-07-2011 πρωτοφανής οδηγία του Υπουργείου Οικονομικών, που εστάλη σήμερα προς τις ΔΟΥ όλης της χώρας, σχετικά με την αναστολή όλων των πληρωμών μισθοδοσίας και επιστροφής φόρων, προκαλεί έκπληξη και δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά.
Ουσιαστικά, πρόκειται για μια από τις γνωστές λογιστικές αλχημείες που επιχειρεί η κυβέρνηση, θέλοντας να παρουσιάσει διαφορετική εικόνα τόσο στα δημόσια έσοδα, όσο και στις δαπάνες του μηνός Ιουλίου.
Η ενέργεια αυτή, δεν έχει προηγούμενο.
Αφήνει έκθετο το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, το οποίο καλούμε να δώσει άμεσα εξηγήσεις». (κάντε κλικ στην εικόνα για να την δείτε καλύτερα)
Καλά τα λέει ο κ. Βρούτσης, αλλά ότι πρόκειται για λογιστικό κόλπο... αν θέλουμε το πιστεύουμε. Μπορεί κάλλιστα να πρόκειται και για πρόβλημα ρευστότητας... Και δεν θέλουμε να υποπτευθούμε πως πρόκειται για προάγγελο μεγαλύτερων δεινών...
Προσέξτε και την εγκύκλιο ότι δεν λέει πότε ακριβώς θα επαναληφθούν οι πληρωμές. Λέει απλώς αλλά για μετά την 1η Αυγούστου.
Σχόλιο ιστολογίου
Κατά τα λοιπά, εμείς πρέπει να θυμόμαστε πως “Απομακρύνθηκε οριστικά η χρεωκοπία… ο κόσμος επιστρέφει τις καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες…”.
Έτσι δεν είναι; Ή έτσι πρέπει να είναι, προκειμένου να εμείς όλοι να κοιμόμαστε ήσυχοι και κάποιοι άλλοι (βλ. κυβέρνηση Παπανδρέου) να κάνουν τις δουλειές τους μέσα στο κατακαλόκαιρο με την άνεση τους, χωρίς κανένα πρόβλημα και χωρίς καμία απολύτως αντίσταση...
Όπως και να το κάνουμε, όπως και να το πούμε, όπως και να το... ζωγραφίσουμε, το γεγονός είναι ένα και λέγεται "στάση πληρωμών"... Με άγνωστη την ημερομηνία επανέναρξης φυσικά.
Μετά από αυτά είναι να μην σκεφτόμαστε -περιχαρείς- πως η Ελλάδα σώθηκε, πως η Ελλάδα δεν είναι ακόμη μία Βαλκανική χώρα, πως η Ελλάδα άρχισε να τραβά τον δρόμο προς την... επιστροφή (φυσικά στις καλές ημέρες των πολιτικών και των περί αυτών νταβάδων)...;
Σήκωσε το κεφάλι σου Έλληνα. Αυτή η κυβέρνηση ήταν, είναι και θα είναι πάντα ειλικρινής απέναντί σου. Λεφτά, άλλωστε, υπάρχουν (για να δανεισθούμε δίνοντας την πατρίδα μας) και θα συνεχίσουν να υπάρχουν όσο εμπιστευόμαστε τον Γιώργο Παπανδρέου για πρωθυπουργό
(Απόσπασμα "μεγκάλης" προπαγάνδας)
Τώρα, αν μου πείτε "τι θα γίνει αν πάψουμε να τον εμπιστευόμαστε;"...Θα σας απαντήσω πως ίσως -τελικά- να υπάρχουν περισσότερα λεφτά και χωρίς να δώσουμε την πατρίδα μας...
Αλλά αυτό δεν πρέπει να λέγεται και πολύ... γιατί θα χαλάσουν οι... "μπίζνες"...
read more "Ανακοινώθηκε στάση πληρωμών ολίγων ημερών!" Διαβάστε περισσότερα...

Και ο Γιώργος στον... κόσμο του!


Αλήθεια, πόσο περήφανος είσαι;
Ο πρωθυπουργός (;) της Ελλάδος έκανε βαρυσήμαντες και περισπούδαστες δηλώσεις σήμερα την αγόρευση (και σας είπα μην βάζετε 3σύλλαβες λέξεις) του στην Βουλή.
Και τι δεν είπε: Ότι χαίρεται για τα επιτεύγματα του και για το ότι έσωσε(!!!) την πατρίδα (μπορεί να ήθελε να πει "την παρτίδα" την γνωστή που έστησαν και βγάζουν ατελείωτο χρήμα από το τίποτε -την Ελλάδα ντε- τα διεθνή λαμόγια που συναντούσε το GAP πριν αλλά και μετά την άνοδό του στην πρωθυπουργία...). Ότι είναι περήφανος για τους βουλευτές του και όλους αυτούς που τον στήριξαν στην ψήφιση του μεσοπρόθεσμου. Ότι κάναμε ότι πρέπει (για αυτό είμαι σίγουρος… ότι κάνατε ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΤΙ ΕΠΡΕΠΕ κε Πρωθυπουργέ).
Κύριε Πρωθυπουργέ, ξεχάσατε να αναφέρετε και ορισμένα άλλα για τα οποία θα πρέπει να είστε “υπερήφανοι”. Θα σας τα θυμίσω εγώ, γιατί αυτοί οι κακοί και υποχθόνιοι τύπου που σας γράφουν τους λόγους (ρε παιδιά, είπαμε έως το πολύ 3σύλλαβες λέξεις), δεν σας τα πρόσθεσαν στον λόγο σας. Μόνο μην ξεχάσετε να τα βάλετε και αυτά στα δημοψηφίσματα, μαζί με το δημοψήφισμα για την δημοφιλέστερε μάρκα γαλακτοκομικών…
Δεν μας είπατε λοιπόν ω φίλτατε Τζέφρυ για το πόσο περήφανοι είστε:

– Για το γεγονός ότι για να σωθούμε πρέπει οι συνταξιούχοι των 700 ευρώ να έχουν έκτακτη εισφορά, αύξηση κρατήσεων και μείωση αποδοχών.
– Για το γεγονός ότι πληρώνουμε εκατ/ρια τον χρόνο σε συμβούλους για την δουλειά που θα έπρεπε να κάνετε εσείς και το υπουργικό team, το οποίο όμως και αυτό πληρώνεται.
– Για το γεγονός ότι οδηγήσατε 700.000 εργαζομένους, ήτοι 2.000.000 ανθρώπους σε απόγνωση λόγω όχι μόνο απώλειας της εργασίας τους, αλλά και σε απώλεια πιθανότητας επαναπρόσληψης.
– Για το γεγονός ότι εκχωρήσατε την κυριαρχία της χώρας, την κεντρική διοίκηση του κράτους, την παρασκευή νόμων, τα υπουργεία, τους δημόσιους οργανισμούς, το ποδόσφαιρο……τα πάντα στους ξένους και αντί να έχουμε βουλευτές, έχουμε για πρώτη φορά στην ιστορία μας (χωρίς πόλεμο), επιβουλευτές και επιβολευτές.
– Για το γεγονός ότι Ελληνικές επιχειρήσεις στα βαλκάνια απασχολούν άνω των 150.000 εργαζομένων που δεν είναι Έλληνες, γιατί απλά εδώ δεν μπορούν να επιχειρούν (και πως θα μπορούσαν όταν το κράτος δεν μπορεί να τους εγγυηθεί ούτε για ένα μήνα το πιο φορολογικό καθεστώς θα ισχύει).
– Για το γεγονός ότι κάθε μήνα κλείνουν 800 μικρομεσαίες επιχειρήσεις στο χώρο της μεταποίησης και του εμπορίου.
– Για το γεγονός ότι τα νοσοκομεία είναι διαλυμένα, ότι οι παπούδες και οι γιαγιάδες (που να μην σώσετε για αυτά που τραβάνε) περιμένουν 6 μήνες για ένα ραντεβού στο ΙΚΑ, ότι δεν υπάρχει δημόσια υγεία, δημόσια παιδεία, δημόσια διοίκηση, ασφάλεια…..
– Για το γεγονός ότι η αύξηση της εγκληματικότητας ανεβαίνει με γεωμετρικούς πιο ρυθμούς, και βέβαια οι αστυνομικοί των 700 ευρώ σιγά μην παίξουν το τομάρι τους κορώνα γράμματα για τα ψίχουλα
– Για το γεγονός της καταπάτησης όλων των δασικών περιοχών χωρίς τιμωρία, για το γεγονός της εκχώρησης της καμένης Πάρνηθα για “πράσινη αιολική ενέργεια με τα “ξεφυτρωμένα” πάρκα, για το γεγονός της προτροπής στην παρανομία, αρκεί να το πληρώσεις σε cash,
– Για το γεγονός ότι μια χρεωμένη, εξαθλιωμένη, παρατημένη και άνομη χώρα είναι η πιο ακριβή στα προϊόντα πρώτης ανάγκης, στην βενζίνη και στο πετρέλαιο κίνησης,
– Για το γεγονός ότι με επίσημο νόμο του κράτους, ξεπουλάτε όλη την χώρα των γονιών μου και των παιδιών μου
Κύριε Πρωθυπουργέ, βγείτε και αύριο, και πείτε μου ειλικρινά κοιτώντας με στα μάτια…
Πόσο περήφανος είσαι που με κατάστρεψες;

read more "Και ο Γιώργος στον... κόσμο του!" Διαβάστε περισσότερα...

5 τρισ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου στην Ελλάδα!


Το ότι η Ελλάδα έχει μεγάλα ενεργειακά κοιτάσματα είναι γνωστό πολύ πριν ο γνωστός δημοσιογράφος κύριος Χαρδαβέλας ανακοινώσει μέσα από μία σειρά τηλεοπτικών του εκπομπών. Είχαν φροντίσει να ψάξουν και να βρούνε τα τεράστια ενεργειακά κοιτάσματα της πατρίδας μας τόσο Έλληνες όσο και ξένοι επιστήμονες. Μέχρι και ειδικοί στρατιωτικοί επιστήμονες του Χίτλερ (κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και την τότε κατοχή της Ελλάδας από τα στρατεύματα του Γ' Ράιχ) είχαν ψάξει και είχαν βρει υδρογονάνθρακες (και όχι μόνο) στην Ελλάδα. Για άγνωστους λόγους (λέτε να λένε τίποτε περί αυτού τα γνωστά Wikileaks;) όμως, το θέμα "ενέργεια στην Ελλάδα" θάφτηκε, τόσο από τους Έλληνες πολιτικούς, όσο και από τα Ελληνικά ΜΜΕ.

Σε ομιλία του που έγινε στην 26/7/2011 στην Ελληνική Βουλή, ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος (αυτός που διώχθηκε από το ΠΑΣΟΚ δήθεν επειδή έπαιζε "φρουτάκια", ενώ άλλοι παίζανε με τεράστιες μίζες π.χ. σε υποβρυχιάκια...) αναφέρθηκε εκτενέστατα στο συγκεκριμένο "καυτό θέμα".

Η ομιλία του κυρίου Χρυσανθακόπουλου

Μετά από δεκαπέντε χρόνια απραξία η Ελληνική Κυβέρνηση προχωρά στη θέσπιση ενός φορέα ερευνών υδρογονανθράκων. Οφείλουμε όλοι να γνωρίζουμε ότι αυτό το θέμα δεν είναι θέμα το οποίο πραγματεύεται σε επίπεδο προσμονής όλος ο κόσμος μόνο, είναι θέμα καθοριστικό για την πορεία της ενεργειακής μας υποδομής σαν χώρα, της εσωτερικής κατανάλωσης και σαφώς προσδοκούμε να καλύψουμε μεγάλο μέρος των οικονομικών μας αναγκών.
Υπάρχουν ενθαρρυντικά στοιχεία. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα προαναγγελίες των εταιρειών που έχουν κάνει έρευνες, η Ελλάδα διαθέτει πετρέλαιο, αλλά περισσότερο απ’ όλα διαθέτει φυσικό αέριο. Το πετρέλαιο το προσδιορίζουμε περίπου στο 10% του αντίστοιχου 90% του φυσικού αερίου και αυτό είναι ιδιαίτερα καθοριστικό για την ενεργειακή μας στρατηγική. Εκτός από κόμβος διακίνησης φυσικού αερίου και πετρελαίου, γινόμαστε -όπως προκύπτει- και παραγωγός στη συνέχεια, αλλά για να φθάσουμε εκεί, πρέπει να επιταχύνουμε. Ήδη στην Κύπρο, αυτήν τη στιγμή που μιλάμε, για το 2012 έχουν βάλει σκοπό να προχωρήσουν στην άντληση φυσικού αερίου και προχωρούν στις γεωτρήσεις.
Η Κύπρος το 2003 διακήρυξε την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη. Έκανε την οριοθέτηση με δύο κινήσεις και το 2007 με το Λίβανο και με την Αίγυπτο και, παρ’ ότι υπάρχουν στρατεύματα κατοχής, το Διεθνές Δίκαιο της αναγνώρισε δικαιοδοσία εν τω συνόλω και συνορεύει και αυτή με το Ισραήλ από κάτω, για παράδειγμα, ακριβώς γιατί θεωρείται ενιαίο κράτος, ανεξάρτητα αν δεν ασκεί η υπάρχουσα Κυβέρνηση κυριαρχία και στο κατεχόμενο τμήμα στο οποίο προσωρινά υπάρχουν τα στρατεύματα κατοχής. Είναι μια σημαντικότατη εξέλιξη.
Εμείς αντιμετωπίζαμε μέχρι πρότινος προβλήματα. Και ο Καντάφι δημιουργούσε θέματα, διότι τα έβρισκε πολύ με την Τουρκία και πρέπει να δούμε την πραγματικότητα και η Αίγυπτος είχε αρχικά επιφυλάξεις. Στη συνέχεια η Αίγυπτος είπε πεντακάθαρα απέναντι στις αιτιάσεις της Τουρκίας ότι το νησιωτικό σύμπλεγμα του Καστελορίζου, με τον Άγιο Γεώργιο, τη Ρω, και τη Στρογγύλη ή Υψηλή και τη Μεγίστη είναι ελληνική κυριαρχία. Με την ανατροπή τόσο του Καντάφι, κυβέρνηση Βεγγάζης, όσο και των εξελίξεων στην Αίγυπτο, τα πράγματα ακόμα δείχνουν ότι τείνουν απέναντι σε αυτές τις δύο χώρες να είναι πάρα πολύ καλές οι εξελίξεις. Και αν δει κανείς την παγίδα στην οποία έχει πέσει η Τουρκία, η οποία έχει ανακηρύξει ΑΟΖ, Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, στη Μαύρη Θάλασσα, άρα έχει αναγνωρίσει το Διεθνές Δίκαιο στη συγκεκριμένη δικαιοδοσία, μας επιτρέπει πάρα πολύ να προχωρήσουμε.
Επίσης, μετά την οριοθέτησης της ΑΟΖ Κύπρου και Ισραήλ, είδαμε και τη δήλωση εκ μέρους του Ισραήλ για την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Ελλάδας που συνορεύει με την Κύπρο. Και εδώ τίθενται τα ζητήματα πλέον επί τάπητος. Το νομοσχέδιο αυτό σε δύο άρθρα, το 156 και 163, αναφέρεται στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη σε δυνητική αναφορά όσον αφορά την κυριαρχία που μπορεί να ασκηθεί από ελληνικής πλευράς, δηλαδή το μεν Λιμενικό Σώμα στα πλαίσια της ΑΟΖ έχει δικαιοδοσία, αλλά και ταυτόχρονα προσδιορίζεται η δυνητική αυτή εξέλιξη.
Μέσα σ’ αυτή την Αίθουσα πρώτος ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός γνωστοποίησε την ορολογία της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης. Απαίτησε από την Κυβέρνηση Καραμανλή να προχωρήσει, πράγμα που δεν τόλμησε. Κατ’ επανάληψη σήμερα έχει ακουστεί από εμάς το ίδιο θέμα, αλλά και όλες οι πτέρυγες της Βουλής πλέον το αναγνωρίζουν.
Θεωρούμε ότι μέγιστο θέμα για τη χώρα μας είναι η ταχύτατη αυτή ανακήρυξη. Θα πρέπει να γίνει στον ΟΗΕ. Είναι γνωστό το δίκαιο της θάλασσας. Θα πρέπει, βέβαια, και εμείς να ψηφίσουμε το σχετικό νόμο. Η οριοθέτηση δεν μπορεί να γίνει μισή.
Το λέμε αυτό γιατί οι έρευνες, ο ερευνητικός φορέας που θα κάνει τις αναθέσεις, που θα ζητήσει από πολλές χώρες να προχωρήσουν σε συνεργασία, αυτός ο ερευνητικός φορέας πρέπει να έχει τη δυνατότητα να προχωρήσει στην έρευνα όχι σε περιορισμένη αναφορά, όχι μόνο στη Δυτική Ελλάδα, αλλά στο σύνολο της ελληνικής επικράτειας.
Όσο πιο γρήγορα προχωρήσει η έρευνα και βγουν τα αποτελέσματα, τόσο πιο γρήγορα η χώρα μας θα αναβαθμιστεί από πλευράς ενεργειακών αποθεμάτων και υποδομών και θα καταλάβει μία ισχυρότερη θέση στο διεθνές παιχνίδι. Είναι γνωστό ότι στην Κύπρο κατασκευάζεται το πρώτο εργοστάσιο υγροποίησης. Θα πρέπει αμέσως να ετοιμαστούμε και εμείς, ως δείχνουν όλα τα πράγματα, για την Κρήτη.
Και εδώ ακριβώς θέλω να πω ότι το νομοσχέδιο αυτό, του οποίου αναγνωρίζουμε θετικότατες αναφορές, είναι ημιτελές όσον αφορά τις δικές μας προσδοκίες σε κάποιους τομείς. Είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Παρ’ ότι όμως έχει ημιτελείς αναφορές, είναι στο δρόμο που οφείλει να προχωρήσει μία Κυβέρνηση για να κάνει το ιστορικό της καθήκον, διότι στην Κρήτη, για παράδειγμα, πρέπει από τώρα να υπάρξει ενεργειακός σχεδιασμός χρήσης φυσικού αερίου. Όμως, πρέπει να ενταχθεί και η Δυτική Ελλάδα που μέχρι αυτή τη στιγμή έχει εξαιρεθεί του σχεδιασμού.
Αν εμείς ταχύτατα προχωρήσουμε στην έρευνα, αξιοποιώντας επίσης και τη δυνατότητα της ανοικτής πόρτας, της άμεσης ανάθεσης εκεί που υπάρχουν ήδη δεδομένα για την εξόρυξη πετρελαίου, κυρίως και μετά φυσικού αερίου –αναφέρω το πετρέλαιο γιατί είναι για τη Δυτική Ελλάδα ήδη πραγματοποιημένες έρευνες- τα πράγματα θα πάνε πάρα πολύ καλά για εμάς.
Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν οφείλουμε ως λαός να διορθώσουμε λάθη μας, δεν οφείλουμε να αποκτήσουμε μία εσωτερική συνοχή παραγωγική, δεν οφείλουμε να αναδιατάξουμε τα κακώς κείμενα. Αυτό σημαίνει ακόμη περισσότερο πως όλη η Δυτική Ευρώπη με άλλους μισθούς, με άλλες απολαβές, αλλά με άνιση ανταλλαγή εμπορευμάτων με εμάς, κατάφερε να ζει σε υψηλό βιοτικό επίπεδο και εκεί στη δυτική Ευρώπη το ιδιωτικό χρέος είναι τεράστιο σε σχέση με την Ελλάδα, λογιζόμενο σε τρισεκατομμύρια για την ίδια τη Γερμανία, τη Γαλλία και τις μεγάλες χώρες.
Εδώ είναι πολύ μικρότερο, που σημαίνει ότι στην πραγματική οικονομία μπορούμε να βγούμε από τα αδιέξοδα αν εμπιστευτούμε το ελληνικό εργατικό δυναμικό, τον ελληνικό λαό και αναστραφεί σύντομα η πορεία που σήμερα έχει ακολουθηθεί, αυτή της μονομερούς κατανομής βαρών σε αδύναμες κοινωνικές ομάδες που δεν αντέχουν.
Έτσι, λοιπόν, ο Πρωθυπουργός μετά την επίσκεψή του στη Νορβηγία, στις 16 Μαΐου ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε συνεργασία με τη Νορβηγία για τις έρευνες, κυρίως στο Ιόνιο, θέμα το οποίο δεν απασχόλησε τα Ελληνικά Μέσα Ενημέρωσης, δεν πήρε διαστάσεις. Ο κ. Στόλτεμπεργκ, ο Πρωθυπουργός, χαιρέτησε αυτή τη σχέση που ανοίγει με τη Νορβηγία, που σημαίνει ότι πράγματι με τη νορβηγική εταιρεία, την Statoil μπορούμε να συνεργαστούμε. Η Noble Energy έχει ήδη παρέμβει στη Μεσόγειο και έχει ζητήσει να προχωρήσουμε, όπως και η Γαλλική Total. Άρα, υπάρχουν έτοιμες εταιρείες.
Εμείς θα θέλαμε να σταματήσουν, βέβαια, όλες οι διαβουλεύσεις σε ένα επίπεδο μυστικής διπλωματίας, διότι όσο μεγαλύτερη διαφάνεια αποκτά το θέμα, τόσο μεγαλύτερη διαπραγματευτική δύναμη αποκτά η χώρα μας σ’ αυτή την προσπάθεια. Να πούμε ότι δεν πήγε χαμένη η θυσία, η αυτοθυσία της κυράς της Ρω, της Δέσποινας Αχλαδιώτη που κράτησε την Ελλάδα παρούσα γιατί ΑΟΖ σημαίνει ότι μπορεί να ασκηθεί σε κατοικημένα νησιά. Το τονίζουμε αυτό. Βέβαια, εμπερικλείονται και οι βραχονησίδες στο Αιγαίο, σε εμάς, διότι είναι η μέση απόσταση από την άλλη πλευρά.
Ακόμη περισσότερο ήθελα να πω εδώ ότι η εξέλιξη που εμείς προτείνουμε, της άμεσης δηλαδή ανακήρυξης της ΑΟΖ, έχει τεράστια πλεονεκτήματα να δώσει στη χώρα. Πρώτα απ’ όλα έχει να της δώσει διεθνές κύρος, να δυναμώσει δηλαδή τις συμμαχίες της με τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ισραήλ και σαφώς να πρωταγωνιστήσουμε σ’ αυτές τις εξελίξεις.
Στα πλαίσια αυτά το υπόλοιπο νομοσχέδιο έχει ειδική βαρύτητα. Πριν όμως θέλω να κάνω μία σημαντική παρένθεση. Για εμάς είναι πολύ σημαντικό αυτό που είπε και ο Υπουργός στην Επιτροπή, ότι υπάρχουν εθελοντές Έλληνες επιστήμονες απ’ όλο τον κόσμο και τεχνικοί. Μπορεί να μην έχουν επιστημονική γνώση, αλλά έχουν πρακτική γνώση. Και οι Έλληνες επιστήμονες όμως θα δέχονταν να μπουν σε αυτό που σας προτείναμε, σε ένα συμβούλιο για τα θέματα των υδρογονανθράκων, να εντάσσονταν τα πανεπιστήμια της χώρας μας με το δυναμικό τους ως επίσημοι σύμβουλοι της Κυβέρνησης και αυτού του Ταμείου Ερεύνης των Υδρογονανθράκων για να δημοσιοποιήσουν το συντομότερο με βάση το αρχείο που έχετε και τις δικές τους επιστημονικές έρευνες τα στοιχεία που οφείλουν να αξιοποιηθούν και να ευοδωθούν το συντομότερο δυνατό.
Το υπόλοιπο μέρος του νομοσχεδίου σκιάζεται, κυριολεκτικά, από αυτή τη μεγάλη ιστορική στιγμή και εμείς περιμένουμε την ταχύτητα εφαρμογής των στόχων. Το λέμε γιατί για την Ελλάδα μπορεί να έχουμε επιφυλάξεις σε σχέση με την υπερεξουσία, τη σύγχυση αρμοδιοτήτων που μπορεί να προκύπτουν με την Επιτροπή Ανταγωνισμού σε κάποια ζητήματα, συμφωνώντας βέβαια τα μέγιστα στην προστασία του καταναλωτή που είναι μέγα μέρος αυτού του κεφαλαίου.
Το να προχωρήσουμε στον αγωγό Πύργος- Αλεξανδρούπολη που επιτέλους ξαναμπαίνει στο προσκήνιο, που σημαίνει ότι ίσως αρχίζουν να κάμπτονται και οι πιέσεις της αμερικανικής πλευράς για την γεωπολιτική αυτή εξέλιξη, εμείς πιστεύουμε ότι δεν θα μείνει στα λόγια. Δεν θα είναι ένα απλό άλλοθι. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα γίνει έτσι.
Όσον αφορά το σκέλος που αφορά τη ΔΕΗ που τριχοτομείται, γνωρίζουμε ότι σχεδιάζεται να δοθούν οι επενδύσεις που αφορούν αυτή τη στιγμή το λιγνίτη σε τρίτους. Είναι μία κατεύθυνση που μπορεί να μας απαλλάξει από βάρη σε σχέση με το φόρο διοξειδίου του άνθρακος, τη συμβολή μας σε αυτή την αρνητική κατανομή κατ’ εμάς, διότι δεν μπορούν η Κίνα και οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής να απαλλάσσονται των συμφωνιών του Κιότο και εμείς, η φτωχή Ελλάδα, να πληρώνουμε.
Η τριχοτόμηση αυτή στα πλαίσια μιας ευρωπαϊκής κατεύθυνσης είναι σωστή. Θεωρούμε δεδομένο ότι θα πρέπει να υπάρχει αποκρατικοποίηση στον τομέα της ενέργειας, αλλά, όπως γίνεται, με την προοπτική της πλήρους παραχώρησης του πλειοψηφικού πακέτου στους ιδιώτες, εκεί έχουμε τις ενστάσεις μας.
Αυτό αφορά και το άλλο σκέλος. Ενώ το φυσικό αέριο θα δεσπόζει στην ενεργειακή μας υποδομή τα επόμενα χρόνια, ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ πάνε προς πώληση. Είναι θέματα για τα οποία εμείς έχουμε εκφράσει τις αντιρρήσεις μας. Όχι ότι δεν δεχόμαστε πως οι ΔΕΠΑ θα μπορούσαν να έχουν ιδιωτικό χαρακτήρα, αλλά οι βασικοί φορείς -ο φορέας διαπραγμάτευσης που κλείνει τα θέματα βασικά της εμπορίας και των δικτύων- μπορεί να είναι διαφορετικοί, μπορεί να συμμετέχουν ιδιώτες μέσα, αλλά δεν θα έπρεπε να χαθεί ο κρατικός έλεγχος και μάλιστα με προϋπολογισμό 200 εκατομμύρια ευρώ έκαστο.
Σκεφθείτε το γεγονός ότι είναι γνωστό πως το Αζερμπαϊτζάν με ένα τρισεκατομμύριο κυβικά μέτρα φυσικού αερίου θεωρείται μεγάλη ενεργειακή δύναμη. Σκεφθείτε ότι αυτή τη στιγμή έχουμε τη λεκάνη του Ηροδότου που έχει ιδιαίτερη σημασία γιατί, γειτνιάζει ακριβώς με την Κύπρο. Έχουμε τα κοιτάσματα που προσδιορίζονται ψηλά στο Φραγκοκάστελλο κάτω από την Κρήτη.
Έχουμε την κοιλάδα της Μεσσαράς, που μπορούμε να βγάλουμε και στην ξηρά φυσικό αέριο –αυτό είναι και μια αποκάλυψη στη συζήτηση- και έχουμε την περιοχή που συνορεύει με τη Βεγγάζη πλέον, μια και η Λιβύη είναι διχοτομημένη, όπου μπορεί να υπάρξει και εκεί συμφωνία.
Άρα, λοιπόν, πρέπει να σκεφτούμε σε διαφορετική βάση. Αυτά τα αποθέματα είναι από 3,5 μέχρι 5 τρισεκατομμύρια κυβικά μέτρα. Έτσι λέει η επιστημονική μελέτη και τουλάχιστον δεν φαίνεται να λανθάνει, διότι οι τρεις γεωτρήσεις του Ισραήλ βγάλουν 1,5 τρισεκατομμύριο κυβικά –με εκείνη του Leviathan να είναι η μεγαλύτερη.
Θέλω, λοιπόν, να πω ότι σε αυτό το νομοσχέδιο βρίσκουμε τα σκέλη που αφορούν την προσαρμογή στις ευρωπαϊκές οδηγίες υποχρεωτικά –το καταλαβαίνουμε αυτό- θέλουμε όμως να παραμείνει –και αυτό είναι ένα θέμα για την Κυβέρνηση- η κρατική συμμετοχή. Ας φύγουν πακέτα μετοχών σε εταιρείες διαχείρισης, διανομής, όλα αυτά. Πρέπει όμως να παραμείνει η κρατική συμμετοχή γιατί είναι δεσπόζουσας σημασίας για εμάς και καθοριστική για το μέλλον μας.
Όλοι ξέρουν ότι τα δίκτυα δεν μπορούν να φύγουν. Ξέρετε ότι ακόμα και στους διαγωνισμούς τα δίκτυα αποκρύβονται από μεριάς δημοσιοποίησης γιατί είναι θέμα εθνικής ασφάλειας.
Ολοκληρώνοντας, θα ήθελα να πω ότι υπάρχουν και θέματα σε εκκρεμότητα που περιμένουμε για την ολοκλήρωση του νομοσχεδίου. Είχα κάνει και προτάσεις σε άλλες διατάξεις για τα λατομεία και όλα αυτά. Θα τα δούμε επί των άρθρων.
Όμως, εμείς επί της αρχής λέμε ξεκάθαρα ότι το νομοσχέδιο είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Λέμε ναι και το λέμε με κριτική διάθεση, όχι ως προσχώρηση ούτε ως παραχώρηση. Πρόκειται για ημιτελές βήμα, δεν είναι ολοκληρωμένο, αλλά είναι στο δρόμο εκείνο που οφείλει να ακολουθηθεί, μια πολιτική που έχει να κάνει με τους υδρογονάνθρακες στη χώρα μας και την ενέργεια στο σύνολό της.

read more "5 τρισ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου στην Ελλάδα!" Διαβάστε περισσότερα...

Tρισέ: Παγκόσμια όχι ευρωπαϊκή η απειλή παύσης πληρωμών


Με αποκλειστική του συνέντευξη στο περιοδικό «Le Point» ο επικεφαλής της ΕΚΤ, Ζαν Κλοντ Τρισέ, «αποκαλύπτει την αλήθεια για τη χρηματοπιστωτική καταιγίδα του αίώνα», όπως τιτλοφορείται το αφιέρωμα, τονίζοντας ότι το πρόβλημα δεν είναι ευρωπαϊκό αλλά παγκόσμιο.
Κατ’αρχάς, ο κ. Τρισέ, απαντώντας στο ερώτημα εάν μετά τη σύνοδο των Βρυξελλών το ευρώ διασώθηκε, υποστήριξε ότι «το ευρώ ως νόμισμα, δεν απειλήθηκε ποτέ». Το θέμα που τέθηκε, ήταν η χρηματοπιστωτική σταθερότητα της ευρωζώνης, λόγω των δημοσιονομικών προβλημάτων της Ελλάδας και όχι του ενιαίου νομίσματος. Το ευρώ δεν αμφισβητήθηκε, είναι σταθερό, αξιόπιστο και στέρεο, είπε.
Ο κ. Τρισέ υπογράμμισε, ότι «η ένταση που παρατηρήθηκε σχετικά με τον κίνδυνο αδυναμίας πληρωμής από την πλευρά των κρατών δεν είναι μόνο ευρωπαϊκό πρόβλημα, αλλά παγκόσμιο, όπου η ευρωζώνη βρίσκεται συγκριτικά σε καλή σχετικά κατάσταση.
Αντίθετα εάν πάρουμε ξεχωριστά κάθε περίπτωση στην Ευρώπη, η Ελλάδα ειδικότερα, γνωρίζει μία κατάσταση πολύ πιο δύσκολη. Το σύνολο των αποφάσεων που ελήφθησαν στις Βρυξέλλες από τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων είναι σημαντικό για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα της ευρωζώνης».
Στο ερώτημα για το εάν η Ευρώπη θα μπορέσει να κινητοποιήσει δύο φορές πάνω από 100 δισ. ευρώ για μια χώρα σαν την Ελλάδα, ο κ. Τρισέ απάντησε ότι το «απολύτως θεμελιώδες» είναι να πάρει και πάλι η Ελλάδα τον έλεγχο της δημοσιονομικής εξισορρόπησης. Να θέσει σε εφαρμογή το συντομότερο, το πρόγραμμα αναδιάταξης του προϋπολογισμού της, των δημοσίων λογαριασμών και της ανταγωνιστικότητάς της.
«Αυτό που μετράει είναι να συνεχίσει πιστά τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και να προχωρήσει αποφασιστικά με το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων», υπογράμμισε.
Στην παρατήρηση του Γάλλου δημοσιογράφου ότι η Γαλλία αποδέσμευσε 4 δισ. ευρώ πέρυσι και θα πρέπει να δανεισθεί άλλα 15 δισ. έως το 2014 για την Ελλάδα, πράγμα που ανησυχεί τους Γάλλους που έχουν και τα δικά τους προβλήματα, ο πρόεδρος της ΕΚΤ φάνηκε καθησυχαστικός. Οπως είπε,
«Η Ελλάδα δεσμεύεται να κάνει τα πάντα και οφείλει να κάνει τα πάντα με αυτήν την αυστηρή επίβλεψη της Ευρώπης την οποία πάντοτε επιθυμούσαμε, προκειμένου να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη, να ανακτήσει τη σταθερότητα και να αποπληρώσει τα δάνεια της Ευρώπης. Οι Ευρωπαίοι δεν επιχορηγούν την Ελλάδα χωρίς να πάρουν πίσω τα χρήματά τους. Επενδύουν στην αναδιάταξή της. Όπως είναι φυσικό οφείλουν να επιτηρούν από κοντά την επένδυσή τους».
Στις αμφιβολίες που έχουν εκφρασθεί κατά πόσο η Ελλάδα θα αποδεχθεί τη λιτότητα που οι 17 της επιβάλλουν, ο κ. Τρισέ εξήγησε «Δεν επιβάλλουμε «τη λιτότητα» στην Ελλάδα. Η Ελλάδα διορθώνει από μόνη της τεράστια λάθη διαχείρισης του παρελθόντος. Μία συνετή διαχείριση είναι ο μόνος τρόπος για να έχει και πάλι ανάπτυξη και δημιουργία θέσεων εργασίας που βασίζονται στην αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητας», είπε και πρόσθεσε «Αυτό σημαίνει έναν υγιή προϋπολογισμό, ένα πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων που θα εφαρμόζεται αυστηρά και τις απαραίτητες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Οι προτάσεις του ιδιωτικού τομέα και οι αποφάσεις των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων θα ελαφρύνουν σημαντικά την εξυπηρέτηση του χρέους μειώνοντας τα επιτόκια και επιμηκύνοντας τη διάρκεια των δανείων. Επιπλέον το ύψος του δημοσίου χρέους θα μειωθεί με την ανταλλαγή ομολόγων και την επαναγορά χρέους. Αυτό όμως που μετράει είναι η προσαρμογή της ίδιας της Ελλάδας.»
Υποστήριξε επίσης ότι η περίπτωση να τεθεί η Ελλάδα εκτός ευρώ «είναι μια υπόθεση που κανείς δεν εξέτασε ούτε μια στιγμή».
Σχετικά δε με τους κινδύνους μετάδοσης σε Ισπανία και Ιταλία, απάντησε «Όλες οι χώρες, χωρίς εξαίρεση, έχουν επίγνωση ότι περνάμε μία εξαιρετική κρίση. Απ’όλες η ΕΚΤ ζητά να εφαρμόσουν ανεπιφύλακτα το γράμμα και το πνεύμα του Συμφώνου σταθερότητας και Ανάπτυξης, να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα, κυρίως αναφορικά με το κόστος παραγωγής, και να προχωρήσουν στις αναγκαίες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Αυτός είναι ο δρόμος βιώσιμης ανάπτυξης και δημιουργίας θέσεων εργασίας » κατέληξε ο κ. Τρισέ.

Πηγή: Κέρδος online
read more "Tρισέ: Παγκόσμια όχι ευρωπαϊκή η απειλή παύσης πληρωμών" Διαβάστε περισσότερα...